.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ağustos 2013 Pazar

Maç Raporu: Beşiktaş - Trabzonspor


En iyi üç: Olcay Şahan, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre.
En kötü üç: İbrahim Toraman, Dentinho, Hugo Almeida.

Değerlendirme:

Beşiktaş - 7.3 : Lige daha iyi bir başlangıç yapılabilir miydi, bilmiyorum ama yakın tarihte daha iyi bir başlangıç yapılmamıştı, onu net biliyorum. İlk çeyrekten sonra sahada rakibini tamamen domine eden bir Beşiktaş vardı, yorumlarda da dendiği gibi "gol atılır ya" rahatlığı veriyordu. Hâlihazırda Avrupa Ligi'nde 2 tur atlamış ve sezona mental olarak başlamış Trabzonspor, özellikle ikinci yarıda, Beşiktaş'ı faulle yıldırmaktan başka bir oyun planı ortaya koyamadı. Haddini bilerek oynayan, savunmada basit hatalar yapmayan, hücumda eksik gözükse de maç özetine yeterince gol pozisyonu sokan bir Beşiktaş, aldığı puanı net olarak hak etti.

Slaven Bilic - 8.1 : Takımın savunmasını 2 ayda olacak kadar tamir etmiş hoca. Gökhan ve Almeida gibi silahları rakip iyice yorulduktan sonra oyuna alıp skora gitme stratejisi de tuttu. Ersan ve Serdar'dan potansiyelin zirvesinde aldığı verimi de not edelim. Eh, sahadaki oyuncular da gayet motive idiler, tereddütü olan Fernandes'in vücut diline bakabilir gollerde. Bütün bunların yanısıra rakip takımın oyuncularını elini sıkarak soyunma odasına yollaması, sondaki röportajda eveleyip gevelemeden "3. bölgede direkt pas eksiğimiz var" demesi de cabası. Eh, bir zahmet 8 puan barajını aşsın hoca.

Halis Özkahya - 3.6 Puanı kötü hakemlik yaptığından değil, hakemlik yapmadığından bu kadar düşük. Colman'ın Pektemek'e yaptığı faule kart dahi göstermemesi anlaşılır gibi değildi. Trabzonspor'un maçı çirkinleştirmesine de olanak sağladı fazla müsamahalı davranarak başlarda. Gittikçe sarı kartlarını çıkarttı, fakat bunu daha erken yapması bekleniyordu. Bunun haricinde iyi bir maç yönetti, faul düdükleri vs. isabetli idi. Ben 4-5 arası puan almasını beklerdim, işin içine önyargıların ne kadar girdiği lig ilerledikçe belli olacak.

TAKIM


Tolga Zengin - 7.3 : Neredeyse bütün maç iş düşmedi, ki bu durum kaleciler için zor bir durumdur. Bu hâlde Batuhan'ın vuruşunu güzel çıkardı, yan toplarda hata yapmadı, oyun kurmada da hatası yoktu. Bir tek frikik pozisyonunda topu sektirmesi  hanesine olumsuzluk olarak yazılabilir, ama zaten sadece bu kadar iş düşmüş bir kalecinin alacağı maksimum puan da budur herhâlde.

Ersan Gülüm - 6.3 : Ersan sol bek pozisyonuna gittikçe alışıyor gibi duruyor. Bu maçta da birkaç pas hatası ve hücuma çıkışta acemilikler sergiledi, fakat iyi yer tuttu ve defansif özelliklerini iyi kullandı. Escude'nin de yardımıyla bölgesini iyi savundu, vasatın biraz üstünde de bir puan aldı. Gördüğü gereksiz sarı kartı da eklemek lazım tabii.

Julien Escude - 6.8 : Franco ile gireceği aşikâr forma rekabetinde tecrübesi ile önde duruyor, maçta da geri düşmesine yol açacak bir hata yapmadı. Ayaklarına hakimdi. Rakibin bu kadar az pozisyon bulduğu bir maçta daha yüksek not alamazdı zaten.

Tomas Sivok - 7.0 : Sivok bildiğimiz Sivok. Cümle israfına gerek yok.

Serdar Kurtuluş - 7.2 : İlk hazırlık maçındaki performansı tedirgin etmişti, lâkin dün gece hem kanadını savundu, hem de hücumda etkinlik yarattı. Bu performansını sürdürürse kimse Hilbert'in adını anmaz. Trabzonspor'un gelişen en tehlikeli atağında aldığı kademe ve kestiği top ise ona iki maçlık kredi sağlar, o kadar önemli bir hamleydi ve maçın kırılma ânı dahi denebilirdi Trabzonspor biraz daha tehlikeli gözükseydi.

Atiba Hutchinson - 8.4 : Spikerler onu "Anelka'nın gençliği"ne benzetti -ne demek istediler hâlâ daha anlamış değilim- fakat çoğu insanın aklına Cisse'yi, hatta Appiah ya da Aurelio'yu getirecek bir performans sergiledi. Defansta pozisyon aldı, hücumları organzie etti, inisiyatif alıp atağa kalktı, ilk gol pozisyonunu başlattı, pas kesti, her şeyi yaptı, her yerdeydi, maç sonunda da en çok koşan oyuncu oldu zaten. Beşiktaş'ın bu seneki en iyi transferi olacak gibi duruyor. Aman nazar değmesin.

Veli Kavlak - 7.1 : Ortasahada Atiba ve Fernandes'in değişmezliği malûm iken, üçüncü olmaya en yakın isim Veli, o da iyi bir yardımcı oyunculuk performansı sergiliyor. Daha güçsüz takımlara karşı kilit açma çabasına girince yetersiz kalabilir, fakat Necip atılım yapmazsa bu formuyla orayı bırakmaz.

Manuel Fernandes - 7.3 : Beşiktaş taraftarı ne zaman ondan umudu keser/vazgeçer gibi olsa bir hareket yapıyor, bir kilit açıyor ve değerini hatırlatıyor. Bugün ilk yarıda biraz surat astırmıştı, fakat ikinci yarıda değişti, ilk golün asistini yaptı, gollerden sonra da Olcay ve Gökhan'a öyle bir sarıldı ki herhalde 6 puan seviyesinden 7'ye sıçraması o 10 dakika içinde oldu demek yanlış olmaz. Ferdi hep Ferdi.

Olcay Şahan - 8.5 : Olcay ilk transfer edildiğinde kendisine edilen lafları hatırlıyor mudur, öyle mi motive oluyordur bilmiyorum. İki golde de imzası vardı, hatta ikincisinde imzayı bırak, sıfırdan yarattı Zeki'yi darmadağın ederek. Geçen sene de takımın en değerli oyuncusu idi, arkasında sağlam bekler oldukça da parlamaya devam edecek.

Dentinho - 5.5 : Bence ortalamanın hatrına daha yüksek puan almalı idi. Savunma yönünden faydalanıldı, son kararları ve vuruşları yetersiz olsa da Mustafa'ya çıkardığı pozisyon gene de sonuca yönelikti. Mustafa gibi o da "bal yapmayan arı" gibi harcıyor enerjisini, fakat Gökhan hazırlık maçlarında onun gerisinde iken dün önüne geçecek bir oyun koyduğu için de gözden düştü muhtemelen.

Mustafa Pektemek - 6.1 : Colman'ın yaptığı ve direkt kırmızı kart dahi verilebilecek faulden ucuz yırttığı için şanslı hissediyor muhakkak kendisini. Mustafa eski günlerine dönme yolunda adımlar atıyor, fakat daha yolu da var. Dün sırtı dönük alıp ilerledikten sonra çarçur ettiği bir pozisyon vardı mesela, Mustafa'nın şu anki hâlini gayet net özetler.

Hugo Almeida - 6.1 : İlk defa diğer forvetle arasındaki puan farkını bu kadar az tuttu, fakat gene de takımın en kötüleri arasına girmekten kurtulamadı. Dün oyuna girdikten sonra en azından "isteksiz" görüntü çizmedi, Hakan Şükür'ün son zamanlarındaki gibi sırf varlığının ifade ettiği fizikî anlam ile götürüyor denebilir. Keşke ne istediğini iyice anlasa da herkes mutlu olsa.

Gökhan Töre - 7.4 : Kendisinin niye transfer edildiğini dün uygulamalı gösterdi. Golü jeneriklik idi, fakat golün yanısıra hücum aksiyonlarına da Denitnho'dan sonra zeka ve hareketlilik kattı. Resmî maçlardaki ilk golünü atmanın özgüveni, dün ortaya koyduğu derli toplu oyun ile birleşince umutlanmak için yeterince sebep verdi.

