.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Eylül 2012 Cumartesi

STSL 6 / Beşiktaş - Sivasspor


Pazartesi / 20.00 / Mete Kalkavan

54 Yorum:

Adsız dedi ki...

3-1 alırız

Bjk_KnightS dedi ki...

Tehlikeli mac. Ama inş sorunsuz atlatırız

YSY dedi ki...

Diğerleri puan kaybetti ya bizde kaybetmesek olmaz. Ayıp olur. Artık yenelim arkadaş

emireri dedi ki...

YSY kesinlikle haklı onlar kaybettiğinde yüzümüz gülmez kolay kolay, puan kaybı neredeyse kesin gibi!

theotheo dedi ki...

yenerizde. neden bütün maçlar pazartesi oluyo aq ya.

BJK4EVER dedi ki...

Barcelona ve r.madrid yenildi mutlaka kazanmaliyiz.

onderizo dedi ki...

@BJK4EVER
Aynısını yazmaya gelmiştim :) Şu Sivas maçının yanına birde Efes postunu sıkıştırsak çok iyi olur maç muhabbeti Sivas postunun altına olmasın.

Adsız dedi ki...

Önlü arkalı sodomize ederler hacı.

glorfindel dedi ki...

Erkek Basketbol takımı 2012 yılındaki 4. kupasını aldı bu arada. Ligin en iddaalı takımını yenerek hem de. Yabancı oyuncuların büyük çoğunluğu pek umut verici bir görünüm ortaya koymasa da, başta Tutku Açık olmak üzere Muratcan, Cevher ve Christopher özellikle bana çok iyi sinyaller verdi. Eğer yeni gelen pivot iyi çıkarsa bu sezon da çok iyi bir yerde bitirebiliriz sezonu.

emireri dedi ki...

dasiç önemli bir üç numara, fazlasıyla ümit vaad ediyor ve çok doğru bir elde, jerrels çok fazla iniş çıkışlar yaşıyor maç içerisinde, karar vermede yaptığı yanlışlar takıma zarar olarak geri dönüyor.. daha doğru tercihler yapmalı yada yerine daha iyi bir takım oyuncusu alınmalı.. sezonu ortalayana kadar vakit var, belki ısrar edersek zaman içerisinde kendini bulacak ama o zamana kadar umarım kayıplarımız çok fazla olmaz... markota vasat bir oyuncu, yeni gelen uzunumuz da gerçek bir 5 numara değil ne yazık ki.. vidmar ise bir dönem yakaladığı ivmenin çok uzağında.. kısaca bu oyunculara zaman vermek gerekiyor, sabretmemiz lazım..

Adsız dedi ki...

jerrels ve markota zaman kaybı...

emireri dedi ki...

madem devşirme olarak vidmar'ın oynayamayacağı neredeyse kesinleşti, o zaman kinsey'i alıp kısa rotasyonunu zenginleştirelim, can akın fit durumda değil ancak tutku ve kartal bizi bir süre idare edebilir, kaldı ki christopher ve muratcan da topu getirmek de çok kötü değiller, jerrelsla da el sıkışıp yerine adam gibi bir 5 alalım...

strwind dedi ki...

4 aydır staff doğru düzgün maaş almamış oyuncuların peşinatları zar zor ödenmiş.Bu ortamda geldi bu kupa.
Yani kupayı almışız hala onu gönderip bunu alma derdindeyiz arkadaşlar ne diyeyim :).Son transferi yaptık zaten Allah korusun sakalık falan olmadığı sürece başka transfer olmaz bana kalırsa. Jerrells da ne adammış kazansak da kaybetsek de suçlu jerrells :). Adamın adı çıkmasın bir kere.

ozzy dedi ki...

bu mali tablo altında yeni transferden bahsetmek biraz zor. falker sanırım ben wallace tarzında kısa ama savunmada yıpratıcı bir oyuncu. euroleauge'de faydalı olacaktır.

maça dönersek, jerrels şuan sıkışan maçlarda insiyatif alabilecek 2-3 oyuncudan biri gibi duruyor. arroyoyla kıyaslanamaz tabi ki, ama içeri drive edip sayı/asist çıkarma olasılığı tutku ve can akından daha fazla gibi.

