.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Maç Yazısı: İBB - Beşiktaş

City ile hazırlık maçını izledikten sonra -ki zaten fazlasını izlediğim söylenemez- dediğim şu idi: "Bu takım geçen seneden kötü oynamıyor." Bugünkü maçta da aynı görüntü sahadaydı: İlk ve son 15 dakika hızlı tempo, kısa pas, topsuz koşularla hücum eden ve tehlike yaratan bir Beşiktaş, aradaki 60 dakikada kafası kesik tavuk nümayişi.

Maçla ilgili bir şeyler yazmadan önce kısa bir beyin jimnastiği yapalım: Rakibin teknik direktörü, geçen sene beğenmeyip yolladığımız Carvalhal. Beğenmememizin sebebi, takımın ikinci yarıda performansının ve enerjisinin düşmesiydi. Bugün çalıştırdığı İBB, oyun genelinde bizden daha aklı başında oynadı halbuki. Malumu ilam olmasın ama, geçen sene yaşadıklarımızın saha içinde değil de saha dışında olanlarla bağlantılı olduğunu gösteren bir kanıt daha olarak bu maçı kenara koyabiliriz şu takdirde.

Maça gelelim: Öncelikle maçı sessiz ve hafif uzaktan izlediğim için isimler/pozisyonlar karışabilir, malumat eksikliğim olabilir ama, Escude yerine Toraman tercihini -bir zaruret hali yoksa- benim hafsalam almıyor. "Topu geriden oyuna sokan, savruk hamleli olmayan" ve böylece Sivok'u dengeleyecek Escude yerine Toraman'ın oynaması sırf 657'ye tabi olmasındansa, bu sene için nur topu gibi bir derdimiz oldu demektir.

İkinci konu, Oğuzhan gibi topsuz alan koşuları ve yer tutuşuyla dikkat çeken bir oyuncunun, 65. dakikaya kadar neden beklendiği. İlk maddedeki hamlenin etkisi ve ortasahadaki iki güvenlikçinin de yer tutmasıyla alakalı olarak şişirdikçe şişirerek ilerlemeye çalıştığımız dakikalarda onun oyuna biraz ağırlığını koyması hücum profilimizi değiştirdi. Hazırlık maçları sonrası okuduklarım hep Oğuzhan övgüsü etrafında şekillenmişken, bu hamleyi de anlamlandıramadım Aybaba adına.

(Oğuzhan demişken, kendisinin soldan topla koşup içeriye çıkardığı fakat içeride kimsenin olmadığı bir pozisyon vardı, o pozisyondan sonraki bakışları çok şey anlatıyordu aslında bu "topsuz oyun" anlayış farkının göstergesi olarak.)
Almeida ile Pektemek'in maçta en yakın olduğu an.

Üçüncü konu, hücum elemanlarının dizilişi. Cevabını bildiğimiz birkaç soru var: Almeida tek forvet olarak, Pektemek kanada yakın verimsizleşiyor; Olcay'ın ise verimli olması için içeri koşular yapması lazım. Beşiktaş şanslı bir takım olduğu için, bu üç oyuncunun profilini aynı anda muhteva edebilecek bir diziliş mümkün. Fakat Beşiktaş şanssız olduğu için de teknik direktörleri nedense ilk 4-5 haftayı bildiklerini unutarak geçirmeyi tercih ediyorlar. Almeida-Pektemek-Olcay-Hasan/Necip arasındaki mesafe o kadar açıldı ki bir noktada, gören bu insanlar ilk defa bir arada top oynuyor sanarlardı.

Dizilişteki bu sorunun ve içe kat etme eksikliğinin bir diğer sıkıntısı da kanat bindirmelerinin neredeyse hiç olmaması. Bu da kısır döngü olarak Almeida'nın daha da etkisiz olmasına sebebiyet veriyor, derken onun yalnızlığı daha da artıyor vs vs. Aybaba'nın bunların farkında olmaması imkansız. İmkansız değil mi?

Hasılı kelam: Bu takım, Toraman'ı kadroda tutmak için omurgasıyla oynanmazsa, kısır ortasahayı daha da kısırlaştıracak hamleler yapılmazsa, 4-3-3 gibi hücum elemanlarımızın verimini düşüren dizilişlere meyledilmezse iyi sonuçlar alacak bir yapıya gene de sahip. Ama sanırım bir Beşiktaş klasiği olarak en az bir 4-5 hafta hoca fantazileri izlemekle geçecek.

150 Yorum:

Adsız dedi ki...

Merak etme GS haftaya bize 5 tane asılınca fantezinin kralını görür hoca.

Tolga

QuaresmA dedi ki...

Hoca fantezilerinden ziyade bi arayış olmasını normal karşılıyorum. Şimdi mesela Oğuzhan'ın bu maça neden başlamadığını soruyoruz, ama Aybaba muhtemelen ortasahada net biçimde 2 tane daha fazla basan adam oynatmak istedi. Net 4-3-3 oynadık (malesef) ve orta 3'lüyü Fernandes - Oğuzhan - Necip/Veli/Hasan kursa savunma ve pres anlamında zayıf kalacağını düşünmüş olabilir. Haklılığı haksızlığı tartışılır. Ama bildiğim birşey var, o da aradaki 60 dakikalık sürede İBB'nin, çok rahat top çevirebildiği.

Ya madem Toraman stoperde mutlaka değerlendirilmek isteniyor, o zaman Sivok ve Escude de ziyan olmasın. Çek Sivok'u ortasahaya, kesici olacaksa Sivok olsun. Stoper Toraman - Escude olsun.

BJK4EVER dedi ki...

23 yasindayim 8-9 yasindan beri futbol seyrediyorum ve lucescu haric mantikli tercihler yapan 1 tane hocamiz olmadi bunca sene. Yazinin tamamina katiliyorum ayrica.

QuaresmA dedi ki...

Lucescu'nun da Lazio maçındaki Niyazi tercihi vardı. Dışarıdan hoca tercihlerini eleştirmek kolay, ben her teknik direktörümüz bu işin piriydi demek istemiyorum ama bu işin antrenman performansı, oyuncunun psikolojisi vs. göremeyeceğimiz şeyler falan da var. Ülkenin en iyi antrenörü Fatih Terim'in milli takımdaki tercihleri hep eleştirildi ama ondan sonra başarıyla uzaktan yakından alakamız olmadı. Her şey göründüğü kadar basit değil çünkü her şeyi göremiyoruz dışarıdan.

theotheo dedi ki...

aynen niyazi transferi çok mu doğruydu o konumda. işe de yaramadı ayrıca.

o zamanki kadroda giunti pancu ilhan zago ronaldo cordoba sergen tümer gibi isimler vardı.

şu anki kadroda bi tane yukaridaki oyuncular ayarında bir isim sayın.

kadroyu teknik direktör bütçeye göre kurar. burda samet hocayı da suçlayamam. beşiktaş bu hale düştüyse buna sebep olan şerefsizlere yuh olsun. allah belalalırını versin.

theotheo dedi ki...

aynen niyazi transferi çok mu doğruydu o konumda. işe de yaramadı ayrıca.

o zamanki kadroda giunti pancu ilhan zago ronaldo cordoba sergen tümer gibi isimler vardı.

şu anki kadroda bi tane yukaridaki oyuncular ayarında bir isim sayın.

kadroyu teknik direktör bütçeye göre kurar. burda samet hocayı da suçlayamam. beşiktaş bu hale düştüyse buna sebep olan şerefsizlere yuh olsun. allah belalalırını versin.

Narcos44 dedi ki...

Bence bunlar iyi günlerimiz. Beterlerine hazırlıyorum kendimi.

Bir de içime bir korku ve kıskançlık düştü ki anlatamam. Ulan ya Quaresma gs'ye gider de takır takır oynarsa. Catlarim yemin ediyorum. :)

Narcos44 dedi ki...

Maç için de ilk 15 dk. Ve son 15 dk. Iyiymisiz de ışık görüyorum da falan hikaye. Adama aradaki 60 dakikada bir koyarlar beş tane son 15 dakka fayda etmez. Ondan sonra Fikret Orman'in sülalesini genclestirir bu taraftar yemin ediyorum. Çok içime attiysam demek ki ağır konuştum herhalde...

@Quaresma

Aslinda boyle durumlarda elestiri elestiriyi getiriyor. Mesela bugun sadece Oguzhan kenarda duruyor olsaydi tamam. Ama Escude'nin kenarda oturuyor olmasi, Aybaba adina "oyuncu formu" suphesini ortadan kaldiriyor, yerine "acaba?" diye guclu bir soru yerlestiriyor. Ya da sene basinda soylenenlerin aksine gene 4-3-3 denenmesi... Yoksa bir oyuncuyu oynatmamasi dert degil, bir isme takilmaya gerek kalmaz.

glorfindel dedi ki...

Şu maçla ilgili beni üzen en önemli etken takımın 4-4-2 oynamaması oldu zira o kadar hazırlamıştım ki kendimi çift forvet'e 4-3-3'ü görünce maç daha başlamadan bitti benim gözümde. Zaten maç esnasındaki bütün hatalar da bu sistem yüzünden geldi. Be adam madem 4-3-3 oynayacaksın bari kanat oyuncularıyla sahaya çık. Mustafa Pektemek sürekli kanat değiştirdi maç boyunca, kanat oyuncusu gibi de oynamadı, sürekli ortaya doğru kaçtı bu yüzden ne savunmaya katkısı oldu ne de ilerde adam eksiltebildi. İlk yarıda ayağına adam akıllı top bile değmedi. Ayrıca takımın sıkıntıları geçen seneki sıkıntılarla aynı bunu da görmüş olduk. Samet Aybaba ne yazık ki bu konularda bir ilerleme kat edememiş, takım hala oyun kuramıyor ve ilerde çoğalamıyor. Bu sıkıntılar çözülmedikçe de zirveye oynayan bir takım olmamız imkansız.

abi adamların anlamadığı mevzu , 4-3-3 oynayabilmek için çok sağlam pozisyon ve oyun bilgisi , üst seviye tekniği olan bir takıma ihtiyaç olduğu gerçeği.solundaki adam nerede duracağını , gelen pası nasıl karşılayacağını , nasıl üçgen kuracağını , nasıl boşa kaçacağını , ne zaman alan daraltıp ne zaman genişleteceğini bilmiyorsa (ki hasan,necip,veli,olcay,mustafa biliyorlar gibi görünmüyor) bu sistem işe yaramaz.

2. yarıda yerden dikine tek pasla adamlar bizim ceza sahası önüne geldiler 3 defa o kadar kötü pozisyon alıyor ki takım.

işin kötüsü tek yaratıcı adamımız fernandes'i de mundar ediyoruz böylece.adam ileri gidiyor top gelmiyor , geri geliyor pas atacak adam yok .biraz da isteksiz olunca takım hepten kilitleniyor

2 tane çapa kullanacaksan illa 4-2-3-1 oyna. kırk yılda bir kanada koşan adam bulmuşsun onu da saçma sapan rotasyonlu 3 forvet sistemi ile kullanamıyorsun.

samet ilk geldiğinde milan'ın altın yıllarına selam çakarcasına 4-3-1-2 oynayacağını söylemişti.hatta ön libero ile baklava 4-4-2 olacaktı.

ilk hazırlık maçlarında da 4-3-3 kullandı.taktik çalışmıyoruz henüz filan ayak yaptı şimdi bakıyorsun yine aynı tas aynı hamam.

BJK4EVER dedi ki...

@Quaresma

Daha ligin 1. macindayiz. Birinci mactan arayisa basliyorsak bu sezon bitmez. Sen once normal olani yap, futbol cercevesinde mantikli olani yap, 3-5 hafta dene, olmazsa ekstra birseyler yaparsin.

Niyazi ornegi dogru bir ornek degil. Niyazi'yi hoca o macta Claudio Lopez'i tutsun diye oynatmisti, cunku agir savunma oyuncularimiz onu karsilayacak capta degildi. Tek maclik bir deneydi, olmadi. Ama ben mesela Lucescu'nin bir maca 4 onlibero ile basladigini, forvetsiz basladigini, Sergen'i sag acik kullandigini, Ilhan'i sol acik kullandigini gormedim. Adamin tek taktik anlamda deneyi Kaan Dobra'yi sag kanatta oynamak oldu, cunku sag kanadimizda resmen adam yoktu Niyazi disinda, o da ise yaradi.

Samet Aybaba taktiksel olarak inanilmaz sacmaliyor. Cift forvet cikacagim diyorsun tek forvet cikiyorsun. Almeida gibi kanattan gelecek toplara mahkum bir forvet ile cikiyorsun, takiminda 1 tane acik oyuncusu yok, beklere cikma diyorsun. Hadi acik oyuncun yok o zaman bir tane 10 numara ile oynarsin, takimda gercek bir 10 numara da yok. Gecen sene bizlere neler ogretti?

1 Bu takim 433 oynayamaz.
2 Almeida kanatlardan beslenmedigi surece faydasiz.
3 Mustafa Pektemek kanatta oynayamaz.
4 Orta saha ve forvet arasinda ciddi bir baglanti kopuklugu yasaniyor.
5 Orta sahadan hucum destek veren oyuncumuz yok.
6 Takimdaki forvet elemanlari (Simao, Q7) hic pres yapmayip takimi sikintiya sokuyor.

Simdi ben bu maddelere bakiyorum. 6 numara haric tamami devam ediyor. Yine 4-3-3 oynuyoruz, yine Almeida kanatsiz oynayan takimda bos bos duruyor, yine Pektemek kanatta harcaniyor, yine orta sahadan hucuma destek biraz Fernandes haric hic yok, yine orta saha-forvet baglantisini kuracak bir acik veya 10 numara olamdigi icin top sisiriyoruz. Ben ne anladim bu isten o zaman? Besiktas'in hedefi 'gecen seneki boktan sistem ile devam edelim, sadece cok para kazanan oyunculari gonderip yerlerine daha ucuzlarini alalim en azindan tasarruf etmis oluruz' mu olmali?

BJK4EVER dedi ki...

Aslinda yapmamiz gereken sey cok cok basit;

1 Cift forvete doneceksin, ama gercek anlaminda cift forvete.

2 Orta sahada ileriye donuk U.Boral, Olcay, Muhammed'den ikisi oynayacak, yoksa yaraticilik sikintisi oluyor, hatta Veli bile sol acikta olabilir.

3 Orta sahada 2 oyuncu bulunduracaksin. Takima 4 tane orta saha oyuncusu doldurunca orta sahada acik vermezsin diye bir olay yok. Dun gorduk iste. Tam aksine herkes birbirinin alanini tikiyor, sahayi genis tutamiyorsun ve bos kisa mesafeli yan pas disinda bir olay olmuiyor. Bizim 4 kisi ile yapamadigimiz orta alan parsellemesini GS Melo ve Selcuk ile yapiyor. Koyarsin Fernandes'i, yanina da supurucu rolunde duruma gore Toraman, Veli veya Necip.

Sadece bu 3 basit hamleyle daha mantikli ve iyi top oynayan bir takim oluruz. Sampiyon oluruz GS'yi yeneriz orasini bilemem, ama 45 dakika 0 sut gibi sacma istatistikler olmayacagindan eminim.

-----------McGregor------------

Hilbert--Sivok---Escude---E.Ozkan

------------Toraman-------------

Olcay-------Fernandes------U.Boral

------Pektemek---Almeida---------

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

ya niye bırakmıyosun bu işleri. futbol öyle bişey değil. bu takım 4.3.3 oynamaz diye bi mantık yokkk. bu fm mantığını at kafandan ak.

eğer kadrondaki oyuncular iyiyse 2 9 1 falan da oynarsın. sen 4 4 2 ye geçince bu takım maç başı 5.6 tane net pozisyon mu bulacak sanıyosun. komik olmayın.

ben dedim bu takım 40 golü geçemez ligde. çünkü rakiplerin seviyesi belli. şu anda beşiktaşın bu kadrosu ancak ve ancak bursa veya trabzonla rekabet edebilir. kasmaya ne gerek var. veya kasın.

haftaya galatasaray güzel bir tokat yapıştırınca hem de inönü de görürsünüz.

BJK4EVER dedi ki...

Sen 2 sene evvel Schuster'i elestirmiyordun? Madem hersey kadro kalitesine bagli neden 2 yil evvel o BJK sampiyon olamadi? Bana onun cevabini ver? Neden Elano Keita Kewell Baros Arda'li GS sampiyon olamadi? Neden Anelka Appiah Alex'li FB sampiyon olamadi?

Futbolda sportif basariyi saglayan bircok etken var. Sakatliklar, hakem hatalari, fikstur, motivasyon, senin dedigin gibi genel kadro kalitesi, ancak antrenor kalitesi ve tercihleri de en onemli 2-3 unsurdan biri. GS nasil gecen sene 433 oynadigi ilk 6 hafta orta siralarda dolastiyordu gol bile atamiyordu, bizim macla birlikte 442'ye donup sampiyon oldu onu anlat sen bana. Yoksa 6. hafta 2 yildiz mi getirdiler ha? Nasil oluyor da Zico FB ile 4-3-1-2 oynarken bu kadar kotuydu de bir anda klasik sistemine, 4-2-3-1'e dondu de takim top oynamaya basladi?
Her sorunu kadro kalitesi eksikligine baglayip transferle kapatmaya kalkarsak 3 senede bir 300 milyon daha borc yapip iflas ederiz, sportif basari falan da yakalayamayiz.

theotheo dedi ki...

kanka hayatında kaç takım çalıştırdın. orda 10 tane adam var bu kadroyu hazırlamaya çalışan lan adamlar bilmicek mi bu kadar bariz bi olayı. 4.4.2 oynayınca şampiyon olucaz 4.3.3 oynayınca takım 5.olacak. ve samet falan 4.3.3 oynucak.

ben bütün hocaları eleştirdim. mustafa denizliyi şampiyon olduğumuz sezon ondan soraki sezon eleştirdim. çünkü gitti fink diye bi şerefsizi aldı. çünkü 10.5 10.5 diye tutturdu. tabataya bilmem kaç milyon verdik onun yüzünden.

senin yaptığın olay cahillik. taktiklerin başarıyla bi alakası yok. her sene alakasız taktiklerde oynayan takımlar alakasız liglerde şampiyon oluyolar. eğer oyuncu kaliten galatasaray ve fenerbahçe ile eşit olsa bu sene mesela. ama şampiyon olamadın diyelim. bunun cezasını hocaya keserim. ama bu takımın böyle oynamasının cezasını hocaya kesmem. wengeri getirsen de bu takım böyle oynucak. daha iyi oynayamaz(deplasmanda). bu 2.2 4 eder gibi bir gerçek.

sana şöyle bir gerçeklik söylücem. bu bir realite varsayım falan değil.

oğuzhan özyakup a takımla kaç maça çıkmış hayatında? bana bunun cevabını verir misin?

olcay şahan ?

hilbertin almanyadan üstüne para verilerek kovuluşuna ne dersin?

peki ya toraman?

cenk gönen ?

hasan türk nasıl sence?

necip uysal ?

muhammed falan?

bak kardeşim.

bu takımda iki tane adam var şu anda. almeida ve fernandes. eğer quaresmayı kazanma yoluna gitseydi yönetim. 3 tane adam olacaktı. bu takımın geri kalanı. gençlerbirliği antep düzeyinde oyunculr. bak trabzon seviyesinde bile değil. böyle bir gerçekliği nasıl göremezsin de. yok diablo taktiğiyle oynarsam, bilmemne olurum dersin. göz var nizam var arkadaş. biraz gör.

emireri dedi ki...

theo yorumlarına katıldığım yerler yok değil ancak bazen haksızlık da etmiyor değilsin..

