.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ekim 2012 Pazartesi

Uyuşmazlık

Sene başında teknik direktör adayları konuşulurken, özetle şu teze sahip bir post atmıştım: "Beşiktaş, eğer bu kaotik ortamda başarıya oynamak istiyorsa, Mustafa Denizli, Lucescu vs. tadında elindeki malzemeden elbet bir şey çıkaran ve basının kolayca diş geçiremeyeceği bir teknik direktörle anlaşmalıdır. Yok eğer ciddi bir planlama yapılacak ve gençlere yönelecekse takım, o zaman genç oyuncularla tecrübesi olan, uzun vadeli planların ehli bir teknik direktör ile anlaşılmalıdır."

Bizim süreçteki şaibelere karşın (anlaşılıp gelmeyen TD'ler, cepten para ödeme durumları, Rangnick derken Altınsay'ın istifası, Levent Erdoğan gibi geçmişi belli bir ismin ilk günden Samet Aybaba ısrarı) Samet Hoca ile anlaşıldığında, ismin yarattığı şok etkisine karşın bir tek şey parlıyordu o CV'de. Samet Hoca'nın çalıştırdığı takımda gençleri oynatması, ve de başarısız olmasına karşın arkasında iyi kurulmuş bir kadro bırakması.

Samet Hoca, sene başında yaptığı teknik açıklamalarla (koşu kalitesi) , takıma oynatacağını vaat ettiği dizilişle (4-3-1-2 ya da türevi) ve genç vurgusu ile de ümit veriyordu zaten.

Geldik 8. haftaya. Beşiktaş, hocanın açıkladığı taktikle oynamıyor. Teknik açıklamalarda vurguladığı hususlarda geri gidiyoruz. Genç oyuncular hakkında politik konuşmak yerine onları basının önüne atmayı tercih ediyor. Yani ya onunla sözleşme imzalanmasını olumlu kılan şartlar değişti, ya da hoca...

Bugün gelinen noktaya biraz da bu gözden bakmak lazım: Feda sezonu dendikten sonra ilk 3'e oynayacak bir kadro kurulma yoluna girildi. O yolda ilerlerken uzun bir süre gereksiz mevkiilere adam arandı. Tam gerekli oyuncu bulunuyor derken Drenthe son anda reddedildi, Nene işi de yattı, ortaya 2-3 isim daha atıldı ve sonuç fiyasko oldu.

Yanlış anlaşılmasın, hocayla yolların ayrılması gerektiğini falan savunmuyorum. Ama ya yönetim beklentisini değiştirecek, ya da hoca en başta ne gözüktüyse o olmaya devam edecek.

Yoksa şu an tamamen kaotik bir ortama sürükleniyoruz ve geçmiş tecrübelerden biliyoruz ki ne Orman yönetimi, ne de Samet Hoca bu koşullarda başarılı olacak ışığı vermiyorlar.

31 Yorum:

Adsız dedi ki...

Altınsay ve Ragnick olsaydı nelerin farklı olacağını bizzat görürdük zaten. Burada bunları yazınca "entel dantel adamların peşinde giden taraftar" oluyoruz. Alternatifi de Beşiktaş'ı hasbelkader yendiği akşam TV'lere çıkıp "ben şöyle yaptım bunları dedim de ondan kazandık" diyerek şov yapanlar olsa gerek. Güntekin de Ragnick sözü edildiğinde "macera aramak olur" diye yazarak paso Denizli'yi işaret etmişti. Sence Beşiktaş böyle uzun vadeli bir iş için daha uygun bir dönemde olabilir miydi Güntekin?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Elimizde çok iyi bir şans vardı. Önce teknik kadrodan başlanarak, takım, yönetim, taraftar da bile belli bir değişim yaşanabilirdi. Şartlar her ne kadar zorunlu da olsa, bunun için çok uygundu. Krizi sahiden fırsata çevirebilirdik. Ama olmadı.

Şuanda sadece bu seneyi değil önümüzdeki bir kaç yılı daha kaybettik gözüyle bakıyorum. Seçildikleri günden beri söylediklerinin hiç birini yapamadılar. Futbol takımında yapmayı planladıkları değişimi yaparlar umuduyla ben şahsen göz yumdum. Ama gelinen noktada futbol takımında da yapılacak tüm yanlışlar üst üste geldi.

Söylenenle yapılanlar hep tezat. Bu değişim 2 günde olacak bir şey değil onu biliyoruz ama McGregor, Escude, Batuhan, Uğur Boral transferlerini hiç bir mantığa oturtamıyorum. Aynı şekilde olmayan Drenthe ve Nene transferleri de çok saçmaydı. Bu transferler olmaması gereken bir beklenti yarattı ve sonuç hüsran.

