.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Nisan 2013 Pazar

Samet Aybaba'nın önlenemez şişkinliği

Bu röportajı sanmıyorum ki Beşiktaş tarihinde hiçbir teknik direktör vermiş olsun. Buradan damla damla değil, sular seller gibi akan ego, Toshack ve Schuster gibi tartışmalı figürler dahil hiçbir teknik direktöre nasip olmamıştı:

Herkesin 'Küme düşer' dediği takımı şampiyon adayı haline getirdim.

Şu cümlenin anlattığı çok şey var. Sene başında vizyon diye gelip günü kurtarma hamlelerine bulaşan bir teknik heyetin fikir dünyasının özeti bu. Samet Aybaba'nın CV'sindeki başarısızlıkların, geldiği geleceği yerin neden sınırlı olduğunun da güzel bir göstergesi. Neden Levent Erdoğan'ın, hukukçu kimliğiyle çıkıp kulübün resmi sitesine Aybaba'yı savunan 7 paragraflık yazı yazdığını da anlatıyor bu cümleler.

Samet Aybaba, sene başından beri ne zaman başarı gelse payı üzerine aldı, başarısızlık halinde de topu oyuncuların üstüne attı. Oyuncuyu 35. dakikada oyundan alma, Oğuzhan gibi feda döneminin simgei haline gelebilecek bir oyuncuyu medyanın önüne atma, Salih muhabbetini açma, takımda ilk yarının sonuna doğru oluşmuş arkadaşlık ortamını bir şekilde silme icraatleri arasında.

Aybaba, puan durumuna bakınca nispeten başarılı olmuştur dersiniz, ligi üçüncü sırada bitirdi bu takım. Kaybedilen puanlara bakınca da başarısız olmuştur dersiniz, çünkü kendi evinde öndeyken kaç tane maç verdi, rakipler bu kadar az puan toplamışken çıtayı çok daha üste çekebilirdi.

Aybaba, ilk yarı itibariyle gelinen konumda geleceğe dair bir şeyler yapma yoluna gitse, bugün çok daha fazla takdir toplayacaktı belki de. Ama o geldiği Vural-Karaman ekolünden şaşmadı, şaşamadı. Beşiktaş'ın içine yerleşmiş, kurdu olmuş kankacılık zihniyetinin eri oldu.

Dün seyirciler dövüldü. İki gün önce yeni yönetim kurulunun profesyonel yönetici yerine paralı adam çizgisine gideceği sinyalleri alındı. Sonra da Aybaba'dan bu, en hafif tabir ne bilmiyorum, siz seçin, açıklama geldi.

Beşiktaş Kulübü, akıntının tersine kürek çekip güzel yerlere gelebilirdi. En kötü ihtimalle o akıntı onu bir yere götürecekti zira. Fakat belli ki akıntıya kapılıp, iki rakibinden daha küçük bir tekneyle onları geçmeye çalışacak, arada rüzgarı arkasına alınca da hasbelkader öne geçip sonra tekrar geriye düşecek.

Beşiktaş'ı küçülten feda değil, feda diye bu pazarlıklar, bu ayak oyunları olacak. Yazık olacak. Belki de oldu da daha biz görmüyoruz. 

4 Yorum:

alper dedi ki...

2011-2012...
34 maç 15 galibiyet 55 puan..

2010-2011...
34 maç 15 galibiyet 54 puan..

2012-2013...
31 maç 14 galibiyet 52 puan..

Q7,Ernst,Simao,Guti,Nobre,Aurelio,Egemen,Rüştü vs gibiler kaybedilmiş bu iki sezon sonunda bu yıla girerken..Yetmemiş İsmail Köybaşı ve M.Pektemek uzun süreli sakatlık yaşamış sezon başında hiç faydalanılamamış,sığır Almeida ise belki de kendi tarihi boyunca olmadığı kadar formdayken sakatlanmış yarı sezon oynamamış.

