.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Eylül 2012 Cumartesi

STSL 5 / Gaziantepspor - Beşiktaş

87 Yorum:

Batistuta35 dedi ki...

Hazır Ibricic cezalı ve antep bu haldeyken affetmeyiz tabi fernandesin oynayacağını varsayıyorum.

Adsız dedi ki...

Taraftarın girdiği havaya girmemiştir umarım takım da ayakları yere basıp işi ciddiye alarak güzel bir galibiyetle pekiştirler ve güzel serimiz devam eder. Hazır en etkili adamları da yokken bu kadar zor bir durumdalarken bunu iyi değerlendirmek gerekir.

WiLdHoney dedi ki...

Güzel maç olacak her şekilde, umarım Eagle Abroad'ın dediği gibi bir sonuç olur :)

Mayor dedi ki...

Besiktas :75
Zalgiris Kaunas :57
Guzel macti, bastan sona onde goturduk. Bu sene daha cok pas daha cok yardimlasma var, skor dagilimi daha dengeli o yuzden ve izlemesi daha zevkli.

Adsız dedi ki...

Besiktas'in rahat kazanacagi bir mac olacaktir. Son dakikalarda sanssiz bir gol yemezsek 2-0 biter. Ilerlemeye devam ediyoruz. Caliskan ve karakterli futbolcularla basarili oluyoruz ve ayni zamanda ayagimizi yorganimiza gore uzatarak borclarimizi kapatiyoruz. Saygilar ve selamlar.

Zigetvarli Tezkireci Köse Ibrahim Efendi

Adsız dedi ki...

Takım golden sonra oyunu soğuttu. Samet Aybaba maçlarda devrelerin başı ve sonu baskı kurma düşüncesini devam ettiriyor zannımca.

Antepliler her pozisyonda oyuncuların ayağına dalıyorlar. Sakatlık olmaz umarım.

Adsız dedi ki...

Bu Uğur'la zor o kanat.

Adsız dedi ki...

Zaten yıllarca bize kakaladıkları benim için yeterliydi, şimdi çirkeflik yapıp hakeme oynayan oyuncuları ve seyircileriyle birlikte bu Antep'e koymak farz oldu.

Topsuz alanda Olcay'a o arkadan tekme nedir la?

Adsız dedi ki...

Veli-Oğuzhan olmalı

Bazen dogru isler yaparsin ama sansin yaver gitmez.

Nazar boncugu olsun.

strwind dedi ki...

sivok hiç değişmemiş :)

emireri dedi ki...

ah uğur boral ahhh.. otoban yaptınız orayı ekrem ve serdar ikilisine.. hocanın da tedbir alamayışıyla maçı kaybettik.. ersan yada escude denenebilirdi en azından ilk gol yendikten sonra, çünkü adamlar bağıra bağıra oradan geldiler...

neyse shelbyl'in dediği gibi nazar boncuğu olması ve adımları daha sağlam atmamız (kısaca iki maç kazanıp yeni schweinsteigerlar yaratmamamız) dileğiyle...

Adsız dedi ki...

orhan gülle koydu çocuğu...

Adsız dedi ki...

@shelbyl

Tersine, ben son derece yanlış işler yapıldığını düşünmekteyim.

Samet Aybaba ilk defa Anadolu TD'si gibi düşünüp, hatta daha önce yazdığım mesajdaki gibi kendisinin genelde düşündüğü gibi oynatmayıp, takıma ilk yarı sonu ve ikinci yarı başı baskı kurdurmadı. Neticede karşında 3 maçta sadece 1 gol atabilen bir takım var. Hele ilk yarı Antep resmen dağılmıştı. Neyin hesabını yapıyorsun.

İkinci yanlışı ilk 3 haftaki takım kurgusuna ezbere inanmak oldu. Uğur bu maçta sadece dönem dönem değil her 5 dakikalık dönem ortalamasında hep döküldü. İkinci yarı sağ taraf idare etti ama sol tarafın alarm vermesine karşın oyuna Erkan'ı almakla bu sorunu çözebileceğini sanması gayet yanlıştı. Çıkardın Holosko'yu ve oyuna yerlileri alıyorsun, koy solbek'e Escude'yi en azından ileri çıkmasa bile defansın sağlam olur. Uğur ileri mi çıktı sanki. Özellikle bu kanat açısından defansif yükün stoperlere yığıldığını ondan daha mı çok gördüm ona şaşıyorum. Neticede Sivok su kaynatıp eliyle müdahale yapınca ortaya çıktı zaten ama geç oldu. Bu arada çoğu zaman eleştirsem de Toraman gerçekten iyiydi.

Ayrıca Veli hem defansif hem de ofansif anlamda maç boyunca döküldü ama hem gole ihtiyacın varken hem de bu kabak gibi ortadayken Oğuzhan girerken gidip Olcay'ı dışarı çıkardı. Hem de sol kanatta zorlandığı Serdar yerine artık sağda oynamaya başlamışken.

Yanarım McGregor'a yanarım. İlk golde suçu yoktu, ikincisi penaltı. Üçüncüsü ise 100 tane vurulsa anca 1 tane gol olur.

Bu arada Serdar dangozunu gönderdiğimiz iyi olmuş. Önce karakter. Orhan Gülle'nin hem maç öncesi beyanları hem de golden sonraki gereksiz abartılı sevinci ise Beşiktaş altyapısının oyuncularına verdikleri açısından soru işaretleri doğurdu.

Sağlık olsun. Hep yazdığım gibi ben bu dönemde bu kadarını bile beklemiyordum.

PS: İddia ediyorum futbol mentalitesi açısından Portekizliler bizden beter. Kardeşim gitmek isteyebilirsin. Ama nerede görülmüş oynadığın takımda gol atınca sevinmemen. Bir daha beleş Porto şarabı bile bulsam içersem senin gibi olayım.

Adsız dedi ki...

Bu arada GS'lilerin arkasını dönmüş merkep bulsak saldırırız abazan anlayışı çerçevesinde yazdıklarının doğrudan yayınlandığı bir Beşiktaş blogunda hala boş boş mesaj yazmaları aklıma bir tek şeyi getiriyor: kendilerini ifade edecek platform bulamamalarını (sözüm objektif yorum yapanların dışındadır).

Sözleriniz baştan aşağıya şaibeye bulanmış Fransız usulü monşer kulübünüzün başkanının "ben de olsam penaltı verirdim" pişkinliğinden öte değerde değil. Yoksa ben de yazardım "nası koydu ManU çocuğu" diye.

Gerçi çoluk çocukluk yaşta değil baştadır.

Adsız dedi ki...

@james sneijder: Adam ne koydu Antep yazmış, sen Manchester United da size koydu diyorsun:D:D tey Allamm yaa :D:D Antep United :D :D

Adsız dedi ki...

beşiktaş kupa yorgunuydu sanırım :S

Adsız dedi ki...

@Adsız

Çoluk çocukluk yaşta değil baştadır derken boşuna yazmamışım. İşte ekran başında paso FM/PES oynayan neslin kabaran tarafıyla düşünüp internetin free ortamını kullanma imkanı böyle sonuçlar doğurabiliyor.

Biz 3 sene önce o ManU'ya İngiltere'de koyduk kardeşim. Ama aynı sezon ligde şampiyonun 11 puan arkasında 4. olduk. Üstelik o sezon kendi sahamızda Antep ile berabere kaldık.

Az biraz aklın olsa önce bunları okur öğrenirdin ama benimkisi biraz da fazla hayalcilik.

Adsız dedi ki...

@james sneijder : Hakarete girme kralını görürsün, akıllı ol git acılı antepini ye ağla uslu uslu!

Adsız dedi ki...