Benim beklentim sahada Hasan Türk'ün, Oğuzhan'ın, Erkan Kaş'ın, Muhammed'in, Necip'in gelişimini ve bu takımın bir parçası oluşunu izlemekti. Başlarda söylenen de oydu. Ama şuanda geçen seneden pek bir farkımız kalmadı.

BJK4EVER dedi ki...

Ben en basindan beri genc bir olusuma karsiyim. Nedenleri de cok basit;

1) Altyapi oyuncularimizin gereksiz yere sisirildigini dusunuyorum. Ki sisirilmeseler bile onlara ne gerekli gelisimi saglatacak hocalar ve futbol bilgisi mecvut, ne de onlara o gelisimi gostermesi icin gereken sabir (taraftar tek parametre degil burada).

2) Turkiye liginin vasat ustu bir takim, iyi bir hoca ve sinerji ile cok rahat kazanilabilecegini dusunuyorum. Bursaspor ve 2 sene evvelki Trabzon bunun en guzel ornegi. Besiktas'in kadrosu su anda ligde sampiyon olacak seviyede/kalitede, ama bu kadrodan maksimum verim alacak hoca ve ortam lazim.

Benim dusuncem en basindan beri M.Denizli, Daum, Gerets gibi kadrodan maksimum verim alip her sartta yarismaci takim yaratacak bir hoca ile calisip gencler yerine ucuz ama patlama yapacak yabancilara/gurbetcilere yonelik bir transfer politikasi idi. Evet, duzlugu cikmak icin giderlerin kisilmasi elzem ve dogru yapiyor yonetim, ancak sadece giderlerin kisilmasi ile anca break-even seviyesine geliriz, duzluge cikmak icin Sampiyonlar Ligi sart ve bu genc vs bir takim ile olacak is degil. Ki zaten kac genc oynuyor su anda o da ayri bir tartisma konusu ya.

Sonuc olarak Samet Aybaba'ya degil 2, 10 sene sabretsek bile birsey olmayacagi bence gayet net ortada. Sezon basinda tum roportajlarinda cift forvet oynayacagiz diyip ilk 8 resmi macta 1 kere cift forvet oynatmayan, ilk kaleyi bulan sutumuzun 70. dakikada oldugu bir macta takimindan memnun olan bir hoca Besiktas icin yetersizdir, 5 sene sonra da yetersiz olacaktir.

Ha, alternatif kimdi derseniz....
Bence Rangnick fena olmazdi (sirf Alman olmasi bile avantaj), van Gaal ise Rijkaard, Hiddink ve Schuster'den farksiz olurdu.

theotheo dedi ki...

heeee hoca kötü takım çok iyi. ulan göz var nizam var be. bu lig sizin 10 sene önce izlediğiniz lig değil. fener 10 milyon euroya transfer yapıo hala domine edemiyo ha keza gs de öyle.

bu işler öyle kolay deil.

@theotheo

Muthis adamsin, valla bak. Yahu daha iki ay once "GS Avrupa'yi sallar, ligi domine eder, Hamit-Melo-Selcuk ortasahasi dagitir" demiyor muydun? Simdi "FB ile GS bile ligi domine edemiyor"a mi geldik?

Cok ilginc bir bakis acin var olaylara. Belirli onkabullerin var ve onlari birakamiyorsun. Mesela "basari icin transfer gerekir, para sacmak sart" gibi. Bu %70 gecerli olsa da, sana %30 sunuldugunda "istisna" diye reddediyorsun.

Sonra istisnanin gerceklestigi bir durum gozlemleyince "o isler oyle kolay degil" diyerek karsit konuma geciyorsun, fakat 6 ay sonra lig bitince gene ilk pozisyonuna doneceksin, cunku tarihsel surec bunu gosteriyor.

Ha, ya da onkabulun falan yok, tamamen karsitlik uzerine kurulu bir durusun var (su dilolarla dalga gecen blog'da oldugu gibi), ve o yuzden bir yerden sonra tikandigindan yeni karsitliklar icat etmek durumunda kaliyorsun.

Neticede hayat sana guzel. Hic yanlis cikma sansin yok.

Mesela simdi "heeee hoca kötü takım çok iyi." diye dalga geciyorsun, bir seyler olsa ve 4 ay sonra ayni kadro basarili olsa bu sefer ya hocayi oveceksin, ya da baska bir dis faktor bulup ona baglayacaksin.

