.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ocak 2013 Cuma

STSL18 / Beşiktaş - İBB

Cumartesi/ 19.00 / Serkan Çınar

54 Yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kırmızı Forma bunu beğendi.

YSY dedi ki...

Yenmemiz lazım.

KCKF dedi ki...

Eğer yarın kazanırsak, şampiyon olduğumuz 2008-2009 sezonunun 34. haftasından sonra ilk defa (tam 119 lig haftası, 3.5 yıl sonra) haftayı lider kapama şansımız var.

Kaynak;
http://tr.wikipedia.org/wiki/2008-09_S%C3%BCper_Lig#Tak.C4.B1mlar.C4.B1n_Haftalardaki_Performanslar.C4.B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/2009-10_S%C3%BCper_Lig#Tak.C4.B1mlar.C4.B1n_Haftalardaki_S.C4.B1ralamalar.C4.B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/2010-11_S%C3%BCper_Lig#Tak.C4.B1mlar.C4.B1n_haftal.C4.B1k_s.C4.B1ralamalar.C4.B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/2011-12_S%C3%BCper_Lig#Tak.C4.B1mlar.C4.B1n_haftal.C4.B1k_s.C4.B1ralamalar.C4.B1
http://tr.wikipedia.org/wiki/2012-13_S%C3%BCper_Lig#Tak.C4.B1mlar.C4.B1n_haftal.C4.B1k_s.C4.B1ralamalar.C4.B1

Ozgur dedi ki...

Çok kritik maç, her IBB maçında olduğu gibi gene sinir stres olur kesin. Sol bekleri de yok adamların sağdan sağdan yardırmamız lazım.

Adsız dedi ki...

Hakemlerin durumu yine beklendiği gibi, bir Beşiktaş maçı performansı klasiği.

Adsız dedi ki...

Kardeşim bu bal nasıl bir şeydir böyle görüyoruz. Ne denilse boş.

Adsız dedi ki...

Herif golü atmadan önce topu eliyle almış. ABV hakem bozuntuları.

theotheo dedi ki...

koskoca beşiktaş devre arasını sadece gökhan süzen transferiyle kapatıyo vay aq.

haftaya galatasaray postası, ver elini 3.sıra sonra 5 e kadar yolu var.

bu kadar basiretsiz bir yönetim anlayışı nasıl olur anlamıyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@theotheo

Haftaya hayranı olduğun çakma Barça'ya koyduğumuzda burada yorum yapmanı bekliyorum.

theotheo dedi ki...

beşiktaş galatasarayı ne zaman yendi de. bu dandik kadrosuyla yenecek ya. hayal aleminde yaşama. önce ibb yi yen aq.

Adsız dedi ki...

Senin mantığınla takımın da önce Kasımpaşa'yı yensin.

Sahi senin hala ne işin var BJK bloglarında.

theotheo dedi ki...

ya bırak bu işleri. eline bu kadar fırsat geçiyo. rakiplerin bombok durumda. önümüzdeki hafta 3.olucaksın böyle bişey var mı lan.

18 haftada 31 puan toplamışın. bunu başarı olarak falan mı görmemiz bekleniyo. beşiktaş bu kadar düştüyse vay halimize.

takım transfer diye bangır bangır bağırıyo. devre arasında sadece gökhan süzen transferi yapıyosun. bunun için yönetimi devralmaya gerek yoktuki. bende hiç transfer yapmam bi tane dandik feda tişörtü yaparım. escudeyi alırım, ugur boralı alırım, oynamayan cenk ve ismailin maaşlarını çok feci yükseltirim falan. bunları bende yapardım. bıraksınlar bu işleri.

Adsız dedi ki...

Hem nalına vururum hem de mıhına diyorsun yani. Hem diyorsun ki yaldız lazım oluk oluk para akıtmak lazım, ve aynı zamanda kendi sözlerinde bunu yapan çakma Real ve Barça'nın tarumar olduğunu kabul ediyorsun, ama buna rağmen yine de 8 senelik dönemde yapılan saçmalıkları temizlemeye çalışanların tasarruf ettiği yılda hala transfer yapmadılar diye laf sallıyorsun. Üstelik bu maçta hakemin saçmalığı olmasa 18. haftada lider olacak olmamıza rağmen.

