.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2012 Cuma

STSL16 / Gençlerbirliği - Beşiktaş




Cumartesi / 19.00

31 Yorum:

tearkan dedi ki...

önümüzdeki haftanın fikstürü açıklandı. beşiktaş'ın iç sahada oynayacağı kayseri maçı 21 aralık cuma günü. beşiktaş iç sahada üst üste 4. maçını cuma günü oynuyor. (bursa, akhisar, eskişehir) artık ciddi ciddi dalga geçildiğini düşünüyorum. ilk devredeki 17 maçın 9 tanesini içerde oynadı-oynayacak beşiktaş. bunlardan 4'ü cuma, ikisi pazartesi. (elazığ, sivas) geriye kalan üç maçın ikisi derbi maçlardı zaten. (ts-gs) diğeri de 10. haftadaki mersin maçı.

gençler maçına gelince; kale arkası ve maraton bilet fiyatı aynı, 50 lira. beşiktaşlı'ya geçirmenin yolunu bize yer ayrılmayan maratonla kale arkasının fiyatını aynı tutmakta bulmuşlar. neyse, kazanırız.

Unknown dedi ki...

Zor bir deplasman olacak. Oğuzhan-Fernandes yokluğunun sonuçlarını iki zıt yönden düşünebiliriz. Birincisi; Doğru pas tercihleriyle ve gerek asist gerek gol öncesi atak hazırlığı noktasında öne çıkan bu arkadaşların yokluğunda zaten pas sayısı düşük olan takımın ofans temposu büyük düşüş yaşar. İkincisi; Takımın hücum gücünü belirleyen organize paslardan çok tempolu çıkışlarla pas odağında bulunan oyuncu sayısının tavan yapmasıdır yani tempolu bir hücum ekibi oldukça pozisyon üretme sorunu yaşamayız. İki durumda esasında gerçekliğin uçlaşan biçimleridir ve hangi sonuçla karşı karşıya kalacağımızı -dengeyi mi kuracağız yoksa nesnel durumun hazırladığı olanaklardan birine mi varacağız- teknik direktörümüzün hamleleri belirleyecektir. Eğer önceki durumlarda olduğu kadar müdahalesiz bir Samet Aybaba izlersek -eksik orta saha oyuncusunun yerine elinde en diri gördüğü diğer oyuncuyu oynatmak- bu kez kaderimiz, maç içinde küçük nüanslarla belirlenir.

Bence doğru tercih, Olcay'ın 3'lü orta sahaya çekilmesi ve ön bölgesinde oynamasıdır. Olcay ne kadar şimdiye kadar temposuyla ve doğru koşu sonucu hücuma zenginlik katışıyla öne çıksa da pas kabiliyeti de olan bir oyuncudur. (En azından elimizdeki alternatifler içerisinde göreli olarak) Orta sahadan forvet bölgesine koşular da yapabilir. İşin defansif yanındaysa en azından rakip ön liberoyu kovalayabilir. Toraman'ın da olduğu orta sahanın mücadele gücü ve defans kabiliyeti artacağından rakip orta sahalar kilitlendiğinde rakip ceza yayı ile orta saha arasında boşluklar bulabilir. Çünkü, bana kalırsa markaj altında çok bocalayan ve rahat pozisyonlarda gösterdiği top tekniğini sıkışık alanlarda gösteremeyen bir oyuncu. Yani bence ideal orta saha, Toraman-Necip-Olcay'dır.

Benim endişem yine Veli ile başlamak. Toraman-Veli-Necip ile ileri 3'lüye top taşımakta çok zorlanırız. Eğer Gençlerbirliği defans güvenliği adına ekstra önlemler alırsa, Holosko ve Olcay'da pasifleştirilebilir. Hasan Türk ve Muhammed konusunda ise fazla fikir sahibi değilim. Muhammed'i sanırım hazır bulmadığından oynatmayacaktır. Hasan Türk'ü ise İBB maçı hariç bir lig maçında 30 dakika izleyebilsekdik daha fazla yorum yapabilirdim. Oyun görüşü ve top tekniği anlamda olumlu, tempo olarak ise oldukça ağır bir görüntü verdiğinden bu maçta ideal tercih olmayabilir. Ama eğer Samet Hoca'nın tercihi bu yönde olursa alkışlar ve sadece onu bu seviyede izleyebileceğim için dahi sevinirim.