İbrahim Toraman - 5.5 : Bu puan Toraman'ın kötü oynadığı anlamına gelmiyor, oynayacak vakit bulamadığı anlamına geliyor. Kendisine haksızlık etmemek lazım. Forvet, defans, sağ bek, ön libero oynamıştı kariyeri boyunca, dün sol taraf da eklendi 5 dakikalığına portföyüne. 

83 Yorum:

can dedi ki...

Shelbyl basliktan rize kismini silmeyi unutmussun herhalde, kafa karistiriyor.

Sag olasin can, duzelttim.

schwadorf dedi ki...

Karneye bir de rakip için puanlama eklense iyi olur. Ben Trabzon'un halini hiç iyi bulmadım bugün. Futbol ile karşılık veremeyince kasaplığa başvurdular sık sık. Avrupalı bir hakem olsa Colman ile Alanzinho net kırmızı görmüşlerdi. Teknik direktörlerinin çaresiz bakışlarına üzüldüm.

Yedek kulübesini güçlendirmenin meyvesini ilk maçtan almış olduk. İki oyuncu değişikliğinin ardından iki gol geldi.

2-0'ın ardından takım biraz durarak oynamaya başladı ama Ağustos sıcağında ve dört gün sonraki UEFA maçı düşünüldüğünde normaldir.

Hırvatistan milli takımı gözümün önüne geldi maçı izlerken. Aynı dengeli ve sabırlı oyunu oynadık. Geçen seneki kaos futbolundan sonra bu düzenli ve kompakt oyun sevindirici.

Daha önce de yazmıştım ama yine yazacağım. Mustafa Pektemek basit oynayabileceği anlarda işin zoruna kaçıyor hep. Boşu boşuna kendini de yoruyor, hırpalanıyor. Çalışma azmi yüksek ama boşa kürek çekiyor havası var hep. Almeida'nın şu formsuzluğunda bile gönül rahatlığıyla Pektemek'e formayı veremiyorsak birşeyler yanlış/eksik demektir. Takım oyunu oynamayı öğrenmeli Mustafa.

@schwadorf

Ah, aklimdaydi, bir onceki macin taslagindan ilerleyince unuttum. Simdi eklersem karisiklik olabilir, bir dahaki maca birakalim. Bugunku Trabzonspor muhtemelen 3'ten yukari puan alamazdi.

Taraftari da ekliyelim;)

theotheo dedi ki...

MAÇ ANALİZİ

bu sene ara ara yazıcam bunları.

analiz yaparken, rakibin durumunu gözetmemek kendimizi kandırmaktan öte gitmeyecek bir yanlışlıktır. o sebeple rakipten başlıcam.

zeki-aykut-mustafa-olcan

zeki'nin mesleğini yeniden düşünmesi lazım. aykut ve mustafa da bildiğimiz gibi vasat oyuncular. olcanın da son oynayacağı mevki kaleden sonra. trabzonun defansının hali.

alanzinho-aykut akgün- colman-volkan şen

malouda

henrique

ortashada aykut akgün 2.lig oyuncusu. pili bitmiş alanzinho ve colman. bursanın en büyük kazığı volkan şen. hiç hazır olmayan malouda. ve göndermeye çalıştıkları forvet henrique.


şimdi böyle bir takıma karşı oynadık. ve rakibin kalemizde bulduğu tek bir tehlikeli gol pozisyonu yok. bir atak organizasyonu yok. bu yüzden defansta bir problem yaşamamak çok normaldi.

beşiktaş adına can sıkıcı olan nokta, bu kadar vasat organizasyonsuz fizik açıdan zayıf bir takıma karşı. net gol pozisyonu bulamamaktır. atılan 2 golde olcayın müthiş bireysel oyunu ve rakiplerin ayağına çarpan toptan gelmiştir. en büyük tehlike budur beşiktaş adına. bu organizasyon ve mantalite ile oynarsa beşiktaş özellikle deplasmanlarda gol atamayan bir takım haline gelir. dikkat etmek lazım.

gökhan töre fiziken bu durumdayken dentinho ile başlamanın bir manası yok. franco gibi 2.5 milyon euro bonservis verdiğin genç oyuncunun 35 lik escudeyle değiştirmenin bir manası yok.

fernandes gibi bir adamın. sivok ve franco gibi iki tane stoperin olursa, rakiplere kornerler ölüm. onu söylemek lazım.

almeida dediğim gibi her zaman ilk tercihtir hazır olduğu zaman. portekiz milli takım forvetidir. tartışmaya yer yok kalitesini.

atibayı beğenmemek elde değil. nasıl kaldı böyle bir adam bu transferi nasıl yaptık ilginç bi durum. inşallah bir nanik durum çıkmaz. sakatlık vs.

sol bek mevki her zaman tabii ki sıkıntı bu maç tekrar söylüyorum kimseyi yanıltmasın. azıcık bindiren bir sağ kanatlı takım escude ersan ikilisini o bölgede felç ederdi. geçen seneki bursa maçını niye unutuyoruz. bu adamlar level mı atladı 5 ayda.

maç maç gitmek lazım. bugünden itibaren önümüzdeki maça bakalım. erciyes deplasmanı. ilk 5 hafta kazasız gitmek lazım. takımın özgüveni için bu çok önemli. erciyes maçında yapıcağımız bir puan kaybı bu havayı tamamen yok eder.

theotheo dedi ki...

MAÇ ANALİZİ 2

kaleci tolgayı daha test etmek için erken. 4.hafta bursa deplasmanı ve 5. hafta gs maçında. tolga hakkındaki notumu vericem.

serdar kurtuluş. benim için hilbertten sonra çok fazla soru işareti olmayan bir oyuncuydu. hızlı oyunculara karşı zorlanır ama tecrübeli olduğu ortada.

sivok. klasik. franco ile iyi bir ikili olması lazım.

töre. hazırlık maçlarında kötüydü ama bu maçta çok etkiliydi. hızını kullanması çok büyük artı. böyle devam etmesi lazım. erciyes maçında da ilk tercih olur.

atiba. maçın 2.yıldızıydı. fizik açıdan daha fit hale geldiği zaman en önemli oyuncularımızdan biri olucak.

olcay şahan. tartışmasız maçın yıldızı. böyle yürekten oynayan bir adama sahip olmak çok büyük bir şans.

veli kavlak. her zamanki gibi çalışkan ama yeterli mi değil. necip tercihi olabilir zaman zaman.

fernandes. takımın lideri. bütün toplar onda toplanıyor. türk ligini iyi tanıdı yıllardır burda. onun gibi bi adam bulmak şu saatten sonra çok kolay değil. hele ki böyle kısır bir takımda, fernandes gibi bir duran top silahını gönderirsen elinde gol atıcak hiçbir organizasyonun kalmaz.

elbette bursa ve galatasaray maçı onun için de çok önemli bir dönüm noktası olacak.

pektemek. hala sakatlığın etkisinden kurtulamadı. daha güçlü olması lazım. almeida birinci tercih her zaman.

Barreto dedi ki...

Bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

1- Bu mac için Escude nin tecrübesine ihtiyaç duyulmuş olabilir ama eğer sakatlık ve ciddi form eksikliği gibi sorunlar yoksa her maç pedro frankoyu 11 de oynatmalıyız. Hem Pedro çabuk gelişir, hem duran toplarda daha tehlikeli oluruz, hemde savumada daha iyi top kullanabiliriz.

2- Atiba ile Fernandes göbek üçlünün olmazsa olmazları gibi gözüküyor. Üçüncü adam olarak güçlü orta sahası olan takımlara karşı öncelikle Veli veya Necip ile, zayıf rakiplere karşı ise Oğuzhan veya Muhammed ile başlanabilir.

3- Serdar Kurtuluş atletik bir bek değil. Ancak özellikle pozisyon bilgisi Hilbert ten bariz daha iyi. Bu durum sağ kanadımızı daha güvenli hale getiriyor. Böyle olunca pek çok maçta sağ açık pozisyonunu genç oyuncu yetiştirme (Gökhan Töre, Muhammed, Oğuzhan hatta Ömer) amaçlı kullanabiliriz.

4- Dentinho yerine yerli gençlerin yetiştirilmesine ağırlık vermeliyiz. Dentinhonun pozisyonunda yerli oyuncu sıkıntısı yok malum.