Uefa/CAS nezdinde her biri para ödenmesi gereken 47 adet dava beklerken (sayı daha çok ama negatif sonuçlanması gözükenlerin miktarı bunlar), abuk sabuk alacaklı haline dönüşenlerin kulübün kapısına dayanması barizken (ki buna Akaretlerdeki marketler de dahil), store gelirleri hariç herşey en az 2 yıl kırdırılmışken (kartalyuvası durumu da malum. FEDA işi niye yapıldı zaten) "ben de yaparım" diyorsun demek. Adaylığını koy oy vermezsem namerdim be theo.

theotheo dedi ki...

yahu ben diyorum ki, ben devre arasında bu pozisyonda olacağımızı tahmin etmiyordum. puan olarak aşağı yukarı böyle olur gs fb de bizden 10 puan üstten olur diyordum, o olmadı.

olmayınca senin harcıcağın 5 milyon euro belki sana şampiyonluğu hadi olmadı 2.liği getirebilirdi. bu kadar dar görüşlü müsünüz? şampiyonlar ligine kalsan kaç 5 milyon euro alıcaksın acaba.

biraz geniş düşün boş düşünme, açık öğretimde bunlar yok heralde sneijder.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ta yönetime yakın olanlardan suyunun suyunun suyu hesabı olan tanıdıklarım var. Onların anlattıklarına göre mali durum o kadar vahim ki, Gökhan Süzen işinde bile çekilen rest 500bin avro için. Yönetim eldeki oyuncuların ödemelerini birincil hedef belirlemiş, ki en doğrusunu yapmışlar. Dertleri ara transferde gelecek adamın doğrudan fark yapması, bunda da gayet doğru düşünmüşler. Nene için bu yüzden ısrar etmişler, hem hoca hem de yönetim. Sezon başı gelmeye hazır olan vatandaş yarım sezon sonra para için kolpalık yapınca olmamış.

Herkes bilir ki normalde değeri 3 olan oyuncu ara transferde en az 5 olur. Bahsettiğin görüşü gayet iyi biliyorum ve rasyonellik olarak şu anki durumdan hiç eksik yanı yok. Yani bu kadar risk elbette mantıklı. "Ancak" eğer riske etmeye hazır paran varsa. Bu arada, yönetimdekiler bu ana kadar hiç ses etmeden kendi ceplerinden ödeme de yapmışlar. Zaten başka türlü bu enkaz nasıl bu kadar görünmez olabilirdi ki.

Tek kızdığım Altınsay'ı hala çok önemli görmemeleri. İsteseler de görecekler, istemeseler de.

Yani dedi ki...

Bunlara alıştık, bildiğin çarşıda esnaf olanların ortama uyum sağlamak için beşiktaşlı olmuş fikirsiz ağzı, maçı yan yan izler, devamlı eleştirir, ama mesnetsizdir, bir de şöyle yapacaklar böyle yapacaklar, bunlardan adam olmaz gibi hiç futbolla alakası olmayan beylik laflar eder. Mantık şudur takımı hep yerer, yerden yere vurur, böylece haklı çıkar, kendini sağlama alır, başarısızlığın hiçbir surette üstüne yıkılmasına fırsat vermez, ee takım kazanınca da sevinir, sonra da ekler "bak arada bir iyi işler yapıyorlar". Hiç olmadı bala yendik 40 yılda bir olur falan der. Takım yenildiğinde ilk sözü o söyler çünkü "haklı" çıkmıştır, taraftar olarak "hop" üzerinden yükü fırlatır atar. Takım kazandığında ise susar, şekil 1 A. Çünkü taraftar değildir yancıdır. Beğenmiyorsan tutmayıver arkadaş milleti de çileden çıkartma. Bak yeniler artık ters iddia oynuyorlar, koş hemen paraya çevir. Eğer ki başarıya sevineceksen sıkıntıyı da çekeceksin.. ona buna salla, her şeyi eleştir sonra bir de sevin, bırak artık adam gibi üzül. Birisi ulan nasıl liderliği kaçırdık diye üzülür birisi de takım bir engeli aşamadığı anda kendi egosunu tatmin etsin, bari bırak da biz üzülelim adam gibi, seninle uğraşmak zorunda bırakma. Kur bir şirket de al bakalım riski, sonra da bize başarı hikayelerini anlat, takımının galip geleceğini söylemeye bile cesaretin yok, risk almaya mı cesaretin olacak, dilin kemiği yok ya konuş.

Adsız dedi ki...

@Yani

+1

Sallayacaksanız gidin 8 yıla sallayın.

theotheo dedi ki...

valla beşiktaşın zaten 110 senelik tarihi boyuncu başarılı olduğu tek dönem 3 yılı üsüste şampiyon olduğumuz dönemdir ordada avrupada tokatlıyolardı her neyse.

beşiktaş 110 senede başarısızlık üzerine başarısızlık yaşamış, çok çok kötü yönetilmiş, çarşı gibi bir çapulcuyu elüstüne çıkarmış, başarısızlık abidesi bir takımdır.

