.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Nisan 2013 Pazartesi

Şimdi!


39 Yorum:

Geçenlerde çok net ifade etmiş geri dönmeyeceğimi.

Listede bu kadar godaman varken hiç birinin futbolu aklı başında bir adama bırakacağını sanmıyorum.

Hepsi yeni çıldırt bizi " Adalı " olmak için ellerinden geleni ardına koymayacakları çok net.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

Taraftar altınsay isteğini ortaya koysun da, isterlerse aykut kocaman'ı getirsinler

yugoslav dedi ki...

E zaten taraftarin bu yonde bariz istegi var. Bu istek yonetimin malumu. Besiktas'ta bisiler duzelicekse bu Altinsay gibi modern futbolu iyi kavramis birinin liderliginde olacaktir.

QuaresmA dedi ki...

adam deli mi de dönsün ?

taraftarın üzerine mafyatik adamları salan, muhammed'in komisyonucu olmak dışında bi vasfı olmayan, her devrin asbaşkanı koca kafalı tiplerle aynı yönetimde mi bulunulur ? valla yönetimde kalanlardan neredeyse tek düzgün adam fikret orman ama onun da yönetime aldığı adamlar ortada. kongre fareleri + mafyalar, rezalete bak.

YSY dedi ki...

Tamer Kıran istifa etmiş deniliyor.

Mayor dedi ki...

Ben artik klubun icinde yer alan futbolcusundan yoneticisine bir cok adama acimaya basladim.
Oguzhan, Muhammed, Almeida, Altinsay, Adnan Dalgakiran, bunlar hep yanlis yonetim ve yoneticilerin kurbani adamlar oldu.

Bjk_KnightS dedi ki...

Tamer Kıran'ın istifasından sonra ibrahim altınsay'ı bekliyoruz. Gelmezse onun beşiktaşlılığından şüphe etmeye başlayacam. Neden diye sorarsanız her ne kadar yönetimde ki adamlar mide bulandırıcı olsa da benim eğer beşiktaş transfer komitesine girme şansım olsa hiç düşünmem bile. gerekirse çiğ tavuk bile yerim. Altınsay'dan da aynısını bekliyorum çünkü o yokken gelenlerin beşiktaş'ı ne hale getirdigi ortada...

ceyhun dedi ki...

adam sanki ilk defa yönetime girecek de şansı olsa çiğ tavuk bile yemesi gerekecekmiş. anlaşamayıp ayrıldığı yönetim bu zaten. gitmesine ses çıkarmayanların yanına tekrar dönmesini istemek tükürdüğünü yalamasını istemektir. ha oturulur maukl bir planlama ile tekrar anlaşılabilirse ne ala.. fakat altınsay bundan sonra ya başkanlık için ya da çok ciddi bir yapılanmanın başına geçmek için döner bence. çocuk gibi git gel yapacak adamlar değil bunlar.

fromida dedi ki...

Bazı insanlar bir iş yapmak için bütün şartların 4-4lük oluşmasını beklerler, buna mükemmelliyetçilik de diyebilirsiniz ama özellikle büyük organizasyonlarda hiçbir zaman şartların mükemmel bir şekilde oluşamayacağı düşünülürse bu kişilerin esasen mükemmel iş yapma potansiyelleri olsa bile verimsiz kalmaları anlamına gelir.
Evet çok modern
Evet futbolu müthiş iyi biliyor
Evet busene adına (ibb'nin düşmesinden sonra) Beşiktaş için en olumlu hatta tek olumlu şey diyebileceğim Oğuzhan'ın Beşiktaş'a gelmesini sağlayan kişi.
Geşmişte de büyük katkıları oldu müthiş Avrupai vizyon. Ama...
İşte o "ama" çok önemli. Ben maça giden bir taraftar değilim hatt-ı zatında istanbulda'da oturmuyorum. Takımı uzaktan takip eden LigTv'den maçını izleyen sıradan bir taraftarım. Benim gözlemim Altınsay çok nazlı sanki. Elbette bir kişinin ilkeleri prensipleri olması önemli birşey. ama bazen de olabildiğince optimum şartlara uyum sağlamak gerekiyor. Maksat bu kulübe hizmet etmekse biraz daha uyumlu olmak gerekebilir.
Klube YD döneminde pekçok kongre simsarı, kaypak, çıkarcı, mafyamatik, serseri, yapışkan adam musallat olmuş olabilir. Altınsay'da bu kişilerden bu yapıdan rahatsızlık duyuyor olabilir. İyi niyetle bir işe koyulsa bile bu kişilerin önünde çıkacağını ve kendisini rahat ettirmeyeceklerini düşünüyor olabilir. Peki o halde ne yapmalı klubün bütün bu pisliklerden arınmasını mı beklemeli ki bu şıp diye olacak birşey değil. Yoksa bu pisliklerden arındırmaya niyetli zihniyet ile mücadele eden sürece dahil mi olunmalı. Ben şahsen Orman yönetimi totalde iyi buluyorum evet var bazı olmusuz yönleri LEvent Erdoğan Seyit Ateş malumunuz hazetmediğimiz tipler ama yine de kötü bir yönetim var diyemiyorum. Kongre üyesi sayısını arttırma projelerini falan olumlu buluyorum. Bence şuan bu kulüp içi pisliğe karşı güç bela da olsa bir süreç ilerliyor. Gel sen de bu sürece katıl demek gerek bence Altınsay için fakat sanırım ki o bu sürecin bitmesini bekliyor ki ne kadar vakit alır bilinmez.
Kısacası Altınsay'ın sorununun mükemmelliyetçilikten kaynaklı verimsizlik olduğunu düşünüyorum... Sorarsanız futbol direktörlüğü koltuğuna da hemen yarın gelsin otursun istiyorum