dasiçten bir erceg çıkmayacak muhtemelen, oyun tarzları daha farklı gibi, dasic hareketli oyuna daha yatkın ercegin durağan şutor oyununa göre. 20li sayılara çıktığı maçlarda skor yönünden sorun yaşayacağımızı sanmıyorum; chris, jerrels, markota, vidmar zaten 10 sayı civarında katkı verecek oyuncular. bu noktada yerli kalitesi öne çıkacak, ki cevher, tutku, can ve muratcan bu konuda geçen yıldan çok daha iyiler. onlardan toplam 20 sayı-10 rib-6/7 asist katkısı alırsak ligde derbiler hariç problem olmayacaktır.

bu arada fırsatı olanlar tutkunun bjk dergisindeki röportajını okusunlar. akatların diğer salonlardan niye farklı olduğuna değinmiş. rakibi şaşırtmak için bazı euroleague maçları buraya alınabilir. barca ve cskadan bahsetmiyorum tabiki, o maçların geliri daha önemli ama alt seviye takımları akatlarda boğabiliriz, bkz. 2008deki uleb cup kızılyıldız maçı.

tearkan dedi ki...

valla geçen seneki oyun kurucu performansı ve fenerde geçirdiği sezonun önyargısıyla zaten 1-0 yenik başladı jerrels. ona önyargıyla yaklaşanlardan birisi de benim açık konuşmak gerekirse. (önceki psotlardan birinde de bunun baya tartışmasını yapmıştık) fakat jerrels de bu önyargıyı haklı çıkarmak için elinden geleni yapıyor sağolsun. şutu istikrarsız, bu hepimizin malumu. buna rağmen adam maçı kopartabilecek hücumda 20 saniye 3'lük gerisinde top sektirip (drive etsin diye perdeye gelen uzunu da geri göndererek yaptı bunu üstelik) sonra da savunmacısının üzerinden şut atmaya kalktı. biraz daha aklını kullanarak oynamazsa daha çok eleştirilir. maalesef maç içerisinde o savrukluğunu tolere edecek bir katkısı yok henüz. bu nedenle de göze batması ve eleştirilmesi normal.

vidmar'ın türk statüsüne geçmeyeceği turgay demirel'in seçilmesinden sonra netleşmişti. bu duruma bir devşirme transferi yapılmasını beklemek fazla iyimser olur şu mali tablo içerisinde.

maç içinse özellikle alan savunması yaptığımız anlarda 3 kişinin içeriye gömüldüğü ve boy dezavantajına rağmen potanın iyi savunulduğu anlarda hareketli oyunuyla çok etkili oldu beşiktaş. erman hoca bu safkan 5 numarasız yapıyla baya ezber bozacak gibi gözüküyor. yeni transfer de bu oyun tarzını destekler nitelikte zaten.

neyse futbol postunu daha fazla meşgul etmeyelim.

JimmyLue dedi ki...

Markota özellikle üçüncü periyottaki şut seçimleri,top kayıpları ile çıldırttı.Jerrells kesinlikle güvenilir değil bilhassa Arroyo gören gözlere pek eğreti gelecek.
Kupa ile başlamak çok iyi oldu.Bu arada bu takım bir postu hak etmiyor mu?

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Markota ve Dasice zaman vermek lazim, yapilan elestiriler saglikli olmaz su asamada. Adamlar herkesten sonra katildilar takimla cok calisma sansi bulamadilar. Ozellikle Dasic takima uyum sagladigi zaman 1 numarali skoreri olacaktir bu takimin.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Christopher ve Daşiç çok iyi transferler. Bu konuda herkes hemfikir sanırım. Yerlilerden de kim oynasa elinden geleni yapıyor. Muratcan özellikle beklediğimden çok daha iyi başladı sezona.

Ancak Jerrels ve Markota'yı hatta Vidmar'ı gönderelim diyen arkadaşlara da ne denilir bilemiyorum. Markota takımla doğru dürüst antrenman bile yapmadı. 1 maç izleyip nasıl karar veriyorsunuz? Hücumda çok saçma tercihler yaptı doğru ama 6 tane ribaund aldı adam. Zaten onun öncelikli görevi savunma ve ribaund olacak.

