.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Beklemede

Hiçbir fikrim yok. Ne olup bittiğine dair cidden hiçbir fikrim yok. Aç satıcı mıyız, tok muyuz; bütçemiz var mı, yok mu; Ospina tek aday mı, son çare mi; basketbol takımı sponsor arıyor mu, buluyor mu...

Demirören yönetiminin basın sözcüsü Levent Erdoğan'ken bile bu kadar çelişkili açıklamalar, bu kadar farklı gündemler olmamıştı. Hoş, Erdoğan gene orada ama İsmet Berkan gibi bir adam yönetimde, çıtı çıkmıyor.

Velhasılkelam, sanırım bir süre uzaktan bakmak en güzeli. Burada edilen iki kelamın hasbelkader ciddiye alınıp iyice kafa karıştırılması riski var.

30 Yorum:

can dedi ki...

Seffaflik vaadiyle gorev basi yapan bir yonetim o kadar seffaflasti ki yonetimdeki herkes aklina ne gelirse basinla paylasiyor, ama nedense merak ettigimiz hic bir seyin yanitini duyamiyoruz. Keske basin sozcusunu de Adnan Aybaba yapsalardi!

Adsız dedi ki...

Hiçbir fikrim yok. Ne olup bittiğine dair cidden hiçbir fikrim yok. Aç satıcı mıyız, tok muyuz; bütçemiz var mı, yok mu; Ospina tek aday mı, son çare mi; basketbol takımı sponsor arıyor mu, buluyor mu...

Şurası çok iyi bir özet olmuş. Daha da yazmaya içim elvermedi. Nokta.

Nedim

theotheo dedi ki...

O delilde galatasaray Napti öle ya

BJK4EVER dedi ki...

GS seneye cok pis cakilacak. Ancak joker olabilecek Hamit'e 17 milyon euro bayildilar. Dany ve Umut gibi vasat topcu aldilar. Anca cok spesifik bir sistemde basarili olabilecek Burak'a 5 milyon euro verdiler, tum Trabzon Burak uzerine kurulu iken, toplara ona gidiyorken simdi bir takimin parcasi olacak. Amrabat'tan bahsetmeme gerek bile yok.
Gecen sene sampiyon oldular, ancak hic kritik sakatlik yasamadilar, kirilma anlari hep onlardan yana oldu (Elmander'in bize faulle karisik golu ve ondan evvel Almeida'nin kacirdigi pozisyon, ofsayttan Melo'nun golu, Semih'in cizgiden cikan topu vs).
Gelecek sene agir bir fiksturun icerisine girsinler gorurum ben onlari.

AQ-47 dedi ki...

Ben o kadar emin değilim. Terim hemen her zaman sorunlu tipleri bir arada yönetebildi ve performanslarını yükseltti. Şu ana kadar yaptıkları transferler de bence çok yerinde, Burak'ın GSye gideceğini tahmin ediyordum, Umut Bulut ise sürpriz oldu, gerek var mıydı tartışılır, galiba Baroş seneye kadroda olmayacak. 3 bölgeye de gerekli takviyeler yapılarak yedekleriyle birlikte oyuncu kalitesinin birbirine yaklaştığı bir takım kurdular. Gazı da yeterince alırlarsa seneye ŞL'de iş yapabilirler. ne acı, kendi takımımız için bir değerlendirme bile yapacak kadar bilgimiz yok. Sadece gençlerden umudumuz var ve Muhammed'i bekliyoruz, biraz da şu Arsenal'den gelen genci...Bugün gazetede Egemen'in Fener antrenmanından çekilmiş fotosunu gördüm ve elimizdeki bence en iyi adamı kaybettiğimizi tekrar hatırladım, canım sıkıldı. Ersan'ın yerini doldurmasına sanki garanti gibi bakıyoruz da, Ersan oynadığı dönemde Egemen'in gösterdiği performansın bence yarısını gösteremedi. Ersan'ın boş umut olmasından korkuyorum.

