.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Nisan 2013 Pazar

Kim Bu Adamlar?


Dün akşam Beşiktaş Numaralı'sında yaşananları gördünüz, duydunuz, okudunuz. Maçın bitiminde, takım elbiseli ve eli coplu adamlar taraftara saldırdı. Olayın ne olduğu hala açık değil, o adamlar kim bilinmiyor, kimin için Beşiktaş taraftarına saldırıyorlar sır, elde etmeye çalıştıkları şey ne muallak.
Yd döneminde Denizlispor maçını yaşamış bu taraftarın, yine kimin hesaplarına kurban edilmeye çalışıldığını bilmek hakkımız. Buradan bir kez daha soruyoruz; Kim Bu Adamlar?

16 Yorum:

Zibidi dedi ki...

Sedat Pekerin adamları olduğu söyleniyor Ali Ece tarafından...Ki sametin de bu tip adamlarla yakınlığı varmış...

Emre Deliveli dedi ki...

Niye degil ama kim olduklarini cok iyi biliniyor.

Tamer Kiran'in bodyguardlariymis. Cakma Aziz Yildirim olmus, kendisini tebrik ederim...

Emre Deliveli dedi ki...

Tamer Kiran'in adamlariymis. Kendisini tebrik ederim, genc yasinda cakma Aziz Yildirim olmayi basarmis...

can dedi ki...

"Adam"larin kim oldugu biliniyor. Ismi aciklanmayan yoneticilerin aciklamalari, taraftar gorgu tanikliklari, ve polis kayitlarina dayanan medya haberleri hep bir agizdan bu pisliklerin Tamer Kiran'in kombinesiyle iceri girdiklerini dogruluyor. Kulup tarafindan da bunun aksini iddia eden bir aciklama olmadigina gore bu bilginin dogrulugundan suphe etmemiz icin bir neden yok.

Neden ve hangi saiklerle bu isi yaptiklari konusunda ise ortalik daha bulanik olsa da, saldirinin YD tarzi protesto bastirma yontemlerinin bu yonetim tarafindan icsellestirildiginin sembolu olmasi bakimindan onemi ortada. Daha da vahim olani kongre faresi Levent Erdogan'in sozde saldiriyi kinama adina yaptigi aciklama. Soyle diyor kongre faresi:

"Şeref Tribünü gibi yerde birilerinin başka birileri tarafından teşvik edilerek böyle bir hadisenin meydana getirilmesini şiddetle kınıyorum. Zaten sporun gerildiği bir dönemde böyle ilave gerginliklerle Şeref Tribünü'nde coplarla bazı kişilerin saldırıda bulunmasını ve bu işi yaptıranları şiddetle kınıyorum. Adli güçler sporun düzelmesi adına bu kişileri bulup ortaya çıkaracaktır. Bu işi yönetimden birisinin yaptırdığını düşünmek dahi istemiyorum. Beşiktaş Yönetimi'nde olan bir kişinin tribünde terör estirmek gibi bir durum yaratacağını kabul edemiyorum."

Tam, vay be kongre faresi bile boyle konusuyor, sen dusun rezaleti derken arkasindan su sozler geliyor:

"Maç başlamadan önce hocasını ıslıklayan, maçtan zor şartlarda 2-0 skorla galibiyet elde edilmesine rağmen takımın ikincilik iddiasını devam ettirdiği ortamda ve onunculuk beklentisi olmayan bir sezonda takımı şampiyonluk iddiasına kadar devam ettiren takımın hocasını ıslıklamak ve küfür etmek de o saldırı yapanlar kadar yanlış bir harekette bulunmuştur. Onları da kınıyorum."

Mantiga bakar misiniz? Bariscil, vatandaslik, taraftarlik hakki olan protestoyla hem yasa hem ahlak disi olan bu saldiriyi bir tutuyor sozde avukat olan bu komgre faresi. Bir saldiri kinanirken bundan iyi mesrulastirilamazdi.


Kongre faresi daha sonra da bu saldirinin gerceklestigi zemini tarif ediyor, yonetimi elestirip kendine yeni copluk sahibi aradigini beyan ederken:


"Yönetim yok ki istifa edeyim. Yönetimde kim var. Herkesin açıklamaları başta başkan olmak üzere ortada. Yönetim mi kalmış ki ben istifa edeyim. Ben Levent Erdoğan'ım. Her dönemde yönetici ve asbaşkandım. Her dönemde tenkit edilmesi gerekenler hiçbir beklentim olmadan tenkit ettim. Ben ne bugün ne de ayrın başkan adayıyım. Ben Beşiktaş'a, derneklerine ve kendini Beşiktaş taraftarına adamış bir Beşiktaşlıyım"

Meali: Ben gidiciyim bu yonetimden. Emrimdeki fareleri baskasi varsa ona satayim.