öve öve bitiremediğin fb ve gs'de de senin beğenmediğin pis işleri yapacak tonla adam var. oyuncular belli bir potansiyel taşıyorsa (başta hepimizin diline pelesenk olan muhammed, dün izlediğimiz hasan ve necip belli bir kalibrenin üstünde oyuncular) takımda illa ki yer bulur. sen bu tarz adamları geçmişte milyon dolarlar ödeyerek (bonservis, imza bedeli, peşinat veya her nedersen de) almadın mı? örneğin micheal fink, tabata, alves gibi. bu takıma yıldız diye simao getirdik, ki bu adam takım olgusuna yaptığı katkı ile ön plana çıkmıştı, ancak gelişi ile birlikte sorun yumağına dönüştü. hangimiz mutluyduk yıldızımızın performansından. quaresma topu dürtmeyi bilyor velhasıl kelam geçtiğimiz yıl bursa maçında atılışını yada ernst'in gs maçındaki isyanını hangimiz unutabiliriz. quaresma pis işleri yapmasın tamam ama takıma da ihanet etmesin saha içinde. takımını satmasın arkadaş.. yönetimin tuttuğu yol doğru değil, oyuncuyu niye değersizleştiriyorsun, getir portekizden bi tane psikolog, olmadı git çocuğunu doğuran kadını getir (bu yol başka şeylere de yorulabilir o ayrı :) ) adamdan faydalan faydalanabildiğin kadar. ama en başından bu yol tutulduysa saygı duyacağız başka çare yok.

bu yılı kayıp bir yıl olarak görüyoruz çoğumuz belki de ancak hasan türk gibi adamları bir şekilde takıma monte edip değer katabilirsek, bu yıl kayıptan çok kazanç olur bizim adımıza.. bu adamları kazanırken şampiyon olamasak bile şampiyonlar ligini kovalamalıyız, kadromuzun özellikle trabzondan aşağı kalır yanı yok. gs ile fb'nin de şampiyonlar ligi uğruna daha fazla kayıp yaşama ihtimali de göz ardı edilmemeli..

theotheo dedi ki...

işte bende ancak trabzonla yarışır bu kadro diyorum.

ben şu altyapı olayına inanmıyorum. türk altyapısından istisnalar dışında top level bir oyuncu çıkacağına inanmıyorum. trabzon seviyesinde bile oyuncu çıkmıyor. sebebi ise çok çeşitli ama birinci olarak tabiki altyapı hocalarının hepsinin laz amelelerden oluşması.

yani tutup hasan türk falan filan bi cacık olmaz 1 sene sora satarız. aralarında en yetenekli necipti onunda halini görüyosun. inamoto gibi birşey oldu. işte istisna olarak çok övülen muhammed var. belki kullanılırsa ilerde arda gibi falan olur.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi de kanka, sen hayatinda kac transfer yaptin, yoneticilik kariyerini var mi da yonetimi ve transferleri surekli elestiriyorsun? Ayni hesap. Antrenorluk gecmisi olmayanlar teknik direktoru elestirmeyecekse yoneticilik tecrubesi olmayanlar da yonetimi elestirmesin aq, oyle mantik mi olur. Ayrica antrenorluk yapsam emin ol Samet Aybaba, Giray Bulak, Mesut Bakkal, Hikmet Karaman kadar yaparim. 5 hafta kalirim kovulurum, baska bir takima giderim 6 hafta kalir kovulurum. Hepsi zaten bu sekil kariyer yapiyorlar.

Kimi ekonomiye meraklidir mali durumu elestirir, kimisi futbola meraklidir saha icini elestirir, kimisi tekstile meraklidir kartal yuvasini elestirir, kimisi scoutinge meraklidir transferleri elestirir, bin turlu insan var. Burasi da sonucta blog, herkes fikirlerini paylasiyor, seni saha ici dogrular yanlislar ilgilendirmeyebilir ama ilgilendiren insanlarin yorum hakkini kisitlama.

Bak, bu aksam GS oynayacak. Kadro kalitesini falan gectim, konu o degil. Bugun Engin ve Burak cezali. Burak yerine Elmander-Necati-Umut'tan 2'si oynayacak, Engin yerine de Amrabat ya da Aydin oynayacak, ha belki Melo-Selcuk oynar sagda Hamit'i goruruz. Mesela Terim cikip da ulan senenin ilk maci Burak da yok ben en iyisi tek forvet cikip Ceygun Gulselam'i koyayim risk almayim demeyecek. Gidip de sag aciga Sabri'yi falan koymayacak. Sonucta adamlarin sahaya dizilisi belli, oyuncular ve alternatifleri belli, sistemi belli. Ilk 11 geldiginde ulan kim nerde oynayacak demiyorsun.

Buradaki herkese soruyorum; dun ilk 11'i gordugunuzde su surda oynayacak bu sekil oynayacagiz dediniz mi? Ilk 11 geldiginde ben 4-3-1-2 mi, 4-1-3-2 mi, 4-2-3-1 mi, 4-4-2 mi, 4-3-3 mu oynayacagiz cozemedim. Cidden cozemedim. Cunku hazirlik maclarinda kemik bir sistem, kemik bir kadro yapisi olusmadi, her turlu 11 ve sistemi gorduk. Ve gorunuyor ki 6 haftadan evvel olusmayacak. Ve saka falan degil, ilk resmi macimizda puan kaybettik. Biz mac mac dusunup her maci final gibi gorup ligi son haftaya kovalamamiz gerekirken ligin ilk macini resmen cope attik, kimse de demiyor ki aga bu nedir?

theotheo dedi ki...

ya dostum. bence ibb deplasmanından alınan 1 puan gayet iyi bir sonuç. fener gitti elazığ ile berabere kaldı bu kadar ses çıkarmadı ak. sanki 5 yemiş gibi konuşuyosunuz.

ben sana şu soruyu soruyorum. objektif bi gözle ingiltereden geldin, hiç bi takımı tanımıyosun.

şu ligde beşiktaşı trabzon bursa torbasına mı atarsın. yoksa gs fb torbasına mı? çok basit bi soru.

BJK4EVER dedi ki...

Neye gore belirleyecegim onu ben?

alper dedi ki...

Bursanın veya Trabzonun üstüne çıktınmı ligi 3 veya 4. bitirirsin zaten.Bu kadroyla bile!!! kaldı ki geçen yıl ondan önceki yıl isim olarak daha iyi topçularımız olmasına rağmen de ancak Bursa veya Trabzonun üstünde bitirmeye çalışıyorduk ligi en nihayetinde.
Ayrıca Bu Beşiktaş geçen yıl ki Beşiktaştan daha iyi bir Beşiktaş.1-2 haftaya gelecek olan Almeida dışarı Batuhan içeri değişikliği bile takıma level atlatır.Hatta bu hafta Gs maçında bekliyorum bu değişikliği.
Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi ben Pektemek-Almeida-Batuhan üçlüsündne ikisini sahada gördüğümde ,ikisinin de ceza sahası içinde olmasını istiyorum.Çok şey değil.İlla birinin bir kanada neden gittiğini hala anlayamıyorum.433 denen sistemi icat eden ve türk futboluna sokan adamın beynini sikeyim ben.
Bu beşiktaş için en ideal dizlim eldeki mevcut kadroyla 4-3-1-2 dir.Koyarsın kaleci dahil 8 kişiyi defansif görev ile.O 8 kişiden birisi Elbet hemen forvatlerin arkasında bulunacak ve daima oralarda bulunacak Fernandes ile toğu buluşturur.İçeride de Batuhan-Pektemek iklisi daima hazır durur.Bunun üzerine çalışmak yoğunlaşmak lazım.

theotheo dedi ki...

toplam kalite hesabı yaparsın. iddaacılar nasıl belirliyo bu hikayeyi. nasıl oranlar veriyolar öyle.

mevki mevki karşılaştır galatasarayı mesela beşiktaşla.

fatih terim > samet aybaba
muslera > cenk veya mcgregor
hakan balta > ismail köybaşı
ujfalusi > escude
semih kaya > toraman
eboue > hilbert

melo > hasan türk
selçuk inan >= fernandes
hamit>veli

amrabat > olcay
burak >pektemek
elmander >= almeida

buna göre karşılaştırıyosun. gelelim fenere

aykut kocaman > samet aybaba

volkan de
ismail köybaşı > hasan ali
egemen > toraman
escude > bekir
gökhan gönül > hilbert
mehmet topal > hasan trk

stoch-sow-krasic-alex te bizim o ilerdeki kazmalara koyar.

tamammı kardeşim.

bi de trabzonun kadrosuyla karşılaştırma yaparsan, benim ulaştığım sonunca ulaşırsın.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Iki kere yaptim ama kayma oluyor. Bakalim bu sefer olacak mi...


Oyuncu kalitesine gore karsilastiracaksam.

Terim>Aybaba

Muslera>McGregor

Eboue>Hilbert

UjfalusiNecip veya H.Turk

Hamit>Olcay

Amrabat>Veli

Burak>Pektemek

Elmander veya UmutMcGregor

G.Gonul>Hilbert

YoboNecip/H.Turk

Baroni veya SelcukOlcay

Alex>Pektemek

Stoch>Veli

Sow veya Kuyt>Almeida

BJK4EVER dedi ki...


Yine kayma oldu, ama sonuclari yazayim sana. GS'ye baktigimda 6 mevkide GS ustun, 4 mevkide biz, 1 mevkide esitlik. FB'yle kiyasladigimda 7 mevkide FB ustun, 4 mevkide biz. Trabzon'da ise 6 mevkide ustunuz, 2 mevki ayni, 3 mevkide Trabzon ustun.

tearkan dedi ki...

kayseri maçının iki devresinde oynanan oyun net bir şekilde göstermişi ferdi'nin yanında ikinci bir ayağı top yapan olması gerektiğini. bu nedenle oğuzhan mevcut kadro ve dizilişte ferdi'ye alternatif olmaz. ikisi beraber oynamalı. transfer yapılacaksa da bu ikiliye bir alternatif bulunmalı. bizse holosko'nun kaldığı, batuhan'ın geldiği bir ortamda hala forvet peşindeyiz.

görünen o ki değil escude; zamanının nesta'sı gelse de toraman yine oynayacak. ayrıca vaktiyle görev verilen her mevkide oynarım diyen kaptan, stoperin tekini parsellemis. bu durumda defansı escude-toraman yapıp sivok'u oynanacağı söylenen 4-1-3-2 nin 1'ine koymak en mantıklısı. bana kalsa toraman'la sivok'un yerini değiştiririmo ayrı.

gs maçına dünkü gibi çıkarsak yine ferdi'nin ayağına bakarız. melo onu kitler biz mucize bekleriz.

tearkan dedi ki...

kayseri maçının iki devresinde oynanan oyun net bir şekilde göstermişi ferdi'nin yanında ikinci bir ayağı top yapan olması gerektiğini. bu nedenle oğuzhan mevcut kadro ve dizilişte ferdi'ye alternatif olmaz. ikisi beraber oynamalı. transfer yapılacaksa da bu ikiliye bir alternatif bulunmalı. bizse holosko'nun kaldığı, batuhan'ın geldiği bir ortamda hala forvet peşindeyiz.

görünen o ki değil escude; zamanının nesta'sı gelse de toraman yine oynayacak. ayrıca vaktiyle görev verilen her mevkide oynarım diyen kaptan, stoperin tekini parsellemis. bu durumda defansı escude-toraman yapıp sivok'u oynanacağı söylenen 4-1-3-2 nin 1'ine koymak en mantıklısı. bana kalsa toraman'la sivok'un yerini değiştiririmo ayrı.

gs maçına dünkü gibi çıkarsak yine ferdi'nin ayağına bakarız. melo onu kitler biz mucize bekleriz.

Adsız dedi ki...

theotheo 4-4-2 ile her sey duzelmeyecek demesi konusunda hakli. pektemeki forvete atsak da takimda cizgiye inip almeidaya kesebilecek adam yok bu gercek. yaraticilik yerlerde.

yalniz bjk4ever da su konuda hakli: su takimin oynayacagi her sistem kanatlari pektemek ve olcay olan 4-3-3e yegdir.

ha surda 4-3-3 sisteminin turkiyede ise yaramaz bi sistem olarak gosterilmesine de gicik olmuyor degilim. bir kanadi adam ecen diger kanadi forvetten bozma skorer bir adam oldugu surece modern futbola en uygun sistemdir. ve sanilanin aksine 4-4-2nin avantaji daha kolay hucum yapilabilmesi degil savunmada daha kolay alan kapatmaya elverisli olmasidir.

onun disinda onlarca kez soyledim bir kez daha soyleyeyim: su futbolculari alt alta yazip toplayip su takim iyi bu takim kotu mantalitesine acayip gicigim. o futbolcular sistemi ve birbirlerini tamamladigi surece tum bu toplamalar cikarmalar yanlis olur. en basta ornegi fener. toplam oyuncu kalitesi belki de su an en iyi olmasina ragmen takimin oyununa bakan 60 puan anca toplar der. topal cok kotu bir oyuncu olmamasina ragmen cristianin yanina koyarsaniz rezilleri oynar mesela. diger taraftan kalitesi topaldan dusuk dediginiz emre colaki meloyla selcukun yanina koydunuz mu 10 numara oynar bunun gibi.

Adsız dedi ki...

Diğer takımlarla kıyaslamalara pek inanmam. Tonla örneği var, Montpellier'den Dortmund'a, Braga'dan Ajax'a kadar. Bana göre eldeki kadro ve oyuna göre 2 oyuncu ile yüzde 50 performans artışı sağlanabilir.

4-4-2 oynanması gerektiğine katılıyorum. Öncelikle iyi bir sağ kanat oyuncusu lazım.

Solbek için Uğur'un pozisyon bilgisi çok sağlam değil. Köybaşı gelene kadar Emre Özkan solbekte oynamalı, Uğur onun önünde. Emre tutarsa Köybaşı dönünce bu kanat Emre-Köybaşı da olabilir. İsmail ilerde çok daha yetenekli.

Bir de 9,5 numara gerekiyor. Ne Almeida ne de Pektemek doğrudan pozisyona girip gol vuruşu yapabilecek soğukkanlılığa yeterli derecede sahip değiller. Bu yüzden yanlarına asist özelliği olan ama gerektiğinde yazabilecek biri lazım. Vasatın üzerinde oynayacaksa Lazovic bu açığı kapatabilir gibi. Bu durumda 4-4-2 biraz 4-4-1-1 şeklinde olabilir ama zaten literatürde de ikincisi varyant sayılıyor.

Bu iki transfer ve yer değiştirmeyle çok şey değişir.

Sağkanat oyuncusunu yerli bulamazsak bir yabancıyı kulübeye yollamak durumunda kalabiliriz. Volkan Şen ismi geçiyordu, ilaç olurdu. Fakat GS ile yaşadığı kurt-kuzu işlerinden sonra TS bir daha böyle oyuncu kaptırmaz.

Murat

theotheo dedi ki...

montpellier dortmund örneği 30 yılda bir olur. eğer bi başarı tekrarlanırsa değer kazanır. montpellier dortmund bu sene *** şampiyon olamaz.

kadro kalitesi her zaman 1.sıradadır. dortmund şampiyon oldu da münihte cl de final oynadı. dortmund nerdeydi acaba. bu işleri geçelim.


siz tokat yemeden akıllanmıcaksınız. önümüzdeki haftayı bekleyelim ve görelim sadece.

BJK4EVER dedi ki...

Dortmund 2 senedir ust uste sampiyon oluyor zaten. Bayern'e 5 attiklari mac var gecen sene. Baynern son 4 senede 1 kere sampiyon olabilmis anca. Fransa'da dersen Montpellier'den evvel Lille sampiyon oldu, kucuk butceli takim, ondan evvel de Marseille ve Bordeaux. Bunlarin arasinda butce ve kadro kalitesi anlaminda sadece Marsilya on plana cikiyor. Fransa'nin en iyi kadrosuna sahip Lyon son 4 sene sampiyon olamadi.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever
allaaşkına gsden hangi 4 mevkide biz üstünüz ya. lütfen söyle. çok merak ettim.

Adsız dedi ki...

Yoğun bir istatistik eğitimi aldım. Endüstride kullanımı dışında yalan bir bilimdir. Mesela dünyadaki gemi kazalarını tekrar eden aralıklarla ölçmek için 40 küsür senede bir oluyor, dersin. Neticede komiktir.

30 sene sonra olması bir şeyi değiştirmez. Dortmund son 2 sezonun şampiyonu. Bu arada kaybettikleri birçok da adam var. PSG Montpellier şampiyon olurken de tonla para harcadı, şimdi de. Halen 2 maçta 2 puan toplayabildiler. Lyon tek transfer ve 4 altyapıdan gelen oyuncuyla 2 de 2 yaptı ve lider.

Kadro kalitesi derken Dortmund'un mevcut kadro değeri nette 210 milyon avro olarak gösteriliyor. Çok sayıda firmaya ev sahipliği yapan 500 yıllık sanayi şehri Dortmund'un iflas vaziyetleriyle yaptığı seçim doğruyken, ligimizde yığınla borçlanıp adam almak gayet abuktur. FB'de yıllardır kendi parasını ortaya koyan başkanlar varken buna sahip olmayan GS'nin artan borcuyla ne durumlara düşeceğini göreceğiz. Yani 1 hafta sonra değil de 1 yıl sonra görürüz. Çünkü transfere harcadığı parayı çıkarması için Avrupa'da çeyrek finale kadar çıkması gerekecek. Dortmund CL'de birşey yapamadı da GS mi yapacak?

Bu arada, söz konusu olan Beşiktaş olunca bütün konuştuklarımız afaki zaten. Para yokken starları çömlekle mi transfer edeceğiz. Mevcut durum bir seçenek değil zorunluluk.

Murat

theotheo dedi ki...

senin zaten almadığın bi eğitim yok ne desek onun eğitimini almışsında.

bak şimdi. sen olcay şahana yılık 1milyon para ödüyosun holoskoya 1.1 ödüyosun. hilberte 1.3 falan gibi bi para ödüyosun. bu 3 gerizekalı yerine sadece quaresmayı tut takımda.

ben karnım doysun diye bimden 10 tane boktan şey alacağıma. macro dan 1 tane alırım. keyfime bakarım. bu kadar basit.

BJK4EVER dedi ki...

Soyleyim. Ismail Hakan Balta'dan daha iyi bir solbek. Iki stoperimiz de GS'nin 2 stoperinden iyi. Bence Almeida da Elmander/Umut'tan daha iyi.
Ancak GS daha oturmus, dogru oynayan bir takim oldugu icin bu kalite farki goze carpmiyor.

Bizdeki asil sorun da bu. Kadromuz cok cok kotu degil, ancak oyuncularin maksimum verim saglayacagi yapi olusturulamiyor. Tabata, Delgado, Holosko, Nihat, Simao, Nobre, Burak hepsi bize gelmeden evvel takimlarinda tatminkar performans sergileyen veya bizden sonra gittikleri takimda iyi oynayan oyuncular, bizde yoklari oynadilar. Hep de mi oyuncular dandik? Bizde hic mi suc yok?

Benim icin su anki en carpici ornek Almeida. Almeida BJK capinda forvet degil, Ilhan Mansiz degil vs diyebilirsin. Ama dunku mactan Almeida'yi sorumlu tutamazsin. Almeida cok vasat oyuncu, o gitsin daha iyi bir forvet gelsin cosariz kimse tutamaz bizi diyemezsin. Simdi arastirdim, gecen sene ligde attigi 11 golun 8'ini yandan gelen ortaya kafa vurarak atmis. Ve cogunun asistini de Quaresma yapmis (6 tane). Simdi bu adamin ozelligi bu, ancak sen bu ozelligi optimum kullanacak ortami saglayacagina aciksiz oynuyorsun, bekleri cikartmiyorsun.

Sen alirsin Burak'i sag ic gibi oynatirsin. Orada top kaybeder, kufur yer, kendini yere atiyor artist denir. Senol Gunes alir adami forvete koyar, arkasina Selcuk, Colman gibi kosuyollarina pas atacak oyuncu koyar ve bu kadar basit hamleyle 2 sene ust uste 30 gol atar Burak. Sende surekli forvet degistirirsin.

Iste bu olay bu kadar basit. Iyi bir antrenor, mantikli bir yapilanma, basit, dogru sekilde oynayan bir takim. Sen sampiyon olursun olmazsin ayri mesele, ama en azindan 5 yil boyunca ligde 15 golu asabilen 3-4 forvet cikartirsin, en azindan 45 dakika 0 sut gibi istatistiklerle oynamazsin, buyuk takim olarak gol ortalaman 1.5 olmaz.

theotheo dedi ki...

bu sene manchester united van persie yi aldı. alex ferguson aldı diyelim. bak şimdi.

30 milyon euro bonservis verdiler.

4 senelik sözleşme ile de 50 milyon euro vermeyi taahhüt etti. yani van persieye toplamda 80 milyon euro ödeyecek. kayseri kadir has stadını 60 milyona yapmştı.

