.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mayıs 2013 Perşembe

Serdal Adalı Üzerine Sorular

"Çıldırt Bizi Başkan" döneminin en sembolik transferlerinden biridir Ricardo Quaresma. Türkiye'de bu konularda bir sürü şehir efsanesi vardır ama Ricardo Quaresma'yı Beşiktaş'a getiren kişi olarak bilinir Serdal Adalı. Kendisi de bunun aksine bir açıklama yapmamıştır zaten.

Bunu bir kenara koyalım.

Geçmiş dönemlerde, Fikret Orman'ın bir çok defa söylediği gibi; Beşiktaş, Ricardo Quaresma transferinden doğan vecibelerinin hiç birini yerine getirmemişti. Orman yönetimi, bu ödemeleri kndilerinin yaptıklarını ifade ettiler. Hatta konu Bobo'nun alacaklarına kadar gitti...

Kafamız karışmasın, baştan alalım;

Serdal Adalı Ricardo Quaresma'yı Beşiktaş'a kazandırır.
O dönemki Beşiktaş yönetimi Quaresma'nın ödemelerini yapmaz.

Sonrasında şike süreci, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu IBB maçında şike yaptıkları gerekçesiyle hapis yatması...

Onanan cezalar, açık olan temyiz yolu, yattıklarına sayılarak salıverilen Adalı ve Havutçu...

Hikayenin devamında Tayfur Havutçu evine çekilir, Serdal Adalı pek ortalarda gözükmez. Seçimde aday olacak - olmayacak derken olmamayı tercih eder. bu seçim tarihi açıklanır açıklanmaz, "Ben adam olacağım, çalışıyorum" açıklamaları yapmadan, sanki birileri onun aday olması konusunda baskı yapıyormuş gibi bir havada, aday olacağını açıklar...


Soruyorum, Serdal Adalı'yı Beşiktaş camiasında önemli kılan nedir?

Sadece ve sadece Ricardo Quaresma transferi midir? Quaresma'nın transferinden doğan taahhütler o dönemlerde yerine getirilmediyse, bu borçlar Beşiktaş kulübüne kaldıysa, transfer sırasında atılan imzanın önemi nedir?

Size de şöyle gelmiyor mu;

Quaresma'nın cakasını ben satacağım, parasını kulüp ödeyecek...

Parasnı ben ödesem ne yazar, Beşiktaş senin Quaresma'ya ödediğin 7 milyon Euro ile mi kurtulacak? Yalandan havaalanında uğurlamalar... Sanki Serdal Adalı Quaresma'yı çok seviyor... Ah canım!

Beşiktaş dönem dönem git-geller yaşayan goygoy temelli bir camia. Bir gün feda derken, ertesi gün "Çıldırt bizi başkan" diyebilirmiş gibi geliyor. Kongre yapısının bozukluğu, tribünü müdahalenin meşruluğu, karmaşık ve kirli ilişkiler ağı, bildiğimiz şeyler.

Acaba, Orman dönemi içerisinde yapılan üyelik düzenlemeleri, tüzük tadil kongresinde yapılan, kulübü demokratikleştirmeye yöneli hamlelerin önünü kesmek adına öne sürülmüş bir isim midir Serdal Adalı? Bunu düşünmek lazım. Zira bugün üye olanlar 2 sene sonraki seçime girmeye hak kazanacaklar. Hadi onların kazanılmış hakkı, ya bu temiz suyu keserlerse? Başkanlıkla birlikte kulüp tekrar Levent Erdoğan ağırlığını hissetmeye başlarsa?

Benim Adalı'da gördüğüm şu; Son derece düşük bir hitabet, dar bir vizyon, eski alaturka bir yönetim şekli, Quaresma tarzı çıldırt bizi makamı, 8 senelik "gülüyoruz ağlanacak halimize" dizeleri, Levent Erdoğan'lar, "güçlü" dernekler...

Fikret Orman'a bayıldığımdan değil de, Serdal Adalı hangi gerekçeyle Beşiktaş kulübüne aday oluyor, birileri açıklasa da okusak...


Adalı yerinde olsam 4 koz kullanır ve seçimi kazanırım;

1- Levent Erdoğan
2- Ricardo Quaresma
3- "Hesap Soracağım!"
4- "Ben Beşiktaş İçin Hapis Yattım!"

Umarım kulübün hassas olduğu bu 4 damar üzerine bir strateji geliştirmez, geliştirirse Orman hayranı değilim de, yandık!

44 Yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

yönetim geçen kurul da serdar adalı'nın da yer aldığı yönetimi ibra etmedi. Ama o rahat rahat aday olabiliyor. Fikret Orman'ın çok hatası olmuş olabilir ama Serdar Adalı'nın başa geçmesi bende klübün kayyuma devredilmesi gibi bir intiba oluşturuyor. İnşallah gerçekleşmez.

onurinhoo dedi ki...

adalı nın zülfikaroğlu ile hakemler hakkında yapmış oldukları basın toplantısını bir kere izleyenler neden fikret orman ın bir dönem daha kalması gerektiğini anlarlar. tamam orman ın da hataları oldu.ama hiç bir izin alınmamışken stada gerçekten kazma vurulacak. borçların bi kısmı ötelendi.bi kısmı ödendi. q7 bir daha bu kulübe ayağını atar da taraftar da onu karşılarsa işte o gün beşiktaş tan soğuduğum gün olacaktır....

silences dedi ki...

Adalının söylemlerine bakıyorum 'ben gelirsem Querasma gelir Fabregas gelir' falan diyor. Çok merak ediyorum biz bu yıldız transferleri yüzünden borç batağına sürüklenmedik mi? Yanlış transfer politikaları vs. yüzünden uefa'ya bir sene katılamadık. yalan mı? kimin suçları bunlar? Bu adam benim gözümde zaten Querasma üzerinden siyaset yaparak bitti. Eğer bu adam seçilirse eski günlere geri döndük demektir.

KCKF dedi ki...

Sanırım Fikret Orman kulübü çok hızlı bir şekilde düzeltti. Yeniden başa geçip ağzına sıçmak istiyorlar. Önder Özen haberinin keyfini bile yaşamadan şu haber. İnşallah Fikret Orman'ın bildiği bir şeyler vardır, Adalı'nın karşısında seçimi kazanır.

Adsız dedi ki...

Ben özelden sana yarın mesaj atacam theo. Ortamı germeyelim. Selamlar.

Adsız dedi ki...

@theo

Bence tam tersi. "Fikret Orman'a bayıldığımdan değil de" diyen bir Gürcan postu var mesela. Hadi Gürcan'ı da geçtim ben de çok bayılıyorum diyemiyorum.