Jerrels belli ki bu sezon en çok eleştirilen adam olacak. O da çok tuhaf tercihlerde bulunuyor, üstteki yorumlarda yazılmış zaten. Ancak her maçta da 10 sayı ve üzerine rahatlıkla çıkıyor. Bence onu Tutku'yla oynatırsak çok verimli olur.

Vidmar'ı niye gönderilim onu anlamış değilim. Yabancı statüsünde oynayacak ama bu iyi bir pivot olduğu gerçeğini değiştirmez. Faul problemi yaşamadıkça işini yapacaktır. Şuana kadar hiç bir maçta yaşamadı, umarım bu yönünü düzeltmeyi başarır.

Genel olarak bu "şunu gönderilim, bu gelsin" zihniyetindeki arkadaşlara da Arroyo'nun ilk geldiği maçları izleyip izlemediklerini sormak istiyorum. Aynı mantıkla Erceg'i de ilk 2-3 maç sonunda göndermemiz gerekirdi.

Sivas maçı postu altında bunları yazmak zorunda bırakan blog yönetimine de naçizane eleştirilerimi iletiyorum.

JimmyLue dedi ki...


shelbyl ayık mısın?

taraftar isyanda :)

Mayor dedi ki...

Basket takimindaki en onemli sorun one gectikten sonra oyundan dusmeleri ve baski altinda oyuncularin panige kapilmalari. Onde goturup hatta farki actigimiz Banvit macinida son saniye basketi ile kaybetmistik, Dunde ayni seyin olacagindan emindim nerdeyse. Daha sezon basi oldugu icin giderilir diye dusunuyorum.

emireri dedi ki...

o gelsin bu gitsinden ziyade anlatmaya çalışılan şey, basketbolda bu durum sık yaşanan bir olgu.. siz ne kadar içindesiniz ne kadar takip edersiniz bilmiyorum ama sezon sonu gönderdiğimiz kempde, geçen yıl ki aroyyo ve bonsu transferleri de sezon ortasında yapılmıştı.. olasılıklar üzerine konuşuyoruz sadece.. kimsenin onu bunu asıp kestiği yok yoksa.. sezona dair tek umudumuz erman hoca ve takımdaki bazı oyuncuların (dasiç ve kartal başta olmak üzere) taşıdığı potansiyel..

emireri dedi ki...

bu arada dasiç ile erceg'i karşılaştırmak yersiz, çünkü dasiç 3'ten bozma zorlama 4 oynuyor.. erceg ise safkan 4, ki ihtiyaç duyulan anlarda 5'te oynayabiliyor..

Maxim Tsigalko dedi ki...

@emireri,
Direkt olarak seni hedef almışım olmuş ama sana cevaben yazdığım bir yazı değildi. Çeşitli mecralarda gördüğüm yorumlar üzerine yaptığım bir yorumdu.

Takımda eleştirebileceğimiz bir çok nokta var, yok değil ama çok erken dediğim gibi. Geçen sezon başında takım Deron Williams olmasına rağmen çok iyi değildi. Her maç 100 sayı civarı atıyorduk ama bir o kadar da yiyorduk. O zaman da pivot olarak sadece sakatlıktan yeni çıkmış Semih Erden vardı. Bir de o zamanlar kimsenin yüzüne bakmadığı Dudley.

Şuan ki kadro geçen senenin başındaki kadrodan daha iyi. Olması gereken budur zaten, çünkü EL'de oynayacağız bu sene. Ama şunu da unutmayalım EL'de oynayacak bu takımın bütçesi geçen seneki takımın bütçesinin yarısı kadar. Oyuncu seçimlerini bu doğrultuda eleştirelim bence. EL'de oynayacak takıma niye daha az bütçe ayrıldı diye soracaksak o apayrı bir konu zaten.

Adsız dedi ki...

sivas iyi takım.bjk iyi takımlara karşı zorlanıyor.gollü bir maç olur.

Adsız dedi ki...

