.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2012 Pazartesi

Maç Yazısı: Beşiktaş - Sivasspor

Ne yazılır ki, ne denir ki şu maçtan sonra. Galiba Rıza Hoca'nın çok ahını aldık meşhur "Basit goller yedik" cümlesi sebebiyle.

Necip futbolunun üzerine koyuyor, Veli hem hücumda hem savunmada kendini aşıyor, Fernandes standardında oynuyor, hücum varyasyonları deneniyor, şok pres sonuç veriyor, şutlar, ortalar derken olmuyor bir türlü. Sonra saçmasapan bir top dönüp gol oluyor.

Uğur Boral Beşiktaşlılara İsmail'in kıymetini anlaması için yollanmış. Fernandes'e "geride dur" işareti yaptıktan sonra topu onun suratına vurmasını başka türlü açıklayamayız. Ayrıca Almeida'nın da "bayanlara ofsayt kuralını anlatmak" için gönderildiğini söyleyebiliriz. Dangalak bir "sadece kadın ve çocuk taraftar" uygulamasının olduğu maçta düşebileceği her varyasyonla ofsayta düştü kendisi, biri de golden etti zaten.

Bu maç yazısı kısa olsun, analizi falan olmaz bu işin. Teamüle uyduk, puan kaybettik, hasılı bu.

107 Yorum:

Adsız dedi ki...

Tansiyonu yüksek maçta gördüğüm Hasan Türk bence son 2-3 hafta formsuz olan Veli'nin yerine gayet güzel oynar.

Samet Hocam bunu düşünmeli.

Adsız dedi ki...

@james sneijer

burdan cevap veriyorum sana Almeidayı beğeniyo musun ? sence nası golcü bizim için yeterli mi ? Holosko yeterli mi ? Veli ? Simao yeterli miydi ? Guti ? bunların hangilerini beğeniyodun son iki senede ?

Adsız dedi ki...

ben senin yerine cevap veriyim hiçbirisini beğenmiyosun ve yeterli bulmuyosun. bugün dikkatini çekti mi bilmiyorum fernandes bile bıkmış artık adam 2ye1 yapıyım diye bakıyo ama kimse ona ayak uyduramıyo holoskoya top atmaya korkuyo biliyo ki o top kaybolup gidicek veli necip zaten saymıyorum bile onları tıpkı quaresmanın yaptığı gibi tabi bunlar doğru diil savunmnuyorum ama bu adamlara resmen hakaret ediyoruz şu yanındaki adamlarla oynatarak.. beğenmediğiniz quaresma her derbide asist yapmıştır almeidaya gol attırıyo adam ötesi var mı =) bu adamın pres yapmadığı bekini kovalamadığı zaten belliydi bunu bilerek aldık geçen senelerdeki kadroya bakıyoruz aurelio-guti-simao bu 3lünün yaşlarını göze alırsan bu kadroda quaresma koşmazsa göze batar evet ama şuanki kadromuza koşan mücadele eden kadromuza holosko yerine quaresma koyarsan çok fark ettirir ama yeter mi bazı şeylere yetmez tabi ama devre arasına daha rahat gidiceğimiz kesin olur.

theotheo dedi ki...

gene dediğim şeylere geldiniz ak. hani takım bilmemneyi kovalardı falan filan. ulan holosko gibi bir malın ilk 11 başladığı takım ilk 10 a giriyosa şükredin.

bacon1903 dedi ki...

Samet yada aykut haftaya kim gidecek???

bacon1903 dedi ki...

M.denizli hikmet karaman tayfur havutcu hatta hatta eriksonn gelmedi getirmedik!!Samet hocanin ne gibi bir basarisi var!!!2 turkiye kupasi 20 senede.Dikkatimi ceken bir hocalik deneyimi hic yok.Ne ersun yanal kadar ne abdullah avci gibi aha bu takim sametin takimi dedirtti mi???Hayir!!!Genclere verdigi sanslarla dikkati cekerdi az biraz???Bizde oguzhanin gelecegi yok diyor hasan turk yetersiz muhammed sakat zaten 2-3 haftan kaldi hocam birseyler gosterceksin bu taraftara feda feda e basket takiminda feda yok mu???Basketboldaki farklar inanin ucurum bizim kadro bu ligin en pahali 3.takimi.Bu takimda yetenekli futbolcu az da kasimpasda orduda sivasda ton isi yetenekli topcumu var samet hoca kimi kandiriyorsun???Yendigimiz karabuk ve elazig bu senenin kume dusme adaylari!!!Fb macini kazanmamiz sart biz buyuk takimiz kadronun daraltilmasi demek bu sene 3.luge oynucazmi demek ridvan dilmen bile bu takim bjk cok da abartmamak lazim feda sezonu diye bjkin formasi ilk 5diyor karsi cikan??

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın geldiği noktada şunu beğeniyorum bunu beğenmiyorum diyen taraftara atar yaparım, bu kadar basit.

Lem Guti diye peşinden koştuğunuz alkolik İstanbul olsun da başkası olmasın derken futbolu bıraktı, hala neyin Guti'si bu. Nedendir son zamanlarda bu taraftarın sevgilisi olduğu bir ismin Beşiktaş'tan başka bir yeri bile yok? Gerçekler acıtıyorsa da kusra bakmayın ama bu böyle.

Samet ilen Aykut'u bulunduğu ortamlar açısından bir tutan zihniyete ise diyeceğim bir kelam bile olamaz.

Bulunduğunuz durumu kavramanız dileğiyle. Ya da gelsin ve anlatsın koçlar:

http://www.youtube.com/watch?v=pmm2giqiLkw

Adsız dedi ki...

@bacon1903 ikisi de bir yere gitmiyorlar ama sen bir zahmet git uzaklas. skora bakarak futbol yorumlayan, her yenilgide istifa isteyen turk milleti milyar dolar harcadigi futbol ile sampiyonalara bile katilamayarak rezil oluyor. bugun besiktas cok iyi oynamadi ama kotu hic oynamadi. son 20 dakika cok cabaladilar ama olmadi. bazen olmayinca olmuyor. her sey yolunda. skora bakmayin yeter. basimiza ne geliyorsa su demiroren zamaninda tureyen ergenlerden geldi. hala quaresma bilmemne diyorlar yeter be.

Samet Hoca'nin hatasi Drenthe'yi istememekti, neden bilmiyorum. Nene ayarinda bir takviye, ya da Pektemek ile Ismail'in donusu bile yetecektir bu kadroya aslinda, ama olmayacak sanirim.

Besiktas bu sene bu ligde 3. olmalidir en az. Yavas yavas olacak bu is.

6. hafta olgu degil, isaret gosterir. Turkiye liginde ne zaman ilk 6 haftaki puan tablosu korunmus, ben hatirlamiyorum boyle bir sey.

YSY dedi ki...

Sametin öyle hemen gideceğini sanmıyorum. Kredisi o kadarda bitmiş değil şuanda. Birşeyler yapmaya çalıştığı belli. Biraz daha zaman verilmeli.

Adsız dedi ki...

Özür. Simao var değil mi adam gibi bir kulübe giden. Espanyol'da 3 maç çıkmış, ama toplamda 144 dakika almış. Zaten ne golü ne de asisti yok.

Eheyeeh. Guti'yi tekrar futbola döndürelim. Gelsin Beşiktaş'ta başaklarını karıştırsın ama ismi yeter öyle değil mi. Gutiii.. bizi bırakıp nerye gitdin öyle yabancı gibiii. Gel alemlere dal hatta diskoya git 10 maçta bir ara pas at hastan olur hatta paspasın olurum üzerime bas Gutiii..

Lem biri ztar olsun üzerime bassın ben bunu istiyorum. Bu yönetimle hayal gerçi.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

6 maç 2 mağlubiyet 2 beraberlik

2 galibiyette ligin açık ara akhisarla birlikte en kötü takımlarına karşı alınmış. gerisine bişi demiyorum kardeşim.

biz bazı şeyleri söylüyoruz ama kimse dinlemiyo. holosko ile niye sözleşme uzatıyosun dedik kimse dinlemedi, cenk gerzeğinin maaşını artırdık, escude gibi bi adam getirdik ne alaka olduğunu çözemedm. ersan gülüm feda dedi kaldı heralde herif beni hiç oynatmazsınız feda derim falan dedi öyle gözüküyo. batuhanı aldık sahada göremiyoruz. ugur boral diye bi adam aldık maçlara 10 kişi çıksaydık yemine derim bu kadar puan toplardık çok açık. daha ne diyim.

takımın yedeklerinde hasan türk falan var yani herif 40 metreden şut fln çekiyo. sorada niye oyuncu çıkmıyo falan.

arsenalden gelen oğuzhanı da gördük :D ne arsenalliymiş ya. altınsay başarısı tabi. arsenal sana kakalayınca çöpü başarı oluyo.

tabi ki samet aybaba. yönetimin şu dönemdeki başarısızlığı üstüne atıp kovabileceği tek isim. başarılı olsaydı da şansına bi sene daha tutucaktı falan. eski taktikler.

ya 30 senedir beşiktaşı izliyorum aynı boklar arkadaşlar. geçelim.

bacon1903 dedi ki...

Ya ben samet yada aykut gitcekmi diye oyle birsey yazmadim???Turkiyede zihniyet bu???Sametle kume dusmeye kadar oynayalim bence!!!Ama kendisi durmayacakki arkadaslar bakin calistirdigi takimlara!!!Ayrica bir genc oyuncu cikartamadi su ana kadar ki 3ay kadar oldu ve bizim takimizin cok yetenekli oyuncusu yok deme hakki yok o zaman sana sorarlar karsi takimlarda kac tane var???Insallah yanilirim samet hoca bjkda efsane olur.

Adsız dedi ki...

samet hocanın yapacağı en iyi şey bjk yi vasat anadolu takımı yapmaktır.bence orman yönetiminin en büyük hatası yanlış teknik adam tercihi.

theotheo dedi ki...

hayatta başarılı olmak istiyosan büyük düşünüceksin. bu küçülme falan işleri küçük takımlara göre. beşiktaş eğer doğru yapılanmayla bu sene 10 milyon euro fazla harcasaydı transfere sallardı ligi. ama bak 10 milyon euro için şampiyonluğa oynayabilcek takım şimdi nerde sürünüyo.

bak gelecek hafta fb maçı var. yenilirsen nolacak? ki yenilmek normal deplasman derbidir sonuçta. haydi samet istifa. hadi gelsin yabancı hoca. falan filan ben bıktım.

Ozan dedi ki...

Yalvarıyorum Uğur Boral denen adamı yollayın. Takım bulamıyorsanız bana yollayın! Bu nasıl bir adamdır ya! Bir tane mi olumlu hareketi olmaz bir insanın... Ben yazmaktan sıkıldım, adam oynatmaktan sıkılmadı!

Adsız dedi ki...

@theoheto
aynen işte budur ama yönetimde bu vizyon yok malesef. anca çıkıp ''borç 500 kusur milyon tl bizde bilirdik 100 200 milyon daha harcamayı'' bu lafa inananlar var işte ben buna yanıyorum. dediğin gibi şu takımda banko oynıcak 2 transfer yapsalardı herşey çok farklı olabilirdi. en azından bugün oyuna kurtarıcı diye batuhan girmezdi.

bide şunu çok merak ediyorum maç kazanmadan clye gidemeden para nerden gelicek havadan mı yağıcak ?

Adsız dedi ki...

@bacon1903, cumleleri bitirdikten sonra noktalama isareti koyuyoruz ve ardindan da bir bosluk birakarak yeni cumleye basliyoruz. Boyle yapmayan arkadaslarin yorumlarini da ne yazik ki ciddiyetle okuyamiyoruz. Once liseyi bitirsinler, daha sonra ahkam kessinler diyoruz.

biraz daha iyi yaz da bari "qizlar eqlesin"

theotheo dedi ki...

@adsz

aynen öyle kardeşim. o zaman fernandes almeida fln niye takımda tutuyosun satsana. quaresmaya boşa o akdar veriyoruz. hepsini sat. yerine al 200 bin euroluk adamları bu takım gene zaten ilk 7e 8 e girer. şimdi de 5. olur. 2 sıra için o kadar fark mı ödücez aq.

