.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Eylül 2012 Cuma

Metastaz

"Quaresma'nın hem "saha içi katkısı" hem de "tavır ve davranışları" konusunda takıma hiçbir katkısı olmadığını ve bu konularda kendini geliştirme isteği ve diyaloğu olmadığını söyleyen Aybaba "Diğer tarafta 25 oyuncu var. Onlardan tepki alırsınız" demişti. Quaresma'nın katkısı olsa maliyetini düşünmeyeceğini de sözlerine ekleyen Aybaba..."

Bugün Quaresma'nın indirime gittiği haberi geldi. 750 bin Avro'luk indirim hiç yoktan iyidir, lakin "hah indirim yaptı, artık kadroya alınsın" dedirtecek bir durum da teşkil etmez, çünkü o tartışmanın sadece bir ve yüzeysel boyutuydu. İki olasılık var akla gelen: Ya dün Samet Hoca'nın da çıtlattığı gibi bu indirim kağıt üstüne olacak, ya da Quaresma'nın devre arasında bir takas vs. ile elden çıkarılmasında maaş avantajı sağlayacak.

Fakat bu hamlenin getirisi götürüsünden çok zannımca. Öncelikli götürüsü, hocanın yukarıdaki sözlerinde. Takımda Quaresma istenmiyor, arkadaşları tarafından sevilmiyor, burası aşikar. Bu sene edinmek istediğimiz hüviyetin aksi yönde bir oyuncu. Antrenman olarak zaten çok geride. Takıma montesi en az bir ayı bulacak, ve bu da basit tabirle pişmiş aşa su katmak anlamına gelecek.

Hadi diyelim Samet Hoca direndi ve kendisini takıma almadı form tutana kadar. Bu sefer hem medyası, hem taraftarı "Quaresma varsa oynatırsın hoceaeaea" muhabbetine başlayacak. Samet Hoca'nın kredisi ne yazık ki Quaresma'dan az olduğu için çoğunluğun gözünde, Quaresma kötü oynayınca bu sefer adı "Quaresma'dan yararlanamayan hoca"ya çıkacak. Kimse Quaresma'nın geçmişte 80 kulüpte yaşadığı 180 sorunu hatırlamayacak.

Quaresma Beşiktaş'ın kanseri idi. İlerlemeyi durdurmuştuk, fakat bugün kuvvetli metastaz şüphesi var. Eğer kısa zamanda hasta organı kesip atmazsak, yeni bir tedavi metodu bulunana kadar hasta yoğun bakımda kalacak sanırım ki.

Haftayı bekleyelim bakalım. Ama şu işler şu noktaya gelmemeliydi, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

17 Yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

takım tarafından sevilmemesinin basta gelen nedenlernden biri maasıydı. O kısmı halledildi gibi. Yani en kötü ihtimalle 1m kar var su gorusmeden. İkinci olarak takıma q7 katılır. Takımın uyumuna zarar verirse ya da bir yarıda 1.5 km kosarsa yedekte bekler. Adam gibi oynarsa yedek klübesinde ki isimlerden hepsinden iyidir. Hicbir yarar saglamasa bile rakip takım defanslarını mesgul edip diger oyunculara kolaylık saglar. Ama tabii bu bahsettigim q7 gecen seneki degil (porto performansının yarısını sergikeyebilecek q7).

Takıma uymaması, koşması ya da kötü oynaması durumunda ise devre arasında yollamak daha kolay olur. Hiç yollayamadık diye düşünürsek en kötü htimalle 1m kar ederiz.

Haa şu görüşmeden çıkmasını istedigim sey bu degildi ama. Mesela eline 1m verip hadi defol git denmesiydi. bu sayede hem q7 sesleri biterdi. Hemde karımız 2.75m olurdu. Takımda uyumu saglamısken aynen devam ederdi.

Yani çıkan sonuc kötünün iyisi oldu.
Ama mendes ve ahmet bulut'un bu tavırlarından sonra onların menajerlik yaptıgı oyuncuları almak konusunda tavır takınmamız lazım. Su an elimizde bulunan onların oyuncularını ise maksimal kullanıp en iyi parayla satmaya calısmalıyız. Tabii bunlara fernandes dahil degil. Cunku onun su anda olmaması takımı bir anda anadolu klübü gücüne ceker...