@Adsız

Bir de Sertaç Ortaç patlat ordan tam olsun. Gerçi onu yaparsan gerçekten imha olurum. 2. sayfa namus cinayeti de yakışır sana aslında. Sırada onu bekliyorum.

Adsız dedi ki...

dedik ki bjk tipik anadolu takımı.dediler ki premier lig kalitesi.

Adsız dedi ki...

Dedik ki biz ManU'ya koyduk, dediler ki biz yapamadık ama Antep ManU ile bir mi. Bu ne yaman bir çelişki.

Adsız dedi ki...

güzel futbol kaliteli oyuncularla oynanır arkadaş.bjk de kalite eksikliği var.

Adsız dedi ki...

manuya karşı o kadar pozisyona ancak iyi bir takım girebilirdi.hemde deplasmanda.bjk vasat bir takım samet aybaba ile.skibbenin elinde şu kadro olsa yinede pas futbolu oynatırdı beşiktaşa.

Adsız dedi ki...

Ya ya. Ben de üzülüyorum ligde Burak düşünce böyle ama Avrupa'da düşülünce aynı değil. Avrupa'nın bizi yakalamasına daha çok var. Elin oğlu hakemin de yardımıyla böyle 1 tane atıp gidiyor işte. Kahrolsun Filatini.

Necdet dedi ki...

Almeidaya helal olsun diyorum. Asist, Gol, Pres, defans hepsini yapti bu cabasi kaynamasin arada bu sonucla.

theotheo dedi ki...

ya arkadaş bu sivokun gelmişini geçmişini ****. bu kadar gerizekalı bir adam olabilir mi lan. bize gelen maçı verdi şaka gibi. sene başında napoliye gidiodu bi de ak.

bi aptal yüzünden mağlup olduk genel performansımız iyiydi. önümüzdeki maça aynı şekilde hazırlanmalıyız.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Stoperlerden Toraman neredeyse hatasız oynadı ama Sivok konusunda haklısın.

Fakat bence olaya bir de şu açıdan bakmak gerekli: gelen tehlikeli atakların neredeyse tümü kanatlardan, bunlardan yüzde 80'i de bize göre sol kanattan geldi. Yani sıralama yapacak olsam Sivok Uğur'dan daha hatasızdı diyebilirim. Ama penaltı pozisyonundaki tavrı tam fiyasko, onu yazmaya bile gerek yok. Önce adamını tam anlamıyla rahatsız et, sonra top sekerse ve onun önünde kalırsa vs bunu yap. Komik olan rahatsız ettiğini farketmemiş olması. Zira Antepli oyuncu top gelmeden pozisyonunu kaybedip yere düşmüştü bile.

Hayırlısı olsun.

Hakan

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yahu şu Uğur Boral'a nasıl tahammül edeceğiz biz İsmail iyileşene kadar. Bu kadar mı zayıflatır bi adam takımı? Son 3 maçta da en çok oradan pozisyon veriyoruz. Hiçbir zaman kademeye girmiyor, topla çıkışları hep fiyasko, bom boş pozisyonda tek iyi yaptığı şey olan orta bile yapamıyor doğru düzgün.

İşin kötüsü Samet Aybaba da bunu görüp yerine Escude veya Ersan'ı denemiyor.

Puan kaybını tek bi oyuncuya indirgemek istemiyorum ama Uğur yerine İsmail oynasaydı sonuç farklı olurdu. Sol stoperde oynaya Sivok'un da performansı onun yüzünden düşüyor.

Acilen oraya bir çözüm lazım. Bence Ersan çok daha iyi oynar o bölgede. En azından bir deneyip görmesi lazım.

Adsız dedi ki...

erkan kaş yetenekli oyuncu.

YSY dedi ki...

Takımın genelde heyecanı yok gibiydi. Durgundu. Bilmiyorum, hala içime sinmeyen birşeyler var

Adsız dedi ki...

Hala chubabba chubba diyen GS'lilere ithaf olunur:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21534273.asp

2. yarı samet reyizin anadolu mantalitesinin mi kurbanı olduk anlamadım.

herkes söylediği şey aynı zaten takım üzerine.

yetenek olarak kısıtlı fakat yüksek tempo var.hatta çok yüksek tempo var dedik ama dün akşam yoktu.

şimdi burada kafamı kuralayan olay , rakip orta saha kalitesi 1 gıdım arttığında veya rakip organizasyonu daha iyi olduğunda biz ön alan presi yapamıyor muyuz yoksa dün akşam 1-0 'a yatmaya mı kalktık ?

bunu haftaya sivas maçında öğreneceğiz sanırım.

Adsız dedi ki...

Şimdiye dek kazandığımız veya futbol anlamında umut veren maçlar Karabük, Elazığ ve son olarak Antep. Öncesinde belalımız İBB ile beraberlik ve Galatasaray'a karşı iyi olmayan bir oyun. Şimdi asıl sınav başlayacak. Sivas'tan sonra Saracoğluna gideceğiz, arkadan Trabzon gelecek. Sonra ligin bu yılki sürpriz bombası Kasımpaşa deplasmanındayız. Sonra Mersin ve Bursa. Mersin haricinde hepsi sıkıntılı maçlar. Bence birkaç haftalık iyi futbol bizde haddinden fazla beklenti yarattı. Sivas maçından itibaren gireceğimiz fikstür çok karışık, büyük hayal kırıklığı yaşayabiliriz.

Adsız dedi ki...

@james sneijder

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=9085

Bu da sana ithaf olunur.
Hatta senin için ilgini çekecek kısımları koyayım da arayıp bulmakla uğraşma.

Peki, o maçtan önce hiç şike teklifi geldi mi?(Galatasaray-Ankaragücü)

Zalad: Kesinlikle almadım. Ama G.Saray maçında ben takımdaki hiçbir arkadaşımı suçlamıyorum. Keşke ben o gün 4 penaltı kurtarsam, harika oynasam ve maçı kazansaydık. Ben hâlâ o maçı düşünüyorum. Şimdi Beşiktaş’ın menajeri olan Sinan Engin de A.Gücü’nde oynuyordu. Bana G.Saray maçından önce geldi ve, “Eğer sen bu maçta iyi oynarsan seni Beşiktaş’a kaleci antrenörü olarak alacaklar.” dedi. Ben de ona, “Bana ne kaleci antrenörlüğünden.” dedim.

----------------------------------

Hiç şikeyle karşı karşıya geldiğiniz olmadı mı?

Zalad: 1990-91 sezonuydu. F.Bahçe ile Beşiktaş çekişiyor. A.Gücü de F.Bahçe ile İstanbul’da oynayacak. O hafta da annem ve kayınvalidem Belgrad’tan geliyordu. Onları karşılamaya gittim. Sonra da Beşiktaşlı olan çok iyi bir dostumla yemek yedik. Yemek esnasında ismini veremeyeceğim dostum bana o dönemler Beşiktaş’ın popüler yöneticilerinden birinin çekini uzattı. Çekin üzeri boştu. Dostum, “Eğer F.Bahçe maçında iyi oynayıp gol yemezsen, çeki kendin dolduracakmışsın.” dedi. Yemek masasında daha çorbalarımızı içiyorduk ve ben hanımla anneme, “Kalkın, toparlanın, hemen Ankara’ya gidiyoruz.” dedim ve çeki yırtıp attım. “Ben paramı kulübümden alıyorum. Söyle o yöneticiye o parayı kimsesiz çocuklara versin.” deyip Ankara’ya döndüm.

