.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Temmuz 2013 Salı

Faili Meçhul Transfer İstemiyoruz


Bir transferin birden çok boyutu var. Bu boyutların, sadece birini çeker alırsanız, yanlış yorum yaparsınız. Oyuncunun potansiyeli, geçmişi, maliyeti, sağlık durumu gibi parametreleri birlikte değerlendirmek gerek.

Transferin, bir de yapılış şekli var. Beşiktaş, Önder Özen'le bundan 2 ay önce uzun uzun transferlerin nasıl yapılacağını anlatmıştı;

Futbolcu izleme komiteleri olacak. Bu kişiler oyuncu izleyecekler, rapor sunacaklar. Sunulan rapor Futbol direktörlüğü tarafından incelenecek. Teknik direktörle istişare edilecek. Gerekirse, onlar tarafından bir daha izlenecek ve yönetime oyuncunun alınması yönünde talepte bulunulacak. Yönetim de, oyuncu ve kulübüyle pazarlığa oturup, oyuncu için ayrılmış bütçe içerisinde transferi bitirmeye çalışacak.

Bize anlatılan süreç bu şekildeydi...

Dolayısıyla, Beşiktaş'ın yeni transferlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Bunlar ayrı meseledir. İzleme komitesi yanlış rapor vermiş olabilir, futbol direktörlüğü yanılmış olabilir, yönetim iyi pazarlık edememiş olabilir... Bunlar futbolun içinde olan şeylerdir ve tüm parametrelerin olumlu olduğu transferlerin de, kötü transfer olma olasılığı vardır.

Özetle, bizi Beşiktaş'ın hangi oyuncuyu transfer ettiği kadar, nasıl transfer ettiği de ilgilendirir. Zira taraftar olarak biz, yapılan transferin ardında hangi aklın olduğunu bilmek isteriz.


  • Kim izledi?
  • Kim değerlendirdi?
  • Kim aldı?


Yapılan bütün transferlerin ardında, bu üç ayağın net şekilde geçilmiş olduğunu bilmek isteriz.

Lakin görüyoruz ki, Beşiktaş'ta süreç böyle işlemiyor.

Bunun Beşiktaş'ın kimi aldığıyla alakası yok, nasıl aldığıyla alakası var. Yarın çok iyi bir oyuncu, çok uygun bir maliyetle transfer edilse bile, biz eleştirmeye devam edeceğiz.

Gelelim sadede;

Soruyorum;

1- Sezer Öztürk'ü kim istedi, kim aldı? Açıklayın
2- Michael Eneramo'yu kim istedi, kim aldı? Açıklayın
3- Atiba Hutchinson'u kim izledi, kim istedi, kim alıyor? Açıklayın.

Açıklayın ki, kimden hesap soracağımızı veya kime teşekkür edeceğimizi bilelim. Aksi takdirde, bu saçma sapanlık hepinizin üzerine kalıyor...

110 Yorum:

Alper dedi ki...

bilip de yazmadığın bir şey mi var? öylesine mi yazdın?

theotheo dedi ki...

cevapları verelim

1) sezer öztürk'ü isteyen önder özen olabilir derdim. ama çok net bir şekilde fenerbahçe'den hiç bir oyuncu benim planlamamda yok dedi. semih şentürkte buna dahildi. bu sebepten önder özen isteyemez. bilicin tanıdığını düşünmüyorum 2 senedir top oynamıyo. yönetimden birileri isteyip aldı.

2) eneramo'yu önder özen aldırmış olabilir.

3) hutchinson'ın alınma sebebide, bilicle ortak menejerleri olması.

bunlar senelerdir yapılan yanlışlar çok problem değil. asıl problem aşağıdaki linkte.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24422407.asp

eğer bu beşiktaş yönetimi varken, bu kombineyi alırsanız. bırakın beşiktaşlı duruşu vs i. sudanda öldürülen 700 bin insanın katiliyle ortak olursunuz. suikastler bombalı saldırılar düzenleyen el kaide el nusraya destek vermiş olursunuz.

tehlike çok büyüktür. bunun farkına varın.

KOMBİNE ALMAYIN. ALDIRMAYIN.

YSY dedi ki...

Eneramo ile Bilic'in menajerleri aynıymış. Eğer doğruysa başka söze gerek yok zaten.

alper dedi ki...

Evet beyler kombineye yüklenin..Mursi için el nusra için adeviye meydanında ki kardeşlerimiz için bir kibrit te sen çak kombineni koş al.Sen alamıyorsan etrafına aldır.BJK lı duruşu bunu gerektirir çünkü.

KOMBİNE ALIN ALDIRIN.

Unknown dedi ki...

Kombine Alın Aldırın!

Oyuncular nasıl alınıyor tartışalım ama 10 yıllardır sakar giden düzeni 2 ayda düzlüğe çıkacağını düşünmenin ne kadar mantıklı olduğunu da tartışalım.

Bir geçiş sürecindeyiz ve bence GS2nin mevcut durumu, bizim stad ve mali yapımız nedeni ile bu süreçte amaç minumum hasar almak ve başa oynayan takım hüvviyetini kaybetmemektir.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Sezer çok net yönetim transferi. Ayrıca faydalı olur olmaz o ayrı ama bu yıl yapılmış en gereksiz transfer.

Eneramo'nun menajeri ile Bilic'in menajerinin aynı olması hiçbir şey ifade etmez. Türkiye'ye gelen bütün futbolcular, teknik direktörler Türkiye'deki temsil hakları için burada bulunan bir menajer ile anlaşırlar. Türkiye'de de bu işi yapan sayılı kişi olduğu için Bilic'i temsil eden kişi ile başka bir futbolcunun menajeri illa ki aynı çıkacaktı. Oradan bir şey çıkmaz. Bu transfer bana kalırsa yönetim tarafından Önder Özen ve Bilic'in onayı alınarak yapıldı. Yöntem olarak yine yanlış.

Atiba'yı ise hiç anlamlandıramıyorum. Herhalde bütçe dahilinde alınacak kimseyi bulamadılar, bu adam da zaten Türkiye'deki tüm kulüplere öneriliyor sanırım. Maliyeti de uygunsa alalım demişlerdir. Bunun da geçtiğimiz yıllarda yapılandan bir fark yok bana kalırsa.

Eğer tahminlerimiz doğruysa ve Önder Özen de çıkıp buna karşı çıkmıyorsa, hatta istifa etmiyorsa zaten boşuna heyecanlanmışız demektir. Bir 3 yıl daha bu iş böyle gider. O da minimum 3 yıl.

Sezer icin en mantikli aciklama "Fenerbahce'nin stadinda oynamak" idi, o aciklama auta cikali bayagi sure oldu. Odenen bedeli, kosullari vs. bir kenara koyarsak, "yerli yedek kreatif ortasaha" olmasi adina fena dusunce degil, o yuzden teknik bir tavsiye olabilir.

Onder Ozen "transfer surecinde size yalan soyleyebilirim, almam dedigim adami alirim" manasina gelen seyler de soylemisti o toplantida, unutmayalim.
---
Ben Eneramo ve Bilic'in menajeri ayni mi diye dun bayagi bakindim ama bir sey bulamadim. Eneramo'nun sirketi PMH/Angora, ve Turkiye disinda oyunculari yok. Bilic geldikten sonra bir sozlesme imzalandiysa Turkiye haklari icin onu bilemem. En son Bilic ile gecen menajer ismi Rudi Vata ama bu bilgi cok eski.

Bu konuda saglam bilgisi olan var mi?
---
Atiba konusuna gelince. Gene kagit uzerinde hem sag bek, hem on libero oynayabilen bir oyuncu, ve bedelsiz aliniyor. Bu oyuncuyu bir kere bile izlemedigim icin bir sey diyemem. Kopenhag'la 4 sene sampiyon olmus, PSV'de oynamis, 30 yasinda tecrubeli ve fizikli bir adam. Everton da ilgilenmis bu sene.

Sahada gormeden bir sey dememeyi tercih ediyorum, fakat bu transferi Onder Ozen yapmis ise sasirmam, profili uygun.

Ek olarak, su haberdeki "Bilic'in israri" illa Atiba icin degil, "arkadas su onliberoya birini alin" olarak tecelli etmis de olabilir.

Massaro dedi ki...

Onder Ozen bir secim yatirimiydi, yasandi bitti, saf taraftar hala uyanamadi.

Turkiyede hic tutar mi bu Dortmund modelleri

Birbirinden anlamsız transferler devam ediyor.

Bence bunların içinde en mantıklı transfer Sezer'in kisi.Hem birden fazla mevkide oynayabiliyor hem maç kaderine etki edebilecek bir yetenek.

Diğerleri tamamiyle anlamsız.İtibar düşüren transferler.Sanki muhtaçmışız piyasada adam yokmuş gibi yapılmış işler.

Antalyaspor ile transfer yarışına giriyoruz , yukarıda arkadaşın dediği gibi bütün süper lig takımlarına önerilen adamlar alıyoruz.


Flamini var boşta hiç adı bile geçmiyor.

Gözümüzün önünde u20 dünya kupası yapıldı yine esamesi okunmuyor.

Beşiktaş hala ne yapacağına karar veremedi.

Yarışacak mıyım , geleceği mi kuracağım.

İkisini birden yapmamız için kalitesi ispatlanmış gençler almak icap ediyor Quintero gibi ki onu da porto aldı zaten.

Atiba ile , Eneramo ile yarışın içindeyim demek komik oluyor ...

buzkan dedi ki...

atiba psv de banko oynayan adam. atiba için laf etmeden önce izlenmeyi kesinlikle hak eden bir oyuncu. inönü de tarihi eser, biliçin menajeri, bjkde büyük ihmal gibi haberlerle gaza gelmeyin ve alışın aslı astarı olmayan haberlere. enaromo transferi çok eleştiriliyor ama 18,e giremeyecek. almeyda olrda sakatlanırsa die alınmış. genç bir futbolcu elbet alınabilirdi ama ekip tecrübeden yana hakkkını kullanmış. kombine için ileri geri konuşan olmuş, siyasi-politik beklentimizi takımdan uzak tutmamız lazım bu takımı destekleyen her görüşte taraftar var. kombinelerin tamamı rahat rahat satılır, merak etmeye gerek yok bence

Aga atıp tutuyorsun izlemeden konuşmayın diye de , atiba son derece ayağı yumuşak sert oynamayı sevmeyen bir adam.Fernandes-Oğuzhan ikilisinin arkasına gidecek tipte bir ön libero değil.