Adsız dedi ki...

haydi ergenler hep birlikte:

"q7 q7 q7, trivela yap bize yeter q7. bu sene tam q7'nin senesi, digerleri kossun q7 kosmasa da olur. fikret orman paran yoksa git, parasi olmayan adamin besiktas baskani olmaya ne hakki var, yildirim demiroren'i ozledik. q7 kirmizi kart goruyor ama hirsindan goruyor, digerleri oynamayinca hirs yapiyor abi adam. fernandes olmasa kume duseriz. drenthe'yi niye almadiniz, egemen'e verecek paraniz yoksa biz verelim. fb gs uzay takimi kurdu, bizde q7 var ama adami oynatmiyoruz."

ulan yazarken bile basima agri cikti be. bu embesil ergen tayfasi susmadikca isimiz zor.

takımın daha organize orta sahalar karşısında test edilmesi gerekiyordu , elazığ ve karabük maçlarındaki temponun gerçekçiliği ve devamlılığının ölçülmesi bakımından.

bu takımla bu kadar demek için henüz erken ama üstüne koyamadığımız da ortada.sistem çok kısıtlı dakikalarda verimli olmaya başladı.yeni bir takım ve taktik ile oynamanın defoları ortaya çıktı.sanki birbiri ile hiç oynamamış gibiydi bazı ikili pas hataları.

özellikle olcay ve almeida arasında inanılmaz bir anlaşmazlık var.

bilemedim.ilk zorlama da tempoyu bu kadar yitirmemiz hoş olmadı bence ilerisi adına.

e.t. dedi ki...

bu maçta uğur boral ve -bildiğimiz- holosko'nun berbat oyunu dışında, cidden takımda değişen şeyleri göremiyorsunuz di mi? aslında iyi oynadığımızı. iyi oynadıklarını.

yazık.

Yukarıdaki yorumların hiç birini okumadım. Lakin ben bu sezonu "FEDA" ettim. Ha başarı gelirse şahane olur, ama gelmezse de takımdaki bu gençlerin gelecek sezonlarda Beşiktaş'ın efsane kadrosunu oluşturacağına inanıyorum, inanmak istiyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maxim Tsigalko dedi ki...

Maçtan sonra bloga hiç bakmadım, yorumların nasıl olabileceğini az çok tahmin ediyordum. Ama tahminimin de ötesine geçmiş yorumlar. Herşeyden önce theotheo denen arkadaş yenilgiden sonra müthiş bir keyifle yorumlarını döşemiş yine. Nedense galibiyet sonrası daha az görüyoruz kendisini buralarda. Sevincini içinde tutacak kadar tevazu sahibi anladığım kadarıyla.

bacon1903'ün de yorumlarını okumaya çalışırken göz tansiyonum yükseldi yemin ediyorum. Yarısında çıktım.

Takıma gelirsek, dün genel olarak diğer maçlardan çok farklı oynamadık. Uğur Boral sene başından beri böyle oynuyor, o yüzden beni şaşırtmadı. Holosko'dan bu tip maçlarda alabileceğimiz katkı da maalesef bundan fazlası olmuyor. Fernandes'te bir isteksizlik vardı sanki ya da bana öyle geldi bilemiyorum.

Pektemek ve İsmail dönüşleri de en erken 2. devre olacağı için bu durumu kabullenmemiz lazım bence. Aybaba'nın özellikle Uğur'un yerine neden inatla kimseyi denemediğini anlayamıyorum.

Olumlu olarak dün Necip, Escude ve Almeida'yı beğendiğimi söyleyebilirim. Necip özellikle çok iyiydi dün akşam.

Bir de takımı ve Aybaba'yı acımasızca eleştiren arkadaşlar bir önerim var. Ara sıra Gs ve Fb'nin maçlarına da baksınlar. Tarihin en yüksek bütçeli, en zengin kadrolarını kurdular ve oynadıkları futbol ortada. Beşiktaş'ı şimdiden küme düşürenler, Aybaba'yı 6. haftadan kovanlar bunu bir düşünsünler.

helldoradotcom dedi ki...

- Zor maclara baktigimizda takimin basarisiz oldugu gercegi var.
- Oyuncularala tek tek baktigimizda yetenek eksikligi de asikar.
- Kosuyoruz, gayret ediyoruz fakat organize rakiplere dis geciremiyoruz. Demek ki takim olmak da bu isin yegane cozumu degil.
- Gencleri 3-0 ondeyken de sahada gormek isterken ancak gerideyken kurtarici olarak sahada goruyoruz.
- Daha bunun Bursa'si, Ordu'su, Sivas deplasmani var. Simdiden 6 haftada 18 puanin 10'unu alamadik.
- Avrupa kulvari olmadigini da unutmayalim. Yani takim tum hafta dun geceki oyuna calisip, konsantre olmus!!
- Demek ki yeterli gelmeyen birseyler var. Buna bazilari yetenek, bazilari TD'nin kotulugu, bazilari da sansizlik diyecek. Ben hepsi diyorum. Fakat belli ki bu yil biraz daha iyi bir necip, holosko ve toraman izleyecegiz.

Herkesin bildigi seyleri ozet gectim. Ortamdaki herseye ragmen iyimser havayi biraz olsun sorgulamak icin.

Mete dedi ki...

Real-Barca'lı ligimizde 6 haftayı geride bıraktık ve daha önce burada ne yazdıysam bunların bu kısa sürede gerçekleştiğini gördüm. Kısaca bu lige başka anlamlar yüklemeden, kendine has özelliklerini de göz ardı etmeden hedefe ulaşmanın çok da zor olmadığından bahsettim. Yaratılan iki takımlı suni ortama uyarak zaten bizim oyuncu kalitemiz düşük ve bu sezon feda sezonu deyip bu kervana katılmak yanlışın en büyüğü olur demiştim. Ancak.......
-Ligin zor deplasmanı olarak kabul edilen G.Antepte iki kere öne geçtiğin maçı kaybediyorsan
-Ligin iyi takımlarından Sivasa pozisyon dahi vermeden kaybediyorsan
Kimse kusura bakmasın ama bu iki maçın ve kaçan liderliğin tek sorumlusu S.Aybaba'dır. Kaçan liderlik diyorum; çünkü bu iki maçı kazanmak hiç uzak değildi
Maalesef kendimce cevaplayamadığım bazı sorular var;
- Gol planlarımızdan birisi olan duran top organizasyonun (gerçi ileriye top şişirmekten başka bir planımızı ben daha görmedim) Fernandesten sonraki en önemli aktörü Sivok neden kenarda tutulur?
- Yukarıdaki soruyla bağlantılı olarak, Toraman bu takımda mutlaka kendine yer bulunması zorunlu bir oyuncu mudur?
- 0-1 geriye düştüğün maçın kurtarıcıları Hasan Türk, Kadir Arı mı?
- Genel ortak görüşe göre gelişime en yakın aday Oğuzhan iken neden bu oyuncu yeterli süreyi alamamaktadır?
- Bu Uğur Boral'ın oynadığı oyundan sonra Tanju Kayhan'ın suçu nedir?
Tüm bunlar TD tercihi diyebilirsiniz ama sonuçlar bu tercihlerin yanlış olduğunu gösteriyor.
Ayrıca maç postu ile ilgili küçük bir eleştiri yapmak istiyorum.
Dün Velinin ''hem hücumda, hem defansta kendini aştığını'' ben göremedim. Adam iki haftadır resmen dökülüyor. Ayrıca Almeida eleştirilecekse dünkü maç olmamalıydı.Kanımca dünkü Almeida şu ana kadar gördüğüm en istekli ve arzulu Almeidaydı.

helldoradotcom dedi ki...

bugun guntekin onay'in yazisi cok onemli/gercek noktalara isaret ediyor. toraman'in uzun paslari, oghuzhan'in terch edilmemesi vs..

theotheo dedi ki...

arkadaş samet aybabaya sallamaya başlamışssınız gene. çünkü zaten bu takıma gelen yüzlerce antrenör gibi onun da gerizekalı olduğu ortaya çıktı dimi? çünkü oğuzhan o kadar iyi bir oyuncuki samet aybaba onun yerine hasan türkü falan koyuyo dimi. ne kadar zekisiniz arkadaşlar ya. her gün tesiste yatıp kalkan samet oğuzhandaki yeteneği görmüyo, ama altınsay tayfası oğuzhandaki ışığı gördü vay anasını.

sene başında ne dedik. bu takımla olmaz. bu kadroyla olmaz demedik mi? küçülmeye gidiyoruz falan dediniz. iyi olur falan. hani küçüldükte holoskoya 3 yıllık 8 trilyon para taahhüt ettik. cenke 4 yıllık 6 trilyon para taahhüt ettik. almeida 6 trilyon fernandes 6 trilyon para alıyo. ugur boral bile 2 trilyon para alıyo. hani küçülme nerde arkadaşlar ben mi göremiyorum.

6 maçta 2 beraberlik 2 mağlubiyeti beşiktaşın kadrosu yılda max 500 bin tl alan oyuncular olsa başarıcağı bişeydi zaten. alınan 2 galibiyeyet zaten ligin en zayıf 2 takımına karşı alındı.

suçu hocanın üstüne atalım en kolayı o yani. çünkü elinde öyle oyuncular varki adam bir bok yapamıyor. abartıp abartıp ortaya boktan şeyler sunmaktan vazgeçin de bi sefer de ya doğru demiştin galiba deyin. bak önümüzde hafta fener maçı var nolucak acaba.

gelin düzgün konuşalım bazı şeyleri. ben başarısızlığa razıyım ama bu şekilde değil. zaten beşiktaşın başarısız olmasının özellikle bu ligde ister küçül ister büyü mümkünatı yok. ama bu beceriksiz herifler beşiktaşı hep başarısız yapıyorlar. sebeplerine gelelim.

bakın arkadaş bu takımın sırtında bazı yükler var. kazma adamlar dediğimiz. hilbert toraman boral escude holosko. bunlar çoktan gitmeliydi. küçülme dediğin böyle olur. escude gibi bir mala 2.5 trilyon yıllık ücret vererek küçülme olduğu nerde görüldü. ersan gülüm feda dedii dediniz. 700 bin euroyu bana verin her gün sabah 6 da antrenmana çıkarım arkadaş. bir gün kaçırırsam şerefsizim.

bazı şeyleri doğru düşünelim. ben sene başında ne dedim bu takım kadro itibariyle ancak bursa ile yarışır trabzonun altında kalır. dediğim yavaş yavaş çıkıyor mu evet çıkıyor.

haftaya fenere kaybettiğimiz burda kimse samet istifa falan yazmasın. mallığın lüzuumu yok.

helldoradotcom dedi ki...

Theo kusura bakma ama Sivok'u yana cekip toraman'i sahaya suren hocaya sallarim. O.han'i samet anlayabilecek kapasitede bir adam degil belli ki zira Wenger herifi hollanda'dan getirtmis. O zaman wenger neden gonderdi dersen de Arsenal'de oynayamayacak kadar kotu olmasi besiktas'ta oynamamasini gerektirmez. Hoca dun maglup olacagini anlayinca gencleri sahaya surup elimdeki kadroyla bu kadar mesaji verdi kendince.. Bunu imzayi atarken de biliyordu. Ben hasan turk'u, kadir'i elazig macinda 3-0 one gectigimizde oyuna girmelerini gormek isterdim. Maglupken yem olarak degil.

Adsız dedi ki...

tanju ve burak geldikleri takımlarında uefa maçlarına bile çıkmış oyuncular bu oyuncuların erkan kaş kadar bile oynayamayacağını kimse bana inandıramaz bu adamlar bu dar kadroda nası olmazlar anlamıyorum

~Poseidon~ dedi ki...

beyler hoca geldi ders boş değilmiş sınıflara herkes.

Ne kadar içi araştırmadan boş yorumlar yazılmaya başlanmış inanamadım.

- Tanju, Burak neden oynamıyor sorusunu uzun uzun konuştuk. Cevap bu oyuncuları temsil eden menajer Ahmet Bulut olduğu için oynamıyorlar.
- Takım kötü oynamıyor ama iki haftadır felaket bir cenabetlik var. Geçen hafta Tsubasa gölü, bu hafta akıllı tv golü (Hakem efendiyi de es geçmeyelim, 5 metrelik efsane barajı kolay kolay kurduramazsın)
- Ama nedensiz yere takımda bir yorgunluk var daha çok koşması, daha ilerde basması gerekiyor bu takımın.

