.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Haziran 2013 Pazartesi

UEFA Disiplin Kurulu'na sevk kararı

10 Haziran 2013 tarihinde UEFA tarafından Şirketimize yapılan yazılı bildirime göre; 11 Mayıs 2011 tarihinde Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takımları arasında Kayseri'de oynanan 49'uncu Türkiye Ziraat Kupası final maçının sonucuna etki etmek gerekçesiyle eski asbaşkanımız Serdal Adalı ve eski antrenörümüz Tayfur Havutçu ile birlikte Şirketimiz aleyhine 03 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan soruşturma ve takip eden gelişmeler çerçevesinde UEFA Avrupa Ligi 2013-2014 Sezonu talimatı idari kriterlere ayıkırılık iddiasıyla Şirketimiz ile yukarında adı geçenler Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunmaktadır.

UEFA Disiplin Müfettişi'nin sunmuş olduğu raporda 3 adet iddiası bulunmaktadır.

1. Beşiktaş JK'yı 2013/2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek,

2. Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak Disiplin Kurulu tarafından kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş JK'ya karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek,

3. Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında futbolla ilgili her türlü faaliyete katılmalarını kılacak şekilde ömür boyu men cezası uygulamak.

Bu disiplin süreciyle ilgili olarak Şirketimizin ve adı anılan ilgililerin 19 Haziran 2013 tarihine kadar gerekli beyanlarda bulunma hakları söz konusu olup, konu ile ilgili kararın 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle verileceği bildirilmiştir.

Kaynak: KAP

Artık önümüzde gül gibi bir "18 Haziran'da seçilmiş Beşiktaş başkanının 21 Haziran'da futboldan ömür boyu men edilmesi" tehlikesi var. Ha, bu sene Avrupa'ya da gidemeyebiliriz tekrardan.

Bu haftaki tırnak diyetimiz şimdiden afiyet olsun.

15 Yorum:

silences dedi ki...

ne kadar tanrı yaratıcı varsa adalı'yı ve türevlerini bizden korusun :(

YSY dedi ki...

İnşallah kazanamaz şu Adalı da kurtuluruz.

Unknown dedi ki...

Allahım dualarım kabul oldu, Adalı gelmesin de, en kötü UEFA'ya gitmeyiz, bu şekilde 1 sene kaybımız DAHA olur malum şahıslar yüzünden, öteki türlü Beşiktaşımın geleceği hakkında pek iyimser değilim, ilk senesinde 150 milyon dolar borç alıp 5-10 yıl sonra da 1 milyar dolarlık bir borç batağında terk ederdi o koltuğu Muhterem Demirören Vol. 2

Bu tüpçü ve saz arkadaşları yüzünden daha neler gelecek başımıza bakalım.

Abi adam çekilmiyorum daha da hırsalandım dedi ya la .

Allah belanızı versin arkadaş .

Bu kadar mı rant , bu kadar mı para düşkünüsünüz bundan önce yaptıklarınız yetmdi , göz göre göre sürdüğünüz leke yetmedi çekin bataklığın dibine ...


gökhan dedi ki...

@Övünç

e yıldırım demirören servetine servet kattı başkanken. bunu birebir gördü adalı. kolay mı vazgeçmek?

hayır, kongreye de gözümüz kapalı güvenemiyoruz ki. bilsek adalı seçilmeyecek, içimiz rahat olur. ama adalı'nın başkan olma ihtimali gayet yüksek. ulan bu camia nasıl bu hale geldi, aklım almıyor ya.

%100 seçilecek. Derneklerin çoğunluğu Adalı'dan taraf , kartalhaber olsun , haber1903 olsun bütün Beşiktaş medyası Adalı'dan yana , ana akım medyada Beşiktaş'a yer verenlerin zaten yarısı Demirören'in onlar da Adalı'dan yana.

Bu sene üye olanlar oy kullanamayacağı için yapabilecek fazla bir şey yok.

Orman'ın tek olayı elini taşın altına soktu şekilli vefa çağrıları.Adamın yaptığı hiç bir pozitif şeyi konuşan yok.Önder Özen'den tut Samet'i neden gönderdi kısmına kadar sürekli vuruyorlar adama.Onun da bazı yanlışları var stad yıkım işini aceleye gelmesi , kart 1903 anlaşmasındaki akıllara ziyan oranlar filan baya sıkıntıya soktu kendini .

Yine de durum ortada adam Uefa nezdinde %90 ihtimalle suçlu bulunacak ve Beşiktaş resmen şikeci bir başkan tarafından yönetilecek.

Gerçekten şu olacak olana inanamıyorum ya.

