.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Temmuz 2012 Salı

Hesap Sor Fikret Orman!

Bugün gelmiş Beşiktaş taraftarını eleştiriyorlar. Sahanın kapanmasına yol açmışız. Sahaya bir şeyler atanları "öküz" parantezine almak kolay, saha kapanmasa bile... Lakin kaç kere saha kapattırsak, bugünkü borç rakamına ulaşabiliyoruz, onu hesap makinesine sormak lazım. Sanki mevcut borcu Beşiktaş taraftarı yaptı! Ha; onu kov, bunu kov; o yıldız gelsin, bu yıldız gitsin diyen taraftarı dinliyorsan sana da geçmiş olsun.

Bugün gelmişler taraftardan feda etmesini istiyorlar. Sanki taraftar 10 senedir feda etmiyormuş gibi? Ben daha dün gibi hatırlıyorum, bundan 3 sene önce de, 5 sene önce de, "kulüp zor durumda, kombine alıp kulübe destek olmak lazım" demiyorlar mıydı sanki?

Biz kaç sezonun finalini "sabote etmeyin, Uefa'ya gidelim" diye getirdik? Hadi şimdi bize o gün sabote etmeyin diyenler, Beşiktaş'ı sabote edenlere 2 çift laf etsinler, Beşiktaş'ı Uefa'ya da almıyorlar...

Beşiktaş bundan 1 sene önce tarihin en zeki sloganlarından biriyle karşı karşıya gelmişti; "Beşiktaş'ın gerçek sahipleri, kongre üyeleridir..." diye. E hadi o zaman, sayın kongre üyelerimiz, derneklerimiz... Organize olun da ödeyin şu hesabı. Netice itibariyle, Beşiktaş'ın sahibi sizlersiniz derlerken kıs kıs gülüyordunuz, sizin faturanızı da bana ödetmeyeceksiniz herhalde!

Sahi yahu, Quaresma'nın bonservisine 1 kuruş ödenmemişken, cakasını sizin siyah ceketliler satacak, faturasını ben mi ödeyeceğim? Yahu faturayı ben ödüyorsam, sen nasıl havasını atabiliyorsun?

Hani Serdal Adalı vardı ya, Beşiktaş'ın 1 kuruşunu boşa harcatmam diyen, Quaresma transferinin mimarı olan. Hani sizin de başkan adayınız... Aday olmadı diye çok üzüldüğünüz... Tamam da arkadaşım, Inter'e 1 kuruş ödenmemiş, ha 3'e al, ha 13'e... 1 kuruş dahi ödeyecek paran yokmuş ki senin. Alınan oyuncu da kıçı kırık Quaresma yani. Bu mu sizin Beşiktaş başkanlığı için yeterlilik önergeniz?

Şimdi diyorlar ki, "ben kombinemi aldım, pozumu verdim." Ne güzel! Quaresma'nın imza töreninde de en önden verdiydin pozu.

Hep destek, tam destek sloganı statükocu, gerizekalı bir söylemdir, kimse kusura bakmasın. O lafı söyleyenler geri zekalı değildir, o sözün bize söylenmesi bizi geri zekalı yerine koymaktır. "Senin kafan çalışmaz", "sen anlamazsın", "o yüzden kafanı yorma, destek ver!". Çok güzel sözler bunlar, zaten bugünlere nasıl geldiğimizi de en güzel şekilde açıklıyor.

Hayır, camia ders alsa, bir aydınlanma falan yaşasa, en ufak üzüntü duymayacağım. Camianın gündeminin "Quaresma gidecek mi, kalacak mı" olması yeterince ironik değil mi? Lan Quaresma 1 sene futbol oynamadan Beşiktaş'tan para alsa yıllık gider 3.750 milyon Euro olur. Beşiktaş'ın borçlarının yanında devede kulak kalır, biz gerizekalıyız ya, bize Quaresma'yı tartıştırıyorlar. Quaresma'yı tartışmasak, hesap sor falan diyeceğiz çünkü.

Bu kulüpte bir ilerleme kaydedilecekse, bu önce taraftardan başlayacak. Ne acıdır ki, ben bununla ilgili ne ışık görebiliyorum, ne de bir yol... Bugün Türk futbolunda gereken devrimi yapabilecek tek kulüp; Beşiktaş. Çünkü devrim keyiften değil, zorunluluktan yapılır. Beşiktaş buna zorunlu. Zira artık yol bitti. Ya yol değişecek, ya (neyse)

Bugünün tek gündemi olmalı. Tek ışık orada çünkü.

Hesap sor Fikret Orman!

Hesap sor ki, sen de hesap ver!


81 Yorum:

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben fikret orman'in hesap sormak icin dogru zamani bekledigini dusunenlerdenim acikcasi. cunku zamaninda "fikret'i bitirmem gerekiyor" lafini soyleyen adamin zayif noktasini elinde tutuyor su an, ancak ayni sekilde y.d'nin elinde de senetler var.

fikret orman'in bjk tv'deki programini izlerken, demiroren lafini her duydugunda bir sinire kesme haline burundugunu hissettim. acikcasi, zamaninda "onu bitirmeliyim" diye dusunen birine heralde senden benden daha fazla nefret duyacagi kesin. ancak dedigim gibi adamin elinde de eylul ayi icin senetler mevcut. bu durum icin gercekten fikret orman'in stratejisini merak ediyorum, demiroren'i senet sorununu cozdugu takdirde bir yolunu bulup cezalandiracagina inananlardanim.

BJK4EVER dedi ki...

Hukuken bir bok yapamaz Fikret Orman ve Besiktas'lilar, geciniz. Hesap sorma isini kongre'de ibra etmeyerek yapacaktiniz, bunun icin bircok firsat vardi ama yapmadik. Gecti Bor'un pazari.....

Taraftar meselesine gelirsek. Elbette ana suclu taraftar degil. Futbolcular, antrenorler, yoneticiler, Demiroren, herkes suclu bir sekilde, ama taraftarin payi da yadsinamaz.

Gercekten suclu olan taraftar su anda aramizda. Senin forma alacak maddi gucun olmaz, eyvallah. Ancak sen hem taraftar toplulugu olarak kulup iflasin esiginde iken 30 tl'den 200.000 t-shirt satamayacaksin, 10.000 kombine satamayacaksin, rakiplerinin yarisi kadar bile forma satamayacaksin, ve sonra kalkip Quaresma kalsin gondermeyin ne bicim yonetimsiniz siz diyeceksin? Yok oyle bir dunya.
Quaresma kalsin, eger giderse ne forma ne kombine almam diye arkadaslara gotumle guluyorum. Ulan gecen sene hem Guti hem Quaresma vardi, kac kombine sattin ki ulan? 4000. Quaresma ve Guti geldiginde kac forma sattin? O sene FB'nin toplamina yaklasamadim? Ne konusuyorsun o zaman duduk? Ne yaptin ki sen tehdit ediyorsun? Sen Fenerbahce taraftarinin yaptigi katki kadar katki yap kulubune, o kadar geliri sagla, yonetim de giderleri yukseltsin istedigin yildizlari getirsin. Hem forma alma, kombine alma, ama rakiplerin kadar kaliteli oyuncular/kadro seyret, yok oyle bir dunya.

Ne yalan soyleyim ben zamaninda 'yildizlara' karsi degildim. Devre arasinda 3 Portekizli daha gelince abarttik gerci, onu da zamaninda belirtmistim. Ama Quaresma gitsin diye dusunmuyordum, iyiki gelmis diyordum. Ancak su son 2-3 ay gordum ki, bu Besiktas taraftari denen kitle hicbir yildizi seyretmeyi hak etmiyor. Bu taraftar profili ve durusu ile 3. kulup olmayi, yenilmeyi hak ediyoruz bence. Maalesef.

Sercan dedi ki...

Bence kulübün tek kurtuluş çaresi Fikret Orman, hata yapmıyor mu? yapıyor ama tolere edilebilecek şeyler olduğuna inanıyorum...
Hesap sormasını elbette herkes gibi ben de canı gönülden istiyorum fakat; bu sene ligde avrupa bileti alacak seviyede bitirebilecek kadromuz olduğunu ama bunu temiz bir federasyonla alabileceğimizi ama "ödemeleri yapmıyorum, kulüpten de ihraç ediyorum "derse federasyon başkanı olup Aziz'i de arkasına almış birisinden her türlü şey beklenir. Hesap sorma da eninde sonunda olacak. Tahminim UEFA FIFA yaptırımlarını bekleniyor. Federasyon dan giderse herşey çok daha rahat olacak.
milliyet ve vatanda çıkan haberleri 1 hafta geriye doğru okuyun veya bugünden itibaren takip edin adamın niyeti Sinan'a verdiği emir gibi Fikret Başkan'ı denetimi açıklamaması için bitirme saldırısında.

Quaresma, Simao, Holosko makul şekilde elden çıkarılabilirse; bu sene için maaş disiplinini bir seviyede sağlanmış olacak. Altyapı, Almanya ve düzgün bir yabancı transfer planlamasıyla bu borçta biter Beşiktaş daha sağlıklı yapıya da kavuşur. Tabi bunlar ha deyince 1 senede olacak şey değil...
Taraftarların da bunun bilincinde olması lazım. Başkan kellesi alma heveslisi çok. Özellikle bedava bileti kesilen, rantı kesilen kesimlerden. Bu olursa asıl o zaman facia...

Kulübe üyelik şu anki yöneticilerin hepsinin bir ağızdan söylediği en önemli nokta. Demirören gibi facianın bir daha olmaması için şart... Demirören'in yaptığı tüm çakallıkları önlemek için çıkaracakları tüzük değişiklikleri için şart...

Adsız dedi ki...

Buradan Beşiktaş ın gerçek sahipleri Beşiktaş kongre üyeleridir diyenlere söylemek istediğim bir şey var 23000 den fazla kongre üyesi olan bir takımın 2300 kombine satması ne garip. Taraftardan FEDA isterken, kongre üylerinden FEDA istemeleri gerekiyor. Eğer aidatları 120Tl ye çıkarmak FEDA ise çokta FEDA yapmamışlar.


Her şey güzel yeni yönetim yeni hoca genç kadro peki ya İnönü nasıl dolacak. Samet hoca İnönü ruhu diyor ama bu ruh betonun çimin ruhu mu, taraftarı gelmezse bu ruh nasıl yakalanacak. Stadın dolması ve çok daha fazla kombine satılması konusunda yönetim hemen birşey yapmalı. Kombine fiyatlarını düşürmeli ve Kongre üylerine Kombine almaları konusunda yaptırım uygulamalı.

can dedi ki...

Ellerine saglik Gurcan! Her satirina katiliyorum.