Eneramo'ya zorla sağlık raporu alındığı da ortada.

Eleştiri dozuyla , savunma dozu ayarı bir türlü tutmuyor ...

Massaro dedi ki...

Buzkan,

Biz bu sene bonservislere kafadan bir 15 milyon euro harcadik, kayda deger adam hala yok.

10 futbolcu aldik, bunlarin yillik ucreti kabaca toplam 10 milyon Euro.

Acaba diyorum Drogba ve Sneijder i 7 milyon bonservis ve yillik 8 milyon euro ucret veren GS mi akilli biz mi? Sneijder ve Drogba GS'ye sampiyonlar ligi ceyrek finali oynatti, bu aldigimiz oyuncular Avrupa Liginde bizi gruplardan cikarabilir mi?

@Ovunc

Hadi ya, aradigimiz ayibogan bu degil mi?

Gerci baktim da, 1.87 boya 72 kilo ile ayibogan olunmayabilir pek. Gerci Cisse de 1.86 boyunda, 76 kilo idi.

Arkadas transferimiz hakkindaki tek bilgi manavdan meyve alirmis gibi la ahahahha trajediye gel.

Hissiyatimi su entry cok iyi anlatmis ahaha.

buzkan dedi ki...

transfere 15 değil 10 milyon harcadık. 5 milyon luk kısmı ilk on bire (tolga-franco) 5 milyonluk kısmı ise yedeklere gitti. beşiktaşın asıl problemi ilk 11 oyuncusundan ziyade ilk 11i yedekleyecek adamlardaydı ve ona yönelik transferler yapıldı.
geçen sene almeyda sakatlanınca ne hale düştüğümüzü unutmayın. ferdi ve oğuzhan birlikte oynamalı diyen herkese sorum bunları yedekleyebilecek kim vardı? sezer alındı fena mı (tek fena yönü şikede adı geçen bir takımın şikede adı geçen bir fubolcuyu şikede adı geçen bir takımdan almsı- yani işin etik yönü) olcayto tipi dikine oynayan adam yoktu ömer alındı. günay gelecek adına 3.kaleci olarak alındı fena da durmuyor. gsye gelen adamları gsye geldikleri fiyata ancak gs istemezse biz alabiliriz ki alamyadabiliriz adam gelmek istemez kolay kolay. q7 yi gutiyi simaoyu aldığımız sene bu mantıkta hareket ettik ve ligde en büyük başarımızı elde ettik. kim akıllı kim değilin hesabı bu isimlerle olmaz. gs drogbayı şampiyon kadroya aldı. göstereceği perrformansla takımı şampiyon yapsın die değil, şampiyon takımı deneyimiiyle bir tık yukarı çıkarsın die. drogba bu sene en fazla 15 gol atsın ki 10 golüde geçemeyebilir. burak ın min 20 golü var. bize gelse drogba bu performansla kuyruğuna teneke bağlanırdı.gs de ise baş tacı çünkü bu performansı bu adamdan beklemiyorlar, bu adamdan bekledikleri takımı güven,deneyim olarak yukarı taşıması,taraftarı takımın arkasına alması, basında daha iyi bir imaj. bizim ihtiyacımız şu an için performans.

theotheo dedi ki...

@buzkan

beşiktaş yönetiminin tekelinde mi beşiktaş taraftarını siyasetten uzak tutmak. beşiktaş yönetimi kimdir? nasıl bir seçim meşruiyeti vardır hangi şartlar altında gelmişlerdir? yönetim kurulunun has adamlarından kaç kişi istifa etmiştir. bu yönetimin bir meşruiyeti var mıdır? sorulacak soru çok.

türkiye'de iktidarlar geçicidir, beşiktaş kalıcıdır. kimse heveslenmesin. padişah olsan yemez burada. kendini öyle sananlara bu millet haddini bildirir. kimse merak etmesin.

bu sene beşiktaş yaptığı transferlerle 70 milyon tl fazla para taahhüt etmiştir oyunculara. kalite yükselmemiştir. sadece oyuncu sayısı artmıştır. vasatın üzerine vasat eklersen yine ortaya vasat çıkar. basit matematik.

sadece bu değil. geçen sene yapılan yapılan transferler ve cenkin maaşının 2 katına çıkarılması holoskonun sözleşmesinin uzatılarak 1 milyon euro daha fazla taahhüt etmemiz gibi aptallıklar da bu yönetimin icraatlarındandır.

ayrıca; geldikleri süre içerisinde 3 teknik direktör değiştirmeleri de takdire şayan.

ben çok net söylüyorum. bu seneki puan barajı geçen seneki gibi düşük olmazsa, beşiktaş 3.lüğü çok çok zor görür. eğer beşiktaş 3.olamayıp şampiyonlar ligine katılamazsa. meşru olduğu meçhul olan bu yönetimin istifası da kaçınılmaz olur.

Massaro dedi ki...

Theoya aynen katiliyorum. Futbol sonucta 11 kisi oynaniyor, senin takimin gecen sene derbilerde caresizi oynadi, simdi 3 tane yedek aldik ve sampiyonluga oynayacagiz vay be.

Sampiyonluk GS ile TS arasinda gecer, FB ucuncu olur klasik Ersun Yanal baslangici izleriz, ilk 10 hafta FB puan rekorlari bile kirar. Biz ilk 5 e giremeyiz gibime geliyor.

alper dedi ki...

Off ya lig başlasa da kendi tribünümüz içinde ki siyaset kavgasını izlesek.Negzel olacak ya düşündükçe heyecanlanıyorum.Gezide elde ettiğimniz takımların kardeşliğini herkesimden insanın kucaklaşmasını başörtülü kızlarımı da alıp gideceğim.R.T.E. stadyumunda AKP şapkasıyla iliklerime dek hissetmek istiyorum..Vuuuuvvv nasıl bir heyecan anlatamam bu kardeşilk hoşgörü dünyası..

4 maçta bir sarı kart cezalısı duruma düşen,fizik gücü yetersiz Oğzuhan ve bal yapmayan arı Fernandes'in olduğu orta sahaya Sezer transferi süperdir..

Sinan Kurumuş'a bel bağlayıp gol atacağını hayal edeceğime Ulan Eneramo bu be çokta pahalı değil yedekte oturur gıkı çıkmaz demeyi tercih ederim..

Milli takıma defalarca alınmış kendisine büyük ümitler bağlanmış belli ki yeteneği de olan ve yine çok pahalı olmayan G.Töre yi görmek denemek olursa bir sene posasını çıkarmak isterim şahsen.

Yedekten girdiği Antalyaspor'da bile geçen sezon çok golcü dediğimiz BJK nın en çok gol atan oyuncuları kadar gol atmış Şişmanoğlu hem forvet hem sağ hücumcu olarak hem 23 yaşında biri olarak uygun transferdir.

Tolga ile Günay zaten lazım ve elzem transferlerdi.Şüphesi olan yok sanırım..

Pedro izlediğim hazırlık maçlarında Ronaldo'yu anımsatan tekniği ile ve 22 yaşında olmaıs hasebiyle zaten üzerinde mutabık kaldığımız bir transfer.

Serdar Kurtuluş fiyaskodur bence.Hiç ama hiç tasvip etmiyorum..

Kaleci antrenörü geldi,sağlık ekibi değişti vsvs ayrıca..

Enseyi karartacak bir durum yok bence.Ama orta sahaya insna yiyen bir yamyam tercihen koca ağzılı koca dudaklı ve en koyu renklisinden bir zenci transferi bizi oldukça rahatlatır.

Birde Biliç efendinin Türk liginde tokat yemeden ligin dinamiklerini vs bir an önce öğrenmesi lazım.

buzkan dedi ki...

mcgregor-tolga
veli - atiba
mehmet akyüz - ömer
hasan türk -sezer
toraman - franco
hilbert - sedar
kurumuş - enaramo

bu değişime kalite artmamış diyene eyvallah. serdar - hilbert eşleşmesi dışında her türlü bu seneki seçimler daha başarılı. ilk 11 e oyuncu alınmadığı ayrı bir hikaye. franco,tolga,atiba(alınmamış olsa bile buna yakın bir transfer) 3 net transfer var 11e.
halk adına konuşup, halkın seçtiği lidere zorba muamelesi yapanlara halk seçimlerde cevabını veriyor vermeye de devam eder. burada beşiktaşı konuşuyorsak beşiktaş her kesime hitap eder kimsenin tekelinde değildir, buna çarşı da dahil. yorumlarımızı biraz daha dikkatli yapıp taraftarı-futbolu siyasi meze yapıp taraftar arasında bir ikililik çıkarmayalım.

tearkan dedi ki...

yahu arkadaş yazmayım, görmezden geleyim diyorum da kulübün açıklamasına bakmadan gelip gazete haberine anında atlayarak (alacak adamın sallayacağını hiç düşünmesem de) kombine alma aldırma gazına nasıl gelebiliyorsun? neyse yazdığım yazacağım son cevap olsun.


bu arada, bahsedilen şu meşhur klasik ersun yanal başlagıcı klişesine de bayılıyorum.

ersun yanal: 2012/2013 ilk 11 maçta 4 mağlubiyet, 2 beraberlik. 2011/2012 ilk 8 maçta 2 galibiyet. trabzon 2007/2008 8 maçta 3 galibiyet. manisa 2005/2006 ilk 10 maçta 2 galibiyet. gençlerbirliği 2003/2004 ilk 4 maçta 3 mağlubiyet. gençlerbirliği 2002/2003 ilk dört hafta dört galibiyet; fakat sonrasında 6 maç galibiyet yok.

elde sadece trabzon 2008/2009 ve manisa 2006/2007 var; ama sorsan ersun yanal'ın takımları lige fırtına gibi başlayıp sonradan düşüşe geçer.

theotheo dedi ki...

