.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ekim 2012 Cuma

Futbol Takımının Hedefi Ne?

Çok değil, bundan bir kaç yıl önce Beşiktaş futbol takımı, Jean Tigana önderliğinde şampiyonluğa oynadı. Hatta 4-5 hafta kalana kadar da yarışın içerisindeydi. Fenerbahçe'yle final maçı oynadı, kaybetti. O yılın adına "Feda" yılı deseydik, oraya kadar gelinebilir miydi?

Vedran Runje, Gökhan Zan, Baki Mercimek, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Koray Avcı, Serdar Kurtuluş, Matias Delgado, Ricardinho, Bobo, Nobre, Burak Yılmaz...

Bence son dönemde Beşiktaş camiasında futbol takımı konusunda yanlış algılamaları oluşmaya başladı. Quaresma, Simao, Ernst gibi oyuncular takımdan ayrılınca, takımın ancak 4.lük mücadelesi yapabileceğine dair bir düşünce hakim oldu. Beşiktaş evinde Sivasspor'a, dışarında Gaziantepspor'a yenilmesi doğal kabul edilmeye başladı. Bence futbol takımı adına son derece tehlikeli bir gidişat bu.

Biz bugüne kadar bu blogda, Beşiktaş yönetiminin futbol takımı üzerine yaptığı uygulamaları genellikle destekledik. Ernst'in gidişine bile sesimizi çıkarmadık, önce Beşiktaş dedik. Gerekiyorsa, yapılacaktı. Beşiktaş mali yükü olan kaliteli veya kalitesiz bir sürü oyuncudan kurtulsun dedik. Beşiktaş 14. olsa da ses çıkarmayız dedik. Lakin problem şuydu, Beşiktaş'ın mevcut oyuncuları 14. olmazdı. İşin o tarafını önemsememek, bu yönde baskı unsuru olmamak da kulübü rehavete sokuyor.

Beşiktaş Sivas ve Gaziantep'e yeniliyorsa, bence bu bir olay olmalı. Kimse kusura bakmasın, Beşiktaş bu ligde 3. olmadığı takdirde başarısız kabul edilir. Ben gidin Batuhan'ı transfer edin demedim, ben gidin Uğur Boral'ı alın demedim. Çeşitli gerekçelerle vasat isimler bunlar. Yeniden yapılanan, geleceği düşünen kulüplerin yönelmeyeceği isimler. Sen eğer bu isimlere yöneliyorsan, o zaman hedefini de ortaya koyacaksın. Beşiktaş Batuhan'ı alarak bazı değerlerinden feragat ediyorsa, saha sonucu noktasında beklentilerimizi de karşılamak durumunda.

Her Avrupa kupası maçında izliyoruz. Türk takımları ile, Avrupa'nın belli liglerinin takımları arasında uçurum var. Kadro kalitesi bakımından Fenerbahçe'yle mükayese bile edilemeyecek olan Gladbach'ın Fenerbahçe'ye ne gibi zorluklar çıkardığını daha dün gördük. Takım oyunu ve üretim stratejisi bakımından Fenerbahçe'den 3 gömlek üstün olan Gladbach, Fenerbahçe'den 5 gömlek düşük bireysel kaliteye yenildi. Doğaldır. Reus'lu, Dante'li kadrolarının aynı skoru, aynı oyunu oynayacağını söyleyemezdik. Dolayısıyla, Türkiye, adının çok gerisinde bir futbol ülkesi. Burada doğru yapılanmayla, kendinden kat be kat iyi takımlara kendini kabul ettirip, onları bozabilirsin. Bu, yapılabilir. Yapılamadıysa, yapamayanların beceriksizliğindendir.

Ben soruyorum, Beşiktaş futbol takımı Gaziantep'ten mi, yoksa Sivasspor'dan mı kötü takım? Kendimizi kandırmayalım, Julien Escude Kayserispor tarafından transfer edilseydi, yılın transferi addedilecekti. Bizde alternatif oyuncu kıvamında. Holosko'yu 6 aylığına İBB takımına koyuyorsun, takımın yıldızı haline geliyor. Sonra sen o İBB'yi yenemeyince, konuşulan konu, kalitesizlik oluyor. Yok böyle bir şey! Biz feda dedik de, yedek Escude'yi, vasat Uğur Boral'ı, sorunlu Batuhan'ı alın demedik. Gidin 2 hafta boyunca alamayacağız adamın peşinde koşun demedik. Kaldı ki, bu adamları alıyorsanız, -tercihinizdir, saygı duyarız- bunun bir karşılığı olmalı...