Valla Galatasaray ne yapiyor, benim de hicbir fikrim yok. Gecen sene donem zararini 68 milyondan 20 milyona indirmislerdi ki basarili bir hamle (fikir versin diye soyluyorum, bizim 9 aylik zararimiz 84 milyon, bir onceki donemde de 120 milyondu) Bu kadar transferden sonra bilancolari ne hale gelecek, bakmak lazim. Gelir durumlari bizden cok daha iyi (yayin hakki, sponsorluk vs. 143 milyon gelir saglamislar ki Avrupa'ya gitmediler, bizim ayni kalemde gelirimiz SL'yi cikarinca 100 milyon), ama bu kadar acilmalari enteresan hakikaten. Ozkaynaklari da bizim gibi eksilerde. Ben Galatasaray'in gidisatini uzun vadede hayirli gormuyorum.

Su halka acik kulupler arasinda finansal acidan en iyi yonetilen Fenerbahce, cok net.

theotheo dedi ki...

valla sonunu başını bilmem de. çok garip bi olay. selçuk-melo-hamit ortasahası falan baya ezer. namağlup şampiyon olurlar.

Adsız dedi ki...

yavas namaglup sampiyon olsunlar da :) sl-lig-kupa mac trafigine bi girsinler sonra bakariz ne yapacaklarina.kadro kalitesi acisindan fb ve gs bayagi onde; su sartlar altinda la liga benzeri bi sezon bizi bekliyor gibi..fb nin dezavantaji seyircisiz maclar; gs nin mac trafigi olur..kafa kafaya girerler son haftalara; hem lig tv mutlu olur hem de paraya tapanlar..

Mehmet

Bizim Quaresmali senede poker deyimiyle rest cektigimiz gibi Galatasaray da rest cekti de, isin huzunlu yani Galatasaray'in restinin daha oluru var.

Ise olumlu yanindan bakalim: Zaten maksimum hedefin ucunculuk oldugu bir senede boyle bir dominasyon goruntusunun olmasi iyi, Avrupa'da da yokuz, bosuna sinir harbi yasamayiz.

Adsız dedi ki...

Galatasaray ve namağlupluk..GS en iyi yıllarını geçirdiği zamanlarda bile böyle bir şey yaşanmadı, hamit + umut + burakla mı olacak bu işler? ters totem mi yapılıyor saçmalınılıyor mu belli değil..daha 2. haftada inönüde totolarına tekmeyi yediklerinde rüyadan uyanacaklar hem de çok çabuk..buraya yazıyorum..

burak

Adsız dedi ki...

o değil de yd onca borcun haricinde taraftara kötü bir beklenti oranı da yükleyip gitmiş. kendisini az çok tanıdığımız için beşiktaşı bağlama açısından iyi danışmanları olduğunu düşünüyorum.

borç gırtlağı geçmiş, gelirlerde üyelik-aidatlar ve kartalyuvası harici, tff-stad-sponsor dahil hepsi 2 yıldan 5 yıla kadar temlikli. ama bir kısım taraftar hala beklenti içinde küyedi gidemezzz diye bağırıyor. küyedileri getiren bile verdiklerini kulübe borç yazmış kimsenin umurunda değil.

halen beşiktaşlıyım diyenler için hanyanın-konyanın belli olacağı bir dönemeçteyiz. internette orada burada "ben artık fb liyim" diye yazan ergenler bile çıkıyor. velhasılı kelam şimdi asıl beşiktaşlıları anlama zamanı.

gs nin transferlerine gelir isem. fatih hoca belki de ilk defa beni yanıltıp, eskiden olduğu gibi yaş-eski sakatlık-form tutamama vs gibi nedenlerle yıldızı birazcık düşmüş az çok vasatın üstü adamları almak yerine piyasada isim yapmış yarım adamları almayı tercih etti. umut-burak, bunlar hep çakaralmaz misali tek tip oyunla patlayacak adamlar. buna hamit de az buçuk dahildir. çünkü hep istikrarsız ve dağınık oynar (pres altında yok sayın zaten). bu bana transferlerin biraz yönetim ve taraftar baskısı altında yapıldığı izlenimi veriyor. bence oyuncu isimlerinin karşılığı başarıyı alamazlar. ama kötü oynayıp rezil de olmazlar.

bekleyelim görelim.

murat

Wruce Bills dedi ki...

