.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Kasım 2012 Cuma

Maç Notları: Beşiktaş - Bursaspor

Şu maçın üzerine derli toplu bir yazı yazacak mental durumda değilim, aklıma gelenleri söyleyip kaçacağım.

- Veli büyük ayıp etti.

- Uğur Boral ilk golde çizgide ne yapıyordu? Beşiktaş gerçekten Uğur Boral'dan daha iyi performans sergileyecek bir tane sol bek çıkaramıyor mu? Gel İsmail gel.

- Takımın iskeleti oturuyor. Hücumda ne yaptığını bilen bir takım var. Almeida uzun zamandır gördüğüm en büyük maçını oynadı. Oğuzhan - Toraman - Veli - Necip rotasyonu da kimliğini buldu.

- Savunmayı önde kurmanın zararı bu verdiğimiz pozisyonlar oldu. Fakat o pozisyonlarda gene de zarar görmedik. Esas sıkıntı duran toplarda uyurken yediğimiz goller. Aynı kazağın üç ton mavisini giydik.

- Beşiktaş böyle oynasın yeter. Birkaç haftadır Beşiktaş maçı izlerken hop oturup hop kalkıyorum. Bunu hissetmeyeli iki sene kadar olmuştu.

- Fırat Aydınus, ki Türkiye'nin en iyi hakemidir gözümde, şu maçın tansiyonunu bir türlü ayarlayamadı. Kontrolü kaybetti. Avantaj olsun, kararlar olsun, gerginlik olsun, ı-ıh. En sonunda oyunu kesmeye başladı ki bu da bizim tempomuzu yitirtti. Sağlık olsun.

19 Yorum:

tearkan dedi ki...

veli'nin pozisyonda kendini kasten attığını düşünmüyorum ben açıkcası. olcay olsa tama diyebilirdim de veli savrukluğunun da etkisiyle kendi kendine takılıp düştü. isteyerek yapılmış bi'şey değildi yani.

olcay'ın pozisyonunda ise necip'in sakatlığını bursa'nın atağını kesecek kadar ciddi bulmayan; ama beşiktaş'ın 2'ye 1'ini kesecek kadar ciddi bulan aydınusun kafasını sikeyim.

beşiktaş kadar kendi sahasında kolay kart gören, rakiplerine ise ''hoşgörüyle'' yaklaşılan başka takım var mı çok merak ediyorum. ferdi'nin yediği tekmelere kart gösterilmesi için tam olarak ne olması gerekiyor? n'diaye midir nedir benim saydığım 7-8 tane faul yapıp kart görmeden maç tamamladı. en sonunda ferdi dayanamadı, tabi ona anında çıktı sarı kart. yeri gelmişken türkiye ligi böyle tekme atıp yıldırıyorlar; ferdi sakin olsun, kendini tutsun diyenler var. sanki adamın tekmeyle yıldırılması normal aq.

defans konusunda ciddi anlamda sıkıntılarımız var. en başta bu emre özkan ne kadar kötü olablir ki uğur hala oynuyor? stoper toraman ne kadar tedirgin ediyorsa, defans'ın önünde oynayan toraman da bir o kadar rahatlatıyor insanı. eksikliğini bizim defans kadar ben de hissettim. mc gregor bana hiç güven vermiyor. özellikle havadan gelen toplarda topu yumruklama konusunda çok kötü. kısa düşen yumrukları bir gol yedirdi, birini de kaçırdı bursa sanırım maç 3-3'ken.

son olarak hoca'nın performansı da çok kötüydü bu maçta. benim evden izlediğim gibi o da kenardan izledi maçı. veli yorulmuştu, hasan'ın çok daha önce girmesi gerekirdi oyuna. olcay'ın yerine de erkan'ı düşünebilirdi.

Benim takildigim nokta eylemden ziyade, tutum. Veli'nin olaydan sonra bir uzuntu, bir pismanlik gosteren hareketini gormedim.

Ha, mactan sonra cikar ozur diler, o ayri.

emireri dedi ki...

hücum anlamında ileride çoğalmak gibi bir sıkıntı yaşamıyoruz artık ancak beklerimizden her ikisi de gerçekten çok kötüydüler.. uğurun sadece ilk yarıda bir defa kademeye girdiğini hatırlıyorum o kadar.. hücuma ve savunmaya katkıları vasat bile değil.. savunma oyuncularının daha yüksek konsantrasyonla oynamaya ihtiyaçları var daha doğrusu savunmada hakimiyet kuracak bir adam o bölgeye koymamız şart.. olmuyor böyle, escude o adam mı, kesinlikle değil.. 2 defa öne geçtiğimiz karşılaşmayı tıpkı gs maçında olduğu gibi saçma sapan gollerle puan kaybederek kapattık.. yazık oldu onca emeğe..

