.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Eylül 2012 Pazartesi

Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırırmış


73 Yorum:

Adsız dedi ki...

Kuyruk acısı was here.

TA dedi ki...

kendini yere bırakmayan topçu arıyorsanız zor bulursunuz.

powerslide dedi ki...

ne güzel bir resim. burası türkiye burda herşey 1 gün konuşulur diyor. noldu geçen haftanın hırsızı dün akşam sonradan oyuna girip etkili oyunuyla manşetleri süslüyor şimdi. tek kelime susacaksınız.

onderizo dedi ki...

1. Yorum çilek transferini beklerken sıkılıp biraz Beşiktaş sayfalarına gireyim diyen doyumsuz Galatasaray taraftarı.
2. Yorum Burakın hala çok profesyonel oyuncu olduğunu ve bunun tüm dünyada yapılıp normal karşılandığını düşünen yüzsüz Galatasaray taraftarı.
3. Yorumu bende anlamadım mükemmel oyun ? Manşet süsleme ? Belkide ironi yapan bir Beşiktaş taraftarıdır. Aksi halde ona sıfat bulamam

Adsız dedi ki...

@onderizo

''burak yılmaz,biz de öyle''diye pankart açan bir topluluktan bahsediyoruz..burak her türlü hileyi hırsızlığı yapsa da biz destek oluruz, bağrımıza basarız diyor adamlar..farklı taraflardayız o yüzden laf anlatamazsın, hiç kendini yorma arkadaşım..

ps: bu arada yazdıkları pankartta da hata var; -de eki ayrı olacak..

Maxim Tsigalko dedi ki...

@TA,

Yahu hala konunun kendini yere bırakan/bırakmayan futbolcu olduğunu sanıyorsunuz!

Evet bu tip futbolcular her yerde var. Ama sanmıyorum ki bu tip futbolcuları bağrına basan, forum forum gezip onu savunan, adına pankartlar açan(bu olay özelinde) insanlar başka yerde olsun. Hadi diyelim ki o da var. Biz burada bundan hoşnut olmadığımızı dile getiriyoruz. Katılmayabilirsin pek tabi. Ama blogun başında nöbet tutup, bunlara cevap yetiştirmek bana tuhaf geliyor.

Bi üst yorumda renkdaşının söylediği "kuyruk acısı" lafı sizin durumunuza çok daha fazla uymuyor mu bu durumda? Madem bu konuda içiniz çok rahat neden buraya gelip bu adamı savunmak için uğraşıyorsunuz. Kendi forumlarınızda şanlı galibiyetlerinizi kutlayın, Burak'ın profesyonelliğini övün, ne bileyim rüya takımın oynadığı rüya futboldan falan bahsedin.

Biz anladık artık Burak'ın çok profesyonel olduğunu.

helldoradotcom dedi ki...

arkadaslar, uefa ve super kupa sonrasi GS taraftari bildiginiz FB taraftarina donusmustur. hic bosuna laf anlatmaya ugrasmayin. He deyin!

Adsız dedi ki...

şikeciliği tescilli orospu evlatları burak yılmaza saydırıyor ne güzel lan...

TA dedi ki...

kafanızda kendinize ütopik bir topçu(insan)yaratmışsınız.

insan dediğimiz yaratık günahları ve sevaplarıyla vardır.

onderizo dedi ki...

@TA
Heh konuyu birde dogmatik yapıya dönüştür, sonuç:Burak Yılmaz sorgulanamaz

QuaresmA dedi ki...

Bazı insan dediğimiz yaratık anılarıyla, bazıları da analarıyla anılır. Burak da anasıyla anılıyor genelde.

http://www.youtube.com/watch?v=h1Rfl0yPHFw

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maxim Tsigalko dedi ki...

Bu basketbol şubesine yönetici seçerken ne gibi kriterler var anlamıyorum. Basketboldan anlamaması ilk şart zaten de gereksiz açıklama yapma, dezenformasyon falan gibi ek özellikler de arıyorlar galiba.

Abdullah Sözer çıkmış Bonsu'nun basketbol hayatı bitti diye açıklama yapmış. Birincisi açıklama yalanlandı, ikincisi de bu iş sana mı kaldı? Sen ne hakla böyle bir açıklama yapabiliyorsun?

Adamın menajeri var, doktoru var. Hiç olmadı kendisi çıkar açıklar.

1986-87 sezonunda malatyaya giden şahinleri,iğneleri açıklasın ergun gürsoy..ayrıca 1992-93 sezonu UNUTULMADI UNUTULMAYACAK..ŞAİBESARAY..

Adsizin yorumunu silmiyorum, ibretlik olarak asili dursun orada. Onu muhatap alip da cevap vermeye gerek yok.

Adsız dedi ki...

Merak etmeyin 2 3 ayi var GS taraftarinin sonra zaten başlayacak Buraka küfürler Meloya bidon demeler asil GSye yakişmiyor demeler, şimdilik şampiyonlar ligi yada en azindan bi uefa daha kazanicaz havasindalar ellemeyin eğlensin gençler...

Unknown dedi ki...

Son olaylar GS camiasınında FB camiasından hiçbir farkı olmadığını net şekilde ortaya koydu.

Aylarca FB taraftarını ve camiasının tutumunu eleştiren Galatasaraylı arkadaşlar çok net şekilde penaltı dahi olmayan bir pozisyonda nasıl bir karakterde olduklarını gösterdiler.

Böyle bir durum bizim başımıza gelse BJK li yöneticilerden şöyle bir açıklama beklerdim; Burağın yaptığı hareket yanlıştı, böyle puan almak istemezdik.
Eminim hepinizde böyle bir davranış beklerdiniz.Bu tutum tamamen GS ile aramızdaki farkı gösteriyor.

Haklının yanında olmak sadece söylemekle olmuyor..

Adsız dedi ki...

sanki surada "burak kandiriyorsa bizimkiler de kandirsin" diyen hic gormedik. siz daha kandirin kendinizi biz namusluyuz bizim taraftarimiz oyle degil diye. suraya birkac gs taraftari gelip iyi ki de yapti dedigi icin akilli siz olan aptal onlar olsun. he canim he, bi siz sereflisiniz amk

alper dedi ki...

Ben niye gs lilere sövünce yorumlarım siliniyor.ana avrat düz gidiyorum bir yerde eksik mi bırakıyorum küfürü ondan mı siliyorsunuz?

Silmeyin..

itake dedi ki...

