.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 3 Southampton

11 Yorum:

Adsız dedi ki...

Beşiktaş maalesef ne hedeflediği belli olmayan bir durumda. Hedeflediği derken şampiyonluk, CL vs den bahsetmiyorum. Takım açısından söylüyorum. Tamam, hoca yeni ve kolay değil fakat bu saatten sonra eldeki oyuncuların büyük değişim geçirmesini beklemek de biraz hayal olur.

Almeida'ya soruluyor, gitmek mi kalmak mı istersin diye, kalacağım deyince hoop takımda tutuluyor. Bu o kadar kolay mı? Ya da böyle mi olmalı planlama ve hazırlık? Elinoğlu 2012'de Afrika Kupası'nı kaldıran 22 yaşındaki Zambiyalısıyla gol atıyor, biz de bekleyelim Almeida kalmaya karar versin diye. Üstüne üstlük aldığı yıllık ücretten yakında hava parası olarak verilecek +2,5 milyona kadar maliyeti de sorunlu adamın. Verimini artırmanın tek yolu yanına bir golcü daha koymak. O zaman da ortanın ortası sadece Fernandes'le Oğuzhan'a kalacak. Bu halde takım savunması şimdikinden bile sakat olur.

Dentinho koşturmaya başladı, hemen iyi oynuyor diyerek kendisine yer açılıyor. Sergen gibi pas atsa ne olacak adamın savunması yok. Zaten takımda ilk yarıdaki defansı da aynı geçen sezon olduğu gibi büyük oranda savunma oyuncuları yaptı. Southhampton ikinci yarı aslarıyla oyuncu değişikliği yapınca anya konya belli oldu.

Dilimizde tüy bitti ama: Sol bek şart, okkalı bir DM şart, iyi bir golcü şart. Ne gerek var Ronaldinyo'ya içi geçmiş Adebayor'a, madem elinde 6-7 milyon kalmış al 3 tane zımba gibi Afrikalı olsun bitsin. Almeida'yı satsan bu para artacak da üstelik. Ya da: alacağın böyle bir golcüye vereceğin yıllık ücret Eneramo'nun yarısı kadar ya tutar ya tutmaz. Bilmem kaç maç izleyen scout ekibinin bulduğu tek oyuncu Franco. İki defa turnuvaların oyuncusu seçilen adamı ben de izler ben de bulurum.

Bu arada medyadan okuduklarım doğruysa: Beşiktaş Assifuah ile ilgilenmiş ama ederinden çok fazla istiyorlar diye vazgeçmiş. Eminim yıllık 2,5 milyon alan Almeida'dan çok daha fazla istenmiştir(!) Hadi diyelim böyle oyunculara alerjin var; Hırvat medyacılar Bilic'in ülkesinde çok saygın olduğunu ve çağırsa hemen her genç oyuncunun koşarak geleceğini söylemiş.

La havle.

buzkan dedi ki...

cenkin performansı 2 maçtır iyi( 3 gol yiyen kalceinin iyi olması) tolganın gelmesiyle bence kale konusunda sıkıntı yaşamayız bu sene.
stoper bolluğu mevcut ve gerçekten yedeklerle beraber kaliteli bir stoper hattımız var. beklere gelince iş çok değişiyor. sol bek idare edilebilir diye düşünülebilir ismail dönene kadar ama sağ bekte işimiz çok zor. serdar rakibiyle arasına o kadar fazla mesafe koyuyor ki adamın çalım atmasına gerek yok. istediği yere pas atabileciği, orta açabileceği veya şut çekebileceği mesafe önünde varsa rakibin serdar maç boyu çalım yemez. serdar da yemiyor haliyle. her ne kadar beğenilmese de mevcut kadroda en iyi sağ bek alternatifimiz maalesef toraman. ön libero istiyor bilic, bence haklı en fazla ihtiyacımız olan bölge ön libero ve yine üzülerek söylüyorum takımda şuan bu bölgede oynayacak en iyi alternatifimiz galiba serdar. olcay ve almeyda forvet için bence yeterli ama üçüçncü isim biraz sıkıntılı; holosko , dentinho, ömer hatta mustafa ve muhammed var ama hiç biri ikna edici değil.
transfer olmyacaksa ki bence olmalı ideal kadro kafamda tolga toraman sivok franko ersan serdar oğuzhan fernandes ömer almeyda olcay şeklinde. bu kadroya bakınca öncelikli transfer sıralaması bence
1 ön libero
2 sağ bek
3 sağ forvet-kanat
4 sol bek
5 ofansif orta saha

4 ile 5 belki yer değişebilir. 5 transfer daha yapacağımızı sanmam
2 ya da 3 trasfer olur diye tahmin ediyorum yetrli olur mu hiçbir fikrim yok.

turkkant dedi ki...