You're living the good life bro.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Sadece merakımdan soruyorum. Şu andaki Barça takımının piyasa ederi transfermarkt sitesine göre 655 milyon avro. Hiç merak ettin mi bu adamlar bu kadroyu kaça mal etmiş diye. Geçen sezonki transferleri 33 milyon, yani 3 büyükler diye nitelendirilen (nereleri büyükse artık) takımların mali sıkıntı çekmediği her sene harcadığına çok yakın. Bana tutup "Barça'yı mı örnek gösteriyorsun" deme. Bilinir ki birisi yaparsa herkes yapabilir. Yoksa Hikmet'in salladığı, Vural'ın tuttuğu ve hala Alex'in gündem olduğu ligden bahsedeceksen hiç etme. Çünkü sadece Belgrad sokaklarında tonlarcası olan (bizzat gördüm çünkü) sert olanların ztar olmasını işaret edecek seviyede bu saçmalığın kurallarından bahsedeceksin. Çok önemsediğiniz doğrudan yansıması ise milli takım zaten.

20 yaşında 60 yaşındaki kabullenmişliğe sahip olanları biz çok gördük. Hepsinin söylediğinin ederi bir iPhone kadar zaten.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

gencl takim kurmak, altyapidan gencleri getirip gozu kapali rastgele kadroya koymak degildir. Gencleri egitmek, onlarin gelisimini saglamak ve belli bir plan dahilinde onlari kadroya entegre etmektir. Samet bu capta bir teknik direktor degil maalesef. Bari yardimcilari iyi olsun desen, onlar hepten kolpa. Recep kim arkadas orda yardimcilik yaptiriyosun? Teknik ekip cok onemli. Genclerin gelisimi dendi mi Jean Tigana'nin onunde sapkani cikarir onunu iliklersin. Ozetlersek, kafadaki dusunce dogru, ama bunu uygulamaya gecirmesini bekledigin adamlar yanlis...

theotheo dedi ki...

ya sneijder öyle bir adamsın ki. yani hayaller dünyasındasın ak. böyle tipler var. öyle bir dünyaki adam barcayı örnek veriyo ya. yani bu şey gibi herifin biri bilgisayar mühendisliğinden mezun oluyo adam gidio adama oracle ın ceosundan bahsediyosun gibi birşey. olmaz lan böyle. o dediğin gibi bir dünya yok. örnek verirsin barcayı verirsin. dünyada bir tek. sen o herife başka seçenekler sunmalısın dünya öyle çicekler değil. biri kanser oluyo 20 yaşında ölüyo. öbürü 80 yaşına kadar bi eli yağda bi eli balda takılıyo lan dünya böyle bi yer. inanılmaz idealize ediyosun herşeyi. böyle bir yere varamazsın. günümüzün gerçeklerinden yola çıkalım.

şimdi herkes samete takıldı. yok ranyik gelse iyi olurmuş ulan ranyik kim allaaşkına. bize şampiyonlar ligi şampiyonu, dünya kupası şampiyonu, eğitimcisi, türkiyenin en iyi antrenörü. hepsi geldi olm siz kafayı mı yediniz. hala yok o bu çapta değil şu çapta değil. nasıl bir çapsa bu.

3 maç yenildik herkes bağırmaya başladı. shelbyl de işte doğru yapılanamadık falan. ulan sene başından beri biz söylemedik mi bunu. bu başarısızlığı ben size söylediğimde ya theoyu siktir edin, biz küçülüyoruz falan demediniz mi. ben bu takım bursaspor ve trabzonsporla ancak eşit puan alır dediğim de neler dediğinizi hatırlatırım.

dünya gerçekleri bunlar. olur da bir hava yakalarsın, gidersin bu kadroyla şampiyon da olursun. bursa nasıl oldu. ama bu şampiyonluk bir boka yaramaz. ertesi sene 5.olduktan sonra. benim bahsettiğim şey bu. hiçbir anlamı yok.

şimdi adamlara benim real barca dememin sebebi hem görece olarak kadroları bizden çok daha önde, bunun tatbikini fener maçında çok iyi şekilde yaptık. hemde adamlar bir hedef için transfer yapıyor. bu kadar basit. adamlar şampiyonluğa oynamak istiyo sen değil aradaki farkı anladınız mı? bu kadar net.

bakın ben bu yönetimin arkasındayım sizin gibi 2 maç kaybettim diye yönetime sallamam. ama bu oyuncu müsvettelerini de beşiktaşa yakıştıramıyorum açıkcası. metin ali feyyazlı dönemi izlemiş biri olarak bu olay sadece canımı yakıyo. çünkü şu kadroda en az 9 kişi bu formayı giymeyi haketmiyor. burası çok net.

ama bir geçiş dönemi deriz geçeriz. yaygara koparmanın lüzumu yok. eğer bundan sonra doğru hamleler yapılırsa başarılı olunmaması için bir sebep yok. 2 seneni yersin, 1 şampiyon olursun herşey değişebilir.

ama beşiktaşta bazı olgular kayboldu artık uzun yıllardır yaklaşık 17-18 senedir fb ve gs nin o kadar altına düştükki. yani tamamen bir 3. takım olduk. bu psikoloji çok hakim oldu. bu en sıkıntılı şey bence. çünkü gitgide beşiktaşın popülaritesi azalmaya başladı. buna bağlı olarak çocuklarda artık beşiktaşlı olmuyor.