Adsız dedi ki...

@Poseidon, senin gibi bilgili ve akli selim insanlarin yorum yapmasi ve yazi yazmasi gerekiyor ki bu ergen tayfasi Besiktas'tan uzaklassin.

"Burak ve Tanju nerede" diyen elemanlara "Ahmet Bulut kim?" diye sor, bilemezler.

Daha gecen Haber1903 denen web sitesinde Seref Nasir denen adam demis ki "480 milyon tl'lik borc artarak 520 milyon tl" oldu. Haberin altindaki yorumlara bakiyorum, bir kisi de dememis ki "yapacagin hesabi seveyim Seref Nasir bey" diye. Yonetim geldiginde anonim sirketi borcu 480 milyon tl, dernek borcu 100-110 milyon tl idi, simdi ise anonim sirketi borcu 355, dernek borcu ise 165 milyon tl oldu. Dernek borcu neden artti, cunku kombine ve lisansli urunler disindaki tum gelirlerimiz temlikli, yoneticiler ceplerinden dernege borc verdiler ki kulup maddi devamliligini saglasin. Anonim sirketi borcu nasil azaldi, cunku maca bilet aldiginizda dahi o para borctan dusuluyor.

Yoneticiler ceplerinden para vermemek icin bankalarla goruserek borclari yeniden yapilandirmaya calisiyorlar.

Besiktas her gecen gun borclarini azaltiyor. Ilerliyoruz ve gucleniyoruz. Iki sanssiz maglubiyet alinca bagirip cagiranlar bir daha "Besiktas taraftariyim" demesinler. Besiktas futbol takimi 2012-2013 sezonunda caliskan ve ozverili futboluyla basarili olacak ve onlara inanmayanlari mahcup edecektir.

Yonetimden bir tek ricam var, Mendes ve Ahmet Bulut denen adamlari mumkun oldugunca hizli bir sekilde kulubumuzden uzaklastirin.

~Poseidon~ dedi ki...

@adsız teşekkürler.
Keşke adlı olsan da bu tarz aklı selim yorumları daha sık okusak buralarda veya en azından gördüğümüzde daha bir dikkat etsek.

Adsız dedi ki...

@poseidon tesekkur ederim, bilmukabele.

asagida yazdiklarimi dun yazmistim ama bugun tekrar edeyim.

ergen arkadaslar yine ugramislardir buralara diye yaziyorum. sevgili "demiroren donemi tureyen ergenler", haydi hep beraber:

"samet aybaba kim ya, eriksson gelse ne guzel olurdu, adamin adi bile karizmatik "eriksson". samet aybaba git hemen ya, daha sacini basini taramayi bilmiyorsun keske bizim gibi jole sursen de qizlar eqlese ya face'den. q7 q7 q7, trivela yap bize yeter q7. bu sene tam q7'nin senesi, digerleri kossun q7 kosmasa da olur. fikret orman paran yoksa git, parasi olmayan adamin besiktas baskani olmaya ne hakki var, yildirim demiroren'i ozledik. q7 kirmizi kart goruyor ama hirsindan goruyor, digerleri oynamayinca hirs yapiyor abi adam. fernandes olmasa kume duseriz. drenthe'yi niye almadiniz, egemen'e verecek paraniz yoksa biz verelim. fb gs uzay takimi kurdu, bizde q7 var ama adami oynatmiyoruz."

haydi ergenler, yorumlar hep boyle olmali ki ergen oldugunuz daha bi anlasilsin. yorumlar icin ilk duraginiz haber1903. qarizmatiq yorum yapmaya diqqat edin de qizlar eqlesin.

selametle.

helldoradotcom dedi ki...

@atsiz
muhtemelen senden 15 yas kadar buyuk bir ergenim dostum :) senin izledigin canli mac sayisi kadar da buyuk sahada amator ve mahalli liglerde mac yaptim. muhtemelen de senin okudugun sayfa sayisi kadar kitap okumusumdur. ergen oten horoz misali oldu bu senin fanatik yorumlarin. takim kotu giderken bunun sebeplerini arayamayacak kadar ergen olan sensin kanimca. neyseki cok efendi ifade ettim kendimi.

Mete dedi ki...

@poseidon + @adsiz
Sevgili arkadaşlar öncelikle belirteyim yaşça ergen sayılmayacak bir yaştayım. Mazur görün bilmediğim için soruyorum.

Veli Kavlak
Batuhan Karadeniz
Kadir Arı

bu 3 adam kadroda yer bulan oyuncular ama onlar da Ahmet Bulut'un oyuncularıymış. Bunları neden oynatıyorlar.

@poseidon
Yukarıda mağlubiyetlere ilişkin kendimce mantıklı sebepler sıraladım ama son iki haftada kaybedilen 6 puanın teknik izahı;

1-Cenabetlik
2-Nedeni bilinemeyen yorgunluk mu?



Adsız dedi ki...

@Mete kendi adima cevap vereyim. Ergenlik yasta degil basta, bunu biliyorsan zaten sende sorun yok.

Belki daha once duymussundur, bir oyuncunun bonservisi elindeyse menajeri zengin oluyor. Imza parasi vs. bircok sey istiyorlar. Belki simdi neden Quaresma'nin ve Simao'nun menajerleri Ahmet Bulut ve Mendes'in inatla bu futbolculara kulup bulmaya calismayarak bonservislerini bedava almaya calistiklarini anlayabilirsin.

13-14 futbolcu ve bir de Carvalhal vardi elimizde bu menajerlere ait. Edu, Bebe, Sidnei, Simao ve Carvalhal gittiler. Digerleri de sirada. Hepsini bir anda gonderemedik. Zamanla.

Gercek Besiktasli olan futbolcularimiz da bu menajerlerle yollarini ayiracaklar. Zamanla.

Mendes ve Ahmet Bulut kulupten yilda yaklasik toplam 7-8 milyon euro aliyorlar. Demiroren denen adam verdi bu adamlara bu kadar yetkiyi.

Yakin zamanda bu iki menajerle tum baglarimizi sonsuza dek koparacagiz.

Benden bu kadar. Selametle.

~Poseidon~ dedi ki...

@mete daha önce yazmıştım fakat tekrar yazayım.
Kadro dışı kalanlar mendes ve ahmet bulut oyuncuları
oynayanlar ise bir şekilde bu isimlere posta koyabilen adamlar.
Fernandes'in milli kadroya çağrıldığı zaman neden bir anda sakatlık haberlerinin çıkıp kadro dışı kaldığını hiç düşündün mü? Yok tabii ki.

Saydığım gerekçeler 2 maçta en azından 2 puan alabilecekken 0 puan almamımızın gerekçeleri. Kazanma formülü üzerine aklı başında herkes zaten kendince bir yorumda bulunuyor ama bir akıllı adamın çıkıp da qereşma lazım yaae dediğini görmedim.

Adsız dedi ki...

@poseidon
burda masal anlatmayı bırakın mendesle tüm dünya çalışıyo kimsenin ondan kurtulma gibi çabası yokken biz niye kurtulmaya çalışıyoruz sırf adamın oyuncuları diye oynatmamazlık yapıyoruz ? eski yönetim bi hata yapmış çok para kaptırmışsa bundan soraki yönetim akıllı olsun para kaptırmasın şimdi tanju burak oynasa nolcak ne değişcek ? ahmet buluta ek para mı vercez oynatıyoruz diye ?

@adsız
Gelelim kulup bulmaya çalışmama işine orda durum çok farklı orda iş inada bindi bunu anlayın önce yönetimin portekizli oyunculara tavrı son derece yanlıştı daha gelmeden basın yoluyla herkesin önüne attılar bu adamları zamanında bi hatalar yapılmış evet de başı boşsuzluktan olan şeyler ve vizyonsuz yönetimin eserini kimseye yıkmanın manası yok. mendes kimsenin kafasına silah dayayıp bu paraları verin bana dememiş alan razı satan razı he sen ben menajere para yedirmicem bundan sora diyosan para yedirmeden iş yapmaya çalışırsın mendesden kurtularak değil. bu adam mourinhonun ronaldonun menajeri bu adamdan kurtulmaya çalışmak ne demek bunun nası bi mantığı olabilir ? çözüm kurtulmak değil bi sonraki olası transferde para kaptırmadan transferi halletmek olurken saçma sapan konuşmalarla olayların buraya gelmesine neden oldular.

~Poseidon~ dedi ki...

@adsız
bütün dünyanın çalıştığı adam ile ilgili yine bütün dünya'da incelemeler başlatılmış davalar açılmış vs. Ben de senin gibi düşünüyordum ilk zamanlarda ama araştırdığın zaman işin iç tarafı hiç öyle değil. Ama araştırmadığın ve konuyu tartışmaya dair yeterince birikimin olmadığı için konuyu fazla uzatmanın bir manası olmadığını düşünüyorum. Olaya bu yüzeysellikte bakabilen bir insana ben ne anlatayım?(Cristiano Ronaldo Real madrid'de transfer sezonunun sonuna doğru mutsuz olmaya başladı hatırlar mısın? Tanıdık geldi mi?)

Transfer sozununun sonunda IBB'den bir topçu alacaktık hatırlarsan. Bir genç arkadaşı da IBB'ye verecektik. Transferin olması için tek yapılması gereken genç arkadaşın 3.000 Tl maaş aldığı Beşiktaş'ı bırakıp bunun en az 10 katı maaş alacağı IBB'ye gitmesi gerekiyordu. Menajeri Ahmet Bulut olan bu arkadaş anlaşmak yerine anlaşmamayı ve bu transfere taş koymayı seçti. Neden hiç düşündün mü? Bu çocuk ne yapıyor şimdi araştırdın mı?
Söyleyince kızdığınız "ergen" taraftar burada başlıyor işte. Okumuyorsun, araştırmıyorsun, ders almıyorsun tipik bir awwww hasan şaş modeli fevri yüzeysel yorumlarda bulunuyorsun. Emin ol kardeş sen de bu takıma en az mendes, Ahmet Bulut kadar zarar veriyorsun.

Adsız dedi ki...

Poseidon son cevabiyla tasi gedigine koymus.

Menajer dedigin kulubu somurmeye calismaz, oyuncusuna kulup bulmaya calisir.

Gecen sene Fenerbahce kisa surede Lugano, Andre Santos ve Niang'i yuksek bonservis bedelleriyle satti.Herhalde onlarin menajerleri aptaldi da Fenerbahce'yi somurmeye calismadi degil mi Mendes hayrani arkadas?

Bizim yonetime kimler muhalefet yapiyor, onu da soyleyeyim. Son senelerde Demiroren kapaliya 5000-6000 tane elemani bedava bilet vererek aliyordu. Bu elemanlar ellerindeki bileti karaborsada da satabiliyordu. Deplasmanlarda otobus, yemek vesaire verilen bu elemanlarin yillik kulube gideri yaklasik 30 milyon tl oluyordu. Yani kulubun tum yillik gelirinin 5'te 1'i.

Fikret Orman bu muslugu kapatti, ve bu elemanlarin para muslugu kesildi. Sonrasinda tabi ki Fikret Orman'a muhalefet yapmaya basladi bu kan emiciler.

Bu parali askerler kac defa Demiroren'e parali tezahurat yapip pankart actilar varin siz hesaplayin.

Ustte kac kere refere oldu, baska adsiz gelince isimler karismasin. Ben de ismimi veriyorum. Selametle.

Zigetvarli Tezkireci Köse Ibrahim Efendi

YSY dedi ki...

Ya arkadaş benimde anlamadığım neden adam gibi bir sol bek almadık sene başında. Almasaydık escude denen adamı alsaydık bek. Ben samet hocaya zaman verilmesi taraftarıyım ama takımı şuanda ancak lucescu gibi bir hoca kurtarırdı. Onuda ne yapar eder almeida'yı q7'yi satar getirttirirdim. Ben açıkçası yönetimden sene başında böyle bir hareket ummuştum ancak hayırlısı olsun artık böyle devam.

Mete dedi ki...