Beşiktaş futbol takımı, oyuncu kadrosu, teknik heyeti ve her şeyden önemlisi, camiasıyla bu ligde en kötü 3. olur. Hedefi değil, olması gerekendir üçüncülük... Bunun adını koymak gerekiyor. Yoksa saçma sapan oynanan bir futboldan sonra, evinde Sivasspor'a yenilir ve kalite noksanlığından bahsedersen, bence gerçekleri gizlemiş olursun.

Ben bu futbola inanmıyorum. Lakin Beşiktaş'ın elindeki malzemeye ve camiaya inanıyorum. Beşiktaş bu kadroyla da kendinden iyi kadrosu olan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye kafa tutar, diğer takımları da geçer. Geçemiyorsa, geçilemediği için değil , geçemeyenler zaafları yüzündendir... Bence kalan maçlara böyle bakmak gerekir.

Neden herhangi bir Türk takımı, Gladbach'ın saha içi organizasyonunun yarısına sahip değil? Onların yaptığı neyi yapamayız biz? Ben beklerim arkadaş, yeni Beşiktaş'tan bunları beklerim. Yeni Beşiktaş'ın futbolu Fernandes ortayı yapsın, kafayı da gidip kendi vursun ise, kusura bakmayın bunun yeni veya vizyoner bir tarafı yok!




26 Yorum:

Adsız dedi ki...

Iki cumle var yazinda:

1) "Beşiktaş Sivas ve Gaziantep'e yeniliyorsa, bence bu bir olay olmalı."

2) "Neden herhangi bir Türk takımı, Gladbach'ın saha içi organizasyonunun yarısına sahip değil?"

--
1. cumle icin, ne yazik ki skor yorumculugu yapiyorsun. Iki macta da sanssizliktan yenildik. Oynanan futbol ve gayretli futbolcular gayet olumlu.

2. cumle icin, Gladbach ne yazik ki cok uyumsuz ve kotu oynadi. Cigerci'nin rezalet performansina girmiyorum bile. Saha ici organizasyonu da kotuydu Gladbach'ta, ki dun aksamki Gladbach Turkiye liginde ilk 7'ye giremez. Yine de sanssizliklari yuzunden 4-2 yenildiler. Fenerbahce'nin her vurdugu gol oldu, onlarin da 2-3 atagi sanssizliktan golle sonuclanmadi.

Bu yazida kullandigin ve yukarida gosterdigim iki cumle de senin sanssizligin. Futbolu biraz daha iyi analiz etmelisin ki daha iyi yazabilesin.

Ayrica birbirinden farkli iki sezonu (Tigana ve bu sezon) kiyaslamak nasil bir kafadir ben anlamadim. Stokastik modeller ve deterministik modeller var. "Elimde gecen sene bu vardi bu oldu, bu sene de elimde yine bu var demek ki bunlar olacak" diye 2-3 parametre ile modelleme yapilmaz. Kahvehanedeki adamdan daha cok okuyorsak o adamdan daha komplike ve duzgun yorum yapmasini da bilmeliyiz.

emireri dedi ki...

yazının teması genel olarak doğru, samet hoca hakkında hali hazırda emin olan bir grup göremiyorum ben.. yazar haksızda değil esasında.. diğer taraftan olay şöyle bakılabilir, sözü geçen sezondaki takımın oyuncularının toplam kalitesi ile bu sezon ki oyuncuların toplam kalitesi arasında bir uçurum yok.. modellemeyi sosyal bilimciler yapsın, bazı mühendislik bilimlerinde çalışan araştırmacılar yapsın, yapmayın allah aşkına altı üstü futbol yorumluyoruz. adı üstünde oyun bu.. her ne kadar bu artık bir endüstri olsa da herşeyin üstünde basit bir oyundur futbol..

emireri dedi ki...

tigana iyi bir eğitimciydi, şenol güneş de öyle ama samet hoca öyle mi, daha göremedik, daha yolun çok başındayız o yüzden kesin kanılara varmayalım, sonradan mahçup olmamak adına.. biraz daha sabredelim en azından devre arasına kadar, süre verilmeli bu takıma, "takım olma" yolunda gözle görülür bir gelişim söz konusu, artık sinirlenmeden maç izleyebiliyoruz, saha içerisindeki mücadele taraflı tarafsız hepimizi (çünkü ne yazık ki artık bir ikiye bölünme söz konusu) bir noktaya kadar tatmin ediyor. bazılarımızı necip'in oyunundaki gelişim tatmin ediyor, bazılarımızı robanalar trivelalar! genelde ikinci kesimi şampiyonluklar dahi kesmiyor artık.. neyse bundan beş sene sonra bugünleri yad ederken daha iyisi yapılabilirdi dememek dileğiyle :)

helldoradotcom dedi ki...

