.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Karne: Beşiktaş - Çaykur Rizespor


12 Yorum:

can dedi ki...

Yorum yaparken bunun bir hazırlık maçı olduğunu unutmamak gerekiyor. Hazırlık maçlarının farklı amaçları olabileceğini. Sezon öncesi maç kondisyonunu arttırma amacı ortak da, bizim yaptığımız gibi yeni bir takım oluştururken yapılan hazırlık maçlarıyla, mesela GS’nin hocası, sistemi ve takımı oturmuş hazır takımla yaptığı maçları birbirine karıştırmamak gerekiyor.

Şimdi yeni takıma bakıyorum. Gol pozisyonu vermeden pek çok pozisyona girerek orta sahada ezici bir üstünlükle topa sahip olmamız çok olumlu. Ama gene de izlemenin sıkıcı olduğu bir takım nedense. Serdar, Atiba, Franco gibi yeniler takımın en iyileri arasında olmasına rağmen ileri uçta Olcay ve Dentinho dışında kıpırtı yok. Almeida bildiğimiz deve, Mustafa giderek kredisini tüketiyor, Gökhan Töre bugün nispeten daha iyi olmasına rağmen etkisiz. Açıkçası Sivas’ta izlediğim Eneramo bu takımda büyük fark yaratır ama takımın seviye atlamasına bu yeterli olur mu emin değilim.

Önder Özen’in pazartesi günü önemli kararların verileceğine dair tuhaf sözleri endişeyle karışık bir beklentiye girmeme yol açtı. Söylediklerini ben de pek çok kişi gibi Fernandes ve Almeida ile yolların ayrılacağı şeklinde yorumladım ama bilemiyorum.
Açıkçası takımın seviye atlaması sözleşme yenilemeye yanaşmayan bu iki futbolcumuzla yolların ayrılmasıyla mümkün olabilir. Almeida ve Fernandes’in ciddi bir gelir karşılığında satılması bize 20 milyon euroluk (2,5ar milyon yıllık ücret, 3 milyon fona, 12 milyon bonservis bedeli) bir bütçe verebilir ve bu da duran topları kullanabilecek ve bireysel yetenekleri Fernandes kadar gelişkin olmasa da modern hareketli oyunda daha fazla katkı verebilecek bir ortasaha ve gerçekten fark yaratacak son vuruş ustası bir forvet için yeterli olacaktır. Buna bir de sol bek transferi eklenmesi zorunlu tabii ki. Bu oyuncular takıma entegre olana kadar treni kaçırmazsak ciddi bir şampiyonluk adayı olabiliriz. Fernandes’in gitmesi olasılığı duygusal gerilim yaratıyor taraftarda ama kaleye vurulan frikiklerde değilse de duran top ortalarında süper olan bu arkadaşın başka da çok meziyeti yok sonuç açısından. Elbette ki, ben de onun 3 kişi arasından geçişlerini izlerken keyif alıyorum ama iyi top oynayan hiç bir takımda birilerinin ortasahanın göbeğinde üç oyuncuyu çalımlaması beklenmez ve hatta istenmez. Son vuruşları da o kadar iyi değil Ferdi’in. (Bizim oğlan da olsa bir Alex değil yani! Kaldı ki Fener sonuca etki bağlamında Fernandes’le kıyas kabul görmeyecek Alex’i bile gönderdi bedavaya, bence hata da olsa.) Daha Beşiktaş’a gelmeden düşmanı olduğum Almeida’ya ise taraftar çoktan sırtını dönmüş durumda zaten.

Bu arada son bir notla bitireyim. Büyük oyuncu, yıldız vs. diye inleyen ve senelerdir yaşadıklarımızdan ders almayan arkadaşlar Bursa Taiwo’yu aldığında söylediklerini yemişler midir? Geçen akşam Bursa fark yerken Taiwo maçın başından sonuna kadar bütün tribünlerce delicesine yuhlandı (delicesineyi iki anlamda kullanıyorum) ve bu transfer daha sezon başlamadan yalan oldu bile. Daha Bosingwa’yı Malouda’yı görmeyi bekliyoruz. Benim favori senaryom biri dökülürken ötekininin göz boyayan performansların ardından uzun bir sakatlık süreciyle Trabzon’dan sezon bitmeden kaçışı.

theotheo dedi ki...

@can

drogbaya da böyle diyodunuz. kan alıyo ama. nasıl oldu o iş?