@alper
çok güldüm yaa :))))
yahu daha ne istiyorsunuz?? geçen sene şike davası sırasında bütün sene ahkam kesen GS'nin ne mal olduğu bir penaltı pozisyonuyla meydana çıktı işte. ülen FB ezik mezik ama bunlardan daha mert.

Adsız dedi ki...

GS yönetiminin ve sevenlerinin "şike" lafını ağızlarına almaları sonsuz bir ironi içerirken (ligimizde 2 farklı sezon için "evet teşvik primi aldık ve yaptık" diyen diğer takım oyuncularının konusu olan başka bir kulüp var mı, yazarsanız biz de bilgileniriz. Aynı şekilde kendi kalecisinin bu kulüp lehine şike yaptığını anlatan takım oyuncularının olduğu. GS'nin bu işlerdeki baş aktörlerinden biri olan böyük yöneticisi yanıt olarak "teşvik primi şike değildir" de demişti gerçi) shelbyl'in dediği gibi onları ciddiye almak da bir o kadar ironik olur.

Kardeşim anlamayacak bir şey yok. Medyadaki tüm yazarlar, ki buna suyuna göre dümen atanlar GS'li olanlar dahil, bu hareketin ne kadar ahlaksız olduğunu benim bu posttaki yorumumdan daha ağır cümlelerle yazdılar. Toplam 50 adet kadar olan bu kadroda istisna olan bir eski hakem, bir de kadroda yer almayan GS başkanı. Üstelik şöyle komik bir durum da var: o kadar teşvik primi itiraflarını, gelen vitamin iğnelerini ve diğer bilimum top şu köşeye atılacak düzenbazlıklarını da bir kenara bıraksak bile, hatta ortada kıran kırana geçmiş ve ne gariptir ki Beşiktaş lehine şike yaptığı iddia edilen oyuncuların bir gol bir de asist yaptığı maçı yok saysak bile, yani bütün bunlar yokken dahi siz istediniz diye var olsa bile, bir düzenbazlığı sanal olarak inandığınız kıyaslama ile savunma moduna girmeniz kadar zavallı başka bir durum olabilir mi? Çünkü buraya düzenbazın yaptığı hareketin devamında oynadığı maçtaki salakça işaretini savunmaya gelmişsiniz. Yazık size.

Destur çekme vs laflarına inanmam. Ama madem bir Beşiktaş taraftar sitesinde yazı yazma özgürlüğünü kullanıyorsunuz, bir zahmet çaba sarf edip Beşiktaşlı'nın möhteşem kadrolar safsatasına hiç inanmadığını da öğrenseydiniz. Çünkü rahmetli zamanında ne güzel söylemiş (forum kuralları gereği yumuşatarak): çünkü bizim köyde balkabağına balkabağı derler.

Adsız dedi ki...

2 puan icin yapmadiginiz yaygara kalmadi yahu. bizim derdimiz puan degil kendimizi kanitlama diyorsunuz, kanitladiniz o zaman aferin.

benim gozumde olayi bireysel hatadan cok siz boylesiniz biz boylesinize ceviren adam da en az burakin yaptigini savunan kadar cahil. sanki besiktasin her baskani seref-namus katsayisiyla secilmis de burada otup duruyorsunuz.

Adsız dedi ki...

@Adsız

Eğer bir birey sizin gibi herşeyi kendi seçme özgürlüğü çerçevesinde dahi sınırlıyorsa bizim için taraftar da olamıyor kardeşim. 2 puan dediğin anda bunu kanıtlıyorsun zaten. Farzet ki Beşiktaş 4-2 önde olsaydı ve bu kurnazlık puan kaybına yol açmasaydı, Beşiktaş taraftarı yine tepki vermez miydi sanıyorsun. Daha önce de dediğim gibi, müsterih olmak için spontane yazıp tanımayınca böyle oluyor. Başkan konusuna ise hiç girme istersen.

gnyz dedi ki...

Ulan duvar olsa utanır sıkılır dile gelirde bu yüzsüz ibneler bir de zeytin yağı gibi üste çıkıyorlar. Geri geldi dedikleri 2000 ruhu da bu işte kazanmak için herşey mübahtır.


Adsız dedi ki...

@gnyz

Zaten olay da burada. Madem olay pragmatizminiz, CL olayı size şahını gösterir ve gösterecektir de. İlk turda ballı börek olsanız da ikinci tur ilahi adaleti belirler. Çünkü orada frankofonlar da yetmez (ulem Fransızca biliyoz diye bizi şeklen aynı yere yazdırdınız ya ya daha ne diyeyim şikesaray).

Adsız dedi ki...

bursasporu maç satıp küme düşürmek mi 'temiz futbol'?
Bir mafya liderine(çakıcıya) pasaport veriip yurtdışına kaçırmak mı temizlik?
stadında adam bıçaklayıp öldürmek mi temizlik?
metin-ali-feyyazı zikretmeyip efsane olarak saha ortasında mastürbasyon yapan birisini(nouma) görmek mi temizlik?

JimmyLue dedi ki...

bu arkada$in Be$ikta$ta oynarken sirf bu yuzden tribunlerce sevilmedigine $ahit olmak Be$ikta$li olmayi,Be$ikta$'i anlatir.

Hicbir zaman sevmedik bu i$leri,bizim icin oynarken de..

sevimsiz insan.

Adsız dedi ki...

@Adsız

1) 2003-2004 sezonu Bursa maçıyla ilgili dile getirilenlerin garabet olduğu hakkında daha önce post yazdım. Merak eden gider görür (altlarda):

http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4772417004724515370&postID=1492587123944943869&isPopup=true

2) Kulüp tarafından reddedilen münferit olaylarla bir yola varamazsın. Hele ki futbol sahtekarlığı ve şike hakkında hiç. Şirket kur onaylarını X şahsına ver. Çok değil 1 hafta sonra adına herşeyi yapabileceğini gördüğünde yazdığını düşünüp çemkirme ama. Ha yapan asla gerçek Beşiktaşlı değildir orası ayrı. Yani ilk olayın emek sahtekarlığıyla ilgisi olmaması bir yana, bak biz yapanı sahiplenmediğimizi kıvırttırmadan söylüyoruz güzel kardeşim. Sizin gibi ağzına emzik alanı sahiplenmiyoruz.

