.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Temmuz 2013 Salı

Tarihin Neresindeyiz?

Beşiktaş'ın sezon planlamasını değerlendirirken, Beşiktaş'ı tarihin herhangi bir noktasında gibi değerlendiremeyiz. İçinde bulunduğumuz durum, ziyadesiyle anormal ve buna göre pozisyon almak zorundayız.

Büyük ihtimalle bir yıl daha Avrupa kupalarında yokuz. Bir ihtimal, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacağız. Kötü senaryolarda da, küme düşme cezası var. Buradan neler çıkacağını tahmin edebilen, henüz yok.

Dolayısıyla, Beşiktaş ihtiyatlı gitmeli. Kendini kötü senaryolara göre organize etmeli. Kaldı ki, mevcut durum da yeterince kötü.

Beşiktaş bu sene ligi 3. bitirse dahi, Şampiyonlar Ligi ön elemesine gitmeye hak kazanıyor. Bu ihtimal, mevcut durumdan yola çıkarak ulaşılan en güzel ihtimal. Dolayısıyla, bu sezon ligi Anadolu'nun üzerinde bitirmemiz yeterli olacak. Galatasaray'ın çok daha geniş imkanlarla, çok daha kararlı şekilde yaptığı yatırımlara karşılık verilecek zaman değil.

Kaldı ki, bir stadımız bile yok. Loca meselesi üzerinden dönüp duruyoruz. Galatasaray kapıları kapatmış durumda. Sezer Öztürk transferi, stadyum kirasıyla ilişkilendiriliyor. Gel-gel yapan Kasımpaşa var ve gitmek istemediğimiz Olimpiyat stadı.

Bu şartlar altında, kimse Beşiktaş'tan hamle yapmasını beklememeli. Gerçeklerle örtüşmez. Bu şartlarda alınacak, yerli yabancı vasat oyuncular, bugünkü tablonun gereğidir. Michael Eneramo tam da bu düşüncenin transferidir. Ligi Anadolu'nun üzerinde bitirme hedefi varken, daha üst sıralamalar bir şey değiştirmeyecekken ve salt Adebayor transferiyle de o hedeflere ulaşılamayacakken, bu yatırımın hiç bir karşılığı olmaz.

"Adamlar Drogba'yı alıyor, biz Eneramo'yu..."
"Vizyona bak"

Vizyon kelimesinin karşılığına baktım, ne Drogba'yı gördüm, ne Adebayor'u... 6 yaşındaki çocuk gibi, hiç bir temeli olmayan, şımarık isteklerin ne yeri, ne de zamanıdır...

Sezonun adına "Sefa" demekle, sefa sürülmüyor maalesef. Kimse de "Feda" aşkıyla yanıp tutuşmuyor, emin olun.

Sadece kafanızı kaldırıp bir bakın, biz neredeyiz diye. Başımızdaki Uefa cezaları ne alemde, stadımız ne zaman bitecek, ekonomik durumumuz iyi mi diye...

Cebinde 3 kuruş yokken, üstelik 50 kuruş borcun varken, boğazda yalı almamak vizyonsuzluksa, gidin vizyonun sözlük anlamına bakın sonra konuşalım... Daha fazlası kelime israfı olacak.

36 Yorum:

Kalten dedi ki...

Tamamına katılıyorum. Ayrıca iddialı olabilir ama Eneramo > Almeida bence. Sezer de iki sene öncesinin Alper Potuk'u olarak Oğuzhan-Fernandes'i yedeklemeye 1.5 mm EUR'a geliyor. Batuhan'ı 2.5mm EUR'a satmıştık zamanında. Böyle düşününce çok üzülmüyorum.

sadrazam dedi ki...

Kısmen dahi katılmıyorum.
Bir sezonun planlaması hazırlık kampında yapılmaz.(yapılmamalı)
Klübün her branşta izleyeceği stratejinin temelleri bir sezon önce oluşturulmaya başlanır. Oysa Orman yönetimi bu hazırlıkları yapacağına bol bol seçim yatırımı ile uğraştı.
Stat konusunda bire bir aynı sorunlar geçen sene yaşanmışken, bu sene de bunun yaşanacağı aşikarken görmezden gelindi, yine son dakikaya bırakıldı. Oldu bittiye getirilecek. Oysa ki ligin son maçı oynanmadan takımın bu sezon iç saha maçlarını hangi stadta oynayacağı belirlenmiş, gerekli anlaşmalar yapılmış, kombineler hesaplanmış olmalıydı.
Yönetimin yaptığını düşündüğüm Eneramo ve sezer transferine gelince;şimdi bu iki oyuncuya methiyeler düzme yarışına girenler aynı transferleri Samet Aybaba yapmış olsaydı ne tepki vereceklerini düşünemiyorum.Tamamen günü kurtarmaya yönetik transferler. Belki umulandan fazla katkı sağlayacaklar ama Beşiktaş'ın gelecek planlamasında uygun oyuncular olduğunu düşünmüyorum.

Basına yer alan haberler doğruysa kadrosunda G. Süzen (29) ve Uğur Boral(31) bulunan bir takımdan Emre Özkan gönderiliyor.Sırf geçen sezon başı istemediği bir takıma takasla gitmeyi kabul etmedi diye Sn. Fikret Ormanın şişkin egosuyla böyle bir yöntem izleniyorsa yazıklar olsun demekten başka bir şey denemez.
Konudan biraz uzaklaştık ama; ey forum ahalisi! Sn. Fikret ORMAN Peygamber değildir. Klübün Başına da Allah tarafından gönderilmemiştir. Yönetim tarafından Yapılan yalnışları eleştirmekten bu denli imtina etmeyiniz.
Not: "ayrıca göte de göt denir"

EC dedi ki...

