.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Temmuz 2012 Salı

Güle Güle Ernst


Bu blogda en son "Güle güle Sivok" postu açtıktan sonra olanlar belli. Egemen ile anlaşma üzerine post açtıktan sonra da olanlar belli. O yüzden bilmiyorum n'olacak ama, en son çıkan haberlere göre Ernst de gidiyor. (İsteyen totem desin)

Bu adam, kabus gibi geçen yılların tek hoş hatırası olan sezonda, şampiyonluğu alıp getiren, hadi adamdı demek haksızlık olur, adamlardan biriydi. Sonra formu düştü diye eleştirildi, bir öğrendik ki 1 yıl boyunca para almadan oynuyormuş meğer.

Beşiktaş denince akla gelen isimlerden biri olacak ilerleyen zamanlarda, en azından benim için. 

13 Yorum:

CDiS dedi ki...

2009 daki şampiyonluğun kilit adamıydı. evet o seviyeye çıkamadı sonraki yıllarda ama yine de her takım taraftarının saygı duyduğu bir adamdı.
kemer sıkma politikasında samimiyse ve kararlıysa yönetim bu gidişi eleştiremeyiz. sonuçta 33-34 yaşındaki bir adama senelik 2,25 milyon euro vermek lükstür beşiktaş için.
yine de yıllarca güzel anılarla hatırlanacak bir yabancı futbolcuydu ernst.

Adsız dedi ki...

ileride çocuklarımıza övgüyle bahsedilecek bir performans bıraktı geriye. uzun bir süre de parasını alamadan oynadı, ki hala parasını aldığını sanmıyorum. bu yüzdendir ki tüm beşiktaşlıların kendisine gönül borcu vardır. "beşiktaş mücadeledir" sözündeki mücadeledir. hakkını helal etsin, yolu açık olsun.

fabian ernst oley oley oley

BJK4EVER dedi ki...

Keske indirim yapip kalsa, ama yapacak birsey yok. Yolu acik olsun, adam gibi adamdi, her zaman oyle kalacak da. Inonu'ye tekrar ayak bastiginda taraftar gerekeni yapar insallah, o bunu hak ediyor cunku.

Bu arada Escude'nin de adi geciyor. Neler pesindeyiz anlamiyorum. Yabanci hakki stopere ve kaleciye gidecek, Quaresma ve Simao gittigine gore yaraticilik iyice dibe vuracak. Takima baktigim zaman yaratici oyuncu yok, biraz olanlar (Burak Kaplan, Muhammed Demirci) da dusuk kalitede. Forvetler desen topu ayagina bekleyen adamlar, basip gidecek (Eto'o bitmis) adamlar degil. Zaten cok kisir bir takim goruntusu verirken israrla forvet ve orta saha degil de kaleci ve stoper aliyoruz, pek anlam veremiyorum. Ki illa maliyetli oyuncu olmasina da gerek yok, en basitinden Adem Buyuk ve Tello capinda/tarzinda adam gelse bile olur bence. Ama bu orta saha ve forvet hattiyla gercekten cok kisir bir takim oluruz, benim on gorum bu yonde.

Ozan dedi ki...

Cenk, İsmail, Toraman, Sivok, Egemen, Veli, Ernst, Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida...

Şu onbirin içinde, 'sonsuza kadar Beşiktaş'ta kalsalar' dediğimiz, gidince kahrolacağımız 2 tane adam vardı. Ernst ve Egemen... Egemen, Beşiktaş tarihinin en iyi stoperlerinden biriydi. Ernst'in yeri zaten apayrıydı. Forma alınca arkasına yazdırılacak tek isimdi... 10 kişi sahada 'bitse de gitsek' diye kıvranırken, koşan, pres yapan, haksızlığa tahammül edemeyen, kaşlarını çatan, formasını kirleten tek adam oydu.

Endüstriyel futbolun içimizi bu kadar acıttığı bir hayatta neredeyse bizim kadar Beşiktaşlı görünüyordu... Cordoba gibiydi... Yolu açık olsun.

theotheo dedi ki...

ernst en vasat oyunculardan biriydi. zaten gittiği takım da kendini belli ediyo.

BJK4EVER dedi ki...