şurada fenerbahçeyle nerdeyse aynı puandayız, herifler başarısızlıktan kafayı yiyolar, bizde kendimizi başarılı falan olarak görüyoruz. bırakın bu boş işleri.

theotheo dedi ki...

hatta iddia ediyorum, trabzonspor bile dönemsel anlamda bütün ligi uzun yıllar domine etme manasında beşiktaştan daha başarılı olmuştur.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Keşke 8 yıllık saçmalık dönemini iyice izleyip anlasaydın.

O zaman görürdün ki aslında Beşiktaşın 500 milyon TL borca değil 100 milyon TL'ye bile ihtiyacı olmazdı. "Banane bunlardan" diyebilirsin tabii, o zaman bu da yaşını 10lar seviyesine indirir, çünkü "hepsi gerçek".

Gelinen durum olayın dibi. Kurumuş transferi niye yapıldı biliyor musun? önümüzdeki 2-3 yıl için. Bu şekilde Sneijder'in neden Inter'den ayrılmaya karar verdiğini de bilmen gerekli. Moratti gibi neredeyse 10 yıldır kaynak aktaran tip bile global kriz sonrasında alacağı olan parayı "aynen" Beşiktaş yönetiminin istediği feda olayı gibi indirmeye çalıştı. Daha bekleyin de yaldız gelsin.

Yani dedi ki...

Ee? Evrimsel tarihsel kültürel analizler de geldi, bütün bir spor tarihini iki satırlık ilköğretim kitabına sığdırdın be theo, bak sana diyeyim futbol okulları açılırsa direkt talim terbiye kuruluna da adaylığını koy, öğrencilerden soran olursa ama tarih tekdüze ilerlemez diye, "bırakın bu boş işleri" de, ama benim anlamadığım "başarısızlık" la senin bu tezlerinin ne alakası olduğu? Bak birileri zamanında rölativizm diye bir şey çıkarmış büyük ihtimalle o da bırakacaktır boş işleri.. Taraftarsan üzülürsün arkadaş sen ise maden bulmuş gibi sarılıyorsun. Bunları takımın kazandığı maçlardan sonra neden duymadık? Sadece istediğimiz sonucu alamadığımız maçlardan sonra buralar hareketleniyor. Madem tarih boyu başarısız bir takımdık galip geldiğimiz maçlar da başarısızlığa hazırlıktı, o günlerden bu günleri göremedin mi? Hatta burada sordu millet blog niye bu kadar hareketsiz diye.. Tamam işte o 110 senede de hep başarısızlık olduğu için her krizi fırsat bilen opportünistler de türemiş demek ki.

fkerim dedi ki...

@theotheo
sen niye beşktaşlısın??? cidden meraktan soruyorum. yazdıklarına göre başarıdan filan değil. (ts gs fb daha başarılı) taraftarlar da bi sebep değil çünkü senin tabirinle romantik!! değilsin. demirören gelene kadar yıldız!lar da yoktu yaşın hepimizden büyük olduğundan yıldızlar da bi sebep olamaz. hakkaten sen neden fener yada galatasarylı olmadın. birinin uefa ve süper kupası var. diğerinin parası yıldızı hakemi federasyonu var. cidden sen neden beşiktaşlı oldun???

Unknown dedi ki...

sivok hem götüyle hemde kafasıyla attı ...

hylozoic soil dedi ki...

arkadas ne ugursuz ne pis bi takim bu belediye. neyse, bu sene basindan beri burundugumuz underdog havasi devam etmesi temmenisiyle, makul bir sekilde yaklasiyorum bu beraberlige.

can dedi ki...

@ james snejder + yani + fkerim

Kucuk adam, takim puan kaybedince agzindan salyalar akitarak kosmus gene foruma. siz muhatap olmayin, o bir sure sacmalayip muhatap bulamayinca once ana avrat kufredip, sonra da kuser gider. bir sure hic degilse bu forumda aptallik, cahillik, ve tutarsizligin sesi kisilmis olur.


Adsız dedi ki...

teyo teyo yıllardır burayı takip ederim, yıllardır istikrarını bozmadın be kardeşim. ne diyeyim, helal olsun. gram ironi yok bu arada.

BJK4EVER dedi ki...