"...Neden herhangi bir Türk takımı, Gladbach'ın saha içi organizasyonunun yarısına sahip değil? Onların yaptığı neyi yapamayız biz?..."
Bu soruya birkac soru ile cevap verilebilir:
- Neden bir alman copunu cop kutusuna atarken bir turk yere atiyor?
- Neden onlar tum trafik kurallarina harfiyen uyarken biz uymuyoruz?
- Neden onlar okuldan arta kalan zamanlarinda spor yaparak futbolcu olurken biz sporcu olabilmek adina okulu biraktirtiliyoruz?
- Neden almanlar saglam araba uretirken bir kotu araba dahi uretemiyoruz?

Futbolun hammaddesi insan. Insan kalitesi neyse oyunun kalitesi de ona bagli kaliyor. Belcika cikolatasi ile urettıgın makaron ile osmanbey'de bodrum katinda urettigin cikolata ile yapilan makaronun tadi ayni olmuyor maalesef. Istersen dunyanin en iyi ascilarini (td'lerini) getirsen de olamaz. Hersey kalkinma duzeyine bagli. Bir 150 sene sonra hersey cok daha iyi olacak hic merak etme ama simdilik ortalama cahilligimizin bir yansimasi olarak kalacak bize 45 TL'ye satilan urun.

ben de verilen gladbach örneğini hatalı buluyorum önümüzde koskoca bir braga gerçeği varken.

son açıklanan portekiz milli takımının orta sahasında 3 bragalı olması bir tesadüf mü ?

"doğru yapılanma" dediğimiz kavram bizlere ışık yılı uzaklıkta zaten.

en son hangi takım geleceğe yönelik plan yapmış ?

ayrıca göreceli olarak katıldığım nokta , beşiktaş dediğin gibi ne antep'ten , ne sivas'tan yeteneksiz değil.hatta yetenek babında evet şu adam hilbert'ten çok iyi diyebileceğiniz kaç tane sağ bek var ülkede g.gönül ve eboue'den başka ? veya necip'in yerine şu olsa farklı olurdu diyebileceğiniz kaç oyuncu sayabilirsiniz orduspor'dan , antep'ten , sivas'tan ,kasımpaşa'dan ?

beşiktaş'ın yetenek eksikliği var ama bu lige göre değil o eksiklik.

beşiktaş'ın şu anda öz güven problemi var. sivok o saçma sapan penaltıyı yaptırmasaydı veya holosko altı pastan dağa taşa vurmasyadı şimdi "beşiktaş çok ümit veriyor"u konuşurduk.

ek olarak samet aybaba'nın hedefsizlikten ve kalitesizlikten bahsettiğini pek hatırlamıyorum ben.

hedefsiz olmak ile belirlenen hedefe ulaşamamak farklı şeyler.

bu takım ilk 3'e giremez şimdiden önlem alalıma geliyor bu yazı bir nevi.bari devre arasını görelim ...

Unknown dedi ki...

Yazının genelinin verdiği mesaja katılıyorum. Beşiktaş'ın başarısızlığı hiçbir zaman kadro kalitesi ile açıklanmamalı.

Ama bunu tek maçlık sonuçlara değil (Gaziantep, Sivas gibi) ligin geneline bakarak söylemek gerekli. Bursa'nın şampiyon olan kadrosundan Beşiktaş'a 1 oyuncu bile almazdık o sene.

Ama buradan gelip de Uğur ve Batuhan eleştirisi tezat oluyor, sorun futbolcu transferinde veya isimlerde değil mantalitede.

Sanki şöyle bir problem var; Büyük takım'da çıkıp forma da maç kazanır, bu durum Beşiktaş'da formanın olmayacak maçlar kaybetmesine dönüşmüş durumda. Bu çok kötü bir sinyal..