Cok dogru tespitler..haber1903 de yorum yapanlari gorunce ise icim aciyor..ne kadar da gerceklerden uzaklar..
Su an icin sessizce, lige hazirlanip gelirse Avrupa ligi piyangosuyla sezona girmek..
Medya da muthis bir Anti BJK olgusu yayiliyor.. Bunda tum medyayi elinde tutan Government in bir nevi Gezi Olaylarindan oc alma kinini goruyorum.. Sezon baslayinca da gorecegiz ki bu hakemler -f akemler mi desek- bize bu sene bu ligi zor bitirtirler..

ECO-Izmir

Batistuta35 dedi ki...

Koparılan yaygaranın büyük bir bölümü Sezer ve Enaroma kaynaklı ki bence son derece yararlı olacak ikisi de. Kaldı ki enaroma > Almeida ve yarı ücret alacak.

Unknown dedi ki...

sorun zaten başkanın açıklamalarıyla mevcut durumun örtüşmemesidir (kurumsallaşma vaatleriyle yönetimde kalmayı başardılar). Ahmet Kavalcı (yeni Sinan Engin, Kıvanç Oktay, Serdar Adalı tarzı adayı yöneticimiz) gibi reklam meraklısı, kulüp üzerinden ün yapma peşindeki bir zatın sürekli açıklama yapması şahsen beni sinir ediyor. Her gün açıklamalarını okumaktan, daha doğrusu görmekten bıktım. iki gün önce artık menajerler kamp yapılan otellerde kol gezmeyecek dedikten sonra eneramo'nun menajerinin kampa gelmesi beni rahatsız ediyor, başkanın kampa gelip bacak bacak üstüne atıp idmanı izlemesi rahatsız ediyor. nerede kaldı profesyonelleşme, kurumsallaşma, nerede kaldı vaatler?

yine başkanın çıkıp "en az bir çilek alacağız" diyerek "çıldırt bizi başkancıları" havaya sokma çabaları, olası tepkileri önleme çabaları rahatsız ediyor. yaptığı tanımlamaya göre çileğimiz oyunculara liderlik yapacak adammış. böyle bir adama illa tonla para dökmeliyiz. zihniyet hala aynı, değişen bir şey yok. profesyonelleşen kulübümüzde eğer yeterli bir arama tarama yada scouting ekibimiz varsa (ki scout ekibimizdeki bu adamlara para ödediğimizi Önder Hoca geldiği zaman söylemişti) böyle adamları bulmak zor değil. Söz gelimi Tümer Metin gibi İlhan Mansız gibi adamları çok cüzi ücretlere almış, yine Cordoba, Zago-Giunti-Ahmet Yıldırım-Sergen gibi lider vasıflı oyuncularla etraflerını donatmıştık. Hatırlatırım bunlar çok büyük maliyetlerle gerçekleşmemişti (bu sezon ki transfer bütçemiz 15 milyon Euro'ya bu adamları hiç sorun yaşamadan alırdınız). Sadece akılla yapılan transferlerdi. Bugün yönetimde olmayan, yine eksikliğini çektiğimiz tek şey o akıldır.. Bir yerde okudum yada duydum, eğer Beşiktaş Önder Özenin kafasındakileri yapıp, Önder Özen gibi düşünmeye başlarsa, Beşiktaş gelişir ve ilerler demişti. bugün baktığımızda Önder Özen Beşiktaş'a benzedi. ne yazık ki mevcut berbat yönetim yapımız hala aynı. hala kötü yönetiliyoruz. Serdal Adalı gelse daha da beter durumda olurduk orası ayrı. Ulan Kasımpaşa bile o tü kaka dediğimiz adamlarla bizden daha iyi yönetiliyor. ya ben dikkat etmiyorum yeterince yada o adamların her gün açıklamalarını görmüyoruz. halbuki hergün transfer orada da var!

Basketbol takımı için yıllık 3 milyon Euro destek verecek bir sponsorla anlaşma yapılabilirmiş, bazı kesim taraftarımız dudak büküyor ama medical park (şuan Liv Hospital)'ın gs'ye ödediği para da yıllık 5 milyon Euro ve bu sezon anlaşmaları bitiyor. Seneye onlar adına ne olacağı belli değil. eğer yllık 3 milyondan 5 yıllık bir anlaşma olacaksa ben razıyım. En azından 5 yıl boyunca kasaya ne gireceği belli olacak, ona göre davranır, ona göre transfer yapar, yapabiliyorsan scout ekibi kurup Efes, Fener, Tofaş, Banvit toplamadan önce yerel liglerde oynayan gençleri toparlar, eğitir, 5 sene sonra da oynatırsın.

QuaresmA dedi ki...

Hadi varsayalım ki Eneramo > Almeida; bir dünya forvet de > Eneramo. O transferin savunulacak bir tarafı yok, net yönetici + menajer transferi. Yabancı sayısı 6 olmuşken (kimse tribündeki +4'ü saymasın, pratikte bir geçerliliği yok onun) ve zaten hücum hattında Eneramo'dan klas olarak dramatik farklı olmayan Holosko, Almeida, Dentinho varken 4. yabancı forvete ne gerek var ?

Bildigim kadariyla TR kupasi statusu geregi kume dusme olamaz. Sadece 3 yil bu kupaya katilamama cezasi verilir. Yaniliyorsam duzeltin ama pek cok kisinin kafasi bu konuda karisik.