Orman'in iki gundur yaptigi aciklamalari okuyorum da "cocukluk arkadasi" ve "iyi aile dostundan" hesap mesap soracagi yok gibi geliyor. Yok denetleyici sirket 10 gun daha sure istemis, yok raporun tamamini aciklayip Besiktas'in ic meselelerini tartistirmazmis -sanki her allahin gunu baska bir yonetici bir sey yumurtlamiyor... Komplo teorisi yapmak istemiyorum ama yapilmaya calisilan sezon baslayana kadar zaman kazanip tepkiyi sogurmak gibi gorunuyor.
Bu arada Demiroren'e karsi devam eden ve kazanilma asamasinda davalar var, onlara deginilmiyor bile. Nasil hesap sorsun zaten? Yonetim kadrosunun yarisi Demiroren yonetimlerine gobekten bagli. Bazen keske kongrelerde cok daha dik duran ve ibra etmeyen Aksu ve ekibi gelseydi diyorum. Gerci camiadaki sorun tek tek isimlerin cok otesinde ama... Ne umut edecegimi bilemez oldum.

box2boxMC dedi ki...

İşin bir de diğer tarafından bakmak lazım. Tüp kafanın elinde 100m euro luk senet var ayrıca adam TFF başkanı. Tamam hesap soralım ama bu hesap sormanın faydadan çok zararı olacak bence.
Ben de hesap sorulmasını istiyorum ama şu an değil belki. Ekonomik olarak biraz daha düzlüğe çıkınca, tüpçünün suratına o senetleri fırlatacak duruma geldiğimiz zaman soralım hesabı. Tüp kafanın TFF başkanı olmasıda ayrı bi durum. Düşününkü sana hesap soran bi klüp var karşında ve sen TFF başkanısın. Bu zamana kadar şerefsiz yaptığı icraatlar ortadayken, BJK'yi bitirmek için elinden geleni yapacaktır bu şerefsiz öküzbaş.

Bence şu hemen hesap soralım kafasından çıkıp takımın biraz düzlüğe çıkmasını beklemekte fayda var. Sonrasında da herkesten hesap sorarız.

yilmaz dedi ki...

bu aralar bjk bloglarında bir fikret ormana sarma seziyorum. Durumumuz pek parlak değil, kabul. hatta ben 5 ile 7. arası bir sırayı başarı kabul ediyorum bu kadroyla. Anadolu takımları bu kadro yapısı ile ilk 2-3'ü zorlayabilir ama biz bunu yapamayız, çünkü biz her maç rakip defansı çözecek yöntemler üretmeliyiz. çoğu maçta bunu yapamayacağımıza inanmıyorum.

Neyse asıl konu; yönetim başarısız, OK. ama böyle olacağı belliydi ve başkan açık şekilde 2-3 sene hiç bişey beklemeyin dedi. ben bu sözlerin taraftarda bi stres almasını bekliyordum, ama galiba daha çok geriliyoruz. bir de buna aslında normalde her yönetimin yapabileceği bir kaç zincirleme hata eklenince fikret orman birinci maça boynunda iple çıkacak gibi bir izlenim uyandırıyor. Galiba biz acı reçeteyi uygulayabilecek bir topluluk değiliz.

Sercan dedi ki...

Aziz yıldırım ın ve ekibinin yöneticiliği bu noktalarda çıkıyor. Zor durumda kaldığında her zaman savaş açacağı birisini buluyor ve taraftara oynayıp hepsini arkasına alıyor. Kendi başarısızlığını kulübe kurulmuş kumpas gibi pazarlayıp fenerlileri uyutuyor.
Şu an aslında uyutma haricinde tam o noktadayız.
Beşiktaş'ı maddi olarak mahvedip maddi gelir kaynağı bırakmamış, Federasyonun tepesinde elinde borç senetleri ile tahsilatı bekleyen bir düşman var. Tek negatif yanı içeri de yalakası çok ve elinde medya var.

BJK4EVER dedi ki...

Hala hesap soralim diyen arkadaslar var, bu kadar cahilmisiniz beyler? Kimden, ne icin, neye gore hesap soracaksiniz? Bir adam akilli dusunun ve bu sorulari cevaplayin bir zahmet. Neyin, nasil hesabini soracaksin? Bir bok yiyemezsin dostum.

Ayrica kardes, BJK 100M euro'luk senedi birinin yuzune carpacak ekomonik seviyeye ulasmasi 10 sene alir asgari, o seviyeye gelebilirse tabii. Bu kulubun 1-2 sene icerisinde kurtulacagini mi saniyorsunuz?

Unknown dedi ki...

BJK4EVER adlı arkadaş daha 100 m TL yle 100 m euronun farkını öğrensin boş boş konuşacağına külüp sahtecilikten uefadan men edildi maddi kayıp 8 mlyn euro manevi kayıp? sadece bu bile bir dava meselesidir tamam tabataya gden 8m euronun hesabını soramazlar ama bununkini sorarlar

BJK4EVER dedi ki...

Metin Tekin denen arkadas once gozluk taksin, once kim 100m euro yazmis, ben kimi quote etmisim bir gorsun bakalim.

Ayrica Metin Tekin denen arkadas once blog'u iyi takip etsin, sahislarin fikirlerini iyi bilsin.

Daha once bu konu tartisildiginda ben de fikrimi acik sekilde belirtmistim. Ancak yasa disi bir ihlal soz konusu ise onun tazminatini aliriz, gerisi bos.

Metin Tekin adli arkadas beynini kullanirsa bu tazminatin tas catlasin 10 milyon euro olacagini, Demiroren'in kulupten 6 ayda 1 vadesi dolmak uzere 5 tane 20 milyon tl'lik senet aldigini, en iyi ihtimalle ilk senetten vazgecirdikten sonra dava acsak bile 23 milyon tl icin 80 milyon tl'lik borcu riske atacagimizi, bunun yanlis bir is olacagini dusunebilir. Ki benim demek istedigim de tam olarak bu. 10 milyon euro icin 100 milyon tl riske atilamaz.

Sen dersen ki arkadaslik, niyet bir kenara, ben profesyonel dusunurum, is hayati boyle isler, sen bizi zarara soktuysan seni dava ederim, eyvallah hukuken hakkin var, buyur et. Ama yarin oburgun o adam da madek mi o kadar profesyonelsin, ode bayayim senedimi, odeyemezsen mahkemeye giderim, kayyuma kadar suruklerim seni der ve sen de agzini acamazsin, o da sapina kadar hakli olur. Ki bu adam bunu 1 degil 5 kere yapma hakkina sahip.

Bazi arkadaslar hala Tabata'nin, Ferrari'nin vs parasini tazminat olarak alabilecegini dusunuyor, o yuzden bu hesap sorma meselesini buyutuyor. Hatta bir yorumda 1 milyar dolar maddi manevi tazminat davasi acalim diyen bir andaval bile gormustum. Oyle olmuyor iste maalesef. Bu hesap sorma isi yas, hicbirsey cikmaz....

hylozoic soil dedi ki...

ozellikle yazinin su kismi: ''Camianın gündeminin "Quaresma gidecek mi, kalacak mı" olması yeterince ironik değil mi?''
tam manasiyla hislerime tercuman olmus. Besiktas camiasi ilginc bir sekilde q7 obsesiyonuna tutulmus durumda. Yazinin ana fikri,yani hesap sorma, asil gundemimiz olmasi gerekirken biz hala q7 diye turku tutturuyoruz.

Ikinci nokta ise yillarca YD'yi ibra eden o opportunist zumre, ki yonetimde bile bunlar suan mevcut, temizlenmesi gereken kesim. Isin ozu su, Fikret Orman bunu yapabilecek noktaya tasiyabilir mi kulubu, veya bunu yapabilecek guce sahip mi?

Yani oncelikle ic yapiyi duzeltecegiz. Bunun yoluda yazida belirtildigi sekilde devrim yaparak olabilir.

Son olarak lutfen fenerbahce gibi homojen bir taraftar kitlesine sahip kulubu bizle karistirmayin. Taraftari bilet/kombine/forma satisi paradigmasina sokmak, bizzat kulubu bu hale sokan adamlara hizmet olur su asamada.

BJK4EVER dedi ki...

@hylozoic soil

O paradigma'ya taraftar kendi kendini sokuyor hocam. "FB nasil transferler yapiyor, bizimkiler Quaresma'yi takimda tutamiyor, yildiz forvet sart bu takima, Quaresma kalmazsa ne forma ne kombine almam" diyen taraftara anca bu sekilde karsilik verirsin.

Taraftar dese ki "canin sagolsun Fikret baskan, biz kulubumuze yeterince katki saglayamiyoruz cunku halkin takimiyiz, semt takimiyiz, o yuzden sen gonder Quaresma'yi butce el vermiyorsa, biz altyapi oyunculari ve daha dusuk kalitede oyunculara da raziyiz, geliriz destegimizi esirgemeyiz" kim bu taraftara laf edebilir ki?

hylozoic soil dedi ki...

@BJK4EVER

maalesef oyle bir taraftar kitlesi de bizde olustu. Benim korkum da tam bu yonde aslinda. Ligin ilk 8 haftasinda pesi sira 3 derbi var. Diyelim ki bu 3 maci da kaybettik, ki dunyanin sonu degil, benzer bir goygoy q7-Samet Aybaba ekseninde yurutulecek muhtemelen. Iste benim karsi oldugum tamda bu. Meseleye yanlis yonden bakmak. Buna taraftarin belirli bir kesmi de dahil seninde dedigin gibi. 8 yilda surekli hoca degistirip yildiz oyunculara tapmak, yani sportif acidan dogru bir planlama yerine gunu kurtarmak, karsi oldugum bu. Ve tum bunlar olurken YD'yi ibra etmek. Buna bir cozum uretmek gerekecek, yani dogru formulu bulmak gerek.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Yazının büyük bölümüne katılıyorum. Eline sağlık Gürcan.

Ancak hesap sormadan kastımız ne acaba? Eğer işin hukuki boyutununda bi hata, artniyet bulmaya çalışacaklarsa hiç umutlanmaya gerek yok. Adam şuanda TFF başkanı, Türkiye sınırları içinde yeterli gücü var. Ayrıca hukuki olarak bişey çıkacağını sanmıyorum, herşeyi kılıfına uydurmuşlardır.

Esas önemli olan Zapo-Sivok transferinde, Tabata-Köybaşı transferlerinde ödenen normalin çok üstündeki bonservis bedellerinin araştırılması lazım. Portekizlilerin transferinde menajerlerine ödenen komisyonların araştırılması lazım. Başka bi ülkede gerçekleşse yılın olayı olacak olan Alves transferinin hesabının sorulması lazım.

Bu denetimin ne tür bi denetim olduğunu sorgulayan güzel bir yazı vardı geçenlerde. Okumamış olanlara tavsiye ederim. Eğer göstermelik değil de gerçek anlamda bi denetim yapılacaksa bunlar araştırılır. Yoksa denetimden Beşiktaş lehine en ufak bi sonuç çıkacağına ihtimal vermiyorum.

Açıkçası buna Fikret Orman'ın gücünün yeteceğini de sanmıyorum.

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bahsettiğim yazı da budur; http://www.serencebey.com/tr/detay.aspx?id=1691

Muhoo dedi ki...