Haydi selametle.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi sonuc olarak benim bahsettigim kalite eksikligi belirleyici oluyor. Bizim mac kazanmamiz icin bazi seyleri mutlaka yapmamiz lazim; 90 dakika boyunca rakipten fazla kosmamiz lazim, 90 dakika 100% konsantrasyon ve 100% motivasyon ile oynamamiz lazim. Bunlar bizim tarafimizdaki parametreler, ama bu hep islemez. Ne biz her mac 100% konsantrasyon/motivasyon ile oynayabiliriz, ne biz her mac duran toptan 2 gol atabiliriz, ne her mac rakibin stoperinde Bilica olur, ne her mac rakibin orta sahasi Karabuk kalitesinde olur. Antep belki kotu basladi lige ama kalite olarak belirli bir standardin ustunde bir takim. Nitekim 2. yaridaki sergiledikleri oyun ortada. Rakip iyi pas yapar, belirli bir kalitenin ustundedir, o zaman presin ise yaramaz, pres yapmayi birakirsin ve mac sonunda boyle oturursun asagi 0 puanla. Ve en onemlisi oyuncu degisiklerindeki farka bakarmisiniz; Sosa, M.Demir, O.Gulle ve Batuhan, Oguzhan ve E.Kas. Arada fark var mi siz yorumlayin.
Kim ne derse desin, Quaresma'ya ihtiyacimiz var. Her mac iyi oynayamayiz, her mac cok kosamayiz, her mac rakip kotu olamaz, ve o zaman yaraticilik ve kulube onemli olacak. Dun Erkan yerine Quaresma girse cok farkli olurdu. Evet, Quaresma cok para aliyor, ancak o parayi su anda da aliyor ve sadece antrenman yaparak aliyor. Quaresma takimin ahengini bozuyor denebilir, o zaman kulubede baslatirsin adami. Disiplinsizlik yaparsa da basarsin para cezasini arkadas, bu kadar basit. Fenerbahce'nin Mersin macini kazandigi gibi mac kazanamayiz biz. Ve o maclar farki yaratacak iste lig sonunda. Nitekim erken koparamadigimiz maclarin hepsinde biz puan kaybi yasadik, bu tesaduf degil. Ve hala pek birsey yokmus gibi davraniyoruz, ama fiksture baktigimiz zaman Sivas, FB, TS, Kasimpasa, Mersin, Bursa var. 6 hafta sonra 15 puan geride olmamiz cok da uzak bir ihtimal degil, ki GS yarin yenecek ve puan farki 5 olacak bile.

Adsız dedi ki...

Quaresma takıma dönsüncüler için Gürcan Ulusoy dün Twitter'da güzel birkaç şey yazmıştı, onları paylaşayım:

"quaresma’nin takima donmesi lazim diyenlerin sorunu dusuk hayat ongorusunden ote, cokca ahlaki bir eksiklik"

"quaresma’nin neden faydasiz bir oyuncu oldugunu sabaha kadar konusabiliriz. begeniriz, begenmeyiz ama saygi duyariz."

"oysa bjk’nin ilk maglubiyetinde q7 muhabbeti yapanlarla ancak ilke, prensip, degerler ve ‘besiktas’ uzerinde konusmamiz gerekir."

emireri dedi ki...

ismini bilemediğimiz arkadaşım bizde sana pek mübarek insan, feto hocanızın pek değerli gazetesi!!!!!!!!!!! yerine; star tv kayıtlarını gösterebiliriz:

malatya için bkz:
http://www.youtube.com/watch?v=c30-o-s6Hw8

BJK4EVER dedi ki...

Ilke, prensip, degerlere onem veren ustun ahlakli Besiktas'lilar o zaman bana hocasiyla kavga eden, kral olmayi yegleyen, meslektaslarina abuk subuk espri yapip saygisizlik eden Batuhan ve takim arkadasinin anasina kufur eden, takim arkadasiyla yumruklasan Toraman'in bu takimda ne isinin oldugunu da aciklasin bir zahmet. Ha, Quaresma'nin takima donmesini isteyenlerde ahlak eksikligi varsa Quaresma'yi takimda gormek istemeyip Toraman ve Batuhan'a birsey demeyen BJK'lilerde de beyin ve seref eksikligi var bence. Buyur buradan yak.

Batistuta35 dedi ki...

Quaresma varken antepe 5 attık zaten değil mi? Nato mermer nato kafa

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Hilbert, I.Toraman, Sivok, Necip, Veli, Fernandes, Almeida varken de Antep'e 5 atamadik. Onlari da kadro disi birakalim? Quaresma da masallah nasil adamsa takimadki tek parametreymis demek ki. O olunca Antep'i yenemeyecegiz, o gidince takim cosacak. Herife bak, vay anasini.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma ile ilgili butun elestiriler, bahaneler sonuc olarak mantiksiz.

"Quaresma saha icinde abukluklar yapiyor, yanlis tercihler yapiyor ve bu yuzden takima antipatik geliyor."
Sivok'un sacmaliklarina ne demeli? Gecen hafta yirttik, bu hafta onun yuzunden puanlar gitti. O da kadro disi kalsin o zaman? Holosko ve Almeida'nin sac-bas yoldurucu gol kacirmalari ne peki?

"Quaresma az kosuyor, oyundan dusuyor, top kaybi yapiyor." Peki Holosko ne olacak? Onun top kayiplari gecersiz mi? Ya Ugur Boral? Son 2 mac oyundan dusmedi mi? Hilbert'in basit top kayiplari? Ki butun bunlar taktik meseleler. Bunlarin cozumunu Samet Aybaba yapar, diger oyuncular bu konu hakkinda gorus bildirme veya buna gore davranma hakkina sahip degiller. Forvetler de Quaresma'nin kac asistini heba etti, o ne olacak?

"Quaresma takimi sahiplenmiyor yeterince, motive gozukmuyor bazen, takimdan kopuk oluyor, takim butunlugunu bozuyor." Almeida'nin son 2 haftaki aciklamalari, tavirlari ne olacak? Gol atinca sevinmiyor bile adam. O niye kadro disi degil?

"Quaresma fazla para aliyor, dengesizlik var." Dogru, fakat o parayi simdi de aliyor. Kaldi ki Almeida da fazla para aliyor hala. Kaldi ki Quaresma'nin feda etmemesi elestirilirken Toraman da feda etmeyi kabul etmedi, o ne olacak peki? Niye kadro disi degil? Ha pardon, o tabii ki elin Portekiz'lisi degil, Samet Aybaba'nin manevi oglu, dogru. Kaldi ki Quaresma'yi elestirenler en basta profesyonellikten dem vuruyor. Arkadas o zaman demezler mi diger oyunculara ne Quaresma'nin parasindan? Quaresma profesyonel olacaksa onlar da profesyonel olsun, baskasinin parasina bakmayip cikip topunu oynasin?

Adsız dedi ki...

@Adsız

Zalad'ın söylediği şeyler, kusura bakma ama bana biraz komik geldi.

Çünkü bir kaleciye iyi oynaması için para teklif edilmesi gibi bir durumun mantıken sadece aşağıdaki açıklamaları olabilir:

- adam paso kötü bir kalecidir, ki bu durumda FED'in kasasındaki tüm altınları versen de faydası olmaz.
- Zalad'ın bilmediğimiz mistik güçleri vardır, maç sırasında bunları kullanıp takımının galibiyet almasını sağlıyordur. işte parayı alınca bunu yapması beklenmiştir.
- bilerek kötü oynayacaktır, bunu yapmasın diye uğraşılmıştır.

Bu 3 tanesinden başka seçenek olmadığına göre, sana göre en mantıklı seçenek hangisi ve bu seçeneğe göre zaten ortada bir gariplik yok mu?

Aşağıdaki videonun başlığına katılmayabilirsiniz, yani kendi oyuncularına bağırmazken ve bu oyunculardan bir tanesi bile arkasına bakmazken yine de baraj için bu hareketi yaptı diyebilirsiniz. Ancak vuruştan sonraki hamlesi bile çok şeyi anlatıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=ovCnTFUmZ6U

Netice itibariyle kaleciye iyi oynasın diye para vermenin dünya futbolunda eşi benzeri var mıdır, bilinmez.

