.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Haziran 2013 Salı

Bilic İle Görüşmelere Başlandı



Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyledir:

"Slaven Bilic ile Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda görüşmelere başlanmıştır. " 

Yeni hocamızı tanıyalım:


19 Yorum:

alper dedi ki...

Tam marjinal çarşı!!! ya göre hoca.Küpeli,rakçı,sol görüşlü hatta sosyalizme yakın,bol aktivist..Şuster de ona benzer biriydi ama bana göre hoca vs değildi ama çarşı güruhu arkasında durmaya çok meraklıydı.Biliç in de eminim ki bu özelliklerinden dolayı hocalık kapasitesi olmasa bile arakasında durmaya çalışacaklardır.Kasım sonu aralık başında yeni hocamız kim olur ben şimdiden onu düşünmeye başladım.ama yine de hayırlı olsun.Utandırsın beni.

Unknown dedi ki...

kasım sonu aralık başı için ilk aday bize sık sık hayatın devam ettiğini, huzurun başka taraflarda olduğunu aslında futbolun boş işler zevzeklik olduğunu hatırlatan cemaat kökenli hocalardan birisinin (herkes anlamıştır "hoca"yı) olması olası, başarılı olmak istiyorsan cemaatten birilerini bulacaksın, devir bunların devri nasıl olsa, bırak über ötesi sağlık sistemimizde bile dişçiye gitmek için artık cemaatten birilerini bulmak gerekiyor ya neyse...

WiLdHoney dedi ki...

Nedense isim olarak beğendiğim birisi olsa bile, şu mevcut durum için doğru isim olduğundan şüpheliyim. Açıkçası daha Bielsa hatta Şenol Güneş isimlerine bile çok daha sıcak bakıyordum. Ama sanki bir tık hayal kırıklığı oldu bende. Umarım yanılırım ve iyi olur. Herkes kadar bende başarılı olmasını istiyorum.

neverlong dedi ki...

Favre, Tuchel, Slomka gibi isimler ortada dolandığına ve muhtemelen anlaşılamadığına göre, teknik direktör belirsizliğini krize döndürmemek adına mecburi bir hamle gibi görünüyor. Biliç'in kulüp kariyeri soru işareti olsa da, imaj ve iletişim artıları şimdilik bir avantaj olabilir.

İlk etapta hedeflenen hocalardan farklı birisi Biliç. Daha önce adı geçen yüksek potansiyelli hocalar ya yüksek maaş ya da oyuncuların maaşının zamanında ödenmesi gibi talepler yüzünden elenmiş olabilir diye düşünüyorum. Eğer o talepleri karşılayacak konumda değilseniz- ki değiliz- Biliç transferi anlaşılabilir. Umarım faydalı olur.

Onder Ozen'in plani disinda is yapilmadigi surece istenen teknik direktorle anlasilabilir. Beklenenin gerceklesmemesi durumunda hatanin nerede oldugu analizi entrikalardan bagimsiz yapilacaksa, isterse Faroe Adalari'ndan hoca gelsin.

Benim korkum Onder Ozen'in arkasindan gene is donuyor oldugu idi, zira Bilic surekli gazlanan bir isim. Kendisinin aciklamalari onun onayi disinda bir is yapilmadigini gosteriyor simdilik.

Hayirlisi olsun.

Adsız dedi ki...

Uefa 1 yıl men cezasını açıkladı. Geçmiş olsun. Komik olanı, cezayı kulüp yedi ama olayın içindeki iki şahsa ceza verilmedi. Anlayan varsa beri gelsin. İçimdeki ses Uefa'nın FB ile denge sağlamak adına böyle garabet bir karara vardığı, yapılacak itirazlardan sonra cezanın kaldırılacağı veya erteleneceği/paraya çevrileceği yönünde fısıldıyor. Bakalım neler olacak. Sonuç ne olursa olsun Beşiktaş'a bunu yaşatanları bir taraftar olarak affetmeyeceğim.

