.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Kasım 2012 Salı

Seç Birini! Akhisar vs. Brose










En büyük Beşiktaşlı Yıldırım Demirören'in başında olduğu federasyon Beşiktaş için inanılmaz bir güzellik yapıyor ve de iki maçı aynı güne koyuyor. Tabii ne de olsa Euroleague maçı ilk 16 için çok önemli ve o yüzden stres dolu olacak, Akhisar desen takımın maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturma olasılığı yüksek, o da stresli. Eh, büyük başkan biz Beşiktaşlıları düşünüp bu maçların sadece birini izlemememize izin veriyor.

Biz de bizi babamız gibi seven onursal başkanımıza bir teşekkürü borç bilmeliyiz.

O yüzden bu haftaki maç postu bu olsun, tepede bu kalsın. Her gördüğümüzde büyük başkanımızı ve o sevgi dolu ifadesini hasretle analım.

39 Yorum:

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın herbi şeyi ilen başak geçerken birden piyango ile fenerasyon başkanı oldum. Size ayrıyyetten teessüf ederim. Haldun Bolusoy bilen bu işi kotardıysa neden ben dahi olmasın. Hem bu yaklaşım Mevlana felsefesi ilen tamamen uyumlu. Ne diyor kendi ekseni etrafında dönenler: önce insan. İşte tam da bu. Önce şahıs. Nası olsa sonradan vasıf etiket vs bir şekilde iliştirilir. Hem ben Beyaz Türk'üm. Var mı lem ötesiii...

fkerim dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Batistuta35 dedi ki...

resmin üzerine siyah bant ya da çarpı işareti çekin, armanın yanında yakışmıyor artık

@fkerim

Abi hislerini paylasiyorum ama bazi seyleri soylemesek daha iyi.
---
Her mac post'unda rakibimizin armasini/formasini oraya koyuyoruz, resminin orada durmasinin sebebi o. Bu haftaki rakibimiz Demiroren, Akhisar degil.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Haydi Bamberg macina, Akhisar'i nasilsa yeneriz

EC dedi ki...

Bu Fenerasyon BJK nin basarili olmasini istememektedir.. cunku kendileri 8 yilda yan gel yat, para akla ve kulubu sat mantigi ile hareket ettiklerinden, dogru ve durust calisan ve neredeyse kendi kullerinden dogmaya calisan BJK yi engellemek icin her yolu deneyeceklerdir... FB yi sampiyonlar ligine aldirtabilecegini soyleyen bu sahis a sorulmasi gereken tek soru: Sike Ye Bulasmadigi halde bu sene Avrupa dan men edilen ve senin yonetimin zamaninda yapilan sahtecilikten hukum giyen kulubun icin ne yaptin ? olmalidir.
diger asil husus ise: Bu TFF Federasyonu gece 01 lerde ismarlama telefonla is basina getirilmistir ve getiren guc iktidar da yada iktidarla ic icedir.Fenerbahce nin sike davasi Aziz Yildirim ber taraf edilerek duzenlenene ve iktidar a oy kaybi yasatilmayacak bir sekilde cozulene kadar bu TFF yonetimi orada durmaya devam edecektir. o nedenle su an kendisi DOKUNULMAZ dir! Genel / yerel vb Secimlerden sonra kimse YD nin yuzune bile bakmayacaktir o zaman hesabini soracaktir BJK Yonetimi.

ECO Luksemburg

Unknown dedi ki...

Yapmak isteyip de yapamadığı bir şey kalmadığı anda kararını vermişti, artık farklı kulvarlarda istediği kişiye dalkavukluğunu layıkıyla yapabiliyordu. Her maçın bir kırılma noktası vardır, genel tanım itibariyle Türk Futbolunun da kırılma noktası maalesef şike sürecinden ziyade, bu süreçte M. Ali Aydınları'ın çukurunun kazıldığı, küfürlerin havada uçuştuğu bilmem hangi otelde düzenlenen kulüpler birliği toplantısıdır. Burada karar verilmiş ve çirkefliğin tohumları burada atılmıştır. Bizler o günden bu yana sadece layık olanı yaşıyoruz. Yani Futbol, toplumun aynası oldu.

JimmyLue dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
JimmyLue dedi ki...

anlamadigim husus : forzabesiktas'in neden sadece Basketbol takiminin maci varmis gibi bir giris sayfasi olusturdugu,gereksiz gereksiz quaresma mevzuulari cikardigi sonra da mal mal 'biz bedava bilet istemezuk' diye ortalikta zipir zipir gezmeleri..

eskiden keyifli olurdu girisler.

ho$ bence basketbol takiminin sanki biraz daha fazla ihtiyaci var taraftara. Iyi gitmiyoruz ve de alacagimiz bir yenilgi herseyi daha kotu yapabilir..