Sorun: Bırak Beşiktaş'ı, ülke futbolunda ender yaşanan bir değişim söz konusu. Malum bir taraftar sitesinde dahi bu değişim desteklenir vaziyetteyse bu tesadüf değil. İnternetin insanları şapşallaştırdığı tezine katılırım, ama öte yandan balık hafızalı olmayı da önleyen bir yapıya sahip. "İşte biz işte yaldızınız" formatıyla 4. ve 6. olmayı unutmayan bir taraftar yapısına sahip olmamız eksiklik değil bir artıdır. İşi kim daha Beşiktaşlı formatına getirmeyi dahi gerektirmeksizin apaçık görülen bir olay bu.

Olayın Dortmund'u sevenler veya sevmeyenlerin olduğu bir ortamın bile başarı olduğu konumda sözler gerçekten kifayetsiz kalıyor. Çünkü bu bile bir adım.

Gerçi malum sitenin forumunda biri yazmış mesela: "Dortmund değil Real Madrid modeli istiyoruz". Allah müstehakınızı versin.

Ne diyeyim başka :)

Unknown dedi ki...

Yazının altına imzamı atarım.Eğer Adalı gelecekse çok eleştirmeme rağmen Fikret Orman'a razıyım.Yönetimden istifa eden Mesut Bey'e de söyledim bu bahsettiğimi kendisi ''haklısınız'' dedi.Adalı zihniyeti yerine ben beceriksiz Fikret Orman'ı tercih ederim.
Benim gönlümde İbrahim Altınsay'ın aday olması var cumartesi netleşecek eğer aday olmazsa Orman'ı destekleyeceğim.

BJK4EVER dedi ki...

Gelmemesi icin nedenler:

1 Gecen seneki secimlerde adayligi soz konusu iken Husnu Gureli'yle kulubun mali durumunu inceletip vazgecmisti. Gecen sene kaciyorken bu sene davalarin buyuk kismi kapatildiktan sonra, borclarin bir kismi odenip bir kismi yapilandirildiktan sonra, kulup kar'a gectikten sonra, gereksiz harcamalarin buyuk kismi kisildiktan sonra ve stat icin izinler alindiktan sonra gelmesi biraz manidar.

2 Kulup zor durumdayken hic degilse disaridan destek verebilirdi, manevi ya da maddi. En azindan amator branslardan birine sponsor olabilirdi. Ama adam kulube adimini atmadi, ustelik kendisine olan 10 milyon tl'lik borcu bile hibe etmedi.

3 Sike'den hukum yemis biri, ki bu basli basina bir sebep (burasi Besiktas camiasi Fenerbahce degil).

4 Atlarini Besiktas'a tercih etti, ki hala atlarini birakmaya kiyamiyor.

5 Zamaninda Quaresma'yi getiren adamdi, kagit ustunde. Quaresma'nin borcunu (hem Inter'e hem kendisine) hala bu yonetim oduyor.

6 Guti, Quaresma, Fernandes, Simao nispeten ucuza alindi. Ancak Edu, Alves (yarisi 3.1 milyon euro) ve Bebe skandallari da ortada. Ki Mendes'e 18 milyon tl borc var, bu zaten aciklayici.

7 Bizim icin en onemli olan sey bu sene bize sonunda isik olan tunele dogru adim atmakti, bunu mali olarak yaptik. Ustelik tekrar saygili, adam gibi adam diyebilecegimiz, Besiktas durusuna sahip bir kimlikte bir baskan var. Sportif basari icin iyi diyemeyiz, kotu de diyemeyiz (mevcut takimin 2 kati pahaliligindaki takim 4. ve 5. olmustu), ancak Onder Ozen ve Aybaba hamleleriyle gelecek sene sportif basari icin de onemli adimlar atilmistir. Adali gelirse hem gecen seneki emekler, hem bu sene olacak olanlarin tamami cope atilir.

Aklima gelenler bunlar, daha baska nedenler de vardir kesin.

Adsız dedi ki...

Ben şahsım adına tek neden yazayım:

Sponsoru olduğu bilinen taraftar sitesi, hiçbir hakaret vs içermemesine rağmen yorumlarımı malum subjektif nedenlerle beğenmediği için yayınlamıyor.

Adil ve Beşiktaş'a yakışır bir seçim olması dileğiyle.

Deniz dedi ki...

İbrahim Altınsay umarım başkan adayı olmaz. Fikret Orman'ın oyları bölünür, Serdal Adalı listesine Levent Erdoğan'ı da alır başkan olur.

İbrahim Altınsay zaten kazanamacayağını bildiği seçime girmez. Altınsay'ın yapacağı kulübe son bir yılda üye olan yaklaşık 3bin yeni üyenin desteğini alarak başkan adayı olmak, bunun için de bu üyelerin oy kullanabileceği seçimi yani 2016'yı bekleyecektir. Şu an adaylığını açıklaması Beşiktaş'a sadece zarar getirir, bunun da bilincindedir.

Adalı'ya gelirsek;

Beşiktaş'ın kaçınması gereken herşeyi temsil eden bir figür. Levent Erdoğan'ı listesine alacak diye düşünüyorum. Kongre'nin yapısının değişmesi için net adımlar atıldı tüzükle beraber ve bu seçimi de kazasız belasız atlatırsa Beşiktaş önü gerçekten açık olacaktır diye düşünüyorum. Öte yandan kongrenin eski yapısı bu seçime de sirayet edecek ve kongre farelerini listesine alması durumunda seçilemeyecek adam yok etrafta. Fikret Orman'ın kendine güveni büyük öte yandan, bir hesabı vardır diye düşünüyorum. Bu dönem başkanlığı bırakmazsa başkasına 2016'da tam demokratik bir seçim yaşayacağız, o zaman 500 oyla oradan oraya gezen farelerin etkisi 3-4 bin münferit oyu sürklase edemeyeceği için gerçekten hakeden adam alacak seçimi.

Bir de, mali genel kurul tarihi açıklandı, gündem konularında üyelik ve aidat paralarının da belirlenmesi var. Düşük de bir ihtimal olsa 1200 tl/12 taksit şartının değişmesi gündemde, lütfen lütfen lütfen şu genel kurul öncesi üyelik başvurunuzu yapın. Sonradan üzülmeyin.

Mete dedi ki...

