.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Temmuz 2013 Pazar

Maç Raporu: Beşiktaş - Southampton


En iyi üç: Muhammed Demirci, Pedro Franco, Dentinho.
En kötü üç: İbrahim Toraman, Gökhan Süzen, Hugo Almeida.

Değerlendirme:

Beşiktaş - 4.9: Hazırlık maçlarından sonra söylenen klasik cümle "takımın eksiklerini gördük", Beşiktaş için ziyadesiyle geçerli. Ortasahada Oğuzhan-Fernandes ikilisinin ayakta durma şansı yok. Bek bölgesinde sıkıntı devam ediyor. Bitiricilik açısından geçen sene en iyi oyuncu görüntüsü (en azından potansiyeli) veren Pektemek henüz kendine gelebilmiş değil, Almeida zaten. Takım savunması adına iyileşmeler var diyebiliriz, lakin yediğimiz gollerdeki bireysel hatalar ayrı bir komik. Hücumdaki yaratıcılık da geçen seneden daha geride gibi duruyor.

Tüm bunlara bakınca "nasıl 4.9 puan alındı" diye sorulacaktır: İkinci yarının ilk 15 dakikası silkelenen takım, son 15 dakika hariç iyi duran bir savunma. Bu maçtan daha olumlu bir sonuç çıkarmak da mümkün değil sanırım.

Notlar:

Slaven Bilic: 5.9 - Genelde teknik direktörlerin notları yapmadıkları oyuncu değişikliklerinden veya sahaya çıkardıkları kadrodan ötürü kırılır, ve hazırlık maçlarında bu faktörler etkili olmadığından Bilic'in 6 puan civarında dolaşması mantıklı. Muhammed'e verdiği şans, vasat oynayan oyuncuyu oyundan çıkarması ve savunma anlayışı olumlu işler, hücumda geçen seneki çizgiye yükselmemiz ise lig başlayana kadar yapması gereken.

Cenk Gönen: 5.7 - Kalesinde üç gol gören bir kalecinin her ne kadar gollerde hatası olmasa da daha fazla not alması zaten mümkün değil. Tolga'nın gelişiyle gene yedeğe düşecek muhtemelen Cenk, fakat performansı geçen sene McGregor'ın gösterdiğinden daha aşağıda değil diyebiliriz en azından.

Ersan Gülüm: 4.6 - Sol bekte hiç hata yapmasa alacağı puanın etrafında dolanıyor. Beşiktaş orta sıralara oynayan bir takım olsa sol bekte Ersan'ı görmek yadırganmaz belki, ama şu noktada Ersan - sol bek deneyi başarısız oldu diyebiliriz artık.

Pedro Franco: 6.6 - Bu seneki en iyi transfer gibi duruyor şu ana kadar. Bugün kademe anlayışı da, rakibi savunması da gayet mutluluk vericiydi. Kritik yatarak/son anda müdahaleleri de oldu. Notunu hak etti.

Tomas Sivok: 5.5 - İlk goldeki "blooper reel" tadındaki hatası olmasa muhtemelen Franco'ya yakın bir puan alacaktı. Sivok senede iki kötü zamanlama hatası yapıyor, biri bu maçta aradan çıkmış olsun.

Serdar Kurtuluş: 4.9 - İyimser olanlar "ilk maçına çıktı, daha takıma alışamadı" falan diyebilirler. İkinci golde zamanlama/kademe, üçüncü golde savunma hatası vardı. Rakibine çok alan tanıyarak savunuyor, zaten hücum konusunda beklentiler de olmadığından iyice sırıtıyor. Sağ bek Toraman formülüne bir adım daha yaklaştık gibi duruyor.

Veli Kavlak: 5.3 - Fiziken uygun olmadığı bir görevde, elinden geleni yapıyor, ve hatta dünkü maçta bu yaz sergilediği en iyi performanslardan biriydi zannımca. Puanının düşüklüğü tavanının düşüklüğünden kaynaklanıyor biraz da.

Oğuzhan Özyakup: 4.4 - Beşiktaş'a geldiğinden bu yana bu kadar silik, bu kadar isteksiz olduğu başka bir maç hatırlamıyorum. Hakkındaki olumlu yargılar olmasa en kötü 3'e rahat girerdi. Kötü bir kamp geçirdiği aşikâr.

Manuel Fernandes: 5.1 - Vasatı aşamayan ortasaha sisteminde onun yapacakları da azalıyor. Acilen bir çözüm geliştirilmezse hem Fernandes'i hem Oğuzhan'ı silen bu taktik anlayış başımızı ağrıtacaktır. Temennim "Fernandes'i satacaktık" diyeceğimiz günleri görmememiz.

Olcay Şahan: 4.7 - Beşiktaş'ın geçen sene hücumdaki kreatif organizasyonlarında büyük pay sahibi idi. Gerileyen hücum performansı ile birlekite onun da performansı hızla düşüyor. Dün çok etkisizdi.

Gökhan Töre: 4.7 - Önder Özen "Yaratıcılığı olan, adam geçip şut yaratacak oyuncu" (mealen) olarak anlatmıştı onu basın toplantısında. Gökhan şut atmayı unutmuş. İlk yarıda ceza sahası etrafında başı kesik tavuk gibi dolaştı gene, ikinci yarının başında "hah!" dedirten iki pozisyona girdi. Daha da fazlası lazım.

Hugo Almeida: 4.4 - Aslında dün gayet çalıştı, çabaladı kendini göstermek için ama bu sefer de arkasında ve yanlarında oynayan oyuncular hiç besleyemedi onu. Kolektif kötülük onun da notunu aşağı düşürdü, biraz daha beslense 5 puan barajını aşabilecek bir görüntüsü vardı.

