.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Nisan 2013 Cumartesi

STSL28 / Bursaspor - Beşiktaş



Pazartesi / 20.00 

165 Yorum:

can dedi ki...

Niang'in oynayip oynamayacagi belirleyici bir faktor olacak. Holosko'nun sanirim ikinci yarida hic golu yok ve Mersin'de de inanilmaz kotuydu. Klasik Holosko formsuzlugu ustune bir de moralsizlik eklenmis ki... O degil de yaptigi tek olumlu is olarak takim ruhu yarattigini iddia ettigimiz Aybaba saka maka butun oyunculari kendine, takima, ve futbola kusturmeyi basardi sanki. Hocayla soyle ya da boyle sorun yasayanlar: Fernandes, Oguzhan, Almeida, Holosko, Ersan, Sinan, Emre, Cenk, McGregor, Escude, Gokhan, Hilbert, Sinan, Hasan Turk, Muhammed...say say bitmiyor.
Yere goge koyamadigi Olcay ve prensi Toraman disinda arasinin iyi oldugu kimse kalmadi takimda Aybaba'nin. Suyu isindi, kaynadi, demligin dibi yaniyor. Gidecegi gunu sabirsizlikla bekliyorum. Ama acikcasi yerine gelecek hoca konusunda derin kaygilarim var. Adaylar arasinda ikinci turlara hazirlanan Denizli, Calimbay, ve Saglam var ki aralarinda Ertugrul Saglam'in adi cok telaffuz edilir oldu. Kendisine pek sevgi ve guven duydugum soylenemez. Pek cok taraftarin da ayni duygular icinde olduguna eminim. Yeni adaylar arasinda Sifo ve Zico var; ikisinin de ne yapabilecegini kestiremiyorum Besiktas'ta. Bursa maci oncesi biraz bu geyigi mi harlasak?

Unknown dedi ki...

Şifo ile yeni bir maceraya daha girmeyelim bence, eski sevgili olayı da malumunuz bünyede her daim sorun yaratmıştır. o yüzden aynı isimlere ikinci bir şans daha vermeye gerek yok. denenmişi denemek zaman kaybından başka bir şey getirmez.

Önce hangi tarz yatırım yapacağımıza karar vermeliyiz, geleceği kurmak yolunda mı ilerleyeceğiz yoksa yine günü kurtarma peşinde mi olacağız, onu seçelim sonra hocaya sonra sıra gelecek herhalde..

Arcadio__ dedi ki...

Bir sezonda yaklaşık 34 maçın % 15'ini pazartesi oynatan bir federasyonun tek amacı sanırım Beşiktaş'ın taraftarına olan nefretini net olarak göstermesidir. Federasyon başkanı görevi bıraktıktan sonra bile bu derece taraftara baskı yöntemi bulup bunu hayata geçirmesi ve buna engel olamayan yönetim. Bana göre bu ayrı bir başarısızlıktır. Yıllardır ülke medyasının bize yaptığını, şimdi federasyonla birlikte dahada çekilmez oluyor.

aga ben böyle leş bir maç uzun süredir hatırlamıyorum.

gs 10 kişi 47. dakikada söyledim bu maç 15-20 dakikaya döner, fark bile olur diye.

şimdi hikayeden hücum yapıyor mersin.çaktırmadan 1-2 tehlikeli pozisyon olur tahminimce.

walla helal olsun ya.şöyle bir lobimiz şöyle bir gücümüz hiç olmadı.

hasan şaş , ümit davala filan şov yapıyorlar kenarda :)

BJK4EVER dedi ki...

Boyle cirkef pislik rezil bir camia olamaz arkadas. Resmen mide bulandirici bir camia. Alsinlar sampiyonluklarini kupalarini gotlerine soksunlar, boyle kupa kazanacagima kazanmayim daha iyi. Ben taraftar olsam utanirim arkadas adamlar gurur duyuyor resmen.

ya aga yani hakemi filan geçtim zaten süper tiyatro var , fatih terim'i filan atıyorlar mağduruz filan ayakları da mersin'in asistleri var ya bildiğin 2 asisti var mersinlilerin.drogba'nın ilk golü nedir ya.Cenk-hakan arıkan kombosu yapıp kaleye koysan o topu yemez.

lan tama düşmüşsün bir olayın yok filan ama bu kadarda olmaz ya.

Unknown dedi ki...

maç içerisinde yaşananlar gerçekten iğrençti ve bunu efsane olarak anlatabilecek kadar "çiğ" bu takımın taraftarı.. lig ne yazık ki gerçekten kirli ve bu alandaki en pislik takımın şimdiye kadar hiç soruşturma geçirmemesi ilginçtir..

maçın 2-1'e geldiği goldeki kaleci şovu, dahası 3-1'de oynanan tiyatro ve en nihayetinde hakemin çaldığı iğrenç penaltı.. yuh yaaa! bu kadar da gözümüze sokularak yapılanlar.. neredesiniz ey savcılar!

Adsız dedi ki...

Kolayı var abicim. Ne gerek var hakemlere gözlemcilere vs. Bırak FT ve ekibi maçtaki kararların tamamını versin. Onlar da rahatlarlar biz de. Her GS maçında böyle saçma sapan işleri görmek zorunda mıyız. Her tarafından ter damlayan asabi teknik kadrolarını yılın fair play ödülüne aday gösteriyorum.

Adsız dedi ki...

Geçen yıl:

http://www.cnnturk.com/2012/spor/futbol/05/10/fatih.terimin.cezasi.ertelendi/660624.0/index.html

Erteleyin erteleyin.

http://www.ligtv.com.tr/haber/teriim-oyundan-boyle-atildi

İlk Real maçında verilmeyen penaltılar, haksız kartlara(!) rağmen tepkiler tutuldu. İkinci Real maçında olabilecek bir hakem hatasında MİY maçındaki hareketleri bekliyoruz. Hatta talep ediyoruz. Lütfeeenn.

Mete dedi ki...

Allahım bugün sana bir kez daha şükrediyorum. İyi ki Beşiktaşlıyım...

Unknown dedi ki...

adalet dağıtan kurum UEFA gibi olur (bkz fenere verdiği ceza), terim resmen meydan okudu, bakalım federasyon bu renkli kulübe ne ceza verebilecek? bizde sahaya atlayan olsa 3-5 maç ceza alırdık, bakalım, gs ne ceza alacak?? bazen şatafatlı transfer yapmanıza gerek bile yoktur, maç bağlayacak tek yönetici yeterli olur..

theotheo dedi ki...

ya çok net birşey var. bugünkü fatih terimin olayı programlıydı. bence başarılı da oldu. amacı yarınki fener maçı üzerinde hakemin fenerbahçe lehine herhangi bir karar vermesini engellemek. çok açık olay.

onun dışında 2 büyük takım ve 3.büyük takım olan beşiktaş arasındaki fark çok basit bir denklemle açıklanır.

aziz yıldırım=fatih terim > samet aybaba=fikret orman.

theotheo dedi ki...

of of of

galatasaray iyice coştu. federasyona ültimatom falan veriyo resmi siteden.

şerefsizler, ulan harbiden fenerbahçe şampiyon olsun da şu puştlar olmasın cidden istiyorum ama zor.

Darkpain dedi ki...

Fatih Terim ordu maçından sonra bu maçta da aynı silahı kullandı ve silah gene işe yaradı. Takım ne zaman kötü oynasa, maçı çeviremeyecek gibi görünse, seyirci de ateşlemiyorsa gerginlik yaratıp bunun üzerinden oyuncuların hırslanmasını, taraftarın hakemi baskı altına almasını sağlayıp dolaylı da olsa maçı çevirttiriyor. Fakat geçen seferkinde ordu maçından sonraki 2 maçta puan kaybetmişlerdi inşallah bu sefer daha beter olurlar. Adamın (dolayısıyla da galatasarayın) gözümdeki antipatisi her geçen gün exponansiyel olarak artıyor. Vallahi fenerbahçe ve aziz yıldırım bile gözüme daha cazip gelmeye başladı.

Unknown dedi ki...

bu maçta yapılması gereken önceki maçlarda gerçekleştirdiği eylemler göz önüne alınarak, gs'nin birkaç puanının silinmesidir. bu sayede takımlar biraz da olsa hizaya çekilmiş olur.. saha içinde, saha kenarında, tribünde ve saha dışında yapılan eylem ve açıklamalar daha radikal davranmayı gerektirmektedir. gerçekleştirdikleri bu olaylardan sorumlu tutulmazlarsa şayet, bu da bizim ülkemizin bir ayıbı olarak tarihe geçer...

Mete dedi ki...

Tekerlekli sandalye maçında olay, Karşıyaka basketbol maçında olay, Madrid maçına gidiyorlar orada olay, sahaya girmeler, hakeme saldırmalar... Bu psikoloji hayra alamet değil ve birilerinin canı çok kötü yanacak bu gidişle. Ne oluyorsunuz? Kimsiniz siz?

Mayor dedi ki...

GS=FB diyorum, surekli hakli cikartacak olaylar oluyor. Fakat bu ulkenin gercegide bu iste. Halkin cogunlugu bu takimlarin karakterini yansitiyor.

Yarinki macla cok iyimser olamiyorum, zaten son haftalarda cok isik vermeyen oyun birde sakatliklarla ne hale geldi gorucez. Oyunu kendi sahamizda kabullenip kontratak futbolu oynamak tek cikis.

theotheo dedi ki...

bi oğuzhana bak bi de salihe. aradaki farkı gör.

Adsız dedi ki...

@theotheo

theo'nun postu tamamen dam üstünde saksağan vur beline kazmayı. Tipik bir “ben sosyopatım ilgiye ihtiyacım var” olayı.

Medyanın gaz verdiği Salih'in performansı: 2 gol ve oynadığı 10 maçta asisti yok. Öte yandan senin kriterlerine göre konuşayım: Oğuzhan AZ ve Arsenal altyapısında top oynadı. Hatta Arsenal A takımında 1 maç oynamışlığı bile var. Salih ise Buca'dan geldi. Nooldu senin “Buca'dan oyuncu alınmaz” kriterine?

Gerçi can'ın uyardığı üzere bir sosyopatın ortalığı alevlendirme postuna atlamış oldum böylece. Çocukken oyuncağın mı yoktu theo, yoksa mahelledeki top sahibi çocuk seni hiç oynatmadı mı?

Ayrıca; senin Samet Salih'in FB'ye transferinden önce Beşiktaş'a geldi. Kendi takımında altyapıda oynayan oyuncuyu görememiş demek ki; zaten neyi görüyor ki bunu görsün. Trajikomik bir şekilde üstüne ekmek kadayıfı olansa: Salih Alytınsay'ın kaldığı kısacık dönemde listesindeydi.

Neye atlasan elinde kalıyor lem. Yaz yaz.

theotheo dedi ki...

valla ortada gerçekler var. salih uçan avrupa maçında fenerbahçeye tur atlattı, burada şampiyonluk yolundaki çok önemli bir maçı tek başına aldı.

ben oğuzhan özyakupta bunları göremiyorum. zayıf bir oyuncu.

Adsız dedi ki...

İyi de, Salih Uçan'ın ismini ilk nerede duyduğunu hiç merak etmedin mi. Aç bak tam 1 yıl önde Altınsay göreve gelirken "Beşiktaş'ta" diye adı çıktı. Zaten öyle olmasa FB'liler nereden Altınsay görevden ayrıldıktan sonra hemen transfer etsin.

Bu arada nooldu Buca kriterine. Hani Bucalardan adam alınmazdı, iyi oyuncu önce züpper ligde bir kere oynamalıydı, vs.

Oğuzhan'ı dert eden bir tek sen değilsin. Kankan Samet de bayağı bir dertli ondan. Öyle ki, Fernandes'in sakatlandığı ve Necip'in cezalı olduğu bir hafta dahi anca 70. dakika oyuna aldı. Hangi Samet mi? Altınsay'ın listesine giren Salih'in Buca'da teknik direktörüyken onu gündemine almayan Samet.

Hep söyledim, sadece sonuca bakan filin ancak uygun bir tarafını tutar diye.

theotheo dedi ki...

valla benim dediğim şeyleri bilerek saptırıyosun sistematik bi şekilde.

ben sallamam kardeşim ister bucada olsun, ister unitedda. frank de boer nerden gelmişti gs ye geçiniz.

ben sahaya bakıyorum, saha da çok fit çok etkin, efektif bir salih görüyorum saha da.

oğuzhana bakınca, vasat bir oyuncu görüyorum.

bu altınsay bilmemne traşını bırakın artık ordan burdan duyduğunuz saçma sapan yalan yanlış haberlerle kendinizi kandırmayın.

ben oğuzhanın çok yetenekli olduğunu düşünmüyorum, çok büyük bir futbolcu olabileceğininden umudum yok. benim gördüğüm bu.

salihte tam zıttı gibi görünüyor. inşallah yanılırım.

Adsız dedi ki...

Öncelikle; niye inşallah yanılırsın. Ülke futbolu adına önemli bir kazanç olur, keşke performansını daha yükseltse.

Senin neler söyleyip benim neyi çarpıttığımı ise tüm blog ve blog dışı okuyanlar anlamıştır zaten.

Saçma sapan haberler derken; henüz balık hafızalı değilim çok şükür.

Adsız dedi ki...

İşte Salih'in Altınsay döneminde transfer edilmeye çalışılması gerçeği. İkinci linkte de Altınsay'la başak geçen bazı yöneticilerin yitirdikleri zamanla yaşattıkları:

http://www.transfermarkt.com.tr/tr/besiktas-bucasporlu-salih-ucan-ile-anlasti/news/anzeigen_90516.html

http://live.sporx.com/ozel/roportaj/salih-ucan-besiktasin-kapisindan-nasil-donmusSXHBQ305186SXQ

Balçık bulun. Balçık bulunnnn...

Salih'i Buca'dayken çok izledim . Çok rahat fark edilebilen bir adam yeteneği çok çok üstte.Başak bir frekansta top oynuyor.Yani böyle bazı yetenekler olur ya global olarak jenerasyonunun en iyi adamlarındandır mesela Messi bir uçtur orada ama Berkant Göktan'da bir uçtur.İşte Salih orada bir adam , Berkant'ta olabilir , Messi'de olabilir.

Oğuzhan ise bambaşka.Selçuk İnan dahil Türkiye'de bu kafa yapısına sahip 2. bir orta saha oyuncusu yok.Bu kadar net.Bazı noktalarda şut mu pas mı tercihlerinde hatalar yapıyor ama bunlar oynadıkça düzelecek şeyler.Bir orta saha oyuncusu için topu ne zaman ayağında tutacağını ,ne zaman tek top oynayacağını , gelen pası hangi açıyla kontrol edeceğini , nerede çalım atacağını biliyor olmak bu ülke sınırları içerisinde çok büyük bir lüks zira az buçuk yapabilen Alper Potuk'un değeri 10m €.

İşte 2 sene sonra Oğuzhan bu ligin bunları en iyi yapan adamı olacak.Büyük ihtimalle de basıp gidecek buralardan.İyi bir teknik direktörün eline düşememesi çok büyük şanssızlık.

Unknown dedi ki...

yeni sezona dair colman-alper ikilisinin orta alana takviyesi ile bir gömlek daha sınıf atlayabiliriz. bu durumda fernandes'i elden çıkarmak takım adına çok büyük bir kayıp oluşturmaz ama önce potuk ve colman alınmalı.. colman trabzonda iyice gözden düşmüş durumda, transfer sezonu başlamadan Alper'de sıcak para girdisi varken alınabilir.. unutmadan birde hoca değiştirebilsek iyi olurdu...

Unknown dedi ki...

federasyondan gelen duyumlara göre Terim'e kuduz aşısı yapılmasına ve tasmasız sahalara çıkmamasına, acınası hali göz önünde bulunarak bu cezasının 2 yıl süreyle ertelenmesine karar verilecekmiş!

YSY dedi ki...

alper potuk a sağlam para isterler. Onu bence unut. Bizim yönetimin bütçesinde öyle bir adam yok.

theotheo dedi ki...

fernandes almeida nın yanına 4 tane çok kalite yabancı. 25 milyon euro.

türk oyuncular olarak elde var yeterince ismail falan da gelirse toparlar o bölgeyi.

25 milyon euro harcanırsa olur. harcanmazsa beşiktaş 3.olmaya devam eder. bunu başarı olarak görür. ayda yılda bir feneri yenerse tesislere hücum eder falan.

forma-aşkı dedi ki...

Herkese selamlar,

Blogu uzun süredir takip etmeme rağmen yorum yazmıyordum.Bugün 1-2 şey karalayasım geldi.

