.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Önder Özen'e Destek Veriyoruz!

Türkiye'de sporun icra ve yönetim kademelerinde başarılı bir çok insan var. Şimdi isimlerini zikredip yermeye veya övmeye gerek yok.

Önder Özen yabancı dil bilen, Avrupa ve Dünya futboluna hakim, farklı kültürleri anlayıp onlarla uyumlu bir çalışma ortamı yaratabilecek vizyona ve dünya görüşüne sahip, verdiği mesajlarla toplumda saygın bir yer edinmiş gerçek bir "spor adamı". Zeki bir insan, iletişimi kuvvetli, belli kalıpların dışında kalmayı seven, düşünen bir profil... Ülkemizde pek yok.

Son dönemde Fikret Orman üzerinde yürütülen bir Anti Önder Özen kampanya mevcut. Bazı medya mensupları, Beşiktaş camiasından bir çok kesimin Önder Özen'e muhalefet ettiğini söylüyor. Kim bu Beşiktaş camiası?

Levent Erdoğan, Sinan Engin, Celal Kolot gibi önde! gelenler mi mesela? Biz artık alıştık onlara. Onların hangi teknik direktörü isteyeceklerini, hangisini istemeyeceklerini akıl yürütme yöntemiyle bulabiliyoruz. Onlar yabancı teknik direktöre karşılar, sportif direktörlük kavramına Türkiye henüz hazır değil. Samet Aybaba göreve devam etmeli. Del Bosque; Yeniköy Kasabı, "Tigana'nın renginde teknik direktör yok". Hayatlarında gördükleri en büyük futbolcu Sergen, Beşiktaş'a siyah ceketli paralı başkanlar lazım, o başkanların siyah ceketli, kirli sakallı korumalarının olması lazım, aidatların yükseltilmesi lazım...

Baksanıza prototip bunlar. Fikirler sabit, isimler ayrı.

Şimdi siz basın mensubu olarak, bu torbadan 3 kişiyle konuşup "Camia Önder Özen ismine kuşkuyla yaklaşıyor" derseniz, en iyi ifadeyle; kötü niyetlisiniz.

Önder Özen'e muhalif olanlar, çıksınlar kendilerini medenice ifade etsinler. Taraftar içinden, bu blogu okuyan birileri varsa da, onlar da endişe ve şüphelerini ifade etsinler. Alternatiflerini ortaya koysunlar.

Bunun zaten böyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Üç tane siyah ceketliyle konuşup Önder Özen'e muhalif ciddi bir kesim var derseniz, bir daha size kimse saygı duymaz.

Biz Ekşi Beşiktaş ailesi olarak Önder Özen ismine de, onun etrafında yaratılacak modern, aklı ve bilimi temel alan futbol yönetimine destek veriyoruz. Biz Önder Özen'i yanlış tanımışsak, hata yaptık, özür dileriz deriz. Şükür ki, sizi Önder Özen'den iyi tanıyoruz ve neyi niye dediğinizi çok iyi biliyoruz.

Beşiktaş taraftarı, aklı, stratejiyi, planı ve bunları uygulama iradesi gösterecek her insana destek verir.

Biliyoruz ki, yarın Önder Özen'i yemeye çalışacaksınız. Tigana'nın kapısına adam gönderdiğiniz gibi...

Bu sefer yedirtmeyeceğiz. İlk işimiz de ay sonuna kadar kulübe üye olmak olacak... Kapıyı kırdık, giriyoruz içeri...

20 Yorum:

http://www.medyakartali.com/ana-sayfa/
Sitenin sağ tarafında (biraz aşağılarda) bir anket var

Unknown dedi ki...

Yorumlar bir Galatasaray taraftarı ile başlasın madem kimse yazmamış;

ben Önder Özen'i beğenen, Türkiye'deki futbolcu havuzu hakkında bilgisi olduğuna inanan birisi olarak ve en önemlisi Beşiktaş'ın "Feda" yapılanması da düşünüldüğünde kendisinin faydalı olacağı fikrindeyim. Yabancı transferde bilinçli transfer hamleleri ile Önder Özen'in Türk oyuncular konusundaki birikimi birleştiğinde daha yarışmacı, Türkiye içinde yeni bir örnek model ortaya koyma potansiyeli taşıyan bir Beşiktaş ile rekabet etmekten mutluluk duyarım. Kaldı ki bu tipte bir takımın sergilediği mücadele Beşiktaş Futbol Takımı'na sempati besleme sebebidir bence.

Kulübü yıllardır ceplerini dolduran para babalarındansa,futbolu bilen birisine emanet etmek Feda yapılanması için uygun hamle olacaktır. Umarım Beşiktaş için doğru karar verilir.

alper dedi ki...

