.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ekim 2012 Cuma

STSL8 / Beşiktaş - Trabzonspor



Pazar / 19.00 / Cüneyt Çakır

37 Yorum:

Adsız dedi ki...

Lig başlamadan ligimizde bir tane çakma Real bir tane de çakma Barça türetenler ne olduğunu görüyordur umarım.

Ha biz mi, daha en son 7,5 milyon avroluk post-dönem bir kazık daha yedik. Mevcut kadrolarla Amerikan filmlerindeki gibi ayağa kalkıp vuran Rocky beklemeyin diyenler neden bir adım daha ötesine gidip bunu da görmez onu da anlayabilmiş değilim.

Neticede hayatın her alanı aynı satranç gibi. Bir adım mı, ötesi mi.

Wruce Bills dedi ki...

Beyler rakipler yine puan kaybetti. Geçen sezondan beri rakipler puan kaybettiği haftalarda galibiyetimiz hiç yok sanırım. Umarım bu sefer bunu kırarız.

Rakiplerin puan kaybettigi haftalarda Trabzonspor da kazanamadigi icin ben yarinki mac berabere biter diyorum :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Tipik beraberlik maci gibi duruyor.

@james sneijder

cakma real cakma barca diyorsun da adamlar 6 eksikle, ilk 11'lerinden de 8 oyuncusu milli takimdan donmus sekilde cikiyor, o haldeki kadrosu yine Gs disinda her takimdan iyi. Besiktas kadrosunu soylemiyorum bile. O takimin ölüsü gidiyor Bursa deplasmanindan puan aliyor. Kadro derinlikleri arasinda ucurum var, kabul etmek lazim.

borasahin dedi ki...



Arkadaslar daha ligin basi, bu isleri simdi degerlendirmek ve konusmak icin erken, biz kendi macimiza bakalim. Yenersek supriz olur...

theotheo dedi ki...

@sneijder

arkadaş nası laf saptıran bi tipsin sen ya. gören de beşiktaş ligin tepesine oturdu da bana laf soktu sanıcak.

önce bi dön bak lan kendi takımın 7 maçta kaç puan almış. bi bak arkadaş ya. bu kadar mı kör olunur. bu kadar mı bi laf götünden anlanır.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi her iki taraf da hakli kendine gore. Theotheo'nun dedigi kadar ezici bir GS/FB ustunlugu yok, GS 3 haftadir kazanamiyor iste mesela.

Ancak biz de berbat otesiyiz, kimse kusura bakmasin. Vasat ustu hicbir takimi yenemedik 7 hafta boyunca, tek yendigimiz takimlar Elazig ve Karabuk, bu oldukca kotu bir tablo, kimse kusura bakmasin.

Ayrica yapilanma, takim olma vs de tamamen hikaye arkadas. Stoperde Atinc mi oynuyor? Hayir, hala Toraman'i goruyoruz ve ustelik 32 yasindaki Escude geldi. Solbekte Emre Ozkan'i mi izliyoruz? Hala 30 yasindaki Ugur Boral oynuyor, ki berbat oynamasina ragmen hala oynuyor. Aldigimiz Oguzhan oynuyor mu? Hayir. Peki gencler baska herhangi bir oyuncu (Burak, Muhammed, Kadir vs) mi oynuyor? Hayir. Sadece Hasan Turk belki toplam 60-70 dakika oynamistir o kadar. Zaten son senelerde surekli oynayan Necip disinda genc bir oyuncu oynamiyor, hatta transferlerle bazi genclerin onu kapatildi bile. Takima eklenmis tek yeni 'genc' oyuncu 25 yasindaki Olcay Sahan.

Wruce Bills dedi ki...

Karşıyaka maçını kaybettik. Yine konsantrasyon eksikliği vardı. Özellikle ribaundlarda çok sorun oluyor bu. KSK 40, biz 26 ribaunda almışız.

Rakip'te herkes muazzam oynadı. Bu her zaman olacak bir şey değil. Hakemler de seyirciden etkilendi, çok saçma kararlar verdiler.

Devre arasında Markota gönderilebilir. Falker'a daha çok ihtiyacımız var. Dasiç te 4 numarada daha fazla süre alır böylelikle.

Neyse bugünün önemli maçını kazanalım. Basket takımı bu maçı rahatlıkla telafi eder. Trabzon maçının telafisi olmayabilir.

QuaresmA dedi ki...

Olmayacak sonuç değil, Efes yıllarca o salondan çoğunlukla çıkamadı zaten. Sağlık olsun, lig maçlarının telafisi var. Euroleague'de ve zamanı geldiğinde play off'ta işimize bakalım yeter..

Batistuta35 dedi ki...

Ribound sorunumuz oldukça büyük. 2-3 kere karşıyakaya 4 kez hücüm riboundu verdik aynı hücümda. Bugün jerrels sakattı onun yerine falker kaydırılamıyor mu Tr ligi için? Misal geçen sene morison ve kemp değişmeli gidiyordu tribüne.bugün falkerin olmamasının nedeni neydi?Kural falan mı?