@adsız
Peki canım kardeşim diyelim ki senin dediğin gibi.
Biz Ahmet Bulut'un menejerliğini yaptığı oyuncuların bir kısmını(Tanju-Burak-Atınç) A2 yolladık. Bir kısmını da (Veli-Kadir Arı)şimdilik takımı kurabilmek için idare ediyoruz -ki o nasıl bir yönetim dirayetidir bu da başka bir mevzu-ve zamanla onlarla da yollarımızı ayıracağız.Çünkü bu anlaşmaları yapan Demirörendi.
Güzel kardeşim sorum gayet açık,net ve basit;BATUHAN?
Hadi biraz daha açayım
Bu oyuncuyu hangi yönetim aldı?
Bu oyuncunun menejeri kimdir?

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Mete,

Batuhan konusunda haklisin ama yonetimi cilginlar gibi elestirecek bir durum yok. Zaman icinde Mendes ve Ahmet Bulut'la bagimizi kopartacagiz. Umuyorum ki en kisa zamanda olur.



Adsız dedi ki...

theotheo dedi ki...'den sonrasini okumadim


Adsız dedi ki...

@theotheo
Eleştirme,beğenmeme ve protesto etme haklarının olması ile bireylerle ilgili beyanlarında "holosko kadar mal,hıyar vsair " demek aynı şeyler değil.Böyle yaparak haklı olmuyorsun..

helldoradotcom dedi ki...

@poseidon
sarkastik olmak istemiyorum ama entrikalara inanmak istedigimiz noktada Ferman'in sakal uzatmasini bile Ahmet Bulut ve Mendes'e baglayabiliriz. Sahada oynanan oyuna ve bunun sorumlularina bakmak en dogrusu. Olayi Quaresma'cilar, bedava biletciler eksenine indirdigimiz noktada yine sahadan uzaklasip politika yapmaya basliyoruz. Sahada olan bitenden memnun musunuz? En onemli ve masum soru budur. Yok efendim Mendes/Ahmet olmasa biz sivas'a koyardik da, akabinde uefa'yi da alirdik da... bunlar uzar da gider.. rasyonel yaklasim sana 45 TL'ye sunulan oyunu begendin mi begenmedin mi sorusuna durust cevabi verebilmektir. Ben begenmiyorum. Gecen sen de begenmiyordum. Sen olayi ergenlik rahatsizligi olarak algilarsin, ve daha da ileri gidip besiktas'i yeterince sevmeyenlerin bu tip davranislara yoneldigini soylersin eyvallah. bence sacma ama!

Adsız dedi ki...

@helldoradtorcom,

Futbolcularimiz cok cabaladilar ama olmadi. Bazen olmuyor, kac kez yaklastik gole ama olmadi.

Caba gosteren futbolculardan memnun degilseniz bilemem. Biliyorsunuz basari icin yuzde 70-80 calisma ve geri kalan icin yetenek gerekiyor.

Bize dusen ise zaten yetenegine guvendigimiz insanlarin ilk once yeteneklerine degil gayretlerine bakmak. Caliskan insanlar yeteneklerini de uzerine koyarak illa basariyi yakalarlar. Simdi bana Besiktas takimindaki futbolcular yeteneksiz diyorsaniz bundan sonrasini okumayin gitsin.

Ugur Boral'in poziyonunda dalga gecilecek bir sey yok. Bir anlasmazlik oldu. Futbol oynarken saniyelik olaylar vardir, istemeden hata getirirler. Boyle seyler yuzunden futbolculari asip kesemezsiniz. Terbiyesizlik yapan futbolculara tavir koyun, istemeden hata yapanlara degil.

Ben Ricardinho'yu, Ailton'u, Juanfran'i, Quaresma'yi ozlemedim. Siz ozlediyseniz bilemem. Ben basari icin cok calisan, hata yapinca utanan, durust insanlari seviyorum. Sovmenler sizin olsun. Selametle.

Adsız dedi ki...

@Poseidon

Menajer babasının hayrına menajer olmuyo dimi bu işten para kazanmak için çalışıyo haliyle parasını alıcaktır tabi parasını alıcaktır derken demirören yönetimindeki gibi bahsetmiyorum. ama sırf mendesin oyuncusu diye dışlamak doğru değil. şöyle desen anlıcaktım x oyuncu var mendesin almak istiyosun para da yedirmiceksen mendese öyle ucuk rakamlar tabiki de alıcaksın. tek sorun şu menajerinin esiri olmayan karakteri düzgün oyuncusunu alıcaksın. bunu ayırt etmek lazım. tanju da ameliyatını yaza erteleyip bişilerden fedakarlık yapmış bi oyuncu sen şimdi bu adamı sırf mendesin diye dışlamanın doğru olduğunu mu sölüyosun ? sapla samanı ayırmak gerekiyo belki de mendes yada ahmet bulutun şuan takımdaki oyuncuları da oyunlar çevirmicek karakteri düzgün oyuncular olduğundan şuan takımdalardır.

Adsız dedi ki...

Menajerin esiri olan sadece Emre Ozkan var.

Tanju, Burak ve Atinc iyi calismadiklari ve profesyonelce yasamadiklari icin kadro disi kaldilar. Ne zaman hatalarini anlarlar ve Olcay ve Veli gibi cok calisip kendilerini gelistirirler, o zaman Samet Aybaba onlarla tekrar calisir.

Adsız dedi ki...

Şekilli menajer ve oyuncularının takımın durumunu ne kadar etkilediğini bilemem de, aşağıdaki linkteki habere göre Bebe'nin Manu'ya transferi halen Portekiz polisi mali suçlar bölümü tarafından araştırılıyormuş. Mendes aynı zamanda Bebe'nin yüzde 30 hissedarı da olduğu için bu transferden iyi bir ücret almış. Bebe'nin ManU'ya transfer olmadan sadece birkaç gün önce bir mektup göndererek azlettiği eski menajeri ise transfer olduğunda benim sözleşmem devam ediyordu, diyerek UEFA'ya şikayette bulunmuş.

http://www.guardian.co.uk/football/2012/may/10/portugese-police-manchester-united-bebe-transfer

Haberden devam. Alex Ferguson Bebe'yi videodan dahi izlemediğini, Bebe'nin kariyerinde bu şekilde transfer ettirdiği tek oyuncu olduğunu söylemiş. ManU oyuncunun o dönem Portekiz milli takımı td'liğini yapan (halen İran milli takımı td'si) Carlos Queiroz tarafından önerildiğini ifade etmiş. Bu vatandaş aynı zamanda Ferguson'un eski yardımcılarından.

Bebe, altyapısından yetişip A takımında 2009 yılında oynamaya başladığı, Portekiz'in yarı-profesyonel 3. ligi takımı Estrela'dan parasını alamayınca 1 yıl sonra boşa çıkıyor. Birden 1. lig takımı Vitoria Guimaraes'e 50bin avroya transfer oluyor (muhtemelen menajerlik bedelidir) ve bu takımda, o da sadece hazırlık döneminde olmak üzere 6 maç yaptıktan sonra İspanyol Marca gazetesinde Real td'si Mourinho'nun onu transfer etmek istediği haberi çıkıyor. Bu sırada ilk defa Portekiz U-19 takımına da çağrılıyor. Daha sonra ManU daha hızlı davranıp, Vitoria'da 1,5 ay kalan oyuncuyu 8,8 milyon avroya transfer ediyor. Habere göre bu olaylardaki diğer detay: Mourinho da Queiroz gibi Mendes'in şirketi Gestifute tarafından temsil ediliyor.

Bu da Alves'in bize geliş hikayesi:

GD Ribeirao isimli bir Portekiz 3. lig takımında 1 yıl kiralık oynadıktan sonra 2010-2011 ara transfer döneminde altyapısında yetiştiği Rio Ave takımına geri dönüyor. Yarım sezon sonra 2011'in temmuz ayında Atletico Madrid kendisini 2,5 milyon avroya transfer ediyor. 2 ay sonra da, haklarının yarısını 3,1 milyona alan Beşiktaş'a transfer oluyor (diğer yarısı Mendes'te). Beşiktaş bu sezon başı kendisini Sporting Lizbon'a bedelsiz kiraya verdi. Lizbon halen Alves'i B takımında oynatıyor. Bu takımda şu ana kadar 2 maç yapmış ve 34 dakika süre almış. Gol ve asisti yok. Bu arada Atletico'ya transferini sağlayan performansına bakacak olur isek: 2010 yılında yarım sezon oynadığı Rio Ave'de 9 maç şans bulabilmiş, aldığı toplam süre 209 dakika. Golü ve asisti yok. Atletico'da oynadığı resmi maçı bulunmuyor, zaten o 2 aylık dönemde resmi maç yok.

No comment.

Adsız dedi ki...

Bu dolandirici oldugu belli olan menajer hakkinda bu denli genis bir bilgi verdigin icin tesekkur ediyorum.

Ne kadar dolambacli islere karistigi belli olan bu Mendes denen adamin Besiktas ile olan ilisiginin mumkun oldugu en kisa zamanda kesilmesini istiyorum bir taraftar olarak.

Belli ki Portekizliler organize islere girismisler. Ferguson bir bardak soguk su icsin.

3.1 milyon liraya Alves'in bonservisinin yarisini alan Yildirim Demiroren'in ise sifatina selam ederim.

Al bunu alamaz misin Yildirim. Yanlis anlasilmasin, Alves'in bonservisinin tamami.

Adsız dedi ki...

adamın ne olduğu beni bağlamaz. adamın menajerliğini yaptığı çok kaliteli oyuncular var ve bunları yok sayamayız akıllı olsun yönetim kandırılmasın para kaptırmasın ve transfer ediceği oyuncuyu araştırsın gerisi vaso fiso.

Adsız dedi ki...

sadece ve sadece: a.m.k. blog işleri. özenerek yazdığım mesaj bu bir hata saçmalığıyla heba oldu. bunlarla mı uğraşacam lem. kalın sağlıcakla.

Adsız dedi ki...

içinden sadece şunu yazayım: deveye diken mendes'i seçen. ronaldo'nun menajeriymiş. demek sıksak bize onu da getirirdi. tıpkı asgari ücretle ayfon 5 alan vatandaş gibi.

haydi eyvallah.

Adsız dedi ki...

@james sneijder
o yorumu nası çıkardın çok merak ediyorum. ronaldonun menajeri derken bu adamı yerin dibine sokmayın demek istedim sen iş bilmez çapsız vizyonsuzsan her menajerin yaptığı gibi seni sömürür. sen kendini sömürtmicen para kaptırmıcan olay bundan ibaret. bu adamın oyuncu havuzunu görmezden gelemeyiz diyoruz sadece.

Adsız dedi ki...

@Adsız

Senin gibi Beşiktaşlılar bu işleri yapan adamları cebindeki sınırlı metelikle nasıl kullanılabilir yapacağını düşünür, üstüne üstlük bunu tonla kazık yedikten sonra hala nasıl planlayabilir en güzel örneği yine bizzat sizsiniz herhalde. Yahu adam Ferguson'a kazık atmış, hem de 9 milyon avro.

Bebe ve Sidnei saçmalığını da geçtim, o Alves transferini nerenle nasıl açıklayabilirsin önce onu söyle derdim de, olan bitene sanal kulp bulabilme yeteneğiniz nedeniyle halen afaki konuşmak zorunda kalıyoruz. Hem bu adamın işi bu hayır işi yapmıyor para kazanacak dersiniz, hem de bak nasıl Ronaldoları getirmiş nasıl hemen çizersiniz dersiniz. Göremeyecek ne var? hala ödemek zorunda kaldığımız borçların kaynağı fütursuzca harcamalara rağmen bize getirebildikleri belli. İkisi gitti, biri kafa vursa diye dua ediyoruz, diğerinin taliplisi çıktı ama uzak diyarlar diye yağlı maaşını bırakmıyor, elde sadece kaldı bir tane. İşletme lisans programının giriş dersi bile maliyet/fayda der. Siz hala Yıldo'nun Morinyo ile çektirdiği çarşı izni fotosundaki düniya kulübü olma safsatasındasınız. Evet bu icraatlarla tüm alem bizi tanıdı da, nasıl tanıdı orası belli.

Kısacası, o adamın oyuncu havuzundan kimi nasıl alıyoruz açıklayalım bir zahmet o halde. Amanin sakın Helder Postiga veya Lima filan demeyin yoksa Alves'ten beter oluruz.

Adsız dedi ki...

@ shelbyl vs...