Ama kendi bloğumda da hep yazdığım üzere; Bunlar iyi günlerimiz, Ne olursa olsun ben bu Teknik kadronun arkasındayım.

düşündüren yazın için teşekkürler..

bacon1903 dedi ki...

Cok guzel bir yazi olmus.Nedense sivasa gaziantepe yenilmemiz normal karsilaniyor.Fiksture bakinca sirada fb-ts-kasimpasa maclari var kadrolara bakinca bjkin bu takimlara yenilmesi normal bence.Sivas macindan sonra panik yapmamin sebebi bu!!!9.hafta sonunda 8 puanda kalmamiz kabus olur.Samet aybaba 8.haftadan sonra nereye oynayacagimiz belli olur diyor!!!!Sampiyonluga oynamamiz gerekir hocam.Bunun disindaki sonuclar basarisizliktir.Isin baska bir yonude genc yetenek konusundada hicbir isik vermiyor bu takim.Oguzhan,Hasan turk,kadir ari,m.demirci(sakat???)hicbirinden bir isik alamadik!!!

yilmaz dedi ki...

Tigana döneminde biz neredeyse geçen sezon aldığımız kadar puan aldık yanlış hatırlamıyosam. Yani çok kısır bi seneydi. birinci olan fener de 70 puan almıştı ve 7 yenilgisi vardı. Ayrıca saha içi organizasyon filan da son iki maçımızdan iyi değildi. bobo'nun saçlarına sürterek atılan gollerle benim hatırladığım 6-7 maçı 1-0 kazanmıştık. yani kadro kalitesi kıyasalanamayacağı gibi, oyun planımız da o senenin çok çok üzerinde. Ha derseniz ki tigana 2 sene daha kalsaydı, bu hallere düşer miydik?. Sonuna kadar katılırım.

Adsız dedi ki...

bacon1903, yasini gercekten merak ediyorum. 15 yasin uzerindeki bir insanin boyle yorum yapmasi icin ciddi caba sarfetmesi gerekiyor.

Yonetimi Mayis 2004'te sizin kafanizdaki adama verdik, 8 sene sonunda az daha kulubun kapisina kilit vurulacakti ki kendisi apar topar kacti.

Kadroyla ilgili senin derdinin diger ergen arkadaslarina "bizde q7 var qanqa" diye hava atmak oldugu icin anlamani beklemiyorum. Toraman disinda Turkiye'deki en iyi defans oyunculari, en iyi kaleci bizde. Necip, Veli ve Olcay'in cok calismalari lazim bu sezon ama su andaki seviyede de hem uyumlu hem de cok iyiler.

Fernandes cok iyi, Batuhan veya Almeida arasinda keskin bir tercih yapmamiz gerekiyor, donusumlu oynatmak zor. Batuhan iyi calismaya devam ederse santraforumuz o olacak. Holosko da cok iyi bir forvet.

Besiktas'ta futbolcu olsam ve senin yaptigin yorumu gorsem gulerdim. Seslisinden.

Senden baska diger ergen arkadaslar yine ugramislardir buralara diye yaziyorum. sevgili "demiroren donemi tureyen ergenler", haydi hep beraber:

"samet aybaba kim ya, eriksson gelse ne guzel olurdu, adamin adi bile karizmatik "eriksson". samet aybaba git hemen ya, daha sacini basini taramayi bilmiyorsun keske bizim gibi jole sursen de qizlar eqlese ya face'den. q7 q7 q7, trivela yap bize yeter q7. bu sene tam q7'nin senesi, digerleri kossun q7 kosmasa da olur. fikret orman paran yoksa git, parasi olmayan adamin besiktas baskani olmaya ne hakki var, yildirim demiroren'i ozledik. q7 kirmizi kart goruyor ama hirsindan goruyor, digerleri oynamayinca hirs yapiyor abi adam. fernandes olmasa kume duseriz. drenthe'yi niye almadiniz, egemen'e verecek paraniz yoksa biz verelim. fb gs uzay takimi kurdu, bizde q7 var ama adami oynatmiyoruz."

haydi ergenler, yorumlar hep boyle olmali ki ergen oldugunuz daha bi anlasilsin. yorumlar icin ilk duraginiz haber1903. qarizmatiq yorum yapmaya diqqat edin de qizlar eqlesin.

selametle.

theotheo dedi ki...

gene jessie romantikleşmiş. fenerin kanırtarak çaktığı gladbachın saha içi organizasyonu iyiymiş. iki pas üsüste yapamadı lan herifler. ne organizasyonu.

iyi futbol iyi oyuncuyla oynanır lan bunu kafanıza yazın. saha içi organizasyonu da iyi oyuncularla olur. o 2.sınıf amerikan filmlerindeki kolej şampiyonluklarıyla gerçek hayat aynı değil ne yazık ki.

senin sağ kanatını hilbert holosko çekiyosa, senin sol kanadından ugur gibi bir futbol fakiri varsa. stoperin escude yedek oyuncuların hasan türk oğuzhan kadir arı gibi gençlerbirliği seviyesinde futbolcularsa senden bir bok olmaz kusura bakma.

