.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Temmuz 2012 Cuma

Fikret Orman Beşiktaş Formasına Atılan Bu Tekmenin Açıklamasını Yapmalı


105 Yorum:

Bjk_KnightS dedi ki...

Maç içerisinde olmuş bir hareket. Ayrıca aynı takım içinde bile böyle atışmalar olurken bir derbide böyle birşey olmasını abartmamak lazım. Orada ki hareketi formaya görmeye gerek yok...

Adsız dedi ki...

ugura sorsan hatirlamaz bile; forma ile ne alakasi var pozisyonun cozemedim..ben de videoyu izlemeden bizim formayi yirtti atti sandim amk ;) su hareketi biz de fb li bi oyuncuya yapip kirmizi fln gorse alkislarla ugurlanir sahadan emin ol..ornekleri cok bu hareketlerin bu kadar buyutmeye gerek yok bence..

Adsız dedi ki...

gercekten de formayla falan ne alakasi var. olaylari dramatiklestirme cabasi nedendir? boyle bir transferi onaylamiyorsaniz da bunu ifade yolu bu olmamali

Adsız dedi ki...

Takip ettiğim tek beşiktaş blogu ama bu cidden yakışmadı ben de size cevap olarak bu videoyu gösterebilirim http://www.youtube.com/watch?v=t1Rdtv3lYrs quaresmaya yaptığmız desteği bu adama yapsak belki başarılı olacak bunu bilemeyiz

tannhauser dedi ki...

valla aga ben bu pozisyonu hatırlamıyorum, az önce ekşisözlük'te de bu konunun gelişimiyle ilgili bir şeyler okudum. ama güzel ve ironik bir post olmuş. zira tekmeyi yiyen arkadaş, zamanında ibrahim üzülmez'e, topun olmadığı bir alanda, yanından geçerken kafa atıp, elmacık kemiğini göçerten bir kafa atmıştı. sonrasında da beşiktaş'a transfer oldu bir şekilde.

Wruce Bills dedi ki...

Çok alakasız bi post olmuş. Ayrıca başlık "Fikret Orman Beşiktaş Formasına Atılan Bu Tekmenin Hesabını Vermeli" olacaktı heralde.

Bence maaş yine çok yüksek. 700 bin euro garanti ücret ve maç başı 10 bin euro'dan 3 yıllık anlaşma. Şuanda 30 yaşında Uğur Boral. Şuanda başka talipleri var mıydı bilmiyorum ama bence bu parayı veren başka kulüp çıkmazdı.

QuaresmA dedi ki...

Tamaaam bi adamın daha performansını daha maçlar başlamadan düşürelim. Bayılıyorum şu anlayışa ya. Bi başlık da alacağı yıllık ücret için açın.

Adsız dedi ki...

kitlelere etki edebilen bir blogda böyle saçma ve anlamsız bir videonun paylaşılmasını anlamlandıramıyorum..

bu kadar yıkıcı olmak gerçekten çok anlamsız ve üzücü..kusura bakmayıl ama şu anki yönetimin bu kadar duygusal bakma gibi bir lüksü yok..vakit acımasızca eleştirme vaktimidir? oturup bir düşünmek gerekir..

Deniz dedi ki...

Ekşi beşiktaş'ın seviyesini ağır düşürmüş bu post, kusura bakma Gürcan. Yukardaki arkadaşlar söylenebilecek herşeyi söylemiş.

mcan dedi ki...

hakkaten bu ne sacma sapan bır post ne saçma bır başlık?!

Basliktaki anlatim bozuklugundan dahi Gurcan'in ne kadar sinirle bu post'u attigi anlasiliyor.

Bu konuda cogunluga katiliyorum, olaylarin cigrindan ciktigi bir mactan bir kareyle Ugur Boral'i yargilamak sogukkanli degil.

Ben Ugur Boral Besiktas formasi giyerken boyle bir hareket yapsa (Ali Gunes, Quaresma, Toraman vs. tarzi) daha cok tepkili olurdum. Ya da sahadisi eylem/soylemlerinde bu siddette bir sey olsa.

Gecen sene Egemen transferinde de ben benzer bir tepki gostermistim, sonra zamanla o tepkinin cok anlamli olmadigina kanaat getirdim.

Serendipity dedi ki...

shelby'nin de dediği gibi aşırı sinirle gönderilmiş ki, ben de aynı duyguyu yaşıyorum. Ama sanırım mesele şu: boral o tekmeyi atmış olsa da olmasa da bu takımda işi ne?

Adsız dedi ki...

guarejmanın beşiktaş forması altındaki çift dalışları bizim oyunculara yönelik yapılmadı diye daha evla mı oluyor? illa ki ikisini kıyaslamak gerekirse birinde yanlış da olsa takımı adına hırslanma var. ötekinde ne var?

sinirle yazılan bir post olduğuna katılıyorum. bu yüzden yazara tepkiye de gerek yok.

hakan

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=31_g_4CpRBM

"yine" bir derbide yok.

gerçi 2 yanlış bir doğru etmez. fazla kasmadan sıyrılayım ortamdan.

hakan

Gürcan Ulusoy dedi ki...

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/01/ugur-boral.html

Adsız dedi ki...

Her sene aynı basmakalıp eleştiriler. Şaşırtmıyor artık bunları görmek. Aurelio geldiğinde "Rico'ya yaptıklarını unutmadık" vs vs.. Gören de Ricardinho bizde hatrı olan efsane oyuncularımızdan falan sanır. Aurelio da zaten olayın Beşiktaş ile bir ilgisi olmadığını tamamen kişisel bir tartışma yaşandığını açıklamıştı. Yetenekleri dahilinde takımımızda top koşturdu neticede.

İşte geçen sene Egemen geldiğinde "vay efendim Serdar Özkan'a yaptıkları.." bilmem ne. Serdar Özkan'a her fırsatta söven adam, sırf konuşmuş olmak için Egemen transferine Serdar üzerinden vurmaya çalıştı. Yok "Guti'ye tekme atan kasabın Beşiktaş'ta ne işi var"mış.. Adam çatır çatır topunu oynadı, utandırdı herkesi. Profesyonelce de ayrıldı takımdan.

Geçen senelerde Uğur Boral'ın bu videosu yayınlanmıştı sanırım bu blogda, bayaa da tartışılmıştı diye hatırlıyorum. O tartışmalara atfen yapılmış olabilir bu post, maksat reaksiyon göstermek olsun.

Vardır bizim taraftarımızda böyle klişe, ezbere söylemler ya. Yıl 2012 olmuş, adam hala önünde BEKO olmayan formayı ne yapayım diyor asdfjkgnldsjkf BEKOspor'lu mudur nedir. Vay efendim Juventus'la Newcastle'ın formaları daha güzelmiş bak bak. Her sene aynı laflar. Bu iki takımın vasat formalarını bile, bizim son iki üç sezondaki güzel formalara tercih eden adamlar var. Maksat konuşmuş olmak.

Adsız dedi ki...

ya siz ki entel, okumus akli basinda adamlarsiniz bu videonun ne alakasi var simdi formaya tekme atmakla falan. elestri ile bok atmak arasinda ince bir cizgi var bazen o cizgide nereye kayildigi belli degil.

Adsız dedi ki...

YONETİM İSTİFA! Bu mu gençleşme operasyonunuz?

Başar

Adsız dedi ki...

Fikret Orman'ın başarılı takımlara karsı kini var sanırım! 3 kupali basket takımı dağıtılırken, Küme düşen Buca'nın hocası, küme düşen Samsun'un sol beki, küme düşen Alman takımının orta sahası transfer ediliyor... Bunları da gençleştirme adı altında yapıyor... ne hoca genç ne de oyuncular! Beşiktaş böyle vizyonsuz yönetilmez!

Acil istifa, hemen yarın!!!

Mete dedi ki...

Bu tekmeye Fikret Orman ne tepki verir bilmem ama dun aksam bjk tv deki aciklamalari beni hic sasirtmadi
- Maalesef bu surecten cikartacak herhangi bir somut projeden yine bahsedilmedi. Anlasilan da yok.
- Daha onceki postlarda TTarena konusundaki yanlis politika izlendigini savunmustum. Gelinen noktada berbat bir surec yonetilmistir, bu dakikada gs ayip etmistir vs demek bu surecte alinan onursuz pozisyonu gizlemeye yetmez. Ayrica yeni stat konusu hala muamma.
- Yalan beyan dahi hesap sormak icin heralde yeterli degil, hala denetimin devam ettigini soyledi. Bekleyelim bakalim 30 temmuzda bitecekmis, hep beraber gorecegiz.
- Milangazin sponsorluguna devam etmeyecegini tahmin ediyordum dedi, buna yorum dahi yapmayacagim bu surecin cunku elle tutulur hicbir yani yok.
- Quaresma konusunda hic samimi degil. Kendi gorusu oldugu belli -ki gol basina maliyet hesabini yapmis- bu gonderme karari Samet Aybabanindir diyor.
- Terini akitacak futbolcu portresinden devamli bahsedip egemenin gonderilisi ile ilgili besiktasli degilmis vs gibi aciklamalar hic yakismadi. Eger terini akitacak futbolcu istiyorsan gecen seneki performanslara gore ilk tutacagin futbolcular egemen,ernst,hilberttir.

Unknown dedi ki...

Ya bu nedir yaa?
her sen aynı terane. Nobre'ler Emre Aşık'lar, Egemen'ler.

önce sövün, sonra 3'lü çektirin, Sonra yine söversiniz.

Mayor dedi ki...

Ben anlamadim tekmeyi Ugur atiyor hesabini niye Fikret Orman veriyor?

CDiS dedi ki...

forzabesiktaş 'ta ergenlerin attığı başlıklara benziyor. anlatım bozukluğu da cabası.. uğur boral orada tekmeyi beşiktaş formasına olan kininden dolayı atmıyor, maçın içinde bir gerilim anında kontrol edemiyor kendini..
uğur boral, şu şartlarda iyi bir transferdir. eğer sakatlanmazsa, iyi işler yapar sol bekte.

Adsız dedi ki...

bence de yönetim istifa etmeli.

binamaz

alper dedi ki...

40 Yıllık kelle paçacıyım böyle kafa görmedim.
Şu blogda zaten iki kişi kaldı post açan.Gürcan Ulusoy açmışsa postu tamam diyorum amk Beşitaş işe yarar bişey yapmış demekki.Seviniyorum.Şu postta olduğu gibi.Uğur Boral büyük transfer demekki.

theotheo dedi ki...

ney 700 bin euro ugur borala mı. ya bi siktirip gider misiniz arkadaş. o para ne lan. allah belanızı versin ya.

Adsız dedi ki...