Öte yandan anladığım kadarıyla bu Uefa soruşturması da hoca işinde etkili oldu. Bu bakımdan çok yukarılarında olmasa da Özen'in listesinde bulunan Bilic'le anlaşılması pozitif bir gelişme. Bize Modric gibi 2-3 genç getirse o bile yeter.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle bir şeyleri savunuyor/kıyaslıyor değilim ama şike mike deyince aklıma çok güldüğüm bu sahne geldi; spontane yane, paylaşayım dedim:

http://www.youtube.com/watch?v=5UZj6ix6GVk

Savul lem Platini :))

Not: Maç ligin 34. haftasında geçiyor ve 38 hafta sonunda Ajaccio 2 puan farkla ligde kalmayı başardı.

QuaresmA dedi ki...

Milan şikeden -20 küsür puan cezası aldığında Şampiyonlar Ligi'nde işi neydi ? Şampiyonlar Ligi finalinden önce Götze'yi transfer etmek usülsüz transfer olmuyor mu ? Daha önce finansal raporda sahtecilikten ceza alıyoruz ama PSG, Man City falan gelirleri kadar mı harcıyorlar ? Bizim ceza almamıza birşey demiyorum da UEFA adaletli falan değil.

YSY dedi ki...

Evet bilic tercihi uefa kararlarıylada bağlantılı olabilir. Artık ceza iptal falan olmazsa ilk sene ligi daha iyi tanıma şansı olacak.

Milan şampiyon olacakken 30 puan düşürüldükten sonra 4. olup ön elemden katılmıştı o sene ve CL'de şampiyon olmuştu.

Fikret Orman'ın açıklamalarından ben konu hakkında net fikri olmadığını , hukuksal desteiğimizin de yetiersiz oluğunu düşünüyorum.

Fikret Orman Tüzel kişilikten bahsetti ama uefa'nın böyle bir uygulaması yok , kulübün bütün yönetici ve çalışanlarından sorumlu olduğunu düşünerek hareket ediyor.

Sahaya yansıdı yansımadı gibi şebekliklere , kıvırmalara da girmiyor.

Bizim için yargıtay sürecini bekleyecek bir durum yok zira İbrahim Akın ve İskender Alın o maçlar sebebi ile ceza aldı.Bu bir teşebbüs var anlamına zaten geliyordu.

Bize emsal olacak bir durum yok . Uefa , o sene TFF taradından men edilen FB'nin o cezasını düşmedi ayrıca.Yani o sene gitmemiz bizim için bir şekilde isabetli olmuş ama o durum için Beşiktaş'tan kazandığı paraları geri isteyecekler mi merak ediyorum.

Yaklaşık 8m € bir kazançtan bahsediliyor ki zaten durumumuz ortadayken ...

http://www.youtube.com/watch?v=rUyTAmhC70Q

Adsız dedi ki...

Uefa şike sürecinde Beşiktaş'la aynı dönemde soruşturma altında olan Steaua Bükreş'i akladı. Söz konusu olan maç 2007-2008 sezonunda Steaua ve CRJ Cluj arasında kıyasıya devam eden şampiyonluk yarışında, CRJ'nin küme düşmesi önceki haftalarda kesinleşen Universitatea Cluj ile yaptığı maç. Önemliydi, çünkü CRJ kazandığı zaman şampiyonluğunu ilan edecekti. Bu maç ve iddialarla ilgili Milliyet gazetesinde çok önce yayınlanan bir haber:

http://spor.milliyet.com.tr/sikeyi-f-bahceli-futbolcu-aydinlatacak/spor/spordetay/27.06.2012/1559638/default.htm

Anlaşılan teşvik primi mi dersiniz, şike emareleri mi dersiniz, maçtan önce menkuller havada uçuşmuş. Olayın başrolünde bizim mezar kazıcısının olduğunu görmek de ayrı bir ilginçlik (bir diğeri de Steaua'lı oyuncunun teşvik primi hakkında sarf ettiği kendine göre masumane sözler).