önemli olan budur. ferguson salak mı. 3 tane 20 milyon euro taahhütlü oyuncu da alabilirdi. ama bir çok mevkisi eksik olmasına rağmen tek bir adama bütün parasını döktü. çünkü önemli olan kalitedir her zaman sayı değildir.

theotheo dedi ki...

kardeşim benim bütün yazılarımı oku.

ben bu takımda 3 tane adam sayıyorum yahu. almeida-fernandes-quaresma. geri kalanı çöp.

sivok-toraman-escude ufalusi semih ve dany den iyi mi?

hakan balta ismailden iyi mi? kardeşim dalga mı geçiyosun sen ya.

BJK4EVER dedi ki...

Man Utd'in ona gore geliri var, alir. Biz gelirimizin disinda harcama yaptigimiz icin sanal bir buyume yasadik, buyuyen tek sey borctu. Simdi tekrar normal seviyeye indik. Senin sabit gelirin artarsa, mesela sen her sene 20.000 kombine satarsan, stadin yenilenirse, localar fazlalasirsa, daha buyuk gelir saglayacak sponsorlar bulursan yaparsin. Biz stadin isim hakkini yillik 3 milyon dolara sattik, GS 10 yilligina 100 milyon dolara. Sen de o paraya sat, sende Quaresma'yi takimda tut. Ben para harcamaya karsi degilim, olmayan parayi harcamaya karsiyim.

Gelelim diger meseleye. Evet, Sivok Escude Ismail 3lusu Semih Ujfalusi Balta uclusunden daha iyi bir uclu. Sadece bu fark ortaya net cikmiyor, cunku GS takim halinde cok daha fazla pres yapiyor (forvet ve ofansif orta saha dahil) ve savunmasi daha rahat. 3luleri takas edersek GS bundan oldukca karli cikar.

Bak, ben oglen ne yazmistim GS ile ilgili? Cikti iste. Engin yerine Aydin, Burak yerine Umut ve Elmander oynuyor. Iste bu kadar basit futbol. Bizde bu basit mantik, normal olani yapma yok iste.

Adsız dedi ki...

@theotheo

Buraya eğitim konusuyla yazdığım başka bir şey olmadı ama yazdıklarımla öyle bir intiba bıraktıysam güzel olmuş.

Yazdığın örnek evde çökelek ekmek yerken 2000 tl'ye iphone alan yurdum insanına benzemiş. Zaten Quaresma'nın kafa yapısı da buna benzer. Ben takımın yarısıyım diye düşündüğünden işine gelince pas yapıp, işine gelince durup, işine gelince 5 adamı çalımlamaya kalktı. Bu şekilde sadece Ernst gibi Beşiktaş'ın eskilerinin saha içinde 2 defa fiziksel olarak gösterdiği tepkiye maruz kalmadı, yabancı bir ülkede beraber top oynadığı 2 vatandaşı tarafından da kendisine soğuk bakılıyor. Bunlar maç içinde birbirlerine atmadıkları paslarla görüldü ama üstüne Fernandes de Almeida da kadroya alınmaması konusunda yorumları sorulunca biz işimize bakarız diyerek kestirip attılar. Oysa ne güzel 4 Portekizli starımız ve üstüne Guti ile takımın yarısı über ötesi olmuştu. Ligde 22 ve 28 puanlık farkların bir önemi yoktu, çünkü aynı Dortmund-Bayern örneğinde olduğu gibi ligde fark yemiş olsak da Avrupa'da Maccabi engelini aşmıştık.

Aslında yıldız transferi bekleyen taraftarın farklı şekilde öne sürdükleri nedenlerin hepsinin ardında gizli olan sadece banane borçtan biz yıldız isterük durumu. Geçmiş dönemde alınmış ve borca yazılmış adamlar oynatılınca tepki, onların yerine gençleri sürelim ama zaman verin denilince tepki, Avrupa'da bir şekilde maliyeti az çok uygun olanların ismi zikredilince bu kimmiş tepkisi, vs vs.

Yıldızları ellerinden tuttuğu gibi getiren ikinci başkanımız bile cebinden verdiğini borç yazdı. Kendi tercihidir, para kolay kazanılmıyor. Şimdi bu taraftarımız onun ismini sayıklıyor, gel de bizi kurtar diye.

Netçe itibariyle aynı şeyi, takım kadrosu, dizilişi veya futbol anlayışı gibi farklı konseptlere yamamaya çalışmanın faydası yok. Cinali kadar basit:

1) Yönetim borca mı yazarsın hibe mi edersin, koy parayı al starları.

2) Paran yoksa, Al-Malik isimli biri de olur, çekil de paralı biri kulübü alsın, biz de huzura kavuşalım.

Diğer yönden bakan taraftarsa çaba ve sabır bekliyor. Beşiktaş'ın siyah-beyaz renkler dışında farklılıkları olduğunu düşündüğü için. Bu yönetim pes etmeyip bir El-Habibi gelmedikçe bu ikinci grubun borusu öter. Yok kadro kalitesi, yok Q7 niye kadroya girmiyor, vs, bunlar laf-ı güzaftır. Çünkü sadece bahanedir.

Murat

BJK4EVER dedi ki...

Haha, bizim kulube Arap seyhi talip olsa bizim taraftar onu da begenmez. Biz semt takimiyiz, Turkiye'nin en koklu kulubuyuz, Carsi kapitalizme karsi, biz kendi yagimizda kavrulalim, bizi satin alamazlar vs derler. Ahanda yazdim.

QuaresmA dedi ki...

Aybaba niye Fernandes hariç Portekizlileri gönderirken illa Almeida kalsın diye tutturdu ben anlamıyorum. Kötü oyuncu değil, iyi oyuncu ama o da overpaid bu bir. İkincisi Quaresma'yı gönderiyorsan, takıma kanat takviyesi yapmıyorsan Almeida'yı da gönder. Almeida'nın kafayla bitiriciliğinden nasıl tam verim alınır kanatsız ? Benim 18 yıllık futbol izleyiciliğim tıkanıyor o konuda. Hadi diyelim ki bekler Cafu verimi verdi, yine de nereye kadar ? Sonuçta adamlar bek. Ceza sahasının çaprazından orta kesecekler, daha giremiyorlar.

Bence Almeida, Fernandes'in en iyi anlaştığı kişi olduğu için takımda tutuldu.

Adsız dedi ki...

Bak şu futbolun işine. Bir tarafta kendi evinde full dolu stadında oynayan 140 milyon avroluk futbolcu kalitesiyle GS, diğer tarafta 33 milyonluk kalitesiyle Kasımpaşa. 87. dakikadaki zorlama bir golle maç 2-1 bitiyor. Üstelik Kasımpaşa golünü kadrosunda piyasa değeri en çok olan oyuncusu çıktıktan sonra atıyor. GS'nin ikinci golünü zorlama bir faulle başlayan pozisyon sonrası gelen kornerle attığına girmiyorum bile.

Hayırlısı olsun. Zamanı gelince balonlar tek tek söner nasılsa.

Murat

Adsız dedi ki...

bence yine de gs fena oynamadi. kasimpasa hic golu atacak gibi durmuyordu ama o golden sonra da gs dagildi.

neyse ne, futbol bu belli olmaz ama, bence haftasonu kazanma sansimiz pek yok, yani gol yemesek de nasil atacaz diye dusunuyor insan. hele bi de kendi sahamizda oynuyoruz ayagina onde oynarsak kotu olur gibi.

he bi de bence besiktas da fener de gs de dahil su ilk haftadaki futbollara bakip biz kotuyuz onlar iyi- barcelona-balon falan demeyin. bizim takima da, fenere de gs ye de vah vah cekmeyin, daha cok sey degisir.

Adsız dedi ki...

@theotheo
Sizin gibi taraftarlar yüzünden İsmail,Cenk,Necip vsair diğer yerli oyuncular bu takımda başarılı olamaz.Hakan Balta,Semih,x,y,z bizde olsa yine aynı cümleleri kuracağına eminim.Sen Y.D'yi de burada savunuyordun.Hala nasıl bir girdap içinde olduğumuzun farkında değilsin hayret yani.Bu borçla başka ligde olsak 4.ligde olurduk.Tutturmuşlar bir Q7 Q7 gidiyorlar.Ne yaptı bu adam ne verdi Beşiktaş'a?

theotheo dedi ki...

allahallah ben napmışım da oynamıyolar. acaba.

genç dediğimiz bu lavuklar. bizim hayatımız boyunca çalışıp kazanamadığımız parayı kazanıyolar + ultra ultra lüks tesislerde çalışıyolar. en güzel şekilde besleniyolar. en güzel kızları ***.

bak kardeşim. necip denen bu gerizekalı 2 senedir gıdım ilerletemediyse futbolunu ben istediğimi söylerim. bu kadar basit. adam gibi oynasın bana yedirsin laflarımı keşke.

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER: Ismail, Hakan Balta'dan daha iyi diyorsan "sol bek" ne demek hiçbir fikrin yok demektir. Stoperler bence de denk. Fakat her maç ortalama bir elektrik direği kadar hareket eden Almeida Elmander/Umut'tan daha iyi diyorsan BJK aşkı gözünü kör etmiş derim.

Tolga

theotheo dedi ki...

hahaha tolga :D

Adsız dedi ki...

Ismail, hakan balta tartisilir. birinin defansi birinin hucumu kotu. takimin ihtiyacina gore degisir bence. obur bek eboueyse balta derim ama hilbertse ismail.

umut su an gol atsa da bence birinci forvetleri olamaz. almeidaysa elmanderden iyi degil. elmanderin oynadigi pas oyunun yarisini oynamadigi gibi, takimi kanat oyununa bagimli hale getiriyo.

Adem

Adsız dedi ki...

q7'nin başarısız geçen sezonlardan sonra günah keçisi ilan edilmesine anlam veremiyorum.q7'nin maaşı çok, veremeyiz o yüzden gönderelim demek mantıklı ama q7'nin performansı ortada gönderelim demek komik.son 2 sezonu q7 olmasa daha iyi bir yerde mi bitirecektik? 2 yıldır bize en çok katkı veren adam q7 değil mi? bu takım schuster dönemi iyi oynarken kaotik bir yapıda değilken q7 müthiş oynamıyor muydu?

takım karışıksa hiç bir oyuncu müthiş işler yapamaz.Biz eğer q7'nin etrafını doğru doldurup iyi bir hoca getirseydik bugün herkes quaresmaaa quaresmaaaa diye bağırırdı.olurda gs'ye giderse başarılı olunca kimse şaşırmasın kötü takım iyi oyuncuları da bozar iyi takımda ise her parça değerine değer katar.biz sanki çok iyi takımdık da q7 geldi bizi bozdu. böyle bir şey yok.

q7 konusunda diğer bir argümanda zaten hiçbir takımda barınamadı,yollandı.Bu önerme kağıt üzerinde doğru inter,barca,chelseade başarılı olamamış yollanmış fakat q7'nin takım oyunu,hızlı oyun,oyun disiplini problemini herkes kabul ediyor ve bu eksiklikleri onun avrupanın büyüklerinde oynamasını imkansız hale getiriyor.q7 nerde başarılı olmuş? Sporting ve porto'da.sporting günlerini hatırlamıyorum ama porto'da o takımı nerelere getirdiğini hepimiz biliyoruz.q7 büyüklerin bir klasman altındaki takımlarda bal gibide oynar,yıldızda olur o yüzden sanki real madridmişiz gibi q7 bencil oynuyor,bekini kovalamıyor yeaaa mantıklı serzenişler değil zaten bekini kovalasa bencil olmasa bonservisi ronaldo'dan fazla olurdu.

Sonuç olarak q7'yi mundar ettiğimizi düşünüyorum iyi bir organizasyon olsaydık q7 bizi ileriye taşırdı ama berbat yönetilen bir kulüp olduğumuz için(YD sağolsun)q7 takımın kangreni oldu.bu saatten sonra yapılması gereken talibi varsa yollamak yoksa çıkıp oynatmaktır.

Ömer

Adsız dedi ki...

@Ömer

Bir kanat oyuncun olsun, defansı sıfıra yakın. Bu oyuncu aynı zamanda hücumda da istediğine göre oynasın. Hatta takımın en önemli Avrupa maçında tek devre 1370 metre koştuğu halde devre arasında kendisini kenara alma kararı veren td sine çemkirsin. Seni ben getirdim, ben olmazsam sen bir hiçsin diye bağıracak kadar ileri gitsin. Komik olan, BJK liyim diyorsanız bilin ki bu adam Seba döneminde kapının önüne konurdu. Daha ötesine gidelim, Hakkı Baba olsaydı tonla dayak yerdi.

Peki yine de, yani herşeye rağmen bu kadar değerli olsun. Aldığı 3,75 parasını katkı yapacak bir oyuncuya verebilecek Avrupa takımı yok mu sanıyorsunuz. Ronaldo, Messi ve diğerleri onun aldığının 3 katını alıyor. O halde nerede taliplisi? Bir Rus bir de Çin taliplisi çıktı ama hazret kabul etmedi deniliyor. Bugüne kadar hangi yıldız futbolcunun seni istemiyoruz git takım bul denilen bir ortamda yok oraya gitmem buraya transfer olmam diyerek tavır yaptığını gördünüz.

Kendinizi kandırmayın. Bunu yapsanız bile işte enternasyonel piyasa gerçeği yüzünüze şak diye vurur. Gerçeklerle gelin canımızı yiyin.

Murat

BJK4EVER dedi ki...

Fikrimi soruyorsunuz, sonra tenkit ediyorsunuz. Sordun ben de karsilastirdim iste, begenmeyeceksen hic sorma arkadas.

Evet, Ismail Hakan'dan iyi. Hakan defansif olarak daha iyi olabilir, ancak ikisi arasindaki ofansif fark defansif farktan cok cok daha fazla. Ozellikle son 2 sene Ismail kendini defansif olarak gelistirdi, ilk geldigindeki Ismail kesinlikle degil. 2 ciddi sakatlik gecirmemis olsa su an bu karsilastirmayi yapmazdik bile zaten ya. H.Balta'nin stoper'den hic farki yok, ofansa katkisi sifir. Eskiden duran toplarda etkiliydi ve uzaktan sutlari vardi, son 1-2 sene onlar da hic yok zaten. Senede orta sahayi 5 kere zor gecen bir solbeki Ismail'in onune koydunuz ya, pes. Ama komsu kaz hesabi iste. Ayni taraftar Toraman'a kufur eder ne bicim bek diye, ama Balta'yi Ismail'in onune koyar.

Almeida da Elmander'den bariz iyi. Elmander'in hicbir ciddi ozelligi yok. Bobo gibi o da vasat, herseyden biraz var, ama hicbir ozelligi belirgin degil, duz forvet iste. Bizim taraftar hep golcu degil diye Almeida'ya kizar )hep gol sayisi ve becerisi uzerinden konusurlar), ama Almeida'dan cok ustun gordukleri Elmander lig ve super finalde toplamda 2916 dakikada 12 gol atmistir (ortalama 243), Almeida ise 1894 dakikada 11 gol (172). Ama sorsaniz Almeida cok berbat oyuncu, cok gol kacirir, cok az gol atar, ama Elmander cok iyi oyuncudur, Almeida'dan iyi golcudur. Dedim ya, yine komsu kaz hesabi.

Evet, GS'nin kadrosu cogu mevkide bizimkisinden kagit uzerinde iyidir, ama abartmaya gerek yok. Aradaki farki da Real Madrid-Samsumspor gibi bir fark olarak gormeye de gerek yok. BJK dogru sekilde oynarsa, oyunculardan maksimum performans alinacak yapi olusturursa haftaya GS'yi yener de, sampiyon da olabilir, en azindan son haftalara kadar kovalar. Zibilyon euro'luk transfer yapan GS ve FB'yi de gorduk, biri puan kaybetti digeri de sans goluyle kendi sahasinda Kasimpasayi son dakikada gecti. Bu kadar umitsiz olmaya gerek yok, yeter ki biz dogruyu yapalim, biz iyi olalim.

Adsız dedi ki...

H.Balta'nin ofansa katkisi sifir geçen seneki 2-2 lik FB maçında golü de ben attım zaten. Dünkü maçta Eboue mi daha fazla bindirme yaptı Hakan mı bakalım. Sanırım bu basma kalıp laflar GS maçlarını izlemediğinizden oluyor. Herkes ezbere konuşuyor.

Adsız dedi ki...

Aradaki fark Real Madrid-Samsunspor gibi demedi kimse zaten, ama bir real madrid valencia durumu var bence. onlar real olmasa bile biz bu duz kadroyla beraberlikten ote gideriz gibi gelmiyor.

Balta-Ismail dedigim gibi tartisilir. oyun yapina gore tercih yaparsin. ama istatistiklerle konusursan hucumu iyi dedigin ismailin golu neredeyse yok, asist istatistigini de bulamadim ama en cok 3 falandir herhalde sezon basina. hakanin da 1 falandir. istatistige bakarsin goremezsin ismailin hucumcu oldugunu. ayni sey almeida-elmander durumu icin de gecerli. almeida o attigi gollerin disinda ne yapmis? elmanderiyse goruyoruz almeidanin 2 kati pres yapiyor, topu kaptirdi mi bakmiyor arkasindan. hucumda orta sahayi 5ler gibi pas oyunu oynuyor. ki bunlarin disinda gol istatiskleri de ayni adamlarin. dedigim gibi arada cok fark yok ama yaptigi bir tek iyi sey olan(o da kafa vurmak) almeida her seyden kararinda olan elmanderden iyi mi?

BJK4EVER dedi ki...

Gecen sene Hakan Balta zaten 1 gol atmis, onu da ornek olarak gostermen ironik olmus.

Ben buldum istatistikleri zaten; Balta su ana kadar ligde 14285 dakika oynadip 13 gol 5 asist yapmis, Ismail 6922 dakika oynayip 2 gol 12 asist yapmis. Yani Ismail yarisindan bile az oynayip 2 katindan fazla asist yapmis, genel olarak daha kotu takimlarda oynamasina ragmen. Gol sayisi farki ilk senelerden olusuyor, son 2-3 sene 1-2 golu gecemiyor Balta zaten. Yine komsu kaz hesabi iste.

Elmander konusu da oyle. Bobo ayni sekilde oyuncudur, adam ne hava toplarinda var ne hizli ne presci hicbirsey yapmiyor denir, Bobo gibi herseyden biraz yapan Elmander icin adam super abi herseyi yapiyor denir. Madem tek ornekten bu kadar hoslaniyorsun, pres yapan Almeida icin gecen sene Antalya deplasmanindaki ilk gole bak bence.:)

Real-Valencia kadar fark var ha? Gecen sene Real 39 puan fark atmis Valencia'ya. Hadi orada 4 mac fazla oynandigi icin 9 puan cikarttim. Bu sene GS bize 30 puan fark atacak yani ha???

Adsız dedi ki...

O Madrid-Valencia 'yı yazan ben değildim gerçi ama evet bu sene GS BJK'ya en az 20 puan fark atar diyorum ben.

Tolga

cakmaktas dedi ki...

ben su bitip tukenmeyen q7 cigirtkanligina artik dur denmesi gerektigini dusunuyorum, etrafimda daha onceden akilli bir bjk taraftari gibisinden nitelendirdigim insanlar bile nolur q7 geri donsun bize trivela gostersin diye bagiriyor,onlara siktirin gidin artik demekten baska bir sey demek gelmiyor,cok ozur diliyorum kufur ettigim icin ama gercekten baska bir turlu bir nokta gelmeyecek bu muhabbete.arkadas yillik 4 milyon euro luk kazanci olan bu adam in klube sov disinda katkisi ne olmustur?sifir ya,gercekten sifir,attigi bir kac karizmatik gol,bir kac şık orta onun disinda 2 sene boyunca bu adamin ayagina top gelince icimden gecen "yine gidip kendi bir seyler yapmaya caliscak allahin bencili,showman i" bundan baska bir şey gerçekten degıl. Hayır bır de takım artık oyle veya boyle bır rayına oturmus, bellı kı sabredılırse ve antrenor bıraz daha dogru tercıhlere yonelırse ıyı bır seyler olacak sız yıne gıdın halısaha topcusu querasma nolur bızı bırakma dıye her tarafta cıgırtkanlık yapın.yok abı semt takımıyız, yok renklere asıgız fln yalan yanı allahın bır tane showman ı ıcın taraftar agız bırlıgı yapmıs ılle de agzına emzık verılsın ıstıyor.ınanılmaz y...

