.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Kasım 2012 Çarşamba

Euroleague D8 / Beşiktaş - Barcelona Regal


Cuma / 20.00

41 Yorum:

muhtemelen yeniliriz, ama emin oldugum bir konu var; bu sene Besiktas hicbir alanda mucadeleden vazgecmiyor, yine canlarini dislerine takip yuzumuzu agartacak bicimde mucadele edecekler..

JimmyLue dedi ki...

Ankaragücü maçına post açmamak neden?
Herifler 4 otobüs gelecekmiş bursa-ankara.. En azından onları bastıracak kadar doldurmalıyız stadı.
3 yıl önce barbarosta takım otobüsümüzün camlarını kırmışlardı herkes kazanda içerken hatırlarsanız.

Maça gelin uLan !

BJK4EVER dedi ki...

Simdi bizim taraftar medya, TFF, hakemler vs diye mizmizlaniyor ya, eyvallah.

Ama bu aksam boyle boktan gereksiz bir macta bile dakikalarca Ankaragucu ve Bursa'ya kufur edildi. Ne gerek var arkadasim yani, bu boktan macta kufur etmesen ne olur? Yine ceza yiyecegiz arkadas, yine ceza yiyecegiz bu kufurbaz pisliklerin yuzunden. Insallah baskan kapali fiyatlarini 500 tl yapar da bu pislikler bir daha hic giremez stada. Defolsunlar meyhaneye parklara demlenmeye arkadas.

strwind dedi ki...

daniel ewingle prensipte anlaşmışız dasic yolcu fena bir adam değildir kendisi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Ewing

Adsız dedi ki...

Ewing iyi ama ağır biraz. Erman Hoca 1 seneden fazla kalmayacağı belli bir adamın, oyun yapısı itibariyle gerektirdiği gibi, çevresine takımı kuramayacağını düşünmüş demek ki. Aslında Petrovic ve Divac istisnaları dışında Yugo ekolünden tek başına performans getiren başka bir örnek oldu mu ki zaten. Belki biraz Teodosic. Jaric ise sadece şişirme.

QuaresmA dedi ki...

@ james sneijder

Bodiroga ilk 30 dakikayı kollektif oynayıp, takım gerideyse son 10 dakikada maçı tek başına alırdı. Benim bugüne dek izleyebildiklerimden en iyi Avrupalı oyuncu.

QuaresmA dedi ki...

Rakocevic'i de unutmamak lazım tabi :D
Bireysel performans veriyor mu, veriyor :)

JimmyLue dedi ki...

kesinlikle Bodiroga!

Biraz da Sasha Daniloviç.

vay be.. Eski günler, fanatikbasketli,fastbreakli,Naumoski'li günler..

efsane günler.

Narcos44 dedi ki...

60-40 alırız...

inşallah ;)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

boyali alanda jawai hayvanina (bufalo mu desem okuz mu karar veremedim)care bulabilrsek ve uzunlarimiz (ozellikle Vidmar) faul problemi yasamazsa yuksek bir sut yuzdesi ile maci kazanabiliriz. Bu soyledigim faktorlerden birinde bile bir aksama olursa fark acilir gibi gozukuyor.

strwind dedi ki...

Akşamki sonuçlarla grupta üçüncülüğü garantiledik.

Mayor dedi ki...

Simdi baktim, Ewing'in %37 3luk ortalamasi var son 3 sezonda. Su an oynanan oyunda feci dis sut attigimizi dusunursek ilac gibi gelebilir bize.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

herkes kiziyor bizim uzuna ihtiyacimiz vardi niye dis adam aldilar diye ama bu macta da gorduk ki yaratici dis adam sikintisi cekiyoruz. jerrelsi kilitledikleri zaman bitiyoruz, christopher da istikrarsiz. O yuzden Ewing pozisyon itibariyla dogru bir takviye gibi gozukuyor. Uzun konusunda da devrea arasinda yerli oyuncu bulmamiz gerekiyor baska care yok gibi.

Narcos44 dedi ki...

