.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Kasım 2012 Cuma

STSL12 / MP Antalyaspor - Beşiktaş


Pazar / 12.00 / Yunus Yıldırım

103 Yorum:

Unknown dedi ki...

balkan harbinin 100. yılındayız renklerimizin siyah beyaz olmasının sebebi, siyah ve beyaz oluşumuzun 100. yılı.. bunun içinde birşeyler yapılmalıydı sanki..

BJK4EVER dedi ki...

Real Mardin yine puan kaybetti, bakalim bu sefer yaklasabilecekmiyiz? Yarin Barcelona da puan kaybeder buyuk ihtimalle, Antalya'yi da biz yenersek muthis karli bir hafta gecirmis oluruz. Insallah bizimkiler bunun farkina varir.

Unknown dedi ki...

real mardinin ultra süper oyunculardan kurulu, mükemmel ötesi takımının, rüyalar ansiklopedisi futbolu gariban karabük'e sökmedi.. mehmet yıldız utanmasa maç 4'e 5'e giderdi.. sahi ya onların aklı mençıstırda.. neyse mardin bu mağlubiyetle mardinliğinden birşey kaybetmez :)

theotheo dedi ki...

adamlar cl de gruptan çıkacak. sizde burda ananızın liginde kovalamaca yapın :D

Unknown dedi ki...

theo "senin" takımın oynadığı iki maçtan birini kazanmış ligde, şampiyonlar liginde ise tek galibiyet şu ana kadar ki manchester bu hafta bebelerle sahaya çıkmazsa ancak kendi kendinize tatmin yollarına "her maç biz iyi oynuyoruz ama gol atamıyoruz, grubun en iyi takımıyız esasında" sığınırsınız.. yani oradan da birşey çıkmaz bu gidişle.. sonra kuyruklar bacak arasına alınıp anne ligine gözüm gözüm geri gelirsiniz ;)

sezon başında ligi süpürür bu takım diyen bazı futbol dehaları şuan ne düşünür onu merak ediyorum?? yarın kazandığımız takdirde gözlerinin dibindeyiz, üstelik 3 derbi ve bursa maçını aradan çıkarmış vaziyette...

Wruce Bills dedi ki...

theo bide "bizim UEFA kupamız var, Süper Kupa'mız var" desen ideal GS taraftarı olabileceksin. Onu da söylemen yakındır zaten. Bu arada sana katılmamak elde değil. ŞL'de tarih yazan bir takım söz konusu. Cluj, Braga gibi Avrupa'nın en güçlü takımlarının üstünde gruptan çıkma ihtimalleri var.

BurkayJK dedi ki...

Evet, bizim de puan kaybetmemiz şart oldu.

Adsız dedi ki...

Kızmayın beyler, theotheo'nun bakış açısı anlık fotoğraf karesi gibi. Daha Züpper Lig başlarken memleketin Real Mardin ve Parçalonu takımlarının ne möhteşem performans sergileyeceklerinden bahsediyordu, boş çıktı. Şimdi de CL'de son maçlarda yaşananlardan sonra "ancak" gruptan çıkma şansından bahsediyor. O kadar kesin bir durum ki bu, Braga gruptaki son maçında 10 dakika daha dayansa bu ihtimali bile konuşmuyor olacaktık. Bu durum bana fan-atık medya tarzı gibi görünüyor. Üstelik daha maliyet/performans işlerine girmedim bile. Her daim "ben sadece başarıya bakarım arkadaş"cılar için bile kulübün durumu ortada çünkü.

Bu arada Burkay'a katılıyorum, geleneği bozmayıp biz de puan kaybederiz gibime geliyor. Hayırlısı.

Yine trollenmis burasi :)) Neyse artik :)) Valla ne yalan soyliyeyim beraberlik en uzucu skor olur. Yenresek ne ala, ama yenilirsek de (hakkiyla) mehmet hoca icin sevinirim. Hak eden kazansin.

Adsız dedi ki...

@The Eagle Abroad

Murat Cemcir aklıma geldi resmen. Valla ne yalan söyleyeyim. Ne yalan söyleyeyim.

Bu arada kadroya kimi yazarsan yaz Salih Abi ve Vedat banko.

YSY dedi ki...

%51 beraberlik, %25 mağlubiyet, %24 galibiyet diyorum :))

YSY dedi ki...

%51 beraberlik, %25 mağlubiyet, %24 galibiyet diyorum :))

BJK4EVER dedi ki...

Bu maci ve cuma gunku maci kazanirsak ve yeterince fark yaparsak (toplam 5 yetiyor) lider oluyoruz. Bunun farkindadir oyuncular umarim.

Unknown dedi ki...

5 günde 4'te 4 olsun inşallah.. o zaman nefes alır duruma geliriz..

BJK4EVER dedi ki...

İşte Beşiktaş'ın ilk 11'i: McGregor, Mehmet Akgün, İbrahim Toraman, Ersan, Uğur, Holosko, Oğuzhan, Necip, Olcay, Fernandes ve Almeida.


Toraman hamlesi enteresan geldi bana. Cok formda oldugu icin onu kullanmak istemis, ama orta sahada yer kalmayinca savunmaya cekmis. Sivok'da dusus vardi, kenara gelmesi mantikli Mehmet Akgun hamlesine anlam veremedim, savunmada degisiklik olacaksa ilk etapta Ugur cikmaliydi ama Hilbert'i kesmis hoca. Orta saha ve forvet ideal gorunumunde bence. Iyi bir mac olur insallah, savunma sacmalamaz umarim cunku Aissati ve Diarra bu sacmalamalari cezasiz birakmayacak kalitede oyuncular.

Deniz dedi ki...

Hilbert cezalı sanırım.

BJK4EVER dedi ki...

Evet Hilbert cezaliymis o yuzden yokmus. Toraman sagbek stoper Sivok olabilirdi, ancak hem Ersan hem Sivok ceza sinirinda oldugu icin sanirim boyle bir tercih oldu. Mehmet Akgun uzun zamandir oynamiyor, Toraman orta sahada iyi, sagbekte idare ediyor ama stoperde patlamaya hazir bir bomba, umarim bu aksam patlamaz, cunku karsisindaki Diarra ve Aissati bombayi patlatabilecek oyuncular. En azindan 1, muhtemelen 2 gol atariz bence ama gol yememek onemli. Defansta kisisel hata yapmazsak maci aliriz bence.

Hilbert cezali... Yalniz Toramana yer acmak icin stoper mevkiisi ile mi oynanmis yoksa Sivok'ta milli tkaim donusu bir problem mi var bilmiyorum dogrusu. Gonul isterdiki, boral yerine erkan kas olsun. bakalim, bol gollu bir mac geliyor gibi...

Adsız dedi ki...

Hiç kimse çekmedi McGregor'un Uğur Boral'dan çektiği kadar. Kardeşim zaten ileri çıkana kadar sabah oluyor bari savunma kanadını boş bırakma. Bu arada Mehmet Akgün fena değilmiş.

Adsız dedi ki...

Hoca çok geç olmadan Uğur-Emre değişikliğini yapmalı.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

samet yeter artik samet nedir bu UGur'dan cektigimiz...!

Mayor dedi ki...

Antalyanin ikinci golunde herkesin geri cekilip ceza sahasi disindaki adama orta yaptirmasi defansif felaketti.

Adsız dedi ki...

Bu ne lem McGregor resmen sürmenaj oldu. Samet'in diğer tarafı görmeyip Mehmet Akgün'ü çıkarmasını anlayabilen var mı.

Uzun zamandir izleyemedigim maclarin sonucuna bakinca "neyse iyi ki izlememisim" diyordum, bugun ise "TUH BE!" dedim.

Almeida gecen hafta da buyuk top oynamisti, bu hafta da iyiymis herhalde :) Ugur ise en zayif halka olmmaya devam etmis. Neyse, Ismail'in donusune az kaldi.