@buzkan

aynen. beşiktaş kimsenin tekelinde değildir. biz bunu söylemeye çalışıyoruz. ama akpnin tekeline alınmış durumdadır kombine kart taahhütnamesinde. bunu göremiyosan gözlük öneriyorum sana.

akp'nin gelişi ile fikret orman'ın gelişi bu bağlamda birbirine çok benzerdir. akp geldiğinde ekonomi çökmüş yürüyemeyen bir başbakan vardı ülkenin başında. beşiktaşta da hakeza.

buradaki seçimlerin ne kadar meşru olduğu sorgulanmalıdır önce. ondan sonra kimin geldiği bir tartışma konusu olur.

ilk olay budur.

burdan sonra gelen ilk tepki, ama diğer seçimleri de kazandı re rö rö olur.

şu anki kanalların başında kimler var. bi bak bakalım. bütün yayın araçlarını kim satın aldı. bütün bankalar kimin eline geçti, kime istediği krediyi kullandırıyo kime kullandırmıyo bi bak bakalım. boş konuşmakla bu işler olmuyo. seçimde halk veriyomuş cevabını. zorlunun seçim yardımı kaç oy getiriyo acaba. avanta demokrasinizin sonu gelmiştir. boşuna uğraşmayın.

bunun dışında o yaptığın karşılaştırmanın totale bir katkısı yoktur. vasatı vasatla değiştirmek kaliteyi yükseltmez. bu 10 tllik açık parfüm alıp 10 dakkada bir sıkmaya benzer. nerde çokluk orda bokluk anlayacağın.

beşiktaşı siyasi meze yapmaya çalışan, fikret orman ve yönetimidir. bunu kafanıza sokun.

KOMBİNE KART ALMAYIN VE ALDIRMAYIN. BU KADAR NET.

QuaresmA dedi ki...

Kulüp kombine açıklamasında kıvırıyor orası net de...

Transfermarkt sitesine göre Atiba'nın pozisyonu merkez ortasaha olarak görünüyor, ön libero değil. Tanıyan, izleyen eden yok mu bu adamı ? Yeni bir Ricardinho vakası olmasın ?

buzkan dedi ki...

bu siteyi siyasi görüş, söylem konuşmak-tartışmak için kullanmıyorum, yazılanlara cevap verecek değilim.

@shelbyl

değil aga.

Orta saha rotasyonunda Van bommel emekli , Engelaar'ı serbest bıraktılar , Strootman Roma'ya transfer oldu derken güya rotasyonda en fazla süre alanlardan bu adamı da serbest bırakmaları zaten olayın durumunu özetliyor bence.

önder hoca oraya defansif yönü çok kuvvetli bir adam istiyordu bu adam tam tersi geriden oyun kurmayı seven bir yapıda.

biliç'in pas kalitesini arttırmak için tercih ediyor olma ihtimali var ama atiba-ferdi-ozzy 3lüsüyle samet aybaba'yı çok ararız o derece ...

theotheo dedi ki...

@quaresma

valla hiç izleyen yok hangi arada oynadı psv de bilmiyorum. 3 senede 80 maç oynamış az da değil. yaşı 30. bakalım makul bi fiyat olursa iyi olabilir belki. ondan önce de kopenhagda fln oynamış. ama starter olduğunu düşünmüyorum psv de muhtemelen kenardan gelip o 80 maça ulaşmıştır. eğer öyleyse gene patlağı verdiler elimize demektir.

QuaresmA dedi ki...

@ theotheo

Bu sezon 4000+ dakika oynamış. Her maç oynayan Olcay 3000+ dakika oynadı öyle düşün. Fena bir oyuncuya benzemiyor aslında ama aranan Makalele tipi adam da değil gibi görünüyor.

alper dedi ki...

@buzkan kardeşimsin.Alnından öpüyorum..

Atiba yı hakketen ne duydum ne izledim.Demin lig tv de gördüm ince uzun bir adama benziyor.Ceza sahası içinde bir adama çalım atıp şut attı ve gol oldu top köşeden.Demek ki Fernandes'ten iyi topçu.Gelsin iyi transfer demekki net.

YSY dedi ki...

Buyrun bakalım http://youtu.be/FW4ZKv_5zGo

theotheo dedi ki...

KOMBİNE KART TAAHHÜTNAMESİNE İNANMAYANLAR İÇİN O BÖLÜM

“Toplumsal, siyasi ve ideolojik olaylara sebebiyet verecek şekilde veya bir kişiyi veya grubu veya zümreyi hedef alacak şekilde hakaret etmeyeceğimi, hakaret içeren sloganlar atmayacağımı, aksi halde BJK'nin sezon kartını bedelsiz olarak geri alma ve iptal etme hakkına sahip olduğunu, böyle bir duruma itiraz etmeyeceğimi ve bu nedenle BJK'dan herhangi bir talepte bulunmayacağımı ayrıca böyle bir duruma sebebiyet vermem halinde BJK'nin uğradığı veya uğrayacağı zararlardan sorumlu olduğumu ….”


bundan sonra

KOMBİNE KART ALMA VE ALDIRMA.

yalakalığında bir sınırı olmalı artık.

bu takımda sinan enginler demirörenler kolotlar geldi geçti. böyle birşeyle karşılaşmadık.

bunun hesabını yönetim verecektir. o sebeple tekrar.

KOMBİNE KART ALMA VE ALDIRMA.

Bu sene başarılı olacağımıza inanan var mı gerçekten? Benim tahminim, avrupa'ya gideceğimizi varsayarak ilk 5'e giremeyeceğimiz yönünde.

Transferler tam bir fiyasko. Fikret Orman, "hocalar istedikleri oyuncular getiriyorlar, sonra biz, oyuncuları parasını verip yollamak zorunda kalıyoruz." demişti. "Artık teknik direktörlerin istediği futbolcuları almayacağız." demişti. "Scout ekibinin belirlediği isimler alınacak" demişti. Peki sonra ne oldu? Sezer'i başkan istedi, Eneramo ile hutchinson'u Bilic istedi ve transfer edildiler. Ne büyük tesadüf ki Eneramo ve hutchinson ile Bilic'in menajerleri aynı...

Yaşı geçmiş yıldızları almayacağım diyen başkan, hem kimsenin doğru düzgün tanımadığı hem de 31 yaşına gelmiş adamı alıyor! Flamini gibi bir adam bomboş beklerken hem de...

Şu son kombine saçmalığı da işin öbür boyutu. "Beşiktaş'ı siyasileştirmeyin" diyen adam Beşiktaş'ı siyasetin dibine kadar sokmuştur. Yalakalık için kendi taraftarını tehdit ederek kombine satar hale gelmiştir. Bu sene çok sıkıntılı geçecek bana göre ve yönetim yapılan saçma transferlerin, yalan açıklamaların haricinde Akp yalakalığında çığır açarak gözümdeki değerini sıfırlamıştır. Bundan sonra Fikret Orman'dan tek isteğim 20 milyon Beşiktaşlı Akp'ye oy verdi dememesidir.

Alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maxim Tsigalko dedi ki...

Arkadaş şu Bilic'in menajeri ile Eneramo'nun Atiba'nın menajeri aynı hikayesinin kaynağı nedir? İnternette dolaşıyor bir söylenti ama kaynak yok. Bilic'in menajeri kim? Birisi çıkıp söylesin.

Atiba ile Eneramo'nun menajerleri bile aynı değil. Nerenizden uyduruyosunuz anlamıyorum. Bir şey yazmadan önce bir araştırır insan.

Eneramo'nun menajeri PMH Management. Atiba'nın menajeri ise Roger Ljung.

Ayrıca transfer edilen her futbolcunun menajeri ayrı olacak diye bir kural mı var? Buna göre mi transfer yapılacak? GS'de Burak Yılmaz, Umut Bulut, Engin Baytar ve Gökhan Zan'ın menajeri aynı. FB'de de Alper Potuk, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal'ın menajerleri aynı.

Ben hiç bunlarla ilgili bu tarz iddialar duymadım. Sanki Türkiye'de milyonlarca menajer var da biz bir kaç tanesiyle özellikle çalışıyormuşuz gibi haberler çıkıyor sürekli. Bizim düşünmekten, araştırmaktan yoksun taraftarımız da buna hemen inanıyor.

assortique dedi ki...

Nasıl bir Mendes kazığı girmiş ki zamanında. Artık futbolcunun cv'sinden önce menajerine bakıyoruz. Bir sakin olun anasını satayım. Ota boka muhalif oluyoruz artık. Way anasını!

theotheo dedi ki...

kombine kart taahhütnamesi ile ilgili bir yazı bekliyorum jessie veya shelbyl'den.

b.b.king dedi ki...

bize gelmeden önce ernsti,guintiyi,karhanı,cisseyi( hadi o biraz biliniyordu)kim tanıyordu?net fikir vermez ama izlediğim kadarıyla hızlı düşünen,pas tercihlerini olumlu yapan bir adam atiba..bi izleyelim...

alper dedi ki...

Ernst i tanıyordum ve çok beğeniyordum..

Atiba için karamsar değilim de keşke biraz daha kalın ve sert biri olsaydı da diyorum içimden.

Bir de bilen birinden rica ediyorum.Oğuzhan-Fernandes ikilisini bozmayacaksak bunların arkasında tek ön libero olarak oynamasını bilen 3-5 fitbolcu ismi sayarmısınız.Alınabilecek olanlardan.

cochise dedi ki...

