.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ekim 2012 Pazar

Maç Yazısı: Beşiktaş - Trabzonspor

Uzun yazmayacağım. Sahada olanlarda ayrıntı falan aramaya gerek yok zira, iki yarı arasındaki fark kabak gibi ortada, doğru kadro tercihleri ile nasıl bir oyun ortaya konabileceği net bir şekilde belli oldu.

Ben şunu anlamıyorum: Teknik direktörlerin sözleşmesine "fantastik şeyler denemezse ücreti azaltılır" maddesi mi konuyor, özgüvensiz hocalar bekleneni yapıp maçı kaybederim diye korktuğu için acayip şeyler deneme ihtiyacı mı duyuyor, yoksa yıllar boyu gelişen ve kimsenin kıramadığı bir teamül mü var, bilmiyorum. Almeida solda, Batuhan ortada, Holosko sağda 4-3-3'ümsüsü ile ne yapmak istedi Aybaba, anlamıyorum. İkinci yarıda sol kanada hak'katen kanat olan biri girince de atak kalitesinin nasıl arttığını gördük.

Sürekliliği garanti olmasa da, stoper Toraman ve Oğuzhan'ın konumu değerlerinin değiştiğini görmek güzel. Yarıdaki müdahalenin gene de gelmesi de güzel. Fakat hala daha bazı takıntılar/alternatifsizlikler var. Mesela sol bek Uğur Boral, mesela sağ açık Mehmet Akyüz... Bunları da anlamlandıramıyorum. Yani hücum bölgesinde yeni şeyler deneyen bir hoca, bazı şeyleri niye aynı tutar sorusunun yanıtı da yok.

Belki Aybaba da Denizli gibi 25. haftada bütün yanlış yaptığı şeylerde inat etmeyi bırakacaktır, bilemiyorum. Ama o zamana kadar "madem bu olabiliyor, niye olmuyor?" sorusu ile boğuşacağız.

Başka sözüm yok, daha doğrusu sözüm var da söylemenin anlamı yok.

61 Yorum:

theotheo dedi ki...

valla yine her zamanki gibi hoca "suçlu" oldu. iyi iş valla lan. ne güzel hoca kötü. bilmio falan.

gelin doğruları konuşalım böyle olmaz bu iş.

bana şunu söylüceksin. bu takımın şu kadrosu bu ligde hangi aradadır. bu iş bu kadar basit arkadaş. biz bunu size sene başında söyledik. trabzon ve bursayla eşit veya altındadır demedimmi beşiktaş takımı için.

hepiniz yok küçüldük, ersan bile feda dedi, oğuzhan arsenalin kaptanı olucakken elinden kaptık, olcay almanya gol kralı falan demediniz mi? geçin bu işleri beyler. şimdi de hocada suç ha. gülerim.

BJK4EVER dedi ki...

Samet Aybaba bu sacma oyuncu tercihleriyle resmen Besiktas'in hakkini gasp etmistir, yemistir. Yonetim olsam hoca'nin maasindan kesintiye giderim ve bu konuda ciddiyim, bir antrenor goz gore gore bu kadar abukluk yapip takima negatif etki edemez. Hatta bugun derhal kovsunlar defolsun gitsin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Sametin dilinden dusurmedigi bir Hasan Turk vardi noldu ona? Orta saha bu kadar eksikken bile niye oyuna sokmadi hic. Sakat falan degilse anlamadim ben bu isi...

Bir de yeter artik su Ugur Boral takintisi. Volkan Sen'in gol pozisyonuna bakin, Ugur'un hazirladigi pozisyon golu yiyorduk resmen. Her hafta ayni sey, biz biktik hoca bikmadi. Koy yahu altyapidan bir sol bek oraya, cocuk en fazla bu kadar siritir, bundan kotu olmaz...

@theo

Var ya, sirf hakli cikmak/lafi kivirmak icin "dunya duz" bile dersin he.

Bu blogda sene basindan beri "Besiktas'in kadrosu GS ve FB'den iyi" diyen mi var? Kadro kalitesinin diger takimlarla esdeger oldugunu zaten soylemiyor muyuz?

Kim dedi burada "Olcay Almanya gol krali" diye? Kim dedi "Oguzhan kaptan olacak" diye. Salla gitsin.

Tek soru: Besiktas, kadro kalitesinde ayni/altta oldugu Trabzonspor'u ikinci yari nasil surklase etti? Parali baskan mi secildi arada n'oldu?

Birak ya, birak.

glorfindel dedi ki...

Herkes hocaya giydirmiş ama ben anlamadım niye bu kadar yüklenildiğini. Adamın elindeki malzeme bu, ne varsa sürdü sahaya. Yedekten giren oyuncular verimsiz dendi, Olcay'ı ikinci yarıda rakip yorulduktan sonra aldı oyuna, bence başarılı da bir tercih oldu çünkü Olcay hücumda hareketlendirdi takımı. İkinci yarının ortalarında Almeida karşı karşıya pozisyonu atsa, Holosko çaprazdan karşı karşıya golü atsa, Olcay kaleciyi çalımlamak yerine uzak köşeye gönderse ya da son dakikadaki pozisyonu atsa kimse bir şey demezdi Samet Aybaba'ya.

Sol bekte Uğur'un oynamasını bende istemiyorum ama başka alternatif yok ne yazık ki. Escude'nin hali ortada, Ersan sol ayağının üzerine basamıyor, geriye bir tek kapalı kutu Emre Özkan var, ona da gelecek haftalarda şans verecektir hoca. Bugün Trabzon gibi önemli bir maçta sahaya atmak istemedi bence direk.

Bizim takımın son 3-4 senedir böyle mücadele ettiği bir maç hatırlamıyorum ben, sırf bu bile bir ışık takım için.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

o zaman fenerbahçe maçında trabzonspor nası maçın büyük kısmını sürklase etti falan. ulan maç bu o günkü form durumu olur, zart olur zurt olur yüzlerce değişken var. 2.yarı o takım iyi oynar ilk yarı öbürü oynar. bu mudur, senin takım karşılaştırma baremin.

o zaman manu maçının baya bi bölümünde gs çok efektifdi. o zaman la gs manudan demekki kadro doğru kurulunca ii mi oluyo dicez. geçin beyler bi boktan anlamıyosunuz.

beşiktaş takımı oldukça vasat bir kadrodan oluşuyo bu takıma minimum 2 transfer lazım ki biraz toparlanabilsin. siz hayal aleminde yaşarken bu takım 8 maçta 2 galibiyet aldı. bu galibiyetleri de türkiyenin en kötü takımlarına karşı aldı. neden bahsediyosunuz siz?

BJK4EVER dedi ki...

@glorfinei

Kadrodan verim almak hocanin isi. Evet, Besiktas'in kadrosu mukemmel degil, eksikler var, eyvallah, ama kimse bana Besiktas'in kadrosu 8 macta 2 galibiyet alacak kadro diyemez. Bu kadronun karsiligi bu futboldur da diyemez.

