.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Haziran 2012 Salı

Güle Güle Sivok


Kadroda 2, 3 hatta 4 katı maaş alan adamlar varken ilk ona veda etmek üzücü tabii, ama bu sene üzülmeye bir yerden başlamamız lazım. İstikrar olacaksa varsın üzülelim, geri adım atılırsa da kime kızacağımızı not düşelim.

Avrupa'da destekleyecek bir takımım olacak bu sürecin sonunda, onu biliyorum.

31 Yorum:

Batistuta35 dedi ki...

Takımda en sevdiğim oyunculardan biri. Yolun bahtın açık olsun Sivok kaptan

Adsız dedi ki...

Çok yazık oldu çok. Ondan önce gitmesi gereken onca adam varken,hele ki maaşlarda indirim,fedakarlık filan konuşulurken,aynı mevkiinin adamı Egemen maç başılarla birlikte 2 milyon euro alırken,ilk onun gitmesi,900 bin euro alan 'adamın' sözleşmesinin yenilenmemesi yazık. Büyük ihtimalle 1.4 milyon Euro'ya Sevilla'ya imza atacak,Napoli'de plase. Yolu açık olsun,o da benim nazarımda unutulmayacak olanlardan...

Nedim

theotheo dedi ki...

beşiktaşın gerçek anlamda boktan oyuncularından biriydi. gitmesine çok sevindim.

JimmyLue dedi ki...

teoteo seni ciddiye almiyorum ama sinirimi de bozmuyor degilsin. adnan aybaba gibisin, sacmaliklarla gundemde falan kalmaya calisiyosun fakat burasi gundemde kalinca ekmek cikarabilecegin bir platform degil.

hani shelby siktirsin gitsin di? alsin blogunu idi? neden geldin ki ? neden geri vites?

sivok neden boktan ?

Maxim Tsigalko dedi ki...

Sessizce giden, değerini bilmediğimiz futbolculardan biri daha. Bu adam zamanında hiç bir mecburiyeti olmamasına rağmen sözleşmesini dondurmuştu. Alın size feda!

anuka dedi ki...

Arkadaş madem trolllük yapacaksın altını doldur biraz. Sivok gibi boktan bi oyuncunun yerine hangi şahane oyuncuyu hangi maliyetle koyacaksın çok merak ediyorum

Mete dedi ki...

@Wruce Bills

Dondurmuştu da parasını mı almadı. 6 ay oynamayacağı belliydi, sakatlığı sebebiyle ve o zamankı yabancı fazlalığı nedeniyle tabi ki de donduracaktı. O kadar da değil artık.

Adsız dedi ki...

@theo

ya geçenlerde sen eyvallah falan demiyor muydun bir FEDA da sen söyle de ziktir git burdan..Küfür yedikçe hoşuna gidiyor anlıyoruz da desteksiz atmanın da bu kadarı..Kim boktan olmayan çağdaş atan mı mesela, ya da erman güraçar? sivok opsun seni..

burak

theotheo dedi ki...

alala arkadaş. sivok dandik ötesi bir oyuncudur. devamlı çalım yiyen adamını kaçıran malın teki. bi de 1 milyon 400 para istiyomuş. hadi lan ordan bi tarafımla gülücem artık. ona 500 bin euro para veren kulüp bulsun da öpsün başına koysun.

gereksiz yere para saçmak yok. eğer çok kaliteli iyi bir stoper bulunursa alınsın yoksa ersan-egemen oynar.

amma sivok sevdalısı varmış lan görende hıyarı takımı şampiyonlar ligi şampiyonu yapmış sanır. ben sivoku attığı bir kaç gol ve yedirdiği tonlarca saçma sapan gol dışında hatırlamıyorum. hiç bir maçta iyi bir defansif performans gösterdiğini hatırlamıyorum senelerdir.

tam aksine egemenin sene boyunca mükemmel bir grafik çizdiğini de ekliyorum.

bi de size ne lan ister yazarım ister yazmam izin mi alıcam.

theotheo dedi ki...

artık bu takımda iyi oynayan oyuncuya her türlü destek dönemi başlamıştır.

bir adam vasatsa bu takımdan 5 kuruş dahi almıcak kardeşim bu kadar basit. ama bir adam iyiyse 5 milyon euro da ver. eğer sene bana yılda 20-25 gol atıcak bir forvet bul. yılda 7 milyon euro ver. egemen böyle oynamaya devam etsin 5 kağıt ver. fernandes yılın 20-25 maçı kalitesini ortaya koysun ona da ver.

ulan ne çektiysek bu dandik adamlara para vermekten çektik lan.