Gökhan Süzen: 4.0 - Gökhan'ın defansif olarak daha aşağıda olduğu Ersan'dan daha iyi not alabilmesi için hücum anlamında bir şeyler yapması lazım. Onu yapmadıkça, taraftarın önyargısı ile birlikte, 5 puana ulaşması mümkün değil.

Muhammed Demirci: 7.0 - Muhammed'in yeteneği kesinlikle abartılmıyormuş. Harika bir de gol attı, güzel paslar yaptı ve sıkışmış ortasahada Oğuzhan'dan sonra güzel bir kısa vadeli çözüm oldu. Yalnız maç tecrübesizliği, bazen çok amatör hatalar yapmasına da sebep oluyor. Nerede ne yapması gerektiğini oynarak öğrendikçe Muhammed'in önü açık olacak, forma rekabetine de girecektir bu sene.

Dentinho: 5.7 - O da ikinci yarının başındaki aktiflikten nemalandı puan olarak. İkinci yarının başında Töre'nin getirdiği topta -Southampton'un 3. golüne benzer bir pozisyonda- yaptığı vuruşun niteliği, iki takımın karşılaştırmalı analizi yapılsa örnek görüntü olarak kullanılır. Holosko'nun olduğu yerde Dentinho transfer hatası olur, ama dünkü gibi istekli oynarsa en azından taraftar kendisine ısınır.

Mustafa Pektemek: 4.7 - Mustafa için "yeni düzene alışamadı", "sakatlığı atlatamadı", "taktiğe uymuyor" gibi birçok bahane dizilebilir. Ona ihtiyacımız var, bu da Bilic'in halletmesi gereken en önemli işlerden birisi.

İbrahim Toraman: 3.3 - 15 dakika oynayıp bu kadar düşük puan almak sadece rel performans ile açıklanamaz, orası tamam. Fakat o oyuna girdikten sonra yenen goller ve verilen pozisyonlar da malum. Rakibin direkten dönen topunda yediği çalım kötüydü. Bir de sağ bekte deneyelim Serdar'ı ortasahaya kaydırarak.






35 Yorum:

theotheo dedi ki...

bu sefer sene başından dediğimize geldiler emperyal türkiye yaratmak isteyen strateji sağlama merkezi :)) dincilerin döneminde iş yapar belki bakalım.

yine dediğimiz gibi vasat isimlerle, vasat bir yönetimle, ve vasat bir taraftar kitlesi ile kurulmuş bir takım.

bir alt postta yönetimin 2 sene yaptığı 19 transferi sıralamıştım.

escude
uğur boral
olcay şahan
oğuzhan özyakup
mehmet akgün
mcgregor
dentinho
batuhan
gökhan süzen
mehmet akyüz
sinan kurumuş
niang
franco
kurtuluş
sezer
ömer
tolga
günay
gökhan töre

şu oyunculara yapılan maddi yatırımı yazar isek emperyal türkiye yaratmak isteyen niğde üniversitesi(!) ordinaryüs profesörleri bile işin içinden çıkamaz. o yüzden oraya girmeyelim.

bu sene ise rakam çok açık hoca vs hariç eneramo ve maç başılar da hariç. alınan bu vasat oyunculara 65 milyon tl taahhüt etmişiz. mal da ortada. inşallah muhammed kendini kurtarır bu vasatlıktan.

BJK4EVER dedi ki...

Sacma sapan hesaplara giriyorsun. 65 milyon tl taahhut edilmis diyorsun da o rakam 3-4 seneye yayilmis durumda. Bu sene transfere harcadigimiz para asagi yukari bonservis bedeli olarak net 8 milyon euro civarinda sanirim, yillik maaslari da eklersek toplam 6 milyon euro civarinda bir ekstra yillik yuk binecek. Bu da ciddi bir rakam degil.
Senin cok istedigin Alper Potuk'u almak icin odememiz gereken para 10 milyon euro bonservis bedeli ve yillik ucret olarak en asagi 2 milyon euro. Adam tek basina zaten 4 yillik anlasmadan 10+8=18 milyon euro=45 milyon tl ediyor.
Hesap ortada. Bir Alper Potuk bonservis bedeline 6-7 oyuncu aldik, ki bunlarin 4'u direkt 11 oynayacak (Tolga, Serdar, Franco, Tore), diger 2'si de (Omer, Sezer) kulubeden ciddi katki verebilecek oyuncular.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

geçen sene alınanların ne kadar katkı verdiğini gördük. bu sene alınanları da yavaş yavaş görmeye başladık. sigara içen bilic fotoğrafına bakıp, vay be ne hocaymış diyen taraftar kitlesinin küçük romantik bakış açısıyla böyle tabi.

sen o yazdığın oyuncuların hangisi senin kendine rakip gördüğün oyuncularda ilk 11 başlar onu buraya yaz ona göre konuşuruz.

senin hocan çıkıyo favori değiliz diyo. ben sana net bişey söylüyorum bakın beşiktaşın transfer politikası.

fenerin ıskartaya çıkarttığı kim var sezer. gel 12 milyon tl maliyet. yapıştır imzayı.

trabzonun yedek kalecisi. gel. 16 milyon tl maliyet.

gaziantep sağ beki. gel 12 milyon tl maliyet.

beşiktaşın yaptığı transfer politikası aşağı yukarı bundan ibarettir. vasat oyuncuların dolduğu bir takım. bunu herkes görüyo 19 oyuncu yazmışım hangisi nerde oynar bak bakalım. ona göre konuşalım.


theotheo dedi ki...

halbuki yapman gereken 2 transferdi. bu yıl. ronaldinho ve adebayor.

ronaldinho, adebayor, fernandes, almeida. bu yıldızların etrafına takımı kurucaktın.

seneye de 3 yıldız daha. kendi stadında şampiyonlar liginde. valla ben sezeri falan izlemek için kasımpaşaya gitmem. giden varsa da allah kolaylık versin diyorum.

theotheo dedi ki...