Bu takimda tecrubeli, pozisyon bilgisi yuksek onlibero eksikligini birtek ben mi goruyorum acaba? Herkes Olcay ve Holosko'yu yedekleme pesinde, eyvallah, tamam, Erkan ve Akyuz yetersiz ama one gectigimiz macta orta sahadaki amatorluk ve bosluktan dolayi kac defa gol yiyip puanlar kaybettik? Bursa, GS, Eskisehir, IBB, hepsi one gecip puan kaybi yaptigimiz maclar. Dunku macta Holmen kaleciyle karsi karsiya kaliyor ve kimse yaninda yok. 2-1 onde oldugumuz macta 70. dakikada rakip oyuncu 20 metreden bombos sut atma firsati buluyor. Bu takimdaki en buyuk eksiklik Aurelio, Cisse, Ernst gibi tecrubeli, pozisyon bilgisi yuksek bir onlibero. En azindan sonra oyuna girip savunmayi rahatlatacak bir oyuncu, sadece Toraman orada yetmiyor maalesef. Hos, Samet Aybaba'da da suc var, Escude'yi oyuna alip Toraman'i one atmak gibi basit bir hamleyi bile yapamiyor. Iyi bir sinerji yaratti, belirli bir taktik oturttu ama o taktigin eksikliklerini haftalardir gidermekte basarili degil, oyuna mudahaleleri berbat otesi, bu sekilde giderse isimiz zor. En azindan artik one gectigimiz maclarda skoru korumasini bilmeliyiz arkadas, bir antrenor bunu 15 haftada takima empoze edemiyorsa, hatta daha da onemlisi bu eksikligi goremeyip gidermeye yonelik hamleler dusunmuyorsa o takimdan hayir gelmez.

theotheo dedi ki...

escudeyi oyuna alıp toramanı öne atmak ne aq. escude nedir ayrıca, ben onun futbolcu falan olduğunu düşünmüyorum. beşiktaşa zamanında çok boktan oyuncular gelmişti onlardan daha da kötü. kim aldıysa iyi para indirmiştir.

onun dışında bu salaklıklara artık kimsenin dayanacak hali kalmadı. ulan senin rakibin hiç olmucak maçta gitmiş yenilmiş, senin rakibinin sahasına lider gitme şansın var, bunu böyle sikten bir sebeple kaybediyosun.

aramızda galatasarayı yeneceğimizi düşünen 1 kişi varsa çıksın.

maui dedi ki...