BJK4EVER dedi ki...

Hadi ben subjektifim tarafli bakiyorum da international bahis sirketlerinin fikirleri de mi yersiz sacma?

Primera Division sampiyonu bet'leri, bet365 oranlari:

Barca 1.73
Real 2.2
Valencia 81
Atl. Madr. 81


GS 2.2
FB 2.88
TS 8.5
BJK 12


Hala da cikip konusmak gercekten abes oluyor kusura bakmayin.

Evet GS favori konumunda, kadro olarak da ustun, ancak 2 takimli ligimiz var, BJK 20 puan fark yer, hic sansi yok vs demek sacma otesi. BJK saha icindeki dogru yapilanmayla en azindan sampiyonluk yarisinda olur, bu yaraticilikla sampiyonluk zor, ama mac mac dusunursek ve dogru sekilde oynarsak yaristan kopmayiz en azindan. Bunu soylememdeki en buyuk neden de rakiplerin ve bizim Avrupa durumu (cok cok fark ediyor cunku) ve bizim basariya ac bir kadromuz olmasi.

BJK4EVER dedi ki...

@cakmaktas

Senin burada kacirdigin bir nokta var. Fikret Orman'in en cok ustune bastigi mevzu neydi?

Besiktas'in 5 kurusu bosa gitmeyecek, maliyet/kar analizi cok onemli olacak.

Simdi bu adam 3.75 milyon euro aliyor, hadi 4 diyelim. Taliplisi cikmadi, cikmayacak gibi de duruyor. Bizimkiler simdi de anlamsiz bir sekilde GS'ye gondermeye calisiyor, umuyorum ki olmaz bu transfer.

Yani 10 gun sonra bu adami gondermemissen essek gibi odeyeceksin o 4 milyon euro'yu. Ortada 2 secenek kalacak; ya kadroya almayip tek basina antrenmanlara devam ettirip o 4 milyon euro'yu essek gibi odeyeceksin, ki 5 kurusumuz bosa gitmeyecek diyip antrenmana cikmasi icin bir oyuncuya 4 milyon euro vermek nasil bir kafa sen dusun artik.

Ya da sen bu adami affedeceksin, takima dondureceksin, ancak sen bu adami kampa almadigin icin hazir olmayacak ve hazirlanmasi asgari 1 ay surecek, ustelik takimla hicbir uyumu olmayacak. Tukurdugunu yalaman da isin cabasi.

Buradan da gozukuyor ki Quaresma konusunda yonetim hataliydi arkadas. Omer'in dedigi bazi seylere katiliyorum. Bu adam Burak Kaplan veya Berat Cetinkaya degil ki kadro disi birakip kulup bul diyesin. 4 milyon euro'luk kontrati olan adama bunu deme luksun yok. Ki bu adam sportif olarak da bir Burak Kaplan degil. Surekli kosu istatistigi verip burada dem vurmak dogru gelmiyor bana. Herkesin farkli ozelligi vardir, evet Atletico Madrid maci cok cok kotu idi, ama baska maclarda da 45 dakikad da 1500 metre kosmadi bu adam, o cok cok kotu bir istisna idi. Sirf bu adamin asist, isabetli orta vs istatistiklerine bakin, bir de Veli'nin, Hilbert'in vs bakin farki gorursunuz. Quaresma top rakipteyken cok etkisiz olabilir, ama top ayagindayken israrla soyluyorum hala ligin en tehlikeli 3-4 oyuncusundan biridir. Ve nasil ki FB Alex, GS zamaninda Hagi'nin eksikligini kaldiracak yapiyi olusturduysa BJK de bunu Quaresma icin yapabilir, yapmalidir da. En basta cope atacak 4 milyon euro'muz olmadigi icin.

QuaresmA dedi ki...

İstisnai biçimde bi devrede 1500 metre koştuğu maç sezonun en önemli maçıydı yalnız. İstisnai biçimde fazla koşması gereken bi maç yani.

Quaresma'nın gol-asist rakamlarına bakmak mantıksız zira top bizdeyken 75% ihtimalle Quaresma'da. O yüzden gol-asist rakamları şişkin. Takımı da tembelleştiriyor, topu ona oynayıp izliyorlar. Tüm suç onda değil ama varlığı zarar.

Adsız dedi ki...

Nicki Quaresma olan adam bunları söylüyorsa neyi tartışıyoruz?

Adsız dedi ki...

@bjk4ever
real-valencia sadece takimlarin pozisyonlari arasinda kiyasti. tabii ki benzetme 100% gecerli degil cunku ispanya tamamen iki basli bir lig. real-barcayla ligin geri kalani arasinda ucurum var. real 100 puan aldi, turkiye liginde 90 puani hicbir takim alamaz. sampiyon 75-80 arasi bir puan alir otesi buyuk basaridir.

madem real-valencia benzetmesi yanlis o zaman man utd-arsenal diyelim. arsenal taraftari ne kadar umutluysa sampiyonluktan ben de o kadar umutluyum. ki kadro olayini gectim, bastaki teknik direktoru gorunce umudum iyice azaliyor.

~Poseidon~ dedi ki...

Quaresma-Mendes-Athletico Madrid üçlüsünü dahil olduğu maça ben pek temiz demem. Bildiğin oynamadı o maç q7 denen adam. Kötü oynadı demiyorum hiç oynamadı.
Bu paraların karşılığında bu performansı aldığın ahlaksız bir adamı oynatmıyor diye ne yönetim ne de samet hoca suçlanmalıdır.

cakmaktas dedi ki...

@bjk4ever "Ya da sen bu adami affedeceksin, takima dondureceksin, ancak sen bu adami kampa almadigin icin hazir olmayacak ve hazirlanmasi asgari 1 ay surecek, ustelik takimla hicbir uyumu olmayacak. Tukurdugunu yalaman da isin cabasi." abi su dedigin durum bile bu tartismanin bitmesini gerektiren bir olay.evet yonetim bu querasma olayini basindan beri yanlis yonetmistir ama bir de soyle bakmak lazim, bu adam basindan beri hep kadroda olsaydi bu sefer de querasma nin oldugu kadroda planlar taktikler niye bu adama gore yapilmiyor denecekti,yani isin kisasi her turlu bok bir durum...ben 4 milyon euro da alsa takima su saatten itibaren katilmamasi taraftariyim,bu olay butun dengleri bozar niye taraftar bunu anlamiyor anlamis degilim. biz o galaxicos kadroyu biraktik artik, o gunler para sacilip borc yapilip bir bok da basarilamamis olan gunler. tamam feda denilen mevzu da acitasyona donmustur eyvallah ama her kosesinden endustriyellesmis bir spor dalinda insanlarin duygularindan para yapmak durumundasin,bui duzen boyle yani...velhasil su querasma denilen adamla ilgili herhangi bir demec verilmemeli bundan sonra ve durum oluruna birakilmali bence, bu donem olmasa bir dahaki yari bu adam satilir. hayir bu herif madem bu kadar star niye kimse bu adama talip olmaz bunu da bir daha dusunsun taraftar

Mete dedi ki...

Bu takımın şu anki kadro yapısına en uygun diziliş bence defansta 3 lü formasyondur. Hilbert ve Uğur gibi adamlardan en iyi verimi de ortanın kanatlarından alırsın. Hem manevi evlat Toraman'a da Escudeyi kesmeden yer bulabilirsin:)

BJK4EVER dedi ki...

O zaman planlari onun ustune kurmayacaksin aga. Gideceksin ucuz bir kanat oyuncusu alacaksin, atiyorum Doka bile olurdu, Quaresma'yi da takimda tutacaksin, satildigi an yeri dolmus olacakti, satilmazsa da adami yedeklemis olurdun gelecek sene icin mesela.

Simdi taraftara kiziyoruz katki yapmiyor vs diye, ancak bu kadar feda t-shirtu takima 0 katkisi olacak sadece antrenmanlara cikan bir oyuncunun 4 aylik maasi odensin diye mi satildi diye sorarlar adama?

Adsız dedi ki...

almeida gidiyormus. hayirli olsun.

Adsız dedi ki...

GS ile BJK arasında ki fark sadece 1 oyuncu kadardır.Selçuk İnan'ı o takımdan alıp Beşiktaş'a verin görürüz kadro farkını...

Adsız dedi ki...

@~Poseidon~

Çok aradım maçın ilk yarısının tamamını bulayım diye ama maalesef sadece özetler var. Gerçi aşağıdaki özetlere bakılınca vatandaşın ilk 2 goldeki hali (özellikle 2. gol) gayet enteresan.

http://videonuz.ensonhaber.com/izle/atletico-madrid-3-0-besiktas-goller-ilk-yari

Gerçi kimse dinlemez. Gözleri kamaşmış çakma yıldızlarla. Atletico ile gayet iyi ilişkileri olan Mendes'in Alves'in yarısını 3 Olcay parasına kakalaması bile taraftarın gözünü yeterince açamadı.

Rio Ave FC diye ne idüğü belirsiz bir kulüpten Atletico Madrid'e transfer olmuş gözüken, ne gariptir ki Atletico genel menajerinin, kulübü yakından takip eden gazetecilerin ve taraftarının da tanımadığı Alves kağıt üzerinde 2 ay Atletico'da gözüktükten sonra yarısı bize 3,1 milyon avroya geliyor. Rio Ave'den Madrid'e 2,5 milyona gittiği gözüküyor ama dediğim gibi takım menajeri bilmiyor ! Rio Ave altyapısından çıkmış ancak orada da dikiş tutturamamış ki 2010'da GD Ribeirao diye başka bir kulübe kiralık verilmiş.

Olayın bir bombası daha var. Malum Beşiktaş kendisini Sporting Lizbon'a kiralık verdi. Peki şu anda nerede bu arkadaşımız? Sporting Lizbon B takımında!

Quaresma transferinde açıktan 3 milyon aldığını yeni yönetim kulüp hesaplarını incelettiği zaman öğrendiğimiz Mendes ve taifesi ile Beşiktaş'ın hiçbir işi olmaması dileğiyle.

Murat

YSY dedi ki...

Valla beni en çok üzen "bak ama onlarda kötü oynuyorlar" denmesi. Sürekli başkalarına bakarak kendimizi ayarlıyoruz. Bize ne milletin ne oynadığından. YD'den kalan bir hastalık bu. O'da tv'ye çıktığında "ama bakın hep bize diyorsunuz, gs'de şöyle fb'de böyle' der dururdu. Zaten öyle diye diye bugünlere geldik. Artık kıyaslamayı bırakalım, yeter. Öyle veya böyle bir kadro kuruldu ve şimdi rakiplerini nasıl yeneceği önemli. Bu bağlamda derimki bu takında Almeida varsa ve yetenekli oyuncu sıkıntısı yaşanıyorsa quaresma bir şekilde ehlileştirilir mi yoksa sinirlerimi alınır bilmem ama oynar.

Narcos44 dedi ki...

@YSY katılıyorum sana. Quaresma ehlilestirilmeli cidden.

Hem sen bir adamla ugrasamiyorsan o zaman git christiyano ronaldo'yu getir di mi? Adam takır takır topunu oynar. Hiçbir sorun da çıkarmaz ;)

Narcos44 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Poyraz Fırat

Morinyo da uğraşamadı. Ama Ronaldoyu getirmedi. Kendisi Ronaldoya gitti.

Adsız dedi ki...

theotheo Spartak-FB maçını izliyorsa, Rus oyuncu rakip ceza alanında yerde acıyla ayağını tuttu diye hakemin 5 saniye sonra FB atağını kesip oyunu durdurduğunu görmüştür.

Bizim ligde farklı kurallar var tabii unutmuşum. UEFA demeyelim mesela ZOOFA kuralları olsun.

theotheo dedi ki...

o değilde ilk yarı itibariyle feneri çok beğendim.

biz olsak 2 lik olmuştuk 15 dakkada.

Adsız dedi ki...

Biz 2 mi yerdik 5 mi atardık bilmem ama FB'nin oyunu iyi. Lig maçından farklı oynuyorlar. Aykut ara ara denediği ama tepki alıp geri adım attığı Alex'i sürekli ilk 11 oynatmama çabasında belki de haklıdır. Özellikle böyle tempolu Avrupa ve lig maçları için yaş kemale erdi çünkü.

theotheo dedi ki...

bi varsayımda bulundum. ama ilk 15 dakkada ikilik olacağımızı düşünen çok sayıda insan bulabilirim.

Adsız dedi ki...

Spartak atakları ceza sahasına kadar yoğun ama o bölgede Emenike dışında ciddi bir oyuncuları yok. Gayet tehlike gözüken 35. dakika gibi Egemen'in yerde çıkardığı bir top var. Gerçi Toraman'ın oynadığı her maçta Spartak forvetlerinin bolca yaptığı üzere rakibin doğru atmadığı nihai bir pasın bile tehlike yaratması ihtimali var orası doğru.

theotheo dedi ki...

valla olay şu sen escude gibi yaşını almış ne idüğü belirsiz bi adama yılda 1 milyon euro veriyosun. egemene yılda 2 milyon euro veremiyosun. ilginç olan şeyler bunlar yani.

fener bu maç yener yenilir mevzu bu değil kesinlikle. ama adamlar moskova gibi bana kalırsa bir çok avrupa deplasmanından iklim saha şartları açısından daha zor bir durumda, bu performansı gösterebiliyo olması önemli.

sen olcaya oğuzhana 1 milyon euro veriyosun. adam o paraya kuytu alıyo. belki kuyt burda attığı golle 20 milyon para kazandırıcak kulübüne. mesele budur.

Deniz dedi ki...

Fener şampiyonlar ligi'ne gidebiliyor diye Kuyt orada.

Beşiktaş gerçekleri:

Gerçek 1: Senin kafandaki yıldız transferlerini yapacak kadar kaynağı yok kulübün.
Gerçek 2: Avrupa sahnesinde yoksun, kaynağın olsa bile vitrine önem veren oyuncuyu alamazsın. Ha Kuyt vitrine önem veren futbolcu mu değil ama sen de işte bu vitrinsizlikle 1 milyona alamazsın.
Gerçek 3: Egemen'e biz o parayı verecektik, vermeyi kabul etmiştik. Egemen TFF lisansı alabilmemiz için gereken "tüm alacaklarımı aldım" yazısını vermek istemediği için alacaklarına karşılık eline bonservisini verdik. Adama alacaklarını ödeyemememizin sebebi de senin başkanın.

Beşiktaş'ı bu hale düşürenin allah belasını versin dedin ya, geçen sene süper savunduğun adama bela okudun, en azından yaklaşıyoruz birbirimize.

theotheo dedi ki...

@deniz

bu yönetimin ne işi var o zaman kardeşim. o zaman ben başkan olsaydım.

egemeni gönderirdim. escudeyi alırdım.

kuyt gelmiş 32 yaşına. çok da fifi şampiyonlar ligi adam için. adam profesyonel parasına bakıyo. fener 2.8 euroyu verdi geldi senelik. ben diyorumki. bu kadar kolpa adama para dağıtacağına iki tane böyle adam al. yürüyüp gidersin zaten. mantık bu olmalı.

theotheo dedi ki...

şöyle bir soru hilbert+holoskoyu kuytla değişirmisin mesela?

BJK4EVER dedi ki...

1) Egemen ile Escude arasindaki fark 1 milyon euro degil. Egemen gecen seneden 4.5 trilyon alacagindan vazgecti, aldigi para da 2 milyon euro senelik. Escude ise 1.1'e imza atti yanlis hatirlamiyorsam. Yani bu degisimden 3 milyon euro kar ettik, 1 degil.

2 Kuyt icin 1 milyon euro odedi Fenerbahce, ancak senelik 3 milyon euro alacak. Bunu 1 milyon euro seneligi olan Olcay ile kiyaslayamazsin.

3 Fenerbahce'nin yillik geliri bizden fazla. Senin taraftarin da 30.000 kombine alsin, her sene merchandising olarak rakiplerine 20 milyon tl fark at, sen de 5 oyuncuya 2.5 milyon euro maas odersin. Ama butce farki varsa odeyemezsin, bu kadar basit.

4 Besiktas'in yillik gelirleri zaten temlikli cogunlukla. O yuzden ayagini yorganina gore uzatmak zorunda, hatta ayagini yorgandan biraz iceride tutmasi lazim. Yonetimin gorevi Besiktas'a cebinden para vermek degildir, Besiktas'i kimsenin cebinden odeyecegi paraya muhtac etmeyecek sekilde sportif, ekonomik ve idari olarak yonetmektir. Sen butceni asarsin bu sene cebinden 10 milyon koyarsin, seneye de 10 milyon koyarsin, nereye kadar gider bu? O sekilde para dayanmaz, borc da alir basini gider. Son 10 sene hala ders olmadi mi bize?

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

ya sen matematik bilmiyomusun.

hilbert+holoskonun aldığı para yaklaşık yılda 3 milyon euro.

diyorum ki bu iki kerizoğlukeriz yerine kuyt olsa nası olurdu?

theotheo dedi ki...

sen bu transferler ile ne stadı doldurabilirsin ne de kombine satarsın. bunlar birarada işleyen şeylerdir.

diyorum ki. escude adlı hıyarı getirmek. mcgregoru getirmek. holosko ile 3 sene 1.1 den sözleşmek imzalayıp herife yaklaşık olarak. 8 trilyon para taahhüt etmek. egemeni elinden kaçırmak.

bunlar bir işse jessie shelbyl sen de geçseniz yönetimin başına. bu işleri rahatlıkla yapardınız. yani burada bir yönetim niye var. beşiktaşın gelirlerini artırmak ve akıllıca transferler yapmak için var. olay bu kadar.

theotheo dedi ki...

egemen alacağından keyfinden vazgeçmedi kardeşim. bonservisini aldı kulüpten. burada karlı falan değiliz biz. sen matematik bilmiyosun cidden. egemeni normal şartlar altında 3.4 milyon euroya rahat satabilirdik ama gerizekalı yönetim eriksona cepten 1.2 milyon euro vermekle meşgul olduğu için kaçırdık.

Adsız dedi ki...

Para olsa kolpa adamlara bir şey verilmeyecek ama Akaretlerdeki manav ve kasapların dahi ellerinde senetle kulübe dayanması söz konusu. Zaten Quaresma'nın +eviyle arabasıyla 4 milyon ettiği durumda Kuyt'un 10 etmesi lazım.

Bu yönetimi eleştirmeme sebebim Beşiktaş'ta mevcut durumda en iyi seçim olmaları. Bu sezondan itibaren UEFA kuralları gereği borç morç bitti. Ama hala seçimlerde 50 milyon kaynakla geliyoruz gibisinden atıp tutanlar vardı. Hatta bir aday eldeki gelirlerle bu sorun çözülür lafını etti. Az veya çok temlikli olmayıp tamamen kulübe kalan bir tek kartalyuvası ve üyelik gelirleri var. Stad ve sponsor gelirleri bile 2 yıl temlikli. İlaveten 8 yılda ıvıra zıvıra borçlandığımızdan UEFA konusu olmayan borçlar için yöneticilerin ceplerinden para verdiğini de biliyoruz.

Olcay'a 1 milyon, Oğuzhan'a 700bin avro verdik. Kuyt'un parasından geriye kalana bir de Escude'yi aldık. Bunlar yerine sadece Kuyt'u alsak kim pas yapacak, kim savunmayı toparlayacak. Aslında öyle bir enkaz var ki, yapılan transferlere rağmen hala Toraman'ı izlemeye mahkumuz.

Bu arada FB iyi oynadı ama 2 maçla gördüğüm sezon sonuna kadar devam ederse Krasic elde patlar gibi. 7 milyon sözleşme parası ve yıllık 2,75 kadar oynamadığı kesin. Bana Holosko'yu anımsatıyor.

theotheo dedi ki...

@sneijder

kardeşim aldığın adam bırak savunmayı toparlamayı yedek kulübesini ısıtıyo. olcayın da ne paslar yaptığını gördük zaten. iniesta maşallah.

dediğim gibi bu sene iki tane böyle transfer patlatsan zaten sadece kombine ve formayla o adamların parasını çıkar bırak gelir melir laflarını şimdi. 5000 tane kombine bile satamadık. olcayın formasını kim alır. hayatında bir tek a takım maçına çıkmamış bir oğuzhana 1 milyon euro ya yakın para vermek ne yani.

olay çok basitti açıkcası. 2 tane flaş kuyt tarzı transfer yapıp. quaresma fernandes almeida üçlüsünü de küstürmeden oynatacaktık. gereksiz isimleride şutlucaktık holosko, hilbert gibi. iş bitecekti.

