.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Kasım 2012 Pazar

Veli Neden Ayıp Etti?

Bir kere anlatacağım, tane tane anlatacağım.

Tartışma Veli'nin ayağına darbe var mı yok mu değil. Eğer darbeye bakacaksak, bugün Burak Yılmaz'ın hakkını yemiş oluruz, zira orada da Escude'nin Burak'la teması vardı. Ha, o olsa bile, fotoğraf buna kanıt olacak değil zira perspektif diye bir şey var. Önemli olan hareketli görüntüdür, zira o açıdan ayağın Veli ile aynı hizada durması bir temas olduğunu göstermez.

Tartışma Ferhat'ın penaltı yaptırma niyeti de değil. Evet, Ferhat'ın müdahalesi/müdahale niyeti penaltı kokuyor. Fırat Aydınus bunu düşünerek karar vermiş olabilir. Ama burada cümlenin öznesi Veli, Ferhat değil.

Tartışma pozisyonun penaltı olup olmaması da değil. Öyle olsaydı aşağıdaki post'ta "haksız penaltı" vs. derdim. Dememişim.

Tartışma Fırat Aydınus'un kararlarını maç içinde yorumlamak da değil. Hah, öyleyse bile gene aşağıdaki post'un son paragrafında maçı kontrol edemediğini açıkça belirtmişim.

Şimdi diyeceksiniz ki tartışma ne? Benim yazdığım cümle açık, yorumlarda yazdığım da açık. Veli, belki -var olduğu hala tartışmayı- darbeyi göstermek adına, belki de istemdışı kendini abartılı bir biçimde yere atıyor. Sol ayağını yere vurduktan sonra kafası öyle bir ileri geri atıyor ki, hepimiz futbol oynadık, olmadı koştuk ve ayağımız takıldı, hiç böyle düşeniniz var mı, bilmiyorum.

Ki bu da sorun değil. Sorun Veli'nin pozisyondan sonraki tutumu. Bana Ali Tandoğan'ı hatırlattı, bu yüzden de ayıp ettiğini düşündüm. Ha, bunu güzelce tartışabiliriz. Ama önce konuya hakim olalım. Konuya hakim olmadan da gelip burada "ne biçim Beşiktaşlısın"a varan cümleler kullanmayalım. Bunun tartışmasını burada senelerce yaptık zira.

Veli benim adamım değil. Benim, belirli ilkeleri temsil ettiğini, belirli ilkelere ulaşabileceğini düşündüğüm için gönül verdiğim bir takımın oyuncusu. Sizin takım tutuşunuz size, benim takım tutuşum banadır.

43 Yorum:

Deniz dedi ki...

Faul'ü göstermek kadar normal bişey yok. Onlarca tekme yemesine rağmen devam etmeye uğraşan oyuncularımız yüzünden bu kadar az faul çalınıyor bize ve bu kadar az kart görüyor karşı takım oyuncuları. Adam topuğuna darbe almış, ayağı bu yüzden kendi ayağına takılmış ve avantajını kaybetmiş, düşerken de bunu göstermiş. Penaltı mı? Penaltı. Burak'ın pozisyonunda da darbe vardı evet, ama avantajını kaybetmesine sebep olan bişey değildi bir, ikincisi pozisyon dışardaydı.

Gidebilecekken gitmemek ile gidemeyeceğini göstermek = burak ile veli.

Veli ayıp etti cümlen o yüzden bence biraz ağır.

theotheo dedi ki...

poff ne ilkeli bi adamsındır ya hayatında :D

theotheo dedi ki...

gandhi ak :D

@Deniz

Ben sevmiyorum abi genel olarak bunu. NBA'de de olmuyor (flopping diye cezalandirmaya basladilar bu sene ama bakalim), futbolda da hic olmuyor, seyir zevkimi elimden aliyor. Ha, ama sirf bunun yuzunden de birisini ayiplamak ayri. O yuzden dedigim gibi eylemden ziyade tutumm onemli, hadi diyelim yaptin, bari sonradan iki kelam et.

Ama sag ol bu yorum icin. Alttaki post'u okuyunca tutmeye baslamistim zira.

