.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Beşiktaş'ın cezası onandı

Tahkim Avrupa'dan 1 sene men cezamızı, ve dolayısıyla şike yaptığımızı onadı. Şu noktadan sonra söylenecek şey çok az.

CAS'a başvuru yapılacak, ancak bu sadece maddî tazminat için olacak. Seneye Avrupa'da kesinlikle yokuz.

Bu bir fırsat olabilir mi? Takıma ekstra motivasyon sağlayabilir (bir şeyler kanıtlama, olumsuzluğu kullanma), teknik heyetin yükünü azaltabilir mi (mücadele edilecek alanın azalması)? Olası, fakat tam tersi de olası (hedefsizlik)

"Ya 3 hafta önce Serdal Adalı başkan seçilmiş olsaydı?" sorusunu da düşünebiliriz biraz moral bulmak için, nasıl olacaksa artık.

12 Yorum:

can dedi ki...

Butun bu olan bitende en aci sey bugun ceza onandiktan sonra bile forumlarda "Adali baskan olsaydi ceza almazdik", Adebayor Eto Ronaldinho Robinho tekmili birden gelirdi gibi traji-komik hatta absurd yorumlar yazacak kadar aklini vicdanini yitirmis, para ve iktidarin buyulu yalanlarinda kendini kaybetmis Besiktas taraftari. Aynanin aksi cephesinde ise taraftari kandirmayi aliskanlik haline getiren Orman yonetimi. Ne diyeyim sike yaptigimizi mahkemeden sonra UEFA da onadigina gore bize de RTE stadyumu yakisir.

~Poseidon~ dedi ki...

Yayında ve yapımda emeği geçenlerin allah belasını versin. Çapsızlar

Kalten dedi ki...

Her işte bir hayır var mı desek. Geçen sene ortalama kadro ve kötü bir teknik direktörle başa oynayabilmemizin bir sebebi de az maç yapmamızdı. Bu sene sadece GS'ye karşı değil, Kasımpaşa, Bursa ve Trabzon'a karşı da bu avantajımız olacak. Ayrıca ligi Fener'le GS'nin arkasında bitirsek bile Şampiyonlar Ligi ihtimali var. Hedefsizlikten ziyade yüksek hedefli bir lig söz konusu bence.

@Kalten

Hedefsizlik soyle: 2 senedir Avrupa'dan men edilmis, ve hatta kume dusme riski bile bulunan bir takimda oyunculari motive etmek zor olabilir.

bacon1903 dedi ki...

@shelbyl
Şike yaptıysak cezası küme düşmek değil türkiye kupası ihracı olmalı mantıken ama ben bu saatten sonra herşeyi bekler hale geldim.2 senedir kazanılmış haklar heba oldu.Uefanın verdiği kararlar şüphelidir hadi haklılar şike yaptık ne diye 3 sene beklediniz bu ceza için.Hadi mahkemeyi beklediniz ne diye yargıtayın kararını beklemiyorsunuz.Uefa resmen ülkeye göre muamele yaptı bu kararlarda.Birde şu gsliler pişkin pişkin çıkıp konuşmazlarmı şikeyi bu ülkeye bu kulüp getirmiştir.
Uefa eğerki küme düşme gibi bir yaptırım uygulayacaksa derhal ağustos ayını beklemeden haftaya kararını vermelidir.Yeter artık seneye ne ceza gelecek diye düşünmekten bıktım artık.Kimse kusura kalmasın fikret orman yönetiminin hatası değil ama beni ciddi şüpheler içinde bırakıyorlar.Hadi 1 sene anladık şu şike olayında biraz etkili savunma yapılsaydı???Steau ne diye ceza almadı????Son olarak nefretimsin yıldırım demirören ve buna ek olarak artık serdar adalı ve tayfur havutçu aklansakda kulübümüze derin yaralar açtı bu insanların bjk kongre üyeliğinden azlini istemek bütün bjk taraftarlarının en doğal hakkıdır herhalde!!!!!!!!!

