.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ekim 2012 Çarşamba

Euroleague D3 / Barcelona Regal - Beşiktaş

 

Perşembe / 21.45 / Jovcic (SRB) - Gkontas (YUN) - Jasevicius (LİT) / NTVSpor

Bu maç izlemesi en rahat maçlardan biri olacak bu sene, zira beklentiler düşük, fakat Türkiye basketbol tarihinde bu tür maçlarda alınan sürpriz galibiyet sayısı da hiç fena değil.


Barcelona Regal de bizim gibi savunmasıyla maç kazanan bir takım, ki şimdiye kadar oynadıkları iki maçta sadece 54.5 sayıya izin vermişler. Ribauntlarda muhtemelen çok sıkıntı çekeceğiz. Fakat bizim savunmamız için de çok önemli bir test olacak, orası muhakkak. Alan savunmamızı da cezalandıracak kaliteli şutörleri var kağıt üzerinde (Jasikevicius, Huertas, Lorbek gibi), lakin iki maçta %21.2 üç sayılık basket isabetiyle oynamış Barcelona. Bize karşı birden uyanmazlarsa, düşük skorlu geçecek bir maçta son dakikalarda daha az hata yapan kazanır durumu teşkil olabilir.

18 Yorum:

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Besiktas icin herseyden onemlisi, Eurolig devlerinden birinin sahasinda psikolojik olarak ezilmeden mac icinde kalabilmek olacak. Oyuncularin kafasinda biz bu maci nasilsa alamayiz gibi bir dusunce olursa hezimet gelebilir, o yuzden motivasyonu yuksek tutup kendi basketbolumuzu oynamaya calismaliyiz, bu konuda Erman hocaya guveniyorum.

theotheo dedi ki...

shelbyl olm şaka yapmayın ya. şu maçı beşiktaş kazansın bir daha beşiktaşı izlemem.

Besiktas'in maci kazanma olasiligi %1 falan, icin rahat olsun.

Ama zamaninda Ulker butun maci geride goturup sonra son dakikada sacma bir uclukle yenmisti mesela Barcelona'yi, boyle seyler olabiliyor :)

Ekrem Ph.D. dedi ki...

ben 1% degil de 35-40% sansimiz oldugunu dusunuyorum.

Unknown dedi ki...

theo ya katılmamak elde değil

emireri dedi ki...

dağları ovaları yaratan rabbim göster kudretini de theo beşiktaş maçlarından uzak dursun :)

o derece şanslıyız yani..

onderizo dedi ki...

Bence nolursa olsun bırak ya nede olsa 30 senedir Beşiktaş maçı izliyorsun sıkılmışsındır

QuaresmA dedi ki...

Bahis şirketlerinde oranımız 5.30 falan, yani kazanma ihtimalimiz 17-20% civarı. Olmayacak iş değil yani :)

Falker faul problemine girdigi icin alan yapamadik cok, ama gerek de kalmadi zira adam adama gayet iyi gidiyor.

Yalniz bu Euroleague hakemleri cok kolay faul caliyor ya, bu ne boyle? NBA'e bu hakemleri versen takimlar maci 4'er kisi tamamlar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

bence de eurolig standartlarinin uzerinde kolay faul caliniyor bugun, ev sahibi avantajini biraz abarttilar sanki.

Ilk ceyrekte de bize calmislardi bir iki tane kolay faul. Evsahibi avantaji da var tabii de, genel bir sorun var ya, boyle mac izlenme zevki sifira dusuyor. Abidik gubidik TV kamera acilarini/pozisyon tekrarlarini falan zaten gectim :)

Markota uzmeye devam ediyor.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

hucumda o ekstra adami bir turlu cikaramadik maalesef. Ne Markota ne Dasic o role soyunabildi... Onlardan katki gelmeden kazanma sansimz yok.

Adsız dedi ki...

Bir müddet evvel Tomic demiştik. Erman Hoca savunma anlamında bu maçta büyük soru yaşıyor. Barça'ya karşı alan savunması nedir lem.

Adsız dedi ki...

@Ekrem M.Sc

Tamam Tutku'yu suçlayacak halimiz yok. Ama bu her seferinde dışarıya oynama tercihi nedir yaw. + Dasic tatile gelmiş gibi. Bu maçı kaybettik belli ama bu hali uzun süreli olmaz inşallah.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ james sneijder

Dasic bencte cok uzun sureler oturmanin etkisiyle bir ozguven problemi yasiyor, cok acik belli oluyor bu. Bence Tr ligindeki nispeten kolay maclarda mutlaka uzun sureler alip kendine gelmeli. Dasic'in verecegi katki gercekten cok onemli bizim icin, hele boyle sert savunma yapan takimlara karsi hucumda kilitlendigimiz zaman ekstra isler yapabilecek bir oyuncu. Erman Hocanin su anda cozmesi gereken en onemli sorun Dasic sorunu bence.

theotheo dedi ki...

sneijder erman hocaya da laf attı :D

alan savunması neymiş barcaya karşı. vay be. helal olsun.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Hayalindeki dünyada tek ses olmasını umsan da Adolf bile birden fazla klasik müzik bestecisi sever, hatta bunları birbiri ile kıyaslayıp aynen söylediğin gibi sevmediklerine "laf atardı". Bu bakımdan senin ne söylediğini çözemedim orası kesin.

Köyde 3 keçi kaybolmuş. Biri sadece keçilerden bahsetmiş, diğeri kaybolduklarından, öteki de kaybolma nedenlerinden ve bir daha kaybolmamaları için yapılması gerekenlerden.

Her keçi vakasını ilkinin formatıyla yorumluyorsan senin işin gerçekten zor.

Kolaylıklar dilerim.

Yorum Gönder

Ara