Grosicki coşar Sivas alır 1-2..

jerrels , can akın geldikten sonra ancak euroleague'de oynar bence.

randal falker girer kadroya.

onun dışında erman kunter'in sistemine uygun filan deniyor ama gerçekten israf bir adam curtis jerrels.gene ara ara kopardığı maçlar filan olacaktır ama genel itibari ile çok çok dengesiz bir adam.yukarıda yazılmış zaten bir kere kendi özelliklerinin farkında olmayan bir oyuncu.

sezon başı açılama yaptılar 6 m € bütçe ver diye bugün , basketbol sorumlusu diyor takımın maliyeti 4.5 milyon dolar.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu arkadaş.gidin aradaki bütün parayı arroyo'ya verin demiyoruz ama jerrels'tan çok daha iyisi de alınabilirdi 200-300 bin fazlasına.

Dun saatlerce yolculuk ustune bir o kadar saat de bu yalniz ve guzel ulkemizin tanitimi icin gonullu olarak iscilik yaptim. (ver gazi!) Internete falan giremedim o sebepten. Istirham ederim arkadaslar. :)

Adsız dedi ki...

Uğur her aldığın topu geriye göndermeni seyretmekten ben yoruldum, sen yapmaktan yorulmadın mı?

Adsız dedi ki...

- Bu Escude Sivok'tan iyi.
- Hatun taraftardan sanırsam, McGregor acayip şaşkın :)
- Forvetlerin golü ben atacam olayından bir an önce kurtulmaları lazım.
- Üstüne, takımın maçlara bu maçı nasılsa alacaz diye çıkmaması lazım. Bazen çok laubali işler oluyor.
- Beşiktaş son 10 küsür senedir hiçbirşeyden çekmedi beksizlikten çektiği kadar.
- Toraman ve Olcay, öyle kolay penaltı alamazsınız.
- Penaltı istenen pozisyonlar hariç, hakemler ya çok acemi ya da çok dikkatsiz.
- Veli yine vasat.
- Holosko değişmez, değişemez.

Adsız dedi ki...

toraman da kendini iyi yere atıyor ha.tez kellesi vurula.

Adsız dedi ki...

Yok biraz önce Fikret Bey açıklama yaptı, ben olsam kesin penaltı verirdim diye.

Adsız dedi ki...

ben yanlış da görmüş olabilirim ama toraman'ın pozisyonunda sivaslı oyuncu ayağına basmadı mı toraman'ın? tabi yanılıyo olabilirim dediğim gibi.

eğer pozisyon penaltı değil de toraman attıysa kendini hemen kutlayalım, seksi kulübümüzün taraftarını yolmak için sermaye arttırımı yapalım.

Adsız dedi ki...

toraman hakkında da bir başlık açılabilir bence.iyi fikir olabilir.malum takımda böyle kendini yere atan topçular barınmaması lazım.

attığı ile kalmıyor bide itiraz ediyor.

Adsız dedi ki...

yoksa sıkıldınız mı bu konudan.kapatalım o zaman:)

Adsız dedi ki...

Necip'in içine Iniesta kaçmış ya la :)

Adsız dedi ki...

krampon topuklarına reklam falan aldık galiba.

Adsız dedi ki...

hayatımda böyle saçma gol görmedim.

Mayor dedi ki...

Ugurun vuracagi topa... Ama O baraj neydi be abi? 4 metre var yada yok! Bu kadar hiyar baraj kurduran hakem gormedim.

Adsız dedi ki...

Kötü niyetli değil ama bu hakem otoritesini serbest atış pozisyonunda olduğu gibi kuramazsa bir daha kolay kolay Süper Lig maçı göremez. 9.15 değil resmen 7 metreden kullandı Almeida. Bu arada golde hata Fernandes'in, Uğur bağırdı top bende diye.

Adsız dedi ki...

Ulan geçmiş olsun da, bizi mi bulur böyle hakemler. Biri ağız dalaşına girip baraj kuramaz, diğeri yan hakemken kasına kramp girer. Ayıp ama gülesim geldi.

Adsız dedi ki...

Karşı taraf için de konuşalım. Defansın ileri çıkışı ve defansif orta saha oyuncuları bu kadar kötüyken Sivas'ın paso kendi sahasında rakiplere çift dalıp serbest vuruş pozisyonları vermesi çok acemice -de bunu kullanamadık şu ana kadar.

Adsız dedi ki...

yine soruyorum bu holoskonun yerine quaresma oynasa bundan kötü mü olur ?