Bildigim kadariyla TR kupasi statusu ile kume dusme cezasi yok. 3 sene bu kupaya katilamama cezasu var. yaniliyorsam duzeltin lutfen ama pek cok kisininde kafasi bu konuda karisik. Eksi puan cezasi bile verilemez bu durumda...

Mayor dedi ki...

+1
Elimizdeki kadroya baktigimizda gecen seneki kadronun ustune ekledik. Hilbert ve Mcgregorun gidisi bizim icin kayip degil. Oralara Tanju ve Cenk'in bir kalem ustu adamlar alabilirlerse cok iyi olur. Gecen seneye nazaran cok daha zengin bir kadromuz var ,kart/sakatlik tehlikesi o kadar korkutamaz. Ayrica Samet yok Bilic var, Onder Ozen var. Suan ki kadro bence son derece yeterlidir.
Dedigin gibi Adebayor heveslerini falan 1 sezon sonraya birakmamiz cok daha mantikli.

Unknown dedi ki...

cebinde 3 kuruş yoksa.

sezer öztürke 12 milyon para vermezsin.

bu da not olsun.

helldoradotcom dedi ki...

Su anda elestirilmesi gereken en onemli konu besiktas baskani'nin onder ozen'i yok sayip menajerlerin oyuncagi olmasidir. Fikret Orman'in asiri bir "ben bilirim" ciligi var ki cogu zaman kulube zarar veriyor. Bir gun kalkiyor takimi profesyonellere emanet ettim diyor, ertesi manajerle ayni ucakta kampa gelip Onder Ozen'e tukurdugunu yalatiyor. O makama bu tip hareketler yakismiyor. Yoksa yazida belirtildigi gibi yapilan transferler ve harcanan paralar oldukca yerinde. Bogazda yali alma konusu da UEFA'nin kucuk bir ihtimal de olsa Fener'i disarida birakip bizim cezamizi ertelemesi durumunda CL'e gidersek dusunulen uzak bir ihtimal sadece. Yoksa Tolga'ya fazladan 250bin EUR vermeyen yonetim gidip de Adebayor'u almaz/alamaz.

Deniz dedi ki...

Bence taraftarlarımızda saçma bir tavır var, medyadan ne gördülerse hakkaten o gerçekleşmiş gibi gelip eleştiriyorlar ediyorlar. Misal, şu çilek olayı, bununla ilgili video, resmi siteden yayınlanmış demeç vs var mı? Ama çok giydirdi millet bu çilek mevzusundan.

250bin euro verme vermeme mevzusu, kimin ağzından duydunuz abicim? Atakan Kurt mu? Şansal mı? Ertem Şener mi? Hakan Gündoğar mı? Hiçbirine güvenmeyin. Olay icraattedir. Şimdiye kadar onlarca örnekten (sportif ya da sportif harici) ders almadıysanız ülkenin içinden geçtiği süreçten medyanın tavrı tutumu aslen neye hizmet ettiği ile ilgili biraz ders alın rica ederim.

Biri ortaya bir bok atıyor, herkes üzerinden konuşuyor.

QuaresmA dedi ki...

Bana kalırsa geçen sene başındakine benzer aşırı Pollyanacı bir rüzgar var burada. Sezer transferine birşey demiyorum (transferleri sadece Önder Özen'in yapması gerekliliği dışında) ama Eneramo transferinin geçen seneki Gökhan Süzen, Mehmet Akgün tipi transferlerden bir farkı olduğunu da düşünmüyorum. Nobre'yi alsalardı bari, Türk en azından :)

BJK4EVER dedi ki...

Ben haber1903'te ve forza'da yorum yapan ergen kafasindaki insanlara cok pis gicik olmaya basladi, kendi kendime strese giriyorum. Ara sira haber1903'e yorum atiyorum ancak ergenler resmen hamam bocegi gibi cogalmis durumda, bas edemiyorsun. Mantik tamamen yok oldugu icin bir tartismaya da girmek anlamsiz oluyor. Ben su ana kadarki transferleri olumlu buluyorum, Eneramo ve Sezer dahil.
Omer, Tore ve Franco konusunda cogu kisi hemfikir. Sezer de Oguzhan ve Fernandes'e tam anlamiyla alternatif olabilecek, yetenegini ispatlamis, oynamak isteyen hirsli bir futbolcu, bir Yerli topcuya gore cok uygun sartlarda alindi.
Eneramo ise senede 20 mac zor oynayan Almeida'ya iyi bir alternatif. Elimizde kimse 4 alternatif forvet var demesin, zira hicbiri Almeida'ya alternatif olacak tarzda degil, ki gecen sene Almeida'nin olmadigi maclarda gorduk iste. Eneramo bonservisi olmayan, 2-3 sene goturebilecek, nispeten ucuz, ligimizi taniyan ve kendini ispatlamis, tribunde oturmayi da sorun etmeyecek bir oyuncu. Gayet iyi bir transfer bana kalirsa.
Sagbeke Serdar, kaleye Yerli bir kaleci (insallah Sinan olur bu, 3M euro'luk Tolga'ya 1000 defa tercih ederim)ve kalburustu yabanci bir onlibero ile kapatiriz transferi ve tas gibi bir takimimiz olur.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Elinde Almeida gibi senede ortalama 20 mac oynayan bir oyuncu varsa o +4 gayet anlamli olur.