Bana kalırsa bu kulübün başkanı İ.Altınsay olsun da, geçen sene seçim döneminde yaşananları hatırlıyorum. Adalıyı ayakta alkışlamalar, camianın önde gelen isimlerinden bizzat aday olması için yapılan baskılar(hasan arattı galiba), Fikret Orman bile, Adalı adaylıktan çekilince son dakikada aday olmuştu. Yani adam o gün adaylıktan çekilmeseydi şu anda zaten başkandı. O gün başkan ol diye etrafında dolanılan adam bir yılda nasıl tukaka oldu. Yani biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Bu adamın bugün başkan olmaması için öne sürdüğümüz argümanları düşünüyorum. Mesela şike işlerine karışması bizi rahatsız ediyorsa, başkan adayı olup daha sonra çekildiği o dönemde de biz bunu biliyorduk. Diğer mevzularda da bir değişiklik yok. Adalı bundan 1 yıl önceki bildiğimiz Adalı yani.
Sadece seçimden sonra Q7'nin meğerse parasını ödemediğini öğrendik. Bu mudur bütün sebep?

oz dedi ki...

arkadaşlar özellikle yorumlarda katılmadığım birçok şey var ama tartışılabilir.
şimdi değineceklerimse en çiğ yorumlarla ilgili.
yani bir kişiyi sevmiyorsanız bile acızık tutarlı hakkında karalama yapın bu nedir yahu?

1- levent erdoğan konusu:
yav bu kongre simsarından kaçan serdar adalı değil miydi? BU arkadaş fikret orman tarafından yöneticilik karşılığı alınmadı mı yönetime? adalı levent erdoğan'ı temsil ediyormuş demirören'i temsil ediyormuş yok ya?

2- hesap sorucam diyip birşey yapmayan kim? fiko değil mi? adalı geçen sene çekilirken emanetçi olmam dedi. fiko hesap sormadıkça emanetçi olduğunu düşünürüm ben. en büyük seçim bahanesi noldu da yok oldu..

3- önder özen hamlesine tav olanlar...
yav geçen senede altınsay vardı ne çabuk unuttunuz. SİZ ROMANTİKLERİ KANDIRMAK KOLAY: koy altınsay'ı, önder özen'i tamamdır. 2 ay geçmeden YEM ETTİ ALTINSAY'I bu fikret orman. gene yapar.

geçen seneki ericksonn macerası ve sonrasında SAMET'le 4 yıllık anlaşılması falan varken fiko'nun vizyonu bellidir.

bu 3 maddede lütfen gülünç olmayalım. levent erdoğanla bir olan fikret orman'dır adalı değil,altınsay'ı yem eden önder özen'e de aynısını yapar merak etmeyin..

mmmatias dedi ki...

Demirören'in bir sonraki seçime de aday olacağını öğrendiğim zamanlarda bile kan beynime bugünkü gibi sıçramamıştı.
AFFET BİZİ SEBA

(Kendi kendime saatlerdir soruyorum
Biz ne günah işledik?)

Unknown dedi ki...

Bence yargılamak için aceleci davranmamak gerekiyor. Artık Beşiktaş'lının şu yıldızı, bu yıldızı getireceğim söylemlerine kanacağını zannetmiyorum. Şahsen benim oyumda yarın Adalı adaylığının yanında beraberinde açıklayacağı liste bence esas belirleyici faktör olacak.

Fikret Orman doğru hamlelerinin yanında yaptığı hatalarla yönetimsel bazda çok güç kaybetti. Yarın Ahmet Nur Çebi de istifa ederse şaşırmayacağım. Rakiplerine hodri meydan çekmeden önce bu sorunları çözmeli, küstürdüğü isimleri geri kazanmalı. Seçildiği dönemki yönetim gücünü geri kazanmalıdır.

Unknown dedi ki...

Tamam Fikret Orman iyi güzel de bir söylediği bir söylediğini tutmuyor malesef. Hesap sorucam dedi sormadı, Levent Erdoğan'ı yönetime aldı, iyi ki yönetime girdi dediğimiz kim varsa Fikret Orman'dan kaçtı istifa etti buna Altınsay da dahil, denetleme raporunu için kaç kere tarih verdi hala açıklamadı, tek sezonda 2 farklı teknik direktöre tazminat ödedi/ödeyecek, stat konusunda somut birşey açıklanmadı bu işi bana bırakın bana güvenin dedi, Kart1903 olayında %35 lik anlaşma imzaladı. Şuan tek olumlu gözüken hamlesi Önder Özen gibi duruyor onu da ben seçim yatırımı olarak görüyorum. Serdal Adalı'ya gelicek olursak, geçen sene aday olucam dedikten sonra ne oyunlarla kaçırdılar adamı hatırlamıyor musunuz? Ayrıca Adalı'nın q7 yi geri getiricem fabregası da alırız gibi açıklamaları yok arkadaşlar masa başında haber üreten basının uydurmaları tamamen, Önder Özen ile çalışmaya devam edeceğini de belirtti kendisi. Ayrıca yukarıda yazılan Alves transferi Adalı cezaevine girdikten sonra yapıldı. Ben Fikret Orman'ın YDnin emanetçisi olduğunu düşünüyorum ve tekrar seçilmemesini istiyorum.

alper dedi ki...

Endişeye mahal yok hacılar.Bu seçimli kongre kararını alan kim?Fikret Orman.Beğenirsiniz beğenmezsinizde bu F.Orman da en nihayetinde TÜRK.kazanamayacağını bilmese hatta garantiye almasa durduk yerde daha görev süresi dolmadan seçime gidelim demezdi.F.Orman kazanır geçer.

sadrazam dedi ki...

Serdal Adalı tarzını beğenmem, Basın karşısında iki kelam edemez(Bkn. Cengiz Zülfikaroğlu ile düzenlediği basın toplantısı), Vizyonu yoktur, Misyonu sınırlı, bakış açısı dar, "şımart bizi başkan" ile şımaracakmış gibi gözüken biri.

Gelelim kısa dönem Fikret Orman yönetimine;
Yukarıda da bahsedilmiş İyi ki var denen bütün yöneticiler küskün, Altınsay küskün, kapalı tribün küskün, anti Y.D ciler küskün, Basketbol severler küskün, Hentbol severler küskün.
1)Levent Erdoğan senin listende yönetici, hemde blok oylara en ihtiyacın olmayan dönemde.
2)Basketbol Takımının halen sponsoru yok, TBL'e Mayıs başında havlu attın,bayan takın'nın hali ortada, Hentbol sporcularının yedek forması yok, Voleybol takımına hiç girmiyorum, amatör branşlar perişan.
3)Eski yönetimden hesap sorma rezaleti tam bir seçim yatırımı halini aldı, Adalı'nın adaylığından sonra hız kazanması kaçınılmaz.
4)Aynı sezon 2 teknik adama tazminat ödenmesi,
5)Ve kendi adıma en önemlisi; Beşiktaş meydanındaki polis terörünün üzerinden 15 gün geçmesine rağmen suskun kalınarak, yapılanları bir anlamda haklı bulmak.