Bu takim humcum etmeyi halen daha yavas yavas ogreniyor... Bakmayin bu seneki gol oranlarina, hucum etmeyi hala ogreniyoruz aslinda. Cunku akilda hep hucum varken defansi unutup uyuyoruz surekli, Bu yuzden duran toplarda uyuyakalmamiz, bu yuzden hep gafil avlanmamiz. Yavas yavas oturacak insallah...

Samet Aybabada tipki takimin istikrar cizelgesi gibi bir performansi var, gecen hafta degisiklikleri ne kadar guzel ve zamaninda yaptiysa, bu hafta bir o kadar zamansiz -geç-, ve yanlis yapti.

Bursa ilk yari 3- 4 farki yakalayabilirdi, besiktas ise ikinci yarida ayni farki yakalayabilirdi. Insallah Antalya macinda daha derli toplu bir mac cikaririz. Basketboldaki gibi; hucum size mac kazandirir ama defans size sampiyonluk kazandirir.

Adsız dedi ki...

@The Eagle Abroad

Aynen Coni Waynen. Defanstaki dağınıklık bana göre bir tek şunu işaret ediyor: takım olma olgusu -muhtemelen- büyük oranda oyun anlayışının oturması ile değil, Samet Aybaba'nın psikolojik motivasyonu ile oluyor. Hatta daha da kötüsü, oyun anlayışının rasyonel olarak yerleşmesi için bir çabanın da olmadığını gösteriyor. Oyuncular kazanma içgüdüsünü yakalıyor ancak gerçek bir takımlaşma olmadığı için defanstaki eksiklikler kabak gibi görülüyor.

Bizim lig malum, olsa ne olur olmasa ne olur diyebilirsiniz. Ancak madem gençleri bu takıma monte edeceğiz, takımdaşlık mevzusu bu şekilde sadece psikolojik giderse o gençler çıkış olarak kendilerine takım içinde rol model aramaya başlar. Buysa kendi potansiyellerini büyük ölçüde törpüleyebilir. Serpil Hoca'nın korktuğu şeylerden biri bu olmuş mesela. Bu nedenle otoritesi ve ciddiyeti ile çalıştırdığı gençleri bir nevi izole tutmayı başarmış. Aksi halde o kadar farklı takımdan oyuncu barındıran Genç Milli Takım ile nasıl Avrupa şampiyonluğu yaşasın. Bu yüzden Samet Aybaba'nın kısa-orta-uzun vade işlerini bir kenara bırakıp gerçekten bir takım kurgusu üzerinde çalışması gerekiyor.

Veli'nin pozisyonuna değinirsem; kesinlikle rakibin bir teması yok, kendi ayaklarına dolanmış. Hakemin seçememesi de normal, çok yakında ancak arka hizadan gördüğü için temas var zannetmiş olabilir. Sorun asla bir kısım taraftar bunu söylemiş, diğeri şunu belirtmiş meselesi değil. Hiçbir taraftar görüşü kurumsallık adına birşey ifade etmez. Ancak bir kulüp başkanı çıkıp "bende olsam aynısını çalardım" derse, 3 yönetici "kararı doğru buluyorum ve sonuna kadar destekliyorum" şeklinde açıklama yaparsa, işte o zaman bir "kurum" hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu tüm dünya için devletlerde de böyledir, şirketlerde de, futbol kulüplerinde de.

Mete dedi ki...

Velinin pozisyonunu tartıştığınızı görünce çok şaşırdım. Maçı tv den izlediğimde bariz penaltı olduğunu görmüştüm. Daha sonra burada tartışıldığını görünce tekrar tekrar izledim acaba ben mi yanlış gördüm diye. Arkadan sol ayağına aldığı darbeyi ve buna bağlı olarak ayaklarının birbirine dolaşmasını nasıl göremiyorsunuz anlayamadım açıkçası. Akşam herkes izlesin bütün hakem hocaları %100 penaltı olduğunu söyleyecek.

Yavuz dedi ki...

Yahu nasıl penaltı değil. Ferhat kovalarken Veli'nin sol ayağına 2 kere hamle yapıyor. Birici de dokunamıyor, ikinci de dokunuyor. Veli'nin sol ayağının sağ bilegine takılması başka türlü nasıl mümkün olur. Ayrıca yakın çekimde Ferhat'ın iki hamlesine dikkat edin. Top nerede ve hamleleri nereye yapıyor? Dün akşamdan beri devam eden ve bilinçaltında "Biz Beşiktaşlıyız, hep doğruyu söyleriz" zorlaması sevimsiz olmaya başladı. Penaltı pozisyonu için: http://www.ligtv.com.tr/haber/iste-penalti-ani-64

Devil dedi ki...

