.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Tolga Zengin Hayırlı Olsun


Tolga, enteresan bir kişilik. Düzgün bir sporcu. Lakin kişiliği, sporculuğunun da önünde derler... Şikeci, mikeci dedi, şikecilere gitti diyen Fenerbahçe'liler de var elbette. Şikenin hesabı, mahkemelerde görülüyor, bir açıklama yapılacaksa, Tolga yapmalı.

Kariyerine çok kötü bir kaleci olarak başlamıştı Tolga. Onun gibi kariyer başlangıcı yapan kalecilerin pek azı bugün bu düzeyde kalabildi. Kötü kaleci ile - çok kötü kaleci arasında uzun yıllar gitti geldi. Sonra ne olduysa oldu, öncelikle karakteri olgunlaştı. Belki Şenol Güneş... Ayaklarını yere sağlam basmaya başladı ve bunun devamında kalecilik tekniğiyle ilgili sıralayabileceğimiz bir çok parametreyi daha iyi yerine getirir oldu.

Sonra Türk futboluna Onur Kıvrak diye bir genç sürüldü. Bugün tartışmasız şekilde, ligimizin en iyi 2 Türk kalecisinden biri. Doğal olarak, kaleyi Onur'a devretti. Gazozuna maçlarda oynadı, Onur sakatken oynadı. Hatta Onur'un sakat olduğu dönem, Şampiyonlar Ligi maçlarına da denk geldi. O dönemler öyle flaş performanslar sergiledi ki, acaba Onur iyileşince kaleyi hangisi koruyacak soruları sorulmaya başlandı.

Trabzonspor, tercihini potansiyelden yana kullandı ve Tolga tekrar yedek kulübesinin yolunu tuttu. Üstüne, çalkantısı bitmeyen Trabzon kenti ve ifade edilen annesinin rahatsızlığı sebebiyle Istanbul'a gelme zorunluluğunun doğması onu Beşiktaş'a yönelten faktörler olarak önümüzde duruyor.

Kabaca özetlemeye çalıştığım Tolga Zengin kariyerinde, Beşiktaş kalesini 3-5 yıl emniyet altına aldı demek kolay değil. Zira kariyerinde bunun ispatı yok. Yapabilir mi? Elbette mümkün. Slaven Bilic'in, Jose Sambade'nin raporunu istemesi anlamlı. Sambade'nin alınmalı demesi de anlamlı. Aynı şekilde, Trabzonspor'dan transfer ettiğimiz tercümanın "çok pozitif bir kişilik, bütünleştirici bir karakter" şeklindeki referansı da önemli.

Genel tabloya bakarsak, McGregor'un satılması, Tolga Zengin'in alınması ve kontenjan açılması başarılı bir transfer hamlesi gibi duruyor. Şüphesiz ki, Onur Kıvrak transfer etmediğimizin de bilincinde olmamız gerekir. Cenk, Hakan, Rüştü... Bu kalecilerin hiçbiri kötü kaleci olarak Beşiktaş'a gelmediler. Bu kale, başka bir kale ve bu kalede neler olabileceğini hiç birimiz kestiremeyiz.

Taraftara düşen; hatalı yenilecek 2 golden sonra ıslık, küfür vs gibi kimseye faydası olmayan tepkiler içine girmemek olacaktır.

Hayırlı olsun...

12 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

serdar kurtuluş da yaklaşık 1.7m euroya gelmiş.

alper dedi ki...

Kaleci değil '' adam'' transfer ettik.Hayırlı olsun.Annesi de umaırm bir an önce iyileşir de çocuğa moral olur..

Kaleci antrenoru alinsin dediyse uzerine diyecek fazla bir sey yok benim adima.

tannhauser dedi ki...

trabzonspor tercihini potansiyelden yana kullandı denilmiş. yanlış hatırlamıyorsam onur sakatlıktan çıktıktan sonra bir süre daha kalede tolga vardı. sonra tolga sakatlandı. onur kaleye öyle geçti.

buzkan dedi ki...

tolga sakatlanana kadar kaledeydi sanki. tannhauser in dediği gibi.

tolgayı ben biraz bizim fevziye benzetiyorum işler iyi giderken çok iyi sarpa sarmaya başladı mı çok kötü. tepki gelirse runje gibi performans artışı kimse beklemsin tolgadan.

Alper dedi ki...

tanhauser ve buzkanı görüyor ve artırıyorum. tolga sakatlanınca onur a sıra geldi. bence iyi kaleci. mental açıdan cenk e on basar.

Unknown dedi ki...

mental açıdan Cenk'ten farkı yoktur, kırılgan bir yapısı var lakin düzgün bir kişiliğe sahip. örneğin tribünden gelecek küfre aynı dozajda tepki verebilir ve ondan sonra Beşiktaş'ı kafasından siler..

alper dedi ki...

Senede 2 trilyon alan adamın yapısının kırılgan olmasına sokayım ben.Yok öyle bir şey yav merak etmeyin.Tek tük küfürleri koro halinde tüm stadtan gelen küfürden ayırır topçu milleti.

lamhaltas dedi ki...

onur'un tolga sakatlandıktan sonra kaleyi geri almasına bir doğrulama da benden gelsin o zaman.

türkiye'de futbolun amatör ruhunu taşıyan çok az sayıdaki üst düzey futbolcudan biri tolga.beşiktaş taraftarında da çok pozitif bir algısı var zaten.

bu algı sebebiyle tribünlerden sert tepki alacağını sanmam.kısacası karakteri sebebiyle kredisi yüksek. çok abartı kötü olmadığı sürece tribünlerle sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

jose de olur vermiş. iyi çalıştırılacağından da şüphemiz olmadığına göre bence net transfer.

Özgür dedi ki...

Ben teknik bir sorundan bahsedeyim (Futbulcuyla ilgili değil siteyle ilgili)

İnternet'e genellikle Android telefondan çalışma saatlerimden dolayı. Ama maalesef yazıları okuyamıyorum bir kaç gündür. Sürekli atlama yapıyor, konuların başındaki resimler açılıyor ama altındaki yazıları okuyamıyorum.Sayfayı sürükledikçe, sayfa başına atlıyor tekrar çünkü. Sanırım Temayla ilgili bir değişiklik yapıldı ama yeni görünüm android ile uyumlu çalışamıyor gibi görünüyor.

Sadece bilgi.
Başarılar...

BJK4EVER dedi ki...

Ben de iphone'dan girince yorumlari goremiyorum son gunlerde, yorumlari acma button'u yok. Blog'u okumak ve yorumlari gorup yorum yapabilmek icin onerebileceginiz bir app var mi?

Tolga transferinden de memnum degilim, bence vasat bir kaleci, paralar cope gitti. Keske Sinan'i alsaydik, veya Ramazan Kose'yi.

Narcos44 dedi ki...

Android telefondan "opera" ile girmeye çalışırsanız yorum kısmı açılmaz. Fakat tlfonun kendi tarayıcısı ile girerseniz sıkıntı kalmaz.

En azından bende durum budur.

Yorum Gönder

Ara