Abi bu neyin uğursuzluğudur yaw? İçerde fark yiyoruz böyle. Rakiplerimizin 3'lükleri hep mi girer kardeşim?! Yemin ediyorum hep deplasmanda oynasaydık keşke.

GS maçı içerde mi dışarda mı fikstüre bakıcam :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gs maci deplasman :)

Besiktas'in Barcelona, CSKA gibi takimlari yenebilmesi icin bizim cogu seyi iyi yapmamizin uzerine ekstra seyler gerekiyor. Mesela Vidmar'in katkisi ekstraydi bugun, ama gidip de hic dis sut sokamazsan (ki bu normalimiz), uzerine de Barcelona her attigi uclugu sokarsa mac kopar gider. Mesela savunma direnc gosterdigi 3-5 dakikalik bolumde de fark azalmisti, orada sokulacak 2 ucluk momentum getirirdi, olmadi.

CSKA macinda da aynisi olmustu. Rakibin dusuk dis sut ile oynayacagina guvenip, kazanma planimizi o kosul dahilinde ayarliyoruz. O olmayinca zaten hepten bitiyor is.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Vidmarsiz bolumlerdeki oyunumuzu gorunce, keske Falker yerine Vidmar gibi sizeli ve skor yapabilen bir uzun alsaydik diye dusunuyor insan...

Unknown dedi ki...

son 16'ya geçtiğimiz hafta kalmıştık, mevcut kadro oluşturulurken oyuncu seçiminde bir takım imkansızlıklar nedeniyle (başta mali kriz sonucu yaşanan bütçe ve para sıkıntısı, ek olarak yetmezmiş gibi sponsor bulunamaması nedeniyle zamanın daralması ve bunun sonucunda eldeki oyuncu alternatiflerinin azalmış olması) istediğimizin yada coach'un kafasındakinin çok uzağında bir kadromuz olmasına neden olmuştu.

en başından kabul edelim eğer baştan olaya daha ciddi baksaydık, çok daha potansiyelli oyuncuları kadromuza katabilirdik. mesela Westerman gibi bir adamın Jerrels'tan daha maliyetli olduğunu düşünmüyorum. oynadığı ve oynattığı oyun gerçekten çok farklı. yine de yabancılarımız arasında en çok göze batanın da Jerrels olduğu aşikar ama ben onu 1 pozisyonu yerine 2'de görmeyi tercih ederim. sezon ortası geldi çattı, NBA'de boşa çıkan bazı oyuncular ve hali hazırda boşta oyuncular var; Darko Miliçiç ve eski göz ağrımız Carlos Arroyo, pek takip ettiğimi söyleyemem NBA'i maç saatleri vs gibi etkenlerden dolayı uykuyu seven bir bünyem var zira ama bildiğim tanıdığım oyuncular var içlerinde..

çok büyük sözleşme bedelleri ödemedikten, mali açıdan bütçeyi sarsmadıktan sonra artık zarardan dönmenin vakti gelmiştir. Dasiç'in bizde olmayacağı artık aşikar, her şeye rağmen Falker da bizim oyuncumuz değil, savunma yanı ne kadar iyiyse hücum yanı o kadar kötü.. daha iyileri bu paralara bulunabilir. saydığım isimler çok daha maliyetli elbet,onlar ilk opsiyonlar olsun, ikinci üçüncü opsiyonları belirlemektir önemli olan. istediğimiz, sahada oynamayı düşündüğümüz basketbola uygun doğru isimleri bulmalıyız. Euroleague'ten 8 takım elenecek; Elan Chalon bunlardan biri. örneğin Schilb, bizim 3 numara pozisyonu eksiğimiz için biçilmiş kaftan.. maliyeti durumu vs etkenleri araştırılarak kadroya dahil etmenin yolunu bulmalıyız bu gibi oyuncuları.

BJK4EVER dedi ki...

Kimse butce vs demesin. 14 kisilik kadro kuracak, 7 yabanci alacak butce varsa 4 tane saglam yabanci alacak butce de vardir. 7 tane vasat yabanci alacagimiza 2 saglam yabanci+Vidmar+Jerrels+Christoper olsaydi cok farkli bir konumda olurduk.