Arkadaşlar,
Bence kendi söylediklerinizde istikrarı yakalamak adına yakalanan ivmenin maalesef boşa gitmesine neden olacak değişim eksiklikleri boşa gidiyor...
İstikrar derken, theo'nun yazdıklarını ayrı tutmak istiyorum. Kendisi eğer hiçbirimizin anlamadığı bir şekilde, ters totem yapan bir şaman falan değilse, bence ya caferi (amaç inancı aşağılamak değildir, teşbihte hata olmaz) misali kendine eziyet etmek istiyor ya da hakikaten bilmediğimiz ezoterizm üzerine bir tarikat üyesi ve ermiş olarak bizim görmediklerimizi görüyor, ama söyleyemiyor...
Zira, biz o seviyeye, o aydınlama durumuna henüz ulaşamadık...
Bu beyefendiyi bir kenara bırakırsak, takımda hakikaten aksayan bazı konular var ve bunların parayla pulla alakası yok ...
Öne geçilen maçların eğer iki farka çıkamadıysak, son 20-25'lerde puan kaybıyla bitmesi bence tam anlamıyla teknik direktörlük zaafiyetidir.
Bakın, bizden kadro genişliği olarak çok daha ileride bulunan ve bunu sürekli geliştiren FB ve GS ile aynı puan düzeyinde olmamızın tek sebebi, onların değil bizim yaptığımız hatalardır.
Zira, her ikisi de kaybettikleri maçlarda net bir şekilde kaybedecekleri ya da kazanamayacakları belli olan 90 dakikalar oynadılar.
Bizim ise bu tip iki maçımız vardı. Sivas ve FB.
Biz, GS, Antep, Bursa, Eskişehir, İBB...
Burada net 10 puanı tamamen teknik direktör hatasıyla verdik.Çünkü biz bir takım olmayı başardık, onlar başaramadı. Bence fark bu kadar basit.
Ama bu takımı yaratmayı başaran Aybaba, maalesef oyun yönetiminde çok zayıf. Aynı şekilde kulübeye baktığınızda, gördüğünüz durum da bu şekilde. Hepsi iyi bir takımın gerekli ama sıradan dişlileri olan isimlerden kurulu. Recep, Zafer, Ulvi...
Bunların da herhangi bir zeka/kurnazlık/analitik bir dokunuş yapabilme kapasiteleri sınırlı.
Hakem faktörünü ben hiç saymıyorum, çünkü bu kara gömlekli i.nelerin, bize çektirdiklerini, yaptıkları eziyeti, Mussolini'nin faşist kara gömlekli kıtaları, İtalyan komünistlerine yapmadı.
Bu faktörü değiştirmemiz mümkün değil. Ama birilerinin aybaba'ya neyi yönettiğini öğretmesi lazım.
Bugün Aybaba, şunu biliyor. Ben Feda diye başlanan bir senede takımı üçüncü de yapsam başarılıyım ve en az 1,5 yıl daha buradayım.
Dolayısıyla hedefini muhafazakar tutuyor. Diyor ki en az rakiplerim kadar puan kaybetsem bana yeter.
Bu iddiamın en büyük destekçisi dün berabere giden oyunda yapmaya çalıştığı hamle oğuzhan-olcay, fern-uğur bayar...
3'üncü oyuncu değişikliği yok...
Yapılabilecek Toraman'ın öne atılması, kenardan Muhammed-sağda oynayan Mehmet hamleleri yok.
Yani kazanılması gereken ve lider olunduğunda yakalanacak psikolojik avantajı hiçbir şekilde düşünmüyor. Ben bugün beraberliğe, maglubiyet kadar üzülüyorum.
Bu bir puanın bence hiç önemi yok.
Kazanmamız gereken maçtı ve kazanamadık.
Bu takım 120 haftadır lider olamıyor. Bu önemli bir kırılma noktasıydı.
Bir teknik direktör bunu okuyabilmeli. Takımda ayağı top yapan iki kişiyi çıkarıp, bir kazma ile maalesef hazır olmayan Fernandes hamlesi yapılmamalı.
Bu takım, Toraman-Sivok ile çok geriye yaslanıyor, dolayısıyla ortada kim oynarsa oynasın bir arkadaşın dediği gibi en iyi ön liberolardan biri bile gelse bu kadar geriye yaslandınız mı orta saha düşüyor. bunu çözemiyorsanız belki parayı değil ama şartların oluşturduğu arkadaşlıkla yakalanan takım ruhunu ve ivmeyi feda ediyorsunuz.
O yüzden keşke nokta bir transfer yapılsa ama ben bu transferin bile Aybaba'ya bir gömlek büyük geleceğini düşünüyorum. Zira, Feda onun fırtınadaki güvenli limanı. Şampiyon olabilecekken dördüncü olduğunda fedaya sığınacak, öbür türlü zaten başarılı...
Sonuç olarak, bu kadro yapısını değiştiremiyorsak, kadronun en verimli olacağı şekilde kullanılmasını sağlamalıyız.
Ve maalesef bu kulübe yapısı ile mümkün değil...

BJK4EVER dedi ki...

Escude kac mac oynadi ki onun futbolcu falan olmadigina hukmediyorsun?

Adam Frans milli takiminda 13 mac oynamis. Sevilla gibi bir takimda 150 maca cikmis, ki o Sevilla UEFA kupasini 2 sene ust uste kazanan Sevilla, hanin senin su muhtesem takimin cakma Barcelona'nin 10 sene once aldigi icin kendisini dunya devi zannetigi kupa. Adam Ajax'ta 50 maca cikmis, kaptanlik yapmis.

Gayet iyi bir stoper. Ha, Ersan ve Sivok iyi oynuyor, Toraman cok ozverilir, tamam da o kenardaki oyuncu da iyi bir alternatif. Sen o alternatifi degerlendirme, sonra kalk kulubem eksik de.

Adami resmen GS macinda yaptirmadigi bir penalti ve FB macinda pozisyonu olmayan solbek performansina gore degerlendiriyoruz ya, yazik.

Elimizdeki adamlari bu sekilde degersizlestirelim, sonra yillarca BJK'nin topcusu degil dedigimiz Burak, Nobre, Bobo gol kralligina oynayinca aval aval bakariz artik.

BJK4EVER dedi ki...

@maui

Tamamen katiliyorum. Bugun sadece 2 puan kaybetmedik, cok daha fazlasini kaybettik. Arena'ya lider olarak, ayni puanda gitmek farkli sey, 3. olarak 2 puan geride gitmek farkli sey. Sirf ozguven olarak bile 500% fark eder. Ben acikcasi bu moralle Arena'da hicbir sansimizin olmadigini dusunuyorum.