O kadar romantiklesmeye gerek yok. Bizim kadar Besiktas'li gozuken Egemen FB'den iyi teklif alinca alacaklarindan vazgecip ustune 500.000 euro vererek kacip gitti bu takimdan, fedakarlik yapip kalmadi. Biizm kadar Besiktas'li gozuken Ernst yine 33 yasindaki bir oyuncu icin maden degerinde olan sozlesmesinde 500.000 euro indirime gitmedi.
Benim takimda Besiktas'i gercekten seviyor diyebilecegim 3 adam var; Ibrahim Toraman, Ersan ve biraz Holosko, onun disindaki herkes 'profesyonel'. Ernst'i severim, adam gibi adamdir o ayri konu....

Ernst'in gidisi kesinlikle normal, Besiktas Ernst'e bu yasta o parayi verecek halde degil.

Ha, sartlar daha olumlu olaydi da tutaydik biraz daha, alternatifler bulaydik, olmadi, kismet.

Adsız dedi ki...

'Beşiktaş denince akla gelen isimlerden biri olacak ilerleyen zamanlarda, en azından benim için.'
Kesinlikle öyle... Benim içinde... Ne diyeceğimi bulamadım,bilemedim gerçekten. Yolu açık olsun Adam gibi Adam,Alman Panzerinin.

Nedim

YSY dedi ki...

Beşiktaş'tan bir alman daha hafızalara kazınarak ayrılıyor. Gerçekten futbolu bizde bıraksın dediğim adamlardandı. Orta sahada dinamo gibiydi, hatta ara ara eş dost sohbetlerinde kullandiğım " ernst gibi her topada ben mi koşayım abi ! :)" serzenişimede konu olmuştur kendisi. Son zamanlarda aldığı ücrete kıyasla verimlilik oranında düşüş olunca ister istemez yaşıda göz önünde bulundurularak gönderildi. Yolun açık olsun panzer. Bu taraftar asla seni unutmaz.

endüstriye fitbol diye nutuk atıp dünyanın en iyi sezon/asist oranlarından birine sahip sol bekini ıslıklayan bir taraftara sahibiz.

üstelik adam daha 23 yaşında.üstelik artık defansif olarak ta kendini geliştiriyor.üstelik sadece 400bin $'a oynuyor.

old trafford'da tello'ya o 60 metrelik pası atan adam bu çocuk, bursa'da holosko'ya 70 metrelik ortayı yapan çocuk bu.

ismail gitsin , ernst kalsın ...

bence siz gidin de asıl beşiktaş taraftarı kalsın artık ...

Mayor dedi ki...

Gidenlere yapacak birsey yok. Beni en cok Fernandes korkutuyor. Besiktas icin hayat memat meselesi olabilecek ligin son macinda adam bavulunu toplayip ulkeyi terk etti. Simdi geri geldi ama haberler dogruysa pek umurunda degil takim, antrenaman, hoca vs. Ben Fernandesin gozundeki o bakisa hic guvenmiyorum acikcsi, ruhsuz, arkadan is cevirmeye musait bir bakis o.

Adsız dedi ki...

bu post altında yazanlara değildir niyazım.

ernst gidiyor, ki kulübün mevcut halinde anlaşılabilir, ama taraftar onun yerine küyedi diye veryansın ediyor.

zaten küyediler yedi sizi ve görünen o ki yemeye de devam ediyor. formasını öptü diyor yahu bir zat-ı muhterem, bu aklı evvellere daha ne denilebilir ki. gerçi bir şablon da vardı değil mi, biri formasındaki armayı öpse ve sonra sahaya s.çsa önemli değil, yeter ki şöyle yapmasın böyle etmesin.

bunlara karşın soruyorum, ben bu ergenlerle hayatımın en önemli 3 olayından biri yani beşiktaş hakkında taraftar olmak için ne yaptım diye.

bir kere daha anladım bu yönetim nasıl bir lütufmuş hatta samet bile. go on samet. skor ne olursa olsun, bu andavallılar gidinceye kadar yanındayım.

murat

Tyler2Durden1 dedi ki...

klasik alman disipliniyle oynadi ve istanbulu sevdi ama bunu bundesligadan alacaginiz hemen hemen tüm karakterli alman oyuncu yapabilir
finkle birlikte oynadiklari sezon bile fink kadar verimli olamiyordu
mustafa denizli zamaninin hatrina hosgördük hepimiz cok üzülmeye gerek yok zaten evinden bile tasinmiyordur

Yorum Gönder

Ara