Hesap mesap soramazlar bunlarda da yöneticilik çapı yok. Geldikleri günden beri sürekli gözümden düşüyorlar. Bi tek feda projesi başarılı olmaya adaydı (ki onun da mimarı taraftar) onun da bokunu çıkardılar. Ben yeni yönetime de güvenimi yitirmiş durumdayım ama yanlışlarından dönmek için önlerinde hala zaman var.

Unknown dedi ki...

BJK4EVER adlı kişi heralde daha yeni bjk yi takip ediyor adam senetleri almış parasınıda çatır çatır istiyecek sen ona hesap sorsanda sormasanda sanki yıldoyu yeni tanıyoruz.He o küçük beyniyle yıldo sizleri bile bana dokunmassanız bende size dokunmama ikna ettiyse yazık

BJK4EVER dedi ki...

Ayni Demiroren basketbol takimina 8 milyon dolar karsiliginda sponsor oldu ama, kufur yiyince sponsorlugu birakti. Adam sponsor da olamayabilirdi neticesinde. Simdi hangi Besiktas'li elini cebine goturup sponsor oluyor? Veya yonetim bir sponsor bulabildi mi?
Sen once adamla bir konus bakalim, adam parami alacagim derse yine davani acarsin her turlu. Ama sen adama dava acarsan 10 milyon euro icin ufak bir sansin varsa onu da kaybedersin.

theotheo dedi ki...

boş konuşmalar gene devam ediyor. atıp tutmalar gerçek hayattan kopuşlar falan.

başarısız kulüplerde genelde stadlar dolmaz, forma satılmaz vs vs bununla ilgili bi ton şey olur. şampiyon olduğumuz sene gittiğim bir çok maçta uyuyakaldığımı hatırlıyorum. kurt hoca mustafa denizli zamanında. çıkışında ulan forma alim gibi bir motivasyona girmenin mümkünatı yok yani.

başarı ile doğru orantılı şeyler bunlar, ben şu takıma kombine alacak olanının da vazgeçeceğinden eminim yani bu işler böyle. bütün dünya da böyle açıkcası.

çok fantastik şeyler konuşuyoruz bu para işlerine falan o kadar takıldık ki olayın özünü unutuyoruz yani. quaresmanın parasından kurtulduğumuz zaman nolacak? kimse bunu sormuyo da herkes gitsin gitsin. ee gitti de bu sefer sen 8.olunca nolacak? onun maliyeti gene sana patlıcak. belki 3.olsaydın o aradaki ücret farkını hem karşılıcaktın hem de 3. olmuş olacaktın. bunlar ince hesaplar.

bu takımdaki sorun olan son adam quaresma'dır. ulan messiyi getir arkasına hilbert adlı gerizekalıyı koy bakalım noluyo? bu iş çok basit yani, takmışsınız quaresma ya ak. adam napsın tek başına 10 kişiyi mi geçsin, savunmamı yapsın napsın lan. biriniz söyleyin.

mesele para değil mesele oyuncu kalitesini arttırabilmek. beşiktaş 2 sene şampiyonlar liginde oynasa zaten borç harç kalmaz, stad dolar vs vs ek gelirler reklam bilmem ne.

veya da küçülelim, takım 8. falan olsun. şu anki durum onu gerektirebilir. ama beşiktaşın şu an ihtiyacı olan başkan ünal aysal tipi bir başkandı. cebinde milyar doları olan bir adam yani.

işte galatasaray 2.3 sene şampiyon olacak veya şampiyonlar ligine kalacak. zaten ortada borç harç kalmıcak, stadı vs yaptılar işi bitirdiler.

beşiktaş ünal aysal gibi bir başkanla 5 yıl içerisinde çok iyi bir hale gelebilirdi. mansimov, özilhan, ciner gibi hesapta beşiktaşlılara selam olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Sampiyonlar ligine gitmistik, ne oldu? Tabata, Ferrari, Nihat, Ismail'e gitti paralar, sifira sifir elde var sifir. 2 sene Sampiyonar Ligine gidince borc falan erimiyor, CL sana senelik 30 milyon euro getirir, carp 2 ile kac ediyor? Borc su an 600 milyon tl. Kaldi ki CL'ye gitmek icin kac para harcayacaksin? O parayi nereden nasil harcayacaksin (gelirler temlikli ve kasada 5 kurus yok)? O riski alirsan ve CL'ye gidemezsen ne olacak? 2 sene evvel aldik o riski batma noktasina geldik, GS bu sene ligde 3. olsun CL'de tur atlayamasin onlari da gorecegim.

Quaresma'dan kimse 10 kisiyi gecip gol atmasini beklemiyor. Quaresma kac para aliyor? 3.75 milyon euro senelik. Bunun karsiligini sportif olarak verebiliyor mu? Hayir. Besiktas'in 1 oyuncu'ya senelik 3.75 milyon euro verme luksu var mi? Yok. Demek ki gitmeli. Ki tek sorun Quaresma da degil zaten. Simao, Holosko, Egemen, Ernst, hatta Almeida, Hilbert, bunlar yavas yavas cozulecek.

Besiktas'in zaten borcu sifirlamasina gerek yok, zaten borc onemli degil. Ekonomi veya iktisat okuyanlar bilir zaten; borc'un miktarindan ziyade kulubun ileriye bakisi onemli, yani cash flow ilk etapta. Bizde kulupte kasada 5 kurus para yok. Gelirler 2017'ye kadar temlikli, kasaya 5 kurus girmeyecek. Ve bu kulup her sene 60-70 milyon tl zarar ediyor bu gelir-gider dengesi bozuklugu yuzunden, bunun da tek nedeni FB ve GS kadar gelirimiz olmadigi halde onlar kadar para harcamamiz, absurt maaslar odememiz, gecenlerde tum maaslari listelemistim ve sen bile hayret etmistin. Once bunu halledeceksin. Gelir-gider dengesi saglanacak. Yavas yavas artiya gececeksin, temlikler kalkacak, sonrasi kolay zaten. Onemli olan borcun miktari degil, borcun dondurulebilir olmasi, bizdeki sikinti o zaten. Yoksa bildigim kadariyla GS'nin de borcu azimsanacak seviyede degil, ama gelirleri temlikli degil ve gelir-gider dengesi saglandi, o yuzden iyi durumdalar. Ve normal sartlarda bizim normal seviyeye donmemiz 2017'den evvel mumkun gozukmuyor? Tabii radikal bir karar alinmadigi takdirde bu soylediklerim gecerli. Kulup Arap milyarderine satilir (hukuki olarak mumkun mu bilemem), Inonu devlete nakit+stat karsiligi verilir, bir sekilde yuklu bir kredi alinir, orasini bilemem. Ama normal sartlarda 5 seneden evvel zor bu is.

theotheo dedi ki...

ya bu sene galatasarayın cl ye kalmama gibi bir ihtimali var mı allahaşkına.

selçuk-melo-hamit avrupayı sallar.

Adsız dedi ki...

Ben Fikret Orman ve yönetiminin hesap sorabilecek çapta olduğuna inanmıyorum. Kaldı ki Fikret Orman yönetiminin içinde bile hala daha Ahmet Nur Çebi,Levent Erdoğan gibi Yıldırım Demirören yönetiminin adamları mevcut. Bu Levent Erdoğan değil miydi yaptığı enfes (!) baskı sonucu takımın başına Samet Aybaba'yı getirten ? Hem de klübün hukuki işlerden sorumlu adamı. Yanmışız ki ne yanmışız. Yaptırtmaz yani o mahkemelerde filan hesap sordurtma işini,bi şekilde kılıf uydurur Levent Ağabey. Ayrıca BJK4EVER'a katılmamak elde değil bu konuda. Sen değil miydin kongre üyesi ? Etmeseydin ya arkadaşım 1000 kere yapılan kurulda ibra ? Ondan sonra gelip öyle hesap kitap soracağız cakaları basit ve komik kaçıyor. Daha 2 gün önce sahur programına katılan,neredeyse Allah'ın hergünü televizyona çıkıp klübün maddi durumuyla ilgili boynu bükük Küçük Emrah havaları takınan. Tamam sen fakir olabilirsin,maddi sıkıntıların çok büyük raddelerde olabilir,fakat sen Beşiktaş klübü,KOSKOCA BEŞİKTAŞ KLÜBÜ başkanısın,öyle her çıktığın TV programında 'Biz fakiriz ağabey,daha ekmek alacak paramız yok Allah rızası için sadaka' minvalinde takılamazsın. Ben utanıyorum şahsen bu tutumdan. Fakir olabilirsin ama dediğim gibi en azından duruşun zengin olur,insanlara güven verirsin,biz bu işin altından kalkarız kardeşim mesajı verirsin. Malesef, Malesef sayın başkanda bunların hiçbiri yok. Bir açık buldu her cümlesine 'FEDA'karlık kelimesini sıkıştırıp duruyor. Taraftarı yolma derdinde yani. Bırakalım da biraz da onlar ellerini taşın altına koysun,biz 10 yıldır feda ediyoruz,birazda onlar etsin değil mi ? Nerede adalet terazisi ? Kısacası arkadaşlar Ben yoruldum,söyleyin sizin gücünüz var mı hala ? Kaç yenilgi var, Söyleyin ömürde Allah aşkına...
*Allah bize Beşiktaş'ımızın düzgün yönetildiği,tekrar o Seba'nın ilk 10 yıllık dönemindeki efsane Beşiktaş gibi bir yönetim,bir takım nasip etsin. (Bahsettiğim şuan FO yönetiminin yaptığı gibi 30 sene öncesini birebir taklit etmek değil, o zamanki gibi klüp olgun,düzgün yönetilsin, sportif başarı zaten belirli planlamayla gelecektir.)

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Oyle olmuyor theocugum. Oyle olsa fernandes guti quaresma simaolu takim son iki sene sampiyon olurdu. Ama biz trabzonu bile gecemedik. Senin dedigin gibi olsa ilic kabzi necatili gs degil anelka appiahli fb sampiyon olurdu. Cisse tello bobolu bjk degil kewell baros ardali gs sampiyon olurdu. Bursa o vasat kadrosuyla sampiyon olamazdi. Ama oyle degil iste...

Mayor dedi ki...

@Wruce Billis'in gondrdigi linkte gercekten onemli bilgiler var. http://www.serencebey.com/tr/detay.aspx?id=1691

Uygunluk Denetimi degilde harcanan paralarin ve ticari iliskilerin daha derinlemesine arastirilmasini saglayan Yerindelik Denetimi yapilirsa eger, belkide yaptirilan denetim odur, bu durumda, Tabata, Del Bosque, Ismail, Nihat, Alves vs transferlerinde muhasebeye uygunluk acisindan tum dokumanlar uygun olmasina ragmen ticari insiyatifi kullanmadaki supheler uzerine SPK harekete gecebilir. SPK'nin harekete gecmesi bu klubun binlerce hissesine sahip olmus ve bu yuzden zarara ugramis hisse sahiplerine dava acabilmek icin bir ortam yaratmis olur diye dusunuyorum. Yani bu isin Fikret Orman tarafindan yapilmasina gerek kalmaz ancak F.O'nun yaptirmasi gereken Yerindelik Denetimi yaptirilirsa ancak.