@theo

Simdi sen benim "senden daha ilkeliyimdir" diye bir cevap verip tuzaga dusmemi bekliyorsun degil mi? Canimsin ama seviye ne yazik ki yuksek kalacak burada, perdono.

ceyhun dedi ki...

veli pozisyondan sonra ne yaptı ben göremedim?

onun dışında bugün elli kez ağır çekimde tekrarını izledim. fotoğraftaki görüntü ile ağır çekim görüntüleri örtüşüyor. bariz müdahale var ve bu sebepten sol ayağı sağ ayağına dolanıyor.

türk futbolu arif erdemleri gördü. daha sonra bu erdem olan arif sahada kendini bıraktığını bir çok kez gülerek anlatmasına rağmen burak'ın pozisyonu tartışılırken "kendini atmak benim üstüme yapışmış bir etikettir" de dedi. bu kadar ahlaksızlık arasında hakettiği penaltıyı göstermek için -ki tespit etmek çok zordu- başını biraz çevirmiş. hiç de utanılacak bir tarafı yok bence. ayağına müdahale olmadan penaltı verilseydi utancımdan tek kelime etmezdim. ama veli'nin pozisyonunda bizi hüsrana uğratacak bir şey yok bence.

hakemin kırmızı kartı vermemesi tartışılır diyeceğim ama bizim gol de ofsayt olduğundan matematikteki sadeleştirme hesabıyla kırmızı kart golü götürür dedim ve eşitledim :)

alper dedi ki...

@ceyhun sadeleştirme yapacaksan almeida ve sivok'a yapılan penaltıları da hesaba katman gerekecek.


@ bunu ve bir önceki postu yazan arkadaşım. yazdıklarından varabildiğim iki çıkarım var. 1.si bırak futbol oynamayı koşmadın bile. 2.si romantizm sonucu bir hata yaptın geri vites yapmayı kendine yediremiyorsun.

yine de önyargılı davranmamak adına bu çıkarımları bir sonuca dayandırmıyorum. sana veli'nin neden ayıp etmediğini anlatmaya da uğraşamayacağım. ama bloğunu okuyanlara bir çift lafım var. ayıp eden veli değil bu ve bir önceki postun sahibidir. veli haksızlık yaptı derken veli'ye haksızlık etmek sağlıklı bir tutum değil. veli'nin oynadığı topu ben de beğenmem. ama bu veli'yi sevmememi gerektirmez. hele hele olmadık bir yerde olmadık bir bahane ile "kendini yere attı", "haksızlık yaptı" diye yaftalamayı hiç gerektirmez. selametle.

nagain dedi ki...

maç heyecanıyla yazılmış gibi duran cümleni savunuyor olman çok enterasan olmuş. Evet hepimiz az cok koşu yaptık ve bir ayağın diğerine takılırsa (müdahale var yok demiyorum ki son fotolarda net olarak var) düşersin arkadaşım bu kadar basit.

BurkayJK dedi ki...

@ceyhun

bizim hangi gol ofsayt hocam?

ceyhun dedi ki...

@alper

almeida ve sivok'la ilgili bir penaltı pozisyonu görmedim ya da hatırlamıyorum.



@burkay

fernandes'in ortasında almeida topa kafa ile vurduğunda holosko ofsayt. holosko'nun golü yani.

Veli'yi iki seneden beri seyrediyoruz. Burak'ı daha uzun yıllardır... Veli'yi Burak'la karşılaştırmak herşeyden önce Veli'ye ayıp.

İki oyuncunun da, iki pozisyonun da birbiri ile hiç bir ilgisi yok.

Maç görüntülerinden penaltı çok iyi anlaşılamıyor ama velinin ayaklarının birbirine dolandığı çok iyi görünüyor. Pozisyon penaltı değildiyse de Veli kendini yerine atmamaıştı ve bunu görememeyi ben anlamıyorum.

Hiç kimse emek hırsızlığı yapmasın, ve hiç kimse de durduk yere onurlu bir futbolcuyu emek hırsızlığı ile suçlamasın.

Bir sürü insan fotografi gördükten sonra "pardon veli" dedi. Bu kadar zor değil yani.

BurkayJK dedi ki...