Bravo Oguzhan! Oyun zekasi boyle bir sey iste, Fernandes de net vurdu.

10 dakikasi bile yetti macin be, puan farki indi 3'e.

Unknown dedi ki...

mehmet akgün sakatlanmış hesapta.. uğur hakikatten felaketti ama top rakipteyken tüm takım refakatçi konumudayız, veli dışında basan adam yoktu..

Sene basinda Oguzhan'la dalga gecenler el kaldirsin, yoklama alacagim :P

Unknown dedi ki...

:) real'in maçı varsa demek ki!! :)

gogo dedi ki...

yalnız necip büyük top oynamaya devam ediyor.nazar değmesin.

Adsız dedi ki...

Bu maçta ilk yarıdaki oyununu çok değil biraz daha geliştirebilirse M.Akgün sağbekte oynar. shelbyl'in dediği gibi İsmail de yakında dönecek. Bu şekilde defans 2 gömlek sınıf atlar. Ben son golde yarım pozisyon hatası dışında kalecide pek bir problem göremedim. Hatta önemli anlarda iyi işler yaptı. Sonuçta bir Buffon değil ve sözleşme bedeli olmadan aldık. Pektemek dönecek. Devre arası Nene gelirse (ve Holosko yedek soyunursa) çok güzel işler olabilir. Muhammed'i de görmek isterdik.

Unknown dedi ki...

necip ve oğuzhan'da fernandesle beraber fitness çalışırlarsa daha güçlü hale gelebilirler.. bu şekilde çok yumuşak kalıyor göbek.. topu alan herkes rahatça dribling'ini yapıp kaleye yönelebiliyor.. mehmet akgün'ün ayağı hilberte oranla daha düzgün hoş ben oynasam orada benim bile ayağım hilbertten düzgündür de hilbert kadar ciğeri yoktur mehmet'in.. kısaca geliştirilebilir bir takımımız var, daha iyiye günler çok uzakta değil.. akhisar maçına da 3 yazarsak, kalan 4 hafta rakiplerin birbiriyle oynamasından dolayı sıralamada daha yukarılara çıkar devreye ulaşırız..

BJK4EVER dedi ki...

Fernandes'in son 5 dakikada yaptigi 3 kritik ve gereksiz top kaybi var, ki 2 tanesi tehlikeli ataga donustu. Umarim bu gozden kacmamistir.

AQ-47 dedi ki...

He hacı he...

Deniz dedi ki...

Nedim vardı bir de, Olcay sezonluk 1-2 golü geçemez demişti. O da gözükmüyor pek.

Fernandes Bursa maçında da son anlarda önemli toplar kaptırdı ve pozisyonlar gördük. Demek ki alınması gereken bir önlem var, o dakikalarda iyice yorulmuş olan Fernandes'i tek başına bırakmayacaksın, top saklatmayacaksın, çalım attırmayacaksın, yaklaşacak Necip, Hasan, Veli, kim varsa artık al ver yapacak, gerekirse kalecisine dönecek. Bunlar çok büyük problemler değil.

Büyük problem defansın solunda şu an. Bir de çok pozisyon bulup çok pozisyon veriyoruz ki normal zaten, ne kadar kalabalık gidersen ileri, o kadar az adamla yakalanıyorsun geride. Attığımız yediğimizden yukarda olduğu sürece göze batmaz, ama bugün son dakikalardaki Antalya pozisyonlarından biri girip maç 4-4'e dönseydi Muhteşem Beşiktaş lafları hiç sarfedilmiyor olacaktı.

Çok havalanmayalım, hala çok işimiz var ama durumumuz hiç fena değil. Gol yollarında gayet etkiliyiz, sırada defans problemini çözmek var.

Ben macin cogunu izleyemedigim icin Akgun'un sag bek performansi hakkinda bir sey diyemem, ama su ana kadar gordugum Mehmet Akgun'un oyun zekasi sifira yakin idi, ne kosulari, ne durdugu yer bir mana ifade etmiyordu. Bekte ne kadar degismis olabilir bilemiyorum.

Deniz'in dediklerine de katiliyorum. Ama bence defans problemlerinin %75'i Ismail'in geri donusuyle cozulecek. Ugur niye hala oynatiliyor, onu da anlamis degilim cidden.

Unknown dedi ki...

ek olarak geçen hafta verdiği kötü kararlarla bizim canımızı yakan aydınus'un bu hafta fener maçındaki sözüm ona (izlemediğim için) kötü yönetimi nedeniyle günlerdir medyanın gündeminden düşmemesi de ilginç... açıp bizim maçı bir izlesin arkadaşlar ondan sonra yorum yapsınlar aydınus'un beş para etmez hakemliği için...

box2boxMC dedi ki...

Fenerbahçe'li bi arkadaşım vardı, Uğur Boral'a Sığır Boral derdi zamanında, bende "niye öyle diyosun ne güzel adam, hızlı, teknik, şut çekiyor" filan derdim.
Şimdi anladım niye sığır olduğunu. FB'deyken en azından ofansif anlamda katkı sağlıyordu, burda o da yok. Ahh sığır ahhh...

alper dedi ki...

almeida çok büyük ayıp etti diye bir yazı bekliyorum.

CDiS dedi ki...

dikkat edilirse, iki maçtır fernandes son 10-15 dakikada yoruluyor. bu yorgunluktan dolayı gereksiz top kayıpları yapıyor. elbette maçın geri kalanında yaptıkları bunun çok üstüne çıkıyor ama ben diyorum ki, haftaya oynanacak akhisar maçında, fernandes dinlendirilmeli. oğuzhan her geçen maç daha da ısınıyor, sene sonuna kadar bu çıkışını sürdürürse, beşiktaş ve milli takım çok iyi '10' numara kazanacaktır. necip ve olcay 'da aynı şekilde, gün geçtikçe iyileşiyorlar. beşiktaş 'ın orta sahası, sezon başında (fernandes dışında) en zayıf halka gibi gözükürken, şimdi ligin en iyisi olarak gösteriliyor. almeida zaten sezon başından beri (transfer problemi halledildiğinden beri) olumlu bir görüntü çiziyordu, gol atamasa bile istekli hali mutlu ediyordu, gol atmaya da başladı artık (son 4 maçta 6 gol attı), tadından yenmiyor. uğur 'un bahsedildiği kadar kötü bir futbolcu olduğuna, defansif problemlerin ismail 'in gelmesiyle çözüleceğine inanmıyorum, zira, sorun bireysel değil taktiksel. yani beşiktaş, zaman zaman o kadar ileride oynuyor ki, defansta haliyle açıklar veriyor. uğur 'un ve ismail 'in zaten gerçek birer sol bek olmadıklarını düşünürsek, sorunun çözümünün taktiksel olduğu kanaatindeyim.
beşiktaş ekonomik olarak sezon sonunu görürse, ligin devre arasına da liderle en fazla 5-6 puan farkla girer, 2 tane kenar adamı takviyesi olursa, şampiyonluğun ciddi bir adayıdır bence. yeter ki, kilit adamlar, ciddi sakatlıklar yaşamasınlar. ben 3-4 maçtır beşiktaş 'ta güzel şeyler görüyorum.

Unknown dedi ki...

şuanki durum 08-09 sezonuna bence oldukça benziyor, o sezon iki küçük dokunuş bizi şampiyon yapmaya yetmişti; ernst ve yusuf hamlesi..
bu sezonda benzer bir durum var, aynı şekilde mantıklı olarak yapılacak iki transfer sezon sonu için daha umutlu konuşmamıza imkan verir bence..

theotheo dedi ki...

beşiktaşın bakın büyük maç kazanması lazım. beşiktaşın antalyasporu yenmesini başarı olarak görüyosanız bişey diyemem size.

beşiktaş bu sene trabzon bursa gs fb bunların 3 ü içerde olmak üzere 4 tane büyük maç oynadı. hiçbirini kazanamadı.

büyük maç kazanamayan takımlar asla ve asla tepeye oynayamazlar. beşiktaşın en büyük problemi senelerdir bu zaten.

eğer beşiktaş fenerbahçeyi galatasarayı yenebilirse bu havasıyla ligde şampiyon bile olabilir. transfer olursa tabii ki.

