.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Nisan 2013 Çarşamba

Adnan Dalgakıran'ın İstifa Sebebi

15 dakika önce yayına katılan Adnan Dalgakıran'ın söylediklerini sıcağı sıcağını kaydettim. Mevcut yönetimin gittiği yolu en iyi bilen içerisinde olan kişiler. Bu yüzden Adnan Dalgakıran'ın söyledikleri, ne durumda olduğumuzu medya manipülasyonuna kurban gitmeden çok net ve açık bir şekilde anlamamızı sağlıyor.

.

Neden istifa ettiniz ?

-Ben uluslarası bir ticaret şirketinde çalışıyorum benim bir yönetim şeklim ve düşüncem var. Yönetmek çok zor bir iş çok farklı beklentide olan gruplar var. Beşiktaş camiası  çok daha profesyonel yönetilmesi gereken bir yer . 1 yıldır kurumsallaşma ve yeniden yapılandırma konusunda bişeyler yapmaya çalıştım ama çok başarılı olduğumu düşünmüyorum sadece yönetimsel değil daha tabandan gelen sıkıntılar var. Beşiktaş'ın en alttan gelen sıkıntıları var. Beşiktaş'ın çok ciddi bir vizyoner tabana ihtiyacı var ben mevcut sistemdeki gibi düşünmüyorum yokjsa kimseyle sorunum filan yok. İleriye bakmayı seven birisiyim. Bu çerçeve içerisinde fayda sağlayamadığım için yönetimde kalmak istemedim.

Neden eski yönetimden hesap sorulmadı, bu yüzden mi ayrıldınız ? 

-3 bin 4 bin kişinin aidatının blok bir şekilde yatırıldığı kongre yapısının korunmaya çalışmasını mantığıma. sığdıramadım. Biz bugüne dek hep bir mutakabat içindeydik. Yeni üyelerle genel kurul yapısının yenilenmesi konusunda hemfikirdik ama sonra üyelik aidatının arttırılmasına yönelik bir düşünce ortaya çıktı. Bu mevcut yapının korunmak istenmesi bana uymuyor. Alt taban daha düzelmedği için tabandan yukarı vizyoner yönetici yetişmiyor. Beşiktaş'ın bu anlamda ciddi bir taban hareketine ihtiyacı var. Eski alışkanlıklardan , eski yönetim tarzından vazgeçilmesi için, ben bunun için mücadele edeceğim. Bu düşüncelerin değişmesi için son derece radikal bir harekete ihtiyaç var. Bu anlayışta çalışmak, yönetimde olmaktan çok daha önemlidir. Ben şu an çok daha önemli bir vazife üstlendiğimi düşünüyorum.

Hesap veremeyen bir yapı olamaz. Kamuya ait bir kurumda kim ne iş yapıyorsa herkes yaptığı işin hesabını vermekle yükümlüdür. Beşiktaş'ın bu anlamda alacağı çok daha mesafe var. Tabandan güçlü bir iradeyle güçlenmesi gerekir. Aidatı kompe yatırılanların bunu yapması mümkün değil. Çok net söylüyorum, Beşiktaş'ın şu anda üyelik aidatını daha da düşürerek tabandaki hür iradeyle yayılması gerek.  Bunlar radikal düşünceler. Sürdürülebilir başarıyı mümkün kılmak için bu kongre yapısından kurtulmamız gerekir. Bu ancak tabanın bunu istemesiyle gerçekleşecek bir devrim olur. Taban bu değişimi istemeli ve gerçekleştirmelidir.

Son olarak herkes kulübüne sahip çıkmalı, neyi istiyorsak şeffaf sistemli bir Beşiktaş istiyorsak, taban bu mekanızmayı yukarı çıkarmalı. Mevcut tüzüğün bu fikirleri yukarı çıkarması gerekiyor.

Meselelere uzun soluklu bakmak lazım, bikaç kişinin yapacağı iş değil bu. Herkesin bu yapııya destek olması gerek. Ben Beşiktaş yönetiminden uzaklaştım, Beşiktaş isminden uzaklaşmadım. Bahsettiğim gibi vizyoner ve temelden bir hareket olursa  her anlamda destek vereceğim.