YSY dedi ki...

FO nun ekibinin davayı basıl savunduğuna dair bilgisi olan var mı ?

Davanın nasıl savunulduğunun çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum .

Önümüzde şike yaptığı mahkeme tarafından kanıtlanmış bir takım var , bizim ise usülsüz bir transfer denemesinden başka ne Adalı'nın ne Havutçu'nun neti geçtim şikeyi ima eden bir tapesi bile yokken ceza alıyor olmamız çok enteresan.

Elbette şu ilişkide bulunmaları bile Adalı ve Havutçu'nun , kulüp ile bütün ilişkilerinin kesilmesi için yeterli ama gerçek de bu.

Aynı sorun Bayern-Götze muhabbetinde de var.Zilyon tane kulüp ki en tanınmışı Galatasaray onlarca maç öncesi transfer teklifleriyle oyuncu kandırdı bunu yapan ilk takımmış gibi ceza almamız gerçekten acayip.

Gerçekten yazık.

Bacon'a da %100 katılıyorum.Ceza neyse artık net bir şekilde kesilsin aga , düşecek miyiz , kupayı mı iade edeceğiz ne olacaksa olsun.Bu ne lan pişirip pişirip ...


Unknown dedi ki...

Fenerbahce icin verilen "excluded", Besiktas icin verilen "not eligible" kararlarinda bir is var sanki. Sagda solda besiktas'in "klübün son 5 yilda sike yapmadigi" taahhüdünü uefa'ya veremedigini, Fener'inse bu taahhüdü verdigi icin durumlarinin farkli degerlendirildigini söyleyen yorumlar okuyorum. Ya biz klüp olarak verdigimiz beyanlarda bir yanlislik yapip normalde almamamiz gereken bir ceza aliyoruz su an, ya da bu verilmeyen taahhüt ve bugünkü 1 yillik ceza sayesinde cok daha kötü bir vaziyete düsmekten kurtuluyoruz gibi.

Bu meseleyle ilgili fikri olan var mi?

Darkpain dedi ki...

UEFA'ya bu belgeyi vermezsen UEFA'nun hazırladığı kupalara katılabilmek için gerekli şartları sağlamamışsındır demektir. Nasıl ki her UEFA döneminde futbolculardan borcu yoktur yazısını aldıkları gibi yöneticilerden de herhangi bir şike sürecine müdahil olunmamıştır tarzında bir yazı isteniyor. Nasıl ki futbolcuların borcu yoktur yazısını göndermezsen UEFA'ya gidemeyeceksen bunu da göndermezsen gene gidemezsin. Bu belgeyi göndermedin diye seni turnuvaya alıp daha sonra da niye bu belgeyi vermedin, şike mi yaptın bakayım sen diyerek duruşma düzenleyip seni ihraç etmez.

Senin söylediğin şeyler sadece ve sadece FO karşıtlarının belaltı vurmasından başka bişey değil... UEFA kararları sonrasında da benzer yaygaraları koparttılar, UEFA'nın gerekçeli kararı gayet açık.

UEFA Gerekçeli karar : http://vod.cnnturk.com/cnnturk/haber/dosya/103832.pdf

Linkten de göreceğin gerekçeli kararın 11. sayfasının ilk paragrafında Beşiktaş'ın neden UEFA'ya bu yıl gidemediği gayet açık şekilde anlatılmış. " Bu durumda, Denetim ve Disiplin Komitesi, bir taraftan, işlenmiş cürümlerin özellikle ciddi nitelikte olduğunu, Türk ve Avrupa futboluna belirgin bir zarar vermiş olduğunu ve bu tür durumlarda gereken cezaların verilmesinin gerekli olduğunu düşünmektedir. Denetim ve Disiplin komitesi, diğer taraftan, Beşiktaş'ın İkrar kriterleri formunun sununlmasına yönelik çerçeve kapsamında kendi temsilcilerinin şike aktivitelerini UEFA'ya bildirmiş olduğunu ikrar etmektedir.
Denetim ve Disiplin Komitesi, sonuç olarak, Beşiktaş'ın 2013/2014 sezonu UEFA Avrupa ligi'ne katılmaya uygun olmadığına karar vermiştir. Denetim ve Disiplin Komitesi gereken hallerde Beşiktaş'a ilave disiplin önlemleri uygulayabilecektir. "