BJK4EVER dedi ki...

Anlamsiz buluyorum tartismalari. Kadrodanki her oyuncudan faydalanacaksin, faydalanmak zorundasin. Bir yandan maliyetlerden sikayetci olmak, maliyet/kar oranini duzeltecegiz diye konusup diger yanda kadronda olan bir oyuncuya antrenman icin 3.5 milyon euro vermek pek sacma geliyor.

Hicbir oyuncu digerini sevmek zorunda degil, ancak saygi duymak zorunda. Bu oyuncular esek yukuyle para aliyor, o zaman da bir zahmet kisisel duygularini kenara birakip sahada adam gibi islerini yapsinlar. Takimda sevilmekle olsa idi Baki Mercimek su an kadroda olmaliydi, Almeida ve Toraman da kadro disi olmaliydi, oyle degil.

Temcit pilavi gibi 1.4 km kostugu devre hatirlatiliyor. Evet, o gercekten skandal bir performans, normalde zaten kosan bir oyuncu degil, ama 1) her oyuncu digeri kadar kosmak zorunda degil 2) Quaresma'nin yapabildigini yapamayan bircok oyuncu da var kadroda. Quaresma'nin top rakipteyken etkisiz olmasini savusturmak antrenorun isi, o sportif bir mesele.

Ha, antrenor kesinlikle bu tarz oyuncu oynatmak istemiyor da olabilir. O zaman indirim, af falan konusmazsin, kestirip atarsin (birak atmayi adamin kontratini yenileyecekler yahu). Ama dedigim gibi, Quaresma konusunda sacma olaylar yapiliyor. Benim dusunceme gore alirsin kadroya hic dusunmuyorsan yedekte oturur 1 sene sonra serbest birakirsin. Eger Quaresma'yi sevmeyip bunu sahaya yansitan kisiler varsa da asil onlar amatorlugun daniskasini yapiyorlar. Profesyonel is hayatinda kimse birbirini sevmek zorunda degil, ama saygi gosterip isini duzgun yapmak zorunda. Hele ki senelik yuzbinlerce euro aliyorsa.

glorfindel dedi ki...

Sene başında TFF'ye gönderilen oyuncu listesinde Quaresma kaydettirilmedi diye biliyorum ben yani gelecek haftaki görüşmeden sonra takıma gelse de sezonun devre arasında yeni liste verilene kadar oynatamıyor olmamız lazım. Biri bilgilendirebilir mi bu konuda?

emireri dedi ki...

@glorfindel

yanlış bilmiyorsam orada bir sorun yok, quaresma zaten sözleşmeli oyuncumuz, ne zaman istersek o zaman o zaman federasyona ismini bildirir oynatırız, tıpkı paf takımı oyuncuları gibi..

diğer taraftan yapılan hamle olumlu, en kötü ihtimalle 1 milyon euro artı sağlanmış durumda şimdiden, yani olcay'ın parası quaresma'dan kazanılmış oldu.. ne verir ne götürür takımdan orası çok tartışmalı ama hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağı aşikar.. hazret yan yatmaya kalkarsa bu sefer arkasında eskisi gibi bir taraftar desteği de yok.. takımda sevilmemesinin nedeninin ise maaş ile ilgili olmasından çok saha içerisindeki saçmalamaları ile alakası var.. ben canımı dişime takıp mücadele edeceğim hazret orta saha çizgisinde eli belinde top bekleyecek, yok öyle dava, şayet bir takımın parçalarıysak, biz tribünde var gücümüzle gırtlak patlatıp, cebimizdeki son kuruşa kadar takımı destekliyorsak, zat-ı muhteremde aynı formayı taşıyan sahadaki arkadaşları kadar mücadele edecek profesyonelliği gereği! neyse bunu defalarca tartıştık zaten, zamana bırakmamk lazım.. isim olarak holoskoya tercih ederim açıkçası ama bıraktığımız noktadaki kuarejmaaaa ile değil..

Maxim Tsigalko dedi ki...