Sol bekte alternatif yokmus. Sen kalk Emre Ozkan'i, Tanju Kayhan'i kadro disi birak, sonra alternatif yok olsun. Bi gidin yahu. Emre Ozkan, Ridvan Simsek, Tanju Kayhan, Burak Kaplan, Ricardo Quaresma bu takimda catir catir oynardi, ama kulubeden gelip ama ilk 11'de. En azindan iyi bir kulubemiz olurdu. Hos, olsa bile hocamiz 3. degisikligi yapmamaya yemin etmis ya zaten, neyse.

e.t. dedi ki...

yahu önceki maçlarda almeidayı yine tek forvet oynatırken adam sola sola gitmiyor muydu maç boyu? bu maç da al bakalım oyna bi bakalım dedi hoca solda. sivok-ersan-toraman-batuhan-almeida, ben bir kafa golü bekledim açıkçası ama ortalar pek iyi değildi. +1 uzun oyuncu kullanmaktan başka düşüncesi olduğunu düşünmüyorum hocanın.

ayrıca 3 tane net kaleciyle karşı karşıya pozisyon kaçırdık diğerlerini söylemiyorum. orta sahada ilk defa birlikte oynayan ve alışılagelmiş necip-veli ikilisinin de olmadığı bir maçta oguzhan ve toraman yıldızlaştı bence.

öyle derbeder olmalara gerek yok. mustafa sakatlanmasa, sağda holoskoyu; ismail de sakatlanmasa solda uğuru görmeyecektik. bu adamlar yedek oturacaktı.

ahlanıp vahlanmaya gerek yok. bu takım olacak. şampiyon olmayacak belki ama , sezon başı beklentilerinin de altında bitirmeyecek sezonu.

bw1903 dedi ki...

olcaya para vereceğine quaresmayı takıma kazandırmak için uğraşsaydın saybaba

e.t. dedi ki...

ve bu yüzden bu derece yüklenmeyin derim samet 'e.

antep maçını, sivas maçını, bu maçı hatırlayın.

hatta fener maçında berbat oynasak da onu da hatırlayın.

bireysel hataları , bireysel beceriksizlikleri hatırlayın.

BJK4EVER dedi ki...

@et

Hoca pisirik olmayacak o zaman. Takima hukmeden kisi hoca. Almeida'yi alirsin karsina, adam gibi aciklarsin ne istedigi, istedigini yapmazsa oynamayacagini soylersin. Baktin yine mi sola kayiyor? 15. dakikada cikartirsin oyundan, alirsin Batuhan'i yerine bir dahaki macta oynatmazsin, bu kadar basit. Antrenorluk dedigin boyle olur. Oyuncular sahada kafasina gore takilacaksa sahada oturup bon bon bakacak adama ne diye 1.4 milyon tl veriyoruz?

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica soldan ve sagdan orta gelmemesinin nedeni acaba ortalari ilk etapta yapmasi gereken kisilerin, yani kanat oyuncularin forvet olmasi olmasin sakin? Sen kalk tank kadar agir Almeida'yi sol aciga koy, sonra orta gelmiyor diye konus. Sen kalk Holosko'yu sag aciga koy, sonra orta gelmiyor. Beklerimiz zaten tek basina adam eksilten oyuncular degil (Ugur hadi neyse o da ilk yarida hic cikmadi, ki o da genel kalite itibariyle bir G.Gonul/Ismail degil), o zaman ortayi kim yapacak? Kapalidan topu firlatan abi mi topu firlatip orta yapsin?

e.t. dedi ki...

beklemeye devam edeceğiz. oğuzhan'ın neler yapabildiğini, hasan'ın ne olabileceğini, necip'in neler yapabileceğini gördük. ersan'ın sivok'la iyi bir ikili olabileceğini gördük. olcay'ın -gol kaçırıp dursa da- ne kadar önemli olduğunu gördük.

gerçi, holosko'nun , akyüz'ün , uğur'un da hiç bir zaman olmayacağını yine yine ve yine gördük.

belki ilerleyen zamanlarda, uğur'u görmeyiz artık solbekte. fernandes ve oğuzhan'ın konumlarında bir oynamaya gidilebilir. göreceğiz.

can dedi ki...

Kadromuz Fener ve GS ile kiyaslanamayacak bir kadro tamam da, zaten yetersiz olan bir kadroyu nedenini tam bilmedigimiz kadro disilarla iyice kusa cevirmek, sonra da bu kadar kotu kullanmak da ekstra bir teknik direktorluk becerisi.

Boyle ileri geri konusmak hosuma gitmiyor da ben Almeida'yi kanatta oynatan bir adamin futboldan gercekten anlamadigini dusunuyorum. Bu kadar da karmasik degil bu isler!

Sene basinda elimizdeki iyi kotu butun kanat oyuncularini ya kadro disi biraktik, ya da serbest. Gene sene basinda Samet diamond 4-4-2 oynatacagini iddia ediyordu. Ama 4-3-3'ten bir mac bile sasmadik ne hikmetse. Hadi onu gectim. Kadroya bakiyorum. Bu kadro yapisina uygun tek bir sistem var: 3-5-2. Senin elinde bir tane bek orjinli bek, bir tane winger orjinli kanat oyuncusu yok. Stoper konusunda bir sikintin yok. Hilbert de, Ugur da, Ismail de ileri geri winger back oynamaya daha musait cigerli ama defansi dusuk adamlar. Nasil bir kere bile bu sistem denenmez de Almedia sol, Holosko sag acik oynatilir, sonra da orta gelmiyor diye sikayet edilir? Bir de futbolcularin bu kadar iyi niyeti ve mucadelesine ragmen bir takimin hic mi bir oyun formati, hucum plani vs. olmaz, sahaya baktiginda hic mi bir geometrik dizilis gorulmez? Aylardir ne yapiliyor antremanlarda?

Umarim isler iyi gider, ben de soylediklerimi yutarim ama benim gordugum kadariyla Samet Aybaba kesinlikle bu isin altindan kalkma potansiyeli gostermiyor. Teknik direktor degisikligine gidebilecek halimiz de yok ama simdiden ne yapilacagina karar verilip, onumuzdeki senenin hocasi planlamasi yapilsin. Bu sene gostermeye mecbur oldugumuz tahammulu onumuzdeki sene gosteremeyecegiz cunku.

HAKAN ARIKAN - Deniz Baris, Emre Gungor, Koray Arslan, Ergun Teber - UGUR INCEMAN, Ibrahim Dagasan - Aissati, Diarra, Tita - Isaac Promise.

Bu kadro su an ikinci.

Fornezzi - IBRAHIM KAS, Garcia, Agus, Atilla Turan - Umbides, Ali Camdali, Nizamettin, Yigit Gokoglan, David Barral - Stancu.

Bu kadro da ucuncu.

Bu kadro derinsizligi ile ligin sonuna kadar giderler mi? Hayir. Ama demek ki "kadro kalitesi" kisa vadede degerlendirme yaparken cok da onemli bir parametre degil.

Simdi Besiktas'in kadrosu ile bu kadrolar arasinda ne kadar fark var mesela? Antalyaspor'dan Besiktas'a kimi alir, yerine kimi verirsin?

O yuzden ezbere konusmamak lazim.

Besiktas'in bu seneki kadrosu, bu ligde ilk 3'e oynayacak duzeye gelebilir. Ondan oteye gitmesi sans faktorune baglidir. Giderse ne ala.

Burada denen bu. Yemisim kadro kalitesini.

O zaman her sene basinda kadro kalite odulleri verelim sampiyonluk kupasi yerine.

YSY dedi ki...