Bence şuanda bizim takımın biraz daha "underdog" konuma geçmesi çok büyük avantaj. Ayrıca gs'de bizim 17'de 17 goygoyu yapıldığı döneme benzer bi baskı olacaktır. Beklentiler çok yükseldi. Eğer bu kadroyla Avrupa'da başarı gelmezse, hatta olur da önümüzdeki sezon ŞL'ye kalamazlarsa çok yüksek maliyetli ve çok fazla piyasası olmayan(1-2 oyuncu hariç) oyuncularla uğraşmak zorunda kalacaklar. Bizim yolumuza girdiler gibi geliyor bana. Tek şansları Avrupa'da başarı. O da Türkiye Ligi kadar kolay olmayacaktır.

shelbyl'in dediği gibi en istikrarlı durumda gözüken fb şuanda. Daha mantıklı, sakin adımlar atıyorlar. Zaten mali sıkıntıları da yok.

hylozoic soil dedi ki...

2009/2010 senesinin basinda da fb&gs ligi domine eder Ispanya'daki gibi bir beklenti vardi ve sonrasinda bursaspor sampiyon oldu butun ezberleri yikarak. Yani o kadar umutsuz olmaya gerek yok. Beklentinin dusuk olmasi isimize bile yariyabilir. Medya baskisi ve camia beklentisi ayni oranda dusuk olacak bir sene. Orataya nasil bir takim goruntusu cikacak bilemiyorum. Umarim genclerin de yer buldugu savasan bir takim olabiliriz. Tabi bunun icin sabir gostermek gerekiyor, ki dananin kuyrugu hemen burda kopmasin. Malum ilk 8 haftada gs/fb/ts uclusuyle oynuyacagiz. Skor odakli hareket ettigimizden, umarim bu ucluye karsi alinacak olasi kotu sonuclar bizi gunu kurtarmaya itmez. Bu sene camia olarak biraz daha akli basinda ve dingin hareket ederiz umarim.

Adsız dedi ki...

bir gsli olarak onceki iddiali sezonlarimizda kotu performanslara dair yorumlarinizi gordum iki kelam etmek istedim.

su anki gs kadrosunun o kadrolardan farki zaten sampiyon olmus bir kadronun ustune kurulmus olmasi dolayisiyla onceki sezonlardan farki; az cok biliyoruz elimizdeki adamlarin birlikte nasil oynayacagini. ve kadroya eklenen buraka umuta amrabata hamite vasat deseniz de bu adamlarin yerine engin emre colak ve necati oynadi gecen sene. simdi kadroya katilan adamlari begenmiyorsunuz vasat diyorsunuz, gecen sene basinda gsnin bu engin emreyle falan sampiyon olacagini soylesek kicinizla gulerdiniz heralde. yani demek istedigim su: galatasaray burak amrabat veya umuta bel baglamayacak zaten. galatasarayi sampiyon yapan adamlar selcuk melo elmander eboue ve muslera ve de bu adamlarin sistem icinde aldigi roller. geri kalan adamlar tamamlayici. ayrica toplama bakarsaniz galatasarayin gecen seneki kadrosu besiktasinkinden cok da iyi degildi. ama basariyi getiren baska faktorler vardi besiktasta olmayan(ve elanolu keitali kadroda olmayan) bunlari uzun uzun anlatmaya gerek yok herhalde.

baska bir seyse iki kulvarda devamli olamaz onlar demissiniz. sanirim bu besiktasin gecen sezon yasadigi travmanin taraftarda yarattigi hafif bir yanilsama. zira gecen sene lig gec baslamisti ve playoff maclari nedeniyle lig erken bitirilmeye calisiliyordu. dolayisiyla gecen seneki besiktasin yasadigi trafik olagandisiydi ve elbete zor olsa da iki kulvari yurutmek, galatasarayin yedekleri gecen senenin sampiyon olan oyunculari(engin, emre, necati)+culio+dany+umut olacak. yani iki kulvari yurutmek zor kesin fire verirler diye ezberden konusmak yerine kadroyu kapsamlica gozden gecirmek az cok yeterli oldugunu gosterir.

neyse diyecegim o ki, elbet takim sahada oynamadan iddiali olmak manasiz, ama gs la ligadaki gibi farki acip gitmese de cok buyuk ihtimalle sampiyonlugu sonuna kadar kovalayacaktir bu sene yani o 2 sene onceki gibi hayal krikligi cok zor. avrupada basari ise muamma, iyi kura falan lazim ama 3. olup uefaya giderse fena degildir yine.

neyse gs kadrosuna dair bu kadar detay sizi ilgilendirmiyor zaten muhtemelen, sadece gorusumu paylasayim dedim.

Mayor dedi ki...