Önder Özen'i tanımam etmem hakkında tek bir fikrim bile yok.Olmasına gerek te yok.10 GS li ye sormak lazım.Önder Özen BJK başına gelse iyi olur mu diye.Onlar ne derse tam tersini yapmak lazım.Yukarıda biri yazmış acaip işkillendim şimdi.Umarım bu arkadaş öyle düşünen tek GS lidir.2-3 tane daha GS li o gelsin diye yazarsa net karşısında olurum istemem gelmesin derim ve anında nefret etmeye başlarım adamdan.Çünkü GS li taraftar ,yönetci,Teknik direktör vs vs bükemeyeceği eşeğe ot bile vermez.

ceyhun dedi ki...

karar mekanizmasını rakibinin söylemlerine göre şekillendiren taraftarımız da var, ne güzel:)

önder hocanın tartışılması bile abesle iştigal. gürcan ulusoy hocanın gelmemesi yönünde kulis yapanları güzel kategorize etmiş.

tüzük değişikliğinden sonra futbola her yönüyle hakim, bilim temelli çalışan bir futbol sorumlusu ve ekibinin beşiktaşta olması büyük kazanç olacaktır. geleceğe dair daha umutlu olmak bu anlamda mümkün. ne transfer yapılacağı, hangi hocanın getireleceği elbette önemli ama bjk'nin içinde bulunduğu karanlık çıkar ilişkilerinden sıyrılmasının adımları atılıyor ve bunun son halkası önder hoca olacaktır.

kararın açıklanmasını bekliyoruz.

Bundan bahsediyorum aga , Gürcan'a ya %100 katılırsın ya da %100 katılmassın.

Bu sefer %1000 katılıyorum.

Ya Regufe Alves , Dentinho olayları , Sivok'lar , Zapo'lar , Drpic'i izlemeye gidip Şildenfeld almalar , Nihat'a senelik 3.5 m € vermeler .

Eee Önder Özen gelince nasıl nemalanacaksın böyle işlerden ? KEndi cukka cukka Beşiktaş taraftarının aşından arttırdığı parayı cebe atarken nasıl suçlayacaksın milleti komisyon almakla ?

Size buradan rant kapısı kapanınca daha çok bağıracaksınız.

Hele ki olurda başarısızlık olursa daha da çok bağıracaksınız.

İnşalla o zaman da bu desteği verebiliriz.

EC dedi ki...

Bakin su siralar " Kor olur Badem Gozlu Olur" hikayesi medya da..
S. Aybaba iyi bir BJK li ve Cesurca bir kararla feda yilinda basa gecmeyi kabul etti. Ruyasini gerceklestirdi. ama bence basarili olamadi ve gonderildi. Bu medya S. Aybaba sallayip duruyordu gecen haftaya kadar, dunden beri izledigim ayni medya ise Samet Aybaba basarili, kalmali diye tam tersi bir ruzgara burundu.

ben Fikret Ormana guveniyorum, Blogu yazan arkadasin da belirttigi gibi, o Les Kargalari, her transferde ceplerine dolduruyorlardi, Yildirim Demiroren ise kara paralarini aklarken kulup uzerinden.
Sinan Engin in mafyavari taa PEkin Elciliklerinden pasaport cikartma olaylarini da unutmadik.
zaten o konusan Les Kargasi grubunun icinde bulundugu medya kanallarina bakin, kime hizmet ettiklerini gorursunuz.
Gecen Yil, para lazim iken Dert Bin iken kulup batiyorken hic biri ortalikta yoktu. Fikret Orman isleri rayina oturtup, Avrupa icin vizeyi alip, Stad icin dugmeye bastigindan beri bu arkadaslar hemen YD donemi misali parali baskan, pahali transfer hikayesi yapmaya basladi. O kafa ile 8 yil gitti, ne kaldi elde, batmis bir kulup.! ben destekliyorum !!!

Samet Aybaba icin ise yenik duruma dustugumuz maclarda ilk isyan etmesi gereken kisi hemen "Kucuk Emrah" bakislarina burunup hangi futbolcuya suc atsam hesabi yapmaya basliyor.

Vizyon Sifir, Taktik Sifir ve motivasyon da sifir. aklina tek Menemen gelen ve ruyasini Holmen ile susleyen adam icin 3-6cilik arasi basaridir!

ECO Luksemburg

CDiS dedi ki...