Futbol takimimizin isi nispeten daha kolay.

Unknown dedi ki...

dorsey de gazianteple anlaşmış :) antepin yabancıları hakikatten yabana atılır cinsten değil bu sezon..

strwind dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=0E6gfIckJMw&feature=youtu.be

Dasici en başa koymaları da manidar :)

BurkayJK dedi ki...

Bu kulübün adı Beşiktaş ise, her iki tribün de dolmalı arkadaşlar. Aynı duruma FB ya da GS düşse(düşmezler orası ayrı), sosyal medya güçlerini kullanarak, hemen bi' organizasyon vb. bir şey yapıp her iki tribünün dolması için gerekli çağrılarda bulunurlardı. Biz bu konuda çok eksiğiz diye düşünüyorum.

Basketbol takımımızın desteğe daha çok ihtiyacı var, bunu biliyoruz. Önceki maçlarda pota arkaları dolmuyordu. En azından yine pota arkaları hariç diğer yerleri dolduracak kadar taraftar gidemiyorsa, taraftarımıza yazıklar olsun derim ben istemeden.

Bir aksilik olmazsa Akhisar maçını alırız diye düşünüyorum. İlk yarıda işi bitirebilirsek, ikinci yarı stadyum ekranından basketbol maçının yayını açılabilir.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Ben bu sezon CSKA ve Partizan maçlarını salonda izlemiştim. Evet Partizan maçında pota arkaları biraz boştu ama CSKA maçında salon neredeyse tamamen doluydu.

Ama şuanki durumumuzda Brose maçı en önemli maç haline geldi. O yüzden seyirci desteği çok önemli. Kazanırsak 3.lük garanti gibi olacak.

Narcos44 dedi ki...

Garanti diye gördüğümüz birçok maçı da kaybettiğimizi de unutmamak gerekir. Medya gaza başladı. Fark olur, Bjk parçalar vs. Açıkçası çok sıkıntılı geçecek diye hissediyorum. Umarım öyle olmaz.

Unknown dedi ki...

@Poyraz Fırat; çoğu zaman medyaya gerek bile kalmıyor diye düşünüyorum. Takımın kendi içinde bir heyecan içerisinde olup, çoğu kez bu tip fırsatları da kaçırdığı sıklıkla olmuştur. Ancak Samet AYBABA'nın bu sezon çokca görüldüğü üzere kötü giden bir ilk yarıdan sonra, yaptığı değişiklilklerle ikinci yarılarda bambaşka bir takım da izlettirdiği malum. Bu yüzden biraz daha olumlu bakıyorum bu seneye. Eğer rakibin tahrik eden bir oyuncusu ya da hakem olmazsa, bu tip maçlarda sıkıntı yaşamayı beklemiyorum. Daha çok derbi ve derbi niteliğinde olan maçları kazanarak bir standart yakalamamız.

Unknown dedi ki...

----------mc gregor
hilbert-sivok-toraman-emre özkan
-----------necip
---holosko-oğuzhan-olcay
----------fernandes
-----------almeida

bu akşam ki kadromuz...

BurkayJK dedi ki...

Emre Özkan dışında değişiklik yok diyebiliriz.

Toraman sevdası canımı çok sıkıyor. Sivok-Ersan daha iyi ikili olurlar sanki, orası ile çok oynamamak lazım. Toraman'ı illa oynatmak istiyorum diyorsan, Necip'i sağ açık'a çek defansın önüne Toraman'ı çek.

Neyse her iki takımımıza da başarılar...

assortique dedi ki...

Abicim keşke Boral'la devam etseydi de Ersan'ı kesmeseydi hoca. Nasıl olsa alışmıştık. Bu ne bohem ya :))

Adsız dedi ki...

Çok ekstrem bir yorum olabilir ama görünen, 2. bir Samsun faciasına hazırlıklı olmalıyız. FB maçındaki abukluğun diyetini ödemeye hazır bir hakem var maçta.

Adsız dedi ki...

Son 3 maçtır Necip'in içine resmen Iniesta kaçmış. Nazar Değmesin.

Adsız dedi ki...

Merak ediyorum hala McGregor'a laf edebilen var mı.

Bu arada forza uykuda. Çiçekler felan.

Adsız dedi ki...

Değişiklik için gol olması mı gerekti Samet Hocam.

Unknown dedi ki...

top 16 mı?? :)

hadi bakalım orada başarı için kadroyu geliştirmek şart...

Unknown dedi ki...

çok şükür ki hakem tanıdığım yok! her maç doya doya allah ne verdiyse gidiyorum!

QuaresmA dedi ki...