Unknown dedi ki...

değişime artık bir yerden başlamamız lazım, zira erginin takımına ilk çeyrekten de görüldüğü üzere kaybedeceğiz. bana en çok bunlara kaybetmek koyar. markota-dasic-falker ciddi anlamda vasat oyuncular.. gsnin underrated ender ve cenk akyol'unu bile yıldız yapabiliriz!

BJK4EVER dedi ki...

Kadromuzdaki oyuncularin tamami vasat. Vidmar ve Jerrels on plana cikiyor, ama o da digerlerinin vasatligindan. Yoksa karsisinda N'Dong, Farmar vs olunca ne kadar yetersiz kaldiklari gozukuyor. BJK birsey yapmak istiyorsa 3 tane saglam yabanci alacak ara transfer doneminde, yoksa bu basket takimi play-off'a zar zor ya kalir ya kalmaz, kalirsa da ilk turda supurulur, top 16'da da maksimum ite kaka 2 galibiyet alip grubunda sonuncu olur. Boyle rezil vasat bir takim Besiktas'a yakismiyor.

Unknown dedi ki...

jerrels'ın üstüne takım kurmak çok sağlıklı bir karar değildi ancak artık takke düştü kel göründü. erginin takımındaki yerli oyuncularda çok ahım şahım değil, hatta engin ve furkan dışındakilerin hiçbirini takımımda görmek istemem ki bu oyuncular da onların sisteminin esas parçaları değiller zaten.. elimizdeki yerlilerden can akın-serhat-muratcan-tutku-kartal takımın tamamlayıcısı olabilirler. geçtiğimiz yıl ki can akına gözümü kapar takımı emanet ederim ama şuan ki performansı o seviyede değil. bunlar ancak tamamlayıcı olurlar.. dolayısıyla yabancı oyuncularımızın daha fazla ön planda olması lazım, aynı paraya kesinlikle daha iyi yabancılar alınabilirdi, eğer bütün yaz sponsor beklenerek geçirilmeseydi.. erdemir'in forvetlerinden sean marshall ile christopher'ın veya dasiç'in maliyetleri arasında çok fark olmadığına inanıyorum, ancak verimlilik açısından marshall ikisine de fark atar. keza antep'in yabancılarına bakın.. daha iyi tercihler yapılabilirdi bu adamlarda bedava oynamıyor sonuçta...

BJK4EVER dedi ki...

Antep Dorsey'i aldi, Mersin Solomon'u aldi. Son olarak Kapono 300 bin dolara Pana'ya gitti. Michael Wright da goz gore gore kacti elimizden. Ancak hala umudumuz var. En basitinden Darko Milicic ve Arroyo bosta iste, ikisi de ilac olur bu takima. Jerrels konusunda da katiliyorum, kendisi iyi bir bench oyuncusu, iyi bir 2 numara, ama takimi emanet edecegin bir 1 numara kesinlikle degil. Can Akin oyuna girdiginde bile oyun ve organizasyon olarak ne kadar fark ettigini gorduk yine.

Unknown dedi ki...

solomon da iki ucu keskin bıçak yahu, 1 numarada jerrels eline su dökemez o başka :) ama dorsey hakikatten de kaçırılmaması gereken bir oyuncuydu.. yalnız, elinde vidmar'ın varsa ve sen dorsey gibi, bonsu gibi ikili oyunlar sonrasında devrilebilen bir adamı kadrona dahil edeceksen o zaman içeride bu adamları besleyecek (formda bir tutku gibi) adama ihtiyacın var. bugün mükemmele yakın bir 3. çeyrek oynadık, ilk iki çeyrekte ise felaket bile değildik! mükemmel oynadığımız 3. çeyrekte jerrels ne kadar süre almış iyi irdelenmeli artık.. bireysel yetenekleri fena olmayan bir oyuncu ama guardın daha çok organizasyon işleriyle ilgilenmesi lazım, gerektiği zaman sorumluluk alsın elbette ama gerektiği zaman..

strwind dedi ki...