Adsız dedi ki...

Theoya ilk kez katılıyorum.Fenerde,galatasarayda oynayamayacak olan adam Avrupanın dandik takımlarından birinde oynar en fazla.Sivok,Napoli'de 10 maça çıksın.Eşek gibi anırırım.

Maxim Tsigalko dedi ki...

@theo bu takımda parasını hak ettiğini düşündüğün futbolcular kimler? Özellikle yabancıları merak ediyorum.

anuka dedi ki...

Sivok'un olmadığı maçlarda Egemen-Toraman ikilisini de gördük. Ersan desen sakatlıktan nasıl dönecek belli değil. Egemen'in yanına kimi koyacaksın?

Mete dedi ki...

Arkadaslar 4 lu defans oynanan sistemde ayni ayagini kullanan 2 stoperi tercih eden teknik direktor ben gormedim ki dogrusu da budur zaten. Dolayisiyla Egemen-Ersan-Atinc (hatta Sezer) sol ayakli stoperlerdir ve hicbir zaman ayni anda kadroda olamazlar.

theotheo dedi ki...

adam bulamadın diye dandik sivok 1.4 milyon euro para mı vericeksin ya. geçiniz.

yabancılardan bir tane parasını hakettiğini düşündüğüm yok.

YSY dedi ki...

Bence eldekilerle idare etme ve yabancı kontenjanı mevzularından dolayı gönderildiğini düşünüyorum. Ersan schuster zamanında çok güzel performans ortaya koyuyordu, her iki ayağınıda kullanabiliyor. Yalnız böyle ikide bir sakatlanacaksa işimiz var.

Adsız dedi ki...

Ersan-Egemen aynı anda oynayamaz. İkisi de sol stoper. Mecburen ya Egemen-Toraman ya da Ersan Toraman oynayacağız.

Sivok'un istediği parayı beğenmeyen arkadaşıma Toraman'ın aldığı parayı beğenip beğenmediğini sormak istiyorum!

Sivok'u beğenmeyen arkadaşımın futboldan çokta anlamadığını düşünüyorum. Hoş arkadaşın amacı zaten ortamı provoke etmek...

Son olarak Sivok ayarındaki bir defans oyuncusuna ne kadar bonservis bedeli ödememiz gerekir onu sormak istiyorum.

Beceriksiz yönetim bir sefer daha maliyet-fayda yöntemini gözden kaçırdı. Bu şekilde küçülerek büyüyemezsiniz! Gidişatımız çok kötü... bu yönetim ekime kadar...!Sahi basket takımının yeni sponsoruna ne oldu?

Başar

Adsız dedi ki...

@Başar

Son günlerde,İki sol ayaklı stoper yan yana oynamaz lafı kadar saçma bir laf duymadım.İki sağ ayaklı stoper oynar da sol ayaklı stoper neden oynamaz.Sağ kanatta bile sol ayaklı oyuncular oynayabiliyor. :)

Sivok'dan kaliteli stoperi nereden bulacağız demişsin sana sadece ligimizden örnekler vereyim.Trabzon Mathijsen'i 1.7 milyon euroya aldı.Fener Yobo'yu iki senedir kiralıyor.Uffulajsi bedavaya geldi.Hepsi de Sivok'dan kaliteli stoperler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Yorumcular, lutfen diger yorumculara hakaret iceren yorumlarda bulunmayin. Fikirleri elestirmenin, tartismanin binbir turlu yolu var.