5-6 önce burada Burak Yılmaz'a sövüp-sayanlar dün akşam yüzünüze bakmak isterdim

alper dedi ki...

arkadaş bu nasıl bir akıl tutulmasıdır yahu. utanmanız da yok mu? velii olmamışmış buyur:http://www.burasikapali.com/2012/veli-ve-penalti/ bunu görünce veli'den özür dileyecek misiniz? kendi adamınızı linç etmeye ne kadar meraklıymışsınız ki, pozisyona doğru düzgün bakmaya bile gerek duymuyorsunuz. bambaşkasınız gerçekten.

serkan dedi ki...

veli hiç de ayıp etmedi..net bir penaltı..alper'in üstte belirttiği link'i inceleyebilirsiniz..

demetevler dedi ki...

aynen linke bakarsanız ( fotografa degil ama video ya ) acık bi sekilde penaltı olmadıgını gorursunuz. o fotograf nedir biliyor musunuz, facebookta pisa kulesini kaldıran bi insan gorursunuz ya, tam olarak odur. rakip ayagını sallıyor, denk gelmiyor ama arkadan cekince aynı enstantaneyi, baska anlamlar yuklenebiliyor. ama en azından sitenizdeki guzel insanların taraftarlık yapmadan olaylara bakabilme yetisi var. burasıkapalı nın kurulma olayı zaten buna dayanıyor, ki bu benim gozlemimdir yanlısım varsa duzeltin; daha fazla taraftarlık, daha az sagduyu.
ama sunu da belirtmek isterim, pozisyonun "bence" penaltı olmaması, bunun emek hırsızlıgı oldugu anlamına gelmez, ayakları takılıyor, gayet insani bi durum. niyet okuma yapmayalım. burak yılmaz la karsılastırılması abesle istigal. uefa kupası sonrası olusmus ergen galatasaray taraftarı çigligi. lutfen bu cocuklara aldırıs etmeyin
(galatasaraylıyım bu arada)

Devil dedi ki...

Beni yanlış anladılar galiba. Buragi asla savunmuyorum. Ama sadece herkese eşit davranılmasını istiyorum. İyiye iyi, kötüye kötü denilsin

nagain dedi ki...

GSli ergenlerin akıl tutulması geçmemiş galiba. Neyi kıyaslıyosunuz Burak kendini atmış Veli atmamış. Hayatında en azından koşu yapmış adam bile anlar adam kapaklanarak düşüyor. Ayrıca posttaki Veli ayıp etti kısmını da silmenizi öneriyorum GSli ergenlerin eline fırsat vermeyiniz.

nagain dedi ki...

https://twitter.com/firatgunayer/status/267241675456385024/photo/1 ahanda bu da en net fotograf

emireri dedi ki...

veli'nin pozisyonu gayet tartışılabilir bir pozisyon, beş yüz açıdan izleyip hala ahkam kesemiyor, küçük bir ukteyle olur veya olmaz diyoruz, kati yorum yapmak için fanatizm gözünden bakmamak lazım olaya, olay burağın kinden çok ama çok farklı bir kere, bunu bir kenara koyalım.. orada söz konusu olay herşeyden önce ceza sahası dışında cereyan etmiş ve sarı kırmızılı aktör olayı ceza sahası içine taşımayı başarmıştı orta hakemle birlikte..

bunlar neyse de almeidanın ndiaye tarafından kündeye getirilmesi veya serdar'ın yine bir korner pozisyonunda orantısız güç kullanarak sivoğun kazağını çıkarma girişimlerine penaltı çalınmaması (zaten kendisinin pozisyon sonunda direğe çarpması ne kadar dengesiz bir şekilde olayın içinde olduğuna net bir delalet), oyuncu sağlığı önemli ya!!!!!!!!!!!!! necip yerdeyken bursanın atağını kesmemek adına oyunu durdurmayan, ancak dönen topta topun nereye gittiğini görünce üç kuruşluk hakem fırat aydunusun telaşla oyunu kesmesi, faul makinesi ndiaye'nin oyunu sarı kart dahi görmeden tamamlaması (çok net bir şekilde maç içerisinde 7-8 faul yaptığını, bir pozisyonda arkadan çekilen fernandesin topu ısrarla sürmesi üzerine elleriyle avantajı gösterip, pozisyon sonunda sarı kart göstermediğini görüntülerden görebilirsiniz).. tartışılacaksa bunlar tartışılmalı, ofsayt goller hakında konuşmuyorum bile.. maçın bu derece kötü yönetildiği bir ortamda hala çıkıp velinin pozisyonunu tartışmak havanda su dövmekten başka birşey değil, çünkü veli burak değil.. bizim malımızı (burağı) bize anlatmayın boşuna..

emireri dedi ki...

son resmi görünce daha net penaltı olduğunu kendi açımdan anladım, anladım da bu pozisyonda hala niye kırmızı çıkmadı onu anlamadım :)

Unknown dedi ki...