Unknown dedi ki...

theocum haklı olsan da saha içi ve dışı bir takım faktörler nedeniyle söz konusu içeride oynanan 3 maçta tek puanla yetinilmek zorunda kalınmıştır. teker teker saymaya gerek yok hepimiz biliyoruz bunları..

diğer taraftan transfer fikrine katılıyorum, imkanlar dahilindeyse eğer herkes transfer yapılmasını ister, elzem midir orası tartışılır, çünkü bu sezon bu şekilde bitirilse dahi bu takım ilk 5 içerisinde olacaktır, burası sanırım artık ortaya çıktı. sezon başındaki bütçe-kadro yapısıyla ilk 5 içinde olmak ilk etapta gerçekçi bir hedeftir. söz konusu transfer imkanı doğarsa, ilk 3 hatta şampiyonluk kelimesini telaffuz edebiliriz. elimizdeki imkanları bilerek konuşalım öncelikle..

theotheo dedi ki...

beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynar oynaması lazım. heleki rakipler bu denli puan kaybederken beşiktaşın normal şartlar altında şampiyonluğun en büyük adayı olması lazımdı.

iyi bir kanat oyuncusu çok işimize yarar. hem sağdan içeriye katedip pozisyon bitirebilecek hem de rakip beki çok rahatsız edip çıkartmayacak savunmaya da katkısı olacak avrupalı bir winger. bence şart. drenthe tarzı bir oyuncu orada faydalı olabilir ama onun durumunuda bilmiyoruz.

bir de defansa gerçekten çok sağlam bir oyuncu şart. stoper mevkinde ersan sivok toraman 3 ünü toplasan bi bok etmiyo. bence çok kaliteli bir isimde oraya gelirse şampiyonluk şansımız baya artar.

2 transfer bu takımı şampiyon yapabilir. bu iki transferin maliyeti 10 milyon eurodur. bu riske değer bence.

theotheo dedi ki...

sene başında söylediğim gibi bu takımın en önemli iki oyuncusu fernandes ve almeidadır dediğimde herkes almeida şöyle böyle diye ağlamıştı. dediklerimiz doğru çıkıyor. ikiside portekiz milli takım oyuncusu çok kaliteli oyuncu.

ama savunmayı yapamadığımız sürece galatasaray ve fenerbahçe bizi paramparça eder. bunu çok net söylüyorum. savunmaya çok güven veren bir isim alınmalı. öyle katır gibi ağır biri değil. hem seri olup, hemde liderlik yapabilecek biri. onu sivok veya toramanla beraber oynatabiliriz. ersan çok yetersiz durumda şu anda bence.

d.amokachi dedi ki...

Cuma günü geliyormusunuz cuma? Üşenmiycem tüm bloglara girip yazacam bu takıma destek verin bu takım olacak. En son ne zaman 5 gol attık? Her önünüze geleni şah yaptınız şahbaz yaptınız bir kere Samet Hocayı çağırıp tribüne alkışlamadınız. Hiç kimse hakkını teslim etmiyor. Onunda payı var bu takım dahada iyi olacak. Habire Teoya kızıyorsunuz. Herkes kendi görüşünü söyleyebilir. Gelin destekleyelim takımımızı Cuma İnönüde yine şenlensin romantik gönüllerimiz...

theotheo dedi ki...

burda sene başından beri samet hocanın arkasında duran benim.

takımın başına sırrı süreyya gelse bunların hepsi alkış tutar. bunlar böyle. tiganaya falan aşık olur bunlar.

şu anda yedek kulübesi gerçek beşiktaşlılarla doludur. beşiktaşın ihtiyacı olan şey de budur. oyuncu yetiştirme üstadı tigana şu anda barcayı çalıştırdığı için bunlar onun gitmesine falan çok üzülürler.

cuma günü numaralıda yerimi alıcam gene.

bacon1903 dedi ki...

Samet hocaya kizgindim.Feda sezonunda genc oyuncu oynatmiyor kazandirmiyor takima diye!!!Ne olduysa antalya kampinda oldu hoca oguzhani oynatmaya basladi.Necip bu sene ustune koymaya basladi ki gecen senelerde geriye gidis vardi bu hoca basarisidir.Ersan ne kadar hata yaparsa yapsin bu sezon feda sezonuysa futbolcular arasinda ilk feda yapan isim ve gelecek vaat ediyor.Olcay inanilmaz kosuyor ve teknigide iyi bir oyuncu.I.koybasi takima monte edilirse geriye bir tek cenk kaliyor.6 tane genc yetenekli turk oyuncu gerisi yabancida olabilir gelecek seneler icin umut veren bir yapi bu!!!


bacon1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
blackeyes82 dedi ki...

Hemen ben demiştimlere başlanmış.

Şu boral yüzünden 5-6 puan kaybettik. boral yerine ismail veya başka iyi bir sağ bek olsaydı, şu an liderdik denebilir mi acaba?

holosko yerine düzgün ayaklı ve hızlı biri, sağlam ve hızlı sağ ve sol bek bu takımı şampiyon yetmeye yeter mi? Bence yeter

Hala daha 10 milyon Euro'luk transfer deniyor ya, tey allaam.

Once rakipler 50 milyonluk transferlere karsin ligi neden "domine" edemiyor ona cevap ver, sonra 10 milyonluk transfer oner.

Hayir bir de "hakli, transfer" falan deniyor, yapmayin etmeyin abiler yaz donemini bu kadar mi cabuk unuttuk yahu?

Quaresmasizbutakimgolatamazspor vardi mesela, o cepheden de ses cikmiyor ne zamandir. O da hayra alamet degil bak hatirlamisken...

Unknown dedi ki...

imkanlar dahilinde yapılabilirse kaidesinin altını çizer, uğur boral'a, hatta dünkü mehmet akgün performansını gördükten sonra hilbert'e selam çakarım :)

ayrıca illa transfer demiyorum, alternatifler arasında eldekileri değerlendirmek de var.. ismailin de sakatlanmasıyla iyice zora girdik zaten..

Adsız dedi ki...

Aslında theotheo'nun dediği transfer meselesi doğru. Taraftar sitelerinden takip ettiğimiz, yönetim Nene üzerinde hala ciddi şekilde duruyor. Gelirse ilaç olur. Öte yandan madem İsmail sezonu kapatmış, ya Emre Özkan ya da PTT 1. Lig'den hesaplı bir transferle -vasatın biraz üstü olsa yeterli- bir solbek alınabilir. Bu iki transferle hem defansif hem de ofansif olarak totalde bir gömlek atlarız. Daha Pektemek de dönecek.

Bu transferlerin ciddi gerekliliğinin yanı sıra, öyle 10 milyona filan da çıkmaz. Nene için max. 1, haydi olsun 2 milyon sözleşme bedeli verilir. 1) sene sonu sözleşmesi bitiyor. 2) yaz döneminde kendisi de gelmek istedi ama Fransızlar her konuda olduğu gibi bunda da açgözlülük ve fırsatçılık göstermek istediler (yönetimi bunu yemediği için kutluyorum. YD olsaydı düşünmek bile istemem). 3) yaşı 31 ve sene sonu 32 olacak. Kendisi de alsa alsa yıllık 2 milyon alır. PTT 1. Lig'den gelecek oyuncu için de sözleşme bedeli olarak 500bin, bilemedin 1 verilir. En kötü durumda toplamda 3 milyon sözleşme parasına bu iş biter. Büyük ihtimalle Quaresma devre arası gidecek. Ondan kotardığın yıllık ücretle gelecek bu 2 oyuncunun ödemeleri hiç sorun olmaz.