Bjk_KnightS dedi ki...

Ceyhun bende gerekirse tükürdüğünü yalaması gerektiğini söylüyorum zaten. Beşiktaş aşkı için tükürdüğünü yalaması gerekirse yalamalı bana göre. 2 ters laf söylenince hemen sene başında ki gibi bırakıp gitmemeli.

helldoradotcom dedi ki...

Altinsay'in bu yonetim emrinde calismasini beklemek hayalcilik olur. Bu adamlar takimin basina Aybaba'yi getirerek ondan once Ericsson ile anlasmis vizyonda insanlar. Bu vizyondaki adamlarla bastan bir araya gelmesi hataydi ama yukarida bahsi gecen "besiktas askina" yapti bir kere. Sizce bir daha ayni hatayi yapacak olsa adi ibrahim altinsay olur muydu? Ha husnu gureli gibi birisi baskanliga aday olur o zaman oturur gelir mi gelmez mi muhabbeti yapariz burada. Simdi bence adama biraz ayip ediyoruz adini gundeme getirerek bile!

Unknown dedi ki...

Kıran'ın istifası ve saldırganın tutuklanması önemli. Burada yönetim ve hukuktan çok kamuoyu basıncı etkili oldu bana kalırsa. Yoksa bu adamların meseleyi sümen altı etmek isteyeceklerinden şüphem yok.

Altınsay bende çok rasyonel ve bilimsel bir adam izlenimi yaratıyor. Bu şartlarda çalışmaması tercih meselesi değil ki. Adamı çalıştırmıyorlar. Derin bir mantalite farkı var. Fikret Orman kısmen yüzübü bu yöne çevirmeye çalışsa da radikal olamadı ve kendinde toplanan umutları azalttı. Mesele, taraftar profili de dahil büyük kırılmaların yaşanmasında ve artık Altınsay gibilerin değil Erdoğan gibilerin zihniyetinin Beşiktaş'ın rengini belirlemeye başlamasında. Bizde futbol yapısı ve organizasyonuna yönelik belirginleşmiş fikirleri olan bir taraftar profili de kalmadı. Özkaynakla övünülen hakkında kitaplar çıkarılan dönem büyük taraftarıyla birlikte geride kaldı. Şimdi, mafyatik Adalı göreve soyunsa çoğunluk deli gibi alkışlayacaktır.

Altınsay'a verilen çoğunluk desteği de umut verse de tutarlı değil. Genellikle olumlu yönleriyle, Avrupailiğiyle öne çıktı. Kısa dönemde Oğuzhan izini bıraktı. Ama, istediği radikal yeniden yapılanmayı gerçekleştirebilseydi ve bunun sportif başarısızlığı da içerebilecek tozlu yollarında yürünseydi aynı çoğunluk arkasında dururmuydu. Cevap evet ise umut var ama ben pek emin değilim.

http://imzakampanyam.com/Ibrahim-Altinsay-Besiktas-Futbol-Takiminin-Ceo-su-Olsun-imza-kampanyasi

imzalayın o zaman :)

Unknown dedi ki...