Zaten sol bek yokken nurtopu gibi bir de sağ bek sorunumuz oldu. Serdar Kurtuluş kadar beli kalın bir adam ki, açık alan kapalı alan farketmiyor... Hadi hayırlısı.

Kaç maçtır bakıyorum Veli as adam statüsünde Bilic oyuncuları tanıyana kadar bakalım ne kadar puan kaybedeceğiz.

Bence ilk 11 geçen senenin altında. Bilic'e de çok yüklenmemek lazım, yeni ülke, yeni takım, yeni stat... İşi çok zor... Ben bu saatten sonra Ricardinho, Nihat gibi bir panik transfer yapılmasındansa eldekilerle idare edilmesi taraftarıyım. Temmuz sonu-Ağustos transferleri Beşiktaş'ta hep patlamıştır (örnek Tabata). Zaten ön libero-sol bek filan bir planlama yapılmış olsaydı, adamı almak için iki kamp beklemezdin. Gereksiz para harcamaya gerek yok, bu sene de feda deyip mevcut takımı güçlendirmeye bakmalı.

theotheo dedi ki...

@sneijder

benim en başından beri dediğim o idi zaten.

2 veya 3 tane kilit transfer yapıcaktın. seneye de 2 veya 3 tane kilit transfer. iş bununla çözülürdü. ama yönetim bunun yerine yine ortalama transfer politikasını önder özene rağmen veya isteğiyle sürdürdü. allahaşkına beşiktaşın 2 senelik transferlerine bi bakalım.

escude
uğur boral
olcay şahan
oğuzhan özyakup
mehmet akgün
mcgregor
dentinho
batuhan
gökhan süzen
mehmet akyüz
sinan kurumuş
niang
franco
kurtuluş
sezer
ömer
tolga
günay
gökhan töre


aşağı yukarı 19 tane oyuncu gelmiş 2 senede. allahaşkına bu oyuncular beşiktaşa yapılacak transferler mi? yani liste önünüzde. 19 tane oyuncu almışsın. hala feda yok ekonomi para fln bunları konuşuyosun. 3 tane hoca değiştirdin hala fedaydı ıvırdı zıvırdı.

sonra beceremediğini anladın, futbol direktörü alim dedin para nasılsa beşiktaşın ya 500 bin tl de ona bayıldın. onu da dinlediğin yok. mezarlığın ortasına diktin gökdeleni, kutsal topraklara da gittin geldin. başbakanını da yaladın yuttun. sonra da sebayı örnek alıyorum. peh peh.

Adsız dedi ki...

Almeida'nın yararlı olduğu konusuna katılmıyorum. Golcü bölgesindeki bir oyuncunun sahaya girmesiyle takım futbolu değişiyorsa ve bu değişim yeterince gol atması ile değilse ortada sorun var demektir. Almeida Beşiktaş'ın son yıllarda gösterdiği kötü performansla ortaya çıkan Stockholm sendromunun baş aktörü. Kötü oyun Almeida'nın sürekli olmayan fizik gücüyle sanki iyileşti gibi görününce vazgeçilmez gibi görünüyor. Oysa Almeida tarzı golcüler ancak Totti gibi yüksek performans gösterdiğinde yararlı olabilir.

Nitekim Roma takımı Osvaldo gibi bir golcüyü bulunca yaşlanan Totti'ti zaman zaman sol iç bölgesine çekerek bu yıpratıcı özelliğinden faydalanmaya devam etti. Buna rağmen geçen sezon Serie A'da 12 gol atan Totti 14 de asist yaptı. Asist sayısı tesadüf değil. Dört yıl önce 4, üç yıl önce 7, iki yıl önce 9 olmuş. Osvaldo da 2 sene önce Roma'ya geldi zaten. Şimdi biz Almeida'yı böyle sağ veya sol iç bölgesine monte etsek ne yapacak?

İlerde tek başına oynasa desek olmuyor (orta alana Xavi ve Iniesta'yı almayacaksak eğer). 4-3-3 sisteminde yanlarda oynasa (STSL'deki toplam asisti 11 zaten). Tek çözümü yanına bir golcü daha koymak. O zaman da orta alan kevgire dönecek.

