.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Mayıs 2013 Salı

Haydi güle güle git Hoca

Samet Aybaba:
Kesinlikle istifa ettim diye bir şey yok. Son 2.5 aydır devamlı benim yerime antrenör isimleri geçiyor. Yerime 100 tane hoca ismi yazıldı. Biz de bu durumla ilgili duyduğumuz sıkıntıyı dile getirdik. '3'üncülük Beşiktaş için başarı değildir, başarısızlık halinde herkes gider' diye Başkanımızın da bir beyanatı vardı. Biz de 'eğer böyle görüyorsa gereğini yapsın' dedik. Kendisiyle bugün hiç görüşmedik. İnsanların olaylara bakışları çok farklı oluyor. Benim herhalde Beşiktaşlılığım bazı insanlara biraz ağır geldi. Doğru dürüst geldik, işimizi yaptık. Hiçbir beklenti içine girmedik. Hiç kimse bizi pohpohlasın, arkamızda dursun diye bir beklentimiz olmadı. Ancak bize karşı saygılı olmalarını istedik. Yaptığımız sonuçta bir iştir. Sonuçta biz her zaman Beşiktaşlı kalacağız. Yarın bir terslik olursa yine Beşiktaş'ın hizmetinde oluruz. Kimseye kırgın değilim. Burası benim camiam. Eğer benim sözleşmem feshedilecekse, ben bu işlerden anlamam, avukatım ilgilenecektir. Herkes anladığı işi yapsın.
Levent Erdoğan:
Samet Aybaba, kısıtlı imkanlara rağmen özellikle ligin ilk yarısında başarılı bir performans sergilemiştir. Ayrıca bu süreçte camianın şampiyonluğa olan inancının bir anda artmasını sağlamış, bundan önceki iki sezona göre kendisine sunulan imkanlar doğrultusunda da başarılı olmuştur. Fakat feda sezonunda Sayın Aybaba bunları yaparken, Sayın Başkan beyanatlarıyla hocasını yıpratmış, her şeyden önemlisi camia ve futbolcuların gözünde otoritesini bitirmiştir. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, belli kriterler göz önünde bulundurularak her takımda teknik direktörler değiştirilebilir. Fakat takımın iddiasının bulunduğu süreçlerde özellikle Fikret Orman'ın yaptığı yıpratıcı açıklamalar, daha sezon devam ederken maalesef bazı futbolcuların hocaya karşı tavır almasına ve takım içinde güven ortamının kaybolmasına neden olmuştur.

Evet, gördüğümüz gibi her yenilgiden sonra medyanın önüne futbolcuları atmakta beis görmeyen eski hocamız değil, Orman'ın yıpratıcı açıklamaları(?) imiş güven ortamının sarsılmasına yol açan. Gene eski hocamızın aldığı tepkiler Oğuzhan'a aldığı tutum, "küme düşer denen takım" söylemi falan değil, Beşiktaşlılığının bize ağır gelmesindenmiş. Eski hocamızın hiçbir beklentisi olmamış kulüpten meğer; eh, beklentisi olmayan çaışanın motivsyonu da kalmamış demektir zaten. Kendisi avukatlarım ilgilenecek demiş, avukatı olan Erdoğan'ı da alıp Beşiktaş sayfasını kapatabilir.

Beşiktaş'tan zihniyetinizi de, elinizi de çekmek zorunda kalacağınız, kulübün içinde nüfuzunuza güvenip at koşturmayı bırakacağınız günleri görmek nasip olsun.

28 Yorum:

Unknown dedi ki...

en büyük suçu gerçekten iyi oynamayan takımın neden iyi oynayamadığını çözememesi ve yapmış olduğu transferler.

Bjk_KnightS dedi ki...