Mayor dedi ki...

Birde su yazida bahsi gecen kisiye bakin. Birakin hesap sormayi denetim bile yaptirilabilirse iyidir. http://www.serencebey.com/tr/detay.aspx?id=1692

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

o takımlarda eksik bi taraf vardı hep. şu anda gsnin kadrosu kale-defans-ortasaha-forvet hepsi çok üst düzey adamlar. fatih terim takımdaki bütün çöpleri temizledi.

e.t. dedi ki...

http://spor.milliyet.com.tr/polat-g-saray-i-bekleyen-tehlikeyi-anlatti-/spor/spordetay/01.08.2012/1574704/default.htm

O zaman her sezon oncesinde bir heyet toplansin, en iyi kadroyu kuran takimi belirlesin ve lig oynamayalim bosuna.

O takimlarda "eksik taraf vardi" demek retrospektif olarak kolay. Bu sene GS basarisiz olursa da "eksik taraf" bulunacak. Basarili olanin da eksik tarafi olmayacak.

BJK4EVER'in anlattiklari onemli. "Marjinal fayda" diye bir konsept var. Quaresma'nin varligi, BJK'ye 3.75 milyonluk katki getirir mi? Gecmiste getirmediyse simdi niye getirir? Simdi getirmesi icin harcanmasi gereken para ne kadardir? Quaresma'dan verim almak icin bir Quaresma kadar daha para harcayacaksak, onun adi aptallik olur.

Besiktas'in zaten ligden aldigi sabit gelirler var. Eh, zaten ilk 5'ten dusmeyecegini de biliyoruz (gecen seneki oyundan daha kotu oynamiyoruz, diger takimlar ne kadar iyilesmis olabilir?), bu durumda ciddi bir gelir farki da ifade etmiyor alacagimiz sira. O takdirde mutevazi bir kadro yeterli.

Besiktas risk aldi, "buyuyerek borc temizleme" yoluna girdi ama bu risk cok desteksiz bir riskti, patladi. Biz bunlari buralarda yazarken de gene bizimle "ne anlarsiniz" diye dalga geciliyordu. Kim ne anliyormus gorduk. Kimseye para odemeyip, bilancoya borc yazdirip "yildiz oyuncu" transfer etmek kolay tabii, ben de yaparim onu.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

e ak. o zaman barcelona real örneğini versem ne bok diceksin. boşuna mı oynuyolar ligi. barcelona real madrid 2 maç yapsın şampiyon belirlensin ak.

bizim ligde artık bu hale döndü. bunu kabul etmek lazım. fenerbahçe ve galatasaray var. bizde valencia vs ayarındayız trabzonla beraber.

bu anlayışla yukarıya çıkamazsın o tren kaçtı. çünkü herifler arayı çok açtı. hamit-selçuk-melo-elmander-baros-amrabat- eboue-muslera fln bunlardan bahsediyoruz. çoğu avrupanın a klas takımlarında oynayabilecek seviyede oyuncular.

Ara acik, ama bir Barcelona - Real Madrid orneginde oldugu kadar degil. O aranin acildigi fikri 2000'lerin basindan beri tedavulde, ama arada bir Besiktas, bir Trabzonspor, bir Bursaspor sampiyonlugu yasandi.

Ayrica Galatasaray'in gelirlerinin de bazisi temlikli KAP'taki raporlara gore. O kadar da iyi degil durumlari (yalniz gelir itibariyle bizi katlarlar, orasi ayri mesele)

Wruce Bills dedi ki...

Abi bizim olayımız artık rakipler şunları transfer etti biz ne yaptık değil. Galatasaray'ın kadrosu çok iyi görünüyor doğrudur. 2003-2004 sezonu ilk devre bittiğinde namağlup ve 8 puan farkla liderdi. İkinci yarı 14 puan farkla 3. bitirdik, sadece 5 galibiyet alabildik 17 maçta.
Bunu kim tahmin edebilirdi?

O sezon futbol dışı çok fazla faktör devreye girdi, o ayrı mesele ama her sezon bu tip şeyler oluyor. Gs'nin aleyhine olacağını sanmam ama belli olmaz.

Bizim için sportif başarının en önemli konu olmadığı bi sezon olacak bence.

BJK4EVER dedi ki...

Yapma hocam ya, yapma bunu.
GS ve FB'nin eksiklileri yok mu. En basitinden FB'nin solbeki Hasan Ali bizim Ismail'in 2 gomlek alti. Orta sahada Emre'nin yerine adam alamadilar, Tino Costa vs gelmez oraya vasat bir adam alirlar gorursun bak. Salak gibi orta sahaya veya stopere adam alacaklarina Sow ve Topuz varken Kuyt'u aldilar.
GS desen onlarin da solbeki problemli, yabanci alsalar kontenjan sikintisi olacak. Stoper bolgesinde hala 18 yasinda bomba Semih Kaya oynuyor, CL'de gorecegiz capini, alternatif zaten Dany. Onliberolari hala yok, Melo gelmezse o kadar takima cuk diye oturacak adam bulamazlar, su anki durumda Ceyhun Gulselam oynayacak. Takima 5 tane forvet doldurmakla iyi, kaliteli kadro kurulmuyor. Bizim 2 sene evvelki kadro da zengin duruyordu ama dengesizdi, sonunu gorduk.

Ayrica Avrupa'nin A klas takimlarinda oynar dedigin adamlara bak yahu. Amrabat'i PSV 1 sene evvel kapinin onune koydu. Hamit oynadigi takimlarda kulube'de isitici gorevinden oteye gidemedi. Eboue'yi Arsenal kapinin onune koydu. Melo'yu Juventus birak dusunmeyi, antrenmana bile cikarmiyor, GS disinda da anca Spartak Moskova falan ilgileniyor zaten, var mi ilgilenen 1 tane Ispanyol, Ingiliz takimi? Baros desen olmus aglayani yok, GS gonderecek yer ariyor kimse istemiyor, yapma gozunu seveyim.

Bak cok net olarak soyluyorum. Umraniye'dekileri de kadro icinde dusunerek soyluyorum; bu takimin basinda motivasyon ve konsantrasyonu saglayacak, taktiksel bilgisi vasat'in ustunde, ligi taniyan bir hoca olsun, GS ve FB'nin de Avrupa'da olacagini isin icine katarak diyorum ki biz sampiyon oluruz. Bu teknik adam Daum, Gerets, M.Denizli bile olabilir. Aybaba o isigi bana veremedi henuz, maclar baslayinca gorecegiz. Ama biz kadro olarak kesinlikle sampiyon olabiliriz, iyi bir hoca ve belki 1-2 ucuz ama isabetli transfer ile. Oyle revizyon, 4-5 pahali oyuncuya falan da gerek yok. Bak cok net soyluyorum bunu.

BJK4EVER dedi ki...

Acilmis arayi goruyoruz bu aksam. GS en iyi kadrosuyla cikip Slovenya takimini yenemiyor, FB kendi sahasinda onemli macta Rumen takimina eziliyor....

theotheo dedi ki...

son 10 seneye bak bakalımda. o zaman farkı görürsün.

öyle tek maçla değil bu işler bir süreç. saç uzaması gibi ne zaman uzadığını anlamazsın.

theotheo dedi ki...

gs fb vs bjk maçlarına bak, bir de genel lig sıralamasına bak son 10 yılda. ondan sonra görüşelim. fark açık mı değil mi?

Yahu niye her sey siyah beyaz olmak zorunda anlamiyorum ki?

Son 10 senede, FB-GS'nin genel performansi ile diger takimlarin performansi arasinda fark var mi? Var.

Ha, son 10 senede kac farkli sampiyon cikti? 5.

Hayir neyi tartisiyoruz anlamis degilim cidden. Data belli yani.

theotheo dedi ki...

gerçek şudur.

fb ve gs ile son 10 yılda karşılaşan bjk'nin performans defterini açarsak burda rezil oluruz. bu işleri bırakın. yenilgiyi kabul edin arkadaş bu kadar zor mu. heriflerin kadrosu ortada senin kadron ortada. adamlar senden daha başarılı olmuş mu evet. şampiyonluk sayısı daha yüksek mi evet. oyuncu kalitesi daha yüksek mi evet. stadı daha iyi mi evet. gelirleri daha iyi mi evet. taraftarı daha iyi mi evet. yönetimi daha iyi mi evet.

arkadaş bir alan söyleyin beşiktaş fenerbahçe ve galatasaraydan üstün. tek bir alan tek bir maç bile bulamazsınız. beşiktaşın fener veya gsden çok daha üstün oynayıp ezdiği. tam tersine fenerin veya gsnin çok maçını bulabiliriz.

bu gerçekleri kabul edicez.

eğer beşiktaşı tekrar eskisi gibi şampiyon olucak seviyeye getirmek istiyorsan bu zihniyetle getiremezsin. bu kadar basit arkadaş.

Besiktas hicbir zaman "o seviye"de degildi ki zaten?

90'larda da Besiktas'in sampiyonluk sayisi azdi, 80'lerde de. Son 20 yildir hep daha azdi. Besiktas'in eti belli, butu belli, iste fazlasini yapmaya calisinca onumuze boyle facialar faciasi bir bilanco cikiyor.

Kalten gecenlerde uzun uzun anlattiydi sureci. Besiktas bu.

Ha, Turkiye Ligi'nde GS ve FB harici sampiyon cikamaz gibi bir durum da yok. Yok yani. Bursa da oldu, Trabzon da, Besiktas da. Demek ki yildizlar duzgun dizilince olabiliyor, Ispanya'daki gibi bir acik fark da yok henuz.

"Yenilgiyi kabul etmek" kafasiyla yaklasmaya gerek yok olaya. Koktencilikten kimseye hayir gelmez.

theotheo dedi ki...

sen yaşın gereği metin ali feyyazlı beşiktaş dönemlerini hatırlamadığını varsayıyorum. yoksa böyle konuşmazdın. o zaman fenerbahçenin beşiktaşa üstünlük sağlayabildiği maç bile hatırlamakta zorluk çeker o dönemi bilen arkadaşlar.

yenilgiyi kabul etmen gerekiyor, etmezsen hatalarının farkına varmazsan yenemezsin. bu yönetim anlayışı ile beşiktaş daha da dibe iner. burası çok açık, başarılı olsa da ancak tesadüfi şekilde(denizli dönemindeki şampiyonluk) falan gibi olur. beşiktaş ünal aysal tarzı bir başkanla gerçek mantıklı yatırımlarla hepsini ezebilecek bir mali yapı oluşturabilirdi. eğer ünal aysal olsaydı bu sene kazmayı vurur 2 sene de stadı bitirir, fulya projesi ile birlikte bu takım 3.4 yıl içinde avrupayı bile sallar hale gelebilirdi.

bu yönetimin stadı yapamayacak orası çok açık belli oldu.

beşiktaş öyle değildi böyle değildi olayını bir kere bırakmak lazım. 90'lı yılların ortasına kadar beşiktaş ve diğer iki takım arasında böylesine bir uçurum oluşmamıştı çünkü tarftar sayısı olsun ekonomik olsun denge vardı aralarında.

diğer 2 takım potansiyellerini çok güzel bir şekilde nakite çevirip hızla ileri doğru yol alırken beşiktaş bunu bir türlü beceremedi.beşiktaş'ın ne zengini , ne siyasisi ne de taraftarı kulüplerine bu yolda benzer desteği vermedi , veremedi.

en az 10 milyonluk bir taraftar kitlesinden bahsediyoruz.

bakın çok basit bir örnek var arada babam diyor ki fb ve gs'nin tırları memlekete 2 ayda bir uğrarken beşiktaş tırı en son 2008'de gelmiş.

abi senin stadın yok , ürün satışın rezil durumda , kombine satışın rezil durumda ,tv gelirlerin rakiplerinden düşük , siyasi desteğin rakiplerinin arkasında.

eee nasıl rekabet edecek bu takım ?

bu takım ile ilgili tek problem PLANLAMA ve o planı uygulayacak yöneticilerin basiretli olmasıdır.