Bugün Bursaspor karşısında şansımız olduğunu düşünmüyorum.Hatta 2 ya da 3 farkla kaybediriz.Bunun ilk sebebi Bursaspor'un çok net bir şekilde hem kadro itibari ile bizden üstün olması hem de oyun olarak son haftalarda kaybetse de bizden iyi olması.İkinci sebebi maalesef takımın psikolojisinin getirildiği nokta,anlamlandıramadığım bir durum bu.Fenerbahçe maçının 90+3 ü ile ts maçının başlama düdüğüne kadar bu takıma ne oldu anlamlandıramıyorum.Gerçi çok açık ama kondurmak istemiyorum.Samet Aybaba bunu kaldıramadı.Beraberliği çok iyi bir skor olarak algılayıp,futbolcuları bu yönde etkilediğini düşünüyorum.O gün Trabzon maçı alınsa,bu sezon için büyük bir eşik atlanacaktı ama olmadı maalesef.Kadro yapısı buna müsait değil tezlerine pek katılmıyorum.Takımın başında tecrübeli -hiç sevmesem de Mustafa Denizli- gibi bir adam olsa,bu takım o kadro yapısı ile Ts maçını geçerdi.Son 2-3 hafta olanlar Samet Aybaba kredisini bitirdi gözümde.Samet Aybaba zaten böyle bir adam değil genç oyuncuları oynatsın muhabbetine hiç girmiyorum.Sezonun ilk maçına Hasan Türk ile başlayıp,sonrasında bir gs beraberliği -ki çok kötü bir futbol- 2 galibiyette gelince genç,menç feda-meda hak getire.Tüm bunlara rağmen ben gençlerle devam edeceğim diyebilseydi o zaman saygı duyardım.35 yaşında Uğur Boral ile Toraman ile,Veli ile takım tecrübesiz,takımı tutamıyorum hikayelerini anlatmasın.Toraman ve Fernandes'e vermiş takımın iplerini.Ersan'ı,Gökhan Süzen'i,Emre Özkan'ı oyuncağı yapmış her söyleminde futbolcuları eleştiren bir adam Beşiktaş'ımın hocası olmamalı.Hata yapan oyuncu çıkar mantığını güdüyorsa saygı duyarım ama İbrahim toraman o sahada 90 dakika nasıl kalır sorusunun cevabını bana verebilmeli.O maç Arena'daydım Toraman en az 3 net hata yaptı,hemde her zaman olduğu gibi komik hatalar.Toraman kaç yıldır Beşiktaş'ta Beşiktaş'ın kaç şampiyonluğu var 1.O yı Toraman kaç kez stoper oynamış hiç saymadım ama en fazla 5 kere oynamışdır.Bir takımın büyük olduğunu iddaa eden bir takımın stoperi Toraman ise Liver'dan 8 de yersin derbide kazanamazsın,büyük takımlığını da kaybedersin.Ama çok hırslı atlayıp,zıplıyor sakat saka t oynuyor:)) Orta saha bile oynadı adam daha ne yapsın:) Toraman'ı orta saha yaparsan,Veli'yi koşu temposu mükemmel diye nitelendirirsen,Fernandes'i bulunmaz hint kumaşı yaparsan 45 dakika 10 kişi oynayan gs üzerine bile gidemezsin.Pozisyon dahi bulamazsın.Şu Fernandes takımda olmasa küme düşer diyenlere de Fernandes'in olmadığı Beşiktaş'ı bir daha izlemelerini tavsiye ediyorum.Adam topçu mopçu değil geyiği yapıyor değilim.Bana büyük maç alıyor muu? Sahada bana faydası ne buna bakarım ben.Yana doğru attığı çalımlara,farkı açacağımız her maçta yaptığı bencilliklerle,olur olmadık 3 kişinin arasına girmeleriyle -arada çıkıyor Allah var- beni inanın çileden çıkarıyor.Son Mersin maçından Olcay'a üstüne basa basa söylüyorum 3 çok net poziyonda pas atmadı.Maç bitti ben hala neden olduğunu analamaya çalışırken ya da yanlış mı düşünüyorum derken Olcay ve Samet Aybaba'nın konuşması geldi şansa.Olcay aynen şunları söylüyor -Görmüyor musun atmıyor Hocam,kaç kere boştum atmadı.

Samet Aybaba-tamam oğlum tamam gibi bir şeyler söyledi.

Derdim Fernandes falan değil,bu akşam gol atsın yine en çok ben sevinirim,tek karşı olduğum haketmedi değeri vermek.Fernandes top ayağına yakışıyor diye,1-2 spektüler hareket yapıyor diye bu kadar ön plana çıkarılmamalı.Yazacak daha çok şey ama ilk yazı için biraz fazla uzun oldu.

Bu şekilde gs ve fb ile mücade edemezsin.1-2 sene tutunsanda fark açılır.Bu sene gerçek bir feda senesi yaşansa saçma sapan transferler yapılmasa -özellikle devre arası- bu takım bu seneden 2-3 oyuncu kazanabilir ve seneye 2 tane iyi adam alabilirdi.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

Asiri sakatliklar, sanssizliklar ve hakem hatalari olmasa su an liderdik. Ustelik tum sene 3/4 milyon euro harcayarak, ustelik rakipler 30-40 milyon euro harcamisken.

Seneye sampiyon olmak icin 25 milyon euro harcamaya gerek yok, adam gibi bir scouting ekibi, saglam bir transfer komitesi ve iyi bir antrenor ve teknik kadri ile bu rahatlikla olur.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada ilk 11i gordum samet yine sicmis. Sagda akgun-hilbert, ortada veli. Isimiz zor.

theotheo dedi ki...

ya bu lig tv hani en sağlam defans oyuncusunu seçiyo ya. bu maçta ben seçim onların yerine escude. ne oyuncu be.

theotheo dedi ki...

bence beşiktaştan avrupaya 2 tane oyuncu gider.

mehmet akgün ve julien escude. büyük paralara satabiliriz beyler. ayık olmak lazım.

theotheo dedi ki...

ESCUDE'YE DİKKAT !!!

bjk4ever'ın en çok güvendiği isim yine güveni boşa çıkarmadı :))

BJK4EVER dedi ki...

Senin favori oyuncun semih kaya zorluk derecesi yuksek maclarda tecavuze ugrarken escude 2 uefa kupasi kaldiriyordu. Hos adam ne yapsin saginds toraman solundan suzen onunde velu ve akgun oynuyor.

theotheo dedi ki...

hahaha haklısın ya :D

ahaha beşiktaş kafa yaptı bende antalya maçına yazmışım :)

theotheo dedi ki...

OĞUZHAN'A DİKKAT !!!

büyük yıldız arsenal eski kaptanı. bursaspor maçında adeta şov yapıyor. sneijder ise büyük bir gururla onu izliyor.

keşke fırsat olsa da oğuzhan'ı çıkarıp salih'i , escude'yi çıkarıp semih kaya'yı koyabilsek :)

gerçekten bir şey değişeceğine inanıyor musun ya iki dakka samimi ol :)

Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

övünç kardeşim varsayımlar üzerine konuşmak yersiz.

çok net örnek işte. dün ordu maçını tek başına alan salih uçan örneği. 94 doğumlu.

e burada da bu sene onlarca maç yapan oğuzhanın halini görüyoruz. 21 yaşında bir futbolcu çok genç olduğunu düşünmüyorum. çok genç 17 18 yaşındadır. onun dışında fizik olarak escudeden bile kötü onu söylim.

escude için ise söylenecek birşey yok tabi.

Unknown dedi ki...

vay arkadaş ne salih uçanmış ya, adamı kafa olarak bitiren, adamı zorla huzursuz eden bir hoca var başında, 8.haftadaki Trabzonspor maçından ikinci yarının başına kadar adam döktürdü ama ne zamana kadar?? iki hafta önceye kadar Salih'i yuhalayan fener taraftarı değil miydi performansından dolayı? takım performansı önemlidir, bunu kavramak bu kadar zor mu?? üstün zeka olmaya gerek mi var bunun için? samet aybaba denen şahıs takımın içine etti durmadan, gizli hedeflerinin uğruna!!!! takımın anasını belledi!!! tek başına samet aybaba yazık etti şu kadronun oynadığı futbola.. bu kadar nettir olay. sen git kumda oyna salihle, kumdan kale felan yaparsınız beraber..

theotheo dedi ki...

ben çok net bir yazı yazmıştım. beşiktaş ancak ve ancak bursaspor seviyesinde bir kadroya sahiptir demiştim. kadrosunda bu denli eksik olunca bursa seviyesinin de altına düştüğü görüldü.

gene net bir şekilde. fenerbahçe ve galatasarayın ayrı bir siklette bizim ayrı bir siklette olduğunu yazmıştım. burada gene tepkiler aldım.

sene başında, bu takımın asla başarılı olamayacağını, böyle birşeyin futbol için birşeyler ortaya koyan, bilinçli veya bilinçsiz iyi veya kötü transfer yapan kafa yoran, takım ve kişilere karşı haksızlık olacağını yazmıştım.

tek tek çıktı. başarısızlık yüzümüze tokat gibi çarptı. acı bir gerçek olarak. fenerbahçe yi ciddi anlamda büyük bir şans yardımıyla yenmek, herkesin gözünü boyamıştı ama malzeme ortaya hemen çıkıyor.

3 tl verirsen tavuk döner yersin. 25 lira verirsen konya fırın kebabı yersin. fırın kebabı yiyenler bugün real madridle lazio ile oynuyor.

tavuk döner yiyenler de, bursadan üç yiyor.

sygılar.

assortique dedi ki...

Ne kebabı ne tavuk döneri a.q.

Samet Aybala için çok net Cenabet diyebiliriz.

"Adam vardır cismi semiz abdest alır olmaz temiz."

budur bence...

Valla senin 2. forvetin, yedek stoperin, sol beklerin sezoun kapatiyorsa; ortasahanin en onemli adami ve 1. forvetin zirt pirt sakatlaniyorsa, "hah bu oldu" dedigin ortasaha 3. maca sakatliktan oturu beraber cikamiyorsa derdin ne oldugu bellidir.

Galatasaray'in performans uzmani Scott Piri diye bir Amerikali, bizimki gecen sene Amator Kume takimi calistiran, hayatinda 2. ligden yuksek takim gormemis bir eleman.

Dusun simdi Galatasaray'da Umut sahalara yeni donmus, hem Riera hem Hakan sakatlanmis, Dany hakeza, Selcuk 2 ay oynamamis, Burak 3 mac var 5 mac yok, Drogba ve Sneijder 3 mac gorup 1 ayligina sakatlanmislar...

Besiktas "kankaci" zihniyete teslim olup su sacmasapan teknik kadroyu basa getirdigi gun maca 1-0 yenik basladi zaten.

Biz Drogba'yi alsak devre arasi Bursa macina sakatlanip cikamayacakti, net.

Mustafa Pektemek'in 2 haftaya sakatligi nukseder, sonra Samet Hoca "kondisyonerlerimiz cok gelisiyor" diye aciklama yapar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Defol git Samet... Koylu saglik ekibini de al git... Ezikligini de al git... Fedani da al git... Capsizligini da al git... Ne olursan ol yine git...

Mete dedi ki...

Sabah uyandığımda Şenol Güneş ile anlaşılmış olmasını çok istiyorum...

Ayrica su mactan sonra da Oguzhan'a bikbikleyen varsa ya futbolla alakasini kessin ya da Besiktas'la.

theotheo dedi ki...

feneri yenerken sametten iyisi yoktu, şimdi kötü oldu geçiniz. gs uefa kupasını kazanırken kondisyoner antartikadan mı gelmişti. geçin bunları bunlar hikaye. artık metodlar ortada, amerikadan bilmemnerden adam getirme şaban filmlerinde kaldı.

benim dediğim şey çok netti. sene başında da aynıydı şimdi de aynı. herkes işine baksın.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

geldiginden beri Samet'le olmaz dedim, Feneri degil, GS'yi de iki kere hasbel kader yenmis olsa bu fikrim degismezdi. Ben iki uc maca bakmam, genel yonetime, vizyona bakarim.

Bana 2 sezonda 8+ oyuncusu capraz bag sakatligi yasamis bir tane daha futbol takimi bul bos bos konusacagina. NFL'de yok lan boyle rezalet.

Metodlar ortada ama bizimkiler internete giremiyor demek ki.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

kardeşim doktor deilim, çapraz bağın nerde olduğunu neden sakatlandığını bilmiyorum, senin de bildiğini düşünmüyorum, eğer doktor değilsen.

geçen yıllarda arsenaldede 1200 tane adam birden sakatlanıodu. 4 tane bek sakatlanmştı da stoperler bek fln olmuştu. oluyo bu olay yani.

fenerdede emre sakat sow sakat fln. ona göre kadro kuruyosun sorun kalmıyo ortada gördüğün gibi. devre arasında dentinho diye bi adamı alıyosun, bu adamın ne iş yaptığını çözemedim. demirören döneminde bile bu kadar az oynayanı yoktu heralde.

yani şunu sormak lazım samete tabi. geçen sene işte şu kadar fark vardı fln dedi e bu sene 46 puan almş beşiktaş geçen sene 49 bu maça kadar. onu ne yapıcaz. asıl soru burda. siz yanlış yerde arıyosunuz cevapları. bu takım fenerbahçe ile gs yi geçip şampiyon mu olucaktı yani. takımın en iyi oyuncusu küme düşen almanya takımından gönderilen olcay. komik olmayalım.

ibrahimovic ne dedi kazandığı parayla ilgi soru soran muhabirlere. kaliteyi az parayla satın alamazsınız. bu kadar net bu kadar basit. fenerbahçe bucadan salih 1.5 milyon euroya almş. arsenal oğuzhanı nası yollamak istediyse 400 bin pounda fln sattı yani.

yanlış anlaşılmasın oğuzhanı sevmediğimden falan değil. sadece abartıldığı kadar iyi bir futbolcu değil. olsaydı 20 yaşında bu ilginç transferi yapmazdı. bu sene ortaya koyduğu şeylerden ben bir ışık alamadım. ama salihten dünkü maçını izleyip gözlerinizi kamaştırabilirsiniz. fark ortada.

Unknown dedi ki...

Aybaba'nın gelecek sezon kalmayacağı herhalde yönetimin kafasında da belli olmuştur. O halde sezon sonuna kadar dayanmanın da anlamı yok. Belki 1-2 günde olamasa da gelecek sezonun teknik ekibini önümüzdeki haftalarda belirleyip takımın başına geçirmek ve mevcut kadrodan neler yapabileceğini şimdiden görmesini sağlamak en mantıklısıdır. Ancak, kulüp yönetimleri ile mantık ne kadar yanyana duruyor bu soru işareti. Aynı şey geçen sene de oldu ve Carvalhal'i doğru zamanda gönderip yerine Havutçu'yu getirmek gibi dahiyane bir iş yaptılar.

Samet hoca yönetim kapasitesini açıkça gösterdi artık. Olumlu bir kaç yan vardı üzerinden çıkış alınabilecek. Ancak o defansif, kondisyonel ve yerleşimsel sorunlar üzerine uğraşmak yerine ilk yarıdaki çıkışın kaynaklarını dinamitlemeyi seçti. Kadro mühendisliği konusundaki başarısızlığı da hem sene başında hem de devre arasında görünmüştü. Bizim durumumuz nedeniyle kendi kariyerinin zirvesini gördü, yetsin artık.

Öte yandan bence seneye takımın iskeleti de yeniden oluşturulmalıdır. Tarihi daha eskiye dayanan mevcut yapı üzerinden ilerlenecek kadar güven vermiyor. Fernandes, Almeida, Mc Gregor ve sonradan gelen yabancılarla yolların ayrılması da bana mantıklı geliyor. Yalnızca, Sivok, Hilbert, Holosko üçlüsünün kalması uygun geliyor. Niang tercih edilirse Holosko'da gidebilir. Bir sene daha şansımız var bence. Stad sorunu varken seneye de kafaya oynayamayacağız. Maliyeti kısmayı sürdürerek genç ya da potansiyelli oyuncular ve bunun planını yapmış perspektifli bir teknik kadro ile yeniden başlanabilir. Umarım yönetim aklını başına alır. Bu akşam gerçekten utanç vericiydi. Üzerine konuşmak dahi istemiyorum.

Adsız dedi ki...

Bursa maçını izleyen herkesin biraz da şuna kafa yorması gerekli:

Takım neden oynayamadı değil, neden oynamadı veya oynamak istemedi.

Benim gördüğüm bu çünkü.

Ha, bu Samet'in işi kotarıp/kotaramayacağı ile ilgili değil. Olmayacağı haftalardır belli zaten.

can dedi ki...

@james snejder
Takim zaten aylardir futbol adina hic bir sey ortaya koyamamasina ragmen bende ayni seyi hissetim. Ama cok normal. Mac postu acildiginda yazdigim yoruma bakarsan nedenini gorursun: (Hatta ben yapistiriyorum alta:)

"O degil de yaptigi tek olumlu is olarak takim ruhu yarattigini iddia ettigimiz Aybaba saka maka butun oyunculari kendine, takima, ve futbola kusturmeyi basardi sanki. Hocayla soyle ya da boyle sorun yasayanlar: Fernandes, Oguzhan, Almeida, Holosko, Ersan, Sinan, Emre, Cenk, McGregor, Escude, Gokhan, Hilbert, Sinan, Hasan Turk, Muhammed...say say bitmiyor.Yere goge koyamadigi Olcay ve prensi Toraman disinda arasinin iyi oldugu kimse kalmadi takimda Aybaba'nin. Suyu isindi, kaynadi, demligin dibi yaniyor."

