.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Ağustos 2012 Cumartesi

STSL 2 / Beşiktaş - Galatasaray



Pazar / 21.45 / Bülent Yıldırım

Almeida ve Fernandes krizi, zaruret halinin altı üstü çizili hale gelmiş ortasaha transferi, yönetim istifaları, Galatasaray'ın kadrosunun ihtişamı, Beşiktaş taraftarının kafası karışıklığı arasında sezonun ilk derbisi oynanacak. Şu an takımın en iyi yerinin savunma olduğunu düşünürsek (gerçi İBB maçının özellikle ikinci yarısında top kazanma oranımız düşünce ciddi bir zaafiyet yaşamıştık), ev sahibi faktörünü de işin içine katarsak, üç büyükler arasındaki derbilerin, dış faktörlerin azlığı sebebiyle her daim futbol olarak en doyurucusu olmuş maçtan puan alma şansımız oldukça yüksek.

Tabii hala daha nasıl bir kadro göreceğimizi bilmiyoruz, işin o yanını da unutmamak lazım.

120 Yorum:

AntoniusBlock. dedi ki...

Drenthe demis Ntvspor?

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Drenthe'nin baya macini seyrettim Kuyp'te. Kendisi problem cocuk olarak bilinir. Feyenoord'da altyapida 10 numara olarak yetisti, A takima cikinca sol acik ve solbek olarak degisimli oynadi. Hoca ile de baya tartismislardi bu yuzden, solbek oynamayi hic sevmez, hep serbest kalmak ister, oyun tarzi da bu yondedir. Oyunun defansif yonu fena degil, Quaresma gibi oyundan kopmaz, ancak asil yetenegi driplingleri ve adam eksiltmeleri. 10 numara'da da oynar, fakat en verimli yeri bana gore sol acik. 433un solunda ve 442nin sol orta sahasinda cosabilecek bir kardesimiz kendisi. 442nin solunda oynarsa U.Boral ile birlikte o kanat selale gibi akar.
Ama iyi transfer mi tabii bilemem. Kendisi bosta, alacagi maas makul ise bence fena transfer sayilmaz, yasi da genc, elden cikarma imkanin her zaman vardir. Kendisi sene basinda Feyenoord'a donmek istemisti Kuyt gibi, ancak Feyenoord'un butcesini asmisti. Hayirli olsun, dogru sekilde kullanilirsa iyi transfer yaptik diyebilirim.

ne yazik ki 3 fark yeriz gibi duruyor..
insallah yanilirim..

Adsız dedi ki...

Fark yeriz.

Tolga

Narcos44 dedi ki...

Moral bozmayın. Daha ikinci hafta. Kimse mükemmel degil...

Narcos44 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Narcos44 dedi ki...

Taraftar bu travma durumundan çıksa sorun yok. Yoksa kimler kimlerin eline topu verip gönderdi. Yok Q7 yok Fernandes yok Almeida.. Sokayim portekizlilere diyeceğim ama ayıp olacak. Nerde İlhan Mansiz'lar nerde Ahmet Dursun'lar nerde Pancu'lar. Hastasiydim Pancu'nun yaw ;)

Adsız dedi ki...

Birbirinden çok uzak dursa da bence yüzde 50 iki ihtimal var. Ya 2-1 alırız ya da 3-0 yeniliriz.

İlk golü atarsak 2-1'e gider. İlk golü yersek 3'leniriz şeklinde. Terim'i az çok tanıyorsam takımını ilk dakikalarda geriye çekecek. Biz de medyanın gaz verdiği gibi kendi sahamız takım şahlanıp oynamalı diyerekten sazan gibi atlarsak ilk golü de yeriz zaten.

Tamamen geriye yaslanmanın da anlamı yok, orta saha çok ileri çıkmadan ara topları atmaya çalışsak ve ilerde top tutabildiğimizde ortayı ileri sürsek yeterli. Sorun: tek golcü olayında Pektemek top tutabilen bir isim değil. Holosko da değil. Batuhan'ın farkı şu olabilir: bu dakikalarda ileriye top şişirdiğimizde en az 2 adamı peşinden sürükleyebilir ki ancak bu şekilde top tutmaya yakın bir olay yaşanabilir.

Hayırlısı. İnşallah.

Mayor dedi ki...

IBB taktigiyle oynamamiz lazim. Holosko ve Batugol araya atilacak toplara kosmayi beklerken, Ferdi, Olcay ve Hasan alabildiginde dikine gondersinler topu. Bende cok anliyorum gibi taktik verdim ya yeneriz kesin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Yildizlar cok enteresan acilarda. Yarin cok garip seyler olabilir benden soylemesi...

Saygılıyız. dedi ki...

net skorla gs alır.

Adsız dedi ki...

bakiyorum bakiyorum duran top disinda nasil gol atariz cozemiyorum.
ligtvnin kadrosu sudur

mehmet akgun-sivok-escude-ugur
hilbert-fernandes-toraman- holosko
olcay-pektemek

orta saha oyuncularinin defansif karakterini gectim, daha sezonun ikinci haftasinda orta sahayi 3 yeni oyuncuyla forveti 1 yeni oyuncuyla ne kadar organize edebilirsin ki? holosko-toraman-hilbertin pas yapacagi bir dunya varsa bile o is sezonun ikinci haftasi olmaz!!

Adsız dedi ki...

anlasilan at fink'e taktigiyle oynuyoruz.

theotheo dedi ki...

mehmet akgun-sivok-escude-ugur
hilbert-fernandes-toraman- holosko
olcay-pektemek


hasiktir ya kadroya bak :D bu ortasahayla gs yi pas manyağına çeviririz. at hilberte işi bitirsin sağdan orospu çocuğu.

theotheo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Eğer kadro buysa, Samet Aybaba hak'katen dediği sürprizi yapmış demektir.

helldoradotcom dedi ki...

bu ortasaha ferman'a fitbolu biraktirir. ben olsam birakirdim yani.

AQ-47 dedi ki...