Atiba'yı videolardan izlediğim kadarıyla Cisse etkisi yapabilecek bir oyuncu gibi. kalın değil ama çok da güçsüz görünmüyor. Fuleli bir tipi yok yanı bek oynarsa öyle yaldır yaldır gelemez de eboue vari ileri çıkışlar yapabilir. Ayağına hakim. Bacakalrı çok uzun, çok top çalar. Ama evet ayıboğan vari panzer ön libero grubuna giremez. Öylesi olsa daha iyiydi ama bu tarzdaki adam bile çok iş görür bu ülkede. Hatta bunun üstüne bir genç ayıboğan da alınabilir. Pas oyununa da kaos futboluna da uyar gibi ama biraz sarsak. Franco'dan sonra en faydalı olacak transfer gibi. PSV'de geçen sene ilk onbir çıkması artı ama Eredivisie'nin futbol mantalitesi çok farklı olduğu için çok da ölçü olmaz. Yine de 7'si garanti oyunculardan hissiyatı oluştu bende.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bu nasıl bir haberdir? Hatta bu haber midir? O Kartal'ın 3 başı da bi tarafınıza girsin. http://amkspor.com/2013/07/31/3-basli-kartal.html

QuaresmA dedi ki...

Haberin ilk kısmında yanlış olan nedir ? Benim de gördüğüm bu. Günay ve Franco (belki bir de Tolga) haricinde Önder Özen transferi yaptık gibi görünmüyor. Gözlemciler de o kadar maç izleyip Eneramo'yu mu bulmuşlar yani ?

cakmaktas dedi ki...

bende herkesin dedigi gibi ayibogan DMC istiyordum ama Atiba nin goruntulerden izledigim kadariyla ayagina hakim, iyi top calan gerektiginde hucuma da cikan bir havasi var.cisse benzetmesi yapiliyor fakat cisse defansa oldukca gomulu bir adamdi, bu adamin topla cikislara, kanatlara yardilmalri var goruntulerde.tabi psv nin oyun sablonunu bilmedigimiz icin bu konuda kesin bir yorumda bulunmak guc, ona bicilen rol ile ilgili.
Fakat ben bu transfere karsi celallenme durumunu pek anlamis degilim.Senelerdir istikrarli 11 oynayan, bunu da PSV gibi bir takimda yapan bir adami, sirf Antalyaspor da onla ilgilendi diye hemen kucuk gorme hakkimiz bence yok.
Ayrica azman DMC uygulamasinin anadolu klupleri disinda kullanimi oldukca seyreklesti.fb de baroni/topal/meireles gs de melo hicbiri bole adam yiyen cinsten topcular degil.
Ayrica boyle bir adamin orta saha pas oyunumuzu da gelistirebilcegine inaniyorum.
Ronaldinho fln gibi sacmaliklara girmeden alincak saglam yabanci sol bek ile transferi kapatiriz

Maxim Tsigalko dedi ki...

@Quaresma,

Abi demişsin ki bana da Önder Özen transferi yaptık gibi görünmüyor. Yani bu bir yorum. Önder Özen çıkıp söyledi mi böyle bir şey? Hayır. Sen bu yorumda bulunabilirsin, hiç problem değil. Ama kişisel yorumunu haber gibi yazamazsın.

Haberdeki hiç bir ifadenin bir kaynağı, dayanağı yok öncelikle. Bunu bir kenara koyalım.

Önder Özen'in durumu kimin kafasını karıştırmış? Neden karıştırmış. At yalanı .... inanı. Bu habercilik mi? Ben de yaparım aynısını.

Ronaldinho, Atiba ve Adebayor farklı karakterdeymiş! Bambaşka pozisyonda oynayan birbirleriyle alakası olmayan adamlar oldukları için olabilir mi? Hayatında hiç değilse 10 tane maç izlemiş bir insan böyle bir cümle kurabilir mi? Ne yapılacaktı yani birbirinin aynısı adamlara mı bakılacaktı?

Atiba çok başarısız ve 30 yaşında olduğu için Fikret Orman rahatsızlık duymuş! Başarıdan kasıt ŞL şampiyonluğu, atın top, gol krallığı falan mı acaba? Adamın 4 lig, 2 tane kupa şampiyonluğu, 3 kez de yılın futbolcusu seçilmiş olduğunu wikipedia'dan bile bakıp görememişler mi? Hangi takımın transferlerini sadece yaşına ve başarılarına bakarak değerlendiriyorlar acaba? Kaldı ki bu adam başarısız falan değil.

Bu haberin normal olduğunu mu düşünüyorsun? Bravo!

QuaresmA dedi ki...

Fikret Orman seçimden önceki TV programlarında transferde yetkilinin Önder Özen olduğunu söyledi. Hatta her teknik direktörün aldırıp, daha sonra öteki gelen teknik direktörün yollamak istediği adamlardan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Sezer transferinden sonra Orman açıkladı o transferi kendisinin yaptığını. Önder Özen kampta menajer görmek istemediğini söylediğinin henüz ertesi günü yine menajerler yöneticilerle görüşmek için geliyor. Yani yalanlanmış oluyorsun, kim olsa bu duruma kıl olur.

Ama ben Bilic ile Özen'in arasının kötü olduğunu sanmıyorum çünkü görüntülerde falan sarmaş dolaşlar. Sıkıntı daha çok bu ikisiyle Çebi & Kavalcı arasında, başkan da arada kalmış gibi görünüyor dışarıdan bakınca.

Özen Franco gibi hem genç, hem de gelir gelmez 11'e girebilecek adamı getirtti. Transferleri bu zihniyette yapan adam Allah korusun sahada can verebilecek, kemik yaşı kim bilir kaç olan Eneramo'yu alır mı ? 2 transfer arasında tek bir ortak nokta yok.

Son olarak, bence Özen en geç devre arasında istifa eder. Güzel düşünülmüş ama kötü uygulanmış bir mevzuya dönüşüyor bu. Herşeyi geçtim, futbol direktörünün maaşı teknik direktörün maaşının en az 2 katı olmalı. Yetkileri de öyle.

alper dedi ki...

http://www.futbolburada.com/p/ne-senle-yasaniyor-ne-de-sensiz-oluyor-be-reis Adam yazmış.Tebrik ederim.Fernandes hakkında daha iyisi yazılamazdı.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi sen benim dediğimi anlamıyorsun ki. Bu söylediklerin senin düşüncelerin. Ve ağırlıklı olarak tahmin ve yorum içeriyor. Bununla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Sen Önder Özen istifa edecek de dersin, kesin kalıyor da. Burada yorum yapan bir insansın sonuçta.

Bunun aynısını amacı insanlara doğru bilgiler vermek olan bir gazete yapamaz. Yaparsa da ancak böyle art niyetli olarak yapar.

Ben sana soruyorum. Açık ve net. Burada yazan iddialara ilişkin bir kanıt, basın toplantısı vs. var mı?

tearkan dedi ki...

haberde kızılması gereken nokta önder özen'in sadece transfer yapsın diye göreve geldiğine dair bir algı yaratılmaya çalışılması. maalesef taraftarın büyük kısmı da bu gaza geliyor ve yapılan transferler üzerinde önder özen niye geldi o zaman sorusunu soruyor. halbuki bu adam scout olarak değil sportif direktör olarak geldi. deportivo'dan gelen kaleci antrenörü, trabzon'dan gelen tercüman, fenerden gelen kişisel gelişim antrenörü de bu adamlabirlikte geldi. geçen sene çok çektiğimiz sağlık ekibini inceleyip hataları varsa önlem alacağız diyen de önder özen'di. spor mimarı getirip tesisleri inceletecek ve daha az maliyetli bir düzen kuracağız diyen de yine kendisiydi.

transferler açısından bazı tercihler bence de yanlış olsa da öyle abartıldığı gibi bir durum yok ortada. yapılan 8 transferden günay, franco, ömer, gökhan, tolga ve serdar önder özen hamlesi ya da bilgisi doğrultusunda alınmış isimler. eneramo'da ise önerildi, bilic izledi, onay verdi ve aldık şeklinde bir açıklama var. maaliyet, sağlık durumu vs sonucu tercih yanlış olsa da belirtildiği gibi bir durum yok ortada.sezer'i de başkan ben aldırdım dedi. bence yanlış; ama öyle basında yansıtılmaya çalışılan tabloyla olanlar arasında uzaktan yakından bir ilgi de yok.

cochise dedi ki...

Maxim'e katılıyorum; içerik olarak Q'nin yazdıkları bence de doğru olmakla birlikte sürekli bu ve benzerde kaynaksız yapılan haberler kesinlikle artniyetli. Örneğin bütün haber sitelerinin yorum bölümünde -burada bile- aynı menajer hikayesi var. Öyle bir işlemişler ki. Herkes de inanmış. Sorgulama zaten yok.

QuaresmA dedi ki...

Var tabi kanıt.

Üç başlılık var deniyor...
Bir başın Önder Özen olduğu konusunda hemfikiriz sanırım. Kendisi FB'den hiçbir oyuncuyu almayı düşünmediğini söylüyor ama başkan Sezer'i alıyor.

Kanıtı:
http://www.haber1903.com/Besiktas-14290-sezer_ozturku_baskanimiz_istedi.html

Etti 2 baş.

Önder Özen planlamasında Ronaldinho olmadığını ama yönetimin pazarlama stratejisi olabileceğini söyledi. Dün de menajeriyle Çebi görüşmüş. İster yönetimin pazarlama hamlesi diyin, ister Çebi'nin isim yapma çabası diyin. O da 3. baş.

Kaynak:
http://www2.sporx.com/futbol/superlig/besiktas/tarihi-zirveye-sadece-sporx-taniklik-ettiSXHBQ338756SXQ

Daha Bilic ve Kavalcı'ya gelemedik çünkü onlarla ilgili net kaynaklar yok ama kim bilir Eneramo ve Atiba transferleri kimin işi ? 3 baştan fazlası olması da muhtemel.

cochise dedi ki...

fb'den oyuncu almayacağız cümlesinden iki cümle öncesi size yalan söyleyebilirim idi. Yani bu kanıt = çöp

QuaresmA dedi ki...