Eh, bu kosullarda futbol filan beklemek hayal. Mersin macina kadar sezon sonunu cikarabiliriz, yeni teknik direktoru yipratmayalim filan diye dusunuyordum ama Mersin rezaletinden sonra bu isin bittigini, sadece adinin konmadigini farkettim. Yonetim umarim 'istikrar' gibi bos bahanelerle atil davranmaz da Aybaba'yi istifaya zorlar. Cunku artik cok acik ki takimin daha iyi oynamasi icin teknik direktore filan bile ihtiyaci yok, Samet golge etmesin yeter. Guzel Besiktas'im benim, hep sasirtmayi beceriyorsun beni. Denizli gittiginden beri "bundan kotu teknik direktorluk performansi olmaz" diyorum ve hep daha kotusunu gosterebiliyorsun bana. Mactan once acmaya calistigim basliga geri donersek: teknik direktor adaylariniz? (bir arkadas yukarda hakli olarak teknik direktoru de bir plan dogrultusunda secmemiz gerektigini soylemisti. Ben o kadar iyimser degilim bu yonetimle ilgili, o yuzden sadece isimler uzerinden tartismaya bile raziyim, maksat gelecek hayalleri gunun karanligini dagitsin.)

theotheo dedi ki...

kendimizi kandırmayalım beyler.

sezon başında theotheo bu takım başarısız olur demişti, bu takım ancak bursaspor ve dengi takımlar ayarında demişti. galatasaray ve fenerbahçe ayrı siklette beşiktaş ayrı siklette demişti.

sezon sonuna geldiğimizde bunların hepsi bir bir ortaya çıktı, hiç kimseye suç bulmayın. hoca kötü bahanesine sığınmayın.

yukarıda arkadaş mustafa denizli den daha kötü demiş, o mustafa denizli sana türkiye kupası artı şampiyonluğu getirmedi mi? o zmn ne diyodun acaba.

bu takıma fatih terim bile gelse ancak buralarda olurdu, kolay değil. adamların yaptığı transferlere baktığın zaman aradaki farkı anlıyosun.

adam devre arasında drogba, sneijder, emre, webo getiriyo. sen napıyosun?

feda da escude ye 1 milyon euro ödemek nasıl birşey arkadaş bana biri bunu anlatsın ya. veya gökhan süzen bonservisi. pektemek, ismail, veli, cenk maaş yükseltmesi,

bunları bana anlatın da ben de fedayı bi anlim artık.

maaş dengesi kuruyomuş ulan. veli cenk pektemek ismail bu takımda olsa nolur, olmasa olur. oldu da noldu?

sen bunların maaşını niye yükseltirsin. memnun değilse gönderirsin, bunlar beşiktaşa ne katmış, ne katabilir, kim bunlar. bunların eline mi kaldı koskoca beşiktaş.

ersan gülüm feda dedi diye anasayfadan haber yaptırıyo kulüp, ersan kimdir arkadaş? beşiktaşın seviyesini bu kadar düşürmeyin.

YSY dedi ki...

Umarım bu maç aybabanın ve ekibinin sonu olduğu maç olmuştur. Şerde hayır vardır diye düşünüyorum.

serkan dedi ki...

buradaki yorumların çoğuna katılmakla beraber (samet ve ekibinin hatları, kadro kalitesi vb..) takımdaki çözülmenin ve dağılışın başka sebepleri olduğunu da düşünüyorum. Yabancı oyuncuların neredeyse tamamının sezon sonu ayrılması gündemde ve sürekli medyada haber oluyor. Yerli bir çok oyuncunun da geleceği belirsiz. takımın konsantrasyonu bitmiş durumda, kimsenin ne olacağı belli değil ve bu bütüne olumsuz yansıyor. Ayrıca bir kaç hafta önce Uğur Boral ve menajeri ile konuşma fırsatı bulduğumda (özetine buradan ulaşabilirsiniz http://subjk.blogspot.com/2013/04/ugur-boral.html) özellikle menajerinin çok net bir şekilde avrupa kupalarına katılma şansımızın olmadığını söylediğine tanık oldum. maddi sıkıntıları ve gerekli teminat meselelerini halledemediğimiz için önümüzdeki sene da avrupa organizasyonlarından men edilme durumumuz kesinmiş kendilerine göre. Eğer bu doğru ise ve takım içinde biliniyorsa bence bu çözülmenin bir nedeni de bu olabilir. tam anlamıyla hedefsiz ve geleceği belirsiz bir kadro ve buna dur deme kudreti olmayan bir ekip.

~Poseidon~ dedi ki...

@serkan söylediklerin ışığında zaten bu çözülme olmaz. Sezon başı bu kadar istekli futbol oynayan takım bir anda böyle çözülmez. Eğer gerçekten böyle bir bilgi geldiyse zaten yönetim tükürdüğünü yalamamak adına katılmayın opsiyonunu seçmiştir.

Düşünsene gazetelere boy boy sorunları çözdük katılıyoruz diyorsun ve katılmaya da hak kazanıyorsun. Bir anda red cevabı alıp katılamadığın ortaya çıkıyor. Tek başına yönetimin devrilmesi için yeterli bir durum bu. Onun yerine sportif başarısızlıktan katılamıyoruz gibi bir senaryo ortaya çıkarsa alacağın 3-5 tane kelle olur konu kapanır gider.
oldukça enteresan ve derin bir konuya parmak basmışsın kanımca.

Türkiye'de futbolu bu şekilde düşünmek bana daha mantıklı bir senaryo gibi geldi.

JimmyLue dedi ki...

siyah uLan.

Kadir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kadir dedi ki...

Takım zaten Trabzonspor maçıyla şampiyonluğu kaybetti, Kasımpaşa maçıyla da ligi bitirdi. Bakmayın 3.lük hedef gösterildiğine falan. Sakatlar, cezalılar derken zar zor kazanılan özgüven de elden gidince, sahada asidi kaçmış kola tadı veren bir takım ortaya çıktı maalesef.
Birde Aybaba'nın rotasyonları eklenince, çorba gibi bir maç oldu.
Başlık Bursa-Beşiktaş ama sürekli Oğuzhan-Salih konuşulmuş.
Yani dün sahada tek çırpınan adam yine Oğuzhan iken, ve bu kadar zıt iki takım ortadayken( Beşiktaş inanılmaz düşüşte - Fenerbahçe inanılmaz yükselişte) oradan birer oyuncu alıp bireysel olarak yeteneklerini karşılaştırmak en hafif tabiri ile mallıktır.


9 Nisan 2013 14:44

forma-aşkı dedi ki...

Yorumumun neden silindiğini öğrenebilir miyim?

Toraman'da sezonu kapatmış , gülüyorum artık bunlara ya :)

@forma-aski

Yorum silindi
Bu yorum yazar tarafından silindi.

9 Nisan 2013 14:44

Eger bundan bahsediyorsan, sen kendin silmissin yorumu. "yazar tarafindan silindi" ibaresi bunu gosteriyor.

-----
Tengri kendinden ucuncu tekil sahista bahseden herkesi islah etsin.

EC dedi ki...

Maci izleyemedim, surekli seyahatlerde oldugumdan.. Ama arkadaslar viber uzerinden bilgilendirdiler ve onlar gibi bende artik bu isin S Aybaba ile olmayacaginin kesinlesmis olmasina sevindik... Cunku zararin neresinden donulurse kardir hala 2.lik sansi var ve bu hoca ile korkarim 5.lik bil hayal.. kpasa v bursanin da asagisina duser bu takim..

Ne ogrendik: avrupa ya cikma biletinin yerine s aybaba nin ozellikle buyuk maclarada m denizli misali sapkadan tavsan cikarma denemelerine merakli bir karakteri oldugunu, maclari hep kucuk emrah gozlukleriyle izledigini, saha kenarinda yonetmek yerine hatim indirmeye daha meyilli oldugunu, basarisiz sonucta hep sucu oyunculara attigini ve artik onun icin BJK de teknik direktorluk sayfasinin kapanmasi gerektigini..

Ne yapilmali: bir cok takimdaki kasarlanmis oyuncu ile vdelasma zamani geldigi basta Toraman, Mc Gregor, iyi para getireceklerse almeida ve fernandes in bile.. Holosko nun da vedasina..mehmet akgunler, veli kavlaklar vb nin de bu takimda sifir etki ama duracelli tavsan gibi kosu etkisi disinda bir sey yapmadiklarindan fislerinin cekilmesi gerektigine kanaat getirilip, yeni yapilanmaya simdi gecilmeli. TD ile d vdelasip hemen yi hoca ile planlara baslanmali...

Nokta..

ECO - Makedonya

Unknown dedi ki...

genel olarak eleştirenlere sesleniyorum, siz koskoca Levent Erdoğan'dan iyi mi bileceksiniz?? kendisi dayanamayıp İbrahim Altınsay'a bile yol verdiren kişidir . (böyle düşününce theo'nun Levent Erdoğan olma ihtimali doğuyor iyi mi :))

Adsız dedi ki...

Objektif yorum:

Real'in ihtiyacı yok ama Uefa'nın atadığı hakem "cidden" ve resmen GS'yi doğruyor. Üstüne üstlük gereksiz yere artiz de. Sneijder'e gösterdiği kartı şahsen anlamadım. Ne değişir derseniz orası başka ama bu hakemin dangoz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Subjektif yorum:

Henüz sahaya giren olmadı :)

walla bildiğin panik oldu real madrid ya , noluyoruz lan dediler bir yani.

tebrik etmek düşer bize.

theotheo dedi ki...

@övünç

tebrik etmek düşmez de. örnek almak düşer övünç kardeşim.

drogba sneijder çok para yaaa. o para verilir mi?

ben gs ye üç oyuncu sunuyorum sneijder, shelbyl ve şürekasının kafasıyla. escude, dentinho, süzen. bu oyuncuları alsın yetiştirsin gs. madridten bugün 2 gol yediyse sebebi bunları almaması.

theotheo dedi ki...

onun dışında fatih terime laf eden, eski futbolcu, hakem, futbol bilgini, sakat futbolcu şürekası da bu işleri lütfen bıraksın. adama ne yaptın derler çünkü.

ortada cv var kardeşim. çok net fatih terim bugün herkese kapağı takmıştır buna ünal aysal ve liseci tayfa da dahil. kral benim demiştir. türk futbolunun 1 numarası olduğunu tekrar tekrar kanıtlamıştır. tebrikler.

Ya sen burada "Fulya projesi" ve "yeni stad" konusunda baskani elestirirken gelip burada onu savundugun gunlerin hesabini ver. Burada kulubun batik durumunu yazarken gelip "baskandan daha mi iyi bileceksiniz" dedigin gunlerin hesabini ver.

Sanki kulubun milyon dolari var da ona ragmen Escude aliyor.

Aldik iste Quaresma'yi, n'oldu? Inter'e parasini vermedik lan. Sanki burada Dentinho transferi ovulmus gibi hala daha bikbik.

Yuzsuzlugun de bu kadari. Gerci kendinden ucuncu tekil sahista bahseden bir adama ne laf anlatiyorsam ben de.

Bu yonetim mantikli hamleler yapiyor. Sermaye arttirimi iyi bir hamle. Gelir-gider dengesi (borc degil, borc buyumek icin lazimdir) kuruldu. Samet Hoca'nin gaziyla sacma transferler yapildi devre arasinda ama onlar da duzelir, en azindan asiri maliyetli degildi. Stad konusunda Demiroren gibi senede 1 maket sergileyip sonra kulaklarinin uzerine yatmiyorlar.

Besiktas'in tali yollara sapti ama kulubun istikameti 8 senedir ilk defa dogru. Durte durte olacak.

Tabii su kankaci surekadan kurtulmasi lazim. Umarim onun da icabina bakacaklar bu sene sonunda.

Ha yok devre arasindaki hatalari tekrarlarlarsa gene husran olur o ayri.

theotheo dedi ki...

oğuzhan adlı yıldız futbolcuyu unutmuşum onu eklim.

@shelbyl

ben burda bi kafadan bahsediyorum. milyon doları olmayan kulüpte escudeyi almasın kardeşim. o kadar net.

ben ilk günden beri stad diye bağırıyorum, ben mi yapayım? yapamayan şerefsizlere soralım onu.

quaresmayı alıp oynatamıyosun o ayrı bi dünya. adam sabriyi, zanı bile bu seviyeye getirmiş. o yüzden fatih terim.

hiç tartışmayalım. fatih terim son 20 seneye türk futboluna damgayı vurmuş türkiyeye gelmiş geçmiş en büyük spor adamıdır. bu tartışma götürmez bir gerçektir.

kötülediğiniz sneijder ve drogba transferleriyle de herkese kapağı takmıştır.

denecek fazla birşey yok böyle bir sonucun üstüne.

Adsız dedi ki...

1) Sneijder bu maçta gol attı diye bir şey olmadı, olamaz da. Hele ki maliyet/performans olayına hiç girmeyelim. Resmen dibi boylar adam.

2) Drogba özel bir oyuncu, ama o paraya daha akıllıca işler yapılabilir miydi? Elbette yapılabilirdi. Yansıması olarak taraftar kesiminden theo ve yönetim kesiminden L.Erdoğan farklı düşünür ve ne olduğunu da herkes kabak gibi görür.

3) theo'nun bahsedip eleştirdiği oyuncuların hepsi Samet'in onayı ile alındı. O hala Samet diyor. "Şöyle oldu da üstüne böyle olunca bir şey diyemedi" tarzı hocalardan bahsetmemek lazım, onlar zaten sadece hep kendi çıkarını düşünenlerdir.

Bu CL maçı için söyleyebileceğim ise, FT Hamit ısrarında devam ettiği sürece GS hep % 20 eksik kalır. Artık sadece ligde olduğumuza göre öyle olmaya devam etsin. GS zaten bu turu ilk maçtaki gereksiz hücum oyunuyla kaybetti. Böyle kötü Real'in olduğu bir Real tur maçları her daim bulunmaz. Barça Messi ile veya değil kupanın kulpunu tuttu bile.

İlk ve umarım son defa GS için hakem faktöründen bahsediyorum. Hakem bu maçın ilk 25 dakikasının içine etti. Aslında derdi sindirmekti ve bunu da başardı. Günü kurtarma adına eyyamcılığını ise Arbeloa'yı atma pozisyonunda gösterdi, ki bu bile Real'e zaman kazandıran bir hamleydi. Yoksa daha önce Arbeloa bundan daha beter sarı kartlık pozisyona bir defa girmişti.

Ne diyelim, Platini bizdeki renkliler neyse aynen odur.

Hayırlısı olsun.

@theotheo

"kötülediğiniz sneijder ve drogba transferleriyle de herkese kapağı takmıştır."

Ulan boyle bir sey yazdigim bir yer goster, BIR yer, gosteremezsen de bu blog'a bir daha yorum morum birakma. Cevap vermezsen de "yorumum silindi :'(" diye aglama.

Yeter be "soyle dedin boyle dedin" diye atip durman. Ters zamanimdayim bugun, diplomasi miplomasi dinlemeyecegim.

theotheo dedi ki...

herkes finansal analist oldu çıktı da, sneijderin kaç para aldığını drogbanın kaç para aldığını falan hesaplıyo.

ama kimse escudenin aldığı parayı hesaplamıyo arkadaş. ben bu feda işini çözemedim bana biri anlatsın ya bu işi bende fedacı olucam.

maliyeti fazla değilmiş tranferin, ulan bir de maliyeti fazla mı olacaktı, senin escudeye ödediğin yıllık 2.5 milyon tl ye yakın para var. bu mu az maliyet. süzen verdiğin 2.5 milyon tl bonservis var.

egemeni niye verdin arkadaş o zaman, escudeyi alacaksan? eğri oturalım doğru konuşalım beyler.

gsnin durumu da çok kötüydü. bir başkan geldi teknik direktörünü getirdi finansal hamlelerini yaptı ve mal ortada. 2 senede oldu bu iş. koskoca real madridi 3.0 ın rövanşında yusuflattıran bir takım 2 senede kuruldu.

ama size kalsa oğuzhanı bilmemne yap falan. ulan oğuzhanın ayakta durucak hali yok. oğuzhandan olsa ne kadar olur ya.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

adam bir önceki postta diyor ya. sneijder fiyat performansta dibi boylar falan diye hahahaha. görmüyo musun? hala drogba ya o paraya daha iyi bişiler yapılmazmıydı falan.

ben de katılıyorum diyorum. o paraya;

dentinho,süzen,niang,oğuzhan alınır. cenk pektemek veli maaşı yükselir. geri kalanına da bi daire falan alırsın. ben yaptım planı sneijder takılsın bu plan uyar ona.

@theotheo

Soruma cevap bekliyorum. Bir kere de bir dediginin arkasinda dur bakalim. Vermezsen de simdiye kadar burada dedigin her sacmaligi ortaya sererim, gelecek yuzun kalmaz.

Hadi bakalim, suren basladi. 24 saatin var.

sneijder için ben de katılıyorum , batalla onun 2 katı performans verir çok net.

drogba ise başka bir dünya aga a sınıfı adam iş sadece saha içi ile ilgili değil orada.

adam hem ruhani lider hem inanılmaz bilinirliği var ve pr açısından gs'ye müthiş fırsatlar sunabilir.

Adsız dedi ki...

@theo

Hangi sıvıdan içiyorsan bi zahmet söyle de biz de senin gibi kafayı bulalım.

Escude'nin resmi transfer rakamları:

"yıllık 800 Bin Euro para ve maç başı 10 Bin Euro karşılığı 2 yıllık sözleşme."

GS'nin durumuna ise hiç girme. SPK GS'nin sermaye artırımını reddederken bizimkini kabul etti; hani yönetim geldiğinde Akaretlerdeki kasaba bakkala bile borcu olan Beşiktaş'ın. Bu anlamda yönetimdeki Berk Hacıgüzeller'e ayrı bir teşekkür parantezi açmak lazım.

Bu yeni yönetimin kısa süredeki icraatlarındaki tek bomba gereksiz Samet hamlesi. Zaten Fikret Başkan bunun hakkında üstü kapalı söyledi: duruma bakarız, yeniden değerlendiririz, diye. Şimdi yönetimde bulunan "ağır dernekçi abiler" sezon sonunda da ısrarlarında devam etsin bakalım, bakalım da bu taraftar onları nasıl tefe koyuyor.

theotheo dedi ki...

senin kafan mı güzel shelbyl.

adam bir önceki postta yazıyo işte bu transferler iyi değil diyo. fiyat performans oranı çok düşük diyo. bu kötülemek değil mi. herif kendi yazdı. ondan önce de sneijder ne yaptı falan filan diye yazmıştı. şimdi hiç arayıp bulamam kusura bakma.

ya bugünden sen ders almaya bak kardeşim. otur aç izle. kaliteyle neler olacağını. bu kadar açık ya. benim yıllardır anlatmaya çalıştığım şey de buydu.

en basit örnek işte 3 tl ye tavuk döner yiosun 25 tl ye fırın kebap yiyosun. sen gidip karnım çok doysun diye 5 tane tavuk döner yiosun ondan sora motoru da bozuyosun. olay bu kadar net.

theotheo dedi ki...