Tekmeyi yiyen kim? İbrahim Üzülmeze kafa atıp elmacık kemiğini kıran Ali Tandoğan, İbrahim Üzülmez kim? 2. kaptanı İbrahim Toramanı herkesin önünde tokatlayan kaptan, İbrahim Toraman kim? yıllardır takımdaki her türlü hizip kumpasın merkezindeki adam. Post u açan kim? Gürcan Ulusoy.. neyse başka soru yok.. Beşiktaş sadece mali açıdan çökmedi yani..

delgado dedi ki...

jessienin beyni sulanmış herhalde, şu saçmasapan işin başka açıklamasını bulamıyorum. ya da ironi yapıyor.

uğur borala verilecek 700.000 euro da çok değil türkiye standartlarında. futbol piyasasında maaşlar acayip arttı, beşiktaş ile ilgili bi durum değil bu. sezonun yarısında as oyuncu olacağı belli olan bir oyuncuya da beşiktaş 200 bin lira falan vermez, öyle bir saçmalık yok. galatasarayın trabzonun 18 dışındaki futbolcusu o kadar alıyor, uğurun alacağı maaş anormal değil. ha dersiniz ki 200 bin euro falan daha az olamaz mıydı diye, o 200.000 euro quaresmanın senelik benzin parasıdır, çok bi şey değil yani.

yönetim istifa diyenlerin hepsinin de ağzına demirören girsin. sinir etmeyin adamı.

delgado dedi ki...

@Mete

hocam programın tamamını izlediniz mi? fikret orman birkaç önemli projenin lafını etti soruları cevaplarken, taraftar kartmış bilmem neymiş vs. daha yönetim geleli 3 ay oldu, şu an çok büyük bir projenin somutlaşacağını zannetmiyorum ama yakında kaynak getirecek önemli projeler açıklanacaktır. sonuçta fikret orman bir şeyler kesinleşmeden açıklama yapmayacağız diyor her fırsatta, belli başlı projelerin de süreç devam ederken hemen açıklanmasını doğru bulmuyor. programda da dedi bunu. kaldı ki stat projesi, feda hamlesi, kulüp üyeliğinde düzenleme vs. 3 aylık periyotta yeterince enerji harcanacak konular, alacaklı verecekil yüz tane davayla uğraşırken de şu an büyük bir projenin açıklanmasını beklememek lazım.

demirören mevzuunda ise gereksiz yükleniliyor başkana. kişisel bir çıkarım yok, demirörenle ortaklığım falan hiç yok diye dedi defalarca, sohbette de arada laf geçirdi zaten. beşiktaşı kimin batırdığını biliyoruz, sen de biliyorsun, niye ben bunu her yerde söyleyeyim ki küfür mü edeyim adama bize ne kazandıracak bu diyor. hesap sormak denilen şey öyle kolay olmuyor.

milangaz ile ilgili, sözleşmen öyle veya böyle sonlanmamışken başka şirketlerle görüşmek ne kadar etik olurdu? etiği geçtim, bu görüşmeler açığa çıksa çok bilmiş taraftar bu sefer ne derdi? demirören fikret ormanı hainlikle suçlar sonra da "çekiliyoruz bu davranışın üzerine" falan derdi mazallah. sponsor bulmak da öyle kolay iş değil, pat diye 7 milyon euro verecek sponsoru nereden bulacan, nasıl anlaşacaksın şartlar üzerinde hemen. az sabır yahu. çok acımasız eleştiriliyor bence, sonuçta sol açık alacağım diyip riquelmeyi almadı adam. lafların inciğine cinciğine bu kadar takılmayın, quaresmayı istemiyor işte adam takımda, evet. ben quaresmayı istemiyorum o yüzden yolluyorum mu diyecek, samet aybaba istiyor diyecek tabi. takılmayın bu kadar yahu lafa söze.

Adsız dedi ki...

Başlık talihsiz olmuş,alakasız. Yanlız Uğur Boral ne alaka onu bende çözemedim. İşin mali boyutu,maaşında vs. değilim. Samsunspor'un (küme düşen) sol kanadı mıdır Beşiktaş'ımızın yeni yüzündeki isimlerden biri ? Yada daha Gençlerbirliği'nde doğru düzgün oynamayan,onların taraftarının bile 'Beşiktaş nasıl aldı la bunu ehehe' minvalinde geyikler döndürdüğü Mehmet Akgün müdür ? Sadece mali açıdan değil,gerçekten itibar,büyüklük,onur,haysiyet konusundada çöküyor Beşiktaşım. (bkz. TT Arena olayı,hala daha başkan çıkıp başbakan stadı bize verecek diyebiliyor. İstemiyolar adamlar,gitmeyeceksin arkadaşım,bu kadar da fakir-fukara edebiyatı,mazlum edebiyatı takınmaya gerek yokki)Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin. Tamam Demirörenlerden kurtulduk diye sevindik ettik,güldük eğlendik. Ben hala yönetim istifa diyecek duruma gelmesem bile (çünkü henüz daha sezon başlamamışken o çok ağır olur bence) ama bu yönetim şimdiye kadar maalesef icraatlarında sınıfta kalmıştır kesinlikle.

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

"Yerli kalecimiz olarak da Cenk var. Yabancı kaleci transfer edecek olmamız Cenk'i olumsuz değil olumlu etkileyecektir. Biz yabancı kaleci aldık diye illa oynayacak diye bir durum yok. Cenk de oynayabilir. Bizim asla yabancı futbolcular bu takımda oynar diye bir şey yok. Keşke biz yabancı kaleci alsak da kaleyi Cenk korusa." şeklinde konuştu.



Aciklamaya bak sen arkadas. Yine yabanci coplugune donecegiz demek ki. Vay anasini.

Adsız dedi ki...

boşverin onu bunu. guti bi tivit atmış beşiktaşı seviyom vs bağlamında. taraftar da atlamış gelse nasıl olabilir diye.

kusura bakmayın ama beşiktaş taraftarı gitgide hergün 8 yıldır yaşananları hak ettiğini göstermeye başladı. kurunun yanında yaş olup yananlar da her olayda olduğu gibi en büyük sıkıntıyı çekenler.

ne yapalım. çekiyoruz.

Mete dedi ki...

@delgado
Öncelikle programın tamamını izledim. Taraftar kart projesini duydum oradan nasıl bir sıcak para akacağına ilişkin çıkarım yaptınız bilemiyorum. Taraftar kartı olmayana bilet-kombine kart satılmayacakmış dendi, burdan çıkacak maddi getirinin ne olacağı da belli ama neyse sizin dediğiniz gibi olsun onu da bekleyip görelim. Bunun haricinde yukarıda taraftar kart vs demişsiniz ben bunun haricinde vs nin içeriğine girecek başka bir proje ile ilgili hiçbirşey duymadım. Dediğim gibi tamamını izledim, ancak duymadım. Sizin duyduğunuz birşey varsa açıklarsanız sevinirim.
Sponsor mevzusu ve hesap sorma konusunun beraber irdelenmesi taraftarıyım. Öncelikle denetim devam ediyormuş hala. Eyvallah o da bu ayın sonunda bitecekmiş ve onu da bekleyip göreceğiz. Sponsorluk mevzusunda dikkat ederseniz yukarıda hiçbirşey yazmadım , çünkü süreç baştan aşağıya rezalet. Ama madem ki istediniz, onu da yazalım. Öncelikle Y.Demirörenin kulübü bu hale getirdiği realitesini de herhalde kabul ediyoruz değil mi? Başkan da hesap soracığım dedi değil mi?
- Hesap soracağım dediğin adama sponsorluk için gidilmez
- Hesap soracağım dediğin adamdan sponsorluk beklenmez. Tüm bu süreçten sonra "Ben zaten olmayacağını tahmin ediyorum" demek ise bambaşka birşey olsa gerek.
- Diyelim ki bu iki hatayı da yaptın, ama yine de alternatif planların olması gerekmez mi? Olmadığı belli ki hala bir sponsor yok, sponsorluk anlaşmaları Beşiktaş erkek voleybol takımı için zor olabilir ama, efsane basketbol takımından bahsediyoruz. Dolayısla EL fikstürün bile belli olmuşken senin hala kadro belirsizliğin devam ediyor, kombinelerin çıkmamış ve satılmamış ve maalesef Basketbol takımının tüm bu olumsuzluklar içindeki olumlu rüzgarından faydalanamamışsın.
- Stat mevzusunda bugün konuşulan haberleri duydunuz mu? İnönü deniyor. Döndük, dolaştık aynı noktadayız. Yaşanılan süreç de bize kar kaldı.
- Daha önce de yazmıştım, benim için bu yönetimin en önemli icraatı 100 bin üye projesiydi. Meğersem başkan da zaten bu projeye inanmıyormuş. Keşke o zaman bu projeye de yazık etmeselerdi.
Maalesef bu yönetim bana şu ana kadar bir ışık veremedi. Kritik mevzularda, yanlış ve acemi kararlar alındı. Muhtemelen çözülmüş işler de vardır ama bunlar da gelen parayı, borçlulara taksim etmek şeklindeki işlerdir.

Adsız dedi ki...

cehaletin blog versiyonu niteliğinde bir post..
insan üşenir yahu böle saçma post koymaya..
Gürcan arkadaşım çok boş işlerle uğraşıyorsun..

Adsız dedi ki...

aybaba daha oyuncusunun ismini telaffuz etmeyi bilmiyor. almeyda yerine almedya diyor. beşiktaş'ın böyle teknik direktörlerle işi olmamalı. bence istifa etsin.

binamaz.

Adsız dedi ki...

Gürcan yine sırf MUALEFETLİK yapıcam diye alakasız ve gereksiz bi video paylaşmış.. kendisinin Beşiktaşlı olduğundan şüphe duymaya başladım..

theotheo dedi ki...

Gürcan shelbyl fln hepsi sallamasyon adamlar. Hepsi sırrı sureyyaya oy vermistir

emireri dedi ki...

100 bin üye projesi hayaleden öteye geçmeyecek birşey.. bir defaya mahsusta olsa ülkemizde kaç beşiktaş taraftarı var sadece kongre üyeliği için bin 500 lira parayı şak diye çıkarıp verebilecek?? asgari ücret ne kadar ki??? nüfusun kaçta kaçı o sınırda yaşıyor, farkında mısınız?? hayal görüyorlar, umarım y.d. komasından sonra, f.o. kabusundan da tez zamanda kurtuluruz!

euroleague için kaybedilmiş hiçbir şey yok, cska bile tam manasıyla takımını oturtmuş değil.. daha yolun çok başındayız.. bugüne kadar ki tek doğruları takımı erman kunter'e emanet etmek olmuştu.. hocaya zaman tanımak lazım.. iyi bir sponsor uzun vadeli olarak takıma katkıda bulunursa, uzun vadede çok daha büyük başarılar gelecektir, erman hocayla..

Ugur Boral'in alacagi 700 bin Euro, genel limitler acisindan bakildiginda bence fazla degil. Ha, muadili oyuncular ne kadar aliyor (mesela Ismail daha az para alacak), Ugur as mi olacak yedek mi vs. onlara gore ayrica degerlendirilir. Ama yerli oyuncu ve belirli kalibrede sonucta.

Theocum Sirri Sureyya'yi sevmem, icin rahat olsun. Eksisozluk'e falan bakarsin istersen hakkinda ne dusundugumu ogrenmek icin.

theotheo dedi ki...