Dorseyi alamazdık, eurolig takımına gidemez maddesi vardı kontratında.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Şuanda görünen o ki Dasiç kesin gidiyor. Falker da gidebilir, maliyeti düşük olduğu için göndermek zor olmaz. Hatta bana kalırsa Christopher'ı bile gönderebiliriz. Ama Erman Hoca bir süre daha kalmasını isteyebilir diye düşünüyorum.

Erman Kunter'in bilerek veya bilmeyerek artık nasıl olduysa yaptığı en büyük hata 4 numaraya birbiriyle aynı özelliklerde oyuncular almak oldu. Dasiç, Markota, Falker, Cevher, Barış hemen hemen aynı katkıyı alabileceğiniz tipte oyuncular. İçlerinde en çok katkıyı da Markota'dan alıyoruz. Dasiç ise tam bir hayal kırıklığı oldu.

Jerrels konusunda ise genel düşüncenin aksine fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Hep Arroyo ile falan kıyaslanıyor ister istemez ama zaten iki farklı tipte oyuncular. Ama baktığımız zaman takımın en çok sayı atan oyuncusu ve hem 2 sayılık atışlarda hem de 3'lüklerde yüzdesi %40'ın üstünde. Asist ortalaması da 2.8, Tutku ile aynı. Tamam aldığı süre çok çok fazla ama sonuçta adamın eline baktığımız da bir gerçek. Dün Jerrels'ın oynamadığı dakikalardaki iyi performanstan bahsedilmiş ama ben de bir çok maç çıkartabilirim Jerrels'ın üçlükleri ve penetreleri ile maçın içinde kalabildiğimiz.

Şu gerçek ki şuan takımın yaptığı dış şut savunması ile kadromuzda Deron Williams bile olsaydı durum çok çok farklı olmazdı. Alan savunmasında anlık iyi performans dışında açıkçası savunmamız genel olarak çok kötü. Erman Kunter'den beklentim bu konuda bir şeyler yapması.

Trasfer için de şuan kim alınabilir bilmiyorum ama net 3 numara oynayabilecek birine şiddetle ihtiyacımız var.

Unknown dedi ki...

dünden beri beşiktaş ile dasiç'in ayrılık haberleri sağda solda iyice ayyuka çıktı.. muhtemelen dasiç bundan böyle kadromuzda yer almayacak.. hayırlısı olsun kendisi için taşıdığı potansiyel/performans kıyaslaması yapınca tam bir hayal kırıklığı oldu bizim adımıza, ancak yanlıştan bir şekilde dönülecek ve iki tarafta daha fazla zarar görmeden beklenen ayrılık göründü..

şimdi yapılan ewing transferi bu bağlamda ne derece doğru tartışılır.. christopher-jerrels-serhat çetin- muratcan güler... 2 numara rolü için yine kalabalık bir rotasyonumuz oldu.. tıpkı 4 numara pozisyonunda olduğu gibi. bundan birkaç sene önce benzer durum futbol takımı içinde mevcuttu, plansız ve programsız benzer bir transfer politikası izliyoruz..1 numarada can akın-kartal-tutku rotasyonu var.. 3 numarada hımmmm.... ben kadromuzda gerçek anlamda bir 3 numara göremiyorum.. 4 numarada yine yığılma cevher-barış-markota- gidenlerden/gitmek üzere olanlardan dasiç.. 5 numarada ise vidmar.. birde 3,5'tan 4; 4,5'tan 5 falker var savunmada ama hücum kısmında yok.. bench bekçisi adem'le mehmet ali'nin hangi pozisyonda oynadığını bilen varsa onlarda beri gelsin derim..