Adsız dedi ki...

Neden herhangi bir Türk takımı, Gladbach'ın saha içi organizasyonunun yarısına sahip değil?

nedeni basit.yanlış teknik adam tercihleri genelde.eğitici teknik adam getirmeleri gerekiyor.eğitici teknik adamların özelliği kısıtlı kadrolarla iyi takımlar organize takımlar kurabilmek.nurullah sağlam şenol güneş skibbe örnek gösterilebilir.

Adsız dedi ki...

theotheo

iyi oyun vasat oyuncularla da oynanabilir.elbette kötü oyuncularla oynanmaz ama vasatlarla oynanabilir.

swensea takımında çok mu üst düzey oyuncu var ama iyi oynuyorlar.ha skor almak zorlaşır,zaman ister ama güzel oyun oynanabilir.

Adsız dedi ki...

theotheo dedi ki...'den sonrasini okumadim

alper dedi ki...

Tigana eğitimci TD olmuş gene.Mehmet Sedef,Baki,Tandoğan,Kleberson,ne eğitim aldılar arkadaş hepsi profesör şuan.Tigana ile ya da onun iyi TD lüğü ile başlayan cümle okuduğumda hemen yazan adamın net azılı solcu olduğundan başka bişey gelmiyor aklıma.

Sende 50 metre yanyana top sürdüğü adamı düşürmeyi bile aklına getiremeyen Hilbert sağ bek oynuyorsa koy götüne rahvan gitsin.3.lük bile başarıdır.

Bu BJK kadrosunun hakkı 7 veya 8.liktir.Necip+Veli ikilisin toplam attığı golleri Hakan özmert 10 sendir atıyor.Erman Kılıç atıyor.Efe İnanç atıyor.Ondan sonra bizim topçular çok iyi.Geçin abim o işleri.BJK kadrosu net kötü bir kadrodur.

Adsız dedi ki...

@alper
40 yillik muhafazakar demokratim boyle kafa gormedim :))

keşke yazinin sonuna hadi ateyizler bunuda açiklayin yazsaydin...

Ha bide Tigana sadece bizde teknik direktorluk yapmadi bizden once neler yapmiş kimleri yetiştirmiş bi bak.

Efe inanç Khedira danda daha golcüdür R.Madrid in kafasini sikiim hep solculuktan bunlar.

Ulan ne komik şu ergenler...
Doğru mu Samet??...

Adsız dedi ki...

5 Ekim 2012 18:17'deki ayar saksiya feslegen gibi oturturum anlamina da geliyor

emireri dedi ki...

@alper

hayatım boyunca sol (yada komünist) ağırlıklı düşüncelere sahip olmadım ama en azından dünyaya da gözlerimi kapamadım, kaldı ki olmuşum olmamışım..... gerçekleri söylemektir zaten bu ülkede yanlış olan, sizler gibi paraya tapan insanlar olmadık hayatımızın hiçbir çağında..

neyse, senin gibilerin göremediği şeyleri birkaç örnekle açıklamak yeterli. serdar kurtuluş gibi bir adam sakatlanana kadar birkaç ay içinde ülkenin sayılı ortasaha oyuncularından biri haline gelmişti, hatırlar mısın? niçin milli takımda değil diye hayıflanıyorduk o tarihlerde. bobo gibi bir adamı parlatıp beşiktaş vitrinine koyan da aynı adamdı.. dahası da sunulabilir lakin en çarpıcı olanı, baki mercimek gibi yetenek olarak çok sınırlı bir adamın savunmada oynadığı bir takım, ligi olabilecek en üst seviyede bitirdi ve o takım yarışmacıydı, asla havlu atmadı..