@shelbyl

700 bin euro + 10 bin euro da maç başı. yani moruk şöyle düşün. bu lavuk 30 maç oynasa. 33 bin euro alacak oynadığı her maç için. yani 75 bin tl fln. lan dakkası nerdeyse 1000 tl ye geliyo hahahaha. olm hala genel limit falan demeyin lan.

bunun değerini ben sana söylim. 500 bin tl+ 10 bin tl maç başı, tek kuruş fazla değil. hani takımda gereksiz masrafları kısıcaktık lan. egemene 500 bin euro eksik verdik diye kaybetmedik mi, ondan kaybettiğimizi bu lavuğa veriyoruz ne anladım ben o işten. ugur boral çok ciddi sakatlıklar geçirmiş kariyeri dipte olan bi adam, gereksiz transfer kadro doldurur yani anca işte.

bak şimdi üç tane transfer yaptık. maliyetini hesapla. 1 senelik. olcay şahan 1.800 + ugur 1000 + mehmet akgun 200. bak takımın parası yok diyolar 3 milyon euroyu gerizekalı 3 tane adama verdiler. az paramı lan 7.5 trilyon eder. üstüne 2 milyon daha koy, bak burak gitti moskovaya.

yoksa çöple doldururum lan bende yaparım o işi. ugur boralı almak bir iş mi yani? samet die bi mal var ospinaya fransanın en iyi kalecisi diyo. ulan fransanın en iyi kalecisinin beşiktaşta ne işi var ya, gerizekalı mı bu insanlar anlamak mümkün değil.

Deniz dedi ki...

O değil de şaka maka egemen'i 50 maç oynatıp 1 milyon avro ya verdik ya vermedik. şimdi onlar düşünsün.

@theo

Simdi gercek su ki Turkiye'de siskin bir futbol piyasasi var. Dusuk meblaga oynatacagin adam ancak Genclerbirligi'nin yedek oyuncusu oluyor, minimum bu. Ya da 2. ligden aliyorsun iste Berat Cetinkaya'yi.

Yani eger Besiktas 100-200 bin Euro'ya oyuncu alacaksa, o ancak altyapidan cikar ya da Afrika'dan, Asya'dan falan gelir. Ya da iste Mehmet Akgun olur.

Zaten yonetimi en basindan beri elestirdigim nokta bu: Istikrar yok. Samet-Ahmet Nur-Levent ekolu ile yapacagin is de bu kadar oluyor.

aga şu olayı niye anlayamadı beşiktaş taraftarı ben de onu anlamadım :

egemen 500 bin vermemek için kaybedilmedi mi ?

HAYIR ARKADAŞIM !!!! egemen geçen sene beşiktaş'tan 5 kuruş alamadığı , önümüzdeki 3 sezon içinde ne zaman verilebileceğini bilmediği için gitti arkadaşım.fernandes'e , almeida'ya zamanında veriyonuz bana da verin diyip bizim o parayı veremeyeceğimizi öğrendiği için üstüne 500 bin € verip gitti.

adam beşiktaş'ta 1 sene oynamak için 500 bin € verdi lan.1 sene daha kalıp bir 500 bin daha çakmasını ben de isterdim tabi.kısmet değilmiş adam para kazanmayı tercih etti , para harcamayı değil ...

theotheo dedi ki...

@övünç

anlamadığın şey şu kardeşim. birincisi beşiktaşta kimsenin parası kalmaz bugüne kadar bazı şeref yoksunu futbolcular like nihat dışında kimsenin parası kalmamıştır. egemende bunlardan biridir. beşiktaş herkesin borcunu ödeyebilecek seviyede gelirleri olan koskoca fulya projesi olan. sadece stad konusunda ligin 2 büyüğünün gerisinde bir takımdır.

onun dışında benim tartıştığım şey eğer sen olcay mehmet akgün ve ugur boral adlı üç salağa 1 senede ödeyeceğin paraya nerdeyse hamit altıntopu alıyosun .vizyon farkı budur.

fenerbahçe kuyt 1 milyon euro bonservise aldı sen olcay şahanı 800 bin euroya aldın aradaki fark budur. bunu anlamamak için matematik bilgsiniden yoksun olmak gerekiyo. bütün oyunculara olan borçlar zaten yapılandırıldı. egemen çok rahat bir taahhütle tutulabilirdi. ama vizyon yoksunu yönetim egemen yerine bu 3 tane salağı almayı tercih etti.

beşiktaş orta sıra takımı kadrosu kuruyor farkındamısınz. ugur boral beşiktaşa gelmese en fazla antalyaspora gelirdi bunun farkındamısınız? bunun maddiyatla bir ilgisi yok, fernandes almeidayı kadrosunda tutabilen bir takım ugur boral transferi yapmaz yapmamalı senelerdir bunu söylüyoruz.

ertugrul saglam gibi diattayı getiren zihniyet değişmedi bugünde olcayı getiriyo.

bizde değişmesi gereken zihniyet değişmedi. lucescunun transferlerine bak bide lucescu döneminden soraki transferlere.

Mete dedi ki...

buyrun iste!!! Basketbolda sponsor bulunamamis ve 6,5 mil euro butce ayrilmis. Sira geldi stat mevzusuna.hafta sonuna kalmaz inonuye donuyoruz aciklamasi da gelir. Zaten inonude oynanacagiin simyalleri verilmeye basladi. Yok samet cok istiyormus da yok toraman da cok uzulmus gs nin tavrina. Daha once burda dusuk profilli td postlari yayinlaniyordu ya. Ben bu Samet Aybaba kadar dusuk profilli td gormedim arkadas. Yonetim istedigi herseyi soyletebilir bu adama.

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim yalan soyluyor bence. Daha 2 hafta evvel butce 10 milyon dolar biz 2 koyacagiz deniyordu, simdi butce 10 milyon euro oldu biz 6.5 koyacagiz. Haftaya da sponsor bulamadik biz 4 milyon euro koyacagiz diyecekler, adim gibi eminim. Gercekten 6.5 milyon euro koyacak gucumuz olsa ne Egemen giderdi, ne Hawkins 200.000 dolar icin kacirilirdi, ne de Ergin Ataman gonderilirdi. Bu guce sahip olsak 8 milyon'luk ceki Ataman'in eline verip kulupte tutardik. GS ve FB bile anca 2-3 milyon aktarirken basket takimina biz bu durumda 6.5 falan aktaramayiz. Belli ki beceriksiz yonetim sponsor bulamadi, Hawkins'i vs satarak 3-4 milyon euro'luk ufak bir butce olusturup devam edecek.

theotheo dedi ki...

basketbol şubesinin kapanması gerekiyo bu durumda.

Adsız dedi ki...

Bundan birkaç gün önce Arroyo postunda basket takımıyla ilgili düşüncelerimi şöyle dile getirmiştim:
'Göz göre göre dağılmak üzere olmak o kadar can sıkıcı ki... Hadi Erceg'in CSKA'ya gitmesine birşey diyemem,kim olsa CSKA'ya evet der,sonuçta halihazırda en gözde ve görece olarak en iyi takım. Yıllık da 2 milyon diyolar. Kim olsa gider yani. Ama Bonsu olsun,Arroyo olsun,kaptan Hawkins olsun bunların gitmesi çok can sıkıcı olur çok. Gerçi ben Bonsu'nun Erman Kunter'den dolayı ayrılacağını düşünmüyorum. Biraz bi bakındım da Erman Kunter'le Fransa'dan tanışıklığı ve iyi bir ilişkisi varmış Bonsu'nun. Ama şu da bir gerçek,Hawkins'in ve Ersin Dağlı'nın peşini Ergin Ataman kesinlikle bırakmayacaktır adım gibi eminim. Hatırlıyorum da geçen sefer bizden Efes'e geçtiğinde o uzun saçlı malzemeci abi dışında takımda kim var kim yok Efes'e taşımıştı ve dağılmıştık. Umarım bu sefer dağılmayız,gerçekten bu sene Euroleage'de oynayacak bu basketbol takımına çok ihtiyacımız var.

Dış transfer konusunda ise ben pekte endişeli değilim açıkçası. Yeterki sponsor bulunsun,iyi bir sponsor bulunmasa bile yönetim elini taşın altına koyup basketbol takımına yatırım yapsın. Sonuçta bu takıma 11-12 milyon dolarlık bir yatırım sağlam bir kadro için yeterli gibi gözüküyor -ki bahsettiğimiz meblağ quaresma,simao,almeida,holosko'nun aldıkları maaşlar kadar. Yolla gitsin gereksizleri,baskete akıt o parayı.

Bu sene NBA'de çok sağlam bi Free Agent dönemi var,ordan araştırabilinirse çok ekmek çıkacağının kanaatindeyim. (Unutmayalım Arroyo free agent'ken alındı.) Ayrıca Fransa'da ciddi anlamda bir Erman Kunter gerçeği var. Oradaki oyunculara ve piyasaya çok hakim. Bize hertürlü yararlı olacak ve maliyeti uçuk olmayan oyuncular getirecektir inancındayım. Yeterki yönetim basketbol takımına önem versin,tek gündemleri Ekrem Dağ,Olcay Şahan,Milangaz,TT Arena vs. olmasın...'

Üzerinden çok değil,en fazla 10 gün geçti ama düşüncelerim maalesef mecburi olarak o kadar ama o kadar değişti ki. Erceg CSKA'ya gitti,Arroyo NBA yada Galatasaraya gidecek,kaptan Hawkins Fener'le imzaladı,Bonsu'da GS diyorlar,Dudley'de GS diyorlar. Takım bildiğimiz dağıldı yani. Ve bu sürede sponsor bulmak adına,yada hadi gerçekten sponsor bulamadın umudu kestin diyelim takıma kendi elinden kaynak yaratmak adına hiç ama hiç birşey yapmadı yönetim, ve maalesef bu duruma geldik. Transfer konusunda umutluyum demişim yukarıda gösterdiğim yazımda. Maalesef o da kalmadı ki. Bütün iyi türkleri aldılar. En basitinden Birkan Batuk 100 bin dolara Efes'e gitti. Biz veremezmiydik 100 bin dolar ? Alamazmıydık Birkan'ı ? O parayı Mehmet Akgün'e vereceğimize... Neyse,ben basketbol takımı konusunda ümidimi iyiden iyiye kaybettim. Zaten Euroleage'de öyle bi gruba düştük ki bi sikmedikleri kaldı. Büyük ihtimalle bu durumda sıfır çekeriz. En çok ama en çok üzüldüğümde Erman Hoca'ya mahcup olacağımız. Adam Cholet ile sözleşme yenileyecekti ferah ferah. Burada ona boşa ümit vermiş yönetim. Sırf Beşiktaş'lı olduğu için,kıramadığı için geldi fakat ona da yazık olacak gibi maalesef.