5- Tedbirli olmamız gereken maçlarda Ersan solbek te idare eder, ancak eğer sol beke transfer yapamazsak, Bilic Sivok ve Pedro Franconun dönüşümlü hücuma çıktığı bir sistemi düşünmeli. (Lucescu dönemini hatırlarsanız Zago ve Ronaldoyu sıklıkla hücuma çıkarırdı) Böylece ileri çıkmayan stoper ve sol bek Ersan geride çakılı kalır önlerindeki önlibero ile sağlam 3 lü olarak kalırız. Böyle bir oyun tarzında Veli, Atiba hatta Fernanades kenarlara kayıp sol açık ile beraber (pek çok maçta Olcay olur)hucumcu solbek ihtiyacını büyük ölçüde kapatabiliriz.

6- Santrafor/Almeida konusunda theotheo ya aynen katılıyorum.

kısırlık bilinçli bir tercih bence.

aşırı bir korumacılık var zira tabelayı değiştirecek oyuncumuz var yeterince.

beşiktaş üretemiyor diye bir durum yok üreteceği zamanı bekliyor diye bir durum var.klasik bir man utd psikolojisi bu.ha bizim van persie'miz yok ama yine onun kadar ölümcül duran top silahımız var.

beşiktaş dün golü atacağını hissettirdi.bunu mustafa reşit akçay da biliyordu biliç de biliyordu.

zamanla daha iyi olacaktır bu konuda.

daha iyi bir forvete ihtiyacımız olduğu çok açık.ilk 11'e yerleşecek takım oyuncusu bir sağ açık da fena olmazdı.

theotheo dedi ki...

@övünç

bu maddi durum içerisinde "iyi ve hazır" bir almeida'dan daha iyi bir oyuncuyu alamazsın. 29 yaşında portekiz milli takım oyuncusu. kuvvetli uzun boylu herşeyi olan bir adam.

sana sol korner anlatıyorum. fenerbahçe maçı deplasman.

topun başında fernandes içeride sivok franco almeida hutchinson. her kornerde ayağa kalkarsın, her serbest vuruşta ayağa kalkarsın. rakiplerin korkulu rüyası olursun duran toplarda. beşiktaşın bu sene en büyük silahı duran top tartışmasız.

beşiktaşın bu sene kilit noktası fernandes ve almeida. eğer bu problemi tamamiyle çözerse. çok sıkı bir takım olabilir.

bir başka önemli nokta büttner veya holebas'ın nasıl katkı yapacağı. eğer orada da iyi bir tercih yapabilirsek atiba gibi. ayrı şeyler konuşulur.

ama dentinho'nun olmadığı açık. orada törede ısrar edilmeli.

oğuzhan ve mamiyi kullanmak zorundayız. onu unutmayalım.

theotheo dedi ki...

ayrıca dediğim gibi maç maç gitmek durumundayız.

escude'nin iyi gibi gözükmüş olması kimseyi kandırmasın. o bölgenin oyuncusu tartışmasız francodur. hem ofansif hem defansif olarak. escude'yi iyi bir forvet oyuncusu sürklase eder. 4.hafta bursa deplasmanı var dikkat. escude tercihinde bu maça bakılarak ısrar edilirse yanılırız.

ilk 3 maç 9 puan şart. tartışmasız. tek bir puan kaybına bile tahammül yok.

theotheo dedi ki...

ayrıca dediğim gibi mami, oğuzhan, necip gibi 3 oyuncunun olduğu yerde sezer öztürk transferi sorgulanır. neden sorgulanır. yılda 1 milyon euro garanti ücret alacağı için sorgulanır. biz transfer yapmayın demiyoruz demedik. sen sezeri getir. bonservis ödeme 300 bin euro yıllık ücret başımın üzerine. bunu kabul etmiyosa almıcaksın. o kadar basit.

bize idare edecek adam lazım değil aga.bize iş yapacak adam lazım.

bizde iş yapan yok.

dediğin gibi bu paralara almak zaten çok zor en az bi 15 kaadı gözden çıkaracaksın.

ama piyasada pek çok fiyatın şişirilmiş olduğu da ortada.illaramendi'nin 2 cardozo parası etmesi mi dersin , falcao'nun cavani'nin 60 70 milyon olduğu yerde rooney'e 25 milyon teklif edilmesi mi dersin.

benim aklıma gelen jermain defoe var mesela.adebayor'la filan uğraşacağımıza daha makul seçenek.darren bent'i 3 kuruşa verdiler.geçen milli maçta bizimkilerin aklını alan asamoah gyan var.

aradıktan sonra var yani adam.

theotheo dedi ki...

@övünç

adebayor çok ayrı bir oyuncu. yani 28.29 yaşında. arsenal man city real tottenham da oynamış. bütün yeteneklerini kanıtlamış.

defoe de aynı şekilde çok tecrübeli. ama onun yaşı 31. bunlar geldiği zaman minimum 3 senelik sözleşme istiyo. yaşı gelicek 33 34.

asamoah katarda şimdi. yaşı da 27. bonservisi uygun olursa alınabilir.

burada en büyük sorun şu oluyor. ücret.

yönetimin gücü çok önemli burada. asamoah ismi defoe ismi çok büyük değil. ama adebayor dediğin zaman bütün dünya dönüp bakar. yani messi bile gazeteye baktığı zaman hadi ya falan der.

müthiş bir pr çalışması yürütüp. adebayor'un maliyetini yarı yarıya bile getirebilirsin. bakın bu işler yapılıyor. geçen yıl ingiltere liginde satılan 4 formadan biri van persie'nindi. 2 milyona yakın forma sattı manchester united. yılda 12 milyon pound veriyor 4 senelik sözleşme 24 milyon poundda bonservis. geçen sene de manuyu şampiyon yaptı gol kralı oldu kapattı konuyu. wenger bu işi yapmadığı için kafasını duvarlara vuruyor. buna yüzde yüz eminim. çok büyük bir stratejik hata yaptı.

sen adebayorla 3 senelik sözleşme imzalıcaksın yaşı 31 32 de sözleşmesi biticek çok uygun bir anlaşma koşulu.

ve sen adebayor'u getirdiğin zaman bu takıma çok rahat bir klas atlatır. gelecek yıl sana şampiyonlar ligini garantiler bu çok net.

bilic'te çok saygın bir teknik adam. bunun da etkisi olur. çok iyi bir forvet için çok iyi bir çalışma gerekir.

göndersin aga almeida'yı ne verdik ki ne istiyoruz ? 2m 'a almadık mı biz bu adamı zaten . veriyorsa 3-5 gönder gitsin. 2.5m ücret alıyor bu adam.batalla'sı , sebastian pinto'su , lomana lualuası , gekas'ı 3 kuruş paraya oynuyor bunun iki katı faydaları var.

dün yine çok net 2 kontrada ofsayyta bekliyordu.o kadar bilinçsiz bir adam.almeida en solda koşuyor bütün trabzon defasnına hakim konumda atak en sağdan geliyor ama kendisi 2 metre ofsaytta ondan sonra tribe giriyor niye pas atmadın diye. çünkü ofsayttasın gerizekalı ondan atamıyor.

Mete dedi ki...

Oncelikle dun uzun zamandan bu yana takim cok pozisyona girmese de rahat bir mac izledim. Su cok net belli ki bu ligin ilaci dun oynadigimiz strateji. Bu oyun bu ligde her zaman gecer akcedir ve kanimca sezon sonuna kadar sizi sampiyonluk potasinda tutar.
Dun takimda cok fazla siritan oyuncu yoktu ki bu da takim halinde oynamaya calisildigini gosterir. Mesela Escude Ersan'a normalden biraz daha yakin oynadi hep ve bu da sol bek defosunu minumuma indirdi.
Escude ve Ersan demisken bir iki kelam da onlar icin edelim.
Ben Escude'nin cok iyi bir stoper oldugunu gecen sene oynamadigi zamanlarda dahi savunuyordum. Stoperde Escude solbekte Ersan secimi ile (gokhan suzenin Besiktasta oynayamacak yetenekte siradan bir futbolcu oldugunu gormesi) sahsim adina Bilic icin simdiden gecer notu veriyorum.
Her zaman oldugu gibi yine bu takimda Holosko formanin birisini kapar. Muhtemelen o forma da Dentinho'nun formasi olur. Dentinho demisken; kiralik olmasina ragmen her soylenini yerine getirmeye calisan ve kendini ispat etmek isteyen bir psikolojide oldugunu farkettim ki Brezilyali oyunculardan pek beklenecek bir tavir degil onu da iyiniyetinden dolayi tebrik ederim. Cok yetenekli bir oyuncu oldugu biliniyordu ama bu yil Avrupa futboluna adapte olup olamayacagi netlesecek zaten.
Kanimca Gokhan Tore 60-70'den sonra daha fazla efekt verecek ilk 11'de baslayinca ayni efekti alamayacagimizi dusunuyorum.
Mustafa Pektemek henuz bu takimin hucum oyuncusu oldugunu gosteremedi ve bu yil artik onunda katkida bulunmasi lazim.
Almeida ise bu takim icin cok onemli bir oyuncu. Trabzon o girince iyice ceza alanina gomulmeye basladi. Bence Almeida elden kacirilmamali ayni oyuncu tipi Cardozo'nun maliyetlerini FB transfer calismalarinda gorduk. Bence akilli bir yonetimle mac basini yuksek tutarak hem Almeida'nin devamliligini saglamis oluruz hem de elimizden kacirmayiz. Zaten mac basi anlasirsak senede 15 mac oynayacak bir oyuncu olarak devam ederse bize maliyeti de yuksek olmaz.
Simdilik bu kadar diyelim.

theotheo dedi ki...