Daha önce dedğim gibi Adalı seçilirse Oy kullanacağım bir sonraki seçime kadar Beşiktaş ile ilişkimi direkt olarak keseceğim.

http://www.haber1903.com/Besiktas-13532-adaliya_buyuk_bir_haksizlik_yapildigi_inancindayiz.html

Al aga zihniyet bu.

"Yattıysa Beşiktaş için yattı" diyor ... Walla elim ayağım titredi , gördüğüm yerde kafasını gözünü patlatırım bunun ...

glorfindel dedi ki...

Bunlar yüzünden tek sevdiğim şey olan Beşiktaş'dan soğudum arkadaş. Fikret Orman fanatiği bir insan değilim ama Fikret tekrar başkan olmazsa bu kulüp öyle bir batağa girer ki bir daha kimse çıkaramaz o bataktan Beşiktaş'ı.

Ulan aklım almıyor, hiç mi akıllanmadınız yd döneminden beri? Ayıptır be, iki cümleyi bir araya getiremeyen, Toroğlu ve Ulueren gibi çapsızların önünde sefil hale düşen bir adamı, bunları da geçtim şike olaylarından 2 senedir başımızı yakan bir adamı kulüp başkanı yapacaksınız. Bu adama oy verenler Beşiktaşlı olamaz, onlarla aynı renklere gönül verdiğim için de tiksiniyorum.

YSY dedi ki...

O yüzden olabildiğince Adalı karşıtı çalışmak lazım. Bu klüp ikinci bir demirören vakasını kaldıramaz. Kafalarına göre şu kadar milyon dolarla yok bu kadar milyon dolarla geliyoruz diyorlar sanki babasının hayırınaymış gibi. Hepsi o paraları klübün hisse senetleri ile oynayarak bir şekilde tahsil ediyorlar. O yüzden bu yalanlara kanmamak lazım. Sonrada hibe etmiyorum diyorlar.

~Poseidon~ dedi ki...

Son bir kaç yorumumda başka birşey söylemiyorum. Adalı seçilirse ki seçilecek kulübün kapısına biz gidip kilit vuralım. Yoksa devlet bizim adımıza yapacak zaten.

Ha bir de işin diğer boyutu var ki o da Demirören'in Orman'ı desteklediği iddiaları. Gel de çık işin içinden. Benim anladığım bu seçimde kazanan Beşiktaş olmayacaktır. Bu net...

Unknown dedi ki...

Adalı, bu saatten sonra seçilemez. Zaten bu hadise öncesinde de Orman'a göre biraz daha gerideydi. Şimdi az olan şansını da tamamen yitirdi. Beşiktaş'ımıza UEFA soruşturması sonrasında gelebilecek muhtemel men cezası, Adalı'nın seçilip Beşiktaş'ı batırmasından daha evlâdır.

O listeler nedir öyle yaw ...

Fikret Orman'ın listesi çok zayıf maalesef.

Adalı'da zaten Doğan Küçükemre gibi liste doldurmak için yazılmış bir yancı var. Klasik bir Cengiz Zülfikaroğlu gibi ne halt ettiği bilinmeyen yönetici tipi.2-3 tane godaman , 2-3 tane tjk'cı , Mekki Başak ile Sebacılara şirin görünme filan ...

İki listeyi toplasan bir tane adam gibi liste çıkmaz.

Demek bir de tek liste girse iyice sefiller yönetim kurulu olacak .

Deniz dedi ki...

Adalı seçilemez artık. O değil de, vodafone'la anlaşıyoruz.

Unknown dedi ki...

Yahu şu konu neden bu az tartışılıyor anlamıyorum. 110 yıllık kulüp tarihindeki en kritik karara iki gün var. Bana zaman durdu resmen. Pazartesi öğlen saatleri gelmez artık. Duruşmanın ve verilen savunmanın iyi geçtiği söyleniyor. Tamamen hislerime dayanarak söylüyorum; sanki ceza almayacağız. Bunun için dua ediyorum. Genlerinde şeref, haysiyet, onur ve adalet olan Türkiye'nin en büyük ve en değerli camiasının "şike" kelimesi ile yan yana bile gelmemesi gerekirdi ya, olan oldu. Alnımızın akıyla çıkalım şu lânet süreçten. Beşiktaşlının başını yere eğdiren, 8 yılda koskoca çınarı maddî olarak perişan edip ruhunu da inciten Demirören, sana desem az. Allah'ından bul.

Unknown dedi ki...

Allah aşkına biri şu rezilliğe bir açıklama getirebilir mi?


http://www.burasikapali.com/2013/nyondaki-mechul-adam/

Yorum Gönder

Ara