Arkadaşlar bu blogda theotheo denen arkadaşın dokunulmazlığımı var bi açıklayında biz de rahat edelim şu blog açıldığında mükemmel bir blogtu ama gerek theo tarzı yorumlar gerekse bazı kişisel anlaşmazlıklar kaliteyi çok düşürdü bu theo denen arkadaş uzun zamandır burada her istediğini yazıyor hatta hıyar vs. şeklinde hakaret edebiliyor ve bu yorumlar slinmediği gibi blogun yazarları(yada sahipleri!) tarafından uyarılmıyor bile. bu blogda yorum yapanlara hakaret etmek serbestse bırakın bizde istediğimizi yazalım (ki hakaret dağarcığım theonun 10 katından fazladır rahat olsun) yada belli bir standart getirin daha öncede bahsedilen ERGEN zihniyetli arkadaşlar gitsin forza yada haber1903 te yazsın veyahut bunlar olmayacaksa bi söyleyinde ben gideyim herhangi bir kahvehanede bundan daha doyurucu bir futbol muhabbeti yapayım( en azından istedime küfür ederim en fazla kavga ederiz) şu bloğun tavrı reyting için Behzat ç. yi harcayıp koyup Acun u yıldız yapan Star TV zihniyetinden hiç farklı değil..

Adsız dedi ki...

Bir de adamın menajerliğini yaptığı çok kaliteli oyuncuların bir kulübü kazıklamaması için nasıl bir neden yaratabileceğini de açıklarsan futbol menajerlik dünyası anlamında genel kültür sahibi oluruz. Yoksa Atletico genel menajerinin adını hatırlamadığı adamların yarısını 2 ay içinde hülle şeklinde 3 küsür milyona kakalayınca Ronaldo'nun da menajeri diye görmezden mi gelelim. Komik olan, bu kiralık işi olurken Stockholm sendromuna giren Beşiktaş taraftarının "Alves'e neden bir şans bile verilmedi" diye veryansın etmesi. Adamı beleşe kiralık verdiğimiz memleketinin takımı Sporting Lizbon bile kendisini B takımına koymakla kalmıyor, şu zamana kadar sadece 2 maç, hem de toplam 34 dakika şans veriyor. O "çok kaliteli oyuncular"ın menajeri dememiş miydi ki ben size bu adamı gelecek vaat eden yıldız adayı diye getirdim diyen. Google yapıp link verdirmeyin burada, balık hafızalı değiliz neyse ki.

Adsız dedi ki...

Benim anlamadığım nokta şu o saydığın oyuncuları bize silah zoruyla mı aldırdı ? Fergusonu da kandırmış diyosun kanmasaydı o zaman hayatında ilk kez izlemeden izlettirmeden aldı diyosun aldırmasaymış. Sen emlakçı olsan elinde kırık dökük bi ev olsa ve onu alıcak enayi bulsan napcan o evi satmıcan mı ? bu ev bi iki tamirle çok iyi olur hatta siz aldığınızdan pahalıya bile satarsınız diyip kandırabildiğin birisini bulursan çok da güzel satarsın. mendes de buldu demirören ve vizyonsuz yönetimini alvesler sidneiler kakalayıp durdu. ama hiçbirisini zorla satmadı. burda suç satıcıda diil alıcıda. durun bakalım iyi güzel de alves kimmiş neymiş neyin nesiymiş diyen olmadıysa burda mendese değil yönetime kızıcaksın ki hep birlikte fazlasıyla kızdık da. insanlar ister istemez madem para verdin o kadar kupa maçıdır vs bi şans verseydin demesini o kadar da yargılamamak gerekiyo. yıldız adayı getirdim demese nası kakalıcaktı bize tabi öyle dicek. her yıldız adayı getirdim diyeni alıcaksak işimiz var.

Adsız dedi ki...

@adsız
Fergusonuda kandırmışı nerden çıkardın yahu bizim zamanımızda ilkokulda okuduğumuzu anlama diye bi ders vardı sizde yokmuydu o? bi daha oku yorumu sonra tekrar yaz.. hey allaam...

@Adsiz

Bu blogun iki adet prensibi var, ve de tum zamanimizi buna ayiramadigimiz icin bu iki prensip zaman zaman catisiyor:

1. Yorumlar asla "onaylama mekanizmasina bagli" olmayacak.
2. Hakaret iceren/kavgaya davet eden yorumlar silinecek.

Simdi ben bloga gunde 3-5 defa toplasan giriyorum. Benim iki girisim arasinda bu tur bir yorum olmussa onu siliyorum. Su baslikta birkac "blog yoneticisi tarafindan kaldirildi" ibaresi gorulecektir.

Lakin eger yorumlari moderasyona acik yaparsak, bu blog'un yakaladigi ve onemli ozelliklerinden birisi olan dinamizm yok olur.

Ozetle mesele bu. O yuzden bazi sacma ve art niyetli yorumlari bir sureligine gormemenizi rica etmekten baska bir sey gelmiyor elden.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Sol beki Ugur Boral, teknik direktoru Samet Aybaba olan bir takimin nesini tartisiyorsunuz... Bakin dalganiza :)

Maxim Tsigalko dedi ki...

@shelbyl,

Bence anonim yorum olayını kapatmanız çok daha iyi olacaktır. Şu aşamada bu bahsedilen art niyetli yorumların önüne geçecek bir çözüm değil ancak en azından yorumu kimin yaptığını görüp okumakla zaman kaybetmeyiz.

alakasız olacak ama sproting lisbon'a kiralandı sandığımız julio alves'in bu kulübün a takımı kadrosunda değil b takımı kadrosunda olduğunu biliyor muydunuz ?

adamlar paf takımına oyuncu kiralamış ?

mendes böyledir işte.

alex ferguson'un hayatında hiç yapmadığı birşeyi yapmış , çok çok az izleyerek oyuncu(bebe) transfer ettirmiştir sir'e .

milyonlarla oynuyor bu adam bizimle kedinin ciğerle oynadığı gibi oynar.

Mete dedi ki...

@Ekrem M.Sc
Maalesef tartışamıyoruz bile. Son iki maçta 6 puan kaybedip lider olmayı elimizin tersi ile iterek saçma sapan puanları veriyoruz ve bu duruma ilişkin TD'e eleştiri getirince konu her nasıl oluyorsa Mendes-Ahmet Bulut'a geliyor,ergen oluyoruz,Quaresmaci oluyoruz ve ''size Demirören lazım'' minvalinde karşılık buluyoruz.
Yine söylüyorum; kendimizi FEDA SEZONU diyerek kandırmayalım, ligimizin çapı belli, abartmaya gerek yok. Real-Barca'nın bir balon olduğunu akıllı beyinler idrak etmiştir. Hemen hepimizin geçen sene oyununundan memnun olmadığı Beşiktaş'ın bu sene CL'de mücadele eden D.Kiev-Braga gibi takımları saf dışı bıraktığını görmezden gelen bir güruh olabilir ama ligimizin Reali Gs'nin hala 0 (yazıyla sıfır) puanda olduğunu da görmezden gelmesinler. Ligde sözüm ona Real,CL'de sıfır. Olayın matematiği işte budur.
Elbette ki harika bir kadromuz yok ama bu lige de yeter bir kadrodur.
Biz Feda sezonu psikozundan bir an evvel kurtulup beklentilerimizi bu takım için yukarıda tutmalıyız. O sebeple TD'de, yönetimimizde bu realiteyi görmedikleri zaman eleştirilmelidir. En azından Beşiktaş TD bundan sonra 0-1 giden maçı çevirmek için genç çocukları sahaya atmaktan ziyade o koltuğun ağırlığına daha uygun stratejiler uygulamaya koymalıdır. Feda dedik ve ekonomik olarak belli düzenlemeler yapılmaya çalışıldı bırakalım ekonomik anlamda o kelime kullanılmaya devam edilsin ama takım üzerindeki bu etkisinin artık sonlanması gerekiyor. Yoksa futbolcu kardeşler, yöneticiler ve teknik ekip yarın çıkıp zaten feda sezonuyduö ligde de Real ve Barca vardı deyip işin içinden sıyrılabilirler.

~Poseidon~ dedi ki...

Genel olarak konuşayım

Athletico maçının kaybının baş sorumlusu Mendes ve onun adına takımı satan futbolcularıdır. Katılır veya katılmazsınız benim gözümde böyledir.

Geçen sene mega starlar dedik başarısız olduk. Bu sene gençler, mücadele diyoruz başarısız olsak kaç yazar.
Ezilerek mi kaybediyoruz? Aslanlar gibi elinden geleni yapmaya çalışıyor takım. Teknik direktör kadronun elverdiği azami ölçülerde oyuna müdahale etmeye çalışıyor. Olmayınca olmuyor ama bu demek değil ki takım rezalet.
Ben oynanan oyundan memnun fakat skorlardan memnun değilim. O yüzden ne Samet Hoca ne de futbolcular ile ilgili en ufak bir yorumda bulunmamaya çalışıyorum. Özellikle bu kadroda Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı'nın plansız yokluğunu gördükçe mutlu bile oluyorum.
Yönetime konusunda tek eksik gördüğüm nokta YD davasını sürekli ertelemeleri orada bizim bilgimiz dışında anladığım kadarıyla oldukça enteresan işler gelişiyor. Ama artık bu konuda bir adım atılması taraftarın genel beklentisi.
Fakat ne olursa olsun mevcut durumda Q7 adını cümle içinde kullanan bir Beşiktaş taraftarı benim için "ERGEN" sıfatını sonuna kadar hak eder.

~Poseidon~ dedi ki...

Ufak bir bilgi daha vereyim. Transfer sezonunun sonunda adet dönemi gelen Cristiano Ronaldo için Real yönetimi tutuşup ömrünün sonuna kadar! sözleşme teklif etti. Haftalık 250 K pound alan Ronaldo şimdi 400 K pound istiyor. Bu operasyondan Mendes kazanmayacak değil mi? Taş mı yiyecek adam?
Bu senaryo geçen sene yaşadığımız Manuel Fernandes'in maaş operasyonuna benziyor mu? O derbilerde cezalı/sakat oynamayan adam.
Emin olun Ferdi eski Ferdi olsaydı şimdi o da düz koşucular maratonuna katılırdı. Olay bir yerde posta koyabilmekten geçiyor.

Adsız dedi ki...

@Poseidon

sen oynanan hangi oyundan memnunsun acaba ? bizim nası oynadığımızı bi anlatır mısın lütfen ? tüm takım fernandesin ayağına bakıyo hepsi bu. ben mücadeleden memnunum desen tamam da oynanan bi oyun yok ortada malesef. ezilerek mi kaybediyoruz lafı da yıllardır gazetelerin başlığı olan yanlış zihniyetin ürünü ''yenildik ama ezilmedik'' bu kafa değişmeli bence. ayrıca oynanan oyunu beğendiysen ilk kaleyi bulan şutumuzu 70 küsürde atmamız çok hoşuna gitti sanırım. kusura bakmayında bu takım rakip kaleye gidemiyo. kusura bakma ama takım teknik taktik açıdan rezalet. mücadeleyle ve fernandesin bireysel çabalarıyla bişeyler yapmaya çalışan bi takımız. yönetim feda yapıcaktı ve şu takıma iki iyi oyuncu alıcaktı 5-10 milyon euro daha harcasak batmazdık yada fbde çıkıp iki yönetici 10 milyonluk sow u hediye ediyosa bizimkiler de çıkıp iki oyuncu alıp feda dicekti.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@Adsız,

Abi o kadar yanlış bir tartışmanın içindesin ki ve o kadar yanlış argümanlar kullanıyorsun ki haklı olsan bile haksız konuma düşersin.

Fb'de 2 yönetici çıktı 10 milyona Sow'u hediye etti demişsin. Sen bunun karşılıksız olarak mı verildiğini sanıyorsun? Bu anlayış yüzünden Demirören'e 100 milyon küsür, Adalı'ya da 15 milyon civarında bir borcumuz yok mu? Aynısını bu yönetimden bekliyorsak, bunun kralını yapan Demirören'den niye şikayet ediyoruz? Kaldı ki o bahsettiğin Fb'nin durumu da ortada. Yani 10 milyona Sow'u almakla takım olunmuyor. Diğer yanda Dream Team bizim geçen sene elediğimiz takıma karşı pozisyon bile bulamıyor.

Onlar gibi rekor transferler yapıp, onların oynadığı futbolu mu oynamamızı isterdin?