Bizleri bu ikisi arasında tercih yapmaya mecbur bırakanların hiç mi suçu yok, onu sonra tartışırız.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Fikret Orman'ın kazanacağını düşünüyorum yalnız buradaki yorumları görünce de Beşiktaş adına umudum azalıyor. Ne çok seveni varmış Serdal Adalı'nın.

Adalı'ya kurtarıcı gözüyle bakanlar merak ediyorum hangi icraatlarıyla bu kanıya vardılar? Şahsen taraftarın gözünü boyayacak 1-2 transfer dışında yönetimsel bir olayını görmedik. Yine adaylık kozu olarak sadece transferlerin ortaya çıkması da oldukça manidar.

Serdal Adalı aday olduğuna göre mevcut yönetimin yeterli olmadığını ve kendi yönetiminin daha başarılı olacağını düşünüyor. O zaman çıkıp bir zahmet açıklasın hangi yönden yeterli bulmuyor, kendisi ne yapmayı planlıyor vs.. Biz de ona göre eleştirimizi yaparız en azından.

Unknown dedi ki...

Adalı'ya kurtarıcı gözüyle bakmıyorum ben şahsen, benim için tek kurtarıcı İbrahim Altınsay :) sadece Fikret Orman'ın sanıldığı kadar iyi bir yönetim sergilemediğini söylemeye çalıştım.

Fikret Orman su an gemiyi duzeltiyor gibi duruyor. Futbol subesi profesyonellesiyor, Levent-Samet ikilisine ve temsil ettikleri zihniyete rest cekildi. Levent Erdogan'in Adali'yi dakika bir gol bir desteklemesi Besiktaslilari iskillendirmeli.

Fikret Orman'in Erdogan'i yonetime almasinin politik oldugunu dusunmeye basladim ben son zamanlarda. Eger o orada olmasa daha 3. ayinda altini oymaya baslarlarmis, bunu gorduk. Simdi secim oncesi uyelik hamleleri ve "temizlemeye basladim" mesaji ile kopruleri atiyor o zihniyetle.

Benim gordugum bu. O yuzden de Adali'yi desteklemem soz konusu olamaz. Listesinde buyuk surprizler yaparsa, 90'larin futbol yoneticilerinden kurtulup cidden bir vizyon ortaya koyarsa -ki hic sanmiyorum-, ancak o zaman dusunurum.

alper dedi ki...

Serdal Adalı aday bile olmaz.
Fikret Orman kazanır.
At fava bekle.

QuaresmA dedi ki...

2 aday da birbirinden beter, kimin daha kötü olduğuna karar vermek gerçekten hiç kolay değil. Biri kazık fiyatlara en azından iyi oyuncular getiriyor, öteki de 3 yıllık sözleşmeyle Uğur Boral'ı, İBB'nin yedeği Gökhan Süzen'i, maaşını + kiralama bedelini karşılamak suretiyle senelik 4m euro alan Niang'ı ve de en kötüsü Samet'i getiriyor.

@QuaresmA

Biri bu tur oyunculari yeniden getirme vaadinde bulunurken, oteki artik bu tur menajer oyunlarina kanmamak icin donanimli birisiyle anlasiyor ve onu tam yetkili yapiyor.

Bence bu cerceveden bakinca daha net resim :)

alper dedi ki...

En azından iyi oyuncular???
Quaresma mı
Simao mu
Alves mi
Almeida mı
45 yaşında Guti mi
35 yaşında Aurelio mu
Ve hatta bana göre Fernandes mi?

Onlar iyi oyuncuysa ben Pele'yim.Onlara iyi oyuncu diyen de yokuna fitbol izlemesin vaktini boşa harcamasın naçizane tavsiyem.

QuaresmA dedi ki...

Quaresma, Almeida, Ferdi, Guti kötü oyuncu diyen izlemese daha iyi bence. İkisi de aşırı olsa da 3.5m euro'ya Quaresma'yı izlemeyi, aşağı yukarı 1m euro'ya Uğur Boral'ı izlemeye yeğlerim.

Fikret Orman zamanında Oğuzhan haricinde gelmiş 1 tane düzgün "futbolcu" söyleyin ? Oğuzhan'ı da kolundan tutup getiren Altınsay. Olcay demeyin, o kadar maç oynayıp o kadar süre alan her averaj oyuncu o istatistikleri yapar. bkz. Holosko. Olcay yerli olduğu için iyi bir yedek olabilir sadece.

Fikret Orman düzelmeyi vaad ediyor evet ama ilk geldiğinde de bunu vaad ediyordu ve bu sezon gerçekten pek çok açıdan çok başarısızdı. Serdal Adalı da yöneticiliği döneminde mali açıdan çok başarısızdı. Beşiktaş bunlara kaldıysa gün yüzü göremeyiz.

@alper

Abi kac yillik sosyal medya tanisligimizda hakli cikmani istedigim baska zaman oldu mu hatirlamiyorum ama bu sefer dualarim seninle :)

blackeyes82 dedi ki...

Almeydada quaresmada iyi futbolcu değil fernandeste değil. Veli iyi oyuncu abi hatta sinan kurumus en iyisi

Adsız dedi ki...

Beşiktaş taraftarının, ne kadar aklı selim gözükse de, konu yıldız(!) futbolcu olunca akıldan izandan sıyrılmasını yılların Beşiktaşlısı olan ben bile anlayamıyorum. Varın diğer kulüp taraftarları ne düşünür hesaplayın.

Sırasıyla gidelim:

Havaalanı şenlikleriyle getirilen Q7 ve Guti için o zamanlar emin olmayalım dediğim her platformda laf yemiş biri olarak, şahsi görüşümden hariç objektif bir biçimde, hücum hattı Simao-Fernandes-Guti-Quaresma ve Almeida olan takım ligde bir sezon 4., bir sezon da 6. oldu. Bu hücum hattındaki isimlere rağmen (sadece: isimler, tabii) “Q7 Ekrem Dağ'a mı pas atsaydı” diyenler ne içiyorsa ben de ondan istiyorum.

Beteri, belki de Beşiktaş tarihinde ilk defa bir futbolcu, sezonun en önemli Avrupa maçının ilk devresinde sahada 1.300 küsür metre koştuktan sonra devre arasında hocasına kaykılıp diklendi ve bu hocasının nasıl “Beşiktaş'a geldiğini” hatırlattı. Bu kadar büyük bir kabahat bile bir özürle geçiştirildi. Ama zaten hepimiz biliyoruz ki Quaresma özrü dilemeden önce de kadro dışı vs bırakılmamıştı. Bunun tek anlamı vardır: demek ki kaykılması ne kadar yanlışsa bunu ifade ettiği sözlerindeki hoca seçimi de aynı söylediği şekliyle doğruydu. Bugün futbol koordinatörüne laf edenler o zamanlar bu rolün Mendes tarafından de facto bir biçimde çok daha fazla yetkiyle üstlenildiğini de göremeyenlerdir.