Almeida'nin gelecek sene 32-33 mac oynayamacagi kabak gibi belliyken onun tarzina ve kalitesine yakin, bonservissiz ve kendini ispatlamis bir oyuncu almak gayet mantikli.

O forvetleri saymissin da, o oyuncularin Almeida ile hic alakasi yok. Almeida rakipleri ustune ceken, arkadan gelen oyunculara bos alan yaratan, rakipleri yoran bir oyuncu. Eneramo da aynen bu tarzda bir adam. Almeida'nin Holosko ve Olcay'a yarattigi alanlari Sivas'ta Eneramo Erman, Atif ve Grosicki'ye yaratiyordu, tam anlamiyla alternatifler birbirine. Pektemek herseyden biraz yapan 'topcu' bir forvet, Omer klasik ceza alani golcusu, Holosko kontra atak forveti, Dentinho daha ziyade kanat adami zaten. Hicbiri Almeida'ya alternatif olamaz, ki gecen sene Almeida yokken takim formatinin nasil degistini (negatif anlamda) gorduk. Hala cikip da Holosko varken Almeida'ya ne gerek var demeyi sacma buluyorum.

@Selim Ozluer

Bildigim kadariyla Sezer'e 1.5M euro bonservis bedeli odedik, kendisi de yillik 1M euro civari bir para alacak, 4 yillik maliyeti 5.5M euro toplamda.

Sezer'in FB'ye maliyeti 4.5M bonservis ve yillik 1.6M euro (cok para aliyor denen adam bizde oynamak icin 40% maasindan feragat etti, ustelik 3 yillik sozlesmesi varken, not olsun).

Madem pahali diyorsun o zaman elestirmeyi birakin da bir cozum onerin biraz da. Mesela 4 yillik maliyeti 5.5M euro'dan daha ucuz olan, Sezer kadar kalitesini ispatlamis veya yetenegini kimsenin tartisamayacagi, Yerli bir orta saha oyuncusu soyleyin bana? Eskisehir'de Sezer'in golgesinde kalmis sadece bonservisi 7M euro olan Alper Potuk mu mesela? Yoksa Kayseri'nin kafadan 4M euro isteyecegi Sefa Yilmaz mi? Hamburg'un kafadan 3-4M euro isteyecegi Hakan Calhanoglu mu (ki adami ikna edebilirsen o da)? Kim o zaman? Isim verin.

Almanya'dan bir Olcay, Oguzhan gelebilir tabii. Ki ben de hep (takip edenler bilir) Anadolu takimlarina paralari kaptiracagimiza 4-5 gurbetci alalim demisimdir, Olcay geldiginde yerin dibine sokulurken ben burada dogru transfer demistim. Ancak Sezer gibi riski olmayan bir oyuncu varken de (maliyeti 5-6M degil 1.5M) kimse gidip 2 tane ne olacagi belirsiz gurbetci almaz, o riske giremez. Bu acidan Sezer cok dogru ve mantikli bir hamle. Ki ben kendisini Manisa'dan beri begenirim ve BJK'da gormek istemisimdir, kendini elestirenleri de utandiracagindan adim gibi eminim.

QuaresmA dedi ki...

@ BJK4EVER

Ben sadece yabancı forvetleri saydım, onların üstüne bana kalırsa hem Almeida'dan, hem de Eneramo'dan daha iyi Pektemek ve Şişmanoğlu var. 3'lü forvetin merkezi sadece tek bir slot, ama orası için alan boşaltan Almeida, beleşçi Şişmanoğlu, herşeyden biraz Pektemek'in (net biçimde en iyi forvetimiz, tartışmam bile) yanına illa bir de top tutup saklayan Eneramo şart mı ? Tek slot için 4 alternatif. Hadi 3'lü forvet için geniş pencereden bakalım... 3'lü forvet slotu için forvet olarak Eneramo, Holosko, Dentinho, Almeida, Şişmanoğlu, Pektemek, Olcay var. Eder 7 forvet. Yine o mevkide oynayacak olan aslen kanatlar Töre, Erkan Kaş ve sürpriz yumurta Mami var. 3'lü forvet hattı için toplam 10 aday yapar. Fazlalık değil mi bu ? Kaldı ki geçen sene attığımız gol sayısı sıkıntılı değilken.

Daha bir de "çilek" var. Sponsor alacak sanırım, sponsora da ön libero aldıramazsın, reklamı olmaz. Forvet alacaklardır. Adebayor olmazsa Berbatov falan.

Hadi onu geçtim, gerçekten de Eneramo'nun Almeida'yı yedeklesin, bir de o tip forvetimiz olsun, bu seneki lig hedefimize uygun bir alternatif olsun diye düşünülerek alındığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Her imza töreninde Önder Özen çıkıyor diye, başkanın bazı yöneticilere sus payı olarak aldığını düşünüyorum. Yani genel konsensüs o malum habere inanmıyor ama ben en azından bir kısmının doğru olduğunu düşünüyorum :)

Eneramo'nun imza töreninde Özen'i değil de Çebi ve/veya Kavalcı'yı görünce anlarsınız zaten. Daha bir de Bilic ile aynı menajere sahip olmaları dedikodusu var, ne kadar doğru bilmiyorum. İnsan kıllanmadan edemiyor ama.

cakmaktas dedi ki...

ben de enaramoyu biraz gereksiz buldum acikcasi.surekli en ucta almeida tarzi azman tipi forvetle oynamak zorunda degiliz macina gore pektemek te en ucta gayet verimli olabiliyor.pektemek-oguzhan-olcay triosundan kesitler sezonun sonlarina dogru gormustuk.
sezer konusuna da mesafeliydim, aldigi ucretten dolayi 1.1 milyon euro fln alcakmis senelik, necipler oguzhanlar,veliler 400 bin euro alirken sezer e o kadar odenecek olmasi keza omer sismanogluna da 900.000 euro mu ne odenecekmis, o da biraz cok. bu noktada prensip net olmali direk 11 e dusunulen ve yasi 24-25 in ustu senelerdir baska takimlarda da hep ilk 11 oynamis adamlar disinda 1 milyon euro nun uzerine cikilmamali. sezer in fenerden aldigi ucret emsal degil.ama yine de ucretinden feragat edip buraya gelmesi onun adina onemli bir arti

BJK4EVER dedi ki...

