.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2012 Salı

Dolaylı da Olsa Doğru

Bu blogda daha önce "saha kapatma" hakkında görüşlerimi yazdım. Ciddi bir asimetri barındıran "saha kapatma" yönteminin etkisizliği ve haksızlığını anlattım. Bu cezalar, eyleme katılmamış ve eylemi engelleme şansı olmayan taraftara zulüm olduğu gibi, kötü tezahürat ya da stadda bulunan bir nesnenin sahaya atılması gibi kulübün tasarruf sahibi olmadığı konularda da yanlış otoriteye veriliyordu.

Çare ise "saha kapatma" değil, bireysel tespit ve ceza olmalıydı. Böylece hem bu tür davranışlarda bulunacak insanlar etkili olarak caydırılır, hem de bir kişinin eylemi onbinlerce kişiye ceza olarak yansımazdı. Zira sıra dayağı zihniyeti ile futbol müessesesi yönetilmezdi, yönetilmemeliydi.

Bugün bu doğrultuda bir adım atılmış, daha doğrusu dolaylı bir adım. Beşiktaş'ın sahasının kapanmasına neden olan iki taraftara Beşiktaş Kulübü dava açmış. Bu hamle tepki çekebilir, o yüzden baştan tarafımı belirliyorum ben: Yetmez ama evet. Kulüplerin sahası kapatılmasın, maddi ceza verilsin ve de bireylere uygulansın cezalar, topluluğa değil.

10 Yorum:

Adsız dedi ki...

bu hamleye tepki veren adam, zaten takıma zarar veriyor, vermeye devam etmek için söyleniyordur.

bence harika bir iş. galatasaray derbisinde olay çıkartanların da localarını iptal etmişti yönetim.

stadyumlar insan gibi maç izlemeyecek adamlardan temizlenmeli. kulüp ayrımı yapılmadan bu iş hallolmalı. bunu yaparken bilet fiyatlarını fahiş noktalara çekip, serseri tayfasını statlardan uzaklaştırdık da yapılmamalı.

yönetim iyi yolda, en azından mantıklı işler yapıyorlar.

Adsız dedi ki...

saha kapatma bahane bence.futbol kapitalizmi bayanlarıda futbol tüketim alanına davet ediyor.

alper dedi ki...

Bende şeyi sorayım.Seyircisiz maç demek kadına olur demek mi?Seyirciden sayılmadığı için mi?Feministler ne iş yapar hacı ?

emireri dedi ki...

hacı onlar evlenene kadar feminist, parayi bulana kadar komunist!

:)

Batistuta35 dedi ki...

Bence gayet yerinde bi karar.Takıma bile bile zarar verenlerin o tribünde yeri olmamalı.Şimdi bazıları bu akrarı dangalakça,salakça yorumluyor.Neden? Çünkü bu garibanlara dava açmak kolaymış da asıl demirörene dava açsınb deniyor.Tamam haklılar da demirörene zaten açılsın dava ama sırf bi doğruyu yapmadıkları veya yapamadıkları için diğer bir doğru kararı ona bağlayıp aptalca şeklinde yorumlamak da bi o kadar aptalca bence.

@alper

Seyircisiz maca kadin alinmasi dangalakligin karesinin alinmasidir.

Mete dedi ki...

Sayın yöneticiler sizden ricam bu görüntüler üzerine bir post açarsanız. Burayı başka amaçlarla ziyaret eden gslileri önce bu posta yönlendiririz.

http://www.youtube.com/watch?v=8a-P9hREGQo

Adsız dedi ki...

@alper @shelbyl

görüyorum ve arttırıyorum.

seyircisiz maça kadın almak dangalaklığın karesinin alınmasıdır. onun üstüne seyircisiz maçta kulüple alakasız olarak, bir nevi federasyonun davetlisi olarak o stada alınan kadın taraftarların tezahüratlarından dolayı kulübe ceza vermek dangalaklığın küpünün alınmasıdır.

emireri dedi ki...

sonunda hazret maaşında indirimi kabul etmiş.. hayırlara vesile olması dileğiyle...

şimdi zike zike almak zorundalar kadroya.

zira atıp tutuyorlardı o bize 1 gelsin biz ona 2 gideriz diye.

q7 kadroya girecek , ferdi'nin huzuru kaçacak bu durumda.yine başa döneceğiz.

hadi zaten beklenti yok beklenti yok diye birbirimizi kandırmaya çalışıyoruz da , böylece sezon bok olup gidecek o fena ...

Yorum Gönder

Ara