Altınsay'ın tekrar gelmesini ben de istiyorum. Yalnız sakın Altınsay gelecek dertler bitecek gibi bir düşünceniz olmasın. 2004 seçiminde Fikret Orman seçilseydi eğer futbol şube sorumlusu Altınsay olucaktı ve teknik direktörle çoktan anlaşmıştı.
Olayın hikayesi burada : http://www.altinsay.com.tr/news_detail.asp?id=36&type=6
Fikret Orman seçilemeyince Santini Tottenham ile anlaştı ve 13 maç sonra kovuldu. 2004'te Fransa da berbattı ayrıca. Evet İbrahim Altınsay iyi oyuncular keşfetmiş olabilir, Lucescu kendisine kadro mühendisi demiş olabilir ama getireceği hocanın başarılı olacağının garantisi yok

gringozapata dedi ki...

Nasıl ki Beşiktaş'ın, 15-20 yaş arası sportif başarı görmemiş ergen tayfası, bir futbolcunun (örneğin Quaresma) her tür başarının garantörü olduğu fikrinde ve onun için her tür deliliği yapmaya meyyal ise, aynı şekilde, bir jenerasyon büyük olan 25-35 yaş tayfası da bir adamın gelip her şeyi değiştireceği düşüncesiyle avunmaya o kadar hevesli. Oysa ne futbol takımımızı bir futbolcu kurtarabilir (Q7, Fernandes vs.) ne de bir yönetici/idareci çıkıp mevcut kulüp yapısını ve futbol takımını değiştirebilir. Beşiktaş'a dair gerçekler, maalesef bir çoğumuzun duygusal sebeplerle kabul etmekten kaçacağı kadar acıdır. Bu kulübün mevcut kongre yapısı bir foseptiktir ve 2000 yılından beri bu kulübün yönetimleri bu foseptikten şekillenmektedir (Foseptik benzetmesi webkartalları platformundan Alper Uzuner’e aittir). Önce teşhisi doğru koymak gerekir, Altınsay çok değerli bir insandır, katılırım, futbol bilgisi üst düzeydedir, ama Beşiktaş kongresinin lağım çukurlarından destekle “yönetici” sıfatını alacak olan paralı adamlarla başedebilecek ne insan gücü ne de maddi gücü vardır. Zaten tarz olarak bu tip potansiyel kirli işlerin dönebileceği mecralara da girmeyecek kadar beyefendi birisidir. Sakın Süleymen Seba da beyefendiydi demeyin, başka başka sebeplerden dolayı parası olmasa da çok güçlü bir insandı, hala da öyledir.
Linkteki videoyu mutlaka izleyin, (http://numanakpinar.web.tv/video/lxxokptgczw) çirkinliğin boyutu akıl alacak gibi değildir, şunu bilin ki kolunu bacağını leş yiyicilere kaptırmış bir kulübü destekliyorsunuz, böyle bir ortamda temiz, bilgili, iyi niyetli insanların yaşaması neredeyse imkansızdır. O çok istediğiniz Altınsay, futbol yönetiminin başına gelse dahi siz kongrede hakim olamadıktan sonra bu mecradan desteğiniz havanda su dövmekten öteye gitmez. Düşünün, sokaktaki %90 Beşiktaş’lının kendisinden nefret ettiği Yıldırım Demirören’i bu camia gönderemedi, yıllarca sırtında taşıdı, bu adam en kötü zamanında Murat Aksu’ya karşı seçim kazandı, ve bir büyük takım için ne büyük acizliktir ki kendi isteğiyle ayrıldı kulüpten. Bu taşınması, kabul edilmesi çok zor bir gerçektir, oysa bir çok Beşiktaş’lı 8-0’lık sonucu utanç sayar, esas utanç Demirören’i gönderememektir. Bunun da en önemli sebebi, kongrenin o harika benzetmede söylendiği gibi Foseptik oluşudur. Parayla satın alınmış, FB’li GS’li bir dolu adam bugün tuttuğunuz takımın kaderi konusunda sizden çok daha fazla söz sahibidir.
Foseptiğin temizlenmesinin iki yolu vardır, birincisi dışarıdan temiz su girişi (yeni üye), ikincisi bir daha çöp, pislik bok vs. alınmasını engelleyecek bir yapının teşkili. GS camiası mesela ikincisini çok güzel çözmüştür, üyeleri GS Lisesi etiketli bir kulüp tabii ki belli bir yönetim kalitesini her zaman tutturacaktır. FB camiası ise zenginler arasında bizden çok daha popüler olduğu için her zaman yeni ve kaliteli üye girişi konusunda daha şanslıdır. İki kulübünden de bize göre nispeten daha iyi yönetilmelerinin sebebi bu durumdur.

helldoradotcom dedi ki...