Bu şartlarda sol uçta Erkan Kaş oynamalıdır. Ben Erkan konusunda gördüğüm kısa sürelerden dahi umutlandım. Artık bu şartlarda 11'e yazılma hakkı var.

Bir diğer hoş olmayan şey, Uğur Boral'ın sol açıkta oynaması olur. Tamam sol beke göre o bölgede daha etkili olabilir. Ancak, o kadar temposuz bir arkadaş ki bu sefer de bekine yardıma gelmeyip sol beki zor durumda bırakıyor. Her durumda falso anlayacağınız. Sol bekte de Emre Özkan'ı görmek istiyorum.

Eğer değişkenlerin bir kaçında doğru yaparsak kazanacağımızı düşünüyorum. Çünkü, rakibimiz de formsuz. Son haftalarda düşüşleri sürüyor ve çok iyi kapanan bir takım olmadıklarından pozisyon vereceklerdir. Duran top gibi alternatiflerde mevcut çünkü duran top karşılamada iyi olmadıklarını biliyoruz.

Mayor dedi ki...

Defansin kotulugunu gectim ama en basta Hilbert, Ugur, Veli ve Olcay gibi daha bir orta yapabilmekten, duzgun pas atabilmekten aciz adamlarla olmayacak bu is.

Unknown dedi ki...

30. dk itibariyle koşmayan ve mücadele etmeyen takım kabak tadı veriyor.. bunun sinyalleri Antalya maçında alınmıştı, bir şeyler ters gidiyor ve hoca çözüm bulmalı..

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

atılan gol ligtvnin yavşak ötesi spikerlerinin münasip yerlerine monte edilsin!

cakmaktas dedi ki...

orta yaparken ceza sahasi icine girmeye tenezzul etmeyen,surekli kendini sol kanada atip ordan orta yapmaya calisan, cizgiden kesilen toplarin hicbirinden yalandan olsa on direge hareketlenme yapmayan ve buna ragmen gol kacirma rekorlari kirabilen forvete verilen ad:ALMEIDA.
Bundan sonra da kimse bana cok iyi niyetli fln filan diye de gelmesin onun oldugu mevkide antalyanin plase! forveti omer sismanoglu oynasa su ana kadar 15 gol fln atmisti abartisiz. Boyle bir sey yok.Ayrica o ugur denilen lanet adamla olan samet aybabanin obsesif iliskisini bana birisi aciklasin?
hee bu arada oynadigimiz futbolu da kaos futbolu olarak adlandirmak mumkun,euro 2008 tukiyesi ile benzerliklerimiz var

Unknown dedi ki...

almeida kaçak dövüşüyor şu aralar, gitmeyi sezon başında kafasına koymuş, zorunluluktan takımda kalmış, isteksiz futboluyla tepki toplamış, yedek kalacağını anlayınca da performansını ve dolayısıyla piyasasını arttırmıştı.. bu hafta yine çok kötü oynadığını düşünmüyorum, kaçırdı, alan boşalttı, stadda canlı izlemediğim için pres konusunda nasıldı bir şey diyemeyeceğim ama isteksiz tavırları can sıkıcı.. istekli olduğu zaman neler yapabileceğini görüyoruz zaten.. saha içerisinde oyuna olan konsantrasyonunu motivasyonunu arttıracak bir şeyler yapılmalı.. örneğin iyi bir partner gibi.. yada yol verilmeli, hali hazırda satılabilecek durumdayken satılmalı..

maçın ilk yarım saatlik bölümünde koşmayan, basmayan, yardımlaşmayan, alan daraltmayan kısaca izleyen bir takım vardı sahada.. daha sonra 30-80 arasında toparlandı takım. kaos futbolu burada bize en uygun tanımlama, saha içerisinde rakiple dövüşüp, önde bastığımız, oyunu sıkıştırdığımız, karşımızdaki takımı hataya zorladığımız sürece başarılı oluyoruz, ancak bazen telaşla hızlı oynamayı karıştırıyoruz.. o anlarda sıkça saçmalıyor ve bocalıyoruz.. bugün kü maç kazanılabilirdi kaybedilen 2 puan olarak hanemize yazıldı.. sağlık olsun, yeter ki mücadele etsinler, utandırmasınlar..

theotheo dedi ki...

ilk 2 hayal oldu.

bacon1903 dedi ki...