Hala Quaresma'nın sportif anlamda bir katkısı olacağını düşünenlerin olması bana çok tuhaf geliyor. Bu adam 29 yaşında, karakteri oturmuş bi adam. Bu saatten sonra çalışkan, takımı sahiplenen, elinden geleni yapan bir futbolcu olmasını mı bekliyoruz?

Adam gitmiş aylarca Portekiz'de ne yaptığını bilen yok. Geldiğinden beri nasıl bi antrenman yapıyor, fiziki durumu nasıl, taktiksel anlamda uyum sağlayabilir mi kimsenin bir fikri yok. Bu adamın mental sorunlarına hiç girmiyorum. Affedilse hemen takımla çalışmalara başlasa ne yapabilir bu adam? Sezon başı kamplarına katılmış, fit olarak sezona girmiş halini biliyoruz adamın. O haliyle verdiği katkı ortada.

Bence affedilmesi çok büyük hata olur, şimdiye kadar yapılan herşeyi çöpe atmış olurlar. Samet Aybaba'nın da otoritesi falan da kalmaz artık.

Bir de çok para alıyor, oynatmamak büyük hata diyenlere bir şeyler söylemek istiyorum. Türkiye liginde böyle bir durumla ilk defa mı karşılaşıyoruz? Kimlere ne paralar verildi. Misal Riera'nın 3,5 milyon eurodan 3 yıllık daha sözleşmesi olduğunu biliyor musunuz? Gs bu adamdan faydalanıyor mu? Baros aynı şekilde. Fenerbahçe'nin önceki sezonlarda yaptıklarını herkes biliyor. Bu kadar büyütmeye gerek yok. Beşiktaş Quaresma'sız şampiyon olamaz mı? Olmasın abi, zaten 7-8 senede 1 şampiyon oluyoruz. Bulduğu ilk fırsatta kaçmayı planlayan adam için nedir bu beklenti? Takımdaki diğer futbolculara da haksızlık bence bu.

emireri dedi ki...

kendi adıma hiçbir beklentim yok açıkçası vatandaştan.. takıma birşey verebileceğine inanmayan kesimdenim, bir daha bir daha denemek yanlışta ısrar etmek fayda getirmeyecek.. ilişkisi bitmiş bir çift gibi beşiktaşla quaresma arasındaki mesele, uzaması her iki tarafa da gün geçtikçe zarar veriyor, eski sevgiliye dönmekten farkı yok yani esasında.. herkes değişmiş durumda, herşey değişmiş durumda, bu birliktelik bize daha fazla birşey getirmeyecek, inceldiği yerden kopartılmalı biran önce.. aynı şeyleri holosko ve almeida içinde düşünüyorum.. birinden biz vazgeçtik diğeri bizden vazgeçti.. devre arası için takviye koşulları, olanakları yada gelecek szeon takımda yapılması revizyon için yapılması gerekenleri sene sonuna bırakmaya gerek yok.. devre arası en uygun zaman gibi görünüyor..

emireri dedi ki...

bu arada yd'de bugün muhasebe kayıtlarında usülsüzlük iddiasıyla hakim karşısına çıkmış bugün.. basında pek yer almasa da...

http://www.cihan.com.tr/caption/Yildirim-Demiroren-hakim-karsisinda-CHODA4NzAwLzI=

Shiva rei dedi ki...

interesting article to read

Adsız dedi ki...

Quaresma geldiğinden beri naptı diyenlere takımımızdan şikayetçi değil miydiniz ? o herkesin eleştirdiği kadroda quaresma takımı tek başına mı uçurucaktı ? yanındaki adama pas bile veremeyen adamlarla oynadı quaresma ikiye bir bile yapamıyodu veliler nobreler holoskolar necipler almeidalar. yine ilk sene attıgı attırdıkları fena değildi. sonra noldu yonetim dibe vurdu dusunsenize biz tarihimizin en basarılı sezonunu yasıyoruz uefada ama yonetim para odemiyo baskan tff baskanlıgı pesinde takımla ilgilenen yok siz olsanız paranız odenmiyo yonetimde vizyon yok napardınız ama dogru soyleyin ? saha içi olayına yorum dahi yapmaya gerek yok neymiş efendim bekini kovalamıyomuş ee bu adam zaten bekini de kovalasa zaten şuan bizde olmazdı biz bunu bile bile aldık ama etrafını dogru dolduramadık mesela sizce su kosan takımda holosko yerine quaresma olsa cok mu kotu olur ? sahada ruh gibi dolasan holosko yerine quaresma olsa bu takım bi kademe daha atlar. her ne kadar icraatlarını beğenmesem de bu yönetim paraları zamanında yatıran disiplinden taviz vermicek bi yönetim havasında bide bu yonetimle denememizin hic zararı olmayacağını dusunenlerdenim sen adamın parasını vermezsen tff baskanlıgı kovalarken takımla ilgilenen kimse yokken nası tutup oyuncundan hesap sorabilirsin ki o da gider portekize oraya buraya.