7 Yorum:

d.amokachi dedi ki...

Uzun zamandır bu blogu takip ediyorum. Burası Kapalıya bazı arkadaşların gitmesinden sonra
bir durgunluk dönemine girildi ama tekrar bu kadar akl-ı selim yazılar görmek çok güzel. Naçizane fikrim şu anda kulübe üyelik uygun bir fiyattayken burada yazan yorum yapan kişi profillerini, buralara düşüncesini katan insanları oralarda görebilmek kurtuluşumuz olacaktır. Lütfen devam, yazalım, okuyalım, yorum yapalım, yılmayalım zira 8 senelik enkaz 1 senede kalkmaz bunu da hesaba katalım...

hylozoic soil dedi ki...

belki konunun arka bahcesini daha iyi tahlil etmek icin alternatif, ve maalesef mide bulandirici link:

http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetayv3&articleid=1130881&categoryid=84

Umarim dogru degildir bu haber. aksi takdirde yonetimden is yapacak kisilerin birer birer neden ayrildigini anlamak pek guc degil. bunun sportif ayagi Ibrahim Altinsay ile basladi, diger bir boyutu Dalgakiran ile devam ediyor.

Zaten vardı Demirören'in kardeşini başkan adayı yapma planları filan ama göz göre göre hele ki şu dönemde öyle bir şey olursa Fikret Orman'ı stada filan sokmazlar.

Bence listeyi beklemekte fayda var.Zaten gidişatın ne olacağı büyük oranda liste belli olduktan sonra açıklanacaktır.

Ahmet Kavalcı , Tamer Kıran , Levent Erdoğan , Seyit Ateş gibi adamlar listede kalırsa zaten oturup şöyle olsa böyle olsa demenin bir mantığı yok.

Liste için ismi geçen İzzet ÖZilhan , Emre Kocadağ gibi baba parasıyla iş kuran playboyların ne hayrı dokunacak onu da çok merak ediyorum.

Başkan Berk Hacıgüzeller'i de listeden çıkarmayı düşünüyormuş bu arada.

Yönetime girmesi kesin olan tek adam Muzaffer Nafızoğlu gibi görünüyor ...

Mete dedi ki...

Muhtemelen başka fikir ayrılıkları da vardır ancak benim anladığım esas mevzu yeni üyelik ücretlerinin tüzük-tadilde yeniden yükseltilmesi fikrine karşı çıkan kişilerin yönetimden teker teker istifalarını verecek olmalarıdır.
Dün Berk Hacıgüzellerin bir tivitini paylaşmıştım ki, o da bu konu hakkında birşeyler yazmıştı.
Bugün Adnan Dalgakıran'ın söylediklerini okuyorum, keza o da yeni üyelik ve blok üyeliklerden bahsediyor.
Başkan'ın tv'de üyelik aidatlarının düşürülmesi ile ilgili yorumunu duymuş ve kendisinin yorumlarından anladığım kadarıyla bu konuda gönülsüz olduğu sonucunu çıkarmıştım. Şimdi parçaları birleştirince açıkçası Başkan'ın yeni yönetime alacağı kişilerin kongre fareleri, rantçı ve türevleri olacağı aşikar. Bence hiç kimse umutlanmasın.
Şimdi 5 Mayıstan sonra bu şahıslar çıkıp Beşiktaş gibi büyük bir takımın kongre üyeliğinin bu fiyatlara düşmesi zaten yanlıştı. Efendim Gs ve Fb ye bakın, onlarda giriş ücretleri ne kadar yüksek vs vs gibi söylemleri çokça duyacağız.
Bence imkanı olan 5 Mayısa kadar üye olsun. Yaklaşık 3000 yeni üyeden bahsediliyor. Bence bu rakam bile yeni yönetim seçilirken ciddi bir oy çokluğudur. Ancak bu insanlar 2 yıl sonra oy kullanabilecek. Yani umuyorum ki bu rantçıların en fazla 2 yıl ömrü kalmıştır.

aydoğan cevahir listeye girecek diyorlar.

yazık ...

Deniz dedi ki...

Mesut Urgancılar twitterda 2317 yazmış. Sanırım yeni üyelerin sayısı.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara