.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Haziran 2013 Salı

Önder Özen'in basın toplantısı




 Teknik direktör/transfer vs. haricinde az konuşulacak önemli ayrıntılar ve diğer izlenimlerimi listeleyeyim:

- Öncelikle Önder Özen'in yetkileri ve görev tanımı konusunda hiçbir şüphe kalmadı bende. Birkaç defa "ben bu alanı bilmiyorum/bu işten anlamıyorum" demesi bile Türkiye standartlarının üstünde bir tutum.

- En çok sevindiğim diğer bir yan, daha önce de bu blogda sıklıkla belirttiğim yönde, iyi bir kaleci antrenörü ile anlaşılacak olması. Fenerbahçe'ye giden her kaleci öyle ya da böyle zirve yaparken, Beşiktaş'a gelenlerin mental olarak gerilemesinin bir sebebi olmalı idi. Sanırım buna da teşhis koyuldu. Deportivo'dan Jose Savado ile "Kaleci Departmanı Şefi" olarak -yani hem antrenör, hem kaleci yetiştirilecek- anlaşılmış. (kendisinin antrenman tekniklerine dair bir video şuradan izlenebilir.) Fevzi Tuncay'a da antrenörlük önerilmesi beni analitik değil, duygusal sebeplerden mutlu etti.

- Gökhan Töre transferinin neden yapıldığının açıklaması: "Rakip takım kapandığında, oyun 0-0'a sıkıştığında o kilidi açacak yaratıcı ortasaha oyuncusu var, ama çabuk ve birebir becerisi olan oyuncu yok. Oraya takviye yapmak istedik."

- Beşiktaş transferde hiçbir yabancı oyuncuya 10 milyon vermeyecek, meğerki tamamen marketing amaçlı bir transfer olmayacaksa. Tavan olarak ~3 milyon düşünülmüş. Yerel futbolcular için daha da düşük bir tavan var.

- Altyapı konusunda Türkiye'de alışıldığı üzere masal anlatmaktan öte bir yapılanma düşünülüyor. Özen'in yönetimde genel olarak kabul görmüş "pilot takım satın alma" fikrini maliyet-verimlilik hesabı yaparak reddetmesi ve böylece daha maliyetsiz ve realist bir projeye dönülmesi şahsen benim çok önemsediğim bir hamle. Tek başına önemli değil belki, lakin zihniyete ve Özen'e verilen yetkiye/duyulan güvene dair büyük ipuçları veriyor.

- Tesislerdeki çimler konusunda bir iyileştirme çalışması yapılacak. 2 yılda 6 oyuncunun bağlarını koparan çimlerin daha yeni değiştiriliyor olmasına mı üzülelim, en sonunda bu konuda bir hamle yapıldığını duymaya mı sevinelim... Sanırım ikincisi.

- Sakatlıklar konusunda sağlık ekibinden -şimdilik görevindeler- kondisyonerlere kadar ciddi bir denetim getireceği de belli.

- Özen'in bir consultant mantığıyla tesislere yaklaşması gayet memnuniyet verici. "Herkesin iki odası var, gereksiz yer işgali ve maliyet, spor mimarı ile konuştuk, gelip etüt edecek" demesi de şimdiye kadar işlerin nasıl döndüğünü gösterip ayrıca hüzünlendiriyor.

- İzleme ekipleri konusunda 15. dk.dan itibaren söylediklerinin altı üstü mutlaka çizilmeli. "İzleme ekibi milyon dolarlık oyuncudan, zataen olmuş oyuncudan bahsedemez" diyor, 7 kişilik ekipten sene sonunda 2 kişi gidecek diyerek inisiyatif sağlamış oluyor.

35 Yorum:

silences dedi ki...

Dinlerken zevk aldık resmen ya. Hiç gitmesin, göndermesinler, birileri uzak dursun şu adamdan.

KCKF dedi ki...

Bu adama ne denir ki, ağzından bal damlıyor.

Mayor dedi ki...

Genc takimlar hakkinda verdigi bilgiler beni cok mutlu etti. Daha once oksuz gibilerdi simdi sanki babalari var.

d.amokachi dedi ki...