@övünç

aga adam portekiz milli takım oyuncusu. bak maça girdi hemen farklılığını gösterdi. sen bakma. adamı konsantre etmek önemli. yerine bulacağın adamın maliyeti bizi aşar. bu yönetimi aşar. bu yönetim o kadar büyük kalibrede oyuncular getirebilecek bir güce sahip değil. o anlaşmaları yapamaz.

iyi bir almeida bir çok forvetten iyidir bakma sen. fernandes ve almeida işbirliği çok iş yapar yeterki doğru hamleleri yapalım.

theotheo dedi ki...

@mete

holosko forma falan kapamaz artık. hiç olmazsa sağ kanatta oğuzhan oynar mami oynar.

biz geçen sene sözleşme uzatmayın derken bunları söyledik. yok dediniz maaşını azalttı vs vs. holosko şimdi serbest kalmış muhtemelen bir anadolu kulübü ile 300-400 bin euroluk bir kontrat yapmıştı. ama biz oynamayacak bir oyuncu için 1.1 milyon euro gibi çok büyük bi rakam ödemeye devam edicez. üzerine bir de cenkin maaşını 2 kat arttırmayı koy. üzerine bir de sezeri koy. ne çıktı? kaliteli bir oyuncu bonservisi çıkmadı mı?

bu yüzden diyoruz gereksiz iş yapmayın.

sol bek için büttner kiralık formülü iyi. ismail çok uzun süredir yok. heralde toparlanması 2.yarıyı bulur.

bunun dışında geçen sene mustafa pektemek'i fulya da gördüm. mediamarkt'a giriyordu porsche panamerası vardı herhalde. yakından görünce o kadar cılız görünen bir oyuncu ki. yani günümüz futbolunda öyle oyuncuların oynaması çok zor. delgadoda öyleydi misal. kemik gibi olması lazım yoksa işi zor.

Selim dedi ki...

Abi tamam Almeida Portekiz milli takımı forveti de, bu yokluktan sadece.Yoksa o kalitede bir takıma yakışmıyor Almeida. Bruma yı yerleştirirler yakında o pozisyona. Ama karşı takımın stoperlerini korkuttuğu ve yorduğu da bir gerçek.

theotheo dedi ki...

@acarsel

işte düşün koskoca portekiz milli takımı bile almeidadan iyi forvet çıkaramazken. sen de böyle bir oyuncuyu bulmuşken bırakmaman lazım. demek ki kaliteli oyuncu öyle kolay bulunmuyo.

geçen sene almeidanın iyi oynadığı zamanları hatırla. kafasıyla rakipler için bir ölümdü. adam kafasıyla füze atıyor.

beşiktaş'ın bu sene en büyük organizasyonu ve gol silahı ne? duran top. duran top = kafa topu

sen galatasarayı fenerbahçeyi yenmek istiyorsan beşiktaş şu anki hücum organizasyonlarıyla iki takıma da maçı kaybeder.

bunu tek değiştirecek şey duran toptur. diyorum.

fernandes topun başında. içeride sivok franco almeida hutchinson. bu 4 lüden gol bulursun. bu sebepten çok değerli bir oyuncu almeida.

tabii ki almeida'yı satıp adebayor'u getirebiliyosan getir. ona eyvallah. ama bu yönetim o işi beceremez. bu sebepten. fernandes ve almeida ile uygun şartlar sağlanıp kontrat yapılmalıdır.

theotheo dedi ki...

hatta iddia ediyorum. fernandes şu anda dünyanın en iyi sol korner atan oyuncularından biridir. van persie'de bence en iyi sağ korneri atar o tartışılmaz. bu sebeple bile eşi benzerini alamayacağın bir futboldur fernandes.

Unknown dedi ki...

Saglam bir Adebayor gelecekse kimse hayir demez elbette fakat hangi Adebayor gelecek? Arsenal ve Manchester City'de ki gibi yari sahayi driblingle ruzgar gibi gecen Adebayor mu yoksa Milli takimla saldiriya ugradigindan beri mental sorunlari olan mi?

Onun yerine hic maceraya girmeden Matri alinmali, ne verecegi belli bir oyuncu, Turkiye liginde ortalamasi 20 nin altina dusmez. bonservisiyle alinamiyorsa kiralanmali, sonucta tum sezon yedek oturmak istemeyecektir..

Unknown dedi ki...

@theo Theo

"sen galatasarayı fenerbahçeyi yenmek istiyorsan beşiktaş şu anki hücum organizasyonlarıyla iki takıma da maçı kaybeder. "

Bence bu sezon derbi maclari en kolay kazandigimiz maclar olacak..

http://sonkartallar.blogspot.com/2013/08/derbimator-besiktas.html

planck dedi ki...

Şu gamsız almeida yerine emeramo girse dün çok daha verimli olurdu. Adam bu aene kalırsa maaşı + fona 2M€ verecekmişiz, yd sağolsun. Bence bu yüzden böyle oynayacaksa 3e 5e değil 1e2ye bile verilebilir.

Selim dedi ki...

Matri yi Cagliari den beri takip ediyorum; 10 numara golcüdür. Hazır açığa çıkmışken nokte atışı transfer olur.

@theo

Abi futbol duran toptan da ibaret değil ama; Almeida kendini verdiğinde zaten bizim lig için üst düzey bir santrafor; bizim lig de Makakula sadece fizikle ve az biraz bitiricikle gol kralı oldu. Fakat istemiyor burada oynamayı, bu çok belli. Yoksa zaten böyle olmasa kimse bir ton para verip yeni golcü alalım demez bu mali şartlar altında.

aynı adam değil aga. cardozo mu , almeida mı soruna almeida diyecek adam bulunmaz.

senelik hoşaf helder positga bile valencia'ya gidip hugo almeida'yı 2. forvet yapabiliyorken bunları konuşmak anlamsız.

bugün gir bak arsenal forumlarına , burak yılmaz kim diyor adamlar.2 senede 60 küsur gol atan adamı bile kimse sallamıyor anca lazio filan istiyor.

daha dün pablo osvaldo'ya 15 m verdi southampton.

düşün türkiye liginin ziklenmezliğini.türkiye de 57 maçta 24 gol atan adam bu.

theotheo dedi ki...

türkiye liginin siklenmezliği değil o. arsenal dünya sıralamasında ilk 5 te olan bir takımdı. yine o takımı kurmaya çalışıyorlar bu yüzde çıtaları suarez bu sebeple burak tabiiki onlara zayıf gelecektir.

siklenmez dediğin ligden çıkan bi takım cl de çeyrek final oynadı öbürü uefa da yarı final oynadı.

bu sene daha da güçlendi bu takımlar. dünya ile aramızdaki farkı bütün sporlarda hızla kapatıyoruz bunun farkına varın. voleybolda kızlar bangır bangır. basketbolda kaç oyuncumuz nba de. milli takım kadrosuna baktığın zaman üst düzey.

biz bunlardan geri kalamayız. burada iyi bir karar vermek gerekiyor.

aynı siyasettede vereceğimiz karar gibi. ya ümmetçi bir şeriat ile ortadoğu karanlığına sürükleneceğiz ya da gerçek bir sosyal demokrasi anlayışı ve atatürk ilkelerini benimseyerek bu ülkeyi bilim sanat teknoloji ülkesi haline getireceğiz.

doğru işler yapmak gerekiyor. eğer muhammed gerçekten çok iyiyse onu bu takıma monte etmeliyiz. 35 lik escude yerine 22 lik francoyu takır takır oynatmak lazım. artık beşiktaşta bu sezonla birlikte herşey farklı olmalı.

delgado dedi ki...

ben franco'nun bu sezon içerisinde ilk 11'e monte edileceğini düşünüyorum. edilmese de sorun değil, kaç senelik sözleşme imzaladık. seneye oynar. bilic hazır görse faydalanırdı kendisinden. belli ki escude'yi daha hazır görüyor. bence kendisi için de daha iyi, önünde sivok ve escude gibi çok şey öğreneceği iki stoper var. ki ikisi de yüzlerce maç oynamış, taktik bilgisi olarak aşmış adamlar. basit hatalar yapmadığı ve bariz şekilde sırıtmadığı sürece escude'nin oynamasında sakınca görmüyorum. franco'nun kenarda öğrenerek beklemesinde de.

matri'yi alamayacaksak forvette almeida-mustafa-eneramo-ömer yeterlidir bence.

theotheo dedi ki...