Buradan transfer peşinde koşan taraftar güruhundan olduğum düşünülmesin. Ancak bariz olan, kimse bu fetret devrinin 1. yılında takımın özellikle hücum açısından bu kadar etkin olacağını hesaplamamıştı. Madem gayet iyi yoldayız, 2 transferle olayı bitirebiliriz. Genelde o kadar kolay yapmasam da bu kadar da iddialı sözler ediyorum, sonumuz hayrola diyerek. Biraz his durumu.

Bu arada, mesele Samet'e destek verip vermemek değil. Bu taraftar Tigana'ya da destek verirken aynı şeyi söylüyordu: "Adama yeterince sabır göstermedik bile". Bu nedenle her hafta oynattığı kurgu ve oyuncu seçimlerine yapılan noktasal eleştiriler de kendisini kabul etmemek anlamında değil. Maalesef bizim eğitim sistemimiz böyle. Eleştiri toptan tukaka etmekle bir sayılıyor. Böyle düşünenlere küresel futbol anlamında gayet başarılı olan Barça veya ManU forumlarını okumalarını öneririm.

Bir ilave daha: Bana göre bazı Beşiktaşlıların yorumladığı şekilde Olcay yanlış yerde oynatılmıyor. İspanyolların "dinamita" dedikleri oyuncular her daim değerlidir. Bunlar hücumda her yerde oynayabilir, hele ki 4-3-3 düzeninde. Farklılıkları dünkü maçta olduğu gibi zot diye bir anda çıkar ve skoru değiştirir. Zaten Samet kendisini şimdiye kadar 3 farklı bölgede oynattı ve gösterdiği fark yine aynı oldu. Bu oyuncu tipinin über hali C.Ronaldo. O da her takımda yok.

Adsız dedi ki...

Bir kısım da neden stoper transferine ihtiyaç duymadığımızla ilgili edeyim.

Beşiktaş'ın kadrosunda bulunan Toraman, Sivok, Ersan, hatta yedek olarak Escude ligimizdeki her takımın sahip olmak isteyeceği bir 4'lü. Zaten yediğimiz gollere dikkat edilirse sorun stoper sıkıntısından değil, öncelikle orta alanın kendi yarı sahamızın orta alana yakın 2. kısmında tutuk kalmasından ve beklerin yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Bekler konusundan başlayayım. Aslında genel anlamda joker kimliğiyle sağbeki yokluk hallerinde idare edebilen Toraman'ın, yeterli veya yetersiz tartışılır, doğrudan sağbek kimliğiyle oynayan M.Akgün'ün bıraktığı bölgeyi yeterince dolduramadığını 2. yarı bariz bir şekilde gördük. Tabii kabak gibi görünün bölge ise yine solbek oldu.

Maç anlatan spikerlerin genelde yaptığı yanlış bir yorum var. Stoperler bek bölgesinde hamle yaptığında, hatta diğer kanatta bulunan bekler kademeye girip müdahale ettiğinde bunu tüm takım defansı adına olumlu yorumlayarak "defans kurgusu oturmuş" modunda dillendiriyorlar. Bu tür hamleler bir maçta 3, bilemedin 4'ü aşarsa tersine, savunmada sorun var demektir. Uğur'u hücumda taşıdığı bir top dışında göremezken, trajik olan savunma bölgesinde de fazla göremedik. Aslında iyi bir takım oyuncusu, hele ki savunmada oynuyorsa bunu "zaten" maçın gidişatına göre ayarlamak durumunda. Takım defans yapıyor, ama hazret hala bir var bir yok.

Orta alan sorunsalı ise hem yazıldığı ve çizildiği gibi Fernandes'in yorulması ve Oğuzhan'ın kendisine verildiği bariz olan görevinden kaynaklanıyor (Samet de Fernandes teklediğinde bir tek ona güveniyor) hem de yine beklerin performansından kaynaklanıyor. Dikkat edilirse geriye dönüşlerde zorlandığımız anlarda rakipler hep kanatları kullanıyor, ya da kanatlarda daha başarılı oluyor. Toraman kendi görev bölgesi olmamasına rağmen sağbekte soldaki Uğur'dan biraz daha fazla fark yarattı. Çünkü en azından rakip ataklarda "yerindeydi".

Adsız dedi ki...

Evet çok konuştum biliyorum ama bu stoper-bek konusunu, dünyada son 10 yılda en iyi defans oyuncuları açısından ilk 10'a girecek Gallas konusuyla değerlendirip bitireyim.

Gallas Chelsea'de gayet muhteşem bir performans sergilerken Wayne Bridge'in sakatlanmasıyla solbeke geçmek durumunda kalır. Bu duruma defalarca itiraz etmesine ve kötü performans sergilediği bir maç sonrasında bunu açıkça dile getirmesine rağmen alternatifsizlik nedeniyle solbekte oynatılmaya devam ettirilir. Sonuç mu? Çoğu futbol yorumcusuna göre tek neden bu olarak 2006 yılında bir stoper için en verimli dönemi olabilecek 29 yaşında Arsenal'e transfer olur.

Chelsea'ye gıcık biri olarak o dönem buna hiç üzülmediğimi not düşerek, dünyanın top stoper oyuncularının bile bek işinde çuvallayabildiğini dikkate almak gerektiğini düşünmekteyim.

Transfer tabii ki makul sartlarda olursa kabul edilecektir, hatta Nene vs. gibi takviyelerin ne kadar guzel olacagini da daha once konusmustuk. Su sartlarda sol bek transferi de elzem, eger en iyi opsiyonumuz Ugur ise (ki ben hala buna inanmiyorum/inanmak istemiyorum)

Benim derdim, kulubun gecirdigi donemi unutmuscasina "10 milyon" lafinin rahatlikla soylenebilmesi. Saka gibi.

Amrabat'a 8 milyon verdirten zihniyeti daha yeni GS'ye itelemisken, izleri geri gelmesin aman aman.

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Bilerek veya bilmeyerek, mevcut yönetimin Nene ısrarı da aslında biraz bu yüzden.

Buradan en büyük serzenişi Rangnick işinin ihtimali nedeniyle negatif yazan Güntekin'e gönderiyorum. Bildiğimiz pozitif futbol mu yoksa Al Pacino'lu "family business" mi, önce karar versin. Malum, ikisi asla bir arada yürümez. Bu açıdan bakılırsa Beşiktaşlının her daim sağduyu sahibi olduğunu, oynanan pozitif futbolu görüp Samet'i bağrına basmasıyla görebilirsin zaten. Denizli mi? mümkünse sonuna kadar otel inşaatına devam.

Nene demişken, gerek maliyeti gerekse de potansiyel katkısı açısından cuk olur. Fransızlar yine çıkıntı mı oldu? o zaman sezon sonu gelir. Lübanya kılıklı fırsatçılara 3 kuruş fırsat tanınmasın yeter.

theotheo dedi ki...

defansa iyi transfer kesinlikle şart bunu göremiyorsan gözlerini kontrol ettir. 5 milyon euro civarında çok kaliteli bir stoperden bahsediyorum. galatasaray fenerbahçe bizi neden madara ediyor. defansın ortasındaki ağırlık ve adam kaçırma yüzünden. sivok-toraman-ersan-escudenin 4 ünü topla bir bok etmiyo bunu görelim artık.

ben de büyük paralara transfer yapılmasına aslında bu yıl karşıyım ama. şu anda öyle bi duruma geldikki şampiyonluk potasındayız 2 tane toplam 10 euroluk transferle bu takımın şampiyon olma ihtimali çok yükselir. zaten şampiyon olduğun zaman sen o 10 milyon euroyu çok rahat çıkarırsın. şampiyonlar ligi işin en başı zaten.

eğer transfer yapmıcaksak muhtemelen 3.olmamız büyük ihtimal bu bağlamda uefaya gidicez elimizde para pul olmucak. biraz geniş düşünelim. 10 euro şimdi harcıcaz ama. 20 euro para gelicek cl den.

sezon böyle gittiği için bunu söylüyorum.

akhisar-ordu dep-eskişehir-gençler dep-kayseri

bakın 3 iç 2 dış maçla devreyi kapatıyoruz 13 puan olursa bu takım çok rahat devreyi 1.kapatır. ki bence yapabiliriz. çünkü takım çok forma girdi. bir tek ordu deplasmanı sıkıntı onu da punduna getirip alabilirsek 15 puan bile olur.