Yahu Almeida yoksa Pektemek oynar sablon degisir diye birsey yok iste, bu kadar basit degil futbol. Diger oyuncularin verimi vs hersey degisiyor. Evet, son 3-4 macta Olcay-Oguzhan-Pektemek guzel seyler gosterdi, ancak bu lig bittikten sonraki maclarda oldu. Mesela Trabzon deplasmaninda ne oldu? Veya Mersin deplasmaninda?

Seneye iceride deli gibi kapanacak Akhisar ile oynuyorsan tek forvet Pektemek cikamazsin, 2+2=4.

Usenmedim baktim, Almeida'nin en az 45 dakika sahada kaldigi mac sayisi 17 mac, bu maclarda takim olarak 35 gol atmisiz. Toplam attigimiz gol sayisi ise 63, yani olmadigi maclarda (17 adet) 28 golde kalmisiz, 7 gol eksik. Bu da 20% bir fark demek, duz mantik bir hesapla. O 7 gol fark (hadi 5 diyelim) seni Sampiyonlar Ligine sokardi.

Mustafa'nin en az 45 dakika sahada kaldigi mac sayisi 9, gol sayimiz 13. Ortalama olarak ne fark ediyor artik sen hesapla.

Ha, tabii soyle bir olay da var. Seneye (her ne kadar tam kadroya uymasa da) cift forvet de oynayabiliriz. Ne bileyim belki DOS+Fernandes+Olcay+Oguzhan+cift forvet olarak, ki kulaga fena gelmiyor.

Cift forvet Almeida-Pektemek olur, kulubeden de Tore, Sezer, Omer, Eneramo destegi alirsin. Cift forvet oynayacaksak da Eneramo iyi bir kulube oyuncusu olur.

Evet, takimda sayi olarak fazla forvet olabilir belki, ama zaten Holosko, Dentinho'nun alacagi sure cok kisitli olacak ve agirlikli olarak kanatlarda oynayacaklar. Erkan'in sure olmasi zaten cok cok zor.

Belki kagit uzerinde 4 santrfor, 6 forvet fazla gibi gozukebilir, ama Almeida yine 6 hafta sahalardan uzak kalinca sudan cikmis baliga donmemek icin Eneramo sartti, bence alinmasi da iyi oldu. Iyi olan oynar kardesim, bu kadar basit. Gerekirse Almeida kulubede oturur Eneramo oynar.

Bu arada benim gonlumde de cift forvetten yana, hatta bunu gerceklestirmek icin Fernandes satilsa veya sag aciga devsirilse gikimi da cikartmam.

Walla ben de katılamıyorum.

geçen sene 1461 Trabzon ile FB ve Gs'ye kök söktüren M. Akçay büyük takımlıktan dem vurup , kolay yenilmeyiz , hop biz de buradayız diyorken bizim ula stad yok 3. olsak yetiyor modunda sezona girmemiz tam anlamıyla diğer büyüklerin istediği şey.

Biz kendimizi küçük görmeye başladık demek ki.

Samet Aybaba kafası işte tam olarak bu yazıdır.

bacon1903 dedi ki...

500 bin euro fark için tolga ne diye alınmaz!!!???Ayrıca hilbert ne diye gönderilir sağbek o kadar para etmezde ne vereceği belli olmayan sezer 1 milyon ömer 900 bin euro enaroma 1.5 milyon euro edermi????İlk 11 oyuncusu diye aldığımız pedro franco 750 bn euroya oynayacak kapalı kutu.Geçen sene bence türkiye liginin sağbekini kaybettik.Stad belli değil basketbola sponsor hayal oldu.Adalıyla görüşüp sözünü ettiği sigorta şirketi ikna edilemezmiydi biz e.kuntere inanıyoruz derkene a.kandemir geldi buckman felan deniyo kimse kusura bakmasın kabus gibi başladı transfer sezonu tolga tolga dedik içimizde patladı ya!!!!Sinan bolat alınırsa cenkin yedeği olur!!!!???

theotheo dedi ki...

bakın büyük bir yanlış anlaşılma yaşıyor taraftarlar ve yönetim.

beşiktaş'ın derdi bonservis falan değil. beşiktaş'ı borç batağına sürükleyen şey bu değildi. quaresma-tabata dışında zaten çok büyük paralara oyuncular alınmadı.

en büyük problem sözleşme idi. sözleşmelerin uzunluğuydu. takımın taahhüt altına girdiği borç yüküydü. asıl problem bu. size hemen iki tane örnek.