Kulubemiz guclu degil, eyvallah. IBB'nin kulubesi cok mu guclu? Onlarin kadrosu cok mu genis? Bulent Korkmaz gibi boktan vasat bir antrenor bile oyuna mudahale edip etki ediyor, senin daha iyi bir kulubeyle 3. hamleyi bile yapamiyorsun. Yaptigin ilk hamlede de takimin en yaratici oyuncusunu cikartiyorsun, ikinci hamlede de takimin en iyi 2. hucum oyuncusunu cikartiyorsun. Kendi sahamizda oynuyoruz, kazanmamiz gereken bir mac ve cikan oyuncular Oguzhan ve Olcay. Bunun hicbir sekilde izahi olamaz.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

ulan adama wikiden bakıp hikaye okuma mal gibi. bunları herkes biliyo.

adamın pili bitmiş pili. mesele orda, bazı oyuncular böyle adamın pili 32 yaşında bitmiş işte, bize de güzel kakalamışlar. hala bu gerizekalıdan bişi olacak gibi saçma sapan konuşmayın. 1 milyon eurosunu alır gerçi orda sıkıntısı olmaz. yönetim bol keseden dağıtır parayı. cenk ve ismail adlı aptalların maaşlarıda yükselir. bunlar kim arkadaşta maaş yükseltiyosun. bu işi çözemedim gitti. veli öküzünün de yükseltttiler galiba maaşını en son. ersan gülüm kazması feda dedi ya...

bi de şu var, sanki şu maçtan dolayı biz gs ye yenilecez gibi konuşuluyor. bırakın bu işleri bu beşiktaş takımı şu kadrosuyla gs gibi bir takımı kendi sahasında yenemez. imkansız. bakın göreceksiniz gs en az 6.7 yüzde yüz gol pozisyonu yakalayacak. araya atılan toplarla. bu kadar net.

sonra sende şampiyonluk hayalleri kur. biz transfer diye bağırdık sen feda dedin 4.olursun. biz transfer deriz 5 kağıt verip 2.olursun. ama vizyon o kadar.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Beyler kısıtlı imkanlarla bu kadar. Şu takımdan sene başında beklenen neydi, ilk beşe girerse başarı olur diyordunuz. Şimdi ise herkes niye şampiyon olamıyor diyor. Bu konuştuklarımızdan samet hocanın farkında olmadığınımı sanıyorsunuz. Adam her seferinde defansa çare bulmaya çalışıyoruz diyor.

BJK4EVER dedi ki...

Sen agzini topla once yavsak.
Beyler bu herif haftalardir BJK oyuncularina mal, gerizekali, aptal diyor, yok mu bunun postlarini silecek biri arkadas? Ne bicim is bu yahu?

Ayrica herifin pilinin bittigine nasil kanaat getirdin? Herif kac mac oynadi ki bunu soyleyebiliyorsun? Sans mi verildi herife?

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Hazır GS maçı da gelmişken, bu hafta aramızda para toplayıp BEŞİKTAŞ'I BIRAKIP GS'Lİ OLMASI İÇİN THEOTHEO'ya VERELİM diyorum, böylesine bir zeka küpünün, terbiye timsalinin bizim aramızda işi yoktu zaten. İyisi mi ülke futbolumuzun en şahsiyetli! takımı GS'nim forumlarında daha büyük hizmetler vereceğine yürekten inanıyorum

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
itake dedi ki...

Harbiden çok ekşi beşiktaş olmuş. seviyeye bak
aferin

gnyz dedi ki...

Admin neredesin admin?

fkerim dedi ki...

@theotheo
kardeş soruma cevap vermemişin tekrar hatırlatıyım dedim. senin öve öve bitiremediğin gs 36 yaşındaki ujfa ile cam kemik gökhan zana bel bağlıyor. gir bak bakalım ceyhun furkan özçal gökhan zan filan ne kadar alıyor sonra ismail veli cenkin maaşlarına dil uzat. ama ne olursa olsun şu küfürlerinden vazgeç her fırsatta yaşını filan ön plana çıkarıyorsun o zaman yaşına göre davran...

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Abi bu dört büyüklere ne oluyor ya..:) fenerde zor kurtardı g.tü..bu senenin sloganı "anadolunun zaferi" dir :)

blackeyes82 dedi ki...

bel altı yorumlar yapan ve amacı blogu sabote etmek olanlar kendilerine lütfen başka yer arasınlar.

Burası onun yeri değil.

Burası Ekşi Beşiktaş.

s.kacam cinconuna şnayderine bilmemnesine.
kendini ezik hissedenler tutmasın takımı. ligi domine etmemiş de ne demek. öyle veya böyle 11 şampiyonluk bilmem kaçtane 2.lik almış bu takım. telegolde gökmen özdenak'ı izleyip yazmayın.