BJK4EVER dedi ki...

Sanirim kontrati sadece Euroleague'i kapsiyor, TR ligi icin lisans cikarilmadi.

Bu arada degisik bir 11 var Trabzon maci icin;

Mc Gregor-Hilbert-Sivok-Ersan-Toraman-Holosko-Oguzhan-Fernandes-Ugur-Batuhan-Almeida.

Burada 2 sonuc cikabilir; ya Toraman onliberoda Almeida sol acikta yine kahrolasi 433 seklinde bir dizilis olacak ya da Ersan'i solbek Ugur'u onde oynatip 442 oynayacagiz.

Umarim ikincisi olur, o zaman cok zevkli ve guzel bir mac izleriz. Insallah Samet hoca buyuk bir degisiklik yapacak cesareti gosterir.

gökhan dedi ki...

@Batistuta35

belli bi miktar para ödemek lazım federasyona. 150 bin dolar galiba. onu öderse yönetim, oynayabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Macin henuz 2. dakikasi ve tum zevkim kacti bile. Toraman'in orta saha oyuncusu, Almeida'nin sol acik oldugu bir takim iyi futbol oynayamaz, zevk veremez. Hadi Toraman bazi maclarda orta sahada oynayabilir (gerci orta saha bile degil, onlibero, ustelik mutlaka kazanman gereken bir ic saha macinda olacak sey degil ya neyse), ama Almeida'nin sol acik oynamasi hicbir futbol mantigiyla aciklanamaz. Forvet icin bile statik kaliyor iken sol acikta ne yapacak bu adam arkadas? Bu maci kazanabiliriz bu aksam, ama iyi ve rahat bir futbol, net bir skor vs imkansiz bile. Bir gram zevk alamiyoruz su takimdan arkadas, ne cileymis....

AQ-47 dedi ki...

ne almeidaymış, ne toramanmış arkadaş, adamlar vazgeçilmez oldu...almeida solda olsa farketmez, zaten adam ilerde durmuyor ki, sağ ya da sol kanada gidip santrfora orta yapıyor, kendi olması gereken yere yani...yerini yadırgamaz

AQ-47 dedi ki...

gol geldi,süper

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

ERSAN GÜLÜM FEDA

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Fernandes'in gol oncesi yaptigi hareketi Quaresma yapsa veya son 2-3 haftadaki egoist tavirlari sergilese ve top kayiplarini Quaresma yapsa adama denmedik laf kalmazdi. Ama sorarsan Fernandes cok seviliyor, takim oyuncusu, disiplinli, ama Quaresma disiplinsiz, faydasiz, kaka.

theotheo dedi ki...

ya bjk4ever sana bişi sölemiorum zaten. tamamen sığ ve karanlık bi denizde yüzüosn. sanki almeidayı bilmemnerde oynatsa takım birden 180 derece değişecek hayatında bir kez futbol oynadıysan bunun böle olmadığını bilirsin ama işte sallamak bedava.

yani eğer bu maçı da kaybedersek, sneijder artık mükemmel sistemiyle başbaşa kalıp masturbasyon üstüne masturbasyon yapabilir.

BJK4EVER dedi ki...

Daha derli toplu bir futbol oynayabilir Besiktas. Besiktas'in kadrosu Orduspor'dan, Antalyaspor'dan, bugun izledigimiz Trabzonspor kadrosundan kotu degil. Ama futbolumuz onlar kadar bile degilse o zaman ben antrenoru sorgularim arkadas.

Trabzonspor bugun onliberoda Bamba, sol acikta Janko, sag acikta Halil Altintop, solbekte Olcan ile ciksa onlar da berbat bir futbol oynar.

Futbol en basta mantik isidir. Mantikli olacaksin. Futboldaki temel sistem 4-4-2'dir. Eger daha komplike bir sistemi uygulayacak bir kadro yapin var ise ugrularsin. Elinde iyi bir 10 numara varsa 4-2-3-1 oynarsin. Elinde cok iyi bir uzak forvet ve cift yonlu orta saha oyuncularin varsa 4-3-3 oynarsin. Elinde cok iyi bir libero ve cigerli kanat oyuncularin varsa 3'lu oynarsin. Ama biz bu kodugum 433'u 3 senedir oynamaya calisiyor, 3 senedir bok gibi bir futbol var. Ve hala israrla gerizekali Aybaba 4-3-3/4-2-3-1 oynatmaya calisiyor takimi ve bunu yaparken oyunculari da pozisyonlarinin disina cikariyor ki iyice takimin agzina sicilsin. Bir hoca bir maca sol forvet Almeida ile cikiyorsa onun futbol bilgisine ben tukururum, kusura bakma.

Bari macin bitmesini bekleseydiniz kufurler icin ya, yetisemiyorum hiziniza.

Ya arkadas, durum basit. Turkiye futbolu sacmasapan bir yerde. Bu sacmalik icinde GS ve FB dogru yapiyor gibi lanse edip, onlara "dominasyon" iddiasinda bulunursan, ve bu takimlar da 8 hafta sonunda alabilecekleri puanin ancak %60-%54'unu alirlarsa ve Avrupa'da ne yaptiklari da ortada ise bu konuda daha bir sey denemez.

Besiktas'a gelince... Zaten sene basindan beri Toraman, Almeida vs. hususunda soylenenler ortada. Fernandes de sacmasapan bir is yapti ve gol yedik. Besiktas'in eti budu bu zaten, yapilan en buyuk yanlis da "feda/yapilanma" denip hala daha acayip isler yapilmasi. Aybaba -en azindan- idealist sandik, gunu kurtarmaci cikti. Durumun ozeti bu.

AQ-47 dedi ki...

samet maalesef kendi kendini yakacak bu şekilde, üstelik taraftarın herşeye rağmen kendisine pozitif bakışı da vardı...

theotheo dedi ki...

@shelbyl

şu anda maçtayım da sana sora yazıcam ama şimdilik kıçımla gülüyorum.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Schuster tribunde, maci izlemeye gelmis...

AQ-47 dedi ki...

spikere göre ideal dizilişe geçmişiz,4-51 ve almeida ilerde...türk futbolunun beynini 4-5-1 ile yıkamışlar arkadaş, kağıt üzerinde 4-3-3 oynamak isteyen takımlar bile sahada 4-5-1e dönüyor

AQ-47 dedi ki...

fernandes harika vurdu...1:1

Bir Olcay-Batuhan degisikligi ile Almeida'nin soldan merkeze kaydirilmasinin oyun kalitesinde nasil degisiklik yarattigini goruyoruz.

Demek ki her sey "yapisal"/caresiz degilmis. Bu kadar basit bazen isler.

AQ-47 dedi ki...

abi zaten almeida ile batuhan 4-4-2de bile önde beraber oynayamazken, almeida solkanat batuhan ilerde tek 4-5-1 hiç olmaz...büyük hataydı...ama almeida asıl yerinde bile olmuyor onu da şu an görüyoruz, kalecinin suratına atıyor şutları ya

Almeida hala daha etkisiz eleman da, sahada nereye kosmasi gerektigini bilen bir sol acik olunca ataklarin nasil sekillendigini goruyoruz.

Mesela surada rivayet olundugu uzere Holosko yerine Nene montesi ile bile bir kalite artisi gelecek.

Ben toptanci kafaya hastayim sadece. Ligde butceler arasindaki farklarin puan farkina yansimadigi bu kadar barizken hala daha kor olabilmek ozel bir bilenmislik/huysuzluk gerektiriyor.

Topu sahaya atip atagi kesen abiyi taniyan var mi? Soz bi'sey demeyecegim.

şu olanlar gerçekten yeteneksizlik değil abi.

bunlar hep özgüven problemi.

yine net bir şekilde biz tempo yaptık , biz istediğimiz gibi yönlendirdik diyemiyoruz.

yalnız şu bir gerçek tempomuzu veli yapıyor filan diye boşa kandırmışız ya la kendimizi.

oğuzhan'a ayıp etmiş hoca ...

BJK4EVER dedi ki...

Iste sadece Almeida yerine hareketli bir sol acik gelince bile neler oluyor goruyoruz.

Demek ki oyuncularin oynadigi mevki ve taktik onemliymis, bu kadar basit arkadas.

Bir de diger abukluklari, malliklari biraksa saygideger hocamiz normal bir futbol oynayacagiz.

Mesela Mehmet Akyuz denen herifi kadroya bile almam, Besiktas'in standarti bu kadar dusuk olamaz. Genclere sans verecegiz diyip Kadir Ari, Burak Kaplan, Muhammed Demirci yerine Mehmet Akyuz'u seyrediyorsak ben o antrenore antrenor demem, mal derim.

BJK4EVER dedi ki...

Iste sadece Almeida yerine hareketli bir sol acik gelince bile neler oluyor goruyoruz.

Demek ki oyuncularin oynadigi mevki ve taktik onemliymis, bu kadar basit arkadas.

Bir de diger abukluklari, malliklari biraksa saygideger hocamiz normal bir futbol oynayacagiz.

Mesela Mehmet Akyuz denen herifi kadroya bile almam, Besiktas'in standarti bu kadar dusuk olamaz. Genclere sans verecegiz diyip Kadir Ari, Burak Kaplan, Muhammed Demirci yerine Mehmet Akyuz'u seyrediyorsak ben o antrenore antrenor demem, mal derim.

BJK4EVER dedi ki...

Mesela mutlak kazanmamiz gereken bir mac yapiyoruz kendi sahamizda, mac berabere gidiyor ve biz maci 2 oyuncu degisikligi ile tamamliyoruz. Bunun aciklamasi hicbir sekilde olamaz, kusura bakma.

Yorum Gönder

Ara