@gringozapata
verdiginiz link'te anlatilanlarin gercek olduguna inaniyorum. Ibretlik bir calisma! Umarim duzmecedir fakat olanlar gercek oldugunu kanitlar nitelikte. Yazik! Serdar Bilgili'yi de egitimiyle olsun, sectigi yoneticilerle olsun tutardim. Demek ki o da kurallariyla oynamis bu igrenc oyunu. Suleyman Seba'nin da para disinda farkli gucleri oldugunu yazmissiniz, onu da karanlik gucler olarak yorumluyorum zira bir insanin bilgi ve tecrube disinda fazladan saygi gormesini gerektirecek bir vasfi oldugunu dusunmuyorum. Turk insani gelismedikce Besiktas'ta gelismez cikardigim sonuc budur maalesef. Bu da nesiller demektir. Altinsay gelince herseyin duzelecegini sananlarsa en kibar tabirle tecrubesiz taraftarlardir. Ama Altinsay'a inanmak da takimin iyiligi gonulden istemektir. Bu da atlanmasin lutfen!

@Semih Unluce

Santini Tottenham'dan kovulmamis, istifa etmis. Daha sonra calistigi Auxerre'den de istifa etmis. Sanirim basarisizliktan cok yonetim ile vizyona dair bir anlasmazlik soz konusu.

Unknown dedi ki...

@semioticus
Tottenham'da 11 maçta 13 puan toplamış. Auxerre'de Fransa kupası ve uefadan ilk turda elenmiş, ligde 38 maçta 59 puan toplayarak ligi 6. bitirmiş. Aslında Auxerre ile başarısız sayılmaz ama başarılı da sayılmaz çünkü takım zaten o sıraların takımı. Yalnız şöyle de birşey var eğer dediğin gibi istifa etmişse en azından başarısız olduğunda gitmeyi biliyor adam Aybaba gibi değil.
Gerçi bizim konumuz Santini değil Altınsay, şahsen ben Altınsay'ın futbol şubesinin başına geçmesini çok istiyorum. Önceki mesajımda anlatmak istediğim şuydu; İbrahim Altınsay da hoca ve oyuncu seçiminde hata yapabilir, kimsenin "Altınsay gelecek dertler bitecek" gibi bir düşüncesi olmasın. Altısay tek başına yetmez, futbol şubesi tamamen profesyonellerden oluşmalı ve sportif direktör getirilmeli.

İyi abi o gelmesin bu gelmesin nasıl değişecek bu ortam ?

Birden bire olmasını mı bekliyoruz ne bekliyoruz.

İbrahim Altınsay'ı oraya koyup 5 sene üstüne kitleyeceksin.Sana Yeni Salih Uçan'ları , Hakan Çalhanoğlu'ları bulacak.

En azından futbol felsefesi net bir adam getirecek.Akraba ilişkilerinden teknik ekip kurmayacak.Saçma sapan 2 kaset izleten her menajere , ahbap çavuşlara milyon €'lar kaptırmayacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim camiamizda o kadar cok yanlis var ki su an. Bazi mal ergen taraftarin bilgisizliginden, cahilliginden tut kongredeki Irlandalilara, elestirmekten baska bir bok yemeyen kongre uyelerine, is bilmez yoneticilerine kadar o kadar cok yanlis var ki, insanin icini bir huzun kapliyor. Bu is nasil duzelecek, nereden baslayacagiz onu da bilemiyorum insan. Sanirim Fikret Orman'in yepyeni, saglam bir yonetim kurmasi ilk adim olacak. Tamer Kiran gitti, Aybaba ve L.Erdogan gidici gibi, bu bile cok cok buyuk bir adim ileri. Insallah gerisi de gelir.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Fuat Capa bence kotu bir antrenor degil, bizim basiretsiz ortalama yerli antrenorlerimiz arasinda en iyilerinden biri de diyebiliriz rahatlikla. Ama ben ucuz oyuncularla, ama winner ve tecrubeli bir hoca ile sampiyonluga oynamayi tercih ederim, Fuat Capa'da o tecrube yok maalesef.

Almeida ve Fernandes gitmeli, Niang ucuza alinabiliyorsa alinsin faydali olur, Holosko ve Dentinho alternatif olarak kalabilir, ozellikle Dentinho'ya sans vermeliyiz bence.

