.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Ekim 2012 Pazar

Falker Ligde, Dasic Tribünde

Bugün oynanan maçta Beşiktaş Tofaş'ı 72-55 mağlup etmiş. Bu maçın istatistiklerine bakarken, bir şey dikkatimi çekti. Falker oynamış ve Dasic kadroda yer almamış.

Bu konuda haber, resmi açıklama vs. aradım mamafih bulamadım. Falker'ın sadece Euroleague'de oynamak için alındığını biliyoruz. Dasic'in formsuzluğu bu kararın değişmesine mi yol açtı, yoksa sakatlığı vs. olunca mı karar değişti? Bu konuda lisans sıkıntıları yok muydu? Prosedür nasıl işliyor ki?

Bilgisi olan varsa yorumlara eklesin lütfen. Ya da ben şaşkınlığımı abarttım.

7 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

ben de mac kadrosunu gorur gormez aradim ne oluyor diye, hatta korktum Dasic gonderildi mi diye, ama bir bilgi bulamadim. Ben oyuncularin oynatilarak kazanilmasindan yanayim...

Yasin dedi ki...

hemen yardım edeyim.
Bu işleri yakından bilen biri olarak söylüyorum ekstra yabancı hakkı kullanıldığında ekstra oyuncuya ligde lisans çıkarmak için ekstra bir para ödeniyor beşiktaş geçen hafta daha ödememişti onu ve bu hafta ödedi çok cüzi bir miktar 10 bin lira civarında birşey
yani bundan sonra sakat yada formsuz bir oyuncumuz olduğunda falker oynayabilecek.
Hepinize iyi bayramlar sevgiler...

emireri dedi ki...

bu kuralı ligde 6 yabancı kullanan takımlar kullanabiliyor.. falker şu anda kadromuzdaki joker konumunda, müthiş bir sistem tamamlayıcısı olarak yer alıyor.. maç içerisinde tofaşlı bir oyuncunun alley oop'unu bloklaması vardır ki izlenmesi elzem bir harekettir :)

Tesekkurler Yasin.

Evet Falker'in lig icinde kullanilabilir olmasi cok iyi oldu. Alan savunmasinin en onemli halkasi zira.

Jesper dedi ki...

Geçen hafta Curtis Jerrels Ksk maçında sakat olduğu halde Falker'in oynayamamasının sebebide tam olarak buydu. O paranın 10.000 TL den çok daha fazla olduğunu düşünsemde, bu hakkın kullanılması gerektiğini düşünüyordum zaten.
Bencede çok makul bir karar olmuş.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@Jesper,

O para yaklaşık 25 bin TL civarı bildiğim kadarıyla. KSK maçında Falker'ın oynayamamasının sebebi ise lisansın daha önce çıkarılmış olmamasıydı. Jerrels'ın durumu cumartesi günü belli olduğu için de federasyona başvuru yapılamadı.

Jesper dedi ki...

@ Wruce Bills
Bilmiyorum yanlış mı anlattım ama bende şu yazdığının aynısını söylemeye çalışmıştım. Yani bu lisans daha önce çıkmalıydı. "Adam sakat olduğu için kontenjan boştu, oynayabilirdi" demek istedim.
Yanlış biliyor olabilirim ama. 5nci yabancıdan sonra her yabancı başına ödenen toplam bedel 125.000 $ diye aklımda kalmış yalnız benim.

Yorum Gönder

Ara