BJK4EVER dedi ki...

@wruce billis

Faydalanmak illa her mac 90 dakika oynatmak demek degil. Baros hala kadroda riera da geceb hafta oynadi. Ilk 11de dusunmuyorsan adami yedekte tutarsin bu kadar basit. Farzetki sivas macinda devreyi 02 geride kapadik ne yapacaksin? 90 dakikayi kapali takimlara karsi kaybolan holosko ile mi bitireceksin? Quaresmayi alirsin 2 adam eksiltir 2 asist yapar durduk yere 1 puan kazanirsin. Senin kadronda calimla adam eksiltebilen 1 tane oyuncu yok, fernandes disinda iyi orta kesen 1 tane adam yok.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Olsun öyle deme holosko koşuyo mücadele ediyo bizim taraftarımız için çılgınlar gibi koşsun gerisi önemsiz. yanındaki adama pas atamaz çalım atamaz ama olsun koşuyo. ne sanıyolarsa bu futbolu tamam mücadele etmeden olmuyo ama yetenek olmadan da usain boltu filan getirelim o zaman ne farkı var ki hem holoskodan daha hızlı. bu ülkede nobreyi boboya tercih edenler vardı neymiş efendim pres yapıyomuş gol atmasa da olur forvet adamın ilk işi pres zaten gol atmak değil.

Ya su kosma olayi kadar absurte cekilen arguman da yok he.

Kosmak tek parametre degil futbolcu icin. "X kosuyor, Y kosmuyor" muhabbeti hakikaten gereksiz. Yani mesela senin forvetin kosar, pres yapar ama takim buna ayak uydurmazsa hicbir ise yaramaz, o oyuncu da sirf kosuyor diye ovulmez.

Samet Hoca da bunun bilincinde bir hoca ki oyuncu degerlendirmesinde "faydali kosu", "takimin geri kalani" gibi obekler kullaniyor.

Gelelim Quaresma meselesine. "X kosuyor da n'oluyor?" muhabbetinden sikildim hakikaten. Quaresma'nin olayi kosup kosmamasi degil arkadasim. Bir kere 45 dakika boyunca 1.3 km kosmasi zaten kufur, ama onu gectik, Quaresma'nin sikintisi kafasina esince kosup kafasina esince kosmamasi.

Bugun Olcay'in, Veli'nin, Hilbert'in yaptigi kosulara bakin. Anlamsiz olani var mi? Burada elestirilen seyi absurte vurup "X kosuyor da n'oluyor yeaeyaea"ya dokmeyin muhabbeti lutfen defalarca uzerinden gectik bunun.

bu hamle ile fernandes yalan olacak gibi geliyor.

aklı başında bir quaresma'ya ihtiyacımız var ama keyfi yerinde bir fernandes'e çok daha fazla ihtiyacımız var.

adamın gem iş ahlakı var , hem takım içinde benimsendi liderliği hem göstermelik değil ciddi ciddi koşuyor mücadele ediyor hem de aldığı maaş verim konusunda hiç bir takım arkadaşının itirazı olamaz.

bir kimlik bulma bir takım olma yolunda önemli adımlar atılmışken q7'nin takıma katılması tam dinamit etkisi gösterir.

sonuç alex-aykut olayına döner.

yazık olur bu takıma.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@BJK4EVER

Abi ben bu iyimser yaklaşımı anlayamıyorum. Madem Quaresma 0-2 gerideyken bi anda oyunu 2-2 ye getirebilen bi adamdı son 2 senede neden bunu sadece 1-2 maç görebildik. Bunu söyleyince de cevap olarak takımın kalanı iyi değildi, adamın yaptığı asistleri değerlendiremediler deniyor.