Mc Gregor icin teklifler var deniyordu, dogruysa hemen gonderilip yerine bonservissiz Sinan alinmali. Hilbert de artik bizde misyonunu tamamlamistir, Serkan ve Serdar sagbeke yeterli olur, ozellikle pazar gunu seyrettigim Serdar Hilbert'ten net ustun bir oyuncu.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Hikaye anlatiyorsun yine. Bu takim maddi olarak, transferlerle falan asla bu iki kuluple yarisamaz, lobi ve destek olarak da. Bu takimlarin bir defa bizden 2 kat fazla taraftari var, aradaki alim gucunden bahsetmedim bile.
Adamlar 40.000 kombine satarken (pahali fiyatlara) senin taraftarin kulubun en cok ihtiyaci oldugu donemde gayet ucuz kombinelerden 10.000 zor satiyor. Kimse stat eski falan demesin, yonetim Inonu'yu birakalim baska yere gidelim deyince de nasil yaparsiniz vs diye cene caliyor, ama o dunyanin en guzel yerinde mac izlemeye para vermeye kiyamiyor ceneci taraftarimiz!

Besiktas asla maddi olarak rakipleriyle yarisacak seviyeye gelemeyecek. Yahu 10 sene evvel yasadik iste. Isler tikirinda giderken ve rakiplerin maddi olarak onune gecme sansi varken Bilgili yonetiminin loca istegine karsi cikti Carsi denen grup, sonra Demiroren'i basa getirdiler iste. Senin taraftarinin kafa yapisi bu iste arkadas, otesi degil!

Besiktas icin tek care rakiplerinden daha akilli olmak, daha hirsli olmak, daha cok istemek. Hersey parayla, transferle olmuyor, o bahsettigin istisnalarin da arkasinda bir dusunce, mentalite, calisma var. Dortmund buraya sansiyla, tesadufen gelmedi. Napoli keza oyle, Juventus keza oyle, Twente, AZ keza oyle. Biz de aynisini yapmaliyiz, bu kadar basit.

Ha, sen dersen ki, maddi olarak FB ve GS ile cekismeliyiz, onlar kadar paraya sahip olmaliyiz, onlar kadar transfer yapmaliyiz. O zaman senin icin tek care tek varligin olan Inonu stadini devlete bir stat+yuklu bir miktar para+projeden pay karsiliginda birakip tasinmak ve oradan gelecek parayi borclara+transferlere yatirmak. Tek kurtulus yolun bu. Ha, ama bunu yaparsan ne olur? Senin ceneci taraftarin bu sefer de bunu elestirir, maca gelmez, oldugun yerde sayarsin. Besiktas'in ozunde yok senin istedigin sekil.

Unknown dedi ki...

uzun süredir ilk defa heyecanlıyım! levent Erdoğan denen şahsın istifasını istemesi, f.o.'ya sempati duymamı sağlayacak bir haber.. yeter ki camia içindeki bu tarz adamlar ( l.e., sinan engin, Tayfur havutçu, serdar adalı vs) temizlensin..

bizim kampanya iyi gidiyor gibi ya :) twitter'da baya yayılmış .

şelbil'le gürcan'da bir el atarsa .

gringozapata dedi ki...

@helldoradotcom,
@Övünç

Kongrelerin sonuçları dahi, olayların düzmece olmadığının ispatıdır, YD en nefret edildiği dönemde seçim kazanmıştır! Beşiktaş öyle bir durumda ki uyanıp silkinmesi, kendine gelmesi için çok büyük şoklar yaşaması lazım, bu açıdan Samet Aybaba’nın saçma ve aptalca açıklamalarını dahi ilaç kabul ediyorum. Bir tür ayna tutuluyor Beşiktaş taraftarına, theotheo’ya da bu açıdan bakabilirsiniz, söylediklerinde abartı vardır, tutarsızlık vardır ama kulübün bulunduğu duruma dair gerçekler de vardır.

Tamamen yanlış anlaşılmışım, Altınsay ismine karşı değilim, her zaman daha iyisi evladır, kendisi başarılı da olabilir, daha önceden Mustafa Denizli de kendisine çok ciddi muhalefet olmasına rağmen takıma başarı kazandırmıştı, ama o başarılar maalesef sağlıklı bir yapının temelli oturtulmasına katkı sağlamıyor. 2003 senesinde harika bir takımımız, harika bir hocamız ve genelde çok kaliteli insanlardan oluşan bir YK’mız vardı. Sizce ne oldu da 1,5 sene içerisinde o yapı dağıldı, 2002-2003 sezonu tümünde ve 2003-2004 sezonu ilk yarısında toplam 51 lig maçında sadece 1 kez (Diyarbakırspor’a ofsayttan bir golle 1-0) yenilen takım nasıl oldu da 2003-2004 sezonu II.yarısında 8 kere yenildi? Başarılı yapı nasıl dağıldı, 10 senede neden tekrar hiç bel vermedi? Esas sorular bunlardır, büyük resmi görelim, sorunu daha derinden kavrayalım.

