.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Mayıs 2013 Pazar

10 maddede Beşiktaş başkanlık seçimi

Üst üste Serdal Adalı ile ilgili görüşleri okuduktan sonra ben de eksik kalmayayım istedim.

Serdal Adalı iş bitirici profiliyle Demirören dönemindeki tek sevdiğim yöneticiydi. Maalesef post-Demirören sürecinde transferlerin parasının ödenmemiş olduğunu farketmem, içine düştüğümüz mali batak, geçmişle ilgili anlatılan mafyöze hâl ve tavırlar vs. gibi nedenlerle (bu blog'daki birçok arkadaşa benzer bir şekilde) adaylığına soğuk bakmaya başladım.

Şike iddianamesini sayfa-sayfa okumuş biri olarak kendisinin şike yaptığına inanmıyorum - o yüzden "şike olayını kulübe bulaştırmış olması" benim için geçerli bir sebep değil, hatta daha da ileri giderek kendisinin 1 yıl içeride tutularak bu sürecin sadece Fenerbahçe'nin üzerine yapışmasını engellemek amacıyla bir şekilde kurban edildiğini düşünüyorum. Ancak diğer sebeplerin hepsi beni düşündürüyor. Her ne kadar Adalı'yı sadece Demirören yönetiminde olduğu için Demirören'in tüm enkazıyla eşleştirmek istemesem de, kendisi o gölgeden çıkmak istediğini açıkça ifade etmediği takdirde ona herhangi bir şekilde destek vermem zor gözüküyor.

2015 itibarıyla oy vermeye hak kazanacak bir yeni üye olarak fikrimi soran yok, ancak olsaydı, önüme beyaz bir sayfa alarak sanırım şöyle basit bir mantık izleyebilirdim:

1. Altınsay neredeyse oraya git --> ? (İki aday da kendisini kullanmaya niyetli gibi gözüküyor)
2. Levent Erdoğan ne diyorsa tersini yap --> Fikret Orman
3. Cem Bilge, Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran, İsmet Berkan kimi işaret ediyorsa ona oy ver --> Sanırım Serdal Adalı (Twitter'da kendi aralarındaki yazışmaları gördüğüm kadarıyla Fikret Orman'a destekleri olmadığı kesin, eğer 3. bir adaydan haberdarlarsa ve biz değilsek ayrı mesele)
4. Önder Özen'in işini kolaylaştıracak olan kimse ona oy ver --> Sanırım Fikret Orman (Fikret Orman kendisini atadı, ancak Altınsay gibi harcayacak olma ihtimali kuvvetli. Adalı da kendisiyle çalışacağını belirttiği için ibre burada yüzde yüz değil)
5. Demirören ne istiyorsa tersini yap --> ? (İkisiyle de kâğıt üstünde kırgın. Ama Fikret Orman'ın şu ana kadar hesap soramamış olması, Adalı'nın da Amerika'da Demirören'le görüşmesi düşündüren faktörler)
6. Kim yıldız transfere yönelecek gibiyse ona değil, ötekine oy ver --> Fikret Orman
7. Kim stadı hemen yenilemek istiyorsa ona oy ver --> ? (Bu da karışık mesele, çünkü Adalı "stadı hemen yıkmayın" diye açıklama yaptı, ama sebebi hükümete güvenmemesi ve stadı kaybedeceğine olan inancı. Murat Aksu'yu yönetimine alan birinin hükümetten çekinmesi ilginç, ancak 1 sene hapiste kaldığı için şaşırmak güç)
8. Tüzüğü değiştirip üyelik fiyatlarını düşüren ve kulübü demokratikleştiren kimse ona oy ver --> Sanırım Fikret Orman (ama bu mesele de karışık, çünkü bu üyelikleri destekleyen tüm üyeler yönetiminden istifa etti! Yani tüzük değişimini çıkaran kendi yönetim kuruluydu, ama kendisinin görüşü nedir, bilemiyoruz)
9. Hangi yönetim kurulu daha "güçlü" gözüküyorsa ona oy ver --> Büyük ihtimalle Serdal Adalı (Hüsnü Güreli de dahil olmak üzere bir zamanlarda "akil" Beşiktaşlılar tarafından da saygı duyulan kişilerin yönetiminde olma ihtimali var gibi gözüküyor)
10. Kim Beşiktaş'ı kısa vadede Fenerbahçe ve Galatasaray ile rekabet edebilir hâle getireceğini iddia ediyorsa ona oy ver --> Serdal Adalı

Ek madde önerileriniz, soru işaretleri ve belirsiz kısımlar ile ilgili kesin görüşleriniz varsa yorumlarda tartışalım. Olduğu hâliyle işi şematik hâle getirirsek ibre Fikret Orman'ı gösteriyor. Ben yine de Serdal Adalı'ya önyargılı olmayıp, yönetim kurulunu açıklaması ve Demirören dönemi ile ilgili kendisini ifade edebilmesi için bir şans verme taraftarıyım.

Üstteki maddelerden beni en çok 1, 3, 5 ve 8 düşündürüyor açıkçası. Çünkü perde arkasında kalan ve hiç birimizin tam olarak bilmediği sorular bunlar.

Keşke Altınsay adaylığını açıklasa ve böyle şemalara gerek kalmasa.

84 Yorum:

buzkan dedi ki...

beşikaş'ın zor zamanında kim taşın altına elini koyduysa ona oy ver.
aday olacağını söyleyip seçim zamanı mali tablodan korkup topuklarını kıçına vura vura kaçan kimse ona oy verme.
'yemişim beşiktaşını benim itibarım zedelendi bu süreçte' benzeri sözler kime aitse ona oy verme.
110 yıllık takım kimin yüzünden şikeyle anıldıysa ona oy verme.
süleyman seba'nın beşiktaşını özlüyorsan, seba'nın beşiktaş'ını kimde görüyorsan ona oy ver.
demirörenden sadece isim farkı olan olaylara yaklaşımı aynı olan kimse ona oy verme.
hakem odası basabileceğini basın toplantısında açıklayacak kadar şov peşinde olana verme.
hepsinden önce kime oy vereceksen ver ama başarıya, yıldız futbolcuya kanıp beşiktaşlılığından ödün verme.

çağlar dedi ki...

Adali ne zaman onder ozen ile devam edecegini belirtti acaba? Ben kacirdim sanirim o haberleri.

Hayvan.org dedi ki...

11- Sinan Engin, Kaya Çilingiroğlu, Celal Kolot kimin tarafındaysa karşı tarafa geç = (Fikret Orman)

BJK4EVER dedi ki...

Bazi maddeler net bir bicimde celisiyor. Hem maddi durumu sikintiya sokmamak, hem Altinsay ile calismak, hem yildizlar almak, hem FB/GS ile rekabet etmek mumkun degil, bunu kabul etmek lazim. Ki Altinsay zaten yabancilarin tamamini gonderip Hakan Calhanoglu, Salih Ucan, Oguzhan Ozyakup gibi yerlileri takima katip belki 2-3 sene bir gelisme donemi gecirecek ama sonra 3-4 sene ligi domine edecek bir yapi hedefliyordu. Bunun disinda bir projede yer almaz.

Bence Adali bir basin toplantisi yapip herseyi aciklamali. Maddi durumla ilgili gorusleri neler, futbol takiminda ne gibi bir strateji izlenecek kisa ve uzun vadede, nasil bir hoca getirecek, Onder Ozen konusu ne olacak, amator branslar ne olacak vs. Bunlari aciklamadan bunlari konusmak anlamsiz.

Ancak bence oncelik hala maddi durum olmali. 8 senede yapilmis borcun 1 senede odenebilecegini zanneden saf arkadaslar var, ancak BJK hala iyi durumda degil maalesef. Rahatlama oldu, ancak hala odenmesi gerek cok borc var (buyuk bir kisim odeme takvimine baglandi). Yani bazi arkadaslarin sandigi gibi 1 sene feda yaptik yetti simdi gelsin yildizlar gibi bir durum yok ortada. Ki benim asil korktugum da bu cunku boyle bir donem yasarsak hem gecen seneki tum cabalar bosa harcanmis olur hem de bir daha cikilamayacak bir cukurun icine duseriz. O yuzden temkinli olup Fikret Orman'a yonelmekte fayda var.

Unknown dedi ki...

1.Öncelikle fikret orman seçilse de seçilmese de mutlaka stad olayını kendisi yapmalı.Serdal Adalı geçen sene aday olmayı düşündüğünde ilk kime gitti başbakana, ozaman hükümeti sevmiyor(güvenmiyor) felan hikaye.
2.Murat aksu beni şaşırttı açıkcası girecekse tek girseydi.Bu haliyle Yıldırım Demirören+Murat Aksu olayını hatırlatıyor.
3.Hesap sorma olayı komedi adamın elinde 100 mTL var sen alsan alsan 20 m Tl alabilcen onuda kim bilir kaç senede alırsın.He umrumda değil nasıl ki önceden şımart bizi diyorduk şimdide hesap sor diyoruz diyorsan o ayrı.
Ama önceden biz "şımart bizi" demedik ama bizde hesap sorsana diyoruz diyorsan kendinle çelişiyorsun demektir çünkü sen kendini tatmine değil BJK menfaatlerine göre hareket ediyorsundur.

Maxim Tsigalko dedi ki...

İlginç bir değerlendirme şekli olmuş ancak özellikle 10. maddeyi anlamakta baya bir zorlandım. Serdal Adalı mı kısa vadede Fb ve Gs ile rekabet edecek düzeye getirecek bizi?

Bu bahsettiğiniz rekabet transfer yarışındaki rekabet mi? Kendisinin yönetici olduğu dönemde transfer dışında bir olayını görmedik. Ki onlar da kaynağı oluşturulmadan yapılmış transferlermiş. Öyle transferi ben de yaparım.

Kulübün mali durumuyla ilgili her hangi bir madde yazmayıp, Gs ve Fb ile rekabet edebilmesini kıstas olarak belirlemeniz zaten futbol ve Beşiktaş'a bakış açınızı gösteriyor. Transfer = Gs-Fb ile rekabet

serkan dedi ki...