Gs,Bursa,Antep,Karabük gibi bir çırpıda akıla gelen ve daha gelmeyen bir çok hadi sizin hatırınız için bir kaç maçta hakem kıyımına uğramışsınız en hafif tabirle 10 puanınız çalınmış.

Sezon başında yöneticileriniz öyle bir ağlamış sızlamış ki klübün çay içmeye parası yok sanıyor anlıyorsunuz.

S.Aybaba başarılı bir sezon geçirmiş BJK standartlarında vazifesini başarıyla yerine getirmiştir BENCE...

AMA YİNE BENCE bir alt postta yazdığım gibi BJK yı şampiyon yapacak kalite kalibre yetenek hırçınlık'ta değildir ve asla olamayacaktır.Ki şampiyonluk için hoca en son en küçük detaydır Terim ve Denizli değil ise hocanız.Başka şeyler gerekli onun için.

Ve yine BENCE S.Aybaba ile vedalaşma zamanı gelmiştir.Vazifesini yapanlar ile dolu BJK tarihi.Bir tık üstüne çıkacak çıkabilecek bir hoca bulunması gereklidir.

Kalten dedi ki...

Yazının başlığı Ünal Aysal'ın seksi takım betimlemesi gibi olmuş :)

Gerçekten şaka gibi ya bizim içerideki taraftar anlamıyor ki dışarıdakine anlatacaksın be aga ?

3. olmak kimsenin umurunda değil diyorsun , bu kadroyla 3. olmak başarı diyor yaw .

Beşiktaş ile en yakın rakipleri Bursa ve Kasımpaşa bütçeleri arasında 2 kata yakın fark var.Bak 2 kat diyorum.Aynı paraya 2 tane Bursaspor kurabiliyorsun diyorum 3.lük başarı diyor.

3.lük başarı değil arkadaş . 3.lük olması gerekendi zaten. Yarın kadar bütçeli takımı geçtin diye mi başarılı oluyorsun ?

Beşiktaş takımı 1 sene kaybetti.Sıfırdan kadro kurmak zorundaydı şimdi -1'den kadro kurmak zorunda.Baştan bir sistem oturtmalıydı şimdi bu kaostan kurtulup sistem oturtmak zorunda.Gençlere şans verip onları geleceğe hazırlamalıydı şimdi hazır genç almak zorunda.

1 senede Beşiktaş kazandığından çok fazlasını kaybetti hele ki şu son bir haftada olanlarla.

Kimseden çıt çıkmadı ama Gökhan Süzen'in cezasına itiraz edilmesi kepazeliktir.

LEvent Erdoğan'ın her açıklaması rezilliktir.

Tribünde 2.kez adam dövülmesi rezilliğin en dibidir.

Samet Aybaba'nın " küme düşer " tabiri en az 8-0'lık mağlubiyet kadar kara bir lekedir.

Feçmişten ders çıkaramayan Fikret Orman'ın theotheo tarafından beyni yıkanarak paralı adamlarla Beşiktaş'ı kurtarmaya çalışması ihanettir hem de önce kendine ihanettir.

Rezil rüsva bir ortam var şu anda Beşiktaş'ta.Yakında Feda diyecek adam da bulamayacağız ...


can dedi ki...

Son yaptigi aciklamayla Besiktas tarihinin gelmis gecmis en pacavra figuru olma yolunda tek rakibi YD kaldi Samet Akbaba'nin. Onu gecmesi mumkun olmadigina gore gitmek icin ne bekliyor olabilir?

Bir de Besiktas'in basina neleri feda ederek geldim diye sisinmez mi, deli olacagim. Neyi feda ettin allah askina, hayatinda gordugu en yuksek lig pozisyonu 7.lik olan, sen son 2. ligde Buca'yi calistirdiktan sonra iki senedir issiz olan, Besiktas'tan aldigi parayi ruyasinda bile goremeyecek, Adnan'in kardesi Samet?

Sucu kume duser denilen takimi sampiyonluga oynatmakmis! Fare yuzyillik cinarin ustune cikinca kendini dev zannetmis!

Yorum Gönder

Ara