Adsız dedi ki...

hakem gayet iyi yönetti.tebrik ederim.skora etki eden kararı hiç olmadı.bjk vasat anadolu takımı oldu samet aybaba ile.bence pas oyunu oynatabilen dar kadrolarla bunu yapabilen öğretici teknik adam getirmeliydiler.skibbe misal verilebilir.

Adsız dedi ki...

sivas daha iyi takım olsaydı bjk beşlik olurdu bu akşam.bursaya falan böyle yakalanmayın ha.perişan ederler.

Adsız dedi ki...

brace yourselves, quaresma fans are coming.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma kac km yurumus? Veya takimin moralini nasil bozmus? Otobuse binerken kesin oyunculara el sakasi yapmistir deyyus.

Adsız dedi ki...

@Adsız

Teşbihte hata olmaz elbette. Seninkisi "kızımız pavyona da gitsin, bu halimizden daha aç olmayız hatta lüks içinde yaşarız" demek gibi. Haydi hatrın olsun bu "ilke" meselesini de es geçerek yorum yapalım.

Tabii ki sadece skor için bakarsak Q7 olsa Holosko'dan farklı olur herhalde. Herhalde diyorum çünkü hazretin seçtiği maçlar çokça olduğu için buna dahi emin olamıyoruz. Haydi yine hatrın kalmasın ve öyle olsun diyelim.

İstatistik tutmuyorum ama bu maçta her oyuncuya gelen pas sayısına az çok baktım. Pas oranında sorun yok, sorun ceza alanı önünde. Beşiktaş'ın halen iki büyük sorunu var, birincisi beklerinde, diğeri de gol pozisyonlarında. İsmail ile Pektemek kenarda form tutmayı bekliyor, yani az bir travma yaşamadık, en azından hocanın kendini göstermesi açısından.

Diyelim oynadı. Hücuma atılan toplar böyle dengeli olmayacak, takribi yarısı bu hazrete gidecek (daha önceki bir yazımda bunu rakamlarla ortaya koydum). Bu durumda bilmediğimiz bir garanti mi var? Yani her topu olumlu kullanması ve gol atmamız konusunda. Maç seçiyor diyoruz. O halde sadece lige baktığımızda geçen koca sezon 5 gol 6 asist. Kendisinin ve Simao'nun oynadığı halde Bolu'ya bile elendi bu takım. Yani neye dayanarak bu garantiyi veriyorsunuz hala anlayabilmiş değilim. Neticede iki sezon oynadı, yani sadece isme bakmıyoruz umarım.

İlke meselesine gelir isek. O konuda Quaresma'ya verilecek her taviz Beşiktaş'tan bir adım uzaklaşmak demektir. Kendisine sadece "menajerini de al git" diyorum, başka da bir şey demiyorum. Üstelik, şu anda OK desek hazır olması 2. devreye olur. Bu konuda oynatmayanların suçu yok, daha sezon başlamadan çemkirip "bana gelin deyin 10. haftaya hazır olurum" diyen kendisi. Her daim eli şeyinde antrenman yaptığı için.

Derdi parasını almak. Şimdiki feda hikayesi de boşta kalacağı ve transfer yapacağı sezon için formda kalmak. Kesinlikle 1 sene parası ödenip böyle devam edilmeli. Ondan sonra "beğenmediği" Rus-Katar-Çin ligleri dahil bir yere gidebiliyor mu görürüz.

Adsız dedi ki...

Bu arada;

Şu ironiye bakın ki kendisi gibi yaramazlık yapan Drenthe'ye bile talip çıktı, çünkü biz olduk, ki 500bini maç başı olmak üzere yıllık 1,6 milyona oldukça ve gayet iyi de yaptık. Keşke bu şartlarda gelseydi. Ama "düniya" yıldızına yönetimin talep ettiği 5 milyon avroya kulüp bulamadık.

Ya kariyerinde tek parladığı takımın memleketi Portekizliler dahil Avrupa salak, ya da...

Dikkat ederseniz her kelimemde somut gerçekleri yazdım.

YSY dedi ki...