Yapılan sözleşmenin içeriğine dair bilgi veren Öksüz, "Evet biz tek taraflı bitirme hakkına sahibiz. Buna gerekçe olarak stadyuma taraftarların vereceği maddi zararlar, maça geliş ve gidişlerde yaşanan sosyal olaylar yaşanması halinde bu maddeyi işletebiliriz." diye konuştu.
'Siyasi protesto olursa sözleşmeyi bitirir misiniz?' şeklindeki soruya ise Öksüz, şöyle yanıt verdi:
"Sahalar spor alanlarıdır. Siyasi protesto ya da slogan alanı değildir. Sözleşmeye özellikle böyle bir madde koydurmadık ama böyle bir durum oluşursa yönetim kurulunda yaptırım uygulayıp, uygulamayacağımız konuda karar alırız."


beşiktaşı bunların altına yatan bir takım haline getirmiştir. beşiktaş yksı. kasımpaşaspor kulübünün başkanı beşiktaş taraftarı hakkında bir öngörüde bulunacak bununla ilgili yorumlarını paylaşacak. bizim büyük başkan da buna çanak tutacak.

sizde alkış tutarsınız.

buzkan dedi ki...

kaliteli transfer, az transfer mantığı doğru değil bence. geçen sene beşiktaşın yaşadığı sıkıntı alternatif sıkıntısıydı. tam kadro çıktığımız maçlarda fb ve gs den asla geri kalmadık. ne zaman sakatlıklar arttı ve alternatif oyuncular bunu dolduramadı o zaman biz rakiplerimizin arkasında kaldık. bu sene yapılan transferler değerlendirildiğinde şu ana kadar oldukça mantıklı gözüküyor bu açıdan. çünkü 11 de oynatacak adam sıkıntısından ziyade 11 i yedekleyecek adam sıkıntısı mevcut takımda.

delgado dedi ki...

"quaresma, simao, almeida, fernandes... alacaksın şu 4 adamı işte, salla takımın kalanını, doldurusun. bu yıldızların etrafına takımı kuracaktın. ne, maliyet mi? lan oğlum zaten şampiyon olup şampiyonlar ligi'ne gidince, transfer ücretlerini karşılayacağız ya. ne maliyeti. hem daha forma satacaz."

schwadorf dedi ki...

Geçen seneki transferler ile bu senekileri bir tutup "Bu sene alınanları da yavaş yavaş görüyoruz" diye olumsuz görüş belirtmek için henüz erken.

12/13'te bonservis ücreti ödenen üç oyuncu vardı, Olcay, Oğuzhan ve devre arasında sol bek ihtiyacından alınan Gökhan Süzen. Gökhan hariç diğer ikisinin takıma verdikleri katkıyı tartışacak değiliz herhalde?

Geçen sezon başında kulübün bonservise harcayacak 5 kuruş parası yoktu, dolayısıyla alınan futbolcular da free oyunculardı. Bu sene alınan oyuncuların hiçbirini geçen senekiler gibi bonservissiz alamazsınız. Siz Tolga'nın, Serdar Kurtuluş'un, Ömer'in, Franco'nun, Sezer'in kulüpsüz kalacağını mı sanıyorsunuz?

Ayrıca geçen seneki en büyük sıkıntımız sakatların çoğaldığı dönemde alternatif oyuncuların yetersiz kalmasıydı. 17 yaşındaki Sinan Kurumuş'un ilk 11 çıktığı maçlar oldu yahu. Yedek kulübesindeki en yetenekli, skoru değiştirmeye en yakın oyuncu Erkan Kaş'tı, düşünün yokluğu.

Hala Ronaldinho, Adebayor diyorsunuz. 10/11 senesinden hiç mi ders almadı bu taraftar anlamıyorum ki. O zaman da Portekizliler + Guti iyi de çevresi kötü deniyordu. Bu adamların çevresine yine en az 5 tane Türk alacaksın. Alacağın oyuncular yine Tolga, Serdar olacak. Başka kim var alabileceğin? Gökhan Gönül mü Onur Kıvrak mı?

Evinde buzdolabı olmayan adama niye Ferrari almıyorsun diyorsun resmen.

Adsız dedi ki...

Alınan ve takımın yedek potansiyelini güçlendiren isimler gayet doğru. Üstelik maliyetleri de çok değil.

Soru 1: Madem bu kadar adam aldık, gitmesi gerekenler neden hala kadroda. Bir tek M.Akyüz'ü gönderebildik. Hadi Bilic yeni ve kadroyu bilmiyor, Özen de mi bu oyunculardan habersiz. Lig 15 gün sonra başlıyor.

Soru 2: Yedek transferleri tamam da, halen en önemli 2 malum bölgeye neden birileri alınamadı. Medyaya yansıdığı gibi Başkan Bilic'e ön liberoyu içerden halledelim diyorsa eğer, bu ligde fecaat sonuçlara yol açabilir (hatta bana göre açacak da). Bek de belli değil henüz. Tekerleri bulduk nasıl olsa gider bu araba derken motorun olmadığını yine ligin bilmem kaçıncı haftasında anlayacaksak yazık olur.

Bu gelişmelerle iplerin Özen-Bilic ikilisinde olmadığını görmemek dileğiyle.

theotheo dedi ki...

@sneijder

transfer falan işin hikayesi bi bakıma.