Bu futbolculardan Quaresma “bana antrenmanda top bile vermiyorlar” diye bağırırken, aynı zamanda menajeri yönetime sözleşme bedelini sonuna kadar alacağını söylüyordu. Oysa bu kadar kurt bir menajeri olan bir futbolcunun, Uefa'nın açık ve net bir şekilde yaptırım uygulayacağını söylediği konu olan, bu tür bir “ayrımcı muamele” yi tespit ettirmesi gayet kolayken ve bir o kadar da kolay bir şekilde bununla Uefa'ya başvurmasının önü açıkken böyle yapmaması, zaten top vermeme olayının hikaye olduğunu açık bir şekilde gösteriyordu. Üstüne üstlük Quaresma bizzat çağırıp sızlandığı medyanın hemen her köşesinde haftalarca indirimden bahsedilmesine rağmen bu konuda tek ciddi söz etmedi.

Daha da ötesi, bu “muhteşem” hücum hattının kahramanlarının bir kısmının Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonraki kariyerleri. Guti futbolu bıraktı; daha sonra Türk medyasına verdiği ilk röportajda “Beşiktaş beni tekrar çağırırsa seve seve gelirim” diyerek. Quaresma sadece yurtiçi transferine konulan 5 milyonluk opsiyon dışında enternasyonel bir transfer için engel olmamasına rağmen, 29 yaşında ancak bir Abu Dabi takımına transfer olabildi. Bu sezonki performansı ise 29 maçta 2 gol. Gayet iyi biliyoruz çünkü kendisini “hala” özleyen malum taraftar siteleri attığı adımı bile videolu ve içerikli haber yapıyor, zira transfermarkt istatistiki mevcut değil. İçlerinde bir tek Simao kariyerinin hatrına Espanyol gibi göreceli isimli bir kulübe gitti. Orada da forvet olarak forma giydiği 24 maçta 3 gol ve 2 asist yapabildi.

Olmayan bir hikayeye inanan Beşiktaşlılar hala klişe ve gerçek olmayan efsaneler yazmaya devam ediyor. Vakti zamanında Beşiktaş forumlarında Q7 için “gerçek yeri Arap ligleri. Gittiği zaman neyin ne olduğunu göreceksiniz” yazmıştım, ama görünen o ki “gözleri mühürlü” olanların bu durumda bile bir şey göreceği yok. Ne diyelim, hayırlı traşlar.

Ha, geçiş dönemindeki uygulamalardaki hatalarla bu olanların ne farkı mı var? 5 katı para ödemedik.

zamanında buralarda postlar vardı , araştıran bulur : Beşiktaş'ı davalarıydı ismi.

O davaların hepsi sonuçlandı.Yaklaşık 200 dava kapandı.3 sene önceki futbolcusuna borcu olan takım bugün sporcularına ve çalışanlarına düzenli ödeme yapıyor.3 sene önce transfer ettiği leş futbolcuların ödenmemiş bonservislerini ödeyip , gelecek için takım kurmaya çalışıyor.8 senedir her mayıs kazma vurulan stada bu sene gerçekten kazma vuruyor.

Abi bunları kimse konuşmuyor niye ? varsa yoksa Escude - Uğur Boral , denetim raporu.

Arkadaş adamın elinde 100 milyon tl senet var 3 tanesinin vadesi geçmiş ver parasını açıklasın raporu .

Ben hukukçu değilim 50 tane adamdan duydum görevi kötüye kullanmadan açılacak davayı Beşiktaş kaybeder diye.

Sanki fikrin mi değişecek rapor açıklanınca.Şu an bilmiyor muyuz Demirören'in ne oldu.Ne fetişiniz varmış hesap da hesap diye yaw.

Çok net biliyorum Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi'nin sadece ekonomiyi düzeltmek için harcadığı çabayı.

Biraz insaf edin ya.

Serdal Adalı'nın bu kulübe bir gıdım kaynak yaratmayacağına % bir milyon eminim.

Verecek cebinden alacak yöneticisinden günü şişme transferlerle kurtaracak.3 sene sonra siktir olup gidince bir bakmışız milyar dolar olmuş o borç.

Serdal Adalı gelince o basket takımına sponsor havadan mı gelecek sanıyorsunuz.Bu sene kılını kıpırdatmamış listesindeki çakllardan biri olacak en fazla.

Fikret ORman'ın istediği şey bu adamlardan kurtulmak.Bu adamların canı istiyor diye BEşiktaş'ın aradasırada günü kurtarmasından kurtarmak.

Artık biraz geniş çerçeveden bakın şu olaya yaw.

Unknown dedi ki...

Eskiden beri Fikret Orman'ın başkanlığını isterdim. Demirören'e karşı az farkla kaybettiği seçimi de unutmuyorum; zaten felâketin başlangıcıydı o seçim. O zaman olmadı ama Fikret Orman nihayet seçildi. Açıkçası beni birçok konuda hayal kırıklığına uğrattı. Arkadaşlar hatalarının birçoğunu yazmış. En çok canımı sıkan çakma bir hukukçu olan meşhur kongre simsarını listesinde görmek ve kısa süre içerisinde Altınsay'ın kaybedilmesiydi. Artık bunlar geride kaldı. İyi şeyler de oldu. En önemlisi stat işi çözüldü ki; bu proje Beşiktaş'ın kurtuluşudur. Şimdi merakla Orman'ın listesini bekliyorum. İlk döneminde çok aceleyle bir liste hazırlamıştı. Bunun sonunca bir sene içinde yarım düzine yönetici istifa etti. Bu defa listesini titizle hazırlayacağını düşünüyorum.

Adalı'ya gelince, ben hiçbir zaman şike işlerine girdiğine inanmadım. Kendisi ve Beşiktaş o süreçte resmen Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye kurban edilmiştir. Gerçek hukukun olmadığı bu ülkede mahkemelerin verdiği yanlı kararlar, Beşiktaş’ın ve Adalı'nın masumiyetine gölge düşüremez. Hattâ bu süreçte Adalı, Demirören tarafından da ihânet uğramış ve hiçbir suçu yokken aylarca cezaevinde kalarak özgürlüğünden ve ailesinden mahrum kalmış, şahsi itibarı sarsılmıştır. Fakat tüm bunların diyeti de Adalı'nın başkan seçilmesi olamaz. Kongre, Adalı'nın adaylığını böyle algılamamalı. Birçok Beşiktaşlı gibi bende Adalı'nın tarzınını, Demirören'e benzetiyorum. Kulübü o şekilde yöneteceğini hissediyorum.