3) O kadar yanlış bir yere girmişsin ki, bırak stadı, boğazında siyah-beyaz kaşkol var diye beklediği otobüs durağında 40 kişi tarafından boğazlanan mühendis Oktay'ı da yazsaydın keşke. Böyük camia böyle oluyor demek ki.

4) MAF'ı zikretmeden Nouma'ya sevgi gösterisinde bulunanları nereden çıkardın bilmiyorum ama Beşiktaşlı biri olarak öyle bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum. Yine ve yeniden aynı şey: Bilmeden yorum yapmak.

Adsız dedi ki...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=m%C3%BChendis+oktay

Yazılanların hepsi kapaktır. Ve umarım bu yazılanların hepsinden renginin ne olduğu önemli olmadan insanların sevdiği takımın aşkıyla özgürce evlerine gidebilmek çıkar.

Zaten başkası Oktay'ın bir yerlerde cennetteyken bile çektiği ızdırabını en az 10a katlar.

Önce her türlü futbol terörüne direnen tribün.

Adsız dedi ki...

o değilde şu cris amcayı biz alsaydık, neler konuşulurdu. basın garip, vapurlar falan.

Kartal Bafiler dedi ki...

Arif Erdemler ölmez , şekil değiştirir isim değiştirir ama kulüp değiştirmez.

Adsız dedi ki...

sizli bizli konustugunuz surece bos konusuyorsunuz. sanki burak besiktasta oynarken o penlatiyi gsye karsi yapsa gs taraftarindan tepki almazdi. acin bakin gs forumlarini adami sevmeyen bir suru taraftar var. ama sizin kafaniz almiyor bunu tabi. suraya yorum yapan 2 tane adami gorup aha gs taraftari bu iste biz serefliyiz havalarina giriyorsunuz. he abi he, besiktaslilar serefliydi de gs kotuydu, gs getirdi sikeyi, gs devam ettiriyo, bir besiktas temiz di mi. inanin siz bunlara iyi uyusturucu etkisi yapiyor bu laflar

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bunlara kendi yoneticileri taraftari vs sahip cikarsa boyle simarirlar iste. Sen kimsin yahu sus isareti yapacaksin gecekondu topcusu...

Yani dedi ki...

@Adsız-02:35

Adı üstünde burası adında Beşiktaş olan bir blog, burada kimisi çok asabi, kimisi daha itidalli bir sürü taraftar bir şeyler yazıyor. Bir oyuncuya kızmışlar, bu kızgınlıklarını ifade ediyorlar. Herşeyin ötesinde o oyuncunun kulübünün olay sonrası tavrına da kızıyorlar. Bazen genelliyorlar, bazen çarptırıyorlar, ama bunu ifade etmeleri açısından ortak noktaları Beşiktaş taraftarı olmaları, doğru tam ortada bir yerde olmadığına göre onu bariz bir şekilde "renkli" tarafa çekmeye çalışanlara inat ipin ucuna sıkıca sarılıyorlar. Tek yaptıkları bu, ve dikkat edersen argümanların yeterince düzenli işlendiği çok fazla postla karşılaşıyoruz. Kafaları da güzel değil şükür, kendi aralarında tartışıyorlar. Ama benim anlayamadığım mesele, senin buradaki taraftar güruhuna birşeyler anlatma gayretinin onları uyuşmuş olmak seviyesinde görecek dereceye ulaşmasındaki ısrarın niye? Bir tür savunma mekanizmasıysa farkına var diye söylüyorum, çünkü bilinçaltının işidir emin ol.

Kimse bütün gs taraftarlarını bir kenara koyup çöpe fırlatmıyor, ancak kulüp başkanının argümanını savunan taraftarların hepsinin adını öğrenemeyeğine göre aynı söylemle kendini ifade eden taraftarlara "siz" diye hitap ediyor.

Beşiktaşın sütten çıkmış ak kaşık olduğunu en azından kendi açımdan iddia etmiyorum, ama James Sneijder'in de dediklerine dikkat edersen bu kadar net "hak gaspetme" durumlarında kulüplerin genel duruşu ve mağduriyet oranlarına bakarsan Beşiktaş yönetimi yahut taraftarı hemen savunmaya geçmek yerine önce bir durup bakıyor,ona göre hareket ediyor ve bu kadar net bir hırsızlığı savunmanın anlamsız olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Çünkü ısrarla burada zaten kanı kaynayan taraftarı tahrik edercesine yorumlar giriliyor, artık kabak tadı vermeye başladı, "biz yaptık ama zaten siz de bu çarkın içinde illa ki yapmışsınızdır" ya da "herkes yapıyor" argümanıyla konuya yaklaşacaksak bil ki otomatikman zaten Galatasarayın devamlı bu işleri yapmış olduğunu kabul ediyorsun, biz ise Beşiktaş hususunda hala muallaktayız.

İşte asıl mesele bu, şampiyonluk sayıları arasındaki farkı da, bariz hakem hatalarını da açıklayan ruh hali bu. Nedense insanlar aşağıdayken biraz daha yukardakine ulaşmak yerine onu da ayağından çekip kendi seviyesine indirmeye çalışıyor. Beni endişelendiren durum ise ben bu tarz hareketleri Fenerbahçe taraftarlarından görmeye alışıkken yukarda da bahsedildiği gibi GS taraftarı da aynı psikolojiye evrilmiş. Yapmayın, ihtiyaç olan şey biraz gayret ve akl-ı selim.

theotheo dedi ki...

burda bi tane galatasaraylı götlalesi laf atmış hepiniz uğraşıyosunuz ulan ne mal adamlarsnz.

bi açıdan bu olayın bu kadar büyütülmesi halen beşiktaş medyasının baya etkin olduğunu gösteriyor bu açıdan sevindirici. ama bir tane yanlış kararın bu kadar büyütülmesi de saçmalık işin gerçeğinde.

helldoradotcom dedi ki...

Soyle bir ucgen yaptim. Adini herkes istedigi gibi koysun:

Fatih Terim
Hasan Sas-Emre Belozoglu
Burak Yilmaz-Engin Baytar-F. Melo
F. Akyel-Ahmet Cakar-Vahap B.-Hagi

Ben GS deyince aklima bunlar geliyor.. kimse kusura bakmasin..Sirf yoneticilerinden de bir altigen cikar...

helldoradotcom dedi ki...