şu yapılan açıklamaya ne diyosun. kasımpaşayla stad anlaşması, yok anlaşmayı feshederiz gibi tehditler.

bir kulübü kulüp yapan taraftarıdır. o taraftarı 3 kuruşluk yandaş makarna kafaya ezdirirsen, bir gün gelir senin başını da ezerler fikret orman. serdar adalı 2 hafta çalışmayla kaç oy aldı hatırlatırım. kendine hiç güvenme.

beşiktaş çok kötü dönemlerden geçti. ama hiç bir zaman bir iktidarın bir grubun yanaşması olan bir kulubün boyunduruğu altında iş yapmadı.

ben fikret ormana soruyorum. sen beşiktaşın çıkarını mı düşünerek bu kadar yalanıyosun. yoksa zincirlikuyu mezarının ortasına diktiğini boktan gökdelenin için mi bunu bir açıkla önce.

transferlerde yazdığın 2.bölüme zaten katılmamak elde değil sneijder.

quaresma guti simao olayı olmadı ok.

adebayor ronaldinho fernandes almeida. bunun olmayacağı nerden belli.

bende bu alınan transferleri baz alarak şöyle bir konuşma yapayım o zaman.

bu transferler gençlerbirliği ayarında transferler değil mi? sezeri gençlerbirliği aldı desek şaşırır mıyız? eneramoyu eskişehir aldı desek. francoyu sivas aldı desek. bence kimse şaşırmaz.

o sebepten bende şöyle bi çıkarım yapıyorum. beşiktaş bu sene gençlerbirliği kadar puan alır max. böyle bir mantık var mı?

gutili kadro olmadı. ama elimizde fırsat yine geldi. adebayor ronaldinhoyu getirebilirdik. onun yerine sezer ömer vs vs seçtik. olay bundan ibaret. işin acı tarafını geçen senenin sonunda olduğu gibi bu senede görücez. hepimiz inşallah burdayız.

schwadorf dedi ki...

http://www.kartalbakisi.com/futbol/basbakanla-gorustu-aday-oluyor-h8152.html

Şu dönemde Türkiye'de 4 büyüklerden birine başkan olacaksanız iktidarla aranızı iyi tutmak zorundasınız. Ben de rahatsızım ama bazı şeylerin kulübün menfaati için yapıldığını anlamak lazım.

- YD'den hesap sor diyorlar, adam 100 milyon lirasını geri istese "Neden zamansız hesap sorup kulübü maddi yükün altına soktun" diyecekler.

- Gezi olaylarında neden Çarşı'yı desteklemedin diyorlar. Adam helal olsun Çarşı mı desin? Bu sebepten stat yapımı sekteye uğrasa (ki biliyoruz, yıkımı durdurmak için bahane arıyorlar) neden böyle dedin diyecekler. İnsanlar gidip bireysel olarak istedikleri protestoyu yapabilirler, ben de neredeyse her gün oradaydım. Ama kulübü bu işin içine sokmanın bize hiçbir faydası olmaz.

Ben Fikret Orman'ın sabrına hayranım açıkçası. Adam kulübün menfaatleri için, kendi taraftarını karşısına alma pahasına, susuyor bazı konularda. Bazıları istiyor ki başkana sürekli hesap sorma konusunda, Çarşı ve Gezi Parkı olayları konusunda bel altı vurursak, arada bırakırsak bir yerde patlayıp Beşiktaş'a zarar verici sözler söyleyecek, bu sayede kendini destekleyenleri bile karşısına alacak, Adalı gelecek dertler bitecek vs.

Guti, Simao olmadı ama elimize yeni bir fırsat geldi diye birşey yok. O fırsat her zaman var zaten, ödeyemeyeceğin borçların altına girip vadesi dolmuş yıldızları her zaman getirebilirsiniz. Bak Trabzon bile getiriyor, bunun için yetenek gerekmiyor ki, para gerekiyor sadece.

Neyin sabırsızlığı bu, onu da anlamıyorum. Yıllarca her türlü başarısızlığı, son yıllarda malum kişiler yüzünden her türlü utancı yaşadık zaten. Elinde böyle yaş ortalaması düşük ve potansiyelli bir kadro varken, 2 sene içinde yeni stadı da tamamlayıp borçları azaltınca istediğin yıldızları getirirsin. CAS'tan sürpriz bir karar çıkmazsa bu sene GS ile FB'nin arkasında 3. de olsak Şampiyonlar Ligi'ne gideriz zaten. İsimli yıldızları da o zaman alırız. Kaçmıyorlar ya, elini sallasan 30 yaş üstü yıldız var Avrupa'da.

YSY dedi ki...

Ya o değilde önder özen'den başka herkes futbol takımı hakkında konuşuyor. Herşeyde başkan ön planda. Ne oldu futbol şubesindeki profesyonelleşme ve kurumsallık. Yakında önder özen pat diye istifayı basarsa şaşırmayın. Garip geliyor sadece bana.

theotheo dedi ki...

http://skorer.milliyet.com.tr/drogba-ve-sneijder-aslan-i-ucurdu/galatasaray/detay/1742967/default.htm

okuyun.

alper dedi ki...

Kasımpaşa ile stat anlaşmasında hala daha başkana sövernler var ya anlayamıyorum..
ne kadar romantik bir gençlik yetişiyor aklım almıyor yav.Hala daha sövme peşindeler.Ulan senin evin yok yurdun yok kimse seni stadına almamış evine sokmamış Kasımpaşa denen takım gel demiş oyna burda ver paramızıda ama babamıza söversen sikerim senin paranıda puluna atarım kapı önüne demiş.Ne diyecek sana adam ya.Daha ordamısınız siz?
Beyler devrim işi bitti artık başka zaman yaparsınız devrimi biz ölünce şimdi BJK yı düşünün düşünelim.