Hangi takim icin gs icinmi ilk 2 hayal oldu!!!Fernandes sakatlandigi an ilk yariyi lider kapatma sansimiz kalmamisti.Ama takim cok sasirtti beni ordu macini kazandik puan kaybettigimiz maclara bakinca o macta puan kaybetsek o kadar sasirmazdim!!Samet hoca beni cok sasirtti.Bana gore bu takimin herseyi fernandes birde fernandesin yardimcisi oguzhanda yok 2.yarida gbirligini surklase ettiler!!!Sasirdim acicasi almeida sasirtmadi ne yazikki??Bu sene bizim icin kesinlikle vazgecilmez bu kacirdigi pozisyonlari kariyeri boyunca kacirdi.Nene alinirsa kesilecek isim belli oldu bana gore bugun tamam ikiside inanilmaz kosuyor hatta holosko daha skorer ama olcayin takima yaptigi katkinin yakinindan gecemiyor ne yazikki.Yedekten oyuna girecek holosko cok etkili olabilir.Fernandes kayseri macina yetisir.Kayseri macinda cok pasli bol pozisyonlu ve galip gelen bjk olursa gs ile puan farki maksimum 3 olur ki bu takim sezon sonuna kadar yarisin icinde yer alir bana gore.

gogo dedi ki...

rica ediyorum şu son iki maçı izledikten sonra kimse cenk demesin.

YSY dedi ki...

Ben takımın devre arası yapılacak takviyelerle ikinci yarı daha iyi olacağı kanaatindeyim. Yarışın içinde kalabiliriz.

Deniz dedi ki...

Mcgregor bir kez daha golu altipastan yedi. Uzuluyorum adamin haline.

Unknown dedi ki...

bu akşam puan farkı 5 oldu, burağın malum olayı olmasaydı şuan puan farkı 2 olacaktı.. neyse ikinci yarının ikinci haftası puan farkı kalmaz, hatta lider dahi olabiliriz.. fikstürleri şöyle çünkü; Trabzon (d), Kasımpaşa (d) ve bizimle iç sahada oynuyorlar.. sonrasında da bursa (d), Antalya içsaha.. bizim fikstür de çok kolay değil tabi ama buna göre sanki daha kolay..

buzkan dedi ki...

burağın malum olayından sonra 15 hafta geçti; hala burağın malum olayı diyen var. haksız penaltı tamam da artık yetmez mi sizce de. burağın malum olayına endeksli puan hesaplarını okumaktan bıkmış olmamız gerekmeez mi?

Unknown dedi ki...

okumak zorunda değilsin :)

hylozoic soil dedi ki...

Dun oynanan dunya derbisini(!) gordukten sonra, takimimla bir kez daha gurur duydum. Devre arasi nokta atasi transferle, sezon basinda hic ummadigimiz sekilde, guzel bir final yapabiliriz. Hos, varsin sampiyon olmayalim, ama dun ki fener/gs gibi pasif ve korkak oynamayalim. Takim puan kazaniyor/kaybediyor ama sahada verilen mucadale beni mutlu ediyor.

strwind dedi ki...

Efes maçına post?
Maç için 300 bilet satılmış bu arada.

Unknown dedi ki...

Pınar Karşıyaka
Banvit
Galatasaray Medical Park
Fenerbahçe ülker
Anadolu Efes

hepsinde kayıbız bu sene.. mücadele ederek kazanacağımız maçların hiçbirinde o karakteri sahaya yansıtamadık..

strwind dedi ki...

Karakterle yok alakası. Sen maçın sonunu bugün berbat bir gününde olan cevherle oynarsan(maçın başından beri berbat oynayan bir adamı son 5 dakika sahaya sürmek?) , karşı tarafın pota altını dağıtan vidmarı son 5 dakika oyundan çıkarıp, pota altını iki 4 numara ile oynarsan , can akına ikinci yarı 0 dakika süre verirsen, christopher iyi günündeyken onu da son periyot oynatmazsan maçı da elinle verirsin.
Hadi vidmarı çıkarıyon cemali sok bari, ama yok kaç maçtır maçın sonlarını pivotsuz oynuyoruz. Maçı koç eliyle verdi bu maçın özeti budur ne yazık ki.

BJK4EVER dedi ki...