Galatasarayin veya Fenerin kadrosu beni hic heyecanlandirmiyor. Cocuklugumdan beri bu takimlarin kadrolarini flas transferlerle doldurup ya hayal kirikligi yarattiklarini yada igrenc futbol oynayarak nasil oldugu belli olmadan sampiyon olduklarini gordum. Fenerbahceyi zaten bosverin Aykutla ne kadar zorlasalar olmaz, Galatasarayda da cok baski ve beklenti olucak her zamanki gibi, baslarini yerse medya ve kendi taraftarlari yer. Bize gelince o kadar mutluyumki icinde bulundugumuz durumdan keske boyle olsak hep. Ama olmayacak, bizde kici duzelttigimiz anda populist ve gereksiz harcamalara devam edicez gencleri, altyapiyi, turk oyunculari bir kenara itip. Simdilik tadini cikaralim icinde bulundugumuz durumun.

CDiS dedi ki...

yazar burada beşiktaş 'ta yaşananlar konusunda hiçbir fikrinin olmadığını bahsederek, aklının karıştığından dem vurmuş.. boşa zorlamasın kendini, zira yöneticilerde ne yaptıklarını bilmiyorlar.. böyle amatörce yönetilen bir kulüp. yarın birgün quaresma ile 3+1 yıllık sözleşme yenilenirse kimse şaşırmasın..

Galatasary 40 bin kombine satmış.Ortalama 1000 tl olsa (ki daha fazla bence ) sadece buradan 40 milyon tl gelirleri var demek oluyor bu.Gerçekten çok yüksek bir rakam.

Walla garip ama benim içim de futbol takımına dair bir umut var.Hakan
Gündoğar normalde böyle anormal umutlu konuşmazdı hiç kamplarda .Sürekli mücadelenin üst düzeyde olduğunda filan bahsediyor, ortamın çok iyi olduğunu söylüyor.Lig başlayınca göreceğiz bakalım.

Merhamet dedi ki...

beşiktaş konusunda bu kadar karamsar değilim,aksine bu sene beşiktaş taraftarı olmak bence ayrı bir güzellik.

Bjk_KnightS dedi ki...

yok zaten bizim icin olması gereken buydu. Ama rakiplerimiz bu kadar iyi degildi. ama iyi olmaları iyi. bu sayede bizimkiler de iyi olmaları gerektigini farkeder belki. kac senedir turk futbolunda herkes kotu olunca kimse sallamıyordu...

BJK4EVER dedi ki...

Ben son 10 senede arkadaslik ortaminin cok iyi olmadigi, oyuncularin cok istahli ve istekli olmadigi, mucadelenin ust seviyede olmadigi bir kamp donemi hatirlamiyorum zaten....

ERKUT dedi ki...

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transferleri sonrası Beşikltaş'ta belirsizliklerin artarak devam etmesi ile lig için bir çok Beşiktaşlı umutsuz. Fenerbahçe Galatasaray'a göre çok daha sakin ve akıllı hamleler yapmakta. Galatasaray'ın transfer ettiği isimler ve mevcut kadro bir arada düşünüldüğünde en efektif ve potansiyeli yüksek takım oldukları tartışmasız bir gerçek lakin bu harekat Beşiktaş Guti, Quaresma, Simao,Almeida ve Fernandes transferleri ile yırtma hamlesi sonrası başarısız olunarak gelinen noktanın başlangıcına fena halde benziyor.Galatasaray bu yatırımın karşılığını ŞL ve Lig'de alamadığı takdirde feda - veda harekatı onlar içinde kaçınılmaz son olur.Samet Aybaba takım kimliğini oluşturabilir ise şampiyonluk beklentisi oldukça düşük olarak başlanan sezon Beşiktaş adına yeniden doğuş ve Süper ligde azı ele alış sezonu olabilir.Ben bu sezon Beşiktaş'tan tüm olumsuzluklara karşın umutluyum.

onderizo dedi ki...

Vay be hayatımda ilk defa bir Galatasaraylının içinde Uefa kupası ve ''Türkiyedir Galatasaray'' cümleleri olmadan bu kadar uzun konuşabildiğini gördüm gerçekten tebrikler

Adsız dedi ki...