Darkpain dedi ki...

theo'nun anlamadığı ya da anlamak istemediği bir nokta var. Evet kaliteli takım olabilmek için kaliteli oyuncular almak (belli bir şablon içerisinde) çözüme giden en kısa yollardan birisi fakat Beşiktaş bu yolu daha bir kaç yıl önce denedi ve başarısız oldu sonucunda da geldiği konum ortada.

Borç yükünü azaltmadan, gelirleri arttırmadan tekrar bu yolun denenmesi başarısızlık durumunda Beşiktaş'ın iflasından başka birşey getirmeyecektir. Bir tarafta 2-3 yıl cefa çekip sonra daha düşük risk ile bu yola girebilmek var iken neden geri dönüşü olmayacak bir dönemde tekrar bu riske girilsin ? İyi kötü stadını yaptırıyorsun, borçlarını yapılandırıyorsun. Rakiplerin 45 miO € futbolcu maaşı(maçbaşı kazançları hariç), +20 mio€ bonservis ücreti öderken (imza paraları hariç) sen bunun yarı fiyatına biraz CASarsan (CAS'tan aksi bir karar çıkmadığı sürece) şampiyonlar ligine gideceğin bir durum oluşmuş iken neden saçma sapan bir risk alınsın ?

Kime, neyin ispat çabası bu ? Neden sürekli birileriyle sidik yarışı içinde olmamız gerekli havası yaratılıyor ? Çözüme giden yol neden sadece buymuş gibi davranılıyor ?

theotheo dedi ki...

@darkpain

gelir artırmaktan bahsetmişsin. gönderdiğim linkte gsnin gelirlerinin nasıl arttığını gördünmü. adamlar 25 milyon tllik forma satmışlar ya. sen gidip sezerin formasını alır mısın? allaaşkına iki dakka düşünün.

Gördüğüm kadarıyla , Luce dönemine benzer bir anlayış var şimdiye kadar.

Defans güvenliği 1. hedef gibi duruyor ama kalıplardan kurtulamayan yapı yine karşımızda.

Biliç niye ısrarla 4'lü savunma deniyor bu bek yokluğunda anlamıyorum.

Mazzari gibi Conte gibi adamların 3'lü savunma ile başardıkları ortada.Elimizde bir dolu stoper var.Niye kimsenin aklına 3'lü denemek gelmez .

halbu ki 3-5-2'ye o kadar uygun bir kadromuz var ki ...

lamhaltas dedi ki...

çok afedersiniz de benim gözümde fernandes-simao-quaresma-almeida 4lüsü ile fernandes-ronaldinho-almeida-adebayor 4lüsü arasında fark yok.değişen birşey olmaz yine başarısız olursun. harcadığın para da şu an olduğu gibi yine biryerlerinden çıkar.

futbolda bu yapılanmayla başarılı olunamadığını hala göremedik mi?

onun dışında bu seneye ilişkin yegane üzüntüm fernandes'in yine 10 numara tipinde savunmaya katkı vermeyen tipte kullanılması. bu adam senelerce defans önünde bir nevi selçuk inan tipi 2. bölgede oyun kurucu kullanıldı. ki mental olarak hazırsa bence en faydalı olacağı pozisyon da orası. biliç umarım o bölgede değerlendirir manuyu.

Darkpain dedi ki...

@theo

Gs,Fb'nin dinamikleri ile bizimkini karşılaştırma. Bu takımdan Guti,Quaresma geçti hangisi kaç tane forma sattırdı ? Adamlara Drogba ve Sniejder gelmeseydi de 405 bin değil 350bin forma satarlardı. Fenerbahçeye bu 2si gelmediği halde 550bin forma satıyor. Senin bu rakamları yakalaman imkansız.

Ayrıca aynı haberdeki ilk paragrafı da iyice okuman lazım. Drogba'nın 1,5 yıllık garanti ücreti 6 mio € + 4 miO € imza parası, Sneijder'in 2,5 yıllık garanti ücreti 8,4 miO € + 3,9 mio € yani bu ikilinin bonservisleri hariç sadece maaş olarak Gs'ye maliyeti 22,3 mio €. Bu rakam Bjk'nın bu yılkı toplam oyuncu maaş ücretlerinden bile fazla. Şuan için Bjk'nın böyle bir maliyet altına girmesinin hiçbir mantıklı açıklaması yok. He giremez mi ? Girer. Ama sonu sadece iflas olur başka birşey değil.

Bu şekilde yüksek maliyetli yabancı oyuncular alıp da yeni bir yapılanma yapıyorum uzun vadede başarı istiyorum diyemezsin. Bu yabancıları bu maliyetlerle alıyorsan tek çıkar yolun bir an önce başarı elde etmektir(Hem ligde hem de avrupada). Kısa sürede başarıya ulaşmak için de sadece bu oyuncuları almak yeterli olmayacak, bu oyuncuların etrafını da kaliteli oyuncularla doldurmak zorundasın. Yeni yabancı kısıtlaması ile beraber de hem alabileceğin oyuncu sayısı kısıtlandı (yabancı olarak) hem zaten Türkiyedeki kaliteli oyuncu kıtlığında alacağın adamlara ödeyeceğin bonservis + maaşlar Drogba ve Sneijder'i aratmayacaktır. Bunun benzerini zaten daha 3 yıl önce yaşadık. Holosko +2 miO € maaş alıyordu bu takımdan. Halısahadan çağırıp profesyonel yaptığın adam 1,5 miO € maaş istiyordu. GS'nin ilk 11'nin maaş ortalaması şuan 2,34 miO €, Fb'nin 2,19 mio € Bjk'nın ise 0,96 miO € (Tolga ve Serdar alınmadan önce hesaplanmıştı bu ortalamalar son halini tekrar hesaplamak lazım ) Son 2 yılda Bjk'nın yıllık maaş ödemeleri 40 miO €lardan 20 mio €lara çekildi. Bilançolara baktığında da bunun ne kadar mantıklı bir hareket olduğunu çok rahat göreceksin.