O zaman oturup takip etmeye değer bir kaynak yok :)

Ama sonuç olarak Sezer transferi başkanın transferi. Ben Sezer gereksiz demiyorum, başkanın kendi tasarrufu ile transfer yapmasına da birşey demiyorum, sonuç olarak kulübün tepesindeki adam o ama geçen ara transfer döneminden beri ısrarla istenmeye değecek biri mi Sezer, veya bir Anadolu takımı istese sırf maaşından kurtulmak için FB beleşe veya sembolik bir paraya bırakmaz mıydı yorum sizin.

Yani başlığa uygun "faili meçhul bir transfer" olabilir Sezer. Belki de Saraçoğlu'nda oynamanın bedeliydi ama elimizde patladı. Perde arkasında birşey varsa bile en azından kişilerin değil de Beşiktaş'ın çıkarı için birşeyler vardır diye umuyoruz artık.

Kaynaklı değil, kişisel yorum tabi...

theotheo dedi ki...

http://ntvspor.net/haber/gunun-haberleri/91625/besiktastan-emre-can-aciklamasi

habere bakın birader :) zaten ilginiz olsa şaşardım.

QuaresmA dedi ki...

100. yılda da son hazırlık maçında AEK'dan 4 mü, 5 mi ne yiyip şampiyon olmuştuk ama hazırlık maçlarından görünen, bu sene de bizden yol olmaz gibi. Olcay - Almeida - Töre üçlüsü FM terimiyle flair eksikliği yaşıyor çok fena. Töre'nin hazırlık maçları performansından memnun değilim, tam bal yapmayan arı. Almeida inadından vazgeçilmeli artık, kim konsa daha verimli olur. Dentinho - Mami ikilisinden en az biri de kanat forvete geçmeli bence. Gerçi Bilic Mami'yi geçen seneki Oğuzhan mevkisinde kullanıyor.

Zannetmiyorum ama Ronaldinho olursa eğer takıma çağ atlatır, Almeida bile iyi oynar. Ferdi'nin ve Oğuzhan'ın da performansı 2 katına çıkar.

planck dedi ki...

THEO'YU BLOGA ALMAYIN YAZDIRMAYIN

ulan kombine almayın aldırmayın ne demek sanki adamların şirketine mi gidiyor para? kombine harici dönem içinde de bilet satılmayacak, kimse desteklemesin mi takımı bu nasıl bir mantık ürünü? varsa tepkin, topla senin gibi düşünen insanları klübe gidin bir eylem yolu belirleyin sesinizi duyurun, ne demek kombine almayın aldırmayın lan?! çok saçma görüşler yorumlar okudum, theonun yorumları hiç sevilmese de kendi içinde o saçma dediğim görüşlerden çok daha elle tutulabilir şeylerdi ama artık çıtayı en tepeye koydu, daha saçması yapılamaz herhalde. helal olsun.

theotheo dedi ki...

@planck

kombineyi alırsan o taahhütnameyi kabul etmiş oluyosun. bunu kendine yedirebilecek miden varsa al birader.

KOMBİNE ALMAYIN ALDIRMAYIN.

planck dedi ki...

Şimdiye kadar imzalatılan taahhütnamelere kaç kişi uymuş arkadaş? kombineyi de alırsın gider stadı başlarına da yıkarsın. Varsa böyle bir derdin beşiktaşlıya yakışan budur.

theotheo dedi ki...

@planck

dediğin gibi olursa herkes alsın kombine. o stadı başlarına yıkarsak problem yok.

alper dedi ki...

T-T-T-T-T-T

Transferin T sini yaptım.Ama siz Theo'yu kastettiğimi sanın.Ama ben kaptanlığı elinden alınan Toraman'ı işaret edip destek olmak istemiştim.

KOMBİNE ALIN ALDIRIN..

Komnator dedi ki...

kendi düşüncenden olmayan için bloga almayın, yazdırmayın demek ne saçma tabi ki farklı görüşler olacak.

kapgan dedi ki...

Beşiktaş; yönetimin bazı yanlışlıklarına rağmen iyi yoldadır. 8 yıllık kaoss ortamının 1-2 yılda düzeleceğini düşünenler hata ediyor. kulüp normale dönmeye başladı. 1-2 yıla çok daha iyi durumda olacaktır.

planck dedi ki...

Mübalağalar da anlaşılamıyor artık..

Unknown dedi ki...

taahhütname ile ilgili olarak kulüp önünde eylem yapmaya kalksan şuanki düşünce özgürlüğü ortamı münasebetiyle müebbetle yargılanırsın. devleti bölmekle suçlanırsın. dağdaki teröriste alkış tutan canım ülkemin makarnacı halkı sokakta üç beş kişi bir araya geldiğinde palalarla döner bıçaklarıyla kasaturalarla silahla saldırır olmuştur, o yüzden theocum otur evinde benim gibi aç tv'ini izle oradan Beşiktaş'ını.. iki günlük dünya, devranın dönmesini ummaktan başka hal çaresi yok mevcut vaziyetin, onunda yeri sandık, ne yazık ki ülkemde hala insanlar oylarını satacak kadar cahiller..

theotheo dedi ki...

@emireri

bugün buna biz beşiktaş taraftarı olarak sessiz kalıp, kombineleri alırsak. yarın bizi trabzonsporun başkanı gibi bir lavuk gelip yönetir. ona bile ses çıkartamayacak hale geliriz.

almayalım arkadaş kombine. 14 senedir kombine aldım sürekli. bu sene almıyorum. bu rezilliğe bir dur demek gerekiyor.

neden güçlü başkan istiyorum bunun cevabı bu aslında. serdal adalı başkan olsaydı bunlara boyun eğmezdi. fikret orman'ın beşiktaş için mi bunları yaptığını düşünüyorsunuz? hayır.

bundan önce yaptığı projelere girin bakın. bir de beşiktaş başkanı iken giriştiği işlere bakın. zincirlikuyunun göbeğindeki dev gökdeleni kim dikiyor?




dominic molise dedi ki...

gezi olaylarindan sonra "bize o stadi yaptirmazlar, besiktas'in cok cekecegi var" demistim.
fikret orman bence elinden geldigince basbakana yag cekmeli, firsati olursa carsi'yi elestirmeli hatta.
besiktas'in gelecegi icin en mantiklisi bu bence.
kombineler, taahhutler, otlar, boklar...
ne bekliyordunuz arkadaslar?

unutmayin ki futbol ozellikle ulkemizde tamamen politiktir. -kismi- diktatorlukle yonetiliyoruz ve kulup yoneticilerinin basbakanla iyi gecinmekten baska sanslari olamaz.

bugune dek taahhutnamede boyle bir madde yoktu, simdi neden var? cok kizginim, kombine almam diyor bazilari. keyfi bir sekilde neden boyle bir sey eklesin ki yonetim, belli ki yukaridan emir var.

Deniz dedi ki...

serdal adalı buna boyun eğmez miydi? theo saçma oldu bu biraz.

Serdal Adali'nin adaylik surecini unutan varsa, kendisinin PR makinasi gibi calisan haber sitesi sunu haber yapmisti:

http://www.haber1903.com/Besiktas-13023-abdde_buzlari_eriten_bulusma.html

kapgan dedi ki...

@ theo
resmen saçmalamışsın Serdal Adalaı boyun eğmezdi diyerek.

alper dedi ki...

Hayatları boyunca diktatör görmeyenler kısmı dikatatörlük ile yönetildğimizi iddia eder.

15 yaşındakiler 14 yıldır aralıksız kombine aldığını yazar..

Bazıları hala makarnacı ve oylarını satanlar olarak görür vatndaşı..

Birileri S.Adalı boyun eğmezdi kombine almayın aldırmayın der..

Ondan sonra tüm bunlar birleşip sokakta oynasan kaldırımda destekleriz jargonunu kullanır...

Refah Partisi ile başladığı oy verme serüvenim AK Parti ile devam etti.Ve çok koyu bir BJK lıyım.Hatta 2 çocuk yolda taştan kale yapıp maç oynasa oturur izlerim.İyi bir fitbol sevdalısıyım..

Bir daha ki seçimde yine gidip Ampulun göbeğine basacağım oyumu ve ulaşabildiğim bütün insanlara Çarşı dan ve biz gerçek BJK lıaları yansıtmadığını anlatacağım..

Ve ben diktatör olsam alemi ibret olsun diye İnönü'yü park yapar 3 ağaç eker gidin altında bira için derdim BJK ya bu taraftar yapısı ve zihniyetinden kurtulmadığınız,bu azgın ve azılı azınlığı BJK taraftarının sesi gibi yansıttığı için yağmurlu havada su vermem fırıncıya tembihleirm ekmek bile sattırmam.

Ey cemaat 3-5 tane çapulcunun histeri krizine tutulmuş feveran ve hezeyanlarını gerçek BJK lılara ve çoğunluk BJK lıya mal etmeyin aldanmayın.Bu ülkede 10 milyon BJK lı varsa yüzbin,iki yüzbin hadi 1 milyon sözde Çarşı'lıyı Tüm BJK camiası sanmayın.Netten atıp tutmaya benzemez o işler.Semet veya Çarşı gitmesin maçlara da statlarda rahat edelim küfürden kavgadan sözde sosyal mesaj verme amacı altında sol tandanslı ajitasyonlardan kurtulalım amk.O stat Semet ile Çarşı ile dolmadı şimdiye dek aksine aklı selimler o kalabalığın içine girmedi.Gitmeyinde rahat edelim be arkadaş.

Bu arada kızanlar buz tutsun diyeceğim de ben şimdiden yazayım damara basıp göbeğimi kaşımaya devam edeyim..

2.Abdullah Gül dönemi ve AK Partinin 4.dönem iktidarı şimdiden hayırlı uğurlu olsun aziz ve necip milletimize..

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...

ah ahhahaa..

Tehotheo dan Gezi ruhunun naif duygusal orantısız zeka kokan müthiş hoşgörüsüne tanık olduk beyler Şahitsiniz dimi..Zihniyet budur işte görün bilin..

Haydi hayırlı traşlar size..

can dedi ki...

@ Alper
Günlerdir burda dönen senin de müdahil olduğun sohbete katılmak için elim klavyeye gidip gidip geri geliyordu. Lakin bu son mesajlardan sonra ahlaki ve politik bir tutum almak benim açımdan zorunlu oldu.