Abi Hilbert-toraman-holosko orta sahası zaten ben berabere bile kalamam diye bağıran bir orta sahadır...necip sakat mı ki toramana holoskoya sarıldı samet gaptan?

AQ-47 dedi ki...

bu arada drenthe işi ciddi mi? haber1903'e göre bugün de görüşmüşler

BJK4EVER dedi ki...

Yahu antrenor boyle bir 11 cikartiyor. Ondan sonra vay efendim sen nasil antrenoru elestirirsin, senin antrenorluk deneyimin mi var, is taktikle alakali degil kadromuz zayif, cart curt konusuluyor.
Bunca yildir futbol izlerim, bir mac surpriz bir 11'yle baslayip iyi futbol oynanan 2 mac hatirliyorum. FB'nin bizi 101.yilda Inonu'de 1-3 yendigi mac ve bizim S.Ozkan'in ilk 11'de basladigi ve deplasmanda Denizli doneminde 3-0 yenildigimiz mac, ki o macta da yenilmistik yani.
Niye boyle abuk subuk sacma 11'ler yapilir anlamam. Escude bu macta oynamayacaksa niye alindi arkadas? Toraman'in Escude'den ne fazlasi olabilir Aybaba ile onceden tanismasi disinda? Hilbert varken M.Akgun denen adam nasil sagbek olabilir? Bir macta da kendi sahamizda cift santrfor oynamacakmiyiz aga? Niye hep Anadolu takimi formatinda cikiyoruz aq? Doluyum beyler kusura bakmayin...

Batistuta35 dedi ki...

Ntvspora göre ilk 11 belli olmuş ve kadro bu:

Cenk
hilbert-toraman-sivok-ugur
hasan-veli-fernandes-olcay
holosko-mustafa

helldoradotcom dedi ki...

eger toraman escude'nin yerinde oynuyorsa samet'le iliskisi var diyecegim. kusura bakmayin ama hem de cinselinden.

glorfindel dedi ki...

Toraman yerine Escude'yi beklerdim ama onun dışında kötü bir 11 değil kesinlikle, en azından fizik gücü yüksek bir 11 sahaya sürüyor Aybaba.

Adsız dedi ki...

İşe bak. Bu kadroda kilit adam ayda 3bin lira alan Hasan olacak. Skor ne olursa olsun 2. yarı Oğuzhan ve Batunun oyuna girmesi kesin gibi.

Bjk_KnightS dedi ki...

dizilim 4-3-1-2 olur ins sahaya. gecen haftaki gibi 4-5-1 dizilmesinler yeter. Hasan yerine Escude olsa ve orta sahaya hasan geçse cidden çok ümitli olabilirdim ama yine de Allah yardımcımız olsun...

Can Yontar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

cenk
hilbert-escude-sivok-boral
holoşko-toraman-veli-fernandes-olcay
pektemek

Adsız dedi ki...

Kadro değişmiş. Escude iyi oldu. Ama ciddi bir hata yaparsa Guarejma diye bağırmaya hazır bu taraftar biletini erkenden keser. Baytar yok Melo ile Altıntop ilk defa bir resmi maçta bir arada. Bakalım nolcek. GS'nin defansta zayıf halkası Ujfalusi. Oğuzhan oturmuş olsaydı maymuna çevirirdik bu adamı.

helldoradotcom dedi ki...

demek ki iliskileri cinsel degilmis. kendilerine ozrumu borc bilirim. holosko yerine o.han'i, toraman yerine de h. turk'u tercih ederdim.

AQ-47 dedi ki...

oğuzhanı büyük ihtimal 2.yarı maç 0:0giderse maça alacak, hasantürkünşansbulabileceğini sanmam...bir de tek forvet nedir yae....

Bjk_KnightS dedi ki...

Yaa ben 11i yazdıktan sonra hoca degistirmis 11i sagolsun. Yoksa S. Aybaba beni mi takip ediyor :D

AQ-47 dedi ki...

pit bull güzel vurdu ...sol bek acaip yetersiz kaliyor

AQ-47 dedi ki...

derken cenk bekleneni yapti

Adsız dedi ki...

Hakem denilen...

helldoradotcom dedi ki...

ulan cenk hep boku yiyorsun be kocum!

Adsız dedi ki...

Skor ne olursa olsun. O faul olmasa gol anonsunda tüm taraftar kapak mahiyetinde Melo diye bağıracaktı ve çok güzel olacaktı. Ayrıcana McGregor'u niye aldık herkes gördü. Bu takıma bir kurşun döktürmek şart artık.

Adsız dedi ki...

İlaveten: Yerine vasat üstü bir adam alınırsa Fernandes'in abartılı kadar olmadığı ortaya çıktı bence.

helldoradotcom dedi ki...

bu arada fernandes'in top kaybi cift hanelere ulasti dk. 29. derken cenk kendini affettirdi.

Adsız dedi ki...

olcayın cılız şutu olmasa yine devreyi 0 (yazıyla sıfır) şutla kapatıyoduk.

Adsız dedi ki...

@Adsız

Ki o Olcay bir anda sağ kanatta tek başına top kovaladı. Dikkat edilirse önceki sezonda oynayan oyuncular koşmuyor.

Mayor dedi ki...

Fernandes yerine bir Veli daha olsa orta saha bizim olur.

BJK4EVER dedi ki...

Ne diyecegimi bilemiyorum. Ilk yari 2-2 bitt. Ancak koskoca Besiktas'in, ustelik kendi sahasinda oynadigi macta ilk yarida duran toplar ve tesadufi attigi gol disinda birakin pozisyona girmeyi, rakip kalenin onune yaklasamamasi, buna ragmen o kadar defansif oyuncu ile cikip 4-5 net pozisyon vermesi hicbir sekilde aciklanamaz.
Kimse kalite farki, takim olamadik vs demesin. Kasimpasa'nin gecen hafta deplasmanda nasil bu GS'ye oynadigini gorduk, onlar da yeni takim, kadro kaliteleri bizim ceyregimiz kadar.
Besiktas'in bu kadar korkak oynamasi hicbir sekilde aciklanamaz. Elbet arada kadro kalitesi farki var, ama bu farkin karsiligi ilk yaridaki futbol degildir, olamaz. Aradaki fark tamamen iki antrenorun mentalite farkindan ve maharetinden kaynaklaniyor.