Planlı bir Beşiktaş'ın , arkasına 10 milyon taraftarı , ülkenin en zengin 3-5 adamını ( rahmi ko. , tuncay özilhan , mehmet kazancı,nevzat demir ) , biraz da siyasi desteği aldığını düşünün.

Beşiktaş hiç bir zaman öyle değildi diye bir durum yok.Hiçbirisi 90'ların ortasına kadar öyle değildi.Diğer iki takım bir şekilde planlandı , biri tek adam ile biri cemiyet ile potansiyelini kullandı.

Beşiktaş'ta potansiyel var , sadece doğru şekilde kullanılmalı.

theotheo dedi ki...

övünçe katılıyorum.

Adsız dedi ki...

@Övünç söylenecek söz bırakmamışsın. Ağzına sağlık.

Deniz dedi ki...

Hey yavrum, paralı başkan dönemine özlem çok çabuk geldi.

Taraftar, ama özellikle de bizim taraftar feci balık hafızalı.

Ya sapla saman karisiyor.

Bakin, Besiktas'in 1990 senesine kadar kac sampiyonlugu var? 5. Yillar '60, '66, '67, '82, '86.

Ayni surede FB? 12 sampiyonluk. Ayni surede GS? 8 sampiyonluk. Trabzon'un bile bizden fazla sampiyonlugu var yahu, 6 tane.

Besiktas'in performansi, o muhtesem 90-95 donemi arasi hep boyleydi. o 6 yilda 4 sampiyonluk geldi, istatistikler yukari cikti. Gerisinde istikrar falan yok. Ortalama 7 senede 1 sampiyon olan bir takimiz. Bunu kenara koyalim once.

Bana "yenilgiyi kabul etmiyorsun" diyorsunuz, bilakis ben yenilgiyi en bastan kabul ediyorum.

Anlastik?

***

Ovunc 90 sonrasi surec konusunda hakli. Turkiye'nin degisen ekonomik dinamiklerinde FB ve GS iyi yatirimlar yaptilar. Biz bu yatirimlari yapamadik, yatirimlari yapacagi vaadiyle gelen iki baskan da ne idugu belirsiz iliskilerle ve cep dertleriyle kulubun agzina etti. Bu da iki arti iki dort.

Besiktas'in cikis yolu belli. Once batik maliyete falan takilmadan masraflari kesecek. Ondan sonra da yatirim yapacak (ornegin stad). Ha, ya da semt takimi olacak, 7 senede bir sampiyonluk yasamaya devam edecek, erken 90'lar da mazide hos bir ani olacak.

Anlastik?

***

Daha acik nasil anlatirim bilmiyorum. Sizin kafanizdaki imajlar ile elimizdeki objektif veriler tutmuyor.

Alin bakin baska bir kriter: Eski donem icinde futbol gecen Turk filmlerine bakalim, kacinda FB GS var, kacinda BJK? Var mi aklinizda Kemal Sunal'in Garip'i ve Gol Krali haricinde bir Besiktas filmi? Butun klasiklerde mevzu FB - GS degil mi?

Buyrun soz hucumun.

Adsız dedi ki...

Yukarıdaki yoruma hitaben;

http://www.youtube.com/watch?v=fOlsmtSukbw

theotheo dedi ki...

shelbyl yaşın yetmiyo 90 lı dönemlere o dönem hakkında söz sahibi değilsin. büyük ihtimal 85 veya sonrası doğumlusun.

ondan önceki dönemlerde zaten ortada doğru dürüst futbol yoktu devamlı 8 5 falan yiyen milli takım vardı. 90 dan sonra futbol gelişmeye beşiktaşta ağırlığını koymaya başladı bu lige zaten.

bu olay öyle senin gibi önce borçları kapatalım olayı değil, borçları kapatmak mevzu değil gelir artırmak mevzu. bunu anlamıyosun. borçları kapatarak bir yere varamazsın. futbol kulüplerinde özellikle bu olay hiç olmaz. şu an dünyanın en büyük kulüplerinin milyar dolara varan borçları var.

önemli olan geliri artırmak için napıyoruz. yoksa bende başkan olsam samet aybaba olcay falan ben de getirirdim mesele bu değil. ben olsam stadı yaptıramazdım mesela. yoksa bu yönetimin yaptığı bütün işleri yapardım. ugur boralı mı transfer edemicem koskoca beşiktaş kulübünün başkanıyım. işin doğrusu buysa bunun için başkan olmaya gerek yok. 5 yaşında çocukta yapar bunu.

herkes soruyo şimdi, ünal aysal hamiti nası getirdi herkesin kafasında bu sorular var amrabata o kadar parayı nasıl verdi. asıl mesele budur, soru işareti yaratabiliyo musun kafada. olay budur. güç meselesidir bu. milyar doların döndüğü bir sektörde başkanlık yapıcaksan güçlü olacaksın tek çıkar yol budur.

Offf, yeminle biktim ha.

Borclari kapatmak degil tabii ki mevzu, ne zaman borc kapatmaktan bahsettim? Yatirim yapan sirket de, ulke de borc alir. Onemli olan borclari dondurmek.

Besiktas'in sorunu borcu olmasi degil, gelir-gider tablosunda surekli zarar yazmasi. 80 milyon zarar etmisiz gecen donem.

Nerede zurna zirt diyor? Besiktas'in gelirleri temlikli. Besiktas'in mac ile, forma satisi ile vs. gelir saglayacagi yok. Besiktas, o zaman oncelikle giderlerini kisacak. Masraf kismak demek budur. Borc kapatmak demek degil. Okudugumu iki defa okuyun madem, sonra cevap yetistirin.

Besiktas, hicbir oyuncuya para odeyemez halde takildi senelerce. Quaresma transfer etti parali baskan, ortaya cikti ki para yollanmamis. Kapis?

Yildirim Demiroren guclu kisilik degil miydi? Serdal Adali? N'oldu peki? Kulup duzeldi mi? Guclu kisilik, guclu yoneticilik anlamina gelmez. Ayinesi istir kisinin. Adnan Polat gucsuz kisilik miydi? Her baskanin ilk iki donemi zaten canim-cicim donemidir. Aysal doneminin icraatlerinin uzun vadede olusacak sonuclarini daha gorduk mu?

Yemin ederim Adnan Hoca ile evrim tartissam daha iyi anlasilirdi dediklerim ha.

theotheo dedi ki...

güçlü kişilikten kastımız. aysal, abramovic tarzı insanlar. 85 doğumu sonrası olduğunu kabul et bi de. doğru tahmin de bulunmuşmuyum ona göre konuşuruz.

bir insanın gücünü belirleyen cebindeki parasıdır. bu insan demirören olmayabilir buna katılabilirim. ama seçilen adayda en en az demirören kadar zengin ve ondan çok daha basiretli bir insan olmalıydı yoksa dediğim gibi.

fikret ormanın yaptığını yapmak için 5 yaşındaki çocuk zekası yeterli. bu işler bu kadar basit değil.

3 yil once "Olm Demiroren'den daha mi iyi bileceksiniz bu isi, Fulya Projesi'nden essek yuku ile para gelecek, ne borcu harci" diyen biri vardi buralarda. N'oldu acaba, hic sesi solugu cikmiyor bugunlerde. :((

Evet theo'cum, '85 degil hatta, '95 dogumluyum. Cagimizda hicbir bilgi kaynagi da yok, o yuzden insanlar sadece yasadigi donemlerle ilgili fikir sahibi olabiliyorlar, ama herkes yasadigi donemi de %100 isabetle biliyor ha, her seye hakim oluyor.

Eger yukarida saydigim milyon tane veri bazli yoruma cevap yazmayacaksan konusmayalim hic. A diyorum B diyorsun, B'ye cevap veriyorum C diyorsun, masallah daldan dala atliyoruz hic ayni konuda iki dakika duramiyoruz. Bilgi/yorum bazli olmayacak kisisel tartismanin bloga faydasi yok.

BJK4EVER dedi ki...

Demiroren senin dedigin tipte adam aysal kadar guclu/zengin. Kac sampiyonluk aldik? Sanki aysal cebinden oduyor hayrina para bagisliyor gibi konusmayin. Bizimkiler 3000 kombine alirken adamlar 41000 kombine satti. Bizim 2 ayda sattigimiz tshirt kadar 1 haftada forma sattilar. Kasada para varken dedem de alir hamiti.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica bizim avrupayi sallamamizi saglayacak fulya projesi coktan tamamlandi bile. Senelik sagladigi gelir de 10 milyon dolar anca simao holosko ve quaresmanin maasina yetiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Fulya gelirleri de 2017ye kadar temlikli tabii bu arada....

Abi benim derdim başarı değil ki ? bizden çok şampiyonluğu olan Trabzon'un bizim kadar seyircisi yoktu , yine yok ve hiçbir zaman olmayacak.

Ortaya koyduğum rakam tabiki takribidir ama 10 milyonluk bir camiadan bahsediyoruz.Herkes 1 tl versin muhabbetine girecek değilim ama en basitinden eline yüzüne bulaştırılan Feda kampanyası bile bir plan dahilinde imkansızlıklar içinde 100 bin tiraj yaptı abi düşün sadece bonus karta taksit yapan son derece rezil yönetilen bir mağazaya rağmen , tedarik rezaletine rağmen 100 bin sattı.Daha Anadolu insanı Feda gördü mü sanıyorsun ? Beşiktaş taraftarı gelir düzeyi olarak geride olabilir ama iyi bir organizasyon ile örgütlenecek potansiyeli var.

Beşiktaş'ın 40 bin kişilik stadı dolduracak potansiyeli var mı ? Bence var.Beşiktaş'ın her sene rakipleri kadar olmasa bile ürünü satabilecek potansiyeli var.