şike iddianemesini üstün körü okumuştum, belki yeri burası değil ama sayfa sayfa okumuş biri olarak görüşlerini özet olarak aktarman mümkün mü acaba? zira tamamını okumadan kesin hükme varmak doğru değil, tamamını okuduğuna göre senin daha net bir görüşün var konu üstüne..meşhur ibb maçı, ibrahim akın, at keywordleri eşliğinde özet görüşünü almamız mümkün mü?

Mete dedi ki...

1-3-5 ve 8.ci maddeler üzerinden gidecek olursak:
1-Söylentiye göre bu hafta İbrahim Altınsay'ın adaylığını açıklama ihtimalleri üzerinde konuşuluyor
3-istifa eden yöneticilerin bazıları tivitir hesaplarından istifa sonrası yeni bir oluşum minvalinde açıklamalarda bulunmuşlardı. Bu açıklamalar da İbrahim Altınsay'ın aday olma ihtimalini güçlendiriyor
5-F.Orman'ın en son Trtspor'da hesap sorma ile ilgili son söylemini de duyduktan sonra bu hamleyi bu saatten sonra yapamayacağını anladım. Bir hafta sonra ne yapacağımızı göreceksiniz dedi ve bu açıklamanın üzerinden galiba iki hafta geçti. Serdar Adalı'nın ise Amerika'da Demirören ile görüşmesi ise zaten onunla problemi olmadığını göstermiştir
8-Şunu gayet iyi biliyorum ki F.Orman üyelik ücretlerinin düşük olması mevzusunda hep kaçak dövüştü. Benim bizzat kulaklarımla tv'den duyduğum bir-iki açıklaması var. Üstelik son tüzük-tadil kongresini izleyenler varsa oradaki sürecin nasıl geliştiğini görmüşlerdir. Bu madde değiştirilecekti sağolsun bazı oluşumlar bastırdı, Mesut Urgancılar o maddede bir anda revizyona gitti ve oylamaya sunuldu. Bana göre çok iyi bir manevraydı. İzleyenler görmüştür.
Genel olarak yazının mantık sıralamasını beğendim ve katılıyorum.

Deniz dedi ki...

Bence Altınsay 2016 seçiminde aday olacak.

8. madde ile ilgili de naçizane söyleyeceklerim var: Üyelik ücretlerinin düşürülmesi ve ödeme yollarının kolaylaştırılması ile ilgili çalışanlar yönetimde artık yer almayacak, doğru. Ama Fikret Orman kulübe üyelik şartlarının maddi kısmının yumuşamasından ve bireysel üyeliklerin çokluğundan ve bu üyelerin sosyokültürel yapısından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Mali genel kurulda üyelik giriş ücreti ve aidatı ile ilgili de bir gündem maddesi var, burada şartların oluşmasına göre bu memnuniyet samimi mi değil mi anlayacağız. Ama ben samimi olduğuna inanıyorum. Hatta Levent Erdoğan ve Seyit Ateş gibi kongre fareleri ile ters düşmesinin sebeplerinin de bu olduğuna inanıyorum. Benim açımdan 8 nolu madde net Fikret Orman.

Altınsay'ın Serdal Adalı'ya yakın duracağını düşünmüyorum. Fikret Orman'dan da ağzı yanmış olabilir ve mesafeli davranabilir, ben bir sonraki seçimde kendi adaylığını rahatça koyabilmek için her iki adaya da mesafeli duracağını düşünüyorum. Çünkü eğer üyelik böyle devam eder ve 2016 seçiminde oy kullanabilecek 5-6bin bireysel üye olursa (şu an hali hazırda 3bin) İbrahim Altınsay istediği yönetimle buraya gelir, istediğimiz yönetimi sergiler.

Fikret Orman koltukçu bir adam değil, tüzükte önerisi 2 dönem başkanlık yapılmasıydı en fazla. Bu yüzden ben iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Kafamdaki başkan İbrahim Altınsay gelene kadar da en uygun şartları Serdal Adalı değil, Fikret Orman başkanlığının oluşturabileceğini düşünüyorum. Ben de bir sonraki seçimde oy kullanabileceğim, ama bu seçimde kullanabiliyor olsaydım, adayım Fikret Orman olurdu.

Deniz dedi ki...

Ayrıca Adnan Dalgakıran yazıda refere edilmiş yöneticilerin hepsine bu yazıyı göndermiş twitterdan, haberiniz olsun :)

kim cebinden para verip günü kurtarmadan kulübe kalıcı kaynaklar bulacak ?

en kritik soruyu sormamışsın bence ki büyük oranda geri kalan bütün soruları elemine etme şansı var.

kimse tüzük müzük ayak yapmasın biliyoruz quaresma diyince gözü dönenleri ...

Darkpain dedi ki...

3. madde tamamen yanlış. Tamam Fikret Orman'a destekleri yok ama Serdar Adalıya katiyyen karşılar. Berk Hacıgüzellerin kulüp ekonomisi ile ilgili yaptığı açıklamalar, izlenmesi gereken politikalar ile ilgili düşünceleri. Cem Bilge'nin Serdar Adalı- Ibrahim Altınsay birlikteliği konularına yorumları ile Serdar Adalı'nın düşünce yapısının çok kati şekilde karşısında olduklarını görebilirsin.

Kendi düşünceme gelecek olursak da S.Adalıyı başkan seçmek 2 yıl öncesine dönmekten farksız olur. Kısa vadede Fb-Gs yarışına ortak olabiliriz fakat stadı büyütme, loca sayısını arttırma, gelir-gider dengesini kurma adımlarını atmadan en fazla bir kaç yıl bu rekabetçi yapı sürdürülebilir. Sonrasında iflas bayrağını kalıcı olarak kaldırırız.

Darkpain dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kalten dedi ki...

Hayvan.org tarafından önerilen 11. maddeyi çok beğendim, onu da kattım sayın.

10. madde beklendiği üzere tartışma yaratmış, aslında kelimeleri dikkatli seçtiğimi düşünmüştüm "kim Beşiktaş'ı kısa vadede Fenerbahçe ve Galatasaray ile rekabet edebilir hâle getireceğini iddia ediyorsa" diyerek. Bence iddia edebilmek varolmaktır, Beşiktaş'ın şu anda ihtiyacı olan da biraz iddialı gözükmek aslında. Yoksa belki de Trabzon maçında galibiyet için oynar, bu seneyi ilk 2'de bile bitirebilirdik. Ama Aybaba/yönetim biraz da 3.lüğün kendisine yeteceğine inandı bu sene ve kanımca bu yanlıştı. Ha, siz rekabet iddianızı Oğuzhan alarak da gerçekleştireceğinizi iddia edebilirsiniz, Quaresma v2 alarak da; ama sonuç olarak rekabet edebileceğinizi iddia edebilmek de bir kıstastır. Benim gördüğüm kadarıyla Fikret Orman daha bir "küçük olsun benim olsun"cu - bunun sebebi bir noktaya kadar tabii ki finansal durum, ama Altınsay, Cem Bilge, Adnan Dalgakıran gibi görüşlerine önem verdiğim kişiler de benzer sebeplerden dolayı yönetimden ayrıldılarsa gözüm kapalı bir şekilde "Fikret Orman!" diyemiyorum sadece. Yoksa Beşiktaş'a bakışım transferden ibaret değil.

Kalten dedi ki...

Sanırım en haklı eleştirilerden biri finans/kalıcı gelir kaynağı yaratmak olmuş. Her ne kadar stad bu gelir kaynaklarından biri olsa ve genel olarak akil insanlara atıf yapmamın sebebi ipin ucunu finansal olarak kaçırmamak gerektiğini kanıtlasa da, bu konunun ayrı bir madde gerektirdiği su götürmez bir gerçek:

12. Kulübü daha da şeffaf, gelir-gider dengesi net bir hâle getirecek olan kimse ona oy ver --> Sanırım Fikret Orman (Serdal Adalı'nın son açıklaması: http://www.kartalbakisi.com/gundem/adalidan-iki-kritik-vurgu-h22082.html "acaba mı" dedirttiği için sanırım ekledim. Bence BJK4EVER'ın dediği gibi Serdal Adalı'nın daha çok konuşması lazım, başka türlü dediklerimiz sadece Demirören döneminde gördüklerimizden dolayı düşük beklentiler sonucu olacak)

Deniz'in mantığı hoşuma gitti. Altınsay eğer 2016'da gelecekse, ona kadar kulübü yavaş yavaş su üstüne çıkarmak için daha uygun aday Fikret Orman gibi gözüküyor. Ha, eğer şimdi gelecekse, zaten karar bellidir.

Kalten dedi ki...

Mete - dediklerin çok mantıklı, zaten beni Fikret Orman konuusunda düşündüren asıl madde de 8. madde. Altınsay'ın adaylığı konusundaki görüşün için de inşallah diyebiliyorum sadece.

Serkan - okuyalı 1 seneyi geçtiği için şu anda ne desem yalan olur, ama özetle aklımda kalanı anlatmam gerekirse konu sadece çok amatörce yapılmış bir transfer girişimi olarak gözükmüştü bana --yani bir şikeden ziyade Tayfur'un çapsızlığı ve abuk-sabuk menajerlerle girdiği diyaloglar, Adalı'nın ise bir suçunu görmemiştim okuduğum kadarıyla. Hikâye şu: İbrahim Akın ile İskender'in menajerleri çağırılıyor, kupa maçı ile ilgisi olmadığı vurgulanarak oyunculara teklif yapılıyor. Menajer zaten FB ile şike görüşmelerinden şerbetli olduğu için oyunculara kötü oynamaları için gazı veriyor (çünkü biliyor ki kupayı alıp Avrupa'ya gidecek olan bir İBB oyuncuları satmak için daha az gönüllü olur, bonservisi bol ister, transfer yatar, kupayı BJK alırsa da Avrupa'ya gideceği için transfere daha çok para ayırır, maaşlar daha yüksek olur vs.), ve bizim yöneticilerden habersiz oyunculara "gol atmayın, yatın" vs. diyor, oyuncular da reddediyor. Menajerin iddia ettiğine göre (bu konuşmayı 3. şahıstan dinliyoruz çünkü) görüşmeler sırasında İbrahim Akın'ın kendisine ait bir atı istediğini duyan Serdal Adalı da "sen bir gel, at da veririz helal olsun" tarzı bir açıklama yapıyor, ki bu menajerin attığı bir yalan dahi olabilir. Yani at şike aracı olarak değil, maaş veya "sign on fee" niyetine verilecekti (ki verilmedi).