ömer şişmanoğlu ve sezer öztürk. sezer öztürk fenerbahçenin ıskartanın ıskartasına çıkarttığı 2 senedir top oynamayan bi adam. ömer de antalyasporda bile ilk 11 başlamayan bir adam.

bu iki oyuncu için kulübün altına girdiği borç yükü toplamda maç başı hariç 20 milyon tl. 400 milyon tl toplam borcu olduğunu kabul edebelim beşiktaşın bunun yüzde 5'i gibi bir oranla borçlandık yine. ne idüğü belirsiz iki tane oyuncu için.

bu mantıkla giderse beşiktaş yine aynı borç birikir.

bakın gelecek sene, 3.olursak şampiyonlar ligine gitme şansımız var. bunun için nokta transferler yapılmalıydı. ama gene görülüyor ki, transfer seviyemiz çok aşağılarda.

gittikçe bir trabzonsporlaşma görüyorum beşiktaşta. allah korusun.

bacon1903 dedi ki...

Theotheo nickli arkadaşımızın görüşlerine genelde katılmam.Ama bu sefer dediği o kadar doğruki hadi enaroma bir ihtimal ömer çok az ihtimal sezer tutarsa sürpriz olur bu oyuncularla ne diye 4 senelik ortalama yıllık 1 milyon eurodan sözleşme imzalanıyor?2 senelik sözleşme nelerine yetmiyor?Fikret Ormana en büyük kızgınlığım basketbola sponsor konusu ya bulamıyorsun adalı buldum diyor git adamla konuş o şirketi ikna edin varsa tabi?Avrupadan her sene men cezası tamam f.ormanla ilgili değil ama dışardan hiç iyi temsil edilmiyoruz gibi geliyor bana.Steau bükres bizden daha ağırını yaptı yırttı.Bizimki transfer görüşmesi şike diye yaftalanmaya çalışılıyor.Tolga mutlaka transfer edilmeli avrupa olsada olmasada aradaki fark 500 bin euroysa gerçekten almasaydınız sezeri kardeşim o bölgede oğuzhan var hala umutlu olduğumuz muhammed var!!!???Hilbert konusunda çıldırmak üzereyim.Adam türkiyedeki en iyi sağbek neymiş parası fazlaymış!!!???Ömer ve Sezerin parası çok az!!!

theotheo dedi ki...

mesela alper'in fenerbahçeye maliyeti 35 milyon tl türkiyenin en flaş önlibero oyuncusu 22 yaşında 5 senelik anlaşma imzalıyosunuz.

2 senedir ayağına top değmeyen sezerin beşiktaşa maliyeti 12 milyon tl. 28 yaşında. sen bu adamı nereye satıcan birader. 12 milyon tl bağlıyosun?

ha çok mu potansiyel gördün? bu adam 28 yaşında teklif edersin 1+1 sözleşmeyi. kabul etmezse güle güle. bu kadar.

Adsız dedi ki...

Yazı ve yorumların tamamını bir araya getirince, bence biraz: kavramlar havada uçuşmuş.

Benim futbol takımı hakkında halen rahatsız olduğum konular şunlar:

- Franco ve Ömer hamleleri gayet başarılı. Özellikle Franco için ödenen sözleşme bedeli ve alacağı para düşünüldüğünde, hem geçmiş performansı hem de izlenilerek beğenilmesi nedeniyle büyük bir transfer başarısı. Ömer ise geçen yıl yaşadığımız kenardan gelen adam eksikliği sorunu için iyi bir yerli. Töre'den pek bahsedilmese de kiralık olarak o da başarılı bir transfer sayılır. Fakat şahsen Sezer transferinin ne Özen ne de Bilic tarafından hesaplanıp biçilerek yapıldığını hiç sanmıyorum. Medyaya da bir kısım yansıdı bu. Hemen her habere inanmıyoruz elbette, ancak baz aldığım sadece basına verilen beyanatlar olduğu halde bunu gördüm. Başarılı olur veya olmaz o ayrı konu, dakika 1 gol 1 misali yönetici transferi yapmaya başladık yine.

- Kaleci çok önemli bir bölge. Özellikle söz konusu olan yerli bir kaleciyse. 500bin avro farkta diretmek bana hiç de anlamlı gelmiyor. Üstelik öyle bir döneme giriyoruz ki, bu saatten sonra iyi bir yerli kaleci bulmak hiç de kolay olmayacak. Kaleci antrenörümüz sağlam bir isim. Fakat 2 ayda Cenk'ten bir Cordoba çıkarmasını beklemek çok hayalcilik olur.

- Beşiktaş futbol takımının çektiği sorunların en tepesinde, hem de uzun yıllardır, bek sorunu yatıyor. Bunu ergen diye tabir ettiğimiz heyecanına yenilen taraftar kitlesi bile keşfetti ve biliyor. Buna karşın eldeki Hilbert'i gönderip (yabancı kontenjanı da dahil olmak üzere farklı nedenlerle yapılabilecek bir tercihtir, özelinde bir şey diyemem -ama) bek bölgelerine henüz bir oyuncu almamak, kör gözün parmağına iş yapmak demektir. Bu konuda Özen daha ön plana çıkıyor, Bilic geleli ne kadar oldu ki zaten. Ayrıca antrenman performansları da her zaman yanıltıcı olabiliyor. Ben her iki bek tarafına da transfer beklerken biri bile yapılmadı. Büyük sorun.

- Ön libero/Defansif orta saha konusu da kabak gibi duruyor. Yabancı oyuncu almanız durumunda kaleci ve beklerle kıyasladığınızda makul birini bulmanız en kolay bölge bu. İtalya, Fransa, İskandinav ve Afrika liglerinde tonla adam var. Fakat henüz netleşmiş biri bile yok. Diyelim bulamadınız. Ligimizde de isimler var-dı, mesela Holmen. Genelde ortanın ortası oynuyor ama defansif orta saha oynadığı maçlarda da çok başarılıydı. Sözleşme bedeli de yoktu. Niye alınmadı?