Gs ilk haftalar Umut'un ekstra bir performansı ve Selçuk'un Türkiye Ligi'ndeki iyi performansı sayesinde iyi sonuçlar aldı. Onlar normale dönünce de aldıkları sonuçlar ortada.

Fb desen sene başından beri ne oynadığı belli olmayan, Aykut-Alex kriziyle baya oyalanacak olan bir takım.

Ben şu iki takıma bakınca 2 haftadır saçma sapan mağlubiyetler de almış olsak, takımımla gurur duyabiliyorum. Evet Aybaba'nın bir çok hatası var bence de. Ancak daha 6. hafta geride kaldı ve bunları konuşmak için biraz erken bana göre.

Gs ve Fb'nin bize kıyasla oturmuş kadroları, uzun süredir takımın başında olan hocaları, yardımsever hakemleri ve çok daha iyi mali yapıları var. Bunları unutmadan eleştirelim bence takımı.

Adsız dedi ki...

@Wruce Bills

Varsa bi bildiğin açıkla yapılan açıklamalar iki yöneticinin hediyesi olduğudur. Ayrıca hediye de etmeseler madem borcu eriticeklerini iddaa ediyolar ve buna inanıyolar ki destekliyorum o zaman 10 milyon euro daha borçlansak batmayız sanki ? nolurdu iki transfer yapsaydık da yedek kulubesinde bi iki alternatifimiz daha olsaydı ? bundan Samet Aybaba da şikayetçi. şikayetçi demiyelim de 13-14 futbolcum 6-7 tane de adayım var diyo. bizde bilirdik transfer yapıp 100 milyon harcamayı demek çok basite kaçmak oluyo bence. kötüden örnek olmaz ben takımıma bakıyorum ve aykut kocamanın yerine teknik direktör olsa fbnin kadrosunun öyle kötü olduğunu da düşünmüyorum. gsnin kadrosu da öyle tabi lig için konuşuyorum. çok efsaneler dream team muhabbetlerine girmeden kadroları en azından iyi düzelme toparlanma ihtimalleri de yüksek.

Mete dedi ki...

@poseidon
Madem bu Mendes denen adam ve icerdeki oyunculariyla organizasyonu kurup Athletico macini sattilar. E guzel kardesim onceki turda bu takim Bragaya niye maci satmadi. Mendesin orda da en az bizdeki sayida oyunculari vardi. Ustelik kendi ulkesinin takimi hatta o donemki hocamiz C.Carvalhalin yetistigi takim degil miydi bu Braga?
Athletico macini kazanirdik-kaybederdik bilmem ama ordaki en buyuk yanlis ilk macta Velinin sol bek oynamasiydi. Dunden beri burada muthis komplo teorileri uretiliyor ama kusura bakma hicbiri mantikli degil.
Ben sana Juan Figer adini hatirlatirsam ne dusunursun acaba?
Bir zamanlar ne kadar cok duyuyorduk bu ismi degil mi? Bu aralar nedense sadece Mendes var. Her donem bu tarz adamlar olacak. Mendes-Demiroren isbirliginde kirli isler olmus olabilir ama kendi oyuncularimizinda icinde oldugu mac satma muhabbetleri biraz sacma olmus. Quaresmayi sevmeme duygusu mantiktan uzaklasmayi da gerektirmemeli kanimca.

Adsız dedi ki...

@Mete

Burdaki biçok insan anti-quaresmacı olduğundan dolayı ki her fikre saygı duyarım ama olayları çok farklı boyutlara taşıyolar dediğin gibi. itham ettiği şeylere bakar mısın maç satmışlar. sanki herşey çok iyiydi diğer tüm oyuncularımız süperdi yönetim desen on numara bi quaresma kötüydü

~Poseidon~ dedi ki...

@mete
Bu iş çıkar işidir arkadaşım. Bir yerde 10'dan fazla futbolcun vardır türk ortağınla birlikte yılda 8-10 M para kazanıyorsundur. O taraftan oynarsın. (Braga maçı, burada tercih Beşiktaştır.) Diğer yerde zaten leş gibi ilişki içinde olduğun bir kulüp vardır bir de inanılmaz vitrin bir oyuncuya sahipsindir tek kalemde o parayı çıkartırsın. (Falcao Athletico Madrid) Zaten şu an Falcao'nun geldiği nokta ortada.

Bunlar ticari tercih meseleleridir arkadaşım. Bana mantıklı bir şekilde o maça kadar takımı sırtlayan Quaresma'nın (sadece avrupa maçları nedense) önce 1,5 Km koştuğunu sonrada Carvalhal'in kafasına krampon fırlattığını açıkla.
Bana bir anda neden Beşiktaş yönetiminin Ahmet Bulut'un ve Mendes'in neredeyse bütün futbolcularını kadro dışı bıraktığını açıkla. Oynayan adamların neden özveri ile canını dişine takarak oynadığını da açıkla bir zahmet. Ben kendimce bu soruların yanıtını buldum. Ama tekrar ediyorum bunlar benim fikirlerimdir. Ve her zaman olduğu gibi bunlar komplo teorisidir yae diyen de çıkacaktır.

http://footballspeak.com/post/2012/09/09/Super-Agent-Jorge-Mendes.aspx

Yabancı dilin varsa yukarıdaki linkten satır aralarından anlatmak istediklerimi çekebilirsin.

Adsız dedi ki...

@Poseidon

Ahmet çakarla rasim ozanı çok izliyosun sanırım. komplo teoricisi dolmuş buralar durulmaz artık burda.

hazır el atmışken bide alexe de el atsana neden sence öyle bi tweet attı 8 sene sonunda ? menajeri filan bağlantıları kurarsın sen yap bi güzellik fb camiasını taraftarını aydınlat :)

Adsız dedi ki...

Poseidon sonuna kadar hakli.

asagidakileri dun yazmistim ama bugun tekrar edeyim.

ergen arkadaslar yine ugramislardir buralara diye yaziyorum. sevgili "demiroren donemi tureyen ergenler", haydi hep beraber:

"samet aybaba kim ya, eriksson gelse ne guzel olurdu, adamin adi bile karizmatik "eriksson". samet aybaba git hemen ya, daha sacini basini taramayi bilmiyorsun keske bizim gibi jole sursen de qizlar eqlese ya face'den. q7 q7 q7, trivela yap bize yeter q7. bu sene tam q7'nin senesi, digerleri kossun q7 kosmasa da olur. fikret orman paran yoksa git, parasi olmayan adamin besiktas baskani olmaya ne hakki var, yildirim demiroren'i ozledik. q7 kirmizi kart goruyor ama hirsindan goruyor, digerleri oynamayinca hirs yapiyor abi adam. fernandes olmasa kume duseriz. drenthe'yi niye almadiniz, egemen'e verecek paraniz yoksa biz verelim. fb gs uzay takimi kurdu, bizde q7 var ama adami oynatmiyoruz."

haydi ergenler, yorumlar hep boyle olmali ki ergen oldugunuz daha bi anlasilsin. yorumlar icin ilk duraginiz haber1903. qarizmatiq yorum yapmaya diqqat edin de qizlar eqlesin.

selametle.

~Poseidon~ dedi ki...

adsız trollük yapınca ses yok, biz ergen, liseli diyince auwww.

Benim durumum budur arkadaş. :)

Keşke yanıma samet'i alsaymışım. O zaman beton tayfa inanırdı belki.

doğru mu samet?

~Poseidon~ dedi ki...

2 üstteki adsız(15.42)'dan bahsediyorum. Yanlış anlaşılma olmasın :)

Adsız dedi ki...

Bu arada bazi arkadaslarin haber1903 denen siteye girince "yonetim istifa, q7'yi istiyoruz" seklinde yorumlarin kimler tarafindan ve neden yapildigini anlamadiklarini duydum. o yorumlari yapanlarin hikayesi asagida. Dun yazmistim, bugun tekrar yaziyorum.

"...Bizim yonetime kimler muhalefet yapiyor, onu da soyleyeyim. Son senelerde Demiroren kapaliya 5000-6000 tane elemani bedava bilet vererek aliyordu. Bu elemanlar ellerindeki bileti karaborsada da satabiliyordu. Deplasmanlarda otobus, yemek vesaire verilen bu elemanlarin yillik kulube gideri yaklasik 30 milyon tl oluyordu. Yani kulubun tum yillik gelirinin 5'te 1'i.

Fikret Orman bu muslugu kapatti, ve bu elemanlarin para muslugu kesildi. Sonrasinda tabi ki Fikret Orman'a muhalefet yapmaya basladi bu kan emiciler.

Bu parali askerler kac defa Demiroren'e parali tezahurat yapip pankart actilar varin siz hesaplayin. ..."

Bu elemanlar alistilar tabi aylik sabit gelirle kapali tribunde mac izlemeye, bedava deplasmanlara gidip yiyip icmeye. Simdi durust ve dogrucu bir baskan gelince saksiya feslegen gibi oturdular.

Ha bu arada q7'yi istiyoruz bahane. Maksat her yerde bu tur yazilar yazarak mevcut idari ve teknik yonetimi maddi ve manevi zorda birakip istifa ettirmek ve yerlerine yine bedava bilet dagitacak bir sifati eksik bulmak.

Selamletle.

~Poseidon~ dedi ki...

@mete allen iverson ve deron williams transferleri nasıl gerçekleşti? Bu iş nasıl becerildi bana söyler misin?

Hiç düşündün mü ulan bu adamlar nasıl geldi bize diye?

Figer sadece çakal bir menajerdir. Fakat mendes kesinlikle sadece bir menajer değildir ve Beşiktaş yönetimi de bunun çok farkında.

Mete dedi ki...

@Poseidon

sevgili arkadasim dunden beri bu soylediklerinizin anlamsiz komplo teorileri oldugunu bu sordugun sorularin cevaplarini yukarida hep yazmaya calistim
Bircok futbolcuyla bag koparildi diyorsun kopmayanlar var diyorum(veli-cenk-kadir-fernandes-almeida vs) uzerine yetmezmis gibi bu yonetimin bu menejerden yapmis oldugu transfer var (Batuhan) diyorum. Onlar ozveriyle oynayanlar diyorsun Tanju da sakat omuzuyla ameliyat olmasi gerekirken maca cikip kendini daha uzun sureli sakatladi diyorum.
Demiroren ve Mendes iliskilerinde kirli isler oldugu asikar.Benim sana olan itirazim bu mac satma ve yeni yonetimin bu menejerle iliskisini kestigine dair kendini inandirman. Yok oyle birsey

Adsız dedi ki...

@Mete butun futbolcularla ayni anda sozlesmemizi mi sonlandiralim?

Sozlesmesi bir sene kalan Simao ve Quaresma gonderilmek istendi ve Simao gitti. Quaresma gitmedi, para icin kaldi.

Edu, Bebe ve Sidnei gitti. Carvalhal da oyle.

Diger Portekizlilerin sozlesmesi bir seneden fazla. 2013 yazinda satmak istersek gelir getirecekler. Iskarta gibi elden cikarmanin bir anlami yok.

Zaten hem Almeida hem de Fernandes faydali oyuncular. Aldiklari parayi iyi kotu hakediyorlar. Almeida 1.5 alsa iyiydi ama Demiroren sagolsun.

Ahmet Bulut'un menajeri olan ve kadroda bulunmasi istenmeyen adamlara git dedik gitmediler.

1 sene icinde Ahmet Bulut ve Mendes ile bagi bulunan futbolcular ya bu menajerlerle calismaktan vazgecekler, ya da gidecekler.

Muhalefet yapiyorsun ama biraz denge lazim.

Batuhan konusunda haklisin dedik zaten. Sezon sonunda bonservisini alirsak da menajerini degistirecek.

Ben yazmaktan yoruldum. Yeter.

Selamletle.

Adsız dedi ki...