@glorfindel

Yav şu ne ışıkmış arkadaş görmekten artık gözlerimiz bozuldu. Fenere mi meşaleye mi florasana mı neye dönüşüyorsa dönüşsün ama sürekli yansın artık :)

tearkan dedi ki...

gs fbden kotu de olsa geri kalanlardan eksik yani yok kadronun. hele 8 macta 2 galibiyet alacak bi kadro hic degil.

ferdi'yi gobekten ziyade ilk yari almeida sonra olcay'in oynadigi bolgeye ceksek orta uclu toraman, oguzhan, (necip-veli) olsa daha iyi olur bence. ferdi one daha yakin olur hem de eldeki her oyuncudan daha cok is yapar kanatta. ustelik ice kat etme, sut cekme veya bi ara pas ihtimali de olur.

abi bi de malzeme bu lafini bi birakin yahu. on tarafa almeida batuhan, holosko'yu omer urundul bile koymaz. bu adama malzeme versen n'olur? ki drenthe'yi ucaktan donduren ve ugur'a takimi mahkum eden de kendisi degil mi? kim kime orta acacak? kendi agziyla topla akli dusuk dedigi holosko mu? yoksa almeida mi? gotunden soluyan batuhan mi? lafi gelmisken, sene basi hic yapmadigimiz gibi antrenman yapiyoruz diyordu herkes. 8 hafta gecti batuhan niye hala gotunden soluyor?

e.t. dedi ki...

toraman'ı orta alanda oynadığı maçlarda şahsen beğendim. ama yanına tekniği ve yaratıcılığı yüksek bir oyuncu olmazsa hücumlar kangrene dönebilir.


samet hoca'nın bu maç performansını da göz önünde bulundurarak, necip-veli-toraman dan ikisinin ve fernandes'in bulunduğu bir orta alan oluşturarak ve oğuzhan'ı holosko yerine, daha içe yakın olacak şekilde zaman zaman orta alana kayacak şekilde -keza hilbert bol bol bindirme yapan bir isim- sağ tarafa atmasını bekliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@can

Agzina saglik be birader. Biz bunlari soyleyince sonra sabirsiz, bilgisiz vs deniyor. Kimse kusura bakmasin ama bu ulkedeki antrenorlerin cogu gerizekali, mal. Ulkeye gelen yabancilar da tazminatini almak icin cabuk kovulmak isteyen, ulke futboluna ve takima kafa yormayan doymus adamlar.

Ben mactan sonra konusmuyorum. Aha, bu macin kadrosunu gordugum an mesaj attim iste, Almeida sol acikta Toraman orta alanda oynayacaksa ve 433 devam edecekse bok gibi bir mac izleriz ve puan kaybederiz dedim, macin henuz 2. dakikasinda yazdim iste, bu kadar basit.

Hoca'nin mactan sonra yaptigi bir yorumu aynen kopyaliyorum." Önde topu tutamıyoruz, Batuhan'ı önde oynatalım, Almeida'yı ise solda kullanalım diye düşündük."

Bu aciklama bile adamin ne kadar futbol cahili oldugunu gosteriyor. Forvete 1.90'lik cusseli adami koyup top saklayabilecegini beklemek 20 yilin evvelindeki futbol anlayisiyla bagdasiyor. Artik o sekilde top tutulmuyor. Top tutmak istiyorsan orta saha oyuncularin teknik oyuncular olacak, tek pas yapacak. Ileride top tutmak istiyorsan kanat oyuncularin en azindan dar alanda top kontrol edip kaliteli pas cikartacak oyuncular olacak. Stoperlerin ileri cikip takimin boyunu kisaltacak. Sen takim halinde topu ileride tutarsin, 1 tek oyuncu tutmaz. Sen kalk sol aciga Almeida'yi, sag aciga Holosko'yu, orta sahaya I.Toraman'i koy, sonra top tutamiyoruz de. Millet orta saha oyuncusunu defansa koyuyor (bkz Mascherano, Adriano, Busquets), biz hala stoperi orta sahaya yerlestiriyoruz. Ondan sonra neden futbolumuz bu halde. Bu halde olur tabii, gayet normal.

e.t. dedi ki...

bjk4ever ,

fazla gerilmişsin, biz de gerildik ama bu derece yerin dibine sokmak fazla değil mi biraz?

ben de saçma buldum, mantıksızdı evet. ama bu futboldan anlamıyor demek için yeterli değil. ki hoca da biliyor almeida'nın nasıl bir oyuncu olduğunu, kör değil ya.

illa ki samet'in aklında bir plan olduğu ve bu planın çeşitli nedenlerle - içinde senin de haklı olduğun noktalar var- uygulanamadığını düşünmek istiyorum.

cemekici dedi ki...

galatasaray - fenerbahçe(d) - trabzonspor - antep(d) - sivas - ibb(d)

şu maçlarda en az 9 puan almalıydık bana kalırsa. ama neden alamadık diye sorgulamayı doğru bulmuyorum. 8 haftada 9 puan bence kötü değil. en azından şimdilik değil.

zor bir fikstürle başladık lige. lider gs de 8 maçta 15 puan topladı. daha 1 tane derbi oynadılar.

lig bu sene garip bir şekilde çok puan kayıplı gidiyor. çok fark yok arada. puan farkı hızlı kapanabilir yani.

enseyi karartmaya gerek yok.

şu kadroyla iyi işler yapacağımızı düşünüyorum:

mc gregor
hilbert - sivok - ersan - ismail
toraman
necip - ferdi
oguzhan-olcay
almeida

samet böyle kadroyla çıkar umarım bir an önce. tabi önce ismail bir an önce dön sahalara diyorum.

can dedi ki...

@ e.t.

Zannedersem lig basladigindan beri hic bir sey yazmadim burada. Ozellikle isler kotu gitmeye basladiginda, Fener'e ezildigimizde tuttum kendimi, gunun hayal kirikliklariyla konusmamak icin. Haftalardir takimi dikkatle izliyorum, skordan yana umidim olmadigi icin analiz etmeye, iyi giden seyleri gormeye calisarak. Ama bugun artik isyan ediyorum, ikinci yaridaki oyuna ve arzuya ragmen.

Samet'in aklinda bir plan filan yok. Daha dogrusu varsa da o planin sahadaki gerceklikle ilgisi yok. Futboldan anlamamak dedigim o zaten. Sahada tek bir geometrik sekil olusturamamamizi, sadece ilk yarida uc tacimizin dogrudan auta cikmasini, deli sacmasi goller yememizi filan gectim...Almeida'yi kanatta oynatmak futboldan anlamamaktir. Su kadroyu 4-3-3 oynatmak futboldan anlamamaktir. Samet Aybaba maalesef elindeki malzemeden lezzetli bir yemek yapamiyor. Neyse... Dedigim gibi yapacak bir sey yok. Oturulup onumuzdeki senenin plani programi yapilir, elimizdeki gencler de biraz gelisim gosterirlerse, hele bir sekilde UEFA'ya da kalabilirsek, seneye toparlanacak bir kadro kurulur.

can dedi ki...

Bu arada, daha ilk geldigi gun "Portekizli Veysel geldi" diyerek dalga gectigim Almeida'nin futbol tarzindan, boynu bukukler havasindan, mizmizligindan, her hava topunda kafasinin arkasinda sungersi doku varmis gibi kivranmasindan, ayakla gol atmayi tamamen unutmus olmasindan ne kadar tiksindigimi gectim. Kabul etmesi benim icin cok aci ama eksi ve artilariyla elimizdeki en iyi santrafor su anda o. Ama Samet'in mac sonu yaptigi aciklamadan sonra Almeida'nin nasil bir oyuncu oldugunu bildiginden de suphe duyuyorum.

bacon1903 dedi ki...