Yenilmelere alıştık yine amk. Offf sıkıldım valla her sene aynı geyikten ya.. Haftayada derbi hepde böyle denk gelir zaten :) yok çıkış arayan iki takımın maçı muhabbeti falan. Hepde o çıkış arayan iki takımdan biriside abonmanı varmış gibi bizim takım olur. Eminim ki bombok da bir maç olur. Ayrıca artık şu quaresma olayından da sıyrılalım ve hakikatleri görelim. Olsaydıda bir nebze takımı ileri taşısa bile bunun 'bir nebze' den öteye gideceğini düşünmüyorum. Herneyse yine bunaldım sıkıldım ben gidiyorum...

theotheo dedi ki...

quaresmasız tablo da çok farklı değil dostum.

6 maç 2 mağlubiyet 2 beraberlik.

kazanılan maçlarda, ligin bence en boktan takımlarına karşı.

demedik mi. demiştik.

emireri dedi ki...

püffff!!!

sivas daha iyi takım olsaydı 5'lik yapardı doğru mu okudum?? arkadaş sivas en az bizim kadar koştu, alan daralttı, sahada yapması gereken herşeyi yaptı, başka bir takım bizim ön alan presimize karşılık veremeyebilir, bize sıkıntı yaşatamayabilirdi ona bakarsak.. farazi konuşmaya gerek yok.. öncelikle kalelerini çok çok iyi savundular, olabildiğince kompakt bir yapıları vardı ve doğru düzgün şut imkanı bile vermediler.. zaten puan durumuna bakınca neden üstümüze çıktıkları da buradan belli.. çok iyi yaptıkları birşeyleri var en azından adamların..

yine uğur boral yine hata.. pozisyonda fernandeste uğur boraldan topu bırakmasını istiyor dikkat ederseniz, muhtemelen de uzun bir geri pas izlicektik, uğur boral'ın yapmak istediği gibi gelişi güzel savrulmayacaktı top.. bence hatanın büyüğü uğur boral'da.. emre özkan vol II. olsun bu da.. karakterli oyuncumuzla ne kadar övünsek azdır.. ne diyebiliriz ki başka?

neyse puan kayıpları olacak, normal kayıplar bunlar. bir barcelona değiliz velhasıl kelam, premiere league takımı da olmadığımız kesinleşti.. :) kendimizi iyi tanımalıyız önce, neleri iyi yapıyoruz, neleri yapamıyoruz, neleri yapmaktan kaçınmalıyız.. bunları çözer ve üstüne gidersek, gelecek için daha ümitli konuşabiliriz yeniden, yeter ki oyuncuların kendilerine olan güvenleri kaybolmasın... ama şu bir gerçek ki bu takımın bu tip maçlarda holoskoya ihtiyacı yok, tek meziyeti geniş alan bulduğunda etkili olması, başka da hiçbir numarası yok bu arkadaşımızın.. pres, bitiricilik, kısa pas, uzaktan etkili şut, adam eksiltme, yardımlaşma vs vs.. gerçekten çok yetersiz.. ancak çözüm birçoklarının aklındaki isim de değil..

Adsız dedi ki...

iyi takım derken beşiktaşın vasat baskısını 3 pasla kırıp hızlı çıkabilen bir takım olsaydı 5 lik olurdu bjk.misal bursaspor.sivas vasat takım bu görüntüsü ile.ama ts iyi takım bak.nasıl fb maçında hızlı kontratak yaptılar.

emireri dedi ki...

bursa ile trabzon barcelona-real ayarındaymış da haberimiz yok :) iyi takımlardan trabzonun avrupada elendiği takımın adını hatırlayan var mı?? ben hatırlamıyorum şahsen..
diğer taraftan bursa ile aynı puanı toplamışız, ibb ve gs'ye mağlup, elazığ ile berabere kalmış, boru değil elazığ dimi :))

her takımın iyi ve kötü dönemleri olur, zayıf ve güçlü yanları vardır. biz senin dediğin ön alanda baskıyı bu sezon pek de fena yapmıyoruz ancak buna alternatif üretmek de sıkıntımız var.. lakin çözülmeyecek bir durum da değil.. zaman lazım sadece bu oyunculara, bizim için bu oyuncuların gelişimlerini izlemek birinci hedef olmalı. dün necip'in orta sahada ofansa dönük arada bir parlayan hamlelerini izlemek bana keyif verdi.. sorun elimizdeki hazır oyuncuların yetersizliğinde, gençlerde değil..

Yorum Gönder

Ara