Son vuruşları tartışmalı, ağır ve pozisyon bilgisi sıkça ofsayta düşecek kadar vasat. Fundamentaliyle ceza sahası içinde iyi yer kapıyor. Bu da ön eleme turları dahil Avrupa maçlarında ortalama 3 maçta 1 gol atmasının temel nedeni. Oralarda öyle kolay duran toptan gol yaptırmıyorlar.

Adsız dedi ki...

Gözümüz aydın: sol bek transferi Portekiz takımı Maritimo'dan Ruben Ferreira ile neredeyse sonuçlanmış.

Orcinal ve taze haber linki (google translate ile bakıldı):

http://www.dn.pt/desporto/interior.aspx?content_id=3345528

Yerli versiyonu:

http://www.tribundergi.com/haber/portekiz-basini-ruben-ferreira-besiktas-ta

Kendisini seyretmişliğim yoktur amma genç isim. Portekiz genç milli olmuşluğu var ve rakam da çok değil.

Eneramo'dan sonra golcü alacaklarını sanmam. Bir de DM olursa kapatırız transferi. İsmail de gelince sol açıkta oynar alternatifimiz olur fena mı.

Mayor dedi ki...

Serdar Kurtulus'un 2 golde de bariz hatasi yokmuydu sizce? Ilk maci diyelim gecelimmi yoksa?

Unknown dedi ki...

Adamların gol vuruşları çok temiz, aynı pozisyonu mesela Dentinho yakalamış ama vurduğu yer bambaşka. Bitirici vuruş bitiriyor herşeyi hakkaten.

alper dedi ki...

Serdar Kurutuluş tan gerek tipinden gerek ayak yapısından (penguen gibi olmaıs kastım) ya da uzun lafın kısası herşeyinden irrite oluyorum.Çok büyük kazık yemiştir BJK onu alarak tekrar geri.

Almeida yerine 3 yıldır bir tane sığır beslesek en az 3 tane danası olur iyi para yapardı oda.Almeida da oda yok..

BJK nın zayıf karnı zayıf topçusu çok ama asıl göz ardı edilen Fernandes denen vasat topçu.Hareketli oyunda ölüdürücü bir ara pası,öldürücü bir asisti,hareketli oyunda direk kaleye giden golü geçtim kaleciyi tehdit eden şutları ve ortaları bile olmayan bir adam bizde ilah muamelesi görüyor.Onun şuan yaptıklarını Sergen Sağ,Şifo sol ayağıyla yapıyordu..Bel bağlancak topçu değil.

Olcay,Töre bunları ise hiç saymıyorum bile.

Baist bir soru sorcam..Fernandes'in mevkinde o görev de G.SÜZEN dediğimiz tyopçu olsaydı hangisini daha çok şutu holü ortası asisti olurdu?Vicdanen cevaplayın

mmmatias dedi ki...

@ alper
soru fazla basit olduğu için cevaplamaya gerek duymuyorum?

tearkan dedi ki...

su elimizdeki kadro ve ligimizin kalitesi malumken adebayor'u ici gecmis diyerek nasil istemeyebiliyorsunuz anlamak guc. hadi ronaldinho tamam adamin kendi aciklamasi var artik kazanacak, kendimi futbola motive edecek birsey kalmadi diye. (gerci oynamaya calistigimiz 4-2-3-1 in on uclusunun ortasina ondan iyisi de bulunmaz ya neyse)

4-2-3-1 demisken, eldeki iki elle tutulur ortasahayi bu kadar verimsizlestirecek baska bi' taktik yoktur herhalde. ozi arka ikili icin zayif, ferdi topsuz oyunda 0. on uclunun ortasi icin ikisinin de skora katkisi yetersiz.

serdar yerine de necip'i sag bek yapmaya calissak daha iyiydi. en azindan paramiz cebimizde kalirdi. dun ikinci golde bolge savunmasi rezaletti. ilk golde sivok'un o kadar uzaktan gelen topta yaptigi zamanlama hatasi ise tek kelimeyle komikti.

ortasahaya bir ayibogan, bir de tercihen satin alma opsiyonlu sol bek lazim takima. almeida konusu da onun kararina birakmadan ve gec olmadan halletmek lazim. iki ayri hazirlik macinda kacirdigi iki ayri kafa vurusu zaten az pozisyon buldugumuz hazirlik maclarinda iyice goze batti. son olarak, birisi gokhan'a sut cekmenin parali olmadigini soylesin mumkunse.

Yorum Gönder

Ara