Beşiktaş Kuruluşundan bu yana her sezona şampiyonluk için başlamış.
Bu sezonda sahada şampiyonluğu hak eden tek takım beşiktaştır. Olacak gibide görünüyor.

helldoradotcom dedi ki...

toraman oynamasin defansta sacma sapan hatalar biter! demedi demeyin. Ortasahada Fernan-Oguzhan birlikte oynamali. Yine 2 tane teknik adam bulunca tumer-sergen ikilemini yarattik resmen. Tek olunca rakip kolay care bulur, 2 tane olunca da birlikte oynatmayiz.. amk boyle mantalitenin de fitbolunde! Kavga etmeyin lan :)

Theotheo,

Bardagi tasirdin. Insanlara kufur etmemeyi ogrenene kadar yazdigin butun yorumlari gordugum anda silecegim.

Ahir degil burasi. Adabini koru. Hep iddia ettigin gibi "gormus gecirmis" biriysen de ilkokul cocugu gibi muhabbet etmemeyi ogrenirsin.

Terbiyesiz.

Mete dedi ki...

Ben artık hocanın iyice saçmalamaya başladığını ve yönetimin bir şekilde ipleri eline alması gerektiğini düşünüyorum. Dün yaptığı açıklamada Oğuzhan'ı daha erken çıkartmalıydım, takımın en kötüsüydü gibi açıklamaları kusura bakmasın ama futboldan az-buçuk anlayan adama yediremez.
Esasında takip edenler bilir ki, bu Oğuzhan üzerinden yapılan ilk olumsuz söylem değil. İlk 8 hafta bu oyuncun neden sahada olmadığına dair açıklamalar maalesef tatmin edici değil. ''Koşu kalitesi düşükmüş ...'' O zaman bu adam neden oynadığı maçlarda Holosko ile birlikte takımın en çok koşan oyuncu istatistiklerine giriyor?
Tüm bunların haricinde transferde ismi geçen adamlara, daha doğrusu hocanın istemiş olduğu adamlara baktığımızda aynı menajerin takımlarında dahi oynamayan oyuncuları (Volkan Şen-Ozan İpek) gündeme geliyor koca Beşiktaş takımı için. Scout raporu ilk isim olarak Rat'i öneriyor, Kıran bu transferi bitiriyor, hocamız maalesef istemiyor. Kimi alıyoruz? Gökhan Süzen...Şimdi de Sezer Öztürk'ü istiyoruz. İkisi de aynı menajerin oyuncuları tesadüf. Peki diyelim ki aynı menajerin olması tesadüf, şu anda bu takımın en elzem transferi Sezer Öztürk ya da onun mevkisi mi olmalı?
Diyeceğim şu ki, takım olma yolunda göreceli düzelme, arkadaşlık, oyun iştahı, disiplin vs. gibi hocanın etkisinin olumlu olduğu kavramlarda hakkını teslim ederek hatalarını da konuşmak özellikle stratejik kararlarda yönetimin masaya yumruğu vurmasının gerektiğini düşünüyorum.

Deniz dedi ki...

Sezer Öztürk bence mantıklı bir transfer olur, bonservissiz kaparsak, orta sahayı yedekler. Orada hem fernandes hem oğuzhan'ın olmadığı maçlarda aşırı düşüyor yaratıcılığımız. Alternatiftir.

Oğuzhan'ı daha önceden çıkarsaydım keşke demesi bence kendini eleştirmekten çok Oğuzhan'a gözdağı, kendini topla demeye getiriyor.

Yabancı transferi kontenjan ve takımın kemik kadrosunu bozmak istemediğimizden yapmadık biliyoruz bunu da, o mevkiye yerli olarak iyi denebilecek bir oyuncu aldık.

Bir de koşu kalitesi konusunda (samete katılmasam da) demek istediği çok koşması diil sanırım, kaliteli koşması. Arada bir fark var bence, ha bence kaliteli koşuyor Oğuzhan, yine de son maçının geldiğinden beri en kötü maçı olduğu da bir gerçek. Devrearası hamlığı olarak değerlendirmek istiyorum ben.

Almedya sakatlanmış bu arada. Herhalde Filip uç forvet başlar galatasaray maçında.

Mete dedi ki...