çok derin konular ama. çok sığ yerlere takılıyosunuz. yok altınsay geleymiş de ranyik falan filan. sadece ne olurdu biliyo musunuz? ranyik cebine 3 senede 6 milyon euroyu koyardı. sora sokarım almanyasına derdi, ispanya sahiline yerleşirdi.

bu işleri bırakalım beyler. ben 30 senedir izliyorum beşiktaşı. beşiktaşın sorunu yeni döneme ayak uyduramamasıdır. başka sorun aramayın.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Barça karşılaştırması haricinde (mesela bir Dortmund ve Lyon kapı gibi orada çünkü) ve Ragnnick'i bu kadar kolaya alman haricinde +1.

Ama bu ikisi de bir hayli ediyor. Bizim memlekette Sertap nasıl Örovizyonda 1. olduktan sonra kimse bu abazan yarışmayı takip bile etmez oldu herşey aynen o hesaptır. Adam gelip gözünüze sokmadan inanmazsınız. Zamanla iş rutine biner, asıl anlam yok olur da mesele sadece göze sokanlara takılır kalır. İşte o zaman bunlar Ajdar mı olur, Seda mı olur, benimlen evlenir misin yarışması mı olur, 34 yaşına gelip bir tarafındaki kılı kadayıf olduğu halde asırlık bir kulübün gündemini belirlemek mi olur, fark bile edemez hale gelir. Çünkü olması gerektiği değil, göz önündeki kural haline gelir.

Hayırlısı.

bacon1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ha bu arada: ülke puanı için kıytırık Rum Kesimi ile mücadele halindeyiz. Ben hayalciyim, ama sizin mentalitenizle gelinen bu durum hayal değil. Ne diyelim, sadece tebrik edelim.

okka dedi ki...

gelecek maç trabzon'a yeniliriz bu iş biter beyler. ne aybaba kalır ne birşey.

sonra kim gelirse gelsin(bence kimse gelmez ya) boşa geçen bir sene,yarınlara kalan b.dortmuntlaşma hayalleri.

beşiktaş'dan y.d döküntüleri,fosilleşmiş ve işbilmez futbol şube sorumluları gitmedikçe (yani yeni dünya futbol düzenine hakim futboldan anlayan birileri gelmedikçe), beşiktaş'ın yarınlarına umut beslemek hayalcilik olur.

helldoradotcom dedi ki...

bu kadar yorumun ardindan bir gercek:

- Quaresma donerse Samet istifa etmeli (tabi biraz karakteri varsa),
- Quaresma da bence ya zam isteyip donmeli ya da yillik ucretinden feragat ederek yok arkadasim ben bu takimda oynamam deyip cahilin gozunde efsane olmali.

EC dedi ki...

Merhaba,

Sonucta yazan arkadaslarin hepsi kendi pencerelerinden hakli gordukleri seyler cercevesinde BJK nin basarili olabilmesi icin cozumler uretme arayisindalar..

BJK zor durumda.. Mali Acidan da, Futbol Takiminin Yonetimi acisindan da.. ve biz seyirciler acisindan da..

Kulubun baskani, koltuga oturdugu gun ilk demeci BJK nin gecen 8-9 yilda nasil da 500 Mil$ borclandirildigini arastirip gerekenler neyse yapacagiz diyerek baslasa..

Teknik Direktor baslangicta bahsettigi ve portfoyunde buldugu Gencleri Parlatma/Kullanma notunu Ugur Boral gibi oyuncularla kendisi cizmese..

Quaresma, Fernandes, Almeida gibi oyunculari oynatarak sahada kendilerini konusturmalari saglanmali iken, TD un bizzat Fernandes ve Almeida nin Quaresmayi istemedigini soylemese.. ( hersey TVlerde anlatilmaz)

Gencleri parlatmak yerine onlari yok etmek icin TV kameralarina konusulmasa...

Daha ilk macta saha kenarinda Almeida nin golu oncesi hatim indirilmese .. ( Bu is dualarla olsaydi Iran, Suudi Arabistan yada Vatikan hep dunya sampiyonu olurdu..)

TV ekranlarinda kalkip da her mac sonrasi futbolcularini isim vererek elestirmese.. ( elestirdikten sonra en azindan kendisi ders cikarsa da bir sonraki hafta alternatif sunsa da ayni oyuncuyu ayni yere koymak zorunda kalmasa..)