@theotheo

burada karsi gelinen "yanlis karar" degil kesinlikle. "yanlis karakter".

theotheo dedi ki...

ya kardeşim bana anlatmayın ben 30 senedir beşiktaşı izliyorum. aynı pozisyonda beşiktaş penaltıyla golü atsaydı kendi futbolcunu burda koyup hain ilan edermiydin. mesele bu.

boş işleri bırakın. iyi kötü bi yola girdi beşiktaş gidiyo. inşallah daha da iyi olacak.

Adsız dedi ki...

Hassiktirin lan ibibikler :)) Baya güldüm he. Kendini yere bırakan tek futbolcu Burak mı ak? Beşiktaş böyle hiç mi maç kazanmadı? Türk Futbolunda bu kadar iğrençlik varken artık tek derdimiz Burak mı?

Kıskanmayın beyler... Enerjinizi doğru alanlara yöneltin.

Neyse maça gelinc, iki tarafın da üç puanı haketmediği bir maçtı bence. Öyle ya da böyle berabere bitti. Güzel oldu.

Adsız dedi ki...

biz bunlari cok gorduk. fenerbahce taraftari da halen baskaninin sike yapmadigina inaniyorlar. trabzon-gs kirli, fb temiz onlara da gore. gececeksiniz bu biz temiziz siz kirlisiniz ayaklarini. yarin bir gun besiktas futbolcusu elle gol atar, yoneticisi sike yapar su laflarinizi size bir guzel yedirir. sonra da birkac yonetici taraftar biz temiziz diye sahip cikinca biz de diyelim mi peki "iste besiktas camiasi rererore".

hatayi yapan burak ya da hakem neyse ne. ama cikip yea biz tarih boyu temiz olduk siz de fatih terim falan var demek sacma ve cahil ve uyusturulmus.

alper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
onderizo dedi ki...

Ya bu beyinsizlere anlatamıyoruz heralde ya. Konu Beşiktaşlı futbolcu elle gol atmaz kendini yere atmaz dünyanın en şerefli futbolcusudur falan değil biz nerden bilelim alırken karakter analizi yapmıyoruz heralde ama bunu yapam Beşiktaşlı futbolcu Beşiktaşta en fazla yarım sezon daha kalır ama Galatasarayda hem profesyonel hem kahraman ilan edilir. Hala anlamadıysanız baştan okuyun yorulduk

blackeyes82 dedi ki...

beşiktaşta kendini yere atan futbolcu çıkabilir. ama sahada olmayan arkadaşının formasıyla maça çıkan oyuncu çıkmaz.

burak konusu gerçekten uzadı.
boşverin gitsin.
taşıma su ile değirmen dönmez. hep sağdan soldan puan tırtıklayamazlar. hak eden şampiyon olacak.

futbolcusu kendini atsın, taraftarı küfür yazsın.
eğri giden doğru yolu bulamaz.

Yani dedi ki...

@Adsız

Abi sen demek ki burada yazılanları okumuyorsun, ya da bir renk körlüğü var. Hep derler insan kendinde olanı başkasında görürmüş. Bak hayatta insan ötekini tanıyarak kendini tanır ve tavır geliştirir. Karşılaştırma yapmak insanın birincil öğrenme özelliklerinden biri. Şimdi o zaman önce geçen seneki şike sürecindeki Beşiktaş taraftar grubunun duruşuna bak bir de Fenerbahçe taraftarının duruşuna bak. Aziz Yıldırıma tapar seviyesine gelmiş bir Fenerbahçe taraftarına bak bir de her başkanını eleştiren Beşiktaş taraftarına bak. Uyuşma kelimesinin manasını daha iyi anlayacaksın. Verdiğin örnek zaten burada ortaya atılan argümanları destekler nitelikte.

Yukarıda bir başka adsız da demiş ki maçın hakkı zaten beraberlikti. E abi o zaman hiç skor falan da tutmayalım, oynasınlar ortada maç sonunda 4-5 "akil adam" toplansın ve maçın hakkını tayin etsin, bu argümana sadece mizahla yaklaşılır.

http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=14363

O zaman ters bir soru soruyorum, geçen sene Galatasaray şike davasında yargılansa sence Galatasaray taraftarı Beşiktaş taraftarınının tavrına mı yakın davranırdı, yoksa Fenerbahçe taraftarınınkine mi?

Tek derdimiz Burak değil, Burak bir sembol, ve çok taze bir olay. Dolayısıyla bırakın da biraz konuşalım. Messi'nin Maradona'nın elle attığı golleri, Suarez'in elle çıkarttığı golü hoşgören- akıllıca bulan- Morinho'nun yaptıklarını normal gören ama Fowler ya da Turgay Bahadır gibileri de enayi diye niteleyen bir futbol dünyasında bu tarz olayların olmadığını iddia eden yok. Beşiktaş da kendimce sütten çıkmış ak kaşık değil. Fakat, medya zaten iki kutuplu bir futbol ortamı yaratırken Galatasarayın Fenerbahçenin haklarını koruyan çok kişi var, ama sesi çıkmayanın başına ekşiyorlar(Ali Aydın bugün olsa penaltı çalınacak olan, ama o dönemde "penaltı gibi penaltı" furyası olduğu için çalınmayacak Ahmed Hassan penaltısındaki görece hatasından sonra görevi bırakmak zorunda kaldı, ama bugün Bülent Yıldırım biraz dinlenip unutulup yeniden maçlara çıkacak. O kadar kamuoyu oluşmasına rağmen bu tarz bir yaptırım gücünün olmaması bile bu meselenin neden büyütülmesi gerektiğini bize açıklıyor.)

Beşiktaş taraftarı bu olayda meseleyi derin sosyolojik seviyeye indirmiş olsa da(ki bence çok gerek de yok), argüman hataları yapsa da, maksadı bu olayın normal bir şey gibi gösterilmesini engellemek. Çünkü normal değil ve hiçbir zaman olmayacak, o yüzden Burak'ın yaptığı sus işaretinin bazı gs taraftarının göğüsünü kabartması bir kenara, "ulan it bi bok yedin, otur oturduğun yerde, biraz dikkat et" demek yerine diğer takımların oyuncularının önceki hatalarıyla olayı normalleştiriyorsunuz. Ama daha önce de dediğim gibi tartışmalı olan pozisyonlar için değil, bu kadar net bir hak gaspetmenin olduğu durumlar için konuşuyorum.