Seri galibiyet lazim!!!!Samet aybaba bjkin hocasi degil.8 hafta oynatmadigi oguzhani gorduk bu takimda gucsuz diye oynatilmadi???Zorunluluktan oynatildi haftaya veliyi seyredersek sasirmam???Hasan turku oguzhani emre ozkani ersani necipi devamli kadroda gormek istiyoruz oynat bunlari hoca!!!Kadromuzu bu isimlerle sekillendirelim.Ama samet aybaba bu isleri yapmayacak u.boraldan solbek veliden kreatif orta saha i.toramandan stoper(yurekten oynayabilir ama stoper degil iste senelerdir olmadi sagbekte daha zararsiz madem cesur yurek sagbekte oynasin yine)yaratmaya caliscak!!!Lig cok karisik.Kume dusmeyede oynayabiliriz sampiyonluguda!!!Lutfen sampiyonluga oynayalim samet hocada fergusonumuz olsun!!!Bence kadro soyle olmali.Cenk(mcgregordan eksigi yok fazlasi var)I.toraman-Sivok-Ersan-Emre ozkan-Hilbert-Fernandes-Oguzhan-Necip-Olcay-Almeida Devre arasinda nene ve sagacik transferiyle bu takim sampiyonluga oynar!!9 hafta 22 puan 31 puanla liderin en fazla 3 puan arkasinda oluruz!!!

ömer ayna dedi ki...

her hafta bi oyuncumuz bir parmak bal sürüyo ağzımıza.hasan türk iyi başladı derken devamı gelmedi,veli bi ara coştu sonra o da durdu,necip tam patladı dedik yine araya sakatlık girdi.şimdi de oğuzhan geldi.korkuyorum ne yalan söleyeyim cümlenin devamını getirmeye.o bu akşamki oyununun devamını getirirde biz susarız umarım.maça gelince,ben hiç bir oyuncuya kızamadım şahsen.taraftarımızın çoğu da aynı şekildedir diye düşünüyorum.antep'e ayağını raket yapıp da golü atan adam bu akşam son saniye sanki ayaksızmış gibi vuruş yapabiliyo.beşiktaş'ın da beşiktaş sevgisinin de özü bu dengesizliklerde işte az çok.
http://sendahacocuksun.blogspot.com/2012/10/kimseye-etmem-sikayet.html

EC dedi ki...

dun ikinci yaridaki oyun, oyuncularin ozverisi sayesinde BJK ruhuna yakisir sekilde gelisti.

Ben Samet Aybaba nin bir B ve/veya C planlari oldugunu dusunmuyorum ( B ve/veya C planini daha ilk yarida tuketti sahada 2 uzun u tutarak)

hala Ugur un yerine daha genc oyunculara sans vermesini, yorulan Holosko yu daha etkili bir oyuncu ile degistirmesini konusabilir ve sayfalarca yazabiliriz.

Lig 2ci ve 3cu lerinin kadrolarina baktigimizda ( baska bir blogda listelenmisti) o kadar da kotu olmayan bir kadromuz var iken bu sonuclari almak oldukca sasirtici.

Birilerinin Samet Aybaba ya taktik calistirtmasi gerek, kenardan sadece dua ederek maclar kazanilmiyor.

Belki biraz absurd kacacak ama, tanimadiginiz bir insani ilk kez gordugunuzde onun hakkindaki fikirleriniz, sac, giyim, durus vb etkenlerle ilk 15 sn de sekilleniyor.

Samet Aybaba nin Bulent Uygun vari cucuk gibi olmus bir ceketle saha kenarinda sunmesi hic de BJK teknik Direktorune yakisan bir sunus degil..

Is ( saygi kazanimi ) oradan baslar..

ECO - Luksemburg

Basar dedi ki...

İyi kötü birşeyler yapmaya çalışan, sahada terinin son damlasına kadar akıtan, hakemin kıyağı ile 2 dakika önce gol yiyen bu takıma ilk yarı çıkışında "guarejma" diye bağıran taraftara yazıklar olsun!

Takım, size ikinci yarıda gereken cevabı verdi. Maç sonu utanarak alkışlamak zorunda kaldınız bu takımı!

sadrazam dedi ki...

mc gregor

hilbert - toraman(sivok)- ismail

Necip

Oğuzhan H.Türk Erkan Kaş

Olcay

ferdi

Almeida

Bir kere dene be adam. Maçta, olmadı antremanda dene be.
3-5-2 şart değil, 4-4-2 dene, 4-5-1 dene, ama dene be güzel kardeşim. Almeida yı sol açık, Eskude'yi sol bek oynatmaktan daha yaratıcı-mantıklı bir şeyler dene.

Jesper dedi ki...

Bazı arkadaşlar yazmış, ya siz çok biliyosunuz triplerine de girmiş !. Sırf bu yüzden kendi kurduğum bloga yazmıyorum artık, soğudum.
Sonuçta bu bloglar bunun için var, yanlış mıyım ? Tartışılır, irdelenir. Budur yani.
Maça gelirsek, bir çoğu gibi bende Almeida'nın neden kanat oynadığını anlamadım. Acaba çift forvet gibi birşey mi deniyecek dedim, maçın hemen başında anladık ki, hayır.
Bu Barcelona yüzünden çok zevksiz bir lige sahibiz artık, tuhaf adamlarla tuhaf sistemler deniyor ve micro bir Barcelona bekliyoruz maalesef. Almeida'da tüm kainat dile gelse bir ışık hüzmesi oluşsa adam yeniden aydınlansa; Pedro, Tello,Villa,Sanchez ve türevlerinin yaptıklarını yine yapamaz biliyoruz bunu. İkinci yarı olması gereken değişiklik yapıldığında herkes yerine geçtiğinde Uğur'dan Oğuzhan'dan ve Almeida'dan aldığın bir birim faydayı her biri başına en az 1 birim daha fazla alıyosan, yanlışmışsın, yanılmışsın.
Bu kadar basit, burda kimse hayal tüccarlığı yapmıyor, herkes eldeki malzemenin bilincinde ama sen sağ kulağını sağ elinle tutmak varken neden sol elini kullanıyosun. Kimse kusura bakmasın bu sorulur, sorulmalı.
Ayrıca Tv ye çıkıp "Oğuzhan koşmuyor" demekle de olmuyormuş, kaldı ki adam ortalama üstü bir futbol oynadı.(Teknik, taktik ve fiziksel)
Son olarak da bu İbrahim Toraman'ın imdat çekici olarak heryerde kullanılması pek hoşuma gitmiyor, adamın yaptığı kademe ve kesiciliği yapacak bir Türk orta saha bulamadıysak yuh bize zaten. Hayır sadece onun olması bile Oğuzhan ve Fernandes'i bozar, bozuyor. Sonuçta karşımızdaki takım bir Barcelona değil. Bu saçmalığı Mourinho Pepe ile denedi birkaç maç ve kazanamadı. Kazanmaya başladığında Pepe Casillas'ın önündeydi.
Saygılar...

EC dedi ki...

Baska bir husus da hakemler.. Cuneyt Cakir en tecrubelisi ve dunya da da taninan bir hakem... ama olay BJK olunca insiyatifleri hep BJK aleyhine kullaniyorlar..