Her neyse, ben de vakit bulursam daha uzun yazmak isterim, yanlış hatırlamıyorsam Shelbyl'in böyle bir post'u vardı zamanında yazdığı.

tearkan dedi ki...

madde 1 gecelim. ben altinsayin iki adaya da yakin olacagini dusunmuyorum.

madde 2 uzerine konusmaya bile gerek yok. fikret orman'in listesine girmesi yanlisti zaten. neyse ki yanlislarindan donebilen bir yapisi var baskanin.

madde 3 evet fikret orman'la ters dustuler; fakat bu isimlerin adali'dan yana olduklarina dairizlenimi nasil edindin merak ettim acikcasi. bu yonde en ufak bir soylemlerini gormedim.

madde 4 adali'nin onder ozen'le calisacagini hic sanmiyorum. bunu nerede soyledi?

madde 5 bu hesap sorma isi iyice mit haline taraftarin kafasinda.bence fikret orman hesap sorma isinden ziyade anlasma yoluna gidecek. atiyorum yarisini hibe et yarisini odeyelim gibi. ters bir durumun riskini mali acidan kaldirabilecek durumda oldugumuzu pek sanmiyorum. fikret orman da bu riski almayacagini gosterdi mevcut baskanligi suresinde.

madde 6 baskan 15 milyon euro transfer butcemiz var 6 futbolcuyla anlastik dedi. onder ozen'e de inaniyorum acikcasi bu konuda ki kendisi de surekli topu ona atti. devre arasi facialarindan agzi baya yanmis gibiydi. adali icinse cok goygoy donuyor, kendi aciklamadikca fikir beyan etmek zor.

madde 7 net fikret orman. serdal adali'nin stad konusunda hukumetten cekindigi hic inandirici ve mantikli degil. ayrica bu konu ama iyi ama kotu bir cozume kavusmali artik. tamam herkes orada kalmak istiyor; ama stad yikilirsa araziyi elimizden alirlar diye bu konuda rakiplerimizden iki adim geriden gelecek halimiz yok. sahsi fikrim adali yikmak yerine onumuzdeki sene de inonu'de oynamak istiyor. cunku oncelikli amaci stad, mali politika vs degil kisa surede gerekirse risk de alarak sportif basari. bu nedenle yikim konusunda beklensin dedi.

madde 8 bana ve benim gibi bircok insana besiktas'a uye olma firsati yaratildi. emegi gecen herkesten allah razi olsun. bu konuda objektif.olamiyorum kusura bakmayin; oyle veya boyle bu yonetim sayesinde kulube uye oldum.

madde 9 cok soyut bir degerlendirme. hani kime gore, neye gore guclu? hangi kriterlere gore yapilacak degerlendirme? parasi olan mi, fikirleri olan mi, camiada adi olan saygi goren mi?

madde 10 besiktas'in onceligi su bir iki yilda sportif basari degil stad ve mali tablonun duzeltilmesi olmali. besiktas zengin yonetici eline bakan degil iyi kotu kendine yeten bir yapiya sahip kulup olmali. umarim bu maddeyi baskanlik seciminde kriter alan cok kisi yoktur.

serkan dedi ki...

özet için teşekkürler kalten. genel olarak fikrim ise şu ortamda ve bu mevcut iki aday arasından mutlaka fikret orman'ın desteklenmesidir. nedenleri bir kez daha yazmama gerek yok üç aşağı beş yukarı herkesin korkuları ve istekleri paralellik gösteriyor. fikret orman başkanlık dönemi zaten tokatlar yiyerek başladı, alacaklılar, hacizler borçlar vs. kesinlikle bir dönem daha hak ediyor. şu ana kadar yaptığı iş kulüp başkanlığından çok imdat kolu gibi bir şeydi. başkanlığı hakkında esas değerlendirmeyi yapacağımız dönem bu dönem olacak bence. günahıyla sevabıyla bu şansı en çok hak eden o.

sadrazam dedi ki...

Geçtiğimiz dönem camia zor durumdayken Adalı aday olmadığı için çok eleştirildi. Eleştiriler de son derece haklıydı. Ancak aynı eleştiriler Altınsay için yapılmadı nedense? Altınsay da mali tabloyu inceledi ve adaylıktan vazgeçmemişmiydi? Haklı olarak bir başkan adayı olarak gösteriliyorken Orman'ın himayesine girmeyerek dışardan görev aldı.
İbrahim Altınsay Beşiktaş camiasına lider olabilecek meziyetlerde bir insan, umarım bir gün o emelini de gerçekleştirir. Ancak bu geçen dönem Altınsay'ın aday olmaktan kaçtığı gerçeğini değiştirmiyor maalesef.
Sen camianın belkide en zor günlerinde atla eşekle uğraşacaksın, ya da mali tablodan endişelenerek elini taşın altına sokmayacaksın, Bütün pis işler yapıldıktan, günah çıkarıldıktan sonra göreve talip olacaksın.

alper dedi ki...

MADDE 1:Forza sitesi kimi diyorsa tam karşısına geç ve dik dur.

MADDE 2:Çarşı kimi istiyorsa karşısına geç ve dik dur..

MADDE 3:Eski stadımızda ve yeni yapılacak stadımızda bilet fiyatlarını kim pahalı yaptıysa,Çarşı denen grubu kapalıdan alıp kim kale arkasına atacaksa oyunu ona ver.

alper dedi ki...

Son bir not.Şimdi sorsan Şeytan Rıdvan,Hakan Ünsal gibilere BJK FEDA demez iddialı olur iddialı takım kurar yarışır bunun için de S.Adalı kazansın derler,demeseler de demeye çalışır demeye getirirler.O zaman direk karşısındaki insan oy ver.

Unknown dedi ki...


1. Altınsay neredeyse oraya git --> Fikret Orman
İbrahim Altınsayın Fikret Orman yönetimine gireceğine dair içimde hayal perest bir umut olsada mantığım gerçek olmayacağı söylüyor. Peki İbrahim Altınday hiç bir yönetime girmeyecek ve kendiside aday olmayacaksa kime o verir? Serdal Adalıya vermeyeceğinden eminim

2. Levent Erdoğan ne diyorsa tersini yap --> Fikret Orman

3. Cem Bilge, Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran, İsmet Berkan kimi işaret ediyorsa ona oy ver --> Belirsiz
Belki önümüzdeki günlerde birini işaret ederler ama şuan bir fikir yürütmek mümkün değil.

4. Önder Özen'in işini kolaylaştıracak olan kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Fikret Orman kensisini görevlendirdiğine göre en muhtemel kendisi.

5. Demirören ne istiyorsa tersini yap --> Fikret Orman
En başta eskiden bu yana Fikret Ormanın Yıldırım Demirörene rakip olması ve yönetime geldiğinden beri Amerikalarda buluşup fotoğraflar çektirmemiş olmasından dolayı Fikret orman diyorum
Burda konu biraz hesap sorma hadisesine kaymış ki. Ben hesap sormak için elimizde pek fazla bir argüman göremiyorum. Nasıl ki bir ülke başbakanı ülkeyi kötü yönettiği için yargılanamıyorsa Yıldırım Demirörenide yargılamak okadar zor. Belki transferde usülsüzlük ve UEFA 'a yalan bildirmler için yargılabilir. Bu yargılama sonunda suçluda bulunabilir. Faket eminimki bu yargılama sürecinde Yıldırım Demirörenin zara göreceğinden fazla Beşiktaş zarar görecektir. Şu bulunduğumuz kritik noktada suyuna gidip kurtara bildiğimizi kurtarmak. Hatta gerekirse sen en büyük Beşiktaşlısın bağışla bu paranı bir kısmını diye gaz vermek en mantıklısı. Şu an Beşiktaş köprünün üstünde hatta sırat köprüsü bu köprü. Köprünün üzerinde ayıya ne deneceğini hepimiz biliyoruz. Düşmeye hiç gerek yok.

7. Kim stadı hemen yenilemek istiyorsa ona oy ver --> Açık seçik Fikret ORMAN.
Bilgili döneminden beri başkanın en büyük hayalinin stadı yenilemek olduğuna eminim. Zeminin aşağıya indirilmesine bile karşı çıkmıştı hatırlatırım.

8. Tüzüğü değiştirip üyelik fiyatlarını düşüren ve kulübü demokratikleştiren kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Kendisinedn ve bunu hayata geçirienlerden ALLAH razı olsunç.Ailemize yeni bir kartal katılmasından dolayı bugün üye olamadım ama elim bollaşır bollaşmaz olacağım.
Kim ki aidatları tekrar yükseltir işte o kişi beddualarımı alır.

9. Hangi yönetim kurulu daha "güçlü" gözüküyorsa ona oy ver -->Belirsiz.
Daha yönetim kurulları açıklanmadığından burda taraf seçmek çok zor.

10. Kim Beşiktaş'ı kısa vadede Fenerbahçe ve Galatasaray ile rekabet edebilir hâle getireceğini iddia ediyorsa ona oy ver --> Belirsiz.
Eğer kısa dönem transfer bütçesinde derseniz. Kesinlikle Adalı Söylemlerinden tranfer uğruna Beşiktaşı batırma riskini alabilecek gibi gözüküyor. Ben bu soruyo yok sayıyorum. Alper Potuka toplan 15 milyon vermektande 1 milyona Oguzhanlar, Salihler, Olcaylar la oynamayı tecih ederim . Salihi Fenerbahçe oyuncusu olsada her izlediğimde içime umut doğuyor.

11. Sinan Engin, Kaya Çilingiroğlu, Celal Kolot kimin tarafındaysa karşı tarafa geç --> Fikret Orman

12. Kulübü daha da şeffaf, gelir-gider dengesi net bir hâle getirecek olan kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Daha da şeffaf olmasını beklesemde geçmişten daha iyiyiz danırım.

13. Süleyman Seba'nın Beşiktaşını özlüyorsan, Seba'nın Beşiktaş'ını kimde görüyorsan ona oy ver.---> Fikret Orman
Ne zaman Beşiktaş Beşiktaş olmayı bırakıp Fenerbahçe olamak istedi işe o vakit felaketler geldi. Ben 80lerin çocuğuyum Benim için Beşiktaş demek Sebanın Beşiktaşı demek. Özümüze kim yakın hissetiriyorsa onu seçerim.