Durum bu. Bu yıl ve belkide gelecek yıllarda bu futbol takımı zerre umrumda değil ama şu basketbol takımının,güzelim takımın bozulması,dağıtılması o kadar içimi yakıyor ki. Hepsi Allahlarından bulsunlar. Olcay Şahanlar,Mehmet Akgünlerle uğraşacaklarına keşke ama keşke birazcıkta Carlos Arroyolara,David Hawkinslere,Mensah Bonsulara zaman ayırsalardı. Dediğim gibi Erceg'e söyleyeceğim tek laf olamaz CSKA'ya herkes gider. Erman Hoca'ya çok mahcup olduk ona en çok yanıyorum hala. Keşke böyle olmasaydı ama işbilmezler oldurdu maalesef...

Nedim

BJK4EVER dedi ki...

Benim de icim yaniyor, sirf bu takimin dagilmasi yuzunden. Quaresma, Fernandes, Inonu, Ugur Boral umurumdan degil, ne halleri varsa gorsunler, istediklerini yapsinlar ama bu takim dagildi ya. Bunu da yasadik ya, o cok koydu.

Adsız dedi ki...

@adsız nedim
Nedim, birkan 100 bine
gitmedi 700000bin olması lazım emin değilim.Ama çok uçuk bişey verdiler çünkü gs ile anlaşmışken vazgeçmiş birkan.O kadar düşükse diğer takımlar niye karşılamamış bi efes mi var amk.Ha gruptan çıkar mıyız bilmem ,ama Erman hoca kıçı kırık cholet ile kaç maç kazandı biz mi sıfır çekicez, bamberg,rytas, partizan bunlar çok üst düzey takımlar değil . Bekleyip görmek lazım zaten onlar da kadro kurmadı doğru düzgün henüz.

Hamza

~Poseidon~ dedi ki...

Uzun zamandır okurum bu blogu bu kadar yüzeysel bir yazı tarihinde görülmemiştir.

Adsız dedi ki...

700000 bin yazmışım yanlışlıkla 700 bin olcak ne para yahu:)

BJK4EVER dedi ki...

Birkan'in kontratinda 75.000 TL cikisi vardi, o bedeli Efes ve GS odemek istedi. Sadece Efes 700.000 dolar maas teklif edince oyuncu'yu ikna ederek aldi, Birkan'in da maliyeti bu yuzden sisti. Ucuz bir oyuncu degil, ancak gereken butce saglansa BJK gayet alabilirdi.

Adsız dedi ki...

bu postu açan arkadaşın zekasından şüphe ediyorum..

cengo dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak severek takip ediyorum sizi ama bu post ne la? Küçük kardeşiniz falan siz yokken yanlışlıkla falan girdi herhalde başka bir açıklaması yok. Uğur Boral karakterli adamdır, ama size Quaresma lazım sizde haklısınız anasını satim.

@theo

"birincisi beşiktaşta kimsenin parası kalmaz"

Abi sakasin cidden ya, merkez sag milletvekili retorigi ile oy toplamaya calismana gerek yok.

http://eksibesiktas.blogspot.com/2010/10/besiktasn-davalar.html

http://eksibesiktas.blogspot.com/2012/02/besiktasn-davalar-vol2.html

Evet, Besiktas'ta kimsenin parasi kalmaz cunku dava ile soke soke alir. Ya da parasini 2 yil sonra alir.

Arkadasina borc vermiyorsun, maasli calisaninin maasini odemiyorsun, aylar yillar bekletiyorsun. Besiktas'ta para kalmaz falan gececeksin o muhabbeti.

Ovunc hakli kere hakli. Egemen'e gecen sene zirnik koklatmamisiz, adam parasini birakip gitti yeter ki aybasinda maasi yatsin diye.

Yapmayin su dezenformasyonu/safdilligi istirham ediyorum.

Adsız dedi ki...

Bir kaynakta 100 bin dolar diye okumuştum,özür dilerim o zaman. Benim asıl demek istediğim de şuydu aslında bu Birkan konusunda: ''Birkan'in da maliyeti bu yuzden sisti. Ucuz bir oyuncu degil, ancak gereken butce saglansa BJK gayet alabilirdi.'' Bence de bu olay budur.

Nedim

Adsız dedi ki...

ben bu posta gürcan'ın sinirle yazdığı bir iş kazası olarak bakıyorum. yoksa bir insanı bütün yazdığıyla değerlendirmek gerekir ki takip ettiğim kadarıyla gürcan bu konuda bence pür-i paktır.

saygılar

hakan

not: @theotheo. güzel yazdığın postlar da var. bence kişilerle uğraşmayı bırak düşüncelerine yoğunlaş. sen de kabul edersin ki yd yönetiminin yaptığı tonla yanlış harcamanın bütün resmini henüz yeni öğrendin. şahsen bu bir şey için bir kriter mi? asla değil. yanlışı bilenin sayısının artması önemli. biz de bir yerlerden öğrendik sonuçta. saygılar.

Adsız dedi ki...

bence baskette cektigimiz grup cok kotu degil..1 ve 2 den kim gelse yenme sansiniz yoktu bana gore; en iyilerinden gelmesi fark yapmaz diger takimlari da yeneceklerini dusunursek..kalan 4 takim icin de; siz kendi aranizda bi lig yapin ilk 2 yi top 16 ya alicaz deseler kimse hayir demez her halde en azindan ben demen..

not: bu sadece grup icin yapilmis bir yorumdur..basket takiminin mevcut belirsizlik ortami yok sayilmistir..

Mehmet

theotheo dedi ki...

@shelbyl

bu lafları bırakamadınız gitti ya.

ben mantıklı bişi söylüyorum arkadaş. çebi de zaten egemene olan borcun ödeneceğini taahhüt etmişti zaten yarısından çoğunu ödemişiz. şu anda borçlar yapılandırıldı ve tıkır tıkır ödenecekti bu kadar basit arkadaş. bu takım şu anda olcay şahana 1.800 vermeyi taahhüt etmedimi. 4 trilyon parayı böyle boktan oyuncuya verecek bir yönetim allah aşkına 2 milyon euro 50 maç oynayan adama mı veremicek? işin mantıksızlığı burda.

BJK4EVER dedi ki...

Benim okudugum kaynaga gore gecen seneki alacagindan vazgecti ve 500.000 euro ustune verdi Egemen. Senin dedigin gibi alacagini almis veya alacak olsa bu adami bonservisini eline verip gondermezdik. Su an piyasa degeri nerden baksan 3-4 milyon euro olan adam Egemen, karsiliginda illa ki biz de birsey almisizdir.

theotheo dedi ki...

1 milyon euro falan borcumuz vardı egemene onu sildi ve 500 bin de üste verince 1.5 a transfer olmuş oldu.

egemen yıllık 1.1 ve 25 bin euro alıodu. 40 maç oynadığını düşün yıllık 2 milyon euro gibi ücrete geliyo. bence tutabilirdik. egemen-almeida-fernandes gibi 3 tane iyi adam olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Benim kaynagima gore 4 trilyon alacagi vardi, Murat Ozen ve Haber1903 oyle yazmisti.

Bana dogru geliyor, cunku gecen seneden futbolcu alacaklari 28 trilyon toplamda, yani 4 trilyon da Egemen icin gayet mantikli.

Kaldi ki adamin israrla gitmek istemesinin nedeni de bu olabilir, bizim bu kadar kolay birakmamizin da.

Bence Egemen'in gitmesi iyi oldu. 4 trilyon+2 milyon euro+500.000 euro, neredeyse 5 milyon euro kar ettik. Ersan yerini doldurur rahatlikla.

berat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozzy dedi ki...

ersin dağlı da gitmiş.

ey fikret orman sen beşiktaşa başkan oldun, beşiktaş futbol takımına değil.

piyasada türk yoktu, elimizdeki devşirme türkü de kaçırarak gerçekten dev bir adım attık. sezon boyunca rotasyon diye ağlarız geçen yılki gibi.

QuaresmA dedi ki...

Ersin Dağlı yerine Ali Karadeniz'i almamız lazım. Zaten ikisi birden saçma olurdu. Biri olsun da..

Basketbolda bütçe geçen sezonkiyle aynı oldu işte. Biz Hawkins'i 200 bin yüzünden kaçırmadık. Diğerlerinin teklif ettiğini biz teklif etsek, onlar ekstradan bi 150 daha sıkardı ve onlara giderdi, o zaman da "150 bin yüzünden kaçırdık" derdiniz. Tüpçüyü eleştiriyorsunuz ama 1 liralık adama 3 lira verme kafasındasınız hala takım dağılmasın diye. Dağılırsa dağılsın aq, benzer kalitedeki kurulacaksa umrumda değil.

emireri dedi ki...

yine körükörüne yönetim savunucuları kol gezmeye başladı ortalıkta, sanırım kombineleri tahsis edildi!!!

neyse kaleye alan mcgregor denen adamı aldık, cenk ve rüştü'den daha iyi olduğunu sanmıyorum, 18 defa şampiyonlar ligi maçı oynamış, 14 defa uefa kupası, iskoç ligi dışına adım atmamış bi oyuncu olması ne kadar vasat bir adam olduğunu ortaya koyuyor.. bursanın scott carson'ı yeminle beş basar bu adama..
stad konusunda beklenen açıklamayı nihayet yaptılar, yok yeniden yapılanma süreciymiş.. ulan neyi yeniden yapılandırıyorsun?? kadrodaki işe yaramaz adamların büyük kısmı elinde patlayacak.. seve seve onların maaşlarını ödeyeceksin.. o yüzden hepsi oynayacak.. biz çok gördük y.d. döneminde böyle ergen atarlarını, ki sizde onunla sidik yarıştırırsınız..
bu basiresitsiz yönetim kendi elleriyle elindeki tek tutar dal olan basketbol takımını yok pahasına dağıttı.. mevcut kadrodaki oyuncularla daha sezon devam ederken sözleşme yenilemek yerine ısrarla ligin bitmesini bekledi ve kaçınılmaz son gelince o muhteşem kadroyu oluşturan bireylerin hepsini "karaktersiz" yaptı.. bu beceriksizler bizim için zaman kaybıdır.. gerçekten tez zamanda kurtulmalıyız bunlardan!!!! yoksa sonumuz perişan..

Adsız dedi ki...

Ergin Ataman'ın Dudley ve Bonsu'nun peşini kesinlikle bırakmayacağını burada söylemiştim. Nitekim sonunda Ersin'i kaptırdık,Bonsu Galatasaray'da haberi yakındır. Birde Patrick Christopher'ı almışız,Cholet'den öğrencisi Erman hocanın. Bir sezon Antalya'da da oynadı. Şahsen benim beğendiğim bir oyuncu üstelik 24 yaşında. Fakat tabii ki sadece Patrick yetmeyecektir,onu tamamlayacak hamlelerde önemli. Umarım bu adımlar atılır,Erman Hoca'ya Fransa pazarında güvenim sonsuz dediğim gibi. Ama türk oyuncu konusunda o kadar geç kaldık ki gerçekten oyuncu kalmadı. Sonumuz hayrolsun.