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

herkes önder özen'in sözlerinden fernandes ile almeida'nın satılacağını çıkarmış ama bence fernandes kesinlikle bu yıl kadronun içinde olacak,rize maçında tam da biic'in bahsettiği gibi geriden oyun kuran,rakibi kovalayan,orta sahaya tamamen hakim bir fernandes vardı.oyuncuları tek tek değerlendirecek olursak,tolgaya maçın başındaki şut dışında iş düşmedi,minimum katkısı +10 puan olacaktır bu yıl bize,serdarı bir maçla yerin dibine sokanlar fikrilerini değiştirmişlerdir umarım gittiği zamana göre kendisini baya geliştirmiş,istatistiksel olarak hilbert'ten daha fazla katkı yapar,escude bu yıl ilk 11'in vazgeçilmezi olacak anlaşılan,olması gereken de bu çok güzel oyun kurdu geriden,sivokla franco ona partner olurlar geride,ersan ismail dönene kadar solda idare eder,stoperdeyken de yaptığı gibi hucuma çıkışlarını da geliştirmesi şartıyla.bu haliyle bile gökhan,uğur ucubelerinden iyidir,atiba tam aradığımız boxtobox oyuncusu,oynayacağı 3-4 yıl içerisinde necip'in evrimine de katkı verirse tadından yenmez,olcay geçen senenin altında,bu yıl 10 gol maksimum katkı verir,bunun sebebi de geçen seneki kaos futbolunu bırakmamız,töre ile dentinho değişmeli olarak holosko gelene kadar idare ederler,pektemek çift forvet oynamadığımız sürece böyle kaybolmaya mahkum,aynı şey ömer için de geçerli,maminin tutuk olmasının tek sebebi, topu her ayağına aldığına ayağını kırma niyetinde olan süper lig kasaplarıdır,mümkünse her maç 60'tan sonra girsin bu yıl ilk 11 başlatmak futbol hayatını başlamadan bitirebilir bu ligde,forvete gelecek olursak
herkes gibi ben de almeida'nın gönderilip matri,berbatov tarzı bir clinical striker alınmasını isterim,buna göre kadro şu şekilde olmalı;
tolga
serdar-sivok-franco-ersan
atiba fernandes
ozzy(mamy)
dentinho olcay
matri(berbatov)

theotheo dedi ki...

beşiktaşta ve beşiktaşlılarda inanılmaz bir yanılgı mevcut onu yazmak istiyorum.

forumlarda dolanırken, yabancı sınırlaması en çok beşiktaşa yarıyo falan diyolar herkeste katılıyo. hatta demirörenin tek faydası bu oldu falan diye yorumlar var. buna herkes katılıyo.

ulan şöyle bi soru soruyorum. 3 büyüklerde en zayıf türk kadrosu kimde? beşiktaşta. en zayıf yabancı kadrosu kimde? beşiktaşta. e daha nasıl bizim işimize yarar bu.

işte beşiktaş taraftarı ve beşiktaşlılar bu denli aklını yitirmiş durumda.

escude çıkmış alex olsaydı geçen sene kabusumuz olurdu diye açıklama yapıyo. gökhan gönülde paramparça etti farkında değil neyse.

beşiktaşın bu halini hiç iyi görmüyorum umarım lige iyi başlarız.

schwadorf dedi ki...

En büyük yanılgıyı kağıt üstündeki kadroları karşılaştırarak sen yapıyorsun aslında.

Türkiye'de yakın tarihte kağıt üstündeki en güçlü kadronun şampiyon olmasının geçen sene dışında bir örneği yok. Onun sebebi de şike sürecinden sonra zayıflatılan FB ve BJK olduğu ortada.

Onun dışında her zaman takım olabilen kadroların şampiyon olduğunu gördük. 2006,2008'de Galatasaray, 2009'da Beşiktaş, 2010'da Bursa, 2011'de Trabzon bunun en güzel örnekleri.

Diğer konuya gelince, FB'nin yerli kadrosu gerçekten kaliteli ve bol alternatifli. Ona bir itirazım yok ama her fırsatta övdüğün GS şu an yokluktan stoperde iki yerli oyuncu + sol bekte Balta ile oynuyor. Bu üç oyuncudan biri maç içinde sakatlansa oyuna kim girecek o bile belli değil. Bilmemkaç milyon verip aldıkları Chedjou'yu 18'e bile alamıyorlar, bu mu kadro planlaması?

Deniz dedi ki...

Bugünle ilgili kehanetim: Fernandes ve Almedya gider. Ronaldinho ve bi forvet gelir.

Alper dedi ki...

benim temennim de ferdiyle hugonun gitmesi berbatov la roninin gelmesi.

kapgan dedi ki...

Aynen para ediyorken Fernandes satılmalı. bal yapmayan arı...

Yani Önder Hoca spoiler'ı verdi zaten.Mevcut durumda Fernandes'in gönderilmesi dışında verilebilecek zor bir karar yok A takım ile ilgili.

Ama Fernandes'in gidişi ve Fernandes'in FB'ye gidişi arasında çok fark var.

Salih+5 m € ya ben bir saniye düşünmezdim mesela ama genel taraftar profilimiz ve sürekli 3. büyük telkinleriyle en iyi oyuncu rakibe verildiğinde arıza çıkması çok olası.

Fernandes'den bir Alex yaratmaya çalışıp hem tembel hem gerekli katıkıyı veremeyen hale getirdik.

Orjinal mevkiside kullanılıp off the ball kısmında tekrar kıçını kaldırmaya başlarsa o zaman da bize çok ah vah yaptırır ama mevcut durumda Beşiktaş'ı ileri değil geri götürüyor Fernandes.

Alper dedi ki...

ferdi'nin beşiktaş'ı geri götürdüğü fikrini ben de paylaşıyorum. ki biliç çoktan görmüştür. duran top kullansın ara sıra spektaküler hareketlerle üç beş kişinin arasından çıksın diye kimse ona 3 mio vermez. bu arada kaptırdığı ya da ezdiği toplar da cabası. takım oyunu oynayacaksa kalsın da oynamayacaksa da bi zahmet oğuzhan ve muhammed'e kötü örnek olmasın.

can dedi ki...

Şu kör Fernandes hayranlığının burada paylaşılmaması ne güzel!

Yorum Gönder

Ara