rollerin çok iyi belirlenmediği, bu rollere uygun oyuncuların seçilmediği çok açık ve net.. ben coach'tan müthiş bir savunma takımı bekliyordum ki bu takımın uzaktan yakından alakası yok.. jerrels'ın zorlama atışlarına (saha içi yada çizgi gerisinden), vidmar'ın sırtı dönük oyunlarına (ki ona pozisyon hazırlamak adına özel setler göremiyoruz, herşey spontane gelişiyor) ve gününde olduğu zaman christopher'ın eline bakıyoruz.. serhat'ın, cevher'in, tutku'nun ve can akın'ın şu aşamada oyuna skor ve savunma anlamında katkıları sıfır.. muratcan açıkçası beklentimin çok üzerinde bir çizgi yakaladı ve o çizgisini devam ettiriyor.. yani tamamen bireysel performanslara bağlıyız. ben daha iyi kurgulanmış bir takım beklerken şimdi bunun hayal kırıklığını yaşıyorum.. zirvenin çok uzağında kalacağımız çok net bir şekilde görünen bir gerçek.. gs, fb ve efes seviyesini geçtim, banvit, karşıyaka çizgisinde bile değiliz. çok geride çok dağınık ve kötü bir basketbol oynuyoruz.. derli toplu takımlarla oynadığımız 3-5 karşılaşma var bu sezon ve hepsini kaybettik.. arkadaşlar bu sezon tbl'de daha deplasman galibiyeti alamadık farkında mısınız?? tamam eyvallah fikstürümüz zordu ama karşıyaka ve banvite yenildik yahu varlık gösteremeden..

Unknown dedi ki...

geçtiğimiz günlerde coach hedefimizin son 8'e kalmak olduğunu söyledi euroleague'te.. güzel bir hedef ama çok gerçekçi değil, bu kadro yapısıyla en azından yakalanması imkansız gibi gözüküyor.. şuan ki yapımızı ergin atamanın şampiyonluktan önceki sezon geldiği kadroya benzetiyorum.. dağınık bir görüntü çizsek de ortalama şut soktuğumuz her maça ortak olurduk.. bu kadro da öyle işte.. ortalama bir şut yüzdesi yakaladığımız her gün sahada birşeyler veriyoruz. bulamadığımız zamansa bocalıyoruz, saçmalıyoruz...

benim gördüğüm tablo bu açıkçası.. açıkçası benim bu takımdan beklentim yok, sadece keyif almaya bakıyorum oyunlarından ama hem bbl'de hem de euroleague'de çok iyi yerlere geleceğimizi düşünmüyorum.. iyi bir sponsor bulmadığımız sürece bu bütçelerle rekabet etme şansımız neredeyse yok...

BJK4EVER dedi ki...

Fark su ki o kadar top kullaniyorsan winner olacaksin. Dunku macta 30 atip maci kazandiracaksin takimina, Hawkins'in yaptigi gibi, Arroyo'nun gecen sene play-off'larda yaptigi gibi. Hem top kullanip hem maci kazandiramiyorsan sen takimi baltalayip kendi istatistiklerini yukseltiyorsun sadece.
Ben guard'da ilk once oyun kurmasina bakarim. Eger sutu, penetresi, ribaunt etkinligi varsa vs onlar artilaridir. Jerrels'in saha gorusu, paslari, oyun kurma ozelligi vs berbat otesi. Ve bu takima da yansiyor, ki Tutku veya Can oynadiginda gercekten daha derli toplu ve iyi hucum ediyoruz.

Evet, kadromuzdaki dengesizlik gercekten can sikici. Takimda pozisyon anlaminda 3 numara ve yedek 5 numara eksikligi var, ayrica kalite anlaminda iyi bir oyun kurucu guard, istikrarli ve winner bir skorer ve pota altindan sayi getirecek bir 4-5 numara eksikligi bariz.

Bu seneden ben maalesef umidimi kestim, Ewing'ten sonra 1 transfer hakkimiz kaldi, onunla da takimi ayaga kaldiracak ve level atlatacak bir oyuncu alabilecegimizi zannetmem, yerli piyasasi da kisitli. Sonumuz pek parlak gorunmuyor maalesef.

Mayor dedi ki...

BJK4EVER'a katiliyorum Jerrels hakkinda, ondan ilk beklentimiz takima attirmasi. Onu yapamayinca, skoru sadece kendi sirtlamaya calisinca evet istatistik olarak iyi fakat genel anlamda kotu bir performans ciziyor.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Şimdi Jerrels'ın takımı Arroyo gibi oynatmadığı ve Hawkins gibi winner karakteri olup her maç 20+ sayı, 5+ ribaund, 5+ asist yapmadığı bir gerçek.