Adsız dedi ki...

Açık ara 2 haftalık ligin en mücadeleci futbolu. Buradan theotheo'ya göndermek yapıyorum:

Hocam gördün mü Semih ve Emre nasıl oynuyor.

Gerçi theotheo sandığımızdan daha pozitif arkadaşlar. Cidden.

İkinci yarı Oğuzhan ve Batuhan fark yaratır. Maçtan önce yaratabilir derdim ama gözüken kesin öyle olur.

Kim çıkar problemi var ise: golcü pozisyonu belli de, orta alandan bence sadece ve sadece Fernandes çıkar. Ha, bu hamleden sonra Fernandes iyice banda sarar, istenmediğim yerde durmam triplerine gidebilir ama gerçek değişmez. Çünkü zaten tripçi takım hüviyetinden kurtulduğumuz anlarda adam olabiliriz.

Escude. Çok güzel önleyici hamleler yaptı. Zaafiyeti göründüğü anların hepsi takım arkadaşlarına güvenmesinden. Dikkat edin, GS'nin attığı ikinci golde Pektemek 3. kale direğinden daha etkisiz defans yapıyor. Ne bilsin adam böyle olacağını. zamanla kime güvenip kime güvenemeyeceğini öğrendiğinde performansını 2'ye katlar.

Adsız dedi ki...

@Sneijder
Farkli maclari seyrediyoruz herhalde :)

Adsız dedi ki...

@Adsız

Niye? GS defansının ilk hamlelerinin yüzde 80'i Semih'tn geldiği için mi, yoksa orta alanda oynamasına rağmen Emre'nin hem ortada hem de sol kanatta en çok faule maruz kalmasından mı.

Fernandes'in orta alanda en kötü performansı sergilediğini düşünmüyorsan nedeni ilk goldeki ortası dışında (bu meziyettir performans değil) hiçbir şey yapmadığını fark etmemendir bana göre.

Escude'yi ısrar edilen gereksiz ofsayt taktiği ile değerlendirmek hata olur. Geldiği La Liga'da böyle bir anlayış yok. Aslında Avrupa'da neredeyse kalmadı ama bizde kuralına uygun mücadeleci defans oyuncuları olmadığı için uygulatılıyor. Duran toplarda ceza alanı içi adam paylaşımında ise her takımda hücumcular kalenin önüne dikilir. Yapılması gereken ilk hamle topu depmek olarak defansif bir yetenek gerektirmediği için. Bizim hücumcular neredeyse asist yapacaklar.

Adsız dedi ki...

bi mucize gerçekleşmezse yine en az 2 gol yeriz bu devre gibi görünüyor. al işte sen daha aşık olduğun toramanı kenara çekip oğuzhanı alamıyorsun sahaya, adam meloyu çıkartıp amrabatı soktu.

AQ-47 dedi ki...

çildirt bizi holosko

Adsız dedi ki...

emin değilim ama sanırım mustafa'nın çapraz bağları gitti maalesef.

Adsız dedi ki...

ee. Gençler 8 dakika oldu radyo yayını geleneğinden geldikleri için biraz gereksiz şekilde her oyuncunun adını söyleyen spikerler Fernandes ismini zikretmedi hala?

Adsız dedi ki...

GS'de Aydın'ı alıyorlar. Oğuzhan şart artık.

AQ-47 dedi ki...

aydin da ne pis bi adam

AQ-47 dedi ki...

uzak sutlar kaleyi tutmuyor...fernandes driplingde iyi de bir de topa vurabilse

Adsız dedi ki...

Aydın Semih ve Emre'deki Avrupa'da oynayabilecek kapasite yok. Ayhan'ın işini yapıyor. Bu yüzden kreatif bir orta saha şart bizde.

Adsız dedi ki...

Olcay'a ne kartı lan bu.

AQ-47 dedi ki...

olcay birz daha alissa kanattan daha iyi isler yapar...ara paslari kosulari iyi

Adsız dedi ki...

yatıp duruyoruz atacaklar birazdan..

Adsız dedi ki...

Hocaaa. Oğuzhan şart hoca. Duran toplar dışında Fernandes'in adı yok.

Adsız dedi ki...

ortasaha düştü gol yemeden değiştirse bari.

Adsız dedi ki...

Şeref yosunu kara gömlekliler.

theotheo dedi ki...

anasını sikim ya.

Adsız dedi ki...

Ya işte ne yaparsan yap monşer bozuntularının dediği oluyor bu ligde.

Veli koçum akıttığın terin dibinden öpeyim.

theotheo dedi ki...

ya amınakoyim arkadaş. bala göte kazanıcaktık o da olmadı. ulan allah belasını versin şansımı sikeyim ya.

AQ-47 dedi ki...

yine terim, yine çok para harcanarak kurulan kadro, yine arkadan iteleyen hakem...ya burak bu kadar mı yakışır bir takıma be...

theotheo dedi ki...

lan kaç senedir yenemiyoruz arkadaş. hastalık oldu artk yeter ya. allah belanızı versin ne diyim. bu kadar da sinir edilmez ki.

mustafa'ya geçmiş olsun.bir genç ve milli oyuncumuzu daha kaybettik.bu 3. diz olayı sanırım.çok yazık.

ilk yarıdaki oyunla bir şey hak etmemiştik ama böyle hırsızlıkla çalınınca çok koyuyor adama ...

burak 2 seneye manisa'ya dönersin inşalla.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Bala göte derken GS ikinci yarı sahada yoktu. Bu maçı özellikle taktiksel anlamda izledim. Samet Aybaba GS'yi resmen hiç etti. Bir Bülent'i unuttu, o da zaten onun için ilk olsa bile bizim için sürpriz değil.

KCKF dedi ki...

Elimi parçaladım penalti pozisyonunda. Cidden yazık. Çok basitti.

theotheo dedi ki...