Zaten Feda adiyla baslamis bir sezonda cesaretli olup, genclerle oynamayi tercih edip en azindan onlara sans verse, guvense ve arkalarinda dursa... ( zaten son uc macta -0- SIFIR Puan cekilmis iken hala Ugur ile Toraman ile ve ileride Yalniz Adam Almeida ile bu islerin olamayacagini anlasa.. - Bu arada Almeida da bence gerektigince mucadele ediyor.. sol beke de basmaya gidiyor, sag beke de gelip sol geriden de top cikariyor- )

belki daha farkli ve ileriye donuk daha pozitif bir dusunce icerisinde olabilirdik..
henuz gec degil.. Fatih Terim de olan o cesaret onu ve takimini farkli yapiyor..Semih i Emre yi ve Aydin i cesurca saha surup arkasinda duruyor.. bizde yenileceksek de genclerimizle yenilelim.. en azindan arada bir iki tanesi o gereken sicramayi yapip takimin as elemani olabilir, yada bir kacini satabilir ve sadece yetistirme bedeli yerine kulup para da kazanabilir..

ve son olarak da bize;

taraftar olarak cevremizde sahaya yabanci madde atani durdurabiliyormuyuz?
tribunleri doldurabiliyormuyuz?
kosulsuzca, yenilgi halinde de takima sahip cikabiliyormuyuz?
...

Yurtdisindayim, maclara gelemiyorum, en son macim Istanbul da Dinamo Kiev e kaybettigimiz 4-1 lik mac idi..
kulube uye oldum.. cocuklarima da her yil BJK formasi aliyorum Kulupten... su an icin bunlari yapabiliyorum..

daha fazlasini yapabilenlere ben Tesekkur ederim..

son sozum ;

Gelecek Gencler de...

Selamlar..

ECO - Luksemburg

Mete dedi ki...

Esas problem bence plansızlık. Yeni bir yapılanmaya girebilirsiniz. Ancak ben Dortmund gibi olacam, Porto gibi olacam demekle olunmuyor. Sen yeniden yapılanacam diyorsan sorarlar adama.
-Geçiyorum uygun Teknik adamı önce senin scout ekibin hazır mı?
-Scout ekibin yok ama halihazırdaki altyapı adamlarına mı güveniyorsun? Şayet altyapı adamlarına güveniyorsan hayal görüyorsun ki bilmiyorum kaç maçtır ligde forma bulmuş başında E.Sağlam-M.Denizli-Schuster gibi hocalarla çalışmış Necip'in kattettiği mesafe ortada. Ya da altyapıya uygun sistemin şu ana kadar doğru olmadığı ortadayken (son 10 yılda sadece Arda Turanı kazanan bır Türk futbolundan bahsediyoruz) buna ilişkin ne gibi bir plana sahipsin?
Yukarıdaki en basit ilk adım soruların cevabı tabiki olumsuz. Henüz bir hareket planın yok bunun hemen oluşturulmaması ve olmaması bir eleştri konusu elbette ki değil, bunun için de belli bir zamana ve finansal yapılanmaya ihtiyacın var. O sebeple en azından bu süreci tamamlayana kadar yarışmacı Teknik Direktörler ile bu geçiş sürecini yaşamak zorundasın. Üstelik ciddi anlamda finansal sıkıntıların var ve senin nefes almaya yani paraya yani başarıya ihtiyacın var.
En başında da bunu savundum. Yarışmacı bir T.Direktör ile stadını yapana kadar ekonomini bir şekilde döndürerek, stadın tamamlanmasından sonra ve bu süreç boyunca scout ekibi, altyapı sistemi için de hazırlıklarını tamamlarsın. Ondan sonra Dortmund mu olmak istiyorsun, Porto mu olmak istiyorsun ne istiyorsan ona ulaşmak için uğraşırsın. Yani sözün özü; Ragnick gelince de Dortmund olmaya yetmeyecekti.

emireri dedi ki...

trabzon, bursa seviyesi diyerek küçümsediğiniz trabzonun başında; oyuncularından lucescu, denizli yada daum kadar verim almasını bilen bir şenol güneş var, ki bu bize göre büyük bir avantaj demek.. çünkü samet hoca trabzonda, gençlerbirliğinde, gaziantepte, bursada yaptığını bizde yapmadı, yapmaz... şöyle ki yukarıda vasat üstü olarak lanse edilen trabzon kadrosunun kaleciler ve egemen hariç istisnasız elle tutulur tüm yerli oyuncular bugün gs forması giyiyor ve o gs ise bu sene yaptığı transferlerle uzay takımı olarak lanse ediliyor. selçuk, burak, umut, ceyhun gülselam, engin baytar.. bu oyuncuların hiçbiri gs öncesi trabzon forması altındayken hakettikleri ilgi ve alakayı gerek basından, gerekse milli takım kurmaylarından görmedi. çok fazla göz önünde bulunmadıkları içinde, trabzon kadrosu vasat olarak adlediliyor. bu yüzden de bu oyuncuların hem maddi hem de manevi olarak tercihleri istanbul oldu..