2 tane de bomba transferle. bu takım şampiyonluğa gider. çok net söylüyorum.

bu arada fernandesle yılda 4 milyon euro civarı bir sözleşme yapılması planlanıyormuş 5 yıllık. bu da içerden bir bilgidir.

Unknown dedi ki...

açıkçası fernandes'e böyle bir teklif çılgınlık olur.. fernandes'e böyle bir sözleşme önerirsek ve kabul ederse şayet, yan gelip yatar, o karakterde bir oyuncu değil, keza almeida..

hem almeida'nın hem de fernandes'in bu sezon yakaladıkları form durumlarının sebebi olarak bu oyuncuların piyasalarını yükseltme çabalarının olduğuna inanıyorum. sezon sonu belki de efsanevi performanslarının ardından, hatırı sayılır bedellerle bizden ayrılacaklarını düşünüyorum.. ki umarım böyle olur..

Deniz dedi ki...

Bence Fernandes'in ederi 3mio. Belki bonuslarla beraber yukarı çekilir, şampiyonlar ligine kalırsak 3,5 falan gibi, detayına girilir.

Bence de hem fernandes'in hem almeida'nın piyasa yükseltme çabaları var bu arada işin içinde.

theotheo dedi ki...

fernandes şu anda 26 yaşında 5 yıllık sözleşme ile futbol döneminin en iyi zamanını bizde geçirmeyi garanti edicez.

20 milyon euro yaklaşık 50 trilyon bi para taahhüt etmiş oluyoruz ama bu oyuncu eğer yanına doğru isimleri koyabilirsek. her sene takımı şampiyon yapabilecek seviyede bir isim.

ben çok açık söylüyorum. everton tottenham atletico madrid ayarındaki takımlarda banko oynar bu adam. bu da demek oluyorki bizim bir arda turanımız var. arda turanın da şu anda dünya piyasasındaki oyuncular arasında çok değerli bir oyuncu olduğu aşikar.

bakın arkadaşlar ben şundan yanayım bunda haklı olduğum da ortaya çıktı. eğer bir oyuncu iyiyse vericez parasını. bu kadar basit bu kadar net.

burada almeida ve fernandes üzerinde ısrar edicez. bu adamlar üzerinde ve çevresinde bir takım kurmak durumundayız.

en karşı olduğum şeyler.

ismaile bi dolu para vererek sözleşme imzalamak.

yanlış. hem adam sakat hem de maaşını yükseltiyoruz hem de bi dolu para ödüyoruz. olmaz.

escude tamamen yanlış.

cenkin maaşının yükseltilmesi yanlış.

bu olay yanlış yani. cenk yedek bir kaleci yaklaşık 2milyon tl alıyo nerde görülmüş arkadaşlar. yedek oyuncu farklı bişey. yedek kaleci başka bişi. yedek kaleci seneden 10 maçtan fazla çıkamaz.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Emir Eri'ne katılıyorum. Beşiktaş her hangi bir futbolcuya senelik 4 milyon euro verebilecek mali kapasitede bir takım değil. Son 2-3 yılda yaşananlar bunu gözümüze sokmadıysa artık söylenecek bir şey yok. Fernandes'e 4, Almeida'ya 3,5 verelim. Sonra ileride almak istediğimiz yabancılar da aynı fiyat aralığından açsınlar kapıyı, mali disiplin denen olay yine yalan olsun, yine uçan kuşa borcumuz olsun.

Bu kulübün yapması gereken ve başkanın söylediği kadarıyla da yapacağı şey belli: Giderler geliri geçmeyecek. Düzlüğe çıkana kadar borçlanma zorunlu ama şu aşamada Fernandes de dahil hiç kimseye bu paralar verilemez.

Transfer konusunda ise Pektemek'in durumuna göre karar verilmesi gerekiyor bence. Pektemek'in çok çabuk kendini toparlayıp iyi bir performans göstermesini şahsen beklemiyorum. Keşke olsa ama geçen yıl gördük ki olmuyor. Bu yüzden onun oynadığı bölgeye Nene gibi bir futbolcu transferi çok maliyetli olmadıkça olabilir.

Stopere ise kesinlikle ihtiyaç yok. Kimse bizi madara etmiyor theotheo, sen hiç merak etme. GS maçındaki tek bir yanlış karar olmasaydı o madara ediyor dediklerin altımızda kalacaklardı. Ayrıca GS Semih, Cris, Dany ile mi madara edecek bizi. Şahsen hepsini bedava verseler birini bile istemem takımıma. FB'de Egemen hariç gözün kapalı oynatacağın stoper mi var? Bekir'le mi bize savunma dersi veriyorlar?

Yenilen gol sayısının bir çok sebebi var. Savunmada 1-2 hata da olmuştur, olmadı demiyorum ama tek 1 transferle bunu çözemezsin. O süpersonik dediğin takımların savunmalarını da her maç görüyoruz.

theotheo dedi ki...

@wruce

valla kafan bu saatten güzel galiba.

sen kimi kandırıyosun o maçta 8.9 tane adamların net gol pozisyonu var. sen girdiklerini attın. maç berabere bitti. adam atsa 7.3 biterdi.

boş atmayın bazı şeyleri. beşiktaşın fernandese 4 milyon euro vericek gücü yokmuş. ulan cenke 2 milyon tl ismaile 2 küsür milyon tl para veriyosun ya. hiç oynamayan adamlara. o paranın birazınıda o herife ver.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yahu senin zihniyetinle futbol oynansaydı biz Almeida geldiğinden beri tüm sezonlarda şampiyonuz derdik. Almeida'nın kaçırdığı golleri atmışız gibi saysınlar o zaman biz de geçen sene tüm derbileri kazanmış olalım.

İlkokul çocuğu söylemez böyle saçma bişeyi. Adamlar net pozisyonları atsaydı 7-3 olurmuş.

Kendi zihninde bir lig yaratmışsın, şöyle olsa böyle olur, onlar atsa fark yeriz, biz kaçırsaydık onlar atardı..

Hala senin 7-8 yaş grubuna hitap eden yorumlarına cevap verdiğime göre kafam sahiden baya güzel bence de. Sana tek katıldığım nokta bu.

theotheo dedi ki...

ya sen malmısın kardeşim

o maçta galatasarayın beşiktaştan çok çok daha üstün oynadığı zaten malumu. bu testti. fenerde gerçeğini yaptı 3 tane yiyip oturdun mu oturdun. burdan sonrasını kesiceksin ve dinliceksin. yaşın muhtemelen 18 ila 25 arasında olduğu için porno film izlemekten zihnin bulanmış.

Adsız dedi ki...

BJK-GS maçının istatistikleri:

BJK-GS
Şut: 12-11
İsabetli Şut: 7-6
Korner: 8-5
Faul: 16-23
Ofsayt: 3-1

Gökhan dedi ki...

demirören'in köpeğini adam sanıp da insan gibi laf anlatmaya çalışan arkadaşlara, ''cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybettim'' sözünü hatırlatıyorum.

konu ne olursa olsun, o kazandığını, haklı olduğunu söylemeye devam edecek, hiç boşuna istatistik falan göstermeyin, anlamaz.



Wruce Bills dedi ki...