@delgado

dünkü trabzonspor maçında sen ben stoper oynasaydık yemin ediyorum sırıtmazdık. geçen yılki bursa maçını ne çabuk unuttuk escude ne hale gelmişti. onun dışında yaşı 35 ve bu sene sözleşmesi bitiyor kalmasının mümkünatı yok. bu sebepten franconun oraya alışması ve orda sivokla beraberlik kurması şart. 2.5 milyon euro bonservis verdiğin bir oyuncuyu tribüne gönderemezsin beşiktaşın buna hakkı yok.

eee burak gol kralı oldu cl'de işte müdür niye kimse almıyor diye soruyorum sana son 10 senede cl'de gol kralı adamları söyleyeyim messi-ronaldo-van nistelrooy-morientes-kaka-shevchenko.üstüne ekliyorum dün southampton gibi bir takım 15 milyon € para sayıp pablo osvaldo'yu aldı.man city gidip dünya para sayıp negredo'yu aldı, roberto soldado'ya 30 milyon saydı totnım . 15 milyona eywallah diyecek gs'nin kapısını kimse çalmıyor.

selçuk barcelona'da oynar diyorlar dalga geçer gibi.niye istemiyor barcelona bir kamyon para vermeye kalkıyor javi martinez'e , david silva'ya , isco'ya ?

biraz gerçekçi olmak lazım..

barcelonalı , psgli , leverkusenli bir gruba da düşebilir gs. kim bilir ne zaman görecek çeyrek finali bir daha , çedjulu , danyli savunmasıyla.

türkiye ligi ancak ruslar için bir kriter olabilir.

ya da burada çalışığ yurt dışına gitmiş teknik direktörlerin hafızasında yer ettiysen ne ala.

planck dedi ki...

Escude için geçen senenin referans alınmaması gerekir zira takım papazın çayırında top oynarmış gibi savunma yaptığından escude de çok kötü göründü. Ama tabi ki Franco oraya monte edilecek, bu sene azından 20 maç oynar diye tahmin ediyorum. Franconun bu seneki asıl görevi Avrupa futboluna ayak uydurmak, ve Önder Hoca tarafından söylediği üzere ağırlık çalışmalarıyla Lugano gibi olmak. Seneye zaten banko olacak.

Almeida niye satilamiyor, cunku Almeida konusunda karar yetkisi ayni zamanda fonun da, unutmayalim. Zamaninda "muthis transfer formulu, tum Turkiye bunu kullanacak" diye cildirtici basganimiz tarafindan gazlanan formulu gorduk.

AQ-47 dedi ki...

Theo ne kullandın yine? Almeida için geçen sene iyi oynadığı dönwmler oldu falan yazmışsın da, sanırım oynadığın PES maçların falan aklında kalmış...

planck dedi ki...

izlememiş olanlar için tribünden görüntüler: http://www.youtube.com/watch?v=IonpxtrnL2Q#at=81

alper dedi ki...

maç analizim..

Bu sene ara ara yazacağım bunları inşeAllah..

Ayrıca dediğim gibi bu sene ara ara yazacağım bunları..

Ulu önder M.K.Atatürk ün dediği gibi hattı müdafa yok sathı müdafa var.Bu yüzden ışıkların devrimlerin aydınlıkların takımı Beşiktaş ezilen,tüketilen ve yaşama alanlarına müdahale edilen T.C halklarının 11 yıldır yaşadığı karanlık günleri temsilen simsiyah formasıyla çıkmıştır maça .Bunu görmemiş olamazsınız değil mi?BJK mı bu forma ile sahaya çıkarken görünce ister istemez başımızda ki hak ve doğru tek ideoloji mensubu sosyalist devrimci hocamız Biliç gibi ister istemez ekran başında sol yumruğumu sıkıp devrim marşları söylerken buldum kendimi.Ümmetçilikten uzak 11 tane adamın bireyselliği bir kenara bırakıp kollektif bir uyum içerisinde adeta bir mujikler ordusu gibi 90 dakika boyunca çalışıp çabalaması ve sonunda 2-0 lık net skor ile kolhoz'luğa terfi etmesi yolumuzu aydınlatan yagane ışıktır..
Ayrıca dediğim gibi maç maç gitmek lazım.Devrim bir gecede olmuyor inşeAllah.Ayrıca maç sonu Tolga denen kalecimizin stadın tek güzel yanı Atatürk demesi takımımızın ne kadar seçkin,elit ve üst sınıf bireylerden oluşan bir devrim takımı olduğunu göstermesi açısından ibretliktir.Yalnız bunu diyen adamın maç bitimi sahada secde eden görüntüleri beni olduğu kadar BJK ıma ve devrime gönül veren milyonlarca milyarlarca yoldaşımı sanırım üzmüş ve inanılmaz irrite etmiştir.O kadarcık kusur kadı kızında bile olur diyorum ilk hafta için ama inşeAllah takımımızın içerisinde zaman içerisinde eritilip konsomol haline getiririz.
Ve yine G.Töre denen işçimizin sahaya girerken ellerini açıp bişeyler mırıldanması bana çok saçma geldi.Tiksindirici geldi.Aryıca dediğim gibi maç maç gitmek lazım ama gerek Tolga Gerek G.Töre'nin bu iki hareketi sinek küçüktür ama mide bulandırır lafzını hatırlattı bana.Bir an önce uyarılmalı ikaz edilmeli ve BJK formasının kutsallığı değeri anlatıp bu gibi uydurup tevatürlere itibar etmemeleri sağlanmalıdır yoksa derhal takımla ilişkileri kesilmelidir.

Ulu önder M.K.Atatürk ün bilim sanat teknoloji ülküsü çerçevesinde yetişmiş vatran millet bayrak şair N.H.Ran efendimizin yoldaşımızın deidği gibi Beyaz orduları dumanlı ufuklar gibi önüne katan
Dörtnal giden atının uzanan boynuna yatan,
Yalın kılıç
Bir kızıl süvarisin!..
Gamın, kederin tüylerini bir kara tavuk gibi yol!
Kuvvetli ol,
Neşeli ol,
dizeleri bana Atiba'yı hatırlattı.Evrimin kendisine bahşettiği uzun bacakları ile Hacıosmanoğlu denen devrim düşmanının mitralyözleri karşısında adeta bir cengaver adeta bir sancaktardı.

alper dedi ki...

Ayrıca dediğim gibi maç maç gitmek lazım ...

Ama dün gece itibariyle tek güzel yanı adı olan Atatürk Olimpiyat Stadyumunun
Kızıl bayrak dikildi kapalısının mihverine
Mihverin kutuplarından çıkan en sivri yerine!
Uzun ağır balyozları bellerine takarak,
Keskin orakları güneşte şimşek gibi çakarak,
Yürüyor ve bekliyor artık BJK denen proleterya ordusundan oluşmuş şanlı şerefli takımımız.Bu ne büyük gururdur anlıyormusunuz ey Beşiktaşlı dostlarım kardeşlerim yoldaşlarım.

Kahrolsun bağzı şeyler ki bu devrimin kalan tek ordusunu gaalip etmemiz için muzaffer kılmamız için para denen lanet şeye ihtiyacımız var.O para denen lanet şeyle iyi bir akıncı iyi bir golcü transfer etmemiz lazım.Almeida yoldaşımız her ne kadar devrime canı gönülden inanmış bir kardeşimiz olsa da evrimin kendisine bahşettiği boy fizik ve aklı kullanmayı bir türlü öğrenemedi..

AQ-47 dedi ki...

@alper
Net, anlaşılır ve direkt hedefe yönelik bir söz öbeği olmuş.

alper dedi ki...