@ceyhun

hmmm, bence Almeida tam dokunduktan sonra Holosko ofsayt pozisyonuna giriyor gibi ama neyse. üzerinde çok da durmaya gerek yok.

demetevler dedi ki...

yahu siz insanlar okuduklarınızı anlamıyor musunuz? beyin aktiviteniz okudugunuzu anlamanıza yetmiyor mu? adam üşenmemiş tam olarak kendini anlatabilmek icin 10 paragraf yazı yazmıs. hala burak-veli muhabbeti yapıosunuz inanılmazsınız hakikaten. ben sinirleniyorum burda onun hissettiklerini tahmin bile edemiyorum, cunku bi tane bile arguman uretmiyorsunuz sadece ufacık beyinlerinizle yok ofsaytmıs diilmis, yok baska penaltılar varmıs onlar nolucakmıs.

@ ceyhun

guzel kardesim adamın yazdıgı yazıda arif erdemi ya da burak yılmazı savundugu bi kısım mı var ki onları ornek veriyorsun? bunların ahlaklı olduklarını mı yazmıs? her insanın farklı etik ve ahlaki degerleri vardır, sana yanlıs gelmeyen bisey karsındakine gelebilir. herhangi bisey yazarken senin degerlerini mi kullanmasını bekliyorsun?

@theotheo

senin derdini hic anlamadım hocam kusura bakma, tek derdin cetvele 3 puan daha yazdırmak sanırım. senin icin daha uygun yazılı ve gorsel basın ogeleri var onları takip edebilirsin.

@alper

shelbyl in attıgı post u okuduguna emin misin sen? derdinin penaltı, ofsayt, iyi hakem kotu hakem, hakkımızı yediler vsvsvs bunlar olmadıgını belirtmis algılayamıyor musun bunu? hala sivok diyor almeida diyor cocuk ya inanılmaz.

@nagain

yine tekrar ediyorum, herkesin etik ve ahlaki degerleri farklıdır. bi insana nasıl dusunmesi gerektigi soyleyemezsin, dunyaya hangi pencereden bakması gerektigini soyleyemezsin.

@korayozcan

yazıda veliyle burak ı mı karsılastırıyor gercekten, bunu mu anladın yazıdan? herkes ilk andan dusundugu seyi degistirdi diye o da mı degistirmek zorunda? adam perspektif anlatmıs sen hala fotograf diyorsun.


Mayor dedi ki...

"Sizin takım tutuşunuz size, benim takım tutuşum banadır." bunu cerceveletip asayim duvara.

Unknown dedi ki...

veli nin arkada da gözü var ferhat ayağını salladığını görünce dur ben atayım kendimi hakeme yediririm diye düşünmüş

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
alper dedi ki...

@demetevler sen nasıl bi insansın ya yazıp yazıp siliyorum. okuduğunu anlamak ha? beyin aktivitesi ha? asdasdafdafd.

git bi çay koy allasen.

nagain dedi ki...

@demetevler
şaka mısın yahu yazdığımdan bunu mu çıkardın? En başından fiziğe aykırı , hızlı bir şekilde koşarken bir ayağın diğerine takılırsa düşersin bunu söylüyorum sadece ve bu şekilde yere düşmüş adamı Burakla karşılaştırıp sen ayıp ettin denmez denmemeli. Ayrıca üstte yazılmış Veli'nin arkasında gözü mü var ki baksın tam Ferhat ayağını sallarken bi ayağıma diğerine taktırayım desin. Pes ki ne pes artık. Yani yazmayayım diyorum da komik duruma düşüyorsunuz artık.

Yazıda veli ve burak karşılaştırılmamış ancak yazı altında ve bu konu etrafında dönen tartışmalarda konuşulduğu için yazdım.

Yazıdaki perspektif yazarın görüşüdür, yazının altında da bunun hakkında görüş yazma imkanı tanındığı için nacizane bunu kullandım.

Futbolcunun tekme yedikten sonra yere düşüş stili üzerine eleştiri üretebilmek bence oyunculara da, takıma da haksızlık. Bu da benim perspektifim.

Sunun altini bir daha cizeyim: Tabii ki Veli'nin tutumunu ayip bulma konusunda herkesin benimle hemfikir olmasini beklemiyorum, o dangalakligin onde gideni olur. Benim itirazim tartismanin "Ferhat'in niyeti, Aydinus'un diger kararlari" vs. noktasina cekilmesi. Onu da gectim, "ne bicim Besiktaslisin" moduna gecilmesi.