çok ılıman bir başlık olmuş. çünkü bence son verdiği konuşmadan sonra söylenecek şey s git artık aybaba olmalıydı. birde ben süper beşiktaşlıyım der. Para bizim icin önemli degil deyip zaten sene başında da buca ile 400 bin Tl olan sözleşmesini beşiktaş'ta 1400 bin Tl olarak ayarlatmıstı. Bunun gibi sahte beşiktaşlılar yerine basının söyledigi gibi Fb'li ise bile Önder Özen'i tercih ederim. Çünkü adam bende profesyonellik intibası oluşturuyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Samet Aybaba tercihi zaten baştan yanlıştı ama olan oldu. Orta yaş ve üstü Beşiktaşlıların kendisini neden sevmediklerini de bu yıl içerisindeki söylem ve davranışlarından çok iyi anladık. Menemen ve yüksek koşu kalitesiyle kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.

QuaresmA dedi ki...

Şenol Hoca boştayken daha fazla düşünecek birşey yok. Yabancı hoca veya bir diğer Beşiktaş'ın çocuğu gibi bir hata yapılmamalı. Şenol Güneş genç oynatmak ve yetiştirmekten çekinmeden saha içinde de maksimum verimi alabilecekler listesinde en tepede.

alper dedi ki...

1-Zenciden kaleci olmaz.

2-Müslüman zenci fitbolcudan iyi topçu çok nadir çıkar hatta bana göre hiç çıkmaz.

3-M.Denizli ve F.Terim dışında hangi maçta hangi hakemin hangi kararı vereceğini,basını nasıl manipüle edip takımın üzerinden elini eteğini çekmesini sağlayacağını,taraftarın gazının nasıl alınıp nasıl ve nelere yönlendirileceğini bilen Türk Teknik Direktör yok.O açıdan yabancı olmalı hoca.

4-Yabancı hoca olmalı ama Carlos Carvalhal gibi daha ilk geldiği gün lig TV'ye katılıp bana Carvalhal demeyin Carlos diyin dicek kadar da basit ve taşşaksız olmamalı.Kendisine illa sayın dedirtmeli 2 tane kıçı kırık gazeteciye,Şansal'a,Ö.Güvenç'e..

5-Yabancı hoca olmalı ve tercihen F.Terim'i tanıyorum,çok büyük hoca ve taktisyen vs gibi gerzekçe laflar etmemeli geldiği zaman.Aksine daha hava alanına indiği zaman ismen tanıyorum aramızda iyi bir rekabet olacak vs gibi laflar edip meydan okumalı.

glorfindel dedi ki...

Yarın Futbol Direktörü hakkında açıklama yapılacak, muhtemelen de Zeki Önder Özen bu görevin başına geçicek. Bu durumda gelecek teknik direktör büyük ihtimal Önder Özen'in tercihi olan bir teknik direktör olucak. Benim düşüncem Önder Özen'in Alman ekolünde bir td ile anlaşacağı ve genç gurbetçi türk asıllı oyuncu piyasasına yöneleceği. Ralf Rangnick, Favre, Magath gibi isimler akla ilk gelenler ama Magath olsun istemem açıkcası. Favre Gladbach'da kendini kanıtladı, Rangnick ise modern futbolu iyi özümsemiş biri. Heynckes söylentilerine ise hiç ihtimal vermiyorum. Ayrıca kim gelirse gelsin zaten Samet'den kötü olucağını zannetmiyorum.

glorfindel dedi ki...

Sir Samet Aybaba'ya 4 yılda 2 milyon 400 bin para vereceğime, 1 sezon boyunca Rangnick ile çalışırım ve emin ol Beşiktaş çok daha fazla şey kazanır. Ayrıca yazdığım 4 td arasında sadece Heynckes 2 milyon üzerinde bir rakam talep eder, diğerleri ile 2 milyon altında bir rakam için uzlaşma sağlamak imkansız değil.(belki magath zorlayabilir)

YSY dedi ki...

Beşiktaş gibi bir camianın artık ikinci bir "feda"sı olamaz. Yönetim bunun bilincindedir diye düşünüyorum. Herşeyi yapda şu stad işi kötü oldu. En çok gelire ihtiyacımız olduğu sene ortada stad yok. Bu beni düşündürüyor açıkçası.