Neredeyse hepsini Fikret Orman aldı. Fikret Orman mükemmel olmasada şuanda elimizdekilerin içinde büyük farkla en iyisi. Hatta bütün büyük takımların içinde en iyisi.

Unknown dedi ki...


1. Altınsay neredeyse oraya git --> Fikret Orman
İbrahim Altınsayın Fikret Orman yönetimine gireceğine dair içimde hayal perest bir umut olsada mantığım gerçek olmayacağı söylüyor. Peki İbrahim Altınday hiç bir yönetime girmeyecek ve kendiside aday olmayacaksa kime o verir? Serdal Adalıya vermeyeceğinden eminim

2. Levent Erdoğan ne diyorsa tersini yap --> Fikret Orman

3. Cem Bilge, Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran, İsmet Berkan kimi işaret ediyorsa ona oy ver --> Belirsiz
Belki önümüzdeki günlerde birini işaret ederler ama şuan bir fikir yürütmek mümkün değil.

4. Önder Özen'in işini kolaylaştıracak olan kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Fikret Orman kensisini görevlendirdiğine göre en muhtemel kendisi.

5. Demirören ne istiyorsa tersini yap --> Fikret Orman
En başta eskiden bu yana Fikret Ormanın Yıldırım Demirörene rakip olması ve yönetime geldiğinden beri Amerikalarda buluşup fotoğraflar çektirmemiş olmasından dolayı Fikret orman diyorum
Burda konu biraz hesap sorma hadisesine kaymış ki. Ben hesap sormak için elimizde pek fazla bir argüman göremiyorum. Nasıl ki bir ülke başbakanı ülkeyi kötü yönettiği için yargılanamıyorsa Yıldırım Demirörenide yargılamak okadar zor. Belki transferde usülsüzlük ve UEFA 'a yalan bildirmler için yargılabilir. Bu yargılama sonunda suçluda bulunabilir. Faket eminimki bu yargılama sürecinde Yıldırım Demirörenin zara göreceğinden fazla Beşiktaş zarar görecektir. Şu bulunduğumuz kritik noktada suyuna gidip kurtara bildiğimizi kurtarmak. Hatta gerekirse sen en büyük Beşiktaşlısın bağışla bu paranı bir kısmını diye gaz vermek en mantıklısı. Şu an Beşiktaş köprünün üstünde hatta sırat köprüsü bu köprü. Köprünün üzerinde ayıya ne deneceğini hepimiz biliyoruz. Düşmeye hiç gerek yok.

7. Kim stadı hemen yenilemek istiyorsa ona oy ver --> Açık seçik Fikret ORMAN.
Bilgili döneminden beri başkanın en büyük hayalinin stadı yenilemek olduğuna eminim. Zeminin aşağıya indirilmesine bile karşı çıkmıştı hatırlatırım.

8. Tüzüğü değiştirip üyelik fiyatlarını düşüren ve kulübü demokratikleştiren kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Kendisinedn ve bunu hayata geçirienlerden ALLAH razı olsunç.Ailemize yeni bir kartal katılmasından dolayı bugün üye olamadım ama elim bollaşır bollaşmaz olacağım.
Kim ki aidatları tekrar yükseltir işte o kişi beddualarımı alır.

9. Hangi yönetim kurulu daha "güçlü" gözüküyorsa ona oy ver -->Belirsiz.
Daha yönetim kurulları açıklanmadığından burda taraf seçmek çok zor.

10. Kim Beşiktaş'ı kısa vadede Fenerbahçe ve Galatasaray ile rekabet edebilir hâle getireceğini iddia ediyorsa ona oy ver --> Belirsiz.
Eğer kısa dönem transfer bütçesinde derseniz. Kesinlikle Adalı Söylemlerinden tranfer uğruna Beşiktaşı batırma riskini alabilecek gibi gözüküyor. Ben bu soruyo yok sayıyorum. Alper Potuka toplan 15 milyon vermektande 1 milyona Oguzhanlar, Salihler, Olcaylar la oynamayı tecih ederim . Salihi Fenerbahçe oyuncusu olsada her izlediğimde içime umut doğuyor.

11. Sinan Engin, Kaya Çilingiroğlu, Celal Kolot kimin tarafındaysa karşı tarafa geç --> Fikret Orman

12. Kulübü daha da şeffaf, gelir-gider dengesi net bir hâle getirecek olan kimse ona oy ver --> Fikret Orman
Daha da şeffaf olmasını beklesemde geçmişten daha iyiyiz danırım.

13. Süleyman Seba'nın Beşiktaşını özlüyorsan, Seba'nın Beşiktaş'ını kimde görüyorsan ona oy ver.---> Fikret Orman
Ne zaman Beşiktaş Beşiktaş olmayı bırakıp Fenerbahçe olamak istedi işe o vakit felaketler geldi. Ben 80lerin çocuğuyum Benim için Beşiktaş demek Sebanın Beşiktaşı demek. Özümüze kim yakın hissetiriyorsa onu seçerim.

Neredeyse hepsini Fikret Orman aldı. Fikret Orman mükemmel olmasada şuanda elimizdekilerin içinde büyük farkla en iyisi. Hatta bütün büyük takımların içinde en iyisi.

Unknown dedi ki...

@sadrazam,

aynı cesaret gösterip Altınsay, başka bir insanın boyunduruğu altında, Orman'ın yönetiminde yer almadı mı?? Şu yapısıyla kongrede yeterince gücün olmadıktan sonra ağzınla kuş tutsan hikayedir. Hepimizin umudu olan son dönemdeki üyeler önümüzdeki seçimde kongre yapısını değiştirmeye yeterse, (yeterse diyorum çünkü örneğin bu adamların çoğunu l.e.'de kongre üyesi yapmış olabilir, işte asıl o zaman tutarız!), daha aklı başında, daha güvenilir insanları başkan olarak görebiliriz.

Adalı hakkında asıl sorulması gereken soru, Adalı güvenilir midir?? O veya bu sebeple sportif alanda suçu yargı tarafından sabitlenmiş (yargıtay yolu açık olsa da karar ret edilmediği sürece zan altındadır) bir insanı Beşiktaş Başkanı olarak görmek yüreğinizi sızlatmaz mı? Formamızın beyazını çamur sıçratan adalı ve demirören gibi adamların bu kulüple daha işinin olmaması lazım.

Diğer taraftan F.O.'dan demirören'e hesap olayındaki beklentimiz de kendisinin ve onun yönetimleri altında bulunan ve özellikle şike sürecine bulaşmış insanların sembolik olarak da olsa üyelikten ihraç edilmesiydi. Etme bulma dünyası dedikleri bu olsa gerek, bugün ihraç edemediklerinden biri karşısına çıktı..

Unknown dedi ki...

@ tunç

"Yıldırım Demirörenin zarar göreceğinden fazla Beşiktaş zarar görecektir. Şu bulunduğumuz kritik noktada suyuna gidip kurtara bildiğimizi kurtarmak. Hatta gerekirse sen en büyük Beşiktaşlısın bağışla bu paranı bir kısmını diye gaz vermek en mantıklısı."

Giren zaten yeterince girmiştir (boyutlarına dair yeterince açıklama yapıldı sanırım), ha 10 milyon fazla girmiş ha eksik girmiş, sembolik olarak adamı kulüpten ihraç edersin biter gider, taraftarın da mevcut yönetimden beklentisi zaten bundan ibaret, tazminat alınabileceğine dair en ufak bir umut olsa o zaten yerine getirilirdi.

Kalten dedi ki...

Peki ya böyle bir şey gerçekleşirse: http://www.futbolburada.com/p/demirorenden-50-feda?awesm=ftbr.ad_gb

İhtimaller:

1. Haber yalan, haberi uçuran her kimse Adalı'yı destekliyor, ve böyle bir asparagas uçurup insanları Fikret Orman'dan uzaklaştıracağına inanmış (yüksek ihtimal)

2. Haber doğru, Demirören Fikret Orman'ı destekliyor (bu durumda ne yapmalı)

3. Haber doğru, Demirören çekiniyor ve bir noktada bu hibeyi yapmak istiyor, tesadüfen seçim öncesine denk gelmiş (düşük ihtimal)

Adsız dedi ki...

Herkesin kendi düşüncesi var ve diğer düşünceleri beğenmeme özgürlüğü de. Oy vereceklerin şucu veya bucu kimliğine girmeden böyle kriterlerle değerlendirerek seçim yapması en sağlıklısı olur. Henüz Kongre üyesi değilim. Kendime göre yanıtları yazayım.

1) Altınsay her dönem futbolun başında görmek istediğim biri. Ama kredisi sonsuz değil. Sistem getirmekten bahsettiği için gelmesini istediğim bir insana her şartta destek vermek bu amaca tamamen ters olur.
2) Katılırım.
3) Bu benim için otomatik değil. Ayrıca gördüğüm kadarıyla bu isimler herhangi bir adaya oy vereceklerini veya vermeyeceklerini söylemediler. Buna incelediğim twitter konuşmaları da dahil.
4) İki taraf da Özen'i destekleyeceklerini açıkladı. Bu iyi bir gelişme. Ama örneğin, alınması düşünülen bir oyuncu için gelecek TD ve Özen hayır derse hangisi bu kararlarına saygı gösterecek önemli olan bu.
5) YD'nin ne tarafta olduğu belli değil. Benim için önemlisi hangi adayın YD zihniyetine yakın olduğu.
6) Katılırım.
7) Stad konusu karara bağlandı. Hatta master planlar Anıtlar Kurulundan geçti. Bu planların detayları Kurulun hassasiyetlerini ilgilendirmediğinden halen çizilmekte. “Stada dokunmayın” demek için 1 aylık bir süre vardı. Neden şimdi bu laf ortaya atıldı bu soru işareti. Ciddi bir risk varsa önceden söylenmeliydi. Olmadı, bilmediğimiz bir şey varsa şimdi Beşiktaş kamuoyu ile paylaşılmalı.
8) Katılırım.
9) Hala ikisinin de listesi belli değil. Bu açıdan ilginç bir futbol ülkesiyiz vesselam. Hüsnü Güreli'yi her yönetim ister fakat herhangi bir adayın yönetimine gireceğini sanmıyorum açıkçası. Geçen yıl yönetime girmeme gerekçesi olarak bu mali yapıda bir şey yapılamaz demişti zira. Gerçi yapı bayağı iyileşti. Bu durumda ya mevcut yönetime dahil olmaya çalışır ya da girmez. F.Orman'ın kendisini düşündüğüne dair bir ibare yok ortalıkta.
10) Kısa vadede sarılılarla rekabet edebilir hale gelmeye çalışmak orta ve uzun vadede kendi kumumuzla oynamaya devam etmek anlamına gelecek. Bu benim için ters taraftan değerlendirilecek bir kriter.