Fernandes / Olcan Olayi icin farkli yorumlar var.. onu gectik.. macin sonlarina dogru Volkan topu elle oynayip, ardindan da yan hakeme resmen bagirirken salyalari ile yikadi.. hic kart bile gormedi, uyari bile gelmedi..
Benzer pozisyonu herhangi bir BJK li yapsa aninda Cuneyt orada biter ve Sari yi yapistirirdi..

bunlar hep ince nuanslar ama her zaman BJK aleyhine olan seyler..

Yonetimin bize verilen ve verilmeyen kartlar seklinde bir video hazirlamasini ve Ustun Bilge ! Yildirim Demiroren Federasyonuna ve MHK sina sunmasini oneriyorum..

ECO - Luksemburg

Maxim Tsigalko dedi ki...

Herşeyi anlıyorum da sırf sevmediği için Toraman'ı bu maç özelinde eleştirenleri anlayamıyorum. Aybaba bu maça ofansif bir kadroyla çıktı. Orta sahada Veli-Necip ikilisi olmadığında onların yaptığı işleri kim yapacaktı acaba?

Toraman'ın orada oynaması mecburiyetten doğan bir tercihti ve bence doğruydu da. Ayrıca gayet iyi oynadığını düşünüyorum o bölgede. Ben Toraman'ı stoperde görmektense savunma orta saha bağlantısını kurabileceği bölgede oynamasını tercih ederim.

Almeida'nın kanat oynaması konusunda söylenenlere katılıyorum. Bu maçta alınacak bir risk değildi.

Basar dedi ki...

@Wruce Bills

O bölgeye artık Hasan Türk monte edilse iyi olmaz mı? Madem bu yıl ligi orta sırada bitireceğiz, bir genç oyuncu kazansak olmaz mı?

Solda da hem yaşlı hem faydasız Uğur yerine başka bir genci kullansak fena mı olur?

Kaldı ki Fatih Terim, geçen yıl şampiyon olurken 2 genç oyuncu kazandı. 1 gencin takıma monte edilmesi demek minimum 3 milyon € paranın cepte kalması demek.

e.t. dedi ki...

hasan türk zaten oynuyor. ne kadar oynamasını bekliyoruz -bekliyorduk- ki sezon başındayız daha.
ayrıca, tamam toraman hayranı değilim ama önceki maçlarda da , bu maçta da rakip ceza sahası çevresinde hiç yoktan toplar kapan adam degil mi bu? orta sahayı hasan-oğuzhan'dan oluştursa eminim almeida'nın sol forvet oynamasından daha fazla tartışılırdı. muhtemelen 2 tane golü görmüş olurduk ilk 30 dk.da.

Adsız dedi ki...

@e.t.

Kaçırdığın çok önemli bir şey var, ki aynısını Samet de yapıyor: Yüzde kaç Beşiktaşlı bu gençler oynadığında kaybedilen topları veya puanları bu kadar dert edecek? Çoğu etmeyecek, benim etmeyeceğim gibi.

Samet önce şunu anlamalı: pideye koyman gerekenin yarısı kadar kıyma koyarsan kabak gibi ortaya çıkar ve ismi kıymalı değil başka bir şey olur. Dünya kadar borçtayız tamam. Yönetim kemer sıkıyor tamam, hatta sonuna kadar destek. Fakat kusura bakma ama şu anda olan, teşbihte hata olmaz, kenar mahalle dilberinin makyaj sürüp birden top ten magazin ikonu olmaya çalışmasına benziyor.

Ha, bir tek şunu anlarım: elinde Fernandes gibi ligin en yetenekli orta saha oyuncusu var ve bu gazla çok şey yapabileceğine inanıyorsun. Ama sadece Fernandes'le lig şampiyonluğunu alamayacağını bütün Beşiktaşlılar görürken bir tek sen göremiyorsan ortada bir gariplik var demektir.

Hani uzun vadeli gelmişti, hani en az 4 yıl istemişti?

Ozan dedi ki...

Beşiktaş formasıyla 2 adam seyrettim sezonun en başında... Dedim 'bu takım başarılı olmak istiyorsa önce bu iki adamdan kurtulacak'... 'Başka çare yok!'.

Sonra o adamlardan biri tesadüfen bir gol atıverdi, ya ikinci, ya üçüncü haftada... Basın çıldırdı... Bir anda Türkiye'nin Messi'si (!) oluverdi genç kardeşimiz. 48 metre mesafede topla buluşur, kaleye vurur. Taç atmak için topu eline alır, kaleye bakar... Kendini kaybetti bir kaşık yeteneğiyle... Yıllık maliyeti 1 milyon Euro, forma numarası 10...

Diğerini zaten sorma gitsin... Fenerbahçe 5 sene nasıl dayanmış, helal olsun... Hoş, tabi 5 senede nereden baksan 200 maç var, 84'ünde oynayabilmiş. Gerçi o da bir sabır göstergesi ama, belli ki çok da bir işe yaramamış. 29 yaşında Fenerbahçe'den ayrılıp Samsunspor'a transfer olmuş. Malum, Samsunspor da küme düşüvermiş... Sonra bir zat-ı muhterem, 'Ya biz neden sol kanada onu almıyoruz ki' diye soruvermiş... Bütün kulüp ayaklanmış, 'İşte bu be!' diyerek alkışlarla Kartal yapmışlar çocuğu... Yıllık maliyeti 700.000 Euro garanti, 10.000 Euro maç başı...

İşte bu iki adamı ilk bakışta gözüm tutmadı, bir daha da tutmayacak... Belli.

JimmyLue dedi ki...



Almeida'nin macin ilk yarisinin neredeyse 15 dakikasini sag kanatta oynamasi skandal,kalanini sol kanatta oynamasi i$ bilmezlikle aciklanabilir.

Uzak forvet deniyorsun eyvallah fakat diger uc elemanin kanattan sifira inen,orta yapan , asist kovalayan biri olursa bu sistem isler. Diger uctaki adamimiz Holosko!
Holosko'nun kanatta ba$arili oldugu mac bir elin parmaklarini gecmez (deplasmandaki Rapid macini hatirliyorum sadece) Holosko yaninda uzun-guclu bir target man ile (bkz.Nobre) basarili,etkin olur.
Bile bile lades olmanin manasi ne idi, onu anlayamiyorum.

Toraman kesinlikle ummadigim kadar cok iyiydi orta sahada,keza Oguzhan toplu oyunda bilhassa..Ersan da biraz daha isitilirsa Escude transferinin bir anlami kalmayacak.-ho$ zaten simdiye kadar bir anlami olmadigini gosterdiler-

Bahsetmem gereken $u ki; bu takim her ne kadar iyi niyetli olursa olsun puan durumundaki yeri ortada ve en kotusu insanlar bi $ekilde ba$arisizliga,yenilgilere,hatalara ali$tirildi.
Isyan eden yok.forzabesiktas halen Quaresma diyor.
Cok garipler , cok.

e.t. dedi ki...

james sneijder,
ben de diyorum ki oynasalar keşke, hep oynasalar. ama 8. hafta bile henüz başıdır birşeylerin. özellikle de uzun vade deniyor ya hani -ne derece başarılı olur bilemem, %100 hocanın arkasındayım da demiyorum- işte ben de diyorum ki zamanla daha çok forma şansı bulacaklarına inanıyorum.
ben de istemem uğur boralları oynasın. isterim escude yerine ersan oynasın, holosko yerine başka bir genç. ama sadece söylemek istediğim son maçtaki orta sahanın boşa eleştirildiği , bence.