Nedim

emireri dedi ki...

"Tüpçüyü eleştiriyorsunuz ama 1 liralık adama 3 lira verme kafasındasınız hala takım dağılmasın diye. Dağılırsa dağılsın aq, benzer kalitedeki kurulacaksa umrumda değil." diyen quaresma arkadaşım..

bilmiyorum basketbol geçmişin var mı ama benm biraz var.. takım kimyasının ne kadar önemli olduğunu bilirim, yakalamışken kaybetmemek lazım.. sözü geçen hawkins geçtiğimiz yıl takım kaptanıydı deron williams varken de.. sezonu oldukça iyi ortalamalarla bitirdi ancak takımın sıkıntıya düştüğü anlarda sorumluluk almasıyla ön plana çıktı özellikle sezonun son dönemindeki bu basketbol için daha değerlidir, çünkü ligin en iyi takımlarına karşı bu karakteri ortaya koyabilmesi oyuncunun takım olgusuna yaptığı katkıyı gösterir.. bireysel değil bakın, takım olgusu.. avatarındaki quaresmanın trivelalarından bahsetmiyoruz.. neyse erceg dışındakiler eldeki adamlar elde tutularak bütçe dengesi korunabilirdi.. 2 milyonu erceg'e ödeyemeyiz, zaten bizden önce oly'de oynarkende benzer meblağları alıyordu ki bize gelmesi esas sürprizdi.. geri kalanlar ise sözü geçen meblağları bu ligdeki kalburüstü takımlardan ve avrupadan rahatlıkla alabilirler.. biz oyuncularla birlikte takım kimyasını da kaybediyoruz.. yeni gelen oyuncuları tekrardan takım yapmak zor.. risk alıyoruz, hazırı tükettik tam manasıyla.. savaşçı son topa kadar mücadele eden bir takımımız vardı, bugün elimizde erman kunter, can akın, kartal özmızrak, mehmet ali yatağan ve ortalıkta dolaşan bir sürü isim var.. en komiği ise ne biliyormusun, tofaş'ın uzunu buckman ve geçen sene playoff maçları ortasında fenerin kovduğu curtis jerells'ın adının bizim için geçmesi.. biz adamlarımızı elimizde tutamıyoruz (bkz egemen, hawkins, dudley, serhat çetin, erceg, bonsu, aroyyo vs) üstüne rakiplerimizin vasat bile olmayan adamlarını almaya çalışıyoruz.. bir yerde yanlış var ama ben çözemedim..!!!!

emireri dedi ki...

nedim, dudley yerine wright hamlesi gelecek gibi ama ben olsam kinsey'i takıma katardım, çakma vatandaş statüsünden.. yine önemli bir takım oyuncusudur.. nba yaz ligi ona kontrat sağlamayacaktır muhtemelen..

sonra ümit sonkol, cevher özer, evren büker, sevmesem de tutku açık ligin fena olmayan ve yerli kalitesine katkı yapabilecek oyuncular... ama sorun şu.. ben bu adamlara bir yıl para ödemektense şafak edgeye, kenan sipahiye ve samet geyik'e beşer yıllık kontrat peşinde koşarım.. bunlara yatırım yaparım, popüleriteye değil.. bu üç adam 2 - 3 sene içerisinde milli takım seviyesine gelecekler kartalımızla birlikte.. gerçekten çok iyi 4 tane potansiyel yerliyi yukarıdaki isimlere tercih ederim, bilmem haksız mıyım??

BJK4EVER dedi ki...

Bence haksizsin, basketbolda o sekil biraz zor. Kolay kolay gercekten potansiyelli bir yerli BJK'ye gelmez 5 yilligina.

Dudley gitsin, yerine Wright gelirse daha da guclenmis oluruz. Hawkins bedel getirecekse o da gitsin. Bonsu da bedel getirecekse ve yillik 1.2 istiyorsa o da gitsin. Zaten batti balik yan gider, yepyeni takim kurariz.

Sadece Arroyo konusunda farkli dusunuyorum. Bu kadar iyi bir guard bulmusken tutmaliyiz, guard takimin en onemli mevkisi, oraya mutlaka tartisilmayacak lider bir adam gelmeli, bir sekilde ikna edilmeli Arroyo.

Arroyo-Tutku-Can Akin
Christoper-Muratcan-Kartal
Gelabale-Caner
Wright-Umit Sonkol-Cevher
N'Dog-Buckman

Bence oldukca iyi bir takim oldu. Sadece Arroyo'nun maliyeti dusundurucu. Serhat cok fazla para istemis, onun yerine Muratcan daha hesapli olur. 3 tane yerli 4 numara koydum ama 2 tane yeterli aslinda. Wright ve Tutku mutlaka alinmali, Caner/Evren, Serhat/Muratcan ve Cevher/Umit arasinda bir secim yapilacak galiba.

Adsız dedi ki...

Evet yahu nasıl unutmuşum Ali Karadeniz'i (Michael Wright'ı),düşmüş Trabzon takımından,hemde eski oyuncumuz. İkna etmek pekte zor olmasa gerek. Fakat Dudley'den daha iyi katkı vereceğini düşünmüyorum ben Wright'ın. Dudley hem pota altında faul problemine girmezse minimum 10 sayı,10 ribaunt verebilecek bi adam. Fakat Wright'ta bu durum daha dengesiz, 10 sayı atar,ribaundda daha eksik bi oyuncu,eksik kalırız yani. Ama tabii ki şu durumda Michael Wright'tan daha iyi bir pota altı devşirme bulamayacağımız da bir gerçek. Arroyo'nun kalması konusunda kesinlikle aynı şeyleri düşünüyorum,böylesine kaliteli ve sahiplenmiş bir PG bulmuşken,bırakırsak işte çok büyük boşluk oluşur. Fakat ben dediğim gibi Bonsu'nun GS'ye gideceğini düşünsemde onunda en az Arroyo kadar kalması taraftarındayım. Fakat PF olarak. Bu yıl gerçek anlamda C oyuncumuz yoktu gerek oyuncu özellikleri,gerekse boy olarak. Euroleague'de PF'den bozma C oyuncuları ile ezerler. Emireri arkadaşım dediğin Kinsey hamlesi aklıma gelmemişti,süperde olabilirdi,fakat onun kesinlikle bizi tercih edeceğini düşünmüyorum. En kötü yine parayı bastırıp GS alır Kinsey'i. Evet Ümit Sonkol ve eski oyuncumuz Cevher'le büyük ihtimal anlaşacağımızı bende duydum. Kalanlar içinde fena sayılmazlar tabii. Tutku Açık deniyor,bende isterdim fakat bu konudada ağır davrandık,Banvit'le anlaşması kuvvetle muhtemelmiş. Evren Büker ismi nedense bende bi sempati oluşturuyor,basketbolu hakkında pek fikir sahibi olmasamda gelsin isterim :)''ben bu adamlara bir yıl para ödemektense şafak edgeye, kenan sipahiye ve samet geyik'e beşer yıllık kontrat peşinde koşarım.. bunlara yatırım yaparım, popüleriteye değil.. '' şuraya ise maalesef bende katılamayacağım. Sonuçta bu sezon Euroleague'de oynayacağız ve öyle bir gruba düştük ki şu durumda sıfır çekmemiz bile olası. Kaldı ki BJK4EVER arkadaşın dediği gibi şu ortamda o saydığın genç arkadaşlarında muhtemelen ilk tercihi biz olmayız. Efes,Gs.. Muratcan Güler'i bende isterim,sevdiğim ve oyununu,katkısını da beğendiğim bir adam. Kesinlikle yararlı olur. Şuanlık konuyla ilgili bu kelamları edebilirim...

Nedim

ozzy dedi ki...

@BJK4EVER, uzulerek soyluyorum ama serhat haric gecen seneki 5imiz bundan daha iyiydi, bonsu dudley ikilisini ngog haric yazdigin 4luye tercih ederim ben. Gelabale ihtimali var mi bilmiyorum, ayrica cevherin gsyle 1 yillik daha sozlesmesi olmasi lazim, bonservise ayiracak butcemiz ne yazik ki yok gibi gorunuyor.

QuaresmA dedi ki...

emireri, kardeşim biraz daha olumlu bak dünyaya. Tansiyon falan dikkat et..

Yönetim savunucusu gibi oldum (kombinem yok) çünkü çokbilmiş romantiklerin daha birkaç aylık yönetim hakkında verdikleri reaksiyonların aşırı olduğunu düşünüyorum. Bunlar hep aşırı FM'nin sonuçları. Olcay Şahan'a neden 1m verildi denir, ama sonra Hawkins'e neden 1.4m verilmedi denir. Bi ayarınız tutsun arkadaş.

Basketbol oynamadım ama takım sporları geçmişim var. Ama bunların profesyonel basketbolla alakası yok. Senin takım kimyası görüşlerine katılıyorum ama takım kimyası korunsun diye herkesin maaşına 50% zam yapılacaksa ben öyle kimyanın içine tüküreyim. Basketbolda takım kimyası sezonun başında belli olur zaten. İstiyorsan takımı sil baştan kur. Olympiakos yıldızlar topluluğu kurar ama hiçbir şey yapamaz, takımı dağıtır ve düşük maliyetli takım kurar, bu kez Euroleague'i alır. Basketbolda yeni transfer olan adam takım kaptanı olur, sezon biter ve bi miktar daha fazla para karşılığında ezeli takımına gider. Bu işler basketbolda böyle, her sezon ayrı bi takım ve ayrı bi takım kimyası. Basketbol geçmişim var diyorsun ama hala futbol kafasındasın.

Basketbolda gidene yol verme hamlesi yönetimin ticaretten anladığı göstergesi benim için. (Olcay'ın bi hata olduğu konusunda hemfikirim) Arroyo'nun herkesten daha önemli bi parça olduğunu ve ederinden daha fazla bi miktar ile takımda tutlabileceğine ben de katılıyorum ama kimi yerlerde senelik 2 milyon istediği yazılıp çiziliyor. Bütçenin 4'te birini ona vereceğimize ona da bye bye.