Ben Veli'nin dususunu abartili buluyorum, tasvip etmiyorum, sol ayagini yere carpan bir insanin da onden kursun yemis gibi atilip dusecegini dusunmuyorum. Benim sozum bu kadar.

Ha, burada iki sene neden "anti-Bobo" ya da "Nobreci" olmadigimi anlatmaya calistim ama muvaffak olamadim, bir o kadar sure de "anti-Veli" etiketi tasiyacaksam varsin olsun. :)

nagain dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nagain dedi ki...

gercekten pozisyonu izleyip sol ayağını yere çarptıgını mı görüyorsun ? benim gördüğüm sol ayak sağ ayağa çarpıyor da. Selametle

@nagain

Valla ligtv'nin hitini arttirmamak icin videoyu bilgisayara indirdim, dunden beri de defalarca izledim ama fark etmemisim. Simdi sen soyleyince bir daha baktim, evet once sol ayagi sag ayagina vuruyor, ondan sonra yere vuruyor.

Bu dususundeki abartiyi aciklamiyor bence ama maddi hata yapmisim, duzeltiyorum.

@nagain

Son cumlem garip olmus. Dedigim su: Ben zaten "Veli kendini yere atti" demiyordum, zira ayaginin bir yere takildigi gorunuyordu.

BJK4EVER dedi ki...

Tamama da ayagi takilip dustuyse niye ayip etmis olsun? Insanin ayagi takilinca dusmesi ayip mi?

emireri dedi ki...

veli kendini abartılı bir şekilde yere bıraktı bu tasvip edilemez ama buna prim tanıyan ne yazık ki bizim hakemlerimiz, veli de biliyor o şekilde kendini yere atmasa o pozisyonda herhangi bir düdük çalınmayacağını.. hakemlerimiz ne yazık ki aşırı derecede yetersizler, he bundan sonra veliyi biçseler, sahadan alıp dağa kaldırsalar faul alamaz :)
işte tam olarak bu noktaya isyan edişimiz, formanın rengini değiştirdiğin vakit ceza sahası dışındaki pozisyonlar bile içeri taşınıyor, bir tanesi fener maçıydı ahmet çakar ceza sahası dışındaki bir pozisyon içinde penaltıya hükmetmişti, diğeri ise malumunuz.. biz çoğu zaman hakkımızken eleştrilere maruz kalıyoruz, örneğin velini pozisyonu, çoğu zamanda bizim oyuncularımız haksız yere kartlar görüyor, bkz samsun maçı.. sahada hep bir takım şeyler bizim adımıza negatif olarak geliştiriliyor, sahada olmuyorsa daha sonrasında basın tarafından.. bugün gs'nin en az bizim kadar borcu var, devlet o stad yardımını yapmasa sittin sene o bataktan çıkamazdı, bakın arkamızda bir tane kamu kuruluşu var mı?? diğer taraftan veli olayı, sen koşan adama tekme atma arkadaşım, ayağını hafiften çarptır, bunu bir değil iki defa dene, sonunda zaten o adamın ayakları ister istemez birbirine dolaşır. bu poziyonda tam olarak da bu oldu.. itiraz edenler, veliye yöneltilen suçlamalara takan arkadaşların isyanı da buradan kaynaklanıyor... bakın bu hafta lehimize kolay bir penaltı çalındığı görüşü kamoyunda hakim ancak önümüzdeki haftalarda bunu burnumuzdan getirmezlerse bende hiçbir şey bilmiyorum ki zaten milletin ağzına bir kere laf verildi.. sorun o ki bunu artık her seferinde ısıtıp ısıtıp önümüze koyacaklar ve her seferinde kendi ayıplarını örtme girişiminde bulunacaklar.. buna müsade etmemek lazım.. velinin pozisyonu on kusurlu hareketin içinde yer alır, bursalı oyuncu birkaç defa aynı şeyi denemiş ikinci de başarılı olmuştur, net bir şekilde penaltıdır ve çıkması gereken kartta kırmızıdır... veli kendini abartılı bırakmıştır yere ancak bu olayın penaltı olduğu gerçeğini değiştirmez.. bizim hakemlerimiz harekete değil, yapılan artistliğe penaltı çalmaktadır.. sorunun özü bu...