altyapı olarak bize göre çok daha avantajlı olan bir trabzonspor vardı. öğrenciliğim sırasında trabzon yanılmıyorsam iki sene üstüste dünya liseler arası futbol şampiyonu olmuştu, bu o yaş düzeyi için çok önemli bir başarıydı.. o kadrodan geriye kaleci tolga ile şimdilerde her transfer sezonunda kulüp değiştiren ergin keleş kaldı.. yani bizim oyuncularımızı altyapılarda ne kadar geliştirebildiğimiz, ne verebildiğimiz bu kadar ortadayken, boş yere ironik hayaller peşinde koşmayalım.. biz oyuncu yetiştiremeyiz, yetiştirmeyiz. çünkü altyapıda olayların hala nasıl yürüdüğünü hepimiz biliyoruz, o çocukların birçoğu bulundukları yere birilerinin torpiliyle geliyor, yetenekleriyle değil. o yüzden A takım seviyesine geldiklerinde hepsi bocalıyor.. umarım bizim gençlerden hiç yoktan biri veya ikisi tutunabilir ama görünen o ki çok zor.. ayrıca sanırım ibrahim üzülmez altyapı antrenörlerimizden biri oldu :) varın gerisini siz düşünün..

sıfırdan başlama gibi bir lüksümüzün olmadığı çok açık, bizim için tek çıkış yolu, artık olgun durumdaki 20-22 yaşındaki gurbetçi gençleri almanyadan yada farklı ülkelerden toplamaktır, olcay gibi 25 yaşındaki adamlar ancak ve ancak bu takımda yedek olur. bir yerden başlamak lazım ama doğru yeri bulmalıyız..

Unknown dedi ki...

Paylaşım için Teşekkürler. Hurda Alım Satım

BJK4EVER dedi ki...

Guntekin Onay da ergenmis ya la.:)



"Beşiktaş Kulübü'nde hala yanlış yapılmaya devam edildiğini belirten Güntekin Onay; "Quaresma, senin sözleşmeli futbolcun. Sol kanatta Olcay ya da Uğur oynayacağına Quaresma oynasın diyoruz. Quaresma'yı oynatabilmek, verim alabilmek, kazanabilmek teknik direktörün becerisidir. Sanki Quaresma bir ahlaksızlık mı yaptı? Quaresma ne yaptı? Çok yüksek maaş alıyor diye takımdan kesiyorsunuz ve maaşını düşürmeye çalışıyorsunuz. Bir çok şey yanlış yapıldı. ve hala da yapılmaya devam ediliyor." dedi."

Adsız dedi ki...

Benim için Güntekin Altınsay-Ragnick ikilisi için yazdıklarıyla bitti zaten. Hem Premier Lig'den, La liga'dan, Bundesliga'dan bahsedeceksin, hem de Denizli'nin gelmesini savunup sonra da bu Quaresma yorumunu yapacaksın.

Bahsettiğim ikili için herkes eleştiri yazabilir. Ancak "kumar olur" diyerek kestirip atmak çok daha farklı bir şeydir. Üstelik ısrarla istediği Denizli'nin kumar olmayacağını mı düşünüyordu ki. Tersine, en büyük kumar olması için kariyerinde tonla örnek var. Önce 1 senelik BJK kariyeri dışında 2004'den sonra ne yaptığını da yazsaydı keşke.

Sadece Ragnick ile Dortmund veya Porto olunmazdı doğru. Zaten Altınsay istifa gerekçelerini anlatırken aynen bunu söyleyip kapsamlı planından bahsetti:

"Göreve gelir gelmez gece gündüz çalıştık ve kısa zamanda ortaya bir 'Yeniden Yapılanma Projesi' çıkardık. Beşiktaş dengeli, gelişmeye açık, dinamik, mücadeleci ve çağdaş bir takım olacaktı. Bunun için, şimdiye kadar Beşiktaş'ta verdiğinden çok alanların tasfiye edilmesi, edilemiyorlarsa 'Fulya'da Düz Koşu'ya yollanmaları gerekiyordu. Teknik Direktör bu stratejiye göre seçilecek, Ümraniye ve Özkaynak Düzeni buna göre yapılandırılacaktı.