Şerefsiz tüpçü, taraftarı ayırdığı gibi hakemi de görevlendirmiş.

gogo dedi ki...

federsayon acilen cem papila yı hakemliğe geri döndürmeli.

BurkayJK dedi ki...

Güzel bir akşam oldu.

Basket maçı daha çok sardı, futbol maçının ikinci yarısını izlemedim.

Gol yemesek olmazdı.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş bu akşam hem basketbolda hem de futbolda kapağı taktı. Falker ve Holosko sağolsun (bunu ikincisine diyeceğim hiç aklımda yoktu ama Filip de bana kapağı taktı).

"Bu akşam efkarlıyım Zekeriya koy bi fiski daha".

Adsız dedi ki...

Ahan da bu da kader birliği eden kankalara gelsin:

http://www.youtube.com/watch?v=kq_LFx4aXPY

Narcos44 dedi ki...

şimdi o tupcunun fotosuna güzel bir photoshop yapılır muhtar.. herkese güzel bir hafta diliyorum.

can dedi ki...

@ James Snejder
Ilk yaridaki iki kritik kurtarisi yuzunden yazmissin belli ki. Var abi McGregor'a laf eden! Runje'yi hatirladigim icin cok agir konusmak istemiyorum ama Cenk'in 1 senede yaptigi toplam hatayi 2 haftada yapti McGregor. Su anda skandal bir kalecilik sergiliyor; kalenin icine elinden top dusurme, rakibin onune top yumruklama, bosa cikma, sutlarda donup kalma, hatali zamanlama... Her sey var. Kaleci takimin en son oturan yeridir ama kalecinin kendi meziyetlerinde buyuk bir degisiklik olmasi enderdir. Acikcasi ben Cenk'i butun temel kalecilik eksiklerine ragmen McGregor'un onunde goruyorum.

Deniz dedi ki...

Runje de kotu baslamisti amao sezon sonradan adam bizi tek basina potaya soktu. Ben iskocu begeniyorum. Daha da iyi olacagini dusunuyorum, kaldi ki cenki daha cok severim.

BurkayJK dedi ki...

Beyler belki uygun başlık burası değil ama Ankaragücü bir karar almış. Bizim maça, kendi durumlarını protesto etmek için 15 dakika geç çıkacaklarmış. 15 dakika sahaya gelmeyen bir takım hükmen mağlup sayılmaz mı? Nasıl olacak bu iş...

Adsız dedi ki...

@can

Şahsen Cenk'in hızla gelişen rakip bir atakta doğru pozisyon alıp akabinde doğru hamle yaptığı tüm bir maç hatırlamıyorum. Tersine, özellikle kendisine göre beklenmedik anlarda gelişen atak oldu mu hem ilk anlarda hem de gelişirse sonraki durumlarda tuzluk gibi durduğunu çok iyi hatırlıyorum.

Belki daha da ötesi, McGregor'la Cenk'le bolca yaşadığımız üzere hiç yan top golü yemedik. Ayrıca sadece bu maçta ilk yarı 4, ikinci yarı 1 pozisyonda mutlak golü önledi adam.

Cenk'in en büyük problemi odak sorunu. McGregor kaleye odaklanırken Cenk daima ceza sahasının önüne bakıyor.

Unknown dedi ki...

sponsor sorunu halledilebilirse takıma takviye düşünülüyormuş.. bu sayede özellikle pota altını geliştirebiliriz, tabi bütçemiz ve hedeflerimiz doğrultusunda..

can dedi ki...

@ james snejder

Cenk'in sorunlari keske saydiklarinla bitse! Ama sampiyonluk baskisi yok denecek kadar azken, yabanci kontenjani dusurulurken, ve McGregor bu kadar kotu oynarken Cenk'in kendini ne kadar gelistirebilecegini test etmek icin gercek bir firsat. Dedigim gibi Runje'yi Enke'yi goren bu gozler yuzunden fazla atip tutamiyorum ama gordugum kadariyla McGregor'in cok buyuk bir potansiyeli yok. Su andaki durumda gorunen:
McGregor'in topu tutma ve yan toplari alma becerileri aynen Cenk gibi dusuk;
Sezgileri, top dagitimi, pozisyon bilgisi ve defansi organize etme yetisi Cenk'e gore geliskin ama gene de dusuk;
Karsi karsiyalarda ne Cenk kadar refleksleri kuvvetli ne de Cenk kadar cesur.

Bu tabloda bana McGregor'in, takima uyum sagladiginda su andakinden cok daha iyi olabilecegini dusunduren hic bir sey yok. Kimse iletisim, dil filan demesin, Ugur neyse de Sivok, Ersan ve Hilbert'in Ingilizce konusunda hic bir sorunu olmadigi asikar.