@emireri

Haklisin, itirazin da sonuna kadar gecerli. Tam da bu noktada ayriliyoruz ve ben Besiktas'in bu konumunu seviyorum zaten.

En son sampiyonlugumuzda Kocaeli macinda bir tartismali penalti pozisyonu olmustu gene. Ama ondan sonra o kadar uzerine gidilmemisti mesela bu konunun. Cunku Besiktas hakikaten iyi oynuyordu ve de onu konusturacak bir ortam olmamisti.

Bu sene de aynisi olur eger biz iyi oynarsak.

Ben Galatasaray'in ya da Fenerbahce'nin haksiz penalti kazanma ihtimalini/kazanacagini bilsem de takmiyorum. Zaten o konumu sindirseydim o takimi tutardim. Besiktas'i tutma sebebim baska.

Ayrica BJK4EVER, o kadar yazidan su karsi-argumani cikartman ya hic okumadigini, ya da okusan da sallamadigini gosterir ki ikisi de kirici.

emireri dedi ki...

seni eleştirmek için yazmadım zaten, sorunu işaret etmekti amacım.. diğer taraftan zaten biz beşiktaş'ı dik duruşundan dolayı sevdik, daha tutkuyla bağlandık.. şerefli ikinciliklerle avunan bir nesiliz sonuçta :)

sadece veliyi bizden olmayanların eleştirmesi zoruma gidiyor yada bu şekilde gerçekleşen laf atmalar.. velinin artistlik hareketine oscar verilir mi bilmem ama nihayetinde dünyanın her yerinde bursalı oyuncunun yaptığına kart verilirdi. ülkemizdeyse veli faulü o kadar açık bir şekilde göstermek adına rolünü oynamasa penaltı alamazdı, bu da bu kadar net değil mi..?

@emireri

Yok ben de seni elestirmedim zaten.

" ülkemizdeyse veli faulü o kadar açık bir şekilde göstermek adına rolünü oynamasa penaltı alamazdı, bu da bu kadar net değil mi..?"

Bu gecerli bir soru. Ben diyorum ki biz kendi kapimizin onunu supurelim, etraf pis olursa da idare ederiz. Sen (lafin gelisi sen) de diyorsun ki biz kapimizi supurelim ama sagdan soldan cop geliyor, niye kasalim?

Iki yaklasim da makul.

Arcadio__ dedi ki...

Pozisyon olduğu an penaltı diye tivit attım ve hakemde kararı verdi. He hala penaltıdır bana göre, ayrıca veli salına salına da düşebilir. tüm bunlar futbolun içindekiler, buraya yazılanlar ise futbolun bizim hayatımıza neler kattığıdır. Beşiktaşlı argümanı ise Burak atıyor, Veli neden kendini atmasın olursa, sıkıntı başlamış demektir. Veli Beşiktaş formasını giyerken bunu yapıyorsa benim Beşiktaşımda yer bulamaz! işte genel anlamda Beşiktaşlı tepkisi bu olacağından dolayı Batuhan gelmesin diye yırtınmıştık. Şimdi bu posttaki tavır aslında oyuncunun karakterine değilde o formanın içinde böyle bir karaktere bürünmesine gelen tavırdır.

fatih arslan olayın özünü iyi yakalamış ve şelbil'in söylemek istediklerini iyi bir şekilde sadeleştirmiş.

olayın penaltı olup olmaması sorun değil abi. 6 pasta ayhan'a kafadan makas yapıp penaltı çalınmamışlığı var , van'da smaç vurularak durdurulan topa penaltı çalınmamışlığı var.buna da çalınmasa maksimum 3 puan kaybederdik.

varsın kaybettiğimiz şey puan olsun adımız emek hırsızı olacağına ki biz bununla övünürken tutup birinin kendini yere abartılı atmasını bünye kaldırmıyor.çünkü karşınızda bunu objektif olarak tartışabilecek kafa yapısına sahip adam yok.




emireri dedi ki...