Adsız dedi ki...

Yeni başlayanlar için theo mesaj formatı (uygulaması yüzde yüz garantilidir)

Adamlar ...... u/i aldılar, siz hala ...... diyin anasını satıyım.

Adamlar ...... kupasında ...... yere gelsinler siz hala sistem deyin amk.

Adamlar ...... olayını konuşuyo siz hala ...... derdindesiniz.

Adsız dedi ki...

Sportif direktörlük ve buna göre yapılanma. Biz dürbünleri 30X yaptık ama bazıları hala 6. sınıf elişi dersinde kabak oyup 2 mercek takılarak yapılan ultra amatör teleskopla bakmaya çalışmakta.

Nasıl mı? Aslında çok basit. İç Pazar değeri 5 milyonu geçmeyen bir oyuncu için kapışan sarılı takımlardan biri 6,5 milyonu bayılıp üstüne iki oyuncusunu da teslim ederek bu transferi gerçekleştirdi. Nereden mi biliyoruz? daha geçen sezon Beşiktaş talipli olduğunda aynı oyuncu için istenen rakam 4 milyondu. Performansı mı değişti? hayır. Sadece 4 milyonu bayılmak istemedik (hataydı orası ayrı). Şimdi birilerinin ... yarışı nedeniyle en az 2, hatta belki 3 katına çıkan maliyet hayırlı ve uğurlu olsun.

Bu pazarı çok iyi bilen(!) daimi yorumcularımızdan birinin "Oğuzhan kim lan" diyerek kıyasladığı sarılı olan bir diğer genç oyuncu, bu yorumcumuzun başarılı bulduğu möhteşem hocamızın takımında 1,5 yıl oynadığı halde hiç gündemine gelmezken, yine aynı yorumcumuzun salladığı kelebek misali ömrü olan futbol koordinatörümüzün listesindeydi.

Soru şu: bu olaydaki tezat sayısını bulunuz. Hainlik yapıp önceden söyleyeyim: 4.

Hala fıtı fıtı. Gerçi alıştık artık. Sıradaki gelsin. Ama hepsinden önemlisi: Önder Özen Beşiktaş'a hayırlı ve uğurlu olsun. Bir de Renard'ı getirse keşke.

Önder Özen'in listesi akıllara ziyan gerçekten.

2 tanesini alsak 2 seneye takımın çehresi değişir.

http://www.aksam.com.tr/spor/onder-ozen-besiktasin-transfer-listesini-belirledi/haber-208135

Kişisel tercihim Koray Günter ile Alpaslan Öztürk olur.

Samet Reyizin Beşiktaşlılığı bana da ağır geldi 2 gündür soda içiyorum.

Kadir dedi ki...

Fenerbahçe Alper'i orta saha kalitesi, forma rekabeti, alternatifli kadro argumanları için almadı. Tamamıyla sidik yarışı sebebiyle aldı. 10 gün önce açıklamaları var, "böyle bir transfer çalışmamız olmadığı gibi, böyle bir planlamamız da yok" demişler.. Son dönemde Fener tarafından alınıp kullanılmayan oyunculara bir bakalım;

1Bienvenu
2Krasic
3Serdar Kesimal
4Orhan Şam
5Sezer Öztürk
6Mehmet Topuz
7Stoch
8Dia

Bu liste uzar gider. Hatta geriye gittikçe Guiza, Josico, Maldonado, Gökhan Ünal, Burak Yılmaz'lardan başlar bitmez. Onları da hesap edemem şimdi..
Yalnız sadece şu yukardaki 8 oyuncuya ödenen bonservis bedeli, yaklaşık; 50 milyon euro civarında. Sonrada burda "yeaa adamlar bak, o kadar adam var Alper'i alıyor" derler. Yersen..

QuaresmA dedi ki...