AQ-47 dedi ki...

"Hani uzun vadeli gelmişti, hani en az 4 yıl istemişti?"
+1...
herşeye rağmen, hala gençleri monte etmemesine rağmen, almeidayı sağ-sol kanata koymasına hatta takıma almasına rağmen...bu sefer sabır, bu sefer daha çok sabır...

BJK4EVER dedi ki...

Bazi arkadaslar da bu kabullenmisligi bas taci edecek neredeyse. Bu yuzden zaten biz ortalama 3 yilda anca 1 kere sampiyonluk yarisinda olabiliyoruz. Bu yuzden zaten biz anca 10 senede bir sampiyon oluyoruz.

GS gecen sene sampiyon oldu, su an lider, ama Cluj macini alamazsa tehlike canlari calacak deniyor, medya baskisi var. Biz bu sene Avrupa'da yokuz, ancak ligin basindan beri 8 haftada anca 9 puan toplamisiz, sadece Elazig ve Karabuku yenebilmisiz (biri 14. digeri 18. sirada), vasat ustu hicbir takimi yenememisiz, bu takimlardan hicbirine 60-70 dakika iyi futbol oynayamamisiz, dahasi son 3-4 haftada bok gibi oynuyoruz, ancak bazi arkadaslar neredeyse mutlu olacak, hala sabir vs diyorlar. Neyine sabir arkadas? Sahada Atinc, Emre Ozkan, Burak Kaplan, Muhammed Demirci, Hasan Turk var da onlara mi sabir edecegiz? Seneye Ugur Boral, Almeida, I.Toraman level mi atlayacak? Seneye takimimiz bir anda super bir 4-3-3 uygulayicisi mi olacak (3 senedir oluyoruz zaten)? Bir gidin yahu. Utanmasaniz kotuyuz diye sevineceksiniz, 11. siradayiz diye gobek atacaksiniz. Ikinci yaridaki futbola bakarak birde takimi ovenler var. Biz ilk yaridaki rezaletin hesabini sormak yerine 2. yaridaki futbolu (daha dogrusu mucadeleyi, futbol adina yine cok birsey yoktu sahada) alkisladigimiz surece kaybetmeye mahkumuz. Kimse kusura bakmasin.

Adsız dedi ki...

@e.t.

Oyun anlamında bir şey demedim demem de zaten. Hala bazı ucuz spor yazarı yorumlarını yakalar tarzda yapılan "bu formayı sahaya atsan ilk 3'e oynar" söylemi bence geldiğimiz şu durumu daha bir absürdleştiriyor. Hele ki lige başlarken bir başarı hedeflemeyen çoğu Anadolu takımının sezon boyunca ilk 2-3 amacından birisinin İstanbul takımlarından puan almak (olaya psikolojik bakmayın, gayet basit: böylece diğer maçlara göre görece bir nebze yüksek futbolcu başı primlerinden almak) olduğu düşünülünce.

Ama işte öyle durumlar vardır ki ikisinin arası diye bir şey yoktur, ne kadar zorlasan da olmaz zaten. Maalesef Altınsay iki keskin seçenekten uzun vadeli, akılcı ve finansal olarak da "superior" olanını seçti ama hepimizin bildiği şekilde 3 İstanbul kulübünün başına gelen yöneticilerin mantığı (ya da aslında mantıksızlığı) çerçevesinde "burası Beşiktaş ve takım en kısa sürede başarı olmalı" sözü ile daha 2 ayı dolmadan paketlendi ve sonuç ortada. Benim için Altınsay olayından sonra son bir sensör kalmıştı o da TD olayı. Maalesef Samet bu şekilde devam ederse bu görevi yapamayacağından hem sezon gidecek, hem de yıl sonunda mutant bir kadroyla başbaşa kalmaya devam edeceğiz. Aslında muhtemelen kendisi de gidecek.

İşin garip tarafı, yıllardır o kadar abuk sabuk işler yapılmış ki Oğuzhan gibi daha yeni gelmiş ve ilk 8 hafta çok az şans bulmuş bir genç bile hem TS maçında attığı paslar ve topsuz alanda yaptığı koşular/pas beklediği anlar itibariyle inanılmaz işler yapıyor, hem de Beşiktaş'ta maçın en çok koşan oyuncusu oluveriyor. Fakat futbolda değişmez bir gerçek var: Bu çocuk bu oyununun boşa gittiğini gördükçe körelecek, zaten kendisi körelmese kulüp ve seyirci baskısı onu bitirecek. Oysa hedef 2-3 yıl sonrasının kadrosu olsa aptal değil ya, öncelikle geleceğe ve yanındakilere bakacak.

Kimseyi eleştirmiyorum. Ama kaybetmek-kazanmak eksenine göreceksek çok örnek var. Benim en çok sevdiğim (herşeyi kabak gibi göstermesi açısından) Moratti örneği. Yıllarca Milan'ın arkasında gittikçe küçülen Inter'in başına fark yaratmaya gelip bunu tonlarca para akıtmak olarak sunan, maliyet/başarı oranında ise gayet çuvallayan vatandaş -nihayet- ciddi oranda para akıtamayacağını beyan etti. Malum, "kriz var". Bir de biz anlasak kulübün ciddi hem de çok ciddi krizde olduğunu herşey daha farklı görünecek.

Adsız dedi ki...

Yanlış anlaşılmasın. Yanlış yerde yanlış kelime kullanımı.

"Maalesef Altınsay iki keskin seçenekten uzun vadeli, akılcı ve finansal olarak da "superior" olanını seçti ama hepimizin bildiği şekilde"

yerine

"Altınsay iki keskin seçenekten uzun vadeli, akılcı ve finansal olarak da "superior" olanını seçti ama maalesef hepimizin bildiği şekilde"

olacaktı, özür dileriz.

emireri dedi ki...

kadro kalitesi vs tırıvırı, üstüdünde yer alan takımların pek çoğunun kadro kalitesi senin oyuncularına ancak ve ancak eşdeğer olabilir, elindeki malzemeyi nasıl değerlendirdiğindir sorun..
arkadaşların bazı dediklerine katılıyorum, bu kadro ne kadar ıkınırsan ıkın 4-3-3 oynamaz, kaldı ki guti'li formda guarejmalı kadro dahi bunu aynamakta zorluk çekiyordu.. sene başında eğer piyango vursaydı da lucescu takımın başına gelseydi, bu kadrodan neler çıkabileceğini görürdük ancak kendisi bizim çirkef futbol anlayışımızın mağdurudur ve o vesileyle bu topraklara daha ayak basması neredeyse imkansız gözükmektedir.
yukarıda arkadaşlardan biri 3-5-2'den bahsetmiş ki kesinlikle haklı, senin elindeki kadroda escude, sivok, ersan ve toraman gibi vasat ve üzerinde 4 tane stoper var. beklerinin hiç biri safkan bek oyuncusu değil, fiziksel gücü ekstra olan hilbert gibi bir adamın var, solda benzer futbol yapısına sahip ismail gelene kadar o bölgeyi bu şekilde kotarabilecek uğur boral gibi bir adamın var. veli, necip, oğuzhan ve hasan dörtlüsünü bu adamlara yakın kurgularsın, merkezde de fernandes oynar. fernandes'in cezalı sakat olduğu dönemlerde de bu dörtlüden birini sahaya sürebilirsin. bizim kadro yapımız gayet de buna uygun. diğer taraftan maçına göre, skora, oyun gidişatına göre de forveti çift veya tek oyuncudan seçebilirsin. zaten ligde herkes 4lü defans türevi oyunlar oynuyor. senin buna alternatif yaratman lazım. çağdaş futbol dedikleri zımbırtı sadece 4'lü defansla oynanan birşey değil ki! sen bir tez sunarsın ortaya, başarılı olursa rakipler sana çözüm üretmeye çalışır. bizim yaptığımız sadece taklit etmek, hazıra konmaya çalışmak başka bir şey değil.