Ayrıca Ntvspor'da bir yazı(Nilay Yılmaz) yayınlanmıştı birkaç gün önce, özeleştiri olsun diye burada da bahsedeyim, o dönemde Burak elle gol attığında normal gören taraftarlar olmuştu pek tabii ki. Beşiktaş taraftar grubunun hepsinin aklı başında adam olduklarını kimse söyleyemez. Ancak, bugün o dönem yöneticimiz olan kişileri de eleştiriyoruz. Zaten Demirören yönetiminin taraftar üzerinde yarattığı travmayı incelemek için sayfalar yetmez. Ancak, son maçtaki olay olmadan önce dahi Burak'ın Konya maçındaki pozisyondaki tavrını-hangi Beşiktaşlı ile sohbet edersem edeyim- hep bu oyuncunun duruşunu anlatırken anımsıyordu ve yüzünü ekşiyitordu. Bu da demek oluyor ki aslında tasvip etmemiş, ve bu oyuncunun Beşiktaş'tan uzaklaşmasının bir sorun olmayacağını değerlendirmiş. Dikkat edersen bu tarz futbolcuların neredeyse hepsi bir şekilde Beşiktaş'tan uzaklaştırıldı, sizce hepsi tesadüf mü bunların?

demetevler dedi ki...

merhabalar, oncelikle galatasaraylı oldugumu belirterek yazacagım seylere baslamak istiyorum. aslında o da soylenemez artık, türkiye liglerinde mac izlemeyi bırakalı 1 sezonu gecti, aynı zamanda takım tutmayı da. bu blogu uzun zamandır takip ederim, benim icin güzel erdemlere sahip olmak ve kafası calısır olmak, aynı renklere sevdalı olmaktan daha önemli bi kriter birini kendime yakın hissetmem icin. burdaki yazarları da genel olarak oyle gordugumden okurum, takip ederim, bazen de tartısırım kendi kafamda. ancak nasıl ki burda bile kafası sadece basarı odaklı calısan insanlar varsa, diger takım taraftarları arasında da olması cok normaldir. burak yılmazın tartısılıcak bi yanı yok, herzamanki gibi 2 sekilde bakılır bu olaya da; sagladıgı fayda ve etik. ilkinin gozunden bakamadım ben hicbir zaman.

theotheo arkadısımız demis ya, kendi takımınıza olsa yine aynı sekilde bakabilir miydiniz diye, ben burdaki insanların bakıcagını bildigim icin usenmeyip bu kadar sey yazıorum. bosver kardesim duz adamlıgı, 30 senedir izliomussun bak, nice 3 puanlar aldı besiktas, galatasaray, fenerbahce bu seneler icinde. karakterinden odun vermeye degmez hicbiri. sampiyonluk macında da degmez, gazozuna da degmez. olayları da aynı zamanda, ama bilmemkim 40 sene evvel biseybisey yapmıstı sığlığından cıkarın artık lutfen.

Adsız dedi ki...

siz de benim dedigimi anlamiyorsunuz.

birincisi sunu demek istiyorum, burakin sirtina vurup helal kocum penaltiyi aldin ya da futbolda normal bu diyen taraftar kadar bizim takima yakismiyor niye aldik falan diyen de var. ve bunun aynisi besiktas taraftarinda da var. simdi besiktasin ecmisinden ornek vermekle ugrasmayacam ama herhangi bir hakemi aldatan besiktasli futbolcuya kitlesel tepki gosterilecegini veya gosterildigini sanmiyorum. kazanma odakli olanlar futbolun icinde bu derken, digerleri gonderin bu adami demistir.

simdi goruyorsunuz surda kufur eden besiktas taraftari da var adam akilli cevap vereni de. biz alperi ya da onderizoyu gosterip aha besiktas taraftari adam akilli tartismasini bile bilmiyor diye genelleme mi yapalim? benim derdim taraftarin bireysel tepkisinden ya da burakin hatasini siz gsliler boylesiniz biz bjkliler boyleyiz seviyesine cekmeniz.

fenerbahce taraftarinin aziz yildirimi koruma ruh haline girmesinin milyon sebebi var. burada niye besiktasin taraftar tepkisi farkli oldu nedenlerini yazmayacagim ama emin ol onlarin aziz yildirimi korumasi sikeyi tasvip ettiklerinden degil. o adamlar da sizin kadar serefli. benim o ornegi vermemin sebebi ise sen taraftarsan takiminin serefli olduguna inandirabilirsin ama yarin bir gun bir taraftar bir yonetici ahlaksizlik yapar seni kucuk duruma dusurur demek istememdi.

Yani dedi ki...

@Adsız

Evet kitlesel tepki gösterilmiyor, doğru söylüyorsun, ama takımdan bir şekilde gönderiliyor bu oyuncular, savunulduğu çok az örnekle karşılaştım.

Zaten yazım boyunca beşiktaş taraftarının argüman hataları yaptığını kaç kere tekrarladığımı sayamadım, ama burada bir sesini duyuramama durumu var ve bu durum Beşiktaş taraftarını daha da asabileştiriyor ve alışılmış şekilde tepki vermeye başlıyorlar. Ama alt metinde özellikle bu platform için söylüyorum, bu işler normal göründükçe bizim takım bu tarz olaylardan daha çok çekecek endişesi var. Şerefli kincilik muhabbeti artık bir efsane değil beynimiz tasında çalkalanıyor, ve yahu sesi çok çıkanın hatası hoş görülmesin diyoruz. Bu olay bu kadar net olduğu için de herkes dilinin döndüğünce kamuoyu yaratma işlemine katkıda bulunuyor.

Tartışmanın o dediğin sığlığa varmasının sebebi buraya gelip senin aklı başında olmadığını düşündüğün gs taraftarlarının tahrikleri. Olayı kuyruk acısı, kıskanmayın, susun önce küme düşmeyin gibi ifade eden kişiler burada o postları yazmamış olsa emin ol böyle tepkiler de gelmezdi.

Şikeyi tasvip etmiyorlar, niye bize piyango vurdu diyorlar, haklılar da, ama daha önce de dedim, gs yapmışsa, bjk yapmışsa o onların ayıbıdır, onları kayıran bir hukuk sistemi varsa o hukuk sisteminin ayıbıdır. Ama bir peygamber gibi her dediğine eyvallah denen bir adamın takımına verdiği zararı da göremiyorlar. Bunları kimse söylemiyor, herkes kolay yoldan Aziz Yıldırımın söylediklerini tekrarlıyor, ve kitle manipülasyonuna kurban gidiyorlar. Geçen gün ntvsporda elimde 3 tane taraftarkart var hala sahada bir oyun göremiyorum diyen fb taraftarlarını görmeye başladım.