@Adsiz

görüşlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. emin ol biz ülke futbolunu beşiktaş kadar takip ediyoruz ve burada yazdığın her yoruma değer veriyoruz.

benim demek istediğim alınan oyuncuların doğrudan yararsız olacağı demek değildi. fatih hoca ilk defa oyuncu kriterinin dışına çıkıp yararları yanında göz ardı edilemeyecek zaafiyetleri olan isimlerin, hem de maliyeti vasatın üzerine olanların bunca miktarda alınmasına onay verdi. mesela hamit dışında, ki o da yazdığım gibi (nedenini hiç anlamasam da) pres karşısında zorlanır, alınanların hiçbirinde hücumda veya orta sahada defans özelliği yok. bu demektir ki hoca bu oyuncuları rotasyon için kullanacak, yani 2 takım gibi bir olay söz konusu değil. anlamı şu: hem yeni gelenlerle 11 değil 16-17 lik bir takım olmak zorundasınız hem de bazı kilit konumlar yine bazı oyunculara yüklenecek. alınabilecek bir kumar mı? gs camiasının bu kadar beklentisi içinde belki. ama futbol rasyonalitesi açısından tartışılır.

yine de bizde selçuk-melo var, pirlo-gattuso misali oynatır yolumuza gideri diyorsan bilemem. önce de dediğim gibi bekleyelim ve görelim. bu inşallah başarısız olurlar anlamında değil. gerçekten beklemek gerekli.

murat

Adsız dedi ki...

@Adsiz(cok garip oldu boyle=) ben gsli olan onu belirteyim bari)

oncelikle sunu soyleyeyim, bu postun altinda gs konusuyor olmaktan biraz tedirginim esasinda cunku biliyorum ki cok da umrunda degil besiktaslilarin. ama meramimi aciklayayim.

yazindan anladigim kadariyla galatasaray 4-4-2 oynayacak varsayimini bastan yapmissin ona gore yorum yapiyorsun. galatasaray gecen sene 4-3-3 ya da 4-5-1 ne dersen de, tek forvetli dizilisle basladi. ve sezon 13. haftasi falandi yanilmiyorsam fenerbahce macinda fatih terim insanlarin 4-4-2 diye adlandirdigi ama aslinda kanatlari cizgiden cok iceriye dalan bir formasonda ilk defa oynadi. 1. haftayla 13. hafta arasindaki fark suydu, ilk 11e 5 yeni oyuncu girmis eboue de sol acik sag acik denemelerinden sonra pozisyonu sag beke donmustu. takim 13 hafta icinde resmen her hafta ayri bir evrim gecirdi fatih terim tercihlerini degistirdi. ta ki maksimum verim alinana kadar. diyecegim sudur yani, galatasaray 4-4-2 oynamak zorunda degil, en verimli sistem neyse onu oynar. eger bu oyuncular defansif katkilari supheli isimlerse-ki necatinin yerine giren burak ya da emre colakin yerine giren hamitin cok zaafiyet yaratacagini dusunmuyorum- gerekirse 1i 2si neyse disarda kalir, atiyorum amrabatin yerine engin, culio falan oynar mesela. ya da amrabatla engin beraber oynar forvetten biri cikar mesela(tabi ideali bulmak yine haftalar alabilir). yani senin varsaydigin gibi ancak 4-4-2ye koru korune bagli kalirsak o zaman kadroda kilit oyuncularin yedegi olmayabilir, rotasyon 13-14 oyuncuya kisitlanir ve yeni alina oyuncularin sisteme uyum saglayamamasi riskini almis olurduk. ama su an olusturulan kadro gerek 11i ile gerek yedekleri ile yeterli taktiksel esneklilik getiriyor. besiktasin veya gsnin 2-3 sene once yildizli kadrolarinin tutmamasinin sebeplerinden 1i de buydu. gs keitayi elanoyu kewelli aldi mesela ama oynadigi kumar suydu: bu adamlar birlikte ilk 11de oynadi oynadi, eger oynamazlarsa ki oynayamadilar birlikte, taktiksel esneklik getircek genislikte bir kadro yoktu, kadro yetenkli kenar oyunculariyla doluydu mesela ardanin ustune kewell alinmisti ve bu oyuncular ayni mevkilerin oyuncusu oldugu icin arda 10 numara mevkiiine falan kaydiriliyordu ya da kewell saga. baros sakatlaninca forvetsiz oynamistik. kisaca elimizde bir 11 vardi ve bunlari bir sekilde bir sisteme uydurmaya calisiyorduk cunku merkez orta sahada adam yoktu mesela. su anki kadroda rotasyonu dar olan tek oyuncu melodur, onun da eksikligi turkiye ligindeki takimlara karsi 1-2 rotusla rahat giderilir kanisindayim su kadroda(gecen sene melo olmadiginda selcuk-engin ikilisi bile idare edebildiyse turkiye liginde)