Haykırdı en önde giden,
emreden! FERNANDES...
Bu ses!
Bu sesin kuvveti,
bu kuvvet
yaralı aç kurtların gözlerine perde
vuran,
onları oldukları yerde
durduran
kuvvet!
Emret ki ölelim
emret! FERNANDES..

O ne güzel o ne canı gönülden devrime inanmışlıktır ey zenci kardeşim benim.Topu adeta bir orak-çekiç misali kullanman düşman saflarına aman vermeyen saldırıların beni benden aldı.Yıl olmuş 2013 kozmoz ilk defa yüzümüze güldü.Adı bana 1400 yıl evvelden kalmış birini hatırlatsa da Mustafa pektemek kardeşimize yapılan hunharca zalimane TOMA müdahalalelerini hatırlatan
hareket sonucu sakatlanmaması bana kozmozun bizle olduğu hissini uyandırdı.Sırf bu yüzden bile devrim yakın meşaleleri yakın yoldaşlarım.

Hepinizi kozmoza emanet ediyorum.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

abi almeida'nın satılmamasının fonla filan alakası yok.

adamın talibi yok.

helder postiga gibi bir odunu bile para verip alan valencia kendisine talip olmuyor.

falcao'yu gönderen mendes'in arka bahçesi atletico madrid bile 2-3 milyon çıkmıyor.

seneye bedavaya yıllığı 1 milyon € dan gider.

Adsız dedi ki...

@Övünç

Almeida Mendes işlerinin bu kulübe attığı en büyük kazıktır. Bariz sirk futbolcusu Quaresma'dan bile büyük kazıktır, bu kadar yani. Şu zamana kadar hakkında söylenen transfer dedikoduları arasında en kötü olan şartlar dahilinde bile satılmadıysa kötü bir yöneticilik sergilenmiş demektir. Umarım bir an önce yolunu bulur, böylelikle biz de bulmuş oluruz.

Bu takıma sol bek şart. Şart oğlu şart. İlla ki Holebas olsun demiyorum, ki o olsun diye beklenti içinde olanlardanım. Deniz Atalay demiş ki Büttner henüz yanıt vermedi, Holebas için ise 2,1 milyon bonservis istiyorlar. Ecnebi medya dahil okudum, Büttner'in derdi ben hala kendimi ispat etmedim olayı. Kolay değil ManU'da oynuyor. Şurada kalmış 2 hafta kasmadan Holebas'ı alsanız ya. Deniyor ki İsmail gelince fazla olur vs. Yahu yeter ki öyle olsun, yani Beşiktaş'ı izlemeye başladığım 30 yıldan bu yana ilk defa yedek bir sol bekimiz olsun, fena mı. Üstelik hem Holebas hem de İsmail sol iç oynayabilecek oyuncular. Bu da mı gol değil yane.

Hep bizim halen 5-6 milyon transfer paramız var. Nooldu ona?

Not: Bana göre hala bir golcü de lazım ama bu transfer döneminde unutun bu işi. TS Gekas'ı almaya yakınmış. Geçen sene de söylediğim üzere keşke biz alsaydık. Almeida Pektemek vs ilk defa tam tamına bir golcümüz olurdu. Hele bu son takım stratejisinde ilaç olurdu ilaç.

Blogda siyasete girmemek, hele ki su son olaylardan sonra, zor, kabul ediyorum.

Lakin en azindan siyasi yorum yaparken okurlar birbirine direkt ithamlarda bulunmasa, bozuk plak durumu olusmasa?

Mac puanlarini acikladiktan sonra 7 yorum gelmis, 5'i alakasiz. Sahsen beni uzuyor.

Adsız dedi ki...

Bu arada Övünç'ün yazdığı bir şeyi yaygınlaştırayım.

Almeida'nın Portekiz milli takımı golcüsü pozisyonuna zaman zaman seçilmesi bir şey ifade etmiyor. Adamlar Nuno Gomes'ten sonra milli takımlarına bile halen golcü bulamadı. Oynattıkları Helder Postiga hakkındaki yoruma da aynen katılıyorum: bildiğiniz odun. Yani top gelsin çarpsın gol olsun diye çivili tahtada beklentiniz vardır, aynı o derece.

Portekiz açısından ilginç, ama bizim için realite.

@Ovunc

Adamin talibi olsa da, belli bir fiyatin altindaki tekliflerde isler karisiyor. Mendes direkt killik yapiyor olabilir, hatta bence yapiyordur zira dedigin gibi elbet helallesilmesi lazim.

Mete dedi ki...

@Övünç

Bir sonraki postunda ''Almeida futbolcu değildir'' demeden önce bir kaç şey yazayım dedim.

Bence öncelikle çoğumuzun (biz beşiktaşlıların) yaptığı gibi bizdeki ''tu kaka'', diğer takımlardaki daha iyi algısından kurtulmalıyız.
Yukarıda da yazdım aynı tip oyuncuyu(Cardozo) Fener'e 25 milyonluk paketle sundular üstünü fiyonk da yaptılar ve istiyorsun bedeli budur dediler. Sen aynı oyuncu değil diyorsun ama Benfica senin gibi düşünmüyor. Cardozo satarsam yerine Almeida'yı koyarım diyor. Demek ki aşağı-yukarı bunlar aynı oyuncularmış, önce bunu kabul edelim. Tekrar ediyorum bunu ben değil, Benfica da söylüyor.
Portekizde kaç tane profesyonel futbolcu vardır bilmiyorum ama tüm kalbur üstü takımlara oyuncu pazarlayan bir ülkenin forvetinden bahsediyoruz. Mendes belki diğer forvet oyuncularının bacaklarını kırıyordur Almeida oynasın diye.
Bunun dışında yukarıda bir çok isimden bahsetmişsin ama ne istiyoruz?
-Santrafor?
-Golcü?
-Hücum oyuncusu?

Yine yukarıda söylediğim gibi önyargılardan ve bize yaratılmış algılardan sıyrılarak önce teşhisi doğru koymalıyız. Bence yine söylüyorum Almeida'nın devamlılık sorunu vardır ve bunu çözebilirsen elinde çok önemli bir değer olmuş olur.
Arkadaşın bir tanesi emek harcamış ve bazı değerleri ortaya koymuş. Bi göz atmakta fayda var.

http://www.karakartal.com/tribununsesi/?action=read&id=503

@theo
Senden bir kardeşin olarak ricam yukarıdaki mevzuya takılma ve aynen bu postta yaptığın gibi tüm sezon boyunca bu tarz yorumları yazmaya devam et kardeşim.

Adsız dedi ki...

Bence politik içerikli yorumlar buranın çivisini çıkarıyor. Böyle yorumların silineceği hakkında bir uyarıdan sonra ayrım gözetmeksizin cidden silinmesini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

@Mete

Aslında olan biten sadece matematik. Cardozo satılıp Almeida alınsaydı Benfica'nın cebine doğrudan keş 10 milyon giriyordu olay bu kadar net.

Yoksa o tarz "verdiği değer" kıyaslamalarıyla bir yere varamayız. Hayır, Almeida'nın verdiği değer anlamında çok şey yazabilirim ama sen katılmayacağın için kısır döngü olur. Bu açıdan tek bir şey yazayım: Bizzat Portekiz medyasının yazdığı haberler üzerine şu anda Benfica'nın en önemli derdi Matic'in hali vakti yerinde kulüpler tarafından istenmesi sonucu yerine kimi getireceklerine henüz karar verememeleri. Sana göre böyle kıyas yapsak Matic'in gitmemesi lazım zaten. Elbette Jesus'a sorsak da gitmesin der. Ama Benfica yönetiminin derdi başka.

Krizi var, rekabeti var, etc.

ya aga cardozo'yu oldu ki okuttu beşiktaş'a kaç vereceğini düşünüyorsun ? aynı şeyi sevilla için de söylüyorlardı.negredo'yu sattı almeida'yı alacak diyorlardı.

bu mendes beni bile satar sevilla'ya ama almeida'yı satamıyor.bu adam 2 senedir mutsuz , 2 senedir gitmek istiyor , 2 senedir bir karış suratla top oynuyor.beşiktaş'ı kendine yakıştıramıyor çok hıllı bir adammış gibi.

ya arkadaşım helder postiga diyorum ya.helder postiga'yı kesemiyor bu adam ben sana daha ne diyeyim.para verilmesi günah bir adam.

bak aynı kafa artem milevski'de var.şimdi ne yapıyor biliyor musun ?

BOŞ oturuyor ! 27 yaşında boş oturuyor !



theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Mete dedi ki...