Son olarak; ortalıkta dolaşan “sarılılar hamleler yaptı bizi geçiyorlar” söyleminin içi boş. Bu kulüplerimizin işleri her yıl değirmene su koymakla yürüyor ve lig her yıl yeniden başlıyor. Dortmund-Schalke rekabeti olsa da Schalke'liler böyle söylese anlayacağım.

Kalten dedi ki...

Adalı'nın Önder Özen açıklamasını nerede gördüğüm konusunda haklı sorular gelmişti, çok aramama rağmen nerede okuduğumu bulamadım - az önce Twitter'da şunu gördüm: https://twitter.com/firatgunayer/status/339107748983746560

Benim önceden okuduğum açıklama da bunun aynısıydı.

Unknown dedi ki...

Maddeleri sıralayalım…

1 - Altınsay, Fikret Orman'dan umduğunu bulamasa da kesinlikle Serdal Adalı'nın listesinde yer almaz. Hattâ illa bir tercih yapacak olsa yine de Orman'ı tercih eder. Çünkü Serdal Adalı'nın yüksek maliyetli transferler yapmaya dayalı yönetim modeli kendisinin fikirlerinin tamamıyla aykırı.

2 - Levent Erdoğan, Serdal Adalı'ya tam destek veriyor. Bu konuda şimdiden dernekleri ayartmaya başlamış bile. Beşiktaş camiasının en zararlı kişisi olan Levent Erdoğan neyi istiyorsa tam tersini yapmak gerek.

3 – Bahsedilen yöneticilerden kimi desteklediklerine dair açık bir işaret yok ama Adalı'yı destekleyeceklerini sanmam. Adnan Dalgakıran ve Mesut Urgancılar kulübün kurumsallaşması adına büyük çaba gösterdiler, Beşiktaş'ın parası olan birinin hükmü altına girmesini istemezler. Tabiî Fikret Orman da kendilerini hayal kırıklığına uğrattı. Bence şimdilik tarafsız görünüyorlar.

4 – Önder Özen'i göreve getiren Orman'ın bu defa Altınsay örneğinde olduğu gibi yeni bir hata yapacağını sanmıyorum. Futbolu profesyonellerin yönetmesi düşüncesi bana samimi geliyor. TRT Spor muhabiri, Adalı'nın Önder Özen ile çalışabileceğini söylemiş ama ben buna hiç inanmıyorum.

5- Az önce Deniz Atalay'ı dinledim. Demirören'in Adalı'ya tam destek verdiğini söylüyor. Şunu belirtmek gerek; şu hesap sorma meselesi olmayacak bir şey. Artık bunu tartışmanın bir anlamı yok. Olabilecek olan şu; Fikret Orman, Demirören'den alacağının hepsini veya en azından bir kısmını bağışlamasını istiyor. Adalı, tutuklu kaldığı dönemde kendisini yarı yolda bırakan Demirören'i affetmişe benziyor. Her şeye rağmen Adalı ile Demirören birbirine daha yakın görünüyor.

6 – Orman, Önder Özen'in belirleyeceği ucuz, genç ve potansiyeli olan oyuncuları tercih edecek. Adalı ise çok sevdiği yıldız transferleri tercih edecek. Bununla birlikte alacağı oyuncuların bonservis bedelini ödememesini, Mendes ve benzeri menajerleri ihyâ etmesini bekliyorum.

7 – Fikret Orman stadı hemen yıkacakken (2 Haziran'da yıkım başlıyor.), Adalı'nın niyeti alacağı yüksek bedelli oyuncularla İnönü'de bir sezon daha oynayacak gibi görünüyor. "Stadı yıkmayın, elimizden gider." söylemi ise tamamen palavra, seçim öncesi Fikret Orman'ın elinin güçlenmesini istemiyor.

8 – Kulübe üyeliği kolaylaştıran Orman'dır. Fakat önümüzde mali kongredeki gündem maddelerinden biri de üyelik giriş bedeli ve aidatları. Mevcut durumun değiştirilmesi önerilirse, kendisinin samimiyetinden şüphe duyacağım.

9 – Listeler belli değil, bekleyim görmek lâzım. Ben Orman'ın bu defa acele getirmeden daha titiz davranarak sağlam bir liste hazırlamasını bekliyorum.

10 – Burası biraz karmaşık. Kısa vadede olmaz bu iş. Stat yapılmadan hiçbir şekilde maddi olarak ve bunun sonuncunda sportif olarak rekabet zor. Serdal Adalı'nın FB ve GS ile rekabet etmek için kafasındaki metot bence çok riskli. Kulüp ikinci bir malî çöküşü kaldıramaz ve elinin taşın altına koyacak yeni bir fedai bulmak mümkün olmayabilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
çağlar dedi ki...

malum beşiktaş haber sitesi söz derneklerin kisvesi altında bildiğiniz Serdal adalı propagandası yapıyor.

YSY dedi ki...

Yav şu ibrahim altınsay ne adammış arkadaş. Gerçektende iyidir hoştur ama valla kendisinde birazcık başkan olma isteği varsa şu potansiyeli görür aday olur. Ben olsam olurdum çünkü ikide bir girdiği yönetimlerden bana uymuyor diye çıkacağına kendine liste hazırlasın.

planck dedi ki...

Eger l.e. taraf seçmez ve başkan büyük farkla kazanicak gibi olursa anca o zaman altinsay aday olur gibi geliyor bana, zira obur türlü adalinin ekmekgine yağ süreceğini bilir ve girmez bence. Aday olmadigi surece de ne adaliyi destekler ne de geçen sene kendisine verilen sözleri tutmayan başkanı. Ama oyunu başkana verir o ayrı.

Bence baskanin en büyük artısı mantıklı argümanları dinleyip yanlışından dönebilmesi (bkz. mali kongre). Ama herhalde yanındaki insanlar onu dogru yonlendirmiyolar ki gayet bariz hatalar da yapıyor. En yakin tarihlisi daha futbol direktörünu iki gun once atamisken cikip hala daha hocadan transferlerden fln konuşması.

Bu arada bu hesap sorma işini unutalim artık. Şirket sahibi, is adami olan kimse 1 milyar dolardn fazla bireysel servetleri olan demirören ailesinden hesap soramaz. Baskanin bu konudaki tavri olumluydu, fazla kurcalamadan arada sirada hibe lafini etti, bundan sonra da politik manevralarla işi götürmek en iyisi.

Unknown dedi ki...

"l.e. ve koyunları" başlıklı koyunlara ithafen yazılmış bir yazı yazmak şart gibi..

Unknown dedi ki...

Levent Erdoğan'ın Serdal Adalı'yı desteklemesi hâlinde -bu desteği vereceği yüksek ihmal- Adalı'nın seçimi çok rahat kazanacağı söyleniyor. Bu durum resmen benim uykularımı kaçırıyor. Daha seçime epeyce var ve listeler açıklanmadı ama kongre yapısını bilen arkadaşlar, şu anda kimin daha şanslı olduğu konusunda bizleri aydınlatırsa sevinirim.

Darkpain dedi ki...

Kongre yapısını bilmiyorum, henüz listeler de açıklanmadı fakat S.Adalı yalakası, günlerdir S.A gazı veren haber sitelerinin (siz anladınız neresi olduğunu ) yaptığı haberlerde dahi derneklerin bir çoğunun Fikret Orman'ı destekleyeceğini açıklamış olmaları benim için büyük bir umut.

Murat Aksu bu işleri çok iyi becerir.Eli ayağı uzundur.

Mevcut kongre hala ağaların elinde olduğu için Serdal Adalı kazanır gibime geliyor.

Bu durumda kendisi gidene kadar veya bir sonraki seçimde oy kullanabileceğim için o zaman kadar Beşiktaş ile ilişiğimi keseceğim.

Bu güruhun hepsi rantçı değil . En mantıklı adamlardan bile hesap sormadı , Quaresmaaaa , Samet Aybaba'ya taminat , Uğur Boral lafları geliyor.

Ödenen borçlara , alınan izinlere , oluşturulan kurumsal yapıya , kapatılan davalara kimsenin ilgisi yok. Sanki Fikret ORman bilmiyordu tüzüğü aynen korup 200 milyon daha borç takıp gitmeyi.

Emeğine yazık ya ... Ülke halkı ne ki Beşiktaş taraftarı ne olsun.Hepsi kolayca köşeyi dönme peşinde işte.

Bu sefer gelin Robinyo artık ...

alper dedi ki...

Y.Demirören'den hesap sorulsun diyen adamların cebine baksan çay-cigara parası bile yoktur çoğunun.Kimden hesap soruyorsunuz yav.Trilyonluk servetiyle hesap soracak adamlaırn ümüğünü keser adam hala daha hesap sorsana vs boş iş boş laf onu geçiniz.

Adsız dedi ki...

@Unknown & Darkpain

Söz konusu haber siteleri "hiçbir zaman" neyin ne olduğu hakkında bir bilgilendirme yapmadı, yapacak da değil. Neyin ne olduğu derken, ibra nedir diye bir açıklama yapmadılar örneğin ama haber yaptıkları vatandaş sitelerine "ibra ne yav herkes bundan bahsediyor ama Beşiktaş bunun neresinde" formatında beyanda bulundu. Ya da mesela taraftar hesap sorma işini sorguluyor, çıkıp demezler ki durum şöyle böyle, hesap sorma şuna buna bağlı, etc.

Zira bu işler böyledir. Kimin nereye geleceği belli olmaz, bu yüzden her dönem hacıyatmaz kalmak çok daha önemli.