ayrica diyelim hamit cok mu sakatlaniyor, burak sisteme mi uymadi, amrabat cok mu bencil? at bunlari yedege, en kotu gecen senenin sampiyon takimiyla kaliyorsun yahu. gs ve bjknin yildizli kadrolari zaten basarisiz olmus 3. ve 5.likle bitirmis kadrolarin ustune kurulmustu. bjk onde guti quaresmayla oynarken arkada ekrem zapotocny ve toramanla oynuyordu bu yuzden. gsnin sampiyon takimina hepi topu 3 futbolcu eklenecek. 1-2 ufak ayarla bu adamlari sisteme sokabilmeleri lazim.

diger bir konu turk ligi icin konusmak gerekirse hamit, selcuk, melo, culio orta sahasi turkiye liginde cok cok az gol yedirir diye dusunuyorum. ama defansif yetenekleri cok ustun oldugundan degil. defans sadece ernst ya da mehmet topal gibi adamlari takima koyarak yapilmiyor, turkiyede bu 4lu topu rakibe zor kaptirir bu yuzden. ayrica hamit de takimda topu kullanabilecek diger adamlar oldugu icin presin yogunlastigi adam olmaz.

son olarak basta da soyledigimi tekrarlayim: su yaziyi yazmaktan biraz tedirginim cunku her taraftarin benim de sizin de umitlerimiz, beklentilerimizi ve tahminlerimizi sekillendiriyor, tahminlerimize bir mantik uretmeye calisiyoruz umitlerimiz dogrultusunda. burayi okuyan cogunluk besiktas taraftari oldugu icin benim bu yorumda urettigim mantik onlarinkiyle celisecektir muhtemelen, cunku bana da sizlerin urettigi mantik mantikli gelmedi=) normaldir

ozzy dedi ki...

Voleybol takimimiz cekilmis ligden. sanirim boylesi sponsor aramaktan daha kolay.

1. Lig hayalleri kuran genc voleybolcularimiza oldu olan.

Adsız dedi ki...

@Adsiz (gs li olan :)

şu kadarını söyleyeyim ki burada yazan beşiktaşlılar tereddüt geçirmez ama geçirenler olursa da ne düşünürlerse düşünsünler her zaman yazmalısın.

öte yandan, yazdığın yorumlarla belirttiğim çekincelerin yüzde 80 ini karşılamışsın cidden teşekkür ederim. geri kalan yüzde 20si ise zaten senin de yazarken hissettiğini bildiğim tereddütlerden oluşuyor, en temeli oyuncuların girmesiyle sistemin değişip değişmeyeceği olayı. ama bunda da oyuncuların geçmiş yeterliliğini "default" göz önüne aldığın için ilave bir şey diyemiyorum. bir önceki sezonki beşiktaşın durumu hakkındaki yorumun ise gayet doğru. üçüncü bir göz nasıl yararlı olur gösterdin bize.

yaz kardeşim yaz. ülke futbolu batık halde. hep beraber yorumlayıp düze çıkabiliriz.

murat

Adsız dedi ki...

@Adsiz

ilave soru: selçuk inan ve hatta melo gibi birinin eksikliği kabak gibi ortadayken neden gs kulübü bu tip oyuncuları almakta geç kaldı? anlayamadığımdan soruyorum.

murat

Adsız dedi ki...

@murat

elbette supheler olacaktir futbol bu. ama ben su gs kadrosunun onceki besiktas veya gs kadrolarindan farkli olarak, beklentiyi karsilama ihtimalini daha yuksek goruyorum onceki yorumlarimda belirttigim nedenlerle, 70 puani gecme ihtimali %70-80 bence ve bu da sampiyonluk yarisinin icinde olmak demek.

olasi basarisizlik nedenleri ise sunlar olabilir;