@sneijder

kanka fazla da abartma o işi. kendi sahanda top yapamıyosun. ama beraberlik bana 5.0 lık yenilgiden daha çok koydu. cidden aşırı sinirlendim. allah belalarını versin ne diyim artık.

Adsız dedi ki...

@theotheo

İkinci yarı penaltı hariç GS'nin bir pozisyonunu hatırlıyor musun. Demek istediğim buydu kanka.

olayın taktik yönünün kesinlikle samet ile alakası yok bu çok net.

terim kumar oynadı beşiktaş'ın kanatlar facia durumda olduğu için.orta sahayı kaybetti böylece.melo kalsaydı ya da sadece oyuncu değiştirip sistemi tutsaydı 5 olurdu bu maç kendimizi kandırmayalım.

Adsız dedi ki...

Yillardir oldugu gibi gene hakemin dogramasiyla maci kazanamamis olmamiz cok uzucu. Iki haftadir kendi kendine gelin guvey olup kafa utuleyen cinconlarin sus pus olmasi bu gecenin guzel yani.

Taraftarda bugun ayri bir guzeldi.
BESIKTAS ULAN

Ali

Adsız dedi ki...

@Övünç

Kendimizi kandırmamamız gereken, daha maç oynanmadan Terim'in elinde hücumda en zayıf halka Emre dahil en az 4 silahının olmasıydı. Zaten ben yok desem ilk yarı bunları gösterdi.

Peki bunlar ikinci yarı ne oldu? Çakma star Elmander'i saymadan. Orta alan hücumda öyle hızlı çıktı ki GS'nin en zayıf halkası olan defansının önüne topu yığdı. İkinci yarı atılan gol ve atılamayan diğer pozisyonlara bakarsanız görürsünüz.

GS boş bir balondur. Bu maçta hakem kararıyla söndürememiş olsak da er ya da geç sönecek. Ahan da buraya yazıyorum.

Nedenleri biraz karmaşık ve ilerde top yapma veya tutmadan daha derin.

AQ-47 dedi ki...

maçın başındaki pozisyonda yesek 5 olurdu, sonrası denk ve eşit derecede hata yaparak sürdü...3:2den sonra klasik basiretsizlik ve 4. golü atamamak bizi bitirdi...cincon ne top oynadı allahaşkına? herkes favori gösteriyordu ama maç sahada oynanıyor, hata yapan kazanamıyor, 2 takım için de geçerli dediklerim

hylozoic soil dedi ki...

futbol 90 dakikadir ve sonunda gs mutlaka eyyamla bir penalti kazanir.

theotheo dedi ki...

ben anlamıyorum kanka. 3 defa öne geçtiğin bi maçı berabere bitiriyosan bir dandiklik var yani. yıllardır böyle. samete falan suç bulmam. kimsenin suçu yok. herkes aslan gibi mücadele etti. ama galip gelemiyoruz. kötü de oynasak iyi de oynasak gelemiyoruz. yıllardır böyle.

Adsız dedi ki...

Elmander bencede fazlaca abartilmis, tam bir balon. Mucadeleci yonu iyi ama pzosyon bilgisi, teknik, gol vurusu yetersiz vasat alti, Zaten yanlis hatirlamiyorsam gecen yil attigi gollerin cogunu ligin ilk yarisinda atmisti.

Tarnsfer sezonunun bas gundem maddalerinden olan Ambramattida bugun ilk defa izleme sansim oldu ve diyebilirim ki, Kayserinin Fenere yaptigi Mehmet Topuz kazgindan bile daha buyuk kazik olma ihtimali hayli yuskek.

Hamit Altintop tan pek fayda gelecegini sanmiyorum.

velhasili kelam, ulan kac aydir bunlar icin mi kafa utuluediniz be saibesaraylilar.

Ali
Ali

Adsız dedi ki...

@AQ-47

+1. Tek sorun Samet Aybaba'nın Oğuzhan'ı geç oyuna alması. Ama kimse de bunca taraftar baskısı karşısında genç bir oyuncuyu alıp kaybetme riskini almadı diye ona kızamaz. Daha önce Beşiktaş taraftarı neyi hak ediyor diye yazarken bunları da söylemek istedim. Bırakın adam bildiğine göre takım kursun.

AQ-47 dedi ki...

@sneijder

doğru, savaşçı ve koşan orta saha bu ligde her maçı domine eder, ama bir adam lazım alex gibi teknik ya da top tutan değil ama gereğinde sahneye çıkıp işi bitiren...bu adam fernandes değil, oğuzhan, muhammed ve olcay da değil...malesef Q7 de değil...o adamın takıma dışarıdan getirilmesi lazım

Adsız dedi ki...

@Sneijder

Taraftar bugun mac oncesi, sonrasi cok iyisydi. Takimi tribune cagirdi, sameti bagrina basti, batuhan bile oyuna girereken buyuj alkis aldi.

Taktin kardesim taraftara :)))

Biraz da mutlu ol ya :)

Ali

theotheo dedi ki...

ya bana biri şu gol yeme problemini anlatsın kanka. öne geçip gol yeme olayı. şans falan da yok anladım da kardeşim. devamlı bu olay olur mu ya.

Adsız dedi ki...

@theotheo

İlk yarı kötüydük ama yine de tesadüfi olmayan 2 gol bulduysan sorun hücumda değil defansta.

Hoca ikinci yarı bu defans sorununa da çözüm bulup 3. golü buldu. GS'nin attığı 3. gol maçtan önce beklediğim performansı gösteren Bülent'in hediyesi tamam. Ama bir gerçek var ki hoca daha maçın ilk yarısında aksayan Fernandes'in yerine Oğuzhan'ı alacak cesareti gösteremedi. Ben olsam ben de gösteremezdim orası ayrı. Taraftar baskısı, yönetim baskısı, Mendes baskısı, vs de vs. Keşke gerçekten özgür olsaydı da Burak'ın GS futbolcusu nedir sunuşuna gerek kalmasaydı.

