.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Serdar Kurtuluş Hayırlı Olsun


23 Yorum:

glorfindel dedi ki...

İnternet ortamında 4 milyon tl bonservis diye geçince millet çabuk galeyana geldi ve çemkirmeye başladı. Serdar 4 milyon(euro olarak 1.7 milyon) edecek bir oyuncu bu şartlarda. Defansın göbeğinde iki tane yabancı(sivok ve franco) oynatacağımızı düşünürsek sağ bek bölgesindeki oyuncunun Türk statüsünde olması önem taşıyordu. Bence iyi bir transfer oldu, başarılı olacağına inancım tam. Ancak hâla çözülemeyen bir sol bek problemi var ki beni endişelendiriyor. İsmail için 1 Ağustos'da dönecek diyorlar ama onun tam forma girmesi 1 Eylül'ü bulacaktır ayrıca da sağlam bir yedeği yok. Eğer İsmail gelene kadar o bölgeyi Ersan'la kapatmayı düşünüyorlarsa işimiz zor.

theotheo dedi ki...

ya ben serdarı milli maçta izledim hazırlık maçında çok zayıf bir ekiple oynuyoduk ama baya beğenmiştim iyi bulmuştum yani.

fiyat yine pahalı ama normal diyelim. bence şarttı.

glorfindel dedi ki...

Ayrıca 500 bin tl fark karşılığında Hasan Türk bizde kaldı. Bence iyi de oldu.

alper dedi ki...

Maçlara giderken yanınıza bol bol kesme şeker alın sene.S.Kurtuluş'un şekeri düşer verirsiniz..

En hazzetmediğim topçu tipi.Bizde 20 yaşında civa gibi delikanlıyken maçlarda uzun kollu giyer onunda bileklerini karı gibi asılırdı elinde üşümesin diye.Cacık olmaz.

Milli takimda oynayan oyuncunun fiyati otomatikman artiyor zaten. 1.7 milyon, hele ki bu yerli piyasasinda, cok acayip bir rakam degil.

Fakat isin baska bir yonu de var: Senelik maasi 850 bin Euro + mac basi 10 bin imis. Hilbert yillik 1.350 garanti aliyordu. 3 senelik sozlesme imzaladik, bonservisini 3 parcaya bol, maliyeti Hilbert ile ayni oluyor, hatta duruma gore gecebilir de.

Serdar Hilbert'ten iyi midir, kotu mudur; yerli statusu bu degisimi hakli cikarir mi, onu zaman gosterecek.

Serdar bu seneki "anlamsiz" transferlerin yanina da eklenebilir, "iyi oldu" da dedirtebilir. Su haliyle ortada.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

hazırlık maçında izledin mi serdar'ı? ben normalde ligde takip etmedim hiç. benim çok hoşuma gitmişti o maçta. gayet mobil teknik ve soğukkanlı idi.

hilbert konusuna gelirsek.

kazma kelimesinin bence sözlük karşılığı olan bi adamdı.

KCKF dedi ki...

Resmi sitede Hilbert'in Leverkusen'e aylık 400 bin euroya transfer olduğu yazıyordu. Hilbert buna eyvallah diyorsa gitmiş olması iyi olmuş. Hilbert çalışkan falan ama bence iyi topçu değildi. Anı olarak kalsın. Serdar'dan emin değilim ama diğer kanattaki Uğur Boral kadar kötü çıkmaz, idare eder diye düşünüyorum. En azından Hilbert'in yaptıklarını yapacaktır.

Unknown dedi ki...

sopcastten ronaldinho'nun final maçını izliyorum, maçtan sonra tutup getirelim reisi :)

WiLdHoney dedi ki...

Bence her ihtimalde akıllıca bir transfer zira sadece sağ bek performansını düşünmemek lazım. Kendisi geçmişte bizde defansif orta saha görevini, şuan elimizde olanlardan daha iyi bir performansla kotarmıştı. Her iki mevkiyi hakkıyla kotarabileceğini düşünüyorum.

theotheo dedi ki...

bu sene beşiktaş yapmış olduğu transferlerle 65 milyon tl taahhüt altına sokulmuştur. maç başı hariç.

herkes yorumunu buna göre yapsın bence.

kapgan dedi ki...

genel toplamda değil yıllık bazda taahhüte bakmak lazım bence. Ömer Şişmanoğlu ve Sezer Öztürk'e verilen ücretler beencede fazla ama genel ortalamada önceki senelere göre çok çok iyi durumda olduğumuz aşikar.

Unknown dedi ki...