Kısacası geçiniz efenim. Geçiniz.

Adsız dedi ki...

Hazretin biri Ocak ayından beri arkamdan işler çevrildi diyerek Dentinho transferinin bu çerçevede kendisinden habersiz gizlice kotarıldığını ima etmiş.

Tarihten bir hikaye vardır, çok şey anlatır. II. Murat sağlık nedenlerini ileri sürerek tahtını çok genç yaşta olan Mehmet'e bırakır (Fatih Sultan Mehmet). Balkanlarda ve Anadolu'da olan bitenlerden sonra genç Mehmet babasına şu mektubu gönderir: "Eğer Sultan sen isen gel ve devletin başına geç. Eğer ben isem emrediyorum başa geç".

Peki ey hazret, demezler mi adama bahsettiğin dönemde takımın sorumlusu sendin ve bu transfer senin yetkin altında gerçekleşti. O halde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu şekilde bizzat ağzınla ve dilinle diyorsun ki ben zaten eksik yetkiliydim. Eee? Şahsın adına bunun savunulacak nesi var? Yani bu mudur atıl kurt formatındayken kendini sağlama almak?

Ha, haber yalan diyebilirsin. Mümkündür. O zaman da buyrunuz ve yalan diyiveriniz.

Unknown dedi ki...

@Alper trilyonların olması sana veya bana her hakkı tanımıyor herhalde.. adam resmen ayan beyan kulübe tecavüz etti, bunu hepimizin gözleri önünde yaptı.. hesap sorucuların bazıları y.d. tarafından çarpılan/çarptırılan/aklanan paraların geri getirilmesini istese de kanaatimce benim gibi düşünen bir kısmı, hukuken herhangi bir yaptırımı olmayan bu durum karşısında zat-ı Muhterem'in kulüple olan ilişkisinin (üyeliğinin) kesilmesini/iptalini istiyor. bunun içinde paraya ihtiyaç yok sanırım...

ya aga adamın elinde 100 milyon senet var diyoruz , işleme koymadı diyoruz , işleme koysa beşiktaş'ı iflasa bile götürebilecek durumda diyoruz.

hala hiç birşey yapmadı demeyin artık.yapamaz.serdal adalı'da yapamaz , ibrahim altınsay'da yapamaz , sen de yapamassın , ben de yapamam.bu kadar basit bu iş.

sıkıyorsa at demirören'i , hadi bakalım . ya ne kadar kolay atıp tutmak.bana kalsa sadece onu değil ona oy verenleri de çıkarmak lazım üyelikten.ee hadi ? var mı 100 milyon tl ?

türk hukuk sitemine göre faturanı ödemeden dava açamassın aga.önce ödersin sonra dava açarsın , haklıysan geri alırsın.

var mı ödeyecek para ?

çağlar dedi ki...

Dostlar bu serdal adalı&Murat Aksu konsorsiyumu olurda başkan olursa gerçekten vay halimize.

Neymiş 17 haziran sabahı tüm beşiktaş taraftarlarının transferlerden dolayı başı dik olacakmış. Bilmiyor ki başımız kulube şike lekesini bulaştırdığında eğildi.

Unknown dedi ki...

Adalı ve Aksu'nun basın toplantısını izledim. Adalı'nın berbat hitâbetiyle anlattıklarını tekrar ederek sinirlerimi tekrar yıpratmak istemiyorum ama şu kadarını söyleyeyim; Adalı ve Aksu ikilisi seçimi kazanırsalar 2016'da Beşiktaş, 100 milyon da Adalı'ya borçlu olarak kayyuma devredilir. Bu kadar net.

Unknown dedi ki...

KOVALAK

Eskiden Beşiktaş taraftarının bir bölümünün başarı endeksli olmasından üzülürdüm. Şimdi anladım ki aslında bu grup düşündüğüm kadar kötü değilmiş. Asıl aklımın, mantığımın almadığı gösteriş taraftarları. Bu taraftar modeli başarıyı dolaylı önemsiyorlar. Onların derdi bizde quaresma var, ronaldo var, bilmem kaç milyon harcadık, paranın kralı var... diye bilmek. Para üzerine hava atabilmek. Gösteriş düşkününu, hayattaki tatmini diger insanlarin dikkatini cekmek olan bu topluğa çok oturan bir kelime var. O da "KOVAKAK"

Kovalak nedir dersemiz açıklayayım (sözlüklerden koplaya yapıştır+özgün eklemeler)

Gösteriş düşkünlerine kovalak denir. Genellikle Balıkesir yöresinde kullanılır. Trakyalılar ise bunlara “kuvalak” derler. Kovalakların iki temel özelliği vardır.
1- Sahip oldukları her şeyi hava atmak için kullanmaları.
2- Birşeye sahip olma amaçlarının hava atmak olması.

Kovalaklar herşeyi hava atmak için yaparlar. İyiliği bile mesela durup dururken kahvehanede ocakçıya, “bu akşam çaylar kahveler benden” deyiverirler. Kontör yükleyecek paraları yoktur ama en pahalısından telefonları vardır. Benim buna ihtiyacım var mı diye 1 saniye düşünmezler. Zaten düşünmeyede gerek yoktur ancak en pahalı olan ile hava atılabilir. Kovalakların parası çabuk tükenir, para tükenince babadan kalma tarlaları, arsaları, en son da oturdukları evi satarlar. Kovalakların satıp dağıtırken arkadaşları çoktur. Çevreleri onlardan üç beş kuruş koparmak isteyen çıkarcılarla doludur. Bu çıkarcılar ona durmadan övgüler düzerler, ”son beş asrın en büyüğü sensin” türünden laflar ederler. Kovalaklar bu tür övgülerden çok hoşlanırlar, daha da havaya girer, daha çok dağıtırlar. Para pul, mal mülk bittiğinde ise kovalakların çevresinde kimse kalmaz.

Kovalak biri başbakan olursa ne olur? Kovalak birinin başbakan olması çok tehlikelidir. Çünkü kovalıklığı klubün parasıyla puluyla, malıyla mülküyle ve de sahip oldukları yetkiyle bol keseden yaparlar. Taki kulubü batırana kadar.

Zaten batmanın eşiğinden döndük. Kovalak başkan mı istiyorsunuz. Yoksa ayağını yorganına göre uzatan mı?


HESAP SORMA HADİSESİ

Görüyorum ki taraftarın hepsi hesap sorulsun istiyor. Tabiki en sevdiklerini bu duruma düşürenden hesap sorulmasını istemelri en doğal hakları. Hesap sorulmasını isteyen ama Y.D. nin elinde buluna senetler dolayısıyla hesap sormanın Beşiktaşı batıracağını bu nedenle daha orta bir yol bulunmasını isteyen bir gurup var. Benim düşüncen bu guruba yakın olsada bir farklılık içeriyor. Hesap sormanın senetler dolayısıyla kulübü zorluğa sokacağına inanıyorum. Senetler olmasa dahi nasıl hesap sorulabileceğini anlayamıyorum. Hayal edelim yarın Y.D. Senetleri yırttı attı. Yada hayalya ben cebimden çıkardım 100m Tl masanın üstüne koydum. HESAP SOUN ULAYNNNNNNNN DİYE bağırdım. Hemen dünyanın en iyi avukatını tuttuk. Bu avukat savcılığa gidecek ve suç duyurusunda bulunacak. Değil mi? Peki odasyanın içinde ne yazacak. Y.D. kulubü kötü kötü yönetmek ve 1000i kongre faresi olamak üzere toplam 3000 kongre üyesi bu durumu desteklemekten suçludur mu diyecek? En fazla UEFAya yalan beyanda bulunmak, transferde usulsüzlük dersiniz. Bende bu ülkeyi azıcık tanıyorsan Y.D. bunların hepsinden kurtulur. Sizde hesap sormadığınızla kalırsınız.

Hepmiz hesap sorulmasını istiyoruz. Ozaman lütfen elinizi vicdanınıza koyarak eğer Beşiktaş kulubü başkanı siz olsaydınız hesap sormak için ne yapardınız anlatın. Ama öyle asarım keserim şeklinde değilde. Şöyle bir manevra yapardım senetler için icraya gitmesini engellerdi. Şöyle bir iddaname ortaya konurdu ki. Sonucunda dava kazanılırdı. Ve şöyle önlemler alırdım ki bu süreçten ve sonucunda beşiktaş zarar görmez tam tersine güçlenerek çıkardı.

Not bu arada nick nasıl değişiyor?

Unknown dedi ki...

muhterem kardeşim o zaman göreve talip olduğunda medyada çarşaf çarşaf atıp tutmayacaktın, "hesap soracağız" terimini literatüre sokmak kolay, ödedik denilen borçların nasıl ödendiği/ödenmediği/ötelendiği de ortada. az buçuk hesap kitap bilen insanlarız hepimiz. 100 milyon lirayı ödemenin kolay olmadığını idrak edebilecek düzeydeyiz, lakin bu Zat'ın onu istemeye yüzü nasıl olsa olacak. bu adamın senetleri bu kadar kısa tarihli yapmasının nedeni zaten tutulan kayıtlarda usulsüzlüklerin bulunması. her zaman ki gibi çakallık yaptı ve o yüzen senetlerin vadelerini kısa vadeli yaptı, yoksa Demirören'e 100 milyon girmiş girmemiş umrunda mı sanıyorsun? neyse kısaca adam gibi adam tükürdüğünü yalamaz, fikret orman seçimden önce seçilebilmek için tükürmüş ve peşinden tükürdüğünü de yalamıştır. tıpkı İbrahim Altınsay olayında olduğu gibi..

diğer taraftan beygir sahibi at hırsızınında bundan sonraki hayatında sadece beygirleriyle uğraşmasını temenni ederim!

~Poseidon~ dedi ki...

Yav arkadaş bu adamın bir listesi bir projesi ne bilimnbir planı yok mu? Kem küm yuvarlak nabza göre şerbetçi bi oluşum var ortada. Kimlere kaldık

Unknown dedi ki...

11- Haa bir hesap sorulacaksa, hesap soracam deyip de hesap soramayandan hesabını niye sormadın hesabını soracaz. cümlesini bir nefeste kurabilen yönetim kurulu asbaşkanı hangi taraftaysa ona oy ver-----> Serdal Adalı

En azından benden bir maddede öne geçtiler.