Bu sezon Samet Aybaba ve Erman Kunter önderliğinde takımların başarılı olmasını her zamankinden de çok, o kadar fazla istiyorum ki.. Sırf her konuda fikri olan, çok bilgili arkadaşlar yüzünden.

ozzy dedi ki...

arroyo bir spanoulis degil ama diger oyunculardan fazlasini vermeyi goze alabilecegimiz bi lider. ucretini 1.5 seviyesine cekebilirsek kalmasi taraftariyim. diger oyunculara da 500-1 arasi vererek orta halli bir takim kurabiliriz euroleaguede 6.5 m euro ile. İlk bahsettigim rakamlar dolar tabiki, euroyu dolara cevirirsek 8-9 m gibi birsey yapiyor.

bakalim gorecegiz

emireri dedi ki...

q7 kardeşim, canım kardeşim.. hepimizin aklında aynı şey var belki ortak payda tek ama söylem biçimlerimiz farklı..

görünen köy pek klavuz gerektirmiyor kanaatindeyim, mevcut yönetimden zerre kadar hazzetmiyorum, tıpkı mevcut siyasi oluşumdan olduğu kadar.. kıçıkırık ttnet arena için gidip akpye ağlayan adamdan değil Beşiktaş başkanı, sınıf başkanı bile olmaz.. ne demek ya koskoca Beşiktaş'ı milletin ağzına sakız etmek, ne demek allah aşkına çocuk gibi bakanın elinden tutup gidip milletten stad dilenmek?? hangi yaptıklarının tutarı var allah aşkına?? bunlardan hiçbirşey olmaz, hele s.a. ile kasım ayını görebilir miyiz şüpheliyim.. hoş levent erdoğan abisi elinden tutar gerekirse..

basketbol takımına geri dönersek, bizi buna alıştırdıkları normal geliyor.. her sene sil baştan takım yapılmaz, yapılmamalı.. sonra hiçbir saygınlığın kalmaz, çoluğa çocuğa maskara oluruz böyle.. hala milletin dilinde geçen yaz serhat çetin'in günde 3 vardiya idman yapması var.. yeterince açık oldu bu örnek.. bize kalırsa günde üç idman yapmalı tabi bu adamlar :) biz buna alıştık sonuçta.. uzun lafın kısası, elinde iyi bir takımın vardı. gerekirse % 50 fazla maaş verirdin bu adamlara ama başarılarını paraya çevirirdin.. bu kadar belirsiz bir ortamda kaos oluşacak kanaatindeyim.. sponsorun olmayışı geçmiş yıllardaki ödenmeyen maaş problemini hortlatacak gibi.. sezon ortasında fena olmayan bir takımla yine havlu atarız.. erman hoca efese yada fenere, olmadı gs'ye gider, bizde onlarına artıklarına sulanırız.. durum bu ne yazıkki!

o kadar yazdığının içinde fm olayına ve biraz ukalaca takılman hoşuma gitmedi.. ne diyim.. selametle..

emireri dedi ki...

yukarıda da yazmıştım, mevcut yapı tüm hatlarıyla korunsaydı eğer bu isimlerin hepsine istedikleri paralar verilebilirdi. taş yerinde ağırdır misali mevcut sistem içerisnde hepsi önemli birer dişliydi.. örneğin dudley yıllardır ligimizde ancak ilk defa bizim geçen sezonki sistemimiz içerisinde bu denli parlamıştı..

mevcut yapıdaki en önemli dişli kadronun mimarıydı, mimarı değiştiriyorsak dişlileri de değiştirmeliyiz. bu noktadan sonra erman hocanın yapılanmasının önünü açmak lazım.. oyun kurucuda aroyyo gibi bir adam mı ister yoksa oyunu daha hızlı oynayan, yarısahayı daha hızlı geçen bir adam mı ister, artık hocanın kafasındaki düşünceye bağlı.. ben yine aynı fikirdeyim :) erman hocaya daha uzun vadeli plan ile genç ve potansiyelli yerlileri teslim etmeli, gelecek yılları bunlar üzerinde inşa etmeliyiz..

emireri dedi ki...

birde nedim kardeş ali karadeniz geçtiğimiz telekom kadrosundaydı.. düşen trabzonun kadrosunda değildi.. ayrıca düşen trabzonun yabancıları da normal sezondaki ligin istatistik liderleriydi.. fena adamlar değildi, trabzonun düşmesiyle birlikte kapışıldılar.. neyse konu o değil, geçtiğimiz yıla kadar erwin dudley'de micheal wright ile benzer profil çizmişti.. çok iyi hatırlıyorum, telekomda oynarken de efeste oynarken de sürekli olarak gerekli sertliği gösteremediğinden, 4 veya 5 için gereğinden fazla yumuşak olduğundan dem vuruluyordu.. ergin ataman ile birlikte oyunu karakter değiştirdi, pek tabi bu wright içinde gerçekleşebilir ama bence eğer sıkıntımız gerçekten euroleague ise kinsey gibi bir kısa daha faydalı olur.. özellikle aroyyo'yu takımda tutacaksak devşirme tercihini kısadan yana kullanalım.. aroyyo nasıl olsa içerdeki uzunları mümkün olduğunca besliyor..

QuaresmA dedi ki...

Kaleci mevzusunda ise; ilk ciddi transferin kaleci olacak olması mevzusunda herkesin aksine mantıklı olarak bakıyorum. Samet Aybaba realist davranıyor. Cenk iyi bi kaleci değil. Asla da olmayacak. Sırf eli yüzü düzgün ve Türk diye insanlar sıcak bakıyor ama 2 maçın birinde önemli kurtarışlar yapıp, ikincisinde hatalı gol yiyen kaleci iyi kaleci değildir benim gözümde. Kendisi bu takımın en zayıf halkası ve kaleci transferi uygun.

McGregor ve Ospina arasında büyük seviye farkı olduğuna inanmıyorum. Ospina yaşı itibariyle biraz gelişir ama çok fazla değil (hangi yabancı buraya gelip muazzam gelişmiş, Bobo gibi istisnalar haricinde), ikisini de bonservisiyle satmayacağız (böyle bi rüya da kurmayalım). İkisi de Cenk'ten iyidir, alırken hangisi ucuzsa onu alıp geçelim. Hatta tecrübeliyi yeğlerim bile, güzel hamle.

QuaresmA dedi ki...

@ emireri

"Tofaş'ın uzunu Buckman"ın neyini beğenmedin ? Takımını mı ?

Tahmin et bugün Avrupa'da tüm takımların peşinden koştuğu McCalebb Türkiye'de hangi takımda oynuyordu zamanında ?

İyi oyuncu olsaydı X takımında oynamazdı mantığı futbolda bile anlamını yitirmişken basketbolda da dillendirildi ya helal olsun. Görmemişin basket takımı olmuş..

emireri dedi ki...

brad buckman; 2,05 boyunda ve 28 yaşında.. bu seneye kadar sırasıyla kepez, antalya b. şehir bld ve tofaşta oynadı.. ve istatistikleri şu şekilde ilk yıl (yarım sezon) 20,42 sayı, 9,58 ribaunt; ikinci sezon 10,42 sayı, 6,13 ribaunt, geçen yıl 14,00 sayı 7,60 ribaunt.. bunlar beko basketbol ligi için fena sayılmayan istatistikleri.. işin gerçeği ayakları çok çabuk bir oyuncu değil, anlayacağın futbol ve fm dilinden söyleyim trivelalar, rabonalar gibi öyle üstün meziyetleri falan da yok, altını çizerek söylüyorum bizim en büyük eksiğimiz olan gerçek bir beş numara hiç değil.. vasat sıradan bir oyuncu.. tek artısı ligi tanıması ama madem ki euroleague düzeyinde takım oluşturuyoruz, bu adama vereceğin şansı başkalarına ver.. sözleşme detaylarını bilmiyorum belki serbest oyunculardan biridir ama bu adam için son sezon aldığı ücreti tofaşa ödemeye değmez..

diğer taraftan bo mccaleb 1985 doğumlu mersinde oynadığı sezon 23 yaşındaydı, gelişime açık bir oyuncuydu ve daha iyi takımlara sıçrama yapmayı başardı.. mccaleb'in 17,52 sayı, 3,34 ribaunt ve 4,52 asist gibi kendisini iki istatistikte ilk 10 içerisine sokan istatistikleri vardı.. 1 numara için yeterli istatistikler.. neyse takımına bakarak oyuncu analizi yapmadığımı trabzonlu oyuncularla ilgili atıfımdan görebilirsin sayın kombine adayı.. gidip buckman denen adamı alacağıma bundan bir yaş büyüğü olan elton brown'ı alırım hiç değilse daha size'lı bir oyuncu, çıplak gözle defalarca izledim ve inan bana her anlamda buckmandan daha iyi.. diğer taraftan jonathan gibsonda kaçırılmaması gereken bir oyuncuydu, yeni sezon için ama ileri görüşlü profesyonel yöneticilerimiz hiç farkına bile varmadılar.. neyse ya sana laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha güç olacak..

bu yönetime de süre verelim, verelim canımıza okusunlar.. adamların oyuncağı olalım yine.. babalarının şirketlerini daha iyi yönetirler ileride.. saygılar..

Maxim Tsigalko dedi ki...

Abi aman Kinsey falan denmiş yapmayın gözünüzü seveyim. Yönetimden birisi gelir okur burayı da almaya falan kalkarlar.

Efes taraftarı yaka silkti adamdan, bir de olmadık paralar verirler hiç gerek yok. Kinsey zaten oyun kuran bi guard değil, skorer guard. Skorer guard olarak zaten Christoper'ı aldılar. Bence bi takımda bu tip 1 oyuncu olması gerekiyor. Ayrıca Kinsey'nin 3'lük yüzdesi de oldukça kötü. Şahsen hiç beğenmediğim bir oyuncu.

emireri dedi ki...

hali hazırda christopher ile imzalanmış resmi bir anlaşma olmasa da, skorer guard için iyi bir anlaşma olabilir.. diğer taraftan oyun kurucu için curtis jerrells adı da telaffuz ediliyor.. aman yarabbim derim.. kanser sebebidir kendisi, kartalı oynatalım kesinlikle bundan daha iyi oynar.. christopher alınacaksa, kinsey ile yedeklenmesi fikrindeyim.. tabi çok para istemiyorsa ama efeste geçirdiği sezon ona çok büyük kontratlar getirmeyecektir kanımca.. kinseyin oyun karakterinin hawkins'e yakın olduğunu düşünüyorum, takım içinde bulunsa iyi olur ama olmazsa olmaz değil tabi..

BJK4EVER dedi ki...

Kinsey ilk senedeki FB performansi haric cok berbatti. Her turlu Michael Wright'i tercih ederim. Belki Dudley kadar ribauntcu, kaipli degil, ama fundamental olarak essiz bir oyuncu, hucum performansi ile ligin en iyi pota alti oyuncusu (Batiste gelmeden). Tabii Euroleague icin ne kadar dogru orasi ayri konu, ama kalite olarak ondan iyisini bulamayiz, onun eksiklerini gidermek icin de 5 numaraya ribauntcu kalipli bir center gelebilir.

Buckman'in geldigi takima bakmamak lazim, oldukca iyi bir performans gosteriyor yillardir. Sonucta kisitli bir butcemiz olduguna gore Buckman tercihi dusunulmeli.

Arroyo bizden gecen sene yarim sene icin 600.000 almisti. 1 sene icin 1.5 milyon dolar teklif edersek kalir bence NBA'den teklif gelmedigi surece, mutlaka tutmaliyiz Arroyo'yu.