@sneijder

2.5 milyon tl demişim. hesapla işte. 2 sene 1.6 milyon euro 20 maçta oynasa 2 milyon euroya gelir. o da 4.5 milyon para yapar. sen içmişin heralde.

4.5 milyon tl yi escude ye verebilen bir zihniyet fedadan bahsetmese iyi olur.

Adsız dedi ki...

@theo

Anlamamakta ısrar etmen at gözlüğüyle bakmaktan ileri geliyor. Yanlı medya bile FT'nin en büyük handikapının Sneijder olduğunu yazdı. İşte sana rakamlar:

Sneijder 10 maç, 3 gol, 0 asist (Avrupa maçlarında sadece 1 gol). GS bu adama yıllık 6 milyon avro trink para veriyor. Fiyat/performans olarak sana tek uygun takım Tottenham, başkası yok; ki yanlış anlaşılmasın o Tottenham futfol piyasasının kerizi olarak bilinir.

theotheo dedi ki...

@sneijder

olm herif çeyrek finale çıktı, real madridi de kendi evinde yendi. zaten uefadan kazandıkları para, reklamlar, satışlar vs bu paraların bir çoğunu karşılıyo sen neden bahsediyosun ya.

senin dediğin gibi bir mantık dünyada yok. o herife 6 milyon euroyu vermezsen real madrid maçını KAZANAMAZSIN. bu kadar basit.

ben sana çok güzel örnekler verdim işte. mehmet akgünü de verim senelik 200 bin euro alıyo. fiyat performans oranı iyidir. bunla devam et diyorum ben. haklısın.

@theotheo

Bak arkadasim,

Uste benim ismimi koyuyorsun, bana cevaben yaziyorsun, "kotulediginiz" diyorsun.

Su sorularima cevap ver:

- Burada senelerce "Fulya projesi" diye diye kafa utuledin. Nerede o projenin geliri?
- Burada senelerce Demiroren savundun, gecen gun hicbir sey olmamis gibi "Demiroren doneminde kotulemeye basladik" dedin. Ne oldu?
- Burada senelerce "finansallari birakin yea" ayagina yattin. Goruldu ki kac sene yazdiklarimiz hep dogruymus. Bunun uzerine hala daha gelip "tavuk doner" muhabbeti yapmaya nasil yuz buluyorsun?

Su sorulara dogru duzgun cevap ver. Buraya senelerce yazdigin sacma seyler icin, insanlara ettigin kufurler icin ozur dile. Uslubunu duzelt.

24 saatin var. Bunlari 24 saat icinde yapmazsan bir daha bu blog'a yazmaya yuz bulamazsin. "Yok ben yuzsuzum" dersen de ben yazdirmam.

Develi diyarli atasozunu biliyorsun. Burada bos bos insanlara bikbiklamandan biktim.

Buyur. Ya buraya gerilim yaratmaya gelme, cidden bir seyler demeye gel, ya da artik hic gelme.

Diyecegim bu kadar.

Adsız dedi ki...

Öncelikle bir yandan futbolcu isimleri ve örnekleri vereceksin, diğer yandan bunların hemen hepsi savunduğun Samet döneminde alınacak (Buca döneminde öz öğrencisi Salih'i bile kendisi değil Altınsay önermişken üstelik), bunca oyuncu geyiği yaparken sırf ismi var diye performansı ayaklar altındaki Sneijder'i kulüp performansı ile savunacaksın ve buna mantık mı diyeceksin theo.

Aç zamanımda gel. Şükür şimdi karnım tok.

theotheo dedi ki...

@sneijder

yahu sameti savunduğum falan yok bu boş lafları bırak. dediğim şey şu. samet değil mourinho olsa bir bok olmazdı diyorum.

maaş dengesi kurucam diye birşey tutturdular. pektemek sanırım 2 milyon tl yi aşkın bir para alıyo. pektemek beşiktaşta ne yapmış bana biri söylese memnun olucam.

benim her zaman dediğim şuydu. drogba gelsin 10 milyon euro ver senelik kardeşim. ver. herkese hakettiğini ver. velinin maaşını ismailin maaşını yükselticeğine, hakedene hakettiği parayı var. üst limit falan belirleme.

bugün gs üst limit 3 milyon euro dese. drogbayı alabilicekmiydi. böyle saçma bir düzen var mı ya. kim iyiyse o çok para alır. bu kadar net.

benim demek istediğim buydu. ünal aysal tipi yönetimin başarılı olacağını savundum. başarılı da oldu. herkese hayırlı traşlar.

bana yazdırmam falan diyen shelbyl de kendi boş beleş işlerine konsantre olsun. buradan yazmak istemiyorum eğer adamsa bana mail atar. orda ne isterse konuşuruz.

theotheogun@gmail.com

Adsız dedi ki...

Herkes biliyor ya yine de yazayım. Bakınız Salih FB'ye transferi hakkında ne diyor:

"Beşiktaş GS ve FB beni istiyordu. Beşiktaş'a yakındım ama o dönem bir teknik direktörleri yoktu, FB'de ise Aykut Hoca gel ve oyna diyordu, bu yüzden FB'yi seçtim".

Buca zamanında öğrencin olan biri eğer senin yönlendirmeni dinlemeyecek durumda ise zaten parladıktan sonra "ben o dönem TD olsaydım gelirdi" diye boşuna söz etme. Gerçekten öğrencin olsaydı arardın ve şuraya git dediğinde o da giderdi. Bunun gibi yığınla örnek var.

Birilerinin Beşiktaş'tan gitmesi için 8 sene bekleme dönemlerinin bitmesi lazım. Lütfen "başarısız olduğunuz" bariz olan futbol takımı yönetiminden gidin ve daha iyi iş yapacaklara zemin bırakın. Bu iş derneklerde rakı kadehi kaldırmaya benzemez. Hiçbir zaman benzemedi de. Yeter ki anlayın.

Altınsay tekrar göreve!

Hayir theo,

Bu platformu simdiye kadar kirlettigin icin (merak etme ettigin kufurlerin ekran goruntusu cok guzel yerlerde duruyor) ozur dileyecek (bir kere bile yapmadin bunu), "ben demistim" diye sallamadan once gecmisteki yillarda yazdigin ve simdi hic yazmamis gibi konustugun seylerin de aciklamasini yapacaksin.

Oyle "okul cikisina gel" muhabbeti degil bu. Su fikir platformunda yazilanlarin hesabi gene bu fikir platformunda tutulur.

Bu kadar.

theotheo dedi ki...

senmisin hesap kesen lan puşt.

adamın asabını bozma siktir git. laflarım bi tarafına batıyosa git merhem sür.

Adsız dedi ki...

@theo

Sıkıntı da burada theo. iye ülkedeki kulüplerin yönetimlerinin bu iki alternatif içinde hapsolması gerektiğini düşünüyorsun ki. Neymiş Dortmund ancak ligde salladığında başarılı olabiliyormuş. Sen de öyle ol ve yarı finale kal canımı ye. Hele ki önceki sezonlarda ligde Bayern gibi para delisi bir takıma, hem de onlar Avrupa'da cacık olamamışken kök söktürüp şampiyon olurken.

Beşiktaş'ın yolu bellidir. Akılcı ve uzun vadeli yatırımlara dayalı futbol yönetimiyle emekli olmaya yakın yıldızları almakla değil, tutarlı bir şekilde bir oyun sistemini takip eden yetiştirme ve oyuncu alma yaklaşımlarıyla ileriye bakmak zorundadır. Hem kulüp kültürü hem de bütçesi bunu gerektirmektedir.

Çünkü çakmalarla ancak bir yere kadar.

Evet benim hesap kesen.

Tekrar ediyorum. Seviyeyi dusurmeden, dogru duzgun bir muhasebeni yapacaksan bu blog'a yorumlarinla tesrif edersin. Yoksa olmaz.

Burayi sabote etmenden biktim. Bu isi yarina kadar halledecegiz, ya herru ya merru.

Mezkur sorulara cevabini bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Beyler: peace.

Bu gece yazılanları bir kenara bırakalım ve yarın tekrar başlayalım.

Neticede blog işi. Birbirimize ihtiyacımız var öyle değil mi.

Adsız dedi ki...

Biz hala Dortmund cacık mı değil mi, melekler dişi mi erkek mi tartışalım duralım:

http://spor.internethaber.com/spor/super-lig/fenerbahce-dortmundla-isbirligi-yapacak-158228.html

Adsız dedi ki...

Relax man:

http://www.youtube.com/watch?v=NNNR8UX7oKk

Till Lindemann'a laf söyleyene kafa atarım bu arada :)

Unknown dedi ki...

gs yönetiminin göreve geldiğinden bu yana yapmış olduğu hisse senedi alım satımlarını gösteren bir liste hazırladım lakin çok uzundu ve karakter sayacına takıldım. Genel olarak şunu söyleyebilirim satış ağırlıklı bir tablo söz konusu, daha evvelinde resmi olmayan kaynaklardan okuduğuma göre derneğin elindeki hisse senedi miktarı % 80’lerden % 50’lere gerilemiş durumda (Resmi kayıtlara göre 29 Ağustosta derneğin payı % 83,38’miş [1]) . Yani mevcut gs yönetimi kulübün tapusunu sağa sola dağıtmıştır, tıpkı Demirören paşamızın yaptığı gibi. Derenin kaynaklarından ilk ayak buydu, diğer ayağı ise sermaye arttırımları, ona bakalım. gs yönetimi göreve geldikten sonra 4 defa sermaye arttırımı denemiş, bunlardan ilki Mağazacılık A.Ş. ile ilgili olan arttırım girişimi [2]. Adamlar girişimler için KAP’a bildirmiş ancak sonuçları orada yer almıyor, kıt bilgimle bu kadarına ulaştım. Yani başarılı yada başarısız olmuştur diyemiyorum. Daha sonra işi uyanıp bunu sportif A.Ş.’ye uygulamaya karar vermişler. (Bu arada yoğun bir hisse satışı söz konusu, bunun tekrar altını çiziyorum) İlk sermaye artışı hedeflerinde amaç % 9900 tutarında sermaye arttırmak [3] (birazcık su kaçırmışlar), hafızam beni yanıltmıyorsa, bu artırım SPK’ya takılmıştı. Bu arttırım öncesi şirketin sermayesi 2.788.084,38 TL iken biranda 278 milyona çıkmak istemişler, izin alamamışlar. İkinci arttırımda ise çıtayı düşürüp % 400’lük bir arttırım yapmışlar, sermayelerini yine 2.78 milyondan 14 milyon civarına taşımayı planlamışlar [4] ve bir sonraki sermaye taleplerindeki çıkarılmış sermayelerine baktığımda bu rakamı tutturduklarını gördüm [5]. Yani hali hazırdaki sermayeleri 14 milyon civarında. Geçtiğimiz aylarda yine benzer taleple SPK’ya başvurup bu defa 56 milyona ulaşmak istemişler [5], ancak yine ret yediler.


[1] http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=168741
[2] http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=183527
[3] http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=185199
[4] http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=200199
[5] http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=236988


Diğer taraftan gs yönetiminin kişisel teminatlarını kullanarak yüklü miktarda kredi çektiği de konuşulmakta, tüm bunların ne anlama geldiğini benden çok daha iyi bilen iktisatçı arkadaşlarımız yorumlayabilirler ama az buçuk mürekkep yalamış kişiler olarak şunu söyleyebilirim, davalık oldukları sermaye arttırımları, krediler ve yoğun olarak hisse senedi alış-satış işlemleri sonucunda gs kasasına ciddi meblağlar girmiştir. Para doğru şekilde kullanıldığı müddetçe sorun yok, ancak şu an ki yönetimleri kendilerinden sonra göreve talip olacak insanların hareket alanlarını kısıtlamaktadır. Bu benim çokta umrumda mı, değil tabi ki.. çok uzadı bağlamak gerekirse gs’nin şu an için başarılı olmaktan başka şansı yok, başarılı oldukları müddetçe yeni sponsorluk anlaşmaları yaparak durumu kotarmaya devam edebilirler ancak başarısız oldukları, düşüş yaşamaya başladıkları zaman bir daha feriştahı gelse onları ayağa kaldıramaz. Bu yüzden Fikret Orman yönetiminden tek talebim, stadı falan geçtim, öncelikle kulübün finansal açıdan sağlam temellere oturmasıdır, daha profeyonel bir yönetim tarzı belirlemesidir, rakiplerin gazına gelerek saçma sapan transferler yapmamasıdır, çevresine koyduğu yöneticilerin işinin ehli olan insanlar olmasıdır. Yani kurumsallaşmadır, bana bunu versin ben stat yada başarı istemiyorum (birde samet gitsin, bir zahmet :)).

Adsız dedi ki...

@Emir Eri

Analizleri ağzı açık okudum. Ellerine, klavyene, emeğine sağlık. Fakat sanırım sen de hemfikirsin ki SPK bu adamları halen güvenilir bulmuyor. Sorun ise sermaye artırımı işleminde değil, neticede her bi şey nakde bağlanır, orada.

Bu arada yeni yürürlüğe giren Uefa kriterlerine göre kişisel işler teminatlar vs diğer işlerin yükümlülüğü yok. Kısacası, herkesin anlayacağı şekilde, Uefa ticari gelir-gider ne buna bakıyor; ötekiler öteki kalmaya mahkum.

Durum budur.

mmmatias dedi ki...

theo seni sevmedim süt oğlan

Unknown dedi ki...

bu arada düzeltme:

"Resmi kayıtlara göre 29 Ağustosta derneğin payı % 83,38’miş "

"Resmi kayıtlara göre 29 Ağustos 2011'de derneğin payı % 83,38’miş" olacak.

sneijder ben fen bilimciyim, sosyal bilimleri eski arkadaşlarımdan olayı az büçuk bilirim, yine de çok bildiğimi iddia edemem. imkb üzerinde yapılmış bir master tezi için arkadaşımla birlikte bayağı yoğun çalışmıştık, verileri nasıl işlediklerini felan biliyorum, o yüzden de bunlara pek güven duymasam da eldeki en güvenilir kaynak yine bunlar..

Kısaca bizde çıkışı aynı yerde gördük, aynı yola girdik, sorun parayı bizim nasıl kullanacağımız, eğer daha sağlıklı bir şekilde kullanırsak en azından fikret orman yönetimi sonrasında gelecek adamlar bu sıkıntıları çekmez. ünal Aysal'a şu ortamı yaratan en büyük faktör olan adnan polat, fikret Orman'ın geçtiği yollardan geçti. neyse anlatmaya çalıştığım ortalık onlar için güllük gülistanlık olarak gösteriliyor ya, aslında öyle değil..

Abi Beşiktaş için elbette kurumsallaşma çok kritikti ama gelir kalemi yaratmadan bazı şeyleri düzeltecek kaynakları yaratamassın.

Fernandes ve Almeida'nın satılmamasının nedenlerini irdelemek lazım.Zira sezon başı söylemlerle çok fazla çelişiyor bu icraat.

Öz kaynak diyorsun , maaş dengesi diyorsun , giderlerin kısılması diyorsun FEDA diyorsun ama adam akıllı para teklif edilen iki oyuncunu satmıyorsun ve o iki oyuncudan gelecek parayala bir iskelet kurma şansını tepiyorsun.

Yani bir tutarsızlık var.

Burada paylaşmıştım Doğuşla yapılan anlaşmayla ilgili düşüncelerimi kimseden ses çıkmadı :

bir kere iş sadece stad işletmesi değil.beşiktaş'ın bütün sponsorluklarını kapsıyor.

hali hazırda beşiktaş futbol aş'nin senelik sponsor geliri ne kadar bilmiyorum ama şu mantığa göre 23 m €'dan az olmalı ki biz böyle bir işe girişiyoruz.yoksa adamlar bize senelik 23m € kazandırdırlarsa 10 sene devam edebiliyorlar , kazandıramazlarsa 5. sene sonunda sözleşme sona erdirilebiliyor.

şu bağlamda hakkediş başlangıç bedeli olarak 0-60m € belirlenmesi bana mantıksız geldi.adam sana hiç sponsor bulamasa bile 5 sene boyunca 5 m € ödeme yapmak durumundayız.en azından 20-60 denmeli ki adam o 1m €'yu hak etmek için çabalasın ya da mevcut beşiktaş futbol aş 1 senelik gelirinden fazlası belirlenmeli zira onlara ihtiyaç duymadan o parayı toparlayabiliyorsak neden doğuş'a bedavadan 1m € veriyoruz ?

adam 100 milyon gelir yaratsa 2m € alacak yeterli bir prim de değil bana göre.yani adamı daha fazlasını yapmaya itecek bir miktar değil.

daha detaylı bir açıklama olması lazım gibi görünüyor.

Beşiktaş Tv'nin hesapta yönetim kadrosu değişti ama hala amatör gibi yayın yapıyor.Son Real Madrid idmanı skandalını herkes biliyor : yıldızları evimize getiriyorlarmış.

vs vs ...

Unknown dedi ki...