Son olarak, bu şereflilik meselesi değil, Beşiktaş oyuncuları ahlaksızlık yapıyor, yapanı da gördük, ama bu oyuncuların futbol takımıyla ilişkisi çok kısa süre sonra kesildi, en azından bu oyunculara bir destek gelmemiş olması önemli, gelse de bu destek kurumsal olmadı, taraftarın bir bölümü destek vermiş olsa da, sonuç olarak bu oyuncular gittiğine göre en azından yanlıştan dönülmüş oldu. Burada seninle ayrıldığımız nokta senin doğruyu tam ortada görme arayışın, ancak maalesef moment her zaman tam ortada olmaz, az sağa az sola kayar, bunu kabul etmek lazım. Fakat hiçbir zaman ne bu taraftadır ne de o tarafta.

Adsız dedi ki...

Aslında her iki görüşün argümanları tek bir yerde toplanıyor: siz de olsanız aynı şeyi yapardınız, hayır biz yapmayız.

Blogda iki post önce yazdığım bir alıntıyı tekrar ekleyeyim, belki aydınlatıcı olur. Nuri Özgül'ün pozisyonla ilgili bir yazısından:

"Dört sezon önce, İnönü'de bir Trabzon maçı oynadık, hakem İbrahim Toraman'ı oyundan attı. Daha sonra çalım ve paslarıyla bir kişi eksik Beşiktaş'ı zorlayan Trabzonsporlu Barış'a yok yere ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Taraftar ne yaptı peki, Beşiktaş'ı en çok zorlayan oyuncunun atıldığına sevindi mi sence? Hayır, Barış hırsından ağlayarak oyundan çıkarken Beşiktaş tribünleri hep bir ağızdan "eyyamcı hakem!" diyerek mesajı veriyordu.

O hakem kimdi biliyor musun? Bülent Yıldırım!"

Taraftarın hepsi aynen şöyle bağırmıştı: "eyyamcı hakem pozisyon faul değil".

Bu kulüp transfer çekini 6 gün önce usulsüzce kırdıran göz bebeği oyuncusunu sırf bu nedenle gönderdi, tıpkı hocası hakkında bir defa konuştu diye bana göre lige gelmiş gelmiş en iyi yerli orta saha oyuncusu Fikret'i ve o sezon takımla özdeşleşmiş Ziya'yı gönderdiği gibi. Elini şortuna soktu diye bir diğerine de aynı şeyi yaptı, sanki birilerinin penaltı noktasını kazması ya da kendini yere atması çok daha etikmiş gibi. İki futbolcusu kız yüzünden kavga etti, birini hemen diğerini de bir sezon sonra serbest bıraktı. Transfer ettiği oyuncu hem de hala kendi ülkesindeyken rakip taraftarlara şortunu indirdiği için kendisinden vazgeçti. Bunun gibi aklıma gelmeyen bir yığın örnek var. Ama hepsinden önemlisi şimdi sus işareti yapan oyuncuyu da ne bu kulübün yönetimi ne de taraftarı hiç sevmedi. Üstelik büyük bir taraftar desteği ile transfer edilmesine rağmen.

Var mı böyle örnekleriniz. Yoksa arada denildiği gibi "sallamayın"ız lütfen.

Bu blogda kendi takım oyuncusunun haksız kazanımlarını eleştiren bir sürü post atıldı sevgili GS'li yorumcular. Ben kendi yazdığım bir tanesini hatırlıyorum mesela, daha da vardır:

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/alg.html

O yüzden "size olsa sanki sahip çıkmayacak mısınız?" demeyi bırakalım. Bize oldu, ve sahip çıkmadık. Blog arşivleri açık, isteyen girer okur.

blackeyes82 dedi ki...

Bosverin bu kadar uzun yazilarla cevap vermeyin su adamlara. parmaklariniza yazik.

blackeyes82 dedi ki...

Bosverin bu kadar uzun yazilarla cevap vermeyin su adamlara. parmaklariniza yazik.

Adsız dedi ki...

bursa'yı uzaylılar küme düşürdü..
Türkiye kupasını uzaylılar şike yaparak aldı..
Uzaylı yönetici ve Uzaylı Tayfur 6 ay kodeste yattı..
Çakıcıya pasaportu uzaylılar verdi..
Bjk temiz ok..

Yani dedi ki...

@Adsız

Aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz, biz bu hatalarla, ve o hataları yapanlarla aramıza mesafe koyuyoruz, özeleştiri ve eleştiri yapıyoruz, peki sen şimdi hasbelkader o sene kötü olması itibariyle şike davasını teğet geçmiş Galatasaray'ın eleştirisini yapabiliyor musun? Yoksa herkes yapıyor, o yüzden fazla tırmalamaya gerek yok mu diyorsun? Doğru diye birşey yoktur, doğru dediğin başkalarının yanlışlarını söyleyince kendinin doğru olduğunu sanmak mı diyorsun?

Not: Söylemim bu konuların dışında genel bir ifadedir, zaten Bursa olayının olduğu seneyi herkes biliyor ve gerekli cevaplar verildiği için tek tek birşeyleri anlatmak biraz anlamsız.

Narcos44 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Narcos44 dedi ki...

Yâ hû kapatın kodumun konusunu. Doğru dürüst yorum okuyamıyoruz şurda.

Kime derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz? -Gassaraylıya

Gassaraylı kimi dinliyor? -Beşiktaşlıyı...

Yarım saattir yorum yorum aşağı indim hep aynı terane.
İnmez olaydım!

Ey Galatasaraylı, sen de Burak artık bu işleri. N'olur bi siktir git burdan!

Offff...

Adsız dedi ki...

@jamessneijder
dedigin macta besiktas 2-0 ondeyken atilmis baris. ayrica toramanin atilmasindan da zaten tepkiliydi tarafar. tabii ki o tezahuratin tek nedeni bu skor rahatligi degildir ama ben o anki kosullarin o tezahurata cok buyuk katkisi oldugunu dusunuyorum. 0-0 giden gergin bir macta o tezahurat yapilmaz oyle kolay kolay. diyelim ki skordan bagimsiz o tezahurat gelirdi, o tezahurat olsa bile ben yine de o kirmizi karta bir sekilde sevinen taraftarlar oldugunu dusunuyorum ve de biliyorum. kaldi ki, besiktas tribunlerinin hakemin lehine hata yapmasina sahit oldugu ilk ve tek an o barisin pozisyonu olmasa gerek.

neyse olayi orneklerle biz boyle yapmistik siz soyle yapmistiniza getirmek istemiyorum, zira tam olarak dedigim bu. ornek ararsaniz gs taraftari da bjk taraftari da destekleyici ve curutucu arguman bulurlar. iste sirf bu yuzden genelleme yanlis. cesitli taraftar profili, yonetici profilleri ve oyuncu profilleri olabilir futbol takimlarinin tarihinde, ki de vardir. bunu genelleyip biz boyleyiz siz soylesiniz deme mantigi sacma.