Takim konusunda emireri dogru soyluyor. Biz her sene silbastan yaptigimiz icin normal gelebilir ama normal ulan bu degil. Mesela FB Ulker ve Efes'e bile baksan kemiklesmis bir kadro var (Kerem, Sinan, Gonlum, Omer Onan, Preldzic, Oguz Savas vs), yani en azindan 4-5 oyuncu korunuyor. Her sene 3-4 yabanci ve 1-2 yerli degisiyor, ama kemik bir kadro her zaman var. Bizde o kemik kadro bile yok ki. Mesela hadi Erceg daha iyi takima gitti, Arroyo NBA'yi istiyor, ama en azindan Hawkins Bonsu Dudley Serhat tutulabilirdi, bu bile birsey. Ama biz her sene 12 oyuncu birden degistiriyoruz. Hatta son yillarda Cevher Ozer ve gecen sene Kemp, Serhat haric 2 sene ust uste devam eden basketcimiz yok bile neredeyse.

QuaresmA dedi ki...

Kinsey müzmin sakat değil mi zaten ?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Hadi Dudley'yi bi nebze anlayabilirim. Erman Kunter de kalmasını çok fazla istemedi sanki ama Serhat Çetin'i tutamıyorsak kadroda hiç büyük takımız falan demeyelim kendimize. Yerli oyuncu bulmak zaten çok zor. Kaldı ki Serhat'ın da kalmak isteyeceğini düşünüyorum. Diğer takımlardan çok yüksek paralar teklif edildiğini sanmıyorum, bir şekilde ikna edilmeli diye düşünüyorum.

Serhat yeri doldurulamayacak bir oyuncu değil ama bjk4ever'ın da dediği gibi her sene kadroyu komple değiştirerek başarı gelmesi çok olası değil. Bu seneyi istisna olarak görüyorum.

Adsız dedi ki...

''birde nedim kardeş ali karadeniz geçtiğimiz telekom kadrosundaydı.. düşen trabzonun kadrosunda değildi.. ayrıca düşen trabzonun yabancıları da normal sezondaki ligin istatistik liderleriydi.. fena adamlar değildi, trabzonun düşmesiyle birlikte kapışıldılar..''
''neyse takımına bakarak oyuncu analizi yapmadığımı trabzonlu oyuncularla ilgili atıfımdan görebilirsin sayın kombine adayı..'' Bu atıflar büyük ihtimalle bana sanırım emireri kardeşim tarafından. Evet Wright Telekom'daymış,2 kere Telekom kariyeri olmuş zaten. Takdir ettiğin üzere Trabzon,Telekom gibi takımların maçlarını özenle takip etmediğimden,basketbolda oyuncular gömlek değiştirir gibi takım değiştirdiğinden aklımda Trabzon'da oynuyor olarak kalmış olabilir. Özür dilerim. Jonathan Gibson ve Elton Brown konusunda istatistiklerden bağımsız olarak söylediklerine katılıyorum. Özellikle Elton Brown izlediğim maçlarda bana da Trabzon'da değerini bulamayan bir oyuncu olarak gelmişti,aynı şekilde Gibson'da. Birde düşen Trabzon takımının oyuncuları lafımı yanlış anlamışsın. Ben orda tabii ki Wright'ı veya bir başkasını eleştirmek amacında değildim. Trabzon'da bu oyuncuların değerini bulmadığını az önce de söylediğim gibi belirtmeye çalıştım. Buckmann konusunda ise kafam çok karışık,olayın Antalyada oynadı,Tofaşta oynadı kısmında değilim. İstatistiklerinden bahsediliyor çoğu zaman,doğrudur da zaten müthiş istatistikler yapmış durumda (özellikle bu sene bi GS maçı var ki efsane) fakat Tofaşın gerek bizimle oynadığı maçlarda,gerekse diğer birkaç maçında,istatistiklerinin göz kamaştırıcılığı kadar etkili oynayabildiğini görmedim. Saman alevi gibi parlayabiliyor yani. Bu yüzden bende Buckmann'dansa başka bir uzuna yönelinmesini tercih ederim. Takım iskeletinin korunması bambaşka bir dünya zaten. O konuda belkide tüm avrupada en rezil takım olabiliriz. Yani ben böyle her yıl yapboz gibi takımın 12 adamını da değiştiren takım görmedim. Umarım artık bundan sonra Erman Hoca'yla iyi kötü bir çekirdek kadro oluşturabiliriz.

Nedim

emireri dedi ki...

evet kinsey özellikle geçen sezonun büyük bir kısmını sakatlıkla uğraşarak geçirdi ama düşünüldüğü kadar faydasız yada yararsız bir performans göstereceğini sanmıyorum.. bence taraftar desteğiyle birlikte en az 1 seviye üstüne çıkabilecek oyun bilgisine sahip.. dediğim gibi koçun tercihleri, oyun planı nasıl olacak.. herşeyden önce nasıl bir stratejimiz var o önemli.. seteset oyunu mu zorlamayı tercih ederiz, yoska daha sert savunma yapan, pas arası kovalayan, hızlı hücumu seven bir karakterimiz mi olur şimdiden kestirmek güç.. çünkü elde henüz 3 oyuncu var ve elimizdekine bakıp yorum yapamıyoruz.. işinde tam olarak kabul edemediğim noktası da bu zaten, çekirdek denebilecek bir kadro yapısına sahip olabilecekken, her sene üzerine koyup basketbolu kendi ayakları üzerinde durabilir hale getirebilecekken eldekini kaybetmek sinir bozuyor ve buna seçtiğimiz insanlar bir türlü dur diyemiyor.. yapamıyorsan orada ne işin var kardeşim o zaman diye sorarlar adama!

QuaresmA dedi ki...

Atletik Fransa ligi zıplaklarından bi sistem kuracağız gibi görünüyor. Savunmada iyi ve disiplinli oluruz, hücumda Cholet gibi düşük tempo ile top dolaştırırız ama atletik adamlarla birebir de kovalarız gibi görünüyor. Geçen seneki kadar eğlenceli bi takım olmaz yani ama smaçlar, alley-oop'lar döner yine de arada.

kkkam dedi ki...

Fikret Orman önce 3 kupalı ligi domine den basketbol takımını niye dağıttığını açıklasın öyle feda tişörtü bastırmakla adam olunmuyor bizim tutunduğumuz tek dalı kesti... tek umudumuzu tüketti...

Adsız dedi ki...

@BJK4EVER
Arroyo geçen sene aylık 200.000 alıyor diyorlardı.
Bu yıl için 2 milyon istemiş yorum sizin paramız olsa ben verelim derim ama para yok anlaşılan.
Dudley için de gsye yakın teklif vermişiz bizimki birazcık daha azmış ama herhalde 2 yıllık olduğu için ya da ataman faktöründen gsyi seçmiş.
Serhat da çok büyük ihtimal kalacakmış.
kaynak: bjkbasket sitesi.

Bir de 6 milyon E bütçe dendi de hepsi transfere gitmiyor sanırım o paranın , bu yıl yıldız oyuncu almamız zor kime gitsen milyondan açıyor kapıyı. ya sponsor bulacaksın ya da futboldan kısacaksın.

imza:adsız kardeşiniz

Adsız dedi ki...

Bir de hadi isim sponsoru yok da forma sponsorluğu için bile kimse yanaşmıyor 3 kupası olan EL oynayacak takıma, bence sahiplerini beşiktaşlı diye bildiğimiz şirketlerin hiçbiri bjkli değil ve de spora verilen değer bu ülkemizde.

Adsız dedi ki...

Bu yazdıklarımdan yönetimi akladğım çıkarılmasın 1.suçlu onlar ama tek suçlu onlar değil.

BJK4EVER dedi ki...

Haklisin kardesim benim yanlis bilgim varmis o konuda. Erman Kunter de acikladi 2 milyon dolar istedi diye. Acikcasi ben yonetime inanmiyorum.

6.5 milyon euro 8 milyon dolar demek, bu paraya Arroyo gayet tutulabilir. Gecen sene rakiplerde Lakovic, Tunceri, Ukic varken Arroyo ile ezdik. Bu sene rakiplerde Farmar, McCallebb, Teodosic, Navarro olacak, karsisina Albicy ile mi cikacaksin?

Kalite sart, hadi diger yabancilar vasat ama 2 tane (ozellikle guard mevkisine) cok ust duzey oyuncu sart. Christoper senelik 300.000 dolara alindi, gercekten 6.5 milyon euro butcemiz varsa 2 milyon dolar fazla degil Arroyo icin. Butcemizin gercekten 6.5 milyon euro olduguna zerre inanmiyorum, Tutku'yu bile alamadik. Burnuma pis kokular geliyor. Sanki sponsor bulamadilar 6.5 milyon euro yalaniyla taraftari uyutuyorlar. Basketbola 6.5 milyon euro ayiracak gucumuz olsa en basta Ataman gitmezdi ve bu takim dagilmazdi zaten.

emireri dedi ki...

basketbolda geçen yıl şunu çok net gördük, oyunkurucun kadar oynuyorsun, aroyyo özellikle tepeden ikili oyun oynamaya son derece müsait bir oyuncu, sürekli arayış içerisinde, içeri devrilmeyi iyi bilen, ayakları çabuk iki uzun bulabilir ve takıma monte edebilirsek aroyyo ikisini de kral yapar, oyunun sıkıştığı anlarda da sorumluluk alır.. o yüzden aroyyo gibi adam bulmuşken elde tutacaksın.. mümkünse ve şartlar uygunsa bonsuyu da..

gelgelelim hawkins'e.. medical park gs'nin dün yaptığı domercant hamlesiyle hawkins'ten vazgeçtiğini söylemek için ulema olmaya gerek yok, keza ülker fb'de de bogdanovic'in kalmasıyla oranın yoluda kapanmış oldu.. anadolu efes zaten baştan beri oyuncu ile ilgilenmiyor, kaldı ki ellerinde yeterince kısa oldu.. neyse hawkins için türkiye pazarında büyük ihtimalle sadece tek kapı kaldı.. istediğimiz şartlarda yeni bir anlaşma sunabilir, oyuncumuzu elimizde tutabiliriz.. gerisi kendisinin paşa gönlüne kalmış.. ister kalır ister gider..

bütçemizin 6,5 milyon olması bişey ifade etmiyor bence, sezon bitmeden yeni sezonun kombineleri çıkabilirdi basketbol için çok basit bir hesap, 300-400 TL'ye (euroleague hariç) kombine satsak o rüzgarla en az 4-5000 tane satabilirdik.. bu da 1,5 - 2milyon ederdi.. böyle zamanlarda karşımıza çıkan fırsatları iyi değerlendiremiyoruz ne yazıkki.. başarı paraya dönüştürülebilirdi ama fırsat kaçtı..

BJK4EVER dedi ki...

Aynen oyle hocam. Farmar 3.5 milyon dolar, Arroyo 2 milyon dolar, bence yine gayet makul bir rakam. Sonucta kac tane ust duzey guard var ki? Spanoulis ve Mc Callebb icin konusulan rakamlari da goruyoruz, korkunc rakamlar. Arroyo su an Avrupa'daki en iyi 10 guard'dan biri bana gore, 2 milyon dolara aliyorsan, ustelik kulubu de biliyorsa alacaksin abi. Arroyo-Tutku-Michael Wright-Bonsu 4'lusunu bir araya getirebilirsek inanilmaz bir uyum cikar bence, muthis bir takim oluruz.