övünç söz konusu noktada iş ahlakı ortaya çıkıyor, adamlarla profesyonel anlaşma imzalıyorsun, bu anlaşma her iki tarafı da bağlar. Dediğin gibi yan gelip yatma durumu söz konusu olursa, bu söz konusu şirketin ticari itibarını kötü etkiler, aksine sponsorluk gelirlerini arttırdığı vakit hem adamlar bundan kar sağlar hem Beşiktaş üzerinden özellikle basın aracılığıyla dolaylı reklam yapma şansı elde eder hem de ticari itibarları yükselir.

Babadan kalma yöntemlerle bu işin yürütülemediği çok açık ortada, geçtiğimiz yılın şampiyon basketbol takımına sponsor bulamadı yöneticilerimiz. Olayın temel sorunu buradan kaynaklanmaktadır. Yani bu iş profesyonel eller tarafından yürütülmelidir. Keşke sağlık hizmetlerini de daha profesyonel hale getirsek mesela sporcu sağlığı konusunda daha bütünleşik çalışmalar yapsak. Almeida koskoca ikinci yarı kaç maça çıkabildi? Sakatlıktan başını kaldıramadı adam. O zaman bu iş böyle yürümüyor demek ki, bir yerlerde birşeyler yanlış gidiyor. Aklıma ilk gelen ya bu amaçla sağlık ekibinin başına sporcu sağlığı alanında ihtisas yapmış Profesör birini getirirsin ya da bu olayı tamamıyla profesyonel ellere teslim edip kendin bunun için ekstra çaba sarfetmezsin..

Sponsorluk olayında da yaptığımız tam olarak bu, yeni bir pazarlama sistemi kurmak yerine, olayı tamamen profesyonel ellere teslim ediyoruz. Yani yöneticilerin sponsorluk olayları için ekstra mesai harcamasına artık gerek kalmayacak, yada her defasında bir yöneticinin sponsor olmasını beklemeyeceğiz.

theotheo dedi ki...

@emir eri

almeida zaten senede 40 maç oynayan bir oyuncu olmadı hiç bir zaman. sağlık ekibi sakatlık falan hikaye açıkcası. önemli olan kalite ve üründür.

bu sene galatasaray 40 milyon euro kazandı cl'den. para dan daha çok prestij kazandı. muslerayı 25 milyon euro ya satıcak hale getirdi aynı şekilde.

PEKTEMEK
İSMAİL
SÜZEN
VELİ
DENTİNHO
CENK
ESCUDE
AKGÜN
AKYÜZ

9 tane oyuncu saydım bunların bir kısmı transfer edildi, bir kısmının da maaşlarında çok ciddi yükseltmeler yapıldı.

önemli olan budur. galatasarayda sneijder 5 milyon euro para alıyo drogba da o kadar heralde. ama galatasarayın en pahalı oyuncusu bunlar değil. bence escude bunlardan daha pahalı bir oyuncudur. olaya böyle bakmak lazım. bakmadığımız zaman kendimizi kandırmaya devam ederiz.

beşiktaş son 15 senede, 2003 şampiyonluğu dışında, büyük takım kimliğini kaybetmiştir. 3.takım olmuştur. bunu herkesin anlaması lazım. oyun yapısı olarak bile bu görülüyor, deplasman veya içeride oynadığımız bütün derbilerde rakipler bize hükmederek oynuyo, oyuncu kalitemiz ve buna bağlı olarak oyun mantalitemiz çok gerilerde kaldı.

şu yukarıdaki paragraftaki durumu iyi özetleyip olaylara bakmak gerekir. eğer beşiktaşı tekrar düzlüğe çıkartmak istiyorsak, yapılacak ilk şey staddır. inönü gibi bir stada sahip olan bir takımın başarılı olması imkansızdır.

ikinci olarak, oyuncu transferlerinde beşiktaş adını öne çıkarıcak oyuncu transferleri yapmak zorunluluğu doğmuştur. beşiktaş başka türlü adını duyuramaz bir hale gelmiştir.

beşiktaş beşiktaşın adını düşürecek hamlelerden kaçınmalıdır. yukarıda ismini yazdığım oyuncuların maaşını yükseltip egemeni fenerbahçeye kaptırıyosa, genç yıldız diye a takımda tek bir maça çıkmamış bir oyuncuyu bu kadar abartıyorsa, millet buna güler. mehmet akgün gibi gençlerbirliğinde yedek kalan bir oyuncuyu galatasaray derbisinde sağ bek başlatıyorsa, millet buna güler.

beşiktaşın bu hareketlerden kaçınması gerekmektedir.

galatasaray büyük maddi sıkıntısından 2 senede nasıl kurtulduysa, beşiktaşta basiretli ve güçlü bir yönetimle stad ile birlikte düştüğü 3.büyük durumundan kurtulmak zorundadır.

Demek istediğim o değildi abi açık anlatamadım.

Hali hazırda şeffaf bir yönetim yok yani Beşiktaş Kulününün total sponsorluktan ne kadar geliri olduğunu bilmiyoruz. Hali hazırda zaten bu adamlara başvurmadan sağlayabildiğimiz bir sponsor gelirinin üstüne bu adamlar bizi çıkartamıyor olsalar bile Beşiktaş'tan para kazanacaklar ve 5 senede 5 m € ödemekle her halükarda yükümlüyüz.Benim aklımı karıştıran bu.

Beşiktaş'ın elbette mevcut sponsorlarını kaybetmeyeceğinin garantisi yok ama en azından bir miktar sabit sponsor geliri vardır diye düşünüyorum.

Bu yoklukta 200 bin € için Salih Uçan'ı kaçırabilen , 2-3 m € için şampiyon basketbol takımını tamamiyle kaybeden bir kulüp için yok yere verilecekm 1 m € önemli.

En azından adamın bir portföyle hazırlıklı gelip bu anlaşma tamamlandığında şu şu adamlar size şu konularda sponsor olabilir gibi bir çalışmayla gelmiş olması lazımdı.

En son yandex anlaşması var o da doğrudan Beşiktaş ile alakalı onun dışında bir ses bile yok.

theotheo dedi ki...

james sneijder dedi ki...
Negatif düşünmeden önce ilk bakılması gereken şy bana göre şu: bu kadro ve oyun yapısı geçen yıldan kötü mü? Asla değil. Hatta birçok avantajımız var.

1) Kale bana göre artık çok daha güvenli ellerde. McGregor bildiğim bir kaleci ve hakkında tereddüt geçirenlerin en fazla 5 hafta içinde bunu değiştireceklerini sanıyorum. Konsantrasyonu yüksek bir kaleci. Aynı zamanda kaybetmeyi sevmiyor. Rangers Avrupa Ligi'nde finale çıkarken son 4 maçta hiç gol yemediğini bilmek faydalı olabilir.

2) Escude Egemen'in varken bile mevcut olan bir eksikliği kapatacak: topsuz adam markajını. Ligimizde yerli defans oyuncularında maalesef olmayan bir özellik bu. Özellikle Beşiktaş'ın yediği gollere bakıldığında sorunun eksik adamla yakalanmakta çok rakiplerin son pasına imkan vermek olduğu düşünüldüğünde çok önemli bir transfer.

3) Orta saha geçtiğimiz sene halı saha takımı mentalitesinden farksızdı. Herkes kafasına göre takılırken Taraftar Fernandes bir pas atsa veya Quaresma bir adam geçse diye bekliyordu. Hatta Guti'nin oyunu bu yüzden abartılıp "maç içinde 2 ara pası yapsa yeter" formatına gelinmişti. Bence asıl küçülme maddi olarak az harcama yapmak değil budur. Şimdi futbolu bilerek oynayıp uyumla hareket edebilme ışığı gösteren bir ekip var o bölgede. Ekip diyorum çünkü daha Hasan Türk gibi gençler de var.

4) Golcü bölgesi benim gördüğüm en zayıf halka. Israrla Gekas tarzı iş bitirici bir golcümüzün olmadığını düşünüyorum. Bu sorun ayyuka çıkarsa ara transferde biri gelebilir.

Enseyi karartmaya gerek yok, çünkü hem geçen yıldan iyi yoldayız, hem de hırslı oyuncumuz bir hayli fazla.

Saygılar

Murat
16 Ağustos 2012 22:58

yukarıda sneijderin yazdığı yazı hadi bakalım. buna ne cevap vericek.

hayırlı traşlar.

theotheo dedi ki...

theotheo dedi ki...
ya gene boş konuşuyosunuz ak.

karşılaştırdığın takımın seviyesi seni kat kat aşmış. yok onu buraya koysam bunu buraya koysam. geçin bu işleri.

galatasaraydan sadece muslera + eboue nin değeri o yazdığınınz beşiktaş ilk 11 ine eş değer olur.


burda şunu konuşmanız lazım. bursanın nasıl üstüne çıkarım, trabzonu inönüde nasıl yenerim falan.
17 Ağustos 2012 16:52

theotheonun cevabı da budur. tarihte bellidir. herkes bundan sonra ne dediğini bilsin çünkü rezil olmakta var işin sonunda.

Unknown dedi ki...

daha detaylı bir şeyler karalarız theo ama gs'nin o duruma nasıl geldiğini anlattığımı sanıyorum, kulübün tapusunu sattıktan sonra kıymeti yok, ondan sonra cennetten tapu satmaya kalkarsın.. diğer taraftan söz konusu TT arenanın namı diğer seyrantepeyi kimin ve nasıl yaptığını hatırlatırım. bugün inönüden ayrılmaya olur desek aynı kurum bize 500 000 kişilik stadı gözü kapalı yapar.. yani gs'nin mevcut durumu biraz daha dikkatli irdelenirse altında yatan gerçekler biraz daha dikkatle analiz edilirse aslında bataktan çıkmadıkları, sadece günü yaşadıkları ayan beyan ortaya çıkacaktır. Dediğim gibi başarı olduğu müddetçe gerçekler görülmez (bkz UEFA kupasını aldıkları yıllar, daha sonrasında sms olayına, fak-fuk-fonlara kadar düşmüşlerdi).

Adsız dedi ki...

Part 1

oooo theo argüman yapmış, üstüne alıntılar kaynakça vs.

Onca dedik ama anlatamadık. Sadece sonuca bakarak sallamak ancak küçük çocukların birbirlerine takımları üzerinden üstünlük taslamak için yaptıkları bir olaydır, bir de theo yapıyor işte.

1) McGregor halen İskoç milli takımının kalesinde. Arkasındaki 2 kaleci öyle toy filan da değil, biri 28 diğeri 30 yaşında ve hepsinden önemlisi: ikisi de Premier Lig kulüplerinde oynuyor. TD'leri eski kurt Gordon Strachan theo kadar bilseydi bu adamlara yazık eder miydi?

2) 13 defa Fransız milli Escude'nin kariyerinde Rennes, Ajax ve Sevilla var, sonuncusuyla bir Avrupa Kupası ve Süper Kupası kaldırdı. İlk maçta Middlesbrough'u 4-0 yenerken ve Süper Kupa'da Barça'yı 3-0'la geçerken takımıyla gol yemedi. Fakat bizde toplam oynadığı lig maçı sayısı 8 (sekiz) ve aldığı süre 425 dakika. 90 dakikadan saysan 5 maç eder. Bu arada Beşiktaş'ın yediği gollerin % 80'i hala ceza alanı içinde ve hemen önünde yapılan son paslar olmaya devam ediyor.

3) Orta saha hala oyuncu açısından en sağlam bölge. İki renklilerin taraftarından kime sorsan Fernandes ve Oğuzhan'ı kendi takımlarında görmek istiyor (theo hariç). Hasan Türk gibi özkaynaktan gençlerse teknik kadro tarafından sanki başka bir takımdan denenmek üzere getirilen isimler gibi değerlendirildi ve resmen “bitirildi”. Her kim 2013 yılında bile “süre aldılar ama kendilerini gösteremediler” derse, bu vatandaşların 1956 Macaristan galibiyeti dönemlerine dönmesini tavsiye ediyorum.

4) Golcü bölgesi tespitinin ne kadar doğru olduğu zaten görüldü ve görülmekte. Akhisar'da oynayan Gekas da 9 maçta 7 gol attı.

-to be continued-

Adsız dedi ki...

Part 2

Şimdi; bugüne kadar takımla ilgili yazdığım son 4 posta yanıt veremeyen theo'ya gelsin;

- theo Samet'i yere göğe konduramazken; bu oyuncuların hepsi onun döneminde alındı. “Bucalardan oyuncu mu alınır, Beşiktaş'ta oynayacak adamın en az süper lig kariyeri olması gerekli” diyen theo, “yine sadece sonuca bakarak” Bucaspor'dan FB'ye gelen Salih'i öve öve bitiremezken, üstüne Oğuzhan'la kıyaslayıp “bak elin oğlu sağlam adam alıyor” muhabbetine girişti. Üstelik bahsettiği Salih'in bir zamanlar hocası olan TD'mizin ismi Beşiktaş'la kesinleşmeden önce 1 ay görüşüldüğü halde Salih transfer sürecini medyaya anlatırken şunları dedi: “Beşiktaş ve GS'de beni istedi, ama beni istedikleri zaman başlarında TD yoktu”. Oysa theo'nun salladığı Altınsay'ın listesinde Salih'in isminin de olduğu biliniyordu. Hatta bu nedenle, sezon başı Altınsay'ın görev aldığı kısacık dönemde “Salih Beşiktaş'ta” şeklinde haberler çıktı.

- theo'nun oyuncular için koyduğu kriter olan “böyyük takımlarda oynamış olma” olayına kadrodaki en uygun isim Escude iken, “nedense” en çok salladığı isim oldu. Nedense diyoruz, çünkü adam kariyerinde belki de ilk defa bu kadar kenarda bekletilerek madara edildi. Oynadığı maçları hatırlayan Beşiktaşlılar bilir ki, ne diğerleri gibi kişisel bariz hatalar yaptı, ne de 70. dakikada oyuna girdiğinde bile tekledi. McGregor'un maç içindeki pozisyonlar sonrası sallamadığı tek defans oyuncusu özelliğini de halen korumakta.

- “İşte 8 ay önce bunu yazmış hem de” şeklindeki postun kendisi zaten komik. Takım ilk yarıyı liderin sadece 3 puan gerisinde bitirmişken ve theo da “ben de bu başarıyı beklemiyordum” diyerek bunu onaylamışken böyle konuşmalar yoktu da, sonuç bu aşamaya gelince mi hak oldu (yine ve yeniden sadece sonuca göre konuşma durumu, sürpriz değil). Birbirlerini yeni tanıyan adamların ilk yarıdaki alışma sürecinde sadece 3 puan geride kalan takım şimdi bu durumdaysa bunun tek sorumlusu teknik yönetim, kondisyonerler ve sağlık ekibidir. Birincisinin bir hayli tutan hatalarının analizi biraz uzun, ama diğerlerini de onun getirmesi ve arkasında durmasıyla zaten sadece bu neden için bile başarısızdır. Kesin.

- Beşiktaş kadrosu bırakın kendi futbol takımı geçmişini, muhtemelen bizimki dahil birçok ligi de içine alacak şekilde inanılmaz sayıda sakatlık yaşadı. Örnek çok ama Almeida kondisyon ve sağlık çalışması açısından iyi bir örnek. Futbol hayatında hiç sakatlanmayan ve Lucescu'nun “hazır gönderiyorum” dediği Dentinho bile bizde 2 haftada sakatlık yaşadı. En son gazi kim oldu hatırlamıyorum bile. Haftada tek maç yapan bir ekibin bunca sakatlık yaşaması gözlerden kaçmazken, bu konu hakkında soru sorulan teknik ekibin başı şunu dedi: “iyi bir kondisyoner ekibimiz var, her geçen gün daha iyiye gidiyorlar”.

Benim gördüğüm, ki özellikle son Bursa maçında, takımdaki oyuncular kapasite olarak değil ama mental olarak bitmiş. İçlerinde bunca profesyonellerin de olduğu oyuncular bu haldeyse var bir sebebi. Yönetime geldim hemen başarı gelsin, diyen oy tutucuların bu tabloyla mutlu olmalarını umuyorum. Çünkü flaş transfer bekleyen ve bunu yapmayı çok seven rengarenklerin kulüpleri bile Dortmund'u, Barça'yı izlemeye, onların altyapı sistemlerini çözmeye çalışırken, bizde bu tarz yöneticiler ve theo tarzı yorumcular olduğu sürece bir cacık olmayacak.

theotheo dedi ki...

@sneijder

battıkça batıyosun. yani escude daha çok maç yapsa, daha iyi olucaktı :D e kardeşim o zmn mc gregor niye 40 küsür gol yedi her maçta oynuyo. geçelim.

sezon başında theotheonun söyledikleri doğru çıktı bunu kabul edin ya. bu kadar zor mu?

galatasaray ve fenerbahçe bu yaptığı transferlerle beşiktaşın çok önüne geçmiştir dedim. ortaya çıktı.

boş işleri bırakalım beyler. bu oyuncu yetiştirme zamazingolarını bırakalım. artık bu iş kalmadı. o oyuncu bi yerde yetişiyo zaten.

arsenal ramseyi 5 milyon pounda aldı 18 yaşında. 28 yaşında cazorlayı da 16 milyon pounda aldı. ramseye senelerdir para ödüo oynatıo bişey olmasını bekliyo. cazorlayı aldı takır takır oynuyo. hangisini tercih edersin.

oyuncu yetiştirme işi bitmiştir. oyuncu bulma işi önemli hale gelmiştir. iyi oyuncu nerde beşiktaş orda olmalı. sneijder ve drogbayı aldı galatasaray durumu görüyosun. sadece real madridi yendikleri için 1 milyon euro almışlar. tek maç ya. al işte çıktı sneijderin bonservisinin yüzde 20 si.

millet stada ne için geliyo? takım izlemek için. yetenekli oyuncuları izlemek için. bu kazmaları kim izler ya. benim kombinem var bu sezon 3.4 maça ancak gittim. çünkü maçlarda uyuyorum. topu 3 metre ötesine atamayan adamların nesini izlim.

benden yönetime bi öneri 25 milyon euro bütçe ayırsınlar 4 oyuncu transferi 3 yabancı 1 türk alsınlar. seneye şampiyonlar ligini garanti ediyorum zaten oraya gidince 20-25 kağıt para alıyosun. al sana paran çıktı işte.

yani 5 milyon harcayıp başarısız olucam. gelirim 5 milyon bile olmucak. 25 milyon harcayıp başarılı olucam gelirim 25 belki daha da fazla olucak. ilkini seçmek için gerizekalı olmak lazım.