BJK4EVER dedi ki...

Hilbert yerine Holosko olsaydi yine olmazdi, cunku o zaman baska bir mevkide bosluk kaliyor. Boyle karsilastirma olmaz. Takimin butcesi vardir, o butceye gore mantikli bir sekilde bir dagilim olur. O zaman biz 30 milyon euro'luk butceyle 3 tane yillik 7 milyon euro alan super topcu alalim, geriye kalan 22 topcu A2'den amele olsun. Oyle mantik olmaz.

Kaldi ki Hilbert ve ozellikle Holosko ile ciddi sozlesmeler yapilmis, bunlarin altindan kolay kolay siyrilamazsin, gondermezsin de, nasil ki GS Riera ve Baros'u gonderemiyorsa, FB Guiza'yi zor gonderdiyse. Bunlarin nedeni de senin taptigin Demiroren.

Gelelim bonservis meselesine. Bu adam alacagindan vazgecti, 2 milyon euro odemek zorunda kalmadik, o para da bonservis yerine gecti iste, kar ettik yani. Onumuzdeki sene de 2 milyon euro daha az odememiz gerektigi icin 2 milyon euro cepte kaldi 2 butcede 2 milyon euroluk bir artimiz olustu, gayet basit. Senin dedigin gibi daha gecen seneden evvel 5 milli mac oynamamis 31 yasindaki bir stoper 3-4 milyon euro'ya satilamaz, oyle bir dunya yok. Anca alacaklari karsiligindan bonservisini verirsin, onu da yapti yonetim.

Transferin yaratacagi gelire gelirsek. Yildizlarla demekki stad doluyor vs. Gecen sene yildizlar vardi kac kombine satildi? Ara bul koy buraya gorelim. Quaresma ve Guti geldigi sezon rakiplere nazaran ne kadar forma sattik? Daha forma satisinin Quaresma'nin maasini ne kadar karsiladigi konusuma girmedim bile, cunku bu hususta da milletimiz bol keseden iyi salliyor uydurmasyon rakamlarla.

Ilk once senin taraftarinin eli cebine gidecek. Quaresma affedilmezse ben yokum. Aybaba gelirse bir daha stada gelmem. Batuhan'i alirlarsa kombinemi yirtarim. O zaman siktir git baska takim tut arkadas, bir daha da Besiktas lafini alma agzina. Boyle mal herifler yerine Besiktas'i kayitsiz sartsiz seven ve her oyuncusuna ve yonetimine destek veren bir taraftar grubu gelirse o zaman iste o senin bahsettigin yildizlar gelir, bu kulup de ayaga kalkmaya baslar. Ama bu taraftarin tam anlamiyla laik oldugu muamele budur, kusura bakma.

Adsız dedi ki...

"Bu yönetimi eleştirmeme sebebim Beşiktaş'ta mevcut durumda en iyi seçim olmaları."

Del Bosque davasindan buyana tum kararlarin latinda imzasi bulunan, Levent Erdoganin icinde yer aldigi, bu yonetim mevcut durumdaki en iyi yonetim ise, valla bence klubu kapatalim gitsin.

Olay su: tesbihte hata olmaz, Demiroren yonetimi 8 yilda klubun icine ... sivadi, uzerine tuyude Orman yonetimi dikecek. Yanisi daha Besiktas dive vurmadi, daha gidecegimiz yer var. Hele dibe vursun ondan sonra, bu klup bu camia gene yukselise gececektir, tipki Seba doneminde oldugu gibi.

Not: Al buda bonus sana. Yoneticilerimizden Ahmet Nur Cebinin dun Beyaz Tv de katildigi programda yaptigi aciklama: "bizi kendi stadlarına istemeyenlerin, bizim stadımızda da işi olmayacağınız düşünüyorum. taraftarı da yönetimi de galatasaray'dan kimse stadımıza gelmesin."

Ali

BJK4EVER dedi ki...

Ya bilincsizsin be theotheo, bilincsizsin be arkadas. Hadi gundemi takip etmiyorsun, konulari bilmiyorsun tamam da ahkam kesme be arkadas.

Bu yonetim 2 yildiz alsa kombine falan patlamaz. 5000 yerine 10000 kombine satariz o kadar. O sattigimiz 5000 kombine de zaten stat gelirleri temlikli oldugu icin alacakliklara gidecek, senin kasaya falan gitmeyecek, sen babayi alacaksin.

Ve o 2 yildizin 5 milyon euro maasini da oradan buradan bulacagin kisitli gelirlerle cikartmaya bakacaksin. Muhtemelen de odeyemeyeceksin, veyahut onun taksitlerini oderken baska oyuncularin (yuksek ihtimalle vefakar yerlilerin) parasini odeyemeyeceksin, takimda ikilik cikacak. Kaldi ki o alacagin 2 yildizin da sportif olarak basarili olacagi da kesin degil, bir Simao, Riera, Guiza olma ihtimali var, oyle cikarsa sportif olarak da bir boka yaramaz, yine 3-4 yillik siskin bir kontratla mal gibi ortada kalirsin.

Artik gercek dunyaya don theotheo. Birazcik arastir, bilgilen, mantigini kullan be arkadas.

theotheo dedi ki...

bu takımda 5 tane gerçek anlamda yıldız oyuncu olsun 10 bin mi 20 bin mi kombine sattığını görürsün. sportif olarak başarılı olanı alacaksın arkadaş. senin anlamadığın mantık şu. ulan diğer herifler çekirdek parasına oynamıyoki. escude diye bi adam alıyosun kendin söyledin 1.1 milyon euro alıyo diye. arkadaş bu adamı almasaydın nolacaktı söylesene bana. mc gregorda aynı. adamın 4 eli falan mı var al işte kasadan çıkan gereksiz 5 trilyon para.

senin dediğin şöyle olsa anlarım kardeşim.

mehmet akgün 200 bin euro değilmi eyvallah. bu paraya oğuzhanı olcayı
yıllık ücret olarak. ben eyvallah dicem. kesinlikle. işte gerçek küçülme yapıyoruz dicem. takımı ve yönetimi sonuna kadar da desteklicem.

e kardeşim. sen almanyada bu paranın yarısını alamayan adama böyle bir para neden veriyorsun. ne bekliyosun.

Adsız dedi ki...

Q7 Konusunda surekli olarak gundeme getirilen, ama bence hatali olan bir degerlendirme var: "Q7 yi daha once oynadigi takimlar, teknik direktorler, misal Morinho adam edememis, biz mi adam edecegiz. Adam olsaydi olurdu demekki olmuyor" seklinde.

Simdi yukarida Omer cok guzel anlatmis, Q7 Besiktasa gelmeden once Ispanya, Italya, Ingiltere yani Avrupanin ve hatta dunyanin en kaliteli en zorlu uc liginin, yine onde gelen takimlarina gitmis. Buralarda denenmis ve olmammis. Bu Q7nin birinci sinif ust duzey bir futbolcu olamadigini gosteriyor. Ama bu Q7nin baska yerde adama olamayacagi anlamina gelmez. Zira Q7 nin onceki kluplerinde kimse Q7 yi adam etmek icin ugrasmaz. Yani misal, Marinho Interde Q7 yi adam etmek icin ugrasmaz, niye ugrassinki. zaten Inter kalbur ustu takim, haliylen Q7 ye altenatif bir cok oyuncu var, misal o donemde Milito var. benimde elimde Milito gibi bir alternatif olsa ne ugrasicam Q7 ile. Olmuyor gonderin gitsin derim. Neticede Q7 babamin oglu degil ya. Ama Morinho Besiktasin teknik direktoru olsaydi, elinde Q7ye alternatif olarak Milito degilde gecen seneki Ekrem Dag olaysdi, ya da bu seneki Olcay Sahan, iste o zaman adam etmek Q7 yi kazanmak icin ugrasirdi.

O yuzden Q7 ile ilgili onceki takimlarinda adam olmamis bizdemi olacak depgerlendirmesi yanlis. O takimlardaki ortam ve kosullar farkli.

Ali

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın rekor kombinesi 12bin. 5binle aradaki fark 3 milyon avro yapar. Ki dediğim gibi ne gelirse gelsin 2 yıl boyunca doğrudan borca gidiyor.

Samet Aybaba'nın Toraman tercihi yanlış bunu inkar eden yok. Amma velakin Oğuzhan'ın kötü olduğu filan da yok. Yeni takım olmaya başlamış bir kadrodan bahsediyoruz. Yoksa Selçuk Şahin'i tek başına kim ne yapardı? Bugün FB alternatifini bulamıyor, Emre varken bile oynadı. Çünkü mevcut adamlarla yıllardır birlikte oynuyor. Semih Kaya, Aydın Yılmaz ve Emre Çolak da sanki ilk maçlarında döktürdüler zaten. Türkiye'de özkaynağın mimarı kulübün taraftarı Ali Şen'in FB'si haline gelip genç oyuncu düşmanı oldu çıktı.

Quaresma'nın "küstürülmediği" 2 sezonda ne yaptığı önemli. İstisnasız sadece kendisine değil, dünyadaki herhangi bir futbolcuya yapılmayacak kadar ilgi gösterilip pış pış yapıldığı kulübüne maliyeti oranında bir şey vermedi. Şimdi de kurt menajeriyle taraftara oynuyor. Bugün Bilal Meşe'nin yazısında var. Kulüp daha Mart ayında Mendes'e git oyuncuna kulüp bul diyor, ama 5 aydır bulamadı. Yani buradan aldığı kıyak şartlarda. Bir de küstürmeyecek mişiz? Yukarıda Poseidon'un yazdığıyla birleştirince hiçbir şey yapmadığı sezonun en önemli maçında oyundan alınınca neden Carvalhal'e çemkirdiğini gayet güzel gördüm.

2 tane flaş adam. Onlara verilecek 5 milyon avro ile para bitti. Geriye kalan 9 bölge için Quaresma'dan özür dilenip trivela ve rabona başı ücret önerilecek, Almeida'ya golcü aşısı yapılacak, Simao'nun koşması için hergün şalgam suyu içirilecek, vs. FM'de deneyeyim bakalım nolacak.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo.

Birincisi 5 tane yildiz degil, 1 tane yildiz almak icin paran yok. Bunu kenara koyuyorum, arkadasin anlattigi gibi, rekor kombinemiz 12 binmis. Hadi diyelim 15 bin satacagiz, eyvallah. 5 bin satacagin yerde 15 bin satarsin, bunun sana getirisi 7-8 milyon euro olur. 5 'yildizin' maliyeti de asgari 15 milyon euro olur, o da ilk yil icin. Gelecek yil heyecan gecince o kadar kombine satamazsin, ama o maaslari odemek zorunda kalirsin, yine battin iste.

Hadi hicbirsey bilmesem son 3 sene magarada yasadin diyecegim. Guti, Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida gelmedi mi (ornek olarak verdigin 5 yildiz iste, sayi olarak da tuttu :))? Ne oldu? Ne kadar forma sattik? Kac kombine sattik? Gecen sene bu adamlar varken 4000 kombine satmisiz iste, bu kadar basit bu olay. Oyle olmuyor iste theo'cugum, olmuyor.

Deniz dedi ki...

Herşeyi geçtim, kulübün reputasyon senin tüpçü sayesinde o kadar yerlerde ki, senin dediğin anlamda hiçbir yıldız bu kulüpten içeri girmez şimdilik. Onlarca davan fifa'da, daha yani sahtecilikten seni ihraç etmişler. Kuyt'a gel desen güler sana kıçıyla. 20bin kombineyi sattıracak adama neyi garanti gösterip getireceksin? Sana kalsa peşin para verelim dersin, biliyoruz peşin para işlerini de. Sezon boyu yatsın sonra gelen.

Hayal dünyasında yaşıyosun kabul et. Yönetim bunu yapsın şunu yapsın bu yaptıklarını ben de yaparım demek kolay. Öyle herşey fm'deki gibi olmuyor, asıl sen bırak bu işleri.

Adsız dedi ki...

Aslında kıyaslama yaparken para akışı gazla düzenli hale gelen FB ve taraftarının tepki gösterip gönderdiği Adnan Polat yönetiminden sonra gelen Aysal ve ekibinin bol keseden para saçtığı GS tek örnek olmamalı. Daha önce de değindim. GS CL çeyrek finali göremezse UEFA mali kuralları açısından patlar. Çünkü FB gibi geliri yok. Göreceğiz bir şekilde.

Stad kapasitesi 50bin olan ve hemen her maç full çeken Glasgow Rangers iyi bir örnek. Aslında herşeye iyi bir örnek. Hani deniyor ya paralı adam gelsin kulübü satın alsın diye. Rangers borçları nedeniyle 2011 yılında bir işadamına sembolik olarak 1 pound'a satıldı. Alan şahsiyet öyle böyle biri de değil, doğuştan Rangers hayranı ve ölümüne destekçisi. Yine de kulüp 2012 yılında 134 milyon pound borçla battı. Bizim borç 600 milyon TL. Pound olarak yazarsak 213 milyon. Aradaki farka rağmen iflas etmemiş olmamız biraz da Simon Kuper'in “Futbol Asla Sadece Fulbol Değildir” kitabında yazanlardan dolayı. Yoksa oradaki mali kriterler uygulansa ta YD zamanının 4.-5. yılında topu dikmiştik.

Rangers kimmiş ki deyip es geçmeyin. Bizim taraftarın 8 yıllık abukluklara ses etmeyip bir Quaresma için gösterdiği delikanlılığın 10 katını gösterecek bir taraftar kitlesine sahip. İşin içinde sadece yüzyıllık sporsal ezeli rekabet de yok, mezhep farkından İskoç milliyetçiliği ve Britanya severlik arasındaki politik görüş ayrılıklarına kadar bir sürü mevzu var. Yani suyu akışına bıraksanız Beşiktaş-Rangers taraftarlığı arasında kıyas kabul etmeyecek şekilde ne kombine ne de forma satışı kalır.

Bence hala iflas etmememize ve transfer yapabilmemize şükredelim. Zamanla borçlar biter düzlüğe çıkılır, fakat bu ecstacy bağımlılığı gibi “herşeye rağmen” star merakı kalıcı olursa kim gelse bir şey değişmez.

Adsız dedi ki...

@jamessneijder

gs ceyrek finali goremezse batacak derken hayal goruyorsun. gsnin geliri onceki sene 130 milyon tl fenerbahcenin 181milyon tl, ki bu gsnin 8. bitirdigi fbnin 1. bitirdigi sezonu da iceriyor. gs sadece kombine ve magaza urunlerinden o rakami 20 milyon tl arttirmistir. ayrica fenerbahce onceki sezonu 1. bitirdigi ve gsde 8. bitirdigi icin arada 10 milyon tl yayin geliri farki vardi, simdi onu da cikar. sampiyonlar liginde gruplarda oynayip 5 puan falan aldigini farz edersek 60-70 milyon tl ek geliri de koy bi kenara(bu hesabin varsayimi fener kalamazsa gruplara). bak bakalim ne etti?

gsnin sorunu fbden az olan geliri degil borcu. ama unal aysal yillarin is adamidir, borsayi isletmeyi falan cok iyi bilir, hatta devleti dolandirarak zengin oldu derler. adam hala yildiz transferinin pesinde kosuyorsa hesabini kitabini yapmistir. gs icin tek sorun seneye sampiyonlar ligine gidememesi olur. sampiyonlugu garanti gorup yatirim yapmis olabilir ama kimse ceyrek final garanti deyip yatirim yapmaz. hayal gormeyin.

Cenk

emireri dedi ki...

cenk hocam o değilde mhp'ye ilaç olursun gibime geldi :))

Adsız dedi ki...

ahaha hakkaten simdi bir daha okuyunca 40 yaparmis hakkaten=)

Cenk

Adsız dedi ki...

@Cenk

Aysal sihirbaz bile olsa mevcut 700 milyon borcu nereye süpürecek onu da yazarsan güzel olur.

GS UEFA kupasını alırken bile borçluydu yani bu son 12 senenin işi değil. Dediğim gibi, sene sonunda anya konya belli olur.

Adsız dedi ki...

gs karşısında muhtemel samet aybaba süprizi:

-----cenk------
hilbert-sivok-toraman-escude
-fernandes-necip-hasan
-olcay-almeida-mustafa

hayırlı uğurlu olsun.

Adsız dedi ki...

@jamessneijder

iyice muhasebeci olduk ciktik=) senin kaynagin ne bilmiyorum ama http://skorer.milliyet.com.tr/galatasaray-in-cifte-zaferi/galatasaray/detay/1581938/default.htm suradaki hesaba gore 30 haziran itibariyle galatasarayin borcu 400 milyon TL. kisa vadeli borcu ise 55 milyon TL(yani sezon sonuna kadar 400 milyon borcu odemezse batacak diye bir sey yok). besiktasin kisa vadeli borcu 45 milyon TL. ve bu sene galatasarayin sampiyonlar ligine de gidecegi hesabi yapilirsa sezonluk 200-250 milyon TL gelir yapmasi beklenirken(slye giden tek takim olursa tabii) besiktasin 100-130milyon TL gelir elde etmesi bekleniyor. Kisa vadeli borcunun gelirine orani cok olmadigi surece o borc surdurulebilir. gsnin adnan polat doneminde yaklasik 200 milyon TL daha fazla borcu olmasi ve ona ragmen batmamasi olayi acikliyor bence-bu borc sermaye artirimi ve yeni stada gecis ile birlikte azaldi- gsnin su an tek sorunu maas giderlerinin gelire oraninin uefa kriterlerini asacak sekilde yuksek olmasi. ama dedigim gibi sampiyonlar ligine gittikleri surece 50-60 milyon tllik ekstra gelir bu derdi de cozer. he slye gidemesinler o maaslar buyuk dert olur o baska.

diger konu ise su, fenerbahce yillar boyu gs ve besiktasa stad gelirleri ve ticari gelirlerde(fenerium cart curt) fark atti. bunun yaninda her sene ya 1. ya 2. olan takimin sportif basarisinin getirdigi ekstra gelirleri de ekleyince(yayin geliri, avrupaya gidebilme) gs-bjkyle arasinda sezon basi 50-100 milyon tllik fark yapti. su an bjkyle hala o fark var. ama gs ile stad gelirleri esitlendi, sportif basarinin getirdigi gelirler de tersine donecek gibi gorunuyor. bonservisten zaten iki kulup de gelir elde edemiyor. tek fark hala ticari gelirler(fenerium urunleri vs), o da su sene itibariyle 20 milyon tl civarinda olacak olsa, feerbahce slye gidemedigi durumda gsnin geliri feneri geciyor. fenerin geliri daha cok teorisi de bu seneden itibaren rafa kalkar artik.

Cenk

Pamukk dedi ki...

gol atıp sevinmeyen almeida

suratsız fernandes

işte q7 çetesi ve intikamı

Maxim Tsigalko dedi ki...

Gs'nin durumu şuan için iyi görünmesine rağmen bu sene başarısız olmaları durumunda ciddi sıkıntı yaşayacakları da kesin. Başarısızdan kastım ŞL'de gruptan çıkamama(UEFA'da devam etmek nispeten başarıdır.) ve ligde şampiyon olamayıp önümzdeki sene ŞL'ye katılamamak.

Bu senaryo gerçekleşirse ellerinde çok yüksek ücretlerle anlaşılmış oyuncularla dolu bir kadro olacak ve bizim yaşadığımıza benzer bir durum yaşayacaklar.

Misal Riera'nın sözleşmesi 2014 yılında bitiyor ve sanırım senelik 3,5 milyon euro alıyor. Eboue'nin 2015'te, Hamit'in 2016'da, Elmander'in 2014'te, Muslera 2016, Amrabat 2017 diye gidiyor. Kısacası hep çok uzun vadeli ve çok yüksek maaşlarla imzalanan sözleşmeler söz konusu. Bu oyuncuların bir kısmını satmak mümkün olabilir ancak Quaresma'da olduğu gibi yüksek maaşlı sözleşmeler her zaman sıkıntı olacaktır.

Ayrıca daha bir sürü kiraya verdikleri, bonservis verip hiç yararlanmadıkları oyuncular da var.