BJK4EVER dedi ki...

Zalad serefsizi sadece sike icin para almamis demek ki, baya iyi beslemis GS ki bu sekilde aciklamalar yapiyor. Nefretimsin Galatasaray.

Batistuta35 dedi ki...

@Bjk4ever

Sen olayı hiç anlamamışsın o yüzden kendimi yorup da uğraşamam quaresma meselesi üzerine.

emireri dedi ki...

bu arada dünkü mağlubiyette birazda emre özkan adlı genç yeteneğimizin kazığının payı olduğuna inanıyorum.. kendisi ibb'nin yolunu tutsaydı dün o kanat öyle hallaç pamuğu gibi atılmış olmazdı.. uğur boral'a bu kadar bel bağlamazdık..

Adsız dedi ki...

@emireri

Beşiktaş'ta uzun yıllardır işler bir garip yürütüldüğü için genç oyuncularımızın tavırları bana göre sürpriz değil. İşte dün de gördük sadece Emre Özkan olayı değil, bizden giden bize düşman kesiliyor. Biri gidip Beşiktaşlılara tekme sallayıp dayılanıyor, öteki maçtan önce "puan garanti değil haa dikkat edin" anlamında laflar edip halbelkader gol atınca sahada neredeyse hatim indiriyor, vs.

Benzer olayı takımın teknik kadrosunda bile yaşadık yaşıyoruz. Düşman kesilmeye bir örnek değil ama son cümledeki yaklaşım her daim mevcut.

http://www.kartalbakisi.com/futbol/oger-yabanci-kaleci-her-zaman-risktir-h13417.html

Buradan anlaşılan bugüne kadar teknik yönetim anlamında ciddi bir ağırlık konulamamış. Herkes Beşiktaş'ı memur zihniyetiyle görüyor. Hatta gençler bile.

emireri dedi ki...

gökhan süzen dünyanın en büyük sol beki değil ama alternatifsizlik böyle noktalarda can sıkıyor işte.. elimiz kolumuz bağlı izlicez uğur boral'ı. mevcut alternatifler çok yetersiz çünkü..benim aklıma sol bekte toramanı bile denemek geldi dünkü oyun içerisinde çözüm olarak ama hocanın aklına hiçbirşey gelmedi ilginçtir ki..

elimizdeki oyuncuların ben aldığım paraya bakarım arkadaş tavrı zaten beni yeterince çıldırtıyor.. daha da üstüme gelme sneijder hocam :)

ayrıca ben bur-sa-lı serdar kurtuluş'un yaptıklarını yadırgamadım, yadırgayan beri gelsin derim..

Adsız dedi ki...

Can sıkıntısına gerek yok, CSKA büyük oranda geçen yılki kadro ile oynadı yani birbirlerine alışıklar. Bu arada Fenerle oynarken Teodosiç yoktu galiba, bir takım da Teodosiç yoksa o takımı Fener bile yener. Biz de ise bu sene bir araya gelmiş 9-10 oyuncu var. Zamana ihtiyacımız var, geçen seneki efsane takım da sene başında Eurocup'ta dandik takıma elenmişti. Takım verilen paraya göre çok iyi yalnız, Vidmar'ı yedekleyecek bir 5 numaraya ihtiyaç var, bugün gördük CSKA'nın Krstiç dışındaki azman pivotları olan takımlarla sadece Vidmarla başetmemiz mümkün değil. TAKIMA SAHİP ÇIKALIM, BU PARAYLA EN İYİSİ OLDU, VE SON OLARAK DA ERMAN KUNTER'E KİMSE LAF ETMESİN. ÇOK BÜYÜK BİR HOCA, ADAM GİBİ ADAM, ERGİN ONUN HER YÖNDEN ANCA ÇIRAĞI OLUR.

emireri dedi ki...

erman hocanın iyi bir guard ve 5 numaraya ihtiyacı var.. euroleage'de söz sahibi olabilmek için en azından..

dasiç ve markota takıma ilaç gibi gelmiş, serhat'ın daha fazla katkı vermesi ve can'ın takıma katılmasıyla birlikte daha fazla oyuncuyu rotasyonda oynatabiliriz. ben hala cem akdağ olayına takılmış durumdayım, tam bir sistem takımı olma yoluna girme şansını kullanamadık..

emireri dedi ki...

birde holosko dün biraz daha becerkli olabilse bugün konuştuklarımızın birçoğunu konuşmayacaktık belki de...

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bu saatten sonra zor. Vidmar'i ve Jerrels'i almayacaktik, hatta bunlarin yaninda Muratcan ve Markota'yi da almayip o parayla 1 tane kaliteli 1 ve 5 numara alsak, yanina da Wright veya Cemal Nalga ile o parayi cok daha iyi kullanmis olurduk. Simdi gereksiz sekilde genis, ancak kalite anlaminda vasat oyunculardan kurulu bir kadro var. Chris ve Dasic fena degil ama onlar da o kadar iste. Rakiplerin bayrak adamlari McCallebb, Hawkins, Domercant, Farmar iken bizim Dasic ve Christopher olmasi dusundurucu. Ozellikle Vidmar/yerli hatasi ve Jerrels transferi bize pahaliya patlayacak gibi duruyor. Umarim yanilirim.

Adsız dedi ki...

Yenilince yorumlar da artmis, dun 1 tane vardi.

emireri dedi ki...

gidenlerden bence en çok ersin dağlıyı ve aroyyo'yu ararız.. ersin tam bir 5 olmasa da yerini idare ediyordu, aroyyo için söylenecek ne varsa söylendi zaten..

dasiçin topu yere vurduğu anda bariz bir avantajı var, ama sırtı dönük oynayamıyor. oyun tarzı olarak pek karşılığını bulamadığımız bir uzun.. safkan bir 5 numara şart..

Mete dedi ki...

Dünkü mağlubiyetin sorumlusu bence S.Aybaba'dır. Aslında son vuruşun şans golü olması, Sivok'un aptalca penaltısı gibi kırılma anları elbetteki gözardı edilemez. Ancak futbolun içinde böyle durumlar var. 2.yarı malesef rakibin hamlelerine hiçbir karşılık vermeden yandan oturup izledi. Oysa ki rakip 4 forvetli kurguya dönmüşken orada o riski almış takıma karşı 2.ciyi bulup maçı bitireceksin. Bu tarz sonuçlar olabilir ancak S.aybaba da bu durumdan ders çıkartmalıdır.
Dünkü maçtan ziyade benim daha çok takıldığım mevzu, Beşiktaş takımının medyada itibarsızlaştırma sürecinin artarak devam etmesi ki esas sıkıntı burada. En sonunda dün H.Karaman da hiç çekinmeden çıkıp takımın kalitesizliğinden fütursuzca bahsedebiliyor. Oysa ki diğer takımların yendiğimiz Karabük ve Elazığ'dan tek farkı aynı rengin laciverti olmaları. En nihayetinde burası Türkiye Ligi ve onun da hepimiz ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Medyada bu tarz söylemlerin kendi renklerine hizmet ettiği aşikar, ancak en büyük hata bu trene bizim bizzat kendi camiamızın binmesi olur. Yani yönetim ucuz takım kurduk, beklenti de o boyutlarda yaklaşımında olmayacak. Taraftar bu takımın yetersizliğine kendini inandırmayacak ve bu zincirin halkası futbolcular da kaybedebiliriz çünkü takım zayıf psikolojisiyle sahada olmayacak. Başka bir ifadeyle yönetim net bir şekilde şampiyonluk beklediğini önce kendi camiasına deklare etmeli ve trilyon lira kazanan futbolcu arkadaşlar da bir miktar baskı altına girmelidir.
Tersten düşünecek olursak; dünkü maç İnönü de olsaydı bu oyuncu grubu 2 kez öne geçtiği karşılaşmayı verir miydi? Burada mevzu taraftar desteğinden çok taraftar baskısıdır.
Aslında biz bile burada kendi aramızda iki maç kazandıktan sonra '' ayaklar yere bassın'' şeklinde söylemlerde bulunduk ne yazık ki. Ayakları yere basacaklar bizler değiliz. Taraftarın da ayağı yere basarsa, o meşhur şampiyonluk havası, sinerjisi adı her ne ise nasıl oluşacak ya da böyle bir beklentimiz olduğunu sahadakilere nasıl hissettireceğiz?
Taraftar havaya girmeli, camia hedefe kitlenmeli ve futbolcular bunun baskısını hissetmeli ki, Hikmet, Rıdvan vb Bjk hakkında konuşurken bir kez daha düşünmeli

YSY dedi ki...