Futbol takımına daha kaliteli gençler bulunur, iyi yabancılar getirilir, Veli Kavlak futbolu bırakır, biz şampiyon oluruz, Türkiye’deki futbol ortamında bunun her sene olma ihtimali var. Bir çokları ligi kalitesiz ve seviyesi düşük bulsa da ben tam tersini düşünüyorum, bizim ligde çatır çatır mücadele vardır, Serie A tadına yakın bir ligtir burası. FB Benfica’yı nasıl ezdi herkes gördü bunu, aynı FB lig maçlarını daha az istemiyor, lig maçlarında da aynı saldırganlık ve istek hep vardı. Ligin bu halinden dolayı doğru müdahalelerle sportif başarı gelebilir, gelsin de zaten, ama esas sorun daha büyük bu ıskalanmasın.

(Bu arada konuyu dağıtacak ama her zaman yazamıyorum, bir husus daha var söylemem gerekiyor; Sene başında GS ve FB’nin bu ligin çok üzerinde olduğunu iddia eden futbol ulemaları devre arasında bu takımlar “hayvani” denilebilecek takviyeler yaparken ve o takviyelere rağmen ancak son 5-6 haftada ligi şekillendirebilirken neredeler acaba? Ara transferde alınanlara bakın, Drogba, sneijder, Emre, Webo, Ziegler, madem çok çok iyilerdi neden bunları transfer ettiler, Avrupa falan denmesin, Drogba ve Sneijder oradaki 4 maç için transfer edilmedi, lig için transfer edildi)

Özet olarak, kalıcı bir toparlanma için kongre yapısının değişmesi gerekir. Bu bağlamda Fikret Orman’ın genel yaklaşımının doğru olduğunu düşünüyorum, sportif yanlışlar olsa da idari doğrular çok fazladır. Levent Erdoğan, Seyit Ateş vb. adamlardan kurtulduğu zaman daha daha doğru işler yapacaktır, ama kongre denilen foseptik ortam önüne bir dolu engel çıkartmaktadır. Adnan Dalgakıran’ın istifası ardından bu yönetimdeki elle tutulur insanlardan birisi olan Tamer Kıran talihsiz bir olayla maalesef harcanmıştır. Kendisi tecrübesizliğinin kurbanı olmuş, etrafına aldığı insanları doğru seçememiştir, yine de istifa etme erdemini göstermesi güzeldir.

Not: Seba’nın gücünün nereden geldiği malumdur, ama o gücü kullandığını hiç düşünmüyorum, o güç sadece etrafına üşüşebilecek fırsatçıları, leş yiyicileri ve kahpeleri kendisinden ve Beşiktaş’tan uzak tutmuştur. Fikret Orman’ın yerinde olsam şu rezil ortamda ayakta kalabilmek adına yanıma Hikmet Çetin, Sadettin Tantan, Ünal Erkan çizgisinde derin devletle derin bağları olan bir kişiyi alırdım.

Deniz dedi ki...

Fikret Orman Levent Erdoğan hakkındaki görüşlerini net olarak ortaya koydu. Resmi siteden de istifası istendiği belirtildi. Seyit Ateş'le zaten yine resmi yollardan zıtlaşılmıştı.

Umudum yeni yönetimin bu adamlardan temizlenip Mesut Urgancılar ve Berk Hacıgüzeller'den fire verilmeden Adnan Dagakıran, İsmet Berkan ve Cem Bilge'nin geri dönmesi, İbrahim Altınsay'ın da elini taşın altına koyması. An itibarıyle yeni yönetim döneminde kulübe üye olan 2500 kişinin kongre farelerine, dernekçilere karşı mantıklı bir şekilde hareket etmesi ile Beşiktaş kongresi gerekli demokratik ortama kavuşacaktır. Ve Fikret Orman çok muhtemelen kazanacağı bu yeni seçimin ardından hakediyorsa bir dönem daha kimseye taviz vermeden o koltukta kalabilecektir, "hakediyorsa".

Bjk_KnightS dedi ki...

benim yeni yönetimle ilgili düşüncelerimi okumuş olabilirsiniz burada. demiştim ki levent erdoğan'ın olmadıgı yönetimi tercih ederim diye. Levent erdogan artık bu olaylardan sonra f.orman'ın yönetiminde olmayacagına gore F.orman'ın her ne kadar yönetimi kusursuz olmasa da yolu açık olsun diyebilecem. belki istifa eden adamlar geri de dönebilir o defolup gidince.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta yönetimsel işler hiçbir zaman böyle apaçık ortaya konulmamıştı. Kötü mü oldu ve oluyor? Kesinlikle hayır.