------

@Adsiz

1. Ujfalusi bedavaya gelmedi. GS, Atletico Madrid'e 2 milyon sozlesme fesih bedeli verdi. ve ayrica Ujfalusi 2.2 milyon Euro aliyor yillik.

(http://kap.gov.tr/yay/English/Bildirim/Bildirim.aspx?id=159754)

2. Yobo bedavaya kiralanmadi. FB Everton'a 700 bin Euro kiralama ucreti odedi. Ayrica Yobo senede 2.35 milyon Euro aliyor.

(http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=168934)

Demek ki neymis? Sivok bu oyunculardan daha fazla almayi birak, yarisi kadar para aliyormus.

Demek ki neymis? Bilmeden atmayacakmisiz.

Adsız dedi ki...

@shelybl

Ufulaji'ye bonservis parası ödendiğini bilmiyordum.Yobo'nun kiralık parası normal.Edu'ya bile 500 bin euro kiralama bedeli ödedik.Arkadaş,Sivok'un bonservis parasından bahsettiği için bunları örnek verdim.Sivok kalitesinde bir oyuncuya bonservis parası verilmez.Uzun boylu değil,teknik değil,yere sağlam basmıyor,tek artısı hızlı olması.Sivok karakteri nedeniyle bu kadar seviliyor.Kimsenin kalitesi nedeniyle gitmesine üzüldüğünü zannetmiyorum.Hele ki yabancı sınırının 5'e düşeceği bir ortamda senin elinde Ersan varken.

emireri dedi ki...

yeniden yapılanma döneminde ekreme yılda 800 bin lira garanti + 30 bin lira maç başı, sivok'a yılda 900 bin, alves'e şu kadar, aurelio'ya bilmem ne kadar, ibrahim toraman'a bir o kadar vs vs vermemize gerek yok.. bu adamların hepsi vasat adamlar, sezer, atınç ve berat belli bir maç tecrübesine ulaştıktan sonra bu adamlar kadar verim verir.. kaldı ki elimizde daha ersan var, varsın iki sol ayaklı stoperi yanyana deneyelim bu yıl..

teknik açıdan sivok için ayağı nispeten düzgün, ağır, hantal, zamanlaması fena olmayan, hava toplarında iyi sayılabilecek bir oyuncu olarak betimlenebilir ama fazlası değil.. pek tabi ortalama bir stoperde bulabileceğimiz özellikler bunlar.. geçtiğimiz yıllarda egemen ve ersan'ı izledik, ben sivok yerine iki hamleli stoper'i tercih ederim.. hatta sakarya'da 10 küsür maçını izlediğim berat'ı da sivoğa tercih ederim..

Adsız dedi ki...

İyi bakalım tercih edin. Bu adamı Fulham,Napoli ya da Sevilla'nın birinde müthiş oynarken,değeri bilinirken gördüğümüzde daha başımızı çok taşlara vururuz...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Sivok evet bulunmaz hint kumaşı değil. Söylemeye çalıştığım, sadece Sivok kalitesinde bir oyuncuyu tekrardan kadroya katmak için, ona vereceğimiz meblağdan mislini ödemek zorunda kalacağımızdır.

Madem mantıklı küçülmeye gidiyoruz, neden ilk olarak bu adamdan başlıyoruz? Sivok'tan çok daha kötü Toraman takımda duruyor. Hem de daha fazla paraya! Simao, Quaresma, Almeida aldıkları paranın çeyreğini alan adamlar kadar bile verim veremiyorlar. Kadroda geçmiş yıllarda genç diye aldığımız ama asla sezon boyu 1 maç süresini geçmeyecek kadar dakika alan ve para ödediğimiz adamlar var. Daha yeni Gençler birliğinde zar zor oynayan genç bir arkadaşa ki o da 26 yaşında 200000 € verilmek üzere anlaştık! İlk bu sorunları halledip ondan sonra Sivok'a baksaydık.

Bir arkadaşım yabancı sayısının 5'e ineceği ortamda Sivok tutulur mu demiş. Yaparsın 1 yıllık mukavele yenilemesi, seneye allah kerim...