Umarım önünü kesmezler herkes yardımcı olur uzun yıllar kalıcı olur Önder Özen. Uzun zamandır bu kadar umutlanmamıştık. Altyapı futbolcularımız herhalde şu anda kendilerini çok iyi hissediyorlardır. Lütfen şu diğer yöneticilerde artık futbol takımı hakkında konuşmaktan vazgeçsin Fikret Orman dahil. İmza törenlerinde de sadece Önder Özen'i görelim herkes kendi işini yapsın...

YSY dedi ki...

O değilde şu prosenecki olayı sardı bence. Israr etmesinler başka hoca mı yok.

KCKF dedi ki...

http://www.fanatik.com.tr/hicbir-sey-soylemedi_3_Detail_33_316864.htm

Bu nasıl haberdir ya! Medya her zaman iğrenç.

helldoradotcom dedi ki...

Turkiye Futbol Camiasi (buna basini da dahil edebiliriz) bu tip kulturlu, egitimli ve karakterli insanlari hicbir zaman barindirmamistir, barindirmayacaktir. Zira icinde bulundugu camia'nin tamamina yakini yukarida saydigim 3 erdemden hicbirisine sahip olmadigi icindir ki, bu adamin ayagini tez elden kaydirirlar! Demedi demeyin sonra! Ben olsam sektordeki en temiz is olan yorumculuktan ayrilmazdim. Soylediklerine gelince bir tanesine bile yanlis diyeni doverler. Icraat kismini 6 ay sonra konusmaya baslayabiliriz.

~Poseidon~ dedi ki...

lig başlamasın haftada bir Önder Özen çıkıp konuşsun. Konuştukça yüzün güldü, bir mutluluk aldı beni.

Muhtemelen sırtlanlar pusuda bekliyorlardır yemek için ama yedirmeyelim bu sefer.

http://www.youtube.com/watch?v=PmQPT34_8MA

QuaresmA dedi ki...

Niyeyse 2-3 ay sonra istifa eder gibime geliyor.

Orman hala Ronaldinho diyor, Önder Özen gündemimde değil diyor. Transferde yetki kimde ??

Bir iletişim problemi olduğu çok açık.

Önder Özen dün benim planlarımda Ronalddinho yok dedi ama işin pazarlama ve endüstriyel kısmına karışamam diyerek topu yönetime attı ve Ronnie ile görüşmelere katıldığını da ifade etti.

Bugün başkan çıktı biz pazarlama için oyuncu almayız.Eğer takımın ihtiyacı varsa alırız diyerek Özen'den gelen topu taca vurdu.

2. Başkan ve futbol komitesi denen bir türlü bitemeyen olgunun aktörleri elinde mikrofon olan herkese Ronaldinho ile görüşüyoruz diyor.

Fikret Orman bunu geçenlerde Erman Kunter'e de yaptı.Kadın basketbol dahil branşın bütçesi 5 milyon tl dedi top bizde programında.Ardından da Hawkins ve Arroyo'yu Kunter istemedi dedi.

Yanlış bilmiyorsam ikisinin GS'den aldıkları rakam toplamda 1.5m € gibi birşey.yani yaklaşık 3.3 milyon tl.5 m tl bütöeyle bu iş nasıl olacak ki ?

Şu açıklama olayını bir türlü çözemiyoruz ya.Komite kurup başına Türkiye'de futbol konusunda en yetkin 3-5 adamdan birin getiryorsun ama hala Allah'ın turizmcisine , demir çelikçisine , armatörüne vs vs futbol transferi hakkında açıklama yaptırıyorsun.

Abi bu adamlar niye bir türlü susamıyorlar.24 saat arayla aynı konu hakkında nasıl birbirlerini yalanlar açıklama yapıyorlar anlamıyorum.

Sonumuz hayrolsun.

Adsız dedi ki...

Seçimden sonra bir hayli mutsuz olan ergenlerin hala Adalı dediği bir ortamda yaptığı bu açıklamalar bir nevi cevaptır, o ergenler yine de anlayamaz orası başka.

Göreve geleli henüz çok olmadı ve yıllardır ihmal edilen futbol yönetimi için gayet hızlı çalıştığı sözlerinden anlaşılıyor, ancak esas kriter yönetimin verdiği yetkinin ne kadar arkasında duracağı. Adam bas bas bağırıyor, ben korkuluk olarak gelmedim, çünkü planlarım bu kadar kapsamlı ve içerikli diye. Ronaldinho olayı ise buna bir ölçü değil, dünya üzerinde her futbol takımında yönetimlerin bu tür bir hatta iki transfer kontenjanı vardır. Kendisi de bu konuda özetle bunu söylemek istedi zaten.