Burak 2 ay önce Beşiktaşlıyım röportajı verdi. Koçum mesele renklere hatta kulübe aşık olmak değil. Beşiktaşlılık da değil. Birşey olmak istiyorsan önce bir cacık olacaksın. Be kadar basit.

walla gördük ki şişirme top oynayacaksan batuhan çok daha iyi top indiriyor almeida'dan bu 1.

royston drenthe'ye kesinlikle ihtiyacımız var hatta 1m €'ya oynayacak her türlü kaliteli oyuncuya ihtiyacımız var mevki farketmez bu 2.

mustafa'da gitti şimdi mehmet akyüz'e kaldık.çok feci kanser geliyor bu da 3.

Adsız dedi ki...

valla hakemi falan bir kenara birakirsak,ilk yari gs oynadi ikinci yari biz. bunun da nedenleri belli sanirim.

hani insan ikinci yaridaki oyunu gorunce giden 3 puana ici ciz ediyor ama bir daha oynasak yenilirdik bence. beraberlik iyidir 2. haftada.

AQ-47 dedi ki...

gol yeme problemi hilbert ve boralın yeterli defans yapamamasından kaynaklanıyor büyük ölçüde...üzülmez ve gökhan gönül olsa onların yerinde gol yemez takım

AQ-47 dedi ki...

drenthe, fernandes, veli, olcay...4:2:2:2

Mayor dedi ki...

GS harbiden balonmus, defansin arkasina attiklari bir kac toptan baska bir numara gormedik. Hadi bizim defans yeni, daha kaynasmasi lazim ama bunlar TRde duse kalka gider, SL de ise o kadaa kolay olmayack isler. Gerci underdogsan her zaman avantajin var bence, bizim gosterdigimiz gibi mucadele gosterirse SLde belki yapar biseyler. Batuhan'a yazik adamin sucu yok yinede gordu karti.

Adsız dedi ki...

@Adsız

Mesele zaten bu kadar eksik bölgeye rağmen galibiyeti hak etmek. Ne münasebet GS bir golü el müdahalesiyle atacak, 3. golü de alakasız penaltı olacak.

Aynı orantılarla değerlendiremezsin. Yoksa Veli'nin performansını nereye koyacaksın. Adam bas bas bağırıyor liginizin de performansınızın da diye. Yoksa işte böyle gelsin bir karagömlekli, koysun penaltıyı. TFF zaten anlamaya niyeti olmaya olayda hiçbir zaman anlayamadı, meselenin hakemlerin giydiği gömleği değiştirmekle değişmeyeceğini. Evinize yalanla ekmek götürmeyin. Bu kadar mı zor.

AQ-47 dedi ki...

pektemek iptal olmuş...şimdi bir de golcü lazım...2 forvet oynayacaksak bundan böyle batu-holoşko gibi duruyor, yedek de akyüz...samet yönetimle sıkıntımızı paylaşırız demiş

Adsız dedi ki...

Bu arada Holosko neden kaldı, diyenler için yanıt bu maç olurdu herhalde. Tabii ki bu adamdan sürekli bunu beklemek hata. Ancak 2 milyon alırken ve bir senesi daha varken bunu 1,1 milyona çekip 3 yıllık sözleşme imzalamak yönetimsel bir başarı. Yancıları kimse sevmez kabul. Ama bu adam yancı olup 7-8 kritik maçta böyle gol de yazarsa başımızın üstünde yeri var bana göre.

YSY dedi ki...

Olcay bence biraz balon..Ayrıca quaresma bu takımda herhalukarda oynar.

YSY dedi ki...

Bu arada pektemek 6 ay yok. Almeida gidici. Transfer farz oldu.

Adsız dedi ki...

böyle kadro mu çıkartılır kesin kaybedecez diyen arkadaşlar ikinci yarıda nedense yazmayı bırakmışlar. kötü durumdayken yaz, ezmeye başlayınca yazmayı kes, yakışmıyor.

Adsız dedi ki...

@YSY

Aynı fikirdeyim. Quaresma bir oynasa ortalık toz duman olur. Gerçi 2 sezondur bir maç adam gibi oynamadı. Ama bir oynasa. Zaten umut fakirin ekmeği değil mi. Hatta şiirsel olarak bile yazılmış: ben senin beni sevme ihtimalini sevdim, diye. Hala umutla bekliyorum. Millet zaten 2 sezondur takımda diyor ama onlar renklidir renkli. Hem zaten 2 sezon dediğin nedir ki. Bak şu anda konuşurken geçmiş bile. Bence yönetim akıllansın ve Quaresma'ya maç başı değil trivela ve rabona başı ücret önersin. Hem onlar kazanır hem de Quaresma.

Bu arada hala Veli şu kadar koştu bu kadar hamle yaptı deniyor filan. Usain Bolt da koşuyor madem onu da ilk 11'e alın. Efenim neymiş bir devre 1370 metre koşmuş ve dahi Veli 2 golde pay sahibiymiş, hatta bunlardan birinin asistini yapmış. Mesele koşmak değil arkadaş. Bak mesela Quaresma Maccabi maçında 2 gol atmasa nasıl kazanırdık Avrupa Ligi'nden 50 milyon dolar filan. Neymiş rakam doğru değilmiş. Quaresma sattırdığı formadan kazandırmıştır o kadar. Ne, kazandırması için gereken forma sayısı kulübün sattığı toplam formadan az mı. Yahu kardeşim hiç mi mantığınız yok. YD Morinyo ile çarşı izni fotosu çektirip üstüne Ronaldo'ya beleş tatil yaptırarak öz be öz yerli midye çıkarttırıp marka değerimizi arttırdı. Siz hala göremiyor musunuz ki takımda varlığı bile 10 kat marka değeri eder.

Neyse. Ne anlatsam boş siz zaten vizyonu dar insanlarsınız.

Byeee.

Adsız dedi ki...