haftalarca ersan'ı göremeyen bir adamdan ben hiç birşey umut etmiyorum artık. sakatlanana kadar ersan-sivok ikilisi özellikle portekizlilerin ilk transfer olduğu dönemde oldukça iyiydi, hatta ersan'ı kadro da tutabilmek için çok uğraştık, sonra toraman hastalığı baş gösterdi ve kangren gibi o bölgede takıldık kaldık. göbekte iki kişi oynarken, toraman sağ iç oynuyor doğal olarak, sivoğun yeri de orası, sol iç ikisi de oynamaz! sol içi ya escude oynar yada ersan. ersan varsa formayı kolay kolay teslim etmez. zaten escudeyi biz alternatif olarak transfer etmedik mi? neyse ersan'ı umarım bu saatten sonra kesmez.

emireri dedi ki...

maçı çıplak gözle izledim ve almeida ikinci yarı en iyi oyuncularımızdan biriydi, ersan ve oğuzhan ile birlikte. her alanda presi başlatan adamdı, elinden geleni verdi lakin biz ayağından daha çok şey bekliyoruz onun, özellikle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda..
fernandes en yararsız oynadığı günde golünü attı, sahada varlığı önemli ama onda da diğer portekizli arkadaş gibi topu alıp duvara çarpma hastalığı baş göstermeye başladı, daha basit oynamalı.. gereksiz işlere girmese, kendine daha fazla güvense uğur boral öyle veya böyle o kanadı yedekler. maç kağıdında ilk onbire yazılır mı orası tartışılır..
holosko denilen zat-ı muhterem, kardeşimin deyimiyle fiyasko, sahada ancak ve ancak forvet çoklayıcısı olur. bu adamdan kanat oyuncusu olmaz bu kadar net. ısrar yersiz.

bu sezon bittiğinde ligi nerede bitiririz bilmem ama bu gidişle necip ve oğuzhan'ı kazanır, iki tane daimi ortasaha oyuncusu edinmiş oluruz. buna yeni isimlerde eklemek ve elimizdeki kadroya uygun antrenör ve sistemle sezonu bitirmek dileğiyle...

Mete dedi ki...

Çok iyi hatırlıyorum. Daha sezon başı hazırlık kampının ilk maçında Oğuzhan'ı ilk kez izlediğim maçta tamamdır demiştim. Elbette ki, Pro A sertifikam yok, ben bildim muhabbeti yapmak niyetinde de değilim. Ama kendimce futbola dair bir tecrübe edindiysem o da şudur ki, bir oyuncu çıktığı ilk maçta ne olduğunu belli ediyor. Sergen'in de ilk maçını hatırlarım, Nihat'ın da. Hani Necip için hala beklenti içerisindeyiz ya. Onun olmayacağını ben kendim biliyorum. Muhtemelen birçok arkadaşın Oğuzhan konusunda en baştan beri benim gibi düşündüğünü zannediyorum. Ancak sevgili hocamız ligin 8. Haftasına kadar böyle düşünmedi. Vardır bildiği...Yukarıda oyuncu özelliklerine istinaden takımın 3-5-2 oynaması gerektiğini söyleyen arkadaşlar var. Muhtemelen onların da Pro A Sertifikaları yoktur. Ama böyle düşününen arkadaşlar bilmiyor ki 4-3-3 ya da onun kırması 4-5-1 oynamıyorsan çağdışı futbol oynuyorsundur. Ne de olsa onların sertifikaları var. Onlar daha doğrusunu biliyordur. Hiçbirimiz burda Almeida'nın sol kanata alınması gerektiğini düşünemedik. Sertifikam olmadığı için bu hamleye pek bir yorum getiremedim. İşin ucunda daha çok bilenler olduğu için rezil olmak var. Ya da ne bileyim McGregor'un Cenk varken ihtiyaç duyulacak kalitede bir kaleci olmadığını, her halükarda Toraman'a bir mevki bulabileceğin halde Escude'yi transfer etmenin yanlış olduğunu, eldeki solbekleri A2'ye gönderip illa ki Uğur Boral'la oynamanın yanlış olduğunu söylemek bizim haddimize değil. Onlar daha doğrusunu biliyorlar.
Şaka bir yana aslında bir bok bilmedikleri aşikar. Yüzmilyon dolardan fazla bütçeye sahip bir şirketin başına hangimiz maksimum lise terk ikinci bir dili dahi bilmeyen insanları oturturuz? Geçmişte futbol oynamış her T.Direktör'den Cruyff çıkacağı mı zannediliyor? Farzedelim ki, Türkiye'de T.Direktörler için 200 bin TL tavan ücret belirlendi. Bu arkadaşlardan kaç tanesi bu rakamları beğenmeyip te yurtdışında kendine yeni bir iş bulabilirdi? Beğenmediğimiz Romenler hem kulüp, hem de milli takımlar seviyesinde tokatlayıp gidiyorlar. Oysa ki, sözüm ona Çingene dedikleri Romen bir hoca ülkemize gelip, dalga geçer gibi her başına geçtiği takımı şampiyon yapıp gidiyor. Acaba bu adamın bir dünya görüşü olması, birkaç dili konuşabiliyor olması, insan ilişkilerinde başarılı olmasının etkisi olabilir mi?
Yanlış anlaşılma olmasın burada insanları kategorize etmek gibi bir düşünce içerisinde değilim, kaldı ki bu benim dünya görüşüme tamamen ters bir durum. Burada Samet Aybaba özelinde futbolumuzun içinde bulunduğu saçmalıklar silsilesine, al gülüm-ver gülümcülere itirazımdır. Elbette ki bir çocuğun ülkemiz şartlarında futbolcu olup daha sonra bir hayat görüşüne sahip olmasını beklemek saflık olur. Ama o zaman da bu insanları daha sonra T.Direktör yaparsanız ve bu insanlardan ülke futbolu için başarı beklerseniz daha büyük saflık olur. Ya da tam aksi Erman Kunter profilini düşünelim. Acaba salt üst düzey basketbol bilgisi sayesinde mi başarılı oluyor? Acaba G.saray lisesinde okumuş olmasından mütevellit belli bir dünya görüşü, ekstra birkaç dili konuşabiliyor ve insan ilişkilerinde kendini geliştirmiş olmasının etkisi var mıdır?
Neyse bu mevzu uzar gider. Ben çok doluyum.
Bugün istatistiki bir bilgi okudum. Son 4 yılda Avrupa kupalarında ülke takımları olarak topladığımız puanın tamı tamına %72 sini Beşiktaş tek başına toplamış. Buyrun burdan yakın.
Körler-Sağırlar biribirini ağırlamaya devam etsin.
Son söz olarak da Beşiktaş'ın 2.başkanına yakışmayacak seviyede bir röportaja malzeme olan şahsı ayrıca kınıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=FQW1yJt60X8

BJK4EVER dedi ki...