Benim quaresma ile ilgili düşüncem sadece şu, iyi bir quaresma ile rakip dünkü gibi rahat rahat üstümüze gelemezdi. Her maç bireysel yorumlar yapıyoruz, şu iyiydi bu iyiydi yok diğer haftada bu kötüydü. Oyuncularımızın maalesef istikrarlı performansları yok o yüzden kim ne dese haklılık payı ortaya çıkıyor. Benim sadece gördüğüm bu kadar kalitesi ve farklılık ortaya koyabilme kapasitesi düşük kadroda quaresma'yı sürekli olmasa bile kullanabilirdik. Kaldı ki dün quaresma olsa oyunada girse yine kaybedecek birşeyimiz olmazdı ki sonuçta yinede yenildik fakat belki oyunu değiştirme şansımız olabilirdi. Dediğim gibi bu benim görüşüm.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Önce Antep maçıyla ilgili yorumumu yapayım. Takım öne geçtikten sonra çok kolay pozisyon veriyor. Bunun Quaresma ile en ufak bir alakası yok. Hücumda bir sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. Her maç yeterince pozisyona giriyoruz.

Esas sıkıntı bence savunmada ve bunun temel sorumlusu da Uğur Boral. Bir sol bek nasıl olmaz sorusunun yanıtı gibi adam. Altyapılarda izletsinler sol bek olmak isteyenlere. Uğur'un yaptıklarını yapmayın yeter desinler. Biraz abartı oldu farkındayım ama bu kadar mı uyumsuz olur bir adam takımın geri kalanıyla. Ne savunmada, ne hücumda hiç bir faydası yok bence. Diğer suçlu da yerine alternatif denemeyen Samet Aybaba. Bu maç için yaptığı değişikliklere de anlam veremedim.

Bu Quaresma mevzusu takımı baltalar arkadaşlar, bu çok net. Bu adam gidene kadar ben takımdan başarı falan beklemiyorum. İnönü'deki ilk puan kaybında duyacağımız sesleri burada BJK4EVER sağolsun bize hatırlattı. Bu kadar olur gerçekten söyleyecek bişey bulamıyorum. Kendisinin her yorumuna tek tek cevap verecektim ama üşendim açıkçası. Bir işe de yaramayacağını az çok biliyorum.

Fener taraftarının ve medyasının Marsilya beraberliği sonrası Aykut'a sövmesi gibi bişey olacak bu da. Son saniye golü olmasaydı "KOCAMAN TAKTİK" vs. saçma sapan manşetleri atacak adamlar skora bakıp adama demediklerini bırakmıyorlar. Kazanırsak kimse Quaresma konuşmaz, kaybedersek hemen "Quaresma olsaydı...".

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bir de Olcay'ın yerinde Quaresma oynasaydı da Uğur&Quaresma sol kanadını izleme şansımız olsaydı. Eminim tarihe geçecek kanat ikilisi olabilirlerdi.

YSY dedi ki...

Quaresma konusunu temcit pilavı gibi uzatmak istemem ama şunuda kendi adıma son kez belirtmek istiyorum. Klübün herşeyden önce maddi menafaatleri ön planda olduğu söylenerek adamdan "feda" yapılması istendi. Doğru bir yoldu ama doğal olarak hatırladığım kadarıyla (yanılıyorda olabilirim) fernandes'in ve almeida'nında feda demediği bir zamanda quaresma'da feda demedi. Tamam quaresma oynamadı, çift daldı, kırmızı kart yedi şerefsizlik yaptı takımı sabote etti vs. ama bu adamın sözleşmesindeki hakkı değil mi ? Feda etmeyebilir, zorunda da değil. O vakit quaresma satılığa çıkarıldı ve bizde kadro dışı ettik adamı. Ciddi taliplisi olarak (rus ve katar takımlarını haric tutuyorum) gs vardı, bunu kendiside teyit ediyor zaten. E yeri gelince maddi menfaatler gereği feda diyen klüp, orada burada t-shirt satıp quaresma'nın parasını bile çıkaramazken niye kendiside bazı şeylerden feda deyip gs'ye satmadı quaresma'yı. Başkasının vereceği paraydıda gs'nin vereceği öpücükmüydü. Gurur yapacak lükstemiyiz. Adamın kendiside söylüyor, razıydı gitmeye. Madem o kadar sorunlu bir futbolcu gittiği yerde de başarılı olamazdı zaten, bunu niye bu kadar sorun ettiler. Gönder gitsin ama yemedi işte. Klübün bu kadar maddi sıkıntıda olduğu bir dönemde yerine göre feda deyip esas kendileri feda yapmadılar. Satsaydılarda biz de kurtulsaydık, bu konu da kapanırdı, gs'de alsın quaresma'yı k.çna soksun derdik herkes mutlu olurdu ve feda'nında bir anlamı olurdu o zaman. Şimdi adam çatır çatır 3,5 milyon euro'sunuda alır sende oturur turşunu kurarsın. Kimse bana menajeri şöyle böyle demesin, fernandes ile almeida'da nasıl anlaşmayı becerebiliyorsan bu konuda da becerebilirlerdi. Ben illaki niye gs'ye gitmedi demiyorum. Bazı malın tek bir alıcısı vardır. Oda denk geldimi satacaksın. Türkiye'den kimseye satmayacağız dediler, çok rahat gs'ye çakıp zarar etsek bile (ki etmezdik diye düşünüyorum) şuandakinden daha fazla zarar etmezdik heralde. Rus-katar takımlarıda vardı niye gitmedi diyebilirsiniz ama klüp olarak bundan ne olursa olsun kurtulmak gerektiğine inanıyorsanız ve gönderirken sunduğunuz argumanlar adamın şahsıyla alakalı ise bırak gitsin istediği klübe gitsin. Bu parasızlıkta müşteri seçtik ona kızıyorum.

emireri dedi ki...

yarayı bu şekilde kaşıyan adamların bizim taraftarımız olduğuna inanmak ne kadar acı verici..????

sezon başından beri kuarejmamız var triplerine girmekten bıkmadınız mı..?? adamın sahada ortaya koyduklarıyla koymadıklarını altalta üstüste koyun ondan sonra gelip bu konuyu konuşalım.. sahada takımını defalarca satmadı mı bu adam?? gs maçında ernst'in isyan edişini unuttuk sanırım?? keza bursa maçında takımı satarak nasıl eksik bıraktığını... defalarca duvara çarpar gibi topu alıp rakibin üstüne üstüne yaptığı koşuları, sonra topu kaptırıp geriye yürüyerek dönüşlerini.. bu kadar balık hafızalı olmayalım arkadaş.. bırakın şu takımı bir rahat ya, özellikle içerdeki kuyu kazıcılara sesleniyorum, bakın bu takımı beğenmeyen sözüm ona abileriniz kasımpaşayı aldı, yakında kuarejmanızı da veririz oraya, şimdiden gidip yerinizi alın derim!!!!!!