Sana yazdığım bu mesajı bir takımdaş, bir forumdaş, ve bir Gezi direnişçisi olarak yazıyorum. Öncelikle, Gezi ruhunu senin de bildiğin gibi bir kişi temsil etmiyor. Velev ki etseydi de bu kişi, bu forumda sergilediği ideolojik ve kişisel duruş bu ruhun temsil ettiği her şeyle taban tabana zıt bir insan olmazdı. Senin yorumuna karşı yazılan cinsiyetçi mi ırkçı mı ne olduğu muğlak küfürvarı yoruma verdiğin ironik yanıt senin Gezi’ye daha uygun olduğunu hissettirdi bana. Bir dahaki sefere bekleriz.

Gezi’de öğrenilen bir tek şey varsa, o da kendine benzemezlerle bir arada ve daha da önemlisi beraber yaşama ve direnme pratiği ve kültürüdür. Bu da, beraber yaşamayı imkansız kılan baskıcı, dayatmacı, kibirli tavır ve hareketleri sergileyenlere tavır almayı gerektirir. Tıpkı, kılık kıyafetinden dolayı insanların bazı protestocular tarafından taciz edildiği iddialarından sonra Gezi’deki farklı kıyafetli kadınların ortaklaşa yaptığı tacize ve kadına yönelik şiddete karşı yaptığı ortak eylem gibi.

Bu yüzden, “şahitsiniz değil mi” dediğinde yazmak zorunda hissettim. Evet, şahidim! Sen de şahitsindir ki sana bu sözleri söyleyen insan daha önce benim de içinde bulunduğum pek çok blogdaşa, böyle örtük de değil düpedüz küfretti. Dolayısıyla, bunu Gezi’ye yıkmak biraz işin kolayına kaçmak. Daha da önemlisi, bu küfürle senin hükümete yönelik protestoları kişiselleştirip, üzerine alınarak sarfettiğin şiddet tehditi/hakaret içeren (“ben diktatör olsam…bu çapulculara… ekmek sattırmazdım”) sözler arasında bahsettiğim beraber yaşama kültürü açısından çok fark yok. Kaldı ki, Beşiktaş’ta, Cihangir’de, Kurtuluş’da, Pangaltı’da, Şişli’de, Gazi’de, ve hatta Acıbadem’de ekmek satılamadığı oldu, sen hiç üzülme, desteklediğin partinin hükümeti bize savaş koşullarını yaşattı.

Elbette ki hepimiz, bu ülke nüfusunun en azından yarısına yakınının kendini AKP’ye ve/veya onun temsil iddiasında olduğu değer ve kurumlara yakın hissettiğinin farkındayız. Beşiktaş’ın içinde de bu böyle, dışında da. Politik olarak farklı yerlerde durmanın, farklı politik söylem ve eylemliliklerde bulunmanın buna bir mani oluşturmadığı kanaatindeyim ben. Ama bu suna engel de teşkil etmez. Ben bir türlü bir Beşiktaş hayal ederim, bunun için mücadele veririm, sen başkası için. Tabii, küfür, hakaret, tehdit olmadığı sürece. Anlatabiliyor muyum?

planck dedi ki...

alper kardeşim,

sen beşiktaşı insanlara tanıtırken, neden beşiktaşlı olduğunla övünürken ne gibi doneler kullanıyorsun? Onur, haysiyet, şerefli ikincilikler gibi donelerin yanında ezilenin yanında yer alma yok mu mesela? ben herhangi "popüler" bir siyasi oluşumda partizanca yer alan bir insanın beşiktaşlı özelliklerini koruyabildiklerine inanmıyorum. beşiktaşlılık en basitinden yozlaşmamayı içerirken günümüz siyasi partilerinin temelinde bu var. Bu yüzden stadda olması gereken üst kimliğin beşiktaşlılık olduğuna inanıyorum ama hayatın içindeki tepkilerin, mualif duruşların küfürsüz ve saygılı olmak şartıyla isteyenin ortaya koyabilme özgürlüğünün de beşiktaşlılıkla son derece bağdaştığını düşünüyorum. 28 şubatta gelip tepki vermeye çalıştınız da kemalist militarist tarafından susturuldunuz da biz mi kaçırdık?

theotheo dedi ki...

@can

ben açık sözlüyümdür. senin gibi küfürü gizli etmem. açık ederim. senin gibi ikiyüzlüler ise küfürü içinden eder.

alper dedi ki...

can ve plank kardeşlerim yazılarınızı özenle okudum.Nazik üslubunuzdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.Bu yazılardan kendi adıma çıkarımlarım ve aldığım dersler mutlaka olacaktır.Gezinin başlangıcı ile devam eden süreci ve bitişi arasında ki görüşlerimi düşüncelerimi blog yazarlarından shelbyl in gayet iyi bildiğini düşünüyor veya sanıyorum.O yüzden yazdığım son mesajda ki görünen Alper'den dolayı zatımı iyi tanımadığınız için yaptığınız bazı haksız eleştirilere tatlı bir sohbet tadında da olsa cevap verip konuyu uzatıp can sıkmak eza ve cefa çektirmek istemem sizlere.Ama bu sizle gerçekten izbe bir köy kahvesinde çay cigara eşliğinde tanışıp sohbet etme fikir teatisinde bulunma isteğime engel değil.:)) Keşke öyle bir imkan olabilse.

Aynen bende üst kimliğin Beşiktaşlılık olması gerektiğini ve bu minvalde her türlü muhalifliğin saygı çerçevesi içerisinde gösterilmesini istiyor destekliyorum.Buna emin olabilirsiniz.Saygıyı sevgiyi elden bırakmayan ve sert bile olsa hoşlanmadığım bir şey bile olsa sizin gibi üslup ile düşüncelerini ifade eden her Beşiktaşlı kardeşimdir.Herkes hayal ettiği Beşiktaş'ın peşinde koşma hakkına sahiptir ancak bunu yaparken karşısında ki insanlara kömür,makarna,satılmışlar üçgeni üzerinden yürümesi yaralayıcı ve iç acıtıcıdır.Sizde buna katılırsınız sanırım.

Neyse.Konuyu dallandırıp budaklandırmanın bana size ve okuyanlara faidesi yok.Faidesiz işler yapan Q7 gibi gözükmek istemem..Derdimiz Beşiktaş..

Hayalimde ki Beşiktaş tez elden Fernandes ve Almeida yı satmış Akgün'e yol vermiş,Oğuzhan'ı liderliğe Muhammed'i yardımcılığına yerleştirmiş,nispeten sert 2 ön libero kullanan 4-2-3-1 oynayan,S.Aybaba'yı aramayan (hücum yönünde) ve bu yıl ligin ilk 6 haftasında 12 puan toplayabilmiş bir Beşiktaş.Ve birde mümkünse GS yi yenelim ve GS yönetimi ile muhatap olmayalım.Biliç üzerinden beklediğim ve hasretini çektiğim bir F.Terim kavgası ise bu sene en çok istediğim şeylerden biri.

fkerim dedi ki...

Alper Can ve Plank'ın yorumlarını okuduktan bu bloga karşı sevgim daha da arttı. Hepiniz iyi insanlarsınız. Saygı ve hoşgörüyü bırakmadan nasıl yorum yapılır göstermişsiniz. Darısı malum şahsın başına...

theotheo dedi ki...

beğenmediğiniz drogba ve sneijderi görüyoruz. adamlar emirates cupta oynadıkları 2 maçıda kazandılar ne tesadüfse.

bizde arnavutluk 2.lig takımıyla berabere. feda meda. mal ortada. 75 milyon tl ye fabrika kurardın hiç değilse istihdam yaratmış olurdun. sezere tezere o paraları vermezdin.

ama neyse orda öyle burda böyle. ama tabiki sneijder ve drogba pahalı.

planck dedi ki...

Q7lerle 17de 17 denen haftaları da hatırlıyoruz biz..

theotheo dedi ki...

q7 ile yapamadın. sezerle de arnavutluk 2.ligi ile beraber. eloğlu da gider portoyu arsenali tokatlar gelir. bu iş böyle. napıcaksın.

planck dedi ki...

evet bu sene de küme düşeriz artık kısmetse, gs de cl'yi alır, sen sağ ben selamet..

cemekici dedi ki...

@theo, beşiktaş'ı tutmayı bırakıp galatasaray'ı tutman için önündeki en büyük engel nedir? hep beraber bir el atıp kaldırabiliriz belki.

aykırı/farklı fikirlerin de bu blogda olmasını destekleyen birisiyim ki geçmişte de savundum senin burada olmanı. lakin bu kadar bilerek manipülasyon yapman gerçekten hoş değil. 75 milyondan bahsederken kontratın tüm yıllarını ele alıp, tl değerine dönüştürüp olabildiğince büyük bir rakam göstermeye çalışmak oldukça komik bence.
bu mantıkla mesela biz mc gregor'dan 2,5m € bonservis + 2 * 1,2m € gelir elde ettik(sözleşme 3 yıllıktı diye hatırlıyorum). bu da yaklaşık 12,5m TL'ye tekabül ediyor.

bir futbolcu satışından 12,5m TL kazanan bir kulüp bırak 75m TL harcama yapsın. 2 tanesini daha sattığımızda kapanır nasıl olsa o fark.

kapgan dedi ki...

@theo
saçmalamaya devam ediyorsun. dediğin taahhütler kaç yıllık bana bir söyler misin? Q7 lerin Simaoların Gutilerin ne yaptığını da gördük.

YSY dedi ki...