Ben olsaydım gönderdiğim link üzerinden de bir kaç şey yazmaya çalışırdım. Oysa ki orada rakamlar kör gözün parmağına gibi herşeyi gösteriyor.
Bu adamı sezonda 25-30 maç civarında oynatabilirsen verimini alırsın diyor istatistik.
Neyse zaten yönetim de teşhisi doğru koymuş olacak ki, Almeida'ya maç başını yüksek tutan formüller sunuyormuş..

theotheo dedi ki...

ayrıca şu forvet konusuna da bir son nokta koyalım.

almeida bu takımın bu sistemde oynayacağı tek forvettir artık lig başladı köprü geçerken forvet değiştircek halimiz yok. almeidayı ne yapıp edip diri sağlam ve mutlu tutmanın yollarını bulmalı yönetim ve hoca bu iş bu kadar.

ikinci olarak franco yarın seneye falan değil. franco bu sene oynayacak. francoyu tribünde oturtmak için mi aldık? o zaman gelecek sene alırdık birader. bu sene escude oynucaksa. hayır yerinde çok matah bir adam olur, tamam dersin ama böyle olmaz. genç çocuk bu. bunu tribünde oturtursan yarın küstürürsün. pişman olursun.

Adsız dedi ki...

25-30 maç işlerine girdiysek eğer: rahmetli Vedat Okyar'ın bir lafı var: iyi futbolcu uçaktan inip stada gider gitmez farkını belli eder, diye.

Yıllık 2,5 milyon avro keş alan bir oyuncunun performansını belli etmesi için gereken şartlardan bahsediyoruz halen. Üstelik de performans kriteri gayet belli olan "gol ve asist sayısı" üzerine.

Gekas Süper Lig performansı: 26 maç, 20 gol, 3 asist.

Almeida Süper Lig performansı: 55 maç, 23 gol 11 asist.

Şehir efsaneleri Beşiktaş için her zaman en büyük kazıkları yarattı, görünen halen de yapmaya devam ediyor.

theotheo dedi ki...

@sneijder

sadece istatistikler hiç bir anlam ifade etmez. heleki takımların kalibresi birbirinden çok farklıysa. yukarıda verdiğin örneğin gerçekle analizle karşılaştırmayla uzaktan yakından bir alakası yok.

almeidanın gol sayısından ziyade oyun planında çok önemli bir yeri var.

AQ-47 dedi ki...

Böyle buyurdu theo...

Darkpain dedi ki...

Beşiktaş'ın geçen yıl ki ve dün geceki oyununda almeida'nın rolünün çok çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. Ki kanat/kanat forvetlere alınan oyuncu tiplerine bakınca geçen seneki oyun kurgusunun benzerinin bu yıl da sergileneceği fikrine varabiliriz.

Olcay,Gökhan,Ömer,Dentinho,holosko hatta gene kanatlarda kullanılabilecek olan sezer öztürk ve muhammet bunların hiçbirisi salt kanat oyuncusu değiller. Sıfıra inip orta kesen, hızlı, adam geçip orta yapan oyuncular da değiller. genel ortak özellikleri de kanatlardan içe kat edip ceza sahasını kalabalıklaştıran,alan değiştirebilen, arka direk koşuları yapan, topla nispeten daha iyi olan, asist özelliğinden daha çok gole yakın olan oyuncular. Kanatların yapısı böyle olunca da onlara alan açacak, topu indirip servis edecek, stoperlerle boğuşacak-kendine çekecek bir santrafor ihtiyacı oluşuyor. Almeida da bu tanımların hepsine %100 uymasa da bir çoğuna %70lerde cevap verebiliyor. Dünkü oyunda da dikkat etti iseniz Almeida'nın girişi ile beraber Olcay'ın etkinliği 2-3 kat arttı. G.Töre değişikliği ile beraber de her iki kanat oyuncusunun efektifliği maçın geriye kalan kısmındakinin kat be kat fazlası hale gelmiştir. Mustafa Pektemek'in oyunda kaldığı süre boyunca oyunda pek de etkin olamayan olcay'ın almeida değişikliği ile birlikte oyunun içine oyunun kaderini değiştirecek şekilde katılması bence tesadüf değil. Bu yüzden de Almeida her ne kadar kendisi çok iyi istatistikler oluşturmasa da Beşiktaş için kilit bir rolde.

abi ortada bir polemik yok.hepimiz beşiktaşlıyız hepimiz beşiktaş için iyi olanı istiyoruz.makul çerçevede tartışıyoruz.

ben almeida'nın yerine eneramo'da oynadığında fark olacağını sanmıyorum.

almeida satılmadan da yeni bir forvet alınmayacağı kesin.

bu adamla sözleşme uzatmak da hedeflenilen nokta için ideal değil.

seneye 5+0+3 uygulamaya geçeceksek ben almeida'nın 2.5 m € alıp 5'ten biri olacak güvenilirlikte bir adam olacağını sanmıyorum.

maç başına işine de kesinlikle girmez.çünkü adamı beşiktaş'a bağlayan bir şey yok.yani vefa borcu , taraftar sevgisi vs vs gibi işler yok.

shelbyl'in söylediğini şöyle bir olayı var.sene sonu satamassak 2.5m € bayılacağız.

benim de şöyle anlamadığım bir olay var , ne çeşit bir menajer futbolcusunun kariyerinden önce alacağı parayı düşünür.

bacon1903 dedi ki...

Ya konuyla hiç alakası yok ama ben digitürk ve ligtv üyesiyim.Trömsö mçını bunlar verecekmiş benden sadece bu maç için 25 tl istiyorlar.Bu ne biçim mantık ya!!!!!!!!!!!He hala niye digitürk üyesisin diyen arkadaşlar hastalık benimkisi dayanamıyorum bjk maçı seyredemezsem!!!

Adsız dedi ki...

@Darkpain

Ben sorunun geçen seneki formattan çıkmak olduğunu sanıyordum. Hata yapmışım?

planck dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@shelbyl

Sana politik mesajları silmeni tavsiye etmiştim. Mevcut veya yeni olanları, istisnasız hepsini.

AQ-47 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Gezi sureci ile ilgili takimimiza/taraftarimiza dair bir gelisme olursa tabii ki bunu tartisiriz. Siyaset her yerdedir, o ayri.

Ama lutfen "Ataturk-seriat" tartismasi falan yapmayalim burada. Onun icin Youtube var, herhangi bir video altina girip yorum yapabilirsiniz ve muhakkak muhatap bulursunuz.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
planck dedi ki...

ah be cevabı okuyamadım :) neyse elinize sağlık böyle iyi oldu, görünce dayanamıyordum kusura bakmayın.

zizou dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

Yuh be geldiğimiz yere bak...bu kadar karşıt fikrin bir anda ortaya çıkması bile taraftarın ne kadar heterojen olduğunu ve beşiktaşlı duruşunun da askında bir zırva olduğunu gösterdi en azından..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

tabi ki heterojen olacak, normal olan odur. Mevzunun en nihayetinde bir spor kulubu oldugunu unutmamak lazim...

BJK4EVER dedi ki...

Almeida ayet iyi oyuncu. Bizim spor izleyen kitlemiz kendisini bilgili zanneder ama bir bok anlamaz. Stoperin bile attigi gole gore zaman zaman degerlendirildigi bir ulke vesselam. Almeida da karsi karsiya cok gol kacirdigi icin elestiriliyor. Ancak adamin asist sayisina bakan yok mesela. Almeida 2 kisiyi mesgul tutan, duvar ozelligi olan, capraz kosularla alan yaratan bir forvet. Agir oldugu ve bitirici olmadigi dogru ancak o ozellikleri de olsa zaten drogba olurdu adam. Adim gibi eminim ki defoe gelse ve kapali savunma arasinda kaybolsa bu seder millet '1.50 boyunda forvet mi olur cok ciliz fizigi zayif 1 tane hava topu alamiyor defolsun gitsin' der. Kotu ozelliklere bakip abartip oyunculari degerlendiriyoruz. Almeida dogru sekilde kullanirsan ligin en iyi forvetlerinden biri, kazmalikla vs alakasi yok. Istikrar ve sakatlik problemi olmasa 15 gol 10 asistin altina dusmez.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

katılıyorum. şu piyasada almeidadan daha iyi bir forvet bulmak 10 milyon euro bonservis demek minimum. buna da bizim gücümüz yetmez. önemli olan almeidayı fit tutmak ve ondan maksimum derecede yararlanmak. kupa maçlarında ve bazı maçlar içeride koptuktan sonra eneramo ve mustafa pektemek tabii ki kullanılır. ama ilk tercih tartışmasız almeida. tahtaya ilk yazılacak isim o olur.