Adsız dedi ki...

@YSY

İşin biraz da trajikomik tarafı, bu yönetim iyi niyetle ama çoğunlukla acemilikten bir sürü hata yapmış olsa da, özellikle Quaresma ve "yıldız" beklentisi içindeki taraftarın veryansınları nedeniyle bana göre bütün yanlışlarının üzeri çiziliyor, hatta tükenmez kalem silgisiyle siliyorum hepsini.

Örnek mi? Bahsettiğin GS'ye transferi konusunda taraftarın görüşlerini takip ettiysen ortalık "olursa yıkarım, daatırım Ümraniye'yi" yorumlarından geçilmiyordu. Üç-beş fanatik diyebilirsin, ama ortada 8 senenin tonla yanlışı için gıkını azbuçuk, o da 1-2 defa çıkaranların Q7 diyerek Ümraniye'ye yürümesi gerçeği var. Herşey zaten iğne iplik gidiyor. Temlikli olmayan 2 gelir kaynağı kartalyuvası ve üyelik bedeli ile aidatları. Yani tamamen taraftara endeskli kalemler.

Bence kimse hık mık demesin. Ernst aynı şekilde gönderildi. Fakat kimse Q7 konusunda olduğu gibi bu zarar ziyan işlerine girmedi. 8 yıldır yaşanan tonla daha beter mali saçmalığa ses çıkarmamaya girmiyorum bile. Q7 bu taraftarın vermem de vermem diye sahiplendiği bir legodur. Ve maalesef taraftar Beşiktaş yerine legosunu seçmekle ortalama olarak bir hayli düşük bir seviye göstermiştir. Burada kalarak devam etmek veya daha ileriye çıkarak Beşiktaş'ı sahiplenmekse yine sadece kendilerinin elindedir.

Ben tercihimi çoktan yaptım bile. Çünkü her zaman ve sadece Beşiktaş'tı.

Cuper'in hep yanlis alintilanan bir sozu var ya, bizim halimize hakikaten uyuyor ilginc bir sekilde.

Quaresma sadece Quaresma degildir. Meselenin boyutunun artik futbolla alakasi yok.

BJK4EVER dedi ki...

Benim derdim Quaresma degil, takimin kalitesi ve yaraticiligi. Benim senelik 3.5 milyon euro verdigim Quaresma kalitesinde oyuncum varken Erkan Kas'in girmesini, berbat oynamasini ve yenilgiye katkida bulunmasini hazmedemiyorum.

Mevzu Quaresma mevzusu degil. Quaresma gonderilip Simao antrenmanlara ciksaydi ayni seyi soylerdim. Quaresma satilsaydi ne bileyim Drenthe veya Nene alinsaydi da kabul derdim.

Ancak takimda bariz bir sekilde Fernandes disinda yaraticilik eksikligi varken, kulube Antepspor'un kulubesinden kotu iken Quaresma'nin tek basina antrenman yapmasi ve ona esek yukuyle para odememizi dogru bulmuyorum.

Ha, bu arada takimi satti vs diyenler var. Fernandes gecen sene kac derbi oynadi, kac derbi oncesi kirmizi kart gordu? Yine at gozlukleri takilmis belli ki.

Dedigim gibi, Quaresma'nin neden kadro disi kaldigini 1 kisi mantikli sebeplerle aciklayamaz.

Feda etmedi derseniz Toraman niye kadro disi degil derim? Disiplinsiz derseniz antrenmana sarhos gelen Fernandes niye orada derim, Batuhan niye alindi derim? Takim icerisinde sevilmiyor, tavirlari hos degil derseniz Almeida ve Toraman cok mu seviliyor derim? Adam cok top eziyor, kosmuyor derseniz Ugur Boral, Holosko ne halt ediyor sportif anlamda derim? Derim de derim, ama cevap gelmez bunlara....

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

- Bu takım bir yönetim ve teknik heyet seçmiş ve bu yönetim ve teknik heyet Quaresma'yı istemiyor. Olamaz mı? olur.

- Kendisine kulüp bul dostça ayrılalım denmiş. Kendisi ve menajeri bulmadığı halde teklifler gelmiş, hazret beğenmemiş: çok sıcak, çok soğuk demiş. İstenmediğin yerde olabilir mi? Olur da, tartışılır. Çünkü o zaman 1 sene futbol oynamamayı göze alan adamın derdi sadece futbol mu para mı tartışılır.

- Aynı vatandaş sözleşmesinde 3 ay parasını alamadığı durumda bedelsiz gidebilir maddesine karşı bunu kullanmamış. Olabilir mi? olabilir de, derdi futbol oynamak isteyen, hatta "düniya yıldızı" olarak adlandırılan biri için garip değil mi?

- Yine aynı vatandaş medyalara çıkmış, "bana idman topu bile vermiyorlar, ayıp ediyollar" demiş. Ama UEFA'nın bunun sadece 1 ay sürmesi halinde bile yapan kulübü çizeceği aşikar mı? hem de talimatlarıyla aşikar. Ama bu vatandaş bir şikayette bulunmamış. Olabilir mi? olabilir de, biraz daha garip değil mi?

- Yine ve yeniden aynı vatandaş yönetimin yenilediği indirim teklifine "diğerleri indirim yaptımı ki ben de yapayım" demiş. Bunlardan bir tanesi orta alanda oynamasına rağmen kendisi ile aynı gol sayısına ulaşıp daha fazla asist yapmış, diğeri 2 katından fazla gol atmış, asist sayısı da fena değil. Buna rağmen bu rakamlardaki farkı görememesi de doğal olabilir mi? Olabilir de, kim inanır, Kadir inanır.

Yorumuna gelince; ben bana yamuk yapan, hatta apaçık yan çizen sevgilimi (benim değil de hadi bazı taraftarın olsun) önce doğrular diyerek terk etmişim, sen hala yeni sevgilin de çok iyi değil diyorsun. Aşktır, zamanla olgunlaşır ve oturur. Ama 2 yanlış her yerde olduğu gibi bu konuda da bir doğru etmez.

emireri dedi ki...

terliksi toraman ve uyur gezer holoskoya bende en az senin kadar sinir oluyorum, yetenekleri kısıtlı ama bunlar bir yere kadar sineye çekilebilecek şeyler, çünkü bu adamlar saha içinde takımı hiçbir zaman satmadılar, terliksi toraman diğer terliksi üzülmezle malum sebepten dolayı kapıştı fakat oynadığı maçlarda hata yapsa da yetenekleri dahilinde ellerinden geleni yapıyorlar ya da yetmiyor yetenekleri bazı durumlarda sırıtıyorlar.. baktığımız zaman quaresma denen adama tonla para dökülmüş geride kalan 2,5 yılda, 7 küsür milyon bonservis toplamda da bir o kadar yıllık ücret ödemişiz bugüne kadar.. toplamda ne yapar haberin var mı?? saymayı hesap yapmayı biliyor muyuz?? keza simao.. benim derdim formanın içindeki vatandaşın sahada ne vermeye çalıştığı, benim derdim o formanın ne kadar ıslatıldığı, rakibe zevk için çift dalan adamı, sahada eli belinde top bekleyen adamı kabul edemiyorum.. görmeye dayanamıyorum, varsın trivelası eksik olsun ama veli kadar, olcay kadar, necip kadar terlesin arkadaş! en formda olduğu dönemde sakatım ben diyip 2 ay portekiz'de göbek bağlamasın, parayı alırken profesyonel olan güruhlar sahada da profesyonel olsun, yeri geldiğinde veli gibi necip gibi tekmeye kafa koysun, yeri geldiğinde fernandes gibi takıma liderlik etsin, yada hilbert gibi bulunduğu kanadı parsellesin.. ama mücadele etsin biz ondan trivela istemedik.. takım olgusu içinde birşeyler vermeyen adamın bu saatten sonra burada ekmek şansı olmamalı..