Ünal Aysal'ın vizyon sahibi olan birisi olduğu gerçek ama bence birazda şanslı. GS'nin stadının bitiminin üstüne geldi adam. En büyük güçleri stad. Yeni bir hava yakaladılar adamlar. Şuan gs ali sami yen'de kalsaydı yılda en fazla satacağı 15.000 kombineyle (ki birim ücreti daha düşük olurdu diye düşünüyorum ve o eski püskü binada o kadar da satarmıydı şüpheliyim) sneijder'i, drogba'yı onu bunu zor görürdü. Bunu görmek lazım. Şimdi bizde inşallah toparlanacağız ama adama sormazlar mı 3 sene gelirleri temlik altında olan klübün neyine sen yıllık 10 milyon €'luk transfer yapıyorsun diye. Kim sana daha bu haldeyken kredi açar artık. Biraz mantıklı düşünün. Daha geçen sene bu klüp mali tablosu yüzünden Avrupa'ya alınmadı siz hala galaksilerden bahsediyorsunuz. Bu takımın kurtuluşu için mevcut kadroyla en iyi başarıyı yakalamak "mecburiyetinde". Başka çıkış yolu yok.

cochise dedi ki...

offf of
beşiktaşım mı daha kötü durumda ülkem mi? karar veremiyorum...

theotheo dedi ki...

@unknown

dediklerimiz bir bir çıkıyo. ama beğendiremiyoruz. ne dedik cemaat savcıları hakimleri bunlar. şike davası balyoz ergenekon bunların hepsi aynı hiçbirini ayırmayın. gazeteciler rektörlerin aldığı cezalar vs ortada zaten. hiç konuşmaya gerek yok.

bunu bu noktadan sonra savunan ya hizbullahçıdır, ya el kaide falan ya da manyaktır kafa buluyodur. her neyse hepsi çıkacak bu masum insanların hepimiz de bunu kutlucaz. allah kolaylık versin çıkana kadar bu büyük insanlara.

her neyse beşiktaşa geçersek 75 milyon tl taahhütü 3 yıllık bir sürece yaydık. sen bu parayı 3 senede vadeli olarak koy. petrol fabrikası açarsın. arnavutluk 2.ligi 2.2 neden? sorgulamak lazım.

galatasaray 2 günde porto ve arsenali tokatlıyo kupayı alıyo geliyo. bizim romantik beşiktaşlılarda sormuyo arkadaş bu tesadüf mü. bu adamlar ne yaptıda 3.sezonunda bu hale geldi? acaba ilk sezon mehmet akgün ikinci sezon serdar kurtuluşu alarak sorun çözebiliyo musun? yoksa boşu boşuna daha mı çok borçlanıyosun?

adam gibi şapkayı önümüze koyalım ya arkadaş. burada bi çok arkadaş yazdı. sneijder çok pahalı drogba çok yaşlı vs vs. yani insan biraz düşünür hala kendinizi haklı çıkarmaya uğraşıyosunuz.

beşiktaş 2 2 arnavutluk 2 lig takımı

galatasaray 2 1 arsenal

sadece buna bakarsın aradaki farkı görürsün. demek ki büyük oynucaksın. sezer öztürk, eneramo falan filan. olmuyo.

Selim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@acarsel

bence ülkemiz fikret ormanın beşiktaşın bile daha kötü diyorum. çünkü bu kadar rezillik ancak bu zaman da oldu.

kombine kart taahhütnamesi. sürekli iktidara ve başbakana yaltaklanma. yönetimdeki bütün ağır topların istifa etmesi. beşiktaşı herkesin dalga geçtiği boktan basit bir takım haline getirmesi. beşiktaş taraftarına alenen hakaret etmesi. daha gider.

alper dedi ki...

Bensiz eksik kalmış ya burası.Biraz heyacan atraksiyon katalım olaya..

Allaha çok şükür ki iyi yediler be..Allah onlara uzun uzun ömür versin ki paşa paşa yatsınlar.Sadece gazeteci olan ve kodese giden adam "Sonbahar sıcak geçer, başaramazlar" diyor hala yav..Sade bir gazeteci çok cesur bir öngörüye sahip bu arkadaşlardan Allah korumuş bizi.Allamei cihan arkadaş esip gürlemiş cemaatee savcılara vs.O adamların çoğunun şuan doğuda adliye binası temizlediklerini bilmesek kesin yerdim zokayı..

Neyse..Çok konuşmaya gerek yok bu konuda.Başımdan geçen bir olayı anlatayım da geçelim..

Yaşım 35.1994 senesinde o zamanki sistemle ÖSS de oldukça iyi bir puan almış Hava Harp Okuluna girmeye hak kazanmıştım.Ama önümde bir mülakat ve sağlık eleminasyonu vardı.Allaha çok şükür kodum mu oturturum gayet sağlıklıyım bu açıdan sağlık raporu meselesini hallettik.Mülakata girdim.Aaa ne göreyim önüme devlet parasız yatılıyı kazanmış düz liseye giden biri olarak cemaat yurdunda kaldığım bir ayın belgesi ve tarihleri konmaz mı..Eee tabi subaylık hayali bitmiş oldu böylece.:)) Bizde mecburen köye inek otlatmaya gidip ÖYS de kazanacağımız yeri beklemeye başladık.Güzel şeyler bunlar..

Bence dağılın ve ne olursa olsun ahlaki doğruları politik doğruların önüne koymayın genksler.AHlaki doğrular her zaman iyidir güzeldir.Bu günler için sevinelim gördüğümüze.Talat Aydemir bir bu iki T.C. tarihi için.

Neyse BJK ya dönecek olursak O.Karacan gibi fitbol fakiri ve taraflısı insanlara inat umutluyum bu sene ilk 3 olup CL vizesi alacağımıza..

alper dedi ki...

Haa birde şunu söyleyim ramazan münasebetiyle ağzıma hakim olmaya çalışıyorum pek olamasam da..
Bana sövecek arkadaşlar direk sövsün dallandırıp budaklandırmasın.

Ne yediler be...

alper dedi ki...

Bana kızmayın yav ben olmasam körler sağırlar biribirini ağırlar tadında takılıp sırayla hükümete cemaate sövecek biribirinizi alkışlayacaktınız.Fena mı oldu bak heyecan kattım coşku kattım yorum sayısını sitenin ziyaret sayısını arttırdım..

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...

:)))

Theotheo ne köftehor adamsın sen yav.Ben ne yazmışım sen ne yazmışsın.Ben küfür ettim mi?Hakaret ettim mi?Hangi kelimene hangi dilde cevap vereyim aslan..

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
kapgan dedi ki...

@ Alper
şuna ne dersin 'kimine göre darbeciler kimine göre vatanseverler ceza ladı. hak edip etmedikleri bir yana ...
Peki şu eli kanlı teröristler niye ceza almıyor da elini kollunu sallayıp sınırdışına gidiyor ?
bu memlekete hainliği sabit olanlar niye ceza almıyor , niye benim paramla maaş alıp benim askerimin polisimin yakasına yapışıyor
ve o cesareti kendinde nasıl bulabiliyor. ?
Dokunulmazlıkları neden kaldırılmıyor.
Köpekler neden havlayınca herkes korkuyor
bu kanunlar niye bazılarına işlemiyor.'

Ayrıca bu tartışmanın yeri de burası değil. bende alet oldum ya neyse...

assortique dedi ki...

Güzelim blogun ağzına şımardınız resmen.

Artık kendini tekrarlar oldu burası.

Bir iki kişinin bilmem neyi paylaşamaması oldu konu, bu mudur yâ hû!?

İnsan okumaya üşeniyor.

Massaro dedi ki...

Theo seni tebrik ediyorum, bu romantik forumlardaki nadir realist kisilerdensin.

Yildizlarla olmuyorsa bu is, Galatasaray sampiyonlar liginde gecen sene ceyrek finali Mustafa Sarp, Baris Ozbek, Linderoth, Barosla mi oynadi yoksa Drogba, Sneijer ve Muslera mi vardi?

Konu kapanmistir. Adam gelmis diyor ki Guti ve Q7 vardi niye sampiyon olmadik? Sen de Guti ve Q7 vardi ama sagbekinde Erhan Guven, kalecin Cenk forvetinde Almeida Nobre gibi adamlar vardi. Lan bu mantikla Arjantinliler desin ki Messi dunyanin en iyi oyuncusu degil, bizi dunya sampiyonu yapamadi, ya da Portekizliler Ronaldo icin desin.

Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

@murat

chp döneminden kastın tek parti dönemi herhalde. o dönemde güzel bir pislik temizleme olmuştur.

ama bu gerici yobaz kafa menderesle beraber ülkeye tekrardan sirayet edip, ülkenin son 60 senesini bir bok çukuruna sürüklemiştir. ama bunun sonuna gelinmiştir. logarın kapağı akp'dir. buradan çıkıcaz. buradan çıkarken bize yol gösterecek tek bir şey var. o da mustafa kemal atatürk'ün devrimleri yenilikleri, dünya görüşü, ilericiliği, bilime, sanata, teknolojiye bakışıdır.

bu ülkeyi siyasal islam karanlığı ile mısır iran pakistan suriye ırak afganistan haline getirmek isteyenler avuçlarını yalayacaklar. dediğim gibi bunda en ufak dahli olanlar bile istiklal mahkemelerinde en ağır cezaları alacaklar. en ağır. bunu kafalarına soksunlar.

mehmetozy dedi ki...

vay arkadaş ne kufur döndü şurda be

dominic molise dedi ki...

hadi bu adamlar zivanadan cikmis kufur ediyor, burayi "siradan ve ici bos" politik tartismalarin yapildigi bir mecraya ceviriyor. peki ya postlari suzgecten geciren blog yonetimi neden buna izin veriyor?

dominic molise dedi ki...

bi de keske fernandes ve almeida'yi satabilsek; hatta ersan'i da. su anki kadro icerisinde hic birinin fonksiyonu cok kritik degil.

fernandes'in yapacagi isi sezer ve muhammed de bence yapabilir.
almeida zaten bi gitsin rica edicem.
ersan da bence siskin stoper hattinin vasat elemani.

3 milyon ersan.
7 fernandes
4 almeida desek;
15 milyon euro yapiyor ki bu da transfer donemini kagit uzerinde 0 zarar ile bitirmemiz demek.

theotheo dedi ki...

ersana 3 milyon versinler. ben köprüden atıcam kendimi.

BJK4EVER dedi ki...