Bazı hataları da olsa Fikret Orman'ın, Beşiktaş'ın eski günlerine dönmesi, çağdaş bir kurumsallaşmayı yakalayabilmesi ve kulübün bütünüyle bir sistemle yönetilmesi için bir dönem daha kalması gerektiğine inanıyorum. Adalı'nın seçilme ihtimali beni çok rahatsız ediyor ve Beşiktaş adına endişelendiriyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@ozi

Birincisi, Fiko dedigin adam senin asker arkadasin degil birader. Senin hayatin boyunca kazanamayacagin parayi kazanmis, edinemeyecegin cevreyi edinmis, kazanamayacagin sayginligi kazanmis bir adam. Herseyden evvel BJK baskani. O yuzden Fiko gibi ergen uydurmasi takma adlar kullanacagina Fikret Orman de adam gibi.

Ikincisi, hesap sorma meselesinden 1 gram bilgin yoktur. Bana sunun cevabini ver; ne icin, nasil, nerede, ne sifatla, kimden hesap soracak bu adam? Hesap sormak nedir? Gidip yakasina mi yapissin, ne yapsin? Mahkemede hesap soracaksa hangi mahkemede, hangi yetkiyle, hangi yasaya dayanaraktan hesap soracak? Ezbere bos bos 'hesap sor yaeeee' diye konusacaginiza bunlari yazin. Kaldi ki adam hesap soracagim demedi, her seyi didik didik arastiracagim ve ne hukuksuzluk varsa BJK'ye zarar vermis kisilerden hesap soracagim dedi. Ama sunu 'Tabata'nin parasini istesin yaeeee' gibi algilayan beyinsiz taraftar idrak edemi ve adamin agzina soylemedigi laflari tikti. Tipki Fikret Orman'in agzindan cikmamis 'feda sezonu' lafi gibi.

Ucuncusu, parasini odeyemecegi Quaresma hamlesinden ziyade Onder Ozen hamlesine tav olmayi tercih ederim. Ortalikta 'Kuarejmaaaa' diye dolasan ergenlerden ziyade bu daha mantikli olaydir bana gore. Kaldi ki Altinsay'in bilgisi malum, ama karakteri de malum. Oldukca idealist ve cabuk pes eden bir yapisi var, bunu daha evvel kongrelerde de gorduk.

Ucuncusu, elestirdigin konularin finansal boyutuna bakacaksak; Aybaba'ya odenecek tazminat en kotu durumda toplam 2 milyon euro. Ericsson'a odenmis tazminat 1 milyon euro (Kiran cebinden odedi ama hadi neyse). Yani 3 milyon euro. Kiyaslamak gerekirse; Ferrari'ye odenecek tazminat 9 milyon euro, Del Bosque'ye odenmis tazminat 8 milyon euro, Mendes'e senin cok sevdigin sayin Adali'dan kalan borc 19 milyon tl (=8 milyon euro). Hala cikip utanmadan Orman'i elestiriyorsunuz ya. Ulan adam Quaresma'nin bonservis parasini hala oduyor arkadas, biraz beyin yahu....

qwerter dedi ki...

En başta Beşiktaş Kulübünün başkanına "Fiko" diye hitap edinlere bir iki lafım olacak. Sevmeye bilirsiniz, istemeyebilirsiniz ama Beşiktaşın kulüp başkanına küçültücü bir uslupla yaklaşamazsınız.

Neyse konumuza dönelim

Serdal Adalı'ı Beşiktaşın başında görmek isteyenleri anlamaya çalışsamda, beynimin son hücresine kadar zorlasamda anlayamıyorum.

Bende bir problem var herhalde.

Bu adamın Beşiktaş için yaptığı bir olumlu hareketi söylermisiniz bana. Querasma'ı getirmiş eeeeeee Bunu başarı Beşiktaşın geleceği için hayaller kurarken yeni Querasmalar, Simaolar, Gutiler mi hayal ediyorsunuz. Bırakın Allahınız aşkına

Serdal Adalının Başkan olması demek sekiz yılı kaybettiğimiz gibi daha nice yılları kaybetmemiz demek. Düşünmek bile istemiyorum. Bakıyorum medyaya(Ne kadar inanılırsa) Yıldırım Demirörenle görüşmeler, popilist söylemler. Korkuyorum gerçekten korkuyorum.


Fikret Ormana gelince Beşiktaşı diğer kulüplerin seviyesine ulaştırmak ve hatta ötesine geçirmek için bir yılda çok önemli hamleler yaptı.

Stat yıkılıyor
Hatırlarsanız Serdar Bilgili döneminde saha aşağıya indirilirken Fikret Orman karşı çıkmıştı. Bu hareketin Beşiktaşı ilerlemesine engel olacağını savunmuştu. Haklı çıktı. Yıllardır Serdal Adalınında içinde bulunduğu yönetimin bu sene stad yıkılıyor söylemleri ancak Fikret Orman döneminde gerçek oldu.

Kongre fareleri Temizleniyor
Yıllardır Yapılamayan tüzük değişikliği ve üye aidatlarındaki düşüş sayesinde içimzideki İrlandalılar temizlenemesede havuza girecek taze su ile temizleniyor. Ayrıca bu sene maddi durumumda dolayı üye olamasamda hayatımda üye olmaktan en çok gurur duyacağım yapının bir parçası ola hayali kurduran Fikret Ormana teşekkür ediyorum.

Profesyonel kadrolar geliyor.
Şu anda Fikret ormanı ençok eleştiri aldığı konulardan biri olan İbrahim Altınsayın istifası , Samet Aybaba ve transferler. İbrahim Altınsayın gitmesine üzülsemde olayın perde arkasını bilmiyorum. Fikret Ormanla direk bir sorunları olmadığını fakat Fikret ormanın arkasında durmadığını hissediyorum. Medyada İbrahim Altınsayın Adalı yönetiminde yer alacağı konuşuluyor. İbrahim Altınsayı yazılarından ve medyadan tanıdığım kadarıyla Adalı saflarınada katılacağını hiç sanmıyorum. Umarım Adalı baskısı birbirlerine yaklaşmalarını sağlar. Peki Samet aybaba ve transferler konusu. Fikret Orman geldiği ilk günden beri futboldan anlamamasının gerekmediğini bu işi profesyonellerin yapacağını söyledi. Bu nedenle profesyonel getirmek için niye bir yıl harcadığı tartışılabilir ama bunlarda transferdeki hataları tartışılmamalı.