hmmmm bende tam anlaşılamadım sanırım, benim demek istediğim de herkes yapıyo, biz niye yapmıyozzz yeaaa gevşekliği değil.. tam aksine velinin yaptığı ile bunu kendine huy edinmiş adamların yaptığının bir tutulmasıdır.. veli bunu huy haline getirmedikten sonra sineye çekilebilir, "bizden değildir" gibi davranamayız.. en başından beri benim de düşümcem aynı, böyle bir puanla avunacağımıza, tertemiz övgüyü almak daha erdemlidir. ben niye veliyi savunmak zorunda kalayım, varsın 1 puan eksik olsun ama tertemiz olsun, kimse dil uzatamasın benim takımıma.. yoksa velinin abartılı gösterisinin elle tutulur bir yanı..

aslında balık baştan kokar ya o hesap, yetersiz hakemlerimiz prim tanımamalı bunlara, bunu engelleyecek olan onlar ama bu tarz hareketler de ligimizde ısrarla prim yapıyor.. nba'de ki katlamalı para cezası ve uyarı, 6.da maç cezası mantığı çok makul görnüyüor, üzerinde bir takım değişiklikler yapılabilir.. bu şekilde yeni bir düzenleme, maç içerisinde hakemin gözünden kaçanların maç sonrasında iyisiyle kötüsüyle yeniden değerlendirildiği, yapanın yanına kar kalmadığı, suçsuzun aklandığı bir sistem daha doğru olandır... bugün bize yarın rakibimize..

alper dedi ki...

eee arkadaş olayı istediğiniz yerinden tutup götürmeyi başbakanınızdan öğrendiniz galiba. nerdeeen nereye geldik.

olay şu: semitic dedi ki; veli büyük ayıp etti.

ben de dedim ki; ayıp eden sizsiniz, beşiktaş gibi bir takımda oynayan, kabul etseniz de etmeseniz de, kalburüstü olan bir futbolcuya nasıl düşeceğini söylemek size düşmez.
kaldı ki semitic başta pozisyonun penaltı olmadığını düşünüyordu, olayın penaltı olduğu anlaşılınca oradaki darbeyle öyle düşülmeze geldi.
yarın öyle düşülebileceği ispatlanmış olsa olay " veli isteseydi o çelmeden kaçabilirdi" ye gelecek. bu bir tarafa. diğer taraftan beşiktaş tarftarında saçma bir romantizm var. haksız penaltıyı hiçbirimiz istemeyiz ama buz gibi penaltıyı da anlayıp dinlemeden sulandırmaya kimsenin hakkı yok. öyle senin taraftarlığın sana benim taraftarlığım bana olmaz. sen benim taraftarı olduğum takımda, emeğiyle, alnının teriyle, şerefiyle mücadele eden adama laf edeceksiniz ben de buna eyvallah edeceğim öyle mi? onu bir geç. bunu değil beşiktaş'lı bir futbolcuya atıyorum galatasaray'lı bir futbolcuya da yapsanız ben karışırım. yok öyle meydanı boş bulup desteksiz sallamak.

theotheo dedi ki...

ya burada shelbyl gibi kolpa atan birini dinleyip tartışıyosunuz bravo.

bu adam gibiler etrafta çok var. bir boka sap olamazlar, üç kuruş için adam satarlar. hayatları yalandan ibarettir.

ama burada öyle bir profil çizerki. sanki el mehdi aq.

beşiktaş sanki sütten çıkma ak kaşık ya. daha düne kadar seba zamanları ondan sonra bu kulüpte alaaddin çakıcı onların yeğenleri müdürlük yapmıyo muydu aq. bu işleri geçin.

buzkan dedi ki...

shelbyl yazıları şu siteyi ziyaret sebebidir, gerçekten iyi yazar, keyifle okuruz. veli konusunda ise saçma bir yazı yazmış, o kadar yorum içinde insanın arada saçmalaması normal bence.
site de sürekli saçma sapan yorumlar okuyoruz bozuk saate bağlayıp adam akıllı tek yorumuna denk gelmemiz onun değerini arttırmayacağı gibi semioticus tan bişey götürmez.

Kiminin hicap duvarini malzemeden calan muteahhit yapinca boyle seyler okumak da nasip oluyor.