şu sol bek transferini bir an önce halledip hiç değilse gaziantep iç maçına yeni sol bekle başlamak lazım ki. galatasaray maçına hazır olsun bu oyuncu. aynı şekilde franco da öyle. çünkü galatasaray bizim o kanadı eboue ile felç eder.

beşiktaşın tek çaresi ligdeki ilk 3 maçını kazanmaktır. beşiktaş'ın büyük bir özgüvene ihtiyacı vardır. her maç maximum konsantrasyonda oynamalıdır.

hee her boku bilen arkadaş gelmiş he canım almeida seneye barcelona da çok iyi asistçi çünkü ...

üslubundan nefret ediyorum aga .

AQ-47 dedi ki...

Theo ile bjk4ever dün playstation başında uyuya kalmışlar...kaç kere dedim geç saatlere kadar oturmayın diye şunun başında

theotheo dedi ki...

@aq-47

birader. kim oynucak almeida yerine?

glorfindel dedi ki...

Bırakın şimdi Almeida'yı da, çok kritik bir gün bugün. Şu anda başkan yeni stadın adının Vodafone Arena olacağını söyledi. Anlaşmanın şartları da 1 saat önce kap'a bildirildi.

https://www.bjk.com.tr/tr/haber/56334/

~Poseidon~ dedi ki...

Bir de şu CAS belasından kurtulsak bu sene tadından yenmez.

AQ-47 dedi ki...

oynamak derken? Almeida oynuyor mu ki bana daha çok toptan kaçıyor gibi geldi...onunla bununla takışıyor bir de...

Darkpain dedi ki...

@james sneijder

takımın hazırlık döneminde gol yolları ile alakalı özel bir çözüm ya da farklı bir format çalışmadığı çok ortada. Geçen seneden ezberlenilen yöntemler üzerinden (en azından şimdilik) devam edeceğimiz bir gerçek.

Geçen seneki formattan ve ezberden farklı yapılan şey takım savunması ve hazırlık aşamasında takımın en çok savunma yönü üzerinde durulmuş. Trabzon maçında geçen yıldan savunma olarak çok çok farklı bir takım vardı fakat gol yollarında farklı ne vardı farklı olarak ne denendi söyleyebilir misin ?

Adsız dedi ki...

@Darkpain

Aslında bu olan biten yumurta mı tavuktan yoksa tavuk mu yumurtadan çıktı meselesi. Bilic gelmeden önce de Terim gibi hocaların aksine, elindeki malzemeyi maksimum kullanmaya çalışan biri olarak lanse edildi ve öyle de görünüyor. Medyada yazılanlar doğruysa ısrarla istediği ucuz yollu bir golcü (Eneramo) ve Atiba alındı. Zaten bu haleti ruhiyesinin açıklamasını da Ronaldinho ve Adebayor isimleri sorulunca yaptı: "böyle oyuncuları kim takımında görmek istemez".

Derdimiz böyle isimler değil tabii, ancak bariz olan konu, yönetimin ayırdığını söylediği 16 milyon avroluk transfer sözleşme bedeli konusunda da Özen-Bilic ikilisine gerektiği kadar serbestlik vermediği. Halen bu rakamdan 6-7 milyon bakiye var ancak futbol şubesinden sorumlu yöneticilerden biri "Holebas'a 2,1 milyon veremeyiz" diyor. Bu durumda iki seçenek kalıyor: Ya yönetim bu paradan da artırmaya çalışıyor ya da Ronaldinho-Adebayor ikilisinden birinden halen umutlu (her ikisi birden çok zor orası kesin).

Gelelim Almeida konusuna. malum hücum bölgesi, yani bu bölgenin de defans etmesi zorunluluğu dışında arkasındaki defans bloğu ve orta sahadan bağımsız olarak kalitenin en fazla aonuç vereceği kısım. Bilic sol bek en öncelikli yer derken bu bile tereddütte kalıyorsa benim daha iyi adamlara ihtiyacım var diye nasıl desin. Üstelik Matri'yi istedi, ancak yönetim ortalama maliyeti düşünüp oralı bile olmadı. Bu durumda, ki buna Övünç'e katıldığım üzere Almeida'nın aslında ciddi isteyeninin olmadığı gerçeğini de eklemek lazım, meseleye Bilic'in oynattığı sistemle bakmak bana biraz garip geliyor açıkçası.

Mayor dedi ki...

@sneider iyi ki yapmissin o Gekas Almeida karsilastirmasini.
Benim gecenlerde yaptigim karsilastirmaya da bak istersen oyle karar ver.

2012-2013
Almeida
Toplam Dakika: 1440
Attigi Gol: 9
Ort: 160dk/gol
Asist: 7
Ort: 205dk/asist
Yillik Maliyet: 2.5 M Euro

Drogba
Toplam Dakika: 1013
Attigi Gol: 5
Ort: 203dk/gol
Asist: 6
Ort: 168dk/asist
Yillik Maliyet: 6 M Euro

Simdi Ovunc cikip Almeidayi Ingiltere liginde oynayan bir adamla karsilastirmaya calisip acayip bir yorumu yapabilir kendince dikkat edelim :)
Sen daha iyisini yapmissin Gekasla kiyaslamakla Burak Yilmazlada kiyaslayabilirdin ayni sekilde. Ama hicbiri Almeida'nin Drogbadan daha ucuz ve daha golcu bir adam oldugu gercegini degistirmeyecek.

Almeida klasik santrfor degil ama gayet iyi bir forvettir.
Boyle somut delilere cevap verilemeyeince shelbyl'in yaptigi gibi veya Ovuncun yazdigi gibi
"bu adam isteksiz, habire somurtuyor" hikayeleri basliyor.
Almeida takimin en istekli oyuncusu aslinda.
Neden? Iyi izler ve iyi yorumlayabilirsen, Almeida kacirdigi bir pozisyonda veya kendisine atilmasi gereken bir pas ulasmadiginda uzuldugu en cok ortaya cikan oyuncu, adam resmen ya kendine ya diger eleman tepki koyuyor dogal olarak. Ama her ne hikmetse 3-5 kisi bunu onun macta genel olarak isteksiz olduguna, mutsuz olduguna yoruyor, geride, ileride, kanatta, kisacasi sahanin heryerinde besiktasa katki saglamasina ragmen. Isteksiz adam Q7 gibi olur mesela maci 25 metrede oynadigi icin, ama Almeida asla o profile uyan bir oyun sergilemedi.

Bilicin Matriyi istedigi haberide buyuk ihtimal yalandir, Onder Ozen transferleri kesinlestirmeden ifsa etmiyor. Yazilan cizilen adamlarinda yalan haber oldugu ortaya cikti(Ozelikle Ronaldinho'nun Besiktastan teklif dahi gelmedigini soylemesi gibi)
Bunun disinda ALmeida ile gol ortalamasi ayni fakat ondan 1 yas daha buyuk, italyan milli takiminda 5 kere forma giymis adamida hali hazirda Turkiyede mutlu oldugunu soyleyen adamin yerine almakta sacma olur bence, oyle bisey yapacagini hic tahmin etmiyorum. Gayet net bir ayirim var bu sezon hocayla, futbol direktorunun gorev alanlari arasinda.
Bunun disinda Mendes tahta bacakli adami bile satar isterse, Almeidayi satamiyorsa bu istenmediginden degil Besiktasin onu birakmadigindandir.

O yuzden son macta hicte kotu bir oyun sergilememis olan bir adami kotulemeyi birakin artik da milletin kafasini celmeyin. Daha ligin ilk maci oynandi, hemen kafatasciliga baslamayin.

AQ-47 dedi ki...

Mayor Başçavuş,
Burda net anlaşılamayan şey şu: Playstationcı arkadaşlar hala basmakalıp Hakan Şükür stili dağıtan adam meşgul eden forvet tipi oyunu istiyorlar. Ama yanılıyorlar çünkü Almeida eşşek kadar fiziğiyle ve kimi zaman fiziksel mücadeleden çekindiği kalecilerden dolayı vuramadğı kafa toplarıyla o işi yapamaz. Almeida oynasin diyorsan yanina striker koyacaksin çift forvete döneceksin ki şu anda Pektemekle bu iş bence güzel yürür

Batistuta35 dedi ki...

Tromso maçı başlığı yok mu? Nasıl olsa Cas basacak cezayı, hazırlık maçı için başlığa gerek yok mu dediniz siz de?:D

Yorum Gönder

Ara