Zamanım olursa aşağıdaki başlıklar için de uzun uzadıya yazarım

Stad gelirleri arttı
Beşiktaştv yayına döndü
Dergi satışları binlerce kat arttı
Basketbol aş kuruldu
Futbol takımı başarı/bütçe oranı yüksek oldu
Yüklsece dava kapatıldı
Neden hesap sorulamaz

alper dedi ki...

Serdal Adalı aday olmuş bile.F.Orman'a kötü şu bu diyenlere de bir çift lafım var arkadaş.Yav bu Serdal Adalı bir tane atı bile satıp adam gibi şike yapmayı bile becerememiş biri.Şike yapmaya çalıştığı maçta götü zor kurtardık amk.Birde başkan olursa stadı yapma işi vs buna kalırsa yandık.Stad elimizden gider hipodroma döner.

Yorumları okudum sağı solu takip ettim de ortalık CHP seçmeni psikolojisine bürünmüş insanlarla dolu.Kesin iktidarız diyenler gibi F.Orman'ın şansı yok S.Adalı kazanır diyenler var.Millet bakmayın siz endişeye gerek yok.Son ana kadar O.Y.Serdengeçti gibi arkasında durur millet gider oyunu Orman'a verir.Güzel seçim olur oyların yüzde 60-70 ini F.Orman alır.Kazanır.

YSY dedi ki...

Serdar adalı denen şahsın karanlık olduğunu düşünüyorum. Bu benim kendi şahsi fikrimdir. Yine klübü para babaları istedikleri gibi yönetmek isteyecekler. Geçmişte zannettikleri gibi yine aynı düşünceyle ismi olan futbolcuları kadroya koyup hadi şimdi oynayın bakalım diyecekler ama iş orada değil, balık baştan kokuyor. Şu beşiktaş taraftarının bir kısmının gördüğünü umarım çoğunlukta görür. Ben fikret orman süper yönetici veya çok iyi idarecidir demek istemiyorum, hataları olmuştur ama en azından klübü sağlam bir zemine oturtmak için çaba sarfettiğini görüyorum ve bu altyapıyı kurmazsak bu klübün geçmişteki kısır döngüde kalacağını düşünüyorum. Biraz zaman tanımak lazım, başta tecrübe eksikliği ile hataları olmuş olabilir. Şu taraftar yd'ye nasıl 10 sene sabrettiyse şu adamada bir iki sene sabretsin. Ben aksi halde paralıı başkan modelinin fenerdeki gibi aziz cumhuriyetine dönüşeceğini düşünüyorum ki gerçektende federasyon seçimleri olmasaydı muhtemelen biz hala yd ile devam ediyor olurduk.

planck dedi ki...

Hala transferler üzerinden başkan adayı yorumları yapılıyor yahu şu dönemde el insaf..

Weah dedi ki...

Seneler once pahali transferler yapildiginda bunun kulup icin felaket olacagini dusunurdum
. Sonra q7 ,guti ,almedia furyasiyla, umursamamaya basladim. Cunku israfin derecesi cilginlik boyutuna ulasmisti. Soyle dusundum: "Bu kadar kotu yonetiliyor olamayiz.Ben yaniliyor olmaliyim".
Ve nihayet Yd nin son doneminde kulubun battigini ogrendik...
Fikret Orman ı cok basarili bulmasamda kalmasindan yanayim. Zira fikrimce ;duzgun ve ilkeli bir adam intibaı veriyor. Maksadinin kulubun idari yapisini tadil etmek oldugunu gorebiliyorum.

Weah dedi ki...

Seneler once pahali transferler yapildiginda bunun kulup icin felaket olacagini dusunurdum
. Sonra q7 ,guti ,almedia furyasiyla, umursamamaya basladim. Cunku israfin derecesi cilginlik boyutuna ulasmisti. Soyle dusundum: "Bu kadar kotu yonetiliyor olamayiz.Ben yaniliyor olmaliyim".
Ve nihayet Yd nin son doneminde kulubun battigini ogrendik...
Fikret Orman ı cok basarili bulmasamda kalmasindan yanayim. Zira fikrimce ;duzgun ve ilkeli bir adam intibaı veriyor. Maksadinin kulubun idari yapisini tadil etmek oldugunu gorebiliyorum.

glorfindel dedi ki...

https://pbs.twimg.com/media/BLAZycmCIAEexUN.jpg:large

Şu fotoğraf tüylerimi diken diken etmeye yetti. Beşiktaş'a olabildiğince uzak olsun mümkünse.

YSY dedi ki...

Ya zaten özellikle basın serdar adalı'yi pompalayıp duruyor. Millete malzeme lazım öyle efendi başkanla maalesef malzeme olmuyor. Gitsinler feneri yazsınlar ama bizi rahat bıraksınlar yeterki.

Unknown dedi ki...

"aklanmadan gelme" dedigimiz adali, "aklanmadan gelme" hevesinde belli ki; anladigim kadariyla "kongre kazandiracak" bir yapilanmaya ugrasiyor. temel endisem fikret orman'in da listesini olustururken "kongre kaybetmeme" kriterine gereginden fazla taviz verip iki kotu listenin yarisina sahne olmasi 16 haziran'in.

15 aylik surecte kulube acilmis davalari kapatmak, borclari yapilandirmak, inonu stadi projesine onay almak ve fenerbahce-galatasaray arasindaki ahlaka mugayir deklarasyonlardan uzak durmak suretiyle hem camiaya nefes aldirmis, hem de demiroren doneminde yipranan imaj ve durusun tekrar oturmasi adina cok onemli adimlar atmis oldugunu dusunuyorum baskanin. futbol direktorlugu/sportif direktorluk gibi kavramlara temayulu ibrahim altinsay, simdi de onder ozen hamleleriyle sorgulanmamali bana kalirsa.

sportif basari/basarisizlik ancak bir sistem ile surdurulebilir bir hal alir, bu yil takim sampiyon da olsa bunu bir basari olarak addetmemeliydik [tabii yine bana kalirsa] cunku bu camiada temel kistas bir sezonluk netice olmamali.

ha illa sportif acidan degerlendirilecekse bu yil, bence vasat bir sezondu. basketbol takiminin ilk kez katildigi euroleague'de top16'ya cikmasi, tbl'de erken vedasi ile golgelenmeyecek bir basaridir ornegin, bununla gurur duyalim. bununla gurur duyarken kapatmaya yeltenilen subeler, dusmemeye oynanan branslari da "kulube maddi katkisi yok vs sirketin tum branslarda temsili bir prestij meselesidir" perspektifinden degerlendirmekten de beri durmayalim, ben "prestij" acisindan bakiyorum ve basarisiz buluyorum bu hususta. tabii hemen her kulup bu subelere ciddi sponsor destekleri saglarken bunca besiktasli is adaminin zerre destek saglamadigini da unutmayalim. bu insanlar bugun cikip yonetim kurullarina girmeye hazirlaniyorlarsa hicbirinin besiktas sevdalisi olmadigi ve tumunun menfaat pesinde oldugunu da gormek zor degil.