Ama senin o potansiyeli emanet ettiğin adam bu :

http://www.haber1903.com/Besiktas-3004-besiktas_kulubunden_asas_grubu_aciklamasi.html

Kısaca demek istediğim Beşiktaş 7 yılda bir şampiyon olsa da rakiplerinin gelir açısından bu kadar gerisinde olacak bir kulüp değil.Eğri oturalım doğru konuşalım abi , Aziz Yıldırım Beşiktaş'ın , Yıldırım Demirören Fenerbahçe'nin başında olsaydı tablo nasıl değişirdi onu bir irdelemek lazım .

Yani Beşiktaş'ın geride kalmasının sebebi taraftar profili farklılığı mı , vizyon küçüklüğü mü , yoksa bizim kendimizi kandırdığımız 3 büyük diye bir mevzunun hiç olmadığı ve aslında 2 büyüklerin yancısı olduğumuz mu , yoksa aşırı derece de kötü yönetilmesi mi ?

Bunların içinde sıralamayı sen hep abi ? Ekleyeceğin diğer sebepleri de tartışalım.

Ben senin ile cogunlukla hemfikirim zaten abi. Besiktas'in, seyirci kitlesini kapitalize etme firsati vardi, o firsati degerlendirseydik bugun GS ve FB ile daha net asik atar halde olabilirdik. Lakin Besiktas tarihsel olarak bu iki kulup ile ayni kulvarda kosmadi, onun kadar taraftar kitlesi de olmadi. Iste o firsat (tabii bunu firsat olarak gormemek, Besiktas'i semt takimi olarak dusunmek de makbul) 90'larda imis, senin de dedigin gibi yonetilememek mevzusu hasil olmus.

Yalniz orada bir parantez acmak lazim. Seba'nin vizyonsuzlugu demek biraz yanlis olabilir, daha cok "tercihi" diyelim. Bilgili'ninki apayri bir hikaye, o 2004 senesi acikliga kavusmadan zaten ne desek bos. Bu kulubun kapisindan Erdal Acarlar, Sinan Enginler girdi... Demiroren'in yaptigi ise temelinden dinamitlemek. Sen butun projelerin gelirlerini temlikle, kendine borclari yaz, disariya da borclari yaz, gelir-giderleri zerre sallama... Durum ortada. Cikis yolu icin yatirim lazim, firsat yok.

Besiktas o basariya yeniden kavustugu gec 80'ler ve dominasyonun geldigi erken 90'lardan sonra bir sicrama yapsaydi, dedigin gibi Seba-Bilgili-Demiroren yerine bir Yildirim olsaydi elbet de farkli olurdu. Olurdu da, o zaman bu blog ve benzerleri olur muydu, orasi da mechul. Retrospektif bakmak aldatici olabiliyor.

Ha butun bunlardan sonra, Besiktas'in hala daha ufak ayrintilarla toparlanacagi gercegi var. Dusuk maliyetli ve gelirleri arttiracak hamleler (duzgun bir satis zinciri, sacmasapan olmayan bir fiyatlama, marka degerine odaklanma, urun kalitesinin arttirilmasi) vs. bile gelir tablosunu olumlu etkileyecektir dedigin gibi. Ama oncelikle kulubun uzerinde birikmis yukten kurtulmamiz gerekiyor kurtulabildigimiz olcude, yorganimizin ne kadar uzayabilecegini gormemiz gerekiyor. Besiktas o FB-GSvari risk alacagi donemi geride birakti, once tekrar oraya gidebilecek hale gelmemiz lazim. Cok da uzak degiliz dogru hamleler yapilirsa.

Kesinlikle katılıyorum.Beşiktaş için hiçbir şey bitmiş değil.Hala toparlanabilir durumdayız.Yeter ki artık şu plansızlıktan kurtulalım , şu iş bilmez adamlardan bir yakamızı kurtaralım.

Ben Seba olayını farklı değerlendiriyorum.Seba ayrı dinamiklerin adamıydı.

Kulübü taşınmazlar açısından ,özkaynak açısından önemli yerlere taşıyan da bu adam fırtına gibi esen takımı efsaneye çevirmek varken gidip francesco'yu , nartallo'yu alan da bu adam.

Kesinlikle iş bilmezlik orada da vardı.

Adsız dedi ki...

Fikstür belli sonuçta sezonun ilk 10 haftasında kaç puan alacağımızı düşünüyorsunuz takımın ? Bir anket yapıyorumda beyler lütfen yardımcı olun.

Adsız dedi ki...

Zaten sizler ex. faktörlerle ilgili oldukça açıklayıcı,zihin açıcı yorumlar,çıkarımlarda bulunmuşsunuz,üzerine ekleyebileceğim hiçbir şey yok. Ağzınıza sağlık. Bende biraz takımın teknik-taktik,saha içi konularında bir ön sezon değerlendirmesi yapmak istiyorum izninizle. Öncelikle Samet Aybaba'nın geldiğinde söylediği ilk şey 4-1-3-2 oynacağım,büyük takımlar tek forvet oynamaz olmuştu. Nitekim hazırlık maçlarında da çoğunlukla bu formasyonda bir takım gördük. Ligde de böyle oynayacağımız Sağır Sultan'ın bildiği birşeydir artık. İkinci can alıcı nokta 'Kaptan' İbrahim Toraman'ın kesinlikle oynayacak olması. Sebeplerini geçiyorum,zaten malum (Samet Aybaba torpili,Büyük kaptan yıkama yağlaması vsvs. ) Birde tabii alınacak yabancı pivot santrafor tipi dediğimiz forvet var Samet Hocanın istediği ve galiba da bunun için Avrupada başlayan liglerde oyuncu izlemeye gidecekmiş yine bizzat Brezilya seferi gibi hayırlısı. (Bu forvet konusuna da çok karşıyım ya neyse. Sen hem Almeida'nın ısrarla kalmasını istedin, hem Pektemek'i banko oynatacağım diyorsun. Chamakh'la ilgilenmek niye,neden Almeida'yla tıpatıp benzer bir forvet ? Yazık değil mi hem 'FEDA' senesindeyiz hemde 2.5 milyon euro kazanan Almeida'ya alternatif için kalburüstü pahalı yabancı santrafor almaya yelteniyosun. Bu ne perhiz ne lahana turşusu !) Neyse, takım belki burada 2 aydır her yazımda ısrarla belirttiğim gibi takım gerçekten oldukça defansif bir hal aldı. Egemen gittikten sonra Sivok-Escude tandeminin oluşturulması umut verici takım savunmasının sağlam olması adına ama ben hep dediğim gibi kesinlikle yabancı haklarımdan en az birini Fernandes'in dilinden anlayabilecek saha içi bir ofansif orta saha alınmasından yanaydım,maalesef hiç düşünülmedi ve bu bizi ne sıkıntılara sokacak göreceğiz. Açıkçası ben şu yapılan transferler,gidenler-gelenler durumlarından sonra kadro yapımızdan pek memnun değilim. Tek tesellim Muhammed,Hasan Türk gibi yetenekli gençlerin A takımda ciddi süre alacak olmaları. Karşılaştırma yapmayı pek sevmem kişisel olarak,sonuçta her yapının kendine has dinamikleri vardır fakat Neden bu sene ligden umutlu değilimi desteklemek adına;

2012-2013 Beşiktaş;

McGregor

Hilbert----Sivok----Escude----Uğur

İbrahim Toraman

Oğuzhan---Fernandes---Olcay

Almeida--Pektemek

Bu kadro demek, max. 50-55 gol demek ligde. Yani bu da bizi max. 4. yapabilir ki ondan bile şüphelerim var memnun olmadığım kadro yapımızdan dolayı. Ha Ziraat Türkiye Kupasında GS-FB bir yerlerde takılır,biz aradan sıyrılıp alabiliriz,o ayrı. Bu bana pekte uzak ihtimal gelmiyor.

Nedim

Adsız dedi ki...

Karşılaştırma yapmayı pek sevmem kişisel olarak,sonuçta her yapının kendine has dinamikleri vardır fakat Neden bu sene ligden umutlu değilimi desteklemek adına;

2012-2013 Beşiktaş;

McGregor

Hilbert----Sivok----Escude----Uğur

İbrahim Toraman

Oğuzhan---Fernandes---Olcay

Almeida--Pektemek

Fenerbahçe 2012-2013;

Volkan Demirel

Gökhan----Yobo----Egemen----Hasan A

Mehmet Topal--Gelecek Orta Saha ?

Kuyt---Alex De Souza---Krasic

Gelecek Yabancı Santrafor ?

Galatasaray 2012-2013;

Muslera

Eboue----Ujfalusi----Semih----Hakan

Hamit----Selçuk----Melo----Amrabat

Burak Yılmaz--Johan Elmander

*Dediğim ben karşılaştırmalardan yararlanmayı pekte seven birisi değilim sonuçta her klübün,her takımın kendi içinde belli dinamikleri vardır fakat kadro farkı bariz ortada. Şu mevcut düzende yarışabilmemiz çok çok zor. Takımda üretebilecek adam sadece 1 tane, onuda Tottenham,Liverpool istiyor ( Başkan her ne kadar her yerde satmayacağız desede bu ortamda Fernandes kesinlikle Liverpool'a gitmek isteyecektir. ) Almeida-Pektemek ikilisi kendi pozisyonlarını yaratan değil top bekleyen adamlar. Gelecek yabancı forvette görünüşe bakılırsa bu tip olacak. Yani durum vahim gözüküyor skor bakımından. İddia ettiğim gibi ligde bu sezon 50 golü aşamayız bu düzende ve tabii ki bu gol sayısı da bizi avrupa ligine sokmaya yetmez. Bu yüzden ben bu sene takım birşey yapacaksa avrupaya gitme adına, Türkiye Kupasına yüklenmeli diye düşünüyorum. Bu yüzdendir ki tahminim ligde en iyi ihtimalle 4 ya da 5. olacağımız yönünde. Allah sonumuzu hayır etsin.

Nedim

Adsız dedi ki...

@Adsız;
10. Hafta : Beşiktaş-Mersin İdman Yurdu > 0 Puan

9. Hafta : Kasımpaşaspor-Beşiktaş > 3 Puan

8. Hafta : Beşiktaş-Trabzonspor > 1 Puan

7. Hafta : Fenerbahçe-Beşiktaş > 0 Puan

6. Hafta : Beşiktaş-Sivasspor > 3 Puan

5. Hafta : G.Antepspor-Beşiktaş > 1 Puan

4. Hafta : Beşiktaş-Elazığspor > 3 puan

3. Hafta : Karabükspor-Beşiktaş > 1 Puan

2. Hafta : Beşiktaş-Galatasaray > 1 Puan

1. Hafta : İBB-Beşiktaş > 1 Puan

Yani ilk 10 haftada 14 puan alacağımızı düşünüyorum ben. Maçlarımızdaki skorların neredeyse hepsi 0-0, 1-1, 1-0, 2-0 gibi skorlar olacaktır.

Adsız dedi ki...