Deniz dedi ki...

Ya Theo, en huylandığım Hıncal Uluç tarzı argümanlar geliştiriyosun.

Klasik Hıncal ne yapar, Beşiktaş'ta en iyi kadro var, Lucescu çapsızlık yapmazsa şampiyonlar ligini alacak der. Halbuki biliyoruz ki Beşiktaş o sezon şampiyonlar ligini falan alamazdı. Ama kazara şampiyonlar ligini alsa kimse dillendirmezken "ben demiştim" diyebilecek, alamasa da suçlu belli, lucescu.

Senin yaptığın da aynısı. Bunun tek bir yolu yok, olsa dünyada herkes aynı şeyi yapardı, keriz mi her takım her sene 25 milyon euro harcamıyor çeyrek final görmüyor.

Diyosun ki 25 milyon euro harcasınlar seneye şampiyonuz. İşalla harcamazlar ya, diyelim harcadılar. Şampiyon olamadık diyelim sonra da. Bu sefer de bahanenin ama o 25 milyon euro ile gittiler robben'i, adebayor'u aldılar, halbuki bak galatasaray'a, sneijder ile drogba var onlarda dersin. Sonucu kontrol edilemeyecek deneylerin sonucu kesinmiş gibi anlatılması, sonuç da istenildiği gibi çıkmadığında suçun başkalarına atılması saçma. Sende bu eğilim fazlasıyla var.

Çok değil 5-6 maç önce şampiyon "olabileceğimize" sen de inanmıştın. O zaman bu adamlar da sneijder de drogba da vardı. Bizde ne değişti?

Ne değiştiğini sööliim. Şampiyonluk iddiamız bitti. Böyle olunca senin de söylemlerini güncelleme vaktin geldi tabi. Diğer türlü şampiyon olsak falan kazara haksız çıkacaktın. Şimdi de yine güncelleme vaktin geldi, çünkü şampiyon olamıcaz, ama sen olabiliriz demiştin, hata sende olmadığına göre başka bir yerde olmalı...

Yapma bunları abicim. Tutarsızlıkla suçluyosun milleti, en tutarsız sensin.

theotheo dedi ki...

@deniz

ben çeyrek finale çıkarız demedim. şampiyonlar ligine katılırız dedim. katılmayla çeyrek finale çıkma arasında çok büyük para oynamıo katılınca da zaten 20 kağıt falan para alıyosun ordan uefaya kalsan 25 e falan çıkar işte.

şampiyonlar ligine katılan bi ton takım var zaten aşağı yukarı takımlar bu parayı harcayınca kalıyolar cl ye biraz da iyi kimya yakalarlarsa, üsttura bile çıkıyolar. çok basit bi denklem bu.

ayrıca bu harcadığın 25 milyon euro sana seyirci prestij, forma satışı vs olarakta gayet güzel geri dönüyo. hiç merak etmeyin.

escude, mehmet akgün, oğuzhan falan mı izlemek istersin. yoksa kaliteli üst düzey oyuncular mı? soru budur. yapılması gereken şey budur.

herkes bunu yapamaz. ama türkiyede beşiktaşın müthiş bir potansiyeli var. müthiş bir taraftar kitlesi var. gs fb takır takır yaptı bu sene bu işi gördü. adamlar çeyrek final gördü. neden?

sow, gönül, volkan, meireless, topal 5 tane avrupanın üst düzey takımlarında banko ilk 11 başlıcak oyuncusu varda ondan.

beşiktaşta bu isimler sadece 2. fernandes ve almeida geri kalanı çöp. ben diyorum 3 yabancı artı 1 türk. bu takım takır takır oynar.

ama sen mehmet akgünden memnunsan. bişi diyemem tabi.

Deniz dedi ki...

Hacı, ben Mehmet Akgün oynasın demiyorum. 25 milyon euro verecek paramız olmadığının da farkındayım gayet. Futbol bu, üç ihtimalli sonuçlar çıkaran maçlar. Zaten kıçına alacak donun yokken 25 milyon masrafı gelip gelmiyeceği belli olmayan bir başarı sonucu kazanacağını umduğun parayı hedef koyarak yapma lüksün olmadığı ortada.

Ben bu takım her sene şampiyon olsun, her sene de CL'ye gitsin diye bir hayale sahip değilim. Benim hayalimdeki takımın bir kültürü var, altyapısından akıllı, efendi, konuşmayı oturmayı kalkmayı bilen, sahada takımını temsil ederken utandırmayacak oyuncuların üzerine fark yaratacak yabancı oyuncuların eklenmesiyle ortaya çıkan karışım getireceği bir başarıyı düşlüyorum. Seni anlıyorum, iyi futbol iyi futbolcuyla oynanır diyorsun, ben de diyorum ki, iyi futbolcu ve iyi teknik ekiple, iyi yönetimle oynanır. Sen Samet'te sıkıntı yok, futbolcular facia diyosun, ben de diyorum ki biz arkamıza o rüzgarı aldığımızda buralarda şampiyon olmuş olan Bursa'dan, şampiyon olmanın kıyısından dönmüş Sivas'tan daha kaliteli kadroyla bizi potada tutamıyorsa adam kendisi ve ekibi ile ilk problem oradadır.

Samet'in elinde Oğuzhan yerine Sneijder, Olcay'ın yerine de Drogba olsaydı biz yine aynı yerde olacaktık. Sen olmayacağımızı iddia ediyorsun. Büyük yanılgı içerisindesin.

Ben hep Olcay'la oynayalım demiyorum. Mehmet Akgün bu takımda 18'e girmeli demiyorum. Sen de demiyorsun, ama sen oyuncuları değiştirdiğin anda başarı gelecek diyorsun. Ben oyuncuları istediğin kadar değiştir, düzgün yönetilmedikleri sürece başarı gelmicek diyorum. 25 değil 50 de harcasan gelmeyecek.

Önce yapacağın o transferlerin paralarını şampiyonlar ligine katılmakla gelecek paralardan karşılamayı çıkar aklından. Sonra bakarız.

Bir de forma falan diyorsun, yapma. Şunu gör artık, bizim taraftarın sosyoekonomik yapısı gelen yıldızın bonservisini forma satışından çıkartacak bir yapı değil. Quaresma geldi, guti geldi kaç forma satıldı?

Ortada olmayan paraya güvenilmez.

Sıkıcaz dişimizi, stad yapıcaz. Bu esnada daha mütevazı kadrolarla şampiyonluk- şampiyonlar ligi bileti kovalıcaz. Bu sene yapılıyo gibi gösterdiler, yapmadılar diyosun, katılıyorum. Gereksiz transferlerle bir çok para harcandı diyosun, katılıyorum. Ama uefada onlarca dosyası olan, avrupaya gidemeyen, allaha emanet bir takıma sen Kuyt'u, meireles'i, sneijder'i getiremezdin, bunu kabul et.

Önce toparlanıcaz, sonra olması gereken haline giricez. Toparlanmadan önce olması gereken hale girmek bizi çıkmamacasına batırır. Bunu görmemek için ısrar etme artık.

Stadın olur, kombinelerin parasını bağlarsın transfere, her sene merchandise satışından garanti gelirin olur, onu bağlarsın transfere anlarım. GS 30 milyon euro almış çeyrek final oynadığı için, 20sini ayakbastı parası diye aldı diyosun. Fener kalabilseydi o para o kadar artmıcaktı, hesabını doğru yap.

Dünyada her argümanın bir antitezi vardır.

Özellikle futbolda birden çok doğru var.

Danimarka'nın , Yunanistan'ın Avrupa şampiyonu olmuşlukları var.

Futbol hiç bir zaman salt kalitenin kazandığı bir oyun değil.

Dünyanın en kaliteli futbolcularına sahipken bile eğer koşup mücadele etmiyorsan adamı manyak ederler.

Daha 2 gün önce gördük 25 dakika saldı Real Madrid ve bir anda tur gidiyordu elinden.

Beşiktaş işi sıkı tuttuğunda koşup mücadele ettiğinde bu işin olabileceğini gösterdi.

Son 10 dakikada verdiğimiz puanlar , 10 kişi rakiplere verdiğimiz puanlar , 2-3 gol atıp kazanamadığımız maçlar var.Biraz adam gibi takım savunması çalışılsa , eksikler doğru tespit edilip , Maurice Edu gibi pozisyon alma becerisi olan bir ön libero bir de 2-3 maç kurtarabilecek bir kaleci transfer edilmiş olsa Samet Aybaba'ya rağmen herşey farklı olabilirdi.

Net söylüyorum işte ya bedelsiz verdiler Aliou Cisse'yi devre arasında.Gözümde Melo ve Meireles'le arasında hiç kalite farkı yok.

O yüzden yatırım yapmadık olmadı çok sığ bir açıklama.Lucescu'nun Fleurquin'li , Sebastian Perez 'li , Gustavo Victoria'Lı , Radu Niculescu'lu kadrosuyla şampiyon oldu , CL'de Barcelona,Roma,Liverpool gibi efsane bir gruba son maçta veda etti.

Bazen organizasyonları doğru kurmak yeterlidir.Tek kulvarda mücadele ediyoruz.

Mesela koyalım Basel'i Türkiye ligine , GS'yi de FB'yi de rahat rahat geçer.Nasılsa varsayımsal konuşuyoruz.

Türkiye'nin en fazla yatırım yapan 4. kulübünün küme düşmemeye oynamasını açıklayamassın zaten bu argümanla.

Unknown dedi ki...

theocum şu yazı tam senlik, okudun mu bilmiyorum ama faydalı olur...

http://www.hayatimfutbol.com/besiktasin-1-puani-kac-para.futbol

theotheo dedi ki...

@övünç

kardeşim lafı neden tersinden anladığınızı sorabilir miyim?

danimarka yunanistan örneklerini vermişin, bi çıkar ya kardeşim şu dünya kupasını kim kazanmış, son 50 senede. bi görelim. veya şampiyonlar liginde herkes porto örneğini veriyo. bi çıkarın bakalım ya. istisna her yerde var yunanistan sonraki turnuvada nerdeydi bi de ona bakın bakalım. tatavayı geçelim.

trabzonspor da yatırım yapmış. ulan ben gidin polonyalı lavuklara para mı basın dedim. 3 tane almeida fernandes ayarında yabancı futbolu alın diyorum. bi tane türk alın alper mi her neyse onu araştırıp bulsunlar onu da ben mi bulucam.

gerçek hayatla çok iyi ilişkilendirdiğim bir argümanım var.

bak 3 tl lik yemek 30 tllik yemek.

3 tl lik 100 yere git belki 1 tanesi iyi olabilir yemeğin.

ama 30 tl lik yemek yersen 100 yerin 90 ında o yemek iyidir. çünkü kalitelidir. yağı suyu malzemesi iyidir.

sende o zaman sevgilinin ailesini patsocuya götür. salt kalite önemli değilse. niye kaliteli bir mekana gidiyorsun? çünkü başarılı.

galatasarayın ve fenerbahçenin bu seneki başarısını bana bi anlatın.

uzun maraton da en önemli şey "consistency" denilen kavramdır. eğer kadro derinliğin yoksa, kaliteli oyuncuların yoksa, iyi koşup mücadele ederimi 2 maçta yaparsın. çünkü olcay her maçta aynı performansı gösterse burada olmaz, münihte oynardı. net.

E gelmiyor adam Trabzon'a . Yarın hesabına 10 m € geçiyorum getir bakalım Wesley Sneijder'i Trabzon 'a desem getirebilecek misin ?

Bu mantıkta Trabzon'un başarılı olma ihtimali yok ?

Trabzon 2 sene önce direkten döndüğünde kimdi abi yabancıları ? Beşiktaş'ın son şampiyonluğuna bakalım Bursa'nın şampiyonluğuna bakalım , Eric Gerets'li Gs kadrosuna bakalım özellikle Türkiye Ligi gibi hiç bir standartın barınmadığı bir lig için bu argüman yeterli değil abi onu diyorum sadece.

Burada bu iş parasız da oluyor doğru şemayı kurduğunda.Ersun Yanal Sikko Gençlerbirliği'ni , Ankaragücü'nü yarışmaya sokabiliyor yani.ERtuğrul Sağlam Bursa'yı Şampiyon yapıyor , Bülent Uygun dandik ötesi Sivasspor'u Zirveye çıkarıyor.

Türkiye Ligi sınırları içerisinde bu işin olabilirliği var.

Sınır dışındaysa hedefin çeyrek finalden ötesi olduğu zaman dediğine %100 katılıyorum.Bugüne bugün CL'yi kazanan en ucuz takım Mourinho'lu Porto.O takım bile bizim en pahalı takımımızdan 1.5 kat pahalı bir takımdı.

theotheo dedi ki...

@övünç

kardeşim anlamıyosun.

rakipler çok güçlendi işi çözdüler gs ile fb maddi olarakta çok önümüze geçtiler. artık hiç bir doğru organizasyonla falan bunlarla başka çıkamazsın. ulan nasıl başa çıkıcan.

herif mehmet topal, meireles, sow, webo, emre, krasic falan transfer yapıo. krasic, stoch kadroya giremiyo, semih gibi türk standarları için iyi bi forvet süre alamıyo.

gel gs ye bak.

çıktığı kadroya real maçına.

muslerayı tartışman dünyanın en iyi 5 i içinde.

eboue arsenal

riera liverpoolda oynadı yıllarca.

melo juventus

sneijder madrid inter

drogba celsi

hamit madrid

olm bunlarla başa çıkabilir misin? hangi biriyle hangi organizasyonla başa çıkıcan. senin bu seneki en flaş oyuncun, küme düşen alman takımından geldi. yapmayın.

göz var nizam var.

Elbetteki istikrarlı başarı yakalayamassın.

Onunla ilgili bir problem yok zaten.

Ama sana yakın tarihli net örnekler veriyorum.Söylediğin takımların %20'si bütçelerle kafaya oynamış takımlar var.Bu senede olabilirdi ama şansı kimse değerlendiremedi.

Mesela İspnaya'da hiç olmuyor sürpriz , İngiltere'de olmuyor , İtalya'da olmuyor.Bundan sonraki süreçte büyük ihtimalle Fransa'da da olmayacak ama Türkiye'de en azından 2-3 senede bir oluyor.Bundan sonra da olacak heleki yabancı sınırı geldikten sonra.

Mesela ben önümüzdeki sene kadrosunu koruyup adam gibi 1-2 takviye yapabilirse Kayseri'nin ciddi kafa adayı olacağını düşünüyorum.Çünkü basit bir sistem farkıyla pek çok takımı yenebilirsin bu ülkede.Biraz organize top oyna biraz önde baskı yap bu kadar abi Türkiye'nin formülü .

Bu kadar basitse niye kimse yapmıyor diyeceksin çünkü futbol çok büyük bir rant kapısı Türkiye'de ve hiç bir şeyin cezası yok.Adam şike yapıyor kanıtlanıyor şikesi , puanı bile silinmedi.

Sırf menajerlere sadece Beşiktaş'ın son 4-5 senede 25 m € ödemişliği var.Çok çok büyük bir pasta var.Hep aynı kötü oyuncular sürekli dolaşım halindeler.Her teknik direktör gittiği takıma transferinden pay alacağı adamı getiriyor.Hepsi rantına bakıyor büyük kısmının derdi para.

Derdi para olmayan adam Ertuğrul gibi , Prosinecki gibi , Şenol Güneş gibi zaten fark yaratıyor abi.Öbürkilere bakıyorsun devre arasında gittiği takıma 15 futbolcu transfer ettiriyor.

Olmaz , olmadı bundan sonrada olmayacak.

Biz yarışacaz kardeşim diyen kıytırık Kasımpaşa yatırım yaptı sanıyorsun harcadığı para Orduspor ile aynı ama sadece 1 senede küme düşme adayından Avrupa adayı hale geliyor.

Doğru adamı doğru paraya doğru organizasyonla buluşturursan bu ülkede çok rahat yarışırsın.

Allalla. Bu kadar romantik pesimizm hayatimda gormedim.

Bak simdi, sen burada yillarca "Fulya Projesi" sayiklarken biz o isten bir sey cikmayacagini yazdik mi? Yazdik.

Burada kulubun butcesini delik desik ettik, ne kadar berbat durumda oldugumuzu yazdik mi? Onu da yazdik. O siralarda sen bize kufrediyordun.

Simdi bunlara cevap veremiyorsun. Veremezsin cunku. Ancak deniz'in de acikladigi gibi Uluc stayla yorum yaparsin.

Mesele cok basit: Besiktas once gelir getirecek yatirim yapacak. Bizim "BUYUK BASKAN" yillarca gelir temlik ettirdigi icin oradan buradan tirtiklamaya calisiyoruz.

Tek buyuk care stadyum. Onun icin de yillarca geri birakildik, ben bu yonetime guveniyorum.

Ha, onun yanisira, Mehmet Akgun vs. transferlerini o kufredilen Altinsay kalsa yapmazdi. Onlarin hepsi Levent Erdogan - Samet Aybaba kafasinin mahsulu.