Şimdi bütün bunlar dururken bir de Ronaldinyo vs alınırsa genel ortalama olarak “yönetici endeksli” bir transfer sezonu geçirmiş olacağız. Kulüp yönetimleri futbol takımı TD'lerini sıkça göndermeyi severler. Bunun pek görünmeyen en temel nedenlerinden biri de şudur: yeni gelen vatandaş daha ortama alışmaya çalışırken patır patır alıverirsiniz oyuncuları. İtiraz ederse de “eh sana sorduk sen de alın demedin mi” der sıyrılıverirsiniz. Dert bir yıl daha FEDA idiyse de, Theo'nun dediği gibi niye bazı oyuncularla 3-4 yıllık sözleşmeler yapıyorsunuz.

Kısacası: Özen'in ağırlığını koyması lazım.

Alper dedi ki...

lan arkadaş söylemeyeyim söylemeyeyim dedim de başka çarem kalmadı. bi siki de beğenin be. kim dedi size stad yıkılırken, klüp borç batağından çıkmaya çalışırken, üstüne uefa olayları gelmişken bir de yeniden yapılanmaya çalışırken her şey çok güzel olacak diye.

bir siki de beğenin anasını satim.

yok o kötü yok bu kötü ona verilen fazla buna verilen az. herkes deha amk.

alper dedi ki...

yav konuşmayayayım diyorum ama zorla adamı konuşturuyorsunuz..

Ö.Özen iyi hoş güzel isabetli tercih vs de Ö.Özen kim abicim.Ben BJK ya başkan olacam karımdan kızımdan işimden paramdan fedakarlık göstercem transfer işini maaş verdiğim adama bırakcam öyle mi?Türkiye'de transferi yasaklayın 3 büyüklerde dahil hiç bir klübe başkan adayı değil çaycı bile bulamazsınız yav.Adam tabii ki şovunu yapacak reklamını yapacak şirketinin adını soyadını geçirecek hakkıdır.
Kaldı ki ö.özen bile ilk imza attığı gün transferi bir kımısını ben bir kısmnı yönetim bir kısmını hoca yapacak demişti.O kadar büyütülecek mesele değil.Geçin bu işi.

Sezer Öztürk Oğuzhan gibi sarı kart koliğe Fernandes gibi sezon boyu güvenemeyeceğin birine 10 numara yedek olur hatta yeri gelir formayı bile kapar.Manisa da eskişehirde ortalığın amına koydu o çocuk yav.Fenerde oynamamış Aykut vardı abim fenerde başkaıs değil.Topal-Baroni-Meireles gibi üç kütükle sahay çıkan adam Sezer i oynatır mı o cesareti gösteriri mi?Ayrıca bunlar başkanlar düzeyinde iki klüp arasında gerçekleşmiş transfer kimin parasının kiöin cebine gittiğini gizliden ne pzarlık döndüğünü hangi başkanın hangi ihaleden çekildiğini bilemeyiz onun için Sezer tarnsferini konuşmak abes.

alper dedi ki...

bu arada theo yine sallamış işkembeden.Bonservisler değil sorun diye.Yav Q7 dediğin adamın bonservisini Zapo,Sivok ,bonservsini bu adam ödedi hala neyin tatavasını yapıyorsun.Neye sorun değil diyorsun.Demek ki bonservis sorunmuş.

theotheo dedi ki...

@alper

en büyük sorun değil dedim. asıl sorun sözleşmeler. del bosque ye bile ödediğimiz 8 kağıt var. hala ferrariye para ödüyoruz. samet hoca başka bir takımla anlaşmasaydı ödeyecektik. mc gregora bile sözleşme fesih parası ödedik. bu iş böyle gidecek.

önder özen net bir şekilde fenerbahçeden oyuncu almıcaz dedi. ardından sezer transferi geldi. prosinecki veya schaaf olacak dedi. bilic oldu.

bence kendisindeki en büyük yanlışlık herşeyi söylemek istiyo.

birader sal gitsin söylemek zorunda mısın? anlaşınca görürsünüz de geç.

her neyse;

bu mantalitede transferler yapmaya devam edersek, önümüz parlak değil.

gelecek sene şampiyonlar ligi ve yeni stad varken sezerle senelerce sözleşme imzalamanın ne mantığı vardı? holosko ile uzatmasaydın bu sene gidiyodu kurtuluyoduk vs vs. hatalar hatalar. bıktırdılar.

Darkpain dedi ki...

iyi hoş güzel söylüyorsun da 1+1 yıllık sözleşme ile hangi oyuncuyu ikna etmeyi düşünüyorsun ?

Ya galatasaray gibi el altından yıllık sözleşmesini şişirecek imza paraları vereceksin ya da biraz daha düşük ücret ve uzun süreli mukavele diyerek ikna edeceksin. totalde cebinden çıkacak para neredeyse aynı iken neden 3 yıl yerine 2yıllık anlaşma yapasın ?

Sen sezer olsan hali hazırda hiç maça çıkmasan bile 1.5 miO € kazaniyorken beşiktaştan 1+1 yıllık teklif gelse ne cevap verirsin ve isteyeceğin para ne kadar olur ? Bir de önüne 3 yıllık sözleşme teklifi ile gelseler cevabın ve isteyeceğin para ne olur ?