@shelbyl
belki sen theoya yazdin ama banaysa eger; burada kendi futbolcunuzun haksiz kazanimizini elestirmiyorsunuz demiyorum ben. dedigim gs taraftarindan da buraki sahiplenmeyen var. homojenlestirmek gereksiz diyorum

emireri dedi ki...

"burak yılmaz bizde öyle" diye pankart açılmasına izin veriliyorsa bir genelleme yapılabilir öyle değil mi? pankart'ın anlamı en azından destek olan kitlenin büyüklüğünün hiç de azımsanmayacak derecede olduğu şeklindedir.. ben bu çıkarımı yaptım..

velhasılkelam ceza sahası içinde bir çok artistik hareketi tescillenmiş, adına patentler alınmış arif erdem yıllarca galatasaray camiası içerisinde barınmış hatta emekliliğine kadar formayı sırtından çıkarmamıştır. hala birçok galatasaray taraftarının sembol isimlerinden biridir. sorun şuradaki bu ve bu tarz davranışlar hiçbir zaman sarı kırmızılı camia tarafından ayıplanmamış, bu tarz hareketleri yapan/yapabilen isimler barındırılmaya devam edilmiştir. daha fazla uzatmaya gerek yok, burak yılmaz bizde zamanında siyah beyaz forma içerisinde bu işlere girişmiş, taraftar tepkisi nedeniyle, çok daha umut vaad eden bir yaşta, manisa yolunu tutmak niyetinde kalmıştır.. benzer bir tepkiyi hiçbir zaman galatasaray idarecilerinden ve taraftarından göremeyeceğiz. geçmişte de göremedik.. çünkü özellikle ekonomik bir çok etmenin olduğu, bunun mantıksız olacağı, şirket'in zarara uğrayacağı gibi nedenler odak gösterilmiştir. şu durumda şöyle demek gerekir, ya birileri fazla profesyonel, ya da biz fazla amatörüz..

Yani dedi ki...

Eyvallah Galatasarayın böyle düşünen taratarları da var, tanıyorum da onları, ama Gs'nin kendi oluşturduğu kamuoyu ile Beşiktaş'ın kamuoyunun ortaya çıkan genel görüş ve duruş bağlamında hangi taraflara eğilimli olduğu önemli. Burada bunu anlatmaya çalışıyorlar. Galatasaray kamuoyu gün itibariyle bizim bahsettiğimiz yerde olduğu için genelleme yapılıyor. Emin ol senin de aklına hemen Beşiktaş'ta kavga eden oyuncuların gönderilme hikayeleri geliyordur, ama ben ne Fenerbahçe'de, ne de Galatasaray'da bu kadar net bir olaya rastlamadım. Çoğunlukla bir cemiyet sahiplenmesidir gidiyor.

Tabi ki Beşiktaş taraftarları tarafından her görüş söylenecek, çarpıtanlar, küfredenler, sessiz kalanlar, genelleyenler olacak ancak mühim olan kamuoyu ve ortak görüşün ne tarafa yönlendiği. Tarihsel süreçte nelerin yaşandığı ve nasıl duruşlar sergilendiği hesaba katılmalı. Burada eleştirilen şeyin iyi farkedilmesi lazım, yoksa kimse Galatasaray taraftarını topyekün çöpe atmıyor.

Not: Tahrik etmediği sürece, ben şahsen Gs taraftarlarının burada bulunmasında bir beis görmüyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili Gs'liler canınızı sıkmayın. Taş durduğu yerde ağırdır. Burak camianıza çok yakıştı.

Bundan sonra maçlarda sıkışınca Burak'ı oyuna alın, size bol bol penaltı kazandırır...

Başar

Adsız dedi ki...

Sevgili adsız,

Sezonda 34 maç var. Bursa şampiyon olurken de küme düşerken de kendi kendisine bu işleri başardı. Esas o sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğu çalındı. EL insaf!

Beşiktaş son 10 sezonun en çok Türkiye kupası kazananı... İbrahim Akın kupa maçında bize gol çaktı. Öbür arkadaş asist yaptı. Bu nasıl şike?

Tayfur konusunda haklısın. Burayı veya diğer blogları takip ediyorsan, kendisi camiamızın nefret ettiği bir şahsiyet.

En komiği "Çakıcı'ya verilen pasaport" Sevgili arkadaşım sen bizi sanıyorum Beşiktaş Emniyet müdürlüğü ile karıştırdın. Beşiktaş Spor Klübü kimseye pasaport veremez. Ha diyorsan ki vize başvurusunda bulundu, bu konuda yerden göğe haklısın. Zaten Sinan Engin'den de bu ve bu gibi sebeplerden nefret ediyoruz!

Kısaca, çürük elmalar her camiada var. Biz hepsine tepki gösteriyoruz. "mafya babalarının değil baba hakkının beşiktaşı", "aklanın da gelin" gibi pankartlar bize aittir. Burak Yılmaz'a da zamanında aynı hareketlerden tepki gösterdik. Gösteremeyen sizlersiniz!

cengo dedi ki...

Ben Avrupa'ya gideceğim ühühü

Adsız dedi ki...

Yahu bu Burak BJK da oynamadı dimi hiç ? :D:D

Adsız dedi ki...

Farkı: biz onu teneke bağlayıp gönderdik, siz sahtekarlığını bile kutsayacak durumdasınız.

Ne demiş Budist bir rahip: "ben adama aydedeyi gösterdim o adam bana parmağımdan bahsetti".

Hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...

Bu arada.

@Adsız (hangisi olduğunu yazılanlardan anlar)

Doğru o TS maçında biz avantajlıydık ama Beşiktaşlıları tanırsan 85. dakikada bile 2-0'ın bir anlam ifade etmeyeceğini bilirsin. O eyyamcı hakem lafı ikinci yarının başlarında söylenmişti. Bizim ligi bırak Avrupa'da örneği olmayan bir olaydan bahsetmemiz de cabası.