Ya arkadaş burada seni insan yerine koyup cevap veriyoruz. Eğer elinde bir argümanın yoksa, bu konularda bilgi sahibi değilsen sus bir kenarda otur. Bir tek yaşın büyük sanırım onu da bir bok sanıp durmadan milletin yaşını öğrenmeye çalışıyorsun.

Burada senin ne mal olduğunu herkes biliyor da benden duyamazsın öyle şeyler.

Neyse bu da sana hitaben yazdığım son yorum. Burada Beşiktaş konuşmak amacımız. Sen kendi amacına uygun mecralar bulmaya çalış. Kendi zeka yaşına uygun insanlarla konuşmayı dene.

AQ-47 dedi ki...

Geçeceksin o işleri sneijder...

AQ-47 dedi ki...

Sen de geçeceksin o işleri Wruce, o kadar kolay değil o işler...

Adsız dedi ki...

@AQ-47

Bana GS'nin balından ver ödeşelim. Bu kadar berbat bir takımın hem memlekette hem de Avrupa'da hala şansının sürüyor olmasının başka bir açıklaması yok çünkü.

Motto'nu çok sevdim ayrıyetten. Benimkisi herşeyin hayırlısı iken seninkisi resmen doğrudan fatality.

İdolümsün.

theotheo dedi ki...

şimdide bal oldu o zaman gs ha. daha dün gruptan çıkamaz demiştiniz noldu kardeşim.

boktan işlerle uğraşacağına, kendi takımını saçma sapan boş laflarla yüceltmeye çalışacağına. gerçekten başarılı olanların hakkını ver.

yoksa hayatta da şimdi olduğun gibi milletin kahyalığını yaparsın.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Cidden komik. Çünkü Beşitaş'ın oyunu veya ligdeki takımların halinden vs bahsetmiyorsun, GS'nin 2. tur "ihtimalinden" bahsediyorsun. Kardeşim gayse hala gerçekten(!) dişli rakiplere karşı şansını sürdürüyor bu doğru. Braga ve Cluj inanılmaz final adayları bu ligde. Hele o sinsi Cluj yok mu, hala şansını sürdürüyor kerata. ManU da sinsi ha. Yedek medek geldik diyerek 8 as oyuncuyu getirmediler ama yine de malum sahtekarın sahtekarlığını göstermesi için yeterince zorladılar. Hani turu garantilemiştiniz dangozlar. Bu gruptan çıkarsa GS'nin önü acayip açık. Kim gelse devirir evelallah. Yetmezse hep bir ağızdan "siiii-maaaa" büyüsü yaparız olur biter.

Sahi, eldeki oyunculara yıllık 100 milyon TL veren hangi takımdı? Hani şu sermaye artırımı işleminin usulsüz olduğu bizzati ilk resmi ağızdan söylenen.

theotheo dedi ki...

@sneijder

valla şimdide bilmediğin konuları karalıyosun. ben yaklaşık 20 senedir bankacılık yapıyorum. bu sermaye arttırımı bedelli arttırım falan işlerini senden çok daha iyi bilirim. bu konulara girme.

eğer orada bir dümen olduğu kesinleşirse, şu an yargı aşamasında konu zaten. çok büyük olaylar olur, öyle birşeyi kimse göze alamaz zaten. öyle bişey varsa önce spknın kafa adamları hapse girer. sen canını sıkma o konulara bilmiyosun çünkü.

manchester as oyuncusunu getirmedi mevzusuna gelelim. sana mı sorucak e ahmak oğlan ya. bu kulübün adı üzerinde manchester united.

ben iyi takım kurdu gs demiştim. bu kanıtlanmış oldu. şampiyonlar liginde 2.tura çıkan bir türk takımı yaratmak çok kolay iş değildir bu yalnızca 1.5 sezonda yaptılar. bahsettiğim şey buydu. sen hala boş atmaya devam.

Selim dedi ki...

Bu theo nun beşiktaşlı olmadığı apaçık ortada iken; blogda prokavatif yorumlar yaptığı ve kendini tatmin ettiği apaçık ortada iken; niye hala burayı kirletmesine izin veriliyor; anlayamıyorum. Adam herkesi bu blogtan soğutmak dışında başka bir işe yaramıyor.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Sermaye artırımı konusunda soruşturma var zaten, senin bankan bile bunu durduramaz. Madem finans işinde uzmansın, AB ve ABD dahil devlet yardımı işind e bile önce yapıldıktan sonra soruşturma açıldığını iyi bilmen gerekir. Bu bakımdan SPK'dan kimsenin kellesi gitmez merak etme. Dediğim gibi madem finans işindesin kontrol işlerinin % 80 sonradan geldiğini de bilmen gerekir.

Finans işindeyim derken fayda/maliyet analizini, hem de bulunduğumuz nasyonel futbol ortamında hep göz ardı etmen ayrı bir manidar. Bu basic kuralı ihmal eden nasıl bir finansçı olur bu ayrı bir tartışma konusu ama, grubunda Braga ve Cluj varken hala son maçlara göre hesap yapmak nedir bu futbol bilgisiyle gayet anlaşılır. 100 milyon TL midede patlamasın diye uğraşıyor birileri. Ve o birilerinin abuk hesapları bizzati seni bağlıyor nedense.

AQ-47 dedi ki...

@sneijder

finans işleri senin bildiğin gibi oyuncak değil birader, senin tecrüben ne ki? belli ki ergensin, ekonomi sitelerinden copy-pate yapmışsın...geçeceksin o işleri, doğruya doğru diyeceksin

Adsız dedi ki...

@AQ-47

Sen ne dersen o. İdolümsün.

Unknown dedi ki...

fergie'nin bebelerini yenmek, 3. dünya ülkesi romanya'nın cluj'unu yenmek başarıysa bizim başarı kıstaslarımız farklı demektir. 2000'de yaptıkları başarıydı, ancak bu galibiyetlere başarı demek büyük saçmalık.. kuralar ilk çekildiği zaman ballı lokma tatlısı, en az 10-12 puan hatta içerde machester'ı yener, grup lideri çıkarız nidaları hala aklımızda.. kaldı ki hala cluj'un oynanmamış bir son kozu var ki gs braga deplasmanında olacak.. fergie yine bebelerini alıp romenlerle oynarsa fergie'ye ananı da al git demekten başka çare kalmaz :)

diğer taraftan şu sermaye arttırımı olayının pek mantıklı olmadığı ortada çünkü böyle bir durumdan birçok küçük yatırımcı mağdur olmakta.. büyük yatırımcılar sonsuz kar ederken küçük yatırımcılar bu durumdan olumsuz etkileniyor. zaten inceleme altında olan bir süreç ki ben birşey çıkacağına inanmıyorum. zaten devlet güvencesi verilmiş olmasa şu senaryo oynanmazdı..

ayrıca artık theo'nun abdürrahim albayrak olduğundan şüphelenmeye başladım :)

theotheo dedi ki...

valla 100 milyon tl yi adamlar katlayarak çıkarıyolar sen merak etme. stadları full çekiyo adamların. 60 bin kişi.

bak kardeşim. bunları söyleyen adama önce şu sorulur. sen naptın??

şampiyonlar liginde uefada beşiktaş napmış kardeşim. herifler 2.tura çıkıyo. bunu unitedı yenerek yapıyo hala kem küm. ulan bu iş için para harcıcaksın. sen çıksan manu deplasmanına bu kadroyla ordada 8 yerdin bu iş böyle.

dediğin fayda maliyet hikayesini ancak senin gibi açık öğretim kitabından okuyanlar iyi bilir zaten.

fayda maliyetin çok fazla parametresi vardır. galatasaray şu durumda hala para bile kaybediyo olabilir. şampiyonlar ligini alıp kulüp zararda olabilir. bu işler böyle. önemli olan dünya futbolunda arenasında yer alabilmektir. prestijdir. bakkal dükkanı değil bu. koskocaman 20 milyon taraftarlı kulüp. adamlar dünyaya açılmak istiyo. yaptıkları stad dünya çapında hocaları dünya çapında, başkanları aynı şekilde. kalitesi üstdüzeyde olan bir kadrosu var. ve bunu daha da geliştirme eğilimindeler.

bunu sol bekinde ugur boral sağ bekinde mehmet akgün olan bir takım taraftarı söylemesin çok kötü madara olur burda olduğun gibi.