Bu basın toplatısında görüp hala Adalıyı destekleyenler arkadaşlara ne diyeceğimi bilemiyorum.


Emir Eri, hocam gerçekten davaya gittiğimizde o senetlerde usulsüz bulunup bize kalacaksa elbette hesap sorulsun. Ama bu sürecin senin arzuladığın gibi gideceğini aklım almıyor.
Eğer hukukçu bir arkadaş varsa ne olur biraz anlatsın.
Dava açarsak neler olur? Neler elde ederiz? Neler kaybederiz?

Bu arada şu nick işini biri açıklasın ne olur.

Adsız dedi ki...

Mesele sadece 8 yılın son 1,5 yılında olmak değil. Üstelik o 1,5 yılda da tonla harcama saçmalığı yapıldı zaten. Yani lepistes hafızalı değil isek.

Mesele bunca yanlışla dolu kariyeri olan bir yönetime sıkıntı duymadan girebilmek ve orada 1,5 yıl kalabilmek. Üstüne bunca borcu neyle ödedin, stadı yapıyorsun ama sakatlık var dikkat, türünden ne olduğu belli olmayan beyanlarda bulunmak da neyin nesi. Çok mevzu var aslında; mesela:

- O borcu yapan başkan ve yönetimin içinde yer alındı, hatta bizzat borca katkı sağlandı

- Sermaye artırımı sanki bir suçmuş gibi sunuldu. Oysa henüz bir yıldan az bir zaman öncesinde Uefa'dan mali kriterler yüzünden OK alamayan bir yönetim hem bu OK'yi aldı, hem de sermaye artırımına uygun hale getirildi; bunun nasıl önemli olduğunu aylarca bu izni alamayan GS örneğinde görüyoruz

- Stadı tonla sponsorla beleşe yapacağız denirken bir sponsor ismi bile zikredilemedi, 8 yıldır her mayıs diyerek kazma şenlikleri düzenleyenlerin yönetiminde yer alanların bu hali gayet soru işareti

- Futbol direktörlüğü mevhumuna biz de katılıyoruz derken, daha henüz 1-2 yıl önce futbol şubesindeyken neden böyle bir oluşuma gidilmediği açıklanmadı

- Elde kaldı: bizim transfer bütçemiz 15 milyon avrodan fazla. Ne güzel. Peki siz bu bütçeyi nereden ve nasıl bulacaksınız? Yine ve yeniden kulübe borç yazacaksanız neden mevcut yönetimin ulaşan gelirle alacaklarını kapatmalarını eleştiri konusu yapıyorsunuz? Öyle ya, geçmiş yönetim döneminde yapılan transfer harcamalarının çoğunu bu yönetim ödedi, ona rağmen hala eski yönetimde verilen paralar halen kulübe borç olarak durmakta ve kimse hibe etmiş filan da değil.

Netçe itibariyle: kimsenin adamı değilim. Hatta sadece istifa eden yöneticiler nedeniyle bile FO yönetimine hiç sıcak bakmıyorum. Ama kardeşim, açıklamalarınız aklı selim sahibi Beşiktaşlılardı ise söyleminiz hiç onlara yönelik değil.

Haydin artırıyorum. En son 15 milyondu. 20 diyenler?

tannhauser dedi ki...

niye sadece serdal adalı'dan konuşuluyor. adamın yanında bir de murat aksu var. o da 3 yıl demirören'in asbaşkanlığını yaptı. del bosque'nin sözleşmesini yapan da kovulmasına icazet verip beşiktaş'ın tazminat ödemesine sebep olan da o.

f.orman döneminde bir ilk yaşandı. ülkeye ayak basmayan teknik direktöre tazminat ödendi, deniyor. bu haberin aslı olup olmadığını bilmiyorum. ama varsa bile bahsi geçen taminat kulüp kasasından çıkmadı. bunu biliyorum. e del bosque'yi kovanlar tazminatını kime ödettirdiler.

bir de aklımda tetikçilik mevzusu var. erdal cömert diye bir adam çıktı, terbiyesizce "siz tanrı parçacığı mısınız" diye çıkıştı önder özen'e. sonra adalı'dan haber geldi. "stad yıkılmasın, sonra sıkıntıya gireriz" minvalinde. bunun ertesinde erdal cömert imzalı bir haber çıktı: "stadın yıkımı için izin alınmamış" diye. tesadüf mü bunlar?

adsız dedi ki...

net konuşuyorum, adalı seçilsin beşiktaşlı falan değilim ben, gençleri tutarım, boz baykuş olurum, göz-gözlü olurum, adanademiri desteklerim de beşiktaşı desteklemem. o kongrede adalıya oy atan herkes beşiktaşın tabutuna son çiviyi çakacaktır, tarih de bunu yazacaktır.

gökhan

~Poseidon~ dedi ki...

Eveet siyasi pislikler de başladığına göre Fikret Orman'ı harcayacaklar matmazel.

İnanılmaz bir "kötü pr" kampanyası yürütülüyor. Basın, BJK haber siteleri tamamen adalıya çalışıyor şu an. Bütün musluklar açılmış durumda. Adalı ve Aksu yeni projelere, yönetim kuruluna kafa patlatacağına tamamen Fikret Orman'ı değersizleştirmeye kurulmuş durumda. Bu seçimden Fikret Orman'ın salimen çıkmasını hayal olarak görmeye başladım.

Sonrasında kulübün tabutunu beraber kaldıracağız. Allah sonumuzu hayır etsin...

Unknown dedi ki...

@~Poseidon~

Söylediklerinde çok haklısın. Medya gücüyle her bir yandan Fikret Orman'ı itibarsızlaştırma kampanyası sürdürülüyor. Ama iyi gelişmeler de var. Benim de içerisinde bulunduğum Beşiktaş taraftarının büyük kısmının Beşiktaş başkanlığına en çok yakıştırdığı isim olan İbrahim Altınsay aday olmayacağını açıkladı. Bu durum Fikret Orman'ın oylarının bölünme tehlikesini ortadan kaldırdı. Şimdi seçim, Fikret Orman ve tüpçünün emir erleri arasında geçecek. Dua edelim de Fikret Orman kazansın, aksi taktirde Beşiktaş'ın varlığı tehlikeye girecektir.

Unknown dedi ki...

@~Poseidon~

Söylediklerinde çok haklısın. Medya gücüyle her bir yandan Fikret Orman'ı itibarsızlaştırma kampanyası sürdürülüyor. Ama iyi gelişmeler de var. Benim de içerisinde bulunduğum Beşiktaş taraftarının büyük kısmının Beşiktaş başkanlığına en çok yakıştırdığı isim olan İbrahim Altınsay aday olmayacağını açıkladı. Bu durum Fikret Orman'ın oylarının bölünme tehlikesini ortadan kaldırdı. Şimdi seçim, Fikret Orman ve tüpçünün emir erleri arasında geçecek. Dua edelim de Fikret Orman kazansın, aksi taktirde Beşiktaş'ın varlığı tehlikeye girecektir.

BJK4EVER dedi ki...

Ibrahim Altinsay'in iyi bir futbol koordinatoru, ancak kotu (daha dogrusu) yetersiz bir baskan olacagini birtek ben mi durunuyorum? Adamin futbola bakis acisi, dusunceleri, scout gozu iyi, Avrupa futbolunu (ozellikle Ingiltere'yi) takip ediyor, eyvallah ama baskan olmak cok farkli seyler gerektiriyor. Hatta baskanin hic futboldan anlamamasi (tabii bir yere kadar) hic de buyuk bir sorun degil. Profesyonellikten ve kurumsallasmaktan bahsedip sirf futbolu iyi biliyor diye birini baskan olarak istemek celisiyor bence.

sadrazam dedi ki...

Bunca olayın ortasında Sn. Orman Başbakanın heyetiyle Arap gezisine katılacağını açıkladı.
Semt savaş alanına dönmüş, Sn. Orman pazartesi İnönüde piknik yapıp, yıkıma başlayacağız diyor.
Bir adayı yereceğiz diye, diğerinin yaptığı yanlışları görmezden gelmek niye?

glorfindel dedi ki...

Fikret Orman'ın gidip direnişçilerin arasına katılmasını mı bekliyorsunuz? Şu anda stat projesi çok kritik bir durumda, söylentilere göre Adalı ve Aksu hükümetteki bağlantılarını kullanıp stat inşaasını durdurmaya çalışıyorlarmış. Fikret Orman da seçime kadar stat ile ilgili bütün izinleri halletmek zorunda yoksa seçimde zor duruma düşer. O yüzden başbakana yakın durup bu işleri halletmenin derdinde. Sakın yanlış anlamayın, direnişe karşı değilim, hatta Beşiktaş başkanı direnişçileri desteklediğine dair açıklama yapsa benim gözümde tanrı katına yerleşir ama durum şu anda bu, Fikret Orman'ın bu konudaki tutumunu fazla eleştiremem açıkcası.

glorfindel dedi ki...

Bunları yazmam bile boşuna olmuş Fikret Orman iptal etmiş geziyi.

kapgan dedi ki...

Seral Adalı Habertürk gazetesinin haberine göre Eski Beşiktalı Futbolcular derneği yemeğinde şunları söylemiş 'Biz seçilrsek büyük olur yoksa 2 büyük kalır ve Beşiktaş larak uzaktan seyrederiz' demiş. Peki bende ona şunu söylüyorum senin bu zihniyetin güzelim takımımı bir çıkmaza sokmadı. İnşallah F. Orman seçilir yoksa Beşiktaşımı çok ama çok kötü günler bekliyor .

Adsız dedi ki...

Daha önce 2 başkan adayının da büyük soru işaretleri barındırdığını, listeler ortaya çıkıncaya kadar tarafsız olduğumu yorumumda belirtmiştim. Geç olsa da 2 adayın da basında çıkan listelerine göz atma fırsatı buldum. Fikret Orman'ın listesinde bir isim ciddi anlamda dikkatimi çekti: "Aydın Torunoğulları" Pek tanınan bir isim değil ama Akdeniz bölgesinde bulunan arkadaşlar varsa Orka Hotels dersem tanıyabilir. Uyuşturucu kaçakçısıdır kendileri. Özellikle Muğla'nın Fethiye ilçesinde yoğun olarak bilinirler.
Çok afedersiniz ama Beşiktaş'ın yönetiminde bir bir kaçakçının yeri yoktur. Fikret Orman'ın yine 3-4 kişiye kadar küçülecek bir yönetimin sinyalini tekrar vermiştir.