Bunlar tabi başarı gelmesi halinde göze batmayacak şeylerdir. Yıldız oyunculardan kurulu kadrolar her zaman taraftarı etkileyecektir ancak başarı gelmediğinde de Amrabat'a ödenen bonservis, Hamit'in aldığı yıllık ücret, Sercan transferi, Culio'nun 2 sene üst üste kiralanması gibi konular konuşulmaya başlanır. En sonunda da bizim geldiğimiz noktaya gelinir.

Ben Gs'nin doğru hamleler yaptığı gibi çok aç gözlü davranarak gereğinden fazla transfer yaptığını düşünüyorum.

Şuanda maliyet/fayda anlamında Fb'nin de çok doğru transferler yaptığını söyleyemeyiz. Stoch, Kuyt, Sow, Bienvenu, Özer, Sezer Öztürk gibi oyuncuların olduğu bölgeye Krasic'in alınması ve Alex'i de düşünürsek hücum bölgesinde yaşanacak yabancı bolluğu nedeniyle Kuyt, Alex, Sow, Krasic'ten birinin sürekli yedek kalmak zorunda olduğunu da ekleyelim. Hücum bölgesinde bolluğa rağmen, Emre'den boşalan bölgeye ise bir tek Salih Uçan'ın alınmasını hata olarak değerlendirebiliriz. Solbekte Santos ve Ziegler'den sonra Hasan Ali'nin ne kadar sırıttığını da söylememe gerek yok herhalde.

Kısacası transferde hata yapan tek takım biz değiliz. Ben bu yıl önceki yıllara göre daha doğru transferler yapıldığını düşünüyorum. Portekizliler, özellikle Quaresma hala büyük sorun. Adamların geldiklerinden beri mutlu olduklarını görmedik. Onların da sözleşmeleri bu sezon sonu bitecek. Onlar gidince takımda ücretler çok daha dengeli dağılmış olacak ve Gs ve Fb'nin yarısına falan inmiş olacak. Ha bu takım başarılı olur mu derseniz, rakiplere göre işimiz daha zor ama onların da ikisinin birden başarılı olma ihtimalleri pek yok.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Düzeltme:

Federasyonun sitesinden baktım şimdi Fernandes ve Almeida'nın sözleşmeleri 2014'te bitiyormuş. O zamana kadar kalırlar mı bilmiyorum.
Bu arada federasyonun sitesindeki Beşiktaş kadrosunda Quaresma yok. Bi 10 gündür gündemden uzağım ama bi yere gitmediğini biliyorum. Federasyona ismini bildirmemişler demek ki.

Adsız dedi ki...

federasyonun sitesinde ismail de yok. adamin sozlesmesini dondurdular da ben mi bilmiyorum?

BJK4EVER dedi ki...

Fernandes ve Almeida ikisi de satilmaliydi bence. Yani bunlar icin teklif oldugu soyleniyor, oyleyse gonderirsin aga, bizim teklif alan oyuncuyu satmama luksumuz yok bence. Zaten Almeida'ya gore bir oyun oynamiyoruz, gidersin onun yerine daha hareketli, yaratici bir forvet alirsin, Fernandes'in yerine de mevcut sisteme uyacak Brezilyali klasik bir 10 numara alirsin daha faydali olurdu takim icin. Eger Quaresma takimda tutulmayacaksa ozellikle Almeida'nin kalmasinin gercekten anlami yok. Bunu sadece Portekiz cetesi dagilinca oynamaz anlaminda soylemiyorum, taktiksel olarak da soyluyorum.

Adsız dedi ki...

@Cenk

Bizde futbol kulübü batmaz, bunu yazmıştım. Bir şekilde el atarlar ve elektroşokla dönerler. Sonuçta Rangers da tarihten silinmedi, ama 4 lig birden düşürüldü. Borç konusunda haklısın, GS TT Arena'daki VIP ve loca kısımlarını 16 yıllığına bir bankaya sattığı için borcu 400'e çekmiş. Ama bu pek bir şey değiştirmiyor. 14 Mayıs tarihli haberde kulübün mali sorumlusunun açıklamaları:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1087931&CategoryID=80

Görüleceği üzere şu anda durumu toparlamışlar, zaten UEFA da lisans verdi. Ama yakın gelecek için çok da rahat bir durumları yok. Şampiyonluk+CL+store geliri toplamı olarak 100 milyon TL öngörüyorlar. GS'nin en çok güvendiği mali kalem stad gelirleri ve bu sportif başarılar. Bahsettiğim çeyrek final hesabı da bu zaten. Peki UEFA ne diyor?

http://spor.mynet.com/haber/uefa-uyariyor-kiyamet-yili-2014/50428

Çok ağır mekanizmalar var. Bir futbolcuya geçmişse dönük 12 aylık borcun olması bile sorun. Bizim UEFA denetiminde futbolculara “alacağım yoktur” şeklinde kağıt imzalanması bile eleştirilmiş ve var olan borç saklanmaya çalışılıyor denilmişti.

Bir spor yazarı 3 büyükler için giderin yaklaşık 40 milyon avro olması gerektiğini söylemiş, bence de mantıksız değil. Aslında 90 milyon TL ye ulaşan bu rakam bile fazla. Çünkü herkes garanati olarak şampiyon olup CL'de belirli yerlere gelmiyor.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/murat_ozbostan/2012/06/24/mali-kriter-yalan-olursa

Eğer sadece bonservislere 25 milyon gibi bir rakam ödenirse maaşlar ve diğer giderlerle bu rakam 60-70 milyon avroyu bulur. Eh, gelirin 40 milyon avro olma ihtimali de var, 20 milyon da. FB daha rahat. Bu yıl sadece store işinden 40 milyon dolardan fazla bekliyorlar. Kombine gelirleri de 30-40 milyon dolar civarında. Yani daha ortada futbol işi olmadan 80 milyon doları ceplerine koyuyorlar. Fakat bu ilahi bir durum değil ve değişebilir. Eğer GS 3 yıl üstüste şampiyon olur ve bu sürede en az iki yıl da CL'de çeyrek final-yarı final vs oynarsa onları yakalayabilir. Zira pek gelir bağlamadıkları store işinde de atağa geçerler.

Bize gelirsek. Hem FG hem de GS geldikleri noktada bizden fersah fersah ilerdeler. Mevcut temlik durumları ve taraftarın isteksizliğini hesaba katarsak +10 yıl diyebiliriz. Bir mucize olur da bu kadro uyumu kısa sürede yakalayıp başarılar elde ederse 5 yıla düşebilir. Birde şunu dikkate almak gerek: Gidişat sadece bu yıl değil önümüzdeki yıl da Avrupa'ya gidemememize yol açabilir. İş sadece futbolculara olan borçlar değil çünkü.

emireri dedi ki...

bu arada bir yönetim başarısı daha:

http://www.bjk.com.tr/tr/haber/52969

simao sabrosa adındaki sömürücüye sadece defolup gitmesi için 1,5 yıl boyunca ayda 65 bin euro ödemeyi taahhüt etmişiz.. allah bunların topunun belasını versin.. yapamıyorsunuz bir o kadar da size verelim de defolup gidin sizde!

Adsız dedi ki...

Tepki verecek ne var anlamadım.

Futbolcular böyle durumlarda CAS'a gidiyor. CAS her zaman futbolcu lehine karar verir. Şimdi usulleri de kolaylaştırıldı. En geç 6 ay sonra 2,5 milyonluk alacağını garantileyip, üstüne şimdi olduğu gibi Espanyol'la sözleşme imzalama hakkı alır olur biterdi. AB vatandaşı olduğu için Espanyol'un yabancı planlaması yapmasına bile gerek yok bu yüzden onlar için de sorun olmazdı.

Ha, bu 2,5 milyon ceza, faiz ve dava masrafları katıldığında bize 3 hatta 3,5 milyon olarak dönerdi, o da ayrı konu.

Simao en azından 1 milyona razı olmuş. Süslü CR7 çakmasından farkı futbol oynamak istiyor adam belli ki.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@emireri
Tam fm mantığıyla hareket edilmiş. Kaldı ki ben fm'de bile pek yapmam bunu. Sanırım 2,7 milyon euro'dan 2 yıllık daha sözleşmesi vardı. 1 yıl da olabilir tam emin değilim. Sözleşmede kabul ettiğin şartlar sözleşme bitene kadar geçerli. Öyle ya da böyle ödemek zorundasın. Tek taraflı feshetmeye kalktığında UEFA ve CAS her zaman futbolcunun yanında. Hele bizim gibi her futbolcuyla davalık olan bir klubün hiç şansı yok. Mecburen anlaşmak zorundasın.

Yönetim hiç bir faydası olmayacak bir adama 2,7 milyon vermektense 1 milyon euro verip 1,7 milyon euro kar ederim diye hesaplamış belli ki.

Eleştirmesi çok kolay, ilk bakışta sahiden çok saçma bir hareket ama Simao'nun da koca 1 yıl attığı 2 tane güzel gol dışında hiçbir faydası olmadığı da bir gerçek. Bu sene daha iyiye gitmeyeceğine göre yapılanın sanıldığı kadar saçma bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Ha Simao kalsaydı faydalı olurdu diyorsanız o ayrı.

BJK4EVER dedi ki...

Yapacak birsey yok. Demiroren gibi adamin parasini vermeyip tazminatiyla birlikte CAS karariyla zorla mi odeseydik? Demiroren sagolsun oyle kontratlar yapildi ki, ne oyuncular gitmek istiyor ne de bu kontratlari karsilayacak kulupler dunyada yok. Sen de mecburen parasinin bir kismini vererek gonderiyorsun. Yonetim yine pazarlik etmis, indirmis, taksite baglamis bir sekilde. Burada suclu mevcut yonetim degil Demiroren....

Adsız dedi ki...

@jamessneijder

ilk olarak su konudan bahsedeyim. yazinda farkli gelir kategorilerini karsilastirip fener gsden daha onde sonucuna varmissin. fenerin bu seneden itibaren gsden fazla gelir elde edecegi kategori sadece store satisi itibariyle olabilir-20 milyon TL. kombine satisi falan demissin de gs 40bin fener32bin satmis. eger fener sl ye kalamazsa da, gs grupta sonuncu olsa bile arada 50 milyon tllik fark olacak(ayakbasti parasi+yayin) ki 3. falan olurlarsa 10-15 milyon tl daha artar. senin o bahsettigin 100 milyon tllik gelire guveniyoruz aciklamalarinin sebebi ise bunun degisken ve basari-endeksli bir gelir olmasi. ama bu degisken gelirin endeksli oldugu basari sampiyon olup clye kalmak, otesi de degil. ceyrek finale kalirlarsa ekstra 50milyon daha gelir/ adamlarin degisken olmayan geliri: tsl yayin gelirlerinden kombineden, storedan ve macgunu gelirleri toplami zaten 100-150 milyon TL bulacak bu sene. yani fener slye giremezse bu seneden itibaren gecer gs onlari.

ikinci konu ise ceyrek finale kalmalari zorunlulugu. yazini okudum okudum ama nerden bu sonuca ulastin anlayamadim bir turlu. dedigim gibi o 100 milyona guveniyoruz dedikleri 100 milyon tslde sampiyon olup slye gidince yoplamda kazanilan para zaten. bence su an bagimli olduklari tek basari da bu.

gsnin iki sorunu var finansal olarak:1) oyuncu maaslarin uefa fair play gerekliliklerine gor yuksek olmasi-sirf bu yuzden slye katilmalari gerekli-2)ozkaynaklari baya ekside ama bu daha cok borsadaki durumlarini ilgilendiriyor.

Cenk

emireri dedi ki...

sneijder, wruce ve bjk4forever

arkadaşlar, bu adam zaten gitmeye meyilliydi, daha azına ikna edilebilirdi yada 0'a. oynamak kafasında olan bir buçuk sezon boyunca yan gelip yatmazdı.. ne verdi bize 18 ay süresince ne katkı sağladı tartışılır.. futbol oynamak istiyorsa şayet altı ay daha beklemezdi zaten, bu birincisi..

ikincisi ben zaten tek taraflı fesih istemedim. ortada profesyonel şartlarda yapılmış 1 yıllık sözleşme vardı. hiç bir performans değerlendirmesi bulunmayan. bu oyuncularla yapılan kelimeler tam anlamıyla skandaldır zaten. bu sözleşmeden nasıl kurtulabilirizi hiç düşünmediler. gerçekten daha azına razı edilebilirdi bu futbolcu artığı.. isyanım buna. isyanım holosko ile 3 yıllık yeni sözleşme yapılmasına, isyanım cenk'in hiç haketmediği paralarla yeni sözleşme imzalamasına, isyanım egemen gibi para kazanılabilerek gönderilebilecek bir adamın yok pahasına satılmasına ki egemen'in de dünyanın en iyi stoperi olduğu gibi bir fikrim yok peşinen söyleyim, isyanım basketbol takımına ne idüğü belirsiz adamların doldurulmasına, isyanım bunların yönetemeyişine!!!

ibrahim altınsay gibi bir akıl adamını kaçıran levent erdoğan denen şahsı yönetimde görmek, midemi bulandırıyor. isyanım fikret orman'ın durumu gerçekten çok kötü yönetmesine.. umarım bahar aylarını göremezler de gelecek yılı da berbat etmezler...

Adsız dedi ki...

derbide almeida yok. kim vardi bizde forvet, holosko? batuhan?

BJK4EVER dedi ki...

Basket takimi, Altinsay ve L.Erdogan disindakilere katilmiyorum maalesef.

Ayrica bir parantez de kondisyonerlere ve saglik ekibine acmak gerekir. Daha sezonun ilk macinda 2 sakat verdir, Oguzhan da sakatmis etti 3. Boyle birsey nasil mumkun olur anlamiyorum. Bir takim ilk macinda 3 sakat verirse ortada anormal bir durum var demektir.
Sabah doktorlar aciklama yapiyor Almeida ve Veli oynar diye, oglen adam 2 hafta yok deniyor! Simdi ben bu saglik ekibine nasil guveneyim arkadas?

Adsız dedi ki...

Hocam zaten linkteki yönetici yayın+TFF katkısı vs ile CL ayakbastı parası ve artı bir şey getirmediğini söylediği store gelirlerini katarak 100 milyon TL diyor. Hesabı şöyle:

http://www.futbolekonomi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1532:super-lig-parasal-odul-dagitimi&catid=110:tugrul-aksar&Itemid=60

Staddan 50 milyon TL gelse (asıl para getiren VIP ve locaları kırdırmışlar zaten) 150 eder. GS'nin halen kadrosunda olan futbolculara vereceği yıllık para tam 44 milyon avro (maç başı ücretlerini 30 maç olarak hesaplayarak). Yani 100 milyon TL'ye yakın. Sponsor gelirini katmaya gerek yok. Bu takımın primlerine, masraflarına vs sayabiliriz. Ama bu sene ödenen toplam sözleşme bedeli olarak 22,5 milyon da var. Kimi sözleşme bedelleri geçmiş seneden kalır, kimileri de gelecek seneye taksitlenir. Bu yüzden ortlama 20 milyon sayalım. Oradan da etti 45 miyon TL'ye yakın para. Yani CL'ye başlarken eldeki gelirler uçtu gitti.

Bu demektir ki ara transfer hiç yapmayacak, hiç ceza ödemeyecek vs. Benim CL'de çeyrek final demem bundan. Grupta 6 maçta en kötü 3 maç kazanıp 1 beraberlik alacaklar ki 2. gruba çıkacaklar, onu da geçip çeyrek finale gidecekler. Ancak böyle çıkar bu hesap. Ayrıca bu henüz yeni durumun hesabı. Bu sene şampiyon olamazlarsa ayrı bir dert, 20 milyon TL gidiyor 2. olurlarsa. Hele bir de CL'ye gidemezlerse tam bir hengame.

Ayrıca borç 700 değil 400 dahi olsa, bu kulüp hiç mi borç ödemeyecek. En iyi şartlarda konsolide edilmiş borçların vadesi 10 senelik olur. Bu da 400 milyon için yılda 50 milyon TL eder. Futbol dışındaki branşlardan kar değil zarar edildiği için katkıyı bırakın ancak eksiyi artıracak yönde etkileyebilirler.

FB'nin toplam borcu 195 milyon TL imiş, diğer linkten net rakamı görüyoruz. Stad+store işinden 120 milyon TL'ye yakın gelir bekliyorlar. Geçtiğimiz yıl store gelirleri 60 milyon TL.

Adsız dedi ki...

Sözleşmelerin skaldal olmasında hemen her Beşiktaşlı hemfikirdir. Zaten zarar hesabı yapılırken sadece 600 milyon TL borç göz önüne alınıyor. YD yönetimine muhalif Beşiktaşlıların kendilerince hesapladığı bir 500 milyon TL'lik gereksiz harcamayı/kırdırılan gelirleri de katarsak ortaya 1,1 milyar TL gibi devasa bir rakam çıkıyor. İnanılmaz ama gerçek.

Simao meselesinde Menajeri Mendes olan bir oyuncunun daha azına ikna edilebileceğini sanmıyorum, yani en azından denemişlerdir. 33 yaşına ayak basmış bir oyuncuyu kenarda koşturmakla tehdit etsen ne olacak. Bu yaşta 2,7 milyon trink iki yıllık sözleşmesi var, yani toplam 5,4 milyon. Yaşı kemale erdiği için transferinde sözleşme ücreti almak da çok zordu. Çünkü günümüz futbol düyasında herşey kabak gibi ortada. Sadece Mendes ve Simao değil Espanyol da biliyor durumu. Bence 1 milyon avroyu 15 aya yaymakla peşin 700bin vermek aynı hesap. Çok kötü bir anlaşma değil.

Holosko'da da benzer bir durum var. Bir yıllık sözleşmesi vardı, 2 milyon yıllık alıyordu. 1,1 milyona düşürüldü. Şimdi hiç olmazsa yılda 7-8 maç kenardan girip kırıntı da olsa birşeyler sergileyebilir. Yoksa 2 milyon alıp bir yıl yatacaktı.

Egemen konusunda anladığımız kadarıyla mesele sadece aynı ücret ödenmesine karşın borçlarını tahsil etmek istemesi değil. Yönetimle ilkesel bazı sorunlar yaşaşmış şeklinde haberler yazıldı, ben paramı isterim de isterim, gibi. Alacaklarına karşılık serbest kaldı. Burada satılabilirdi demek çok kolay değil bana göre. Ne kadar alacağı var onu da bilmek lazım. Örneğin içerde 1 milyon TL'si kaldıysa az bir rakam değil.

Basket takımı olayı tam bir acemilik, katılıyorum. L.Erdoğan'ın Altınsay olayında parmağı var mıdır bilinmez ama, isim verilmeden yönetimde 3 kişiyle sorun yaşadığından bahsedilmişti. Basketten sonraki 2. acemilik ve hata da onun gönderilmesi. L.Erdoğan eski tip yönetici profili veriyor, bir an önce başarı diyen tarafta kendisi. Ne çektiysek bu düşünceden çektik zaten. F.Orman seçimde kazanabilecek tek aday olduğunu görebilseydi grup oyları namına bu işe girmezdi. Tabii bir de kızılcık şerbeti içilecek dönemde bu grupların muhalefetini de düşünmüştür. Malum 2 sitenin gazıyla Guarejma diye bağırarak kulübün kapısına dayanan taraftarımız var, ki dernekler çok daha açıkgözdür.

Wruce Bills dedi ki...

@emireri

Abi yönetimin ciddi hataları var bunu kimse inkar etmiyor. Özellikle basket takımıyla ilgili yapılanlar herşeyin ideal olduğu bir ortamda skandal olarak adlandırılabilirdi. Ancak unutulan bir şey var; bu adamlar seçildiğinde vaadettiklerinden farklı pek bir şey yapmıyorlar.

Ne olursa olsun yıllık ücretleri düşürücez, düşürmeyenlerle yollarımızı ayıracağız dediler. Ama Egemen istisna demediler. Sonuçta bu bir zorunluluktu, tercih değil. Ayrıca Fikret Orman gitsin diyorsun da o zaman ne olacak söyler misin? Kongrede aday olan adam akıllı birisi var mıydı? Ya da camianın içinden bu işi yapabilecek birisi var mı senin bildiğin.