Biz mücadele azmi ve futbol oynama niyeti olarak GS'den bir gömlek üstünüz. Daha 2. haftadan bu belli oldu. Belki iddialı gelecek ama gerçek budur. Bizim tek sıkıntımız kadro derinliği olmamamız, özellikle orta sahada fernandese yardım edecek ve gerektiğinde onu yedekleyecek 30 yaş veya üstü tecrübeli bir isme ihtiyaç var.
GS'ye gelince yanarım da yanarım Umutu almadığımıza yanarım, hani bizim için renkliler ve içimizdeki irlandalılar diyorlar ya Fernandesi çıkarınca Beşiktaş Anadolu takımı diye, Umutu GS'den çıkar bakalım nerenin takımı oluyor.
Bu arada şimdi gördüm Hamit de kendini ilk yarıda atmış, demek ki Yeni Saç kesimiyle iyice bir yumoş olan Burak Efendi ile bunu paket olarak GS'ye satmışlar biri olmadan diğerini vermiyorlarmış.....

Adsız dedi ki...

@Adsız

Çoğunluğun kötü yönetme dediği ama bana sorarsan bilinçli işler aradığım geçmiş yönetim sözleşme bedeli olmayan Selçuk için yıllık 3,5 milyonu vermedi. Bana göre 10 yıllık hata budur.

BJK4EVER dedi ki...

@Adsiz

Buradayim, yazi yazmadim cunku kendimi kontrol edecek durumda degildim, asiri mide bulantim vardi ve hala var, sebebi malum.

Ikinci yarida daha derli toplu oynadik, bundaki ana etken bence Terim'in degisiklikleri ve 3-2'nin verdigi moral. Ancak ikinci yarida daha one cikarak oynadigimiz, ofansif dusundugumuz de ortada, ozellikle Olcay solda baya is yapti. Ancak ilk yarida normal sartlarda skorun en az 0-3 olmasi gerektigi de ortada, o yuzden cikip niye konusmuyorlar vs demene gerek yok bence.

Bugun bence gosterdi ki, GS bizden cok cok ustun degil. Besiktas cikip kendi topunu oynarsa catir catir basa bas oynar 2. yarida gordugumuz gibi. GS de oyle abartilacak bir takim degil, o yildizlardan Hamiti Amrabati vs hic goremedik, Burak sadece serefsizligiyle maca damga vurdu o kadar. Biz kazanmak istedigimiz surece her halukarda kendimize yakisan topu oynariz.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER

Medyadaki maç yazılarını biraz önce okudum. GS'li yazarlar da Burak'ın ahlakından söz etmiş bu yüzden tekrar yorum yapmaya gerek görmüyorum.

Benim gördüğüm, penaltı pozisyonunda hakemin önü dabak gibi açık. Üstelik bazılarının dediği gibi yan hakeme de bakmıyor veya konuşmaya hiç gitmiyor (pozisyondan sonra Beşiktaşlıların itirazı karşısında yan hakemin mimikleri gerçekten komik zaten). Penaltıyı orta hakem verir. Ve eğer gözünün önünde olan bir pozisyonda bunu göremediyse ve yardımcısının butona basması söz konusu ise önce onunla konuşmaya gider.

Gerçi kime konuşuyoruz. Welcome to licktv. welcome zikerlig.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

burak yılmaz ezelden beri böyle sahtekar, karaktersiz. emek hırsızlığı yaparken insan biraz utanır. yazıklar olsun

Adsız dedi ki...

demek istediğim şuydu. son yılların en güçlü kadrosuna sahip galatasarayı, son yılların en kötü durumundaki beşiktaşıyla karşılaşıyor. şu maçtan sonra (özellikle 2. yarıdan sonra) samet aybaba birazcık krediyi haketmiyor mu?

BJK4EVER dedi ki...

Bence takimi frenledigi icin tam tersine kredi degil elestiri hak ediyor. Onumuzdeki hafta onemli olacak. Bakalim yine asiri defansif kontrollu bir oyun mu oynayacagiz, yoksa baskili mi oynayacagiz? Ikinci yaridaki istek, futbol bence ornek olmali. Besiktas takimi cikar takir takir topunu oynar.

YSY dedi ki...

Hakediyorda bizde şunu bilelim ki bu takım şuanda yetersiz. Attığımız goller organize falan olsa hadi bir nebze içim rahat olacak. Fernandes'inde gitme durumu var. Eğer oda giderse kim iş yapacak bu takımda bilemiyorum. Herneyse bildiğim birtek şey var belki erken konuşuyorum ama iyi niyetli olduğunu düşündüğüm olcay arkadaşımız bize uygun değil. Sıkıntı yaratma olasılığı yüksek. Takımı deplasmanlarda da iyi oynaması ve artık kazanması lazım.

Adsız dedi ki...

Olcay nasıl bize göre değil anlamadım.Ben yanlış maçı mı izledim acaba ? Adamın pas tercihleri gayet güzeldi bence.3. golde de pozisyonu yaratan da Holosko'ya golü attıran da oydu.

Adsız dedi ki...

GSnin abartildigi kadar iyi olmadigi gercek ama biz de kendimizi kandirmayalim su macla. sampiyonluk hala uzak. bugunku acayip macta oyuncularin ve hakemin hatasiyla mac gitti geldi.fb ile gs yi mac dinaikleiyle yenip berabere kalabilirsin ama sezonun geri kalani icin 1) her mac bu isteklilik surer mi 2) yaraticilik hala sorun, onlar hakem hatasiyla attilarsa gollerini biz de organie olmayan goler attik. hani iyi oynadik diyoruz da mucadele acisindan o. pek pozisyon bulamadik, hatta 2. golu atana kadar atagimiz yoktu.

neyse bakalim, simdilik gostergeler gecen seneden kotu degil, daha cok sey degisir

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Maxim Tsigalko dedi ki...

Üstünden kaç saat geçti sinirim 1 gram azalmış değil. İşime gücüme odaklanamıyorum. Üstüne buradaki bazı tuhaf yorumları görmekte insanın canını sıkıyor.

Attığımız goller şans eseriymiş, rakibin hatasıymış, organize bi atağımız yokmuş. Yok eğer Terim yanlış oyuncu değişiklikleri yapmasa ikinci yarı üstünlük sağlayamazmışız. Duyan da Gs'nin futbol dersi verdiğini falan sanar. Attıkları gollerin birisi Cenk'in hatası, diğeri kornerde Umut koluna falan çarpıp önünde kalan top ve yine Cenk'in hatası, sonuncusu da malum Burak "emek hırsızı" Yılmaz feat Bülent Yıldırım prodüksiyonu saçma sapan bi penaltı.