Projeyi uygulamaya başlayınca Başkanımızdan ve Futbol Komitesi Başkanımızdan yeterli desteği göremedim. Projeye ilişkin kuşkular ve kararsızlıklar doğmaya başladı. Son olarak teknik direktör konusunda bilgim ve onayım dışında adımlar atılınca görevde kalmama artık gerek duyulmadığını anladım. Artık bir işlevi kalmayan bu görevden ayrılmak zorunda kaldım."

Altınsay zaten istifaları sever, diyenlere: dışarıdan futbol işlerinin başına getirdiğin adamdan habersiz TD'ler arayıp onlarla anlaşıyorsan, asıl o konumda kalmaya inat etmesi eleştirilebilir. Çünkü ve tıpkı aynen bostan korkuluğundan farkın kalmaz. Kusura bakmayın ama aynı şeyleri paste etmekten yoruldum. Adam giderken bile durumu açıklayan sözler sarf ediyor, taraftar bir zahmet okuyup irdelemiyor.

Quaresma bu durumda bunu yapmalı, şöyle davranmalı konusuna gelince. Taraftara oynayıp kenarda bekleyen haliyle -normalde- kendisinden kahraman yaratmak biraz zor. Fakat Seba zamanında bile yeniçeri isyanlarında bulunmuş BJK taraftarı ile her mucize gerçek olabilir. Birileri der ki adam tabii ki para için oynayacak, profesyonel. Ama o aynı birileri demez ki madem profesyonel, kulüp yönetimi ve teknik yönetimi git diyorsa ve diğer liglerden taliplileri varsa durmanın neresi profesyonel. Birileri der ki adam Beşiktaş aşığı ondan gitmiyor. Ama o aynı birileri demez ki madem Beşiktaş'ı çok seviyor, neden sahada yürüdü, neden sakatken Portekiz'den çok daha fazla medikal ortama sahip bir ülkeyi terk etti, neden basına malzeme verecek işler yaptı, neden kulüp indirim için görüştük dediği halde daha sonra menajerinin yalanlayıcı yönde açıklamalarına rağmen görüşme yapmadılar dedi, neden 2 yılda 2 defa özür dilemek zorunda kaldı, vs vs.

Vatandaş oynarken kupada Bolu'dan elenen takıma ve futbola bu kadar tepki verilmemişti.

Dediğim gibi, hayırlısı.

Arrow Cave dedi ki...

Demirören bırakmış olabilir onun enkazı ve de yönetimsel zihniyeti halen devam ediyor sorun ne Q7 ne Samet ne de başka birşey ülkemizde kulüplerin çoğu kötü yönetilir kötünün iyisini yöneten şampiyon olur,burada yönetimin ve teknik driektörün açıklamalarında ki tutarsızlıklar o kadar fazla ki bir planlama içinde olmadıkları belli görünen ya da uygulanmaya çalışan tek bir planları var giderleri azaltmaya çalışmak..

liverpool'lular yeniden hortlayan quaresma transferi hakkında ne düşünüyor okuyun derim ...

http://forums.liverpoolfc.com/threads/320644-Ricardo-Quaresma

ben de samet aybaba'nın sezon başında söylediklerinden epey uzakta olduğunu düşünüyorum.maalesef günü kurtarmaya çalışıyor.

yönetim de sezon başında onun derdindeydi muhtemelen ki mustafa denizli'nin peşinde koştular.

samet aybaba hiç bir zaman 1. hedef olarak başarılı bir sezon geçirmeyi planlayan bir adam olmadı ki ? hep bir iskelet kurma derdindeydi.kurduğu iskeletin ekmeğini yiyecek kadar hiçbir takımda kalamadı.

sırf bu sebepten beşiktaş'tan uzun mukavele istedi ama bu kez kendisine ihanet ediyor.

takımın geleceğini kurmak yerine günü kurtarmaya çalışıyor.

hocam biz fener maçına solda erkan-emre orta da hasan-necip stoperde(ki ben atınç'ı hiç beğenmiyorum kesinlikle bjk seviyesinde bir adam potansiyeli yok) ersan ile çıkıp kaybetsen bu kadar tantana koparmazdık.

inşalla bu anlamsız işlerden vazgeçersin.

Ahaha, "Quaresma super olmaz mi?" diyen JP77'yi kelimelerle dovmus herkes :)

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc

Hasiktir diyorum onlara. Onlar Quaersma'nin seyini yesin kusura bakma. Sanki adamlar sahane transfer yapiyor da Quaresma'yi begenmiyorlar/pahali buluyorlar.