@Deniz

Sezer Öztürk transferi peşinde koşarsan Almeida sakatlanınca öyle ortada kalırsın. İşte bu sebeple bu transfer mantıksız. Holosko'yu forvete koymak çözüm gibi görünse de (ki bana sorarsan bambaşka bir hücum formatına dönersin)bu sefer Holosko'nun yerine hangi adamı koyacaksın. Kaldı ki oynadığımız oyun formatında şu ana kadar Holosko çok önemliydi.
Yabancı sol bekte kontenjan sıkıntısı olacak durumuna da katılmıyorum. Bu yıl birçok maçta 6 yabancı zaten sahada olmadı. Kaldı ki McGregor gibi vasatın altında bir kaleci 1 kişilik kontenjanı da boşu boşuna işgal ettiğini de unutmayalım.

Adsız dedi ki...

@Mete

Elbette yenilen bu kadar gol varken McGregor'un performansı sorgulanabilir. Hani 1 olur 2 olur, bu da mı gol değil hesabı. Ancak şöyle temel bir kural var bana göre: Defansın en azından istikrarlı bir şekilde 10 üzerinden 6 olamadığı bir durumda kaleci performansı en son konuşulacak şey. Dikkat edilirse son maçta yediği ilk gol bile tartışıldı. Oysa son topun atıldığı altıpasın hemen önündeki bölgede 3 defans oyuncusu varsa ileri çıkmamalısın. Çünkü rakip forvet 3 kişinin arasında bile olsa boşaltılan bir bölgeye topu gönderdiğinde hatalı olursun. Holmen topu çok ustaca aniden önüne aldığındaysa kaleyle mesafesi 2 metreydi. Defans açısından sıkıntılı durum ise o bölgedeki sorunun özeti gibiydi: hassas bölgede rakip oyuncuyu 360 derece düşünmek durumundasın. Bir tek E.Özkan gelip müdahale yapmaya çalıştı, o da 20 cm daha fazla hamle yapsa zaten penaltı olurdu.

Diyeceksin ki bu takım Cordobaları da gördü. Ancak Cordoba hamle anlamında özel biriydi. Mesela dünyanın en iyi defans oyuncuları arasında yer alan Cannavaro hızlı tek top yapılan durumlarda çoğunlukla abondone durumunda kalırdı. Ama arkasındaki Buffon bunu bildiği için ileri çıkardı (bu konuda tartışmasız dünyanın en iyi kalecisi zaten). Bizim kaleci sorunumuz, McGregor'un belki de futbol hayatında fazlaca yapmadığı üzere defansına güvenmeden hamle etmemesi. Bunu tam olarak anladığında alasını da yapacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. Çünkü alternatifi olan Cenk'in sorunu kişisel değil istikrarlı şekilde maçın içinde olmakla ilgili. Bazen inanılmaz topları çıkarıyor, bazen de olmadık topları içeri alıyor. Birisinin bu çocuğa forvetlerin maçın her anında nasıl gol vuruşları yapabileceğini öğretmesi gerekir. Sorunu bunları bilmemesi değil, bazen kafa olarak sahadan uzaklaştığında beklemediği basit bir şut bile gol olabiliyor.

Hocanın önemli işleri yanlış yaptığı konusuna ise katılıyorum. Göz ardı edilemeyecek pozitif özelliği, bu kadar kısa sürede bir takım olgusu ortaya koyabilmesi. En büyük eksisi ise kafasındaki kurguya gerçekleşen performanstan çok daha fazla önem vermesi. Kişisel olarak "ben takım oluşturmaya çalışıyorum, böyle işler olabilir" diyebilir. Ancak durum bunun ötesinde. Zira nasıl ki Oğuzhan'ı motive etmek için son söyledikleri doğru ise, son maçtaki oyuncu değişiklikleri de o derece hatalıydı. Maçın her an gelebilecek ve gidebilecek durumunda gidebilecek olan taraftan çekinip değişiklikler yaptı. O halde bu sezonu çok fazla takmıyorsun. Olabilir, bu kadar başarıyı medya dahil kimse beklemiyordu zaten. O halde neden beraberlik daha önemli bir tercih haline gelebiliyor. Hani vardır ya, 5 tane tavşanı kovalamaya çalışırsan hiçbirini tutamama olasılığın bir hayli yüksektir diye, aynı hesap. FEDA sezonunda yönetim geniş serbestiyi vermiş olabilir, o zaman da sorumluluk daha fazla olur çünkü kararların çoğu sana kalır.

Bu çoklu tavşan işinde tek istisna ise herhalde "occasional" kazanova durumlarıdır. Diğer her konuda kural değişmez.

buzkan dedi ki...

cenk seviciliği ilginç bir boyut aldı bizim takımda. adamı on birde görmek isteyeni geçtim milli takımda olmamasından şikayet eden var. kusura bakmayın ama cenk beşiktaşın yedek kalecisi olacak güveni bile vermekten aciz.

Yorum Gönder

Ara