@Mete

Agzina saglik. Ulkemizdeki teknik direktor kalitesine ve profiline bakmak icin ulkemizde teknik direktorluk yapmis olan ve muhtemelen yine yapacak olan Umit Ozat'in spor programlarindaki aciklamalarina bakmak yeterli.

emireri dedi ki...

mete'nin dediği gibi pro a lisansımız olmasa da, ortalama iq'ya sahip olan her insanın futbolun basitliğini çözebileceğine inanıyorum.. her oyuncu nasıl messi olamıyorsa, antrenörde olamaz ama bizim sistemimiz bu bizde herkes üniversiteden mezun da olur, mühendis de olur, mimar da, iktisatçı da.. herkese her diploma verilmez, verirsen şiddetli bir depremde onbinlerce canını toprağa verirsin.. yazık olur... sokakta dolaşan her gence diploma verme saçmalığından vazgeçilmeli..

aynı şekilde şu antrenör lisanslarını almak da oyuncular için bu kadar kolay olmamalı.. her futbolcuya diploma verirsen, ibrahim üzülmezden altyapı antrenörü olur, bülentten, ümit özattan teknik direktör de olur.. oluyorsa şayet, o zaman sana bana oturduğu yerden klavye başından sallamak da hak olur..

theotheo dedi ki...

fatih terim 72 dili aynı anda konuştuğu için fiorentinayı milanı falan çalıştırdı. bırakın ya. lütfen yorum yapmayın arkadaş. futbol bu futbol.

emireri dedi ki...

theo yanlış bilmiyorsam italyan liginde çalışmak isteyen bir antrenör italyanca öğrenmek zorundadır şeklinde de bir koşul var. yanılmıyorsam fatih terim de daha italya da çalışmaya başlamadan önce italyanca öğrenmeye başlamıştı. bu yüzden italyada çalışma izni alabildi, bu kural tüm ab ülkesi vatandaşları için geçerli mi bilmiyorum, ab üyesi olup olmamakla ilgili bir kural da olabilir.. dediğim gibi emin değilim ama italyan futbol federasyonunun bu tarz bir talebi olabilir.. ayrıca ne kadar dalga konusu olsa da fatih terim'in anlaşabilecek kadar ingilizce bildiği de aşikardır.

futbol bilgisiyle yabancı dil bilgisinin ne alakası var diyebilirsin orası ayrı konudur ama yol gösteren adamın bir nebze de olsa yönettiği adamlardan daha kültürlü olması beklenmelidir arkasında muhteşem bir kariyeri yoksa...

theotheo dedi ki...

valla o kariyeri olan adamlar da geldi beğenmediniz beyler.

ertugrul geldi, çok kibar pasifti futbolu bilmio. schuster de futbolu bilmiodu, o da 4.8.6 falan oynatıodu. işte bosque zaten anlamıodu. denizli gençlere şans vermiodu. tigana çok gençlere şans veriodu taktik açısından zayıftı.

ya beyler siz ne biliosunuz acaba futbol hakkında, siz şöyle sanıyosunuz. hani onu sol kanada bunu sağ kanada koysam 4.4.2 oynasam çok değişik olur. 4.3.3 oynuyorum böyle oluyo falan. bunu söyleyen de bjk4ever onun da yaşı muhtemelen 25 değil.

bu fm cm olayı dediğiniz şey. işte orda x taktiği y antrenmanı indirirsin sik gibi oynayan takımın bi anda gider elazığısporla şampiyonlarligini kazanır falan.

ya kurtulun bu kadar kör olunmaz. yanlışları en başta söyleyin arkadaş.

o zaman arsene wenger de çok kötü, içerde schalke ye yenildi. herkes bas bas bağırıyo, niye 4.4.2 ye dönmüyosun falan filan forumlara girin. o da bilmiyo çünkü. bi tek ekşibeşiktaş bilio.

eğer bişey biliyosun önceden söylüceksin. bak ben sene başında ne dedim bu takımdan bi bok olmaz demedim mi?

escude fransa milli takım oyuncusu mükemmel falan dediniz. ben bi bok değil demedim mi?

bu takımın kadro kalitesi ortada. almeida ve fernandes dışındaki oyuncular ligde ilk 10 hedefi olan takımlarda oynarlar. bütün oyuncuları da tek tek açarım tartışmaya. bir çoğu da transfer falan yapamz boşta kalır.

Theocum, sene basinda "Galatasaray ligi domine eder, Hamit-Selcuk-Melo ortasahasi Avrupa'yi sallar" da demistin. Bayagi ileri gorusluymussun :)

Adsız dedi ki...

@theotheo

Bak Dortmund Almanya'dan sana el sallıyor. + Man.City Ajax'ın da olduğu bu grupta halen zırıncı.

Ahaha, dogru para babalari liginde de Dortmund'u tokatlayacaklardi sahi Nostratheomus'a gore, unutmusum :)

Adsız dedi ki...

Dortmund'un Real'i tokatlaması bir yana, ManCity kendi evinde Dortmund'a karşı 90'da penaltıdan gol atmasa Agürelo, Tevezli, David Silvalı, Balotellili, Nasrili, Baryyli, Dzekolu takım 3 maçta puan alamayacak. Penaltı da penaltı olsa bari. Haftanın hakem salaklığı seçilmişti. Buyrunuz (dk.1:10)

http://www.youtube.com/watch?v=A96rNAzQkHQ&feature=related

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@ mete
Su 3-5-2 yorumuyla bana mi laf soktun, ironi mi yaptin, yazi tarzindan pek cikaramiyorum. O yuzden es geciyorum. Genc bir futbolcuda bir isik varsa ilk macinda gorulecegi, o yuzden Necip'ten bir sey olmayacaginin belli oldugu fikrine ise ufak bir itirazim var. Necip oynadigi mevkinin ozellikleri dolayisiyla cok top teknigine sahip olmasi gereken bir futbolcu degil ve futbol akli, karar verme yetisi gibi ozelliklerinde de bu sene gelisim gozlemledik, her ne kadar ideal bir Besiktas'ta ilk 11 oynamak icin henuz yetersizse de bence umudu kesmemiz icin bir neden yok.

@ Shelbyl
Burnunun ucunu goremezken kahinlige soyunan ve blogda kendisiyle dalga gecen insan sayisi arttikca kisilik problemleri daha da belirginlesen bir adamla bu kadar muhatap olmana anlam veremiyorum. Bazen sizin Dr.Jekyll ve Mr. Hyde oldugunuzdan killaniyorum. :)

JimmyLue dedi ki...


gitmeyin çocuğun üstüne :)

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Arkadas ne zevk aliyorsunuz paragraflarca yazi yazip/guzel arguman gelistirip sonunda muhatabiniza kufretmekten, ben de bunu anlamiyorum.

Adsız dedi ki...

Gel de hoca eleştirme. Bu maç FB için rakibin tank gibi ağır defans oyuncuları karşısında tam Stoch'luk bir maç. Ama ve ama.

Adsız dedi ki...

ahaha. FB'yi zerre sevmesem de şu anda ve halen Rum tarafında tribünlerde Gençlik Marşı söyleniyor. Takım farketmeden, şüphesiz dünyanın en iyi taraftarına sahibiz. Keşke futbol yönetimlerimiz ve takımlarımız da böyle olsa.

Yorum Gönder

Ara