Caroll 44 milyon euro
Allen 19 milyon euro
Henderson 18 milyon euro
Adam 8 milyon euro
Downing 22 milyon euro

Transfere bak cay demle.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Quaresma'yı çok güzel özetlemişler. Umarım Liverpool yönetimi bir hatalı transfer daha yapar da alır dedikleri gibi 6.3 milyon £ verip. Bizde öyle bi şans olmadığı için buna ihtimal vermiyorum tabi.

Avrupa'da da hatalı transfer yapan onlarca kulüp var ancak onların bile Quaresma'ya talip olmayacaklarını düşünüyorum.

e.t. dedi ki...

güntekin'den soğudum yemin ederim.

alper dedi ki...

S.Aybaba ANAP ve Özal ekolündne gelen sağcı bir TD.Bize uymaz.Tribünlerimize uymaz.Bize üstünde che tşörtü sol yumruğu devamlı havada olan azılı bir solcu TD gelmeden bu iş düzelmez beyler.Tek sorun budur.

EC dedi ki...

gecen haftaki FB macindan sonra Ugur Meleke nin dedikleri: sanirim su an icin hepimizin TD hakkindaki dusuncelerimizde tutarsizliklar olusturmasinda en buyuk etken

"..Samet Hoca her fırsatta yalnızca 14 oyuncu kullanabildiğini, kadrosunun ne kadar kısıtlı olduğunu anlatıyor. Çok haklı. Ama böyle bir yokluk yılı sıkıntı içerdiği kadar fırsatlar da barındırır. Normal bir sezonda forma vermekte zorlanacağınız gençleri bu sene gözünüz kapalı 11’e koyabilirsiniz, taraftar da kamuoyu da arkanızda durur. Ama eğer (Rıdvan, Tanju gibi) o gençleri kiralanması/satılması için dışarıda bırakıyor, (Ersan gibi) kulübede oturtuyor, (Emre gibi) İBB’ye gitmedi diye dışlıyor; yerlerine 30 üstü adamları oynatıyorsanız samimiyetiniz sorgulanacaktır her zaman... "

Bir de arkadaslarimizin cogu Fikret Orman ve yonetimi elestirirken onlarin diger kulup baskanlari gibi esit sartlarda yarisa baslamadigini, boyunlarinda borc kementi, para getirecek en onemli etkenlerden olan Avrupa Ligi maclarinin ellerinden eski yonetimin yaptigi hirsizliklar yuzunden elimizden alindigini lutfen hatirlasinlar..

ECO Luksemburg

cakmaktas dedi ki...

o degilde birinci istegim blog yoneticilerinden eger vakitleri olurlarsa eurolig maclari icin de post acilmasi. besiktas icin ne kadar onemli bir platform oldugu acik, herkesin dikkatlerini cekme anlaminda onemli olur bence. ikincisi ise istanbulda yasayan arkadaslar su maca gidin, hani bu boyle arkadas hic bilet satilmamis ne yapcaz ne etcez aglamasi degil baya baya su maca gidin arkadas!!bu mac bir nevi gecen seneye meydan okuma, bir nevi sahlanma macidir.
partizan tribun gorsun arkadas..baya gazlamaya calistim ama olmustur insallah...:)

emireri dedi ki...

ozan ipek kadro dışı kalmış bursada girişimlerin olumlu sonuç vermesi muhtemel, ibb'li holmen'de bizim ortasaha için güzel bir tercih olabilir.. artık iç piyasadaki transfere daha fazla ağırlık versek, alınması gereken adamları kaçırmasak diyorum.. ikisi de oldukça uygun şartlarda transfer edilebilir..

emireri dedi ki...

holmenin sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor, devre arasına kadar adamla anlaş, imza atmasın devre arasında uygun bir fiyata kadrona kat..

Adsız dedi ki...

Nooldu Emre-Topal orta sahasına. Resmi haberlere göre Selçuk koşu-pas idmanında sakatlanmış ve sakatlığı ciddi değilmiş. Birdenbire kankası Burak da sakat olmuş ! Kırdın adamları onlar da bu halde. İnanmıyorsan ceza ver. Yer mi yemez mi.

Ne yazık ki 40 yıllık ömrüm boyunca oyunculara kıl olmakla değil a-kıllı olmakla iş yapan bir milli takım TD'si göremedim. Yenilenmekte olan Hollanda, ite kaka attığımız gol sonrası çözülen Estonya ve şimdi de o bahsettiğim 40 yılda gördüğüm en kötü Romanya. Üstelik Nuri gibi bir adamın var ve 80'de oyuna sokuyorsun ve üstelik bu evindeki 2. maçın.

Emre über ötesi (!) Topal'da yanında olmalı (!) Bu lobilerle ülke temsili. Yazık.

Not: Ne olduğunu zaten biliyorduk da tekrar etmekte fayda var: böyle düzgün hakem zor bulunur.

Yorum Gönder

Ara