Simdi sadede gelelim: Bu kulup ikinci bir "para hibe edecek baskan" muhabbetini kaldiramaz. O bir kumardi, biz oynadik, tutmadi. Tutsaydi da kumar oldugu gercegi degismeyecekti.

Bu durumda once "futbolcu" kazanmaya bakacaksin. Firsatci olacaksin. 3'e alip 5'e satacaksin icabinda vs. Devre arasinda yaptigin gibi sacma transferler yapmayacaksin (Dentinho ne ya, Dentinho ne?)

Bu kulup once yorganina ek parca dikecek. Yahu Demiroren yonetiminin rezaleti yuzunden Avrupa'ya gidemedik, kimi ikna edip getireceksin? FIFA mi oynuyoruz burada parayi bas getir? Ki onu da denedik, Mendes umugumuzu sikti iste, durum ortada.

Burada kimse "Besiktas 300 bin butceyle basaridan basariya kosacak" hayali kurmuyor senin carpittigin gibi. Burada hem deniz'in, hem ovunc'un yorumlari senden daha realist.

Besiktas "1. sayfa takimi" olmaya calisip eline yuzune bulastirmistir basiretsiz bir yonetim sayesinde.

Simdi buradan cikmak icin "organizasyon" sart. Kimse elini niye tasin altina koymuyor? Zor bir is oldugunu biliyorlar. Yoksa koca Besiktas camiasi bir tane baskan adayi cikaramaz mi?

Isin farkinda herkes.

Simdi sen gene gidip "romantiklesmeyin" falan yazacaksin esas romantigin kendin oldugunu fark etmeden.

Sunu da anlamayacaksan zaten ya art niyetlisin, ya egon sisik, ya da killarin agardigi icin burayi raki sofrasi, herkesi de "abi ya" diye agzini acip sana bakacak toy gencler falan saniyorsun.

@şelbil

ahah aga tabiki katılıyorum söylediklerine de Mehmet Akgün Altınsay'ın listesindeki adamlardan biriymiş ciddi söylüyorum bunu :)

@Ovunc

Yok artik, bize gelen bilgi oyle degildi?

Eger oyleyse, su adamdaki isigi biri bana anlatsin ya. Toplasan 45 dakika iyi oyun oynadi, baska da bilmiyorum. Belki ben izlemezken arada oynuyordur.

Hakan Çalhanoğlu , Salih Uçan , Emre Güral , Oğuzhan Özyakup , Clarence Seedorf , Mehmet Akgün , Tunay Torun , Sinan Bolat . Benim sağdan soldan duyduklarım bunlar.

Mehmet Akgün'ü birden fazla bölgeyi yedekleyebileceğini düşündüğü ve maliyeti sakız parası gibi olduğundan düşünmüş olabilir.FB'de ki Orhan Şam misali .

Adsız dedi ki...

Hala kavrayamayanlar için:

Herkes theo'nun dediklerini kabul edip "parayı basıp alınması must olanlar dışındaki afilli sivisi olmayan oyuncularla olmaz bu iş" diyecek. Ondan sonra da başka yol olmadığını kabul edecek. Ha bu arada böyle "tek doğru benimki" safsatasıyla gidince burada yazacak bir şey de kalmayacak ama olsun, theo mutlu olacak. 1933'te bir ülkede başbakan olan zat da aynı şeyi söylüyordu, 12 yıl sonra kemiklerini bile bulamadılar.

Sneijder, Hamit ve Melo GS'de patladı, ama theo hala gazoz kapağı arkasında yazan isimlerinin peşinde. Sneijder ligde 10 maçta 2 gol yapmış, asisti yok ve gollerinin maçlara etkisi de yok (bu adam bir de Avrupa'nın sayılı playmaker'larından biriydi değil mi). Hamit 23 maç golü yok, 5 asisti var. Melo 20 maç 1 gol 3 asist. Hepsini toplayalım mı? 3 gol ve 8 asist.

Holosko 27 maç 9 gol 5 asist. Fernandes 24 maç 7 gol 12 asist. Oğuzhan 22 maç 2 gol 5 asist. Eder 18 gol 22 asist. Maç sayıları ortalamada çok etkin değil ama diyelim olsun ve yarısını alalım: 9 gol 11 asist.

Paso PES-FM oynayıp, herbi şeyin oyuncu transferi ve harcanan para olduğunu düşünen ergenlerden farkı olmayan theo için bile rakamlar tersini söylüyor. Üstelik 5. genel futbol postumdan sonra bile bugüne kadar gösterdiği tezatlara yanıt veremezken. Ne diyor? "ben demedim miydi". Komik olansa bunu derken bile bir futbol takımının yarısından fazlası olan teknik yönetimi aklayıveriyor. Daha da üstelik, bu takım ilk yarıyı sadece 3 puan geride kapatmışken ikinci yarı tepetaklak gitmesini dahi o teknik yönetime bağlamayarak.

Senin için acı olan theo, o diline pelesenk yaptığın Olcay da 9 gol 4 asist yapmış. Bi de sivisine Madrid-Çelski ve bilimum alengirli takım ekleseydi neler yapardı değil mi. Hay bin köfte. Bucadan oyuncu alınmazdı ama Salih alınır gerçi.

Öte yandan bunca borç ve enterneyşinal dava ile uğraşan yönetim hem 1 yılını bitirmeden bunların çoğunu halletti, hem de akıllı sponsorluk imzaları atıp stad işini de devreye soktu. Bütün bunları da theo'nun savunduğu kriterlerin aksi yönde ilerleyip gerçekleştirdi. Başkanın takım hakkında söylediklerinden de anlaşılıyor ki şu anki teknik yönetimin suyu çoktan ısındı, hatta kaynadı. Sezon sonunda değişiklik gerçekleşecek orası kesin.

Zaten kadroda Berk Hacıgüzeller varsa gelecekten korkmayın ve ümitlenin millet. Eşim-dostum-akrabam-kankam değil, sadece alanında 1 numara olduğunu biliyorum.

Adsız dedi ki...

Bu arada biri keşke Aykut'a sadece ilk yarı kapanması gerektiğini söyleseydi. Catanaccio'nun icat sahibi ligde bu işi en alalarından yapan takımlardan birine karşı ilk yarı kapandı ve doğrusunu yaptı; niye uzatırsın be kardeşim. Üstelik deplasmanda attığın gol 1,5 sayılırken.

Kolaylıklar dilerim. Lazio'da çok numara yok, rakip yine FB'nin kendisi, daha doğrusu taktiksel anlayışı.

Adsız dedi ki...

İşte ilk ciddi hücum ve gol. Boşuna demiyoruz.

theotheo dedi ki...

ya holoskoyla hamiti karşılaştırıyosan zaten sana bişey diyemiyorum. sen git muayene ol tek önerim o.

fener son 4 e kaldı bu arada. ya o rakiplerde reröre diyen arkadaşları görmek isterim.

demekki doğru transferlerle doğru kadrolarla takır takır ilerleniyomuş. bunu görmüş olduk tekrar tekrar. herkese hayırlı traşlar. mehmet akgünle mutlu mesut geceler.

Adsız dedi ki...

Anlık yorumlarınla iddia oynamaya teşvik ediyorsun beni. Yaz yaz please.

Bu arada Rozzi ile doldur-boşaltlara yöneleneceğini belli eden Lazio karşısında ağır Yobo düşünülünce tek adam Egemen kaldı. Ortadan birinin bu pozisyonlara girecek şekilde defansa gelmesi gerek.

Petkovic bugün yarın eleştirilir. Oysa bıraksalar Lazio 1-2 yılda gömlek atlar.

Adsız dedi ki...

Bravo Aykut Kocaman. Bana göre çok iyi bir taktisyen. Tek hatası hücumu birazcık daha geç yaptı ama kim böyle bir durumda gol yemeden öyle bir riski alabilirdi ki. Biz sonuçta oturduğumuz yerden konuşuyoruz.

Chelsea gelmezse finali görebilirler. Hayırlısı olsun.

Unknown dedi ki...

theocum senin silahınla burayım bari, lazio'nun bu sezon transfere harcadığı para 1500000 (bir buçuk milyon) Euro, o yüzden lazio'nun burada olması tesadüften başka bir şey olamaz. bu sezon transfere 33900000 (otuz üç milyon dokuzyüzbin Euro) harcamış feneri elemesi mucize olurdu, çünkü milyonlarca Euro harcamadan para saçmadan avrupada ilerlemek söz konusu olamaz. Monaco'nun, Porto'nun şampiyonlar liginde final oynaması, bu sezon transferde bonservis ücreti için 0 Euro harcamış Malaga'nın çeyrek final oynaması, Porto'nun önce europe league arkasından şampiyonlar ligini birkaç sene sonra yine şampiyonlar ligini kazanması tesadüftür, pek tabi braga'nın finali de öyle.. transfere 11750000 Euro harcamış Basel de şu sıralar hala yarıfinali kovalıyor, maç uzatmalarda karşısında 73250000 Euro harcamış Tottenham var.. Sahi ya bu sezon transfere 61,950.000 Euro harcayan Man City gruplarda üçte biri para harcamış Dortmund'a geçildi, tesadüf bu ki 147 milyon harcayan PSG ile 115,2 milyon harcayan Chelsea'ye bu sezon Süleyman Demirel elleriyle BABA'yı verecekmiş.. Yılın BABA'sını alan takım ise Zenith olmuş, 103,76 milyon Euro para harca, git Basel'e elen.. olmadı hiç, olmadı...

Adsız dedi ki...

@Emir Eri

Ekleme yapayım: Porto geçen transfer sezonu rekor yapıp 73 milyon avro kar etmiş (izninizle oha diyorum). Gerçi kutsal theo "mali performans futbolda bir şey ifade etmez" şeklinde bir yorumda bulunmuştu, fakat oyuncuların kestane kabuğu ile gelmediğini de unutmuştu. Ayrı mesele.

Zenith olayı ise tam komedi olmuş. Rus oligarkı theo için para sorun değil gerçi:) Gaz bedava, neft bedava. Ama nerde bu kupa?

theotheo dedi ki...

@sneijder

ya bu boş beleş konuyu tartışmıcam. yıllardır bi porto örneği verirsiniz. heriflerin ülkesinden iki tane kanat oyuncusu çıkıyo biri unitedda öbürü madridde falan oynuyo.

porto mu olalım arkadaş. biraz mantıklı düşünün ya.

ben şunu diyorum beşiktaş hayatında başarılı olamamış bir kulüptür. şampiyonlar liginde hayatında bir tur bile geçememiştir. 110 senelik kulüpten bahsediyoruz. metin ali feyyaz diye abartılan balondan feyyazın kaç kez milli olduğuna bi bakın, beşiktaş tarihinin en iyi takımının yine galatasaray ve fenerbahçe den geride kaldığını görürsünüz.

bunlara rağmen beşiktaşın iyi bir taraftar potansiyeli vardır. yeterli para harcandığı zaman kaliteli transferler yapıldığı zaman 110 senedir olmadığı kadar başarılı olabilme ihtimali vardır.

sen gidip portoyu örnek verirsen. bende barcelonayı veririm. altyapıdan niye çıkmıyo o oyuncular falan derim. hiç bi işine yaramaz.

hayat pratiktir. çok net ya. galatasaray bu sene naptı bu hale geldi, fb naptı yarı finale çıktı çok açıktır.

fb krasic transferinde yanıldı, o transferde olmasa yukarıda yazdığın rakama göre yaklaşık 25 milyon euroya uefa da yarı final oynucaksın. zor bişey değil bu.

ama sen ısrar ediyosun ben para vermeden başarılı olucam diye. örnek olarakta para vererek başarılı olmayanları gösteriyosun. o herifler doğru işler yapmadılar başarısız oldular. ki zenitte uefa şampiyonu falan olmuştu zamanında. işte rubin kazan celsiyle eşleşmese belki onlar da yarı finaldeydi.

doğru yere para harcadığın zaman başarılı olmaman imkansız.

Unknown dedi ki...

burada tekrar söz alayım, rubin kazan 29 milyon Euro harcamış bu sezon, dahası rus takımlarının (rubin, spartak, anzhi, lokomotiv, cska ve zenith'in) ortalama harcadığı para bu yıl için 45,76 milyon Euro, gazdan gelen huya gider kısaca.. :)

gs bu hale öncelikle geçtiğimiz yıl attığı temelle geldi, Selçuk'un gs'nin her şeyi olduğunu görmek için Turgay Şeren olmaya gerek yok.. Muslera da, Eboue de geçtiğimiz yıl geldi ki Selçuk'un olmadığı maçlarda bu adamların olduğu takım sıçmıştı... yani adım adım gitmek lazım..

Quaresma'nın Guti'nin Fernandes'in Almeida'nın etrafına ayak uyduramayacak adamları koyduğun bir cacık olmadığını görmedik mi?? Önce yerli iskelet oluşturacaksın, oluşturmak zorundasın, gs trabzonun hazır iskeleti üzerine kondu, şansları Trabzon yönetiminin yaptığı amatörce hatalardı. fb ise yıllardır hangi yerli varsa almaya çalıştı, biz yanlışı burada yaptık, doğru adamlara yatırım yapmadığımız için geri kaldık, başka birşeyden değil. İbrahim Altınsay geçtiğimiz yıl bunun temelini atmak istedi, birçok yerli yeteneği toparlamak adına yönetime bir liste verdi, riayet edilmedi ve bugün geldiğimiz nokta geçen seneki ile aynı..

Şimdi cebimizde olmayan parayla gidip eskişehirden Alper Potuk'u mu alalım, yoksa senin önereceğin yerli isimler var mı theocum?? Ben mi bulayım onu da deme lütfen şurada beyin fırtınası yapıyoruz dostlar arasında...

Unknown dedi ki...

parayı doğru yere harcamayan zenith'in transferleri Hulk, Axel Witsel ve Neto, ellerinde de Bruno alves, Denisov ve Kerzhakov gibi adamlar var. 6 tane adamın etrafına kuramamışlar takımı (fernandes ve almeida ayarında adamları yokmuş demek ki).. :)

Unknown dedi ki...

ama Hulk'un kariyeri ne k?? :) unutmuşum..

Unknown dedi ki...

basel penaltı atışları sonucunda Tottenham'ı eledi, yapmış olduğu terbiyesizlik için theo adına kendilerini kınıyorum..

theotheo dedi ki...

@emireri

kardeşim kulüpte hocası bilmemnesi bu işten milyonlarca lira para alıyo oyuncuyu ben bulucaksam hiç uğraşmayalım.

fernandesi almeidayı falan nasıl aldıysak bu ayardaki oyuncuları buluruz bi şekilde. gitsinler baksınlar. her imkan var önlerinde hani eskiden falan olsa gidemiyoduk gelemiyoduk olur da. şimdi rahat.

iskelet konusuna katılıyorum tabi. selçuk inan gökhan gönül falan zamanında biz alabilseydik. farklı olurdu. ama kafa çalışmıyo işte. selçuka senelik 2.5 verdi gs sanırım. biz 3 3.5 vermeliydik. o zaman gelirdi. her neyse geçmişe mazi. önümüze bakalım.

25 milyon euroluk bütçe ayırın kardeşim. 3 yabancı 1 türk. takımı da kurim.

göndereceğin oyuncular.

hilbert veya sivok.

dentinho

akgün

akyüz

niang

mcgregor

escude

bunların yerine 3 kaliteli yabancı 1 de türk aldığın zaman bu takımı uçurursun. ama yok ben bu transferlere devam edicem dersen takımın parasını çöpe atmaya devam edersin. bi hesaplayın şu heriflerin aldıkları yıllık ücret ne kadar.



Adsız dedi ki...

Tezatlar iç içe geçmiş ama görmemekte ısrar edersen göremezsin.

"sen gidip portoyu örnek verirsen. bende barcelonayı veririm. altyapıdan niye çıkmıyo o oyuncular falan derim. hiç bi işine yaramaz." Sistem kurmadan ve bunun üstüne emek harcamadan gerçek olan neyi aldın da buna böyle kolayca sallayabiliyorsun; "gerçek olan" dedim ayrıca, ortalıkta dolu olan sanal kap-kaçları bırakırsan tabii.

Oturduğun yerden kriter sallıyorsun; ama o Barça benzeri bir uzun vadeli sistem ortaya koymaya çalışana dahi salladın. Modern dünyanın makyavelist temsilcisi olarak böyle bir sistemin top-gun filmi formatında uzaydan gelebileceğini filan düşünebilirsin, ama tek yolunun adana kebap üzeri sallamadan önce biraz bekleyip görmek olduğunu zaten bilmen gerekir-di.

Sana bir örnek: Meiji isimli Capon imparatoru 19. yüzyılda düze çıkmanın tek yolunun modernleşme olduğunu belirler. Yönetime geldiği ilk yıllarda sanayiye yönelir ve bu amaçla İngiltere'den gemi inşa ustaları getirir. Abuk sabuk iç hesaplaşmalar nedeniyle eğitim işinin ortasındaki İngiliz ustalar gönderilmek durumunda kalınır. Meiji bu amacı için tekrar güç kazandığında aradan onyıllar geçmiştir. Yine de aynı şekilde yabancı uzmanları çağırır. Bu uzmanlar onyıllar önce öğretilenlerin seviyesi neyse aynen korunmakta olduğunu görür. Oysa bunlar sonuca ulaşmayan yarım yamalak bilgilerdir, ama aynı öncekilerin bıraktığı seviyede devam ederler.