http://www.hayatimfutbol.com/dort-buyuklerin-bilancolari

theotheo dedi ki...

galatasaray drogba ve sneijdere maçbaşı hariç totalde 65 milyon tl civarında bi para taahhüt etmiş.

bu sezon için 46 bin kombine satmış. 405 bin forma satmış. napoli ile oynayacağı hazırlık maçından 200 bin euro malaga ile yaptığı maçtan net olarak 100 bin euro kalmış. emirates cuptan ise 2 milyon euro kazanacakmış.

sizce bunlar tesadüf mü? tesadüfen mi geliyor bu gelirler. beşiktaşı emirates cupa dahil ederler miydi? neden etmezlerdi? bu soruları soruyo muyuz kendimize acaba?

eğer başımızda adam gibi bir yönetim kurulu ve başkan olsaydı zaten adebayor transferinin yüzde 25 ini sponsorlarla geri kalan yüzde 25 inide kombine ve forma satışlarıyla karşılardık. ama bunu yapmak zeka işidir tabi.

iktidarla iyi geçinmek falan hikayedir. beşiktaşın hiçbir döneminde böyle açıklamalar olmamıştır. beşiktaş hiç bu kadar küçük düşmemiştir. bunlar hep tarihe not olarak geçiyo kimse merak etmesin. kasımpaşa başkanı koskoca beşiktaş camiasını tehdit ediyo. beşiktaştan ses çıkmıyo. çanak tutuluyor. alkışlanıyor. ben böyle bir kepazelik görmedim.

şu muameleye maruz kalacak kadar güçsüz yalaka bir yönetim kurulu beşiktaşı yönetiyorsa, zaten beşiktaşın sportif olarak başarılı olmasının mümkünatı yoktur. işin sportif yorumunu yapıyoruz, finansalı yapıyoruz, reklamını yapıyoruz hala anlamıyo kimse.

bu yönetimin borç falan ödediği yok. beşiktaşın borçlarında bir azalma yok. sadece borçları yapılandırıyor. kısa vadeli borçları uzun vadeliye çeviriyolar. bu totalde bir avantaj sağlamıyo. sermaye artırımı sanki dünyada sadece beşiktaş yksının yaptığı bir hamle gibi anlatılıyor. değil. kim gelse yapacaktı.

demek istediğim şu beşiktaş yönetimi beşiktaşa yeni bir gelir kaynağı yaratacak durumda değil. bu vizyonları yok. bu güçleri yok. bu sebepten boşu boşuna beşiktaşı daha küçük düşürmesinler.

gelecek sene şampiyonlar ligine gidecek takımda şu yapılan transferlerden hangisi oynar. azıcık düşünüp konuşmak lazım.

theotheo dedi ki...

al sana beşiktaş dinamikleri.

http://www.medyafaresi.com/haber/42399/spor-besiktas-taraftarlari-cildirdi-quaresma-formalari-kapis-kapis.html

theotheo dedi ki...

doğru pazarlandığı zaman. beşiktaş rakiplerinden bile daha çok forma kombine satışı yapacak marka değerindedir.

sen beşiktaşı gençlerbirliği mi sandın da. fenerbahçe ve galatasaray dinamikleri şöyle böyle diyosun.

sen adebayoru getir adam gibi pazarla. özel videolar hazırlattır sitene koy. çeşitli törenler düzenle. o adamın sadece imza töreni türkiyedeki herhangi bir stadı full doldurur.

ayrıca adam gibi bir planlamayla da senede 30 gol attırırsın adebayora. hayatında sakatlık nedir bilmemiş. arsenal tottenham city gibi takımlarda oynamış bir oyuncu bu. senin aldığın ıskartalara benzemez. bu iş böyle yapılır. yapamıyosan işi yapanlara bırakıcaksın.

ha şu stad işine de gelelim. sezon biteli kaç ay oldu farkında mısınız? konser bekliyo koca beşiktaş. ulan konseri başka yere aldırın. bu sebepten gelecek sezonu kaçırırsak ne olacak. ki bütün otoriteler stadın gelecek sezona yetişmesinin imkansız olduğunu söylüyor. buna rağmen bunca aymazlık yalan dolan niye.

cemekici dedi ki...

@theo,

İlk 11 kursana abi Adebayor, Almedia, Ronaldinho ve Fernandes içeren.

6 yabancı kuralını ihlal etmeden kur ama. Bir de 7 tane de yedek yazıp, duruma göre hangi 3 yedeğin oyuna gireceğini yazar mısın?

Buna göre bir yorum yapacağım, takımın geri kalanı hakkında.

Darkpain dedi ki...

Gs'in bir önceki yıl forma satışı : 320 bin, geçen yılki : 405 bin.
Gs'nin geçen yıl kombine satışı : 42 bin (yıl içerisindeki satışlarla beraber 45 bin) Bu yılki kombine satışı : 46 bin.

85 bin forma ve Bin adet kombine ile Drogba ve Sneijder'i transfer etmiş adamlar bravo.


Beşiktaşın Gutili,Quaresmalı 2011-2012 sezonunda sattığı forma adedi kaç biliyor musun ? Yalnızca 40bin.

http://turkfutbol.com/detay.asp?id=4383

Kendi kafanda oluşturduğun kendince doğrular var ve herkesin senin gibi düşünmesini bekliyorsun. Sana göre senin düşündüğünden başka doğru yol da olamaz zaten.