Adsız dedi ki...

hahaha Albayrak mevzuu süper.

Normal finans işleri bağlamında abukluk son safhada olsa da, aynı Beşiktaş'ta olduğu gibi GS konusunda da bir şey çıkmaz, bu konuda hemfikirim. Memlekette spor kulüplerinin bu şekilde kote olması başlı başına bir abukluktur. En bariz örneği: ne kadar hisse alırsanız alın karar alma mekanizmasında yoksunuz.

Gerçi bu Beşiktaş'ı uzun vadede kurtardı. GS'yi kurtarır mı tartışılır.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Uefa'nın yeni kriterleri işte bu yüzden geldi. Mutluyum çünkü ligimizde ilk bize uygulandı, aklımızı başımıza alma bakımından. Burada sağır diyaloğu yapmıyoruz, senin de haklı olduğun taraflarla tartışıyoruz. Fakat yeni kriterler gayet ciddi, göreceğiz nasılsa.

GS konusunda fazla yorum yapmamam lazım çünkü hepimiz Beşiktaşlılar olarak değerlendirirsek hata yapma ihtimalimiz artar. Fakat FT takımına hiçbir şey katmadı. Bunu er ya da geç görecekler.

theotheo dedi ki...

valla ffp den bahsediyosun heralde ama böyle birşey geldiği yok. heralde gelse ilk celsi city falan vurulurdu. herşeyin yolu var merak etmeyin. öyle aptal bişeyi getirmeyi kimsenin gücü yetmez. bu dünyada böyledir. zenginler var fakirler var. ve zenginler her zaman haklı ve doğrudur. futboldada her zaman zenginler başarılı olur haklı olurlar. bu konuda siz kafanızı yormayın.

şimdi bu er yada geç görecekler lafı bir safsata zaten. cinci hoca gibi.

er yada geç görülen bişey şu belki. fatih terimin ilk senesinde aldığı şampiyonluk. bu sene takımını şampiyonlar liginde 2.tura çıkarışı. şimdiye kadar bundan daha iyisini yapabilecek biri varsa bakalım. size göre tigana tabi.

veya sırrı süreyya da olabilir. futbol dünyasına giriş yaparsa kesin.

Adsız dedi ki...

Necip'le Oğuzhan'la geliyoruz var mı ötesi.

can dedi ki...

Kucuk adam adi uzerinde kucuk bir adam. Buyuk gordugu seylere tapiyor. Para ve guc seviyor. Para ve gucu olanlari hakli haksiz savunmanin ona da buyukluk kazandiracagini umuyor. O yuzden sirkette calisiyor olmasini, yasini, ve ona buyukluk kazandirabilecegini dusundugu her seyi her firsatta tekrarliyor. Belki buyuk olur diye umuyor. Blog yazari olamadi ama her firsatta blogdaki tartismanin odagi olmak ona sonsuz bir tatmin veriyor. Muhatap alinmaktan o kadar mutlu ki… Her kendine guvensiz kucuk adamin yaptigi gibi sik sik megalomani krizlerine giriyor. Bedeli herkesin ona gicik olmasi da olsa tutarsizlik, sacmalamak, terbiyesizlik filan umurunda degil. Cunku kucuk adamin kaba, tutarsiz, saygisiz, ilkesiz filan olmakla ilgili bir sorunu yok. Blog yazarlarina, forumdaki diger insanlara ana avrat kufredip, kendisine kendi diliyle karsilik verilmeyince kusup gidiyor, ama tam da kabul edilmedigini dusundugu burda ariza cikarmaktan tatmin oldugu icin dayanamayip geri donuyor. Kendi uslubu ve dusuncelerine daha cok yakisan sitelerin forumlari yerine buraya dadanmasi da bundan. Kucuk adamin niye Besiktasli oldugu ise tam bir muamma. Muhtemelen Besiktas’in basarili zamanlarinda gerceklesmis bir ozdeslesme. Sadece guclu olanla ozdeslesebildigi icin de surekli guclu gordugu Galatasaray ve Fenerbahce’ye guzellemeler yaziyor. Bazi arkadaslar onu Besiktasli olmamakla sucluyorlar bu yuzden. Oysa o sadece kucuk bir adam.

theotheo dedi ki...

@can

valla hepimiz küçük adamız bu dünyada figüranız eğer sen büyük adamsan zaten sorun yok. merakını giderim şimdi.

burada yazanların yaş ortalaması max 25. 25 yaşındaki bir adamın hayatla olan ilgisi en fazla bir iş yerinde junior olup akşam eve gidip porno film izlemekten ibarettir. hayatın gerçeklerini yaşamamıştır. yaş o yüzden bir tecrübedir önemlidir.

ben beşiktaşın başarılı dönemini de gördüm başarısız dönemini de gördüm. ben çocukluğumdan beri çok koyu beşiktaşlıyım. benim beşiktaşlılığımı senin gibi vasatlar sorgulamaya bile kalkmasın.

galatasaraya fenere güzelleme falan yazdığım yok. olan biteni söylüyorum ben. ünal aysal geldi. takımı 2 senede getirdiği hal ortada. başarı üstüne başarı.

bir beşiktaşlı olarak özellikle şampiyonlar liginde bu işleri başaran bir takıma benim saygı göstermek ve örnek almak görevim. 2000 yılında deplasmanda 3 maçta 15 gol yiyen bir takımın taraftarıyım ben. benim şampiyonlar ligi maceralarım böyle geçiyo. onlarınki öyle neden?

herkes bir önüne bakacak ben nerde hata yaptım diyecek. ondan sonra da başaranın hakkını vereceksin.

Unknown dedi ki...

teo karşılaştırdığın takımlar yada diğer bir değişle objeler yanlış. 2000 yılındaki takım shevchenko'nun milanıyla, rivaldo'nun, pep'in, kluivert'ın, overmars'ın barcelonasıyla, rio ferdinand'ın, viduka'nın, alan smith'in, kewell'ın vs'nin leeds unitedıyla aynı gruptaydı. o senelerde milan barcelona leeds united gibi takımların isimlerini ilk torbaya yazardı herkes. şimdi bak kardeşim braga ve cluj'u karma yapsak değil o yılların leeds takımıyla, bizimle bile boy ölçüşemezdi bu bir.. yani özellikle kura sırasında şans faktörü yanlarındaydı.

ikincisi ünal aysal mali ve sportif açıdan şuan için başarılı görünmektedir, ancak iki sene öncesinin iflas etmiş galatasaray'ı mali açıdan biranda nasıl bu kadar rahatlamıştır bunu çok iyi sorgulamak lazım. yüksek faizli yeni krediler ve borsadaki yapılan sermaye arttırımı gibi henüz şüpheli olan işlemlerle bu duruma geldiler.. bunların acısı sonradan çok kötü bir şekilde çıkabilir. bkz demirören'in mali ve sportif anlamda bizde yarattığı çöküntü.

