.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mayıs 2013 Perşembe

Serdal Adalı hk. notlar

Serdal Adalı Beşiktaş başkanlığına adaylığını koymayı düşünüyormuş. Hakkıdır, koysun tabii.

Yalnız unutulmaması gereken bazı şeyler var:

- Serdal Adalı, şike davasından 1 yıl 3 ay hapis cezası almıştır. Karar şu an temyiz sürecinde, fakat kendisi halihazırda hükümlüdür. Karar Yargıtay'da onanırsa, muhtemelen tutuklu geçirdiği süre göz önüne alınacak ve daha fazla hapis yatmayacaktır, lakin seçildiği takdirde Beşiktaş kulübünün başında "şike yapmak"tan hükümlü bir başkan olacaktır. Hukukî açıdan bu durumun sebep olacağı prestij kaybını öngörmek zor değildir.

- Hukukî boyutu bir yana bırakırsak, Serdal Adalı Şike İddianamesi'nin 363-370 sayfaları arasındaki konuşmalara ve delillere dair tatmin edici bir açıklamada bulunmamıştır.

- Kendisinin başkan adaylığı için su daha Kasım 2012 tarihinde ısındırılmaya başlanmıştır. Haberde imzası olan muhabir İsmail Er'dir.  Adaylığı için medyada dile getirilen "son zamanlardaki eleştiriler", "kulübün sıkıntıları", "camianın talebi" vs.nin cila amacıyla kullanılan söylemler olması ihtimali gayet mümkündür..

- Bu yılın Ocak ayında, Serdal Adalı'nın "aldığı" Quaresma transferi için İnter'e bonservis bedelinin ödenmediği iddiaları gündeme gelmiştir. Bu konuda yeni bir gelişme olmamıştır, lakin olası bir adaylık durumunda bu iddialar da sorgulanmalıdır.

- Beşiktaş'ın bugün bağlarını koparmak için uğraştığı, zamanında çoğunluk bardağın dolu tarafından baksa da bugün "bataklık" olarak tabir etmenin haksızlık olmayacağı Mendes dönemi de kendisinin Futbol Şubesi Sorumlusu olduğu dönemde başlamıştır. Adaylığı halinde kendisinin "vizyonu" tekrar bir Mendes işbirliği öngörüyor mu, bu dönemdeki Sidnei, Julio Alves vs. gibi transferlerin arka planı ne, bunlar açıklanmalıdır.

7 Yorum:

YSY dedi ki...

Aman abi bu adamdan nefret ediyorum. Her baktığımda bana YD dönemini anımsatıyor.

Alper dedi ki...

bu adamın başkan olmaması gerektiği tezini şike olayı üzerine kuranlar gitsinler bi ellerini yüzlerini yıkasınlar. evet serdal adalı'nın başkan olmaması gerekiyor. ama bunun sebebi şike olayları değil. şikeden bu adama vurmaya çalışanların tamamı açık söylüyorum vicdansızdır.

qwerter dedi ki...

Adalının yarışa katılmasını bazı yönlerden faydalı bulsamda kesinlikle kazanmaması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıntıları ile açıklamaya gerek görmüyorum. Taraftarın büyük çoğunlu durumu bu idrak etmiş durumda.

Benim sormak istediğim birşey var. Tüzük değikliği kongresinin tamamını izledim kafam karışmış olabilir ama tartışılan konulardan birinin hüküm giymiş birinin kulüp kongre üyeliğini yada yönetim kurulu üyeliğini engeller nitelikteydi. Tabi işin hukuksal boyutunda, yargıtaydaki bir kararın onanmadan kişinin suçlu olmadığı bu nedenle suçlu bulunmuş bir üst mahkemeye gitmiş kişilerin kulupten atılıp atılmayacağı tartışıldı.En sonunda anladığım ve hatırladığım kadarıyla suçlu bununan kişinin yargıtaya gitmesine bakılmaksızın kulüple ilişiği kesileceği yönünde karar alındı. Çok net bir şekilde Adalıyı klupten atıldı diye içinden geçirdiğimi hatırlıyorum. Bu durumun aslını yada yeni tüzüğü okuyabileceğimiz bir adresi bilen var mı?

Adsız dedi ki...

Başkanlık için icraatları hakkında ilk söylediği "Q7'yi geri getireceğim" dediği anda % 10'luk kredisi de bitti benim için.

Ne Q7 ne de kendisi hakkında düşüncelerim değişmez. Fakat buna inanıp da vaat etti madem: insan en azından Katar bile değil, Abu Dabi ligi takımındaki performansına bakar, 29 maçta 2 gol. Bu nedir arkadaş.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Öncelikle kaynakların olduğu site hakkında yorum yapmaya bile gerek duymuyorum.

İkincisi; madem durum dediğin gibi, Q7 bile yoksa o halde "icraat nedir"? Bir tek stadı yazmışsın ama onu dahi mevcut yönetim kotardı, hatta kar getirecek sözleşmeleri yaptı bile. Ayda yaşamıyorsan biliyorsundur.

Üçüncüsü; Sayın Başkan adayı yöneticiyken yaptığı transferleri bu kulübe borç yazmış mıdır yazmamış mıdır; daha sonra bunları hibe etmiş midir etmemiş midir.

Bunlara da yanıt verebilirsin elbette. Garanti veriyorsun bak madem.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara