.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2012 Cuma

Maç Yazısı: Kasımpaşa 1 - 3 Beşiktaş

Normalin zaferi. Bu maçın özeti bu.

Beşiktaş'ın hangi taktikle daha iyi oynayacağını tartışmak, kulübün dışında olan taraftarın efektif olarak yapabileceği bir şey değildir illaki. Oyuncuların form durumu, taktik antrenmanlar, neyin denenip denenmediğini bilemez çünkü. Fakat, sahaya konulmak istenen taktiğin bilindiği durumlarda, neyin optimal olacağı üzerine fikir yürütülebilir.

Somutlaştırayım: Beşiktaş'ın 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3 vs. oynayıp oynamaması gerektiğini konuşmak afaki kaçabilir. Lakin eğer Beşiktaş 4-2-3-1'ümsü bir sistemle oynayacaksa, ortak akıl bir yolu işaret eder: Stoperlerin biri önde basan, biri daha atik ve hamleli olsun; ortadaki isimlerden biri kesici, diğeri ise daha topla yetenekli bir isim olsun ki Fernandes gibi yarı-serbest bir rolde oynatacağın adamın varsa ona baskı yapıldığında alternatif olarak topu ileri taşıyabilecek ve dönen topu kesebilecek bir yapın oluşsun, forvet üçlündeki insanlar cezasahasına koşmayı bilsin ve hücum zekası olsun.


Bu doğrultuda bir takım izliyoruz son 135 dakikadır. Stoper Toraman takıntısının bırakılması ve tavşanların bitmesiyle, 135 dakikadır ne istediğini bilen ve istediğini yapma azmi gösteren bir takım var sahada. Ve bu takımın oyun zekasının yüksekliği, bu akşam attığımız 2. golü üretebiliyor.

Evet, belki sol bekte Uğur Boral var hala ve hem defansif hem ofansif olarak izleyeni üzüyor, evet, hücumdaki ayaklarımızın bitiriciliği üst düzey değil ve bu yüzden saç baş yolduran pozisyonlar oluyor. Ama en basit şeyleri doğru yaptığın sürece de sonuca gitmek kolaylaşıyor. Önce o yolu açacaksın yani.

Ha, hobi olarak gene tavşan üretilebilir tabii. Mesela oyun zekası belli olan Olcay ortasahaya, adam geçme yetenei aşikar Oğuzhan kenar forvete yerleştirilebilir. Mesela sıkıntı yaşanılan sağ forvet bölgesi için Holosko yerine başka denemeler yapılabilir. Mesela "her işten biraz yapan" Veli ve Necip gibi oyuncular için farklı girişimler olabilir. Mantığı belli her hamle denenebilir rakibe göre. Aman ve yeter ki Tengri bize sol forvet Almeida, sağ forvet Holosko ve uç forvet Batuhan'lı günleri bir daha göstermesin.


O yüzden teşekkürler Samet Aybaba. Gördüğünü uygulamak bile bazen büyük takım tenik direktörleri için zor bir meziyet oluyor zira.

Bunun haricinde bir tebrik de Kasımpaşa yönetimine. Sezona çok iyi başlamış takımın teknik direktörünü kovup, yerine sezona çok kötü başlamış bir takımın teknik direktörünü getirmek üstün bir ileri görüşlülük ister herhalde.

14 Yorum:

Oğuzhan inanılmaz fark yaratıyor hacı.

Bunda çocuğun iyi olması kadar rakiplerin Ferdi'ye hayvani şekilde önlem almaya çalışıp alan boşaltmasının da etkisi var.

Ferdi kitlendi mi dağılıyordu Beşiktaş , şimdi Oğuzhan hem pas kalitesini hem atak kalitesini arttırıyor yaldır yaldır destek veriyor.

İnşalla böyle devam eder.

Yani Samet'in egosuz oluşu , Schuster gibi dangalak tercihler de ısrar etmemesi çok sevindirici dediğin gibi .

Abi zaten guzel yani o isin. Rakip artik "Fernandes'i kilitle Besiktas bitsin" diyemeyecek. Burada Oguzhan'in alternatifi de Veli olacak mesela, ya da Olcay. Eger Fernandes'e fiziksel olarak alternatif yaratamiyorsan, rol olarak alternatif yaratacaksin.

Su takima bir de Ismail Koybasi donse, bir de su Oguzhan-Veli-Olcay-Necip vs. rotasyonlari ile guzel fikirler uretilse (ki o potansiyel var), bu takim cok rahat ilk 3'e oynar.

EC dedi ki...

Oyuncularimiz da simdi gelisen bir diger husus da ozguven.. trabzon macinin ikinci yarisinda olan patlama, hocanin da o kadroyu bozmamasi bu macta, sifirdan baslamak yerine + 45 in uzerine koyularak baslanmasina yol acti.. Olcay Ugur a biraz daha yardim etse, defans da kabuslar gormemiz de azalacak gibi.. Oguzhan daha cok kapatmaya calisti o bolgeleri.. Fernandes teknik bir oyuncu ama daha sade oynasa ozelikle de paslarin devamliligi ve akiciligi bazinda cok daha farkli skorlara yelken acar bu takim..

Querasma diye bagirilmadi.. Sevindirici..

Kasimpasa dan Fenerbahce nin intikami alindi, Y.Demiroren sevinmistir..!!!

Hakemlerin BJK ye gosterdigi kart rahatligi, BJK nin rakiplerine ise hic kart cikarilmayisi tuhaf.. YD yonetiminin hala bu BJK nin basarili olmasini istedigini sanmiyorum.. BJK ve bu yonetim basarirsa onlar o kadar kredi kullanimina ragmen 8 yilda basaramamasi cok daha fazla siritacaktir.. Medya ve YD BJK nin bozulmasi icin elinden eleni ardina koymayacaktir...

Cok daldan dala oldu ama..

Iyi aksamlar..

ECO - Luksemburg

QuaresmA dedi ki...

Tengri kim la ?

Hala 2 kanatta forvetler (Holosko + Olcay) oynarken ortada nokta forvet Almeida'nın oynaması mantıksız. Kanatların birinde kanat gibi bi kanat oynaması gerekiyor. 3 maçta 1 gol istatistiği olan Almeida'yı öyle besleyemezsin. Kanatların birinde kanat gibi bi kanat oynamalı.

JimmyLue dedi ki...


İkinci golün öncesi,gelişimi ve finali o kadar güzeldi ki ben golden ziyade yaptığımız Arsenal vari paslara sevindim.

Maç başında da takım kazanmak adına umut veriyordu.
Ersan ısındıkça iyileşiyor,Oğuzhan pas trafiğine fazlasıyla olumlu etki ediyor ve üzerine -takımın yıllardır hiç yapmadığı,büyük eksikliğini çektiği- dikine oynayan orta saha profili çiziyor.Toraman bir zahmet orada kalsın ve böyle devam etsin -ki Oğuzhan-Fernandes'li ortasahanın çapası Toraman'dan başkası olmamalıdır kanımca.
Bahsettiğiniz gibi İsmail ve hatta Pektemek -bence takımın en çok ihtiyacı olan adamlarından biri- döndüğü zaman işler güzelleşecek.

Bu maçın anlam kazanması için Bursa maçını bir şekilde mutlaka almalıyız.



theotheo dedi ki...

samet hoca kötü diyenler bi gelsin bakalım.

mersin-bursa içerde

antalya dışarda

akhisar içerde

5 maç 15 puan hedef.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bu mac da yine abuk subuk bir kadroyla ciksaydi yine kayiptik sonuc olarak. Sene basi Besiktas'i kucumseyip GS ve FB'yi goklere sigdiramayanlarin da 180 derece U donusu yapmasi takdire sayan. Boyle doneklik gormedim arkadas!

YSY dedi ki...

Aman abi arsenal vari falan..yine premier lig gazına gelmeyelim :) Hoca kredisini biraz daha uzattı ama daha henüz erken diyorum. Başta oğuzhan'ı zorunluluktan oynattığını düşünüyorum, tıpkı carvalhal'in geçen sene fernandes'i zorunluluktan kadroya alması gibi. Sonuçta tuttu fakat bunu hocanın görerek bilerek yapmasını yeğlerdim. Umarım öyledir ve yanılıyorumdur. İnşallah kalan maçlarda tulum çıkartırız.

@QuaresmA

Evet abi, zaten yazida da onu dedim. Sonucta Holosko'nun ortasina Almeida'nin kafa vurup gol attigi (lan hala inanamiyorum) mac herhalde bir 4 ay daha izlemeyiz en az. Su noktada Olcay'dan da vazgecilemeyecegi icin ve kadroda da alternatif olmadigi icin (Hilbert'in sag acik oynamasi... brrr) nasil bir cozum gelistirilebilir bilmiyorum.

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
JimmyLue dedi ki...

@YSY

Ikinci gol oncesi yapilan paslardan bahsettim yahu , herhangi bir gaz mevzuu yok.
Her sey icin erken oldugunu tam olarak Gaziantepsor maci oncesi belirtmi$tim..Hemen havaya girmeyi cok severiz biz, farkindayim.

Bahsettigim sey gol idi..

calm down son:)

Sinan Çırka dedi ki...

beşiktaşımız bestelerini bir adreste toplamışlar: http://www.tribunhane.com/kategori/besiktas-besteleri-videolari

Sinan Çırka dedi ki...

beşiktaşımız bestelerini bir adreste toplamışlar: Beşiktaş

Yorum Gönder

Ara