Bu durumun tam tersi gerçekleşseydi şuanda Gs taraftarı kıyameti koparmaktaydı. Bu maçı kazanmayı hak etmediğimizi düşünen varsa söyleyecek bişey bulamıyorum.

Ayrıca bu maçın balonu da Olcay olmuş. Veli'de Bank Asya topçusuydu bi aralar. Holosko desen zaten takımdaki bütün müsibetlerin sebebiydi. Bi kurtulsak ŞL'de final garantiydi ama olmadı o da. Bide Quaresma olsaydı kesin kazanırdık. İstatiksik hanesine 2 rabona, 1 trivela yazdırırdı kesin.

theotheo dedi ki...

aradan bir gece geçti sakin bir şekilde düşünme ve maçın özetini tekrardan izledim.

1) galatasarayın çok net pozisyonları var bu sebeple attıkları gole cenkin hatası falan demek çok komik. cenkin yüzde yüz çıkardığı kaç top var veya gsnin boş kaleye kaçırdığı.

2) oynadığımız oyun kendi evinde oynayan bir büyük takıma yakışmıyo neredeyse denizli döneminden beri içeride büyük rakiplere baskı kuramıyoruz, kontrayla falan çıkmaya çalışıyoruz. bunun en büyük sebebi kadronun çok yetersiz olması.

3) 4 defa geldik 3 ü gol oldu. holoskonun o golü atması çok büyük bir şans 100 tane vursa bir tanesi girerdi o da girdi. normalde bu maç ilk yarıda 3 0 rahatlıkla olurdu.

4) penaltı pozisyonuna denecek birşey yok ama penaltı olmasaydı ve de bu maçı kazansaydık çok büyük bir hayal dünyasına girecekti taraftar.

5) takımdaki bütün yabancılar fernandes dışında bok gibi. escude gibi tarihi geçmiş lavukları takıma getirip bişey bekliyosak işimiz çok çok zor.

6) almeidayı kadroda tutmak lazım. pektemekte sakatlandı zaten. fernandes okey şampiyonluga oynayacak bir takımın kadrosunda lider bile olur. quaresmayı satamadık artık takıma soksunlar baba gibi kanatta oynasın. drenthe bence mükemmel bir transfer dediğim flaş transfer buydu işte. şimdi 1 tane daha yaparsak bu flaş transferden, takım en azından 2 numarayı zorlar hale gelecektir. çok övdüğünüz oğuzhan ne yazıkki daha takımda oynayacak seviyeye gelmemiş gördüğümüz gibi.

7) gs fb kapışması iyi olacak bu ligde öyle gözüküyor.

@ Wruce Bills

Kandır hacı kendini.

Bu takım böyle top oynamaya devam etsin ilk 5'i zor görür Fernandes giderse.

Beşiktaş senelerdir oyuncular arasında 45 metre mesafe ile oynuyor.Bunun her gelen teknik adamın farklı felsefeler düşünmesi ile ve oyuncu grubunun değişmesi ile de alakası var ama genel olarak Beşiktaş'ın çok sistemsiz tamamen bireysellik üzerine kurulu bir takım olduğu yadsınamaz.

Dün maçta eğer 22. saniyede Umut o golü atsa bu maç 5 olurdu burada Samet istifa sesleri , kuvaresma , kuvaresma diye bağıranlar olurdu ama futbol eğerlere göre değerlendirelemeyeceği gibi o eğerlerin gösterdiği gerçeklerden kaçamayacak kadar net bir şeydir.

Ümit var mı dersen var nedeni sadece Beşiktaş'ın yine eskisi gibi mücadele ediyor oluşu.İyi oynar kötü oynar orası teferruat ama takım elinden geldiğince mücadele ediyor.Simao gibi ayak bağı bir adamın olmaması bile başlı başına bir avantaj ama Beşiktaş'ın kat etmesi gereken çok yolu var.Bununla birlikte kazanmaya çok ihtiyacı var zira bu adamlar kazandıkça özgüvenleri yerine geldikçe bu takım teknik yetersizliğini örtebilecek.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@ Övünç,

Abi sen benim yorumumu yanlış anlamışsın galiba. Ben biz çok iyidik, Gs'ye top göstermedik falan demedim ki. Ben öve öve bitirilemeyen Gs'nin iyi oynamadığını, bizim şans denilen gollere karşılık Gs'nin de organize bir golü, atağı(Selçuk'un uzun pasını yarım voleyle Eboue'nin indirip Umut'un vurduğu net pozisyon dışında) olmadığını söyledim. Ben de farkındayım takımın henüz çok iyi olmadığının. Benim zaten bu sene için şampiyonluk gibi bir beklentim yok.

O yüzden kendimi kandırabiliyorum. Paçalarından Portekizli akan takımdan sonra izlediğim bu takım beni gerçekten mutlu ediyor(evet çok romantiğim). Hatta Fernandes ve Almeida az da olsa bir bonservisle satılabilse daha da mutlu olacağım. Takımın yıldızı, evimizin direği Fernandes'i dünkü maçta gördük. Yine önemli maç, yine sorumluluk almayan, final paslarında yanlışlar yapan bir Fernandes. Almeida olsaydı suratındaki mutsuzluk, vazgeçmişlik bile maçı kaybetmemiz için yeterli olurdu zaten. Top indirmesi dışında herhangi bir futbolcudan farkı olmayan çuvalla para alan bir adam. Dün gördük ki o top indirme işini Batuhan da gayet iyi yapabiliyor.

Drenthe eğer makul fiyatlarla olacaksa iyi bir transfer olur. Umarım forvete de panik içinde gereksiz bi adam almazlar.

Adsız dedi ki...

@theotheo


susman için kaç hafta geçmesi gerekecek 2. haftaydı geçti 5. mi 6 mı 7. hafta mı şimdi?