Eleştirilmesi çok doğal adamların, ben de çok eleştirdim. Yorumlarım burada duruyor. Ancak bazı gerçekleri de görmek zorundayız. Yapılanlar ne derece doğru ne derece yanlış zaman gösterecek ancak şuanda başka bir alternatif ben göremiyorum.

~Poseidon~ dedi ki...

Fikret orman istifa demek özellikle böyle bir ortamda Derişler, Serdar İnanlar vs. gibi reklamcı küçük enişteleri yemeğe davet etmek demektir.

O çıkan 1.1 Milyar TL hesabı apaçık biçimde tüpçü tarafından kullanılmış olan paradır. Kulübe başkan olduğu dönem boyunca holdingin büyümesi ve kulübün borçlanması grafiklerini üst üste koyarsanız muhtemelen birbirinin aynısı çıkacaktır.

Adsız dedi ki...

hay sneijder ben de bir sey diyorsun sanmistim. ben borclari ya da giderleri hesaba katmadim. dedim ki gs bu sene gelirleri feneri gecer, fener slye gidemezse. cunku fenerin su an tek fazlasi storelar o da 15-20 milyon tl. gsnin gideri cok ama kisa vadeli olani 55 milyon onemli olan da bu. gsnin gecen seneki maas butcesiyle bu seneki arasindaki fark 20 milyon tl. gecen sene nasil batmadilarsa bu sene de batmazlar merak etme. bonservis 35 milyon tl ama o uzun vadeli. zaten slden gelecek para 50 milyon tl bunlari karsiliyor.

hem onu gectim gsnin kadro kalitesindeki her takim sl de her sene ceyrek finale mi cikiyor yahu? kac tanesi batmis? onemli olan ceyrek final falan degil haci kusura bakma. onemli olan sl ye duzenli katilim.

Adsız dedi ki...

Geçen seneyle kıyaslamak için bu seneki futbolcu ödemelerini de kıyaslamak lazım. Yıllık 100 milyon TL. Lig tarihimizde böyle masraflı kadro yok. Sözleşme bedelleri için geçen sene 20 milyon değil 120 milyon fark da olsa önemsizdi çünkü bu sene başlayan UEFA kriterleri yoktu. Aynı hesapla biz 8 senedir gitgide dibe inerken bu kriterler olsaydı zaten çoktan Avrupa'ya bye bye demiştik (keşke deseydik orası ayrı).

Bonservis olayını süreklilik içinde düşünmeli. Mesela gene yıl bu yıldan 1 milyon avro daha fazla sözleşme bedeli ödediler. Bir önceki yıl ise bu yıla göre 7 milyon daha fazla sözleşme bedeli parası ödemişler. Bu seneki uzun vadeye yayılıyor da bu son 2 seneki bonservis ödemeleri bu seneye yansımıyor mu? Üstelik daha fazla parasal taahhüte girmişken. Malum, Avrupa'da hiçbir kulüp 3 yıldan fazla ödemeyi kolay kolay kabul etmez. Buna rağmen bir önceki mesajımda bu yılki sözleşme bedeli giderlerini hesaba katarken bu 3 seneden daha az bir rakamı aldım.

Hesap belli. Kabaca 150 Milyon TL'lik gelir futbolcuların maaşlarına ve sözleşme bedeli ödemelerine gidiyor. +/- 10 milyon TL olur fazlası olmaz. Ama en önemlisi: GS bu sene azami garanti görülecek gelirlere karşın maksimum bütçeyle gidiyor ve denk bütçeleri yok. Çünkü borç da ödeyecekler. Ödemeseler UEFA soracak gelir-gider dengesi noluyor diye. Verdiğim linkte GS yöneticisi çoktan UEFA'dan rest yemeğe hazırlanmış durumda ama bir şekilde bu seneyi atlattılar.

Ayrıca her yıl çeyrek finale katılan takımlar denk bütçeye sahip mi değil mi bilmiyorum. Geçtiğimiz yıla baktığımızda Milan, Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich ve Chelsea için böyle bir sorun olmadığı aşikar. Diğerlerinden Benfica transferde aldım-sattım olayında geçen sezon 10 milyon avro karda. Apoel'in aldığı ve sattığı aynı. Zaten ancak yüz yılda bir olabilecek bu kulüpsel başarılarına rağmen halen tüm kadronun piyasa değeri 18 milyon avro olarak gösteriliyor. Bir tek Marsilya kara koyun. Onda da kulübün sahibi milyarder Labrune hakkında kurumsallaşmış gelir düzeni kurduğuyla ilgili haberler var.

Gerçi olmasa ne yazar? Dediğim gibi kriterler ciddi biçimde artık yeni uygulanmaya başladı (gerçi UEFA'nın hakkını yemeyelim 5 senedir bağırdılar 2012 yılında başlıyor diye). Bu yıl bizi ve bizim gibileri nasıl cart diye kupalardan men ettiyse bundan sonra da edecekler, hatta daha kötü işler olacak. Nasıl ki Rangers bizim borcun yüzde 70'i ile onların dürtmesiyle kendi federasyonlarınca 4 lig düşürüldüyse aynen öyle. O Rangers'ın stad ve forma gelirleri bizi en az 5'e katlar.

Bu arada FB'nin geçen seneki store cirosu resmi açıklamayla 50 milyon dolar 15-20 milyon TL değil. Kendileri hakkındaki düşüncelerimle çevremde anti-FB olarak niklendim. Ama bu rakamları değiştirmiyor.

emireri dedi ki...

hmmmmm şimdi haklı olduğunuz yerler var haksız olduğunuz yerler var. öncelikle kimse bu adamları zorla yönetime getirmedi, geldikleri yer ağlanma yeri değil, iş yapma, icra etme yeridir.. bu zamana kadar sürekli olarak ağlayan bir yönetim gördük. hangi işlere el atsalar, hangi işle uğraşsalar bir serzeniş ve yakarma görüyoruz. bu işler böyle yapılmaz..

geldikleri dönemde ne vaad ettiler? gözyaşı ve acı.. sabır istediler. eyvallah dedik.. vaad ettiklerini de hakikatten de yerine getirmiyor değiller.. takımda sözleşme tutarlarını haketmeyen oyuncular bir şekilde takımdan uzaklaştırılmalıydı. egemen, simao ve diğer gönderilenler.. hiçbiri benim gözümde vazgeçilmez değil. benim kabullenemediğim nokta da bu değil zaten. herşeyden önce ilk görüşüm, değerini bulan futbolcunun satılması lazım. bundan 2 sene önce, quaresmanın ilk geldiği dönemlerde oynadığı futbol ile bir sürü talibi çıkmıştı, keşke o dönem satılsaydı. satılmadı hataydı.. simaonun bir pazarı yoktu, satılamazdı, sözleşmesinde yazılan tutar ve bir senelik daha sözleşmesi olması büyük sorundu. o tutar ödenecekti gitmese de ama talibi varsa bir adamın bir hafta daha pazarlığını yaparsın ve tarihi sonuna kadar kullanıp, mümkün olan en az zararla bu transferi sonlandırırsın.. bravo derim ama süreç böyle işlemedi. sonra herkesin taptığı ferdi. eğer talibi varsa ve rakam fena değilse (ki bu rakamın şu dönemde çok büyük bir önem arz ettiğini düşünmüyorum, madem mali krizdeyiz o zaman üç yada beşe satılabilir) satılmalıdır. ama bu yönetim şunun hesabını yapmıyor ki, ben ferdiyi satarsam yerine kimi koyarım? bu sorunun cevabını hiç düşündüler mi acaba, bir planları olduğuna inanıyor musunuz? ilk yapacakları iş menajerlere danışmak değilse bende birşey bilmiyorum. adımı koyarım ki süreç böyle işleyecek.. almeida.. kesinlikle satılmalıdır, kafa toplarına hakim olduğunu düşündüğümüz oyuncumuzun aslında öyle ahım şahım bir hava üstünlüğü yok. fernandes resmen kaffasına kesiyor, o da vuruyor.. geçtiğimiz yıl birara sivoğa çalışmış sivok gol krallığında burakla yarışır duruma gelmişti.. geçtiğimiz ibb maçında almeidanın kalecinin elinden kaçırdığı topu yuvarlayamayışı iredelenmelidir, attığı kafa golü değil! nerden nereye geldim. konu eğer oyuncuların değerlerinin altında oynamaları ise oyuncular kesinlikle elden çıkarılmalıdır. hatta egemen gibi savunmayı kale çizgisinin önüne atmayı seven bir adam eğer ilerde basmak amaçlanıyorsa kesinkle gönderilmelidir ama samet aybabanın bir sistemi olduğuna hala inanıyor musunuz? :) ben inanmıyorum, inanıyorsanız size iyi uykular, umarım geç olmadan uyandırırlar hepimizi..

Adsız dedi ki...

@emireri

İlk olarak Quaresma'nın YD yönetiminde denildiği gibi 20 milyonluk filan değil, 10 milyonluk bile talibi olmadı. Birincisi, futbol piyasasını gayet güzel takip eden enternasyonel kaynaklarda böyle bir şey çıkmadı (aslında YD dışında başka şifahi kaynak bile yoktu. Bırak enternasyonelini, her yıl 100 tane isim yazan totomaçlar bile bir kulüp adı zikredemedi)). İkincisi, 1 yıl önce 20 milyon avro ödemeyi planlayan bir kulüp şimdi 5 milyon vermeye mi yanaşmayacak. Bunun sadece şimdi değil o zaman da doğru olmadığını biliyordum. İki nedeni vardı, birincisi büyük icraat yaptığını göstererek taraftarın gazını almak, ikincisi de bu yıl değişen mali kriterler öncesinde birçok kulübün yaptığı gibi elindeki futbolcu için kafasına göre değer yazarak mali açıdan pozitif taraflarını güçlendirmek. Artık yemiyor orası ayrı.

Diğer konulara gelir isem. Fernandes ve diğerleri için. Bu 8 yılda Beşiktaş dibe götürülürken gözleri yıldız transferleriyle kamaşmış taraftarımız maalesef gıkını çıkarmadı. Ama iş enkazı devralmaya geldiğinde ortalık birden beyanla doldu. Sadece taraftar değil, 2 dönem önce Divan Kurulu başkanlığı yapmış, üstelik kongre demokratik hakkını kullanıp YD aleyhinde konuşma yapanlara höt hüt diyenler birden eleştirisel otorite haline geliverdi. Bu hengame içinde yönetim yapmayı planladığı radikal hamleler içinde sadece zorunlu olduğu (maliyeti bariz çünkü) Quaresma gibi işlerde karar alma sürecine gidebildi. Malumunuz, mesela birinin sağa dönmesini engelliyorsan neden hep önüne bakıyorsun diye eleştiremezsin. Bu bakımdan bugün gelinen noktada Guarejma diye tesislere yürüyenlerin yaptığı sadece işgüzarlıktır.

Almeida neden kaldı? Ya da bunda hiç mi yönetim zaafiyeti yok. Var elbette. Örneğin Altınsay kalsaydı nasıl 2 haftada Oğuzhan geldiyse (tespiti çok öncedendir orası kesin) daha akıllı işler yapılabilirdi. Bu işlerin önünde de malum çevreler etkili oldu. Hata mı? hata. Ama burada bile neden önüne bakıyorsun diyenlerin etkisi azımsanacak gibi değil.

Samet Aybaba'nın sistem işi ise çok başka bir tartışma konusu. Bana sorarsan hiçbir durum geçen seneden kötü olamaz. Fakat illa ki birşey söylemek gerekiyorsa, sadece el insaf derim. Mütevazi kadro ve oyun yapısı için en az 2 yıl gerekirken Beşiktaşlı 5 maçta astı herşeyi. Ama Guarejma var tabii.

TV'de Melekler ve Şeytanlar filmi vardı tesadüfen. Beşiktaş'ın işleri bunu değil Dallas'ı bile sollar.

Adsız dedi ki...

sneijder

1)bjk borclari nedeniyle degil baska nedenlerle ihrac edildi.

2)apoel-benifca ornegini vermissin, onlar ceyrek finale cikabilenler. cikamayan ve gs ile butcesi az cok olan onlarca kulup var avrupada. atletico madrid ardanin bonservisini bile odeyemezken mesela malaga finansal olarak kotu durumdayken kimse ah-vah 3 sene slde ceyrek final yapamazsak battik demiyor.

3)fbnin storedan geliri 15-20 milyon tl demedim. gsye gore store gelirleri fazlasi 15-20 milyon tl dedim. slden gelecek olan gelir farkiyla gs toplam gelirlerde feneri gececek dedim. fbnin mali durumunun daha iyi oldugu asikar ama bunun nedeni az olan borclari. benim savundugum ise fenerin geliri gsden fazla olmamasi.

4)gs yoneticisinin aciklamasini okudum. benim anladigim uefadan tek korkusu sike dolayisiyla ulke olarak men cezasi almasi nedniyle sl disi kalmasi. uefa kriterleri ile ilgili tek cumlesi sermaye artirimi yaptik demis. buradan uefadan rest yemeye hazirlanmis sonucunu yine nasil cikarttin anlamiyorum. uefadan rest yemeyi bekleyen adamlar onca transfere ramen hala yildiz transferi pesinde kosmaz.

neyse bu konu gereginden fazla uzadi. her seye cevap vermek istemiyorum cunku kisisel oluyor bir sure sonra. son sozum sudur; adamlar nasil olsa ceyrek finale kalamayacaklar. o zaman sene sonu goruselim uefa men ediyor mu etmiyor mu diye.

Adsız dedi ki...

Madem öyle ben de son sözümü yazıp öyle bitireyim :)

1) BJK'nin neden ihraç edildiğine bakarsan 2 temel neden olduğunu görürsün. Birincisi mevcut futbolculara paralarının ödenmediği (boçtan değil de nedir artık) diğeri de mali tablolarda yalan beyanda bulunduğu (doğrudan transferlerle ilgili, yani “ödeyememekten”). Üstelik bu teftiş ve uygulama son kriterlere göre değil, UEFA'nın 2012 sürecinden önce aldığı geçiş kararları ile yapıldı.

2) Daha önce de yazdım, hatta belki 3 defa tekrar etmiş oldum. UEFA'nın son model kriterleri bu sezondan itibaren başlıyor. Verdiğim linklerden birinde neyin ne zaman başlayacağı yazılı zaten. Nihai karar 2014'de ama incelemeler 2012-2013 yılından itibaren diyor.

3) FB'nin store gelirleri GS'ye göre +15-20 milyon TL olamaz çünkü bahsettiğin linkte GS'nin mali işlerden sorumlu yöneticisi bizzat diyor ki “bütün İstanbul'u formayla donatsan bile 1 milyon dolar elde edemezsin”. 3 ay öncesinin mülakatı bu.

4) Sermaye artırımı mali kriterlere çözüm değil. Mesela vatandaşın biri gelip hisse kağıtlarını birden almaya başlayarak değerini 2 katına çıkarabilir. Ama yine borcun vardır ve gelirinden fazla harcıyorsundur. Normal bir sermaye piyasası işleminde işleme koymasan bile eldeki değerler önemlidir. Bizim kulüp de başta olmak zere bir çoğu bu nedenle geçmişte mesela Holosko'yu 10 milyon avro değerinde gösterdi. UEFA artık bu yıldan itibaren daha pratik. Gelirin ne giderin ne buna bakıyor. Ben borçları ya da giderleri hesaba katmadım diyorsun ama artık sadece buna bakılıyor.

Neyse. Bu tartışma böyle gider. Dediğin gibi bakalım sezon sonunda ne olacak.

İçerikli tartışma için teşekkürler.

sadrazam dedi ki...

Hayır merak ediyorum gese veya febe taraftarı ANTU da yada ULTRASLAN da sizin kadar irdeliyormudur takımlarının maali yapılarını.

CL ye giderse şu kadar da, 3 yılda eder bu kadar. Sponsor geliriydi, stad - store - forma - ciklet....
Hacı geniş ol. Koy götüne rahvan gitsin...Bize ne elaleme girenden çıkandan.
Açın rengareng bir başlık yazın altına. Maç postun'a niye yazıyonuzki arkadaş.
3 gün sonra tek forvet batuhan çıkıcan sahaya, Yönetim kurulu üyen istifa etmiş, kazan kaynıyo içeride, 3-5 çapulsuz Levent Erdoğan yalakası kuarasma diye tesise yürüyo, basket takımında transfer yok, sponsor yok, yeyecan yok..............
Uğraştığınız şeye bak...

Adsız dedi ki...

1-Beşiktaşın Avrupa’dan aldığı ihraç kararını kulüp halen açıklamadı. İleri sürülen sebepler tamamen spekülasyon. Bir başka spekülasyon da şu: Beşiktaş UEFA da gerektiği gibi bir savunma yapmadı, yani olayı savsaklamanın ve özensizliğinin cezası nı çekti. Ama dediğim gibi, bunlar hep spekülasyon. En doğrusu, en güzeli yönetimin UEFA tarafından tebliğ edilen men cezası kararını gerekçesiyle birlikte, resmi web sitesinde açıklaması ve ne olup bittiğini her kesin görmesi. Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Cambaza bak Cambaza).

2-Önceki yönetimin icraatları ile ilgili bir inceleme yaptırılıyordu ve yanılmıyorsam en geç Temmuz sonunda dentleme raparu kamuoyuna açıklanacaktı. Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Cambaza bak Cambaza).

3- Kulübe 100 bin üye projesi kapsamında 1000 civarı yeni üye yapılmış. Kongrelerinin 4-5 bin katılımla yapıldığı bir ortamda bu sayı bile iyi. Ne bilim 100 bin üyeyi boşver yıl sonuna kadar 4-5 bin yeni üye olsa, ilk kongrede valla İbrahim Altınsayı bile başkan seçtir bu yeni üyeler. Ama yöneticilerimiz Levent Erdoğan ve Ahmet Nur Cebi diyorlarmış ki, üyelik aidatları yeniden 5000 TL ye çıkartılsın. E hani nerde FEDA, nerde 100 bin yeni üye projesi? Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Canbaza bak Canbaza).

4- Şike davası sonuçlandı, ve hiç bir somut delile dayanmadan sadece kanaatle eski yöneticimiz (Serdal Adalı) ve eski teknik direktörümüz (Havutcçu) şikeden hüküm giydi. Bu hukuk dışı karar, Adalı ve Havutçu dan ziyade, kulübe leke sürdü. Bu konuda yönetim bir şeyler yapsa, en azından kararı protesto etse. Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Cambaza bak Cambaza).
5-Überötesi yöneticilerimiz, her Allahın günü en az birkaç TV ve gazeteye yaptığı ufkumuzu genişleten süpersonik yorumlar, açıklamalar. Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Canbaza bak Canbaza).
6-Sahi bir basket takımı vardı ne oldu ona, Voleybol takımı ı gibi kapatıldı mı yoksa. Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Cambaza bak Cambaza).

7-Batuhanın kiralanması, Olcay Şahan’a verilen yüksek bonservis. Eriskonla imzalanan önsözleşme sonrasın da ödenen tazminat.
Aman bunları boş ver, gündemimiz Q7 (Canbaza bak Canbaza).

....

Orman yönetimini eleştirmemiz bizim Demirören yönetimi savunduğumuz anlamına gelmiyor ki. Zaten Demirören yönetimini de zamanında çok eleştirdik. Niye bu yönetime yapılan her eleştiride sürekli Demirören yönetimi ile kıyaslanıyor. Kaldı ki Demirören camianın baskısı sonucu istifa mi etti yoksa kongre yapıldı da seçilmedi mi. Tam tersine Ocak 2010 daki kongrede rakor oyu kim aldı. Adam TFF başkanı olduğu için kendi iradesiyle istifa etmedimi. Demiöreni seçenler, simdi de Ormanı şeçtiler. Demiröreni ibra edenler, karalarını destekleyenler, yönetiminde yer alanlar, şimdi de bu yönetimde. Her kes temiz bir Demirören mi suçlu? Yok bir de Q7 suçlu. (cambaza bak cambaza.)

Aradan yıllar geçer. Ben diyeyim 20 yıl siz deyin 40 Yıl.

-Abi Beşiktaş ta bir zamanlar bu ligde sözü geçen büyük takımmış. Bu sezon iyi ttasnferler yaptılar iyi hazırlandılar. Bence kafaya oynarlar ve şanşları da yaver giderse kimbilir belki şampiyon bile olurlar. Ne dersin?

+O değilde hala sağda solda Querasma kalsın diyen taraftarlar var. Zaten koca kulübün bu noktaya gelmeside Q7 yüzünden oldu.