Mourinho son olarak Real içinde İspanyol grubu olarak bilinen Ramos-Albiol-Alonso (bunlara Casillas'ı da ekliyorlar) üçlüsünü üstü kapalı eleştiren yorumlarda bulundu. Diğer bir yeni icraatı da Mesut'u soyunma odasında haşlaması. Buna karşın Ramos'un maçın 2. yarısına kendi formasının altında Mesut'un 10 numaralı formasıyla çıkması atarı var.

http://live.sporx.com/futbol/dunya/ispanya/ramostan-joseye-ozil-tepkisiSXHBQ297612SXQ

http://tr.eurosport.com/futbol/ispanya-ligi-1/2012-2013/sergio-ramos-mourinho-ozil_sto3443996/story.shtml

Komplo teorisyenleri Real'de Mendes'e bağlı olmayan ve Mendes'in oyuncuları olarak 2 grubun oluştuğunu iddia ediyorlar. Buna göre ilk grubun bir kısmı aynı zamanda Real altyapısından yetişenler ve rahatsızlıklarını başkanları Perez'e de iletmişler.

Bu arada komplo teorileri derken, Calderon'un 1 hafta önceki açıklaması. Yorumsuz.

http://www.goal.com/tr/news/445/ispanya/2012/09/26/3405216/real-madridi-mourinho-ve-mendes-y%C3%B6netiyor

Hakan

Adsız dedi ki...

Bide şunu savunanlar var ''quaresma vardı da noldu yine 4. olduk'' iyi o zaman fernandese de ne gerek var ki o varken 4. olduk gönderelim gitsin

Adsız dedi ki...

@Adsız 20:14

Hocam o kadar uğraştın çıka çıka bu mu çıktı diyorum izninle.

Yani, basit bir afaki örnek vermek bakımından, öğretmen olduğun sınıftaki 20 çocuğun biri haylaz ve faydasız olsa tüm sınıfı okuldan mı atacaksın. Üstelik Fernandes oyun bölgesi farklı olmasına karşın aldığı 2 milyonla geçen sezon yapmış 7 gol 16 asist, defansı sıfır olup, oynadığı zaman her topu kendine isteyen ve doğrudan forvet oynayan Karizma aldığı 4 milyonla yapmış 7 gol 11 asist.

Kafasına göre çift dalıp kart alması, orta alanın ötesindeki bölgede her daim takımdaki en çok pas ve top alan oyuncu olmasına karşın en düşük pas yüzdesine sahip olması, top kazanma-top çalma oranlarında yine takımın en kötüsü olması, hocasına ağza alınmayacak şekilde hem de tüm takımın önünde bağırması, vs. bunlara girmedim bile. Daha yakın tarihte benle indirim görüşmediler ve bana malzeme vermiyorlar üfürmelerini yapmasına da girmedim. İlkini bizzat kendi menajeri "indirim talebi oldu ama oyuncum kabul etmedi, unutalım bunları" vs şeklinde yalanladı. İkincisi doğruysa gitsin Uefa kapılarına. Öyle bir şey olsa koşa koşa giderdi emin ol.

Hakan

Adsız dedi ki...

Besiktas taraftarina tek bir sorum var.

Kendinizi Olcay Sahan ve Veli Kavlak'in yerine koyun.

Besiktas'ta oynadiginiz her macta mucadeleden kacmamissiniz, hem idmanlarda hem de idmanlar disinda sayginizi korumussunuz.

Takimdaki bir diger futbolcu ise artistik calim atmayi deneyip atamayinca rakibine tekme atiyor, teknik direktorune kufur edip uzerine yuruyor.

Ama taraftar halen sizi degil de o terbiye yoksunu futbolcuyu seviyor.

Bu ortamda Besiktas taraftarini sevebilir misiniz?

Nouma zamaninda basladi sorunlar. Ne zaman birisi terbiyesizlik etse, kavga etse Besiktas taraftari ona sevgisini katliyor.

Yukaridaki hikayenin aynisi Ibrahim Uzulmez icin de gecerli. Seneler boyunca hizmet verdiginiz kulubunuz baska bir futbolcuyla kavga ettiniz diye sizi saniyesinde kapi disari ediyor, ama ayni kulup Quaresma'yi teknik direktoruyle kufur edip kavga etmesine ragmen kovamiyor. Kadro disi birakiyor ama 1 hafta sonra affediyor.

Roberto Hilbert'e "parani aliyor musun" diye soruyorlar, adam "bu konular aile icinde kalir, sorun yok" diyor. Ama Quaresma kirmizi kart gorup ardindan tribunlere "para yok" isareti yapmasina ragmen halen Hilbert gitsin, Quaresma kalsin diyorlar. Sorun sadece efendilikte degil, Hilbert, Veli ve Olcay ust duzeyde futbolcular, oynamadiklarinda Besiktas'ta takim performansi adina ciddi dusus yasaniyor.

Ben boyle sacma taraftarlardan biktim. Bu taraftar profili Fikret Orman sayesinde degismeye basladi ve ben mutluyum.

Ama biliyorum ki bir gunde bitmeyecekler. Tribunlerden temizledik, internette propaganda yapiyorlar.

Ben biktim bu "serserisever" taraftar kitlesinden. Bir daha Inonu Stadi'na yaklasmasinlar, istemiyorum.

Yine en azindan akli basinda taraftarlarimiz da var, onlar olmasa ne yapariz bilemiyorum.





Adsız dedi ki...

@Adsız 21:57

Beşiktaş'ı ve futbolu bilgisayarda oynayan tepkisiz, ya da tepkisini sadece transferde "istemem" diye gösteren sanal oyuncularla değerlendirenlere çok güzel kapak etmişsin.

+1

Hakan

Adsız dedi ki...

@Adsız 21:57

Sen de kendini quaresma yerine koy pas atsan yanındaki adama pas atamıyolar ikiye bire girmek istiyo onu beceremiyolar al da at pası veriyosun golü atamıyolar tek bildikleri deli gibi koşmak olan oyuncularla oynasan sen napardın ? dikkatini çektiyse bunları fernandes de yapmaya başladı bu sene. bazı pozisyonları kendisi zorlamaya başladı. çünkü yanındaki adama pas verse biliyo ki bimbir türlü zorlukla kendi sahamızdan gelen top kaybolup gidicek. doğru olan bu mu hayır ama durum bu. fernandesi veliyle holoskoyla filan oynatarak adama hakaret ediyoruz resmen.

Adsız dedi ki...

@Adsız 23:24

Söylediklerin konusunda emin misin.

Burada kim yazmıştı, "okumadan fikir sahibi oluyorsunuz" diye. Kendisine aynen coni vaynen diyorum. İşte 9 Eylül'de yazdığım yazının tıpkısının aynısı:

İstatistik yakan bilim derler. Doğrudur çünkü nasıl kullanıldığına göre değişir.

Geçen yılın istatistikleri:

Quaresma: 38 maç-7 gol-11 asist
Veli Kavlak: 48 maç-2 gol-4 asist
Manuel Fernandes: 44 maç-7 gol-16 asist
Filip Holosko: 38 maç-5 gol-2 asist
Hugo Almeida: 42 maç-16 gol-5 asist
Mustafa Pektemek: 49 maç-10 gol-6 asist

Öncelikle ilk tespit: garip ama Quaresma oynatılmadı dediğimiz Holosko kadar maç yapmış. Almeida da onlara yakın bir şekilde az maç yapanlardan. İyi de o zaman Quaresma'nın istatistikleri daha başarılı olmuyor mu, denilebilir. Denilir de, mesele biraz da halı saha maçında her topu kendine isteyen, verilmeyince de küsen ağır abiler meselesi.

Quaresma'nın kötü maçı olsun da bulayım diye uğraşmadım. Google yapıp 4 maçının detaylı istatistiklerini buldum. Hatta bunlardan birinde maçın adamı seçilmiş vs. Zaten bizde detaylı istatistik öyle kolayca bulunamıyor.

Geçen yıl sezonun ilk maçı: Eskişehir-BJK: 2-1.
58 defa topla buluşmuş! İsabetsiz pas sayısı isabetli pasa gayet yakın (19-15). Kanat oyuncusu ama aldığı 24 topu herhangi bir arkadaşına vermemiş kendi kullanmış. Kullanmış da ne olmuş? 3 şut, isabetli olan 1. Toplam 7 defa top çalmış ama 26 top kaybı yapmış.

Yine geçen sezon 12. hafta mücadelesi: BJK-TS: 0-1
Karşılaşmada 90 dakika forma şansı bulmuş. Toplam Şut : 7, İsabetli Şut : 5, Topla Buluşma : 44, Pas Yüzdesi : % 62, Top Çalma : 3, Yaptığı Faul : 3. Kendisi kadar düşük pas yüzdesi yapan tek takım arkadaşı % 60 ile Pektemek. 44 topla buluşma ile bu konuda yine kallavi bir istatistik yapmış. Top çalma oranı ise gayet trajik. Kaleye 5 isabetli şut atmış, biri gol olmuş.

Geçen sezon BJK-Kayseri: 0-2.
Karşılaşmada 90 dakika forma şansı bulmuş. Toplam Şut : 0, İsabetli Şut : 0, Topla Buluşma : 52, Pas Yüzdesi : % 48, Top Çalma : 2, Yaptığı Faul : 1. Wow, 52 defa topla buluşmuş. Pas yüzdesi % 50 yapan Holosko dahil tüm takımdan düşük. 2 defa top çalmış.

Geçen sezon BJK-Maccabi maçı: 5-1
Karşılaşmada 86 dakika forma şansı bulmuş. Toplam Şut : 2, İsabetli Şut : 1, Topla Buluşma : 33, Pas Yüzdesi : % 60, Top Çalma: 0. Yaptığı Faul: 0. Pas yüzdesinde fazla bir değişme yok. Takımda pas yüzdesi kendisinden düşük sadece Veli ile Edu var. Top çalma yok. Bu defa 33 kez topla buluşmuş. Buna rağmen hücum oyuncuları içinde kendisine yaklaşan sadece 28 kez topla buluşan Simao.

2010 yılında ilk 11 maç itibariyle toplam istatistikleri:

Oynadığı Maç: 11. Oyunda kalma: 897 (dk). Topla oynama: 38.34 (dk). Gol: 4. Gol pozisyonu: 13. Asist: 3. Şut: 52. İsabetli şut: 19. Topla Buluşma: 658. İsabetli Pas: 327. Top Kazanma: 59. Top Kaybetme: 176. Faul: 17. Yapılan Faul: 39. Sarı Kart: 1.
Yani: İsabetli pas oranı: % 50. Top kaybetme oranı top kazanma oranının 3 katı. Maç başına 4 faulden az almış. Maç başına isabetli şut oranı 1,73. 38,34 dakika topla oynarken aynı dönem bu sayı Guti için 24,34, Ernst için 28,27.

Sonuçlar:

- Kanat oyuncusu ama kendisine inanılmaz sayıda pas atılmış. Tipik bir at Fink'e olayı (bizim Fink değil tabii)
- Buna karşın pas yüzdesi her daim takımın en gerisinde.
- Yine, kanat oyuncusu ama top çalma istatistiği bir felaket. Ama top kaybetme oranı çok yüksek.
- Her zaman dile getirilen: “kendisine çok faul yapılıyor bu yüzden performansı düşüyor” sözüne karşın, maç başı 3 küsür faul oranı bir kanat oyuncusu için gayet normal.
- Topla oynama dakikaları herkesten yüksek.

Aslında tablo herşeyi açıklıyor. Hücumda bu kadar topla buluşan ama bunların önemli bir kısmını hem kendi kullanması, hem isabetsiz pas oranları hem de top kayıplarıyla harcayan Quaresma'nın kendisine atılan çok sayıda pasla yaptığı istatistik benim için pek bir şey ifade etmiyor. Takım olayına büyük zarar vermesinin dışında, kaybettiği toplarla rakibin atağa kalkmasına da yardımcı olması normal bir kulübün kaldırabileceği bir şey değil.

Adsız dedi ki...

Anlasilan siz Besiktas futbolcularini cok hafife almissiniz. Veli, Olcay ve Fernandes Turkiye'deki en iyi orta saha uyumuna sahipler, zamanla siz de anlayacaksiniz.

Son maclarda sanssizlik yuzunden puan kaybettik ve Turkiye'deki bilgisiz taraftar profili yine skor uzerinden yorum yaparak takimi olumsuz elestirmeye basladi.

Turkiye'deki en iyi kaleciye sahibiz. McGregor neden Iskocya'da bir efsanedir, anlayacaksiniz.

Gerek Escude gerekse Hilbert neden eski kuluplerinde halen saygiyla aniliyorlar, anlayacaksiniz.

Necip sustukca siz ona saldirmaya devam ettiniz. Duzenli oynamaya basladikca kendisini gelistirecektir. Anlayacaksiniz.