Simurq maci icin mac raporu neden gelmedi, o kadar mi hayata kusturdu bizi performans? :)

@gokturk

Southapmton ve Palermo icin gelecek, ama Laci icin de gelmez muhtemelen. Hazirlik maclarinda rakibin ciddiyeti ister istemez etkiliyor rapor yazma motivasyonunu :)

@kapgan
Bencesi fazla, tabii ki yillik maas rakamlarina bakmak lazim, hatta tek basina o da anlamsiz, gelir-gider karsilastirmasini yapmak lazim.

mehmetozy dedi ki...

şu adamda ne buluyorsunuz, bilen açıklasın lütfen. tamamen yerli bir sag bek alınmak için alınmış biri. artı hiçbir özelliği yok. hızlı değil ,adam geçemez, zamanlaması kötü.
tam bir fiyasko transfer

lamhaltas dedi ki...

serdar'ı beşiktaş formasıyla ilk izlediğimden beri iyi bir özelliği varsa o da şiir gibi orta kesmesidir. hani bakıp kafaya koyanlardan. o bakımdan hilbertten sonra baya şaşırabiliriz.

en büyük eksiği ise belinin fazla kalın olması, esnekliğinin ve seriliğinin hiç bulunmamasıdır.antepte daha derli toplu görünüyordu ama beşiktaşta daha fazla efor sarfedip daha fazla açık alanda yakalanacak. bek için bu çok büyük bir negatif özellik.

oyun ve pozisyon bilgisini geliştirmiş olması lazım. ya da esnekliğinin artırılması için dolu hocanın ellerinden öper.

takımdan ayrılışıyla ilgili de yanlış hatırlamıyorsam mustafa denizli uzun sakatlık sonrası form kazanması için kiralık olarak gönderilmesini istemişti. ama yd yönetimi ismaile karşı antepe bonservisiyle göndermişti.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın kalan transferler için 9 milyon avro parası kaldığı yazıldı çizildi. Ben Özen-Bilic'li teknik ekipten şöyle bir hamle beklerdim:

Defansif orta saha: Emmanuel Badu (22, Udinese). Gana milli oyuncuyla Beşiktaş ilgileniyormuş ve Udinese'nin talep etiği 4,5 m. sözleşme fesih parası çok bulunduğu için kiralama yolu denenecekmiş. Bence en azından bu paraya satın alma opsiyonlu sözleşme yapılabilir.

Golcü: Ebenezer Assifuah (19, Liberty Professionals, Gana). Ülkemizde düzenlenen U-20 turnuvasının gol kralı yıldızı. Ceza alanı içi, dışı farketmiyor ve yazıyor. Beşiktaş'ın teklif yaptığı, ancak İtalyan takımlarının 300bin avro gibi rakamlarla önde olduğu söyleniyor (lem biz Tsubasa kralına 8 milyon vermemiş miydik).

Sol bek: Jeremiah Arkorful (19, Tema Youth, Gana). O da U-20 oyuncusu. Yaşına göre acayip soğukkanlı oynuyor. Takımında kornerleri, penaltıları ve serbest vuruşların bir kısmını kullanıyor. Sol ayağı gayet iyi, defansif hamleleri akılcı ve çabuk hızlanabiliyor.

Bazıları çok gençler diyebilir. Badu A milli İtalya liginde DM oynuyor. Diğerleri de U-20 seviyesinde de olsa uluslararası deneyimi olan oyuncular. Üstelik Gana Afrika'da sağlam futbol ekolü olan bir ülke. Alın bu 3 oyuncuyu, pişman olmazsınız. Böylece Afrikalı oyuncuların alışana kadar yaşadığı yanlızlık sendromuyla afallamalarının da önüne geçmiş olursunuz. Belki bir Drogba veya Adebayor'un iyi hali gibi olamayacaklar, fakat harcanan para kesinlikle boşa gitmez. Beşiktaşlıların neredeyse tamamı da genç oyuncu istiyor zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Bir bekten tek beklentiniz hizli olup orta acmasi ise o zaman Gokhan Tore sagbek, Aydin Karabulut solbek olsun?

Serdar ile Hilbert farkli oyuncular. Hilbert cok daha tempolu ve gidip gelen bir oyuncu, ancak gittiginde efektif olamayan bir oyuncu.

Teknigi ikisinin de vasat, Hilbert daha bitirici ve gol atabilen bir oyuncu, Serdar daha iyi orta keser. Ama top kontrolu, pas kalitesi vs ikisinin de vasat. Serdar Hilbert kadar gitmez, rakip sol acigi yormaz, orta sahadaki pas trafigine katkida bulunmaz ama gitti mi etkili olur.