Hoca meselesi bir an evvel çözülmeli. Takımı tanıması, yapacakları vs bir yana, medya köşede Özen'i kovuşturabilmek ve yönetimi sallandırmak için sırtlan gibi bekliyor. Bir ara Slomka lafları ediliyordu. Gerçi kendisi 1 sezon önce 2016'ya kadar sözleşme yenilemiş ve Alman hocaların iş disiplinini herkes bilir. Ancak kim bilir, belki olur ve keşke olsa. Ergen Beşiktaşlı bazen şunu kaçırıyor: mesele gelecek olanın dünyanın en iyi TD'si olması meselesi değil. Mevcut şartlarda en uygunu olması ve Slomka bu adaylardan birisi, hem de gayet iyi birisi. Sevdiğim en önemli özelliği altyapı konusunu ayrı bir oluşum olarak algılamaması. Hannover'da yaptığı aslen tam bizim lige göre. Elindekilere bakıp, ki buna genç takımlar dahil, kafasındaki takım futbolu için en uygun isimleri cesaretle seçti ve oynattı. Şu kadar genç oynamalı, bunların bir kısmı x hafta izlenmeli vs işlerine hiç girmedi. Aslında bir zamanlar asistanı olduğu Rangnick'in felsefesiydi bu. Yani Altınsay'ın Rangnick çabası tesadüf değildi. Tabii altyapının düzgün işlemesi de önemli; bu yüzden bu iki isim Hannover ve Hoffenheim'da parladı, çünkü her iki takımın ortak özelliği gençlerine dayanmak zorunda olmalarıydı.

Bekleyelim ve görelim. Özen konusunda gözümde en çok parlayan konuysa, gittiği kısa G.Amerika seyahatinden “ille de birilerinin isimleriyle dönmeliyim” sendromuna tutulmaması oldu. Zira vakti zamanında “Brezilya'ya futbolcu bakacağım” diyerek haftalık tatil yapanlar bile ellerinde klişe isimlerle dönmüş ve bunlardan hiçbiri -doğal olarak- transfer edilememişti. Çünkü klişe isimler halihazırda birilerince uzun yıllardır izlendiği için transfer sözleri vs çoktan bağlanmıştı. Tıpkı 2 yıl önce herkesin Lucas lafları ettiği gibi. Lucas'ı herkes biliyordu zaten ve şaşırtmayarak Ocak ayında PSG'ye 40 milyona transfer oldu.

Bu arada: ben yine de Özen'in bazı isimlerle döndüğüne eminim. Demek istediğim bunları hemen açıklamak için üzerinde medya baskısı hissetmemesi.

QuaresmA dedi ki...

Bence bu yönetimin önümüzdeki 3 yıl boyunca başarılı olup olmayacağı veya Özen'in projelerini gerçekleştirebilip gerçekleştiremeyeceği bu yaz belli olacak. Teknik direktör seçimi, basketbola sponsor, bu sene oynayacağımız stad, transferler vs. yine geçen sezonki gibi olacaksa işler, tüpçüyü bile arayabiliriz.

Adsız dedi ki...

@Övünç

Tamamıyla katılıyorum. Orman yönetimi öncelikle bu "gayet boş" açıklamalara bir ket vurmalı. "350bin avroluk kiralama bedelini gereksiz kaybettik" diyen bir adamı dinlemek FEDA diyen bir yönetimin boynunun borcu olmalı. YD zamanında olsaydık bu rakamla havalara uçardık, ama Özen bunu boşuna ödedik diyor ve çok da iyi ediyor. Bu arada fazla değil daha 1 sezon önce Gökhan Töre gelsin diye havalara uçan ergen ve ergen ruhluların şimdi bu transferi Adalı havalı diyerek tukaka göstermesi de ayrı bir komedi.