bilmiyorum hangi teknik adamlarla çalışmak, hangi oyuncuları takımda görmek isterdin?? mourinho mu?? ya da sence kim olmalıydı beşiktaş'ın hocası? pep mi? bakıyorum gelen teknik direktörlere, vicente del bosque gibi bir adam geldi bu takımın başına, 10 haftada o adamı da aldınız aşağıya canavar gibi top oynatırken takıma, almadınız mı kellesini?? sabretmek bu kadar mı zor allah aşkına? sabredemiyorsanız bakın kasımpaşa var orada, abileriniz aldı, sabretmek gibi ironik düşünceleri sunmadan, parayı basıp istediklerini kadrolarına katıyorlar.. hoca olarak da oyuncu olarak da.. kalecileri isaksson, forvette uche, ortasahada da ernst var.. mcgregor, veli-necip hıyar ikilisi ve kazma batuhandan daha iyiler bu adamlar inkar etmeye gerek yok.. madem iyinin güçlü olanın paranın yanında olmak lazım, buyrun, renkleri de yakında siyah beyaz yapar zaten abileriniz, ne de olsa parasıyla değil mi?? yabancılık da çekmezsiniz o takdirde..

son 17 sene de 2 defa şampiyon olduk (hadi 18'de 3 olsun, ortalama olarak 6 yılda bir şampiyonluk yapar), harcadığımız paranın, kaybettiğimiz itibarın haddi hesabı yok, sebanın şerefli takımı, padişahım çok yaşa diyen taraftarımız ve satılık oylar sayesinde bembeyaz tarihine kara leke sürülme suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. neleri kazandık neleri kaybettik bunların hesabını çok iyi yapmak lazım.. o halde şimdi değilde ne zaman tekrar beşiktaşımıza kavuşacağız? daha ne zaman dönmeliyiz özümüze, alttan gelmeye çalışan çocukları (ki oralarda sayenizde torpilli veletlerle doldu) ne zaman deneyeceğiz? her yıl birer ikişer denenmesi, tecrübe kazandıkça a takımda yer bulmalarıdır normal olanı, ancak bu mali yapıda daha gerçekçi bir çözüm bulunamadı, abileriniz (bir kelime ancak bu kadar cuk diye oturur, abiler!!!!!iniz (bkz ihsan kalkavan)) çözüm olarak kasımpaşayı aldı, belki yarın öbür gün muhtaç olur da koskoca kulüp kapılarında dilenir, kulüpler birleşir diye..

kısaca bu takım sezon ortasına kadar bu kadro ile oynayacak, başka alternatif var mı? daha iyi olamaz mıydı? demirörenin sömürdüğü kulüp bugün çok daha iyi olabilirdi. keşke o karanlık 8 sene olmasaydı. ancak filmi 8 sene geriye alabilmek için en az bir o kadar zaman gerekli bize ne yazık ki!! tabi sizin gibiler yeni çözümler bulmazsa (bkz 2004-2012 yılları arasındaki eseriniz)...

emireri dedi ki...

bugün hepimizin bildiği gibi fikret orman yönetimi bir iyi niyet anlaşmasının altına imza attı ve bu anlaşmaya dair şunu anlamış değilim, önce anlaşmanın bir kısmı (resmi siteden alıntıdır);
"Yeni stadyumun tasarımı ve geliştirme çalışmaları, stadyumun farklı ticari etkinlikler için kullanılması sonucu ek gelir yaratılması, """"Kulübümüze ait ticari hakların satışı gibi konularda işbirliği"""", farklı gelir kaynaklarının oluşturulması, yeni sezon hazırlık kampının geliştirilmesine katkı sağlamak ve Futbol Altyapı Takımlarımız’ın dünya standartlarına yükseltilmesi gibi detayların yer aldığı iyi niyet anlaşmasının imza töreninde bir konuşma yapan IMG Başkanı Michael Dolan, Beşiktaş ile anlaşma yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:"

bu anlaşmanın anlayamadığım kısmı, kulübümüze ait hakların satışı gibi konularda işbirliği???? ne demek??? biri açıklaya bilir mi??? bunun için işbirliğine gerçekten ihtiyacımız var mı???? varsa şayet demek ki yönetici arkadaşlarımız yönettikleri alanları esasında çok da iyi yönetemiyorlar anlamına mı geliyor? o zaman oradaki yönetici arkadaşlara ne gerek var ki??? tamam işi ehline vermek lazım ama sen resmen marka yaratıyorsun ve sen bu markanı pazarlayamadığın için kendine ortak alıyorsun anlamına geliyor bu anlaşma.. yine gelirleri temlik altına almak anlamına mı geliyor, yoksa bunlarda önceki rezil gibi gelecek yılların gelirlerini mi kırdırma niyetindeler??

emireri dedi ki...

