.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Fikret Orman yeniden başkanlığa seçildi

Hayırlı olsun.

Kanaatimce; 3 gün sonra UEFA'daki davası "ömür boyu men" cezasıyla sonuçlanabilecek, şaibeli sponsorluk ve transfer vaatleri ile oy toplamaya çalışan, stad yapım sürecine dair bozucu girişimleri olduğu rivayet olunan,  kampanyasını yapmak yerine çizmek üzerine kurmuş bir başkan olsun istemezdim.

Ha, Fikret Orman ideal seçim mi? Hayır. Lakin, yaşanılan bütün tartışmalara karşın, üyelik ücretlerini düşürmesi, futbolu profesyonel bir yönetim yapısına kavuşturması, stad işine başlaması ve harcamalar konusunda geçen seneki amatör hataları yapmayacağı izlenimi vermesi başarıdır. Hatalarının yanına yazılacak en büyük artı da, kongre farelerinin önünü kestiği/keseceği izlenimini vermesidir.

2016 yılında daha demokratik bir seçim için umudum Orman'ın seçilmesiydi. Gerçek oldu. Bütün bu toz duman arasında sevineceğimiz bir şey oldu. Üç sene sonra Orman'ın karşısına Bilge, Altınsay, Berkan, Dalgakıran, Hacıgüzeller vs. konsorsiyumu güçlü bir şekilde çıkar ve biz ilk defa "kim seçilirse seçilsin kötü olmaz herhalde" diyeceğimiz bir seçim yaşarız yıllar sonra.

13 Yorum:

Alper dedi ki...

vay amk. ileri görüşlülük bu heralde. bi cümle hayırlı olsun demiş üç cümle üç sene sonraki seçimi hesaplamışsın. hele bi otur soluklan yegenim. daha dün seçtik bu başkanı. acelen ne?

Aga etkiler geliyor.Yiğiter Uluğ'un basketbol koordinatörü olacağı söyleniyor.

Fikret Orman bu işi gerçkten İngiliz başkanlar gibi kotaracak sanırım.

Geçen sen öncelik vermesi gereken hususlar vardı ve yönetimdeki adamların kaçması , kaçırılmaları sonucu pek çok barnş ilgisiz kaldı maalesef.Aynı hataların bu kez yapılmayacağına eminim ben.

Yigiter Ulug haberi muthis. Futboldan sonra basketbol da profesyonel bir insana emanet ediliyor demektir.

Butun bu yapilanma neticeye varirsa, "hesap sorulabilirlik" adina inanilmaz bir is basarilmis olur. Profesyonel yonetilen bir kulup de elbet yolunu bulur.

Adali etkisinin savusturulmasi, kulup uyeligi sisteminin ayni birakilmasi...

Bu sefer olacak galiba lan.

Unknown dedi ki...

yiğiter uluğ ile anlaşılması görünürde pek fena bir haber değil, ancak geçtiğimiz yıl ki Erman Kunter hamlesinin de bundan aşağı kalır yanı yoktu, sorun bundan sonra atılacak adımların ne olduğunda, bu hamlenin altının nasıl doldurulacağında, halen gazetelerde çarşaf çarşaf Ahmet nur çebi'nin transfer röportajları vermesinde... bilmem anlatabildim mi??

serdal adalı tehlikesi geçtiğine göre, 3 yıl için başkan taraflı tarafsız pek çok üyeden destek aldığına göre artık daha ciddi daha mantıklı hamleler bekliyoruz kendisinden..

Unknown dedi ki...

iki yıl için ronaldinhoya 12 milyon Euro verecekmişiz, yuhh derim.. birde gençlerbirliğine aykut demir için 3-5 milyon Euro civarında bonservis ücreti ödeyeceğimiz konuşuluyor. madem bu ücretleri verebiliyoruz Allah aşkına gidip trabzonspordan Onur'u alın, 7,5 milyon euroya serbest kalıyor adam yahu.. ne Aykut'a ne de başka bir yabancı stopere ihtiyaç kalır o zaman...

Bjk_KnightS dedi ki...

Ben burada önceden de başkanlık seçimleri ile ilgili ilk kıstasımın Levent Erdoğan'ın desteklemediği başkanın seçilmesini istediğimdi. Levent Erdoğan, kaya çilingiroğlu gibi isimlerin desteklediği isimden hayır beklemem. Ayrıca serdar adalı'nın yaptıgı konusmalarının birbirini tutmaması da onu bitiren seyler oldu. Mesela emirates'le anlastık denildi adalı için emirates yalanladı, ibrahim altınsay ilk teklifimi kabul etmedi ama kabul edeceğini düşünüyorum tarzı bir açıklama yaptı, altınsay 2 başkanın da yönetimine girmeyeecm dedi. hatta twitter'da sanırım selam özcelik'in serdar adalı'nın pesine bjk tv'yi takar ve konusmasını saglarım. Zaten o konusarak kendini bitiriyor tarzında bir yorumu vardı. Bende katılıyorum. Hic konusma yapmasa, camia istedi aday oldum dese muhtemelen bundan fazla oy alırdı. eto'o soylemlerinin de yetmemesi besiktas uyelerinin biraz akıllandıgını gösteriyor. cunku aynı laflarla yd çok rahat seciliyordu. tabii bunda yd saksakcılarının da katkısı coktu.