Kısacası biz lige sallıyoruz ama yüefa platini derken (genelin aksine oyunculuğunu da beğenmezdim bu sütoğlanın; al gülüm ver gülüm tadındaydı, hep defansta kasap Giresse ve orta alanda kemik Fernandez'le bileği yumuşak Tigana kurtarırdı ortamı) indastiriyal fitbol zaten hepten evlere şenlik olmuş. Ruhuna Fatiha. Eskilerin top oyunu derken boşuna demediğini de böylece öğrenmiş olduk.

Bu arada ne olmuşsa olmuş, geçmişi unutalım derim. Zaten YSY'nin de yazdığı gibi bir geçiş dönemine ihtiyaç vardı, belki de böylesi daha hayırlı oldu (kulübe sürülen büyük leke hariç). Bilic ile uzun vadeli yeni bir sayfa açacağımıza inanıyorum. Yoksa bilmem kaç yıl önceki hesap/kitap işinden YD'nin taktığı bir diğer kazık haberini daha henüz okuduğunuz için heslenip beter olabilirsiniz. Look at the bright side.

Övünç'ün video olayı özetlemiş zaten.

Bilic'i kalben istiyorum ama beynim de şüpheler var. Beşiktaş'a çok yakışıyor, yeni bir pascal nouma olabilir o nedenle olumlu tarafları daha ağır basıyor benim için.
Ceza konusunu ise tamamen saçmalık olarak görüyorum. Uefa'nın tarafsız falan olmadığı da zaten Platini'nin geçmişteki açıklamalarından belli. Komik olan ise, Adalı ve Havutçu hakkında karar verilmiyor, ek rapor isteniyor ama Beşiktaş avrupa kupalarından 1 yıl men ediliyor. Ben tahkimde kararın bozulacağını düşünüyorum. Adalı ve Havutçu'ya ceza gelmediği takdirde zaten kesinlikle hukuken bozulması gerekecek. Ek belge falan istediklerine göre de ceza vermeme ihtimallerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca diyelim ki şikeye teşebbüs ettik. Biz 1 maç şikeye teşebbüs etmişiz, Fenerbahçe bildiğim kadarıyla 7 maçta şike yapmaktan yargılanıyor. Bizim 1, onların 7 maç yani... Öbür yandan bizim şike yapmadığımız da açık ve net iken bize 1 yıl ceza veren Uefa'nın fenerbahçe'ye 2 yıl ceza vermesi ne kadar adaletlidir? Bizi Fenerbahçe'nin yanına meze yapan mağlum savcının başının altından çıktı bunlar hep.

EC dedi ki...

Futbol dunyada sadece futbol degil.. Turkiye de ise, secim kazanma araci, kalabaliklari ortamdan ortama surukleme gucu, tum ulkeyi uyutacak gucte bir uyku hapi..

Bakarsaniz 2011 Mart ayinda ateslenen bu fitilde asil hedef hep Aziz Yildirimi koseleyip kistirmak, onun FB ile Turkiye icinde olusturdugu hukumranligi yikmak amaclanmisti. Taraftarin Aziz Yildirima sahip cikisi, FB lilerin daha da butunlesmesi sonucu, Aziz Yildirimi Azizlik mertebesinden indirip tum yandas medyasi, bavul ticaretcisi, Alex Dusmani, Aykut sevicisi bir araya gelip bu sefer de karalama politikasina gectiler, onu hapiste tutup yuceltme olayindan sonra.. Gelinen nokta da su an itibariyle neredeyse 50/50 bolunmus bir FB li kitle, 2 yil ustuste sampiyon yapilmis/ yaptirilmis bir GS takimi ve bu takimin basindaki taze GS linin 10 cu yili dolar dolmaz apar topar basa getirilmesi ve Ocak 2012 de TV lerde soyledigi "FB yi dusurun bizim 20 million GS li size oy verir.." Falan filan.. Tum bunlar olurken biz ise kendi basimizdaki YD nin para aklama sevdasi yuzunden havaalaninda ucur bizi baskan tezahuratlari ile gelecekten yiyip durduk.. Yedik de ne oldu? Ne basari kazandik? Manchester City gibi simarik, savurgan ve tembeli olduk Super ligin YD ile.. Bugun gelinen nokta da zamanina alinmayan kararlarin, BJK nin baskani iken kendi yoneticilerinin ne yaptigini hakimler karsisinda soyleyemeyen bir zavallinin tum Turkiye yi UEFA nin kucagina oturtmasini izliyor ve kufurler savuruyoruz. Akli basinda tum futbolsever, gece yarisi 1:30 da gelen telefon ile ( ankara dan geldigi soyleniyor) TFF nin basina gecirilen bu YD zatina daha o zaman tepki koyup onu istifa ettirmesi gerekiyordu.. Simdi o gunlerin cezasini cekiyoruz hep beraber..