IMG’nin sitesindeki başlıklar;
- Yeni stadın dizaynı ve geliştirilmesi çalışmaları (şuan brezilya ve rusyada yapılacak dünya kupası stadlarının inşasında çalışmalar yapıyorlar)
- Bu konsepte uygun ilave gelirler
- Altyapı akademisinin ve Türkiye’deki sezon dışı kamplarının modernizasyonu (şirketin futbol, Amerikan futbolu, tenis, basketbol ve beyzbol gibi alanlarda programları mevcut)
- Bununla birlikte kulübün ve kulübün sahip olduğu stadyumun ticari haklarının pazarlanması, isim hakları, forma sponsorları, teknik sponsorlar ve tedarikçi temini gibi alanlarda gelişim.
- IMG ve Beşiktaş arasında heyecan verici yeni bir konseptin oluşturulması içinde bir işbirliği söz konusu- Stadyum Yönetiminde mükemmellik merkezi (teknik bir terim olsa gerek, daha düzgün çevrisi yapılabilir)
gibi açıklamalar söz konusu.. Böyle bakıldığında pek zararlı bir anlaşma gibi durmuyor ancak zamanında Gestifute Fon olayı da ballandıra ballandıra anlatılmıştı..

BJK4EVER dedi ki...

Hala sanssizlik diyenler var, inanilir gibi degil.

Sivas macinda yedigimiz golu organizasyonu iyi olan bir takim yemez arkadas, bunu kafaniza yazin.

Iyi takim oyle 3 macta bir yarim saat pres yaparak olmuyor, geciniz bunlari.

Adsız dedi ki...

@gurcan ulusoy

kaliteli takimlar zaman zaman kendinden kalitesiz takimlara yenilirler. sivasspora ya da gaziantepspora yenilmek kotu yapilandigimizi gostermez. oyle olsaydi iyi yapilanmis kaliteli takimlarin tum maclari kazaniyor olmasi gerekirdi.

ha ligi bu takimlarin arkasinda bitiririz o zaman onlardan kotu yapilanmisiz deriz

itake dedi ki...

ya o değilde facede bu vardı ve mükemmel olmuş

http://www.facebook.com/photo.php?v=436687113035728&set=vb.279493242127802&type=3&permPage=1

Adsız dedi ki...

Burda birileri vardı YÖNETİM BEDAVA BİLETİ BİTİRDİ diye isyan ediyolar o yüzden eleştiriyolar diye o arkadaşlara sormak lazım bunlar ne o zaman tuvalet kağıdı mı ??

http://img5.ressim.net/out.php/i6267261_a3bjwouccaam1ep.jpg-large.jpeg

bu biletler kimlere hediye ediliyo acaba herşeyi çok bilenler komplocular bi açıklasa ?

Deniz dedi ki...

Bunun bedava bilet olup olmadığını bilmiyorum bak, o bir kenarda dursun.

Sponsorlara anlaşma gereği verilen biletler de var, bu onlardan olabilir. Olayın aslını bilmeden görüş bildirmemek lazım.

Tribün liderlerine "aman bizim aleyhimizde bağırmayın, bizi övün" diye 100 tane bedava bilet vermek başka bişey, Türk Telekom'a 100 tane bilet vermek daha başka bişey. Karıştırmamak lazım.

Ömer Özlü dedi ki...

Bu görüşlere katılmamak elde değil ama Beşiktaş'ın en vasat transferinin Samet Aybaba olduğu gerçeğini görmeden yapılacak değerlendirmeler eksik olur. Yönetimin vizyon eksikliği futbolcu seçiminden çok teknik kadro ile ilgilidir. Kıyas arıyorsak basketbolda Erman Kunter'i getiren bir camia neden futbolda aynı basireti gösteremez merak ediyorum.

Yola daha iyi bir hocayla çıkılmalıydı. Bu yapılsaydı belki yine fenere yenilirdik ama şu anda en az 12 puanla zirvenin ortağı olurduk. Samet hoca bu takımı kendi seviyesinin üzerine çıkarabilecek birikime sahip değil.

Yorum Gönder

Ara