Bizim her zaman söyledigimiz birsey vardı. besiktas'ın basın gücü yok ve bu da besiktas'ı cok etkiliyor diye. Tabii bu sekilde ki bir basının destegi cok onemli degil ama spor haberlerini sadece gazeteden tv'den takip edebilen yaklasık %80lik bir nüfus için bunlar önemliydi. Futbolda Önder Özen gibi basın tarafından cok sevilen birini getirerek bu konuda biraz guclendirdi. en azından laf atarken biraz daha dikkatli oluyorlar. basketbol kısmını da yiğiter uluğ'la destekleyecek. basın lobiniz olmayınca boyle seylere ihtiya var. ve bence bunları yaparak basarılı da oluyor. bakalım bugun onder özen'in basın toplantısı var. basın toplantısında daha iyi anlarız bu sene ki futbol anlayısını.

ayrıca artık yönetiden kimse cıkıp haber1903 tarzı sitelere acıklama yapmamalı. acıklama yapılacaksa önder özen cıkıp yapmalı.

alper dedi ki...

Kritik eşik aşıldı.F.orman seçildi ve hala gözaltına alınanları ağzına almadı ziyarete gitmedi.Adlarını anmadı.Olaylar vuku bulurken de acemice Çarşı goygoyuna bulaşmadı işine baktı.Bu tarafsız kalma ses çıkarmama politikası şimdilik benim ve benim gibi düşünenler için idare eder.3 veya 6 yıl sonra ki seçimlerde bunları yapanları sert bir dille eleştirip onlar Beşiktaşlı değil, değil gözaltına alınmak içeri tıksınlar da kafamızı dinleyelim diyen bir başkan da seçeceğiz inş.Şimdi daha sıkı çalışıp yeni yapılacak statta bu marjinal gruba ve kendilerini gerçek Beşiktaşlı sanıp beşiktaşın sahibi sananlara izbe köhne bir yer ayırıp yavaş yavaş kovmak ötelemek var.

Cuma'ya kadar Prosinecki ile sözleşme imzalanacağını düşünüyorum bu arada.Yiğiter Uluğ tanımam etmem ama az çok takip ettiğim kadarıyla ayrı dünyaların adamıyız umarım gelmez basketbolün başına.

QuaresmA dedi ki...

Önder Özen falan tamam iyi hoş da, hala yöneticiler transfer açıklaması yapıyorlar. Medyada görünmek için yönetici olunan bir ülkede ne kadar profesyonelleşilebilir ?

YSY dedi ki...

Önder Özen gergin mi bana mı öyle geliyor ?

Unknown dedi ki...

çarşının siyasi karakterinden şikayet edip siyasi goygoyculara selam olsun.. iktidar el değiştirdiğinde taraf değiştiren ılıcaklar gibi taraf değiştirse belki daha çok sevilirdi. burada önemli olan taraf olmak değil, doğru gördüğünü söyleyebilmektir, fikrine katılmadığın insanı yok saymamaktır, sırf seninle "aynı görüşte değil diye" başkan şöyle konuşmalı böyle konuşmalı tarzında beyanda bulunmak tek kelimeyle ayıp oluyor. senin fikirlerin seni bağlar, diğerlerinin fikirleri kendilerini bağlar.. bir zaman sonra başbakan şu an çapulcu dediği insanlara oy gözüyle bakıp çok daha farklı hitap edebilir, siyasetçidir, yapar, geçmişte de yapmıştır, ülke menfaati diyip yine tribüne oynar.. neyse bu ülkede 50 sene boyunca Süleyman Demirel'e oy veren insanlar bu dünyadan göç ettikten sonra seçimler mantıklı hale gelecektir, hemen değil...

Mete dedi ki...

Uyelik aidatlari ile ilgili daha once de burada FO'nun kacak dovustugunu, aidatlarin yukseltilmesi tarafinda oldugunu defalarca yazmistim. FO beni yaniltmadi ve herkesin gordugu uzere secim oncesi bu aidatlari ozellikle gundeme yine getirdi. Izleyenler de gormustur I.Altinsay baskana bugun bu konu neden gundeme getiriliyor diye bir kez daha hakli olarak sordu.
Ben baskanin aidatlarin yukseltilmesi konusunda istekli olmasini hos karsilamasam bile kacak dovusmesine tahammul edemiyorum. Ne istiyorsan delikanli gibi cikar soylersin ve ondan sonra da kongrenin kararina saygi duyarsin.
Bu madde baskana ragmen gecmediyse, kongrede gecmemesi yonunde israrla emek harcayan gruplara ben kendi adima tesekkur ediyorum

Unknown dedi ki...

Öncelikle Beşiktaş'ımız için hayırlı olsun. Büyük tehlike atlattık; Adalı'nın seçilip kulübü bir felâkete sürüklemesi işten bile değildi. Geçmişte büyük yanlışlara imza atan kongre üyeleri bu defa doğru karar verdiler.

Fikret Orman ve yönetimi için artık acemilik dönemi bitmiştir. Yönetimin tüm icraatları için bundan sonra müspet veya menfi manada her türlü eleştiride bulunacağım.

Kongre dolayısıyla teknik adam seçimi ve transferler oldukça gecikti. Bu belirsizliğin daha fazla sürmemesi gerekiyor. Prosinecki olmadıysa (Şahsen ben Hırvat teknik adamın Beşiktaş teknik direktörlüğü için doğru isim olmadığını düşünüyordum.) diğer alternatiflere bakılmalı. Bielsa en çok istediğim isimdi ama o da olmadı. Öyleyse şu durumda en iyi tercih Lucien Favre'dir. Kesinlikle Beşiktaş'ın aradığı isimdir, umuyorum listede yer alan isimlerden biri de odur.

Mayor dedi ki...

klupte ismail cevahir diye bir troll olduguna ogrendik bugun. kulubun tasinmazinda kimseden izin almadan boyle kiskirtici bir pankart acarak kulubu siyasete alet eden bir adamin ihraci mumkun olabilmeli.

Yorum Gönder

Ara