Bu gurbetçi işine gireceksek 1-2 seneliğine feda'ya veda edip işe yarayacakların hepsini toplamamız lazım. Bizde tutarlarsa bu renkliler taklit edip onlarda da sidik yarışı başlatırlar.

alper dedi ki...

Hep bahsettiğim şeyi bugün canlı yayında gördük yaşadık.Önder Özen'e o soruyu soran Erdal Cömert herhangi, bir sarılı takımda hele hele A.Yıldırım karşısında o soruyu soramazdı,sorsa idi gazetecilik mesleği orda biterdi,kıçından kan alırlardı.
Medyanın sana bakış açısı bu iken ve böyle olacakken sen bunlara kalkıp F.Terim gibi onu çekme bunu çek diyemiyorsan ana-avrat sövemiyorsan messi'yi getirsen 100 binlik stat yapsan yalansın.

mmmatias dedi ki...

Klup bu tarz art niyetli,tamamen zarar vermeye bozmaya karistirmaya yonelik soru soran bu yonde habercilik yapan zati muhteremlere karsi kesinlikle onlem almali. onder hoca sahip oldugu yetkinlikler itibari ile soylemesi gerekeni soylemistir kendisine tesekkur eder hosgeldin kucaklamasi ile birlikte gorevinde basarilar dileriz

mmmatias dedi ki...

Klup bu tarz art niyetli,tamamen zarar vermeye bozmaya karistirmaya yonelik soru soran bu yonde habercilik yapan zati muhteremlere karsi kesinlikle onlem almali. onder hoca sahip oldugu yetkinlikler itibari ile soylemesi gerekeni soylemistir kendisine tesekkur eder hosgeldin kucaklamasi ile birlikte gorevinde basarilar dileriz

ceyhun dedi ki...

erdal cömert'in o soruyu fenerbahçe veya galatasaray'da soramamasının sebebi o kulüplerde 8 yıl başkanlık yapıp kongre üyeleri arasında ağırlığı olan, kulübü kendisine borçlandırabilmiş eski bir başkanın olmamasıdır.

çağlar dedi ki...

@theotheo

evet bu mantıkla Matthias Sammer da direkt olarak görevi bırakmalı. hangi tecrübeyle Jupp Heynckes üstünde futbol direktörlüğü görevini üstleniyor. Yada M.City hangi akla hizmet edip Begiristain'i transfer ediyor hiç bir teknik direktörlük başarısı yok çünkü. hele bide PSG'nin seçimi leonardo var ki teknik direktörlük kariyeri başarılarla dolu.

Unknown dedi ki...

Fikret Orman Şenol Güneş'i istiyor haberleri var ama artık iş başkanda değil Önder Özen'de. kendisi uygun görürse Şenol hoca da kendisi ile çalışmayı isterse bence de süper olur. Ama ben herhangi bir Türk teknik direktörün bir futbol direktörü altında çalışmaya sıcak bakacağını sanmıyorum. Zaten onun için yabancı teknik direktör aranıyor. Şuan bizim için önemli olan futbol direktörlüğü sisteminin oturmasıdır. Eğer Şenol hoca ile bu sistemde sorun çıkıcaksa lütfen gelmesin ama dediğim gibi kendisi de Önder Özen ile yeni sistemde çalışmayı düşünürse daha iyi bir seçim olamaz.

çağlar dedi ki...

Önder özen'de daum, zico ve aragones ile çalıştı. Ayrıca sadece yardımcı antrenörlük deneyimi değil, bu işin akademik eğitiminide almış bi insan. yabancı dili olan, dünya futbolu konusunda bilgili en önemlisi bunların yanında egosu olmayan bi insan.

Türk futboluna damgasını vurmuş insanlar arasında bu nitelikleri barındıran kaç kişi var sence?

çağlar dedi ki...

Antrenörlük eğitimi almış, yabancı dil bilen adam mı oldu şimdi?

türk futboluna damgasını vurmuş ne olacak?

Ben söylediklerimin arkasındayımda sen bana kanıt diye adamların futbolculuk kariyerlerini getiriyorsun.