Ben zaten bu adamlarla kıyaslamıyorum. Takım içindeki alternatiflerine bakıyorum, ona göre değerlendiriyorum.

Barcelona maçında takımın toplam asist sayısı sadece 4 ve bunun 2 tanesi Jerrels'tan. Burada öyle bir hava oluştu ki Jerrels gitse yerine Arroyo gelse bir andan süper bir takım olabiliriz. Takımın şuanki halinin en büyük sorumlusu Jerrels'mış gibi söyleniyor.

Yerli oyunculara bakın biraz; Serhat mesela. Hangi maçta geçen seneki gibi savunma yaptı? Hangi maçta skorer kimliği öne çıktı? 3'lük yüzdesi yerlerde. Cevher desen ondan kötü. Hiç içerden oynamadan sadece 3'lük atarak idare edebileceğini sanıyor. İçerde kendisinden kısa oyuncuyla bile mücadele etmeye cesareti yok. Tutku ve Can Akın'dan da gözle görülür bir guard katkısı alabildiğimizi sanmıyorum.

Bunların hepsi için Erman Kunter'e pay çıkarabiliriz. Ama onun için de erken olduğunu düşünüyorum. Kadroyu ne ölçüde istediği gibi kurabildi bilemiyoruz. Sonuçta rekabet etmesini istediğimiz takımların bütçeleri ortada. GS Lakovic ve Domercant'ı gönderip Nocioni ve Arroyo'yu almayı planlıyor. Bizim böyle bir şansımız var mı? Ewing transferine bakılırsa bence yok.

Devre arasından sonra hala aynı şekilde devam edersek o zaman sıkıntıları daha rahat dile getirebiliriz. Bu kadro lig başlamadan sadece bir kaç gün önce ilk defa tam kadro çalışabildi, unutulmasın.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yukarıda 2. paragrafta söylemek istediğim şey; takımın neden 4 asist yaptığına değil, Jerrels'ın neden 2 asist yaptığına bakıyoruz. Sıkıntı burada bence.

Ayrıca takımı değerlendirirken Efes ve FBÜ'nün performansına kıyasla bakarsak, onların durumu daha kötü. Cantu, Union Olimpija'ya son saniyelerde kaybetmeseydi FBÜ'nün son maça kadar çıkıp çıkamayacağı belli olmayacaktı. Efes'ten de Farmar'ı çıkar geriye saçma sapan bir takım kalıyor. Onu da normal karşılıyorum gerçi. Oktay Mahmuti'nin pek bir seçim şansı yoktu.

İki takım da 30 milyon euro bütçeli takımlar kuruyorlar, baktığın zaman Barcelona ve Real Madrid'ten fazla harcamışlar ama şuan için onların seviyesinden çok uzaktalar. Bu sadece bu sene yapılan bir harcama da değil. Her sene aynı hikaye.

Bence biraz da böyle değerlendirmek lazım.

Unknown dedi ki...

elbette jerrels tek başına herşeyin sorumlusu değil, çok fazla top kullanmasına biraz da diğer oyunculardaki statik oyun neden oluyor, bu hastalık bir dönem milli takımımızda da vardı ve bir şekilde aşıldı..

sorun yalnızca jerrels'ta olmasa da hırsızın da suçu yok değil.. söz gelimi jasikevicius da 1 numara oynuyor, arroyo da oynadı, gözümüzün önünde farmar ve mc caleb de oynuyor, geçtiğimiz yıl d-will'i de izledik.. her hareketleri ile takıma hakim, diğer oyuncuları sürekli oyunun içerisine çekmeye çalışıyorlar.. jerrels'ın hiç böyle bir niyeti yok, takım tam onun istediği tarzda oynuyor, hareketsiz, stabil, son 7-8 saniye kala ona zorlama bir penetre şansı yada şut opsiyonu yaratılıp sayı bulması sağlanıyor.. o da asla buna itiraz etmiyor..