Önder Özen konusunda beklenti çok fazla gibi geliyor bana. Evet, futbolun akil adamlarından biri gibi gözüküyor, söyledikleriyle fark yaratıyor, Fenerbahçe 'de Zico döneminde çalıştı bildiğim kadarıyla, şehir efsanesine dönüşen, Sevilla maçında penaltılarda, kale arkasında Volkan 'a taktik verme olayı, Fenerbahçe'nin o sezon antreman sistemini planlaması falan ilginç detaylar. Zaten kendisi de özellikle, idman teknikleri anlamında Türkiye 'de rakipsiz olduğunu söylüyor. Fenerbahçeli olması falan zerre önemli değil. Bu insanlar profesyonel isimler, öz be öz Beşiktaşlı dediğimiz kişilerin, kulübe yıllardır ne kazandır(ama)dıkları ortada.
Ancak, bunun dışında, daha önce bu alanda, hiçbir ciddi tecrübesinin olmaması, yani referans alacağımız bir tarihinin olmaması akıllarda soru işaretleri yaratmıyor değil.
Yine de, ne olursa olsun, vizyonsuzluktan çatlayacak Beşiktaş futbol takımına faydalı olma ihtimali yüksek gibi geliyor. Ya da öyle olmasını diliyorum..

Adsız dedi ki...

Mesele Önder Özen hakkında çok beklentiye girmek değil. Uzun yıllardan sonra ilk defa ciddi bir futbol koordinatörü figürü çizmiş bir adamı bu mevkiye getirmektir aslolan. İşte tam da bunu es geçip “bu adam da kim, ne kariyeri var” demek, tamamen olayın arkasını görememektir.

Hani Konfiçyus demiş ya 3 çeşit insan vardır diye; bakış açısı olarak aşağıdan yukarıya herşeyi insanlarla değerlendirenler, olaylarla değerlendirenler ve ideallerle değerlendirenler, diye. Öncelikle Alman takımlarının yıllardır uyguladığı şekilde bir koordinatör seçildi. Seçilen isim de futbola hiç yabancı değil. Bu mevkiyi teknik direktörle karıştıran mı istersin, futbolcu kondisyoneri ile mi, ortalık toz duman. Size bir isim vereyim: Frank Arnesen. Kendisi PSV'nin, Tottenham'ın, Chelsea'nin ve şimdi de Hamburg'un sportif direktörüdür. Şimdi ismini duyan kimse tanımaz ama Hamburg'a geçerken Chelsea'den Sala, Gökhan Töre ve Rajkovic gibi gençleri takımına kazandırmıştır. Asıl görevi ise tıpkı Önder Özen'den beklendiği gibi teknik yönetimi şekillendirme ve altyapı ile koordinasyon sağlamaktır.

Aynı şekilde Barça'nın başarısındaki arka planda bulunanları da kimse tanımaz. Guardiola gidince yerine gelen Villanova'yı bile bizde tanıyan kişi çok azdı. İşin özeti zaten tanımamakta. Kimsenin başaklarını bekleme gibi bir lüksümüz olmamalı. Yoksa sarılıları örnek verirsiniz de, kimleri kaç paraya alıp ellerinde patladığını görmezsiniz. Fark şu ve bunu kabullenmek durumundayız: Onların ego için para saçacak yöneticileri var, çünkü taraftarları bu egoyu besleyecek yapıda; bizimse egoları şakşaklamayan ama akılcı bir yönetimi bekleyebilecek bir taraftarımız. Yol belli aslında.

Olay şu: Üşenmeyip, ligimizdeki takımların her yıl ne kadar transfer parası harcadığına ve futbolcularına ne kadar ödediğine bakarsanız, alınan verimin Avrupa'da ancak olsa olsa Polonya takımları kadar olduğunu görürsünüz -Trajikomik olansa herşeyi parayla transfere bağlayanların bu maliyet/fayda meselesine sallamasıdır; açık öğretimden terk ekonomistler olunca böyle oluyor- Şimdi bunun dışına çıkılmaya çalışmak adına bir adım atılıyor. Üstüne üstlük neredeyse hiç denenmeyen bir modelle. Neyi nasıl gördünüz de hemen sallıyorsunuz. NTV de yorum yapan Önder Özen futboldan yeterince anlamıyor da, henüz bir icraatını yaşamadan siz onun başarısız olacağını görecek kadar ondan daha mı çok anlıyorsunuz?

sembolist dedi ki...

Çarşı adlı,sadece desibel rekoruyla kendi menfaatlerin düşünen insanlar olduğu müddetçe,ne başarı gelir,ne de başarılı insanlar tutunablir...
Kasımpaşaya yönetici olan BJK'li işadamlarını da anlamak gerekli..
Çarşı'nın anlamsız bağırmaları,küfürleri onları da bunaltmış..

Adsız dedi ki...

En büyük GS (!)

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/824085-galatasaray-baskanindan-iflas-itirafi

Frankofon Platini sadece sana güveniyoruz.