Bana göre bu yönetim için tek bir kriter var, o da Özen'in işlerini istediği gibi yapıp yapamayacağı. Yönetime boşuna mı girdim, diyerek LE'nin türevleri şeklinde ota bota karışacak isimler ortaya çıkarsa kimse kusura bakmasın, çektikleri o boşa küreği aklı başında olan Beşiktaşlılar bile kabullenemez. Diğer kesimin tepkisini yazmaya gerek bile duymuyorum.

Şimdi de Sezer Öztürk haberleri çıkıyor.

Bahsettiğin ergenler damladı doğal olarak.

Bence iyi transfer zira bu ayarda Oğuzhan ve Fernandes'i yedekleyecek dazla adam yok yerli piyasasında .

Ama yine Önder Özen olayı var.Hoca size bazı yalanlar söyleyebilirim demişti toplantının hemen başında.Bu da onlardan biri mi acaba.Fenerbahçe fiyat yükseltmesin diye mi bu işler.

Prosinecki olayımız da tam skandal.Adamın nasıl bir sözleşmesi varsa artık istifa edip gelemediğine göre ya çok istekli değil ya da istifa durumunda belirli süre aynı ligden takım çalıştıramaz diye bir clause filan var.

Ama bu işi bu noktaya getirip bitirememek , geri adım atmak itibar zedeler.Ya baştan vazgeçseydiniz ya da işi bitirseydiniz.2. Mehmet Topuz vakası oldu bu.

Gerçekten birşeylerin değişmesini çok istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum.

Unknown dedi ki...

İyi gidecek gibi görünüyorlar. Önder Özen, modernist-akılcı bir kafaya sahip olduğunu iyiden iyiye gösterdi. Ronaldinho meselesi de yönetim-özen gerginliği yaratacakmışa benzemiyor keza benim planlarımda yok demesine karşın görüşmelere katıldığını da ifade etti. Zaten bu transferin gerçekleşmesi pek mümkün gözükmüyor.

Hoca meselesini Thomas Schaaf ile çözmelerini umuyorum.

Adsız dedi ki...

Bazı malum web sitelerinin yorumları yayınlama tercihlerinin de etkisiyle ergenlerin tüm taraftarın aynı şekilde düşündüğünü sanmaları dışında, yönetimin hala devam eden ciddi acemilikleri de mevcut tabii. Prosinecki kimdir yahu; yani yönettiği takımın sonuçlarına bakmadan ligimizde başarılı olduğunu söyleyebilen bir kişisel görüşe de sahibim; ancak ondan başka adam mı kalmadı şu koca dünyada. Maalesef futbol koordinatörlüğü anlamında ilk eksiyi bu şekilde atabiliriz. Zira şahsi görüşüm Özen'in bu konuda çok bağımsız davranamadığı. Çünkü Schaaf konusunda “bu soruya yanıt veremiyorum” demesi herşeyi özetliyor.

Asıl konu yönetim. Az biraz çekin ellerinizi şu işlerden. La Liga'sı, Premier Ligi ve sairesi derken tam 20 yıldır takip ediyorum global futbolu. Buna rağmen bir taraftar blogunda bile en az 5 kez düşünüp yazı yazıyorum. Görev verdiğiniz adamın arkasında durun. Çünkü: futbol anlamında onun kadar yeterli bilgiye ve deneyime sahip değilsiniz, ama size göre: kafanıza göre takılma hakkını elinizde bulunduruyorsunuz. Sizi kimse zorla BJK yönetimine getirmedi. Hatta kıyasıya bir seçim bile oldu geçen günlerde. Kısacası: ya aynı teraneyi okuyup başarısızlıklarınızla gidebildiğiniz kadar gidersiniz, ya da “işi ehline” bırakırsınız. Bizden yanaysa: Beşiktaşlı olarak o noktayı çoktan geçti bu taraftar.

Az biraz “işi ehline” bırakın. Sünnettir hem.

Anladığım kadarıyla Uefa'dan çıkacak karara göre transfer yapacaklar.

CL'ye gidersek yabancı kalibresini biraz daha arttıracaklar , EL'ye gidersek ÖZen'in söylediği transferler olacak hiç birine gidemessek ne olacak onu bilemiyorum.

Teknik direktör hususunda da bu sorun karşılarında direkt.Nereye gideceğimiz bile belli değil.CL'ye gitsek belki Bielsa gelecek.Acayip işler.