@Adsız;
10. Hafta : Beşiktaş-Mersin İdman Yurdu > 0 Puan

9. Hafta : Kasımpaşaspor-Beşiktaş > 3 Puan

8. Hafta : Beşiktaş-Trabzonspor > 1 Puan

7. Hafta : Fenerbahçe-Beşiktaş > 0 Puan

6. Hafta : Beşiktaş-Sivasspor > 3 Puan

5. Hafta : G.Antepspor-Beşiktaş > 1 Puan

4. Hafta : Beşiktaş-Elazığspor > 3 puan

3. Hafta : Karabükspor-Beşiktaş > 1 Puan

2. Hafta : Beşiktaş-Galatasaray > 1 Puan

1. Hafta : İBB-Beşiktaş > 1 Puan

Yani ilk 10 haftada 14 puan alacağımızı düşünüyorum ben. Maçlarımızdaki skorların neredeyse hepsi 0-0, 1-1, 1-0, 2-0 gibi skorlar olacaktır.

Nedim

*Blogda bir sorun var galiba üstteki taktik-teknikle ilgili mesajımda birini eksik,birini ekstra ardarda postlamış. Fikstür mesajımda da ismimi yazmıştım almamış hayırdır :D

QuaresmA dedi ki...

Trabzon veya başka bi Anadolu takımının kadrosu bizden daha iyi durumda değil ki en iyi ihtimalle 4. olalım. Her şeye rağmen en kötü ihtimalle üçüncü en iyi kadro bizde - ki en kötü ihtimalle diyorum. Ben de bölgelere göre takımları kıyaslarsam:

1) Kale + Defans: En iyi kesinlikle FB. Biz ve GS eşitiz.

2) Ortasaha: Ligin en iyi ortasaha oyuncusu bizde ama sanırım genel olarak en iyi ortasaha GS'de. Sonra biz, sonra FB. FB'nin yeni transferi kritik. Ama Hamit ve Amrabat'ın performansı da soru işareti.

3) Hücum: En iyi hücum Fener'de ama açık ara değil. Çünkü Kuyt gibi Benitez'in torpillisi balonları var. 50-55 gol atar denen hücumumuz GS'nin hücumundan daha iyi. Kimse beğenmese de gol ortalaması yüksek iki forvetimiz, onları besleyecek 2-3 de ortasahamız var. GS'de de Burak balonu var.

Adsız dedi ki...

'3) Hücum: En iyi hücum Fener'de ama açık ara değil. Çünkü Kuyt gibi Benitez'in torpillisi balonları var. 50-55 gol atar denen hücumumuz GS'nin hücumundan daha iyi. Kimse beğenmese de gol ortalaması yüksek iki forvetimiz, onları besleyecek 2-3 de ortasahamız var. GS'de de Burak balonu var.'

@QuaresmA Kuyt konusuna katılıyorum bende. Balon çıkacak bence de bu sezon gol sayısı olarak. 5 golü geçemez bu sezon ligde bence Kuyt. Daha çok Teamwork,Work Rate ve arkadaşlarına hazırlayacağı pozisyonlar,açacağı alanlar konularında ön plana çıkacaktır. Dediğim gibi 5 gol ya atabilir ya atamaz. GS'nin hücumundan daha iyi hücumumuz olduğuna hiç katılmıyorum. Gol ortalaması yüksek forvetler lafına kısmen katılıyorum, o da Pektemek'ten dolayı. Almeida'nın gerçekten gelen ortalara kafa vurma ve 40 yılda bir denk gelen 40 metreden sol ayağıyla şut çekme dışında bir numarası yok ki. Maximum atabileceği gol sayısı sezonda 15'tir yani Almeida'nın bence. Zorlasan bile daha fazlasını alamazsın. Bence Almeida bu ve bundan sonraki sezonlar eğer kalırsa max. ifadeyle 15 golü ya bulur ya bulamaz. Pektemek ise gerçekten potansiyeli olan ve ciddi bir santrafor geleceği vaadeden bir forvet fakat bende onun bu düzende bu sezon 10 gol filan atacağını düşünüyorum. Belki gelecekte Pektemek'in 25 gol attığı sezon görebiliriz (çünkü gerçekten büyük potansiyeli mevcut) fakat bu sezon zor diyorum. Forvetleri besleyebilecek 2-3 orta sahamız var lafına ise maalesef hiç katılamıyorum maalesef. Kim var abi Allah aşkına elle tutulur Fernandes dışında yaratıcı orta sahamız ? İbrahim Toraman mı besleyecek forvetlerimizi ? Veli mi ? Necip mi ? Oğuzhan mı ? (kısmen olabilir ama Arsenal'de hiç oynamadığı için bu sezon ondanda max. verim alamayacağız bence) Olcay mı ? (Nispeten iyi fakat o da kısıtlı bir creativity'e sahip) Burak'ın balon olacağını ise ben pek düşünmüyorum. Sonuçta arkasında Zokora-Colman gibi nispeten biraz daha az kreatif bir orta saha varken 35 gol attı. Şimdi ise Hamit-Melo-Selçuk-Amrabat orta sahası ile oynayacak. Bence yine en az bi 20-25 atacaktır 30-35'e ulaşamasa da. Kesinlikle balon olmaz yani Burak.

Nedim

Adsız dedi ki...

Trabzon'un bizden iyi olup olmaması konusunda ise transferin bitmesini bekleyelim bence. Defans için büyük ihtimalle Kolo Toure ile anlaşacaklar. Serkan-Bamba-Toure-Cech çok kaliteli bir defans hattı olacaktır. Forvet için ise N'Doye ile anlaşmışlardı fakat parayı veren düdüğü çaldı ve araya giren Moskova'ya gitti N'Doye. Eğer gerçekten alabilselerdi Burak'ın yeri net bir şekilde dolacaktı fakat olmadı. Trabzonspor'un forvet transferi çok kritik olacak gerçekten ve bence en kilit nokta forvet olacak bence bu sezon yine onlarda. Eğer Burak,N'Doye kalibresinde bir forvet almış,Kolo Toure'yle de imzalamış bir Trabzonspor olursa bizi rahatlıkla ekarte ederler. Bekleyip göreceğiz. Dediğim gibi maalesef hücumsal sıkıntılarımızdan dolayı karamsar bakıyorum bu sezon lige. Umarım Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa Ligi'ne kalabiliriz.

Nedim

QuaresmA dedi ki...

Abi FB taraftarı ile kimse yıldıza, istatistiğe tapma konusunda yarışamaz. Anlamazlar öyle alan açma, uzak forvet falan. Kötü bi maçta ilk ıslıklanacak adam tipi Kuyt. Öte yandan Türkiye Ligi'nin dinamikleri de o kadar karışık değil. Kanatta ya kanat gibi kanat oynatacaksın, ya da Tuncay - Serhat gibi inanılmaz hızlı adamlar oynatacaksın ki kontradan gol katkısı versinler. Bobo ve Pektemek'ten alamadığımız katkılar ortada o bölgede.

Gol oranından kastım gol/maç oranı. Almeida daha iyi bile ama tabi Mustafa genelde yedekten girdi ve kanatta oynadı. Almeida'nın oranı gerçekten iyi, üstelik bunu Quaresma dışında kendisine çalışan biri olmadan ve stoperlerle boğuşma görevi de olmasına göre yapıyor. Kendine pozisyon hazırlayamayan bi forvet için 33%'ten biraz daha yüksek gol oranı fena değil. Ama bu sezon rolü daha farklı olacak. Bence kendisine daha yatkın çünkü Bremen'de de çift forvet oynuyordu. Gol yükünü bu sezon Mustafa'nın çekmesi lazım - ki kendisinden bu sezon İlhan ve Ahmet'in ilk geldiği zamanlardaki katkıyı umuyorum. Oğuzhan forveti besleyebilecek gibime geliyor açıkçası hazırlık maçları itibariyle. Olcay da paslarıyla besleyemese bile sezonda toplam 7-8 gol katkısı verebilse iyi olur. Ondan daha çok beklenmesi gereken bu. Çok bi sistem yok zaten, savruk ama patlayıcılığı olan bi takımız.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA Demek ufak bir yanlış anlaşılma olmuş forvet konusunda. Kusura bakma abi. Tatmin oldum şu son post'undan :) Fakat birtek Olcay konusuna katılamayacağım yine :) Olcay bizim gözümüzde canlandırdığımız kadar kreatif bir orta saha değil. Hele ki 7-8 gol atmasının mümkünatı yok. Bu ancak kurduğumuz bir hayal olacaktır. Olcay Şahan'ın bu sezon atabileceği gol sayısı 1-2, yapabileceği asist sayısı 4-5'i geçmez bence.

Nedim

QuaresmA dedi ki...

Mesela Galatasaray ortasahası neden soru işareti ? Bi kere Amrabat'ı beğenmeyen tek ben miyim ? :) Onun dışında Hamit tam da rol olarak Bayern gibi takımların hiçbir mevkiyi 10 oynayamayan ama her mevkiyi 6-7 oynayabilen joker yedeği. Ama GS'de hiçbir mevkiyi 10 oynayamadığı daha da ortaya çıkacak ve aldığı parayı hak eden bi oyuncu olmadığı ortaya çıkacak. Sağ açığa düşünülüyor ama Hamit kanat oyuncusu özelliklerinin çoğunu taşımıyor bile. Sağ beke koysan Eboue'den çok büyük fark yaratmaz. Ortasahaya koysan ya 4-4-2'yi bozacaksın ya da Melo - Selçuk'u. E senelik 4 milyon verdiğin adamı joker yedek de yapamazsın. Muhtemelen sağda oynayacak ve bi Mehmet Topuz olacak, fazlası değil. Üstelik oyuna onun kadar dinamizm de katamaz.

Adsız dedi ki...

@QuaresmA Amrabat Tekniksel olarak mükemmel yeteneklere sahip bir oyuncu. Ki Galatasaray'a da bu patlayıcı özellikleri sayesinde gelmiştir. Fakat gel görki insanı çileden çıkaracak derecede,akılalmaz seviyede bir bencilliği var. Adam ölse pas vermiyor. Eğer Kayseri'deki lakaytlığını Galatasaray'da da devam ettirirse zaten bir süre sonra takımdan kesilir ve Fatih Terim vermez ona formayı. Fakat işte Amrabat konusunda can alıcı nokta burada ortaya çıkıyor. 'Fatih Terim'. Bu teknik direktör Engin Baytar gibi bir piçi,Şenol Güneş gibi bir adama oyundan çıkarken küfür edebilecek cürrete sahip yavşağı bile adam edip ondan alabileceği maksimum seviyelerde verim aldı. Bence GS yönetimi de Fatih Terim'in disiplinine,otoritesine güvenerek bu riski aldı. Eğer Amrabat'ta sorumluluklarının farkına varıp Fatih Terim gerçeğini kabullenirse,Takım oyununa biraz daha katkılı oynayabilirse. Kısacası pas vermeyi öğrenirse. Galatarasay'ın tam aradığı kanat oyuncusu olur. Adam müthiş yetenekli çünkü. Ki ben zaten bu kadar 1 yıldır İlle de Galatasaray'a gitmek istiyorum diyen,ücretinden de 3 yıllık vadede 1 milyon euro fedakarlık yapan bir adamın Galatasaray'da elinden geleni ardına koymayacağını düşünüyorum.