Senin mantığınla Ancelotti'nin leonardo ile çalışmaması lazım keza Mancini'nin Begiristain'i iplememsi, Heykens'ında, sammer'a hadi ordan demesi gerekiyor. çünkü teknik direktörülük kariyerlerine baktığımız zaman futbol direktörlerini katlar hepsi.

lamhaltas dedi ki...

@theo

iş dünyasında iki tip pozisyon vardır: generalist ve specialist.

Önder Özen'in aldığı rol generalisttir. Sorumlu olacağı herşeyi (Scouting, antrenörlük, basın ilişkileri, transfer) bir miktar bilmelidir ama hiç birşeyi o işi yapacak kişiden daha iyi bilme zorunluluğu yoktur. emin ol gelen modern bir antrenör de onun antrenörlük yeteneklerini sorgulamayacaktır.

Kendisinin görevi, yukarıdaki iş kalemlerinin birbiriyle eşgüdümlü çalışması için ilgili noktalarda gerekli geliştirmeleri yaparak kulübün futbol departmanını sağlıklı bir şekilde işletmesidir.

Hayatında bir rapor hazırlamamış, dökümantasyon yapmayı bilmeyen, iş akışından habersiz eski futbolcuların bu tip bir sistemi kurmasını zor görüyorum. Önder Özen'i ise bu konularda yurtdışı eğitim almış, kendini geliştiren ve rasyonel düşünebilecek biri olarak görüyorum.

Theo eski bir efsanenin bu rolü alması tabi ki hoş birşeydir. Fakat bu ancak pastadaki kremadır. Aslolan bu pozisyon için yeterliliktir ve bence Önder Özen bu iş için gayet yeterli bir kişidir. Ben maalesef böyle birini göremiyorum camia içinde.

Selim dedi ki...

Theo sadece konuşuyorsun. Çözüm değil çözümsüzlük sunuyorsun. Madem bu kadar parametre sundun; bana Avrupa/Türk futbolunda kariyerli bir geçmişi olan, Türk ve Alman liglerindeki altyapıları,Avrupa liglerini takip eden ve Beşiktaş ta çalışmayı kabul edecek,mümkünse Beşiktaş kökenli, kısacası senin kriterlerini karşılayan 1(Yazıyla bir) kişi önerir misin bu pozisyon için? Bir de bu adamın hangi maddi koşullar ile Beşiktaş 'a geleceğini söyler misin?

Basar dedi ki...

@theo

fener bu kadar güçlü bir orta sahaya sahiptiyse neden sadece 3 puan önümüzde?

Alper Potuk'u gerçekten kadroyu güçlendirmek için mi yoksa imajı güçlendirmek için mi aldılar? Ayrıca bu sidik yarışında, Beşiktaş'ın kazanacağını düşünüyor musun?

heynckes, rangnick, tigana ve schuster kötü... Peki kim iyi? Samet Aybaba mı mesela? Takımın başında kimi görmek isterdin?

fenerbahçede 6 yıl analist ve antrenör olarak çalışmış adamı neden futbol direktörü yapamazsın?
Peki bu pozisyona kimi layık görüyorsun?

alper dedi ki...

FB Alper Potuk'u imaj ,kadro güçlendirmek için vs mi aldı bilmiyorum da bildiğim tek şey deveden büyük fil var demek için aldılar.İyi de yaptılar.El birliği ile ön yargılardan ve romantiklikten kurtulsakta A.yıldırım'ı fırıncılar birliği başkanı yapsak başka bir şey istemem.O fırıncılar birliği başkanı olsun GS lilere ekmek bile sattırmaz dünya daha güzel daha yaşanır bir yer olur.

Önder Özen hayırlı olsun bu arada.Başarılı olsun inş.

mmmatias dedi ki...

theo beyfendi bildiğin makara yapıyor
paraziti kaale almayın kumda oynasın da çöp batmasın götüne

Yorum Gönder

Ara