.....

Bu böyle gider :)))

Ali

Adsız dedi ki...

Maçla ilgili en güzel yorumu Yılmaz vural yapmış: "Beşiktaş eskiden İBB maçlarında 2 puan kaybederdi, şimdi bir puan kazanıyor."

Ali

Deniz dedi ki...

Yılmaz Vural gitsin önce kendi g.tüne don alsın ya.

theotheo dedi ki...

ibrahim altınsay oğuzhanı almış deniyor.

oğuzhan dediğiniz adam arsenal de bir maç bile a takımda oynayamamış bir çocuk. şu ana kadar a takım tecrübesi yok yani. bunu almak nasıl bir başarı göstergesi acaba.

dediğim gibi bu yönetimin çok büyük yanlışları oldu.

hilbert,holosko,sivok gönderilmeliydi. sadece quaresma-fernandes-almeida üçlüsü takıma kazandırılmalıydı. 2 tane de çok kaliteli yabancı alınıp kuyt tarzı. takımın eksik kalan yerleri gurbetçi oyuncularla kapatılmalıydı.

Adsız dedi ki...

Arkadaş Kuyt tarzı oyuncu almak ne demek Allah biri bana açıklar mı? Böyle poşet poşet oyuncular mı var etrafta, üzerlerinde Kuyt tarzı yazıyo poşeti açıyon
içinden Elmander çıkıyo filan...

Tolga

Adsız dedi ki...

Arkadaş Kuyt tarzı oyuncu almak ne demek Allah biri bana açıklar mı? Böyle poşet poşet oyuncular mı var etrafta, üzerlerinde Kuyt tarzı yazıyo poşeti açıyon
içinden Elmander çıkıyo filan...

Tolga

BJK4EVER dedi ki...

Harbiden theotheo. Yetenekli genc maliyetsiz oyuncu falan nedir Allah askina.
Koskoca BJK yoneticisisin sen arkadas. Cebinden 10 milyon euro koy bakalim, tabii borc yazdirarak. Ondan sonra senelik 3-3.5 milyon euro'dan al 3 seneligine Arshavin'i, bak bakalim takim nasil kurtuluyor? 20 milyon forma, 10 yuz milyon kombine satmazsak bende birsey bilmiyorum. Arshavin'in getirecegi gelirlerle cok degil 1.5, bilemeden 2 seneden kapariz borcu aga! Buyuk dusuneceksin arkadas!

cakmaktas dedi ki...

yahu gercekten merak ediyorum sevgili blog yoneticileri..bu theotheo denilen adam bu bloga biraz daha yuksek tansiyon kazandirabilmek adina yaratilmis olan, ziya sengul,ahmet cakar ve selcuk yula demeclerinin bir bilgisayar programiyla random olarak calistirilan fake bir karaktermi yoksa gercekten boyle bir adam var mi? hayir eger bu adam "var" ise bu bloga niye takilir,ilginc yani...boyle arada bloga bakiyim kim yorum yapmis fln diye giriyorum bakiyorum yorum sayilari artmis seviniyorum fln sonra bir bakmisim theotheo..hayalkirikligi ve fotomac gazetesi ruhunun bu bloga dair tesir edebiliyor olusunun uzgunlugu..:)

theotheo dedi ki...

cakmaktas senin profilindeki gerizekalı gibilerden bu kulübün kurtulması için uğraşıorz. sıra kendine de gelir. merak eme.

theotheo dedi ki...

yetenekli genç maliyetsiz oyuncuyu da koskoca scout ekipler olan kulüpler bırakacak. beşiktaş bulup alacak öyle mi? bravo valla.

Adsız dedi ki...

@Deniz,

Senin futbolu bildiğin kadar, Yılmaz Vural’ın unutmuşluğu vardır. Bu adam 1976 yılında teknik direktörlük kariyerine başlamış. Yani senin yaşının iki katından fazla süredir bu adam teknik direktörlük yapıyor. Nerden biliyorum, çünkü sen ya 15 ya 16 en fazla bilemedin 17 yaşındasındır. 18 yaşında değilsindir kesin. Nasıl emin oluyorum, çünkü tam liseli ergen gibi yorum yazıyorsun.

Bu yazdıklarımdan dolayı sakın üzülme ve gücenme emi. Yaptığın yorum aslında hoşuma gitti, eki eki eki diyerekten güldüm. Neticede hepimiz ergen olduk hepimiz liseli olduk. Üzülme zamanla geçiyor.

Neyse qanqa bana müsaade XD XD.

Ali

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

Koskoca pahali kaliteli yildiz oyunculari buyuk kulupler birakacak da BJK alacak ha, oyle mi? Ayni hesap.

Oguzhan Arsenal'dan geldi, BJK ile esdeger bir kulupten degil. Orada yetersiz olan adam burada kaliteli ve yeterli olabilir.

Senin az yukarida FB'nin muhtesem kadrosunun yildizlarindan biri olarak saydigin Stoch da Chelsea'de yetersiz bulunup gonderilmistir (ayni sekilde A takimla mac yapmadan). O GS'nin muhtesem kadrosunun yildizlarindan biri Eboue de Arsenal'dan yetersiz bulunup gonderilmistir.

Oguzhan ne olur bunu kimse bilemez. Ancak bu maliyetle bu profilde oyuncu iyi transferdir, buyuk risk degildir. Adam Hollanda umut milli takiminin kaptani idi 1 yil evvel, boru degil.

Buyuk takimlarin scoutlari vs diyorsun da, sonucta adamin geldigi takim Kasimpasa degil, scouting konusunda asmis Arsenal, onlar da begenip almis sonucta. Ha, Arsenal'in elbet aldigi her adam iyi olacak diye birsey yok, ama her gonderdigi adam da kotu olacak diye birsey yok.

Ama sana niye hala cevap yaziyorum bilmiyorum. Yine icerik olarak bunlara cevap vermeyip alakasiz bir konu bulup onun uzerinden elestireceksin kesin.:d
Basarilar.:)

Adsız dedi ki...

Ben demiştim demeği sevmem ama benim Gürcan Ulusoydan neyim eksik deyip, bende haklı çıkmış olmamım gurunu yaşamak istiyorum diyerekten 27 Temmuz 2012 tarihinde shellby tarafından açılan “kısa kısa” başıklı posta yazdığım Querasma ile ilgili yorumumu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Özellikle son kısma dikkat edin. Bunu neden söylüyorum. Fernandes birkaç güne (Liverpool'a) transfer oluyor. Muhtemelen Almeida da gidiyor.

Ali

Yorumumun son cümlesini buraya copy paste ediyorum.

Son olarak Q7 ile ilgili öngörümü de söyleyeyim tam olsun. Bence Q7 ücretinde indirim yapılır ve kalır, haliylen Samette yönetimde ettiği lafları yer, eğer Q7 futbola iyi bir dönüş yaparsa Ocak ayı gibi transfer olur ve Beşiktaş’ta bonservisinden para kazanır. Yok çok iyi bir futbol ortaya koyamazsa gelecek haziranda özleşmesi biter ve serbest kalır. Asıl kısa sürede, birkaç hafta içinde Manuel Fernandes transfer olacaktır. Ama benim gönlümden geçen Q7 ninde tıpkı Fernandes gibi önümüzdeki birkaç hafta içinde transfer olarak Beşiktaş tan ayrılması ve bu defterin kapanarak herkesin bir rahatlaması.

Ali
27 Temmuz 2012 12:38

Adsız dedi ki...

Bu arada bu gelişme iki görüşüde kapak olsun.

1-Beşiktaşın şu anki kadrosu ligin en iyi üçüncü iyi kadrosu diyenlere (Fernandesli, Q7 li ve Almeaidali kadro bileligin n iyi üçüncü kadrosu değildi).

2-Q7 takım disiplini bozuyor, oyuncular Q7den memnun değil, Fernandes ve Almeaida bile memnun değil. Oysa gerçek şu: Bu gün Fernandes ve Almaida ayrılıyorsa, bu karalarında Q7 ye yapılan muaamlede etkili olmuştur.

Neyse velhasılı kelam daha dibe vurmadık, gideceğimiz daha yol var.

Ali

sittirsinler gitsinler isterse ligin en kötü 20. kadrosu olsun ne olacak ?

arma aynı , renkler aynı ...

benim anlamadığım bu adamlar bu hafta itibari ile mi gitmeye karar veriyorlar ? jorge mendes nasıl bir ayak yapıyor ? oyuncuları fitleyerek bizi transfer döneminin bitimine 1 hafta kala zor durumda bırakıyor.

bu adamların gidecekleri belli olsaydı , alternatif çözümler aranırdı , adı geçen theo janssen var , samuel holmen var , alper potuk var. bir şeyler yapılırdı.bu saatten sonra bütün takımı bu adamların üstüne kurmuşken böyle birşey oluyor.bu tabiki aynı zamanda yönetim zaafıdır ama bu problemde 1. öncelik yönetimin değil.bu adamlar nasıl parası ödenmediğinde rest çekebiliyorsa, canı istediğinde tatilden geç gelebiliyor , götüm ağrıyor diyerek maça çıkmayabiliyorsa , bizim de sözleşmenin hükümlerini yerine getiren diğer taraf olarak bunda bir yaptırım gücümüz olabilmeli.

ne demek lan 1 hafta kala sıkıldım gidiyorum ben demek .. yok huzuru kalmamış , yok vatandaşına yapılan muameleden rahatsızmış yok bilmemneymiş ... lan it senin paran takır takır ödenirken orada aylardır para almayan adamlar var ... takımı sahiplen filan demiyoruz otur adam gibi işini yap diyoruz.gideceksen de zamanında git diyoruz. bu ne abi önüne gelen kıytırık futbolcu 100 yıllık kulübü sikinde sallıyor ...

Deniz dedi ki...

@Ali:

He koçum. Önüne gelen çapsız teknik direktör meydanı boş buldu diye aklına geleni söyleyecek kulübe, sonra da futbol bilgisine saygı duymamız gerektiği söylenecek. Bırak bu işleri. Bi de bu lafı söyleyen adam mütemadiyen kümede kalmak için uğraşmıyor olsa gam yemicem. Yılmaz Vural Beşiktaş'ı kendince küçümseyerek konuşacak kalibrede bir adam değil.

Bana ettiğin laflar kısmına girmiyorum hiç, konumuz değil çünkü.

Adsız dedi ki...

@Deniz,

Peki.

Ali

Adsız dedi ki...

Bu arada haklı çıkmamın gururunu yaşıyorum derken lafın gelişi dedim. Yanlış anlama olmasın, yaşadığım gururdan ziyade üzüntü ve öfke.

@Övünç

1-Paralarını tıkır tıkır aldıklarını bilmiyoruz. En azından geçen sene alamadıklarını biliyoruz.

2-Yönetimin bu oyuncuları satip gelir elde etme gibi bir amacı olabilir. Dolayısıyla olay iki taraflıda olabilir.

3-Mendes meselesine gelince benim yorumum şu: Mendes dediğin gibi bir çakallık yapmış olabilir. Ama Mendes ile bir savaşa giriyorsan, karşıdan da böyle bir hamle gelmesini kestirebilmen ve ona göre ihtiyatlı olmanda gerekmez mi. Yani yaptığın hamlenin sonrasını da düşünmen ve ona göre hareket etmen gerekir. İyi bir yönetim anlayışı bunu gerektirir. Statejik derinlik bunu gerektirir. Misal Haziran ayında yönetimin stat konusunda TT Arena hamlesini ve sonrasındaki gelişmeler.

3-Camia olarak ne kadar dengesiz, tutarsız, bir gün önce siyah dediğimize bir gün sonra beyaz dediğimizi, ve en önemlisi her zaman bir günah keçisi ilan etmek konusunda üzerimize olmadığını söylememe gerek yok. Yani Almeddia ve Fernandes Q7' ye yapılan olayın, yarın kendilerine de yönelebileceğini haklı olarak düşünmüş olabilirler. Kaldıki, Delgado, Kleborson, Tabata, Nihat Kahvecinin ikinci dönemi, Sergenin ilk dönemi, İlhan Mansız, Tümer Metin, Feyyaz Uçar, Ali Gültiken vs. vs bu oyuncuların gelişi ve gidişine bakın. Maalesef oyuncularımızla problemli bir şekilde ayrılma hususunda kötü bir geleneğimiz olmaya başladı. Aynı şeyi teknik direktörlerede yapıyoruz.

4-Dediğin gibi arma aynı takım aynı ve başka Beşiktaş yok. O yüzden camia olarak bir an önce aklımızı başımıza alsak iyi olur. Ama şundan adım gibi eminim, Beşiktaş, başka bir yönetim döneminde düzlüğe çıkacaktır. Fikret Orman yönetimin yapabileceği en iyi iş, külübü mümkün olduğunca az zararla, olağan kongreye götürmesidir.

Sağlıcakla ve esen kalın.


Ali

1903 doğdu bu renkler
Taparcasına sevdi bu kalpler
Seni Sevmekte çok haklıyız
Sonuna kadar BEŞİKTAŞLIYIZ

emireri dedi ki...

Sevgili sneijder,
Hepimizin isteği ortak daha iyi bir takımı, daha iyi bir Beşiktaş’ı sahada görmek. Beşiktaş birçokları için olmasa da biz 80 ve öncesi kuşağı için mücadeledir. Sahada kuarejma gibi mücadele etmeyen bir oyuncu bizi deli eder. Yeteneğin olsa da o forma terle ıslatılmadıktan sonra biz bunu kabul etmeyiz. Bu bağlamda quaresma, almeida ve kaçak güreşen fernandes satılabilir, satılmalıdır. Anlaşamadığımız nokta şuradan çıkıyor, egemen faydalı bir oyuncuydu veya değildi ama neticesinde gönderildi. Hocanın sistemi mi bunu gerektirdi tartışılır. Çünkü henüz ortaya koyduğumuz bir sistem yok, sistemsizlik hakim. Saha içine bakarak söylemiyorum bunu, izlenilen transfer politikasına bakarak söylüyorum, şayet Soner Aydoğdu ve Alper Potuk veya Veysel Sarı ikilisinden en az biri takıma dahil edilseydi o zaman derdim ki bir sistem düşünülüyor ancak salt maddiyat gerçeği sunularak bu adamlardan vazgeçilemez çünkü rekabetçi bir kadro kuramadığımız takdirde, daha az gelir toplamaya mahkumuz. O zaman madem ki gelirlerimizin bir çoğu temlik altında, yeni kaynaklar yaratmaya fırsatımız olmazç Şimdi aynı noktaya dönersek, 3’e veya 5’e de olsa bu üç Portekizli bir şekilde elden çıkarılmalıdır. Gerçek anlamda takım olgusuna bir katkıları söz konusu değildir. Almeida, bir Nouma, Amokachi, İlhan Mansız, hatta ve hatta Ahmet Dursun değildir. Daha geriye gidersek Kuntz, veya Ali ve Feyyaz kadar faydalı değildir takım adına. Keza Fernandes, kötü futbolcu demek için akıldan yoksun olmak lazım lakin, baktığımda Giunti değildir, Sergen, Tümer, Şifo veya aklıma gelmeyen birçok oyuncudan daha az faydalıdır. Aynı şekilde ben Markus Münch’ü kuarejjjjmmaaa’ya tercih ederim. Çünkü takım oyuncusudur, takım oyununa katkısı tartışılamaz. Daha geriye gidersek, Madida, bile değildir gözümde. Rızanın veya Metinin eline su dökemez. Olsa olsa hengen, baya ayararındadır, verdikleriyle, veremedikleriyle. Abartı belki ama verdiklerini ve aldıklarını alt alta üst üste koyduğumda sonuç böyle çıkıyor.
Mevcut yönetimin maaş bütçesini azaltmak adına yaptıkları saygı değerdir, ancak bu faydasız ve yetersiz çeteyi dağıtamamak, en fazla huzursuzluğa yol açar. Daha fazlasına değil. Önümüzdeki aylar bunların çıkaracağı her türlü huzursuzluğa gebedir. İyi bir pazarlama stratejisi ile üçü de satılabilirdi. Elde kaldılar, GS’nin sattığı Keita veya TS’nin elinden çıkardığı Yattara veya Jaja’da gerek özel yaşam tarzı gerekse de oyun bütünlüğü olarak elimizdeki abidik gubidik Portekizlilerden çok da iyi değillerdi ve bir şekilde doğru stratejiyle satıldılar. Bu bir yönetim başarısızlığıdır.
Diğer süreçleri zaten hepimiz beraber yaşadık. Gündeme gelen bir hoca seçimi süreci vardı, basketbol takımıyla ilgili yaşanan korkunç süreç, stad mevzusu ve GS ile olan restleşme ve sonucu, Avrupa’dan men edilme sürecinde yapılamayan daha gerçekçi ve iddialı bir savunma ve hepimizin istediği Demirören’in ihracı ile sonuçlanması istenilen denetim raporu sonuçlarının söz verilen sürede açıklanamaması. Bilmedikleri nokta şuydu göreve geldiklerinde bir şirketin mali geçmişinin incelenmesi incelenen periyoda göre aylar hatta yıl alabilmektedir. Seçim vaadi olarak bunu göstermek, bu şekilde oy toplamak geçtiğimiz yönetimin politikasıydı. Bunlar da aynı şekilde tribüne oynadılar, stat mevzusunda olduğu gibi.
Sonuç olarak süreç yönetmek de büyük sorunlar yaşadılar, yaşıyorlar. Aralarında çok göze çarpan çürük elmalar var ki bunların acilen ayıklanması lazım. Huzur yakalanmak isteniyorsa bu adamlar lağvedilmelidir kulüpten, geçmişte Aziz Yıldırım’ın yaptığı gibi. Eskiden bunu FB çok yaşardı, ne yazık ki rant peşinde koşan Levent Erdoğan tarzı adamları acilen elemeli, Sinan Engin, Yıldırım Demirören kardeşlerinin yanına göndermeliyiz. Bir de Ahmet Nur Çebi var tabi..

~Poseidon~ dedi ki...

Fernandes, Almeida ve Quaresma özellikle bu dönemde bilerek huzursuzluk çıkarmıyorsa ben de bu işten hiç anlamıyorum demektir.

Bu işe sadece sportif olarak bakamazsınız, bakmamalısınız. Senin kulübün ırzına geçen eski başkanın jorge Mendes ile futbol harici konularda da ticari ortak. Hadi ordan kazandığı parayı geçtim sadece eski başkan döneminde kazandığı fahiş menajerlik ücretleri de ortada. YD ve JM hala bu yabancılar konusunda söz sahibi adamlar. İstedikleri karışıklık ve yönetimi beceriksiz gösterme ortamı da yaratılmış durumda. Bu adamlar bir anda transfer olsa, yerine yönetim adam alamasa, takım arka arkaya maç kaybetmeye başlasa YD'de ben Beşiktaş'ım için TFF'yi bırakıyorum ara transferde size bir de Cristiano Ronaldoyu getiriyorum dese sizce taraftarın yüzde kaçı alkışlar. Dur ben söyleyeyim % 70'i.
İşte bu sebepten bu yönetimin işi çok zor. İş sadece para, borç, varlık yönetimi değil. Bu işin içinde bizim vakıf olamadığımız daha çok pislik var.
Bugüne kadar sözleşmemin sonuna kadar kalacağım diyen adamlar bir anda gitmeye kalkarlarsa yönetimin bu konuda B planı olamaz.

Adsız dedi ki...

@~Poseidon~

Yazdıkların hakkında:

1) Kendimi iyi hissetmiyorum ve oynamak istemiyorum diyen Almeida'nın MR sonuçları temiz çıkmış.

2) Bebe'nin ManU'ya transferi hakkında Portekiz polisinin mali suçlar bölümünün yürüttüğü soruşturma hakkında Guardian makalesi:

http://www.guardian.co.uk/football/2012/may/10/portugese-police-manchester-united-bebe-transfer

Ferguson kariyeri boyunca ilk ve son defa bir oyuncuyu sadece videolarından bakarak istediğini söylemiş.

Artık ödenmeyen ücretler de söz konusu değil, yönetim hepsinin taksitlerini ödediğini ayan beyan ilan etti.

Hayırlısı olsun. Durmayın ey taraftar koşun Ümraniye'ye bağırın avazınız çıktığı kadar: Guarejmaaa.

Yorum Gönder

Ara