Veli'nin pozisyonuna penaltı diyen adam futbol yerine tenis eskrim ya da dagcılıkla ugrasssın!! Nerenle izledin blog sahibi arkadasım? Neyin ayıbını etmiş veli? Adamın aşil tenonunu almış götürmüş senın tepkine bak? Yazıklar olsun.

mrt309 dedi ki...

Meraba arkadaşlar,

Öncelikle bu pozisyonu televizyonda, internette defalarca kez izleyip net bir karar veremiyor oluşumuz hakemliğin aslında görüldüğü kadar kolay bir şey olmadığını ispatlıyor kanımca. Aramızda bu kadar hakem ve futbol alimi olmasına rağmen daha bu pozisyonu bile çözebilmiş değiliz.

İkinci konu Burak Yılmaz'a karşı yürütülen linç kampanyası. Sanki Burak kendisini yere atan ilk ve tek futbolcu gibi davranmak yanlış. Futbolcu olmayanlarımız bile hayatında kendini defalarca yere atmış, birilerini kandırmış insanlar. Buna rağmen başkalarını bu şekilde eleştirebilmek vicdansızlıktır. Futbolcuların çoğu ufak müdahalelerle yere düşen tiplerdir. Bu oyunun içinde her zaman olan bir şey. Bunu her yapan futbolcuyu "şerefsiz" diye nitelemeye kalkarsak, dünya'da şerefli futbolcuyu geçtim, insan kalmaz. Biraz daha mantıklı ve fanatik ruhumuzu bir kenara bırakarak yorum yapmakta fayda var.

Son olarak bu pozisyon bence penaltı. Bursasporlu oyuncunun ikinci denemesinde ayağı veli'nin ayağına değiyor ve o ayakta gidip diğerine takılıyor. Zaten mantık olarak o pozisyonda gol atması %100 olan Veli'nin, arkasındaki futbolcu bu kadar gerideyken, arkadan bir darbe olduğunu hissedip kendini yere bırakması ya da kendi ayağını diğerine takmaya çalışması çok zor. Zaten hakem penaltı vermişse o penaltıdır, biz burda kendimizi parçalasak bile o penaltı atılır ve resmidir, kayıtlara geçer. Yani boş konuşup, birilerini linç etmek haricinde yaptığımız şeyin hiç bir anlamı yok. Şu yorumu yazarken kaybettiğim iki dakikaya yazık ama bir şey söylemden duramadım.

Not: Fenerbahçeliyim.

emireri dedi ki...

@mrt309

burağın bu tür hareketlerini kanıksamalımıyız yani?? sineye mi çekeceğiz, bir dahaki sefere belki yapmaz, düzgün çocuk bu burak esasında ama biraz şey?? :) bu ne ilk hareketiydi ne de son olacak, burak bunları bizim formamızı ilk giydiği günden beri bunları yapıyordu, öncesini bilmiyorum, belki siz bilmiyor olabilirsiniz ama ben burağı trabzonda oynarken de yaşadığım şehir olması münasebetiyle çok fazla izledim, takip ettim.. bu oyuncunun artık karakteri olmuş bu tarz aldatmaya, sahtekarlığa yönelik hareketler.. oyun karakteri bu, tıpkı arifte kubilayda olduğu gibi.. o nedenledir, burakla velinin kıyaslanmasını kabul edemiyorum.. burağın nasıl karaktersiz bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz ne yazık ki, sadece hakemlerimiz bilmiyor.. bizim maçta sadece bir bölümünü izlemiştik, kalanını sezon içerisinde çok defa izleyeceğiz, her seferinde aynı şeyleri konuşmaya gerek yok.. bu yaşa gelmiş bir adamın artık karakteri oturmuştur, bu yaştan sonra değişmez.. bu bir insanda artık karakter olmuşsa ve bu insan bundan hali hazırda utanmıyorsa kusura bakmasın da çok daha ağırlarını da hakeder..

Yorum Gönder

Ara