üçüncüsü geçtiğmiz yıl ki şampiyonlukları iyi analiz edilmeli... onların ligdeki durumları ve geçtiğimiz yıl bizim nasıl bir fikstür ile oynadığımız malum.. aynı şekilde trabzonun da fikstürü çok sıkıntılıydı.. şike sürecinden ve sezon başında ligtv'nin zararının!!!!!! karşılanması nedeniyle uygulanacak süper final ve milli takımın euro 2012'ye katılma olasılığından dolayı sezonun erken bitirilmesinin gerekliliği gibi bir takım faktörler üstüste gelmiş ve aşırı derecede ağır fikstür ile mücadele etmek durumunda kalmıştık.. fenerbahçe ise o süreçte yaşadığı travma ve sürecin kadroya getirdiği olumsuz etkiler (niang, andre santos ve lugano gibi adamların kaybedilmesi ve yerlerine gelen yeni oyuncuların adaptasyon süreci) nedeniyle lige çok geç bir süreçte adapte olabilmişti. ki aynı süreci yaşayan trabzonda o dönemin travmasını uzun süre yaşamış, selçuk, egemen gibi takımın ağır taşlarını kaybetmişti. buna karışılık galatasarayın ne avrupa kupası gibi bir sorunu ne de şike süreciyle ilgili olarak psikolojik anlamda çöküntüsü yoktu. başarı için ortam daha müsaitti ve rakiplerinin bu durumundan faydalanarak rahatlıkla şampiyon oldu. bu sezon senin deyiminle geçtiğimiz yıl ki kadronun üstüne koymalarına rağmen ve özellikle bize kıyasla sezonun ilk bölümünde daha rahat bir fikstürle oynamalarına rağmen geçtiğimiz yılın gerisinde olmaları sanırım tezimi doğrular nitelikte. yani mücadele ettikleri faktörlerin çoğalmasıyla orantılı olarak başarılarının azaldığını görüyoruz.

toparlarsak geçmişte finansal açıdan çok büyük sıkıntılar yaşayan galatasaray'ı değerlendirmek için henüz erken, hele örnek olarak seçelim demek ise biraz abartılı bir değerlendirme olur. ünal aysal yönetimi camiaları üzerindeki karabulutları dağıtmayı başarmış mıdır, başarmıştır, ancak hepsi bu.. daha fazlası değil şuan için. olası bir başarısızlık durumunda çok büyük sıkıntılara gebe oldukları gün gibi ortada..

theotheo dedi ki...

valla senin dediğin şeyler hep varsayımlar. fenerbahçe bilmemne olmasaydı beşiktaş falan filan olsaydı. uzar gider. beşiktaşın grubundaki rakipler iyiymişte o yüzden deplasmanda 15 gol yemiş. diğer gruptada liverpool dan 8 yemedikmi. ne değişti?

yahu milletin başarılarını hazmetmek bu kadar zor birşey mi? o da türk takımı. ben açıkcası bir türk takımının ingilizleri yenmesinden çok büyük gurur duyuyorum. aynı şekilde bizim 8 yememizden 6 yememizden utanç duyuyorum. bu kadar net.

fatih terim türk futboluna gelmiş geçmiş en büyük antrenördür ve bu antrenör de galatasarayı çalıştırmaktadır okey mi?

adamların stadına bak beşiktaşın stadına bak. adamların oyuncularına bak beşiktaşınkilere bak. aradaki farkın ne kadar çok olduğunu görmemen için kör olmak gerekiyor.

Unknown dedi ki...

theocum adamların stadı derken gsgm'nin tokiyle ortaklaşa yaptığı staddan mı bahsediyoruz?? yoksa hali hazırda başka bir stadları varda haberim mi olmadı :)

tarih defterlerini açarsak onların da bizim de bir sürü sansasyonel skorları vardır, başarı olarak onların daha başarılı olduğu kesin olsa da ben onların başarısıyla gurur duyacak kadar geniş bir gönüle sahip değilim.. sonuç olarak sen türk takımı olarak bakarsın vatandaşlara ben taşıdıkları derin fransız kültürü izlerinden, kendilerini beğenmişliklerinden dolayı başka mecraların takımı olarak bakarım ve desteklemem.. bu kadar basit bu olay, bunun öyle kıskançlıkla alakası falan da yok, geçmişte yaşanan bir takım kötü hatıralardır esasında onları bu kadar uzak görmeme sebep.. neyse varsayımlara gerek de yok esasında rijkaard-kewell-baroş-neil-nonda ve bursa-fener denklemleri bence yeterince açık, kıyasa girmeye gerek yok şartlardır takımların kaderini belirleyen, geçtiğimiz yıl bbl'de şampiyon olmamız gibi..

theotheo dedi ki...

valla avrupada türk takımı desteklememek bence vatan hainliğinden başka bişey değildir. ingilterede maça giderken bile bütün futbolcuların parmak izi alınıyo vize için falan böyle rezaletlere maruz bırakılan ülkenin mücadele eden çocuklarını desteklemezsen kusura bakma ama vatan haini bir alçak olduğun ortaya çıkar. bu çok açık.

Unknown dedi ki...

@can

wilhelm reich'a selam çakmışsınız.

bu galatasaray, fatih terim ve fenerbahçe kompleksinden muzdarip ve beşiktaşlı olmakla yetinemeyen, esasen metin ali feyyazlı dönemde beşiktaşlı olmuş kuşağın da "dinle küçük adam"ı okumasında yarar var.

saygılarımla

"valla avrupada türk takımı desteklememek bence vatan hainliğinden başka bişey değildir."

Cerceveletip duvarima astim, sonra da bayrak, Kuran ve silah ustune yemin ettim.

90'larin ANAPlisi, simdinin ulusalci tandansli beyaz Turk'u cikti adam konustukca ya ahaha.

Unknown dedi ki...

:) vatan haini mi :))

olsun be theo gs'li damgası yemekten iyidir...

theotheo dedi ki...

shelbyl senin gibiler anlamaz. senin götünü yayıp oturman için bu ülkede yüzbinlerce kişi öldü ve hala da ölmeye devam ediyor. sadece sen kıçını yay otur diye. bunu unutma.

AQ-47 dedi ki...

"Cerceveletip duvarima astim, sonra da bayrak, Kuran ve silah ustune yemin ettim."

Mükemmel

Ekrem Ph.D. dedi ki...

"su Avrupadaki Turk takimlarini herkes desteklemeli" sacmaligini herkes biraksin artik. Hepimizin destekledigi Turk Milli Takimi var, herkesin desteklemesi gereken takim odur. Kulup takimlari kendi taraftarini baglar. Gs sampiyonlar liginde butun maclarini kazansin da kasasi dolup tasssin diyen oteki takim taraftarlarinin enayiligine sasarim. Sanki kazandiklari parayi federasyonun havuzuna veriyorlar da ulkemizin butun takimlari istifade ediyor. Saka misiniz siz...

AQ-47 dedi ki...

Olur mu hacı milli dava, vatan, millet, sakarya

hacı biz o seviyeye daha gelmedik.

1-2 sene daha bu hızla elenmeye devam edersek , avrupa kupalarına 2 takımla filan katılacağız.şahsen bu benim hiç hoşuma gitmez.

2.cisi avrupa'da ne kadar ilerler ise lig de o kadar tökezleyeceklerdir.

her durumda win win.

ne zamanki her sene istikrarlı bir şekilde , çeyrek final yapmaya başlarız ondan sonra ister destekle ister destekleme.ama şu an bağımlıyız avrupa'da olan takımın başarısına.

@Ovunc

Benim win win anlayisim soyle, cikarlarsa en azindan bize dolayli faydasi oluyor (senin anlattigin gibi), elenirlerse de schadenfreude cok zevkli bir sey.

theotheo dedi ki...

valla bu elenirse sevinmek nasıl bir kıskançlık ve mallıksa artık onu rezilliğinize verin diyorum başka birşey değil.

ulan bir türk takımı bir yabancı takıma eleniyor ve de seviniyorsun. ya kanında bi problem var ya da adam değilsin.

can dedi ki...

Neoliberal siva dokulunce altindaki milliyetci beton cascavlak cikti ortaya.

can dedi ki...

Eh Reich da "Dinle Kucuk Adam"i Ucuncu Reich uzerine yazdiydi zaten. Her sey yerine oturdu, dagiliyorum ben.

Yorum Gönder

Ara