Halen mevcut yönetimin içindeyken açık açık tv'lere “Ortada yönetim kurulu mu var ki ben istifa edeceğim. Maalesef ortada yönetim falan kalmadı. Fikret Orman tarafından oluşturulan yönetim miadını doldurdu. Bundan sonra Fikret Orman'ın hiçbir yönetiminde yer almayacağım. Orman’a inandığım için kendimden utanıyorum. Beşiktaşlılar çok dikkatli olsun. Tüzük değişikliği bahanesiyle büyük bir tezgah kuruluyor” diyen şahsiyet Kongre'ye kadar istifa düşüncesinde değil gibi. Çünkü Ali Ece'nin bizleri bilgilendiren yazısına göre 2 defa istifa eden bir daha yönetime giremiyor. Bir taraftar sitesinde “istifa et Levent Erdoğan” yorumuna gelen +/- oranı ise şu anda 3146/66. Yani artık taraftar da neyin ne olduğunu görüyor. Daha da ötesi, kadayıfın üzerine kaymak eklemek ya da İskender kebabın üzerine tereyağ koymak gibi, ortada Beşiktaş Başkanı'nın bana göre bu tv beyanatından sonra haklı olarak söylediği, kapı gibi “madem öyle istifa et” açıklaması da var.

Öncelikle Levent Bey “samimi” ise, bu tüzük değişikliğinin neler getirdiğini ve neden buna karşı olduğunu aynı şekilde tv'lerin karşısına geçip detayları ile anlatmalıdır. Yok eğer tıpkı futbol takımı teknik yönetimini eleştiren taraftara seslendiği “bunlar ne yaptığını bilmiyor” boş lafsatasına benzer şekilde tüzük değişikliği için de sadece “öcüüü” söylemi yapmaya devam ederse, taraftar derdinin Beşiktaş ve Beşiktaşlılar değil de kendi sorunları olduğunu düşünmeye devam edecek. Ve bu durumda da kendisine kısa ve öz bir yanıt gelecek: “Bizi ilgilendirmiyor. İstifa da bir erdemdir”.

Ne çektiysek hayatını 80'ler dizisi tadında yaşayanlar çektik, çekiyoruz. Sene olmuş 2013. Hemen bütün taraftar tüm medyayı, interneti, açıklamaları birebir takip ediyor. Hatta bununla yetinmeyip, totomaç tadındaki haberlere itibar etmemeyi de öğreniyor. Öcü söylemine mi kanacak. Bazı “yöneticilerimizin” bilgisayarlarının sağ alt köşesindeki “tarih/saat” kısmına bir el atıp 30 küsür sene ilerletmesini ve bugüne gelmesini diliyorum.

Adsız dedi ki...

"Ne çektiysek hayatını 80'ler dizisi tadında yaşayanlar çektik, çekiyoruz" yerine "Ne çektiysek hayatını 80'ler dizisi tadında yaşayanlardan çektik, çekiyoruz" olacak, düzeltir özür dileriz.

Öte yandan, yorumumu okuyup telden tatlı serzeniş yapan bir arkadaşım için: 80'ler diğer birçok açıdan iyiydi be. Şimdi sadece o dönemi kopyalamaya çalışan müzik muhteşemdi mesela, bu açıdan bir daha öyle dönem asla gelmez. O zamanlarda gecenin 3'ünde tekrarı yayınlanan MTV yılbaşı yayınını şimdi oturup bekleyebileceğimi hiç sanmıyorum örneğin. Mevcut durumdaki gibi feysbuk/twiter formatında otomatiğe bağlamayan saf ergen hayallerin var olması da cabası. Lonkstori.

Saygı&Sevgi.

Adsız dedi ki...

theo'nun "müthiş" PES/FM formatına gelsin: Açık ara CL'de, dolayısıyla düniyada en iyi iki stoper ikilisi olan Hummels-Subotic için BD toplamda 9 milyon avro harcamış. Kısacası bizim Tabata transferinde verdiğimize çok yakın. Ya Jürgen Klopp gibi bir adamı getirirsiniz ya da sağlam bir futbol direktörünü. İlkinin ne anlama geldiğini herkes bildiğine göre, derdimiz ikincisini nasıl geri getireceğimiz olmalı.