Uefa'nın dava tarihi çok kötü maalesef.Fenerbahçe 50 milyona yakın masraf yaptı belki 2. lige bile düşebilir.

Beşiktaş'ın Gökhan Töre gibi acil ihtiyacı olan 1-2 adam daha vardı ama.Alpaslan Öztürk kaçtı mesela bedavaya.Yine bence iş yapacağı kesin olan Erman Kılıç kaçtı.

1-2 hafta burada çok önemli bir kayıp.CL'den bağımsız yapılacak olan bütün transferlerin yapılmış olması gerekiyordu.

Ama seçim süreci yaptığınız işin boşa gitme ihtimalinin yüksekliği insanın motivasyonunu düşürüyor.

Unknown dedi ki...

sözleşmesi biten Sinan Güler'e gs ve fb talip olmuş durumda, bizde ise en ufak bir girişim yok hala.. yazık..

Adsız dedi ki...

Bizzat yönetimin ikinci ağzından: Thomas Schaaf yedekte bekletiliyordu.

Şimdi Di Matteo ile anlaşıldığı söyleniyor.

Hayırlı işler yönetim. Neyi yönetiyorsanız artık.

YSY dedi ki...

Fb yi ikinci lige düşürürlerse benim için sürpriz olur. Bakalım göreceğiz.

~Poseidon~ dedi ki...

Benim bildiğim düşme meselesine karışamazlar. Bu kararı federasyonun vermesi gerekiyor. Ama 1~5 sene arası uluslararası müsabakalardan men cezası ve ilgili yöneticilere de sınırsız futboldan men cezası verebilirler.


Unknown dedi ki...


Hissikablelvukudur belki ama ben bu soruşturmadan ceza almayacağımıza inanıyorum. Böyle bir güzel gelişme yaşanırsa Bielsa ismine tekrar yoğunlaşmalı. Bielsa, Beşiktaş'ta devrim yapabilecek tek adamdır. O olmuyorsa, Favre ile anlaşılmalı. Önder Özen'e teknik adam seçiminde güveniyorum ama Schaaf konusu beni de tedirgin ediyor. Tüpçü ve Adalıcı kan emicil tayfa zaten pusuda bekliyor, onlara koz vermemek gerekiyor. Yalnız şu da var ki; teknik adam ve transferler konusunda geç kaldık. Bu zaman kaybı bize pahalıya mal olabilir.

QuaresmA dedi ki...

2-3. lig takımını satın almak maliyetini karşılamıyor diye amatör takımı satın almak mantıksız geliyor bana. Amatör'de oyuncular kendini ne kadar geliştirecekler ki ? Ödenecek bedel oyuncuların fiyatlarına tam olarak yansıyacak kadar değmese bile bu tip bir konuda 3'e 5'e bakmadan profeyonel takım almak daha iyi olurdu. Veya hiç alınmaması...

Hem zaten bir takımı pilot takımın yapmak için o takımı satın almak zorunda değilsin ki.

dominic molise dedi ki...

yorumlari okudum ve kadro kuran gormedim hic. izninizle;

TD: Senol Gunes,
Tolga
Veysel-Aykut-Franco-Ismail
Sivok
Oguzhan-Fernandes
Tore-Umut Bulut-Pektemek

Yedek:
Cenk, Necip, Ersan, Olcay, Emre Ozkan, Erkan Kas, Muhammed

senol gunes bence istedigim/kurdugum kadro icin ideal secim. Gokhan Tore'nin yili olur diyorum hatta. ayrica ben acikcasi umut bulut'un gerceklesirse

umut bulut, elmander rolunu iyi oynuyor yani FC. pres yapan, geri kosan, kovalayan adam. pektemek iceri kat eden golcumuz. cok gol atar umut'un bosalttigi yerlerde. tore bence yilin kanat oyuncusu olur. oguzhan, fernandes ne olduklari belli.

defansin gobegini tamamen degistirdim. sivok en basindan beri bence DMC icin daha uygun bir adam.

Almeida iyi hos ama sezonun yarisi yok, hem pazari da var. gitsin.

Forvete bir adam daha lazim.
DMC'ye mehmet topal super olur bence.
Sag beke necip alistirilsin.
Sezer oguzhani iyi yedekler.

Mayor dedi ki...