bu kadar isyanımızın nedeni maaş bütçesi gibi bazı finansal konulara el atılmış durumda, zatı muhteremde en yüksek meblağı alan kişi. kulübün finansal durumu ortada, bazılarının bir takım alacaklarından feragat etmesi beklendi ama arkadaşlardan bazıları oralı bile olmadı, oralı olmayanların bir kısmıyla yollar ayrıldı ve şişkin kadrodan birkaç fazlalık uzaklaştırıldı, sırada olanlarda var ancak hepsini birden gönderemeyiz bir seferde.. aynı zamanda yarışmacı bir takımda istiyormuyuz? istiyoruz.. şuan ki mücadeleden de (aybaba tercihini kabul edemeyen ben de dahil) çoğunluğumuz memnunuz.. muhteremin takıma dönmesiyle birlikte ne getireceğini az buçuk hepimiz kestirebiliyoruz, bu kadar koşan çabalayan bir takımda eli belinde orta çizginin diğer tarafında bekleyen bir adamı düşünebiliyormusun? yine aynı senaryoyu izleyeceğiz.. ben doydum artık trivelasına da robanasına da, gitsin kumda oynasın artık ne diyim, allah yolunu açık etsin ama benim hayalimdeki beşiktaş olgusu içinde böyle bir adama yer yok... haksız olduğumu düşünmüyorum...

Adsız dedi ki...

@emireri

Daha da trajik olan, yönetimin belirlediği 5 milyon avro bedele bile taliplisi çıkmadı hazretin.

Bir sazan bizmişiz demek bu kadar mı zor.

Mayor dedi ki...

Adam gecen sezon, en munis karakterli hocaya kramponlarini firlatmadimi herkesin gozu onunde?
Seni ben yarattim demedimi?
Bunu Samet'e yapmayacaginin garantisini kim verebilir?
Batuhan bunun yaninda sut dokmus kedi be. Pascal Nouma efendi cocuk. Besiktasa bunun kadar belalisi gelmedi, gelmeyecek.

benim için atletico madrid maçının devre arasında bitti quaresma.

dünyada hiç bir futbolcunun bahanesi yokken ( sakatlık , hastalıktan yeni çıkma vs ) bir maçın 45 dakikasında 1.3 km koşmaya(yürümeye) hakkı yoktur.

koskoca zidane sinirlerine hakim olamayıp dünya kupası finalinde adama kafa atıyor , bu bağlamda kızsam bile ilk değil son olmayacak quaresma sinirlerine hakim olamayıp kırmızı kar gören .

formda olur , formsuz olur , top ezer , asist yapar , gol atar , savunmaya yardım etmez , adam eksiltir ,ileride top tutar vs vs.

ama 45 dakikada 1.3 km koşmak demek işte bunu yapan hiçbir futbolcu yok dünyada.bu hem taraftara , hem takım arkadaşlarına , hem yöneticilerine hem de giydiğin formaya ihanettir benim gözümde . ulan koskoca ronaldo , messi maç başı 11 km koşuyor sen kimsin ?

o yüzden kapatın abi artık bu mevzuyu.varsın alsın senelik 3.5 m € boşa verdiğimiz ne ilk ne de son para olacak kim bilir daha ne kazma futbolcular alacağız .

hazır koşan , mücadele eden bir takım var.bir şeyler yapmaya çabalıyorlar.eksileri var elbet ama bari daha ilk yenilgiden tam istenilen ortama sürüklemeyin arkadaş şu takımı.

adam senelerce wes brown , mikael silvestre , john o 'shea oynattı lan stoperde.bir sabredin arkadaş ya.

tearkan dedi ki...

konuyla belki alakali, belki alakasiz olacak; ama ikinci yarinin basinda holosko'ya gelen ortayi ve maalesef gerceklesmeyen nene transferini dusunuyorum. bir de surekli elestirilen ugur boral'a karsilik son anda havaalanindan dondurulen drenthe'yi aklima getiriyorum. cok baska olurmus takim cidden. hadi nene transferinin gerceklesmemesi bizim tasarrufumuzda degildi; fakat drenthe'den vazgecilmesi cok yanlis bir tercih olmus maalesef.

theotheo dedi ki...

ben burda holosko gs maçında attığı golü 50 maçta 1 atar demiştim. herkes sallamıştı. gördünüz işte.

ulan bu kadar gerizekalı bir adamın kadroda bulunduran takımın bir şansı olamaz arkadaş bunu bilir bunu söylerim. kazma falan demek kazmalara hakaret olur aq. bi de 3 sene sözleşme uzattık yılda 1.1 milyon euro alıcak yani 2.5 trilyon gibi para. vay anasını ya. olaya bakın.

escude aptalı konusundada yanılmadım gördüğünüz gibi götüm gibi bir oyuncu boşuna 1 milyon euro ona da yıllık veriyoruz. oynatamadığımız quaresmaya 3.5 milyon euro veriyoruz. 5 milyon euro gibi bi para düşün yani boşu boşuna.

drenthe nene gelseydi sene başında bu takım bu ligi rahat götürürdü sonuna kadar.

Adsız dedi ki...

altyapı oyuncuların hastası olanlar hepsini birer messi ronaldo sananlar onlar oynasın yeter ki biz şampiyon olmasak da olur diyenler niğde maçını izliyolardır umarım.. amator takıma karşı bile maçı koparamıyolarsa super ligde oynayamazlar.. açın gözlerinizi artık

Nejat dedi ki...

Adsiz arkadas, altyapi, genc oyuncu, ozkaynak sevdasi gozumuzu oyle bir kapamis ki acamiyoruz maalesef, keske Y.D baskan gibi bir baskan yine gelsede gozumuzu acsa seninkini actigi gibi. Biraz aydinlanir gibi oldum ben simdi bak.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maxim Tsigalko dedi ki...

Adsız arkadaş,

Altyapıyı nasıl bir şey hayal ediyorsun çok merak ediyorum. Bu kupa maçları da bu tip düşünceye sahip arkadaşlar için bulunmaz nimet gerçekten.

Maçı iş yerinde olduğum için izleyemedim. Ancak iyi oynamadığımızı biliyorum. Bunun bir çok sebebi olabilir. Bu sebeplerden birisi de muhakkak altyapıdan gelen oyuncularla maça başlamak olabilir. Bu maça ideal 11'imizle başlasaydık, rahat kazanırdık, doğru.

Ama bu maça bakıp altyapıdan cacık olmaz demek neyin nesidir acaba? Hepsi birer Messi, Ronaldo değil tabi ki bunun herkes farkında. Kimse onlardan Messi, Ronaldo olmalarını beklemiyor(ya da bekleyenler var galiba, bilemiyorum). Kaldı ki Messi veya Ronaldo olsalar bile sizin zihniyetinizle biz 1 kere bile izleyemeden gönderilir o adamlar.

Altyapı bir kademedir. Biraz yeteneği olan futbolcuya verebileceklerinin bir kısmını burada verirsin. Ancak hiç bir futbolcu(Messi dahil) altyapıdan çıkıp oynadığı ilk maçta harikalar yaratamaz. Yaratsa bile 1 maçlık bir performanstan öteye gidemez.

Ama biz zamanında 1 kere bile izlemediğimiz basının gazıyla Muhammed'i Messi yaptık, şimdi de yarım yamalak izlediğimiz adamlar için Süper Lig'de oynayamazlar diyoruz.