Ya da üçüncü alternatif olarak teknik-taktik bilgisi sınırlı olup da "si-maa" hareketi çekerek gaz verenlerle Viyana kapılarında bertaraf oluruz. Zaten aslen Beşiktaşlı olmayıp da öyleymiş gibi burada yazanların anlayamadığı da bu. Bu şekilde mafyozi başarı gelse bile bu bünye bunları kaldırmaz.

Kaldırmak zorunda da değiliz. Sığ görüşlüler önce bunu anlasın. Çünkü tarih tek doğru benim diyenlerin hezimetleriyle dolu.

Adsız dedi ki...

Bu arada theo: İngiliz SkyTV yorumunda söylendi: Ronaldo'nun tek başına maliyeti Dortmund'un cümle harcadığı kadarmış lem. Ne kaa garip öyle deyil mi. Mesela Götze sıfır maliyetli olum. Bu bakımdan bekleyip Götze'yi 35'ine geldiğinde almak en mantıklısı. Bu sayede sadece yıllık alacağı parayı ödeyecez amk.

Unknown dedi ki...

eski denetçi kuruluş'un açıklamaları ilgi çekici, bilmiyorum takip edeniniz var mı??

diğer taraftan yeni tüzük çalışmaları dahilinde şu ayak bastı parasının arttırılması mevzusu var. madem kongredeki pisliklerin etki alanını daraltmak istiyoruz, arkadaş o zaman niçin bu giriş ücretini 2ye 3e katlamak peşindeyiz. maddi koşullar dolayı kulübe üye olamayan benim gibi taraftarlar için en azından ön başvuru gibi bir hak tanırsın, kulübün belirleyeceği bir süre zarfında insanların hakkı korunmuş olur ve o süre içerisinde insanlara aynı şartlardan üye olma imkanı sağlarsın. o süre boyunca başvurmayanlara söz konusu yeni tarifeyi uygularsın.. sonuçta bu kulübe üye olan insanların kar zarar gibi bir beklentisi yok, çıkar beklentisi yok (bu noktada l.e.'yi ayrı tutuyorum).. değişiklik düşünülen diğer maddelerle ilgili konuşamayacağım çünkü eskileri hakkında da bir fikrim yok.. onu hukukçular veya iibf mezunları tartışsın..

çağlar dedi ki...

miğdemi bulandırıyor bu çarpık ilişkiler artık.

http://eksisozluk.com/entry/33629876

Deniz dedi ki...

@Emireri: Ayakbastı parasının artırılması Fikret Orman'ın veya Mesut Urgancılar gibi kişilerin değil, bizzat Levent Erdoğan gibi statükocuların isteği. Etkinliklerinin kaybolacağından çekiniyorlar. Fikret Orman'ın üyelik giriş rakamının artırılması ile ilgili belirttiği bir fikri yok, hatta rakamın düşürülmesinden sonra kulübe üye olan bireylerin yapısından memnunniyetini dile getirdi yeni, yeni üye olan 2500 kişiden %72'sinin üniversite mezunu olmasından ve bu adamların seçim zamanı mantıklı tercih yapacaklarından bahsediyordu.

Bu rakamın artmasını isteyen adamların kim olduğu belli, bunlar Fikret Orman'ın listesinde yer bulmuş da olabilirler, ama yeni yönetimde yer almayacakları artık kesin gibi.

Unknown dedi ki...

@Deniz umarım sırf belli bir grup üzerinde etkisi olduğu için, L.E. gibi adamlar yeni yönetim kurulunda yer bulmaz, bulamaz. ayrıca şu ahbap çavuş ilişkisinden de vazgeçilse iyi olacak, mali denetim için ortak çalıştığımız şirket var, sponsorluk anlaşmaları/marketing için yine bir firmayla anlaştık.. yani artık kulübü profesyonel ellere emanet etmenin vakti geldi. Tamer Kıran'ın futbol, Abdullah Sözer'in basketbol şubesi facialarından sonra tüm branşları da daha nitelikli, işi sadece bunu icra etmek olacak olan insanlara teslim etmenin vakti geldi de geçiyor bile.. söz konusu peşi sıra gelen istifalar bunun tersini söylese insanız işte, her daim bir umut taşıyoruz içimizde..

Bu arada Forza'ya üye olan varsa orada da paylaşabilir misiniz ibrahim altınsay kampanyasını ?

http://imzakampanyam.com/Ibrahim-Altinsay-Besiktas-Futbol-Takiminin-Ceo-su-Olsun-imza-kampanyasi

Yorum Gönder

Ara