-su gs kadrosu yeterli taktiksel esneklik getiriyor dedim bence potansiyeli buyuk bu kadronun. benim cekincem daha cok fatih terimin takimi bu potansiyele ulastirabilme yetenegi. gecen sene takim 13 haftada evrim gecirdi 5 oyuncu girdi ilk 11e demistim. bu oyuncularin bazilari as takimdaki kirmizikart sakatlik gibi zorunluluktan girdiler kadroya, elmander gibi adam ilk 11 baslamiyordu ve hoca enginle semih kayayi denememisti bile 10. haftaya kadar. bu sene culio amrabattan yararli olabilir mesela ama belki de hoca uzun bir sure denemeyecek bile. veya bu sene bireysel yeteneklerle bazi maclari kazanmamiz fatih terimin daha ideal sistemleri denemesini engelleyebilir geciktirebilir. eger ki lucescu gibi taktik bilgisi fazla olan bir td basimizda olsaydi o zaman cok daha iddiali konusabilirdim su kadro hakkinda.

diger yandan baska bir sorun kadronun siskinligi ve buyuk paralar verilen amrabati burak yilmazi kolayca yedege atamamak olabilir. ama neyse ki fatih terimin en iyi yaptigi is bu sanirim, adam yonetimi, sikinti olmamasi gerekir.

baska sorunlar takimin ceza sahasi golcusu eksikligi falan olabilir ama bunlar detay. takim sahada oynasin bi 5-10 hafta gorelim sonra sorunlar daha netlesir zaten.

diger selcukinan ve melo sorun icinse sunu soyleyebilirim: adnan polat yonetimi kac tane dogru is yapti ki, selcuk ve melo gibi alsin? diger yandan boyle adamlarin transferini tutturmak biraz da sans isi, bu oyuncularin teknik ozelliklerinin yaninda istikrarli olmalari ve baska taliplerinin olmamasi falan. denk gelmis iyi de olmus

CDiS dedi ki...

dün ilk defa somut birşeyler gördük, gençler arasında yetenekli isimler var.. mertcan ve kadir arı, çok yetenekli oyuncular ancak tsl 'in gerisindeler. bu futbolcular biraz süreler alabilirler ancak özellikle fizik olarak ligde devamlılık sağlayamazlar. mehmet akyüz tabi bu seviyenin üzerinde bir oyuncu, hızlı ve hırslı bir adam.. büyük şeyler beklenmeyebilir kendisinden ama ısrar edilirse faydalı olacak diye düşünüyorum. aynı şeyleri burak kaplan için de söyleyebilirim. berat, sezer ve erkan kaş tsl seviyesinde değiller. eğer, escude de gelirse bu isimler kesinlikle ilk 18 yüzü göremezler. oğuzhan dünkü takımdaki en yetenekli oyuncu olarak göze çarptı. tek pasları, uzun, oyunun yönünü değiştiren topları ve driplingleriyle uzun vadede büyük fayda sağlayacağı izlenimleri verdi.yalnız o da fizik olarak ligin gerisinde. özellikle deplasman maçlarında futbolcular resmen dayak yiyor bizim ligimizde, bu fizikle buna dayanması çok zor.
sonuç olarak, daha ilk hazırlık maçı, gözönünde olan 2 genç, hasan türk ve muhammed 'in de oynamadığını düşünürsek, bu maç kiralık veya a2 takımına gönderilecek oyuncuların seçimi için yapılmış gibi duruyor. tabi fernandes, sivok, almeida, toraman, uğur, hilbert gibi tecrübeli isimler gelince daha derli toplu bir oyun olmasını bekliyoruz. ancak yine de dün ben ilk defa ışık gördüm nedense..
voleybol takımıyla ilgili olarak, kapatılmasında fikret orman 'ın suçu yoktur. bir oyuncunun maaşını kesin futbol takımından, voleybol takımı ihya olur demek yanlıştır, zira futbol şubesi bir a.ş olduğu için diğer branşlara para transferi yasak diye biliyorum ben. fikret orman çok hatalı ve amatör işler yapıyor belki ama bir enkaz devraldığı da gün gibi ortada..

Adsız dedi ki...

Koyu galatasaray taraftarıyım ama objektif olmak gerekirse türkiye'de en şerefli takım beşiktaştır ondan beşiktaşlılara daima saygı duymuşumdur bu sene şampiyon beşiktaş olacak ve samet aybaba başarılı olacak bunu yazın bir kenara ligin son haftası benim hakkımda kahin diye konuşmaya başlarsınız

Yorum Gönder

Ara