Unknown dedi ki...

o takdirde seçim vaadi olarak kurumsallaşma vs gibi zırvalarla insanların karşısına çıkamazsın, bunun adı apaçık yalancılıktır, hoş ülkeyi gözümüzün içine baka baka yalan söyleyen insanlar yönetirken kulüp başkanı yalan söylemiş çok mu diyeceksin.. haklısın derim o zaman..

theotheo dedi ki...

@darkpain

almam birader sezeri. sezer dünya yıldızı mı? teklifi kabul etmiyosa almam. olur biter.

Darkpain dedi ki...

Sadece Sezer için söylemedim bunu, sonuçta hepsi para için oynayan insanlar. Bu mesleği babalarının hayrına değil para için yapıyorlar ve hepsi de geleceğini garanti altına almanın peşinde.

Geçen yıl en büyük eksikliklerimizden birisi de kulübedeki kalite yetersizliği idi yapılan transferlerin bir çoğu direk 11'e değil kulubeye yapılmış transferler. Oyuna sonradan girip skoru değiştirebilecek,oyun kurgusunu değiştirebilecek oyuncular. 6+0+4 kuralından sonra da bu tip oyuncuları Türk pasaportlu almak zorundasın ve tüm oyuncu/menejerler de bunun farkında.

Oyuncuyu ikna edebilmek için ya kısa süre için bol para vereceksin ya da uzun vadeli orta halli sözleşmeler önereceksin. Yok oyuncuyu almazsan da saçma sapan adamlar tarafından Ömer'i bile alamadılar, Sezer'i bile alamadılar şeklinde yerden yere vurulacaksın aynı şuan Tolga muhabbetinden sonra çıkıp da 500 bin€ için Tolgadan mı vazgeçilir beceriksiz F.O şeklinde dolanan tipler gibi...

theotheo dedi ki...

@darkpain

bak birader. gelecek sene bu takım 3.olduğu zaman, şampiyonlar ligine katılacak ve yeni stadı olacak.

biraz vizyoner olun ileriyi görün. bu takımın yüzde 80i gidecek seneye. bu adamların hiçbiri oynayamaz beşiktaşta. sen ersanla escudeyle toramanla sivokla şampiyonlar ligi maçına mı çıkıcan. ben tutmiim seni. 9.0 la yeni rekor kırarız o zaman.

bu sene 1 yıllık kontratlarla kaliteli oyuncular transfer etmeliydik. belli yaşa gelmiş tecrübeli oyuncular olabilir.

herşeyi geçtim.

ulan sezeri ben almam arkadaş. koskoca beşiktaşı ne hale düşürdünüz lan. isterse yabancı sınırı 1+1 falan olsun. almam birader sezeri. 2 senedir fenerde top oynamamış fenerin yüzüne bakmadığı adamı alıyosun. senelerdir bu rezillik devam ediyo. hala da bitmedi. yazık.

Darkpain dedi ki...

@theotheo

O zaman Beşiktaş'ın eksik bölgelerine belli yaşa gelmiş 1 yıllık kontratı kabul ettirebileceğin Türk oyuncular söyle de bilelim. Sonuçta önümüzdeki sene %90 ihtimalle sadece süperligte oynayacağız. Ki öyle olmasa bile maksimum 10 tane yabancı ile sözleşme imzalayabileceğiz (eğer federasyon tarafından herhangi bir değişiklik olmazsa gelecek seneden itibaren 8 olacak bu sayı ).


Şuan hali hazırda sözleşmesi devam eden 5 + Dentinho var elinde geriye kalıyor 4 (yalnızca bu yıl için )tane boş slot. Buralara uygun olacak isimleri söyler misin ?

Gelecek yıl 3. olacağının ve Fenerbahçe'nin de ligi senin üzerinde bitirebileceğinin garantisi yok. Sonuçta bu takımın Guti,Quaresma,Simao,Almeida'lı kadrosuyla ligi 5. bitirmişliği var. Evet söylediğin şeyin olma olasılığı hayli yüksek fakat sırf şampiyonlar ligine gidebiliriz ve orada 9 yemeyelim diye bu maliyet riski altına girilebilir mi ? Türkiyede 3 yıl üst üste ilk 2ye girmek ve en azından şampiyonlar ligi gruplarına kalmak mı takımın geleceği adına daha hayırlıdır yoksa 5 yılda bir şampiyonlar ligine gidip de iyi-kötü sonuçlar almak mı ?

En nihayetinde şuan için stadını yapmakta olan, tahkimden aksi yönde bir karar çıkmazsa UEFA geliri olmayacak olan bir takım. Tabiri caizse şuan yeni bir dükkan satın almış ve içerisine tadilat yaptıran Restaurant sahibidir Beşiktaş. Kısa süre içerisinde çevresine kalitesini kanıtlaması, içerisini müşteri ile doldurup taşırması, yatırımlarını amorti edip kara geçirmesi beklenemez. O yüzden bugünden yarına Şampiyonlar liginde en az çeyrek final görelim, Uefa'da yarı finale çıkalım beklentisine girmeyin. 2 yıl sonra stad tamamlandığında, stadın isim hakkı, locaları gibi ek gelir kalemleri oluştuğunda beklemeye başlarsınız bunları.

alper dedi ki...

Sezer 10 gol 10 asist yapar.At fava bekle sabırla.Sezer'i almam diyenler yarın bir gün Fernandes -Oğzuhan oynarmı diyecekler.Ama sakalım yok amk.

Alper dedi ki...

theo bu kadar boş konuşup bu kadar dikkate alınabilmeyi becerebiliyorsun ya. tebrik ederim.

Yorum Gönder

Ara