Bütün bunların tek bir nedeni var: bilgiye saygı. Senin maalesef öyle bir özelliğin yok. Altınsay'a salla, boka batmış kulübü çıkarmaya çalışan yönetime salla, vs. vs. Dünya tarihi böyle düşüncelerle dolsaydı ne bir ilerleme olurdu ne de bir gelişme. Futbol insanlığın her ilerlemesinde olduğu gibi romantizm içerir, yoksa iddia sonuçlarını ben sana 2 hafta öncesinden verirdim.

Konuşmak faydasız, çünkü "neyse ki" bunca olaya rağmen dünya hala gördüğün gibi değil.

http://www.youtube.com/watch?v=yLOUltYDxms

çağlar dedi ki...

Blog'un adını eksitheotheo.blogspot.com yapın bari. Nasıl olsa tek konuşulan o.

Mete dedi ki...

Theo gunlerdir surda yazdiklarini takip ediyorum ve artik sana diyecek birsey bulamiyorum. Her soyledigini bir sonraki mesajinda kendin curutuyorsun ama her mesajinin tek ortak ozelligi var ki o da "benim soyledigime geldiniz". "Besiktas kucuk takim"."En iyisi GS-FB". vs
Sana gunlerdir net sorular soruluyor ancak ne hikmetse hicbirini cevaplamadan her seferinde calinin etrafindan dolasiliyor.
Ben de sana bir soru soracam. Sen mesela 3-2 yendigimiz Fb macindan sonra ortalarda gorunmuyorsun da "Mal bulmus Magribi gibi Bursaya 3-0 yenildigimiz maclarda ortaya cikiyorsun? Yaklasimindan iyiden iyiye hem suphe duyuyorum, hem de rahatsiz ediyor.
Burdaki herkes Besiktasi elestiriyor. Besiktas adina Lay lom yapmak istersek Forza var su var bu var. Ancak seninkisi manipule etmekten baska birsey degil. Yeter artik...
Bu arada Rubin Chelsea ile eslesmeseydi onlarda yari finale gelirdi demissin. O zaman Fenerin eslestigi takimlara rerero diyenlere (ki o ben oluyorum)laf soylemeye hangi mantikla kendinde hak buluyorsun. Demekki kolay takim-zor takim eslesmesi diye birsey varmis degil mi theocum.

theotheo dedi ki...

aynen öyle buradan kazanın ve fenerin doğru işler yaptığı ortaya çıkar mete. kendini kandırma, yazılan şeyleri bari doğru algılayın.

futbol sonuç oyunudur. kazandığın zaman son dakkada mı kazandın ilk dakikada mı önemli olmaz. biz fenerbahçe maçını 5.0 falan kaybetsek kimse bişey demezdi, o maçta rezalet oynayıp şansa bir son saniye galibiyeti aldık. ama tarih o maçta sadece olcayın golünü gösterir olay budur.

ben burada devre arasındaki söylemlerimi hatırlatırım. bu takım 2 tane yıldız transfer etmelidir. bunu diyen theotheo. yapılmadı ve sonuçları ortada. bursadan 3 tane tokat yiyen, kasımpaşa ya içerde ezilen bir takım haline geldik.

hayat çok zor bişey değil. sizin gibi ütopya üzerine kurulmuyo. herif tutmuş bana porto örneğini veriyo, emek başarı ilişkisini falan anlatıyo.

ütopya yani.

beşiktaşın tarihini anlatıyorum 110 sene boyunca en ufak bir uluslararası başarısı olmayan tam tersi rekor başarısızlıkları olan bir takım.

ben kısa bi yol sunuyorum başarı için, fenerbahçenin bu sene yarı finale gelmesi bir tesadüf mü sizce. italya deplasmanında, böyle defans yapabilmek neyin ürünü.

oyuncu kalitesi.

sen 3 kuruş için egemeni verip, o paraya gidip escudeyi alırsan ben buna karşı çıkarım.

Unknown dedi ki...

eleştiriler theo bazlı gözükse de esasında Demirören türevi olan zihniyete isyan ediyor insanlar, hani kulübü 600 milyon lira zarar uğratan zihniyet var ya.. ona işte tüm isyan.. o yüzden tartışma theo üstünden yürüse de buradaki odak noktası theo değil, goygoycu zihniyet...

Deniz dedi ki...

Ya Theo, bu senin Beşiktaş'ı karşılaştırdığın takımların ne başarısı var da önümüze onu koyuyorsun.

110 yıl diyosun da hani yine saçma bi söylem, zaten lig 60 yılında başladı. burda 50 sezondur oynanan bi müsabaka var, senin başarılı ile başarısız arasında fark diye gösterdiğin şey 5 şampiyonluk, bir uefa kupası, iki çeyrek final, bir uefada yarı final. Şampiyonluk sayılarını geçiyorum. Çok da umrumda değil. Senin muhteşem yapılanma içerisinde gördüğün hani son 10 yıldır diyosun ya bir üçüncü takım olduk onlar ilk iki (çok da umrumda) adamlar hadi uefa kupasından süper kupadan itibaren sayalım, 13 yılda gördükleri bir uefa, bir süper kupa, bir ya da iki çeyrek final gs için, clde bir çeyrek final, uefada şimdilik bir yarı final fb için. sanarsın ki senin modelinde her sene büyük başarı var, her sene adamlar büyüdükçe büyüdü.

lan bu adamlardan biri uefayı aldıktan sonra battı, milletten sms ile fakfukfondan falan para dilendi. diğerleri zaten ne rezillikler yaşadı, bu mu başarı? 3 senede bir bi çeyrek final görmek ama kıçını alacak donunun olmaması mı başarı?

sana kızmıyorum, sen ortalama ülke insanısın. balık hafızalısın. dünü hatırlamıyosun, yarına bakmıyorsun. şu an ne hissediyorsan o doğru geliyor sana. cebinde parası yokken taahhütle iphone 5 alan adamsın, başbakanın oğlu gemi aldı mı "heh heh alacak tabi" diyen adamsın. "adamlar yiyo ama çalışıyo abi" diyen adamsın. statü ilüzyonuna bakıyorsun, sana üçüncü büyük denmesi seni üzüyor. kaldıramıyorsun. sevinmek için seviyorsun ama sevinemedikçe takımına kızıyosun. senin gibi beşiktaşlılar son 10 senedeki dejenerasyonla çoğalmaya başlamış olabilir ama umuyorum ki size de doğruyu göstericez.

ve çok samimi söylüyorum, beşiktaş'ın kültürü bu değil. metin ali feyyaza laf etmişsin ya, feyyaz kaç kere milli oldu demişsin. feyyaz kaç kere milli oldu dediğin zamanda sanırsın avrupa kupasından dünya kupasına koşuyoduk.

sevdiğini söylediğin şeyi değiştirmeye kalkma, bence hali hazırda sevebileceğin birşeylere doğru meyillen. galatasaray sana uygun, daha underground olsun dersen kasımpaşa da o ışığı veriyor. vallahi daha mutlu olursun.

theotheo dedi ki...

@deniz

o yazdığın şeylerle alakam olmadığı çok açıktır. bendim buradan cemaatin şikeyi ergenekonu yalandan düzenleyip, milleti içeri attığını. ben mi tayyibin oğlunun gemi almasının yanında olucam.

burada kulübe çakıcıyı sebanın soktuğunu ben söyledim, bunun karşısında olan bendim, traşı bırak.

tanju kaç kez milli oldu feyyaz kaç kez oldu bak bakalım.

Deniz dedi ki...

Tanju milli oldu da ne oldu abicim, ne başarımız var? Bu ülkede sittin senedir Beşiktaşlı futbolculara karşı negatif ayrımcılık vardır, 2002 yılında İlhan Mansız'ın yerine de Hakan Şükür'ü seçtiler ona bakarsan, hangisi fark yarattı?

Ali Ece ve Serpil Hamdi Tüzün'ün bugün başkanla görüşeceği iddaa edilmiş.

Ne kadar doğru ve ne sebeple bilemiyorum.

theotheo dedi ki...

@deniz

kendini kandırırsın. tanju dediğin herifin kulüp gol rakamlarına bak bakalım. dudağın uçuklar.

yenilgiyi kabul etmeden bir yere varamazsın.

real madrid barcelona

atletico madrid veya valencia

beşiktaş bu ayardadır, diğer rakiplere nazaran. bunu anlamamak için kör olmak lazım.

ben çözüm önerisi sunuyorum. hatta daha da ileri gidiyorum beşiktaş altyapısını basketbol şubesini harcamalarını kısmak için katabilir.

beşiktaşın ağırlık vermesi gereken şey iyi oyuncuyu nerde bulurum. olay artık dünyada bundan ibaret.

a sınıf brezilyalı var c sınıf var. bi de bunların ortası b sınıf var. lucescu bunları bulup alıyo mesela, bir örnek sadece.

ama en büyük eksikliğin türk oyuncularda olduğuna katılıyorum. bi tane doğru dürüst türk oyuncu yok takımda.

theotheo dedi ki...

@övünç

ali ece kimdir ya. bi arkadaş yazmıştı. sırrı süreyya önder uludereye oyuncu bakmaya gitti deseler hepiniz uçacaksınız havaya.

nerde bedava yorum yapan herif varsa, o önemli adam olur. bugsassporu çalıştırmış önder özen de önemli adam oldu.



Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

ee samet Aybaba kimdir ya? bucanın antrenörü değilmiydi?? futbolculuk kariyerinden sonra ne gibi bir başarı yakalamıştı ki koskoca Beşiktaş'a hoca olma yeterliliğinde görüldü?? peki salih uçan da bucadan gelmedi mi?? webo ibb'den gelmedi mi arada transfer mi yapmıştı haberimiz olmadı, kıstas olarak adamın cv'sine mi bakacağız sadece?? o zaman dünyadaki şirketlerin sürekli belli başlı CEO'lar tarafından yönetilmesi gerekmiyor mu?? çözemedim kavramlar karıştı birbirine!

zico+zago ikilisinin gelecek yıl takımın başına geçebileceğine dair bir şeyler duydum tv'de.. güzel olur, olmazsa şenol güneş de olur, hatta yılmaz vural bile olur, samet gitsin de...

Samet reyiz yine kulübeye çekiyormuş Oğuzhan'ı.

Ya arkadaş bu adamın kafa niye hiç çalışmıyor yaw.

theotheo dedi ki...

sneijderin fiyat performansı kötü :D :D

moneywise dedi ki...

ya o degilde bu theo'nun fenerli olduguna bir tek ben mi inaniyorum?ben fenerliyim belki ondan

kkkam dedi ki...

Arkadaş Tüpçü sonrası ortaya çıkan taraftar profilini temsil ediyor.
Beşiktaş zaten ligi 20 senedir domine edemiyor endüstriyel futbolun etkisi ile futbolun en büyük rant kapısı olmasından sonra, şifreli kanala geçildiğinden beri...

Mayor dedi ki...

Saybaba ilginc bir kadro cikarmis yine. Niangla Sivok iyilesmedimi? Oguzhanin nesi var?
Ruyamda 5-1 yenildigimizi gordum. Gerceklesirse bana ermis diyin artik.

onderizo dedi ki...

@theo
Al sana sadece maç aldıran Oğuzhan değil takımı oynatan Oğuzhan

Adsız dedi ki...

Oğuzhan ve Olcay Beşiktaş'ın oyuncuları değiller :))

Kendisince yazılan safsataları okumayacağım. Neli olduğunu bilmiyorum, tek bildiğim Beşiktaşlı asla değil. Bu da demektir ki bir Beşiktaş forumunda başak geçecek kadar ezik ve zavallı ruhlu.

"theo'nun kriterleri" nedeniyle maalesef beyan etmek durumunda kaldığım üzere ecnebi memleketlerde lisans üstü eğitim yaptım ve bazılarında aylara varan kalma şeklinde onlarca ülke gördüm. Bu durum hakkında tek söyleyebileceğim: theo gibileri yanlız değil. Çünkü "modern dünya" diye adlandırılan ve bizzat medya tarafından kuralları konulan saçma sapanlık dolu ortamlar böyle sosyopat dolu. Tek dertleri sanal mastürbasyon. Bu nedenle sizlere de kımıl zararlılarının yorumlarını dikkate almamanızı öneriyorum.

Kalın sağlıcakla.

mmmatias dedi ki...

Kaleye pek iş düşmesede tehlike yaratabilecek bir iki pozisyonda golü yemedik.(normalde yerdik).

Hilbert bildiğimiz gibi
Süzen vasattı (Ozinin girmesi ile tüm takımda olduğu gibi onunda performansı arttı)
Ersan Escude iyi pozisyon alıp sakar Toraman'ın sebep olduğu korkuları yaşatmadılar.

Veli Ozie kenarda otururken benim gibi bir kütük nasıl sahada olur? şeklinde düşünmekten bi bok oynayamadı.
Necip Ozie nin girişiyle performansı artanlardan.
Ferdi Ozie siz bir oyunda oynamak istemediğini beyan etti.
Holosko bilindik casper haline büründü kaldı haftalardır.
Olcay ve Mustafa gerçekten çok istekliydiler maçın kahramanı Ozienin de girişiyle bu üçlü neskafe voltranını oluşturdular.Umarım bu birliktelikleri ve performansları sürer(Olcay'ın seneye 11 oyuncusu olmayacağını düşünüyorum)

Ozie maça girişiyle arızalı bir makinedeki çok önemli bir dişli şeklinde makinenin tüm birimleri çalışmaya başladı ve hemen hemen tüm oyuncuların performansı yükseldi.

Mete dedi ki...

-Dün Escude ve Ersan oldukça uyumluydu. Futbol zihniyetimizde atlayan-zıplayan stoper sevdası akıllı stoperlerin belkide bu ülke topraklarında neden itibar görmediğinin ve yetişmediğinin nedenlerinden birisidir. Maalesef Escude gibi bir oyuncuyu özellikle bu kadar savunma zaafiyeti yaşadığımız bir sezonda kullanamadık.
-Bu aynı zamanda demek oluyor ki Toraman da bu kadroya ancak oyunun son bölümlerinde oyunu tutmak için oyuna dahil edilecek yedek oyuncudan fazlası değil.
-Kaleci normal bir performans gösterdiğinde dün yaşananları da görmüş olduk.
-Sol bek G.Süzen kesinlikle Beşiktaş kalibresinde bir oyuncu olmadığını net bir şekilde gösterdi. Sezon ortasında maalesef Rat transferini onaylamayıp G.Süzeni alan S.Aybaba belkide kendi sonunu hazırladı. Bence herşey çok daha farklı olurdu.
-Oğuzhan için birşeyler yazma gereği hissetmiyorum bile. Çünkü en başından beri kumaşının ne olduğunu futboldan az-buçuk anlayan birisi zaten anlamıştır.
-Dünkü maçın haricinde genel bir gözlem ise Almeida bu takımın hücum aksiyonlarının çok çok önemli bir parçası. Aslında ilk yarıda hepimizi memnun eden hızlı, istekli, bol gol pozisyonu üreten takımın bir anda ortadan kaybolması ile Almeidanın oynamadığı dönem aynı periyot. Yine aynı periyotta form düzeyi gayet iyi Holoskonun da ortalarda görünmemesini yine Almeidanın yokluğuna bağlıyorum. Gol yüzdesi yüksek bir hücumcu değil, ancak etrafındakileri oynatan bir oyuncu olduğu aşikar.

Ya her boku da Samet'e yüklemek istemiyorum ama takımda inanılmaz bir gerginlik vardı dün.

Antalya gibi sakin bir takıma karşı bile baya baya arıza yaptık.Olcay'ın gol sevinci arızalı sonradan açıklamış ama bence bir sıvadı orada ..

Beşiktaş olağan temposuna niye böyle zamanlarda çıkabiliyor sadece anlamıyorum ben.Bu takımın temposunu ne şekillendiriyor , nelerden gaza geliyorlar ona bakalım ona göre davranalım.

İlk 45 dakika götünü kaldıramayan beraberliğe razı bir takım , Oğuzhan giriyor , Fernandes 50 metre kaleciye pres için depar atıyor.Böyle saçmalık olur mu ya ?

Deniz dedi ki...

İyi gittiğimiz dönemde Fernandes-Necip-Ozzy üçlüsü bozulmuyordu. Dün ikinci yarıda sezonun ilk Trabzon maçının ikinci yarısındaki formasyona girdik, takım da hareketlendi. Samet kendi ayağına sıkıyor, kondisyonmuş, presmiş vesaire. Bir kere inisiyatifi alabiliyoruz bu şekilde oynayınca, top kaptırma korkusu baş gösteriyor rakiplerde, çünkü top kaptırınca iki üç pasla kalelerine akabileceğimizi biliyorlar. Bu da ya geride kabul etme ya da topu haldır huldur ileri vurma, atağa çıkarlarsa da az adamla çıkma mecburiyeti getiriyor.

İlk yarıda, hepimizde daha iyimser bir hava hakimlen topla az oynardık ama efektif oynardık, topu aldık mı çok adamla verimli bir şekilde ileri çıkardık. Tek opsiyon fernandes değildi.

Takımda bence daha fazlasını yapabilecekken yapmama, yapamamanın getirdiği bir stres var. Frenleniyor gibi hissediyor olabilir adamlar, Fernandes Ozzy girene kadar yürüyor, Ozzy girdikten sonra kendini gösteriyor. Teori tabi ama, bir tepki olabilir kenar yönetime.

can dedi ki...

Demiroren'in sesi Milliyet'te sahane bir haber var. Samet seneye 6 futbolcu disindaki herkesin satilmasi veya kiraya verilmesini, yerine de binbesyuz tane transfer yapilmasini istemis. Yalan haber tabii de, gene de Samet hala takimin basinda durabiliyorsa her turlu sacmalik olabilir su hayatta diyerek yazan gazeteciyi de suclayabilir miyiz, bilmiyorum. :)

Yorum Gönder

Ara