Bilic hayirli olsun. Gecen sezon 16 takimli ligde Lokomotif Moskovayi 9. yapti.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

biliç zeki önder bey'in ''taktiğinin kodunu söyleyen'' teknik direktörlerinden mi?

Is resmiyete dokulmeden, bu haberin 3. Geleneksel Yillik Bilic Gazlamasi Senlikleri'nin bir parcasi oldugunu umut edecegim.

Onder Ozen'in Bilic ismini dusundugunu hic sanmiyorum. Kulup kariyeri ortada. Anlamadim, anlam veremedim.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Benim de hiç istemediğim bir isimdi. Birincisi hep basının gazladığı bir isim gibi geliyor. İkincisi de Önder Özen'in istediği profile uygun gözükmüyordu. Ancak Önder Özen çıkıp net bir açıklama yaparsa biz de anlayabiliriz diye umuyorum.

Bu arada ligde takımı 9. yapması söylenmiş. Diğer alternatiflerden Schaaf'ın takımı da sadece 8 galibiyet alarak, 14. bitirdi ligi bu yıl. Aynı şekilde Bielsa'nın takımı Bilbao da 12. sırada bitirdi ligi.

Kulüp kariyeri olmadığı da doğru. Alternatiflerde Prosinecki'nin bildiğimiz kulüp kariyeri de belli. Kayserispor'da 1 devreden ibaret.

Bunların ikisi de Bilic'in kötü bir teknik direktör olduğunu göstermez. Ancak Bielsa, Tuchel, Favre gibi isimler konuşuluyorken Bilic olması bende de hayal kırıklığı yarattı. Gerçi bu isimleri Türkiye'ye getirebilmek de hiç kolay değil. Tuchel ve Favre'nin sözleşmesi devam ediyorken hem de.

Sonuç olarak ben burada Önder Özen'in tavrını merak ediyorum. Eğer onun isteği doğrultusunda olmadıysa zaten konuşacak bir şey yok. Ama tam tersi ise Önder Hoca'nın bir bildiği vardır diye umarak sezonun başlamasını bekleyeceğim.

walla zibil gibi adamlarla görüşüldü herve lenard ve robert prosinecki dahil aralarındaki açık ara en kötüsü slaven biliç.

taktiksel yetersizliği ile 5. hafta homurtular başlar. hoca o adam oynatılır mı , hoca mustafa pektemek çıkartılır mı , hoca fernandes'i oynatamıyor vs vs ...

prosinecki gerçek anlamda beşiktaş'ı ve önder özen'i hedefledikleri yere getirecek adamdı.

biliç'den çok daha iyi bir taktisyen kendisi . ayrıca ondan çok daha hırslı olduğunu da söyleyebilirim.çok yazık oldu bu fırsatın kaçması.

şu saatten sonra destek olmaktan başka yapılacak birşey yok.

çağlar dedi ki...

bilic seçiminin önder özen'in seçimi olduğunu düşünmüyorum. Umarım yanılırım, umarım fikret orman tekrar aynı hataya düşmemiştir.

AQ-47 dedi ki...

İyi de Prosinecki'de ne ışık gördünüz de bu kadar gelmesini istiyorsunuz birisi lütfen izah etsin...

YSY dedi ki...

Önder Özen'in sesi çıkmıyor. Bende de bu işi yönetim kendi halleti gibi bir hava var. İnşallah yanılırım. Eğer öyle değilse bence Önder Özen ayrılsın gitsin, geçen hafta açıklananlarla icraatlar çelişmiş oluyor. Eğer öyleyse tahmin ediyorum para olayından veya uefa kararından ötürü biliç ile anlaşıldı.

çağlar dedi ki...

önder özen'den açıklama gelmiş;

http://www.kartalbakisi.com/futbol/onder-ozenden-bilic-yorumu-h22809.html

hayırlısı olsun.

YSY dedi ki...

Evet önder özen'de açıkladığına göre bu iş onunda projesi. Bir noktada içim rahatladı yoksa 'yine mi' demeye başlamıştım. Kendisi bu kadar güvendiğine göre bir bildiği vardır. Sorumluluk onda. Henüz hoca hakkında yorum yapmak için erken. Bakalım göreceğiz.

Yorum Gönder

Ara