Bence koc hatasi veya mucadele ile alakasi yok nu yenilgilerin tamamen kalite ile alakali. Rakibin guardi son periyotu hatasiznoynayan farmar senin guardin son periyotta sacma sapan tercihlerle maci veren jerrels. Rakibin 4 numarasi en kritik anda 2 ucluk atiyor senin 4 numaran markota bombos sekilde turnike kaciriyor. Kagit uzerindeki en iyi 3 oyuncumuz jerrels, christopher ve vodmardan biri winner degil, digeri ilk ceyrekte oynayip son macta sorumluluk almaya korkuyor, digeri de serbest atis atamayip erken fauller dolayisiyla tam edektif oynayamiyor. Bu kadar defolu oyuncularla da iyi takimlari yenemiyorsun bir yerde tikaniyorsun iste.

strwind dedi ki...

İyi takım karşısında tıkanıyoruz doğru da efes iyi takım değil sorun orda zaten. Sen elinde alternatif varken kaç maçtır yokları oynayan savanovicin karşısına dün kötü gününde olan ayakları gitmeyen cevheri bırakırsan adamı coşturursun tabi. Maç boyunca iyi oynamış iki oyuncunu son 5 dakika oynatmazsan bu maç için sorun koçtadır kusura bakma...
Erman hocaya güveniyoruz ama bu kadar net hatayı söylemeden geçemeyiz.

Deniz dedi ki...

Ah maç başlığı ah.

Unknown dedi ki...

bugün Antalya fener ülker maçına baktım göz ucuyla, antalyadaki davidson, carter ve theodore'u al bizim takıma gözün kapalı koy.. vidmar-jerrels-markota'dan daha fazla verim vermezlerse bende bir şey bilmiyorum.. maliyetleri de onların 5te biri yoktur muhtemelen.. hep daha iyi olacaklarını hayal ettim ancak, artık bu takıma dair hiçbir umudum yok, çok kötü yapılandık ve acısını çekiyoruz..

Unknown dedi ki...

ilk yarıyı çakma madrid'in üstünde bitirdik, ikinci yarının ikinci haftasında çakma barçanın da üstüne!!! çıkarız! :)

Adsız dedi ki...

yahu adamların td'si istifa etti. ama olaya bakın ki "yönetimleri kabul etmedi". aykut'u seversin sevmezsin ayrı ama şimdi kulüp yönetimi kabul etmedi diye istifasını açıkladığı makamda kalmaya devam mı edecek. lan futbolu bile politik kültürümüze benzettiniz ya daha ne diyeyim. zaten futbolu darbelerle politikadan uzaklaştırılan vatandaşların aynasal demokrasisi olarak görüyorum. kulüp başkanları var, divan seçimleri var, ahalinin destek veya istifa sloganları var. aynısı var yani. bir de "camia" diye bir kelime var mesela; yıllarca alternatifini aradım bulamadım. gerçi herşeyin hayırlısı at the end.

strwind dedi ki...

Geçen gordon yine bakkala gitmişti onu da paylaşalım bari :)
http://s7.directupload.net/images/121220/boicfvkq.swf

YSY dedi ki...

Çakma madrid'in önünde bitirdik fakat buna kıyasla iyiyiz yada kötüyüz yorumunda bulunmamak gerekir bence. Niye üstünde bitirdiğimizi rakiplerin beklenenden daha kötü performans göstermesi olarak değerlendirmek daha doğru olur.

Unknown dedi ki...

tabi ki öyle de bakılır ama şuan için bardağın dolu tarafına bakmak kendi açımdan daha cazip :)

boş tarafındaki sorunları sezon başından beri defalarca saydık tek ağız olmuşçasına.. hazır yerimiz güzelken bırakın keyfini sürelim.. takım şuana kadar görevini eksiksiz yaptı. içeride hiç olamayacak olan 8 puan kaybı (sırasıyla; gs, Trabzon, bursa ve Eskişehir maçları) şuan ki konumumuzu belirliyor. şanssız puan kayıplarımız olmasa bugün çakma Real'in 11 puan önünde olabilirdik.. böyle de bakılabilir dimi :)

Narcos44 dedi ki...

O değil de... Allah'in bir kulu yok mu Hikmetsiz Karaman'a ulaşabilecek? Gitsin desin: "Hani aranızda bir fark yoktu, Bjk de sizin gibi bir takımdı? Al ışte 12 sıra 10 puan fark var." Desin ki içimin yağlarını eritsin.. Oh... :)

Yorum Gönder

Ara