şampiyonluk sonrası sendromdan erken uyanıp tutku yerine engin atsür takıma katılabilirdi veya efeste bu sezon fazla forma şansı bulamayacağı aşikar olan sinan, doğuş balbay, gökhan şirin gibi kısalar takıma katılabilirdi, madem vidmar devşirme yapılamayacaktı, tarance kinsey katılırdı devşirme olarak kadroya.. böylece daha geniş bir kısa rotasyonu sağlanır boş yere 1 ve 2 bölgesine yabancı oyuncu alınmazdı.. ama biz ne yaptık her bölgenin asil oyuncusu olarak yabancıları belirledik.. şuan onun sıkıntısını çekiyoruz...

BJK4EVER dedi ki...

Ki o asil olarak belirledigimiz yabancilar da asil olacak capta degil bence.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

gecen sene ergin ataman hucum statiklestigi zaman kenardan "move, move" diye bogazini yirtardi, televizyondan cok rahat duyulurdu bu bagirislari. Takim onu dinlemiyorsa anlayacaklari dilden konusmali, daha agresif olmali bence Erman hoca. Kenarda sessiz bir goruntu ciziyor genelde.

Unknown dedi ki...

cemal nalgayı kadroya dahil etmiş gibiyiz.. hayırlı olsun, bir tane daha vasat bir adam olsa da bu yoklukta 5 numara olarak iyidir...

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yerli 5 numara iyidir, boylece Tr liginde Falkeri tribune cikarabilme imkani dogdu...

Unknown dedi ki...

bugün duşan cantekin'i izledim fb ülker'e karşı, 2,21 boyunda oldukça size'lı, elleri hassas, fiziğini-boy avantajını kullanmayı becerebilecek kadar zeki ve çok genç.. kaçan balık büyük olmuş diyorum.. bu kadar saçma sapan yabancı alacağımza duşan'ı alsaymış vidmar'ı yedek olarak dahi kullanabilirmişiz.. yazık olmuş..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ Emir Eri

Besiktas macini izleyebildin mi? Daniel Ewing nasil oynamis merak ettim...

Unknown dedi ki...

@ Ekrem

Bizim maçı da izledim, belki maç analizi postu açılır diye bekledim ondan yazmadım. Ewing tarz olarak iyi bir 2 numara, herşeyden önce çabuk bir oyuncu, topu paylaşmayı sevmesi, nispeten daha hareketli oyunu ile bize faydalı olacaktır. tek maçlık performansla değerlendirmemek lazım, ancak farklı bölgelerde oynasalar da Dasiç'ten alamadığımız verimi sanırım Ewing'ten fazlasıyla alacağız ve sanırım christopher'ı da artık daha fazla 3 numarada izleyeceğiz.. Antalya BB'nin uzunundan 30 küsür sayı yememizde ayrı bir olay.. adam fena bir oyuncu değil ama bizde euroleague takımıyız sonuçta..

Cemal Nalga'yla ilgilenmemize tepki gösteren salonda olan taraftarlarımızı da burdan selam gönderiyorum, geçmişte yaşanan Tufan görünümlü Cemal olayında, en az suçlu olan Cemal'di ve buna rağmen olaydan en büyük cezayı çeken de başaşağı giden kariyeriyle Cemal oldu.. Yönetici ve antrenörleriniz Almanya'da oynadığınız bir hazırlık maçında cezalı olduğunuzu bile bile sakat olan takım arkadaşınızın formasıyla sizden sahaya çıkmanızı istiyorsa, çıkarsınız.. Kıvırma şansınız yoktur.. Adam sadece ve sadece kendine söylenileni yaptı diye adamı suçlayamayız. Erman bu hoca oyuncuya ihtiyacı olduğunu söylemişken bunu yapmazsınız. Unutmayın bizi daha önce satan, dopingçi olarak adledilen Ergin Ataman'a kapılarını yeniden açıp kariyerinin ayağa kalkmasını sağlayan da bizdik.. Bence Cemal Nalga bu yoklukta iyidir..

Unknown dedi ki...

Cemal Nalga da alındı taraftarın karşı çıkmasına rağmen lakin yerinde bir hamle olduğu tartışılmaz bir gerçek.. Pota altını gerçek bir 5 numara ile yedekleme şansına sahibiz artık.. Hayırlısı olsun...

Yorum Gönder

Ara