Hamit konusunda ise çok yanlış düşünüyorsun bence. Mehmet Topuz örneği makul olmuş,fakat Hamit, Topuz'dan kat be kat daha kaliteli ve daha profesyonel,kendine bakan bir oyuncu. Açıkçası ben Hamit'in Melo'nun da gelmesiyle birlikte kesinlikle Sağ Kanatta oynayacağını düşünüyorum. Zaten Milli Takımda da genelde sağda oynuyor asıl yeri olmamasına rağmen. (Birçok mevkiide oynayabilmesine rağmen Hamit'in en iyi olduğu bölge Orta sahanın ortası. İngilizlerin Box to box dedikleri olay) Ayrıca şunu da unutmayalım ki Galatasaray'da ortaya çıkan Hakan Balta krizi var (ameliyat olacak büyük ihtimalle ve 6 ay olmayacak diyolar) onun yerine yabancı sol bek alacaklar. Bu da büyük ihtimalle ya Elmander'in,Ya Amrabat'ın ya da Eboue'nin kesilmesi demek. Eğer yabancı sol bek alınıp Eboue kesilirse Hamit'i orda da rahatlıkla kullanabilme gibi bir düşüncesi olabilir Fatih Terim'in. Sabri'nin durumu malum. Ekstra'dan bu yıl Afrika Uluslar Kupası yine oynanacak (statü değişti çift yıllardan tek yıllara geçildi.) Eboue'nin de gideceğini ve Fildişi Sahili'nin finale kadar yürüyeceğini düşünürsek 1 ay gibi bir süre olmayacak ve yine büyük ihtimalle Hamit sağ bek oynayacak. Yani uzun lafın kısası Hamit bence Galatasaray'a sağ kanat-sağ bek oynatılmak için alındı,o bölgelerde de rahatlıkla sırıtmadan götürecek kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Nedim

Adsız dedi ki...

o degil de,su insanlarin takim analizi ve karsilastirmasi yaparken, oyuncu oyuncu ya da bolge bolge karsilastirarak genel sonuca varmasina hastayim arkadas. bu cok basit bir gercek abi oyunculari ya da bolgeleri alt alta yazip toplayinca takimin performansi tahmin edilebilseydi gecen seneki besiktas o kadar kotu bitirmezdi sezonu. bircok faktor var saymak istemiyorum ama oyuncularin birbirlerini tamamliyor olmasi ve sistem icinde aldigi roller bu faktorlerden sadece birisi hatirlatayim dedim

~Poseidon~ dedi ki...

Durağan oynanan türk futbolunda koşan, ısıran, saldıran bir Beşiktaş oldukça fark yaratır. Vaslui maçında FB'nin düştüğü durumu gördük.
Geçen sene de kadro kalitemiz kağıt üzerinde diğer 2 büyüğe yakın olmasına rağmen durağan oynadığımız için beceremedik.

Özellikle Almeida, Pektemek ve Fernandes durağan oyunda değil hızlı atağa kalkılan hücum organizasyonlarında oldukça başarılılar.

Bu sene fark yaratacağımız, fazlasıyla gol bulacağımız unsur bu olacaktır. Tek korkum genç oyuncuların tecrübe eksikliği, erken yiyeceğimiz bir gol çabuk motivasyon kırabilir. Özellikle ilk golü bulduğumuz maçlarda farklı skorlar beklenebilir.

İlk 8 haftayı minimum kayıpla kapatabilirsek önümüz oldukça açılır ki şu an gördüğüm Beşiktaş TSL takımları içinde en hazır olan takım.

BJK4EVER dedi ki...

@theotheo

Bak net bir soru soracagim, net bir cevap istiyorum. Yarin Fikret Orman cikti dedi ki; devlet ile uzun zamandan beri gorusuyorum, anlasmaya vardik. Rakiplerle ekonomik anlamda cekismek icin Inonu'yu terk edecegiz. Devlet o araziye karsilik bize 42.000 kisilik luks bir stat yapacak, tum vergi borclarimiz affedilecek ve 250 milyon euro da nakit para alacagiz. Bu sekilde tum borclarimizi odeyecegiz, guzel bir stadimiz olacak ve ekonomik olarak kurtulacagiz.

Sence camia'da tepki ne olur? Ozellikle Carsi'nin tepkisi ne olur? 9 sene evvel Serdar Bilgili kapali'yi degistirip yerine loca yapmak istemisti, o donem o kadar basarili olmasina ragmen o kadar elestiri almisti ki yapamamisti. Simdi GS'nin 200 loca'sina ve yillik stat gelirine gipta ile bakiyoruz. Sence kapali'yi bile vermek istemeyen BJK taraftari buna musade eder mi mesela? Ekomomik devrim stattan baslar, rakiplerle ekonomik anlamda rekabet etmek istiyorsak sart. Ve bunun icin oradan cikmak gerek, restorasyonla falan olacak is degil bu cunku.

BJK4EVER dedi ki...

@Nedim kardes

Bu soylediklerinin cogunu ben yazmistim zaten 2-3 hafta evvel. Aradan gecen zamanda bir yabanci stoper ve bir yabanci kaleci alindi. Simdi yabanci forvet transferi gundemde, ama adi gecen forvetler ya aradigimiz tarzda oyuncu degil (Chamakh) ya da genc, katki saglayamayacak oyuncular.
Bu takim bu sistemde oynayacaksa ve basarili olmak istiyorsa bir tane yaratici forvet ve kaliteli yaratici orta saha oyuncusu sart. Cunku takimimiz cok kisir bir takim maalesef.

Adsız dedi ki...

80 li ve 90 li yillar kuluplerin bonservislere milyon dolarlar verdikleri yillar degildi, bu nedenle kulup butceldri 100 milyon dolarli rakamlarla ifade edilmiyordu..o nedenle o donemlerde makas o kadar acilmiyordu cumku bjk ya da gs dolu staddaoynasalar senelik maks fark 100000 usd oluyordu..futbolda para monem kazandikca besiktas geri kaldi cunku taraftari para harcamiyor.. Biz 50000 kisilik stad yapsak da onun dolacagini tum localarin satilacagina inanmiyorum..

Adsız dedi ki...

Buradaki yorumlarda theo gibilerin sadece muhalefet etmek ama aykiri fikirlerle uc fikirlerle muhalefet etmek amacinda oldugunu dusunuyorum cunku shelbynin de dedigi gibi a desen b diyor b ye cevaba c ye donuyor.. Ona tavsiyem gidip gs yi izlemesi madem amrabatt falan sallayacak ya.. Jordi albaya muthis calim atmis olay buysa q7 top diye oynar amrabatla ama degil.. Zaten shelbye 85 oncesini bilmezsin diyerek sikistiginda nasil kactigini gostermis..gs eksiklerini sayayim hemen semih kaya belirsiz sol bek melonun durumu.. Avrupa a klasda oynar denileb elmanderin gordugu en iyi takim bolton..Feneri gorduk vaslui onunde defansini da silkelerler o defanslarla avrupada..ben su an besiktasimin her ikisinden de defansif olaraj daha iyi oldugunu dusunuyorum ofansta problem var evet ama turkiye liginde fener yan toplarla sampiyon oldu ki fernandes adinda adamin hala bizde oldugunu hatirlatmak isterim.. Ki takim ici disiplin olursa cok daha etkili bir takimimiz
Olacagini soylerim..q7 gibi adamlar olmazsa istemesem de toramanin bun isi yapabilecegini dusunuyorum
Cunku takimin cogu genc..saygilar.. Burak

Adsız dedi ki...

'@Nedim kardes

''Bu soylediklerinin cogunu ben yazmistim zaten 2-3 hafta evvel. ''Aradan gecen zamanda bir yabanci stoper ve bir yabanci kaleci alindi. Simdi yabanci forvet transferi gundemde, ama adi gecen forvetler ya aradigimiz tarzda oyuncu degil (Chamakh) ya da genc, katki saglayamayacak oyuncular.
Bu takim bu sistemde oynayacaksa ve basarili olmak istiyorsa bir tane yaratici forvet ve kaliteli yaratici orta saha oyuncusu sart. Cunku takimimiz cok kisir bir takim maalesef.'

@BJK4EVER Biliyorum seninde yazdığını abicim. Zaten hep söylüyoruz biz 2 aydır burada,üstüne basa basa 'Bu takım kısır takım,gol çok zor atar' diye. Amacım seni ve kendimi ardarda tekrarlamak değil tabii ki ama şu durumda maalesef kadro yapılandırmasıyla uğraşan bazı kişilerin bazı şeyleri anlaması gerek. Kesinlikle hele ki 4-1-3-2 gibi bir sistemde ofansif orta saha alınması gerektiğini artık kavraması gerek. Chamakh'la 3 haftadır ilgileniyoruz. Almeida'yla birebir aynı tip olan santraforla ilgileneceğimize bu süreyi kreatif orta saha mevzuusuna ayırsaydık şimdiye daha rahatlamış olabilirdik kadro olarak. Ama maalesef ben hala rahat değilim. Umarım gözü açılır da yönetim ve Samet Aybaba'nın, sonunda gereken bir orta saha transferi yaparlar forvet transferi yerine. Umarım açıklayıcı olmuştur Bora kardeşim ( Umarım yanlış hatırlamıyorumdur :) )

Nedim

Mayor dedi ki...

Fikret Ormanin son bir kac gundur basina yansiyan ozel hayati ile ilgili konular "bak Fikret sakin hesap sormaya kalkisma" gibisinden bir uyarimi sizce?
Fatih Altayli Haberturk kimsenin piyonu degildir diyor ama bu haberi cikartan adamlari birilerinin piyonu olmasin?

Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.Am Xavi Gerad. Aicco Sigorta plc temsilcisi. Eğer iş işlem için kredi gerekiyorsa insanlar bize bu e-posta iletişim: xavigeradloanfirm@yahoo.com. Biz% 3 aylık geri ödeme oranında kredi vermek.

UYARI: Yirmi 20 yıl ve üzeri Aiicco Sigorta plc izin verilir.

DEEZ dedi ki...

Bir kredi ihtiyacınız var mı? Bu Borç Kredi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci kredi gibi kredi her türlü veririz mali yardım için bugün bize ulaşın E-posta:

Loanmartloanfunds@gmail.com

*% 3 faiz kredisi oranı sunuyor
* Nakitsiz Girişimci Sigortası
* Para için garanti

Kredi notu iyi olan Credit Financier Home, sınai ve kişisel menfaatler amacıyla şahıslara veya şirketlere veya kooperatif birliklerine teminat kredileri ve teminatsız krediler sunmaktadır.

İletişim Adresi:
Whatsapp: +15184181390
Doğrudan posta
creditfinancierhome@gmail.com

*% 3 faizli kredi oranı sunar
* Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
* Para garantisi
* 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

İletişim Adresi:
WhatsApp: +15184181390
Doğrudan posta:
creditfinancierhome@gmail.com

Yorum Gönder

Ara