Ama en onemli fark su, Serdar back oyuncusu, Hilbert degildi. Hilbert'i ovenler baksin bakalim Antep macinda son dakikada yedigimiz gole, veya son Kayseri macindaki gole. Hilbert defansif olarak o kadar cok sacmaliyordu ki, ofayti bozuyor, adam kaciriyor, kademeye girmiyor, kolay calim yiyip kolay kart aliyordu. Serdar ikili mucadelelerde ayakta kalir (ki kendisini onlibero iken basarili kilan en onemli ozellikti bu), kolay calim yemez, defans yapmasini bilir.

Bence Serdar yasi ve Yerli olmasi itibariyle kesinlike su an bizim icin daha yararli ve gerekli bir oyuncu, tartisilmaz. Gecen sene bu kadar gol yememizin en onemli nedeni defans yap(a)mayan backler ve ekstra kurtaris yapmayan kalecilerimizdi. Kaleci antrenoru, Ismail ve Serdar ile bu konuda baya bir ilerleme saglayacagiz, Pedro-Sivok da oturursa gecen seneki kadar kolay gol yemeyecegimiz kesin. Bence Serdar cok iyi bir transfer, maliyeti de cok uygun.

turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

S. Kurtuluş gitti mi etkili olur? Heh, bunu istatistiksel olarak da görsek iyi olurdu. Geçen sezon:
Hilbert 3 gol 3 asist.
S. Kurt. 1 gol 0 asist. (Bir önceki sezon da 1 gol 1 asist)

Ne zaman gitmiş etkili olmuş, merak ettim. Tüm kariyer istatistiğinde ne asisti var, doğru dürüst, ne golü.

Ha Serdar sağlam bir bek düşüncene ise hiç mi hiç katılmıyorum. Çok maçını seyrettim, beli inanılmaz kalın bir adam, özellikle çabuk oyuncular karşısında kepaze oluyor.

Hilbert tamam bir Lahm değil, ama S. Kurtuluş kusura bakma da iki gömlek altta oyuncu.





turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Sana bir de inside info vereyim kulüpten. Hilbert'in gönderilmesi taktiksel bir karar değildi. Parası için kulübü şikayet etti, diye F. Orman taktı adama. Sonra Önder Özen'e ısmarlama, "Çok para alıyor, bir sağ beke bu kadar para veremeyiz," açıklaması yaptırdı. Bu vesileyle de gönderdiler.

Komik olan, Hilbert 1-1,2 m. euro arasına ok.di. S. Kurtuluş 900 artı maç başı 10bin alıyor, yani 40 maç oynasa, 1.3 eder. Üzerine bonservisi daha pahalıya geldi.

Şundan net emin olabilirsin, çok iyi bildiğim için söylüyorum, Hilbert'in gitmesinin kadro planlamasıyla uzaktan yakından alakası yok. Tamamen eskiden Feyyaz'da olduğı gibi kişisel hırlaşmalar...

theotheo dedi ki...

çok sevdiğiniz başkanınızın sözleri.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda gelecek sezon 13 maçlarını oynayacaklarını anımsatan Orman, "Son 3 günde kombinelerin yüzde 40'ı satıldı. Şunu söylemek istiyorum, Sayın Başbakan, adam gibi adamdır. Ağzından çıkan sözü tutar. 'Bu stadı yıkın, yenisini yapın' dedi. Bize büyük destek oldu. Beşiktaşlıların başbakanıyla hiçbir sıkıntısı yoktur. Biz o stada siyaset yapmaya değil futbol oynamaya gidiyoruz. Taraftarımızı doldurup kimse bölücülük yapmaya çalışmasın. Biz futbol oynamaya gidiyoruz, bizi bu işin bir parçası yapmasınlar" diye konuştu.

sadrazam dedi ki...

Böyle sıkıntılı bir dönemde siyasetten mümkün olduğunca uzakta durup, tarafsızlığını koruması gereken sayın başkan bunun yerine her fırsatta başbakanı ve iktidarı yağlıyor.

theotheo dedi ki...

yağlamasının sebebi de beşiktaşın çıkarları falan değildir.

zincirlikuyu mezarlığının göbeğine diktiği istanbloom gökdelen rezaletidir.

Son derece vasat bir transfer daha. Büyük takımın bekleri hantal olmaz. Anadolu takımında sırıtmayabilir ama bizim rakiplerimiz hep hızlı atak yapacakları için sağ tarafımız delik deşik olur bu sene.

Komik olan Hilbert'i çok para alıyor diye gönderip, daha fazla maliyetle hilbert'ten 2 gömlek aşağıda bir adamı almak.

Ocak ayında sağ bek aramaya başlarız gibi geliyor bana.

Yorum Gönder

Ara