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Wruce Bills

ben demek istiyorum ki altyapıdan çıkan oyuncuları körü körüne destekleyenler var...sırf altyapıdan çıktı diye maçta oynayınca yanındaki adama pas verdi diye alkış kıyamet koparanları anlayamıyorum... yıllarca bu zihniyet böyle geldi böyle de gidiyo serdar özkan ilk çıktığında neler dediklerini hatırlıyorum göklere sığdıramıyolardı olmadı işte çıkmıyo yıllar sora bi necip çıktı onunda durumu ortada hala beklenen seviyeye çıkamadı çıkıcak gibi de durmuyo malesef... ben diyorum ki hasan turk simao gitsin erkan kaş var dedikleri ki erkan kaç maçtır oynuyo soradan da olsa ayrıca rizede oynamış görüyoruz ki yok işte olmuyolar yetenekleri kapasiteleri belli bi maçta yerin dibine sokmuyorum ama belli yani rakip amator takım oynanan oyun buysa ben bu oyuncuların hiçbirinden bişi beklemiyorum var mı şu oyuncu bi ışık verdi diyen ?

Adsız dedi ki...

ayrıca altyapıdan çıkan oyuncuları beğenmedim diye yıldırım demirören lazım sana demek ne alaka ? liseli yorumlar yapmasak da daha iyi yorumlar gelse keşke

Maxim Tsigalko dedi ki...

@Adsız;

Yazının her hangi bir bölümünde Demirören lafı geçmemiş onu nereden çıkardın bilemiyorum. Ama Demirören'in miraslarından birisi de budur, doğru bence de.

Altyapı konusuna gelirsek, altyapıdan zaten çıkması gereken oyuncu tipi Necip Uysal'dır. Fernandes beklersek sonuç bu oluyor işte. Uğur Boral, Mehmet Akgün, Mehmet Akyüz hatta Holosko gibi oyuncular altyapıdan çıkamaz mı? Esasen bu tip oyuncuları altyapıdan çıkarıp, daha kilit oyuncular için transfer yapmak bana mantıklı geliyor.

Yoksa altyapı fetişisti falan değilim. Ama bugün mesela Uğur Boral'ın yerine altyapıdan bir oyuncu oynadığında "Bunlar süper ligde bile oynayamaz" denirse işte sıkıntı o zaman başlıyor.

emireri dedi ki...

wruce kesinlikle haklı,

holoskoya verdiğimiz yıllık 1,1 milyonla altyapıdan çıkardığın 4-5 oyuncuyu kadronda barındırabilir, mehmet akyüz, uğur boral, mehmet akgün gibi adamlara verdiğin parayı da ister bütçede tutarsın. cebinden çıkmayan meblağ ile ister yabancı oyuncuya yatırım yaparsın, istersen daha ucuza kombine satarsın, istersen amatör branşlara yatırır rezil olmaktan kuratarırsın o takımlarını yada daha önce sneijder'in dile getirdiği gibi yurt dışından belirli bölgeler için eski futbolcu günümüz antrenörlerini getirtip, 3-5 ay boyunca altyapıdan çıkardığın gençlerin fundamental eğitimlerinde kullanırsın.. söz gelimi patrick vieira gibi bir adamı getirsek 3-5 ay boyunca neciple hasan türkle beraber çalışmasını sağlasak, her maç ve idmanda bireysel oyuncu istatistikleri tutarak, feedback yapmalarını sağlasak, bence 6. ayda sahada bambaşka bir necip bambaşka bir hasan türk izleriz.. önemli olan o oyuncuları senin ne kadar ileriye taşıyabildiğin, bu adamların çalışmaya, çalıştırılmaya, öğrenmeye ihtiyacı var.. öğrendikçe daha iyi olabileceklerine inanıyorum...

Adsız dedi ki...

Beyler Q7 için sarf ettiğiniz enerjinin 10 da birini altyapı için uzun vadeli harcasaydınız emin olun çok daha fazla sonuç elde edersiniz. Örneğin ve mesela kuzeniniz bale seçmelerinde çuvalladı diye toptan bale sanatını mı tukaka edeceksiniz. Kusura bakmayın ama komik.

Mesele neyin kötü olduğuna bakmak değil, doğru yönetilip yönetilmediğine bakmak. Doğru işletilmiyorsa bunu dersiniz, ama sadece sonuca bakıp altyapı/özkaynak sistemini toptan kötülemek gerçekten ilginç. İşin esası Katalanların genlerinde yoksa, ki o sistemde yetişenlerin yarısı Katalan geni taşımıyor zaten, biz yanlış yapıyoruzdur ve doğrusu neyse onu yapalım. yoksa "biz yapamayız" triplerine girecekseniz o zaman yorum da yapmayın. Bir kısım taraftar Sergen de Sergen diyor. hazret kendi yetiştiği ortamı unutarak "İstanbul ortamında altyapı olmaz" bile demişti. Behey gafil. Çok şey derdim de gerek bile yok.

Altyapı/Özkaynak sistemi için müstemleke formatından kurtulmanız dileğiyle.

cemekici dedi ki...

uğur boral, mehmet akgün ve holosko alt yapıdan çıkartırsın muhakkak. ama fark şu olur bana kalırsa:

uğur boral'ın kişisel hatalarıyla 1 maç veririz, alt yapıdaki çocuk yüzünden 3-4 maç veririz. sonra yağsın tepkiler.

holosko yeri gelir 1-2 tane maç kazandırır, alt yapıdaki çocuk o şansı yakalayamadan yuhalanmaya başlar.

sırf bu sebeple bu tarz adamlara para ödüyoruz yani.

ben severim holosko'yu da, hatta uğur boral'ın imzalı formasına sahibim, uğur'u da çok severim.

takım halinde iyi oynarsak sorunları görmeyiz(görmemeliyiz aynı zamanda), takım halinde kötü oynayınca suçlu hep 1-2 isim olur nedense. ben de bunu anlamıyorum.

zaten uğur boral ve holosko'nun sana verebileceği 10 üzerinden hep 5'tir, 4'ün altına düşmez genelde, 6'nın da üstüne çıkmaz. herkes kötü oynayınca o adamların 3'ü, 4'ü göze batıyor işte.

Adsız dedi ki...

samet aybaba ntvsporda saçmalıyo resmen neymiş efendim quaresma gelip konuşmamış neyin kafası bu ya sen adamı kampa çağırdın da mı gelmedi ? diğer oyuncular tek tek geldi de senle mi konuştu sanki ? geçen sene takım uçuyodu da bi tek quaresma mı kötüydü ?

Adsız dedi ki...

Samet iyi konuşuyor bence.
Quaresma da siktir olup gitsin de kurtulalım artık.Madem top oynamaya niyeti var madem yıldız oyuncu niye kulüp bulmuyor bu kendine bir sürü kötü dediğimiz adam gitti hepsi kulüp buldu, herifin top oynamaya niyeti yok lan gelsin paralar diye bakıyor.


adsız2

Dr. Can Yontar dedi ki...

Yürrü be Güntekin Onay, fener ve gassaray stadlarında hakemlerin biraz zor düdük çaldığını düşünüyorum, beşiktaşa karşı tutumlarını beğenmiyorum tarzı konuştu...adam beşiktaşlı birader...

theotheo dedi ki...

bu boş şeylerle kendinizi avutun ak. hakemler daha zor çalıyomuşta falan filan. herif parasını alıyo maça çıkıyor. hakem yeteneksiz dersin anlarız da. zor çalıyo kolay çalıyo çok afaki şeyler. beşiktaşı böyle konuşmalar küçültür dikkat.

Yorum Gönder

Ara