Ne kadar takim olursan ol, bir noktada tikanirsin ve o an eline bakabilecegin bir adam olmali. Olympiakos'ta Spanoulis olmasa 2. turda GS'yi yenemeyip elenmislerdi, ama onun onderliginde EL sampiyonu oldular. Gecen sene bizdeki kaliteli yabancilar getirdi sampiyonlugu, yoksa oyle takim halinde sistemli oynadigimiz vs yoktu. Her mac 1-2 yabanci ekstra performans sergiledi, bazen 1 yerli katildi o sekil aldik maclari. 5 kaliteli yabanci gelsin demiyorum ama 4 vasat yabanci alacaksak 1 tane cok iyi adam gelsin bari.

Hawkins'i bu saatten sonra GS ve FB istemez. Efes zaten Gordon'u aldi, Vujacic duruyor daha. Yurt disindan da yuksek teklif gelmez. En dogrusu yaptigimiz teklifi dusurup gecen sene aldigi parayi teklif etmek, pasa gonlu isterse kalsin, istemezse de gider.

Arroyo 2M
Tutku Acik 0.7M
Can Akin 0.5M
Serhat Cetin 0.7M
Patrick Christoper 0.3M
Kartal Ozmizrak 0.1M
Mickael Gelabale 0.6M
Caner Topaloglu 0.5M
Umit Sonkol 0.6M
Michael Wright 0.8M
Brad Buckman 0.6M
Pops Mensah Bonsu 1.2M

8.6 milyon dolar ediyor, tabii tahmini rakamlar bunlar, gercek rakamlari bilen varsa tartisiriz.
Ama asagi yukari 8-8.5 milyon dolara cok genis ve iyi bir kadro kurulabiliyor iste, cok da zor degilmis demek ki.
Butce yetmezse Serhat yerine Evren, Buckman yerine daha ucuz bir Fransiz, Umit Sonkol yerine Cevher de olabilir. Ama sonuc olarak 8 milyon dolara Arroyo ve Bonsu'nun da icinde oldugu iyi bir kadro kurulabiliyor demek ki. Zaten gecen sene 8 milyon dolar butce ile Deron Williams, Semih Erden, Arroyo, Erceg, Hawkins, Bonsu'yu izleyen de bizleriz....

Maxim Tsigalko dedi ki...

Bence Hawkins Bonsu'dan çok daha önemli bir oyuncu. Eğer Bonsu'ya 1.2 verilebiliyorsa Hawkins'e hiç düşünmeden verilmesi gerekir.

Hawkins lider özellikleri olan bir oyuncu ve ben maçları izlerken ne zaman takım tıkansa ilk Hawkins'i arıyordu gözlerim sonra da Arroyo'yu. Takımdaki oyuncular da aynı şekilde hareket ediyorlardı bana kalırsa. Bu iki oyuncu olduğu müddetçe Bonsu yerine başka uzunlarla da aynı üretkenliği sağlayabiliriz. Kaldı ki Bonsu çok istikrarlı değil. Maça iyi başlamazsa çok erken faul problemine girip oyundan düşüyor. EL'de pota altı savunması için de yeterli olamaz bence. Daha sizelı bi pivot 1.2 milyona bulunabilir sanırım.

theotheo dedi ki...

öf ya oturup bu hesapları mı yapıyosunuz. 2 milyon dolar jordan olsa verilmez lan deli misiniz?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Arroyo için söylediklerine katılıyorum. PG pozisyonu çok önemli, boşluğunu kolay kolay dolduramayız ama 2 milyon verebileceklerini sanmıyorum. Eğer Avrupa'da o kadar veren olsaydı şimdiye kadar anlaşmış olurdu. Gerçi anlaşma için olimpiyatları bekliyorlar ama yine de zor 2 milyon dolar.

Yanlış bilmiyorsam Teodosiç geçen sene 1.9m euro'ya oynamıştı. Diamantidis 2m euro civarıydı. Efes yine para saçmaya devam ediyor. Farmar çok önemli bir oyuncu ama 3,5-4 milyon eurolardan bahsediliyor. Deron Williams her ne kadar lock-out süresince olsa da 3,5m almıştı.

QuaresmA dedi ki...

Aynen, Efes kazık yedi diye Farmar'ın ederi 3.5 milyon olacak diye birşey yok.

Güzel demiş Kunter:
http://www.salsabasket.net/turkiye-basketbol-ligi/erman-kunter-arroyoda-2-milyon-dolar-varsa-getirsin-bize-versin-hurriyet.html

emireri dedi ki...

aroyyo konusunda haklısınız 2 milyon gibi bir rakam çok, hayali bütçemizin (6,5 milyon euro) neredeyse 1/3'lük kısmını oluşturuyor.. çok para... elde tutulması gerekir mi gerekir ama hocada zaten aynısını demiş, aroyyo için verebilecek 2 milyonumuz yok diye.. daha düşük ücretlerde anlaşılmalı.. ligimiz dışındaki basketbol liglerini pek takip etmiyorum, açıkçası o kadar geniş vaktimde yok.. o yüzdendir ki piyasa nedir, hangi oyuncu nerede kaça oynar bilmiyorum ama avrupa'da yunan krizi kendini gösterdiğinden beri, birçok kalifiye oyuncu mevcut sözleşme bedellerinin altında imza attılar, bkz zoran erceg.. yunanlılar para bakımından eskiden dengeyi biraz kendi lehlerine doğru bozuyordu ama yaşadıkları mali kriz onları makul seviyelere yarışılabilir bütçelere çekti.. ruslar (cska) ve ispanyolların (real madrid, regal bar. vs) bütçelerinin fena olmadığını duyuyorum, okuyorum. onlar haricinde ülker, efes, maccabi gibi kendi ülkelerinin üzerinde harcama yapan takımlar var ki zaten bu takımlar bugünlerde piyasanın esas çocukları gibi davranıp, istedikleri oyuncularla anlaşıyorlar.. kamp dönemine kadar biraz daha vaktimiz var, yanlış hatırlamıyorsam ağustosun ilk haftası kampımız başlıyormuş, biz önce almak istediğimiz yerlilere yönelelim, makul fiyatlarla yerli kadromuzu oluşturalım, daha sonra kalan bütçe ile diğer yabancılarımızı da alır kadromuzu oluştururuz.. yalnız burada koç ahmet kandemirin menajer yada basketbol şubesi sorumlusu gibi idari bir görevde hatta erman hocayla sürekli dirsek temasında olabileceği bir görevde bulunmasını isterdim.. ligimizde gerçektende çok çok iyi yabancı tercihleri yapabilen, erman hocayla birlikte çok daha komple bir takım yaratabilirlerdi.. erman hocanın yardımcılarından birisinin cem akdağ olma olasılığı oldukça yüksekmiş, umarım olur.. geçtiğimiz yıl ki medical park gs kadrosunun büyük oranda kurucusudur.. mahmuti onun kurduğu temel üzerine takımı inşa etmeye çalışmıştı..

neyse medical park, domercant için 150bin bonservis ödemiş, sözleşme detaylarını bilmiyorum ama hawkins için ortada konuşulan rakamları ödemeyi göze alamadılar.. domercantta hawkins kalitesinde bir adam sonuçta ve tahminimce hawkinsten daha az yıllık ücret istemiştir. o nedenle oyuna gelmeyelim.. hawkins ile anlaşacaksak geçen yıl ki ücret bilemedin biraz daha fazlası ancak hepsi o kadar.. buckman ve jerrels olayı umarım kısa zamanda bizim için en hayırlı şekilde kapanır...

Adsız dedi ki...

Arroyo'nun piyasasını yükselttiği doğru. Hakkıdırda. Ama klüp şu durumdayken 2 milyon dolar gibi oluşturulan fevri bütçenin 3'te 1'i civarına gelen bi para talep etmek,'Ben gitmek istiyorum hacılar' demektir. Yolu açık olsun. Ona da verdiklerinden dolayı çok çok teşekkürler. Emeği,hakkı ödenmez aynı Hawkins gibi onunda. Farmar konusunun ise çok göz boyadığını düşünüyorum. Fakat 3.5 mio dolar alacak kadar değil. Sonuçta Efes serseri mayın alıcı. Kimlere ne paralar ödedikleri ortada,Barac'ın kontratı ortada. Bu yüzden Takım konusunda ölçünün Efes, PG konusunda ölçünün Farmar olmasını pek akılcı bulmuyorum. Tabii bu bizim için çok çok büyük kayıp olduğu gerçeğini değiştirmez Arroyo'nun. Üzüldüm gerçekten ayrılacağına. Birde şu Fener-Bogdanoviç, GS-Domercant olaylarından sonra Hawkins'in ortada kaldığını, eğer avrupadan absürt derecede iyi bir teklif gelmezse tekrar bize döneceğini düşünüyorum. Bu beni pek hoşnut etmese de (Hawkins'in para için gidiyorum vs. beyanları) takım için müthiş birşey olur. Umarım avrupaya gitmezde tekrar 34 numara altında Hawkins yazısını görürüz.
Birde nedense ben hala daha ortada 6.5 mio vs. bir bütçe olduğunu düşünemiyorum. Sonuçta lig biteli 1 ay, EL hakkı almamızın üstünden 2 ay geçti. Eğer yönetim böyle bir bütçe koysa bence çoktan şimdikinden kat kat fazla hamle yapılırdı (Kadroda sadece Can Akın ve Christopher var. Ne güzel. Halbuki 1 ay sonra hazırlık kampı başlayacak.) Kaldı ki takımın başında Erman Kunter-Haluk Yıldırım gibi çok çok önemli bir ikili var. O yüzden ben bu sakinliği pek tekin bulmuyorum bu (sözde) bütçeye göre. Birde dediğim gibi takımın menejerliğinde Haluk Yıldırım gibi bir arkadaşı varken ve hala boştayken Tutku Açık neden hala daha ilgilenmiyor,biz teklif yapmıyoruz hiç anlamıyorum. En sonunda o da Banvit'e gidecek,onu da kaptıracağız, o olacak. Her basketbol post'umun sonunda eklediğim gibi Allah sonumuzu hayır etsin. Umarım düzgün bir takım oluşturulur.

Nedim

onderizo dedi ki...

Maşallah ne aktif bir blog oldu burası.1 haftadır dünyanın en saçma postunun altında konuşulmayan şey kalmadı bi konu açın yeni sezon olur kamp günlüğü olur ama uğur boralın tekmesi postunun altında basketbol takımının durumunu tartışıyoruz

JimmyLue dedi ki...

@onderizo

Keşke 'beğen' seçeneği olsaydı civarda.

:)

Ömer Özlü dedi ki...

e o pozisyondaki Beşiktaşlı Ali Tandoğan da bir zamanlar Üzülmez'in elmacık kemiğini kırmış idi...

savcılıktan temiz kaadı mı istiycez artık transfer yaparken?

Yorum Gönder

Ara