Ayni sekilde, bu tabloda bana Cenk'in McGregor'dan daha iyi kaleci olamayacagini dusunduren hic bir sey yok. Tabii ki gelisimi icin mac tecrubesinin yani sira yillardir sahip olamadigimiz dogru duzgun bir kaleci antrenoru de sart.

Neyse bunlar nacizane gozlemler. Ali Ece, McGregor geldiginde adami yere goge koyamayan bir yazi yazmisti. Umarim kendisi benden iyi bir kaleci scout'udur. Yoksa her mac uc gol yerken “adamin gollerde hic bir sucu yok; hepsi alti pastan” sarkisin soylemeye devam edecegiz.

Deniz dedi ki...

Merak ettim, McGregor'un yediği gollerin tamamına baktım. Bir de liste çıkardım.

Antep 3
sosa, altıpastan
cenk tosun penaltı
orhan gülle, uzaktan


Sivas 1
şaşo, karşı karşıya, şu yediğimiz gerzek gol

FB 3
sow, rövaşata
gökhan'ın defansı çalımlayıp attığı
gökhan, altıpasta karambol

Trabzon 1
sapara fernandesin hatası sonucu yine altıpastan

Kasımpaşa 1
özer, altıpastan

Bursa 3
sestak, altıpas
ibrahim öztürk, mcgregor'un hatası, önüne çeliyor topu
batalla, altıpastan

Antalya 3
promise, altıpas
diarra, altıpas
ömer, altıpastan ama mcgregor'un hatası ile.

Akhisar 1
mustafa, cezasahasının hemen önünden, kurtarabilir miydi, belki.

bir kalecinin yediği goller onun iyi veya kötü kaleci olduğunu anlamaya yetmiyor tabi, ama şu bir gerçek. defans bu kadar çok pozisyon verirse kaleye kim gelirse gelsin, gol yeme sorununa çözüm bulunmaz.

bence cenk'in kalecilik melekeleri mcgregor'dan daha yüksek. ama mental olarak iskoçun maçın içinde kaldığı kadar kalamıyor. ben de çok isterim bir yabancı hakkımızı kaleden yana kullanmayalım ama şu an mcgregor bana cenk'ten daha çok güven veriyor.

Adsız dedi ki...

Benim için bir kalecide kritik olan en önemli gösterge açısından McGregor çoktan sınıfı geçti. O kriter de "istikrar".

Hemen gol yeme istikrarı mı demeyelim. Deniz'in açıkladığı pozisyonları bir bir önümüze getirirsek yediği gollerin sadece 2'sinde hatası var, onun dışındaki gollerin hepsinde burnunun dibinde yedi. Ki o 2 golün birinde de yarım hata var, top önünden geçerken falso almasını hesap edemedi. Ama dikkat: "önünden geçerken" diyoruz. Bir kaleci bu kadar oyunun içindeyse (bu konuda şüphesiz azamisini istiyoruz) malum bek abukluklarından da negatif etkilenebiliyor.

İstikrar nerede derseniz, mesela karşı karşıya kaldığı ve uzaktan ceza sahasına gönderilen pozisyonlarda güveniyorsunuz, bunu çok defa gösterdi. Akhisar maçı 3-1 bitti ama bir ara 4 dakikada 3 defa top çıkardı. Topu tutma/yumruklama seçeneklerinde de henüz ciddi hata yapmadı. Üstüne, Cenk'in çok eksik olduğu ve bana göre kalecilerin temel özelliklerinden biri olan, rakip ataklarda ne zaman kalede kalması gerektiği, ne zaman çıkması gerektiği konularında da hep doğru tercihler kullandı. Atılan toplar az farkla dışarı çıksa bile tehlikeli gördüğü her an hamle yapmasına girmiyorum bile. Ayrıca Cordoba'dan sonra topu hareket halindeki oyunculara bu kadar güzel gönderen bir Beşiktaş kalecisi hatırlamıyorum.

Peki nedir temel sorun? Beşiktaş takım defansı açısından henüz hücumda olduğu gibi yeterince oturmadı. Bunu hücum organizasyonu çalışmasından ayrı tutamazsınız. Bu yönden Samet Hoca'nın bir an evvel defans kurgusundan çok takım organizasyonu üzerinde daha fazla çalışması gerekiyor. Herkes şunu merak ediyor: Beşiktaş bazı anlar muhteşem oynarken neden bazı maç içi dönemler duruyor ve defansta sıkıntı yaşıyor. İşte tam da bu nedenle. Bu aşamada Serpil Hoca'nın yazdığı kitaptaki konu gündeme geliyor: "top sendeyken, top ortada mücadele içindeyken ve top rakipteyken oyun". Bunu çok değil % 70 bile başarabilirse Beşiktaş bu ligi çok güçlü domine eder.

Yorum Gönder

Ara