Neyse, ben anlatacagimi anlatmisim ki emireri, fatih ve ovunc ile sonuca bagladik. Geri kalan zevzekliklerle ugrasmaya degmez.

@buzkan son yorumumun nesnesi sen degilsin, siralama sebebiyle yanlis anlama olmasin.

alper dedi ki...

heee. zevzeklik.

bilmediğin konu hakkında konuş, pardon demek zor gelsin kıvır, sonra biri gelsin uyarsın, anlama, rezil olunca "zevzeklik" de, bütün bunların çıkış noktası da "erdem, hak, hukuk falan olsun.

utanması olan adam bu yeter. olmayanlar daha fazla nasıl çirkinleşebilirler seyredelim görelim.

"Benim takildigim nokta eylemden ziyade, tutum. Veli'nin olaydan sonra bir uzuntu, bir pismanlik gosteren hareketini gormedim.

Ha, mactan sonra cikar ozur diler, o ayri.
9 Kasım 2012 23:04"

BesiktaskUlan dedi ki...

Kusura bakmayın ama bu yazı ile Beşiktaşlılık değerleri arasında bir bağ kurulabileceğini düşünmüyorum.
Hepimiz, belli bir duruşa sadık ve bu yüzden, EKŞİ Beşiktaş'ı seçen insanlarız ve elbette haksızlığa tahammül etmeyiz, kendimize yedirmeyiz.

Ama,

Beşiktaşlılık ile "bir futbolcunun başını hafif on beş derece sağa çevirip düşmesi" arasında hiçbir bağ yoktur, olamaz.

Meselenin Veli'nin nasıl düşmesi gerektiği hele ki, sonrasında "özür dilemesi" ile ilişkilendirilmesi ise, baştan yanlış yazılan bir yazının artçı savunmalarıdır.
Kabul etmelisiniz ki, "düşüşte Beşiktaşlılık duruşu" diye bir şey yoktur, bütün olay, düşüş pozisyonu haklı bir sebebe dayanıyor mu dayanmıyor mu?

Bir anlık refleks ile futbolcu mu asacağız? Hani hepimiz futbol oynamıştık? Bu sitedeki herkes düşerken patates çuvalı gibi mi yığılıyor yere?

Yapmayın, sonra da "benim Beşiktaşlılığım" diye insanları zan altında bırakmayın.

Pozisyon penaltı olmasaydı hak verirdim ama şu anda bu tartışmayı geçiniz.

Veli ayıp etmemiştir. Sadece birkaç saniye içinde düşmüştür. Bu kadar.

Ben tartismayi kapattim kendi adima zaten, ama demediklerim uydurulunca kendimi savunma geregi duyuyorum.

Yukariya alintiladigim yorumu tam 4 gun once, butun bu tartismalarin hicbiri donmeden yapmisim. Yeni mesele bu.

Evet, Veli hususunda asikar ki bircok insan icin yanlis dusunuyorum. Kabul. Ama "yok bastan soyle dediydin de simdi kiviriyorsun" da vs. denmesin. Tam 99 saattir ayni seyi diyorum zira.

alper dedi ki...

veli ayıp etmemişse neyin özürünü dileyecek?

sen veli hakkında yanlış bir yorum yapmışsan özür dilemen gerekmez mi?

adam takımı adına pozisyona girmiş penaltı almışsa neden üzülsün?

kimden özür dilesin? bursaspor taraftarından mı?

mesele bu değil, bu değil, bu hiç değil demeye gerek var mı?

penaltı mı değil mi?
darbe var mı yok mu?
bir pozisyonda bir futbolcunun nasıl düşeceğine bir blog yazarı mı karar verecek?
adamın anlık düşüşünden karakter çıkarımına gitmek karakterli bir davranış mı?

senin yanlış bir yargın yüzünden karakterin hakkında çıkarımlar yapılması hoşuna gider mi?

son sözü söylemiş olmak haklı olmak mıdır?

vs.

Unknown dedi ki...

burak yılmazdan bu akşam season 10 episode 20343924'u izledik.. iki ayrı pozisyon ve hastalık yine nüksetti.. :) "geçen haftaki velinin pozisyonlarından ne farkı vardı yeaaa.." yorumları ile gs camiasını buraya bekliyoruz..

Yorum Gönder

Ara