E bu seneki takım daha da kötü. Ayrıca herkes kötü bi Quaresma mı iyi?

Gs'de onca yetenekli adam var. Herkesin hayranı olduğu asist canavarı Selçuk var. Onlar neden 2-0 dan maçı çeviremedi. Pozisyon bile bulamadılar.

Benim savunduğum şey, her zaman takım oyunu. Quaresma tipinde adamla 1-2 maç kazanırsın. Uzun vadeli başarı imkansız. Quaresma takıma katılsa 1 sıra daha yukarıda bitirebiliriz sezonu sahiden. Ama bu adamın ilk fırsatta gideceği aşikar değil mi? Uzun vadede bize ne faydası olacak. Onun yerine bize 3-4 sene faydalı olacak genç bir oyuncunun oynamasını tercih ederim.

Koşmak konusuyla ilgili de shelbyl herşeyi söylemiş. Bunun hem olumlu hem olumsuz sürekli konuşulması artık bana da saçma geliyor.

alper dedi ki...

Ne affı yahu.Q7 nin Tipine bile laf söyleyen bir hocamız var şuan takımın başında.Gerçi bende tipine sövüyorum galiz şekilde de.O açıdan sevdim hocayı bir kez daha.Samet-Ulvi-Recep varken klubede Q7 affedilip o klübede yedek bekeleyeck oturacak öyle mi?Buna kim inanır Kadir İnanır.
Devlet ve PKK arasında süren tavşan kaç tazı tut ilişkisi burda da devam ediyor.Devre arasında gider Katar takımlarına.Endişeye mahal yok af gelmez,indirimde yapmaz o.Küpesini sikitğimin şerefsizi ölse de kurtulsak amk vukceviç gibi.

BJK4EVER dedi ki...

@wruce billis

Illa mac cevirmek anlaminda soylemiyorum. Ama nasil ki Quaresma dogru tercihleri yapmiyorsa, oyun zekasi dusukse, top rakipteyken etkisiz ise onun da arti yonleri var. Uzaktan sutlari iyi, beklenmedik goller atabiliyor, yaraticiligi yuksek, iyi adam eksiltiyor, cok iyi orta kesiyor. Su anda bizim kapali takimlara karsi duran top disinda silahimiz yok. Son cizgiye inebilecek 1 tane kanat oyuncumuz yok, bazen Ugur Boral haric. Iyi calim atan oyuncumuz yok Ugur Boral haric. Anlatabildim mi? Su ana kadar BJK takimi 12 gol atmis, muthis bir takam. Ama bu 12 golun kac tanesi oyun icerisinde organize ataktan gelmis? 3, bilemedin 4 tane. Duran toplara, serseri toplara mahkumuz. Ve bu oyun sablonu ile cok kotu savunma yapan takimlari yeneriz, ama biraz disili takimlara karsi her zaman sikinti yasariz. Al iste Belediye, GS ve Antep maclarinda puan kaybettik iste. Su anki sorunumuz gol atmak gibi gozukmuyorsa da ileride bu sorunun olacagini dusunuyorum. Ha, yoksa bile oyuncu cesitliligi her zaman iyidir, o yuzden bile Quaresma takima katilmali. Oynatmiyorsa oynatma, kadro disi birak Baros gibi veya kulubeye koy. Ama bir kosede dursun, cunku esek yukuyle para veriyoruz bu adama.
Ha, sadece Quaresma uzerinden gidiyoruz maalesef. Ama bu dusuncelerim aynen Burak Kaplan, Tanju ve Ridvan icin de gecerli. Son 2-3 mactir Ugur'un defansif yonu elestiriliyor, kimse de demiyor ki aga Tanju gecen sene solbekte iyi maclar cikardi, neden hic dusunulmuyor? Hadi Quaresma kupe takiyor, disiplinsiz, kimse sevmiyor onu, Tanju'nun gunahi nedir arkadas?

Yorum Gönder

Ara