Holosko'yu olumsuz elestirmeye devam edebilirsiniz, kolay gelsin. Ama kendisi iyi bir futbolcu. Zamanla o da gosterecek kendisinde israr edilirse neler yapabilecegini. Iste o zaman anlatacak hislerini. Anlayacaksiniz.



Adsız dedi ki...

Ergen taraftarin tek derdi FB ve GS ergenleriyle sidik yariştirmak Q7 onun için isteniyor sizde Alex vs. varsa bizde Q7 var olay tamamen bu.

Ahmet Bulut konusunda bende bişeyler soyleyeyim M.Demirkol geçen senelerde üstü kapali olarak defalarca soyledi(şimdi oda sustu gerçi)Bu A.Bulut denen arkadaş Okan Buruk ve E.Belezoğlunun ortaği yani menajerlik şirketinin asil sahibi onlar. Şimdi Emre bu yaşta Atletico Madride nasil gitti hiç düşündünüz mü? yada Selçuk İnan olayi neden yaşandi Milli takimda? Zor değil bu parçalari birleştirmek. Kimse hikaye anlatmasin futbolun içindeki yeni çete bu arkadaşlardir tabi Hakan Şükür ABİlerinin desteğide var...

Adsız dedi ki...

ilk 11'i bi kenara koyarsak yedek kulübemiz gerçekten çok sıkıntılı. şu sivas maçı gibi maçlarda oyuna girebilecek bi veteran olsa kötü olmazdı. ha altyapıdan gelen genç de olur ama yok sanırım (muhammed resmi olarak injury phrone diyebiliriz).

Adsız dedi ki...

injury phrone derken injury prone, yani sakatliga meyilli. arkadaslar cm oynuyor ve ingilizce yazinca guzel oluyor zannediyorlar. ama ya ingilizceyi iyi ogren ya da turkcesini yaz arkadasim.

Adsız dedi ki...

Dun yazdim, bugun de tekrar ediyorum.

Besiktas taraftarina tek bir sorum var.

Kendinizi Olcay Sahan ve Veli Kavlak'in yerine koyun.

Besiktas'ta oynadiginiz her macta mucadeleden kacmamissiniz, hem idmanlarda hem de idmanlar disinda sayginizi korumussunuz.

Takimdaki bir diger futbolcu ise artistik calim atmayi deneyip atamayinca rakibine tekme atiyor, teknik direktorune kufur edip uzerine yuruyor.

Ama taraftar halen sizi degil de o terbiye yoksunu futbolcuyu seviyor.

Bu ortamda Besiktas taraftarini sevebilir misiniz?

Nouma zamaninda basladi sorunlar. Ne zaman birisi terbiyesizlik etse, kavga etse Besiktas taraftari ona sevgisini katliyor.

Yukaridaki hikayenin aynisi Ibrahim Uzulmez icin de gecerli. Seneler boyunca hizmet verdiginiz kulubunuz baska bir futbolcuyla kavga ettiniz diye sizi saniyesinde kapi disari ediyor, ama ayni kulup Quaresma'yi teknik direktoruyle kufur edip kavga etmesine ragmen kovamiyor. Kadro disi birakiyor ama 1 hafta sonra affediyor.

Roberto Hilbert'e "parani aliyor musun" diye soruyorlar, adam "bu konular aile icinde kalir, sorun yok" diyor. Ama Quaresma kirmizi kart gorup ardindan tribunlere "para yok" isareti yapmasina ragmen halen Hilbert gitsin, Quaresma kalsin diyorlar. Sorun sadece efendilikte degil, Hilbert, Veli ve Olcay ust duzeyde futbolcular, oynamadiklarinda Besiktas'ta takim performansi adina ciddi dusus yasaniyor.

Ben boyle sacma taraftarlardan biktim. Bu taraftar profili Fikret Orman sayesinde degismeye basladi ve ben mutluyum.

Ama biliyorum ki bir gunde bitmeyecekler. Tribunlerden temizledik, internette propaganda yapiyorlar.

Ben biktim bu "serserisever" taraftar kitlesinden. Bir daha Inonu Stadi'na yaklasmasinlar, istemiyorum.

Yine en azindan akli basinda taraftarlarimiz da var, onlar olmasa ne yapariz bilemiyorum.

Adsız dedi ki...

Quaresma'yi istiyoruz diyenlerin gercek amaclari nedir, okuyun ogrenin:

Son senelerde Demiroren kapaliya 5000-6000 tane elemani bedava bilet vererek aliyordu. Bu elemanlar ellerindeki bileti karaborsada da satabiliyordu. Deplasmanlarda otobus, yemek vesaire verilen bu elemanlarin yillik kulube gideri yaklasik 30 milyon tl oluyordu. Yani kulubun tum yillik gelirinin 5'te 1'i.

Fikret Orman bu muslugu kapatti, ve bu elemanlarin para muslugu kesildi. Sonrasinda tabi ki Fikret Orman'a muhalefet yapmaya basladi bu kan emiciler.

Bu parali askerler kac defa Demiroren'e parali tezahurat yapip pankart actilar varin siz hesaplayin. ..."

Bu elemanlar alistilar tabi aylik sabit gelirle kapali tribunde mac izlemeye, bedava deplasmanlara gidip yiyip icmeye. Simdi durust ve dogrucu bir baskan gelince saksiya feslegen gibi oturdular.

Ha bu arada q7'yi istiyoruz bahane. Maksat her yerde bu tur yazilar yazarak mevcut idari ve teknik yonetimi maddi ve manevi zorda birakip istifa ettirmek ve yerlerine yine bedava bilet dagitacak bir sifati eksik bulmak.

Adsız dedi ki...

@Adsız 00.18

Bu yönetimin geldikleri günden beri yaptıkları tek doğrusu bana söyler misin ? Kombinem var kimseden de bedava bilet gibi bi beklentim yok ve bu yönetimi eleştiriyorum.

Rüştüye ve Nihata yaptıkları son derece yanlış ve saygısızca. Aynı tarz aynı uslup yüzünden az mı eleştirdik Demirören ve Levent Erdoğanı ?

Seçimden bugüne kadar tek bildikleri çıkıp ağlamak durum şöyle vahim böyle kötü enkaz vs. Ee güzel kardeşim onu anladık tamam çok kötüyüz de çözümün ne ? Projen ne napıcan da bu borç azalcak ? Takımı dağıttın iyi güzel yıllık maaşlar ciddi manada azaldı o da güzel iyi de sportif başarı olmadan bu para nerden gelcek havadan yağmıcak ya bu para ?

Quaresma konusunda da tam bi skandal. Çok zenginiz sanırım adama yaklaşık 1.8 milyon euro vericez ve oynatmıcaz. 2.5 inmesini bekleyip 1.8i havadan vermek çok mantıklı sanırım. Olay niye gelmedi filan değil bu süreci iyi yönetemedikleri en büyük sorun.

Bu ve bunun gibi nice hatalar daha sayabilirim sana.

Adsız dedi ki...

Bazı şeyler ne kadar kolay geliyor insanlara aklım ermiyor.Proje geliştirin demek mesela.520 Milyon TL borç için proje geliştirelim hadi burada....

Adsız dedi ki...

Rustu ve Nihat konusunda...

Rustu cok iyi bir insan, hemfikiriz. Ama son iki senedir yari emekli modunda oynuyordu. Lafimiz yok, yasi geregi bazi sakatliklar olabilir, gec iyilesmeler olabilir. Ama yari emekli gibi oynayan bir kaleciye guvenmek zor oluyordu. Ben yine de Cenk yerine Rustu'nun olmasini isterim. Rustu de cok kararli olamadi. Ya futbolu birak, ya da devam et. Daha halen "son kararimi vermedim" diyor.

Emre Asik da Galatasaray'da son senesinde yari emekli gibi oynadi, ama aldigi toplam ucret Rustu'nun 5'te 1'iydi.

Nihat konusuna ne yazik ki katilmiyorum. Eskiden de ne futbolunu ne de kisiligini sevmiyordum, simdi de oyle. Eskiden derken kendisini paf takim zamanlarinda bilirim.

Nihat Besiktas'a 2009'da para icin geldi, aklinda sadece para vardi, ve giderken de bunu gosterdi.

Kendisi ne yazik ki Besiktas taraftari da degildir. Zaten bir daha kulube yaklasamaz. Ilerleyen senelerde siz de anlayacaksiniz Nihat'in iyi niyetli olmadigini.

Quaresma konusunu zaten 4 Ekim 2012 10:56'da yazdik. Yeter artik. Adam paragoz bir adam ve git dedik ama gitmiyor. "Madem parasini oduyoruz, neden oynamiyor" diyenlere cevabim bir sonraki yorumda.

Mart 2012. Neredeyse 600 milyon tl borc, gelirler temlikli, aleyhte 140 dava, personelin maaslari odenmiyor... Yonetim geldiginde durum boyleydi.

Yonetim goreve geldikten sadece 6 ay sonra bugun 520 milyon tl borc, 80 dava kapatilmis, maaslar odeniyor, borclar yeniden yapilandiriliyor, futbol ve basketbol takimi iyi yolda. Bence insanda biraz insaf olmali ki elestirirken yuzu biraz kizarsin.

Selametle.

Adsız dedi ki...

Quaresma konusunda "madem parasini oduyoruz, neden oynatmiyoruz" diyenler...

Para yonetimi konusunda aptal insanlarin dustugu bir tuzak vardir. Mesela kumarhanede 1 milyon dolar kaybettiklerinde yapilacak en uygun hareket kumar oynamaya devam etmek degil, kumarhaneden cikmaktir.

Giden 1 milyon dolarin ismi "batik gider"dir ve elden gitmistir. Bunu kabul edip yeni yapilandirmaya gitmeyenler batarlar ve bir daha su yuzune cikamazlar.

Ayni kafa yapisi bir restoranda tabakta kalan yemegi midesi dolu oldugu halde "parasini verdim oyleyse yemeliyim" diyenlerde gorulur. Bu arkadaslari da 10 liralik yemegi tabakta birakmayip kilo aldiktan sonra o kiloyu vermek icin fitness center'a 100 lira verirken goruruz.

Bu kadar basit mantigi bizim Turk milleti gibi mantiktan nasibini almamis milletler uygulayamaz. Boyle ulkelerde yetismis insanlarin "parasini verdik o zaman oynatalim ya Quaresma'yi" demesi beni sasirtmiyor. Boyle bir ulkede rasyonel insanlarin aptal yerine konmasi da beni sasirtmiyor.

Selametle.




Sercan dedi ki...

@10:58 anonymus a ek olarak

aktif reklam ve uefa dan men edilme gibi iki büyük demirören kazığı daha ortaya çıktı.

Deniz dedi ki...

Hadi hayırlısı;

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/53381

Adsız dedi ki...

Burda birileri vardı YÖNETİM BEDAVA BİLETİ BİTİRDİ diye isyan ediyolar o yüzden eleştiriyolar diye o arkadaşlara sormak lazım bunlar ne o zaman tuvalet kağıdı mı ??

http://img5.ressim.net/out.php/i6267261_a3bjwouccaam1ep.jpg-large.jpeg

Adsız dedi ki...

bu biletler kimlere hediye ediliyo acaba herşeyi çok bilenler komplocular bi açıklasa ?

Adsız dedi ki...

O fotograftaki biletin ispati olmadigini sen de biliyorsun ama buradaki insanlari arastirmayan gerizekalilarla karistirdigin icin zannediyorsun ku infial yaratacaksin. Bedava biletler sadece Elazigspor karsilasmasi icindi ya, belli ki Galatasaray macini cok kucumsemis yonetimimiz. Yuzlerce bedava bilet dagitilacagina 3 tane dagitilmis herhalde, digerlerini goremiyoruz sanal ortamlarda.

Zor da olsa okuyabildim bilette ne yazdigini, 2012 senesinde tost makinesiyle fotograf cekiliyor herhalde, pikselleri niye bu kadar dusuk ki acep?

Neyse qanqa, sen haber1903'e gir q7 propaqandasi yap da qizlar eqlesin face'den. fb ve gs uzay taqimi qurdu qesqe bizim de q7'miz olsa ya.

Bu sitede akli basinda okuyucular ve yorumcular var, burasi sana gore degil.

Yorum Gönder

Ara