Stad konusuna gelince de bütün otoriteler dediğin otoriteler kim ? Seçimde F.O'nın karşısında yer almış kişiler dışında bu konuda açıklama yapan görmedim ben. Adam yetiştireceğim diyor ve hafriyat alınıp inşaat aşamasına gelmeden de bunun yetişip yetişmeyeceğini kestirmek güç. İnşaat safhasının ilerleyiş hızına göre ancak bişeyler söyleyebiliriz.

theotheo dedi ki...

@cemekici

cenk

kurtuluş-sivok-franco-ismail

fernandes-necip-oğuzhan(olcay)

ronaldinho

almeida-pektemek

theotheo dedi ki...

@dark pain

bir sonraki sezona 1 yıl gibi bir süre kaldı. 1 yılda değil stad apartman yapamazsın. azıcık araştırırsan görürsün.

futbol kulüpleri devamlılık içerir. geçen sene de eboue burak gibi büyük oyuncular getirdi galatasaray. o sebeple kombineleri sattı. bu sene de devamlılık kuralını işletiyor. daha iyi transferler yaptı bu şekilde gidecek. yabancı sınırı gelse de gelecek sene gider ardayı da alır yine patlatır bombasını.

sen git adnan polat döneminde pino mustafa sarp ın forma satışlarına bak bakalım. o dinamikleri öyle karşılaştırırsın.

cemekici dedi ki...

@theo,

şu kurduğun kadroda almeida, pektemek, ismail ve fernandes'in kronikleşebilecek sakatlıkları mevcut. pektemek + ismail 1 sene, almeida + fernandes de 1 yarı kaçırabilir. bu ihtimal düşük değil. ronaldinho'nun sağlam geldiğini, türk kasapların biçmediğini vb. şeklinde iyimser düşünüyorum.

oğuzhan, ismail, necip, kurtuluş, cenk ve pektemek'in alternatifi yok diyebiliriz. sezer, töre ve ömer'i almadığımızı farzediyorum. yedekten gelebilecek isimler, adebayor, holosko, olcay/oğuzhan, mami, veli, süzen. Maç çevirebilecek bir tek adebayor var. onu ilk 11 başlatırsak almeida da maç kurtaracak adam değil.

adebayor + ronaldinho bonservis + yıllık ücret + primler >>> enaramo(niye aldık ben de bilmiyorum) + sezer + töre + ömer bonservis, yıllık ücret + primler.

aradaki farkı forma + turnuva + kombine ile kapatabileceğimizi düşünüyor musun? bu fark tek bir ihtimalde kapanır, şampiyonlar ligine türkiye'den beşiktaş'tan başka takım gitmezse. bunun da garantisi yok. beşiktaş şampiyon olsa, yine gs gelebilir 2. takım olarak.

şu ihtimali düşünsene hacı, güzel olabilir mi sence?

*** senaryo başla ***
bu sene ve seneye de yıldız transfer edemiyoruz. ama iyi kötü bi alternatifli kadro var elimizde. 2 seneye bitsin stat. 2 sene geçti. elimizde birbiriyle 2 senedir oynayan, yaşlı olmayan bir iskelet var. artık para harcayabilir seviyeye geldik çünkü stad gelirleri minimum 2 katına çıktı. borçlar zaten azaldı 2 senede.

2015 yılına bomba gibi başlayabiliriz. o zaman alacağımız riskleri kompanse etme şansımız daha yüksek.

*** senaryo bit ***









stadı 1 senede yapmak mümkün zira çok büyük bir stada değil.

ama çok iyi para harcamanız ve proje yönetiminin kusursuz olması gerekiyor.

beton santrali kurulabilir.taşeronlar aynı anda çalıştırılabilir , bağlayıcı cezai sözleşmelerle miktar yüksek tutulup işin hızlı ilerlemesi sağlanabilir.

bu konser işi süreci baya sıkıntıya soktu orası kesin.sezonun ilk yarısına yetişmesi zor görünüyor mevcut şartlarda.

theotheo dedi ki...

@cemekici

kardeşim. beşiktaşın en önemli değeri nedir biliyor musun?

MARKA

beşiktaş bu markanın ağırlığına göre hareket etmelidir. marka değeri senin her yaptığın transfer, her yaptığın açıklama, her geçen dakika beşiktaşın türkiye ve dünya çapındaki marka değerini düşürüyor.

herşeyi geçtim. beşiktaş başkanı hizbullahın el kaidenin el nusranın alenen destekçiliğini yapan, bir başbakana bu denli yalakalık yapıyorsa. orada dur deriz. beşiktaş camiasını köpekleştirmeye çalışıyorsa, nasıl geldiyse öyle gider boşuna uğraşmasın.

Darkpain dedi ki...

@theo

Senin savına göre yapılan transferin en azından %25'inin forma satışlarından çıkartılması gerekli. Gs'nin bir önceki yıl ile geçen yılki forma satışları arasındaki fark 85bin. Ki bunun içinde takımın üst üste 2. kez şampiyon olması, şampiyonlar liginde çeyrek final görülmesi, real madrid gibi bir takımla oynanması gibi etkenleri de eklediğin zaman 22,3 miO € ekstra masraf yapılarak getirilen 2 oyuncunun forma satışlarına etkisi maksimum 50bin adet. Forma başına 50 TL gibi ucuk bir kâr elde ediliyor bile olsa elde edilecek olan fazladan gelir : 2,5 milyon TL = 1 miO € yani o da = Drogba + Sneijder'in maliyetinin 1/22 ( %4,5 ) bırak %25'i %5 bile etmiyor.