Ayrıca her takımda şu bu adamlar var demek bu konuştuğumuz herşeyi boşa çıkarır bence. Zira ben Beşiktaş taraftarının genel çizgisinden bahsettim. Hani her maç soğuduktan mesela 2 gün sonrası vardır, bununla desteklemeden yazmadım bu söylemi. İstanbul'lu değilim ama net dışında da gayet iyi nabız alma imkanım vardır.

İlaveten, yönetimsel olarak ilkesel davranmak olarak verdiğim örneklerin 2 adedi Beşiktaş taraftarının nefretle bahsettiği 8 yıla ait. Düşün gerisini.

Adsız dedi ki...

Aslında çok detaylı tartışılacak birşey yok. Ben bu meselede Mehmet Demirkol'la aynı fikirdeyim. Burak önce sağ ayağını atıp basıyor, ardından 'ceza sahası dışında' sol ayağını kaldırmak üzereyken Escude ile ayakları saliselik şekilde birbirine takılıyor ve Burak düşüyor. Dolayısıyla müdahale dışarıdan olduğu için penaltı olmasa da Burak'ın hiçbir müdahale olmaksızın kendini bırakması gibi bir durum yok. Tabi benim bir Fenerbahçe'li olarak bunları yazmam da veya Fenerbaçhe'li bir spor yazarı olan Demirkol'un bunları söylemesi de eminim ki tatmin etmeyecek sizleri, o ayrı bir konu.

Erkan.

Adsız dedi ki...

Beni tatmin etmedi. Ama bunların FB'li olmanla ilgisi yok.

Devam. Umarım.

Adsız dedi ki...

Burak'ı sevmem, birçok da farklı sebebi var ama şu pozisyon özelinde konuşacak olursak bu kadar fanatizme lüzum yok. Doğru açıdan biraz dikkatli seyrederseniz ayakların birbirine takıldığı ortada.

Erkan.

Yani dedi ki...

O dediğin saliselik takılma bir oyuncunun o şekilde düşmesini sağlamaz. Oyuncu tökezler, çünkü tek ayağı yere basacak konumda; sendeler, hadi olmadı 2-3 hamlede düşer, ama bu denli teatral biçimde düşmez. Hakem de ikili mücadele diyip geçer. Burak ise penaltıyı garantiye almak için ayağına çivi yemiş gibi kendini bırakıyor. Tartıştığımız şey bu tavır, yoksa isterse nizami faul olsun, mesele karşıdaki oyuncunun en ufak temasını bile fırsatçılıkla gaspetme çabası. O yüzden Bülent Yıldırım'dan önce Burak'a kızılması haklı bir tavır.

Yani dedi ki...

Belki de Burak kendini özellikle içeri doğru sürükleyip penaltı almaya çalışmasa, o tökezlemeye frikik verilecekti, hakem de hata yapmamış olacaktı. Burada Burak, hakemin de emeğine haksızlık etmiş, onu yanıltmış olmadı mı?

demetevler dedi ki...

abi bu nasıl bisey, 13 yasında 30 iq lu butun galatasaraylılar buraya dolusmus inanılmaz.

sizlerde bu gs lobisi ya da cocuk taraftar algısının nasıl ve neden olustugunu cok merak ediyordum, kendi bulundugum cevre icerisinde boyle insanlarla karsılasmadıgım icin. bu dalyaraklar adına ben özür dilerim. beyin bedava maalesef

ayrıca o saliselik müdahale dedikleri gibi öyle bi dusmeye neden olmaz, ilk gordugum anda dedim kalk ulan ayaga diye, sonra da fikrim degismedi adam taklacı güvercin

Adsız dedi ki...

@james

0-0 giderken o tezahurat yapilmazdi derken, 0-0 giderken barisin kirmizi kart gormesi olayindan bahsetmistim. yoksa zaten skor kotu degilken hakem aleyhine tezahurat yapmak cok sasirilacak bir sey degil.

bu tezahurat olayi da illa takdir edilir ama ben o olayin besiktas taraftarin genel adalet duygusundan cok, o anki kosullarin gelistirdigi bir olay olduguna inaniyorum. oyle olmasa besiktasin lehine verilen diger hatali kararlarda da gorurduk diye dusunuyorum.

neyse ne, ben taraftarin homojen bir sekilde yargiya varacak kadar farki oldugunu dusunmuyorum. siz tersini de dusunseniz zaman size gosterir zaten fark olmadigini. sonra da eskiden boyle degildi ama dersiniz en cok.

Adsız dedi ki...

En son yorumumu 31 Ağustos'ta yani bundan 5-6 gün önce atmışım. Fakat bu şöyle bir hava yaratmasınki buraya girmiyordum o sürede diye. Gayette giriyordum,takip ediyordum. Fakat,kendimi tuta tuta bi hal oldum şu postu takip ederken. Yorum atmamak,yahut küfretmemek için...

Tüm suç bizde arkadaşlar. Şöyleki; buraya giripte ortalığı karıştırmaya çalışan Gassaray'lı ergenleri takıyoruz,değer veriyoruz,cevap veriyoruz,sonra da suçlu biz oluyoruz. Ne güzel değil mi ? Takmayın gitsin yahu,takmayın gitsin. Gelsinler,istedikleri kadar boş boş,ergence yorumlar atsınlar. Takmayın. Boşverin ki bir süre sonra anlayacaklardır 'buradan bize ekmek yok' diye. Trollük için başka platformlara yönelelim diye. Böyle yaparak siz o dalyarakların eline koz veriyorsunuz,yapmayın. Elinize,düşünmek için çalıştırdığınız beyninize yazık. Lütfen artık bu blogda yazan troll Gassaray'lıları takmayın @ ile başlayan yorumlar atmayın. Atmayın ki,boş iş yaptıklarını anlasınlar,yılsınlar. Yılmasalar bile aynı şekilde kendi çalıp kendileri oynamaya devam etsinler,boş boş ötmeye devam etsinler.

Sizden yegane ricam budur şu post için. Yapmayın.

*Nede güzel yakışmış forma Burakcığıma. Yakışır yahu susun işareti yapmak. Niye yapmasınki. Her türlü sahtekarlığı tölare eden,hatta destek veren güzide taraftarı varken :)

Nedim

Adsız dedi ki...

Nasıl koydu Burak kocamannnn :D

Yorum Gönder

Ara