Yani yukarıdaki yazıda açıkca göreceğin üzere bu belge, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun eylemlerinin belirtildiği haliyle verilmiş. Eğer ki bu belgeler verilmeseydi zaten katılım şartlarını sağlayamayacağın için herhangi bir duruşmaya gerek duyulmaksızın UEFA yeterliliğini alamayacak ve kupalara gidemeyecektin.


Şimdi gelelim diğer meseleye, amacı FO'ya saldırmak dışında birşey olmayan bir kesim var ve bugüne kadar gerçekleşen her olayda yaptıkları gibi bu dava ile ilgili her ne olursa olsun FO aleyhine kullanacaklardı.

Eğer bu belgeyi vermeselerdi FO yalan söylüyor Beşiktaş'ın ekonomisinde herhangi bir iyileşme yok, geçen yıl ki gibi mali kriterlere uyulamadığı için UEFA'ya gidemiyoruz diyeceklerdi.

Eğer bu belgeyi verip de herhangi bir şike konusuna müdahil olunmamıştır denilse idi aynı kesim bu sefer de UEFA'ya yalan beyanda bulunduğumuz için alınmadık diyeceklerdi.

Son bir kaç gündür dönen muhabbetleri duymuşsunuzdur, Kıtır Kesen ve yanındaki bir kaç yalaka ve tabi ki de en büyük yardakçısı SerdalAdalı1903 sözde haber sitesi ile beraber "9 Mayıs mektubu" muhabbeti başlatmışlar. Neymiş kendi yöneticilerini ispiyonlamış Beşiktaş UEFA'ya. Sanki başka bir yolu varmış gibi...

Bununla alakalı bir yazı : http://www.iddaafm.net/besiktasi-kurtaran-beyan.php

Fikret Orman mükemmel yönetici mi ? Elbette ki hayır fakat şuan ki süreçte kötünün iyisi konumunda. YD,SA ve aynı zihniyetin temsilcisi herhangi birisi olmasındansa FO'ı binlerce defa tercih ederim. Bazı kesimlerde Kongre süreciyle beraber ortaya çıkan bi FO düşmanlığı var ve bunu her ortamda her türlü karalama çalışması olarak taraftara da aşılamaya çalışıyorlar. Lütfen en azından Ekşibeşiktaş gibi duruşuyla, yazılarıyla bilinçli yazarların/taraftarların bulunduğu bir blogta bu tür safsatalara prim vermeyelim.

yilmaz dedi ki...

gerçekçi olalım, olayı sadece transfer usülsüzlüğü olarak değerlendirmek kendimizi kandırmak olur. Tayfur'un Yusuf Turanlı ile konuşmaları apaçık "iyi oynarlarsa bize gelemezler ihi ihi" şeklinde. Götze ile Bayern arasında böyle bir görüşme ortaya çıkarsa yüksek ihtimal onlar da alacak cezasını.

İçim cız ediyor bunu söylerken ama biz sahada olmasa da saha dışında şikeye bulaştık. UEFA'nın bu kararı yumuşatmayacağına baştan beri emindim.

can dedi ki...

@ Darkpain
Agzina saglik!

Unknown dedi ki...

@Darkpain

Cok aydinlatici oldun, agzina saglik. Maksadim buraya safsatalari tasimak degil, herseyin acikliga kavusmasini saglamak. Eminim benim disimda bircok insanin kafasindaki sorular cözüme kavusmustur. Tekrar tesekkürler.

Yorum Gönder

Ara