Futbol artik Turkiye de ne idugu belirsiz bir sey oldu..FIFA20 yas alti sampiyonasi var, PTT birinci ligi kadar seyirci getirmiyor!

Hikaye cok uzun.. Hepimiz gorecegiz..

eCo Vancouver

Bu arada ibrahim akın cezayı fb maçından almış orada benim eksik bilgim varmış.

Şike teşebbüsü olduğu durumu var sadece.Şu durumda mahkemesi yapılmış başkanı 3 yıl hapis cezası almış bir kulübe 5 yıl izleme verip , Beşiktaş'ı 1 yıl men etmenin hhiç bir mantıkla izahı yok.

Yalnız şu gerçekten dikkat çekici :

Beşiktaş için not eligible diyor , FB için Excluded diyor.

Bu durumda not eligible demek yükümlülüklerden birini yerine getirmediğimiz anlamına geliyor.Bu da işin şike davasından bağımsız başka bir sebepten olduğuna işaret ediyor.

Bir bok anlamadım valla ...

alper dedi ki...

he EC he he..UEFA da da cemaatin sözü geçiyordu ve Aziz Yldırım'ı yeyip AK parti ye GS liler oy versin diye uğraştı.20 milyon GS li oy verecekti ama Ankara'dan telefon geldi vs vs.Neresini okusan tutarsızlık yahu bu yazı.

Fb şike yapmış mı tapelere göre:Bana göre kralını yapmış..

BJK şike yapmış mı tapelere göre:Bana göre şike yapmamış ama yapmayı akıllarından gönüllerinden geçirmişler niyetlemişler.

İkisininde cezasını vermek lazım.

Basitinden bir şey soracağım; şimdi, biz şike yaptık mı yapmadık mı?

Görüşmeleri okumuş, sürece hakim biri çıkıp olan biteni tüm açıklığı ile ortaya koyabilir mi? Kayıtları okudum diyen adamlardan birisi şike yaptılar diyor, öbürü bir şey yok kurban edildik diyor.

UEFA'nın kendi yozluğunun ötesinde şu işi aydınlatacak bir babayiğit var mı? Ona göre yönlendirelim kalpten küfürlerimizi.

Ha dünya sporu yoz kalırsa kalsın; bu ülkedeki çıkar ağları bi kendine çeki düzen verse şu süreçte; yamuğa maçaları yememe kıvamına sokulsa bize bin defa kardır.

Darkpain dedi ki...

http://sairlerparki.blogspot.com/2011/12/besiktasn-cakma-evlatlar.html?spref=tw bu yazıyı okursan Beşiktaş'a dair şikeyle ilgili olan tüm konularda bi fikrin oluşur.

Küfürlerini de yöneltmek istiyor isen Beşiktaş'ın adını bi şekilde bu işe karıştırmış kişilere yöneltebilirsin.

Üzüldüğüm tek nokta, olan bitenleri görüp hala Fikret Orman'a laf edip, Serdal Adalı'yı savunabilen Beşiktaş taraftarlarının bulunması.

şairlerparkındaki yazıyı okumuştum yazıldığı dönemler zannediyorum. olanın bitenin taraftar için her internet ortamında ortaya konma ihtiyacı var. ben de böyle diyorum: http://eksisozluk.com/entry/34831082

Unknown dedi ki...

Allah aşkına biri şu rezilliğe bir açıklama getirebilir mi?


http://www.burasikapali.com/2013/nyondaki-mechul-adam/

Yorum Gönder

Ara