Dipnot: ID'm lütfen yanılmasın, Eksibesiktas'ta sürekli olmasa da dönem dönem aktif olan bir kullanıcıyım. Yorumumu rahatlıkla yazabilmek için kimliğimi gizleyecek bir id açmayı uygun gördüm. Verdiğim bilgi kesin suretle doğrudur, bölgede tanıdıkları olan arkadaşlar sorgulayabilir Orka Hotels'in sahibi Torunoğulları ailesini.

Tüm Siyah-Beyaz renklere aşık arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyorum.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu seçimden hayır çıkmaz. Adalı kazanır kanımca. Pazartesi günü muazzam teknik direktörler, oyuncular açıklanır. Taraftarın ve satılık kongre üyelerinin gözü boyanır. (satılık olmayanları tenzih ederim) Tahminim bundan 5 sene sonrada bir devlet memuru kulübün başına atanır. Haydi hayırlı traşlar.

Bo konuda hiç umudum kalmadı.

Unknown dedi ki...

uefa'nın son kararının ardından adalı ka-za-na-maz. kazanırsa yuh derim artık. adamın ömür boyu futboldan men edilmesini talep etmiş uefa..

bkz:

http://www.kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=289612

çağlar dedi ki...

serdal adalı 18 haziranda başkan seçilirse ve UEFA 24 haziranda bu cezayı onaylarsa, kimse beşiktaş tarihinden bu lekeyi çıkaramaz. bu leke adalıya oy veren kongre üyelerine de sıçrar. yazıklar olsun.

KCKF dedi ki...

Serdal Adalı artık asla seçilemez. Seçilirse cidden yuh. Yalnız bu sene de men edilirsek çok çok üzüleceğim. :(

Unknown dedi ki...

Adalı, bu saatten sonra seçilemez. Zaten bu hadise öncesinde de Orman'a göre biraz daha gerideydi. Şimdi az olan şansını da tamamen yitirdi. Beşiktaş'ımıza UEFA soruşturması sonrasında gelebilecek muhtemel men cezası, Adalı'nın seçilip Beşiktaş'ı batırmasından daha evlâdır. Demirören'in fotokopisi olan Adalı'nın seçilemeyeceği iyi de, Başkan Fikret Orman'nın R. Prosinecki'yle anlaşması kötü haber. Gelecek vaat eden bir Alman antrenörü tercih ederdim. Prosinecki yeniden yapılanmaya uygun bir hoca değil, Önder Özen bu işi nasıl onay verdi çok şaşırdım. Umarım teknik adam seçiminde kendisi bypass edilmemiştir, bu hayati hata yapılmamıştır.

Unknown dedi ki...

Listeler belli oldu. Bütün isimleri tanımıyorum ama Adalı'nın listesindeki isimler, daha tanınmış işadamlarından oluşuyor.

Fikret Orman'nın listesinde Muzaffer Nasıroğlu'nu olmamasına şaşırdım. Hâlbuki bu dönem Başkan'ın listesinde kesin yer alacağı söyleniyordu. Mevcut yönetim kurulundan birçok isim var ama Beşiktaş için ikinci bir Hüsnü Güreli olabilecek Berk Hacıgüzeller'in olmayışına üzüldüm.

Adalı'nın ekibinde dikkatimi çeken isim Mekki Başak oldu. Kendisi Seba'nın yakın dostlarından ve yöneticilerinden. Bu ismin listeye dâhil edilmesinde kongredeki eski kuşağın oylarını toplamak amaçlanmış gibi. Adalı birde Demirören kontenjanından Doğan Küçükemre'yi almış.

Beşiktaş tarihinin en önemli seçimine gidiyor. Başka gerekçeler de karşı çıkıyordum ama bu seçimin sonuncunda Adalı kazanırsa, UEFA soruşturmasından adı geçen Adalı ismi yüzünden Beşiktaş tam anlamıyla şikeye bulaşacak. Beşiktaş kongresi böyle bir hata yapmaz ümit ederim.

Alper dedi ki...


o değil de bizim taraftar haber bilmem ne ye yorum yapan zırtolar harbiden bizim taraftar ise biz zaten küsküyü yemişiz de haberimiz yokmuş.

~Poseidon~ dedi ki...

yav arkadaş Emirates yalanladı, Altınsay yalanladı, herhalde eto'nun da haberi yok olsa o da yalanlayacak. Taraftar ve medya desteği de hala bu kişiden yana. umarım kongre üyelerimiz aklıselim insanlardır da dur derler diyeceğim ama o da zor.

Fikret Orman veriyor küsküyü lig tv'de .

glorfindel dedi ki...

Bugün Adalı'nın açıklamalarını da, Fikret Orman'ın açıklamalarını başından sonuna kadar izledim. Fikret Orman Adalı'nın ortaya attığı soru işaretlerinin ve iftiraların hepsine teker teker cevap verdi, hem de belgelerle birlikte. Çok da ince bir kaç laf soktu Adalı ve Aksu için Fikret Orman. Bunlar da gözden kaçmamalı diye düşünüyorum.

~Poseidon~ dedi ki...

#direnfikretorman
resmen iş buna döndü arkadaş. Medya çıldırmış durumda. Ne yedirmişlerse?

Deniz dedi ki...

Üyelik giriş ücreti ve aidat aynı kaldı.

BJK4EVER dedi ki...

Halkimizin ve ayrica Besiktas taraftarinin genel olarak bu kadar cahil, bilgisiz, dusunmekten yoksul olmasi gercekten ucuzu. Haber1903'teki yorumlara bakiyorum; bu kisiler BJK taraftarini yansitiyorsa ve gelecek nesil BJK taraftari olacaksa biz yanmisiz, bitmisiz, haberimiz yok. Gercekten olacak gibi degil yani bazi yorumlar. Insan ne diyecegini sasiriyor.

QuaresmA dedi ki...

Sırf o yorumlar kongre üyeliğini 3-5 bin liraya çekme sebebi zaten.

Yarınki kongrenin havasını soluyan yok mu ? Kim alır ?

Deniz dedi ki...

Serdal Adalı samimi ya da değil bugün yaptığı iki hareketle puan topladı, birincisi üyelik aidatının artırılacağı ve bunun yönetim tarafından organize edildiği iddialarına karşı olarak aynı kalsın hatta 24 taksit olsun önergesi vermesiydi, ikincisi ise FO yönetiminin başından beri konjonktür gereği sessiz kaldığı olayların tekrar patlaması esnasındaki sergilediği duyarlı tavır. Ben bunların çok samimi girişimler olduğunu düşünmüyorum, gölge adam Murat Aksu'nun şu anki halk hareketinde halkın yanında olacak bir adam profilinde olduğunu düşünmediğimden ve üyelik ücretinin artırılma girişiminin yönetim tarafından yapılmadığını düşündüğümden. Ha etkili olur mu, bilmiyorum.

Darkpain dedi ki...

Kongrede olup oradaki havayı soluyan, ortamı gören bir kişi görünen köyün hangi köy olduğundan bahsedebilir mi ?

Hoş Adalı yalakası haber(!) sitelerinin saatlerdir kongredeki adalı rüzgarı tarzı haberler yapmamasından dolayı, fikret orman'ın seçileceği umudum artıyor ama gene de içeriden birinden bunu teyit ettirmek beni daha mutlu edecek.

Darkpain dedi ki...

Kongrede olup oradaki havayı soluyan, ortamı gören bir kişi görünen köyün hangi köy olduğundan bahsedebilir mi ?

Hoş Adalı yalakası haber(!) sitelerinin saatlerdir kongredeki adalı rüzgarı tarzı haberler yapmamasından dolayı, fikret orman'ın seçileceği umudum artıyor ama gene de içeriden birinden bunu teyit ettirmek beni daha mutlu edecek.

Deniz dedi ki...

Üç sandıkta durum 3-0 FO lehine. Muhtemelen 20-0 benzeri bir sonuç çıkacak.

alper dedi ki...

Endişeye mahal yok hacılar.Bu seçimli kongre kararını alan kim?Fikret Orman.Beğenirsiniz beğenmezsinizde bu F.Orman da en nihayetinde TÜRK.kazanamayacağını bilmese hatta garantiye almasa durduk yerde daha görev süresi dolmadan seçime gidelim demezdi.F.Orman kazanır geçer.

24 Mayıs 2013 08:26

2 alttaki postta yazmışım bunu.Şimdi de yazayım 2 ye katlar F.Orman.Hayırlı olsun.

Şimdi yeni yapılacak statta Çarşı denen güruhu en izbe yere en az sayıda atmak var.Hatta mümkünse stata sokmamak var.Yeni stat ile birlikte sessiz çoğunluğun sesi de daha çok çıkacak ve bu yazdığım dilek temenni de gerçekleşecektir.At fava sabırla bekle.Adım adım zafere..

Unknown dedi ki...

sessiz çoğunluğun sesi derken?? :) kömürümü istiyorum bende.. söz oy vercem..

agalar eywallah ortalık karışık da biriniz de başkanlık seçimi için bir başlık açaydı ya :)

alper dedi ki...

Ne yapıyonuz millet hepiniz direnişte hepiniz devrim peşindemisiniz?Seçim öncesi her gün yazıp duruyordunuz şimdi seçim bitti yazan eden yok.Devrim BJK dan önce geldi sanırım.Güzel devrimleriniz olsun efendim.

Önder Özen bir an önce T.D açıklamalı ve transfer çalışmaları başlamalı.20 gündür geç kaldık.Kalecimiz hocamız sol bekimiz sağ bekimiz belli değil hala.

glorfindel dedi ki...

Önder Özen yarın 2'de basın toplantısı düzenleyecek. Teknik Direktörü ve şu ana kadar ön protokol yapılan oyuncuların transferlerini açıklar diye düşünüyorum.

Alper dedi ki...

borsaya bildirim yapmadan t veya futbolcuyu biraz zor açıklar gibi geliyor. anlaşamadık, bırakıyorum demesin de.

Yorum Gönder

Ara