Adsız dedi ki...

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/824085-galatasaray-baskanindan-iflas-itirafi

"Möhteşem" theo bu habere devletin göz ardı etmesi şeklinde gereken yanıtı verir; nede olsa sarılı.

Hayatında gerçek bir şey oldu mu theo.

Unknown dedi ki...

çarşıyı mühendis Oktay'ın ve 19 yaşındaki fidanın, Burak'ın, katili; delikanlı!!! ua taraftar grubuyla ön plana çıkan takımın taraftarlarının eleştirmesi pek bir dokunaklı oluyor!! bazıları tribünde kendilerini eğlendirmeleriyle (ki o insanlar oraya eğlenmeye gitmiyorsa niye gidiyor???) bazıları ise her yerde çıkardıkları olaylarla gündeme geliyor..

fazla konuşmasam iyi olur sanırım sıra bize de gelebilir!

YSY dedi ki...

Abi şu serdar adalı başkan falan olmasın ya. Bıktım şu zengin tiplemeli başkanlardan. Q7'yi getirecekmiş birde. Hadi koçum hadi başka kapıya. Eskidendi o gaza gelmeler.

Geçen sene yaldır yaldır kaçanların hepsi hemen kulis yapmaya başladılar.

Kulüp biraz da olsa rayına girince hemen çıktılar piyasaya.

Altınsay dahil hiç birinin kazanmasını istemiyorum ben.

Birebir biliyorum Çebi ve Orman'ın ne kadar uğraştığını borçları yapılandırabilmek için.

Yanlışları yok mu ? Çok fazla var hatta mevcut durumda yapılmaması gereken yanlışlar var ama ortada 10 senedir kazma vuryoruz diyip daha izinleri bile alınamamış bir stad , kısa vadede borç harç mevzusu sebebiyle Avrupa'dan men edilmiş bir kulüp ve zarar eden bir şirket vardı.

Artık kar eder duruma geçmiş bir yapı var , stad işi halledildi , pek çok konu düzene sokuldu ve ilerleyen süreçte de kulübün para babalarından bağımsızlığını sağlamak adına Fikret Orman'ın devam etmesi çok çok önemli.

Stad işinden rant elde edecek adamların yeni yönetimde olacağı aşikar gibi görünüyor bunu yapmasa çok sevinirdim ama Serdal Adalı ve Murat Aksu gibi 1 senede yapılan herşeyi 3 ayda eski çivisi çıkık döneme çevirecek adamlar artık bu taraftar tepki versin yaw.

Mete dedi ki...

T.Direktor olarak Herve Renard'i almalarini da cok isterim.
Asagidaki adreste de gayet iyi anlatmislar sagolsun arkadaslar.
Ayrica yeni Futbol Direktorumuzun twitter sayfasini da kendisinin resmi suslemektedir. Olur mu dersiniz?

Goruntulere de bakmayi unutmayin!!!

http://www.besiktasscout.com/herve-renard-kara-kitanin-sawyeri/

Bjk_KnightS dedi ki...

Serdar adalı q7'yi ucagıyla götürdügü zaman benim icin bitmisti zaten. Murat aksu'yu YD'ye rakip oldugu zaman desteklemistim ama Serdar Adalı ile yapacagı koalosyona zerre güvenim yok. İ.Altınsay icin ise adam gecen yönetimde yer almasa da sonradan görev almıstı. Sonradan bazı fosiller yüzünden bırakmıstı. Ayrıca besiktas yönetimden istifa eden 5 ismin de (t.kıran haric) altınsay'ın yönetiminde olacagını düsünüyorum. .ve futbol basarısı olarak daha basarılı bir kadro olacagını düsünüyorum eger ortaya cıkarlarsa. F.Orman her ne kadar finansal acıdan COK basarılı olsa da sportif acıdan o kadar basarılı kisileri almadı gecen secim yönetimine. Hepsi vasat.

Unknown dedi ki...

destekliyoruz...

Basar dedi ki...

Son icraatlardan ben çok memnunum.

1) Kongre yapısı çok önemli bir hamleydi.

2) İyi olur kötü olur bilemeyiz ama Önder Özen ve futbol şube direktörü kavramı yine çok doğru bir hamle.

3) Stadyumun yeniden yapılması kararının netleşmesi de çok önemli (kazma vurulmadan inanmam)

Fikret Orman'ın bu yıl daha deneyimli hareket ederek doğru hamleler yaptığını düşünüyorum. Umarım benim gibi düşünenleri yanıltmaz.

wahyud dedi ki...

Burada ziyaret memnun, teşekkür ederim
obat stroke

Yorum Gönder

Ara