Evet futbol devamlilık içerir evet haklısın. Beşiktaş şampiyon olduğu yıldan sonraki sezon 120 bin adet forma satmış. Peki ondan sonra Guti, Quaresmanın alındığı 2010-2011 yılında kaç adet satmış ? 140 bin. Eee ? Hani devamlılık ? Takımın potansiyeli zaten belli idi, bir de üzerine Guti,Quaresma,Simao,Fernandes,Almeida alındı + Teknik direktör olarak Schuster getirildi fark ne kadar ? 20 bin. Beşiktaşın dinamikleri budur işte... Ağzınla kuş tutsan dahi BJK'nın forma satışlarını Fenerinki ile yarıştıramazsın...


Bu sezon herhangi bir yıldız oyuncu getirilmedi. Senin mantığınla bakacak olursak forma satışlarının son yıllardaki en kötü sezon olması gerekir. Oysa göreceğin üzere bu yılki forma satışları hiç de fena değil. Ki siyah formayı bekleyen bir çok arkadaşım var (ben dahil).

tearkan dedi ki...

bırakın su forma satışıyla futbolcu maliyeti karşılanır hayalini.

turkfutbol.com/detay.asp?id=4383 kulübe forma satışından kalan para ortada.

stad konusunda ise ben başkana hak veriyorum açıkcası. tamam belki söylediği sürede stad bitmeyecek fakat bu konuda o kadar çok kafadan ses çıkıyor ki adam hangi biriyle uğraşsın? manyağın biri daha zemini kazılmamış, sadece 1950 yapımı yeni açık tribünü yıkılmış stadda tarihi kalıntılar bulundu diye haber yapıyor ve yeni açığın ikinci katına ait fotoları da habere dayanak
gösteriyor. bunu üzerine de kurul gelip inceleme yapıyor. daha zemin kazılmadan bunlarla uğraşmak zorunda kalıyorsak tünelin ucu maalesef karanlık.

tearkan dedi ki...

bu arada linki telden attım inşallah açılıyordur. açılmıyorsa gugıla drogba'nın parası forma satışıyla çıkar mı yazın direk bulursunuz kerem akbaş'ın yazısını.

theotheo dedi ki...

@darkpain

hesap öyle yapılmaz.

devamlılık içerir demiştim. galatasaray sneijder ve drogba transferlerini yapmasa, o bombaları patlatmasa, bu yıl bu kadar kombine satabilir miydi?

sen adebayoru getir. kaç tane forma kaç tane kombine satacağını görürsün. nasıl reklamını yapacağını da. iddia ediyorum toplam maliyetinin yüzde 25 ini forma kombine reklam bu 3 lemeyle kapatırsın. çok net. diğer yüzde 25 lik kısmını da sponsorlukla. kafası çalışan iş bilen, yurt dışı önemli bağlantıları olan, ünal aysal gibi bir başkanla bu olabilir.

adebayoru 7 milyon euro bonservis ve yılda 5 milyon euro yıllık ücret ile 3 sene sözleşme yapabilme imkanın hala var.

55 milyon tl gibi bir toplam maliyet. bu sene aldığın oyunculara taahhüt ettiğin para 65 milyon tl. hazırlık maçlarındaki performanslara göre oyuncu değilde çöp diyebiliriz. geçen seneki kadroyu koruyup sadece adebayor transferi yapsaydın bundan kötü mü olurdu? sormak lazım.

Unknown dedi ki...

Yahu hangi dunyada Adebayor sana bu kadar MARKA degeri katiyor anlamis degilim.. Marka degeri sadece birkac gozden dusen yildiz transferinden ibaret olsaydi, Katar ve Cin ve hatta bazi yeni tureyen Rus takimlarinin o buyuk ihtisamiyla (senin daha once hayalini kurdugun gibi) hazirlik maci oynanmak icin kapisiliyor olmasi gerekirdi.. Galatasaray'i nispeten prestijli turnuvalara vs davet ettiren faktor Drogba, Sneijder'in takimda olmasinin yaninda Sampiyonlar Ligi ceyrek finali de olabilir mi sence? Simdi besiktas Ronaldinho-Adebayor ve oturmamis geri kalan takimla hangi Avrupa kupasinda ceyrek final oynayabilir? Vakt-i zamaninda senin kafaya yakin yoneticiler varken, Guti vsli kadroyla ne kadar saygi duyuldu acaba dunyada? Ve hadi duyuldu, dunya bizi konustu diyelim, ne oldu neticede ve ne kadar kalici oldu bazi seyler?

Sen hem futbolun surekliligini savunup, her sene bir iki nokta transfer yapalim diyorsun guzelce.. Ki bu bizi 3-4 sene ve sonrasinda basariya goturecek, eywallah.. Ama sonra da Ronaldinho gibi en iyi ihtimalle 1-2 yili (ki bu bir iki yil zaten hicbir TEK oyuncu bizi bir yere tasiyamaz) kurtaracak adam ariyorsun.. Anlayamadim gitti..

Darkpain dedi ki...


Senin savına göre yapılan transferin en azından %25'inin forma satışlarından çıkartılması gerekli. Gs'nin bir önceki yıl ile geçen yılki forma satışları arasındaki fark 85bin. Ki bunun içinde takımın üst üste 2. kez şampiyon olması, şampiyonlar liginde çeyrek final görülmesi, real madrid gibi bir takımla oynanması gibi etkenleri de eklediğin zaman 22,3 miO € ekstra masraf yapılarak getirilen 2 oyuncunun forma satışlarına etkisi maksimum 50bin adet. Forma başına 50 TL gibi ucuk bir kâr elde ediliyor bile olsa elde edilecek olan fazladan gelir : 2,5 milyon TL = 1 miO € yani o da = Drogba + Sneijder'in maliyetinin 1/22 ( %4,5 ) bırak %25'i %5 bile etmiyor.

Paragrafını okumamışsın sanırım.

Yorum Gönder

Ara