Orman, Kiran'in filan istifasini istemis. Dogru mu degil mi bilmiyorum ama su son olayla Orman yonetimi "cocukluk arkadasi" Demiroren'den pek farkliymis gibi gorunmedi gozume. Bunu da mali disiplin ve stad izni konusunda sergiledigi, en azindan simdilik olumlu gorunen, tabloya ragmen soyluyorum. Yoksa basta soz verdigi butun alanlarda felaket cuvalladi: Seffaflik, kurumsallasma, profesyonellesme, anti-populizm vs.

Orman'i getiren secimlerde bunu zaten gormustuk, Demiroren'in gitmesinin yarattigi tat agzimizda buruklasirken. Camiamiz Turkiye'nin en curumus futbol camiasi olabilir; o kadar curumus ki su kriz kosullarinda bile icinden bir tane lider cikarip, onun etrafinda elle tutulur bir yonetimle birlesemiyor. Bu gercekle yuzlesmedikce YD gider, Orman gelir, Orman gider, baska biri gelir, farelerin yonetimi degismez.

helldoradotcom dedi ki...

Fikret Orman kulhanbey gibi %100 futbol programina telefon acip, Ridvan ve Guntekin'i firca manyagi yapinca ne kalitede bir insan oldugunu anlamistim. Bunlar elestiriye tahammulu olmayan, egolari tavan yapmis, kendilerini bir b.k sanan zavalli insanlar. Toptan istofa etsinler diyecegim dilim varmiyor zira gelen kisi daha fazla girtlagina kadar b.ka batmis sekilde geliyor.. Ne bicim bir camiayiz arkadas!

çağlar dedi ki...

Peki gelecek hafta tüm takımlar saat 20:00'da oynarken beşiktaş'ın saat 16:00 maçının olması ve ne tesadüfdür ki tüzük tadil kongresinin saatleri ile çakışması YD denen adamın oyunumu yoksa Fikret Orman'da gerçekten selefinin yolundan mı gidiyor?

Mete dedi ki...

@Unknown
inonudeki son mac olan G.birligi macinda da tribunde olay cikti deyip kadin ve cocuklari alacaklar muhtemelen ve olasi protestolar da kaynayip gidecek.

Mete dedi ki...

Denizli maçında yaşananlar çok açık, çok net ve neye hizmet ettiği bariz belli bir olaydı.
Ancak C.tesi akşamı yaşanan bu olayla ilgili şahsen hala bir yerlere oturtamadım. Kafamda soru işaretleri oldukça fazla. Varsa bilenler ya da yorumu olanlar, paylaşırsa mutlu olurum.

çağlar dedi ki...

bi sus adam bi sus sana adam demeye bile dilim varmıyor.

http://tvarsivi.com/player.php?i=2013040928692

Ozgur dedi ki...

Bu saldırının kim tarafından ne amaçla organize edildiğini bilmeden fikir yürütmenin veya Fikret Orman'a sallamanın mantığı yok. Benim bugüne kadarki gözlemim Orman'ın mantıklı işler yapmaya çalıştığı yönünde. Ne olursa olsun bir YD kesinlikle değil.
Sıkıntı yönetimdeki kişisel çekişmeler olabilir, Samet ile direk alakalı olabilir veya bambaşka bir sebep olabilir. Bundan sonra F. Orman'ın bu konuda ne aksiyon alacağı daha önemli.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu adamların kim olduğunu detaylıca anlatan bir yazı...
İçinde ne arasan var.

Yorum sizin

http://mustafayhan1903.blogspot.com/2013/04/isimiz-allaha-kalmis.html

~Poseidon~ dedi ki...

bu da yakın olan bir kişiden başka bir bakış açısı;

http://www.1903karakartallar.com/Forum/showthread.php?t=784&p=2291#post2291

tamer kıran istifa etmiş.

darısı levent , seyit ateş ve türevlerinin başına.

Mayor dedi ki...

Poseidon'un linkini okumanizda fayda var.
Bende fotograflara bakip cozememistim coplu adamlarin en uzaginda duran kisinin agzinin burnunun kanamasini.
Megerse numaralidaki taraftarlar birbiriyle kavga ediyor, seref tribunundeki coplu adamlarda bizsiz kavgami olur diyerek olaya mudahil oluyorlar.
Simdi burada kimi suclamak gerek bilemiyorum.

Levent Erdogan son haftada butun enerjisini Samet Aybaba'yi savunmaya harciyor, basin da bu firsati hic kacirmiyor valla.

Vay arkadas. Vay ki ne vay.

~Poseidon~ dedi ki...

Suçlanacaklar belli ama bunların arasına Tamer Kıran yazılmalı mı bilemedim.

Kombine vermeseydi diyebilirsin ama araya öyle isimler, öyle sıfatlar giriyor ki bilet vs. vermemen zor olur. Önce o asalakların ayağını kesmek gerekiyor.

Levent Erdoğan konusuna inanamıyorum. Çıkıp ben ne istifa edeceğim önce başkan etsin diyebiliyor. Muazzam bir adam hakkaten.

Yorum Gönder

Ara