TA dedi ki...

bu takım ilk 5 i değil ilk 10 u zor görür.doğaçlama oynuyor.plan yok.rakibe bağlı bir takım beşiktaş.son yıllarda izlediğim en aciz takım dün akşamki beşiktaştı.beşiktaşta çıta çok alçaldığı için sanırım taraftar bunu farketmedi.bir şutu bile ilerleme olarak görüyorlar herhalde.futbol kalitesi sıfır.

TA dedi ki...

tabi romantikler ve arabeskseverler için zaten ideal bir ortam var beşiktaşta.onların yorumlarıda fakir ama gururlu şeklinde oluyor.ama saf futbol olarak baktığımızda romantik bir şey ortalarda yok.ha skor bu romantizmi tetikliyor.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Daha 2. hafta yahu, insaf! Ortada futbol adına bir şey olmamasında bunun bir etkisi olabilir mi? Fb ve Gs'yi de izliyor musunuz ara sıra merak ediyorum? Futbol adına onların ortaya neler koyduğunu bir yazarsanız çok sevinirim. Gs'den Umut'u, Fb'den Kuyt'ı çıkartın kalan süpersonik dünya yıldızları romantik olmayan gerçekçi futbolseverleri eminim futbola doyuracaktır. Şahsen izlemeye doyamıyorum.

Kaldı ki 5. olsak ne olur? İlk defa mı 5. oluyoruz? Gs'nin şampiyon olduğu geçen sezondan önceki son 3 sezon boyunca da futbolu takip ediyor muydunuz? 2008-2009 sezonu 5, 2009-2010 4, 2010-2011 sezonunda da -5 averajla 8. oldular. 34 maçta toplam 16 mağlubiyet aldılar. Türkiye ligi için iyi futbol, istikrar, yapılanma gibi kelimeleri kullanmaya gerek yok. Bi sezon önce -5 averajla, 14. Gençlerbirliği'nin 6 puan önünde bitirir, bir sonraki sezon şampiyon olursunuz, bu kadar basit.

TA dedi ki...

wruce
galatasaraya baktığımızda tipik iyi bir avrupa takımı izlenimi veriyor.futbol kalitesi üst düzey.zaten girilen pozisyonlar girilmek istenen pozisyonlar derslik niteğilindeydi.defansın arkasına atılan toplar,oyunun yönünün ters tarafa uzun isabetli paslarla değiştirilmesi,iyi paslaşmalarla topu sürekli dolaştırması ve topu kaptırdığı anda presle tekrar geri alması.bütün bunları real madridde çelside falan görüyoruz.25. saniyede bu planı uygulayabiliyor takım.ve bunu sürekli yapmaya çalışıyor.ve bunu kontraatak yaparak değil set hücumunda yapabiliyor.yani beşiktaş defans yaparken bunu kırıp pozisyonara giriyor.
melonun çıkması takımı olumsuz etkiledi.pres yönünden.

Adsız dedi ki...

daha sezonun basi, iki takimin da organize olamamasi ve gollerin hepsinin bireysel hatalardan olmasi normal. gs-fener maci da boyle olmustu. biraz daha bekleyelim derim en azindan defansif organizasyon icin.

yalniz drenthe mi gelecek kim gelecekse gelsin cunku dun pozisyon bulamadan 3 gol attik neredeyse. dun geriye dussek maci cevirmemiz cok ama cok zordu.

Adsız dedi ki...

theotheo,

"holoskonun o golü atması çok büyük bir şans 100 tane vursa bir tanesi girerdi o da girdi."

Şu verdiğin örnek bile ne kadar balık hafızalı birisi olduğunu gösteriyor.

Maxim Tsigalko dedi ki...

TA

Abi yapmayın allah aşkına. Gs o bahsettiğin tipik Avrupa takımı havasını ilk 30 dakika gösterdi doğru ama Fb ile süper kupa maçı ve Kasımpaşa maçını da izlemiş biri olarak Gs'nin şuan için iyi bir futbol ortaya koyduğunu söylemek çok zor. Süper kupa maçında da Fb gerçekten çok kötüydü.

Şimdi ellerinde bir sürü sıkıntı yaratma potansiyeli olan adam da var. Hamit rekor bir ücret alıyor, oynatsan bi türlü oynatmasan bi türlü. Amrabat 9 milyon euro bonservis verilip alınmış bi adam. Oynadığı futbol ortada. Melo hazır değil. Burak, Umut, Elmander üçlüsünden birisinden faydalanamayacaklar. Daha Baros, Sercan, Necati falan var. Buna rağmen savunmada birisi sakatlansa alternatifleri yok. Üç kulvarda oynayacaklar 3 tane stoperleri var. Birisi de her önemli maçta basit hatalar yapan Semih. Şampiyonlar ligi performansını merak ediyorum.

Buna rağmen Muslera, Selçuk, Eboue, Melo, Umut çok iyi bi iskelet kabul. Ama içlerinden birisi 6 ay sakatlansa ne olur bilemiyorum. Özellikle Selçuk olmadan nasıl oynarlar çok merak ediyorum.

kkkam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben oyuncunun niyetine bakarım öncelikle. Maçı hakem yönetir fakat benim için oyuncunun niyeti en önde gelir pozisyonlarda. Sakın yanlış anlaşılmasın,hakem o penaltı pozisyonun yüzde bir milyon haksız (pozisyonu kabak gibi görüyor zaten önü açık,2 metre önünde gerçekleşiyor. Görmesine rağmen yardımcıya danışması ibretlik) fakat Burak'ın kendini öyle bir yere atışı varki. İlk bakışta sanırsın kurşun yemişte ölüyor amk. Müdahale olsa müdahale yok. Hadi var diyelim pozisyon dışarda. Daha çok beddua yersin Burak. Allah iflah etsin ne diyelim,çok yakışıyorlar Galatasaray'la birbirlerine. Eee nede olsa alışıktır onlar Kubilay,Arif,Burak gibilerine. Alışıktır onlar Ankaragücü,Malatyaspor,Denizlispor vs. vakaalarına.

Nedim

Yorum Gönder

Ara