Bir arkadaşım da iki sol ayaklı adam aynı anda neden oynamasın demiş. Sevgili arkadaşım olay ikisinin de sol ayaklı olması değil, sıkıntı ikisinin de "sol stoper" yani aynı mevkinin adamı olması.

Neyse sadede geleyim, çözülmesi öncelikli sorunlar varken Sivok'u göndermek bana yönetimin aczini gösteriyor. Gerçek sorunlara eğilmek yerine gereksiz hamlelerde bulunuyorlar. Çok şey beklediğimiz bu yönetim, malesef bu tarzı ile çok uzun süre Beşiktaş'ı yönetemez.

Başar

Maxim Tsigalko dedi ki...

Tasarruf etme kararı alıp ilk olarak yediği yemekten kısan ama çok benzin yakan arabasından vazgeçmeyen bi insan gibiyiz.

Eğer tasarruf yapılacaksa tamam Sivok da gitsin, gitmesin demiyorum da esas kulübün belini büken adamlarla ilgili ne yapılacağına dair bi gelişme hiç olmadı. Bir tek Ersan'ın ücreti olması gereken düzeye indirildi. Bide Egemen'e rest çekip geri vites yapıldı.

emireri dedi ki...

sivok takımdaki diğer burnu havada ve faydasız yabancılarımıza bakarak bende şu kadar isterüm diyorsa, gider, napoli, fulham yada sevilla'da ki yıllık kazancı bizim ona teklif ettiğimizin yarısına bile ulaşmaz.. ispanya, italya, almanya ve ingiltere'de oyuncular bizdeki gibi kılçıksız sözleşmelere imza atmıyorlar.. yeter artık yağma hasan'ın böreği!

Arrow Cave dedi ki...

Beşiktaş yine stoper bulabilir mi evet daha şimdiden Egemen,Ersan,İ.Toraman,Atınç var elinde tek dezavantajları yerli olması..

Demirören yönetiminden sonra herkesin bildiği gibi bir enkaz devretti ondan sonra Dortmund yapılanması beklemek bir mucize olur..

Eğer bir yönetim küçülmeyi hedeflemişse Q7,Simao,Almeida gibi yüksek ücretli oyunculardan vazgeçip daha düşük bonservisli biraz da kumaşı olan Uzakdoğu piyasası(Kagawa,Hulk gibi) oyuncuları tespit edip geleceğe yatırım yapmalı.

Arsenal'dan Oğuzhan transferi ne kadar doğru ise Mehmet Güven transferi o kadar yanlıştır.

Beşiktaş için 1 Sivok gider başka bir Sivok gelir büyütmemek lazım..

Melih Kazdağ dedi ki...

Sivok Udinese kulübünden para verilerek alınmış,Az para da değil hani..Takıma hiç bir şey vermeyen oyunculardan başlanmalıydı. Bence vasat oyuncudur fakat millidir ve milli takımda da 11 oyuncusudur.Kontrat imzalanır,isteyen olursa satılırdı olmaz ise vasat vasat oynardı.Egemen dışında ondan daha istikrarlı,daha güvenebileceğimiz başka oyuncu yok.
Ben yönetime güveniyorum, birçok hata yapacaklardır ama doğru yönetimdir.

Deniz dedi ki...

Anlasicaz sanki.

Adsız dedi ki...

Anlaşsak nolur ki artık bu saatten sonra ? Adama o kadar seni istemiyoruz,sözleşme uzatmayacağız filan dendi. Sonrada Egemen gidince apar topar tekrar alınmaya çalışılıyor. Tamam Sivok profesyoneldir,elinden geleni daima yapacaktır ama bu bundan sonra onda yönetime karşı bi kırgınlığı olmayacağı anlamına gelmez. Böyle bir anlaşma olmasaydı keşke,hiç bunlar yaşanmadan. Sezon biter bitmez yeni sözleşme imzalansaydı keşke. Neyse hayırlısı diyelim de ne kadar hayırlı olacak bu yönetim ve bu teknik direktörle orası muamma.

Nedim

Adsız dedi ki...

Sitenizde gezinirken çok güzel paylaşımlar gördük Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.

Yorum Gönder

Ara