tabii amator branslarda derece de yapsaniz futbol takiminizin basarisi kadar basarilisiniz; ozellikle futbol takiminda cok sayida hata yapildi. fikret orman'dan soyunma odasi koridorunda hakem kovalamasi, kagida onbir yazip hocaya gondermesi gibi beklentilerimiz olmamali. sohbet esnasinda telkinde dahi bulunmaktan kacinmali bir baskan; sistemini buna gore oturtmali:

hocayi buna uygun secmeli, buna uygun bir futbol komitesi olusturmali. yine anahtar kelime sistem burada.

bence tecrubesizlikle baslayan, yonetimdeki erken catirdamalarla devam eden surecte ligin dusuk kalitesinin de tesiriyle uzun sure potada kaldigimiz ligi vasat bir konumda tamamladik. cok sakatlik yasadik, transfer butcesi cok dusuktu, ibrahim altinsay'i cok erken kaybettik, samet aybaba hasan turk'leri oynatmaktansa gunu kurtarmaya gitti, nihayetinde olmadi.

fakat olmamasinda en buyuk etkenin ibrahim altinsay'in istifasiyla ilintili goruyorum zira onun ardina tamer kiran'in at kosturdugu bir hal aldi kulup. halbuki altinsay cok ihtiyac duyulan bir adamdi sportif planlama adina baskanin gozunde, kiran'a karsi koruyabilseydi onumuzdeki sezonu dahi kazanmis olabilirdik.

gecmis zaman, bugune bakalim. adali ve surekasi besiktas'i bugune getiren mentalitenin ta kendisidir. fikret orman ve altinsay gibi isimler ise besiktas'in gelecegini tekrar insa edebilecek duzeyde beyinlerdir. basarisiz addedilen surecte bile adali-demiroren tandeminden basarili olmuslardir.

simdi baskanin cozulen bunca sorunun uzerine atilim yapma donemi, bundan sonraki her donemin marjinal faydasi 2012-2013'tekine bakis daha dusuk olacaktir, zira yangin yerinden tunelin ucundaki isigi gorur hale geldik nihayet.

biri daha belirtmis; adali-aksu yakinlasmasi orman-altinsay ittifakini dogurmaktan daha hayirli bir sonuc getiremez. akil, planli, cozum odakli, huzurlu bir besiktas icin.

guzel gunler, gunesli gunler icin.

YSY dedi ki...

İbrahim Altınsay olayına da çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum. Camianın bu tip insanlara ihtiyacı olabilir fakat kendisi gelmek istemiyorsada yapacak birşey yok. Belkide gerçekten uğraşmak istemiyordur adam. Dünyanın sonu değilya, bugüne kadar 110 yıllık klüp nasıl idare edilip bugünlere geldiyse bundan sonrada gider. Adnan dalgakıran'ın istifasıda çok konuşuldu ama kendisini yakınen tanıdğım için şahsi işlerinden dolayı istifa ettiğini biliyorum. Artık hayırlısı olsun diyelim.

deniz ali dedi ki...

Forza Beşiktaş diye bir forum var biliyorsunuz. Bu forumun adminleri 3 Temmuz sürecinde Tayfur ve Adalıyla ilgili olarak Rıdvan Akar'ın yazdığı metni introdan yayınlamışlardı hatırlarsınız. 3 Temmuz süreci devam etti ve nihayetinde bu arkadaşlar ,bize göre şike yaptılar yapmadılar meselesini tartışırız, aklanamadılar. Şu an dosya yargıtayda cezaları onanabilir yahut bozulabilir. Nihayetinde bu süreç devam ederken beşiktaş başkanı yahut td olmaları bildiğimiz beşiktaş taraftarı profilini rahatsız eder diye düşünürdüm hep. Adalı başkan adaylığını açıkladığından beri bunun böyle olmadığını, Adalı'nın büyük bir övgüyle ve özlemle anıldığını görüyorum. Adalı'yı "kurtarıcı" olarak gören bir kitle var ciddi ciddi. Bugün anladığım kadarıyla bu aynı zamanda "resmi taraftar" görüşü olmaya da oldukça yaklaşmış. Yukarıdakine benzer şeyler yazdığımda forza beşiktaştan aldığım süresiz bir yasak oldu. İktidarın tozunu yutunca sapıtmanın normal olduğu memleketimizde yasak masak çok takmıyorum da "şerefinle oyna hakkınla kazan"ı sadece kendi kaybettiğinde hatırlayacak bir beşiktaşlılığın oluşmasından büyük üzüntü duyuyorum.

Lucky 7 dedi ki...

Muhalefet benim ruhumda var, nerede iktidar varsa ben onun karşısındayım. İktidarı kuvvetlendiren her zaman güçlü muhalefettir.Bugün ise muhalefetin değil, zor günlerde elini taşın altına sokan Fikret Orman yönetimine koşulsuz destek vermek gerektiğine inanalardanım. Onun içindir ki, bugünkü S.Adalının konuşmasını merakla bekledim.Dakikalarca geçtikte, hayal kırıklığım ve üzüntüm arttı.
Bir başkan adayı, bir tane somut projesi olmadan, nasıl olur da adaylığa kalkışabilir? Kahvehane sohbeti gibi, (motorla maç dönüşündeki, 3-5 kişinin yaptığı muhabbet, sizi temin ederim ki bu konuşmalardan daha düzeyli ve akılcıdır)
Borçları ödemişler diyor, zaten görevleri diyor. Kardeşim senin zamanında niye ödemediniz o zaman?
Hala yıldızdan, aydan bahsediyor, geçen sene neredeyse kayyuma gidecekti bu kulüp.
Beşiktaşlışar dik yürüyecekmiş 17 haziran itibariyle, bu enkazı bırakan yönetim kurulları içinde yokmuydunuz? Beşiktaş’ın bittiği an hangi andır Serdar bey ben size söylim, önüne başının düştüğü an biliyormusunuz?
Taraftarın sevgilisi olan Quaresma’nın maç otobüsünü, yöneticisini, teknik direktörünü, futbolcu arkadaşlarını, malzemecileri, şöförü kim insan varsa orada, 30-45 dakika bekletmesidir, sadece şahsi egosu yüzünden.
İşte 110 yıllık o külüp o halde bıraktınız siz, borçları konuşmuyorum bile.
Eğer bu seçimde Beşiktaş genel kurulu Serdar adalıyı seçerse ben yokum, Beşktaşlılığımı donduruyorum arkadaş.

Yorum Gönder

Ara