3-5-2'ye dayali kadrolar stoper ve forvet bollugu olan kadromuza aslinda uygun, ancak bu sistemde Olcay-Oguzhan-Fernandes'ten en az 1 kisi disarida kaliyor, ki bu kisi dogal olarak Olcay oluyor. Bence bizim Olcay'i saf disi birakacak durumumuz yok.

Gecen sene oynadigimiz ve bu sene hazirlik doneminde gordugumuz 4-2-3-1 de ideal degil bence. Bu sistemde temel oyuncu 10 numaradir ve ondan skor katkisi almak sarttir (bkz Diego, Alex, Batalla, Del Piero, Muller), tabii eger elinizde sol acikta Ronaldo yoksa. Bizde o rolu Fernandes ustleniyor, ama pek de ustlendigi soylenemez. Zira gol/asist anlaminda duran toplar cikinca cok vasat kaliyor ve bu buyuk bir sikinti bence. Bir diger sikinti da bu sistemde Omer ve Mustafa'nin zorla aciga kaydirilacak olmasi ve tekrardan bir Holosko/Nihat/Burak vakasi yasayacak olmamizdir. Tabii bu noktada 2 alternatif var:

1 10 numara olarak Muhammed'i kullanmak, ki bu rol icin bana gore Olcay ile birlikte 2 alternatiften biri. Bu durumda orta alanda Fernandes/Oguzhan'dan biri yedek kalacak.

Bir diger cozum de (benim gormek istedigim) Fernandes'i satmak ve 4-4-2'ye gecmek. Bu durumda solda Olcay, sagda Tore, ortada Atiba-Oguzhan gibi bir orta alan mumkun olur. Forvetlerimizden de maksimum verim aliriz. Ki ofansif gelirse Oguzhan'i sag kanada koyup Atiba-Necip gibi bir imkan da var. Hatta Tore disarida kaldiginda baklava seklinde orta saha da mumkun olur.
Tabii cift forvet durumunda bonservissiz Gekas da faydali olur bence.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@BJK4ever

Ben de sistem tartışmasına şöyle katkıda bulunayım. Açıkçası kanat oyuncularımızın kalite ve özelliklerini düşündüğümde son transfer hakkımızı klasik sol bek transferi için kullanmak yerine şu andaki kadronun 3-5-2 oynaması bir takviyeye kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bu, klasik 3-5-2 olmak zorunda değil. Defans üçlüsünde Escude-Pedro-Sivok (Ersan, Toraman), önlerindeki tek on libero Atiba (Serdar ve hatta Pedro), önünde Olcay-Fernandes-Oğuzhan (Necip, Veli, Muhammed), önündeyse Almeida (Eneramo) ve Mustafa (Ömer, Holosko). Bu durumda dizilim şöyle

Almeida Mustafa
Olcay Fernandes Oğuzhan
Atiba
Escude Pedro Sivok
Tolga

Alternatifleri de:

Eneramo Ömer
Sezer Necip Veli
Serdar
Ersan Toraman Atınç
Cenk

Ekstra rotasyon oyuncuları:
Holosko, Muhammed, Hasan Türk, Günay,

Tabii ki teoride herkesin kendi mevkilerinde kullanıldığı bu dizilime futbolcuların pratikte nasıl adapte olup nasıl bir futbol oynanayacakları, kanatlarda defansif ve ofansif zafiyet oluşmamasının nasıl gerçekleşeceği vs. gibi meseleler üzerine kafa patlatılabilir, ama şu takımın başına Lucescu gibi bir hocayı getirsek bu sistemi deneyebilirdi.

Bu tip bir kadro diziliminin bizim için sayısız artışı mevcut. Birincisi kanatlarda bonservisine sahip olduğumuz bek ve forvet pozisyonlarında ideal tek kanat oyuncusu İsmail, o da sakat ve uzun sürecek bir rehabilitasyon sürecinde. Dentinho ve Gökhan Töre zaten kiralık, üstelik satın alma opsiyonları 8’er milyon euro ve bu paranın yarısı bile etmezler. Serdar ideal bir bekin vazgeçilmez özellikleri çeviklik ve hızdan tamamıyla yoksun ve ortasahada çok daha kullanışlı. Tanju tamamıyla çok yetersiz. Gökhan Süzen, Uğur Boral, Mehmet Akgün zaten taraftarın hedef tahtasında. Dolayısıyla İsmail ve Serdar dışındakilere yol verilebilir.Bu kadro temizliği bize 26 kişilik herkesin ideal mevkilerinde oynayabileceği bir kadro bırakır. Bonservislerini bedavaya vererek sadece oyuncuların ücretlerinden kurtulsak bile ciddi kar ederiz.

İkincisi, özellikle de Almeida’dan kurtulamayacaksak elimizdeki forvetlerle yaşayacağımız kronik gol probleminin hakkından gelebiliriz. Beşiktaş mesela geçen sene kanat ortalarıyla değil duran toplarla gol buluyordu. Çünkü iyi orta yapan kanat oyuncumuz yok. Dahası forvet pozisyonunda tek forveti hakkıyla doldurabilecek birine sahip değiliz, Eneramo bu role en uygun bir isim ama yeterince kaliteli mi tartışılır. Aslında bu tip adam(lar) üç büyüklerde sadece Galatasaray’da var. Bizde ise Almeida takımın gole gitmesini kolaylaştırmasına rağmen, kendisi son vuruşlarda ağır ve beceriksiz. Mustafa, Ömer, Holosko gibi daha hareketli forvetlerimiz ise hem fiziksel hem de pozisyon bilgisi açısından burayı tek başlarına dolduramazlar. Oysa bu ikililer beraber oynadıklarında bizi şampiyonluğa taşıyabilecek kadar gol atıp/attırabilirler.

Üçüncüsü, defansta da ideal bir defans ikilimiz yokken ideal bir defans üçlümüz olabilir ve bu üçlü harika işler çıkarabilir. Eğer takımın dizilişi oturursa Bilic’in istediği söylenen pas takımına çok daha uygun 3-5-2li kadro. Defanstan top çıkarma konusundaki sıkıntılarımızı Pedro, Atiba, ve hatta Escude’nin katıldığı bu izilimli kadromuzla aşabiliriz. Kanatları savunma konusunda ise orta üçlünün ekstra katkı vermesi gerekecek, ama aslında takımın sahaya dağılışı ve akışkan bir şekilde kademe yapması sağlanabilirse özellikle süper ligde işler umulmadık kadar kolay olabilir.

Tabii ki geçen seneki iskeleti bozmamaya çalıştığını söyleyen Bilic’in bu kadar radikal kararlar almayacağı söylenebilir. Ama ben böyle bir sistem değişikliğinin getireceği zorlukların, Bilic’in 4-2-3-1 ve 4-3-3 varyasyonlarına devam etmesi halinde karşılaşacağı zorluklardan çok daha az olacağını düşünüyorum. Bunun aksinin olması için çok ekstra bir sol bek almamız ve Serdar ve Gökhan Töre’nin (ya da kadrodan sürpriz birinin) benim umduğumun çok üzerinde bir performans sergilemesi gerekecek. Ya da Bilic’in gerçek bir deha sergilemesi. Ya da benim feci şekilde yanılıyor olmam. ☺

Unknown dedi ki...

@can

Ben mi yanlis goruyorum, yoksa 10 kisiyle mi oynuyoruz :)

Unknown dedi ki...

Her halukarda, bu sistemle kanatlardan su anki oldugumuzdan bile daha fazla kevgir oluruz. Su an hata yapsa da en azindan orada duran bekler var, bu sistemle orta sahadan geriye donemeyecek kanatlarla bir adim ileri gidemeyiz gibime geliyor.. Stoper ve forvetlerimiz icin uygun olabilir ama 3-5-2 dizilimi 4-4-2 dizilimine karsi etkili olabilir ya da cok kanat sikintisi yasamayabilir. Ama son yillarin populer 3 forvetli (daha ofansif kanat forvetli) sistemlerine karsi cokmeye mahkum. Kaldi ki salt kati dizilis uzerinden tartisma yapmak cok da faydali degil bana kalirsa..

BJK4EVER dedi ki...

Kanatsiz bir 3-5-2 fanteziden oteye gitmez bence. Benim bildigim tek bir sey var; cift forvet oynamayan bir takimin Turkiye liginde, 10 numarasi Alex olmadigi surece sampiyon olmasi cok zor. GS Terim'in ilk donemde kullandigi 4-3-3'te israrli olsa 2 sene ust uste sampiyon olurmuydu? Hic sanmiyorum. Klasik cift forvetli bir sisteme gecsek cok fark edecegini dusunuyorum, ama bunu yapmayi deneyecek bir hoca bir turlu gelmedi bu takima.

Ulan 2-3 gun internete girmedim, n'apmissiniz burayi ya?

Blog denetimi koyuyoruz, dinamizm gidiyor. Yorumlari teker teker siliyoruz, psikopatlar gelip spam dayiyor. Serbest birakiyoruz, biraz hayat gailesi pesinde kosturunca zivanadan cikiyor ortalik.

Soyleyin, n'apalim?

Siz de yardimci olun, kufur yazana cevap vermeyin arkadas. Troll olana cevap vermeyin. Niyetini 1000 km'den gordugunuz adama cevap vermeyin.

Bunun baska caresi yok goruldugu uzere.

can dedi ki...

@ göktürk

Biraz önce başka bir forumda bir arkadaşın 12 kişilik kadro yaptığını düşünürken acıyla kendimin 10 kişilik kadro yaptığını farkedip buraya koştum. Ama çok geç! Ne diyeyim? Gecenin bir saatinde allah bilir ne kafasıyla bilgisayar başında ahkam kesen birinin sefaleti mi diyeyim, ya da hiç mi ses çıkarmasam? En iyisi, nasıl olsa bu hakemlerle biz zaten 10 kişi oynuyoruz hep, ona göre kadro yaptım diyerek pişkin bir futbol yorumcusu tavrı sergileyeyim. Bundan gayri de kadro yapmam!

Yorum Gönder

Ara